Zahraničná politika
Obštrukcie EU voči Sputniku V

Európska komisia uviedla, že v súčasnosti neexistujú rokovania s výrobcami produktu Sputnik V


Zástupca Európskej komisie Stefan De Keersmaker pripomenul, že v súčasnosti ruská vakcína nie je zahrnutá do európskeho portfólia vakcín.


V súčasnosti neexistujú rokovania medzi Európskou komisiou (EK) a výrobcami lieku Sputnik V o nákupe ruskej vakcíny. Oznámil to v pondelok na tlačovej konferencii v Bruseli zástupca EK Stefan De Keersmaker.


„V súčasnosti neexistujú rokovania medzi Európskou komisiou a výrobcami vakcín,“ odpovedal na otázku novinárov.


Zástupca EK opäť pripomenul, že Sputnik V v súčasnosti nie je zahrnutý v portfóliu európskych vakcín. „Ak členské krajiny chcú rozšíriť portfólio, potom o tom možno diskutovať,“ dodal.


Agentúra Reuters 15. marca informovala, že Európska únia má v úmysle začať rokovania o nákupe ruskej vakcíny Sputnik V s cieľom uskutočniť program očkovania obyvateľov európskych krajín proti novej infekcii koronavírusmi. Podľa neho predstaviteľ EÚ, ktorý rokuje v mene komunity s výrobcami vakcín, uviedol, že vlády krajín EÚ zvažujú možnosť začať rokovania s vývojármi „Sputniku V“. Na začatie procesu rokovania je podľa neho potrebné prijať žiadosti od štyroch krajín.


Reuters poznamenáva, že Maďarsko a Slovensko už dostali prvé zásielky ruskej vakcíny, Česká republika má záujem o ich nákup. Taliansko by sa zas malo stať prvou európskou krajinou, kde sa začne výroba Sputniku V v súlade s dohodou dosiahnutou medzi spoločnosťou Adienne Pharma & Biotech a Ruským priamym investičným fondom.


Európska agentúra pre lieky 4. marca oznámila začatie postupu postupného vyšetrovania vakcíny Sputnik V. Regulačný úrad EÚ uviedol, že počas auditu budú odborníci posudzovať súlad lieku s normami EÚ v oblasti účinnosti, bezpečnosti a kvality. Sputnik V je jednou z troch najlepších vakcín proti koronavírusu na svete, čo sa týka počtu schválení, ktoré dostali vládne regulačné orgány.
K dnešnému dňu bol Sputnik V zaregistrovaný v 50 krajinách s celkovou populáciou viac ako 1,3 miliardy ľudí.


https://tass.ru/obschestvo/10905565


**Európska komisia uviedla, že v súčasnosti neexistujú rokovania s výrobcami produktu Sputnik V** Zástupca Európskej komisie Stefan De Keersmaker pripomenul, že v súčasnosti ruská vakcína nie je zahrnutá do európskeho portfólia vakcín. V súčasnosti neexistujú rokovania medzi Európskou komisiou (EK) a výrobcami lieku Sputnik V o nákupe ruskej vakcíny. Oznámil to v pondelok na tlačovej konferencii v Bruseli zástupca EK Stefan De Keersmaker. _„V súčasnosti neexistujú rokovania medzi Európskou komisiou a výrobcami vakcín,_“ odpovedal na otázku novinárov. Zástupca EK opäť pripomenul, že Sputnik V v súčasnosti nie je zahrnutý v portfóliu európskych vakcín. „Ak členské krajiny chcú rozšíriť portfólio, potom o tom možno diskutovať,“ dodal. Agentúra Reuters 15. marca informovala, že Európska únia má v úmysle začať rokovania o nákupe ruskej vakcíny Sputnik V s cieľom uskutočniť program očkovania obyvateľov európskych krajín proti novej infekcii koronavírusmi. Podľa neho predstaviteľ EÚ, ktorý rokuje v mene komunity s výrobcami vakcín, uviedol, že vlády krajín EÚ zvažujú možnosť začať rokovania s vývojármi „Sputniku V“. Na začatie procesu rokovania je podľa neho potrebné prijať žiadosti od štyroch krajín. Reuters poznamenáva, že Maďarsko a Slovensko už dostali prvé zásielky ruskej vakcíny, Česká republika má záujem o ich nákup. Taliansko by sa zas malo stať prvou európskou krajinou, kde sa začne výroba Sputniku V v súlade s dohodou dosiahnutou medzi spoločnosťou Adienne Pharma & Biotech a Ruským priamym investičným fondom. Európska agentúra pre lieky 4. marca oznámila začatie postupu postupného vyšetrovania vakcíny Sputnik V. Regulačný úrad EÚ uviedol, že počas auditu budú odborníci posudzovať súlad lieku s normami EÚ v oblasti účinnosti, bezpečnosti a kvality. Sputnik V je jednou z troch najlepších vakcín proti koronavírusu na svete, čo sa týka počtu schválení, ktoré dostali vládne regulačné orgány. **K dnešnému dňu bol Sputnik V zaregistrovaný v 50 krajinách s celkovou populáciou viac ako 1,3 miliardy ľudí.** https://tass.ru/obschestvo/10905565

EÚ má v úmysle začať rokovania o nákupe Sputniku V


Európska únia má v úmysle začať rokovania o nákupe ruskej vakcíny Sputnik V s cieľom uskutočniť program očkovania obyvateľov európskych krajín proti infekcii koronavírusmi. Informovala o tom v pondelok agentúra Reuters.


Podľa neho úradník EÚ, ktorý rokuje v mene komunity s výrobcami vakcín, uviedol, že vlády Európskej únie zvažujú možnosť zahájenia rokovaní s vývojármi vakcíny Sputnik V. Na začatie rokovaní je podľa neho potrebné prijať žiadosti od štyroch krajín.


Reuters poznamenáva, že Maďarsko a Slovensko už dostali prvé zásielky ruskej vakcíny, Česká republika má záujem o ich nákup. Taliansko by sa zas malo stať prvou európskou krajinou, kde sa začne výroba Sputniku V v súlade s dohodou dosiahnutou medzi spoločnosťou Adienne Pharma & Biotech a Ruským priamym investičným fondom.


Európska agentúra pre lieky 4. marca oznámila začatie postupu postupného testovania vakcíny Sputnik V. Regulačný úrad EÚ uviedol, že počas auditu budú odborníci posudzovať súlad lieku s normami EÚ v oblasti účinnosti, bezpečnosti a kvality. Sputnik V je jednou z troch najlepších vakcín proti koronavírusu na svete, čo sa týka počtu schválení, ktoré dostali vládne regulačné orgány. K dnešnému dňu bol Sputnik V zaregistrovaný v 50 krajinách s celkovou populáciou viac ako 1,3 miliardy ľudí.


https://tass.ru/obschestvo/10902645?fbclid=IwAR1l6GZOJXz0PRlt7a7ba90biZLHEU-Beynu_O5Be4TfYRWv8p0rKds7hz4


**EÚ má v úmysle začať rokovania o nákupe Sputniku V** Európska únia **má v úmysle začať rokovania o nákupe ruskej vakcíny Sputnik** V s cieľom uskutočniť program očkovania obyvateľov európskych krajín proti infekcii koronavírusmi. Informovala o tom v pondelok agentúra Reuters. Podľa neho úradník EÚ, ktorý rokuje v mene komunity s výrobcami vakcín, uviedol, že vlády Európskej únie zvažujú možnosť zahájenia rokovaní s vývojármi vakcíny Sputnik V. **Na začatie rokovaní je podľa neho potrebné prijať žiadosti od štyroch krajín.** Reuters poznamenáva, že Maďarsko a Slovensko už dostali prvé zásielky ruskej vakcíny, Česká republika má záujem o ich nákup. Taliansko by sa zas malo stať prvou európskou krajinou, kde sa začne výroba Sputniku V v súlade s dohodou dosiahnutou medzi spoločnosťou Adienne Pharma & Biotech a Ruským priamym investičným fondom. Európska agentúra pre lieky 4. marca oznámila začatie postupu postupného testovania vakcíny Sputnik V. Regulačný úrad EÚ uviedol, že počas auditu budú odborníci posudzovať súlad lieku s normami EÚ v oblasti účinnosti, bezpečnosti a kvality. Sputnik V je jednou z troch najlepších vakcín proti koronavírusu na svete, čo sa týka počtu schválení, ktoré dostali vládne regulačné orgány. K dnešnému dňu bol Sputnik V zaregistrovaný v 50 krajinách s celkovou populáciou viac ako 1,3 miliardy ľudí. https://tass.ru/obschestvo/10902645?fbclid=IwAR1l6GZOJXz0PRlt7a7ba90biZLHEU-Beynu_O5Be4TfYRWv8p0rKds7hz4

Sputnik V “sa bude vyrábať v Taliansku, Španielsku, Francúzsku a Nemecku


Vakcína Sputnik V sa môže vyrábať v prevádzkach mnohých farmaceutických spoločností v Európe. Spoločnosť RDIF dosiahla dohody s niekoľkými spoločnosťami v Taliansku, Španielsku, Francúzsku a Nemecku o začatí výroby ruskej vakcíny, uviedol fond 15. marca.


Od samého začiatku boja proti pandémii sa Ruský priamy investičný fond zaviazal k aktívnej interakcii so všetkými partnermi, a to aj z Európy, a je otvorený takýmto rokovaniam. Spoločnosť RDIF už dosiahla dohody so spoločnosťami z Talianska, Španielska, Francúzska a Nemecka o spustení výroby Sputniku V. V súčasnosti prebiehajú rokovania s radom ďalších výrobcov o zvýšení výroby v EÚ, “uvádza sa vo vyhlásení RDIF. Fond poznamenáva, že dosiahnuté dohody umožnia začať aktívne dodávky Sputniku V na jednotný európsky trh po získaní súhlasu Európskej agentúry pre lieky (EMA).


https://rg.ru/2021/03/15/sputnik-v-budut-vypuskat-v-italii-ispanii-francii-i-germanii.html?fbclid=IwAR3-4i0_CB4kojnkcHJW9Dr0nXmHhjnUerGiO3V8IjniaUug4nc9ryKgxZQ


Sputnik V “sa bude vyrábať v Taliansku, Španielsku, Francúzsku a Nemecku ======================================================================== Vakcína Sputnik V sa môže vyrábať v prevádzkach mnohých farmaceutických spoločností v Európe. Spoločnosť RDIF dosiahla dohody s niekoľkými spoločnosťami v Taliansku, Španielsku, Francúzsku a Nemecku o začatí výroby ruskej vakcíny, uviedol fond 15. marca. Od samého začiatku boja proti pandémii sa Ruský priamy investičný fond zaviazal k aktívnej interakcii so všetkými partnermi, a to aj z Európy, a je otvorený takýmto rokovaniam. Spoločnosť RDIF už dosiahla dohody so spoločnosťami z Talianska, Španielska, Francúzska a Nemecka o spustení výroby Sputniku V. V súčasnosti prebiehajú rokovania s radom ďalších výrobcov o zvýšení výroby v EÚ, “uvádza sa vo vyhlásení RDIF. Fond poznamenáva, že dosiahnuté dohody umožnia začať aktívne dodávky Sputniku V na jednotný európsky trh **po získaní súhlasu Európskej agentúry pre lieky (EMA).** https://rg.ru/2021/03/15/sputnik-v-budut-vypuskat-v-italii-ispanii-francii-i-germanii.html?fbclid=IwAR3-4i0_CB4kojnkcHJW9Dr0nXmHhjnUerGiO3V8IjniaUug4nc9ryKgxZQ
Upravené 15. 3. 2021 o 17:30

Já z toho mám stále obavu, co do toho přidají. Obecně z vyšších sfér neexistuje náklonost ke Sputniku a zcela jistě se budou snažit ho zdiskreditovat. Když Sputnik, jedině originál.


Já z toho mám stále obavu, co do toho přidají. Obecně z vyšších sfér neexistuje náklonost ke Sputniku a zcela jistě se budou snažit ho zdiskreditovat. Když Sputnik, jedině originál.

co do toho přidají

Souhlas, Rusové to budou mít zdravotně nezávadné a nám do toho v Německu přidají marker, který mají všechny západní vakcíny. Tj. omezení plodnosti, hranice dožití a podobné "fajnovosti".


[quote="pid:7242, uid:311"]co do toho přidají[/quote] Souhlas, Rusové to budou mít zdravotně nezávadné a nám do toho v Německu přidají marker, který mají všechny západní vakcíny. Tj. omezení plodnosti, hranice dožití a podobné "fajnovosti".

https://www.hlavnespravy.sk/usa-karhaju-braziliu-za-nakup-ruskej-vakciny-sputnik-v-washington-to-povazuje-za-ohrozenie-svojej-narodnej-bezpecnosti/2469854
Z mojho pohladu je to dost srandovny clanok. Ako vieme satanisti vytvorili kovid, ktorym chceli prevziat moc. Vidime tu 3 pristupy. Bud krajiny sa tvaria ze trpia - cela europa. Alebo totalne odignorovali kovid - kazachstan, bielorusko atd ... alebo krajiny ktore sa postavili do cela kovid zbrane a vyfukli tromf satanistom ako to spravilo Rusko s vakcinou.
Podobne by som to povedal o povinnom testovani na Slovensku. Bud su ludia co sa poddali - idu sa testovat uz pomaly kazdy den smile Alebo su tu ludia co sa nejdu vobec testovat a cely svet na nich pozera ako na "darebakov extremistickych". A v poslednom rade su tu ludia, co sa testovat nejdu, ale vynajdu sa inak, vyhovoria sa, obhaja si test stary mesiac, preukazu sa "inym" papierom. A prave posledna skupina, ktora doslova svojim spravanim likviduje podstatu testovania je ta, ktora sa postavila do cela procesu a zdiskreditovala ho. Uz kazdy vie, ze testy su na figu, maju nulovu vypovednu hodnotu, aj policia ich zacala ignorovat atd ...
Stare zname, ked chces proces ovladnut, tak nie je vychodiskom ignoracia ale prave postavenie sa do jeho cela a nasmerovanie ho inym smerom smile


https://www.hlavnespravy.sk/usa-karhaju-braziliu-za-nakup-ruskej-vakciny-sputnik-v-washington-to-povazuje-za-ohrozenie-svojej-narodnej-bezpecnosti/2469854 Z mojho pohladu je to dost srandovny clanok. Ako vieme satanisti vytvorili kovid, ktorym chceli prevziat moc. Vidime tu 3 pristupy. Bud krajiny sa tvaria ze trpia - cela europa. Alebo totalne odignorovali kovid - kazachstan, bielorusko atd ... alebo krajiny ktore sa postavili do cela kovid zbrane a vyfukli tromf satanistom ako to spravilo Rusko s vakcinou. Podobne by som to povedal o povinnom testovani na Slovensku. Bud su ludia co sa poddali - idu sa testovat uz pomaly kazdy den :D Alebo su tu ludia co sa nejdu vobec testovat a cely svet na nich pozera ako na "darebakov extremistickych". A v poslednom rade su tu ludia, co sa testovat nejdu, ale vynajdu sa inak, vyhovoria sa, obhaja si test stary mesiac, preukazu sa "inym" papierom. A prave posledna skupina, ktora doslova svojim spravanim likviduje podstatu testovania je ta, ktora sa postavila do cela procesu a zdiskreditovala ho. Uz kazdy vie, ze testy su na figu, maju nulovu vypovednu hodnotu, aj policia ich zacala ignorovat atd ... Stare zname, ked chces proces ovladnut, tak nie je vychodiskom ignoracia ale prave postavenie sa do jeho cela a nasmerovanie ho inym smerom :)
Upravené 16. 3. 2021 o 13:55

Ferry
To čo opisuješ je stará Česká technológia.
Takzvané Švejkovanie smile


Ferry To čo opisuješ je stará Česká technológia. Takzvané Švejkovanie :)

@Dobrodej - K tomu "švejkovaniu" poznámka... Krásne je to vidieť v tých dvoch filmoch ( zaberie to menej času ako kniha a je to tam veľmi jasne podané ), čo natočil K. Steklý s R. Hrušínskym v hlavnej úlohe. Švejk ide udalostiam v ústrety, keď mu je jasné, že sa konfrontácii nevyhne. A nečaká, až ho situácia zomelie. Tým pádom je vlastne on sám pánom situácie a určuje ďalší vývoj (prinajmenšom má možnosť si vyberať zo scenárov ten, čo mu najviac vyhovuje). Tie filmy sú v tomto výborný študijný materiál aj z pohľadu KSB.
Osobne sa mi tento spôsob riešenia v praxi veľmi osvedčil.

@Dobrodej - K tomu "švejkovaniu" poznámka... Krásne je to vidieť v tých dvoch filmoch ( zaberie to menej času ako kniha a je to tam veľmi jasne podané ), čo natočil K. Steklý s R. Hrušínskym v hlavnej úlohe. Švejk ide udalostiam v ústrety, keď mu je jasné, že sa konfrontácii nevyhne. A nečaká, až ho situácia zomelie. Tým pádom je vlastne on sám pánom situácie a určuje ďalší vývoj (prinajmenšom má možnosť si vyberať zo scenárov ten, čo mu najviac vyhovuje). Tie filmy sú v tomto výborný študijný materiál aj z pohľadu KSB. Osobne sa mi tento spôsob riešenia v praxi veľmi osvedčil.

Švejk ide udalostiam v ústrety, keď mu je jasné, že sa konfrontácii nevyhne.

"Если драка неизбежна, надо бить первым."


[quote="pid:7331, uid:134"]Švejk ide udalostiam v ústrety, keď mu je jasné, že sa konfrontácii nevyhne.[/quote] "Если драка неизбежна, надо бить первым."

Ginzburg nevyhlásil žiadne smrtiace výsledky medzi tými, ktorých zaočkoval Sputnik V
S ruskou vakcínou ′′ Sputnik V ′′ po očkovaní proti koronavírusu nebol zaregistrovaný žiadny smrtiaci exodus. Toto nahlásil Alexander Ginzburg, riaditeľ Gamalea Centra počas online brífingu v utorok 16 marca.
′′ Tí, ktorí boli zaočkovaní, majú zaručené, že nebudú musieť byť hospitalizovaní a vírus im nespadne do pľúc. To znamená, že ťažké prípady, nehovoriac o úmrtiach, následkom zrážky s týmto ochorením, očkovaným ′′ Sputnikom V ′′ neboli zistené vo veľmi veľkom výbere testov ", povedal.
Ginzburg tiež zdôraznil, že ′′ všetci zaočkovaní boli chránení ". Pripomenul, že nedostatok vážnych vedľajších účinkov vakcíny zaznamenali nezávislí odborníci v rôznych krajinách.


https://news.mail.ru/society/45574572/?from=newsapp&fbclid=IwAR09upbazMum8sj8B7le5Du3kqf3BBHOsABSm6l9SpyRtGNEg7T3J0NyZlU


Ginzburg nevyhlásil žiadne smrtiace výsledky medzi tými, ktorých zaočkoval Sputnik V S ruskou vakcínou ′′ Sputnik V ′′ po očkovaní proti koronavírusu nebol zaregistrovaný **žiadny smrtiaci exodus**. Toto nahlásil Alexander Ginzburg, riaditeľ Gamalea Centra počas online brífingu v utorok 16 marca. ′′ Tí, ktorí boli zaočkovaní, majú zaručené, že nebudú musieť byť hospitalizovaní a vírus im nespadne do pľúc. To znamená, že ťažké prípady, nehovoriac o úmrtiach, následkom zrážky s týmto ochorením, očkovaným ′′ Sputnikom V ′′ neboli zistené vo veľmi veľkom výbere testov ", povedal. Ginzburg tiež zdôraznil, že ′′ všetci zaočkovaní boli chránení ". Pripomenul, že nedostatok vážnych vedľajších účinkov vakcíny zaznamenali nezávislí odborníci v rôznych krajinách. https://news.mail.ru/society/45574572/?from=newsapp&fbclid=IwAR09upbazMum8sj8B7le5Du3kqf3BBHOsABSm6l9SpyRtGNEg7T3J0NyZlU

VÍDEŇ, 18. března. / ÚLOHY /. Očkování populace proti novému koronaviru se změnilo v geopolitický konflikt, v němž se Evropská unie ocitla nekonkurenceschopná vůči ostatním částem světa. Oznámil to ve středu rakouský kancléř Sebastian Kurz.


Kurz zejména označil skutečnost, že například Velká Británie a USA dostávají vakcíny a očkují populaci proti koronavirům rychleji než členské státy EU.


„Pokud Evropa nyní nemůže zajistit, aby alespoň země Evropské unie byly stejně rychlé [v očkování], pak to bude ještě problematičtější. Očkování je již geopolitický konflikt. My jako EU nejsme tak konkurenceschopní další části zde. mír, jaký bychom ve skutečnosti měli být. Pokud nyní v Evropské unii stále přetrvává hádka a napětí kvůli skutečnosti, že lidé v Bulharsku vakcínu nedostanou, na Maltě budou očkováni do května, pak to způsobí obrovské škody Evropské unii “- uvedl Kurtz ve vysílání talk show na televizním kanálu Krone.TV .


Kurz 12. března uvedl, že vakcíny proti novému koronaviru jsou mezi členy EU nepřiměřeně distribuovány jejich populaci a na rozdíl od dohody hlav států a vlád EU mohou být uzavřeny tajné dohody mezi farmaceutickými společnostmi a zdravotnickými pracovníky evropských zemí v rámci Rady guvernérů EU. Výsledkem bylo, že pět zemí EU - Rakousko, Bulharsko, Lotyšsko, Slovinsko a Česká republika - požadovaly summit EU, který by diskutoval o problému spravedlivé distribuce vakcín. Dne 16. března Kurz uvedl, že několik zemí EU požaduje, aby Evropská komise vytvořila nápravný mechanismus pro organizaci distribuce vakcín v poměru k populaci zemí Společenství.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/10931335


VÍDEŇ, 18. března. / ÚLOHY /. Očkování populace proti novému koronaviru se změnilo v geopolitický konflikt, v němž se Evropská unie ocitla nekonkurenceschopná vůči ostatním částem světa. Oznámil to ve středu rakouský kancléř Sebastian Kurz. Kurz zejména označil skutečnost, že například Velká Británie a USA dostávají vakcíny a očkují populaci proti koronavirům rychleji než členské státy EU. „Pokud Evropa nyní nemůže zajistit, aby alespoň země Evropské unie byly stejně rychlé [v očkování], pak to bude ještě problematičtější. Očkování je již geopolitický konflikt. My jako EU nejsme tak konkurenceschopní další části zde. mír, jaký bychom ve skutečnosti měli být. Pokud nyní v Evropské unii stále přetrvává hádka a napětí kvůli skutečnosti, že lidé v Bulharsku vakcínu nedostanou, na Maltě budou očkováni do května, pak to způsobí obrovské škody Evropské unii “- uvedl Kurtz ve vysílání talk show na televizním kanálu Krone.TV . Kurz 12. března uvedl, že vakcíny proti novému koronaviru jsou mezi členy EU nepřiměřeně distribuovány jejich populaci a na rozdíl od dohody hlav států a vlád EU mohou být uzavřeny tajné dohody mezi farmaceutickými společnostmi a zdravotnickými pracovníky evropských zemí v rámci Rady guvernérů EU. Výsledkem bylo, že pět zemí EU - Rakousko, Bulharsko, Lotyšsko, Slovinsko a Česká republika - požadovaly summit EU, který by diskutoval o problému spravedlivé distribuce vakcín. Dne 16. března Kurz uvedl, že několik zemí EU požaduje, aby Evropská komise vytvořila nápravný mechanismus pro organizaci distribuce vakcín v poměru k populaci zemí Společenství. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/10931335

Premiéri troch nemeckých spolkových krajín žiadajú schválenie ruskej vakcíny


Kretschmer si myslí, že Sputnik V by mal byť povolený, keďže samotné Nemecko má problémy s nedostatkom vakcín


Premiéri troch východonemeckých spolkových krajín žiadajú po dočasnom pozastavení očkovania proti koronavírusu vakcínou od firmy AstraZeneca, aby príslušné miesta povolili ruskú vakcínu Sputnik V. Informovala o tom agentúra DPA.


Rusko je veľkou krajinou vedy a nemám najmenšie pochybnosti, že tamojšia veda je na takej úrovni, že dokáže vyvinúť účinnú očkovaciu látku
povedal saský premiér Michael Kretschmer pre noviny mediálnej skupiny Funke. Myslí si, že Sputnik V by mal byť povolený, keďže samotné Nemecko má problémy s nedostatkom vakcín proti koronavírusu.


Reiner Haseloff, premiér Saska-Anhaltska, poukázal rovnako ako Kretschmer na to, že o schválení ruskej vakcíny musí najprv rozhodnúť Európska agentúra pre lieky (EMA). „V zásade však platí, že v boji proti koronavírusu je vítaná každá očkovacia látka, ktorá je bezpečná, účinná a pomôže nám prekonať pandémiu," uviedol a dodal: „Ak ide o zdravie ľudí, na pôvode (vakcíny) by nemalo záležať."


Durínsky premiér Bodo Ramelow varoval pred „politickým odmietnutím" ruskej vakcíny. „Už dlho si želám, aby spolková vláda zvýšila tlak na schválenie viacerých alternatívnych vakcín," povedal. Závislosť od dodávok vakcíny od britsko-švédskeho výrobcu AstraZeneca podľa neho oslabuje očkovaciu stratégiu. „Je preto dôležité, aby sa Sputniku V konečne venovala zvýšená pozornosť," povedal. Ak skutočne chýbajú potrebné podklady, treba tento problém s Ruskom rýchlo vyriešiť.
Nemecko pozastavilo očkovanie vakcínou od spoločnosti AstraZeneca v pondelok po tom, čo tak urobili viaceré európske krajiny. Do utorňajšieho večera sa v Nemecku vyskytlo podľa údajov tamojšieho ministerstva zdravotníctva osem prípadov trombózy u zaočkovaných ľudí, pričom viacerí z nich zomreli. Počet prípadov trombózy je štatisticky vyšší ako u obyvateľstva, ktoré nebolo zaočkované proti koronavírusu, pripomína denník Frankfurter Allgemeine Zeitung. Možná súvislosť medzi očkovaním a trombózou je momentálna predmetom vyšetrovania. Vo štvrtok sa očakáva rozhodnutie EMA o tom, či vakcínu od AstraZenecy naďalej považuje za bezpečnú.


https://www.trend.sk/spravy/premieri-troch-nemeckych-spolkovych-krajin-ziadaju-schvalenie-ruskej-vakciny?fbclid=IwAR0p7nkzeasANE0EiPmbkjZgzC2J3Iy9633sjsx9wMVkgNX3rgFJzbPKpWs


Premiéri troch nemeckých spolkových krajín žiadajú schválenie ruskej vakcíny ============================================================================ Kretschmer si myslí, že Sputnik V by mal byť povolený, keďže samotné Nemecko má problémy s nedostatkom vakcín Premiéri troch východonemeckých spolkových krajín žiadajú po dočasnom pozastavení očkovania proti koronavírusu vakcínou od firmy AstraZeneca, aby príslušné miesta povolili ruskú vakcínu Sputnik V. Informovala o tom agentúra DPA. „**Rusko je veľkou krajinou vedy a nemám najmenšie pochybnosti, že tamojšia veda je na takej úrovni, že dokáže vyvinúť účinnú očkovaciu látku** povedal saský premiér Michael Kretschmer pre noviny mediálnej skupiny Funke. Myslí si, že Sputnik V by mal byť povolený, keďže samotné Nemecko má problémy s nedostatkom vakcín proti koronavírusu. Reiner Haseloff, premiér Saska-Anhaltska, poukázal rovnako ako Kretschmer na to, že o schválení ruskej vakcíny musí najprv rozhodnúť Európska agentúra pre lieky (EMA). „V zásade však platí, že v boji proti koronavírusu je vítaná každá očkovacia látka, ktorá je bezpečná, účinná a pomôže nám prekonať pandémiu," uviedol a dodal: „Ak ide o zdravie ľudí, na pôvode (vakcíny) by nemalo záležať." Durínsky premiér Bodo Ramelow varoval pred „politickým odmietnutím" ruskej vakcíny. „Už dlho si želám, aby spolková vláda zvýšila tlak na schválenie viacerých alternatívnych vakcín," povedal. Závislosť od dodávok vakcíny od britsko-švédskeho výrobcu AstraZeneca podľa neho oslabuje očkovaciu stratégiu. „Je preto dôležité, aby sa Sputniku V konečne venovala zvýšená pozornosť," povedal. Ak skutočne chýbajú potrebné podklady, treba tento problém s Ruskom rýchlo vyriešiť. Nemecko pozastavilo očkovanie vakcínou od spoločnosti AstraZeneca v pondelok po tom, čo tak urobili viaceré európske krajiny. Do utorňajšieho večera sa v Nemecku vyskytlo podľa údajov tamojšieho ministerstva zdravotníctva osem prípadov trombózy u zaočkovaných ľudí, pričom viacerí z nich zomreli. Počet prípadov trombózy je štatisticky vyšší ako u obyvateľstva, ktoré nebolo zaočkované proti koronavírusu, pripomína denník Frankfurter Allgemeine Zeitung. Možná súvislosť medzi očkovaním a trombózou je momentálna predmetom vyšetrovania. Vo štvrtok sa očakáva rozhodnutie EMA o tom, či vakcínu od AstraZenecy naďalej považuje za bezpečnú. https://www.trend.sk/spravy/premieri-troch-nemeckych-spolkovych-krajin-ziadaju-schvalenie-ruskej-vakciny?fbclid=IwAR0p7nkzeasANE0EiPmbkjZgzC2J3Iy9633sjsx9wMVkgNX3rgFJzbPKpWs

Obštrukcie EØS voči Sputniku V
príbeh o svojvoľnom zaobchádzaní s očkovanými ľuďmi
pri vstupe do Nórska.


Tento pár (nórsko-nemecký) bol úplne očkovaný vakcínou Sputnik V v San Maríne.
Táto vakcína bola schválená Komisiou EÚ ako ekvivalentná vakcína
a podľa pravidiel v dohode o EHP potom musí byť platná aj v Nórsku.
Uviedla to aj nórska vláda
-18. augusta 2021, že uznáva San Marinos certifikát SMDCC digital Corona
ako ekvivalent certifikátu EÚ Digital Covid Certificate-


Všetko by teda malo byť v poriadku pre vstup
Ale nebolo....


Mladá policajtka bola viditeľne zmätená,
keď jej pristroj oznámil; platný certifikát ale zlá vakcína


o 16:00 došlo k vymene stráže
a bolo jasné, že mi nemôže byť odoprený vstup ako nórskemu občanovi do mojej domovskej krajiny.
Nový oddiel, opäť mladá žena a muž,
vynikal najviac v tom,
že slečne išlo predovšetkým o rozprávanie, aké závratné pokuty by som dostal,
keby som porušil karanténne predpisy,
zatiaľ čo jej kolega sa zameral na to, že som si neprenajal dom v Steigene
na viac ako tri dni.
Preto sa po kontaktovaní policajného právnika rozhodli,
že nás pošlú na 10 dní do hotelovej karantény v meste Bodø.


To bolo pre nás neprijateľné,
pretože na celú spiatočnú cestu sme mali naplanovanych iba 10 dní.


Po dvoch hodinách diskusie v chlade, daždi a vetre
https://no.wikipedia.org/wiki/Junkerdal#/map/0
sme sa otočili
a vrátili naspäť do Švédska.


Prišli sme minimálne o 15 000 NOK na palivo, ubytovanie, stravu atď.,
pretože nórska "grensepoliti" nemala jasno
či majú plne očkovaní s platnými certifikátmi
právo na vstup bez karantény,
ako to vyžaduje dohoda. o vzájomnom uznávaní koronových pasov.


12 september 2021
https://steigan.no/2021/09/fortelling-om-vilkarlighet/
Vedlegg / priložený
Vatican and San Marino certificates


Obštrukcie EØS voči Sputniku V príbeh o svojvoľnom zaobchádzaní s očkovanými ľuďmi pri vstupe do Nórska. Tento pár (nórsko-nemecký) bol úplne očkovaný vakcínou Sputnik V v San Maríne. Táto vakcína bola schválená Komisiou EÚ ako ekvivalentná vakcína a podľa pravidiel v dohode o EHP potom musí byť platná aj v Nórsku. Uviedla to aj nórska vláda -18. augusta 2021, že uznáva San Marinos certifikát SMDCC digital Corona ako ekvivalent certifikátu EÚ Digital Covid Certificate- Všetko by teda malo byť v poriadku pre vstup Ale nebolo.... Mladá policajtka bola viditeľne zmätená, keď jej pristroj oznámil; platný certifikát ale zlá vakcína o 16:00 došlo k vymene stráže a bolo jasné, že mi nemôže byť odoprený vstup ako nórskemu občanovi do mojej domovskej krajiny. Nový oddiel, opäť mladá žena a muž, vynikal najviac v tom, že slečne išlo predovšetkým o rozprávanie, aké závratné pokuty by som dostal, keby som porušil karanténne predpisy, zatiaľ čo jej kolega sa zameral na to, že som si neprenajal dom v Steigene na viac ako tri dni. Preto sa po kontaktovaní policajného právnika rozhodli, že nás pošlú na 10 dní do hotelovej karantény v meste Bodø. To bolo pre nás neprijateľné, pretože na celú spiatočnú cestu sme mali naplanovanych iba 10 dní. Po dvoch hodinách diskusie v chlade, daždi a vetre https://no.wikipedia.org/wiki/Junkerdal#/map/0 sme sa otočili a vrátili naspäť do Švédska. Prišli sme minimálne o 15 000 NOK na palivo, ubytovanie, stravu atď., pretože nórska "grensepoliti" nemala jasno či majú plne očkovaní s platnými certifikátmi právo na vstup bez karantény, ako to vyžaduje dohoda. o vzájomnom uznávaní koronových pasov. 12 september 2021 https://steigan.no/2021/09/fortelling-om-vilkarlighet/ Vedlegg / priložený Vatican and San Marino certificates
1.15k
13
8
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept