Mimo kategórií
Dolezite info

Kedze sa nam tu rozmohli pouzivatelia, ktori nemaju zaujem normalne diskutovat, ale len osocovat ostatnych diskutujucich a ich nazory, tak od tohto momentu bude potrebne na registraciu schvalenie adminom.


Samozrejme sa moze stat, ze nam sem zas preklzne nejaky pirat a pod. ale v takom pripade, staci, aby ste ma hned po jeho prvom prispevku upozornili mailom a takyto pouzivatel bude okamzite zablokovany.


Kedze sa nam tu rozmohli pouzivatelia, ktori nemaju zaujem normalne diskutovat, ale len osocovat ostatnych diskutujucich a ich nazory, tak od tohto momentu bude potrebne na registraciu schvalenie adminom. Samozrejme sa moze stat, ze nam sem zas preklzne nejaky pirat a pod. ale v takom pripade, staci, aby ste ma hned po jeho prvom prispevku upozornili mailom a takyto pouzivatel bude okamzite zablokovany.
Upravené 12. 5. 2021 o 22:37

@Neo
Dobrý večer, mám důvodné podezření, že se jedná stále o jednoho a toho samého trolla, soudím podle špatné gramatiky, některá slova asi překladač google, vulgarity, nulová věcnost.
Nevím, jestli to systém umožňuje, ale už jsem to psal jinde, blokoval bych tu IP adresu, ale neznám systém administrace tohoto fora.
To samozřejmě nevylučuje, že IP nelze změnit novým přihlášením nebo jiným trikem. Ale poskytnu jednu informaci, pokoušel jsem se připojit na svůj nick prostřednictvím TOR. Přihlásit se mi povedlo, ale odeslat příspěvek ne. Zkoušel jsem to dvakrát. Takže teoreticky systém zná IP adresu a umí na ni reagovat.
Hezký večer.

@Neo Dobrý večer, mám důvodné podezření, že se jedná stále o jednoho a toho samého trolla, soudím podle špatné gramatiky, některá slova asi překladač google, vulgarity, nulová věcnost. Nevím, jestli to systém umožňuje, ale už jsem to psal jinde, blokoval bych tu IP adresu, ale neznám systém administrace tohoto fora. To samozřejmě nevylučuje, že IP nelze změnit novým přihlášením nebo jiným trikem. Ale poskytnu jednu informaci, pokoušel jsem se připojit na svůj nick prostřednictvím TOR. Přihlásit se mi povedlo, ale odeslat příspěvek ne. Zkoušel jsem to dvakrát. Takže teoreticky systém zná IP adresu a umí na ni reagovat. Hezký večer.

blokoval bych tu IP adresu


vacsina ludi je pripojenych na internet cez dynamicke IP adresy, takze toto tiez nie je cesta


[quote="pid:12072, uid:311"]blokoval bych tu IP adresu[/quote] vacsina ludi je pripojenych na internet cez dynamicke IP adresy, takze toto tiez nie je cesta

@Neo

Ale ano, i v tom lze souhlasit, ale pokud je to placený troll a nepracuje z domova, nejspíše by mohl mít pevnou IP.


Možná se nevyjadřuji zcela jasně, ale doma mám jeden internet vzduchem (Hi-Cube) tuším od Huawei a prostřednictvím SIM karty jsem připojen na nějaký převaděč a IP mám stále stejné, respektive mám jedno IP do okamžiku, kdy překonám 60GB, pak mě to hodí na pomalejší s jinou IP, takže se pak připojím k druhému spotu, který je v telefonu a má také 60GB rychlých a je také do limitu na jedné IP. Tento systém mění IP jen v případě, když jsem v pohybu, to znamená třeba v autě a nebo na člunu. Pokud se vrátím domů, přidělí mi to novou IP, ale někdy i tu starou. Nevím jak to mají ošetřené, ale takto to funguje u EPICu.


@Neo Ale ano, i v tom lze souhlasit, ale pokud je to placený troll a nepracuje z domova, nejspíše by mohl mít pevnou IP. Možná se nevyjadřuji zcela jasně, ale doma mám jeden internet vzduchem (Hi-Cube) tuším od Huawei a prostřednictvím SIM karty jsem připojen na nějaký převaděč a IP mám stále stejné, respektive mám jedno IP do okamžiku, kdy překonám 60GB, pak mě to hodí na pomalejší s jinou IP, takže se pak připojím k druhému spotu, který je v telefonu a má také 60GB rychlých a je také do limitu na jedné IP. Tento systém mění IP jen v případě, když jsem v pohybu, to znamená třeba v autě a nebo na člunu. Pokud se vrátím domů, přidělí mi to novou IP, ale někdy i tu starou. Nevím jak to mají ošetřené, ale takto to funguje u EPICu.

nejspíše by mohl mít pevnou IP


Banovat někoho přes IP je obecně neúčinné, tedy pokud ten "někdo" není absolutní lama. Obejít to je hračka; záleží na míře motivace daného jedince, chci říct že zavřít to přes IP je přinejmenším velice nedokonalé.


[quote="pid:12077, uid:311"]nejspíše by mohl mít pevnou IP[/quote] Banovat někoho přes IP je obecně neúčinné, tedy pokud ten "někdo" není absolutní lama. Obejít to je hračka; záleží na míře motivace daného jedince, chci říct že zavřít to přes IP je přinejmenším velice nedokonalé.

Já se omlouvám, ale neumím začít nové téma..co se píše do kolonky značenie ? Nejde mi bez toho..nemůžu psát. Chci se zeptat, jestli by mi někdo neporadil jak bezpečně poslat peníze do Ruska. Děkuji a omlouvám se.


Já se omlouvám, ale neumím začít nové téma..co se píše do kolonky značenie ? Nejde mi bez toho..nemůžu psát. Chci se zeptat, jestli by mi někdo neporadil jak bezpečně poslat peníze do Ruska. Děkuji a omlouvám se.

Já se omlouvám, ale neumím začít nové téma..co se píše do kolonky značenie ? Nejde mi bez toho..nemůžu psát. Chci se zeptat, jestli by mi někdo neporadil jak bezpečně poslat peníze do Ruska. Děkuji a omlouvám se.


Já se omlouvám, ale neumím začít nové téma..co se píše do kolonky značenie ? Nejde mi bez toho..nemůžu psát. Chci se zeptat, jestli by mi někdo neporadil jak bezpečně poslat peníze do Ruska. Děkuji a omlouvám se.

@Jana z Arku

jak bezpečně poslat peníze do Ruska.

Bezpečně, z jaého pohledu, napsala jsi to příliš obecně, bezpečně aby došly adresátovi a nebo aby si sebe nepostavila do problémů, protože adresát je na listině sankcí?

@Jana z Arku [quote="pid:12401, uid:88"]jak bezpečně poslat peníze do Ruska.[/quote] Bezpečně, z jaého pohledu, napsala jsi to příliš obecně, bezpečně aby došly adresátovi a nebo aby si sebe nepostavila do problémů, protože adresát je na listině sankcí?

Já používám Western Union do částky 5,000 Euro a vždy je to bez problému. Kyperské banky do RF nepřevádějí peníze z účtu na účet ani v obchodním styku!


Já používám Western Union do částky 5,000 Euro a vždy je to bez problému. Kyperské banky do RF nepřevádějí peníze z účtu na účet ani v obchodním styku!

Prosím a když potřebuji poslat dolary? Je to stejné.


Prosím a když potřebuji poslat dolary? Je to stejné.

Musíme si pomáhat, není zač, existují i jiné cesty, ale tohle je nejrychlejší a nejspolehlivější. A odzkoušené!
Nevím jak u vás, ale u nás jde poslat i Lýbijské dináry, i ruble, i brazilské dolary (realy), prostě berou všechno, ale to asi záleží od země, nevím. Někde to asi třeba budou brát jen v měnách konvertabilních, to fakt nevím.


Musíme si pomáhat, není zač, existují i jiné cesty, ale tohle je nejrychlejší a nejspolehlivější. A odzkoušené! Nevím jak u vás, ale u nás jde poslat i Lýbijské dináry, i ruble, i brazilské dolary (realy), prostě berou všechno, ale to asi záleží od země, nevím. Někde to asi třeba budou brát jen v měnách konvertabilních, to fakt nevím.
Upravené 21. 4. 2021 o 11:24

Bezpečně aby to došlo k adresátovi.

Ja som posielal peniaze do Ruska cez Paysend: https://paysend.com/en-sk/
poplatok je okolo 1,5 eur, je to z bankovej karty na kartu a prebehne to veľmi rýchlo. Dá sa takto posielať do celého sveta, kurz do miestnej meny si to prepočíta samo. Potrebuješ iba vedieť číslo kreditky adresáta a meno, ktoré má na karte.


[quote="pid:12505, uid:88"]Bezpečně aby to došlo k adresátovi.[/quote] Ja som posielal peniaze do Ruska cez Paysend: https://paysend.com/en-sk/ poplatok je okolo 1,5 eur, je to z bankovej karty na kartu a prebehne to veľmi rýchlo. Dá sa takto posielať do celého sveta, kurz do miestnej meny si to prepočíta samo. Potrebuješ iba vedieť číslo kreditky adresáta a meno, ktoré má na karte.

Chápem , že piráti niesú vítaní , ja len že či zablokovanie niekoho nie je príliš podobné tomu čo robia oni keď sa im nepáči čo píšu "alternatívci".
Raz som čítal že jediná možnosť je ignorovanie , nehrať ich hru.
Mne príde , že úplná ignorácia od všetkých je pre nich horšia ako blok , predsa môžu mať 100 profilov a nemyslím si , že dokážete rozlíšiť či sa ten istý človek snaží registrovať zase , alebo je to "nevinný" nový užívateľ. Nezabúdajte na to , že keď to robia profesionálne , tak majú lepšie podmienky aj prostriedky aj krytie.
Buď necháte jeden profil ktorý bude každý ignorovať a prestane ho to baviť.
Alebo spustíte vlnu nových profilov , okrem toho že to pre vás je robota navyše , posudzovať žiadosti.
No alebo mu dáte blok Soroš ho vyrazí a bude pokoj.


Ale na základe čoho potom uvážite či je ten prvý príspevok na ktorý vás majú ľudia upozorniť vhodný na blok?
Je to vaša stránka tak len do toho.
Vlastne asi je to už jedno vzhľadom na to , že reagujem na týždeň+ starý príspevok.


Chápem , že piráti niesú vítaní , ja len že či zablokovanie niekoho nie je príliš podobné tomu čo robia oni keď sa im nepáči čo píšu "alternatívci". Raz som čítal že jediná možnosť je ignorovanie , nehrať ich hru. Mne príde , že úplná ignorácia od všetkých je pre nich horšia ako blok , predsa môžu mať 100 profilov a nemyslím si , že dokážete rozlíšiť či sa ten istý človek snaží registrovať zase , alebo je to "nevinný" nový užívateľ. Nezabúdajte na to , že keď to robia profesionálne , tak majú lepšie podmienky aj prostriedky aj krytie. Buď necháte jeden profil ktorý bude každý ignorovať a prestane ho to baviť. Alebo spustíte vlnu nových profilov , okrem toho že to pre vás je robota navyše , posudzovať žiadosti. No alebo mu dáte blok Soroš ho vyrazí a bude pokoj. Ale na základe čoho potom uvážite či je ten prvý príspevok na ktorý vás majú ľudia upozorniť vhodný na blok? Je to vaša stránka tak len do toho. Vlastne asi je to už jedno vzhľadom na to , že reagujem na týždeň+ starý príspevok.
Upravené 27. 4. 2021 o 23:03

Martine, toto fórum je pokračováním jiného fóra s totožným obsahem a tak už s trolly zkušenosti máme. Já jsem tam tenkrát psala něco ve smyslu "nedráždit, nekrmit" a vždy se našel někdo, kdo nevydržel a psal/odpovídal. Nevím ale, zda to alespoň v některých případech nebyl druhý troll a zda tedy nebyli domluveni. Takže zkušenost je, že blokáda je v tomto případě účinnější.

Raz som čítal že jediná možnosť je ignorovanie , nehrať ich hru.


Martine, toto fórum je pokračováním jiného fóra s totožným obsahem a tak už s trolly zkušenosti máme. Já jsem tam tenkrát psala něco ve smyslu "nedráždit, nekrmit" a vždy se našel někdo, kdo nevydržel a psal/odpovídal. Nevím ale, zda to alespoň v některých případech nebyl druhý troll a zda tedy nebyli domluveni. Takže zkušenost je, že blokáda je v tomto případě účinnější. [quote="pid:13632, uid:324"]Raz som čítal že jediná možnosť je ignorovanie , nehrať ich hru.[/quote]

Mám tu nápady na optimalizaci stránek.
Jedná se mi o jakousi ergonomii / optimalizaci, snad tam najdete obecné blaho.


1...) zmenšit "začať novú tému", neb to žere moc pixelů, a není to "zpráva dne", týká se dtto footeru který je až příliš veliký
2...) paging v konkrétnej téme, tedy odkaz na stránky 1-N, tak ať je ten pager už rovnou v první stránce na top, ať nemusím scrollovat dolů, abych si kliknul na desítku, abych se dostal na nejnovější
3...) obecně bych to celé ohnul tak, jako to bylo na mamedia/mageo, tedy nejnovejší zprávy nahoře (order by id DESC)
4...) iPhone co mám, mi nikdy nenabídne "show reader view", ale furt to mám formátované a barevné jak to autor zamýšlel... šlo by s tím něco udělat prosím?
5...) námět na vylepšení: ranking u uživatelů, aneb kolik toho kdo vyplodil
6...) funkce "sledované téma" aneb když mě něco zajímá, tak si to "připnu", a budu o tom vědět, že v danej téme přibývají informace, a nééé, že mi to odscrolluje někam až moc dolů, protože mezitím někdo vydatně témy vytvára
7...) přidat možnost "vypnout si trolla", tedy když nechci vidět příspěvky od uživatele XYZ, tak je neuvidím (alespoň ne na první dobrou... proč? protože někdo má tapetovací náturu)
8...) nějak přenamyslet systém řazení témat... když někdo napíše tři tečky do vlákna, tak je to automaticky nahoře... což je, za mě, podivné. Upřednostňuji stálejší strukturu, inspirace viz třebas https://www.aktualnikonflikty.cz/ kde se to moc nehýbe a je to předvídatelné. Ale ok, samo, může zde být i "velice dynamická sekce"
9...) "Dolezite info" a "Upozornenie" jsou neustále nahoře. Přesunout do sekce "Servisní informace". Opět, žere to stránku, a nic tak moc že bych to chtěl číst každý den se tam neděje, lze řešit blikající ikonkou atp.


Děkuji, pokud se něco z toho povede provésti.


pxw1


Mám tu nápady na optimalizaci stránek. Jedná se mi o jakousi ergonomii / optimalizaci, snad tam najdete obecné blaho. 1...) zmenšit "začať novú tému", neb to žere moc pixelů, a není to "zpráva dne", týká se dtto footeru který je až příliš veliký 2...) paging v konkrétnej téme, tedy odkaz na stránky 1-N, tak ať je ten pager už rovnou v první stránce na top, ať nemusím scrollovat dolů, abych si kliknul na desítku, abych se dostal na nejnovější 3...) obecně bych to celé ohnul tak, jako to bylo na mamedia/mageo, tedy nejnovejší zprávy nahoře (order by id DESC) 4...) iPhone co mám, mi nikdy nenabídne "show reader view", ale furt to mám formátované a barevné jak to autor zamýšlel... šlo by s tím něco udělat prosím? 5...) námět na vylepšení: ranking u uživatelů, aneb kolik toho kdo vyplodil 6...) funkce "sledované téma" aneb když mě něco zajímá, tak si to "připnu", a budu o tom vědět, že v danej téme přibývají informace, a nééé, že mi to odscrolluje někam až moc dolů, protože mezitím někdo vydatně témy vytvára 7...) přidat možnost "vypnout si trolla", tedy když nechci vidět příspěvky od uživatele XYZ, tak je neuvidím (alespoň ne na první dobrou... proč? protože někdo má tapetovací náturu) 8...) nějak přenamyslet systém řazení témat... když někdo napíše tři tečky do vlákna, tak je to automaticky nahoře... což je, za mě, podivné. Upřednostňuji stálejší strukturu, inspirace viz třebas https://www.aktualnikonflikty.cz/ kde se to moc nehýbe a je to předvídatelné. Ale ok, samo, může zde být i "velice dynamická sekce" 9...) "Dolezite info" a "Upozornenie" jsou neustále nahoře. Přesunout do sekce "Servisní informace". Opět, žere to stránku, a nic tak moc že bych to chtěl číst každý den se tam neděje, lze řešit blikající ikonkou atp. Děkuji, pokud se něco z toho povede provésti. pxw1

Můj pohled-reakce:


2...) paging v konkrétnej téme, tedy odkaz na stránky 1-N, tak ať je ten pager už rovnou v první stránce na top, ať nemusím scrollovat dolů, abych si kliknul na desítku, abych se dostal na nejnovější


Chodím sem na diskusi jen z pc, takže párkrát pootočit kolečkem mi nečiní potíže, nicméně, pokud by šlo snadněji přeskočit na poslední (nebo jinou) stránku, bylo by to lepší, jelikož se mi nikdy nenačte od nepřečtených.


3...) obecně bych to celé ohnul tak, jako to bylo na mamedia/mageo, tedy nejnovejší zprávy nahoře (order by id DESC)

Já tedy raději čtu nejdřív první příspěvek a pak až reakce na něj, tohle bych asi nechtěl...
Mělo smysl na Vodě, kde příspěvek plnil roli tématu a reakce pod ním už byly od nejstarší po nejmladší.


5...) námět na vylepšení: ranking u uživatelů, aneb kolik toho kdo vyplodil

Když si rozklikneš profil uživatele, tak to tam je. (Akorát ne pořadí dle počtu příspěvků, palců nahoru nebo nejvíce mínusů.)


6...) funkce "sledované téma" aneb když mě něco zajímá, tak si to "připnu", a budu o tom vědět, že v danej téme přibývají informace, a nééé, že mi to odscrolluje někam až moc dolů, protože mezitím někdo vydatně témy vytvára

To je dobrý nápad.


7...) přidat možnost "vypnout si trolla", tedy když nechci vidět příspěvky od uživatele XYZ, tak je neuvidím (alespoň ne na první dobrou... proč? protože někdo má tapetovací náturu)

Souhlasím, také už jsem to navrhoval.


8...) nějak přenamyslet systém řazení témat... když někdo napíše tři tečky do vlákna, tak je to automaticky nahoře... což je, za mě, podivné. Upřednostňuji stálejší strukturu, inspirace viz třebas https://www.aktualnikonflikty.cz/ kde se to moc nehýbe a je to předvídatelné. Ale ok, samo, může zde být i "velice dynamická sekce"

Myslím, že tento problém by vyřešil bod 7, kdy by sis mohl připnout oblíbená témata nebo si je připnout k přečtení na později.


9...) "Dolezite info" a "Upozornenie" jsou neustále nahoře. Přesunout do sekce "Servisní informace". Opět, žere to stránku, a nic tak moc že bych to chtěl číst každý den se tam neděje, lze řešit blikající ikonkou atp.

Tohle mi nevadí, ale jak jsem psal výše, chodím sem přes pc, tudíž nevidím obtíže těch, kteří sem chodí převážně přes mobilní telefon.


Můj pohled-reakce: [quote="pid:14268, uid:439"]2...) paging v konkrétnej téme, tedy odkaz na stránky 1-N, tak ať je ten pager už rovnou v první stránce na top, ať nemusím scrollovat dolů, abych si kliknul na desítku, abych se dostal na nejnovější[/quote] Chodím sem na diskusi jen z pc, takže párkrát pootočit kolečkem mi nečiní potíže, nicméně, pokud by šlo snadněji přeskočit na poslední (nebo jinou) stránku, bylo by to lepší, jelikož se mi nikdy nenačte od nepřečtených. [quote="pid:14268, uid:439"]3...) obecně bych to celé ohnul tak, jako to bylo na mamedia/mageo, tedy nejnovejší zprávy nahoře (order by id DESC)[/quote] Já tedy raději čtu nejdřív první příspěvek a pak až reakce na něj, tohle bych asi nechtěl... Mělo smysl na Vodě, kde příspěvek plnil roli tématu a reakce pod ním už byly od nejstarší po nejmladší. [quote="pid:14268, uid:439"]5...) námět na vylepšení: ranking u uživatelů, aneb kolik toho kdo vyplodil[/quote] Když si rozklikneš profil uživatele, tak to tam je. (Akorát ne pořadí dle počtu příspěvků, palců nahoru nebo nejvíce mínusů.) [quote="pid:14268, uid:439"]6...) funkce "sledované téma" aneb když mě něco zajímá, tak si to "připnu", a budu o tom vědět, že v danej téme přibývají informace, a nééé, že mi to odscrolluje někam až moc dolů, protože mezitím někdo vydatně témy vytvára[/quote] To je dobrý nápad. [quote="pid:14268, uid:439"]7...) přidat možnost "vypnout si trolla", tedy když nechci vidět příspěvky od uživatele XYZ, tak je neuvidím (alespoň ne na první dobrou... proč? protože někdo má tapetovací náturu)[/quote] Souhlasím, také už jsem to navrhoval. [quote="pid:14268, uid:439"]8...) nějak přenamyslet systém řazení témat... když někdo napíše tři tečky do vlákna, tak je to automaticky nahoře... což je, za mě, podivné. Upřednostňuji stálejší strukturu, inspirace viz třebas https://www.aktualnikonflikty.cz/ kde se to moc nehýbe a je to předvídatelné. Ale ok, samo, může zde být i "velice dynamická sekce"[/quote] Myslím, že tento problém by vyřešil bod 7, kdy by sis mohl připnout oblíbená témata nebo si je připnout k přečtení na později. [quote="pid:14268, uid:439"]9...) "Dolezite info" a "Upozornenie" jsou neustále nahoře. Přesunout do sekce "Servisní informace". Opět, žere to stránku, a nic tak moc že bych to chtěl číst každý den se tam neděje, lze řešit blikající ikonkou atp.[/quote] Tohle mi nevadí, ale jak jsem psal výše, chodím sem přes pc, tudíž nevidím obtíže těch, kteří sem chodí převážně přes mobilní telefon.
Upravené 3. 5. 2021 o 20:41

Mali ste nejaký problém so serverom? Hodnú chvíľu mi dávalo error 503.


Mali ste nejaký problém so serverom? Hodnú chvíľu mi dávalo error 503.

Ja som mala tiež tento problém.


Ja som mala tiež tento problém.

Nič sa nedeje náhodne a všetko má svoj význam a zmysel.

"A jitra jsou zde tichá" z roku 1972 právě teď na ČT2


"A jitra jsou zde tichá" z roku 1972 právě teď na ČT2
2.66k
25
10
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept