Mimo kategórií
Space X

dnes o 11:59 letia na ISS, tak im držme place.


"Posádka je šťastná. Sme v skvelej kondícii, máme dobrú náladu," povedal počas tlačovej konferencie pred odletom Pesquet, ktorý si posledné dni na Zemi užíval so svojou rodinou.


https://tech.sme.sk/c/22643049/prvy-europan-poleti-do-vesmiru-so-spacex.html


dnes o 11:59 letia na ISS, tak im držme place. "Posádka je šťastná. Sme v skvelej kondícii, máme dobrú náladu," povedal počas tlačovej konferencie pred odletom Pesquet, ktorý si **posledné dni na Zemi** užíval so svojou rodinou. https://tech.sme.sk/c/22643049/prvy-europan-poleti-do-vesmiru-so-spacex.html

posledné dni na Zemi


Tato slova mi připomínají píseň Final Countdown (Závěrečný odpočet) od skupiny Europe.


https://www.youtube.com/watch?v=NNiTxUEnmKI


https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/europe/the-final-countdown-8006


Odcházíme spolu,
Ale stále je to rozloučení,
A možná se vrátíme
na Zemi, kdo ví?
Tuším, že to není ničí vina
Opouštíme zem
Budou někdy věci zase stejné?


Je to závěrečný odpočet...
závěrečný odpočet...
závěrečný odpočet...(závěrečný odpočet...)óóó


Míříme na Venuši a stále stojíme vysoko
Protože nás možná viděli a všechny nás vítají
S tolika světelnými lety před sebou a věcmi, co mají být objeveny
Jsem si jistý, že všem nám bude chybět
...
Je to závěrečný odpočet...
odcházíme spolu,
závěrečný odpočet...
všem nám (ona) bude chybět.
závěrečný odpočet...(závěrečný odpočet...)óóó
Je to závěrečný odpočet...
...........................................................


Takže, kdo odchází?


[quote="pid:13039, uid:52"]posledné dni na Zemi[/quote] Tato slova mi připomínají píseň Final Countdown (Závěrečný odpočet) od skupiny Europe. https://www.youtube.com/watch?v=NNiTxUEnmKI https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/europe/the-final-countdown-8006 Odcházíme spolu, Ale stále je to rozloučení, A možná se vrátíme na Zemi, kdo ví? Tuším, že to není ničí vina Opouštíme zem Budou někdy věci zase stejné? Je to závěrečný odpočet... závěrečný odpočet... závěrečný odpočet...(závěrečný odpočet...)óóó Míříme na Venuši a stále stojíme vysoko Protože nás možná viděli a všechny nás vítají S tolika světelnými lety před sebou a věcmi, co mají být objeveny Jsem si jistý, že všem nám bude chybět ... Je to závěrečný odpočet... odcházíme spolu, závěrečný odpočet... všem nám (ona) bude chybět. závěrečný odpočet...(závěrečný odpočet...)óóó Je to závěrečný odpočet... ........................................................... Takže, kdo odchází?

dnes o 11:59 letia na ISS, tak im držme place

Minule som cital ze Rusi vyvynuli novy sposob letov na ISS. Bezne im to trvalo 6 hod., teraz len 3 hod. a Americanom to trva 12hod. Pekna ukazka toho,kto je ako na tom s vesmirnymi technologiami.


[quote="pid:13039, uid:52"]dnes o 11:59 letia na ISS, tak im držme place[/quote] Minule som cital ze Rusi vyvynuli novy sposob letov na ISS. Bezne im to trvalo 6 hod., teraz len 3 hod. a Americanom to trva 12hod. Pekna ukazka toho,kto je ako na tom s vesmirnymi technologiami.

SpaceX stratila desiatky satelitov v dôsledku geomagnetickej búrky


Americká súkromná letecká spoločnosť SpaceX stratila približne 40 zo svojich 49 internetových satelitov Starlink vypustených na obežnú dráhu 3. februára v dôsledku geomagnetickej búrky, uviedla spoločnosť na svojej webovej stránke.


"Predbežná analýza ukázala, že zvýšený odpor v nízkych nadmorských výškach neumožnil satelitom opustiť bezpečný režim a spustiť korekciu obežnej dráhy, približne 40 satelitov sa vráti alebo sa už vrátilo do zemskej atmosféry," uviedla spoločnosť vo vyhlásení.


Spoločnosť poznamenala, že v dôsledku búrky je odpor vzduchu o 50 % silnejší ako pri predchádzajúcich štartoch. Špecialisti sa rozhodli uviesť minisatelity do bezpečného režimu, v ktorom sa pohybovali na obežnej dráhe do strán, aby znížili odpor, no tieto opatrenia nepomohli.


Vozidlá zbavené orbity podľa spoločnosti nepredstavujú hrozbu pre ostatné satelity a sú navrhnuté tak, aby zhoreli pri vstupe do zemskej atmosféry.


Štart 49 internetových satelitov Starlink sa uskutočnil pomocou ťažkej nosnej rakety Falcon 9 3. februára o 13:13 času východného pobrežia USA (o 22:13) zo štartovacieho komplexu 39A na vesmírnom prístave Cape Canaveral na Floride.


Orbitálna konštelácia SpaceX pozostáva z viac ako dvoch tisícok kozmických lodí, z ktorých každá váži 290 kg. Spoločnosť je v súčasnosti najväčším satelitným operátorom na svete.


V budúcnosti SpaceX plánuje nasadiť orbitálnu konšteláciu 12 000 kozmických lodí tohto typu (a následne 30 000) s cieľom vytvoriť plnohodnotnú sieť, ktorá poskytne obyvateľom Zeme širokopásmový prístup k internetu kdekoľvek na svete. Celková investícia do projektu sa odhaduje na 10 miliárd dolárov.


Zdroj: https://rusvesna.su/news/1644388970


**SpaceX stratila desiatky satelitov v dôsledku geomagnetickej búrky** Americká súkromná letecká spoločnosť SpaceX stratila približne 40 zo svojich 49 internetových satelitov Starlink vypustených na obežnú dráhu 3. februára v dôsledku geomagnetickej búrky, uviedla spoločnosť na svojej webovej stránke. "Predbežná analýza ukázala, že zvýšený odpor v nízkych nadmorských výškach neumožnil satelitom opustiť bezpečný režim a spustiť korekciu obežnej dráhy, približne 40 satelitov sa vráti alebo sa už vrátilo do zemskej atmosféry," uviedla spoločnosť vo vyhlásení. _Spoločnosť poznamenala, že v dôsledku búrky je odpor vzduchu o 50 % silnejší ako pri predchádzajúcich štartoch. Špecialisti sa rozhodli uviesť minisatelity do bezpečného režimu, v ktorom sa pohybovali na obežnej dráhe do strán, aby znížili odpor, no tieto opatrenia nepomohli._ Vozidlá zbavené orbity podľa spoločnosti nepredstavujú hrozbu pre ostatné satelity a sú navrhnuté tak, aby zhoreli pri vstupe do zemskej atmosféry. Štart 49 internetových satelitov Starlink sa uskutočnil pomocou ťažkej nosnej rakety Falcon 9 3. februára o 13:13 času východného pobrežia USA (o 22:13) zo štartovacieho komplexu 39A na vesmírnom prístave Cape Canaveral na Floride. Orbitálna konštelácia SpaceX pozostáva z viac ako dvoch tisícok kozmických lodí, z ktorých každá váži 290 kg. Spoločnosť je v súčasnosti najväčším satelitným operátorom na svete. V budúcnosti SpaceX plánuje nasadiť orbitálnu konšteláciu 12 000 kozmických lodí tohto typu (a následne 30 000) s cieľom vytvoriť plnohodnotnú sieť, ktorá poskytne obyvateľom Zeme širokopásmový prístup k internetu kdekoľvek na svete. Celková investícia do projektu sa odhaduje na 10 miliárd dolárov. Zdroj: https://rusvesna.su/news/1644388970

SpaceX stratila desiatky satelitov v dôsledku geomagnetickej búrky

Příjde mi to, jako příprava pro vypnutí veřejného internetu. Poslední dobou vycházejí články o magnetických bouřích s jejími dopady na moderní technologie. Ono co si budeme nalhávat, internet přeci jen urychlil vývoj technologií navzdory plánům GP. A ten o řízení nechce přijít, takže to vidím jako jeden z nutných kroků pro udržení jeho parazitování. Možná je to jeden z důvodů, proč se snaží v Rusku o svou vlastní síť, na kterou GP nebude moci dosáhnout a tím by si Rusko udrželo navzdory zbytku světa, svou technicko-technologickou úroveň.


[quote="pid:56863, uid:12"]SpaceX stratila desiatky satelitov v dôsledku geomagnetickej búrky[/quote] Příjde mi to, jako příprava pro vypnutí veřejného internetu. Poslední dobou vycházejí články o magnetických bouřích s jejími dopady na moderní technologie. Ono co si budeme nalhávat, internet přeci jen urychlil vývoj technologií navzdory plánům GP. A ten o řízení nechce přijít, takže to vidím jako jeden z nutných kroků pro udržení jeho parazitování. Možná je to jeden z důvodů, proč se snaží v Rusku o svou vlastní síť, na kterou GP nebude moci dosáhnout a tím by si Rusko udrželo navzdory zbytku světa, svou technicko-technologickou úroveň.

takže to vidím jako jeden z nutných kroků pro udržení jeho parazitování.


Moje hodnocení tohoto kroku je jiné a to definitivní ztráta řízení. Vypnout internet by GP mohl snažit, až kdyby se podařilo snížit počet obyvatel pod půl miliardy a zároveň navrátit zbylé obyvatelstvo myšlením do středověku. Na internet je vše navázáno jeho vypnutí by neprošlo ani náhodou, nehledě na to, že by to vyvolalo sociální výbuch, tak takové množství obyvatel potřebuje také rychlou výměnu informací, v jakékoliv sestavě, aby se to dalo kočírovat. Druhá varianta je neřízený chaos. Další věc je, že obyvatelstvo by velice rychle zorganizovali náhradu, protože poptávka by byla enormní. Mnoho a mnoho dalšího,


Považuji to za absolutně absurdní krok.


[quote="pid:57154, uid:472"]takže to vidím jako jeden z nutných kroků pro udržení jeho parazitování.[/quote] Moje hodnocení tohoto kroku je jiné a to definitivní ztráta řízení. Vypnout internet by GP mohl snažit, až kdyby se podařilo snížit počet obyvatel pod půl miliardy a zároveň navrátit zbylé obyvatelstvo myšlením do středověku. Na internet je vše navázáno jeho vypnutí by neprošlo ani náhodou, nehledě na to, že by to vyvolalo sociální výbuch, tak takové množství obyvatel potřebuje také rychlou výměnu informací, v jakékoliv sestavě, aby se to dalo kočírovat. Druhá varianta je neřízený chaos. Další věc je, že obyvatelstvo by velice rychle zorganizovali náhradu, protože poptávka by byla enormní. Mnoho a mnoho dalšího, Považuji to za absolutně absurdní krok.
Upravené 10. 2. 2022 o 20:29

Považuji to za absolutně absurdní krok.


  1. EMP (elektro-magnetický pulz) zo Slnka schopný vyradiť elektroniku celého sveta.
  2. EMP z ruských tajných zbraní schopných vyradiť elektroniku celých kontinentov.

[quote="pid:57160, uid:426"]Považuji to za absolutně absurdní krok.[/quote] 1. EMP (elektro-magnetický pulz) zo Slnka schopný vyradiť elektroniku celého sveta. 2. EMP z ruských tajných zbraní schopných vyradiť elektroniku celých kontinentov.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Mám na mysli veřejný internet. A v budoucnu nedostatečná energetická kapacita pro jeho provoz. A GP by rád středověk s půl miliardou, navíc s "chaosem".


Mám na mysli veřejný internet. A v budoucnu nedostatečná energetická kapacita pro jeho provoz. A GP by rád středověk s půl miliardou, navíc s "chaosem".

Mám na mysli veřejný internet.


Nelze oddělit veřejný od neveřejného. Takhle mohou uvažovat rádoby "elity" , které nemají tušení jak svět funguje (proto tam jsou dosazeni, jejich nemorálnost a slaboduchost je výhodou při získání pozice) a proto je také lidstvo na hranici ekologické, sociální a vojenské katastrofy (nauč hlupáka modlit a rozbije si hlavu).


Přeci zotročení musí fungovat na dobrovolnosti, musí být skryté. Fašismus nemá naději na úspěch, pokud má nějakou konkurenci. Proto také Indii mohl každý dobýt, protože kastovní systém není konkurence schopný. Všechny snahy jsou pouze dočasné a odsouzené k zániku, fašismus funguje pouze z nahromaděných zdrojů předchozích generací, kdy došlo k nějaké degradaci a po vyčerpání nahromaděných zdrojů se rozpadne (stejně jako v experimentu myší ráj). Než se vyčerpali zdroje planety, mohlo se závodit o jejich získání a dát lidem nějakou motivaci k životu, ale co teď?


Sociální super systém se může rozvíjet pouze při osobní iniciativě většiny jejich členů, jiná cesta není a když se přestane rozvíjet vše spadne (nová generace nemá motivaci - opět viz experiment myší ráj). Kapitalismus biblická koncepce se mohla rozvíjet pouze než se spotřebovali zdroje celé planety, nyní je potenciál vyčerpán a proto jsou opravdu směšné a dětinské snahy zavést vývoj zpět - nyní se to vyhrotilo jsou pouze dvě cesty vpřed směrem k člověku nebo konec smrt lidstva.


[quote="pid:57165, uid:472"]Mám na mysli veřejný internet.[/quote] Nelze oddělit veřejný od neveřejného. Takhle mohou uvažovat rádoby "elity" , které nemají tušení jak svět funguje (proto tam jsou dosazeni, jejich nemorálnost a slaboduchost je výhodou při získání pozice) a proto je také lidstvo na hranici ekologické, sociální a vojenské katastrofy (nauč hlupáka modlit a rozbije si hlavu). Přeci zotročení musí fungovat na dobrovolnosti, musí být skryté. Fašismus nemá naději na úspěch, pokud má nějakou konkurenci. Proto také Indii mohl každý dobýt, protože kastovní systém není konkurence schopný. Všechny snahy jsou pouze dočasné a odsouzené k zániku, fašismus funguje pouze z nahromaděných zdrojů předchozích generací, kdy došlo k nějaké degradaci a po vyčerpání nahromaděných zdrojů se rozpadne (stejně jako v experimentu myší ráj). Než se vyčerpali zdroje planety, mohlo se závodit o jejich získání a dát lidem nějakou motivaci k životu, ale co teď? Sociální super systém se může rozvíjet pouze při osobní iniciativě většiny jejich členů, jiná cesta není a když se přestane rozvíjet vše spadne (nová generace nemá motivaci - opět viz experiment myší ráj). Kapitalismus biblická koncepce se mohla rozvíjet pouze než se spotřebovali zdroje celé planety, nyní je potenciál vyčerpán a proto jsou opravdu směšné a dětinské snahy zavést vývoj zpět - nyní se to vyhrotilo jsou pouze dvě cesty vpřed směrem k člověku nebo konec smrt lidstva.
Upravené 10. 2. 2022 o 21:50
1.14k
8
7
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept