Zahraničná politika
Nemecko

Merkelovej CDU utrpela volebnú porážku v dvoch spolkových krajinách


Stredopravicová Kresťanskodemokratická únia (CDU) nemeckej kancelárky Angely Merkelovej utrpela porážku v nedeľňajších parlamentných voľbách v spolkových krajinách Bádensko-Württembersko a Porýnie-Falcko. Vyplýva to z exit pollov, uviedla agentúra AFP.


V spolkovej krajine Bádensko-Württembersko získala CDU dosiaľ najhorší výsledok, a to 23 percent. Zvíťazila tam strana Zelených s 31 percentami, vyplýva z exit pollov televíznych staníc ARD a ZDF.
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/581125-v-dvoch-spolkovych-krajinach-nemecka-sa-konaju-regionalne-volby/


Merkelovej CDU utrpela volebnú porážku v dvoch spolkových krajinách =================================================================== Stredopravicová Kresťanskodemokratická únia (CDU) nemeckej kancelárky Angely Merkelovej utrpela porážku v nedeľňajších parlamentných voľbách v spolkových krajinách Bádensko-Württembersko a Porýnie-Falcko. Vyplýva to z exit pollov, uviedla agentúra AFP. V spolkovej krajine Bádensko-Württembersko získala CDU dosiaľ najhorší výsledok, a to 23 percent. Zvíťazila tam strana Zelených s 31 percentami, vyplýva z exit pollov televíznych staníc ARD a ZDF. https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/581125-v-dvoch-spolkovych-krajinach-nemecka-sa-konaju-regionalne-volby/

Exitpol: V Nemecku získali sociálni demokrati 34,5% hlasov v Porýní-Falcku
Na druhom mieste je Kresťanskodemokratická únia s 26%
Sociálnodemokratická strana Nemecka (SPD) očakáva víťazstvo vo voľbách v spolkovej krajine Porýnie-Falcko so ziskom 34,5%, na druhom mieste je Kresťanskodemokratická únia s 26%, čo je najhorší výsledok strany v regióne. Toto sú prvé údaje o výstupných prieskumoch volebného kanála ARD TV zverejnené bezprostredne po nedeľňajšom zatvorení volebných miestností.


Pravicová „Alternatíva pre Nemecko“ získava 10,5% (v roku 2016 to bolo 12,6%), liberálna Slobodná demokratická strana - 6,5% (6,2%), Zelení - 8,5% (5,3%), „Slobodní voliči“ - 5,5%, ľavica neprekonáva 5% bariéru.


Výsledky ešte nie sú konečné a budú sa upravovať v priebehu nasledujúcich hodín. Na základe výsledkov hlasovania sa určí zloženie krajinského snemu (krajského parlamentu), vytvorí sa kabinet ministrov kraja.


Teraz v Porýní-Falcku je pri moci koalícia SPD, Zelených a liberálov. Stále majú šance pokračovať v práci v tomto zložení.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/10900739


Exitpol: V Nemecku získali sociálni demokrati 34,5% hlasov v Porýní-Falcku Na druhom mieste je Kresťanskodemokratická únia s 26% Sociálnodemokratická strana Nemecka (SPD) očakáva víťazstvo vo voľbách v spolkovej krajine Porýnie-Falcko so ziskom 34,5%, na druhom mieste je Kresťanskodemokratická únia s 26%, čo je najhorší výsledok strany v regióne. Toto sú prvé údaje o výstupných prieskumoch volebného kanála ARD TV zverejnené bezprostredne po nedeľňajšom zatvorení volebných miestností. Pravicová „Alternatíva pre Nemecko“ získava 10,5% (v roku 2016 to bolo 12,6%), liberálna Slobodná demokratická strana - 6,5% (6,2%), Zelení - 8,5% (5,3%), „Slobodní voliči“ - 5,5%, ľavica neprekonáva 5% bariéru. Výsledky ešte nie sú konečné a budú sa upravovať v priebehu nasledujúcich hodín. Na základe výsledkov hlasovania sa určí zloženie krajinského snemu (krajského parlamentu), vytvorí sa kabinet ministrov kraja. Teraz v Porýní-Falcku je pri moci koalícia SPD, Zelených a liberálov. Stále majú šance pokračovať v práci v tomto zložení. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/10900739

V Nemecku získali sociálni demokrati 34,5% hlasov v Porýní-Falcku
Gerharde, už je čas ...


[quote="pid:6998, uid:12"]V Nemecku získali sociálni demokrati 34,5% hlasov v Porýní-Falcku[/quote]Gerharde, už je čas ...

V spolkovej krajine Bádensko-Württembersko získala CDU dosiaľ najhorší výsledok, a to 23 percent.

Na první pohled dobrá zpráva.
Na druhý pohled
Zvíťazila tam strana Zelených s 31 percentami

z deště pod okap.


[quote="pid:6994, uid:12"]V spolkovej krajine Bádensko-Württembersko získala CDU dosiaľ najhorší výsledok, a to 23 percent.[/quote] Na první pohled dobrá zpráva. Na druhý pohled [quote="pid:6994, uid:12"]Zvíťazila tam strana Zelených s 31 percentami[/quote] z deště pod okap.

Merkelovej strana si vybrala kandidáta na kancelára Nemecka


Správna rada vládnej strany Kresťanskodemokratická únia (CDU), ktorej je nemecká kancelárka Angela Merkelová, vybrala nového kandidáta na predsedu federálnej vlády, píše RIA Novosti.


„Federálna rada CDU podporila Armina Lasheta 31 hlasmi ako kandidáta na kancelára. Pre [Marcus] Zeder bolo odovzdaných deväť hlasov, šesť ľudí sa zdržalo hlasovania, “uvádza sa v správe.


12 apríla bol Merkelovej prejav na otvorení priemyselnej výstavy v Hannoveri jej posledným nemeckým kancelárom. Ešte v roku 2018 súčasná hlava štátu Angela Merkelová oznámila, že jej súčasné funkčné obdobie na tomto poste bude jej posledným. Rovnako nekandidovala ako šéfka vládnucej strany Kresťanskodemokratická únia (CDU).


V januári 2021 na čele CDU stál predseda vlády spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko Armin Laschet. Neskôr vyšlo najavo, že vedúci Kresťanskosociálnej únie (CSU) Markus Zeder tiež oznámil svoj zámer uchádzať sa o post predsedu vlády z konzervatívneho bloku CDU / CSU. Predsedníctvo CDU začiatkom pondelka podporilo Lashetovu nomináciu na jedného konzervatívneho kandidáta.


https://lenta.ru/news/2021/04/20/lashet/


**Merkelovej strana si vybrala kandidáta na kancelára Nemecka** Správna rada vládnej strany Kresťanskodemokratická únia (CDU), ktorej je nemecká kancelárka Angela Merkelová, vybrala nového kandidáta na predsedu federálnej vlády, píše RIA Novosti. „Federálna rada CDU podporila Armina Lasheta 31 hlasmi ako kandidáta na kancelára. Pre [Marcus] Zeder bolo odovzdaných deväť hlasov, šesť ľudí sa zdržalo hlasovania, “uvádza sa v správe. 12 apríla bol Merkelovej prejav na otvorení priemyselnej výstavy v Hannoveri jej posledným nemeckým kancelárom. Ešte v roku 2018 súčasná hlava štátu Angela Merkelová oznámila, že jej súčasné funkčné obdobie na tomto poste bude jej posledným. Rovnako nekandidovala ako šéfka vládnucej strany Kresťanskodemokratická únia (CDU). V januári 2021 na čele CDU stál predseda vlády spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko Armin Laschet. Neskôr vyšlo najavo, že vedúci Kresťanskosociálnej únie (CSU) Markus Zeder tiež oznámil svoj zámer uchádzať sa o post predsedu vlády z konzervatívneho bloku CDU / CSU. Predsedníctvo CDU začiatkom pondelka podporilo Lashetovu nomináciu na jedného konzervatívneho kandidáta. https://lenta.ru/news/2021/04/20/lashet/
Upravené 20. 4. 2021 o 05:29

Merkelová rokovala s Erdoganom


Nemecká kancelárka Angela Merkelová rokovala s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom. Oznámil to oficiálny zástupca kabinetu ministrov Nemecka Steffen Seibert.
„Kancelár opäť zdôraznil význam komplexného a konštruktívneho vzťahu medzi EÚ a Tureckom,“ uviedol Seibert, ktorého citovala agentúra TASS.


Strany podľa neho tiež „zdôraznili potrebu zabezpečiť primeraný prístup k humanitárnej pomoci obyvateľstvu postihnutému katastrofou v Sýrii“.


Predtým sa uvádzalo, že ruský prezident Vladimir Putin telefonoval s Erdoganom.


https://russian.rt.com/world/news/859464-merkel-peregovory-erdogan


Merkelová rokovala s Erdoganom ------------------------------ Nemecká kancelárka Angela Merkelová rokovala s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom. Oznámil to oficiálny zástupca kabinetu ministrov Nemecka Steffen Seibert. „Kancelár opäť zdôraznil význam komplexného a konštruktívneho vzťahu medzi EÚ a Tureckom,“ uviedol Seibert, ktorého citovala agentúra TASS. Strany podľa neho tiež „zdôraznili potrebu zabezpečiť primeraný prístup k humanitárnej pomoci obyvateľstvu postihnutému katastrofou v Sýrii“. Predtým sa uvádzalo, že ruský prezident Vladimir Putin telefonoval s Erdoganom. ------------------------------------------------------------------------------- https://russian.rt.com/world/news/859464-merkel-peregovory-erdogan

Das Erste: Moslimovia v Nemecku sú čoraz nepriateľskejší voči Židom


Podľa nemeckej televíznej stanice Das Erste viedol konflikt na Blízkom východe k demonštráciám proti politike Izraela v celom Nemecku. Niektorí zostávajú mierumilovní, iní nesú antisemitské heslá a výzvy na obťažovanie. Moslimovia v Nemecku čoraz viac prejavujú nepriateľstvo voči Židom, čo následne núti ostatných občanov protestovať proti násiliu a antisemitizmu.


Konflikt na Blízkom východe za posledných pár dní viedol k protestom tu v Nemecku - a je to samozrejme právo, ktoré demonštrantom zaručuje demokracia. Porušením zákona sa však stáva, ak kritizuje politiku Izraelského štátu v podobe antisemitských sloganov a prejavov nenávisti. To, že to demokracia netoleruje, môžu občania najlepšie ukázať, keď sami vystúpia do ulíc na protest proti tomu. Správa Michaela Heussena.


Mnoho obyvateľov Gelsenkirchenu dnes chcelo prejaviť solidaritu so svojou židovskou komunitou a vydalo sa na demonštráciu pred synagógu. Ide o reakciu na protižidovskú demonštráciu v stredu večer. Potom pochodovalo z námestia stanice do synagógy 180 ľudí, kričali antisemitské heslá a mávali palestínskymi, tureckými a libanonskými vlajkami. Polícia vyšetruje.


Ľudia sa dnes tiež zhromaždili v Zollingene, aby podporili svojich židovských spoluobčanov. Tu pred radnicou bola spálená izraelská vlajka. Dnes to letí znova. Leonid Goldberg nechápe, že ľudia tu používajú konflikt na Blízkom východe na rozpútanie nepriateľstva voči Židom.


LEONID GOLDBERG, predseda Židovskej náboženskej obce Wuppertal: Môžeme tiež kritizovať izraelskú politiku. Môžeme nesúhlasiť s jedným alebo druhým, alebo môžeme byť proti. Toto je normálne. Môžeme tiež vyjadriť kritiku. Ale pálenie izraelskej vlajky pred židovskou komunitou, hádzanie kameňov na židovskú komunitu alebo, ako sme to mali vtedy, pred siedmimi rokmi, jej podpaľovanie, je čistý antisemitizmus.


Prenasledovanie židovských spoluobčanov v Nemecku ostro odsúdil aj prezident krajiny Steinmeier: „Avšak ten, kto v našich uliciach páli vlajky s Dávidovou hviezdou a kričí antisemitské heslá, nielenže šliape po slobode demonštrácií, ale tiež pácha trestné činy, ktoré by mali byť stíhané. ““


Avšak dnes napríklad v Aachene prebiehali aj pokojné demonštrácie proti izraelskej politike voči Palestínčanom. Podľa polície prešli v rámci platných pravidiel. V Bielefelde sa Palestínčania zhromaždili tiež za slobodu vo svojej domovine. „Hovoriť pravdu nie je antisemitizmus,“ píše sa v tomto plagáte.


Na propalestínskej demonštrácii dnes v Berlíne však boli skandované antisemitské heslá.


Dátum vysielania 14. mája 2021.


https://russian.rt.com/inotv/2021-05-15/Das-Erste-musulmane-v-Germanii


Das Erste: Moslimovia v Nemecku sú čoraz nepriateľskejší voči Židom ======================================================== Podľa nemeckej televíznej stanice Das Erste viedol konflikt na Blízkom východe k demonštráciám proti politike Izraela v celom Nemecku. Niektorí zostávajú mierumilovní, iní nesú antisemitské heslá a výzvy na obťažovanie. Moslimovia v Nemecku čoraz viac prejavujú nepriateľstvo voči Židom, čo následne núti ostatných občanov protestovať proti násiliu a antisemitizmu. Konflikt na Blízkom východe za posledných pár dní viedol k protestom tu v Nemecku - a je to samozrejme právo, ktoré demonštrantom zaručuje demokracia. Porušením zákona sa však stáva, ak kritizuje politiku Izraelského štátu v podobe antisemitských sloganov a prejavov nenávisti. To, že to demokracia netoleruje, môžu občania najlepšie ukázať, keď sami vystúpia do ulíc na protest proti tomu. Správa Michaela Heussena. Mnoho obyvateľov Gelsenkirchenu dnes chcelo prejaviť solidaritu so svojou židovskou komunitou a vydalo sa na demonštráciu pred synagógu. Ide o reakciu na protižidovskú demonštráciu v stredu večer. Potom pochodovalo z námestia stanice do synagógy 180 ľudí, kričali antisemitské heslá a mávali palestínskymi, tureckými a libanonskými vlajkami. Polícia vyšetruje. Ľudia sa dnes tiež zhromaždili v Zollingene, aby podporili svojich židovských spoluobčanov. Tu pred radnicou bola spálená izraelská vlajka. Dnes to letí znova. Leonid Goldberg nechápe, že ľudia tu používajú konflikt na Blízkom východe na rozpútanie nepriateľstva voči Židom. LEONID GOLDBERG, predseda Židovskej náboženskej obce Wuppertal: Môžeme tiež kritizovať izraelskú politiku. Môžeme nesúhlasiť s jedným alebo druhým, alebo môžeme byť proti. Toto je normálne. Môžeme tiež vyjadriť kritiku. Ale pálenie izraelskej vlajky pred židovskou komunitou, hádzanie kameňov na židovskú komunitu alebo, ako sme to mali vtedy, pred siedmimi rokmi, jej podpaľovanie, je čistý antisemitizmus. Prenasledovanie židovských spoluobčanov v Nemecku ostro odsúdil aj prezident krajiny Steinmeier: „Avšak ten, kto v našich uliciach páli vlajky s Dávidovou hviezdou a kričí antisemitské heslá, nielenže šliape po slobode demonštrácií, ale tiež pácha trestné činy, ktoré by mali byť stíhané. ““ Avšak dnes napríklad v Aachene prebiehali aj pokojné demonštrácie proti izraelskej politike voči Palestínčanom. Podľa polície prešli v rámci platných pravidiel. V Bielefelde sa Palestínčania zhromaždili tiež za slobodu vo svojej domovine. „Hovoriť pravdu nie je antisemitizmus,“ píše sa v tomto plagáte. Na propalestínskej demonštrácii dnes v Berlíne však boli skandované antisemitské heslá. Dátum vysielania 14. mája 2021. https://russian.rt.com/inotv/2021-05-15/Das-Erste-musulmane-v-Germanii

Nemeckí zelení schválili Annalenu Berbockovú za kandidátku na kancelárku Spolkovej republiky Nemecko


Kandidatúru spolupredsedu strany podporilo 678 delegátov zo 688


Annelena Berbock, spolupredsedníčka nemeckej strany Sojuz-90 / Zelení, bola v sobotu na online kongrese potvrdená ako kandidátka na nemeckú kancelárku. Vysielanie uskutočňovali nemecké televízne kanály.


V apríli 2021 bol Berbock nominovaný predstavenstvom strany. Teraz ju podporilo 678 delegátov zo 688 - 98,5%.


O kancelárovi rozhodnú výsledky volieb do Spolkového snemu, ktoré sa uskutočnia 26. septembra. Predsedu vlády nominuje strana, ktorá získa najviac hlasov a vedie koalíciu. „Zelení“ majú v súčasnosti nižšiu popularitu ako blok kresťanskodemokratických a kresťanských sociálnych odborov.


Berbock je známa svojimi tvrdými poznámkami o Rusku a stavia sa proti realizácii projektu Nord Stream 2. Pozorovatelia zároveň poznamenávajú, že zahraničná politika vo volebných pretekoch v Nemecku takmer nikdy nehrá veľkú rolu.


Prieskumy tiež ukazujú, že popularita Armina Lasheta, ktorý bol nominovaný blokom CDU / CSU na kandidáta na kancelára, rastie, zatiaľ čo Berbock výrazne klesá. Ak by sa voľby predsedu vlády SRN konali priamym hlasovaním, získal by Laschet 29% hlasov (plus osem bodov v porovnaní s prieskumom spred mesiaca), kandidát SPD Olaf Scholz - 26% (plus päť bodov). Pre spoločnosť Berbock, ktorá ešte nedávno trumfla v rebríčku popularity, je iba 16% pripravených voliť, čo je o 12 percentuálnych bodov menej ako pred mesiacom.


Mnoho expertov pripisuje pokles hodnotenia „zelených“ skutočnosti, že strana bola dlho v opozícii a kritizovala nemeckú vládu vrátane zahraničnej politiky. Pred voľbami do Spolkového snemu sú „zelení“ a ich kandidáti Berbockovci v situácii, keď kritika musí byť podložená závažnejšími argumentmi a musí prezentovať svoj vlastný smer, ktorý sa v kontexte skutočnej politiky zdá byť všeobecne neudržateľný. Burbocka sužujú škandály. Médiá najskôr zistili, že včas neuviedla príjem za roky 2018 - 2020, až neskôr zistili, že niektoré body uvedené v životopise uchádzača nezodpovedajú realite.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11634833


Nemeckí zelení schválili Annalenu Berbockovú za kandidátku na kancelárku Spolkovej republiky Nemecko Kandidatúru spolupredsedu strany podporilo 678 delegátov zo 688 Annelena Berbock, spolupredsedníčka nemeckej strany Sojuz-90 / Zelení, bola v sobotu na online kongrese potvrdená ako kandidátka na nemeckú kancelárku. Vysielanie uskutočňovali nemecké televízne kanály. V apríli 2021 bol Berbock nominovaný predstavenstvom strany. Teraz ju podporilo 678 delegátov zo 688 - 98,5%. O kancelárovi rozhodnú výsledky volieb do Spolkového snemu, ktoré sa uskutočnia 26. septembra. Predsedu vlády nominuje strana, ktorá získa najviac hlasov a vedie koalíciu. „Zelení“ majú v súčasnosti nižšiu popularitu ako blok kresťanskodemokratických a kresťanských sociálnych odborov. Berbock je známa svojimi tvrdými poznámkami o Rusku a stavia sa proti realizácii projektu Nord Stream 2. Pozorovatelia zároveň poznamenávajú, že zahraničná politika vo volebných pretekoch v Nemecku takmer nikdy nehrá veľkú rolu. Prieskumy tiež ukazujú, že popularita Armina Lasheta, ktorý bol nominovaný blokom CDU / CSU na kandidáta na kancelára, rastie, zatiaľ čo Berbock výrazne klesá. Ak by sa voľby predsedu vlády SRN konali priamym hlasovaním, získal by Laschet 29% hlasov (plus osem bodov v porovnaní s prieskumom spred mesiaca), kandidát SPD Olaf Scholz - 26% (plus päť bodov). Pre spoločnosť Berbock, ktorá ešte nedávno trumfla v rebríčku popularity, je iba 16% pripravených voliť, čo je o 12 percentuálnych bodov menej ako pred mesiacom. Mnoho expertov pripisuje pokles hodnotenia „zelených“ skutočnosti, že strana bola dlho v opozícii a kritizovala nemeckú vládu vrátane zahraničnej politiky. Pred voľbami do Spolkového snemu sú „zelení“ a ich kandidáti Berbockovci v situácii, keď kritika musí byť podložená závažnejšími argumentmi a musí prezentovať svoj vlastný smer, ktorý sa v kontexte skutočnej politiky zdá byť všeobecne neudržateľný. Burbocka sužujú škandály. Médiá najskôr zistili, že včas neuviedla príjem za roky 2018 - 2020, až neskôr zistili, že niektoré body uvedené v životopise uchádzača nezodpovedajú realite. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11634833

Mnoho expertov pripisuje pokles hodnotenia „zelených“ skutočnosti, že strana bola dlho v opozícii a kritizovala nemeckú vládu vrátane zahraničnej politiky. Pred voľbami do Spolkového snemu sú „zelení“ a ich kandidáti Berbockovci v situácii, keď kritika musí byť podložená závažnejšími argumentmi a musí prezentovať svoj vlastný smer, ktorý sa v kontexte skutočnej politiky zdá byť všeobecne neudržateľný. Burbocka sužujú škandály. Médiá najskôr zistili, že včas neuviedla príjem za roky 2018 - 2020, až neskôr zistili, že niektoré body uvedené v životopise uchádzača nezodpovedajú realite.


Povedal som v čase, keď "Zelený" podali žalobu na súd za Nord Stream 2, že budú za to strestaný, dámy a páni tu to máte...


[quote="pid:19726, uid:12"]Mnoho expertov pripisuje pokles hodnotenia „zelených“ skutočnosti, že strana bola dlho v opozícii a kritizovala nemeckú vládu vrátane zahraničnej politiky. Pred voľbami do Spolkového snemu sú „zelení“ a ich kandidáti Berbockovci v situácii, keď kritika musí byť podložená závažnejšími argumentmi a musí prezentovať svoj vlastný smer, ktorý sa v kontexte skutočnej politiky zdá byť všeobecne neudržateľný. Burbocka sužujú škandály. Médiá najskôr zistili, že včas neuviedla príjem za roky 2018 - 2020, až neskôr zistili, že niektoré body uvedené v životopise uchádzača nezodpovedajú realite.[/quote] Povedal som v čase, keď "Zelený" podali žalobu na súd za Nord Stream 2, že budú za to strestaný, dámy a páni tu to máte...

Moderátor

DE: „najviac preceňovaný vodca našej doby“ - zlyhanie myšlienky samitu EÚ - Rusko ukázalo slabosť Merkelovej


Nepodporenie iniciatívy na stretnutie vedúcich predstaviteľov EÚ s ruským prezidentom Vladimirom Putinom ukazuje na zlyhanie nemeckej kancelárky Angely Merkelovej ako vodcu, píše Daily Express. Zároveň ako poznamenávajú noviny, Merkelovej nástupca získa silné politické dedičstvo v domácej aj zahraničnej politike.


Skutočnosť, že iniciatíva nemeckej kancelárky na usporiadanie samitu EÚ - Rusko zlyhala, jasne ukazuje, že Angela Merkelová po svojom septembrovom odchode z funkcie zanechá po sebe „trpké dedičstvo“, píše Daily Express.
Najmä podľa nemeckého publicistu Wolfganga Munchaua bolo zlyhanie Merkelovej minulý týždeň na bruselskom samite ďalším dôkazom toho, že kancelárke chýbajú diplomatické schopnosti na to, aby bol lídrom. Munchau zároveň tvrdí, že Merkelová nezvládla povinnosti, ktoré jej boli zverené doma ani v EÚ.


Novinár verí, že už v septembri bude Merkelová čeliť mnohým nepríjemným otázkam: „prečo taká bohatá krajina ako Nemecko nebola schopná investovať do nových technológií; prečo odmietla položiť pevné základy pre eurozónu; prečo ste súhlasili s cieľmi boja proti zmene podnebia a potom ste ich nedokázali splniť? “


Podľa jeho názoru bude navyše úradujúcemu nemeckému vodcovi vyčítané jednak spolupráca s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, ako aj skutočnosť, že Merkelová „spôsobila, že jej krajina bola závislá od prírodných zdrojov Ruska“.


"Už dávno som dospel k záveru, že Merkelová je najviac preceňovaným politickým vodcom našej doby." Minulý týždeň to začali chápať aj mnohí, “cituje publikácia Munchaua.


Merkelovú tento týždeň kritizovali aj nemeckí politici v Európskom parlamente. Napríklad poslanec za stranu zelených Sven Gigold obvinil nemeckého kancelára a ďalších vodcov EÚ z demokratickej krízy v krajinách ako Maďarsko a Poľsko. Podľa poslankyne v mnohých krajinách EÚ dochádza k ničeniu základných európskych hodnôt, zatiaľ čo Merkelová a jej kolegovia z EÚ reagujú iba „falošnou lojalitou“.


Bývalý podpredseda Európskej komisie Gunter Verheugen tiež veril, že Merkelová môže za vnútorné rozdelenie bloku. Podľa neho Nemecko za posledných 15 rokov „v kontexte finančnej krízy, krízy s migrantmi, ako aj pandémie“ „prispelo k prehĺbeniu rozkolu v EÚ“.


„Zdá sa, že celý proces tohto samitu ukazuje, že vnútorný stav EÚ sa zhoršuje a zhoršuje. Je veľmi alarmujúce, že Nemecko a Francúzsko, dve hlavné sily v EÚ, nemôžu dosiahnuť svoj cieľ, “cituje Daily Express Verheugena o summite v Bruseli a neúspechu iniciatívy na stretnutie s Putinom.


Originálne správy z InoTV:
https://russian.rt.com/inotv/2021-06-29/DE-samij-pereocenyonnij-lider-nashego


DE: „najviac preceňovaný vodca našej doby“ - zlyhanie myšlienky samitu EÚ - Rusko ukázalo slabosť Merkelovej Nepodporenie iniciatívy na stretnutie vedúcich predstaviteľov EÚ s ruským prezidentom Vladimirom Putinom ukazuje na zlyhanie nemeckej kancelárky Angely Merkelovej ako vodcu, píše Daily Express. Zároveň ako poznamenávajú noviny, Merkelovej nástupca získa silné politické dedičstvo v domácej aj zahraničnej politike. Skutočnosť, že iniciatíva nemeckej kancelárky na usporiadanie samitu EÚ - Rusko zlyhala, jasne ukazuje, že Angela Merkelová po svojom septembrovom odchode z funkcie zanechá po sebe „trpké dedičstvo“, píše Daily Express. Najmä podľa nemeckého publicistu Wolfganga Munchaua bolo zlyhanie Merkelovej minulý týždeň na bruselskom samite ďalším dôkazom toho, že kancelárke chýbajú diplomatické schopnosti na to, aby bol lídrom. Munchau zároveň tvrdí, že Merkelová nezvládla povinnosti, ktoré jej boli zverené doma ani v EÚ. Novinár verí, že už v septembri bude Merkelová čeliť mnohým nepríjemným otázkam: „prečo taká bohatá krajina ako Nemecko nebola schopná investovať do nových technológií; prečo odmietla položiť pevné základy pre eurozónu; prečo ste súhlasili s cieľmi boja proti zmene podnebia a potom ste ich nedokázali splniť? “ Podľa jeho názoru bude navyše úradujúcemu nemeckému vodcovi vyčítané jednak spolupráca s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, ako aj skutočnosť, že Merkelová „spôsobila, že jej krajina bola závislá od prírodných zdrojov Ruska“. "Už dávno som dospel k záveru, že Merkelová je najviac preceňovaným politickým vodcom našej doby." Minulý týždeň to začali chápať aj mnohí, “cituje publikácia Munchaua. Merkelovú tento týždeň kritizovali aj nemeckí politici v Európskom parlamente. Napríklad poslanec za stranu zelených Sven Gigold obvinil nemeckého kancelára a ďalších vodcov EÚ z demokratickej krízy v krajinách ako Maďarsko a Poľsko. Podľa poslankyne v mnohých krajinách EÚ dochádza k ničeniu základných európskych hodnôt, zatiaľ čo Merkelová a jej kolegovia z EÚ reagujú iba „falošnou lojalitou“. Bývalý podpredseda Európskej komisie Gunter Verheugen tiež veril, že Merkelová môže za vnútorné rozdelenie bloku. Podľa neho Nemecko za posledných 15 rokov „v kontexte finančnej krízy, krízy s migrantmi, ako aj pandémie“ „prispelo k prehĺbeniu rozkolu v EÚ“. „Zdá sa, že celý proces tohto samitu ukazuje, že vnútorný stav EÚ sa zhoršuje a zhoršuje. Je veľmi alarmujúce, že Nemecko a Francúzsko, dve hlavné sily v EÚ, nemôžu dosiahnuť svoj cieľ, “cituje Daily Express Verheugena o summite v Bruseli a neúspechu iniciatívy na stretnutie s Putinom. Originálne správy z InoTV: https://russian.rt.com/inotv/2021-06-29/DE-samij-pereocenyonnij-lider-nashego

a ze neriesia klimaticke dopady v dosledku nahrady produkcie elektriny miesto uranu a plynu (ktory este nie je) uhlim....inak je vidno, ze do toho sparala aj Britania


a ze neriesia klimaticke dopady v dosledku nahrady produkcie elektriny miesto uranu a plynu (ktory este nie je) uhlim....inak je vidno, ze do toho sparala aj Britania

Rusko před německými volbami rozsévá nedůvěru na sociální média
RT Deutsch, kremelská média, se stala významným hráčem na sociálních médiích jen několik týdnů před otevřením volebních místností.
https://www.politico.eu/article/germany-russia-social-media-distrust-election-vladimir-putin/


Podle pro-bruselských médií se stala Putinova státní mediální platforma RT-Deutsch nejvlivnějším a nejsledovanějším zpravodajským kanálem v Německu a ve sledovanosti si nezadá s platformami Bild a Deutsche Welle. Samozřejmě, že bruselští mediální experti začali okamžitě bít na poplach, protože ruský zloduch Putin, podle konceptu amerického zloducha Trumpa, už zmanipuloval německé volby, které se budou konat tento měsíc. Putinovská propaganda podle US-NGO-expertů dosahuje milionů zhlédnutí, lajků a komentářů. Experti navíc obvinili Putina, že šíří podvratnou klamavou propagandu, že ruský obchod a zejména plyn pomáhají k obnově evropské ekonomiky.


**Rusko před německými volbami rozsévá nedůvěru na sociální média** RT Deutsch, kremelská média, se stala významným hráčem na sociálních médiích jen několik týdnů před otevřením volebních místností. https://www.politico.eu/article/germany-russia-social-media-distrust-election-vladimir-putin/ Podle pro-bruselských médií se stala Putinova státní mediální platforma RT-Deutsch nejvlivnějším a nejsledovanějším zpravodajským kanálem v Německu a ve sledovanosti si nezadá s platformami Bild a Deutsche Welle. Samozřejmě, že bruselští mediální experti začali okamžitě bít na poplach, protože ruský zloduch Putin, podle konceptu amerického zloducha Trumpa, už zmanipuloval německé volby, které se budou konat tento měsíc. Putinovská propaganda podle US-NGO-expertů dosahuje milionů zhlédnutí, lajků a komentářů. Experti navíc obvinili Putina, že šíří podvratnou klamavou propagandu, že ruský obchod a zejména plyn pomáhají k obnově evropské ekonomiky.

https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/zdrazeni-benzin-nemecko-dan-co2.A210908_122044_automoto_fdv



Až o 70 centů, tedy přibližně o 18 korun, by mohl už za pár měsíců zdražit každý litr benzinu a nafty prodaný na německých čerpacích stanicích. Důvodem je pomalé plnění vládních cílů v oblasti emisí oxidu uhličitého. Česko zatím o ničem takovém neuvažuje.



ak to daju Nemci, tak to budu musiet zaviest aj okolite staty a tym padom pojde benzin/nafta hore v celej EU. A kedze to je energia, tak hore pojde uplne vsetko. Tento krok som cakal az o niekolko rokov, toz otazka odtrhnutia vychodnej casti EU je coraz naliehavejsia.


https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/zdrazeni-benzin-nemecko-dan-co2.A210908_122044_automoto_fdv >Až o 70 centů, tedy přibližně o 18 korun, by mohl už za pár měsíců zdražit každý litr benzinu a nafty prodaný na německých čerpacích stanicích. Důvodem je pomalé plnění vládních cílů v oblasti emisí oxidu uhličitého. Česko **zatím** o ničem takovém neuvažuje. ak to daju Nemci, tak to budu musiet zaviest aj okolite staty a tym padom pojde benzin/nafta hore v celej EU. A kedze to je energia, tak hore pojde uplne vsetko. Tento krok som cakal az o niekolko rokov, toz otazka odtrhnutia vychodnej casti EU je coraz naliehavejsia.

Moderator

privatni kanal tv berlin, specialni predvolebni rozhovor s beatrix von storch/afd


zajimavy rozhovor, ktery nemcinarum doporucuji. pro ostatni shrnuti nize.
predvolebni pruzkumy pro afd: 11 procent
kriticka situace v duchodovem systemu (dotaz byl polozen v souvislosti s udalosti v bundestagu, nize link). v nemecku je zakonem stanovene povinne duchodove , prispevky. kazdy mesic tedy je nemcum strhavana urcita castka z hrube mzdy. von storch rika, ze ackoliv financni ministr scholz rika, ze duchodove prispevky je velmi stabilni, situace je naopak kriticka. von storch rika, ze pojisteni nestaci a stat musi doplacet tretinu z celkoveho statniho rozpoctu. otazkou je, zda zvysit prispevky nebo kratit penze. von storch rika, ze penze se maji platit jen z prispevku, nez z vybranych dani.
co nabizi afd:
maji motto, "normalni nemecko", chteji delat politiku, ktera bude pro obycejne nemce. chteji zastavit to silenstvi, kdy nemecko chce zachranovat cely svet (mluvi o vydajich na klimaticke zmeny, na zachranu recka - nasledne inflaci), protoze to stoji nemecko obrovske penize .
inflace v nemecku je nyni ca. 4 procenta
von storch rika, ze v nemecku je nejmensi podil vlastniku nemovitosti z cele evropy. vlastnit nemovitost je urcite pojistka na stari. penziste by usetrili penize za najem.
afd povazuje na naprosto nejpalcivejsi problem vytvorit globalni pakt pro migraci, vyslat signal do sveta, ze nemecko nevyresi problem tim, ze prijme migranty. je treba zavrit hranice, aby mohlo nemecko byt schopno, pomahat primo na miste. ziskani azylu by se melo projednavat zcela individualne. pokud nekdo projde rakouske hranice, kde je v bezpeci a jde do nemecka, potom uz neni uprchlik, ale migrant. afd chce chranit nemeckou hranici, podporuji vnejsi kontrolu schengenu.
dalsi tematem je vratit lidem zakladni lidska prava, ktera se obcanum krati kvuli "pandemii". von storch nesouhlasi s tim, aby zamestnavatel mel pravo vedet, zda je jeho zamestnanec piesknuty nebo ne. von storch rika, ze to je zacatek naprosteho rozdelovani spolecnosti. afd nepodpori povinny pieks a vse ma byt dobrovolne, osobni rozhodnuti. kdyz se media ptala poslancu, kdo je pieksnuty, beatrix von storch rekla, ze neodpovi, protoze to je jeji privatni zalezitost. nechce, aby se toto tema dale politizovalo.
von storch mluvila o tom, ze ackoliv ministr financi to neresi, zvysovani cen energii a benzinu, je velke tema, ktere je treba resit. von storch nicmene rika, ze scholze, financni ministr sam rekl, ze proc vlastne nemecko resi nejaky green deal, kdyz to vlastne nic neprinasi, coz uz vedci potvrdili.


(stary pan, moderator naprosto jasne daval najevo, ze politika a postoje afd mu nesedi a nesouhlasi s nim. dle reakci na FB i na youtube je vsak zrejme, ze nemci stale vice se k politice afd kloni. smutne je ovsem to, ze ten, kdo afd voli, je stejne jako v cr pejorativne oznacovan za nacka...)


https://www.youtube.com/watch?v=-jh1RBzvNZQ


beatrix von storch se v parlamentu chtela na neco zeptat kandidata na kancelare, olafa scholze (financni minister). kdyz se predsedajici zeptal scholze, zda muze beatrix von storch polozit otazku, tykajici se penzi, scholz s vysmechem a dehonestujicimi gesty, odmitl:
https://www.focus.de/politik/deutschland/gelaechter-im-bundestag-olaf-scholz-buegelt-die-zwischenfrage-von-beatrix-von-storch-afd-eiskalt-ab_id_20925497.html
(to snad i merkel byla lepsi, nez tohle...)


privatni kanal tv berlin, specialni predvolebni rozhovor s beatrix von storch/afd zajimavy rozhovor, ktery nemcinarum doporucuji. pro ostatni shrnuti nize. predvolebni pruzkumy pro afd: 11 procent kriticka situace v duchodovem systemu (dotaz byl polozen v souvislosti s udalosti v bundestagu, nize link). v nemecku je zakonem stanovene povinne duchodove , prispevky. kazdy mesic tedy je nemcum strhavana urcita castka z hrube mzdy. von storch rika, ze ackoliv financni ministr scholz rika, ze duchodove prispevky je velmi stabilni, situace je naopak kriticka. von storch rika, ze pojisteni nestaci a stat musi doplacet tretinu z celkoveho statniho rozpoctu. otazkou je, zda zvysit prispevky nebo kratit penze. von storch rika, ze penze se maji platit jen z prispevku, nez z vybranych dani. co nabizi afd: maji motto, "normalni nemecko", chteji delat politiku, ktera bude pro obycejne nemce. chteji zastavit to silenstvi, kdy nemecko chce zachranovat cely svet (mluvi o vydajich na klimaticke zmeny, na zachranu recka - nasledne inflaci), protoze to stoji nemecko obrovske penize . inflace v nemecku je nyni ca. 4 procenta von storch rika, ze v nemecku je nejmensi podil vlastniku nemovitosti z cele evropy. vlastnit nemovitost je urcite pojistka na stari. penziste by usetrili penize za najem. afd povazuje na naprosto nejpalcivejsi problem vytvorit globalni pakt pro migraci, vyslat signal do sveta, ze nemecko nevyresi problem tim, ze prijme migranty. je treba zavrit hranice, aby mohlo nemecko byt schopno, pomahat primo na miste. ziskani azylu by se melo projednavat zcela individualne. pokud nekdo projde rakouske hranice, kde je v bezpeci a jde do nemecka, potom uz neni uprchlik, ale migrant. afd chce chranit nemeckou hranici, podporuji vnejsi kontrolu schengenu. dalsi tematem je vratit lidem zakladni lidska prava, ktera se obcanum krati kvuli "pandemii". von storch nesouhlasi s tim, aby zamestnavatel mel pravo vedet, zda je jeho zamestnanec piesknuty nebo ne. von storch rika, ze to je zacatek naprosteho rozdelovani spolecnosti. afd nepodpori povinny pieks a vse ma byt dobrovolne, osobni rozhodnuti. kdyz se media ptala poslancu, kdo je pieksnuty, beatrix von storch rekla, ze neodpovi, protoze to je jeji privatni zalezitost. nechce, aby se toto tema dale politizovalo. von storch mluvila o tom, ze ackoliv ministr financi to neresi, zvysovani cen energii a benzinu, je velke tema, ktere je treba resit. von storch nicmene rika, ze scholze, financni ministr sam rekl, ze proc vlastne nemecko resi nejaky green deal, kdyz to vlastne nic neprinasi, coz uz vedci potvrdili. (stary pan, moderator naprosto jasne daval najevo, ze politika a postoje afd mu nesedi a nesouhlasi s nim. dle reakci na FB i na youtube je vsak zrejme, ze nemci stale vice se k politice afd kloni. smutne je ovsem to, ze ten, kdo afd voli, je stejne jako v cr pejorativne oznacovan za nacka...) https://www.youtube.com/watch?v=-jh1RBzvNZQ beatrix von storch se v parlamentu chtela na neco zeptat kandidata na kancelare, olafa scholze (financni minister). kdyz se predsedajici zeptal scholze, zda muze beatrix von storch polozit otazku, tykajici se penzi, scholz s vysmechem a dehonestujicimi gesty, odmitl: https://www.focus.de/politik/deutschland/gelaechter-im-bundestag-olaf-scholz-buegelt-die-zwischenfrage-von-beatrix-von-storch-afd-eiskalt-ab_id_20925497.html (to snad i merkel byla lepsi, nez tohle...)

ONLINE Volby v Německu:
Odcházení Merkelové a velký otazník. Uspěje CDU/CSU, nebo SPD?
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/691207/online-volby-v-nemecku-odchazeni-merkelove-a-velky-otaznik-uspeje-cdu-csu-nebo-spd.html


ONLINE Volby v Německu: **Odcházení Merkelové a velký otazník. Uspěje CDU/CSU, nebo SPD?** https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/691207/online-volby-v-nemecku-odchazeni-merkelove-a-velky-otaznik-uspeje-cdu-csu-nebo-spd.html

odhady televize ZDF:
SPD: 25,8 %
CDU má 24,7 %
Zelení 14,8 %
Svobodní demokraté (FDP) 11,8 %
AfD: 10,1 %
Levice 5%
Volební účast v německých parlamentních volbách se podle
prognóz stanic ARD a ZDF pohybuje mezi 76 a 78 procenty.
V roce 2017 činila 76,2 procenta.
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/on-line-prenos-nemecke-parlamentni-volby-2021/r~a2ff94301d1011ec878fac1f6b220ee8/


odhady televize ZDF: SPD: 25,8 % CDU má 24,7 % Zelení 14,8 % Svobodní demokraté (FDP) 11,8 % AfD: 10,1 % Levice 5% Volební účast v německých parlamentních volbách se podle prognóz stanic ARD a ZDF pohybuje mezi 76 a 78 procenty. V roce 2017 činila 76,2 procenta. https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/on-line-prenos-nemecke-parlamentni-volby-2021/r~a2ff94301d1011ec878fac1f6b220ee8/

Německo na cestě k zemi třetího světa.


ROzebírají se možné kolalice, velká (SPD+CDU) je téměř vyloučena a ve všech ostatních se vyskytují Zelení.
Scholz, pravděpodobný vítěz voleb, identifikoval prioritu: bojovat proti klimatické změně přechodem k bezuhlíkové ekonomice.


Jak říkal Pjakin, že zasadili Francii ránu ponorkami, Německo bude velmi rychle následovat.


Mimochodem, možná až polovina hlasů byla odevzdáva korespondenčně. Jediná šance do budoucna, jak korigovat manévr, než bude pozdě, by byla nějaká forma arizonského auditu. Možná tomu napomůže fakt, že televize ARD v pátek "omylem" odvysílala povolební odhady výsledků. Na pár vteřin.


Otázka je, jak poslušní Němci zareagují na drtivý dopad Green Dealu. Možná, kdyby byly volby o měsíc či dva později, dopadlo by to navzdory "pomoci" jinak.


Německo na cestě k zemi třetího světa. ROzebírají se možné kolalice, velká (SPD+CDU) je téměř vyloučena a ve všech ostatních se vyskytují Zelení. Scholz, pravděpodobný vítěz voleb, identifikoval prioritu: bojovat proti klimatické změně přechodem k bezuhlíkové ekonomice. Jak říkal Pjakin, že zasadili Francii ránu ponorkami, Německo bude velmi rychle následovat. Mimochodem, možná až polovina hlasů byla odevzdáva korespondenčně. Jediná šance do budoucna, jak korigovat manévr, než bude pozdě, by byla nějaká forma arizonského auditu. Možná tomu napomůže fakt, že televize ARD v pátek "omylem" odvysílala povolební odhady výsledků. Na pár vteřin. Otázka je, jak poslušní Němci zareagují na drtivý dopad Green Dealu. Možná, kdyby byly volby o měsíc či dva později, dopadlo by to navzdory "pomoci" jinak.

Sociálni demokrati vyhrávajú voľby v Nemecku


Sociálnodemokratická strana Nemecka (SPD) vyhrala voľby do 20. Bundestagu.


Výsledky hlasovania sú zverejnené na oficiálnych webových stránkach Spolkovej volebnej komisie Nemecka.


Zvíťazili sociálni demokrati s 25,7% hlasov. Na druhom mieste sa umiestnil blok Kresťanskodemokratických a kresťanských sociálnych zväzov (CDU / CSU) s ukazovateľom 18,9%. Tretí na zozname boli „Zelení“ - hlasovalo za nich 14,8% voličov.


Hlasovanie v Nemecku sa skončilo 26. septembra o 19:00 moskovského času.
https://russian.rt.com/world/news/911362-vybory-frg-germaniya


Parlamentné voľby v Nemecku vyhráva Sociálnodemokratická strana Nemecka (SPD) so ziskom 25,7% hlasov. Svedčia o tom oficiálne predbežné údaje, ktoré v noci na pondelok zverejnila Federálna volebná komisia (CEC).


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/12512369


Sociálni demokrati vyhrávajú voľby v Nemecku Sociálnodemokratická strana Nemecka (SPD) vyhrala voľby do 20. Bundestagu. Výsledky hlasovania sú zverejnené na oficiálnych webových stránkach Spolkovej volebnej komisie Nemecka. Zvíťazili sociálni demokrati s 25,7% hlasov. Na druhom mieste sa umiestnil blok Kresťanskodemokratických a kresťanských sociálnych zväzov (CDU / CSU) s ukazovateľom 18,9%. Tretí na zozname boli „Zelení“ - hlasovalo za nich 14,8% voličov. Hlasovanie v Nemecku sa skončilo 26. septembra o 19:00 moskovského času. https://russian.rt.com/world/news/911362-vybory-frg-germaniya Parlamentné voľby v Nemecku vyhráva Sociálnodemokratická strana Nemecka (SPD) so ziskom 25,7% hlasov. Svedčia o tom oficiálne predbežné údaje, ktoré v noci na pondelok zverejnila Federálna volebná komisia (CEC). https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/12512369
Upravené 27. 9. 2021 o 05:30

kdy nemecko chce zachranovat cely svet


Tomu bych si dovolil oponovat! Německo zachraňuje samo sebe a hraje známou hru na filantropa. Dám jen dva příklady: firma Fraport, zcela německá, provozuje řecká lokální letiště (jenže jen ta ekonomicky výhodná). Po převzetí stouply poplatky o 100%. Druhá firma provozuje přístav v Lemesolu (hlavní vstupní brána všech produktů do země). Pro informaci - naložení kontejneru na náklaďák (vlastní) je oceněno 500 euro a vjezd do objektu dalších 100. Platba předem, kartou. V době, kdy přístav obsluhoval stát, vjezd byl zdarma a naložení za 32 euro.
Obávám se, že podobné příklady bychom našli i v jiných zemích. Toto jsou jen dva, se kterými jsem byl ve styku.


[quote="pid:34084, uid:347"]kdy nemecko chce zachranovat cely svet[/quote] Tomu bych si dovolil oponovat! Německo zachraňuje samo sebe a hraje známou hru na filantropa. Dám jen dva příklady: firma Fraport, zcela německá, provozuje řecká lokální letiště (jenže jen ta ekonomicky výhodná). Po převzetí stouply poplatky o 100%. Druhá firma provozuje přístav v Lemesolu (hlavní vstupní brána všech produktů do země). Pro informaci - naložení kontejneru na náklaďák (vlastní) je oceněno 500 euro a vjezd do objektu dalších 100. Platba předem, kartou. V době, kdy přístav obsluhoval stát, vjezd byl zdarma a naložení za 32 euro. Obávám se, že podobné příklady bychom našli i v jiných zemích. Toto jsou jen dva, se kterými jsem byl ve styku.

Do německého parlamentu poprvé nastoupí transsexuální žena
Kandidátka za stranu Zelených Tessa Gansererová bude podle předběžných výsledků hlasování první transsexuální ženou z Bavorska v německém parlamentu, uvádí rozhlasová a televizní společnost Bayerischer Rundfunk.
Ve svém volebním obvodu v Bavorsku získala Gansererová 23,6 % hlasů
https://www.tvbayernlive.de/mediathek/video/transgender-tessa-ganserer
https://cz.sputniknews.com/20210927/do-nemeckeho-parlamentu-poprve-nastoupi-transsexualni-zena-15967886.html

Primátorem Berlína se poprvé stane žena

https://www.youtube.com/watch?v=cdvLvzMwX7I


Kandidátka za Sociálně demokratickou stranu Německa (SPD) Franziska Giffeyová se stane první ženou ve funkci primátorky Berlína, jak vyplývá z předběžných výsledků voleb, v nichž SPD v německém hlavním městě zvítězila.
Giffeyová byla nominována berlínskou pobočkou SPD do čela volebního seznamu ve volbách do berlínské Sněmovny reprezentantů a jako kandidátka na funkci purkmistra. V současné době zastává funkci purkmistra v německém hlavním městě další známý sociální demokrat - Michael Müller.
Franziska Giffeyová pracovala jako ministryně pro rodinné záležitosti, starší občany, ženy a mládež, ale kvůli skandálu kolem jejího vědeckého titulu, získaného dříve na Svobodné univerzitě (FU) v Berlíně, podala demisi.


Do německého parlamentu poprvé nastoupí **transsexuální žena** Kandidátka za stranu Zelených Tessa Gansererová bude podle předběžných výsledků hlasování první transsexuální ženou z Bavorska v německém parlamentu, uvádí rozhlasová a televizní společnost Bayerischer Rundfunk. Ve svém volebním obvodu v Bavorsku získala Gansererová 23,6 % hlasů https://www.tvbayernlive.de/mediathek/video/transgender-tessa-ganserer https://cz.sputniknews.com/20210927/do-nemeckeho-parlamentu-poprve-nastoupi-transsexualni-zena-15967886.html ** Primátorem Berlína se poprvé stane žena** https://www.youtube.com/watch?v=cdvLvzMwX7I **Kandidátka za Sociálně demokratickou stranu Německa (SPD) Franziska Giffeyová** se stane první ženou ve funkci primátorky Berlína, jak vyplývá z předběžných výsledků voleb, v nichž SPD v německém hlavním městě zvítězila. Giffeyová byla nominována berlínskou pobočkou SPD do čela volebního seznamu ve volbách do berlínské Sněmovny reprezentantů a jako kandidátka na funkci purkmistra. V současné době zastává funkci purkmistra v německém hlavním městě další známý sociální demokrat - Michael Müller. Franziska Giffeyová pracovala jako ministryně pro rodinné záležitosti, starší občany, ženy a mládež, ale kvůli skandálu kolem jejího vědeckého titulu, získaného dříve na Svobodné univerzitě (FU) v Berlíně, podala demisi.
Upravené 27. 9. 2021 o 11:40

Ve svém volebním obvodu v Bavorsku získala Gansererová 23,6 % hlasů
https://www.tvbayernlive.de/mediathek/video/transgender-tessa-ganserer
https://cz.sputniknews.com/20210927/do-nemeckeho-parlamentu-poprve-nastoupi-transsexualni-zena-15967886.html

Ve vlastním zájmu neklikejte na tyhle 2 odkazy před jídlem a po jídle.
(Takže vlastně nikdy ;-)


[quote="pid:34787, uid:78"]Ve svém volebním obvodu v Bavorsku získala Gansererová 23,6 % hlasů https://www.tvbayernlive.de/mediathek/video/transgender-tessa-ganserer https://cz.sputniknews.com/20210927/do-nemeckeho-parlamentu-poprve-nastoupi-transsexualni-zena-15967886.html[/quote] Ve vlastním zájmu neklikejte na tyhle 2 odkazy před jídlem a po jídle. (Takže vlastně nikdy ;-)

Poskok bažiny, šéf Volkswagenu Diess už má požadavky na novou vládu. Je jich 10.


https://twitter.com/Herbert_Diess/status/1442460488256917504

Mimo jiné: 65 eur za tunu CO2 již od roku 2024
Ukončit subvence pro fosilní paliva
Výstavba zelených zdrojů na nejméně 255 GW v roce 2030
Podporovat služební elektrická auta
Zachovat dotace na elektromobily až do r 2025
Podpora jízdních kol, e-kol a elektrické sdílené mobility
Plošná výstavba 5G sítí - budoucností je autonomní jízda.


Opět: koupili byste si ještě nějaký produkt Volkswagenu?


Poskok bažiny, šéf Volkswagenu Diess už má požadavky na novou vládu. Je jich 10. https://twitter.com/Herbert_Diess/status/1442460488256917504 Mimo jiné: 65 eur za tunu CO2 již od roku 2024 Ukončit subvence pro fosilní paliva Výstavba zelených zdrojů na nejméně 255 GW v roce 2030 Podporovat služební elektrická auta Zachovat dotace na elektromobily až do r 2025 Podpora jízdních kol, e-kol a elektrické sdílené mobility Plošná výstavba 5G sítí - budoucností je autonomní jízda. Opět: koupili byste si ještě nějaký produkt Volkswagenu?
Upravené 27. 9. 2021 o 21:04

ked som prišla do Prahy v 89... a uvidela 1x muža v ženskych šatach

Cože? Ono to začalo už tak brzo?
(Jeden známý, trvale žijící v Praze, když měl jednou příležitost delšího souvislého pobytu v Brně, mi řekl: “Víš co je na tom Brně oproti Praze divné? Že tam zatím na ulici potkávám samé normální lidi...” :-)


[quote="pid:34818, uid:78"]ked som prišla do Prahy v 89... a uvidela 1x muža v ženskych šatach[/quote] Cože? Ono to začalo už tak brzo? (Jeden známý, trvale žijící v Praze, když měl jednou příležitost delšího souvislého pobytu v Brně, mi řekl: “Víš co je na tom Brně oproti Praze divné? Že tam zatím na ulici potkávám samé normální lidi...” :-)

Jediná šance do budoucna, jak korigovat manévr, než bude pozdě, by byla nějaká forma arizonského auditu.


Ještě jsem nezaznamenal diskusi o falšování voleb v Německu, Youtube ale již ohlásil blokování obsahu zpochybňující výsledky voleb v USA a v Německu


https://cz.sputniknews.com/20210928/youtube-zakazal-kontent-zpochybnujici-vysledky-voleb-v-usa-a-nemecku-15983542.html


To je kouzelný. Začali kejhat ještě předtím, než je vůbec trefili.


[quote="pid:34752, uid:372"]Jediná šance do budoucna, jak korigovat manévr, než bude pozdě, by byla nějaká forma arizonského auditu.[/quote] Ještě jsem nezaznamenal diskusi o falšování voleb v Německu, Youtube ale již ohlásil blokování obsahu zpochybňující výsledky voleb v USA a **v Německu** https://cz.sputniknews.com/20210928/youtube-zakazal-kontent-zpochybnujici-vysledky-voleb-v-usa-a-nemecku-15983542.html To je kouzelný. Začali kejhat ještě předtím, než je vůbec trefili.

nevsimla jsem si, ze by to tady nekdo postoval. greta se nam vratila. zrovna pred nemeckymi volbami v patek v berline.
pres covid se schovala a ted vylezla...


https://www.dw.com/en/germany-fridays-for-future-protesters-rally-with-greta-thunberg-in-berlin/a-59292486


.. a misto covidovych opatreni nas asi cekaji zelene opatreni, jako treba:
https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/alkohol-zamek-alkotester-auta-evropska-unie.A210927_184542_automoto_fdv


nevsimla jsem si, ze by to tady nekdo postoval. greta se nam vratila. zrovna pred nemeckymi volbami v patek v berline. pres covid se schovala a ted vylezla... https://www.dw.com/en/germany-fridays-for-future-protesters-rally-with-greta-thunberg-in-berlin/a-59292486 .. a misto covidovych opatreni nas asi cekaji zelene opatreni, jako treba: https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/alkohol-zamek-alkotester-auta-evropska-unie.A210927_184542_automoto_fdv

.. a misto covidovych opatreni nas asi cekaji zelene opatreni, jako treba:
https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/alkohol-zamek-alkotester-auta-evropska-unie.A210927_184542_automoto_fdv

Na všetko sa bude dať vymyslieť nejaká "finta F". Napr. do aut sa začali montovať DPF filtre (filter pevných častíc), nič by na tom nebolo keby to nebolo drahé jak sviňa...ceny sa pohybujú aj okolo 2 tis. eur za filter. Tak sa prišlo na to, že namiesto kúpy noveho filtra sa do riadiacej jednotky nainštaluje nejaký "emulátor" či ako sa to volá a ten má za úlohu tváriť sa ako DPF-ko. :-D


[quote="pid:35165, uid:347"].. a misto covidovych opatreni nas asi cekaji zelene opatreni, jako treba: https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/alkohol-zamek-alkotester-auta-evropska-unie.A210927_184542_automoto_fdv[/quote] Na všetko sa bude dať vymyslieť nejaká "finta F". Napr. do aut sa začali montovať DPF filtre (filter pevných častíc), nič by na tom nebolo keby to nebolo drahé jak sviňa...ceny sa pohybujú aj okolo 2 tis. eur za filter. Tak sa prišlo na to, že namiesto kúpy noveho filtra sa do riadiacej jednotky nainštaluje nejaký "emulátor" či ako sa to volá a ten má za úlohu tváriť sa ako DPF-ko. :-D

Počítacie zoznamy sa musia vymeniť na 111 volebných staniciach v Göttingene. Dôvod: Strana AfD chýba. Podľa Erika Fe ßlera si tento nesprávny úradný postup nevšimol až do rána federálnych volieb. Zoznamy na hlasovanie poštou sa nemali dotknúť.


https://www.facebook.com/rtde/posts/2467053120091569


https://de.rt.com/inland/124950-youtube-sperrt-kanale-von-rt/
V utorok popoludní YouTube odstránil kanály RT DE a The Missing Part z dôvodu údajného „vážneho alebo opakovaného“ porušenia pokynov Spoločenstva. Tento krok sa uskutočnil bez akéhokoľvek varovania.


https://de.rt.com/inland/124944-wahlkampfmanipulation-zentrum-fur-politische-schonheit/


Manipulácia s voľbami? „Centrum pre politickú krásu“ stojí za letákmi AfD, ktoré neboli distribuované.
Táto spoločnosť, ktorá nemá záznam v obchodnom registri ani nemá obchodnú adresu, má ako zákazníkov 85 združení strán AfD. Spoločnosť uviedla, že bude distribuovať letáky pre AfD - ale neurobila tak.
/google preklad/


Počítacie zoznamy sa musia vymeniť na 111 volebných staniciach v Göttingene. Dôvod: Strana AfD chýba. Podľa Erika Fe ßlera si tento nesprávny úradný postup nevšimol až do rána federálnych volieb. Zoznamy na hlasovanie poštou sa nemali dotknúť. https://www.facebook.com/rtde/posts/2467053120091569 https://de.rt.com/inland/124950-youtube-sperrt-kanale-von-rt/ V utorok popoludní YouTube odstránil kanály RT DE a The Missing Part z dôvodu údajného „vážneho alebo opakovaného“ porušenia pokynov Spoločenstva. Tento krok sa uskutočnil bez akéhokoľvek varovania. https://de.rt.com/inland/124944-wahlkampfmanipulation-zentrum-fur-politische-schonheit/ Manipulácia s voľbami? „Centrum pre politickú krásu“ stojí za letákmi AfD, ktoré neboli distribuované. Táto spoločnosť, ktorá nemá záznam v obchodnom registri ani nemá obchodnú adresu, má ako zákazníkov 85 združení strán AfD. Spoločnosť uviedla, že bude distribuovať letáky pre AfD - ale neurobila tak. /google preklad/

Nově zvolené poslankyně za Zelené: Německo musí přijmout 200 milionů (!!!) uprchlíků, protože jim Němci doma zničili klima.
https://twitter.com/Hartes_Geld/status/1443310179827736580?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1443310179827736580%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ac24.cz%2Fzpravy-ze-sveta%2Fnemecko-by-melo-prijmout-200-milionu-uprchliku-uvedla-nova-nemecka-poslankyne%2F

Není to málo? 2 miliardy by byly mnohem lepší.


Nově zvolené poslankyně za Zelené: Německo musí přijmout 200 milionů (!!!) uprchlíků, protože jim Němci doma zničili klima. https://twitter.com/Hartes_Geld/status/1443310179827736580?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1443310179827736580%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ac24.cz%2Fzpravy-ze-sveta%2Fnemecko-by-melo-prijmout-200-milionu-uprchliku-uvedla-nova-nemecka-poslankyne%2F Není to málo? 2 miliardy by byly mnohem lepší.
Upravené 30. 9. 2021 o 18:15

Německo musí přijmout 200 milionů (!!!) uprchlíků


Zřejmě má na mysli celou Evropu, nejen Německo....


[quote="pid:35372, uid:372"]Německo musí přijmout 200 milionů (!!!) uprchlíků[/quote] Zřejmě má na mysli celou Evropu, nejen Německo....

Zřejmě má na mysli celou Evropu, nejen Německo....


Sice to nezazní explicitně, ale zřejmě ano. To na věci nic nemění. Našel jsem celé video, a je to hrůza a děs.


https://www.youtube.com/watch?v=wb1VwK_7-6U


Taková předehra. Napřed kovidová krize, poté "klimatická". V diskusi jde o Klimatický pas. Jen doufám, že ještě do voleb něco podobnýho pronese nějaký pirát. I když teď je schovávají za STAN, Bartoše nechtějí pustit ani do debaty kandidátů na premiéra v ČT.


[quote="pid:35373, uid:270"]Zřejmě má na mysli celou Evropu, nejen Německo....[/quote] Sice to nezazní explicitně, ale zřejmě ano. To na věci nic nemění. Našel jsem celé video, a je to hrůza a děs. https://www.youtube.com/watch?v=wb1VwK_7-6U Taková předehra. Napřed kovidová krize, poté "klimatická". V diskusi jde o Klimatický pas. Jen doufám, že ještě do voleb něco podobnýho pronese nějaký pirát. I když teď je schovávají za STAN, Bartoše nechtějí pustit ani do debaty kandidátů na premiéra v ČT.
Upravené 30. 9. 2021 o 18:58

Článek na idnes (!!), raději je ale zamčený.


https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/volby-nemecko-hlasy-volici-parlament-hlasovani.A211005_171257_zahranicni_wes?zdroj=top


„Katastrofa demokracie.“ Volby v Berlíně se nepovedly"


"Po sečtení hlasů se ukázalo, že v řadě volebních místností byl počet odevzdaných hlasů vyšší než počet oprávněných voličů. Některé lístky byly neplatné, protože patřily do jiného volebního obvodu. V posledních dnech vyšlo najevo i to, že v parlamentních a zemských volbách a v místním referendu o vyvlastňování bytů, které probíhaly zároveň, hlasovali i cizinci z mimoevropských zemí a nezletilé děti."


Žeby "berlínský audit"?


Článek na idnes (!!), raději je ale zamčený. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/volby-nemecko-hlasy-volici-parlament-hlasovani.A211005_171257_zahranicni_wes?zdroj=top „Katastrofa demokracie.“ Volby v Berlíně se nepovedly" "Po sečtení hlasů se ukázalo, že **v řadě volebních místností byl počet odevzdaných hlasů vyšší než počet oprávněných voličů**. Některé lístky byly neplatné, protože patřily do jiného volebního obvodu. V posledních dnech vyšlo najevo i to, že **v parlamentních a zemských volbách a v místním referendu o vyvlastňování bytů, které probíhaly zároveň, hlasovali i cizinci z mimoevropských zemí a nezletilé děti.**" Žeby "berlínský audit"?
Upravené 6. 10. 2021 o 13:36

Článek na idnes (!!), raději je ale zamčený.

Naprostý skandál v Německu. Ve volbách hlasovali děti i cizinci
https://www.mix24.cz/naprosty-skandal-v-nemecku-ve-volbach-hlasovali-deti-i-cizinci/


[quote="pid:36208, uid:372"]Článek na idnes (!!), raději je ale zamčený.[/quote] Naprostý skandál v Německu. Ve volbách hlasovali děti i cizinci https://www.mix24.cz/naprosty-skandal-v-nemecku-ve-volbach-hlasovali-deti-i-cizinci/

Naprostý skandál v Německu.


"Na TikToku jsem se dozvěděl, že mohu také volit. Vyrazil jsem tak s matkou do volební místnosti a na její občanku dostal všechny volební lístky. Ty jsem pak vyplnil a odevzdal,”


"Volby navíc provázely i další zmatky a problémy. Například v obvodě Charlottenburg-Wilmersdorf došlo nějakým způsobem k tomu, že hned 22 volebních komisí nahlásilo zcela stejné výsledky."


Tak jo smile


[quote="pid:36259, uid:181"]Naprostý skandál v Německu.[/quote] "Na TikToku jsem se dozvěděl, že mohu také volit. Vyrazil jsem tak s matkou do volební místnosti a na její občanku dostal všechny volební lístky. Ty jsem pak vyplnil a odevzdal,” "Volby navíc provázely i další zmatky a problémy. Například v obvodě Charlottenburg-Wilmersdorf došlo nějakým způsobem k tomu, že hned 22 volebních komisí nahlásilo zcela stejné výsledky." Tak jo :D

Naprostý skandál v Německu. Ve volbách hlasovali děti i cizinci

Kde už jsem tenhle styl hlasování pozoroval?
(...Amériká Amériká
Amériká ist vundebár...)
;-)


[quote="pid:36259, uid:181"]Naprostý skandál v Německu. Ve volbách hlasovali děti i cizinci[/quote] Kde už jsem tenhle styl hlasování pozoroval? (...Amériká Amériká Amériká ist vundebár...) ;-)

https://www.facebook.com/rtde/photos/a.546028985527335/2478334238963457/


skandal v nemecku.
asi 100 dodavatelu rousek, zaluje u zemskeho soudu v bonnu ministra zdravotnictvi jense spahna. ve ctyrech predjednanich a castecnem vyneseni rozsudku, bylo ministerstvu zdravotnictvi urceno vyplatit asi 28 milionu eur. je to jen spicka ledovce. celkove jde ve sporu asi o miliardu euro. to odpovida sestine summy, kterou vyplatilo spahnovo ministerstvo na jare 2020 za rousky, ziskane z celeho sveta.
Walter Kohl, syn byvaleho kanclere, je jednim ze zalujicich dodavatelu a vznasi zavazne obvineni vuci ministerstvu zdravotnictvi, vedene jensem spahnem. pro ARD rekl, ze skandal s rouskami je o mnoho vetsi skandal, nez skandal VW s diesel motory, protoze se tyka primo spolkove vlady.
krizovy stab planoval pro lekare a spolkove urady s 241 miliony FFP2 a 261 miliony rousek. ve skutecnosti ministerstvo objednalo sedminasobek FFP2 a 16-nasobek rousek: 6,4 miliard eur.
krome nadbytecne objednavky je tu dalsi bod kritiky. hodne rousek vubec nebylo v krizi pouzito a v konecnem dusledku chyby ministerstva zaplati danovy poplatnik.


https://www.facebook.com/rtde/photos/a.546028985527335/2478334238963457/ skandal v nemecku. asi 100 dodavatelu rousek, zaluje u zemskeho soudu v bonnu ministra zdravotnictvi jense spahna. ve ctyrech predjednanich a castecnem vyneseni rozsudku, bylo ministerstvu zdravotnictvi urceno vyplatit asi 28 milionu eur. je to jen spicka ledovce. celkove jde ve sporu asi o miliardu euro. to odpovida sestine summy, kterou vyplatilo spahnovo ministerstvo na jare 2020 za rousky, ziskane z celeho sveta. Walter Kohl, syn byvaleho kanclere, je jednim ze zalujicich dodavatelu a vznasi zavazne obvineni vuci ministerstvu zdravotnictvi, vedene jensem spahnem. pro ARD rekl, ze skandal s rouskami je o mnoho vetsi skandal, nez skandal VW s diesel motory, protoze se tyka primo spolkove vlady. krizovy stab planoval pro lekare a spolkove urady s 241 miliony FFP2 a 261 miliony rousek. ve skutecnosti ministerstvo objednalo sedminasobek FFP2 a 16-nasobek rousek: 6,4 miliard eur. krome nadbytecne objednavky je tu dalsi bod kritiky. hodne rousek vubec nebylo v krizi pouzito a v konecnem dusledku chyby ministerstva zaplati danovy poplatnik.

NEMECKÝ INŠTITÚT R. KOCHA (RKI) SA ČORAZ VIAC ZAMOTÁVA A DOSTÁVA POD TLAK TÝM, ŽE ZAVÁDZA A ŠÍRI NEPRAVDIVÉ ÚDAJE O EFEKTÍVNOSTI OČKOVANIA
https://cz24.news/nemecky-institut-r-kocha-rki-sa-coraz-viac-zamotava-a-dostava-pod-tlak-tym-ze-zavadza-a-siri-nepravdive-udaje-o-efektivnosti-ockovania/


NEMECKÝ INŠTITÚT R. KOCHA (RKI) SA ČORAZ VIAC ZAMOTÁVA A DOSTÁVA POD TLAK TÝM, ŽE ZAVÁDZA A ŠÍRI NEPRAVDIVÉ ÚDAJE O EFEKTÍVNOSTI OČKOVANIA https://cz24.news/nemecky-institut-r-kocha-rki-sa-coraz-viac-zamotava-a-dostava-pod-tlak-tym-ze-zavadza-a-siri-nepravdive-udaje-o-efektivnosti-ockovania/

Angela Merkelová na koni - pamätník pred nemeckým múzeom


616556da04d91
Pred múzeom Tempel v nemeckom Etsdorfe
postavili takmer tri metre vysokú sochu Angely Merkelovej na koni.
Jeho autor - Wilhelm Koch - povedal, že odchádzajúci kanclerka na neho veľmi zapôsobil,
a preto vznikol nápad pripomenúť si ju.
Jazdeckú sochu Merkelovej odchádzajucu po 16 rokoch vlády
odhalili pred múzeom Tempel v Etsdorfe v okrese Amberg-Sulzbach.
Zobrazuje kanclérku, ktorá sedí na koni, má na sebe sako a nohavice.
Ruky kanclérky sú vytvorené v charakteristickom kosoštvorci-takzvanom
„Merkelovej kosoštvorci“. Socha je vysoká 2,7 metra.
Bola vyrobený z ľahkého recyklovaného betónu pomocou vhodnej 3D tlačiarne.
Pamätník Merkelovej navrhol umelec a riaditeľ Múzea Tempel Wilhelm Koch.
Merkelová sedí bez sedla na koni, uzda a sedlo chýbajú.
"Vyzerá to, že bola na jazdeckej dovolenke v Hornom Falci," povedal
umelec pre denník Sueddeutsche Zeitung.


"Umelec sa nezaoberá historickou pravdou."
Pre neho je dôležité, aby prvá a pravdepodobne jediná socha kanclerky na koni
nestála na mestskom podstavci, ale na tráve v obci Etsdorf,
a že nebola postavená o nejaký vyšší stupeň, ale bola realizované (...)
vďaka úsiliu mnohých dobrovoľníkov “, píše„ SZ “.


https://polishnews.co.uk/angela-merkel-on-horseback-a-monument-in-front-of-the-german-museum/


Angela Merkelová na koni - pamätník pred nemeckým múzeom -------------------------------------------------------- ![616556da04d91](serve/attachment&path=616556da04d91) Pred múzeom Tempel v nemeckom Etsdorfe postavili takmer tri metre vysokú sochu Angely Merkelovej na koni. Jeho autor - Wilhelm Koch - povedal, že odchádzajúci kanclerka na neho veľmi zapôsobil, a preto vznikol nápad pripomenúť si ju. Jazdeckú sochu Merkelovej odchádzajucu po 16 rokoch vlády odhalili pred múzeom Tempel v Etsdorfe v okrese Amberg-Sulzbach. Zobrazuje kanclérku, ktorá sedí na koni, má na sebe sako a nohavice. Ruky kanclérky sú vytvorené v charakteristickom kosoštvorci-takzvanom „Merkelovej kosoštvorci“. Socha je vysoká 2,7 metra. Bola vyrobený z ľahkého recyklovaného betónu pomocou vhodnej 3D tlačiarne. Pamätník Merkelovej navrhol umelec a riaditeľ Múzea Tempel Wilhelm Koch. Merkelová sedí bez sedla na koni, uzda a sedlo chýbajú. "Vyzerá to, že bola na jazdeckej dovolenke v Hornom Falci," povedal umelec pre denník Sueddeutsche Zeitung. "Umelec sa nezaoberá historickou pravdou." Pre neho je dôležité, aby prvá a pravdepodobne jediná socha kanclerky na koni nestála na mestskom podstavci, ale na tráve v obci Etsdorf, a že nebola postavená o nejaký vyšší stupeň, ale bola realizované (...) vďaka úsiliu mnohých dobrovoľníkov “, píše„ SZ “. https://polishnews.co.uk/angela-merkel-on-horseback-a-monument-in-front-of-the-german-museum/

Při zahájení letošní olympiády se na iDNES, kde prezentovaly fotografie ze zahájení, "vloudila"1 fotka z olympiády z nacistického Německa.
Dneska toto.


https://tv.idnes.cz/zahranicni/evropa-nemecko-afghanistan-hold-pocta.V211014_124603_idnestv_vojt


Při zahájení letošní olympiády se na iDNES, kde prezentovaly fotografie ze zahájení, "vloudila"1 fotka z olympiády z nacistického Německa. Dneska toto. https://tv.idnes.cz/zahranicni/evropa-nemecko-afghanistan-hold-pocta.V211014_124603_idnestv_vojt

Nevím, jestli se to zde někde objevilo, já na to narazil teď.


Vojenská "přehlídka" Bundeswehru v Berlíně u příležitosti uctění afghánské mise.


https://www.youtube.com/watch?v=xkkpQGhtEhA


Nevím, jestli se to zde někde objevilo, já na to narazil teď. Vojenská "přehlídka" Bundeswehru v Berlíně u příležitosti uctění afghánské mise. https://www.youtube.com/watch?v=xkkpQGhtEhA

Vojenská "přehlídka" Bundeswehru v Berlíně u příležitosti uctění afghánské mise.

das ist šén, vundebár
Už chybí jenom “syg hajl”..


[quote="pid:38296, uid:372"]Vojenská "přehlídka" Bundeswehru v Berlíně u příležitosti uctění afghánské mise.[/quote] das ist šén, vundebár Už chybí jenom “syg hajl”..

Co sa to deje s tymi nemeckymi dievcatami?


https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/dvanact-kmenu-sekta-nemecko-cesko-zmizeni-divka-policie.A211018_151632_zahranicni_jhr



Po zmizení 11leté dívky v Bavorsku mají úřady indicie směřující k tomu, že se dítě nachází v prostředí kontroverzní sekty Dvanáct kmenů. Ta přitom kvůli postupu německých úřadů vůči ní přesídlila v minulých letech do České republiky. Česká policie nyní informace německé strany prověřuje, uvedl mluvčí policejního prezidia David Schön.



Co sa to deje s tymi nemeckymi dievcatami? https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/dvanact-kmenu-sekta-nemecko-cesko-zmizeni-divka-policie.A211018_151632_zahranicni_jhr >Po zmizení 11leté dívky v Bavorsku mají úřady indicie směřující k tomu, že se dítě nachází v prostředí kontroverzní sekty Dvanáct kmenů. Ta přitom kvůli postupu německých úřadů vůči ní přesídlila v minulých letech do České republiky. Česká policie nyní informace německé strany prověřuje, uvedl mluvčí policejního prezidia David Schön.

Moderator

Tento víkend byla moje vnučka v Drážďanech..na jednu noc a říkala, že všude vyžadují kočkování nebo pcr test,.platí prý pouze jeden den. Do několika restaurací je nepustili, i když měli jeden den platný test. Pěkně tam přituhlo. Každý den test....


Tento víkend byla moje vnučka v Drážďanech..na jednu noc a říkala, že všude vyžadují kočkování nebo pcr test,.platí prý pouze jeden den. Do několika restaurací je nepustili, i když měli jeden den platný test. Pěkně tam přituhlo. Každý den test....

Pěkně tam přituhlo. Každý den test....


Jano, uplne tem lidem tam hrablo. dnes zrovna mi psal znamy z frankfurtu. poslusny nemec. psal mi, ze orban je hned za hitlerem a stalinem. pieksovani je nutne. v roce 2015 pri te migracni vlne, psal, ze vsichni jsou vitani. nazor nezmenil ani dnes. dekuji andelu straznemu, ze me tehdy osvitil a nezustala jsem tam. ve byvalem vychodnim nemecku jsou ti lidi normalni. byvali zapadaci nemaji potrebnou schopnost rozeznat propagandu.


[quote="pid:38338, uid:88"]Pěkně tam přituhlo. Každý den test....[/quote] Jano, uplne tem lidem tam hrablo. dnes zrovna mi psal znamy z frankfurtu. poslusny nemec. psal mi, ze orban je hned za hitlerem a stalinem. pieksovani je nutne. v roce 2015 pri te migracni vlne, psal, ze vsichni jsou vitani. nazor nezmenil ani dnes. dekuji andelu straznemu, ze me tehdy osvitil a nezustala jsem tam. ve byvalem vychodnim nemecku jsou ti lidi normalni. byvali zapadaci nemaji potrebnou schopnost rozeznat propagandu.

dekuji andelu straznemu, ze me tehdy osvitil a nezustala jsem tam.


Totéž já, a taky ve Frankfurtu! smile


Jinak - mí tamní známí jsou to samé, už se s nimi nelze bavit.


[quote="pid:38345, uid:347"]dekuji andelu straznemu, ze me tehdy osvitil a nezustala jsem tam.[/quote] Totéž já, a taky ve Frankfurtu! :) Jinak - mí tamní známí jsou to samé, už se s nimi nelze bavit.

Nevím, jestli se to zde někde objevilo, já na to narazil teď.


Ano, dal. Je to přesně o jeden příspěvek výše. :-)
Ještě jsem to ale spojil s jednou událostí.


[quote="pid:38296, uid:372"]Nevím, jestli se to zde někde objevilo, já na to narazil teď.[/quote] Ano, dal. Je to přesně o jeden příspěvek výše. :-) Ještě jsem to ale spojil s jednou událostí.

Ano, dal. Je to přesně o jeden příspěvek výše. :-)


Omlouvám se, jsem úplně slepej smile


[quote="pid:38376, uid:573"]Ano, dal. Je to přesně o jeden příspěvek výše. :-)[/quote] Omlouvám se, jsem úplně slepej :D

https://www.imeteo.sk/clanok/prve-info-europu-zasiahne-veterna-burka-mieri-sem-hlboka-tlakova-niz


Vietor začne v Európe naberať na sile už v stredu počas dňa. Pričom najsilnejšia vlna vetra, ktorá by mohla páchať v Európe aj materiálne škody sa očakáva v noci zo stredy na štvrtok.


Vietor najskôr zosilnie v Írsku a na juhu Anglicka. Následne sa rozfúka v celej severnej polovici Francúzska a po polnoci vo štvrtok čaká silný vietor takmer celé Nemecko a Benelux. Nárazy vetra by sa mali pohybovať v rozmedzí 80 až 100 km/h, pričom nie sú vylúčené ojedinele nárazy až cez 100 km/h.


HAARPom potrebujú naštartovať turbíny asi....


https://www.imeteo.sk/clanok/prve-info-europu-zasiahne-veterna-burka-mieri-sem-hlboka-tlakova-niz Vietor začne v Európe naberať na sile už v stredu počas dňa. Pričom najsilnejšia vlna vetra, ktorá by mohla páchať v Európe aj materiálne škody sa očakáva v noci zo stredy na štvrtok. Vietor najskôr zosilnie v Írsku a na juhu Anglicka. Následne sa rozfúka v celej severnej polovici Francúzska a po polnoci vo štvrtok čaká silný vietor takmer celé Nemecko a Benelux. Nárazy vetra by sa mali pohybovať v rozmedzí 80 až 100 km/h, pričom nie sú vylúčené ojedinele nárazy až cez 100 km/h. HAARPom potrebujú naštartovať turbíny asi....

ve byvalem vychodnim nemecku jsou ti lidi normalni

Mozem potvrdit, v byvalom vychodnom Nemecku existuje nastastie dost ludi, v niektorych oblastiach odhadom zhruba polovica, ktori propagandu prekukli a prisli na mnohe "triky", ako take kontroly obist - jeden z nich je napr., ze pokial niekto vyzaduje odo mna test a ja ho nemam a ten niekto nie je policajt alebo uradnik "Ordnungsamt", nema podla zakona pravo vidiet ho, teda staci povedat, ze ho mam pri sebe a keby policia prisla, tak ho ukazem. A v tom dost nepravdepodobnom pripade, ze policia naozaj pride a ja to pri sebe nemam, tak som to zabudol doma... Volat policiu ale nema nikto chut, chcu si len "odfajknut", ze vsetko spravili podla pravidiel. Väcsina ludi sa uz nevzrusuje ani nad tym, ked clovek rusko nenosi.


[quote="pid:38345, uid:347"]ve byvalem vychodnim nemecku jsou ti lidi normalni[/quote] Mozem potvrdit, v byvalom vychodnom Nemecku existuje nastastie dost ludi, v niektorych oblastiach odhadom zhruba polovica, ktori propagandu prekukli a prisli na mnohe "triky", ako take kontroly obist - jeden z nich je napr., ze pokial niekto vyzaduje odo mna test a ja ho nemam a ten niekto nie je policajt alebo uradnik "Ordnungsamt", nema podla zakona pravo vidiet ho, teda staci povedat, ze ho mam pri sebe a keby policia prisla, tak ho ukazem. A v tom dost nepravdepodobnom pripade, ze policia naozaj pride a ja to pri sebe nemam, tak som to zabudol doma... Volat policiu ale nema nikto chut, chcu si len "odfajknut", ze vsetko spravili podla pravidiel. Väcsina ludi sa uz nevzrusuje ani nad tym, ked clovek rusko nenosi.

Chceš práci, musíš se mnou spát. Šéfredaktorovi Bildu zlomil vaz sexuální skandál


"Vydavatelský koncern Axel Springer oznámil, že odvolal šéfredaktora nejčtenějšího německého deníku Bild Juliana Reichelta. Vedení společnosti v minulosti novináře podezřívalo, že zneužil svého postavení, aby měl pohlavní styk s podřízenými, uvedla agentura DPA."


https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/chces-praci-musis-se-mnou-spat-sefredaktorovi-bildu-zlomil-vaz-sexualni-skandal-40375321#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=wWTXL0R7lck-202110182046&dop_id=40375321&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Žeby německý Hošek? Akorát, že tenhle natočil videa, kde se omlouvá za paniku při Covidu.


Chceš práci, musíš se mnou spát. Šéfredaktorovi Bildu zlomil vaz sexuální skandál "Vydavatelský koncern Axel Springer oznámil, že odvolal šéfredaktora nejčtenějšího německého deníku Bild Juliana Reichelta. Vedení společnosti v minulosti novináře podezřívalo, že zneužil svého postavení, aby měl pohlavní styk s podřízenými, uvedla agentura DPA." https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/chces-praci-musis-se-mnou-spat-sefredaktorovi-bildu-zlomil-vaz-sexualni-skandal-40375321#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=wWTXL0R7lck-202110182046&dop_id=40375321&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Žeby německý Hošek? Akorát, že tenhle natočil videa, kde se omlouvá za paniku při Covidu.
Upravené 18. 10. 2021 o 22:50

Žeby německý Hošek? Akorát, že tenhle natočil videa, kde se omlouvá za paniku při Covidu.


nebyl to prave BILD, ktery se zacal vymykat narrativu? napriklad informoval o tom, jak si nemocnice mastily kapsy a jens spahn to vsechno vedel.


[quote="pid:38428, uid:372"]Žeby německý Hošek? Akorát, že tenhle natočil videa, kde se omlouvá za paniku při Covidu.[/quote] nebyl to prave BILD, ktery se zacal vymykat narrativu? napriklad informoval o tom, jak si nemocnice mastily kapsy a jens spahn to vsechno vedel.

Vojenská "přehlídka" Bundeswehru v Berlíně u příležitosti uctění afghánské mise.

https://www.youtube.com/watch?v=xkkpQGhtEhA
Mám takový dotaz pro upřesnění informace.
Nevíte náhodou někdo: přehlídky tohoto tipu se v nacistickém Německu prováděly i po napadení SSSR?


[quote="pid:38296, uid:372"]Vojenská "přehlídka" Bundeswehru v Berlíně u příležitosti uctění afghánské mise.[/quote] https://www.youtube.com/watch?v=xkkpQGhtEhA Mám takový dotaz pro upřesnění informace. Nevíte náhodou někdo: přehlídky tohoto tipu se v nacistickém Německu prováděly i po napadení SSSR?

Nemecko a Francúzsko ODMIETLO návrh Moskvy pridať USA do diskusií o Ukrajine.


Moskva navrhla pozvať USA, aby sa zapojili do diskusií o vojne na východe Ukrajiny
v Normandskom formáte, ale Nemecko a Francúzsko
kategoricky odmietli vpustiť Washington, uviedol v utorok
ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.


Lavrov na 18. výročnom stretnutí medzinárodného diskusného klubu Valdai v Soči poznamenal, že USA sú krajinou, ktorá má na Kyjev najsilnejší vplyv,
a jeho zaradenie do diskusií by mohlo byť prospešné pre mier na východe Ukrajiny.
Slovenština


Rozhovory o formáte sa začali v júni 2014, keď sa v Normandii stretli Francúzsko, Nemecko, Rusko a Ukrajina na okraj ceremónie pripomínajúcej 70. výročie vylodenia spojencov v deň D.
Táto skupina sa nakoniec spojila a o niekoľko mesiacov neskôr
podpísala Minský protokol, dohodu, ktorá viedla k prímeriu v Donbase na východe Ukrajiny.


Konflikt na Ukrajine začal po udalostiach na Majdane, ktoré nakoniec viedli
k vyhláseniu nezávislosti dvoch samozvaných republík Doneck (DNR) a Luhansk (LNR),
čo Moskva ani Kyjev neuznali.
Donecká a Luhanská oblasť sa nachádzajú na ruských hraniciach.
Podľa ministra zahraničia Rusko navrhlo zapojiť USA do rokovaní v Normandii,
ale Nemci a Francúzi povedali „kategoricky nie“, namiesto toho tlačili
na zachovanie formátu tak, ako bol dohodnutý v minských dohodách.


https://www.rt.com/russia/537871-moscow-us-discussions-on-ukraine/


Nemecko a Francúzsko ODMIETLO návrh Moskvy pridať USA do diskusií o Ukrajine. ----------------------------------------------------------------------------- Moskva navrhla pozvať USA, aby sa zapojili do diskusií o vojne na východe Ukrajiny v Normandskom formáte, ale Nemecko a Francúzsko kategoricky odmietli vpustiť Washington, uviedol v utorok ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. Lavrov na 18. výročnom stretnutí medzinárodného diskusného klubu Valdai v Soči poznamenal, že USA sú krajinou, ktorá má na Kyjev najsilnejší vplyv, a jeho zaradenie do diskusií by mohlo byť prospešné pre mier na východe Ukrajiny. Slovenština Rozhovory o formáte sa začali v júni 2014, keď sa v Normandii stretli Francúzsko, Nemecko, Rusko a Ukrajina na okraj ceremónie pripomínajúcej 70. výročie vylodenia spojencov v deň D. Táto skupina sa nakoniec spojila a o niekoľko mesiacov neskôr podpísala Minský protokol, dohodu, ktorá viedla k prímeriu v Donbase na východe Ukrajiny. Konflikt na Ukrajine začal po udalostiach na Majdane, ktoré nakoniec viedli k vyhláseniu nezávislosti dvoch samozvaných republík Doneck (DNR) a Luhansk (LNR), čo Moskva ani Kyjev neuznali. Donecká a Luhanská oblasť sa nachádzajú na ruských hraniciach. Podľa ministra zahraničia Rusko navrhlo zapojiť USA do rokovaní v Normandii, ale Nemci a Francúzi povedali „kategoricky nie“, namiesto toho tlačili **na zachovanie formátu tak, ako bol dohodnutý v minských dohodách.** https://www.rt.com/russia/537871-moscow-us-discussions-on-ukraine/

"Zelení odpálili granát pod jednáním o německé vládě. Chtějí zarazit ruský plyn"


https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/plyn-energeticka-krize-rusko-nemecko-zeleni-nord-stream-2.A211021_180647_zahranicni_vapo?zdroj=patro


"Rozhovory o nové německé vládě sotva začaly a Zelení už svým potenciálním partnerům v budoucí koalici předložili výbušný požadavek: přehodnotit projekt Nord Stream 2 a čerstvě dokončený plynovod alespoň prozatím neuvádět do provozu, mimo jiné kvůli možnému vydírání ze strany Ruska."


Vynikající, jen tak dál! smile


"Zelení odpálili granát pod jednáním o německé vládě. Chtějí zarazit ruský plyn" https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/plyn-energeticka-krize-rusko-nemecko-zeleni-nord-stream-2.A211021_180647_zahranicni_vapo?zdroj=patro "Rozhovory o nové německé vládě sotva začaly a Zelení už svým potenciálním partnerům v budoucí koalici předložili výbušný požadavek: přehodnotit projekt Nord Stream 2 a čerstvě dokončený plynovod alespoň prozatím neuvádět do provozu, mimo jiné kvůli možnému vydírání ze strany Ruska." Vynikající, jen tak dál! :)

Angela Merkelová prestala byť kancelárkou Nemecka


Angela Merkelová dostala oficiálne oznámenie o konci svojho mandátu nemeckej kancelárky. Píše o tom RIA Novosti, ktorá zverejnila video z oficiálneho ceremoniálu.


Dokument odovzdal prezident Nemecka Frank-Walter Steinmeier. Teraz Merkelová oficiálne prestala vykonávať funkciu a stala sa dočasnou kancelárkou – až do momentu, keď bude zvolený jej nástupca.


Predpokladá sa, že novým kancelárom bude líder Sociálnodemokratickej strany Nemecka Olaf Scholz. Jeho strana vyhrala voľby 26. septembra so ziskom 25,7 percenta hlasov. Konzervatívny blok CDU / Kresťanskosociálna únia (CSU) získal len 24,1 percenta.


Líder SPD Olaf Scholz sa plánuje dohodnúť na vytvorení koalície ešte pred Vianocami. Momentálne, kým sa k moci nedostane nová vládnuca koalícia, zostávajú právomoci kancelárky Merkelovej.


https://lenta.ru/news/2021/10/26/merkel/


Angela Merkelová prestala byť kancelárkou Nemecka ------------------------------------------------- Angela Merkelová dostala oficiálne oznámenie o konci svojho mandátu nemeckej kancelárky. Píše o tom RIA Novosti, ktorá zverejnila video z oficiálneho ceremoniálu. Dokument odovzdal prezident Nemecka Frank-Walter Steinmeier. Teraz Merkelová oficiálne prestala vykonávať funkciu a stala sa dočasnou kancelárkou – až do momentu, keď bude zvolený jej nástupca. Predpokladá sa, že novým kancelárom bude líder Sociálnodemokratickej strany Nemecka Olaf Scholz. Jeho strana vyhrala voľby 26. septembra so ziskom 25,7 percenta hlasov. Konzervatívny blok CDU / Kresťanskosociálna únia (CSU) získal len 24,1 percenta. Líder SPD Olaf Scholz sa plánuje dohodnúť na vytvorení koalície ešte pred Vianocami. Momentálne, kým sa k moci nedostane nová vládnuca koalícia, zostávajú právomoci kancelárky Merkelovej. https://lenta.ru/news/2021/10/26/merkel/

Německo je pro naléhavé spuštění plynovodu Nord Stream 2


Němečtí spotřebitelé plynu cítí naléhavou potřebu spustit plynovod Nord Stream 2.
Prohlásil to Klaus Ernst, poslanec německého Bundestagu za stranu Levice,
který vedl výbor pro ekonomiku a energetiku.
https://cz.sputniknews.com/20211109/nemecko-je-pro-nalehave-spusteni-plynovodu-nord-stream-2-16448247.html


Německo je pro naléhavé spuštění plynovodu Nord Stream 2 -------------------------------------------------------- Němečtí spotřebitelé plynu cítí naléhavou potřebu spustit plynovod Nord Stream 2. Prohlásil to Klaus Ernst, poslanec německého Bundestagu za stranu Levice, který vedl výbor pro ekonomiku a energetiku. https://cz.sputniknews.com/20211109/nemecko-je-pro-nalehave-spusteni-plynovodu-nord-stream-2-16448247.html

USA reaktivovali v Německu dělostřelecké velitelství (10.11.2021)
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/usa-reaktivovaly-v-nemecku-delostrelecke-velitelstvi/



V červnu 1991, čtyři roky po ratifikaci Smlouvy o jaderných silách středního doletu (INF Treaty) mezi SSSR a USA, bylo velení rozpuštěno.
Generál Christopher Cavoli, velitel amerických sil v Evropě a Africe, označil rozhodnutí o jeho oživení za „extrémně dobrou zprávou“. „Byl to velmi důležitý potenciál, který nám chyběl. Velmi jsme potřebovali velitelství polního dělostřelectva pro celé dějiště války, “ komentoval Cavoli.



Tady je ta zpráva z 13.8.2021 v němčině - přidávám, že velitelství sídlí v Mainz-Kastel , Wiesbaden - bývalé západní Německo.



  1. dělostřelecké velitelství v Mainz-Kastel bude znovu aktivováno s ohledem na Rusko: „Maj. Generál Stephen J. Maranian bude řídit 56. dělostřelecké velitelství armády, jednotku, která působila v Německu během studené války, kdy byla zodpovědná za provozování jaderných zbraňových systémů Pershing. Nové dělostřelecké velení v čele s Maranianem a víceoblastní úkolové uskupení, které povede jednohvězdičkový generál, přidávají do U.S. asi 500 vojáků a 750 rodinných příslušníků. armádní posádka Wiesbaden. "Nové velení je posledním krokem vpřed pro armádní misi v Evropě, která se v posledních letech rozšířila kvůli obavám z agresivnějšího Ruska." (Přeloženo google-překladačem)http://www.imi-online.de/2021/08/13/artilleriekommando-reaktiviert/


USA reaktivovali v Německu dělostřelecké velitelství (10.11.2021) https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/usa-reaktivovaly-v-nemecku-delostrelecke-velitelstvi/ > **V červnu 1991**, čtyři roky po ratifikaci Smlouvy o jaderných silách středního doletu (INF Treaty) mezi SSSR a USA, **bylo velení rozpuštěno**. Generál Christopher Cavoli, velitel amerických sil v Evropě a Africe, **označil rozhodnutí o jeho oživení za „extrémně dobrou zprávou“. „Byl to velmi důležitý potenciál, který nám chyběl. Velmi jsme potřebovali velitelství polního dělostřelectva pro celé dějiště války, “** komentoval Cavoli. Tady je ta zpráva z 13.8.2021 v němčině - přidávám, že velitelství sídlí v Mainz-Kastel , Wiesbaden - bývalé západní Německo. > 56. dělostřelecké velitelství v Mainz-Kastel bude znovu aktivováno s ohledem na Rusko: „Maj. Generál Stephen J. Maranian bude řídit **56**. dělostřelecké velitelství armády, jednotku, která působila v Německu během studené války, kdy byla zodpovědná za provozování jaderných zbraňových systémů Pershing. Nové dělostřelecké velení v čele s Maranianem a víceoblastní úkolové uskupení, které povede jednohvězdičkový generál, přidávají do U.S. asi 500 vojáků a 750 rodinných příslušníků. armádní posádka Wiesbaden. "Nové velení je posledním krokem vpřed pro armádní misi v Evropě, která se v posledních letech rozšířila kvůli obavám z agresivnějšího Ruska." (Přeloženo google-překladačem) http://www.imi-online.de/2021/08/13/artilleriekommando-reaktiviert/
Upravené 10. 11. 2021 o 16:20

Mám takový zvláštní pocit, jako by někdo byl už téměř bez zdrojů a viděl svojí poslední šanci v rozpoutání války (a když se nedaří válka, tak je potřeba více rejžovat z proticovidových opatření). Jakoby někdo věděl, že pokud neuskuteční ten svůj "poslední pokus ze zoufalství", tak prohrál.


Mám takový zvláštní pocit, jako by někdo byl už téměř bez zdrojů a viděl svojí poslední šanci v rozpoutání války (a když se nedaří válka, tak je potřeba více rejžovat z proticovidových opatření). Jakoby někdo věděl, že pokud neuskuteční ten svůj "poslední pokus ze zoufalství", tak prohrál.

"poslední pokus ze zoufalství"


V turnajovém pokeru, který se trochu blíží sportu, funguje taková to matematika:


Jakmile klesnou žetony (na začátku mají všichni stejně žetonů) pod určitou mez, pak vzhledem k výši povinné sázky před rozdáním karet je hráč nucen dát "all-in" (o vše) s jakýmikoliv kartami, potom má hráč ještě malou šanci pokračovat, pokud promešká tento okamžik je již prohra neodvratná.


Takže pokud jdou státní elity USA do "all-in" (o vše) a prohrají, tak je to jejich poslední hra, pokud vyhrají budou dále ve hře, ale vítězství bude pro ně ještě v nedohlednu - toliko k analogii s pokerovým turnajem.


Tím ukazuji, že z jejich strany to není "zoufalství", ale "poslední šance" zůstat u globálního řízení.


Pokud jdou opravdu USA státní elity do "all-in" (všechno nebo nic), tak by mohlo řádění státních elit skončit na jaře (např. kovid fašismus), tak to i předpovídá ruská astroložka Světlana Dragan.


[quote="pid:42237, uid:573"]"poslední pokus ze zoufalství"[/quote] V turnajovém pokeru, který se trochu blíží sportu, funguje taková to matematika: Jakmile klesnou žetony (na začátku mají všichni stejně žetonů) pod určitou mez, pak vzhledem k výši povinné sázky před rozdáním karet je hráč nucen dát "all-in" (o vše) s jakýmikoliv kartami, potom má hráč ještě malou šanci pokračovat, pokud promešká tento okamžik je již prohra neodvratná. Takže pokud jdou státní elity USA do "all-in" (o vše) a prohrají, tak je to jejich poslední hra, pokud vyhrají budou dále ve hře, ale vítězství bude pro ně ještě v nedohlednu - toliko k analogii s pokerovým turnajem. Tím ukazuji, že z jejich strany to není "zoufalství", ale "poslední šance" zůstat u globálního řízení. Pokud jdou opravdu USA státní elity do "all-in" (všechno nebo nic), tak by mohlo řádění státních elit skončit na jaře (např. kovid fašismus), tak to i předpovídá ruská astroložka Světlana Dragan.

Němečtí zelení odsoudili nové americké sankce na Nord Stream 2 píše RT . Zahraničněpolitický mluvčí německé Strany zelených odsoudil nové americké sankce uvalené na plynovod Nord Stream 2 a označil je za „nepřijatelné“ i pro odpůrce projektu, včetně jeho frakce.


Poznámka: už i zeleným docvakává, že komunikace s generály Mrazem a Frostem nebude žádný špás. Začíná se rodit velká situační koalice "proti sankcním". Kdo převezme řízení, a změní "proti" za nějaké jiné, a dlouhodobě perspektivní "pro". Gerharde, možná už je čas ...


Němečtí zelení odsoudili nové americké sankce na Nord Stream 2 píše [RT](https://www.rt.com/russia/541153-germany-condemned-us-sanctions/) . Zahraničněpolitický mluvčí německé Strany zelených odsoudil nové americké sankce uvalené na plynovod Nord Stream 2 a označil je za „nepřijatelné“ i pro odpůrce projektu, včetně jeho frakce. Poznámka: už i zeleným docvakává, že komunikace s generály Mrazem a Frostem nebude žádný špás. Začíná se rodit velká situační koalice "proti sankcním". Kdo převezme řízení, a změní "proti" za nějaké jiné, a dlouhodobě perspektivní "pro". Gerharde, možná už je čas ...
Upravené 24. 11. 2021 o 22:12

Bidenova vláda uvalila ďalšie sankcie na spoločnosti zapojené do výstavby plynovodov
USA opäť vyhlásili sankcie voči tým, ktorí sú zapojení do nemecko-ruského plynovodu Nord Stream 2. Tentoraz sú namierené proti ruskej spriaznenej spoločnosti Transadria.
Oznámenie o najnovších sankciách je súčasťou správy americkej vlády pre Kongres.
USA chcú uvaliť ďalšie sankcie kvôli kontroverznému nemecko-ruskému plynovodu Nord Stream 2. Ministerstvo zahraničných vecí v pondelok vo Washingtone uviedlo,
že je ovplyvnená ropovodom a ruskou spoločnosťou Transadria a jej loďou "Merlin".
To znamená, že osem ľudí alebo zariadení a 17 lodí je teraz predmetom sankcií.
USA chcú aj tak pokračovať v spolupráci s Nemeckom
https://www.focus.de/politik/ausland/nord-stream-2-usa-verhaengt-weitere-sanktionen-gegen-beteiligte-firma-an-erdgas-pipeline_id_24452544.html


Nemecká vláda vyzvala Kongres USA, aby neuvalil sankcie na Nord Stream 2,
pretože to poškodí transatlantickú jednotu,
uvádza portál Axios s odvolaním sa na dokumenty.


**Bidenova vláda uvalila ďalšie sankcie na spoločnosti zapojené do výstavby plynovodov** USA opäť vyhlásili sankcie voči tým, ktorí sú zapojení do nemecko-ruského plynovodu Nord Stream 2. Tentoraz sú namierené proti ruskej spriaznenej spoločnosti Transadria. Oznámenie o najnovších sankciách je súčasťou správy americkej vlády pre Kongres. USA chcú uvaliť ďalšie sankcie kvôli kontroverznému nemecko-ruskému plynovodu Nord Stream 2. Ministerstvo zahraničných vecí v pondelok vo Washingtone uviedlo, že je ovplyvnená ropovodom a ruskou spoločnosťou Transadria a jej loďou "Merlin". To znamená, že osem ľudí alebo zariadení a 17 lodí je teraz predmetom sankcií. USA chcú aj tak pokračovať v spolupráci s Nemeckom https://www.focus.de/politik/ausland/nord-stream-2-usa-verhaengt-weitere-sanktionen-gegen-beteiligte-firma-an-erdgas-pipeline_id_24452544.html Nemecká vláda vyzvala Kongres USA, aby neuvalil sankcie na Nord Stream 2, pretože to poškodí transatlantickú jednotu, uvádza portál Axios s odvolaním sa na dokumenty.

“Nový Berlín sází na Spojené státy evropské
1.12.2021
“Poté, co Zelení nominovali Annalenu Baerbockovou (40) ministryní zahraničí v nastupující vládě kancléře Olafa Scholze (63), se Německo chystá prosazovat federální Evropskou unii. Baerbocková, eurofilka do hloubi duše, bude řídit zahraniční politiku zahrnující jako jeden z cílů vytvoření Spojených států evropských.”
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/novy-berlin-sazi-na-spojene-staty-evropske-40379505


“Nový Berlín sází na **Spojené státy evropské**” 1.12.2021 “Poté, co Zelení nominovali Annalenu Baerbockovou (40) ministryní zahraničí v nastupující vládě kancléře Olafa Scholze (63), se **Německo chystá prosazovat federální Evropskou unii**. Baerbocková, eurofilka do hloubi duše, bude řídit zahraniční politiku zahrnující jako jeden z cílů vytvoření Spojených států evropských.” https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/novy-berlin-sazi-na-spojene-staty-evropske-40379505

Nový Berlín sází na Spojené státy evropské
Dáma je zjevně mimo realitu, ale náš nový premiér ji asi půjde na ruku. Nicméně velký třesk v SSA je ozvučován už i na nekonspiračních médiích. Aby pak Německo taky nemuselo řešit problémy vyplývající z vnitřního pnutí. A taky tady máme v záloze čekajícího generála Frosta.


[quote="pid:46015, uid:240"]Nový Berlín sází na Spojené státy evropské[/quote]Dáma je zjevně mimo realitu, ale náš nový premiér ji asi půjde na ruku. Nicméně velký třesk v SSA je ozvučován už i na nekonspiračních médiích. Aby pak Německo taky nemuselo řešit problémy vyplývající z vnitřního pnutí. A taky tady máme v záloze čekajícího generála Frosta.
Upravené 1. 12. 2021 o 10:08

Olaf Scholz zvolený za nového nemeckého kancelára


Poslanci Bundestagu zvolili za nového nemeckého kancelára sociálneho demokrata Olafa Scholza.
https://russian.rt.com/world/news/936506-kancler-germaniya-sholc


Olaf Scholz zvolený za nového nemeckého kancelára Poslanci Bundestagu zvolili za nového nemeckého kancelára sociálneho demokrata Olafa Scholza. https://russian.rt.com/world/news/936506-kancler-germaniya-sholc

41 tis. Nemcu bez proudu
Desetitisíce Němců postihl v noci na dnešek výpadek proudu. Příčinou byl požár v rozvodně v okrese Rhein-Sieg v Severním Porýní-Vestfálsku. Po uhašení plamenů včera v noci, hasiči a záchranné služby dodavaly nouzovou energii postizenym jak hasiči oznámili.
Podle dodavatele energie Westnetz, 41 000 obyvatel v Neunkirchen-Seelscheid, Much a Ruppichteroth byly bez elektřiny, prozatím dnes. Kvůli silně poškozené rozvodně zatím není jasné, kdy bude možné obnovit napájení. zde


**41 tis. Nemcu bez proudu** Desetitisíce Němců postihl v noci na dnešek výpadek proudu. Příčinou byl požár v rozvodně v okrese Rhein-Sieg v Severním Porýní-Vestfálsku. Po uhašení plamenů včera v noci, hasiči a záchranné služby dodavaly nouzovou energii postizenym jak hasiči oznámili. Podle dodavatele energie Westnetz, 41 000 obyvatel v Neunkirchen-Seelscheid, Much a Ruppichteroth byly bez elektřiny, prozatím dnes. Kvůli silně poškozené rozvodně zatím není jasné, kdy bude možné obnovit napájení. [zde](https://orf.at/#/stories/3239818/)

Šéfka německé diplomacie se dostala do slepé uličky kvůli Nord Stream 2
Ministryně zahraničních věcí Německa a spolupředsedkyně strany Svaz 90/Zelení Annalena Baerbocková se dostala do slepé uličky kvůli postoji ohledně Nord Stream 2, píše politický komentátor Johannes Leithäuser v článku pro Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).
„Jako zástupkyně koalice musela souhlasit s tím, že SPD (sociálně demokratická strana Německa — red.) nebude připravena opustit plynovod, jehož výstavba je již dokončena,“ vysvětlil Leithäuser. zde


**Šéfka německé diplomacie se dostala do slepé uličky kvůli Nord Stream 2** Ministryně zahraničních věcí Německa a spolupředsedkyně strany Svaz 90/Zelení Annalena Baerbocková se dostala do slepé uličky kvůli postoji ohledně Nord Stream 2, píše politický komentátor Johannes Leithäuser v článku pro Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). „Jako zástupkyně koalice musela souhlasit s tím, že SPD (sociálně demokratická strana Německa — red.) nebude připravena opustit plynovod, jehož výstavba je již dokončena,“ vysvětlil Leithäuser. [zde](https://cz.sputniknews.com/20211212/sefka-nemecke-diplomacie-se-dostala-do-slepe-ulicky-kvuli-nord-stream-2-16829949.html)

Rhein-Sieg v Severním Porýní-Vestfálsku
Jenom mne napadlo se podívat na historii okresu Rhein-Sieg. Historicky se jedná o velkovévodství Berg . Zajímavá vlajka, že ano? Lehce podobná třeba této , nebo i této . Jedná se o území dnešního Hesenska (Vestfálský mír). Hesenský žoldnéř je také známý historický pojem.


[quote="pid:47754, uid:68"]Rhein-Sieg v Severním Porýní-Vestfálsku[/quote]Jenom mne napadlo se podívat na historii okresu Rhein-Sieg. Historicky se jedná o velkovévodství [Berg](https://en.wikipedia.org/wiki/Grand_Duchy_of_Berg) . Zajímavá vlajka, že ano? Lehce podobná třeba [této](https://cs.wikipedia.org/wiki/Polsko) , nebo i [této](https://cs.wikipedia.org/wiki/Lucca) . Jedná se o území dnešního Hesenska (Vestfálský mír). Hesenský žoldnéř je také známý historický pojem.

Vyšší správny súd (OVG) v Lüneburgu v Dolnom Sasku s okamžitou platnosťou pozastavil pravidlo 2G v maloobchode, ako uvádza NDR .


Opatrenie nebolo potrebné a nezlučiteľné so všeobecným princípom rovnosti, rozhodol vo štvrtok podľa oznámenia súd. Rozhodnutie súdu preto nie je napadnuteľné. Žalovaný bol záujemca, ktorý podľa OVG prevádzkuje v maloobchode pobočku so zmiešaným sortimentom.
V Dolnom Sasku od nedele platí v maloobchode pravidlo 2G. V súlade s tým mali prístup do obchodov len tí, ktorí boli očkovaní alebo uzdravení. Už predtým za to hlasoval krajinský parlament. Netýkalo sa to však obchodov so základnými potrebami ako supermarkety, drogérie a lekárne – stále tu mohli nakupovať aj neočkovaní ľudia.


https://de.rt.com/inland/128572-gericht-in-niedersachsen-kippt-2g/


Vyšší správny súd (OVG) v Lüneburgu v Dolnom Sasku s okamžitou platnosťou pozastavil pravidlo 2G v maloobchode, ako uvádza NDR . Opatrenie nebolo potrebné a nezlučiteľné so všeobecným princípom rovnosti, rozhodol vo štvrtok podľa oznámenia súd. Rozhodnutie súdu preto nie je napadnuteľné. Žalovaný bol záujemca, ktorý podľa OVG prevádzkuje v maloobchode pobočku so zmiešaným sortimentom. V Dolnom Sasku od nedele platí v maloobchode pravidlo 2G. V súlade s tým mali prístup do obchodov len tí, ktorí boli očkovaní alebo uzdravení. Už predtým za to hlasoval krajinský parlament. Netýkalo sa to však obchodov so základnými potrebami ako supermarkety, drogérie a lekárne – stále tu mohli nakupovať aj neočkovaní ľudia. https://de.rt.com/inland/128572-gericht-in-niedersachsen-kippt-2g/

Zajímavý článek na německé RT . Výrobce toaletního papíru Essity oznamuje drastické zvýšení cen. Cena buničiny stoupla, logistické naklady rapidně rostou. I přesto jde zpráva, aby lidé tento cenný papír nekřečkovali.


Poznámka: 1.) S tím nekřečkováním to nejspíš dopadne jako ve filmu "Obecná škola", po varování, aby žáci za mrazu neolizovali kovové zábradlí. Jinak věřím, že němečtí zelení půjdou národu příkladem s použitím smrkových větviček. 2.) Zjevně to nebude jen německý problém.


Zajímavý článek na [německé RT](https://de.rt.com/wirtschaft/128674-klopapier-hersteller-kuendigt-drastische-preiserhoehung-an/) . Výrobce toaletního papíru Essity oznamuje drastické zvýšení cen. Cena buničiny stoupla, logistické naklady rapidně rostou. I přesto jde zpráva, aby lidé tento cenný papír nekřečkovali. Poznámka: 1.) S tím nekřečkováním to nejspíš dopadne jako ve filmu "Obecná škola", po varování, aby žáci za mrazu neolizovali kovové zábradlí. Jinak věřím, že němečtí zelení půjdou národu příkladem s použitím smrkových větviček. 2.) Zjevně to nebude jen německý problém.

V Německu se srazila auta americké armády


Osm lidí bylo hospitalizováno v Bavorsku po havárii vojenských vozidel americké armády.
Mezi zraněnými jsou američtí vojáci.
Podle prvotních zjištění muselo do nemocnice pravděpodobně s otravou kouřem osm lidí.
Kamion byl naložený pilinami
K incidentu došlo na dálnici A3 poblíž Neumarkt in der Oberpfalz.
https://cz.sputniknews.com/20211220/v-nemecku-se-srazila-auta-americke-armady-16922308.html


V Německu se srazila auta americké armády ----------------------------------------- Osm lidí bylo hospitalizováno v Bavorsku po havárii vojenských vozidel americké armády. Mezi zraněnými jsou američtí vojáci. Podle prvotních zjištění muselo do nemocnice pravděpodobně s otravou kouřem osm lidí. Kamion byl naložený pilinami K incidentu došlo na dálnici A3 poblíž Neumarkt in der Oberpfalz. https://cz.sputniknews.com/20211220/v-nemecku-se-srazila-auta-americke-armady-16922308.html
12
11.93k
103
27
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept