Zahraničná politika
Ukrajina - Donbass

Kravčuk oznámil svoju pripravenosť stretnúť sa s Putinom


Bývalý prezident Ukrajiny, vedúci kyjevskej delegácie pri kontaktnej skupine pre Donbass Leonid Kravčuk uviedol, že je pripravený na stretnutie s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.


https://russian.rt.com/ussr/news/855336-kravchuk-vstrecha-putin?fbclid=IwAR3ejvCui-9dz_4bQTCGfvG5tvUSF5exVK0MH_IyIgWe2hNZbYQPVwR_9_k


Kravčuk oznámil svoju pripravenosť stretnúť sa s Putinom Bývalý prezident Ukrajiny, vedúci kyjevskej delegácie pri kontaktnej skupine pre Donbass Leonid Kravčuk uviedol, že je pripravený na stretnutie s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. https://russian.rt.com/ussr/news/855336-kravchuk-vstrecha-putin?fbclid=IwAR3ejvCui-9dz_4bQTCGfvG5tvUSF5exVK0MH_IyIgWe2hNZbYQPVwR_9_k

Proboha, kdo by se s ním scházel? A proč by se s ním scházel . To samé platí o tom ex-kravinci Kravčukovi.


Proboha, kdo by se s ním scházel? A proč by se s ním scházel . To samé platí o tom ex-kravinci Kravčukovi.

Ak by sa Putin stretol s predstaviteľmi Ukrajiny v tejto situácii, iba by priznal naratív Západu, že Rusko je stranou konfliktu. UA má debatovať s Donbasom, nie s Ruskom. A Rusko ako garant minských dohôd za Donbas bude skôr debatovať s Nemeckom a Francúzskom, ako garantmi Ukrajinskej strany konfliktu.


Ak by sa Putin stretol s predstaviteľmi Ukrajiny v tejto situácii, iba by priznal naratív Západu, že Rusko je stranou konfliktu. UA má debatovať s Donbasom, nie s Ruskom. A Rusko ako garant minských dohôd za Donbas bude skôr debatovať s Nemeckom a Francúzskom, ako garantmi Ukrajinskej strany konfliktu.

Nový zákon umožní do 24 hodín povolať do služby vojakov v zálohe

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podpísal zákon umožňujúci povolať do služby vojakov v zálohe do 24 hodín bez potreby vyhlásenia mobilizácie. S odvolaním sa na prezidentovu kanceláriu o tom v stredu informovali agentúry AP a UNIAN.


"Nový zákon, ktorý prijal ukrajinský parlament koncom marca, umožní krajine "rýchlo posilniť všetky jednotky ozbrojených síl vojakmi v zálohe, čím sa výrazne zvýši ich bojová schopnosť v prípade vojenskej agresie," uviedol Zelenského úrad vo svojom vyhlásení. Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba v utorok uviedol, že "Rusko bude mať čoskoro pri hraniciach s Ukrajinou viac ako 120.000 vojakov". Vyzval tiež Západ, aby sprísnil sankcie proti Moskve so zameraním na odvetvia ruskej ekonomiky.


Ukrajina nedávno obvinila Rusko z hromadenia tisícov vojakov pri svojich severných a východných hraniciach. Zároveň došlo v poslednej dobe aj zvýšeniu počtu ozbrojených incidentov pozdĺž línie prímeria v Donbase. To vyvoláva obavy z možného opätovného vzplanutia bojov v regióne.


https://www.teraz.sk/zahranicie/novy-zakon-umozni-do-24-hodin-povol/543641-clanok.html


**Nový zákon umožní do 24 hodín povolať do služby vojakov v zálohe ** Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podpísal zákon umožňujúci povolať do služby vojakov v zálohe do 24 hodín bez potreby vyhlásenia mobilizácie. S odvolaním sa na prezidentovu kanceláriu o tom v stredu informovali agentúry AP a UNIAN. "Nový zákon, ktorý prijal ukrajinský parlament koncom marca, umožní krajine "rýchlo posilniť všetky jednotky ozbrojených síl vojakmi v zálohe, čím sa výrazne zvýši ich bojová schopnosť v prípade vojenskej agresie," uviedol Zelenského úrad vo svojom vyhlásení. Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba v utorok uviedol, že "Rusko bude mať čoskoro pri hraniciach s Ukrajinou viac ako 120.000 vojakov". Vyzval tiež Západ, aby sprísnil sankcie proti Moskve so zameraním na odvetvia ruskej ekonomiky. Ukrajina nedávno obvinila Rusko z hromadenia tisícov vojakov pri svojich severných a východných hraniciach. Zároveň došlo v poslednej dobe aj zvýšeniu počtu ozbrojených incidentov pozdĺž línie prímeria v Donbase. To vyvoláva obavy z možného opätovného vzplanutia bojov v regióne. https://www.teraz.sk/zahranicie/novy-zakon-umozni-do-24-hodin-povol/543641-clanok.html

https://ria.ru/20210422/zelenskiy-1729521775.html


MOSKVA 22. apríla - RIA Novosti . Ruský prezident Vladimir Putin reagoval na vyhlásenie svojho ukrajinského kolegu Vladimíra Zelenského , ktorý ho predtým pozval na stretnutie.
Ruský vodca na stretnutí s Alexandrom Lukašenkom uviedol, že ak chce ukrajinský prezident obnoviť vzťahy, je pripravený ho v Moskve prijať kedykoľvek.
Putin zároveň dodal, že ak chcú ukrajinské orgány rokovať o urovnaní konfliktu na Donbase , potom je potrebné v prvom rade viesť dialóg s vedením DPR a LPR , až potom s Kremľom.


Je to lišiak.


https://ria.ru/20210422/zelenskiy-1729521775.html MOSKVA 22. apríla - RIA Novosti . Ruský prezident Vladimir Putin reagoval na vyhlásenie svojho ukrajinského kolegu Vladimíra Zelenského , ktorý ho predtým pozval na stretnutie. Ruský vodca na stretnutí s Alexandrom Lukašenkom uviedol, že ak chce ukrajinský prezident obnoviť vzťahy, je pripravený ho v Moskve prijať kedykoľvek. Putin zároveň dodal, že ak chcú ukrajinské orgány rokovať o urovnaní konfliktu na Donbase , potom je potrebné v prvom rade viesť dialóg s vedením DPR a LPR , až potom s Kremľom. Je to lišiak.
Upravené 22. 4. 2021 o 17:59

https://de.news-front.info/2021/04/22/kiew-gibt-zu-dass-mindestens-400-tausend-bewohner-des-donbass-bereits-russische-staatsburger-geworden-sind/


Kyjev pripúšťa, že najmenej 400-tisíc obyvateľov Donbasu sa už stalo ruskými občanmi.
Už v decembri ukrajinský vicepremiér Reznikov uviedol, že na „okupovaných územiach“ je asi 300 000 Ukrajincov s ruskými pasmi.


Pripomeňme, že na jar 2019 ruský prezident Vladimir Putin podpísal dekrét o zjednodušenom spôsobe vydávania ruského občianstva obyvateľom LNR a Ukrajincom, ktorí žili pred jarom 2014 na Kryme a Donbase. Putin neskôr rozšíril zjednodušené vydávanie ruských pasov na celý Donbas.


https://de.news-front.info/2021/04/22/kiew-gibt-zu-dass-mindestens-400-tausend-bewohner-des-donbass-bereits-russische-staatsburger-geworden-sind/ Kyjev pripúšťa, že najmenej 400-tisíc obyvateľov Donbasu sa už stalo ruskými občanmi. Už v decembri ukrajinský vicepremiér Reznikov uviedol, že na „okupovaných územiach“ je asi 300 000 Ukrajincov s ruskými pasmi. Pripomeňme, že na jar 2019 ruský prezident Vladimir Putin podpísal dekrét o zjednodušenom spôsobe vydávania ruského občianstva obyvateľom LNR a Ukrajincom, ktorí žili pred jarom 2014 na Kryme a Donbase. Putin neskôr rozšíril zjednodušené vydávanie ruských pasov na celý Donbas.

Izraelského predsedu vlády požiadali aby sa stal sprostredkovateľom medzi Ukrajinou a Ruskom


Ukrajinský veľvyslanec v Izraeli Jevgenij Kornijčuk požiadal izraelského predsedu vlády Benjamina Netanjahua, aby sa stal sprostredkovateľom medzi Kyjevom pri rokovaniach s Moskvou o urovnaní konfliktu na Donbase, píše NVua.


Podľa diplomata sa premiér o návrh začal zaujímať a sľúbil, že urobí všetko, čo je v jeho silách. "Sme radi, že pán Netanjahu neodmietol túto misiu, ale naopak - prejavil záujem a vôľu pomôcť," uviedol Korniychuk.


Poznamenal, že voľba Kyjeva padla na izraelského politika, pretože má rovnako dobré vzťahy s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským a ruským prezidentom Vladimirom Putinom. "Som si istý, že Izrael a Ukrajina budú naďalej úzko spolupracovať pri hľadaní nových spôsobov rozširovania priateľstva," dodal veľvyslanec.
Ďalšie zhoršenie situácie na Donbase sa začalo koncom marca. Kyjev, samozvané DPR a LPR, oznámili zvýšenie ostreľovania, prieskumných aktivít a pohybu vojenskej techniky v oblasti kontaktnej línie.


Zelenský sa 20. apríla obrátil na Putina v ruštine s návrhom stretnúť sa kdekoľvek na Donbase, kde sa vedie vojna. Dodal, že napriek spoločnej minulosti vidia Rusko a Ukrajina budúcnosť inak.


Putin v reakcii uviedol, že Kyjev by mal rokovať o urovnaní konfliktu s predstaviteľmi samozvanej Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky (DPR a LPR), súhlasil však s hostením Zelenského v Moskve, aby v ľubovoľnom vhodnom čase diskutoval o bilaterálnych vzťahoch.
https://lenta.ru/news/2021/04/23/israel_ua_rus/


divná postupnosť veľvyslanec premiérovi


**Izraelského predsedu vlády požiadali aby sa stal sprostredkovateľom medzi Ukrajinou a Ruskom** Ukrajinský veľvyslanec v Izraeli Jevgenij Kornijčuk požiadal izraelského predsedu vlády Benjamina Netanjahua, aby sa stal sprostredkovateľom medzi Kyjevom pri rokovaniach s Moskvou o urovnaní konfliktu na Donbase, píše NVua. Podľa diplomata sa premiér o návrh začal zaujímať a sľúbil, že urobí všetko, čo je v jeho silách. "Sme radi, že pán Netanjahu neodmietol túto misiu, ale naopak - prejavil záujem a vôľu pomôcť," uviedol Korniychuk. Poznamenal, že voľba Kyjeva padla na izraelského politika, pretože má rovnako dobré vzťahy s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským a ruským prezidentom Vladimirom Putinom. "Som si istý, že Izrael a Ukrajina budú naďalej úzko spolupracovať pri hľadaní nových spôsobov rozširovania priateľstva," dodal veľvyslanec. Ďalšie zhoršenie situácie na Donbase sa začalo koncom marca. Kyjev, samozvané DPR a LPR, oznámili zvýšenie ostreľovania, prieskumných aktivít a pohybu vojenskej techniky v oblasti kontaktnej línie. Zelenský sa 20. apríla obrátil na Putina v ruštine s návrhom stretnúť sa kdekoľvek na Donbase, kde sa vedie vojna. Dodal, že napriek spoločnej minulosti vidia Rusko a Ukrajina budúcnosť inak. Putin v reakcii uviedol, že Kyjev by mal rokovať o urovnaní konfliktu s predstaviteľmi samozvanej Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky (DPR a LPR), súhlasil však s hostením Zelenského v Moskve, aby v ľubovoľnom vhodnom čase diskutoval o bilaterálnych vzťahoch. https://lenta.ru/news/2021/04/23/israel_ua_rus/ divná postupnosť veľvyslanec premiérovi

Zelenský uviedol, že stretnutie s Putinom sa uskutoční


Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskij uviedol, že poveril vedúceho svojej kancelárie Andrija Yermaka, aby zorganizoval stretnutie s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.
"Zdá sa mi, že všetko smeruje do tej miery, že sa stretnutie uskutoční. Ja som skutočne navrhol - počuli ste to - na stretnutie na Donbase, prezident potvrdil svoje želanie, ale ponúkol mi stretnutie v Moskve. S administratívou prezidenta" Putin, aby našli vzájomné porozumenie, určil dátum a miesto, kde by sme sa mohli stretnúť, “uviedol v pondelok pre novinárov. Zelensky tiež dodal, že pre neho je dôležitá podstata stretnutia a kde presne to bude - to sú podrobnosti.


Putinov tlačový tajomník Dmitrij Peskov zase pre agentúru TASS uviedol, že zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne podrobnosti o nadchádzajúcom stretnutí.


Zelenský tiež uviedol, že na stretnutí s Putinom je pripravený diskutovať o situácii rusky hovoriacich občanov a cirkvi na Ukrajine. „Aj keď sú tieto problémy na programe rokovania a budú na schôdzi, ak sa skutočne uskutočnia, potom, prosím, o týchto otázkach diskutujeme, nechápem, v čom je problém,“ uviedol a poznamenal, že neverí že Ukrajina porušuje práva rusky hovoriacich občanov a farníkov Ruskej pravoslávnej cirkvi.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11244995


**Zelenský uviedol, že stretnutie s Putinom sa uskutoční** Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskij uviedol, že poveril vedúceho svojej kancelárie Andrija Yermaka, aby zorganizoval stretnutie s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. "Zdá sa mi, že všetko smeruje do tej miery, že sa stretnutie uskutoční. Ja som skutočne navrhol - počuli ste to - na stretnutie na Donbase, prezident potvrdil svoje želanie, ale ponúkol mi stretnutie v Moskve. S administratívou prezidenta" Putin, aby našli vzájomné porozumenie, určil dátum a miesto, kde by sme sa mohli stretnúť, “uviedol v pondelok pre novinárov. Zelensky tiež dodal, že pre neho je dôležitá podstata stretnutia a kde presne to bude - to sú podrobnosti. Putinov tlačový tajomník Dmitrij Peskov zase pre agentúru TASS uviedol, že zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne podrobnosti o nadchádzajúcom stretnutí. Zelenský tiež uviedol, že na stretnutí s Putinom je pripravený diskutovať o situácii rusky hovoriacich občanov a cirkvi na Ukrajine. „Aj keď sú tieto problémy na programe rokovania a budú na schôdzi, ak sa skutočne uskutočnia, potom, prosím, o týchto otázkach diskutujeme, nechápem, v čom je problém,“ uviedol a poznamenal, že neverí že Ukrajina porušuje práva rusky hovoriacich občanov a farníkov Ruskej pravoslávnej cirkvi. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11244995

Zelensky navrhol vytvoriť nový formát rokovaní o Donbase „so silnými hráčmi


Prezident Ukrajiny uviedol, že nemieni opustiť minské dohody, považuje však za potrebné aktualizovať niekoľko bodov


Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskij navrhol vytvoriť nový formát rokovaní o Donbase „so silnými hráčmi“ paralelne s Normandiou. Takéto vyhlásenie urobil v utorok počas pracovnej cesty v oblasti Chersonu.
„Môže to byť rozšírenie„ normandského formátu “(Nemecko, Rusko, Ukrajina, Francúzsko - poznámka TASS), samostatného, ​​paralelného formátu s ostatnými krajinami, s veľmi vážnymi a silnými hráčmi. Nielen preto, že sú mocní, ale preto, vyjadrujú želanie pomôcť Ukrajine ukončiť vojnu. Verím, že je to správne rozhodnutie, “cituje Zelenského tlačová služba jeho úradu.


Zelenský už dávnejšie opakovane vyjadril želanie zapojiť USA do rokovaní o Donbase. „Verím, že zapojenie iného štátu do platformy rokovaní, ktoré nás môže viesť k ukončeniu vojny, je správna a aktuálna myšlienka,“ zdôraznil ukrajinský prezident, ktorý sa počas svojej cesty rozprával s novinármi.


Hlava ukrajinského štátu zároveň objasnila, že nemieni upustiť od minských dohôd, považuje však za potrebné aktualizovať niekoľko bodov. "Som presvedčený, že Minsk by mal byť flexibilný. Nikto nehovorí o tom, že by Minsk mal byť uzavretý. Verím však, že by sa malo aktualizovať niekoľko bodov," uviedol. "Vy a ja vidíme, že Minsk nás neposúva vpred, že v každom okamihu vždy existujú určité zábrany. To naznačuje, že tento proces je nedokonalý a zastaraný," uzavrel ukrajinský prezident.


Blokovanie rokovaní


Kameňom úrazu pre Ukrajinu na rokovaniach v Minsku bola otázka obnovenia kontroly nad ukrajinsko-ruským úsekom hranice na Donbase. Kyjev trvá na tom, že je to potrebné urobiť skôr, ako Ukrajina prejde k implementácii politickej časti minských dohôd. Tento postoj je v rozpore s minskými dohodami, na dôslednom uplatňovaní ktorých trvajú republiky Donbass a Ruská federácia.


Komplex opatrení na vykonávanie minských dohôd ustanovuje udelenie osobitného štatútu Donbasu a uskutočnenie volieb za podmienok dohodnutých priamo so zástupcami tohto regiónu. Až po voľbách a trvalom nadobudnutí platnosti osobitného štatútu, ako je uvedené v dohodách, sa kontrola nad hranicami prevedie na Ukrajinu.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11255801


**Zelensky navrhol vytvoriť nový formát rokovaní o Donbase „so silnými hráčmi** Prezident Ukrajiny uviedol, že nemieni opustiť minské dohody, považuje však za potrebné aktualizovať niekoľko bodov Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskij navrhol vytvoriť nový formát rokovaní o Donbase „so silnými hráčmi“ paralelne s Normandiou. Takéto vyhlásenie urobil v utorok počas pracovnej cesty v oblasti Chersonu. „Môže to byť rozšírenie„ normandského formátu “(Nemecko, Rusko, Ukrajina, Francúzsko - poznámka TASS), samostatného, ​​paralelného formátu s ostatnými krajinami, s veľmi vážnymi a silnými hráčmi. Nielen preto, že sú mocní, ale preto, vyjadrujú želanie pomôcť Ukrajine ukončiť vojnu. Verím, že je to správne rozhodnutie, “cituje Zelenského tlačová služba jeho úradu. Zelenský už dávnejšie opakovane vyjadril želanie zapojiť USA do rokovaní o Donbase. „Verím, že zapojenie iného štátu do platformy rokovaní, ktoré nás môže viesť k ukončeniu vojny, je správna a aktuálna myšlienka,“ zdôraznil ukrajinský prezident, ktorý sa počas svojej cesty rozprával s novinármi. Hlava ukrajinského štátu zároveň objasnila, že nemieni upustiť od minských dohôd, považuje však za potrebné aktualizovať niekoľko bodov. "Som presvedčený, že Minsk by mal byť flexibilný. Nikto nehovorí o tom, že by Minsk mal byť uzavretý. Verím však, že by sa malo aktualizovať niekoľko bodov," uviedol. "Vy a ja vidíme, že Minsk nás neposúva vpred, že v každom okamihu vždy existujú určité zábrany. To naznačuje, že tento proces je nedokonalý a zastaraný," uzavrel ukrajinský prezident. Blokovanie rokovaní Kameňom úrazu pre Ukrajinu na rokovaniach v Minsku bola otázka obnovenia kontroly nad ukrajinsko-ruským úsekom hranice na Donbase. Kyjev trvá na tom, že je to potrebné urobiť skôr, ako Ukrajina prejde k implementácii politickej časti minských dohôd. Tento postoj je v rozpore s minskými dohodami, na dôslednom uplatňovaní ktorých trvajú republiky Donbass a Ruská federácia. Komplex opatrení na vykonávanie minských dohôd ustanovuje udelenie osobitného štatútu Donbasu a uskutočnenie volieb za podmienok dohodnutých priamo so zástupcami tohto regiónu. Až po voľbách a trvalom nadobudnutí platnosti osobitného štatútu, ako je uvedené v dohodách, sa kontrola nad hranicami prevedie na Ukrajinu. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11255801

Zelenský označuje Vatikán za ideálne miesto na stretnutie s Putinom


Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij sa domnieva, že Vatikán by bol najlepším miestom na stretnutie s ruským vodcom Vladimirom Putinom.


"Svätá stolica by mohla byť ideálnym miestom pre dialóg o mieri na Donbase," uviedol ukrajinský prezident v rozhovore pre denník La Repubblica.


Vyjadril presvedčenie, že stretnutie s ruským prezidentom bude „povinné“.


"Je to nevyhnutné na zastavenie vojny na Donbase a na ukončenie mierového procesu," dodal.


Vedúci kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Yermak predtým uviedol, že už prebiehajú práce na príprave stretnutia medzi ukrajinskými a ruskými vodcami Vladimirom Zelenským a Vladimirom Putinom.
https://russian.rt.com/ussr/news/857405-zelenskii-vatikan-putin-vstrecha


Zelenský označuje Vatikán za ideálne miesto na stretnutie s Putinom ------------------------------------------------------------------- Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij sa domnieva, že Vatikán by bol najlepším miestom na stretnutie s ruským vodcom Vladimirom Putinom. "Svätá stolica by mohla byť ideálnym miestom pre dialóg o mieri na Donbase," uviedol ukrajinský prezident v rozhovore pre denník La Repubblica. Vyjadril presvedčenie, že stretnutie s ruským prezidentom bude „povinné“. "Je to nevyhnutné na zastavenie vojny na Donbase a na ukončenie mierového procesu," dodal. Vedúci kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Yermak predtým uviedol, že už prebiehajú práce na príprave stretnutia medzi ukrajinskými a ruskými vodcami Vladimirom Zelenským a Vladimirom Putinom. https://russian.rt.com/ussr/news/857405-zelenskii-vatikan-putin-vstrecha

„Odmietnutie minských dohôd sa stáva oficiálnym postojom Kyjeva“: Zacharovová o Zelenského vyhlásení o Donbase


Oficiálna zástupkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharová vedie tradičný brífing o aktuálnych otázkach zahraničnej politiky. RT vysiela naživo.


https://russian.rt.com/world/article/857708-brifing-mid-rossiya-zaharova


**„Odmietnutie minských dohôd sa stáva oficiálnym postojom Kyjeva“: Zacharovová o Zelenského vyhlásení o Donbase** Oficiálna zástupkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharová vedie tradičný brífing o aktuálnych otázkach zahraničnej politiky. RT vysiela naživo. https://russian.rt.com/world/article/857708-brifing-mid-rossiya-zaharova

Blinken uviedol, že pôjde na Ukrajinu budúci týždeň


Americký minister zahraničia Anthony Blinken pre CBS uviedol, že odcestuje na Ukrajinu budúci týždeň.


„Minister zahraničia Blinken pre CBS uviedol, že na budúci týždeň odcestuje na Ukrajinu uprostred rastúceho napätia s Ruskom,“ tweetovala vo štvrtok twitterová televízna novinárka Nora O'Donnell.


CBS zároveň odvysielala výňatok z rozhovoru pre Blinken, v ktorom uviedol, že USA zaznamenávajú stiahnutie ruských vojsk z hranice s Ukrajinou. „Na hraniciach s Ukrajinou sa sústreďuje viac síl ako kedykoľvek od roku 2014, keď Rusko [krajina] skutočne napadlo. <...> Videli sme, že v posledných dňoch bolo prijaté rozhodnutie stiahnuť niektoré týchto síl. A vidíme, že niektoré z nich sa začali sťahovať, “uviedol Blinken. Celý rozhovor sa bude vysielať v nedeľu CBS.


Ministerstvo zahraničných vecí v pondelok nekomentovalo korešpondenta agentúry TASS k informácii, že americký prezident Joe Biden má v úmysle poslať Blinkena v máji na Ukrajinu. „V tejto chvíli nemáme žiadne cesty, ktoré by sme mohli ohlásiť,“ poznamenala vtedy tlačová služba. Rovnako neodpovedali na otázku, či štátny tajomník mieni ísť do Moskvy bezprostredne po Kyjeve. Vo štvrtok ministerstvo zahraničných vecí zatiaľ nereagovalo na žiadosť o ďalšie podrobnosti cesty.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11281103


Blinken uviedol, že p&ocirc;jde na Ukrajinu bud&uacute;ci t&yacute;ždeň --------------------------------------------------- Americk&yacute; minister zahraničia Anthony Blinken pre CBS uviedol, že odcestuje na Ukrajinu bud&uacute;ci t&yacute;ždeň. &bdquo;Minister zahraničia Blinken pre CBS uviedol, že na bud&uacute;ci t&yacute;ždeň odcestuje na Ukrajinu uprostred rast&uacute;ceho nap&auml;tia s Ruskom,&ldquo; tweetovala vo &scaron;tvrtok twitterov&aacute; telev&iacute;zna novin&aacute;rka Nora O&#039;Donnell. CBS z&aacute;roveň odvysielala v&yacute;ňatok z rozhovoru pre Blinken, v ktorom uviedol, že USA zaznamen&aacute;vaj&uacute; stiahnutie rusk&yacute;ch vojsk z hranice s Ukrajinou. &bdquo;Na hraniciach s Ukrajinou sa s&uacute;streďuje viac s&iacute;l ako kedykoľvek od roku 2014, keď Rusko [krajina] skutočne napadlo. &lt;...&gt; Videli sme, že v posledn&yacute;ch dňoch bolo prijat&eacute; rozhodnutie stiahnuť niektor&eacute; t&yacute;chto s&iacute;l. A vid&iacute;me, že niektor&eacute; z nich sa začali sťahovať, &ldquo;uviedol Blinken. Cel&yacute; rozhovor sa bude vysielať v nedeľu CBS. Ministerstvo zahraničn&yacute;ch vec&iacute; v pondelok nekomentovalo kore&scaron;pondenta agent&uacute;ry TASS k inform&aacute;cii, že americk&yacute; prezident Joe Biden m&aacute; v &uacute;mysle poslať Blinkena v m&aacute;ji na Ukrajinu. &bdquo;V tejto chv&iacute;li nem&aacute;me žiadne cesty, ktor&eacute; by sme mohli ohl&aacute;siť,&ldquo; poznamenala vtedy tlačov&aacute; služba. Rovnako neodpovedali na ot&aacute;zku, či &scaron;t&aacute;tny tajomn&iacute;k mieni &iacute;sť do Moskvy bezprostredne po Kyjeve. Vo &scaron;tvrtok ministerstvo zahraničn&yacute;ch vec&iacute; zatiaľ nereagovalo na žiadosť o ďal&scaron;ie podrobnosti cesty. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11281103
Upravené 30. 4. 2021 o 05:41

Prezident Zelenskij v snahe zapáčiť sa NATO vzal Ukrajincom ich hrdú históriu a ponížil ich


https://www.hlavnydennik.sk/2021/05/05/prezident-zelenskij-v-snahe-zapacit-sa-nato-vzal-ukrajincom-ich-hrdu-historiu-a-ponizil-ich/


Prezident Zelenskij v snahe zap&aacute;čiť sa NATO vzal Ukrajincom ich hrd&uacute; hist&oacute;riu a pon&iacute;žil ich ------------------------------------------------------------------------------------------- https://www.hlavnydennik.sk/2021/05/05/prezident-zelenskij-v-snahe-zapacit-sa-nato-vzal-ukrajincom-ich-hrdu-historiu-a-ponizil-ich/

USA majú v úmysle presunúť dva člny na Ukrajinu


USA očakávajú presun ďalších dvoch člnov pobrežnej stráže na Ukrajinu. o. Námestník ministra zahraničia Philip Riker počas virtuálneho fóra medzi USA a Ukrajinou.


„Ako v Kyjeve zdôraznil minister zahraničia Blinken, budeme s Ukrajinou pokračovať v bilaterálnej práci zameranej na posilnenie napríklad námorného potenciálu Ukrajiny v Čiernom mori. Očakávame, že na Ukrajinu dodáme ďalšie dva člny triedy Island, okrem tých, ktoré sme už poskytli v novembri 2019. Myslím si, že sa tak stane ešte tento mesiac, “cituje amerického diplomata agentúra RIA Novosti.


Ako už skôr povedal americký minister zahraničia Anthony Blinken, USA skúmajú možnosť zvýšenia bezpečnostnej pomoci pre ukrajinskú stranu.


Podľa ukrajinského ministra zahraničia Dmitrija Kulebu Ukrajina požiadala USA o rozšírenie výcvikovej misie pre ozbrojené sily.


https://russian.rt.com/ussr/news/860989-ssha-katera-ukraina


USA maj&uacute; v &uacute;mysle presun&uacute;ť dva člny na Ukrajinu ----------------------------------------------- USA očak&aacute;vaj&uacute; presun ďal&scaron;&iacute;ch dvoch člnov pobrežnej str&aacute;že na Ukrajinu. o. N&aacute;mestn&iacute;k ministra zahraničia Philip Riker počas virtu&aacute;lneho f&oacute;ra medzi USA a Ukrajinou. &bdquo;Ako v Kyjeve zd&ocirc;raznil minister zahraničia Blinken, budeme s Ukrajinou pokračovať v bilater&aacute;lnej pr&aacute;ci zameranej na posilnenie napr&iacute;klad n&aacute;morn&eacute;ho potenci&aacute;lu Ukrajiny v Čiernom mori. Očak&aacute;vame, že na Ukrajinu dod&aacute;me ďal&scaron;ie dva člny triedy Island, okrem t&yacute;ch, ktor&eacute; sme už poskytli v novembri 2019. Mysl&iacute;m si, že sa tak stane e&scaron;te tento mesiac, &ldquo;cituje americk&eacute;ho diplomata agent&uacute;ra RIA Novosti. Ako už sk&ocirc;r povedal americk&yacute; minister zahraničia Anthony Blinken, USA sk&uacute;maj&uacute; možnosť zv&yacute;&scaron;enia bezpečnostnej pomoci pre ukrajinsk&uacute; stranu. Podľa ukrajinsk&eacute;ho ministra zahraničia Dmitrija Kulebu Ukrajina požiadala USA o roz&scaron;&iacute;renie v&yacute;cvikovej misie pre ozbrojen&eacute; sily. https://russian.rt.com/ussr/news/860989-ssha-katera-ukraina

Putin je presvedčený, že z Ukrajiny sa stáva „protipól“ Ruska

Podľa ruského prezidenta sa politické pole na Ukrajine vyjasňuje, Západ to podporuje
Ruský prezident Vladimir Putin je presvedčený, že sa snažia urobiť z Ukrajiny protipól Ruska.
„Zdá sa, a to je veľmi smutné, že Ukrajina sa pomaly, ale isto transformuje na akýsi protipól Ruska, na akýsi protiruský, na akýsi druh platformy, z územia ktorého budeme zjavne neustále dostávať ľudia požadujúci osobitnú našu pozornosť z hľadiska zaistenia bezpečnosti spravodajstva Ruskej federácie, “uviedla hlava štátu a v piatok otvorila operačné stretnutie s členmi Rady bezpečnosti Ruskej federácie.


Ruské úrady budú pohotovo reagovať na hrozby, ktoré pre krajinu predstavuje situácia na Ukrajine, dodal prezident.


Podotkol, že na Ukrajine teraz prebieha „absolútne zrejmé očistenie politickej oblasti“. Tam sa prijímajú „jasne politické a volebné“ rozhodnutia zamerané „iba na jednu vec - vyčistiť politické pole od síl, ktoré sa zasadzujú za mierové riešenie krízy na juhovýchode Ukrajiny, na Donbase, a za dobré susedské vzťahy. s Ruskom, “uviedol Putin.
https://tass.ru/politika/11374643


**Putin je presvedčen&yacute;, že z Ukrajiny sa st&aacute;va &bdquo;protip&oacute;l&ldquo; Ruska ** Podľa rusk&eacute;ho prezidenta sa politick&eacute; pole na Ukrajine vyjasňuje, Z&aacute;pad to podporuje Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin je presvedčen&yacute;, že sa snažia urobiť z Ukrajiny protip&oacute;l Ruska. &bdquo;Zd&aacute; sa, a to je veľmi smutn&eacute;, že Ukrajina sa pomaly, ale isto transformuje na ak&yacute;si protip&oacute;l Ruska, na ak&yacute;si protirusk&yacute;, na ak&yacute;si druh platformy, z &uacute;zemia ktor&eacute;ho budeme zjavne neust&aacute;le dost&aacute;vať ľudia požaduj&uacute;ci osobitn&uacute; na&scaron;u pozornosť z hľadiska zaistenia bezpečnosti spravodajstva Ruskej feder&aacute;cie, &ldquo;uviedla hlava &scaron;t&aacute;tu a v piatok otvorila operačn&eacute; stretnutie s členmi Rady bezpečnosti Ruskej feder&aacute;cie. Rusk&eacute; &uacute;rady bud&uacute; pohotovo reagovať na hrozby, ktor&eacute; pre krajinu predstavuje situ&aacute;cia na Ukrajine, dodal prezident. Podotkol, že na Ukrajine teraz prebieha &bdquo;absol&uacute;tne zrejm&eacute; očistenie politickej oblasti&ldquo;. Tam sa prij&iacute;maj&uacute; &bdquo;jasne politick&eacute; a volebn&eacute;&ldquo; rozhodnutia zameran&eacute; &bdquo;iba na jednu vec - vyčistiť politick&eacute; pole od s&iacute;l, ktor&eacute; sa zasadzuj&uacute; za mierov&eacute; rie&scaron;enie kr&iacute;zy na juhov&yacute;chode Ukrajiny, na Donbase, a za dobr&eacute; susedsk&eacute; vzťahy. s Ruskom, &ldquo;uviedol Putin. https://tass.ru/politika/11374643

Putin je presvedčený, že z Ukrajiny sa stáva „protipól“ Ruska


Putin práve potopil tak plány močiara, ako aj GP...


[quote=&quot;pid:15742, uid:12&quot;]Putin je presvedčen&yacute;, že z Ukrajiny sa st&aacute;va &bdquo;protip&oacute;l&ldquo; Ruska[/quote] Putin pr&aacute;ve potopil tak pl&aacute;ny močiara, ako aj GP...

Moderátor

Upravené 26. 5. 2021 o 12:07

Oracle: cim? nejak som nepochopila


Nazval veci pravými menami a v správe povedal aj to, že úrady RF budú reagovať patrične...


[quote=&quot;pid:15757, uid:187&quot;]Oracle: cim? nejak som nepochopila[/quote] Nazval veci prav&yacute;mi menami a v spr&aacute;ve povedal aj to, že &uacute;rady RF bud&uacute; reagovať patrične...

Moderátor

Ukrajina sa mení na militaristický, zle kontrolovaný režim.


===========================================================
Napísala to v utorok oficiálna predstaviteľka ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zakharova s pripomienkou k návrhu prezidenta Vladimíra Zelenského na zvýšenie počtu ozbrojených síl krajiny.
Toto všetko zdôraznila, že sa deje ′′ na pozadí čerpania Ukrajiny zbraňami NATO a fúkania vojenského rozpočtu ".
′′ Takto sa kŕmi militaristický režim v strede Európy, ktorý slabo kontroluje vnútornú situáciu a zúrivé extrémistické sily. Zvláštne slobody a občianske práva patria pod záblesky neonacistických fakľov ochromujúcich mladých Ukrajincov ", uviedol diplomat.
Zdroj: https://tass.ru/politika/11467655


Ukrajina sa men&iacute; na militaristick&yacute;, zle kontrolovan&yacute; režim. =========================================================== Nap&iacute;sala to v utorok ofici&aacute;lna predstaviteľka rusk&eacute;ho ministerstva zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Maria Zakharova s pripomienkou k n&aacute;vrhu prezidenta Vladim&iacute;ra Zelensk&eacute;ho na zv&yacute;&scaron;enie počtu ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l krajiny. Toto v&scaron;etko zd&ocirc;raznila, že sa deje &prime;&prime; na pozad&iacute; čerpania Ukrajiny zbraňami NATO a f&uacute;kania vojensk&eacute;ho rozpočtu &quot;. &prime;&prime; Takto sa kŕmi militaristick&yacute; režim v strede Eur&oacute;py, ktor&yacute; slabo kontroluje vn&uacute;torn&uacute; situ&aacute;ciu a z&uacute;riv&eacute; extr&eacute;mistick&eacute; sily. Zvl&aacute;&scaron;tne slobody a občianske pr&aacute;va patria pod z&aacute;blesky neonacistick&yacute;ch fakľov ochromuj&uacute;cich mlad&yacute;ch Ukrajincov &quot;, uviedol diplomat. Zdroj: https://tass.ru/politika/11467655

Ukrajina sa mení na militaristický, zle kontrolovaný režim...


Nielen dali dôvod nazvať veci pravými menami, ale aj dali všetky dôvody aby reagovali patrične...


[quote=&quot;pid:17219, uid:12&quot;]Ukrajina sa men&iacute; na militaristick&yacute;, zle kontrolovan&yacute; režim...[/quote] Nielen dali d&ocirc;vod nazvať veci prav&yacute;mi menami, ale aj dali v&scaron;etky d&ocirc;vody aby reagovali patrične...

Moderátor

Ukrajinské vojačky musia pochodovať na vysokých podpätkoch. Na armádu sa preto zdvihla vlna kritiky
https://www.tvnoviny.sk/zahranicne/2032745_na-ukrajine-rezonuje-kauza-podpatky-minister-chce-vojacky-vo-vysokych-lodickach-obvinuju-ho-zo-sexizmu
https://www.interez.sk/ukrajinske-vojacky-musia-pochodovat-na-vysokych-podpatkoch-na-armadu-sa-preto-zdvihla-vlna-kritiky
60e319c79efa4


**Ukrajinsk&eacute; vojačky musia pochodovať na vysok&yacute;ch podp&auml;tkoch. Na arm&aacute;du sa preto zdvihla vlna kritiky** https://www.tvnoviny.sk/zahranicne/2032745_na-ukrajine-rezonuje-kauza-podpatky-minister-chce-vojacky-vo-vysokych-lodickach-obvinuju-ho-zo-sexizmu https://www.interez.sk/ukrajinske-vojacky-musia-pochodovat-na-vysokych-podpatkoch-na-armadu-sa-preto-zdvihla-vlna-kritiky ![60e319c79efa4](serve/attachment&amp;path=60e319c79efa4)
Upravené 5. 7. 2021 o 19:35

Při své návštěvě Kyjeva 22.srpna německá kancléřka Angela Merkelová při setkání s ukrajinským prezidentem Vladimirem Zelenským dala ultimátum o Donbasu.
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/merkelova-kvuli-donbasu-dala-zelenskemu-ultimatum/


Při sv&eacute; n&aacute;v&scaron;těvě Kyjeva 22.srpna německ&aacute; kancl&eacute;řka Angela Merkelov&aacute; při setk&aacute;n&iacute; s ukrajinsk&yacute;m prezidentem Vladimirem Zelensk&yacute;m dala ultim&aacute;tum o Donbasu. https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/merkelova-kvuli-donbasu-dala-zelenskemu-ultimatum/

Vedúci predstavitelia Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky (DPR a LPR) Denis Pušilin a Leonid Pasečnik dospeli k dohode o vytvorení jednotného hospodárskeho priestoru, uvádza sa vo vyhlásení po ich stretnutí.
„Donecká ľudová republika a Luhanská ľudová republika hlásajú nadviazanie vzťahov medzi nimi v rámci strategických partnerstiev v hospodárskej, colnej a daňovej oblasti,“ cituje úryvok z vyhlásenia Doneckej tlačovej agentúry.
„V súčasnosti sa synchronizácia občianskej, colnej a daňovej legislatívy republík blíži k záveru,“ uviedli v spoločnom vyhlásení hlavy DPR a LPR.
Republiky vyjadrili svoje odhodlanie posilniť a rozvíjať hospodársku interakciu v kľúčových bilaterálnych otázkach, predovšetkým prostredníctvom vytvorenia spoločného hospodárskeho priestoru. Tiež sa uvádza, že krajiny plánujú v blízkej budúcnosti podpísať dohodu o jednotnom colnom priestore...
https://www.armadnymagazin.sk/2021/09/07/donecka-a-luhanska-republika-sa-rozhodli-vytvorit-jednotny-ekonomicky-priestor/


Ved&uacute;ci predstavitelia Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky (DPR a LPR) Denis Pu&scaron;ilin a Leonid Pasečnik dospeli k dohode o vytvoren&iacute; jednotn&eacute;ho hospod&aacute;rskeho priestoru, uv&aacute;dza sa vo vyhl&aacute;sen&iacute; po ich stretnut&iacute;. &bdquo;Doneck&aacute; ľudov&aacute; republika a Luhansk&aacute; ľudov&aacute; republika hl&aacute;saj&uacute; nadviazanie vzťahov medzi nimi v r&aacute;mci strategick&yacute;ch partnerstiev v hospod&aacute;rskej, colnej a daňovej oblasti,&ldquo; cituje &uacute;ryvok z vyhl&aacute;senia Doneckej tlačovej agent&uacute;ry. &bdquo;V s&uacute;časnosti sa synchroniz&aacute;cia občianskej, colnej a daňovej legislat&iacute;vy republ&iacute;k bl&iacute;ži k z&aacute;veru,&ldquo; uviedli v spoločnom vyhl&aacute;sen&iacute; hlavy DPR a LPR. Republiky vyjadrili svoje odhodlanie posilniť a rozv&iacute;jať hospod&aacute;rsku interakciu v kľ&uacute;čov&yacute;ch bilater&aacute;lnych ot&aacute;zkach, predov&scaron;etk&yacute;m prostredn&iacute;ctvom vytvorenia spoločn&eacute;ho hospod&aacute;rskeho priestoru. Tiež sa uv&aacute;dza, že krajiny pl&aacute;nuj&uacute; v bl&iacute;zkej bud&uacute;cnosti podp&iacute;sať dohodu o jednotnom colnom priestore... https://www.armadnymagazin.sk/2021/09/07/donecka-a-luhanska-republika-sa-rozhodli-vytvorit-jednotny-ekonomicky-priestor/
12
14.36k
102
21
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept