Zahraničná politika
To není vtip :)

Oprava stránkovania. Stačia dva nové komentáre.


Oprava stránkovania. Stačia dva nové komentáre.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 11. 12. 2021 o 15:28

Dnes mi kolega vraví, či viem, že Slovensko je už plne zaočkované.
Pýtam sa ho, že ako to?
No to vieš 47% to ma v pleci a tí ostatní to majú v riti. smile


Dnes mi kolega vraví, či viem, že Slovensko je už plne zaočkované. Pýtam sa ho, že ako to? No to vieš 47% to ma v pleci a tí ostatní to majú v riti. :)

Progresivny LGBT centurion


61bcb4ddbf7ec


Progresivny LGBT centurion ![61bcb4ddbf7ec](serve/attachment&path=61bcb4ddbf7ec)

Moderator

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-domaci-pohoda-u-zapaleneho-krbu-skodi-planete-vic-nez-moderni-nakladak-183836#utm_content=ribbonnews&utm_term=d%C5%99evo&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz


Tak tohle vystrašilo i mého otce, dlouholetého člena ODS.


https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-domaci-pohoda-u-zapaleneho-krbu-skodi-planete-vic-nez-moderni-nakladak-183836#utm_content=ribbonnews&utm_term=d%C5%99evo&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz Tak tohle vystrašilo i mého otce, dlouholetého člena ODS.

Tak tohle vystrašilo i mého otce, dlouholetého člena ODS.


Na tohle už se dá reagovat snad jen takto:


61bf0734841fe


Místo WC si domyslete vlajku EU.


[quote="pid:48931, uid:388"]Tak tohle vystrašilo i mého otce, dlouholetého člena ODS.[/quote] Na tohle už se dá reagovat snad jen takto: ![61bf0734841fe](serve/attachment&path=61bf0734841fe) Místo WC si domyslete vlajku EU.

Na Záhorí vyrástli dve šibenice, ľudí pobavili aj pohoršili. Koho chcú Záhoráci vešať?
https://obkec.azet.sk/clanok/vqk1175/na-zahori-vyrastli-dve-sibenice-ludi-pobavili-aj-pohorsili-koho-chcu-zahoraci-vesat/


Na Záhorí vyrástli dve šibenice, ľudí pobavili aj pohoršili. Koho chcú Záhoráci vešať? https://obkec.azet.sk/clanok/vqk1175/na-zahori-vyrastli-dve-sibenice-ludi-pobavili-aj-pohorsili-koho-chcu-zahoraci-vesat/
Upravené 22. 12. 2021 o 09:47

Tak tohle vystrašilo i mého otce, dlouholetého člena ODS.

Docela by mě zajímalo , jak tato skupina zaplacených vědátorů-sviní , vysvětlí fakt , jakým zázrakem přežíval po tisíce let člověk , který topil dřevem .
Nebo snad tehdy bylo dřevo jiné ?
Tyhle bulíky můžou věšet na nos , zase jenom bulíkům .


[quote="pid:48931, uid:388"]Tak tohle vystrašilo i mého otce, dlouholetého člena ODS.[/quote] Docela by mě zajímalo , jak tato skupina zaplacených vědátorů-sviní , vysvětlí fakt , jakým zázrakem přežíval po tisíce let člověk , který topil dřevem . Nebo snad tehdy bylo dřevo jiné ? Tyhle bulíky můžou věšet na nos , zase jenom bulíkům .

Tak to je sila, Kristof. Milgamov experiment. Kto by to povedal, ze to dovolia pustit medzi ludi.


Tak to je sila, Kristof. Milgamov experiment. Kto by to povedal, ze to dovolia pustit medzi ludi.

Musela som, je z FB zaujímavého človeka:-)
61c9d88b7a23f


On asi vazne si neuvedomuje resp. tá banda okolo neho o čo ide a o aké peniaze. To čo je v ľavom hornom rohu, uz stiahli.


Musela som, je z FB zaujímavého človeka:-) ![61c9d88b7a23f](serve/attachment&path=61c9d88b7a23f) On asi vazne si neuvedomuje resp. tá banda okolo neho o čo ide a o aké peniaze. To čo je v ľavom hornom rohu, uz stiahli.
Upravené 27. 12. 2021 o 16:24

A mame tu dalsi (ne)prkny príklad. Pán minister, trosku konzistentnosti by nezaškodilo, už aj tak vám neveríme:61cda75ae60c8


A mame tu dalsi (ne)prkny príklad. Pán minister, trosku konzistentnosti by nezaškodilo, už aj tak vám neveríme:![61cda75ae60c8](serve/attachment&path=61cda75ae60c8)

Dnes konšpirácia, zajtra realita.


Nejprve mi dovolte otázku – není to neobvyklé, očkovat proti dopravní nehodě?
http://zvedavec.org/humor2021/08/8800-nove-ockovani-z-ministerstva-dopravy.htm
A ten obsah?
Ten je zřejmý. Klient, který bude očkován preparátem naší firmy, nebude z litery zákona považovaný za viníka. Viníkem bude vždy ten neočkovaný, bez ohledu na události předcházející nehodě.


Dnes konšpirácia, zajtra realita. Nejprve mi dovolte otázku – není to neobvyklé, očkovat proti dopravní nehodě? http://zvedavec.org/humor2021/08/8800-nove-ockovani-z-ministerstva-dopravy.htm A ten obsah? Ten je zřejmý. Klient, který bude očkován preparátem naší firmy, nebude z litery zákona považovaný za viníka. Viníkem bude vždy ten neočkovaný, bez ohledu na události předcházející nehodě.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Upravené 30. 12. 2021 o 13:41

A mame tu dalsi (ne)prkny príklad. Pán minister, trosku konzistentnosti by nezaškodilo, už aj tak vám neveríme:


Kolegyňa, pre HNR. Veď tá osoba sa nadrela ako taký Vôl. Keď si ho vybrali do tímu, na čom všetkom sa musel podieľať a čo všetko organizovať. Len za posledný rok: sa zúčastnil likvidácii gen. Lučanského, kde bolo potrebné zorganizovať personál (mlčanlivosť) a dokumentáciu. Potom nástup za ministra a už to začalo telefonáty z farmy, treba druhú dávku, treba rozbehnúť dávkovanie detí, čo zaháľaš tretia dávka, prečo máte medzi dávkami taký dlhý čas, pripravuješ štvrtú dávku? Penta tlačí treba zlikvidovať nemocničnú sieť, máš urobenú reformu, vyháňať skúsených a zdatných lekárov, riaditeľov a hľadať namiesto nich odborníkov typu Sabaka (asi ani tých nie je tak veľa), organizovať výberové konania. Potom zasadania vlády a rozčuľovať sa s Igorom, Edo ťa furt nadája vodkou a zakazuje cukor a ani kolu, aby ťa naše "novinárske esá" tým neotravovali desať rokov a viac, Zuza stále nedá pokoj a vyvoláva, čo nasľubovala kade tade a treba to urobiť. Ďalej držať na vodítku Mikasa, Krčméčriho, Jarčušku a im podobných, aby robili čo treba a načas "vyhláškovali". To nie je všetko, je toho ešte tak veľa. A čo s toho. všade samé provízie, %, darčeky, atď. Držať si v merku, čo sa urobilo, aby bolo zaplatené. Veď nemôže dopustiť, aby to bolo ako minule a ostala prázdna špajza. Potom sa nečudujem ani jeho pani manželke, keď v ordinácii plastického chirurga sa sťažuje, že si nevie predstaviť rodiny, čo robia s peniazmi, kde zarábajú dvaja "stále samé peniaze, peniaze, kde to mám dávať, stále ich nosí v krabiciach, kuriéri to nosia, otvorím dvere do špajze a vypadáva to von a furt to musím len upratovať". No nezaslúži si chlapec dovolenku, veď tu je taká hnusná zima a ide Silvester aj súkromné lietadlo radšej použije, ako sa trepať turistickým letom s poddanými. No a nenaser sa, že tí potkani z vlády namiesto toho, aby išli do tepla tak ostanú tu a budú ho ešte ohovárať a kritizovať, veď čo už len od neho ešte viacej chcú.


Kolegovia krásny a úspešný NOVÝ ROK smile , aby nám radosť v duši ostala.


[quote="pid:50298, uid:273"]A mame tu dalsi (ne)prkny príklad. Pán minister, trosku konzistentnosti by nezaškodilo, už aj tak vám neveríme:[/quote] Kolegyňa, pre HNR. Veď tá osoba sa nadrela ako taký Vôl. Keď si ho vybrali do tímu, na čom všetkom sa musel podieľať a čo všetko organizovať. Len za posledný rok: sa zúčastnil likvidácii gen. Lučanského, kde bolo potrebné zorganizovať personál (mlčanlivosť) a dokumentáciu. Potom nástup za ministra a už to začalo telefonáty z farmy, treba druhú dávku, treba rozbehnúť dávkovanie detí, čo zaháľaš tretia dávka, prečo máte medzi dávkami taký dlhý čas, pripravuješ štvrtú dávku? Penta tlačí treba zlikvidovať nemocničnú sieť, máš urobenú reformu, vyháňať skúsených a zdatných lekárov, riaditeľov a hľadať namiesto nich odborníkov typu Sabaka (asi ani tých nie je tak veľa), organizovať výberové konania. Potom zasadania vlády a rozčuľovať sa s Igorom, Edo ťa furt nadája vodkou a zakazuje cukor a ani kolu, aby ťa naše "novinárske esá" tým neotravovali desať rokov a viac, Zuza stále nedá pokoj a vyvoláva, čo nasľubovala kade tade a treba to urobiť. Ďalej držať na vodítku Mikasa, Krčméčriho, Jarčušku a im podobných, aby robili čo treba a načas "vyhláškovali". To nie je všetko, je toho ešte tak veľa. A čo s toho. všade samé provízie, %, darčeky, atď. Držať si v merku, čo sa urobilo, aby bolo zaplatené. Veď nemôže dopustiť, aby to bolo ako minule a ostala prázdna špajza. Potom sa nečudujem ani jeho pani manželke, keď v ordinácii plastického chirurga sa sťažuje, že si nevie predstaviť rodiny, čo robia s peniazmi, kde zarábajú dvaja "stále samé peniaze, peniaze, kde to mám dávať, stále ich nosí v krabiciach, kuriéri to nosia, otvorím dvere do špajze a vypadáva to von a furt to musím len upratovať". No nezaslúži si chlapec dovolenku, veď tu je taká hnusná zima a ide Silvester aj súkromné lietadlo radšej použije, ako sa trepať turistickým letom s poddanými. No a nenaser sa, že tí potkani z vlády namiesto toho, aby išli do tepla tak ostanú tu a budú ho ešte ohovárať a kritizovať, veď čo už len od neho ešte viacej chcú. Kolegovia krásny a úspešný NOVÝ ROK :) , aby nám radosť v duši ostala.

No nezaslúži si chlapec dovolenku, veď tu je taká hnusná zima a ide Silvester aj súkromné lietadlo radšej použije, ako sa trepať turistickým letom s poddanými


dakujem za vysvetlenie 🤓🤓🤓, to je úplne niečo iné. Ešte keby chcel mat one-wAy-ticket. Aj tebe a vsetkym krásny nový rok.😉😉


[quote="pid:50366, uid:326"]No nezaslúži si chlapec dovolenku, veď tu je taká hnusná zima a ide Silvester aj súkromné lietadlo radšej použije, ako sa trepať turistickým letom s poddanými[/quote] dakujem za vysvetlenie

Séria minister na dovolenke, pokračuje. Koment z HS
61cead3d69de9


Niekto tam trefne napisal, že asi prekáža. Lebo to rozmaznáva aj DennikN.


Séria minister na dovolenke, pokračuje. Koment z HS ![61cead3d69de9](serve/attachment&path=61cead3d69de9) Niekto tam trefne napisal, že asi prekáža. Lebo to rozmaznáva aj DennikN.

Veď tá osoba sa nadrela ako taký Vôl.
Palec hore. Výborná glosa. Ono je to úsmevné, ale žiaľ pravdivé.


[quote="pid:50366, uid:326"]Veď tá osoba sa nadrela ako taký Vôl.[/quote]Palec hore. Výborná glosa. Ono je to úsmevné, ale žiaľ pravdivé.

Nevedela som sa rozhodnúť, kam to dať, ale tematicky mi to ladilo s predchádzajúcimi príspevkami ...https://www.youtube.com/watch?v=p6RpS4GMHxg


Nevedela som sa rozhodnúť, kam to dať, ale tematicky mi to ladilo s predchádzajúcimi príspevkami ...https://www.youtube.com/watch?v=p6RpS4GMHxg

Stovky oviec a koz boli najate na posilnenie vakcinacnej kampane v Nemecku.
61d35ec3e3479


Stovky oviec a koz boli najate na posilnenie vakcinacnej kampane v Nemecku. ![61d35ec3e3479](serve/attachment&path=61d35ec3e3479)

Moderator

Upravené 7. 1. 2022 o 09:53

61d6a99c99b46
Preklad: Nikoho dalsieho uz neprebudis. V principe sme v 'zaverecnej hre'. Su veci, ktore sa zacnu diat vsade, ktore vystrasia ludi do morku kosti. Vzdaj sa snahy ich prebudit. Pohodlne spia. Su tam, kde chcu byt. A ako nestastne to je, az hovno trafi ventilator, rozliadnu sa okolo seba a povedia: Preco nam nikto nic nepovedal?


![61d6a99c99b46](serve/attachment&path=61d6a99c99b46) Preklad: Nikoho dalsieho uz neprebudis. V principe sme v 'zaverecnej hre'. Su veci, ktore sa zacnu diat vsade, ktore vystrasia ludi do morku kosti. Vzdaj sa snahy ich prebudit. Pohodlne spia. Su tam, kde chcu byt. A ako nestastne to je, az hovno trafi ventilator, rozliadnu sa okolo seba a povedia: Preco nam nikto nic nepovedal?

Moderator

Upravené 7. 1. 2022 o 09:53

@Kancelar, pridávaš zaujímavé veci, ale obrázky v angličtine sú pre veľa ľudí nerozlúsknuteľný oriešok. Chcelo by to vždy urobiť preklad, alebo aspoň vystihnúť myšlienku.

@Kancelar, pridávaš zaujímavé veci, ale obrázky v angličtine sú pre veľa ľudí nerozlúsknuteľný oriešok. Chcelo by to vždy urobiť preklad, alebo aspoň vystihnúť myšlienku.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

obrázky v angličtine

Ten do prekladača nestrčíš.


[quote="pid:51337, uid:623"]obrázky v angličtine[/quote] Ten do prekladača nestrčíš.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Ten do prekladača nestrčíš.


Na to narážam. Takže preklad treba urobiť ručne.


[quote="pid:51365, uid:84"]Ten do prekladača nestrčíš.[/quote] Na to narážam. Takže preklad treba urobiť ručne.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Preklad obrazka hore:


Nikoho dalsieho uz neprebudis. V principe sme v 'zaverecnej hre'. Su veci, ktore sa zacnu diat vsade, ktore vystrasia ludi do morku kosti. Vzdaj sa snahy ich prebudit. Pohodlne spia. Su tam, kde chcu byt. A ako nestastne to je, az hovno trafi ventilator, rozliadnu sa okolo seba a povedia: Preco nam nikto nic nepovedal?


Preklad obrazka hore: Nikoho dalsieho uz neprebudis. V principe sme v 'zaverecnej hre'. Su veci, ktore sa zacnu diat vsade, ktore vystrasia ludi do morku kosti. Vzdaj sa snahy ich prebudit. Pohodlne spia. Su tam, kde chcu byt. A ako nestastne to je, az hovno trafi ventilator, rozliadnu sa okolo seba a povedia: Preco nam nikto nic nepovedal?

Moderator

A toto je dalsi bizar: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-To-nas-zabije-Vse-ztraceno-Pirati-v-problemech-Mladi-setnou-Bartose-Zdroj-mluvi-688728


„Spějeme ke konci naší existence. Dopadneme jako Zelení, nezanikneme hned, ale bude z nás ministranička, která nikoho nezajímá, nikam se už nedostane, a postupem času zmizíme na pomyslné smetiště, kde budeme hnít vedle mnoha jiných zapomenutých stran, co původně budily velké naděje. Bohužel to poslední, čím si nás historie zapamatuje, bude volební nářez s výsledkem směšných čtyř poslanců a vnitrostranické hádky a posměch, který teď oprávněně za obojí sklízíme. Mrzí mě to, ale nedivím se tomu. Ti mladí, kterým jsem od začátku fandil pro jejich odhodlání a energii, si čichli k vidině moci a penězům, a to nás i zabije. Ukazuje se, že mladí a nevyzrálí sice mohou probudit zájem o politiku, ale nemohou ty naděje naplnit v realitu. Nemají na to. Říkám to, jak je asi patrné z mého hlasu, s velkým zklamáním a deziluzí. Kéž by ještě nebylo všechno ztraceno, ale pirátskému projektu už asi žádná resuscitace ani infuze nepomůže. Jedině zázrak, ve který nepřestanu věřit do samého konce. Dal jsem tomu část života, obětoval mnoho rodinného času i peněz. A ti mladí a nadějní pak spáchají sebevraždu před celým národem,“ pokračuje ve své zpovědi zklamaný člen Pirátů.
„Pro většinu normálních lidí se nakonec staneme hovnem u cesty, které smrdí a každý se mu obloukem vyhne. Rád bych se mýlil, to vám říkám. Fakt. Celý život jsem realista a nebarvím si nic narůžovo. Jestli nepřijde radikální změna, což nejspíš nepřijde, náš osud je jasný. Game over, abych použil naši terminologii,“ uzavírá své vyprávění pražský člen Pirátské strany.


A toto je dalsi bizar: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-To-nas-zabije-Vse-ztraceno-Pirati-v-problemech-Mladi-setnou-Bartose-Zdroj-mluvi-688728 „Spějeme ke konci naší existence. Dopadneme jako Zelení, nezanikneme hned, ale bude z nás ministranička, která nikoho nezajímá, nikam se už nedostane, a postupem času zmizíme na pomyslné smetiště, kde budeme hnít vedle mnoha jiných zapomenutých stran, co původně budily velké naděje. Bohužel to poslední, čím si nás historie zapamatuje, bude volební nářez s výsledkem směšných čtyř poslanců a vnitrostranické hádky a posměch, který teď oprávněně za obojí sklízíme. Mrzí mě to, ale nedivím se tomu. **Ti mladí, kterým jsem od začátku fandil pro jejich odhodlání a energii, si čichli k vidině moci a penězům, a to nás i zabije. Ukazuje se, že mladí a nevyzrálí sice mohou probudit zájem o politiku, ale nemohou ty naděje naplnit v realitu.** Nemají na to. Říkám to, jak je asi patrné z mého hlasu, s velkým zklamáním a deziluzí. Kéž by ještě nebylo všechno ztraceno, ale pirátskému projektu už asi žádná resuscitace ani infuze nepomůže. Jedině zázrak, ve který nepřestanu věřit do samého konce. Dal jsem tomu část života, obětoval mnoho rodinného času i peněz. A ti mladí a nadějní pak spáchají sebevraždu před celým národem,“ pokračuje ve své zpovědi zklamaný člen Pirátů. **„Pro většinu normálních lidí se nakonec staneme hovnem u cesty, které smrdí a každý se mu obloukem vyhne.** Rád bych se mýlil, to vám říkám. Fakt. Celý život jsem realista a nebarvím si nic narůžovo. Jestli nepřijde radikální změna, což nejspíš nepřijde, náš osud je jasný. Game over, abych použil naši terminologii,“ uzavírá své vyprávění pražský člen Pirátské strany.

Moderator

Spějeme ke konci naší existence (Piráti). Dopadneme jako Zelení, nezanikneme hned, ale bude z nás ministranička


Chybou bolo, že na začiatku jasne neodmietli liberalizmus. Liberalizmus zožerie všetko, nakoniec aj ich samých.


[quote="pid:51519, uid:10"]Spějeme ke konci naší existence (Piráti). Dopadneme jako Zelení, nezanikneme hned, ale bude z nás ministranička[/quote] Chybou bolo, že na začiatku jasne neodmietli liberalizmus. Liberalizmus zožerie všetko, nakoniec aj ich samých.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 7. 1. 2022 o 17:45

prvu vetu neprekladam smile Prejazdny covid testing v stodole. Matrix nikdy nesklame. Ak niesi negativna osoba, ktora nevediac manifestuje nic viac nez bullshit do svojho zivota.


61e0039f2039d


prvu vetu neprekladam :) Prejazdny covid testing v stodole. Matrix nikdy nesklame. Ak niesi negativna osoba, ktora nevediac manifestuje nic viac nez bullshit do svojho zivota. ![61e0039f2039d](serve/attachment&path=61e0039f2039d)

Moderator

prvu vetu neprekladam smile Prejazdny covid testing v stodole. Matrix nikdy nesklame. Ak niesi negativna osoba, ktora nevediac manifestuje nic viac nez bullshit do svojho zivota.


To mi připomíná, když jsem už vícekrát v práci prakticky někomu naznačil, že je idiot, jenomže ten člověk byl tak hloupý, že to ani nepochopil a tudíž se vůbec nenaštval...


Bohužel, zlomyslnost na výše uvedeném obrázku je už opravdu spíše k pláči...


[quote="pid:52416, uid:10"]prvu vetu neprekladam smile Prejazdny covid testing v stodole. Matrix nikdy nesklame. Ak niesi negativna osoba, ktora nevediac manifestuje nic viac nez bullshit do svojho zivota.[/quote] To mi připomíná, když jsem už vícekrát v práci prakticky někomu naznačil, že je idiot, jenomže ten člověk byl tak hloupý, že to ani nepochopil a tudíž se vůbec nenaštval... Bohužel, zlomyslnost na výše uvedeném obrázku je už opravdu spíše k pláči...

Síce to nie je vtip, ale pobavilo ma to - vaxveriaci to majú ťažké:


Iva Pekárková: Certifikát bez píchnutí
Ve výloze polského krámu v naší čtvrti se objevila nenápadná cedulka velikosti pohlednice. Modrou propiskou na ni kdosi napsal: CERTYFIKAT BEZ UKŁUCIA. Nic víc. Naše sousedka z Polska mi potvrdila, že se nepletu. Na lístku skutečně kdosi inzeroval „certifikát bez píchnutí“.
/pokračovanie v odkaze/
https://plus.rozhlas.cz/iva-pekarkova-certifikat-bez-pichnuti-8657016


Síce to nie je vtip, ale pobavilo ma to - vaxveriaci to majú ťažké: **Iva Pekárková: Certifikát bez píchnutí** Ve výloze polského krámu v naší čtvrti se objevila nenápadná cedulka velikosti pohlednice. Modrou propiskou na ni kdosi napsal: CERTYFIKAT BEZ UKŁUCIA. Nic víc. Naše sousedka z Polska mi potvrdila, že se nepletu. Na lístku skutečně kdosi inzeroval „certifikát bez píchnutí“. /pokračovanie v odkaze/ https://plus.rozhlas.cz/iva-pekarkova-certifikat-bez-pichnuti-8657016

Uz im tusim dochadzaju riesenia
61e5298906907


Uz im tusim dochadzaju riesenia ![61e5298906907](serve/attachment&path=61e5298906907)

Medzitým niekde v USA...


Vypadá to jako fotomontáž, ale netvrdím, že taková cedulka nikde neexistuje.


[quote="pid:52764, uid:679"]Medzitým niekde v USA...[/quote] Vypadá to jako fotomontáž, ale netvrdím, že taková cedulka nikde neexistuje.

@JS22 odporúčam napísať Jurajovi Štubniakovi, na jeho FB som to našla, odkaz som uviedla v príspevku.

Ešte 1 odkaz: https://jurajstubniak.sk/


@JS22 odporúčam napísať Jurajovi Štubniakovi, na jeho FB som to našla, odkaz som uviedla v príspevku. Ešte 1 odkaz: https://jurajstubniak.sk/

@JS22 odporúčam napísať Jurajovi Štubniakovi, na jeho FB som to našla, odkaz som uviedla v príspevku.

FB nepoužívám. smile


[quote="pid:53050, uid:679"]@JS22 odporúčam napísať Jurajovi Štubniakovi, na jeho FB som to našla, odkaz som uviedla v príspevku.[/quote] FB nepoužívám. :)

17.ročný syn Sinead O Connor spáchal nedávno samovraždu, včera ho matka pochovala a takto sa na pohreb obliekla.
61e823a159c2d


17.ročný syn Sinead O Connor spáchal nedávno samovraždu, včera ho matka pochovala a takto sa na pohreb obliekla. ![61e823a159c2d](serve/attachment&path=61e823a159c2d)
Upravené 19. 1. 2022 o 15:44

Tej chudince v růžovém normálně jebe v hlavě. Rusové říkají крыша поехала


Tej chudince v růžovém normálně jebe v hlavě. Rusové říkají крыша поехала

Jarek

Milgamov experiment. Kto by to povedal, ze to dovolia pustit medzi ludi.

Každá informácia sa dá využiť na mnoho spôsobov. Aj informácia o informácií.


[quote="pid:49483, uid:642"]Milgamov experiment. Kto by to povedal, ze to dovolia pustit medzi ludi.[/quote] Každá informácia sa dá využiť na mnoho spôsobov. Aj informácia o informácií.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Odporúčam, síce som váhala, či to dať sem alebo ako vtip. Odporúčania rakúskych médií, ako sa majú chrániť lekári pred agresívnymi neočkovancami:


https://www.youtube.com/watch?v=UF7PNrqk40o


Trvá to 3 min, pobavila som sa.


Odporúčam, síce som váhala, či to dať sem alebo ako vtip. Odporúčania rakúskych médií, ako sa majú chrániť lekári pred agresívnymi neočkovancami: https://www.youtube.com/watch?v=UF7PNrqk40o Trvá to 3 min, pobavila som sa.

Po dlouhé době jsem se ponořila do ukrajinských "vod", abych zjistila, jestli se něco změnilo. A nezměnilo.... smile Jen mě naplňuje určitým zadostiučiněním fakt, že v politice se už vyskytují jen samé choré mozky. Takže - to, co napíšu, opravdu není vtip.
Ukrajinský poslanec z vládnoucí strany Sluhové národa (strana komika Zelenského) pozdravil Ukrajince ke dni celistvosti země (netuším, co za divný svátek tam mají). Poslanec jménem Tiščenko nejspíš hodně chyběl při výuce zeměpisu, protože o té své "nezaležnoj deržave" mnoho neví. Pozdravil totiž "deržavu" jen od Kyjeva po Zakarpatí - a tím vyvolal vztek mnoha uživatelů sítě. Nandali mu, že takto "ztratil půlku země" ,
A nejde o první a jediný přešlap tohoto člověka. Nedávno pozdravil voliče k svátku Vánoc (Rožděstvo - pravoslavné Vánoce) pozdravem "Christos voskrese" (něco jako "Kristus vstal z mrtvých" ), což je tradiční pozdrav k Velikonocům...
https://rusvesna.su/news/1643018250
Méně směšné je vyjádření "politika" Klička - toho s vyboxovanou hlavou. Nesměšné - ale "politicky" úplně pitomé. Němci jsou prý zrádci - tradičně, protože vždy zrazovali své spojence. Proč tak usoudil? Inu - Estonsko chtělo u Němců zakoupit nějaké zbraně a poslat je na UA - jako k obraně proti "ruské agresi". A Němci řekli NE, obchod zatrhli, protože nesouhlasí s dodávkami zbraní na UA. Tak jim to Kličko "nandal" . On prý o okupaci ví všechno, protože jako malý hoch žil pár let v Mimoni, neboť jeho otec, důstojník sovětské armády, tam působil... smile


Po dlouhé době jsem se ponořila do ukrajinských "vod", abych zjistila, jestli se něco změnilo. A nezměnilo.... :( Jen mě naplňuje určitým zadostiučiněním fakt, že v politice se už vyskytují jen samé choré mozky. Takže - to, co napíšu, opravdu** není** vtip. Ukrajinský poslanec z vládnoucí strany Sluhové národa (strana komika Zelenského) pozdravil Ukrajince ke dni celistvosti země (netuším, co za divný svátek tam mají). Poslanec jménem Tiščenko nejspíš hodně chyběl při výuce zeměpisu, protože o té své "nezaležnoj deržave" mnoho neví. Pozdravil totiž "deržavu" jen od Kyjeva po Zakarpatí - a tím vyvolal vztek mnoha uživatelů sítě. Nandali mu, že takto "ztratil půlku země" , A nejde o první a jediný přešlap tohoto člověka. Nedávno pozdravil voliče k svátku Vánoc (Rožděstvo - pravoslavné Vánoce) pozdravem "Christos voskrese" (něco jako "Kristus vstal z mrtvých" ), což je tradiční pozdrav k Velikonocům... https://rusvesna.su/news/1643018250 Méně směšné je vyjádření "politika" Klička - toho s vyboxovanou hlavou. Nesměšné - ale "politicky" úplně pitomé. Němci jsou prý zrádci - tradičně, protože vždy zrazovali své spojence. Proč tak usoudil? Inu - Estonsko chtělo u Němců zakoupit nějaké zbraně a poslat je na UA - jako k obraně proti "ruské agresi". A Němci řekli NE, obchod zatrhli, protože nesouhlasí s dodávkami zbraní na UA. Tak jim to Kličko "nandal" . On prý o okupaci ví všechno, protože jako malý hoch žil pár let v Mimoni, neboť jeho otec, důstojník sovětské armády, tam působil... :(
Upravené 24. 1. 2022 o 20:39

Čeští vědci zjistili, jak souvisí ochota k očkování se vztahem k demokracii


V ochotě Čechů očkovat se proti covidu-19 zřejmě hrají větší roli kulturní faktory než třeba rysy osobnosti. Ve výzkumu vědců Psychologického ústavu AV se projevila hlavně souvislost se vztahem k demokracii západního typu.


Článek
Pokud se cítíte být součástí demokratické Evropy a nebo západní kultury a záleží vám na demokratičnosti země, je větší šance, že se necháte naočkovat proti covidu-19, než u těch, kteří se k těmto kulturním vzorcům nehlásí. To je jeden ze závěrů výzkumu vědců z Psychologického ústavu Akademie věd ČR a Masarykovy univerzity v Brně.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirus-cesti-vedci-zjistili-jak-souvisi-ochota-k-ockovani-se-vztahem-k-demokracii-186538


Tak nevím, někdo tu práci zadál, někdo jí proplatil a účel je jaký? Rozdělit lidí na demokráty a totalitáře?


Čeští vědci zjistili, jak souvisí ochota k očkování se vztahem k demokracii V ochotě Čechů očkovat se proti covidu-19 zřejmě hrají větší roli kulturní faktory než třeba rysy osobnosti. Ve výzkumu vědců Psychologického ústavu AV se projevila hlavně souvislost se vztahem k demokracii západního typu. Článek Pokud se cítíte být součástí demokratické Evropy a nebo západní kultury a záleží vám na demokratičnosti země, je větší šance, že se necháte naočkovat proti covidu-19, než u těch, kteří se k těmto kulturním vzorcům nehlásí. To je jeden ze závěrů výzkumu vědců z Psychologického ústavu Akademie věd ČR a Masarykovy univerzity v Brně. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirus-cesti-vedci-zjistili-jak-souvisi-ochota-k-ockovani-se-vztahem-k-demokracii-186538 Tak nevím, někdo tu práci zadál, někdo jí proplatil a účel je jaký? Rozdělit lidí na demokráty a totalitáře?

Tak nevím, někdo tu práci zadál, někdo jí proplatil a účel je jaký? Rozdělit lidí na To demokráty a totalitáře?
je to riadne retro, taketo argumentacie by som cakal v roku 2005.


[quote="pid:54290, uid:158"]Tak nevím, někdo tu práci zadál, někdo jí proplatil a účel je jaký? Rozdělit lidí na To demokráty a totalitáře?[/quote]je to riadne retro, taketo argumentacie by som cakal v roku 2005.

Moderator

kľúčové sú tieto slová

souvislost se vztahem k demokracii západního typu.

Spojte si to s analýzami cieľov pod clonou tejto pandémie z jari minulého roku, a všetko je jasné: zvolené prostriedky dosiahli cieľ - zaočkovaní, a teda podvedome ovládaní, prípadne odsúdení na predčasnú smrť, sú všetci vyznávači - nositelia hodnôt západnej "demokracie", t.j. konzumného a koristníckeho spôsobu života spoločnosti privedšieho civilizáciu a planétu na okraj ekologicko-biosférickej katastrofy.
Kruté riešenie, a paradoxne presne v duchu a praxe západnej "demokracie" - karma zdarma...


kľúčové sú tieto slová [quote="pid:54290, uid:158"]souvislost se vztahem k demokracii západního typu.[/quote] Spojte si to s analýzami cieľov pod clonou tejto pandémie z jari minulého roku, a všetko je jasné: zvolené prostriedky dosiahli cieľ - zaočkovaní, a teda podvedome ovládaní, prípadne odsúdení na predčasnú smrť, sú všetci vyznávači - nositelia hodnôt západnej "demokracie", t.j. konzumného a koristníckeho spôsobu života spoločnosti privedšieho civilizáciu a planétu na okraj ekologicko-biosférickej katastrofy. Kruté riešenie, a paradoxne presne v duchu a praxe západnej "demokracie" - karma zdarma...

Rozdělit lidí na demokráty a totalitáře?

Položit rovnítko mezi lidmi nedostatečně povolnými podrobit se zásahům do svých práv (nátlaku k očkování, nesmyslným "sanitárním" opatřením a potažmo jakýmkoli jiným), lidmi neuznávajícími demokracii jako formu vlády a lidmi neztotožňujícími se s "hodnotami" západního liberalismu. To vše pod hlavičkou "psychologického" výzkumu, což je zhruba nejhlubší dno, jakého lze v tomto vědním oboru dosáhnout.


[quote="pid:54290, uid:158"]Rozdělit lidí na demokráty a totalitáře?[/quote] Položit rovnítko mezi lidmi nedostatečně povolnými podrobit se zásahům do svých práv (nátlaku k očkování, nesmyslným "sanitárním" opatřením a potažmo jakýmkoli jiným), lidmi neuznávajícími demokracii jako formu vlády a lidmi neztotožňujícími se s "hodnotami" západního liberalismu. To vše pod hlavičkou "psychologického" výzkumu, což je zhruba nejhlubší dno, jakého lze v tomto vědním oboru dosáhnout.

Tak nevím, někdo tu práci zadál, někdo jí proplatil a účel je jaký? Rozdělit lidí na demokráty a totalitáře?

Možno rozdeliť ľudí na demokratov a skrytých rusofilov smile


[quote="pid:54290, uid:158"]Tak nevím, někdo tu práci zadál, někdo jí proplatil a účel je jaký? Rozdělit lidí na demokráty a totalitáře?[/quote] Možno rozdeliť ľudí na demokratov a skrytých rusofilov :)

Možno rozdeliť ľudí na demokratov a skrytých rusofilov

Veď toto beží už dlho. Rozdeľ a panuj. Mne tiež veľa krát tvrdili, dokonca z rodiny, že som nevzdelaný analfabet. Neviem čítať, písať a som zrejme róm, lebo nie som zaočkovaný. Tak písali v denníku n.


[quote="pid:54316, uid:6"]Možno rozdeliť ľudí na demokratov a skrytých rusofilov[/quote] Veď toto beží už dlho. Rozdeľ a panuj. Mne tiež veľa krát tvrdili, dokonca z rodiny, že som nevzdelaný analfabet. Neviem čítať, písať a som zrejme róm, lebo nie som zaočkovaný. Tak písali v denníku n.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Nyní jde o domácí zvířata kvuli ochraně klimatu
Jak je to s ekologickou bilancí domácích zvířat? Klimatologové se domnívají, že držení 29kilového psa - asi jednoho labradora-po dobu jednoho roku odpovídá emisím CO2 na vzdálenost 2828 kilometrů. zde


**Nyní jde o domácí zvířata kvuli ochraně klimatu** Jak je to s ekologickou bilancí domácích zvířat? Klimatologové se domnívají, že držení 29kilového psa - asi jednoho labradora-po dobu jednoho roku odpovídá emisím CO2 na vzdálenost 2828 kilometrů. [zde](https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/517128/Jetzt-geht-es-an-die-Haustiere-um-das-Klima-zu-schuetzen)

tak to, ked sa rozsiri, tak som zvedava, kto koho bude kamenovat:-)) ...v mestach sa hodne rozsirili psi v panelakoch


tak to, ked sa rozsiri, tak som zvedava, kto koho bude kamenovat:-)) ...v mestach sa hodne rozsirili psi v panelakoch

Možno rozdeliť ľudí na demokratov a skrytých rusofilov
Já jsem odkrytý Rusofil smile


[quote="pid:54316, uid:6"]Možno rozdeliť ľudí na demokratov a skrytých rusofilov[/quote]Já jsem odkrytý Rusofil 8)

Jak je to s ekologickou bilancí domácích zvířat? Klimatologové se domnívají, že držení 29kilového psa - asi jednoho labradora-po dobu jednoho roku odpovídá emisím CO2 na vzdálenost 2828 kilometrů.


Koľko emisií vyprodukuje priemerný ekologický aktivista? Nemali by začať a ideálne aj skončiť u seba? Veď ak prichádzajú s takýmito absurdnosťami, nezaslúžia si, aby sme im venovali akúkoľvek pozornosť.


[quote="pid:54639, uid:68"]Jak je to s ekologickou bilancí domácích zvířat? Klimatologové se domnívají, že držení 29kilového psa - asi jednoho labradora-po dobu jednoho roku odpovídá emisím CO2 na vzdálenost 2828 kilometrů.[/quote] Koľko emisií vyprodukuje priemerný ekologický aktivista? Nemali by začať a ideálne aj skončiť u seba? Veď ak prichádzajú s takýmito absurdnosťami, nezaslúžia si, aby sme im venovali akúkoľvek pozornosť.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

@popolvar perfektní logická "spojka" a ukázka bezstrukturního řízení společnosti.

@popolvar perfektní logická "spojka" a ukázka bezstrukturního řízení společnosti.

Mám tu opět ukrajinský bizár. A opět je hořce tragický spíš než směšný.


  1. Kyjevan má jasno, kdo všechno "kradl" Ukrajinu. Nejdříve Mongolové, Slováci, Tataři... no a Rusové. Ukradli Ukrajině nejen Krym, ale i Aljašku. Proto on Rusy tak nenávidí.https://politikus.ru/video/140045-kievlyanin-razlozhil-vse-po-polochkam.html
  2. Druhý bizár je nevím z jaké akce, ale už jen ty kostýmy děsí. A mužský protagonista v ženských šatech a alobalovou hvězdou na hlavě zpívá děvčátku o "baťkovi Banderovi":https://www.youtube.com/watch?v=hfAJ7xUYeDw

2.2.22 upgrade
Koukám, že to video bylo smazané - takže zde je jiná adresa:
https://www.youtube.com/watch?v=WemhFAxxRW8


Mám tu opět ukrajinský bizár. A opět je hořce tragický spíš než směšný. 1. Kyjevan má jasno, kdo všechno "kradl" Ukrajinu. Nejdříve Mongolové, **Slováci**, Tataři... no a Rusové. Ukradli Ukrajině nejen Krym, ale i Aljašku. Proto on Rusy tak nenávidí. https://politikus.ru/video/140045-kievlyanin-razlozhil-vse-po-polochkam.html 2. Druhý bizár je nevím z jaké akce, ale už jen ty kostýmy děsí. A mužský protagonista v ženských šatech a alobalovou hvězdou na hlavě zpívá děvčátku o "baťkovi Banderovi": https://www.youtube.com/watch?v=hfAJ7xUYeDw 2.2.22 upgrade Koukám, že to video bylo smazané - takže zde je jiná adresa: https://www.youtube.com/watch?v=WemhFAxxRW8
Upravené 2. 2. 2022 o 12:42

zvolené prostriedky dosiahli cieľ - zaočkovaní, a teda podvedome ovládaní, prípadne odsúdení na predčasnú smrť, sú všetci vyznávači - nositelia hodnôt západnej "demokracie", t.j. konzumného a koristníckeho spôsobu života spoločnosti privedšieho civilizáciu a planétu na okraj ekologicko-biosférickej katastrofy.
vcera nas navstivil kolega, mily chlapec, doniesol mi vanilku zo Zanzibaru, kde stravil koniec roka. Akurat mi povedal, ze utekal na tretiu davku, lebo leti na kolotoce do Orlanda. Kto chce ist do USofA, musi mat holt 3 davky. Dalsia kolegyna co zaockovala svojho maloleteho syna aj kvoli lyzovacke v Rakusku si nevsimla nove podmienky na vstup do Ostreichu a stravila 2 dni z 3 na hoteli v karantene. Lumici iduci do mora.


ale naspat k teme, aby to tu bolo aj o tych "nie vtipoch" Neuvěřitelný příběh. Těhotnou novinářku odmítla vlast kvůli covidu, pečuje o ni Tálibán


[quote="pid:54300, uid:112"]zvolené prostriedky dosiahli cieľ - zaočkovaní, a teda podvedome ovládaní, prípadne odsúdení na predčasnú smrť, sú všetci vyznávači - nositelia hodnôt západnej "demokracie", t.j. konzumného a koristníckeho spôsobu života spoločnosti privedšieho civilizáciu a planétu na okraj ekologicko-biosférickej katastrofy.[/quote]vcera nas navstivil kolega, mily chlapec, doniesol mi vanilku zo Zanzibaru, kde stravil koniec roka. Akurat mi povedal, ze utekal na tretiu davku, lebo leti na kolotoce do Orlanda. Kto chce ist do USofA, musi mat holt 3 davky. Dalsia kolegyna co zaockovala svojho maloleteho syna aj kvoli lyzovacke v Rakusku si nevsimla nove podmienky na vstup do Ostreichu a stravila 2 dni z 3 na hoteli v karantene. Lumici iduci do mora. ale naspat k teme, aby to tu bolo aj o tych "nie vtipoch" [Neuvěřitelný příběh. Těhotnou novinářku odmítla vlast kvůli covidu, pečuje o ni Tálibán](https://cnn.iprima.cz/neuveritelny-pribeh-tehotnou-novinarku-odmitla-vlast-kvuli-covidu-pecuje-o-ni-taliban-56452)

Moderator

V Británii hrozí pokuta třicet tisíc za otevření dveří auta špatnou rukou


  1. února 2022Takzvaný holandský chvat by měl mít moderní motorista zautomatizovaný. Ve Velké Británii ho dokonce začali vymáhat zákonem. V čem spočívá? Dveře auta se při vystupování otevírají „odvrácenou“ rukou. Je tak větší šance, že zahlédnete kolemjedoucího cyklistu.

Zdroj: https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/prechod-chodec-nehoda.A220128_115235_automoto_fdv


V Británii hrozí pokuta třicet tisíc za otevření dveří auta špatnou rukou 1. února 2022 Takzvaný holandský chvat by měl mít moderní motorista zautomatizovaný. Ve Velké Británii ho dokonce začali vymáhat zákonem. V čem spočívá? Dveře auta se při vystupování otevírají „odvrácenou“ rukou. Je tak větší šance, že zahlédnete kolemjedoucího cyklistu. Zdroj: https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/prechod-chodec-nehoda.A220128_115235_automoto_fdv

"POCTA" DOKTORKE, KTORÁ LIEČI IVERMEKTINOM A PREZENTUJE SA V TA3, aneb Ako som prišla o nové čižmy

„Už skoro mesiac spracúvam informáciu, že lekárka, ktorá úspešne lieči ivermektínom, berie ľudí bez testu, má na dverách nálepku "sme zaočkovaní" a pomaly prvá vec, čo na vás sestrička a potom aj Dr. vychŕli, je: "Očkujeme proti kovidu, pfizerom." Zažila som na vlastnej koži /podľahla som reklame, že lieči/.“
Toto som napísala 1.9.2021 v téme Lekári žiadajú o priestor na dialóg odborníkov na tému covid.


Už týždeň sa necítim vo svojej koži, cez víkend ma začalo viac bolieť hrdlo, teraz zas soplím, robím, čo viem /vitamíny, homeopatiká, dorithricin .../, v nedeľu som bola na pohotovosti, lebo veď 3 deti a manžel bude mať týždeň nočných, tak kedy pôjdem obvodnej? V piatok bol domáci slinový test negatívny /lebo to je asi prvé, čo sa aj lekár spýta/.
Na pohotovosť treba najskôr zavolať, ako neočkovanú ma najprv čakal AG test – v tom vetrisku, vonku, ale dalo sa prežiť, akceptoval moju poznámku, že po 2 tehotenstvách mám jemnejšie a citlivejšie sliznice nosa. K tomu ešte CRP z prsta, tiež vonku, hovorím si, vydržím /nedôstojné podmienky, nie to ďobnutie/, hlavne nech viem, na čom som.
Ešte vybehla sestrička, že OP, kartičku poistenca a 19 eur za pohotovosť /2/, CRP /7/ a AG test /10/. Tie eurá ju asi najviac trápili. Dostala som sa dnu, od septembra 2019, keď som tam bola naposledy, krásne, vynovené priestory.
Vy ste tu už s niečím podobným boli. Áno, v septembri 2019 a vtedy to spĺňalo verejne prezentované príznaky covidu /moja bývalá Dr. bola vtedy kdesi tuším v Izraeli, doteraz by ma vcelku zaujímalo, že prečo, či tam nebolo nejaké školenie, lebo patrí k svedkom očkovania na chrípku, k vyžadovateľom testov aj od bezpríznakových/.
Takže vlastne CRP nízke, na ATB určite nie, mám pokračovať s dorithricinom a kloktať stopangin.
Akože, vlastne dokopy nič mi nie je. Akurát, že takto nejak som sa cítila aj za starých dávnych čias bez covidu, v hrdle mi Dr. nič nevidela a vykľul sa z toho zápal priedušiek. Takže som opatrná.
Dnes ráno po klamlivom včerajšku manžel zhodnotil moje chrchlanie: „To je na antibiotiká. Choď k lekárke.“
Choď ... V dnešnej dobe len tak?
Najprv hádam ponížene zavolať, či vôbec sa mám unúvať. Na tretí raz som sa dovolala, sestričke rozpovedala, ona, že nech si urobím aspoň domáci test. Urobila som si, negatívny, znova volám, či teda môžem prísť. Vraj áno. Tak som sa teda odvážne vybrala v ústrety ružovým zajtrajškom ...
V čakárni 4 predo mnou ... Po cca 20 minútach prišla sestrička obzrieť terén s informáciou, že už mali 30 pozitívnych, babička sa vyplašila. „Hádam sa nenakazíme, veď máme aj respirátory a som 3x očkovaná.“ Ďalšia pani: „Kedy už toto skončí?“ Keď dajú pokyn zhora“, odpovedala som. Nevyzerala prekvapená takou odpoveďou.
Po hodine čakania som prišla na rad, medzitým mi sestrička bleskovo urobila ďalšie CRP, ktoré vraj bolo na podobnej hodnote ako v nedeľu.
Dobrý deň. Pani doktorka mi pozrela hrdlo, skonštatovala, že na čo som prišla, nič tam nie je, že mám ísť na PCR test, lebo tie domáce sú nespoľahlivé, lebo nejdú tak do hĺbky, čo samozrejme bolí. Podľa nej som na 100% pozitívna.
Na kúsok papiera mi napísala, čo mám užívať, iba ak sa potvrdí pozitivita – vitamín D 4000 IU, C 500 mg, zinok 100 mg a Aspirín 500 mg 1x denne po dobu 1 mesiaca. Ak by nastalo zhoršenie, mám sa ozvať. Tak diky, už týždeň sa mi to zhoršuje, na čo mám čakať?
V podstate moja liečba je závislá od absolvovania PCR testu.
D a C je moja každodenná výbava, mimochodom, vo vyšších dávkach než na papieriku.
Ten papierik si nechám na pamiatku neliečby.
Dajte sa zaočkovať. Nedám.
A že prečo nie som zaočkovaná. Neverím tomu. Aj očkovaný sa môže nakaziť. Každý veríme niečomu inému, ja očkovaniu neverím.
Nuž, som podľa nej múdra ako rádio. A že sme takí viacerí, ktorí jej to nahlas chrstneme do tváre, musí jej to denne dobre dvíhať mandle.


Čo je ale sranda, neviem sa prihlásiť na štátny test, vraj mám čosi kdesi opraviť, tak som teda skúsila, nešlo, vyskúšala som sa znovu prihlásiť a nejde to zas. Lebo chyba. A dosť.
Tak si to zrejme zaplatím zo svojho. Prežijem to. Oželiem tie jedny či dvoje čižiem, veď aj tak sa mi v podstate ani jedny nepáčili.


**"POCTA" DOKTORKE, KTORÁ LIEČI IVERMEKTINOM A PREZENTUJE SA V TA3, aneb Ako som prišla o nové čižmy ** „Už skoro mesiac spracúvam informáciu, že lekárka, ktorá úspešne lieči ivermektínom, berie ľudí bez testu, má na dverách nálepku "sme zaočkovaní" a pomaly prvá vec, čo na vás sestrička a potom aj Dr. vychŕli, je: "Očkujeme proti kovidu, pfizerom." Zažila som na vlastnej koži /podľahla som reklame, že lieči/.“ Toto som napísala 1.9.2021 v téme **Lekári žiadajú o priestor na dialóg odborníkov na tému covid.** Už týždeň sa necítim vo svojej koži, cez víkend ma začalo viac bolieť hrdlo, teraz zas soplím, robím, čo viem /vitamíny, homeopatiká, dorithricin .../, v nedeľu som bola na pohotovosti, lebo veď 3 deti a manžel bude mať týždeň nočných, tak kedy pôjdem obvodnej? V piatok bol domáci slinový test negatívny /lebo to je asi prvé, čo sa aj lekár spýta/. Na pohotovosť treba najskôr zavolať, ako neočkovanú ma najprv čakal AG test – v tom vetrisku, vonku, ale dalo sa prežiť, akceptoval moju poznámku, že po 2 tehotenstvách mám jemnejšie a citlivejšie sliznice nosa. K tomu ešte CRP z prsta, tiež vonku, hovorím si, vydržím /nedôstojné podmienky, nie to ďobnutie/, hlavne nech viem, na čom som. Ešte vybehla sestrička, že OP, kartičku poistenca a 19 eur za pohotovosť /2/, CRP /7/ a AG test /10/. Tie eurá ju asi najviac trápili. Dostala som sa dnu, od septembra 2019, keď som tam bola naposledy, krásne, vynovené priestory. Vy ste tu už s niečím podobným boli. Áno, v septembri 2019 a vtedy to spĺňalo verejne prezentované príznaky covidu /moja bývalá Dr. bola vtedy kdesi tuším v Izraeli, doteraz by ma vcelku zaujímalo, že prečo, či tam nebolo nejaké školenie, lebo patrí k svedkom očkovania na chrípku, k vyžadovateľom testov aj od bezpríznakových/. Takže vlastne CRP nízke, na ATB určite nie, mám pokračovať s dorithricinom a kloktať stopangin. Akože, vlastne dokopy nič mi nie je. Akurát, že takto nejak som sa cítila aj za starých dávnych čias bez covidu, v hrdle mi Dr. nič nevidela a vykľul sa z toho zápal priedušiek. Takže som opatrná. Dnes ráno po klamlivom včerajšku manžel zhodnotil moje chrchlanie: „To je na antibiotiká. Choď k lekárke.“ Choď ... V dnešnej dobe len tak? Najprv hádam ponížene zavolať, či vôbec sa mám unúvať. Na tretí raz som sa dovolala, sestričke rozpovedala, ona, že nech si urobím aspoň domáci test. Urobila som si, negatívny, znova volám, či teda môžem prísť. Vraj áno. Tak som sa teda odvážne vybrala v ústrety ružovým zajtrajškom ... V čakárni 4 predo mnou ... Po cca 20 minútach prišla sestrička obzrieť terén s informáciou, že už mali 30 pozitívnych, babička sa vyplašila. „Hádam sa nenakazíme, veď máme aj respirátory a som 3x očkovaná.“ Ďalšia pani: „Kedy už toto skončí?“ Keď dajú pokyn zhora“, odpovedala som. Nevyzerala prekvapená takou odpoveďou. Po hodine čakania som prišla na rad, medzitým mi sestrička bleskovo urobila ďalšie CRP, ktoré vraj bolo na podobnej hodnote ako v nedeľu. Dobrý deň. Pani doktorka mi pozrela hrdlo, skonštatovala, že na čo som prišla, nič tam nie je, že mám ísť na PCR test, lebo tie domáce sú nespoľahlivé, lebo nejdú tak do hĺbky, čo samozrejme bolí. Podľa nej som na 100% pozitívna. Na kúsok papiera mi napísala, čo mám užívať, iba ak sa potvrdí pozitivita – vitamín D 4000 IU, C 500 mg, zinok 100 mg a Aspirín 500 mg 1x denne po dobu 1 mesiaca. Ak by nastalo zhoršenie, mám sa ozvať. Tak diky, už týždeň sa mi to zhoršuje, na čo mám čakať? V podstate moja liečba je závislá od absolvovania PCR testu. D a C je moja každodenná výbava, mimochodom, vo vyšších dávkach než na papieriku. Ten papierik si nechám na pamiatku neliečby. Dajte sa zaočkovať. Nedám. A že prečo nie som zaočkovaná. Neverím tomu. Aj očkovaný sa môže nakaziť. Každý veríme niečomu inému, ja očkovaniu neverím. Nuž, som podľa nej múdra ako rádio. A že sme takí viacerí, ktorí jej to nahlas chrstneme do tváre, musí jej to denne dobre dvíhať mandle. Čo je ale sranda, neviem sa prihlásiť na štátny test, vraj mám čosi kdesi opraviť, tak som teda skúsila, nešlo, vyskúšala som sa znovu prihlásiť a nejde to zas. Lebo chyba. A dosť. Tak si to zrejme zaplatím zo svojho. Prežijem to. Oželiem tie jedny či dvoje čižiem, veď aj tak sa mi v podstate ani jedny nepáčili.
Upravené 1. 2. 2022 o 16:37

Kde som toto už počul?
ULTRAVIOLET (2006)
Z obsahu na ČSFD:
Armádní laboratoře objevily dosud neznámý virus a snažily se ho upravit, aby pomohl stvořit rychlejší a silnější vojáky. Vznikl kmen HGV, experiment se však vymkl kontrole, když virus zmutoval a rozšířil se v extrémně nakažlivé formě. Svět zasáhla epidemie, která ho navždy změnila. Lidé se přestali bát terorismu a začali se bát choroby, která byla stoprocentně smrtelná. Zdravotnický systém získával stále větší pravomoci, až se nakonec zmocnil vlády a proměnil ji v nelítostnou diktaturu. Nemocní byli shromažďováni v koncentračních táborech a později likvidováni na příkaz šéfa všemocného militantního lékařského systému.
https://www.csfd.cz/film/135692-ultraviolet/recenze/
61f9a7e5e1ce7
PCR test.
61f9a818ec37b
Rúška


Kde som toto už počul? ULTRAVIOLET (2006) Z obsahu na ČSFD: Armádní laboratoře objevily dosud neznámý virus a snažily se ho upravit, aby pomohl stvořit rychlejší a silnější vojáky. Vznikl kmen HGV, experiment se však vymkl kontrole, když virus zmutoval a rozšířil se v extrémně nakažlivé formě. Svět zasáhla epidemie, která ho navždy změnila. **Lidé se přestali bát terorismu a začali se bát choroby, která byla stoprocentně smrtelná.** Zdravotnický systém získával stále větší pravomoci, až se nakonec zmocnil vlády a proměnil ji v nelítostnou diktaturu. Nemocní byli shromažďováni v koncentračních táborech a později likvidováni na příkaz šéfa všemocného militantního lékařského systému. https://www.csfd.cz/film/135692-ultraviolet/recenze/ ![61f9a7e5e1ce7](serve/attachment&path=61f9a7e5e1ce7) PCR test. ![61f9a818ec37b](serve/attachment&path=61f9a818ec37b) Rúška

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

https://www.super.cz/822840-byvaly-vrcholovy-banker-se-meni-v-bezpohlavniho-jestera-poslednim-zakrokem-byla-kastrace.html



Bývalý bankéř z Los Angeles, dříve známý jako Richard Hernandez (60), se pomalu, ale jistě mění v plaza. Za modifikaci těla utratil v přepočtu už 1 310 400 korun, a to jeho proměna stále není u konce. Kromě jiného podstoupil kastraci, odstranění uší, rozdělení jazyku a nechal si pod kůži vpravit na 18 implantátů v podobě rohů. Tiamat Legion Medusa, jak si dnes říká, plánuje dále odstranění penisu, zubů a k tomu touží po dalších tetováních.



https://www.super.cz/822840-byvaly-vrcholovy-banker-se-meni-v-bezpohlavniho-jestera-poslednim-zakrokem-byla-kastrace.html >Bývalý bankéř z Los Angeles, dříve známý jako Richard Hernandez (60), se pomalu, ale jistě mění v plaza. Za modifikaci těla utratil v přepočtu už 1 310 400 korun, a to jeho proměna stále není u konce. Kromě jiného podstoupil kastraci, odstranění uší, rozdělení jazyku a nechal si pod kůži vpravit na 18 implantátů v podobě rohů. Tiamat Legion Medusa, jak si dnes říká, plánuje dále odstranění penisu, zubů a k tomu touží po dalších tetováních.

Moderator

Bývalý vrcholový bankéř se mění v bezpohlavního ještěra


  • a budu ho ukazovat v cirkuse alebo v panoptiku - dnes aj je plno živych voskovych figurín

Bývalý vrcholový bankéř se mění v bezpohlavního ještěra - a budu ho ukazovat v cirkuse alebo v panoptiku - dnes aj je plno živych voskovych figurín

Po návšteve ministrov skončila celá trieda v karanténe: Roman Mikulec mal pozitívny PCR test
Pre pozitívny PCR test ministra vnútra Romana Mikulca, skončila celá trieda v karanténe. Nevinná návšteva školy pri dodržaní opatrení spôsobila, že niektoré deti poslali zo školy domov. Dištančne sa budú učiť len preto, že sa 1. februára naživo stretli s ministrom, ktorý po návšteve absolvoval test na koronavírus, žiaľ, s pozitívnym výsledkom.
Žiaci 4.B triedy, zo základnej školy z Trnávky v Bratislave, na vlastnej koži pocítili, ako málo dnes stačí na to, aby vznikol problém. Politická návšteva totiž ich rodičov zrejme na druhý deň nepotešila.
Dospelí respirátory, deti rúška, minister školstva aj respirátor aj rúško. Stretnutie v triede, pri ktorom minister vnútra deťom potriasal rukou. Pri spoločnej fotke väčšina detí rúška nemala. Všetko prebehlo hladko. Návštevníci sa dokonca pred akciou otestovali. "Výsledky všetkých členov delegácie, vrátane ministra vnútra boli negatívne," vysvetlila Barbara Túrosová, hovorkyňa ministerstva vnútra.
Čo čert nechcel, minister sa chystal na služobnú cestu a tak po návšteve išiel na PCR test. Výsledok bol pozitívny. "Zdravotný stav ministra je dobrý, momentálne pracuje z domu, v rámci možností, ktoré mu takáto karanténa a teda home office umožňuje," dodala Túrosová. "Ja som trikrát zaočkovaný a tým, že som mal respirátor, tak okrem výnimky, ani nemusím ísť do karantény," vyjadril sa aj minister školstva Branislav Gröhling. "To je aj môj prípad, keďže som tam včera bol, ale všetci nosíme respirátory, všetci sa správame veľmi opatrne a všetci sledujeme svoj zdravotný stav," dodal Martin Chren, starosta mestskej časti Bratislavy Ružinov.
Lenže dnes už stačí 5 minút, aby ste boli považovaní za úzky kontakt. A tak napriek dodržaniu všetkých opatrení, v utorok, 2. februára, dostalo 13 detí, no najmä ich rodičia, smutnú správu. "Ministerstvo školstva nás teda informovalo, že pán minister je pozitívny, deti sme teda umiestnili do karantény," dodal riaditeľ školy, Lukáš Srnka. V zmysle školského covid automatu, riaditeľ nemohol rozhodnúť inak. V tejto situácii je tak veľkým šťastím, že sa návšteva politikov dotkla len jednej triedy. "Dostali aj ospravedlnenie na škole od pána Mikulca, pevne verím, keďže tam aj boli dodržané všetky bezpečnostné opatrenia počas stretnutia, že sa nič zlé nestane," dodal Chren. Ostáva už len dúfať, že deti zvládnu karanténu v zdraví. Skončiť by sa im mala tak ako ministrovi, o 5 dní.
https://www.noviny.sk/koronavirus/659336-po-navsteve-ministrov-skoncila-cela-trieda-v-karantene-roman-mikulec-mal-pozitivny-pcr-test


**Po návšteve ministrov skončila celá trieda v karanténe: Roman Mikulec mal pozitívny PCR test** **Pre pozitívny PCR test ministra vnútra Romana Mikulca, skončila celá trieda v karanténe.** Nevinná návšteva školy pri dodržaní opatrení spôsobila, že niektoré deti poslali zo školy domov. **Dištančne sa budú učiť len preto, že sa 1. februára naživo stretli s ministrom, ktorý po návšteve absolvoval test na koronavírus, žiaľ, s pozitívnym výsledkom. Žiaci 4.B triedy, zo základnej školy z Trnávky v Bratislave, na vlastnej koži pocítili, ako málo dnes stačí na to, aby vznikol problém. Politická návšteva totiž ich rodičov zrejme na druhý deň nepotešila.** Dospelí respirátory, deti rúška, minister školstva aj respirátor aj rúško. Stretnutie v triede, pri ktorom minister vnútra deťom potriasal rukou. **Pri spoločnej fotke väčšina detí rúška nemala. Všetko prebehlo hladko. Návštevníci sa dokonca pred akciou otestovali.** "Výsledky všetkých členov delegácie, vrátane ministra vnútra boli negatívne," vysvetlila Barbara Túrosová, hovorkyňa ministerstva vnútra. Čo čert nechcel, **minister sa chystal na služobnú cestu a tak po návšteve išiel na PCR test. Výsledok bol pozitívny.** "Zdravotný stav ministra je dobrý, momentálne pracuje z domu, v rámci možností, ktoré mu takáto karanténa a teda home office umožňuje," dodala Túrosová. "Ja som trikrát zaočkovaný a tým, že som mal respirátor, tak okrem výnimky, ani nemusím ísť do karantény," vyjadril sa aj minister školstva Branislav Gröhling. "To je aj môj prípad, keďže som tam včera bol, ale všetci nosíme respirátory, všetci sa správame veľmi opatrne a všetci sledujeme svoj zdravotný stav," dodal Martin Chren, starosta mestskej časti Bratislavy Ružinov. **Lenže dnes už stačí 5 minút, aby ste boli považovaní za úzky kontakt.** A tak **napriek dodržaniu všetkých opatrení, v utorok, 2. februára, dostalo 13 detí, no najmä ich rodičia, smutnú správu.** "Ministerstvo školstva nás teda informovalo, že pán minister je pozitívny, deti sme teda umiestnili do karantény," dodal riaditeľ školy, Lukáš Srnka. V zmysle školského covid automatu, riaditeľ nemohol rozhodnúť inak. **V tejto situácii je tak veľkým šťastím, že sa návšteva politikov dotkla len jednej triedy.** "Dostali aj ospravedlnenie na škole od pána Mikulca, pevne verím, keďže tam aj boli dodržané všetky bezpečnostné opatrenia počas stretnutia, že sa nič zlé nestane," dodal Chren. **Ostáva už len dúfať, že deti zvládnu karanténu v zdraví. Skončiť by sa im mala tak ako ministrovi, o 5 dní.** https://www.noviny.sk/koronavirus/659336-po-navsteve-ministrov-skoncila-cela-trieda-v-karantene-roman-mikulec-mal-pozitivny-pcr-test

To je na antibiotiká. Choď k lekárke.“
Napíš mi súkromnú správu.


[quote="pid:55590, uid:679"]To je na antibiotiká. Choď k lekárke.“[/quote]Napíš mi súkromnú správu.

Pri znížení DPH vybraných potravín z aktuálnych 10 percent na 5 percent, by výpadok predstavoval približne 133 miliónov eur. Pokiaľ by došlo aj k zníženiu DPH na vajcia zo súčasných 20 percent na 5 percent, bola by suma vyššia o 22 miliónov eur ročne.
https://www.extraplus.sk/clanok/vlcan-ceny-potravin-sa-znizovat-nebudu
Keď som ja chodil do školy tak 20% z desiatich korún, boli dve koruny.
Ak by vajcia nestáli desať korún, ale tridsať, pri DPH 20% to bude šesť korún.
Možno som už starý a v eurách sa to počíta inak.


Pri znížení DPH vybraných potravín z aktuálnych 10 percent na 5 percent, by výpadok predstavoval približne 133 miliónov eur. Pokiaľ by došlo aj k zníženiu DPH na vajcia zo súčasných 20 percent na 5 percent, bola by suma vyššia o 22 miliónov eur ročne. https://www.extraplus.sk/clanok/vlcan-ceny-potravin-sa-znizovat-nebudu Keď som ja chodil do školy tak 20% z desiatich korún, boli dve koruny. Ak by vajcia nestáli desať korún, ale tridsať, pri DPH 20% to bude šesť korún. Možno som už starý a v eurách sa to počíta inak.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

ale tridsať, pri DPH 20% to bude šesť korún.
Možno som už starý a v eurách sa to počíta inak.


tá dph je trochu zapeklita. Keď vajcia budú stať 30 sk, to je cena pre konečného zákazníka, tak dph je 5. Takze este menej.


cena bez dph je 25, dph 20% z 25 je 5, takze cena je 25+5=30, takze ešte menej. Čo počítaš ty je daň z obratu.


Ale to čo tvrdí Vlcan je aj tak hovadina. On nemoze brat terajší o obrat a počítať s ním ako fixným, pretoze spotrebitelia zmeniasvoje dpravanie - obmedzia nákupy danej komodity, budú nakupovať v zahraničí, ktorým sa to dá a nie je ich malo. Lenže to je tiež taký expert ako tato cela podarena vláda. Ktovie kto porátať tie hausnumera. Mne viac chyba v Sr tá miliarda eur za testovanie, čo boli vyhodené peniaze.


[quote="pid:55979, uid:84"]ale tridsať, pri DPH 20% to bude šesť korún. Možno som už starý a v eurách sa to počíta inak.[/quote] tá dph je trochu zapeklita. Keď vajcia budú stať 30 sk, to je cena pre konečného zákazníka, tak dph je 5. Takze este menej. cena bez dph je 25, dph 20% z 25 je 5, takze cena je 25+5=30, takze ešte menej. Čo počítaš ty je daň z obratu. Ale to čo tvrdí Vlcan je aj tak hovadina. On nemoze brat terajší o obrat a počítať s ním ako fixným, pretoze spotrebitelia zmeniasvoje dpravanie - obmedzia nákupy danej komodity, budú nakupovať v zahraničí, ktorým sa to dá a nie je ich malo. Lenže to je tiež taký expert ako tato cela podarena vláda. Ktovie kto porátať tie hausnumera. Mne viac chyba v Sr tá miliarda eur za testovanie, čo boli vyhodené peniaze.

Pri znížení DPH


Když už je tu zmínka o DPH, dám to sem. V Polsku snížili DPH na potraviny a je to poznat na odlivu zákazníků prodejen v blízkosti hranic. Ubylo až 50%. Mají i levnější benzín až o 8 Kč. Jo a žádná omezení. Když jsem se zeptal recepční na bazéně, co potřebují pro vstup, čučela na mně jak tele na vrata.


[quote="pid:55979, uid:84"]Pri znížení DPH[/quote] Když už je tu zmínka o DPH, dám to sem. V Polsku snížili DPH na potraviny a je to poznat na odlivu zákazníků prodejen v blízkosti hranic. Ubylo až 50%. Mají i levnější benzín až o 8 Kč. Jo a žádná omezení. Když jsem se zeptal recepční na bazéně, co potřebují pro vstup, čučela na mně jak tele na vrata.
Upravené 4. 2. 2022 o 10:04

tá dph je trochu zapeklita. Keď vajcia budú stať 30 sk, to je cena pre konečného zákazníka, tak dph je 5. Takze este menej.

Nie som ekonóm, len som zjednodušene poukázal na to, že minister zavádza.
Preto som dal príspevok do tohto vlákna.
Máš samozrejme pravdu. Do hry vstúpia nové faktory a ľudia budú nakupovať menej, alebo inak. Cieľom vlády je znížiť spotrebu, zlikvidovať strednú vrstvu a zadĺžiť štát. No a cez média presvedčiť obyvateľstvo, aby im za to ešte poďakovalo.
V Polsku snížili DPH na potraviny a je to poznat na odlivu zákazníků prodejen v blízkosti hranic. Ubylo až 50%. Mají i levnější benzín. Jo a žádná omezení.

Bývam 14 km od hraníc, takže poznám.
Platim kartou a žiadam platbu v eurách, aby si banka nestrhávala poplatok za prevod meny.
61fcd1c66613d


[quote="pid:56014, uid:273"]tá dph je trochu zapeklita. Keď vajcia budú stať 30 sk, to je cena pre konečného zákazníka, tak dph je 5. Takze este menej.[/quote] Nie som ekonóm, len som zjednodušene poukázal na to, že minister zavádza. Preto som dal príspevok do tohto vlákna. Máš samozrejme pravdu. Do hry vstúpia nové faktory a ľudia budú nakupovať menej, alebo inak. Cieľom vlády je znížiť spotrebu, zlikvidovať strednú vrstvu a zadĺžiť štát. No a cez média presvedčiť obyvateľstvo, aby im za to ešte poďakovalo. [quote="pid:56017, uid:216"]V Polsku snížili DPH na potraviny a je to poznat na odlivu zákazníků prodejen v blízkosti hranic. Ubylo až 50%. Mají i levnější benzín. Jo a žádná omezení.[/quote] Bývam 14 km od hraníc, takže poznám. Platim kartou a žiadam platbu v eurách, aby si banka nestrhávala poplatok za prevod meny. ![61fcd1c66613d](serve/attachment&path=61fcd1c66613d)

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Upravené 4. 2. 2022 o 08:16

Platim kartou a žiadam platbu v eurách, aby si banka nestrhávala poplatok za prevod meny.

Áno potvrdzujem, banky takýmto spôsobom zneužívajú výmenné kurzy. Vždy keď ste v zahraničí, pre Slovákov platí, žiadať platbu v EUR. Je to síce trochu mätúce, ale pokiaľ ste napr. v Čechách, či Poľsku, pri voľbe CZK alebo PLZ vám zahraničná banka preráta transakciu vo vlastnom kurze a ten je na 99% nevýhodnejší (je to ako zámena peňazí v zmenárni), ako keď si vyberiete platbu v EUR, lebo váš účet je vedený v EUR. Vtedy je to tuším účtované kurzom devíza stred, ale vašej banky. Na bankomatoch to omrdávajú tak, že tam obvykle napíšu, resp. dajú možnosť výberu s konverziou, alebo bez. Voľte bez konverzie. Ja som sa takto onoho času obabral v Chorvátsku, vedel som síce čo to odo mňa chce, ale zákon schválnosti, zvolil som nesprávnu možnosť. Hold neznalosť jazykov, ale aj u nás sú tie vety postavené a zoštilizované tak, že bežnému človeku nie je jasné čo si má zvoliť, v zmysle čo je preň výhodnejšie. Proste čo čakať od bánk, len odrb na každom kroku.


[quote="pid:56021, uid:84"]Platim kartou a žiadam platbu v eurách, aby si banka nestrhávala poplatok za prevod meny.[/quote] Áno potvrdzujem, banky takýmto spôsobom zneužívajú výmenné kurzy. Vždy keď ste v zahraničí, pre Slovákov platí, žiadať platbu v EUR. Je to síce trochu mätúce, ale pokiaľ ste napr. v Čechách, či Poľsku, pri voľbe CZK alebo PLZ vám zahraničná banka preráta transakciu vo vlastnom kurze a ten je na 99% nevýhodnejší (je to ako zámena peňazí v zmenárni), ako keď si vyberiete platbu v EUR, lebo váš účet je vedený v EUR. Vtedy je to tuším účtované kurzom devíza stred, ale vašej banky. Na bankomatoch to omrdávajú tak, že tam obvykle napíšu, resp. dajú možnosť výberu s konverziou, alebo bez. Voľte bez konverzie. Ja som sa takto onoho času obabral v Chorvátsku, vedel som síce čo to odo mňa chce, ale zákon schválnosti, zvolil som nesprávnu možnosť. Hold neznalosť jazykov, ale aj u nás sú tie vety postavené a zoštilizované tak, že bežnému človeku nie je jasné čo si má zvoliť, v zmysle čo je preň výhodnejšie. Proste čo čakať od bánk, len odrb na každom kroku.

Na bankomatoch to omrdávajú tak, že tam obvykle napíšu, resp. dajú možnosť výberu s konverziou, alebo bez. Voľte bez konverzie.


O tomhle mají videa nebo snad i víc videí Kluci z Prahy.
Sice jsou protěžování Seznamem, takže háček někde asi bude, ale je docela zábavné a poučné sledovat, na jaké podvody (ale i zajímavosti) můžete nejen v Praze narazit.


https://www.youtube.com/watch?v=9k301M4ZEw0


[quote="pid:56048, uid:83"]Na bankomatoch to omrdávajú tak, že tam obvykle napíšu, resp. dajú možnosť výberu s konverziou, alebo bez. Voľte bez konverzie.[/quote] O tomhle mají videa nebo snad i víc videí Kluci z Prahy. Sice jsou protěžování Seznamem, takže háček někde asi bude, ale je docela zábavné a poučné sledovat, na jaké podvody (ale i zajímavosti) můžete nejen v Praze narazit. https://www.youtube.com/watch?v=9k301M4ZEw0

Nie som ekonóm, len som zjednodušene poukázal na to, že minister zavádza.
Preto som dal príspevok do tohto vlákna.
Ten vtip není jen na lajk, ale i na 100 bodů. Skvělý smile


[quote="pid:56021, uid:84"]Nie som ekonóm, len som zjednodušene poukázal na to, že minister zavádza. Preto som dal príspevok do tohto vlákna.[/quote]Ten vtip není jen na lajk, ale i na 100 bodů. Skvělý :D

61fd64fdc9407
Nevíte náhodou, jestli na tom něco je nebo je to jen hoax ?
Zkoušel jsem to najít na netu, ale nic... netuším jak bych to hledal (hesla, místa)
Wiki a děti do plynu nepomohlo..


![61fd64fdc9407](serve/attachment&path=61fd64fdc9407) Nevíte náhodou, jestli na tom něco je nebo je to jen hoax ? Zkoušel jsem to najít na netu, ale nic... netuším jak bych to hledal (hesla, místa) Wiki a děti do plynu nepomohlo..
63.79k
397
64
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept