Zahraničná politika
Ukrajina - Donbass

Kravčuk nevylučuje možnosť rozsiahleho konfliktu na Donbase


Vedúci ukrajinskej delegácie v kontaktnej skupine pre urovnanie konfliktu na východe krajiny je presvedčený, že je možný rozsiahly konflikt, „ak Rusko neprestane mať chute“.


Vedúci ukrajinskej delegácie v kontaktnej skupine pre urovnanie konfliktu na východe krajiny Leonid Kravchuk nevylučuje pravdepodobnosť rozsiahleho konfliktu na Donbase. Navrhuje zapojiť do riešenia problému Washington.


„Som presvedčený, že na tejto otázke by sa mali zúčastniť USA, pretože konflikt na Donbase nie je iba ukrajinskou a európskou otázkou, je to otázka možného konfliktu veľkého rozsahu,“ citujú Kravčuka ukrajinský denník Fakty. Sobota.


Zároveň vyhlásil, že zodpovednosť za prípadné zhoršenie situácie na Donbassu nesie Ruská federácia. Z pohľadu Kravčuka je možný rozsiahly konflikt, „ak Rusko nezastaví svoje chúťky“.


V piatok tajomník Ukrajinskej rady pre národnú bezpečnosť a obranu Oleksij Danilov uviedol, že počet ostreľovaní na Donbase sa zvýšil, situácia je však pod kontrolou ukrajinskej armády. Zároveň poprel informácie o ich možnej príprave na ofenzívu 15. marca.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/10898233


Taran - Как предотвратить наcтупление ВСУ 17 18 марта


https://www.youtube.com/watch?v=j1FOClzfEwY&t=24s


**Kravčuk nevylučuje možnosť rozsiahleho konfliktu na Donbase ** Vedúci ukrajinskej delegácie v kontaktnej skupine pre urovnanie konfliktu na východe krajiny je presvedčený, že je možný rozsiahly konflikt, „ak Rusko neprestane mať chute“. Vedúci ukrajinskej delegácie v kontaktnej skupine pre urovnanie konfliktu na východe krajiny Leonid Kravchuk nevylučuje pravdepodobnosť rozsiahleho konfliktu na Donbase. Navrhuje zapojiť do riešenia problému Washington. _„Som presvedčený, že na tejto otázke by sa mali zúčastniť USA, pretože konflikt na Donbase nie je iba ukrajinskou a európskou otázkou, je to otázka možného konfliktu veľkého rozsahu_,“ citujú Kravčuka ukrajinský denník Fakty. Sobota. Zároveň vyhlásil, že zodpovednosť za prípadné zhoršenie situácie na Donbassu nesie Ruská federácia. Z pohľadu Kravčuka je možný rozsiahly konflikt, „ak Rusko nezastaví svoje chúťky“. V piatok tajomník Ukrajinskej rady pre národnú bezpečnosť a obranu Oleksij Danilov uviedol, že počet ostreľovaní na Donbase sa zvýšil, situácia je však pod kontrolou ukrajinskej armády. Zároveň poprel informácie o ich možnej príprave na ofenzívu 15. marca. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/10898233 **Taran - Как предотвратить наcтупление ВСУ 17 18 марта** https://www.youtube.com/watch?v=j1FOClzfEwY&t=24s
Upravené 13. 3. 2021 o 19:28

Pjakin spomínal vo svojich O&O ešte v roku 2018 v súvislosti s Lukašenskom, že USA potrebujú stať sa jednou z vyjednávajúcich strán konfliktu, keďže Minský a Normanský formát ich elegantne obišiel. Odvtedy sa čo-to zmenilo: USA sa pokúsili v Bielorusku o prevrat a úspešným manévrom Putina stratili dosah na manévrovanie cez Lukašenka.


Lukašenko navrhl zrušit všechny formáty jednající o vyřešení problému války na Donbasu, občanské války na Ukrajině a zavést, zformovat nový projekt, nový formát, jehož součástí budou i USA.
Co tvrdí? Že dokud USA někde nezasáhnou, nemůže tam být mír. Nehlasně je tím tedy řečeno, že tu válku tam vedou právě USA, se kterými je třeba se podle Lukašenkovy verze dohodnout.
A Lukašenko prosí, aby mu svěřili postavení nejvěrnějšího lokajíčka USA. On je pro zájmy USA připraven obětovat dokonce i národní zájmy, státní zájmy Běloruska.
Minský formát a Normanský formát jsou zcela funkční formáty, ale nedá se od nich očekávat větší přínos, než jaký mohou přinést v současné situaci v řízení, kde dominují USA a evropské státy i státy celého světa teprve formují nové formáty mezinárodních vztahů za situace, kdy postupně získávají nezávislost na USA.
Ale to je proces. To je proces formování evropské nezávislosti na USA, to je proces získávání nezávislosti Ruskem a Lukašenko tohle nemůže nechápat. Proto také nabízí USA, neboť vidí, jak jejich dominanci ve světě narušuje Normanský a Minský formát, tak navrhuje tyto formáty zrušit
a zároveň zapojit USA.


http://leva-net.webnode.cz/products/otazka-odpoved-v-v-pjakina-ze-dne-5-11-2018/


Pjakin spomínal vo svojich O&O ešte v roku 2018 v súvislosti s Lukašenskom, že USA potrebujú stať sa jednou z vyjednávajúcich strán konfliktu, keďže Minský a Normanský formát ich elegantne obišiel. Odvtedy sa čo-to zmenilo: USA sa pokúsili v Bielorusku o prevrat a úspešným manévrom Putina stratili dosah na manévrovanie cez Lukašenka. _Lukašenko navrhl zrušit všechny formáty jednající o vyřešení problému války na Donbasu, občanské války na Ukrajině a zavést, zformovat nový projekt, nový formát, jehož součástí budou i USA. Co tvrdí? Že dokud USA někde nezasáhnou, nemůže tam být mír. Nehlasně je tím tedy řečeno, že tu válku tam vedou právě USA, se kterými je třeba se podle Lukašenkovy verze dohodnout. A Lukašenko prosí, aby mu svěřili postavení nejvěrnějšího lokajíčka USA. On je pro zájmy USA připraven obětovat dokonce i národní zájmy, státní zájmy Běloruska. Minský formát a Normanský formát jsou zcela funkční formáty, ale nedá se od nich očekávat větší přínos, než jaký mohou přinést v současné situaci v řízení, kde dominují USA a evropské státy i státy celého světa teprve formují nové formáty mezinárodních vztahů za situace, kdy postupně získávají nezávislost na USA. Ale to je proces. To je proces formování evropské nezávislosti na USA, to je proces získávání nezávislosti Ruskem a Lukašenko tohle nemůže nechápat. Proto také nabízí USA, neboť vidí, jak jejich dominanci ve světě narušuje Normanský a Minský formát, tak navrhuje tyto formáty zrušit a zároveň zapojit USA._ http://leva-net.webnode.cz/products/otazka-odpoved-v-v-pjakina-ze-dne-5-11-2018/
Upravené 14. 3. 2021 o 13:52

Ján Čarnogurský: Rastie väčší problém než slovenská vládna kríza


http://www.srspol.sk/clanek-jan-carnogursky-rastie-vacsi-problem-nez-slovenska-vladna-kriza-21733.html?fbclid=IwAR1Dbbo24XtgqSnuguAFeWi-mvialnpXEbFLgj1x-X1TqAgIy8EBRdB12FQ


**Ján Čarnogurský: Rastie väčší problém než slovenská vládna kríza** http://www.srspol.sk/clanek-jan-carnogursky-rastie-vacsi-problem-nez-slovenska-vladna-kriza-21733.html?fbclid=IwAR1Dbbo24XtgqSnuguAFeWi-mvialnpXEbFLgj1x-X1TqAgIy8EBRdB12FQ

„Neschopnosť realizovania vlastnej politiky“: čomu môže čeliť Zelenský s koalíciou s Tymošenkovou


Julia Tymošenková navrhla strane Volodymyra Zelenského „Služobníka ľudu“ vytvorenie parlamentnej koalície, podmienkou však bola úplná revízia štátnej politiky. Strana Služobník ľudu má väčšinu kresiel v Rade, avšak vnútorné stranícke rozdelenie často neumožňuje hlave štátu prijímať dôležité rozhodnutia v parlamente, tvrdia odborníci. Situáciu zatemňuje aj škandál s vylúčením poslanca Alexandra Dubinského zo strany. Podľa analytikov, ak Zelenskij nie je schopný „resetovať“ stranu, ktorú založil, bude musieť skutočne prijať návrh Julie Tymošenkovej na vytvorenie politickej únie, a dôsledky takéhoto kroku môžu byť nepredvídateľné.
Bývalá premiérka Ukrajiny, šéfka strany Batkivshšina Julia Tymošenková, navrhla podmienku, podľa ktorej je pripravená uzavrieť koaličnú dohodu s prozatímnou stranou Služobník ľudu. To bude možné, ak vedenie Ukrajiny úplne zmení „vektor rozvoja“ krajiny. Povedala to Julia Tymošenková, ktorá vystúpila 17. marca na brífingu pre novinárov.


„Kým nebude politika, ktorá sa v krajine vedie, úplne prepracovaná, a to dovtedy, kým sa nebude jednať o politiku zameranú na zvyšovanie národného hospodárstva ... kým sa úplne nezmení vektor vývoja Ukrajiny a nezmení sa na slobodného, ​​zvrchovaného, ​​silného, ​​žiadneho koalícia nebude možná, “zdôraznila.


Pri odpovedi na otázku, či v Rade dnes prebiehajú oficiálne rokovania o vytvorení koalície, Tymošenková poznamenala, že strana, ktorú vedie, prešla na frakciu Sluha ľudu „všetky svoje vízie týkajúce sa zmeny vlády krajiny“ a je teraz čakanie na odpoveď.


Julia Tymošenková ohlásila svoju pripravenosť na vytvorenie koalície v Rade s vládnoucou stranou Služobník ľudu už skôr. Ako vysvetlila, keď už hovoríme v éteri televízneho kanálu Ukrajina-24, je potrebné krajinu dostať z mŕtveho bodu v ekonomickej, lekárskej a sociálnej sfére.


Podľa Tymošenkovej môže Ukrajina prejsť cez „bod, odkiaľ niet návratu“. Aby ste sa tomu vyhli, musíte vytvoriť „silnú národnú vládu“. Tento návrh podľa nej zostáva na stole vládnucej strany, ktorá si bude musieť zvoliť medzi pokračovaním chaosu a šialenstva a návratom k „oživeniu veľkosti Ukrajiny“.


Podľa zdroja RT v strane Batkivshšina sa Julia Tymošenková skutočne chce vrátiť k moci, preto sa teraz snaží budovať vzťahy s Vladimirom Zelenským.


"Ale ak získa vysokú pozíciu vo vláde, jej rétorika sa okamžite zmení." Tymošenková je skúsená politička, môže ľahko prekonať prezidenta ako Zelenský, “domnieva sa predstaviteľ Batkivshšiny.
https://russian.rt.com/ussr/article/843404-koaliciya-sluga-naroda-yuliya-timoshenko


„Neschopnosť realizovania vlastnej politiky“: čomu môže čeliť Zelenský s koalíciou s Tymošenkovou Julia Tymošenková navrhla strane Volodymyra Zelenského „Služobníka ľudu“ vytvorenie parlamentnej koalície, podmienkou však bola úplná revízia štátnej politiky. Strana Služobník ľudu má väčšinu kresiel v Rade, avšak vnútorné stranícke rozdelenie často neumožňuje hlave štátu prijímať dôležité rozhodnutia v parlamente, tvrdia odborníci. Situáciu zatemňuje aj škandál s vylúčením poslanca Alexandra Dubinského zo strany. Podľa analytikov, ak Zelenskij nie je schopný „resetovať“ stranu, ktorú založil, bude musieť skutočne prijať návrh Julie Tymošenkovej na vytvorenie politickej únie, a dôsledky takéhoto kroku môžu byť nepredvídateľné. Bývalá premiérka Ukrajiny, šéfka strany Batkivshšina Julia Tymošenková, navrhla podmienku, podľa ktorej je pripravená uzavrieť koaličnú dohodu s prozatímnou stranou Služobník ľudu. To bude možné, ak vedenie Ukrajiny úplne zmení „vektor rozvoja“ krajiny. Povedala to Julia Tymošenková, ktorá vystúpila 17. marca na brífingu pre novinárov. „Kým nebude politika, ktorá sa v krajine vedie, úplne prepracovaná, a to dovtedy, kým sa nebude jednať o politiku zameranú na zvyšovanie národného hospodárstva ... kým sa úplne nezmení vektor vývoja Ukrajiny a nezmení sa na slobodného, ​​zvrchovaného, ​​silného, ​​žiadneho koalícia nebude možná, “zdôraznila. Pri odpovedi na otázku, či v Rade dnes prebiehajú oficiálne rokovania o vytvorení koalície, Tymošenková poznamenala, že strana, ktorú vedie, prešla na frakciu Sluha ľudu „všetky svoje vízie týkajúce sa zmeny vlády krajiny“ a je teraz čakanie na odpoveď. Julia Tymošenková ohlásila svoju pripravenosť na vytvorenie koalície v Rade s vládnoucou stranou Služobník ľudu už skôr. Ako vysvetlila, keď už hovoríme v éteri televízneho kanálu Ukrajina-24, je potrebné krajinu dostať z mŕtveho bodu v ekonomickej, lekárskej a sociálnej sfére. Podľa Tymošenkovej môže Ukrajina prejsť cez „bod, odkiaľ niet návratu“. Aby ste sa tomu vyhli, musíte vytvoriť „silnú národnú vládu“. Tento návrh podľa nej zostáva na stole vládnucej strany, ktorá si bude musieť zvoliť medzi pokračovaním chaosu a šialenstva a návratom k „oživeniu veľkosti Ukrajiny“. Podľa zdroja RT v strane Batkivshšina sa Julia Tymošenková skutočne chce vrátiť k moci, preto sa teraz snaží budovať vzťahy s Vladimirom Zelenským. "Ale ak získa vysokú pozíciu vo vláde, jej rétorika sa okamžite zmení." Tymošenková je skúsená politička, môže ľahko prekonať prezidenta ako Zelenský, “domnieva sa predstaviteľ Batkivshšiny. https://russian.rt.com/ussr/article/843404-koaliciya-sluga-naroda-yuliya-timoshenko

Ukrajina sťahuje nové sily ku kontaktnej línii na Donbase a neustále ostreľuje


Ukrajinské úrady sťahujú nové sily a prostriedky ku kontaktnej línii na Donbase a neustále ostreľujú územia Doneckej a Luganskej ľudovej republiky.


Boris Gryzlov, splnomocnený zástupca Ruska pre kontaktnú skupinu pre osídlenie na východe Ukrajiny, uviedol, že Kyjev hľadá „zámienku na vojenské dobrodružstvo“. K ostreľovaniu dochádza každý deň. DPR oznámila zhoršenie situácie pozdĺž celej kontaktnej línie. Oznámil to zástupca Doneckej ľudovej republiky v bezpečnostnej podskupine Alexej Nikonorov. Podľa neho zo strany Ukrajiny „sa čoraz viac používajú mínomety rôznych kalibrov“.


https://politikus.ru/events/134992-ukraina-styagivaet-novye-sily-k-linii-soprikosnoveniya-na-donbasse-i-vedet-postoyannyy-obstrel.html


Ukrajina sťahuje nové sily ku kontaktnej línii na Donbase a neustále ostreľuje ============================================================================== Ukrajinské úrady sťahujú nové sily a prostriedky ku kontaktnej línii na Donbase a neustále ostreľujú územia Doneckej a Luganskej ľudovej republiky. Boris Gryzlov, splnomocnený zástupca Ruska pre kontaktnú skupinu pre osídlenie na východe Ukrajiny, uviedol, že Kyjev hľadá „_zámienku na vojenské dobrodružstvo“._ K ostreľovaniu dochádza každý deň. DPR oznámila zhoršenie situácie pozdĺž celej kontaktnej línie. Oznámil to zástupca Doneckej ľudovej republiky v bezpečnostnej podskupine Alexej Nikonorov. Podľa neho zo strany Ukrajiny „sa čoraz viac používajú mínomety rôznych kalibrov“. https://politikus.ru/events/134992-ukraina-styagivaet-novye-sily-k-linii-soprikosnoveniya-na-donbasse-i-vedet-postoyannyy-obstrel.html

Ludvík zverejnil(a) pred 45 min.
Prohlášení vedoucího delegace Ruské federace na vídeňské jednání o vojenské bezpečnosti a kontrole zbraní Konstantina Gavrilova na 970. plenárním zasedání Fóra OBSE pro bezpečnostní spolupráci, 17. března 2021


"V reakci na dnešní prohlášení řady západních delegací, která bohužel obsahovala zkreslený výklad situace na Donbassu, bych rád zdůraznil, že právě jejich akce na podporu ničivých kroků Kyjeva jsou základními výzva pro evropskou bezpečnost. Kolegové, kteří i nadále bohatě chválí „úsilí“ a „úsilí“ Kyjeva dosáhnout mírového urovnání, ukazují na vrchol cynismu. Možná nám dnes připomínají, kdo zahájil represivní operaci proti vlastnímu obyvatelstvu, které odmítlo uznat výsledky krvavého puče v Kyjevě v únoru 2014? Kdo je místo toho, aby zahájil dialog se svými vlastními občany, už sedm let bombarduje krupobitím střel a granátů?


Je nám jasné, co se vlastně skrývá za taktikou podpory agresivního přístupu Kyjeva. USA a západní země považují Ukrajinu za pouhý odrazový můstek pro „zadržování“ Ruska a vynakládají soustavné úsilí na udržování ohniska napětí na našich hranicích."


https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/-/asset_publisher/cKNonkJE02Bw/content/id/4640723


Ludvík zverejnil(a) pred 45 min. Prohlášení vedoucího delegace Ruské federace na vídeňské jednání o vojenské bezpečnosti a kontrole zbraní Konstantina Gavrilova na 970. plenárním zasedání Fóra OBSE pro bezpečnostní spolupráci, 17. března 2021 "V reakci na dnešní prohlášení řady západních delegací, která bohužel obsahovala zkreslený výklad situace na Donbassu, bych rád zdůraznil, že právě jejich akce na podporu ničivých kroků Kyjeva jsou základními výzva pro evropskou bezpečnost. Kolegové, kteří i nadále bohatě chválí „úsilí“ a „úsilí“ Kyjeva dosáhnout mírového urovnání, ukazují na vrchol cynismu. Možná nám dnes připomínají, kdo zahájil represivní operaci proti vlastnímu obyvatelstvu, které odmítlo uznat výsledky krvavého puče v Kyjevě v únoru 2014? Kdo je místo toho, aby zahájil dialog se svými vlastními občany, už sedm let bombarduje krupobitím střel a granátů? Je nám jasné, co se vlastně skrývá za taktikou podpory agresivního přístupu Kyjeva. USA a západní země považují Ukrajinu za pouhý odrazový můstek pro „zadržování“ Ruska a vynakládají soustavné úsilí na udržování ohniska napětí na našich hranicích." https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/-/asset_publisher/cKNonkJE02Bw/content/id/4640723

Politico: Biden bude mať telefonický rozhovor so Zelenským
Americký prezident Joe Biden bude mať prvý telefonický rozhovor so svojím ukrajinským náprotivkom Volodymyrom Zelenským v piatok 2. apríla, píše Politico s odvolaním sa na dva zdroje.
Ako píše denník, rozhovor sa bude odohrávať na pozadí správ o „budovaní ruskej vojenskej sily“.


Materiál tiež poznamenáva, že ukrajinskí predstavitelia „trvali na telefonickom rozhovore medzi Zelenským a Bidenom niekoľko týždňov“.


Táto otázka bola okrem iného nastolená v rozhovore medzi poradcom prezidenta USA pre národnú bezpečnosť Jakeom Sullivanom a vedúcim kancelárie ukrajinského prezidenta Andrijom Yermakom.


29 marca Yermak počas rozhovoru so Sullivanom vyzval Washington, aby aktívnejšie podporoval mierové rokovania o situácii na Donbase.


Ruské ministerstvo zahraničia 2. apríla označilo rozhovory o údajnom hroziacom konflikte medzi Ruskom a Ukrajinou za ďalšiu fikciu. Ako sa uvádza v Moskve, Rusko nemá záujem o žiadny konflikt s ukrajinskou stranou, najmä o vojenský.


https://russian.rt.com/world/news/848864-baiden-provedyot-telefonnyi-razgovor


Odborník sa vyjadril k rozhovoru medzi Bidenom a Zelenským


Zodpovedajúci člen Akadémie vojenských vied Sergej Sudakov v rozhovore pre RT vyhodnotil výsledky telefonického rozhovoru medzi prezidentmi USA a Ukrajiny Joeom Bidenom a Vladimirom Zelenským.
Osobitne sa vyjadril k správe Bieleho domu, podľa ktorej „Biden opätovne potvrdil neochvejnú podporu Spojených štátov ukrajinskej nezávislosti a územnej celistvosti tvárou v tvár pokračujúcej ruskej agresii na Donbase a Kryme“.


"Nemyslím si, že by človek mal od Bidena čakať iný pohľad." Okamžite hovoril o svojom postoji k Ukrajine. Povedal, že ukrajinský ľud veľmi dobre pozná a vie, ako funguje systém moci na Ukrajine, “uviedol Sudakov.


Poznamenal, že vyhlásenie amerického prezidenta je vyjadrením negatívnej rétoriky voči Rusku.


„To znamená, že Biden v žiadnom prípade nechce napredovať v nadviazaní vzťahov s Ruskom ... Jasná ukážka pozícií, ktoré dnes existujú, je skutočnou tvárou amerických demokratov ... Dnešné vyhlásenie nie je vyhlásením mieru, ale skutočný jastrab, ktorý bude premýšľať, ako oživiť situáciu na Donbase a ako zaviesť nové balíkové sankcie, “uzavrel expert.


Biely dom predtým uviedol, že prezidenti USA a Ukrajiny telefonovali.


Kremeľ zdôraznil, že ruské jednotky sa nikdy nezúčastnili a nezúčastňujú na ozbrojenom konflikte na Ukrajine.


Krym sa stal ruským regiónom v marci 2014 po referende, v ktorom väčšina obyvateľov hlasovala za zjednotenie s Ruskom.
https://russian.rt.com/world/news/848905-ekspert-baiden-zelenskii-razgovor


**Politico: Biden bude mať telefonický rozhovor so Zelenským** Americký prezident Joe Biden bude mať prvý telefonický rozhovor so svojím ukrajinským náprotivkom Volodymyrom Zelenským v piatok 2. apríla, píše Politico s odvolaním sa na dva zdroje. Ako píše denník, rozhovor sa bude odohrávať na pozadí správ o „budovaní ruskej vojenskej sily“. Materiál tiež poznamenáva, že ukrajinskí predstavitelia „trvali na telefonickom rozhovore medzi Zelenským a Bidenom niekoľko týždňov“. Táto otázka bola okrem iného nastolená v rozhovore medzi poradcom prezidenta USA pre národnú bezpečnosť Jakeom Sullivanom a vedúcim kancelárie ukrajinského prezidenta Andrijom Yermakom. 29 marca Yermak počas rozhovoru so Sullivanom vyzval Washington, aby aktívnejšie podporoval mierové rokovania o situácii na Donbase. Ruské ministerstvo zahraničia 2. apríla označilo rozhovory o údajnom hroziacom konflikte medzi Ruskom a Ukrajinou za ďalšiu fikciu. Ako sa uvádza v Moskve, Rusko nemá záujem o žiadny konflikt s ukrajinskou stranou, najmä o vojenský. https://russian.rt.com/world/news/848864-baiden-provedyot-telefonnyi-razgovor **Odborník sa vyjadril k rozhovoru medzi Bidenom a Zelenským** Zodpovedajúci člen Akadémie vojenských vied Sergej Sudakov v rozhovore pre RT vyhodnotil výsledky telefonického rozhovoru medzi prezidentmi USA a Ukrajiny Joeom Bidenom a Vladimirom Zelenským. Osobitne sa vyjadril k správe Bieleho domu, podľa ktorej „Biden opätovne potvrdil neochvejnú podporu Spojených štátov ukrajinskej nezávislosti a územnej celistvosti tvárou v tvár pokračujúcej ruskej agresii na Donbase a Kryme“. "Nemyslím si, že by človek mal od Bidena čakať iný pohľad." Okamžite hovoril o svojom postoji k Ukrajine. Povedal, že ukrajinský ľud veľmi dobre pozná a vie, ako funguje systém moci na Ukrajine, “uviedol Sudakov. Poznamenal, že vyhlásenie amerického prezidenta je vyjadrením negatívnej rétoriky voči Rusku. „To znamená, že Biden v žiadnom prípade nechce napredovať v nadviazaní vzťahov s Ruskom ... Jasná ukážka pozícií, ktoré dnes existujú, je skutočnou tvárou amerických demokratov ... Dnešné vyhlásenie nie je vyhlásením mieru, ale skutočný jastrab, ktorý bude premýšľať, ako oživiť situáciu na Donbase a ako zaviesť nové balíkové sankcie, “uzavrel expert. Biely dom predtým uviedol, že prezidenti USA a Ukrajiny telefonovali. Kremeľ zdôraznil, že ruské jednotky sa nikdy nezúčastnili a nezúčastňujú na ozbrojenom konflikte na Ukrajine. Krym sa stal ruským regiónom v marci 2014 po referende, v ktorom väčšina obyvateľov hlasovala za zjednotenie s Ruskom. https://russian.rt.com/world/news/848905-ekspert-baiden-zelenskii-razgovor
Upravené 2. 4. 2021 o 20:01

Pozerám posledné týždne, ale sa to tam hemží vojenskými lietadlami...
a nielen týmito prieskumnými...


6067898e3949b


Pozerám posledné týždne, ale sa to tam hemží vojenskými lietadlami... a nielen týmito prieskumnými... ![6067898e3949b](serve/attachment&path=6067898e3949b)

Ukrajinská armáda podnikla delostrelecký útok na LPR


Ukrajinská armáda po prvý raz od konca júla použila pri ostreľovaní územia samozvanej Luhanskej ľudovej republiky delostrelectvo zakázané minskými dohodami, uviedla tlačová služba Ľudových milícií LPR.


„Ukrajinské represívne sily zahájili streľbu v oblasti dediny Kalinovo-Borščevate prvýkrát od zavedenia ďalších opatrení na kontrolu dodržiavania prímeria pomocou delostrelectva kalibru 122 mm,“ cituje tlačová služba informáciu Lugansk centrum.


Podľa tlačovej služby bolo na pozície LPR vystrelených celkovo 16 striel.


Je potrebné poznamenať, že ľudové milície opätovali paľbu zo zbraní, ktoré nie sú zakázané minskými dohodami.


https://russian.rt.com/ussr/news/848972-udar-lnr-ukraina


Biden mal prvý telefonický rozhovor so Zelenským


Americký prezident opätovne potvrdil podporu suverenity a územnej celistvosti Ukrajiny
Americký prezident Joe Biden v piatok v telefonickom rozhovore so svojím ukrajinským náprotivkom Volodymyrom Zelenským opätovne potvrdil záväzok Washingtonu podporovať suverenitu a územnú celistvosť Ukrajiny. Informovala o tom tlačová služba Bieleho domu.


„Prezident Biden opätovne potvrdil neochvejnú podporu zvrchovanosti a územnej celistvosti Ukrajiny zo strany USA tvárou v tvár ruskej agresii na Donbase a Kryme,“ uvádza sa vo vyhlásení.


Americký vodca okrem toho vyjadril záväzok USA k strategickému partnerstvu v boji proti korupcii a uskutočňovaní reforiem na Ukrajine. „[Biden] zdôraznil záväzok svojej administratívy oživiť naše strategické partnerstvo na podporu plánu prezidenta Zelenského bojovať proti korupcii a implementovať reformný program založený na našich spoločných demokratických hodnotách, ktoré obyvateľom Ukrajiny prinášajú spravodlivosť, bezpečnosť a prosperitu. že tieto reformy sú ústredné pre euroatlantické ašpirácie Ukrajiny, “uvádza sa v tlačovej správe.


Zmluvné strany tiež rokovali o „dôležitosti úzkej spolupráce medzi USA a Ukrajinou s cieľom potlačiť pandémiu a posilniť demokraciu v regióne“.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11060919


Ukrajinská armáda podnikla delostrelecký útok na LPR ==================================================== Ukrajinská armáda po prvý raz od konca júla použila pri ostreľovaní územia samozvanej Luhanskej ľudovej republiky delostrelectvo zakázané minskými dohodami, uviedla tlačová služba Ľudových milícií LPR. „Ukrajinské represívne sily zahájili streľbu v oblasti dediny Kalinovo-Borščevate prvýkrát od zavedenia ďalších opatrení na kontrolu dodržiavania prímeria pomocou delostrelectva kalibru 122 mm,“ cituje tlačová služba informáciu Lugansk centrum. Podľa tlačovej služby bolo na pozície LPR vystrelených celkovo 16 striel. Je potrebné poznamenať, že ľudové milície opätovali paľbu zo zbraní, ktoré nie sú zakázané minskými dohodami. https://russian.rt.com/ussr/news/848972-udar-lnr-ukraina Biden mal prvý telefonický rozhovor so Zelenským ================================================ Americký prezident opätovne potvrdil podporu suverenity a územnej celistvosti Ukrajiny Americký prezident Joe Biden v piatok v telefonickom rozhovore so svojím ukrajinským náprotivkom Volodymyrom Zelenským opätovne potvrdil záväzok Washingtonu podporovať suverenitu a územnú celistvosť Ukrajiny. Informovala o tom tlačová služba Bieleho domu. „Prezident Biden opätovne potvrdil neochvejnú podporu zvrchovanosti a územnej celistvosti Ukrajiny zo strany USA tvárou v tvár ruskej agresii na Donbase a Kryme,“ uvádza sa vo vyhlásení. Americký vodca okrem toho vyjadril záväzok USA k strategickému partnerstvu v boji proti korupcii a uskutočňovaní reforiem na Ukrajine. „[Biden] zdôraznil záväzok svojej administratívy oživiť naše strategické partnerstvo na podporu plánu prezidenta Zelenského bojovať proti korupcii a implementovať reformný program založený na našich spoločných demokratických hodnotách, ktoré obyvateľom Ukrajiny prinášajú spravodlivosť, bezpečnosť a prosperitu. že tieto reformy sú ústredné pre euroatlantické ašpirácie Ukrajiny, “uvádza sa v tlačovej správe. Zmluvné strany tiež rokovali o „dôležitosti úzkej spolupráce medzi USA a Ukrajinou s cieľom potlačiť pandémiu a posilniť demokraciu v regióne“. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11060919
Upravené 3. 4. 2021 o 05:23

P.C.Roberts: Kreml udělal chybu, výsledkem bude válka?
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/p-c-roberts-kreml-udelal-chybu-vysledkem-bude-valka/¨


"Nejhorším rozhodnutím, které dnešní Kremil udělal, je odmítnout požadavek Donbasu na znovusjednocení s Ruskem. Toto žalostné rozhodnutí vyvolalo pokračující konflikt, pokračující smrtí ruských lidí na Donbasu, nárůst ukrajinských vojenských sil a nyní záruku Pentagonu proti ruské obraně Donbasu."


P.C Roberts se mýlí. V době, kdy byl na pořadu dne požadavek Donbasu na připojení k Rusku, byla geopolitická situace ve světě podstatně odlišná od současné. Minské dohody byly v té době mistrovským dílem ruské diplomacie. I nyní mnohým "leží v žaludku"...


P.C.Roberts: Kreml udělal chybu, výsledkem bude válka? https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/p-c-roberts-kreml-udelal-chybu-vysledkem-bude-valka/¨ "Nejhorším rozhodnutím, které dnešní Kremil udělal, je odmítnout požadavek Donbasu na znovusjednocení s Ruskem. Toto žalostné rozhodnutí vyvolalo pokračující konflikt, pokračující smrtí ruských lidí na Donbasu, nárůst ukrajinských vojenských sil a nyní záruku Pentagonu proti ruské obraně Donbasu." P.C Roberts se mýlí. V době, kdy byl na pořadu dne požadavek Donbasu na připojení k Rusku, byla geopolitická situace ve světě podstatně odlišná od současné. Minské dohody byly v té době mistrovským dílem ruské diplomacie. I nyní mnohým "leží v žaludku"...

Nejhorším rozhodnutím, které dnešní Kreml udělal, je odmítnout požadavek Donbasu na znovusjednocení s Ruskem
Nemyslím si. Ve zbytku UA po odtržení Donbasu by pak zůstal "banderovskij pitomnik" se všemi důsledky do budoucna pro Rusko.


[quote="pid:9829, uid:270"]Nejhorším rozhodnutím, které dnešní Kreml udělal, je odmítnout požadavek Donbasu na znovusjednocení s Ruskem[/quote]Nemyslím si. Ve zbytku UA po odtržení Donbasu by pak zůstal "banderovskij pitomnik" se všemi důsledky do budoucna pro Rusko.
Upravené 3. 4. 2021 o 19:04

Nemyslím si. Ve zbytku UA po odtržení Donbasu by pak zůstal "baderovskij pitomnik" se všemi důsledky do budoucna pro Rusko.


A pritlačiť k stene fašistickú čvargu tak z močiara ako aj Okrajiny sa dá aj inak, ako vojnou viď Turecko po zostrelení ruského lietadla. Takže počkajme si na ruskú asymetrickú odpoveď.


[quote="pid:9831, uid:260"]Nemyslím si. Ve zbytku UA po odtržení Donbasu by pak zůstal "baderovskij pitomnik" se všemi důsledky do budoucna pro Rusko.[/quote] A pritlačiť k stene fašistickú čvargu tak z močiara ako aj Okrajiny sa dá aj inak, ako vojnou viď Turecko po zostrelení ruského lietadla. Takže počkajme si na ruskú asymetrickú odpoveď.

Moderátor

Sleduji P.C. Robertse dlouhou dobu a jeho komentáře nesou výrazný znak manipulativnosti. Je to podle mně figurka s jasným zadáním imitačně-provokační čínnosti. Řízený opozičník.


Sleduji P.C. Robertse dlouhou dobu a jeho komentáře nesou výrazný znak manipulativnosti. Je to podle mně figurka s jasným zadáním imitačně-provokační čínnosti. Řízený opozičník.

Západné médiá točia opačne:
https://www.tagesspiegel.de/politik/biden-sagt-unerschuetterliche-unterstuetzung-zu-putin-verlegt-massiv-russische-truppen-richtung-ukraine/27064356.html
Washington hovorí o „agresívnych akciách“ týkajúcich sa ruských vojenských akcií. Kyjev vidí „hrozivú atmosféru“ - a varuje NATO.


Mám Tagesspiegel na Fb, a môžem povedať,že Nemci im to nežerú a dobre im tam nakladajú v komentároch, že čo tam robí NATO a USA okolo Ruska. A majú aj dobrú alternatívu:


https://www.anti-spiegel.ru/2021/die-chronologie-der-eskalation/
Kyjev od začiatku roka zhoršuje situáciu v ukrajinskom konflikte. Západné médiá začali písať iba teraz a samozrejme, podľa ich názoru, za to môže Rusko. Pozrime sa teda na chronológiu udalostí v roku 2021.


Západné médiá točia opačne: https://www.tagesspiegel.de/politik/biden-sagt-unerschuetterliche-unterstuetzung-zu-putin-verlegt-massiv-russische-truppen-richtung-ukraine/27064356.html Washington hovorí o „agresívnych akciách“ týkajúcich sa ruských vojenských akcií. Kyjev vidí „hrozivú atmosféru“ - a varuje NATO. Mám Tagesspiegel na Fb, a môžem povedať,že Nemci im to nežerú a dobre im tam nakladajú v komentároch, že čo tam robí NATO a USA okolo Ruska. A majú aj dobrú alternatívu: https://www.anti-spiegel.ru/2021/die-chronologie-der-eskalation/ Kyjev od začiatku roka zhoršuje situáciu v ukrajinskom konflikte. Západné médiá začali písať iba teraz a samozrejme, podľa ich názoru, za to môže Rusko. Pozrime sa teda na chronológiu udalostí v roku 2021.

Rusko sa kvôli zhoršeniu na Donbase vyhrážalo Ukrajine tribunálom

Rétorika ukrajinských orgánov, ktorá vedie k zhoršeniu stavu na Donbase, má vážne následky. Uviedol to predseda ruskej Štátnej dumy Vjacheslav Volodin vo svojom telegramovom kanáli.


Politik na incident reagoval smrťou dieťaťa v dôsledku ostreľovania na Donbase. Všetky kroky ukrajinských úradov sú podľa neho zamerané na eskaláciu konfliktu a zastrašovanie ľudí, nie však na jeho vyriešenie.


„Ak radikálni ukrajinskí politici veria, že im unikne všetko, čo urobia v LPR a DPR (samozvaná Luhanská a Donecká republika - poznámka Lenta.ru), potom to tak nie je,“ vyhlásil Volodin a pohrozil tým takéto kroky by sa mohli skončiť haagskym tribunálom.


Podľa predsedu Štátnej dumy Kyjev ráta s pomocou svojich západných partnerov. Európa však nikdy nepodporí vojnu blízko svojich hraníc a cenzúru opozičných kanálov, ktorá sa na Ukrajine zneužíva, zatiaľ čo USA budú za jej podporu „požadovať trojitú cenu“.


3 apríla na okraji Donecka zahynulo päťročné dieťa v dôsledku streľby dronov z ukrajinských ozbrojených síl a ďalší miestny obyvateľ bol ťažko zranený. Od konca marca došlo na Donbase k zvýšenému ostreľovaniu z oboch strán. Ukrajina obvinila Rusko z budovania svojej vojenskej prítomnosti na Donbase a obvinila ho zo zhoršenia situácie v zóne konfliktu.


https://lenta.ru/news/2021/04/04/tribunal/


**Rusko sa kvôli zhoršeniu na Donbase vyhrážalo Ukrajine tribunálom ** Rétorika ukrajinských orgánov, ktorá vedie k zhoršeniu stavu na Donbase, má vážne následky. Uviedol to predseda ruskej Štátnej dumy Vjacheslav Volodin vo svojom telegramovom kanáli. Politik na incident reagoval smrťou dieťaťa v dôsledku ostreľovania na Donbase. Všetky kroky ukrajinských úradov sú podľa neho zamerané na eskaláciu konfliktu a zastrašovanie ľudí, nie však na jeho vyriešenie. „Ak radikálni ukrajinskí politici veria, že im unikne všetko, čo urobia v LPR a DPR (samozvaná Luhanská a Donecká republika - poznámka Lenta.ru), potom to tak nie je,“ vyhlásil Volodin a pohrozil tým takéto kroky by sa mohli skončiť haagskym tribunálom. Podľa predsedu Štátnej dumy Kyjev ráta s pomocou svojich západných partnerov. Európa však nikdy nepodporí vojnu blízko svojich hraníc a cenzúru opozičných kanálov, ktorá sa na Ukrajine zneužíva, zatiaľ čo USA budú za jej podporu „požadovať trojitú cenu“. 3 apríla na okraji Donecka zahynulo päťročné dieťa v dôsledku streľby dronov z ukrajinských ozbrojených síl a ďalší miestny obyvateľ bol ťažko zranený. Od konca marca došlo na Donbase k zvýšenému ostreľovaniu z oboch strán. Ukrajina obvinila Rusko z budovania svojej vojenskej prítomnosti na Donbase a obvinila ho zo zhoršenia situácie v zóne konfliktu. https://lenta.ru/news/2021/04/04/tribunal/
Upravené 4. 4. 2021 o 15:45

Kyjev priznal, že sa s NATO spoločne pripravuje na vojnu o Krym


to bude posledná akcia Ukrajiny v moderných dejinách a Ukrajina tak ako ju poznáme dnes skončí ako nepodarený pokus o deštrukciu Ruska...spoločne sa zamyslime nad slovami Bismarcka :


6069cc190d841


[quote="pid:9912, uid:12"]Kyjev priznal, že sa s NATO spoločne pripravuje na vojnu o Krym[/quote] to bude posledná akcia Ukrajiny v moderných dejinách a Ukrajina tak ako ju poznáme dnes skončí ako nepodarený pokus o deštrukciu Ruska...spoločne sa zamyslime nad slovami Bismarcka : ![6069cc190d841](serve/attachment&path=6069cc190d841)

Kyjev priznal, že sa s NATO spoločne pripravuje na vojnu o Krym


Nech sa pripravujú....hlavne nech si dobre vypočujú zvuk hypersonickej rakety pri štarte. Potom už majú len pár minút .....


https://www.youtube.com/watch?v=qLV1Ao9QkpE


[quote="pid:9912, uid:12"]Kyjev priznal, že sa s NATO spoločne pripravuje na vojnu o Krym[/quote] Nech sa pripravujú....hlavne nech si dobre vypočujú zvuk hypersonickej rakety pri štarte. Potom už majú len pár minút ..... https://www.youtube.com/watch?v=qLV1Ao9QkpE

Kyjev priznal, že sa s NATO spoločne pripravuje na vojnu o Krym


Na to sedí tento obrázok:


606a20fc3e8a3


[quote="pid:9912, uid:12"]Kyjev priznal, že sa s NATO spoločne pripravuje na vojnu o Krym[/quote] Na to sedí tento obrázok: ![606a20fc3e8a3](serve/attachment&path=606a20fc3e8a3)

Ministerstvo zahraničia informovalo o kontaktoch medzi Ruskom a USA na Ukrajine
Námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Rjabkov uviedol, že Moskva a Washington udržujú kontakty na vysokej úrovni v oblasti Ukrajiny. Informovala o tom agentúra RIA Novosti.
"Sme v kontakte s Američanmi." Deje sa to na vysokej úrovni, ”uviedol Rjabkov.


Podľa neho by sa USA namiesto obviňovania Ruska z destabilizácie situácie na Ukrajine mali starať o správanie Kyjeva, ktorý popiera minské dohody.


„A nemusí im záležať na tom, čo robí Rusko, ako tvrdia, ale na neprijateľnom správaní Kyjeva, ktorý nielenže nedodržiava minský komplex opatrení, ale v čoraz vzdornejšej podobe popiera aj tieto dohody. , “Uviedol námestník ministra.


Predtým mali prvý telefonický rozhovor prezidenti USA a Ukrajiny Joe Biden a Volodymyr Zelensky.


Zelenský po rokovaniach uviedol, že Ukrajina oceňuje podporu USA na rôznych úrovniach.


https://russian.rt.com/ussr/news/849609-rossiya-ssha-ukraina


**Ministerstvo zahraničia informovalo o kontaktoch medzi Ruskom a USA na Ukrajine** Námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Rjabkov uviedol, že Moskva a Washington udržujú kontakty na vysokej úrovni v oblasti Ukrajiny. Informovala o tom agentúra RIA Novosti. "Sme v kontakte s Američanmi." Deje sa to na vysokej úrovni, ”uviedol Rjabkov. Podľa neho by sa USA namiesto obviňovania Ruska z destabilizácie situácie na Ukrajine mali starať o správanie Kyjeva, ktorý popiera minské dohody. „A nemusí im záležať na tom, čo robí Rusko, ako tvrdia, ale na neprijateľnom správaní Kyjeva, ktorý nielenže nedodržiava minský komplex opatrení, ale v čoraz vzdornejšej podobe popiera aj tieto dohody. , “Uviedol námestník ministra. Predtým mali prvý telefonický rozhovor prezidenti USA a Ukrajiny Joe Biden a Volodymyr Zelensky. Zelenský po rokovaniach uviedol, že Ukrajina oceňuje podporu USA na rôznych úrovniach. https://russian.rt.com/ussr/news/849609-rossiya-ssha-ukraina

Situace v Donbasu: experti se domnívají, že ofenzíva ozbrojených sil je nevyhnutelná -
Rossija 24
5.4.2021


https://www.youtube.com/watch?v=DdAvbNKx-FY


Situace v Donbasu: experti se domnívají, že ofenzíva ozbrojených sil je nevyhnutelná - Rossija 24 5.4.2021 https://www.youtube.com/watch?v=DdAvbNKx-FY
Upravené 5. 4. 2021 o 19:11

Vladikův pohřeb


https://colonelcassad.livejournal.com/6681364.html


" V této věci zahájila Ruská federace trestní řízení: vyšetřovací výbor Ruské federace identifikuje úředníky zapojené do používání zakázaných prostředků a metod boje proti civilnímu obyvatelstvu Donbasu a zaznamenává důkazy o jejich zločinech."


Vladikův pohřeb https://colonelcassad.livejournal.com/6681364.html " V této věci zahájila Ruská federace trestní řízení: vyšetřovací výbor Ruské federace identifikuje úředníky zapojené do používání zakázaných prostředků a metod boje proti civilnímu obyvatelstvu Donbasu a zaznamenává důkazy o jejich zločinech."
Upravené 5. 4. 2021 o 19:20

Globální konflikt na spadnutí? Lze ho odvrátit!
Zdroj: https://radimvalencik.pise.cz/9198-globalni-konflikt-na-spadnuti-lze-ho-odvratit.html


"Pro západní Evropu to není snadná volba. Zvolí NATO - zvolí válku, která se v tomto případě přiblíží rozsahu světové. Zvolit si Rusko znamená opustit staletý systém spojenectví, v němž je západní Evropa zvyklá cítit pohodlně. Existuje velmi vysoké riziko, že si Evropané vyberou USA a NATO v naději, že sázka vyjde a oni nebudou muset bojovat. Ale to je naděje na zázrak a Bůh sesílá zázraky pouze těm, kteří jsou jich hodni.


Předpokládané vojenské řešení krize na kontaktní linii na Donbasu tedy nelze nazvat ukrajinsko-ruskou válkou. Situace je mnohem horší."


"...ruský velvyslanec, který byl odvolán ke konzultacím, se do USA nevrátil. ...
Moskva naznačila v informačním prostoru a poté ústy ministra zahraničních věcí potvrdila, že vztahy se Spojenými státy jsou na bodu mrazu, k dialogu nedošlo. To znamená, že situace je horší než během kubánské raketové krize. Poté SSSR a USA zahájily aktivní dialog, aby zabránily válce."


Globální konflikt na spadnutí? Lze ho odvrátit! Zdroj: https://radimvalencik.pise.cz/9198-globalni-konflikt-na-spadnuti-lze-ho-odvratit.html "Pro západní Evropu to není snadná volba. Zvolí NATO - zvolí válku, která se v tomto případě přiblíží rozsahu světové. Zvolit si Rusko znamená opustit staletý systém spojenectví, v němž je západní Evropa zvyklá cítit pohodlně. Existuje velmi vysoké riziko, že si Evropané vyberou USA a NATO v naději, že sázka vyjde a oni nebudou muset bojovat. Ale to je naděje na zázrak a Bůh sesílá zázraky pouze těm, kteří jsou jich hodni. Předpokládané vojenské řešení krize na kontaktní linii na Donbasu tedy nelze nazvat ukrajinsko-ruskou válkou. Situace je mnohem horší." "...ruský velvyslanec, který byl odvolán ke konzultacím, se do USA nevrátil. ... Moskva naznačila v informačním prostoru a poté ústy ministra zahraničních věcí potvrdila, že vztahy se Spojenými státy jsou na bodu mrazu, k dialogu nedošlo. To znamená, že situace je horší než během kubánské raketové krize. Poté SSSR a USA zahájily aktivní dialog, aby zabránily válce."

Welt: Putin rozhodne nepotrebuje rozsiahlu vojnu na Ukrajine


Na východe Ukrajiny opäť vypukli nepriateľské akcie a dôvod treba hľadať vo vnútornej politike Ruska, informuje Welt. Šéf Kremľa Vladimir Putin sa tak snaží v predvečer volieb do Dumy spôsobiť vplyv konsolidácie obyvateľstva a zabezpečiť víťazstvo Jednotného Ruska, tvrdí korešpondent nemeckej televíznej stanice Christoph Wanner . Zároveň sa nezaujíma o vojnu v plnom rozsahu, pretože to pokazí vzťahy s Európou, ktorá stále musí predávať plyn a vakcínu proti koronavírusom.


https://russian.rt.com/inotv/2021-04-06/Welt-polnomasshtabnaya-vojna-na-Ukraine


Zelenskij diskutuje s Trudeauom o pomoci pri získavaní plánu členstva v NATO
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij počas rozhovoru s kanadským premiérom Justinom Trudeauom poznamenal, že je dôležité pomôcť Ottawe získať Kyjev akčný plán členstva v NATO.
"Ďakujem, Justin Trudeau, že v ťažkých časoch je Kanada vždy blízko Ukrajiny." Pomoc Kanade so získaním Akčného plánu členstva v NATO bude dôležitým signálom podpory od skutočných priateľov, “uviedol na twitteri.


Zelenskij tiež pozval Trudeaua na účasť na samite Krymskej platformy 23. augusta.


https://russian.rt.com/ussr/news/850099-zelenskii-tryudo-plan-nato


Predtým označil vstup do NATO za jediný spôsob ukončenia ozbrojeného konfliktu na Donbase.


Hlavný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Ruslan Khomchak zase vyjadril názor, že vstupom krajiny do NATO sa posilní Severoatlantická aliancia, pretože ozbrojené sily Ukrajiny sa „stali skutočným štítom Európy“.


**Welt: Putin rozhodne nepotrebuje rozsiahlu vojnu na Ukrajine** Na východe Ukrajiny opäť vypukli nepriateľské akcie a dôvod treba hľadať vo vnútornej politike Ruska, informuje Welt. Šéf Kremľa Vladimir Putin sa tak snaží v predvečer volieb do Dumy spôsobiť vplyv konsolidácie obyvateľstva a zabezpečiť víťazstvo Jednotného Ruska, tvrdí korešpondent nemeckej televíznej stanice Christoph Wanner . Zároveň sa nezaujíma o vojnu v plnom rozsahu, pretože to pokazí vzťahy s Európou, ktorá stále musí predávať plyn a vakcínu proti koronavírusom. https://russian.rt.com/inotv/2021-04-06/Welt-polnomasshtabnaya-vojna-na-Ukraine **Zelenskij diskutuje s Trudeauom o pomoci pri získavaní plánu členstva v NATO** Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij počas rozhovoru s kanadským premiérom Justinom Trudeauom poznamenal, že je dôležité pomôcť Ottawe získať Kyjev akčný plán členstva v NATO. "Ďakujem, Justin Trudeau, že v ťažkých časoch je Kanada vždy blízko Ukrajiny." Pomoc Kanade so získaním Akčného plánu členstva v NATO bude dôležitým signálom podpory od skutočných priateľov, “uviedol na twitteri. Zelenskij tiež pozval Trudeaua na účasť na samite Krymskej platformy 23. augusta. https://russian.rt.com/ussr/news/850099-zelenskii-tryudo-plan-nato Predtým označil vstup do NATO za jediný spôsob ukončenia ozbrojeného konfliktu na Donbase. Hlavný veliteľ ozbrojených síl Ukrajiny Ruslan Khomchak zase vyjadril názor, že vstupom krajiny do NATO sa posilní Severoatlantická aliancia, pretože ozbrojené sily Ukrajiny sa „stali skutočným štítom Európy“.
Upravené 6. 4. 2021 o 17:18

Lavrov vyzval Berlín a Paríž, aby „urgentne oživili“ Kyjev na tému Donbass


Podľa šéfa ruského ministerstva zahraničia je Moskva znepokojená rétorikou Kyjeva ohľadom situácie na Donbase
Berlín a Paríž musia v súvislosti so zhoršením situácie na Donbase „urgentne oživiť“ ukrajinské orgány. Uviedol to v utorok ruský minister zahraničia Sergej Lavrov na tlačovej konferencii po rokovaniach s indickým ministrom zahraničných vecí Subramaniyam Jaishankarom.


„Bohužiaľ, vždy, keď sa s normandandským formátom stretneme v tej či onej funkcii, či už na úrovni vodcov, predstaviteľov, zamestnancov ministerstiev zahraničných vecí, nevidíme rázne kroky zo strany našich francúzskych a nemeckých kolegov, aby sme priviedli ukrajinských strana života. A teraz existuje príliš veľa dôkazov o tom, že je to potrebné urgentne urobiť, “uviedol.


Rusko sa obáva posledných vyhlásení ukrajinského vedenia o Donbase, zdôraznil minister. "Hovoríme o tom s našimi európskymi kolegami. Dúfame, že existuje zodpovedajúce pochopenie toho, čo sa deje vo Washingtone," dodal.


Moskva je sklamaná z reakcie Západu na budovanie vojenskej infraštruktúry v Kyjeve a presun vojenských jednotiek na kontaktnú linku na Donbase, pokračoval šéf ruskej diplomatickej služby. Podľa Lavrova západné krajiny vychádzajú z toho, že „je potrebné podporovať ukrajinskú vládu všetkými možnými spôsobmi, vrátane jej absolútne neprijateľných krokov a vyhlásení“.


https://tass.ru/politika/11077161


**Lavrov vyzval Berlín a Paríž, aby „urgentne oživili“ Kyjev na tému Donbass ** Podľa šéfa ruského ministerstva zahraničia je Moskva znepokojená rétorikou Kyjeva ohľadom situácie na Donbase Berlín a Paríž musia v súvislosti so zhoršením situácie na Donbase „urgentne oživiť“ ukrajinské orgány. Uviedol to v utorok ruský minister zahraničia Sergej Lavrov na tlačovej konferencii po rokovaniach s indickým ministrom zahraničných vecí Subramaniyam Jaishankarom. „Bohužiaľ, vždy, keď sa s normandandským formátom stretneme v tej či onej funkcii, či už na úrovni vodcov, predstaviteľov, zamestnancov ministerstiev zahraničných vecí, nevidíme rázne kroky zo strany našich francúzskych a nemeckých kolegov, aby sme priviedli ukrajinských strana života. A teraz existuje príliš veľa dôkazov o tom, že je to potrebné urgentne urobiť, “uviedol. Rusko sa obáva posledných vyhlásení ukrajinského vedenia o Donbase, zdôraznil minister. "Hovoríme o tom s našimi európskymi kolegami. Dúfame, že existuje zodpovedajúce pochopenie toho, čo sa deje vo Washingtone," dodal. Moskva je sklamaná z reakcie Západu na budovanie vojenskej infraštruktúry v Kyjeve a presun vojenských jednotiek na kontaktnú linku na Donbase, pokračoval šéf ruskej diplomatickej služby. Podľa Lavrova západné krajiny vychádzajú z toho, že „je potrebné podporovať ukrajinskú vládu všetkými možnými spôsobmi, vrátane jej absolútne neprijateľných krokov a vyhlásení“. https://tass.ru/politika/11077161

Zástupce vedoucího ministerstva informací samozvané Doněcké lidové republiky (DLR) Daniil Bezsonov označil třetí dubnový týden za pravděpodobné datum zahájení ofenzívy Ozbrojených sil Ukrajiny (VSU) na Donbasu, - uvádí RIA Novosti.
Podle jeho slov nyní milice denně sleduje dodávky vojenské techniky a vojáků na kontaktní linii, což naznačuje přípravu útočné operace. "Musíte pochopit, že nepřítel je již připraven." Přijali veškerá nezbytná přípravná opatření k zahájení vojenských operací,“ uvedl Bezsonov.


Poznamenal, že úspěch ukrajinské operace bude záviset zejména na povětrnostních podmínkách, a proto velení v Kyjevě čeká na konec jarního tání. "Země je mokrá, pro efektivní útočné operace musí být armáda schopna rychle manévrovat a rychle se pohybovat." Země proto musí vyschnout,“ dodal úředník.


Bezsonov zdůraznil, že vojenští experti a analytici z DLR očekávají zesílení bojů v regionu k 20. dubnu, a proto orgány republiky nyní aktivně posilují své pozice a rozvíjejí taktiku boje proti ukrajinským dronům. "Samozřejmě, bude s čím odpovědět." Jsme připraveni na to, že nepřítel použije všechny dostupné zbraně,“ uzavřel.
https://lenta.ru/news/2021/04/06/zsu_dnr/


Zástupce vedoucího ministerstva informací samozvané Doněcké lidové republiky (DLR) Daniil Bezsonov označil třetí dubnový týden za pravděpodobné datum zahájení ofenzívy Ozbrojených sil Ukrajiny (VSU) na Donbasu, - uvádí RIA Novosti. Podle jeho slov nyní milice denně sleduje dodávky vojenské techniky a vojáků na kontaktní linii, což naznačuje přípravu útočné operace. "Musíte pochopit, že nepřítel je již připraven." Přijali veškerá nezbytná přípravná opatření k zahájení vojenských operací,“ uvedl Bezsonov. Poznamenal, že úspěch ukrajinské operace bude záviset zejména na povětrnostních podmínkách, a proto velení v Kyjevě čeká na konec jarního tání. "Země je mokrá, pro efektivní útočné operace musí být armáda schopna rychle manévrovat a rychle se pohybovat." Země proto musí vyschnout,“ dodal úředník. Bezsonov zdůraznil, že vojenští experti a analytici z DLR očekávají zesílení bojů v regionu k 20. dubnu, a proto orgány republiky nyní aktivně posilují své pozice a rozvíjejí taktiku boje proti ukrajinským dronům. "Samozřejmě, bude s čím odpovědět." Jsme připraveni na to, že nepřítel použije všechny dostupné zbraně,“ uzavřel. https://lenta.ru/news/2021/04/06/zsu_dnr/

https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11082179


WASHINGTON, 6. apríla. / ÚLOHY /. Hovorca Pentagónu v utorok na brífingu odmietol komentovať výzvy Kyjeva k NATO týkajúce sa vstupu Ukrajiny do aliancie. Píše o tejto agentúre Reuters .


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11082827
Biely dom uviedol, že o prijatí Ukrajiny do NATO by mala rozhodovať aliancia, nie USA.
WASHINGTON, 6. apríla. / ÚLOHY /. Je na rozhodnutí aliancie, nie Spojených štátov, či prijme alebo neprijme členstvo Ukrajiny v NATO. Povedala to hovorkyňa Bieleho domu Jen Psaki na utorňajšom pravidelnom brífingu v súvislosti s vyhláseniami Kyjeva o členstve v NATO.


Počas brífingu bola položená otázka, či ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij nastolil otázku členstva Ukrajiny v NATO počas nedávneho telefonického rozhovoru s americkým partnerom Joe Bidenom.


Psaki v reakcii zdôraznil, že Ukrajina dlho ašpirovala na NATO. „[Táto otázka] bola v priebehu rokov nastolená v mnohých rozhovoroch s predstaviteľmi USA,“ uviedla hovorkyňa Bieleho domu bez toho, aby na otázku priamo odpovedala. „Okrem našich záruk, ktoré neustále poskytujeme ukrajinským úradníkom v súvislosti s našou podporou, podporou ich suverenity, diskutujeme so spojencami NATO aj o našich obavách z rastúceho napätia, porušovania prímeria, regionálneho napätia,“ dodal Psaki.


Potom novinár položil objasňujúcu otázku, v ktorej žiada objasniť, aký je oficiálny postoj Bieleho domu k vyhliadkam vstupu Ukrajiny do NATO. „[Členstvo v NATO] bolo ašpiráciou Ukrajiny už nejaký čas. O tejto ašpirácii s Ukrajinou diskutujeme už dlho, dôrazne ju podporujeme, komunikujeme s ňou, pracujeme na boji proti destabilizačným akciám, ale toto rozhodnutie prijíma NATO, “uviedla Psaki.


Takže oni poštvú, využijú Ukrajinu proti Rusku, a potom ju hodia cez palubu. Tu to vidieť. - Boj cudzími rukami.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11082179 WASHINGTON, 6. apríla. / ÚLOHY /. Hovorca Pentagónu v utorok na brífingu odmietol komentovať výzvy Kyjeva k NATO týkajúce sa vstupu Ukrajiny do aliancie. Píše o tejto agentúre Reuters . https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11082827 Biely dom uviedol, že o prijatí Ukrajiny do NATO by mala rozhodovať aliancia, nie USA. WASHINGTON, 6. apríla. / ÚLOHY /. Je na rozhodnutí aliancie, nie Spojených štátov, či prijme alebo neprijme členstvo Ukrajiny v NATO. Povedala to hovorkyňa Bieleho domu Jen Psaki na utorňajšom pravidelnom brífingu v súvislosti s vyhláseniami Kyjeva o členstve v NATO. Počas brífingu bola položená otázka, či ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij nastolil otázku členstva Ukrajiny v NATO počas nedávneho telefonického rozhovoru s americkým partnerom Joe Bidenom. Psaki v reakcii zdôraznil, že Ukrajina dlho ašpirovala na NATO. „[Táto otázka] bola v priebehu rokov nastolená v mnohých rozhovoroch s predstaviteľmi USA,“ uviedla hovorkyňa Bieleho domu bez toho, aby na otázku priamo odpovedala. „Okrem našich záruk, ktoré neustále poskytujeme ukrajinským úradníkom v súvislosti s našou podporou, podporou ich suverenity, diskutujeme so spojencami NATO aj o našich obavách z rastúceho napätia, porušovania prímeria, regionálneho napätia,“ dodal Psaki. Potom novinár položil objasňujúcu otázku, v ktorej žiada objasniť, aký je oficiálny postoj Bieleho domu k vyhliadkam vstupu Ukrajiny do NATO. „[Členstvo v NATO] bolo ašpiráciou Ukrajiny už nejaký čas. O tejto ašpirácii s Ukrajinou diskutujeme už dlho, dôrazne ju podporujeme, komunikujeme s ňou, pracujeme na boji proti destabilizačným akciám, ale toto rozhodnutie prijíma NATO, “uviedla Psaki. Takže oni poštvú, využijú Ukrajinu proti Rusku, a potom ju hodia cez palubu. Tu to vidieť. - Boj cudzími rukami.

Takže oni poštvú, využijú Ukrajinu proti Rusku, a potom ju hodia cez palubu. Tu to vidieť. - Boj cudzími rukami.


606d1033b0dbe


[quote="pid:10144, uid:94"]Takže oni poštvú, využijú Ukrajinu proti Rusku, a potom ju hodia cez palubu. Tu to vidieť. - Boj cudzími rukami.[/quote] ![606d1033b0dbe](serve/attachment&path=606d1033b0dbe)

Nějaká souvislost s možným zahájením bojů ze strany Ukrajiny? :-) Varování?


https://www.lidovky.cz/svet/policie-v-dubaji-zatkla-jedenact-ukrajinek-za-prostopasnost-nahe-pozovaly-na-balkone.A210406_204030_ln_zahranici_litsp#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ln_zahranici&utm_content=main


Nějaká souvislost s možným zahájením bojů ze strany Ukrajiny? :-) Varování? https://www.lidovky.cz/svet/policie-v-dubaji-zatkla-jedenact-ukrajinek-za-prostopasnost-nahe-pozovaly-na-balkone.A210406_204030_ln_zahranici_litsp#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ln_zahranici&utm_content=main

Nějaká souvislost s možným zahájením bojů ze strany Ukrajiny?


Hm, prostitútky, a je to aj varovanie (11)...


[quote="pid:10240, uid:19"]Nějaká souvislost s možným zahájením bojů ze strany Ukrajiny?[/quote] Hm, prostitútky, a je to aj varovanie (11)...

Moderátor

Podľa šéfa ruského ministerstva zahraničia je Moskva znepokojená rétorikou Kyjeva ohľadom situácie na Donbase


Putin opakovane jasne povedal západným politikom, že nedopustí vraždenie na území Ruska, žiadne opakovanie Veľkej vlasteneckej vojny nebude, žiadnych 27 miliónov obetí nebude.


V preklade to znamená, že vojna v Sýrii nemusí byť jediná extrateritoriálna vojna. Ciele sú sponzori UA režimu a nie samotná UA.


[quote="pid:10118, uid:12"]Podľa šéfa ruského ministerstva zahraničia je Moskva znepokojená rétorikou Kyjeva ohľadom situácie na Donbase[/quote] Putin opakovane jasne povedal západným politikom, že nedopustí vraždenie na území Ruska, žiadne opakovanie Veľkej vlasteneckej vojny nebude, žiadnych 27 miliónov obetí nebude. V preklade to znamená, že vojna v Sýrii nemusí byť jediná extrateritoriálna vojna. Ciele sú sponzori UA režimu a nie samotná UA.

Pušilin uviedol, že Donbass nechce vojnu a nemieni ju začať

Šéf Doneckej ľudovej republiky Denis Pušilin uviedol, že Donbass urobí všetko pre to, aby sa konflikt vyriešil diplomaciou.
"Chcem zdôrazniť, že Donbass nechce vojnu, Donbass vojnu nezačne. Donbass urobí všetko pre to, aby sa konflikt vyriešil diplomaticky," uviedol v stredu na tlačovej konferencii pri príležitosti 7. výročia vyhlásenia republiky. .


Podľa Pušilina v súčasnosti nie je potrebná všeobecná mobilizácia v DPR. Pokiaľ ide o nábor do radov Ľudových milícií, ktorý sa koná od 1. apríla 2021 po prvý raz v histórii republiky, zdôraznil, že to nesúvisí so súčasným zhoršovaním situácie pozdĺž kontaktnej línie .


„Odvod je plánovaný dlho, sedem rokov naši mladí ľudia neboli povolaní do ozbrojených síl,“ uviedol Pušilin.


Kontaktná linka

Podľa jeho slov je situácia na trolejovom vedení na Donbase mimoriadne turbulentná a mení sa k horšiemu.


"Situácia na kontaktnej linke zostáva, bohužiaľ, mimoriadne nestabilná, situácia rastie, mení sa k horšiemu. Počet útokov sa zvyšuje. Včera sme boli svedkami toho, že sa nové kolo eskalácie zintenzívnilo. Sme zvyknutí na to, že akonáhle niektorí ľudia prídu. - potom vysoko európski alebo americkí „hostia“ na akejsi exkurzii, je tu demonštrácia zo strany Ozbrojených síl Ukrajiny, “dodal.


Pushilin poznamenal, že ozbrojené sily Ukrajiny v súčasnosti rozvíjajú svoj potenciál na Donbase. „Množstvo vybavenia, ktoré je ťahané ku kontaktnej linke, a je to zaznamenané v správach OBSE SMM, počet pracovníkov sústredených pozdĺž kontaktnej linky z ukrajinskej strany naznačuje, že Ukrajina je teraz pripravená pokračovať v plnom rozsahu nepriateľských akcií,“ “ povedala hlava. DNR - Bude dostatok odhodlania, bude dostatočné povedomie o tom, že to bude mať katastrofu pre samotnú Ukrajinu a stále bude vydávať rozkazy - ťažko povedať. “


Misia OBSE


Pušilin sa tiež domnieva, že práca Špeciálnej monitorovacej misie OBSE (SMM) na Ukrajine sa zmenila k horšiemu.


"Jej (misia - pozn. TASS) práca sa teraz - v súčasnom období, so súčasným vedením - zmenila a dosť vážne. Zmenilo sa to k horšiemu," - uviedol v stredu počas tlačovej konferencie.


Pušilin zdôraznil, že správy OBSE SMM o situácii na Donbase „sa stali neinformačnými“. Podľa neho skôr správy o misiách mohli ľahko pochopiť špecialisti aj obyčajní ľudia, teraz však správy neposkytujú jasné informácie. „Keď bol stále prítomný známy pre našich obyvateľov a novinárov [bývalý zástupca vedúceho OBSE SMM] Alexander Hug, keď sa [bývalý šéf OBSE SMM] Ertuруrul Apakan zúčastňoval na rokovacom procese, správy boli jasnejšie pre porozumenie laika i príbuzného špecialistu, tam sa dalo pochopiť, kto začal s ostreľovaním. A teraz sa všetko scvrkáva na niektoré veľmi suché formulácie, z ktorých môžete formulovať všetko, čo sa vám páči, “uviedol.


Takáto práca misie OBSE je neprijateľná a prispieva k tomu, že ukrajinská strana cíti svoju beztrestnosť a čoraz viac stupňuje ostreľovanie, zdôraznila hlava republiky. Ako navyše poznamenal Pušilin, zástupcovia OBSE v procese rokovaní nedodržiavajú zásadu nestrannosti a stavajú sa „na otvorenú ukrajinskú stranu“. "Toto je nesprávne, toto je neprijateľné. A samozrejme z našej strany iniciujeme príležitosť diskutovať, príležitosť vrátiť všetko späť a možnosť SMM OBSE konať v súlade so svojím mandátom, pre OBSE SMM zaznamená a OBSE bude sprostredkovávať činnosť v Minsku a pokúsila sa nájsť kompromisné body medzi názormi a pozíciami strán konfliktu - Ukrajiny a Donbasu, “uviedol Pušilin.


Šéf DPR tiež vyjadril zmätok nad nečinnosťou OBSE pri vyšetrovaní smrti dieťaťa v dedine Aleksandrovskoje neďaleko mesta Jenakijevo. "Sme pôvodne prekvapení, prečo OBSE, ktorej mandát umožňuje zaznamenávať všetky tieto trestné činy, ešte nešla na miesto [smrti dieťaťa]. Všetko, čo urobili, bolo, že zavolali svoju babičku a nazvali márnicu," Pušilin uviedol. Mali skontrolovať krátery, miesto činu, aby zistili, ako zasiahla škrupina. “


Ako už bolo oznámené v DPR, ukrajinské bezpečnostné sily z dronov 2. apríla odhodili neznáme výbušné zariadenie na rezidenčný sektor v Aleksandrovskoye. Výsledkom bolo päťročné dieťa, ktoré dostalo početné poranenia črepinami. Jeho 67-ročná babička prežila, hoci dostala aj poranenia šrapnelom a otras mozgu. 5. apríla vyšetrovací výbor v Rusku začal pre tragédiu trestné konanie.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11087245


**Pušilin uviedol, že Donbass nechce vojnu a nemieni ju začať ** Šéf Doneckej ľudovej republiky Denis Pušilin uviedol, že Donbass urobí všetko pre to, aby sa konflikt vyriešil diplomaciou. "Chcem zdôrazniť, že Donbass nechce vojnu, Donbass vojnu nezačne. Donbass urobí všetko pre to, aby sa konflikt vyriešil diplomaticky," uviedol v stredu na tlačovej konferencii pri príležitosti 7. výročia vyhlásenia republiky. . Podľa Pušilina v súčasnosti nie je potrebná všeobecná mobilizácia v DPR. Pokiaľ ide o nábor do radov Ľudových milícií, ktorý sa koná od 1. apríla 2021 po prvý raz v histórii republiky, zdôraznil, že to nesúvisí so súčasným zhoršovaním situácie pozdĺž kontaktnej línie . „Odvod je plánovaný dlho, sedem rokov naši mladí ľudia neboli povolaní do ozbrojených síl,“ uviedol Pušilin. **Kontaktná linka ** Podľa jeho slov je situácia na trolejovom vedení na Donbase mimoriadne turbulentná a mení sa k horšiemu. "Situácia na kontaktnej linke zostáva, bohužiaľ, mimoriadne nestabilná, situácia rastie, mení sa k horšiemu. Počet útokov sa zvyšuje. Včera sme boli svedkami toho, že sa nové kolo eskalácie zintenzívnilo. Sme zvyknutí na to, že akonáhle niektorí ľudia prídu. - potom vysoko európski alebo americkí „hostia“ na akejsi exkurzii, je tu demonštrácia zo strany Ozbrojených síl Ukrajiny, “dodal. Pushilin poznamenal, že ozbrojené sily Ukrajiny v súčasnosti rozvíjajú svoj potenciál na Donbase. „Množstvo vybavenia, ktoré je ťahané ku kontaktnej linke, a je to zaznamenané v správach OBSE SMM, počet pracovníkov sústredených pozdĺž kontaktnej linky z ukrajinskej strany naznačuje, že Ukrajina je teraz pripravená pokračovať v plnom rozsahu nepriateľských akcií,“ “ povedala hlava. DNR - Bude dostatok odhodlania, bude dostatočné povedomie o tom, že to bude mať katastrofu pre samotnú Ukrajinu a stále bude vydávať rozkazy - ťažko povedať. “ **Misia OBSE** Pušilin sa tiež domnieva, že práca Špeciálnej monitorovacej misie OBSE (SMM) na Ukrajine sa zmenila k horšiemu. "Jej (misia - pozn. TASS) práca sa teraz - v súčasnom období, so súčasným vedením - zmenila a dosť vážne. Zmenilo sa to k horšiemu," - uviedol v stredu počas tlačovej konferencie. Pušilin zdôraznil, že správy OBSE SMM o situácii na Donbase „sa stali neinformačnými“. Podľa neho skôr správy o misiách mohli ľahko pochopiť špecialisti aj obyčajní ľudia, teraz však správy neposkytujú jasné informácie. „Keď bol stále prítomný známy pre našich obyvateľov a novinárov [bývalý zástupca vedúceho OBSE SMM] Alexander Hug, keď sa [bývalý šéf OBSE SMM] Ertuруrul Apakan zúčastňoval na rokovacom procese, správy boli jasnejšie pre porozumenie laika i príbuzného špecialistu, tam sa dalo pochopiť, kto začal s ostreľovaním. A teraz sa všetko scvrkáva na niektoré veľmi suché formulácie, z ktorých môžete formulovať všetko, čo sa vám páči, “uviedol. Takáto práca misie OBSE je neprijateľná a prispieva k tomu, že ukrajinská strana cíti svoju beztrestnosť a čoraz viac stupňuje ostreľovanie, zdôraznila hlava republiky. Ako navyše poznamenal Pušilin, zástupcovia OBSE v procese rokovaní nedodržiavajú zásadu nestrannosti a stavajú sa „na otvorenú ukrajinskú stranu“. "Toto je nesprávne, toto je neprijateľné. A samozrejme z našej strany iniciujeme príležitosť diskutovať, príležitosť vrátiť všetko späť a možnosť SMM OBSE konať v súlade so svojím mandátom, pre OBSE SMM zaznamená a OBSE bude sprostredkovávať činnosť v Minsku a pokúsila sa nájsť kompromisné body medzi názormi a pozíciami strán konfliktu - Ukrajiny a Donbasu, “uviedol Pušilin. Šéf DPR tiež vyjadril zmätok nad nečinnosťou OBSE pri vyšetrovaní smrti dieťaťa v dedine Aleksandrovskoje neďaleko mesta Jenakijevo. "Sme pôvodne prekvapení, prečo OBSE, ktorej mandát umožňuje zaznamenávať všetky tieto trestné činy, ešte nešla na miesto [smrti dieťaťa]. Všetko, čo urobili, bolo, že zavolali svoju babičku a nazvali márnicu," Pušilin uviedol. Mali skontrolovať krátery, miesto činu, aby zistili, ako zasiahla škrupina. “ Ako už bolo oznámené v DPR, ukrajinské bezpečnostné sily z dronov 2. apríla odhodili neznáme výbušné zariadenie na rezidenčný sektor v Aleksandrovskoye. Výsledkom bolo päťročné dieťa, ktoré dostalo početné poranenia črepinami. Jeho 67-ročná babička prežila, hoci dostala aj poranenia šrapnelom a otras mozgu. 5. apríla vyšetrovací výbor v Rusku začal pre tragédiu trestné konanie. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11087245
Upravené 7. 4. 2021 o 17:33

Podrobnosti o požiadavkách Merkelovej na Putina v súvislosti so situáciou na Donbase sú zverejnené


Nemecká kancelárka Angela Merkelová v rozhovore s ruským prezidentom Vladimirom Putinom vyzvala, aby sa vzdal posilňovania vojsk na hraniciach s Ukrajinou. Píše sa o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na Kabinet ministrov Nemecka.


„Rozhovor sa okrem iného týkal posilnenia ruskej vojenskej prítomnosti na hraniciach s Ukrajinou. Kancelárka požadovala, aby sa nepripustila eskalácia situácie [na Donbase], “- podrobnosti požiadaviek kancelárky sú zverejnené vo vládnom vyhlásení.


  1. apríla vyšlo najavo, že na Donbase zahynul vojak ľudových milícií samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR). Kyjev predtým informoval, že nepriateľ od začiatku dňa päťkrát porušil prímerie. Zahynul jeden ukrajinský opravár.

Ďalšie zhoršenie situácie na Donbase sa začalo koncom marca. Ukrajina a samozvané republiky sa navzájom obviňujú z intenzívnejšieho ostreľovania, vykonávania prieskumných činností a presunu vojenskej techniky v oblasti kontaktnej línie.


https://lenta.ru/news/2021/04/08/merkel_putin/


Podrobnosti o požiadavkách Merkelovej na Putina v súvislosti so situáciou na Donbase sú zverejnené ================================================================================================== Nemecká kancelárka Angela Merkelová v rozhovore s ruským prezidentom Vladimirom Putinom vyzvala, aby sa vzdal posilňovania vojsk na hraniciach s Ukrajinou. Píše sa o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na Kabinet ministrov Nemecka. „Rozhovor sa okrem iného týkal posilnenia ruskej vojenskej prítomnosti na hraniciach s Ukrajinou. Kancelárka požadovala, aby sa nepripustila eskalácia situácie [na Donbase], “- podrobnosti požiadaviek kancelárky sú zverejnené vo vládnom vyhlásení. 8. apríla vyšlo najavo, že na Donbase zahynul vojak ľudových milícií samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR). Kyjev predtým informoval, že nepriateľ od začiatku dňa päťkrát porušil prímerie. Zahynul jeden ukrajinský opravár. Ďalšie zhoršenie situácie na Donbase sa začalo koncom marca. Ukrajina a samozvané republiky sa navzájom obviňujú z intenzívnejšieho ostreľovania, vykonávania prieskumných činností a presunu vojenskej techniky v oblasti kontaktnej línie. https://lenta.ru/news/2021/04/08/merkel_putin/

Komentář k opatřením Kyjeva a západních zemí k eskalaci napětí na Ukrajině
M.V, Zacharová, mluvčí ruského ministerstva zahraničí
7.4.2021 18,00hod.


Upozorňujeme na agresivní informační kampaň, kterou nedávno zahájila Ukrajina a řada západních zemí, které se snaží obvinit Rusko z eskalace napětí na Donbasu a na rusko-ukrajinských hranicích. Zhoršená situace na východě Ukrajiny vyvolaná samotnými kyjevskými úřady, stejně jako plánované vojenské výcvikové aktivity ruských ozbrojených sil, které se v tomto období v Rusku pravidelně konají a nepřesahují rozsah minulých let , byly vybráni jako záminka.


Považujeme takovou politiku dezinformací a propagandy za akce určené k vytvoření nezbytného informačního pozadí a odvádění pozornosti od vlastních vojenských příprav Kyjeva na Donbasu, ukrajinské sabotáže provádění minských dohod a nárůstu vojenské aktivity ze strany zemí NATO na Ukrajině.


V současné době Kyjev nadále přisouvá nové síly a zbraně na kontaktní linii na Donbasu a porušuje příměří.


Současně dochází k nárůstu aktivity ozbrojených sil zemí NATO na území Ukrajiny a v Černém moři v bezprostřední blízkosti ruských hranic. V roce 2021 se plánuje provést sedm společných cvičení na ukrajinském území s různými státy aliance. Zpravodajské aktivity zahraničních států na Ukrajině podél hranic s Ruskem a kontaktní linie na Donbassu se významně zintenzivnily pomocí letadel a elektronických zařízení. Pokračuje finanční a logistická podpora ukrajinských ozbrojených sil ze zemí NATO, dodávky smrtících zbraní a výcvik ukrajinského vojenského personálu západními instruktory.


To vše nepřispívá k bezpečnosti v regionu, urovnání konfliktu na Donbasu a způsobuje na ruské straně vážné obavy. Vyzýváme Ukrajinu a země NATO, aby ukončily hysterickou rusofobní propagandistickou kampaň, zastavily vojenské přípravy a eskalaci napětí na Donbasu a aby se zdržely akcí, které by mohly vést k destabilizaci situace na východní Ukrajině. Stojíme za urovnání konfliktu na Donbasu výhradně mírovými prostředky na nesporném základě minského balíčku, schváleného rezolucí Rady bezpečnosti OSN č. 2202.


https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/-/asset_publisher/cKNonkJE02Bw/content/id/4667010


Komentář k opatřením Kyjeva a západních zemí k eskalaci napětí na Ukrajině M.V, Zacharová, mluvčí ruského ministerstva zahraničí 7.4.2021 18,00hod. Upozorňujeme na agresivní informační kampaň, kterou nedávno zahájila Ukrajina a řada západních zemí, které se snaží obvinit Rusko z eskalace napětí na Donbasu a na rusko-ukrajinských hranicích. Zhoršená situace na východě Ukrajiny vyvolaná samotnými kyjevskými úřady, stejně jako plánované vojenské výcvikové aktivity ruských ozbrojených sil, které se v tomto období v Rusku pravidelně konají a nepřesahují rozsah minulých let , byly vybráni jako záminka. Považujeme takovou politiku dezinformací a propagandy za akce určené k vytvoření nezbytného informačního pozadí a odvádění pozornosti od vlastních vojenských příprav Kyjeva na Donbasu, ukrajinské sabotáže provádění minských dohod a nárůstu vojenské aktivity ze strany zemí NATO na Ukrajině. V současné době Kyjev nadále přisouvá nové síly a zbraně na kontaktní linii na Donbasu a porušuje příměří. Současně dochází k nárůstu aktivity ozbrojených sil zemí NATO na území Ukrajiny a v Černém moři v bezprostřední blízkosti ruských hranic. V roce 2021 se plánuje provést sedm společných cvičení na ukrajinském území s různými státy aliance. Zpravodajské aktivity zahraničních států na Ukrajině podél hranic s Ruskem a kontaktní linie na Donbassu se významně zintenzivnily pomocí letadel a elektronických zařízení. Pokračuje finanční a logistická podpora ukrajinských ozbrojených sil ze zemí NATO, dodávky smrtících zbraní a výcvik ukrajinského vojenského personálu západními instruktory. To vše nepřispívá k bezpečnosti v regionu, urovnání konfliktu na Donbasu a způsobuje na ruské straně vážné obavy. Vyzýváme Ukrajinu a země NATO, aby ukončily hysterickou rusofobní propagandistickou kampaň, zastavily vojenské přípravy a eskalaci napětí na Donbasu a aby se zdržely akcí, které by mohly vést k destabilizaci situace na východní Ukrajině. Stojíme za urovnání konfliktu na Donbasu výhradně mírovými prostředky na nesporném základě minského balíčku, schváleného rezolucí Rady bezpečnosti OSN č. 2202. https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/-/asset_publisher/cKNonkJE02Bw/content/id/4667010

Kozak: začiatok nepriateľských akcií na Donbase z Kyjeva bude začiatkom konca Ukrajiny
Zástupca šéfa prezidentskej administratívy poznamenal, že Rusko bude v závislosti od rozsahu konfliktu nútené brániť svojich občanov na Donbase.
Rozpútanie rozsiahlych nepriateľských akcií na Donbase kyjevskými orgánmi bude pre Ukrajinu začiatkom konca. Oznámil to vo štvrtok zástupca vedúceho ruskej prezidentskej správy Dmitrij Kozak.


"Verím, že také hodnotenia už existujú a podporujem tie hodnotenia, ktoré existujú na Ukrajine, že začiatok nepriateľských akcií je začiatkom konca Ukrajiny. Toto je kuša, strela nie do nohy, ale do chrámu ," povedal.


Rusko bude nútené brániť svojich občanov žijúcich na území Donbasu, ak bude rozsah konfliktu primeraný, dodal. "Dnes všetko závisí od rozsahu požiaru. Ak tam bude, ako hovorí náš prezident, zriadená Srebrenica, pravdepodobne sa budeme musieť brániť," uviedol.


Vonkajšie sily zároveň nemajú rozhodujúci vplyv na agresívnu politiku Kyjeva. "Pokiaľ ide o vplyv Američana, veľmi by som nepreháňal vonkajší vplyv. Samozrejme, takpovediac pre týchto mladých ľudí je akákoľvek vonkajšia podpora dôležitá, ale nie rozhodujúca, stále sa riadia vnútropolitickými úvahami <.. .> Nemyslím si, že Američania tlačia Zelenského na parapet, do prvej línie, aby zahájil prestrelku so zástupcami Donbasu, s najväčšou pravdepodobnosťou to tak nie je, “uviedol Kozak.
https://tass.ru/politika/11098963


**Kozak: začiatok nepriateľsk&yacute;ch akci&iacute; na Donbase z Kyjeva bude začiatkom konca Ukrajiny** Z&aacute;stupca &scaron;&eacute;fa prezidentskej administrat&iacute;vy poznamenal, že Rusko bude v z&aacute;vislosti od rozsahu konfliktu n&uacute;ten&eacute; br&aacute;niť svojich občanov na Donbase. Rozp&uacute;tanie rozsiahlych nepriateľsk&yacute;ch akci&iacute; na Donbase kyjevsk&yacute;mi org&aacute;nmi bude pre Ukrajinu začiatkom konca. Ozn&aacute;mil to vo &scaron;tvrtok z&aacute;stupca ved&uacute;ceho ruskej prezidentskej spr&aacute;vy Dmitrij Kozak. &quot;Ver&iacute;m, že tak&eacute; hodnotenia už existuj&uacute; a podporujem tie hodnotenia, ktor&eacute; existuj&uacute; na Ukrajine, že začiatok nepriateľsk&yacute;ch akci&iacute; je začiatkom konca Ukrajiny. Toto je ku&scaron;a, strela nie do nohy, ale do chr&aacute;mu ,&quot; povedal. Rusko bude n&uacute;ten&eacute; br&aacute;niť svojich občanov žij&uacute;cich na &uacute;zem&iacute; Donbasu, ak bude rozsah konfliktu primeran&yacute;, dodal. &quot;Dnes v&scaron;etko z&aacute;vis&iacute; od rozsahu požiaru. Ak tam bude, ako hovor&iacute; n&aacute;&scaron; prezident, zriaden&aacute; Srebrenica, pravdepodobne sa budeme musieť br&aacute;niť,&quot; uviedol. Vonkaj&scaron;ie sily z&aacute;roveň nemaj&uacute; rozhoduj&uacute;ci vplyv na agres&iacute;vnu politiku Kyjeva. &quot;Pokiaľ ide o vplyv Američana, veľmi by som nepreh&aacute;ňal vonkaj&scaron;&iacute; vplyv. Samozrejme, takpovediac pre t&yacute;chto mlad&yacute;ch ľud&iacute; je ak&aacute;koľvek vonkaj&scaron;ia podpora d&ocirc;ležit&aacute;, ale nie rozhoduj&uacute;ca, st&aacute;le sa riadia vn&uacute;tropolitick&yacute;mi &uacute;vahami &lt;.. .&gt; Nemysl&iacute;m si, že Američania tlačia Zelensk&eacute;ho na parapet, do prvej l&iacute;nie, aby zah&aacute;jil prestrelku so z&aacute;stupcami Donbasu, s najv&auml;č&scaron;ou pravdepodobnosťou to tak nie je, &ldquo;uviedol Kozak. https://tass.ru/politika/11098963

OSN potvrdila smrť 4-ročného chlapca v DPR po výbuchu
Úrad komisára OSN pre ľudské práva potvrdil, že 4-ročné dieťa zomrelo na následky výbušnej traumy a poranenia v črepinách v DPR. Zástupcovia OSN navštívili dedinu Aleksandrovskoye, kde chlapec zomrel.


Zástupcovia OSN hovorili s príbuznými zosnulého chlapca a spolu so zástupcami DPR preskúmali miesto udalosti v Spoločnom stredisku pre kontrolu a koordináciu režimu prímeria.


Na konci cesty hovorkyňa Úradu vysokého komisára OSN pre ľudské práva Liz Trossel uviedla, že príčinou smrti bola kombinovaná trauma z výbuchu a poranenia v črepinách.


Zdroj: https://rusvesna.su/news/1617901432


**OSN potvrdila smrť 4-ročn&eacute;ho chlapca v DPR po v&yacute;buchu** &Uacute;rad komis&aacute;ra OSN pre ľudsk&eacute; pr&aacute;va potvrdil, že 4-ročn&eacute; dieťa zomrelo na n&aacute;sledky v&yacute;bu&scaron;nej traumy a poranenia v črepin&aacute;ch v DPR. Z&aacute;stupcovia OSN nav&scaron;t&iacute;vili dedinu Aleksandrovskoye, kde chlapec zomrel. Z&aacute;stupcovia OSN hovorili s pr&iacute;buzn&yacute;mi zosnul&eacute;ho chlapca a spolu so z&aacute;stupcami DPR presk&uacute;mali miesto udalosti v Spoločnom stredisku pre kontrolu a koordin&aacute;ciu režimu pr&iacute;meria. Na konci cesty hovorkyňa &Uacute;radu vysok&eacute;ho komis&aacute;ra OSN pre ľudsk&eacute; pr&aacute;va Liz Trossel uviedla, že pr&iacute;činou smrti bola kombinovan&aacute; trauma z v&yacute;buchu a poranenia v črepin&aacute;ch. Zdroj: https://rusvesna.su/news/1617901432

Rozpútanie rozsiahlych nepriateľských akcií na Donbase kyjevskými orgánmi bude pre Ukrajinu začiatkom konca. Oznámil to vo štvrtok zástupca vedúceho ruskej prezidentskej správy Dmitrij Kozak.


Ten kto si myslí, že "mierumilovní Ukrajinci" ruskej národnosti nebudú schopní si poradiť po páde režimu UA s náckami na veľmi mýli. Bude to mať rýchly spád.


[quote=&quot;pid:10451, uid:12&quot;]Rozp&uacute;tanie rozsiahlych nepriateľsk&yacute;ch akci&iacute; na Donbase kyjevsk&yacute;mi org&aacute;nmi bude pre Ukrajinu začiatkom konca. Ozn&aacute;mil to vo &scaron;tvrtok z&aacute;stupca ved&uacute;ceho ruskej prezidentskej spr&aacute;vy Dmitrij Kozak.[/quote] Ten kto si mysl&iacute;, že &quot;mierumilovn&iacute; Ukrajinci&quot; ruskej n&aacute;rodnosti nebud&uacute; schopn&iacute; si poradiť po p&aacute;de režimu UA s n&aacute;ckami na veľmi m&yacute;li. Bude to mať r&yacute;chly sp&aacute;d.
Upravené 8. 4. 2021 o 21:53

Kremeľ sa obáva obnovenia nepriateľstva na Ukrajine, ktoré by mohlo ohroziť Rusko


Kremeľ sa obáva obnovenia rozsiahlych nepriateľských akcií na Ukrajine, čo bude predstavovať hrozbu pre bezpečnosť Ruskej federácie. Oznámil to v piatok tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov.
"Kremeľ sa obáva, že na Ukrajine obnoví občianska vojna. A ak sa v blízkosti našich hraníc obnoví občianska vojna a nepriateľstvo v plnom rozsahu, bude to predstavovať hrozbu pre bezpečnosť Ruskej federácie," zdôraznil. "Dynamika táto situácia a dynamika správania ukrajinskej strany ako celku vytvára nebezpečenstvo obnovenia plnohodnotných nepriateľských akcií. Ukrajinská strana - dá sa to posúdiť rôznymi vyhláseniami - myšlienku vojenskej úplne nezmieta riešenie vlastného problému s juhovýchodom. ““


Peskov poznamenal, že na demarkačnej línii na Donbase sa v súčasnosti vyvíja mimoriadne nestabilná situácia.


„V prípade vypuknutia nepriateľských akcií [na Ukrajine] a v prípade možného opakovania tamojšej ľudskej katastrofy, podobnej Srebrenici, ako už mimochodom povedal prezident [Ruská federácia Vladimir] Putin, mimochodom, žiadna krajina v svet bude stáť bokom. A všetky krajiny vrátane Ruska prijmú opatrenia, aby sa podobné tragédie už nezopakovali. Všetky krajiny sveta, všetky civilizované krajiny sveta a európske štáty v prípade opakovania Srebrenice na juhovýchode Ukrajina proti tomu bude pôsobiť všemožne, aby sa zabránilo katastrofe, “uviedla tlačová tajomníčka prezidenta.


Peskov vysvetlil, že hrozba opakovania udalostí juhoslovanského konfliktu na Ukrajine je spojená s nekontrolovanými akciami rôznych zložiek ozbrojených síl krajiny, dominanciou nacionalistických nálad v nej, ako aj s podnecovaním nenávisti k obyvateľstvu Ruska. Donbaské republiky.


Zvyšovanie napätia na juhovýchode Ukrajiny vedie k tomu, že Rusko prijíma opatrenia na zaistenie vlastnej bezpečnosti, zatiaľ čo Ruská federácia nepredstavuje hrozbu pre žiadnu krajinu na svete, zdôraznil Peskov. Vyjadril sa tak k vyhláseniam rezortu zahraničia, že Rusko od roku 2014 sústredilo najvýznamnejší kontingent vojsk na hranici s Ukrajinou. „Rast napätia a stupňovanie napätia na juhovýchode Ukrajiny určujú opatrenia, ktoré Rusko prijíma na zaistenie svojej bezpečnosti,“ uviedol hovorca Kremľa. Súčasnú eskaláciu označil Peskov za „celkom bezprecedentnú“ s tým, že „to vyvoláva obavy“.


Zároveň zdôraznil, že „ťažko niekto vysvetlí presné parametre“ ruských vojenských skupín na území Ruskej federácie a že „Rusko nehrozilo a nehrozí žiadnej krajine na svete“. „Rusko však môže slobodne prijať akékoľvek opatrenia na zabezpečenie svojich oprávnených záujmov a bezpečnosti,“ dodal Peskov.


O situácii v regióne


Od konca februára sa situácia na Donbase začala zhoršovať napriek dohode o ďalších opatreniach na zabezpečenie prímeria z 22. júla 2020. Na hranici dotyku pokračovali intenzívne potýčky, pričom obe strany boli zabité a zranené. Ukrajina obvinila donbaské republiky z eskalácie. Doneck a Luhansk uviedli, že dôvodom je nedodržanie júlových dohôd zo strany Kyjeva.
https://tass.ru/politika/11106529


**Kremeľ sa ob&aacute;va obnovenia nepriateľstva na Ukrajine, ktor&eacute; by mohlo ohroziť Rusko** Kremeľ sa ob&aacute;va obnovenia rozsiahlych nepriateľsk&yacute;ch akci&iacute; na Ukrajine, čo bude predstavovať hrozbu pre bezpečnosť Ruskej feder&aacute;cie. Ozn&aacute;mil to v piatok tlačov&yacute; tajomn&iacute;k rusk&eacute;ho prezidenta Dmitrij Peskov. &quot;Kremeľ sa ob&aacute;va, že na Ukrajine obnov&iacute; občianska vojna. A ak sa v bl&iacute;zkosti na&scaron;ich hran&iacute;c obnov&iacute; občianska vojna a nepriateľstvo v plnom rozsahu, bude to predstavovať hrozbu pre bezpečnosť Ruskej feder&aacute;cie,&quot; zd&ocirc;raznil. &quot;Dynamika t&aacute;to situ&aacute;cia a dynamika spr&aacute;vania ukrajinskej strany ako celku vytv&aacute;ra nebezpečenstvo obnovenia plnohodnotn&yacute;ch nepriateľsk&yacute;ch akci&iacute;. Ukrajinsk&aacute; strana - d&aacute; sa to pos&uacute;diť r&ocirc;znymi vyhl&aacute;seniami - my&scaron;lienku vojenskej &uacute;plne nezmieta rie&scaron;enie vlastn&eacute;ho probl&eacute;mu s juhov&yacute;chodom. &ldquo;&ldquo; Peskov poznamenal, že na demarkačnej l&iacute;nii na Donbase sa v s&uacute;časnosti vyv&iacute;ja mimoriadne nestabiln&aacute; situ&aacute;cia. &bdquo;V pr&iacute;pade vypuknutia nepriateľsk&yacute;ch akci&iacute; [na Ukrajine] a v pr&iacute;pade možn&eacute;ho opakovania tamoj&scaron;ej ľudskej katastrofy, podobnej Srebrenici, ako už mimochodom povedal prezident [Rusk&aacute; feder&aacute;cia Vladimir] Putin, mimochodom, žiadna krajina v svet bude st&aacute;ť bokom. A v&scaron;etky krajiny vr&aacute;tane Ruska prijm&uacute; opatrenia, aby sa podobn&eacute; trag&eacute;die už nezopakovali. V&scaron;etky krajiny sveta, v&scaron;etky civilizovan&eacute; krajiny sveta a eur&oacute;pske &scaron;t&aacute;ty v pr&iacute;pade opakovania Srebrenice na juhov&yacute;chode Ukrajina proti tomu bude p&ocirc;sobiť v&scaron;emožne, aby sa zabr&aacute;nilo katastrofe, &ldquo;uviedla tlačov&aacute; tajomn&iacute;čka prezidenta. Peskov vysvetlil, že hrozba opakovania udalost&iacute; juhoslovansk&eacute;ho konfliktu na Ukrajine je spojen&aacute; s nekontrolovan&yacute;mi akciami r&ocirc;znych zložiek ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l krajiny, dominanciou nacionalistick&yacute;ch n&aacute;lad v nej, ako aj s podnecovan&iacute;m nen&aacute;visti k obyvateľstvu Ruska. Donbask&eacute; republiky. Zvy&scaron;ovanie nap&auml;tia na juhov&yacute;chode Ukrajiny vedie k tomu, že Rusko prij&iacute;ma opatrenia na zaistenie vlastnej bezpečnosti, zatiaľ čo Rusk&aacute; feder&aacute;cia nepredstavuje hrozbu pre žiadnu krajinu na svete, zd&ocirc;raznil Peskov. Vyjadril sa tak k vyhl&aacute;seniam rezortu zahraničia, že Rusko od roku 2014 s&uacute;stredilo najv&yacute;znamnej&scaron;&iacute; kontingent vojsk na hranici s Ukrajinou. &bdquo;Rast nap&auml;tia a stupňovanie nap&auml;tia na juhov&yacute;chode Ukrajiny určuj&uacute; opatrenia, ktor&eacute; Rusko prij&iacute;ma na zaistenie svojej bezpečnosti,&ldquo; uviedol hovorca Kremľa. S&uacute;časn&uacute; eskal&aacute;ciu označil Peskov za &bdquo;celkom bezprecedentn&uacute;&ldquo; s t&yacute;m, že &bdquo;to vyvol&aacute;va obavy&ldquo;. Z&aacute;roveň zd&ocirc;raznil, že &bdquo;ťažko niekto vysvetl&iacute; presn&eacute; parametre&ldquo; rusk&yacute;ch vojensk&yacute;ch skup&iacute;n na &uacute;zem&iacute; Ruskej feder&aacute;cie a že &bdquo;Rusko nehrozilo a nehroz&iacute; žiadnej krajine na svete&ldquo;. &bdquo;Rusko v&scaron;ak m&ocirc;že slobodne prijať ak&eacute;koľvek opatrenia na zabezpečenie svojich opr&aacute;vnen&yacute;ch z&aacute;ujmov a bezpečnosti,&ldquo; dodal Peskov. O situ&aacute;cii v regi&oacute;ne Od konca febru&aacute;ra sa situ&aacute;cia na Donbase začala zhor&scaron;ovať napriek dohode o ďal&scaron;&iacute;ch opatreniach na zabezpečenie pr&iacute;meria z 22. j&uacute;la 2020. Na hranici dotyku pokračovali intenz&iacute;vne pot&yacute;čky, pričom obe strany boli zabit&eacute; a zranen&eacute;. Ukrajina obvinila donbask&eacute; republiky z eskal&aacute;cie. Doneck a Luhansk uviedli, že d&ocirc;vodom je nedodržanie j&uacute;lov&yacute;ch doh&ocirc;d zo strany Kyjeva. https://tass.ru/politika/11106529

Prepáčte viem, že je to vážna téma ale musel som sa z chuti zasmiať :


Po návratu Krymu Ukrajina nebude deportovat Rusy tam přesídlené, - Prezidentská kancelář
Ukrajina poté, co navrátí dočasně okupovaný Krym do své struktury, nebude násilně deportovat půl milionu Rusů přesídlených tam. Uvedl to v rozhovoru pro „ Levý břeh “ zástupce vedoucího prezidentské kanceláře Igor Žovkva.


„Rozhodně nemůžeme porušovat práva těchto lidí, stejně jako nemůžeme porušovat mezinárodní úmluvy o humanitárním právu. Nelze provádět nucené deportace. Pokud k tomu dojde, svět nám řekne, že jsme stejní jako Rusové. To nelze připustit , “ řekl Žovkva.
https://112ua.tv/politika/vernuv-krym-u ... 73721.html


Prep&aacute;čte viem, že je to v&aacute;žna t&eacute;ma ale musel som sa z chuti zasmiať : Po n&aacute;vratu Krymu Ukrajina nebude deportovat Rusy tam přes&iacute;dlen&eacute;, - Prezidentsk&aacute; kancel&aacute;ř Ukrajina pot&eacute;, co navr&aacute;t&iacute; dočasně okupovan&yacute; Krym do sv&eacute; struktury, nebude n&aacute;silně deportovat půl milionu Rusů přes&iacute;dlen&yacute;ch tam. Uvedl to v rozhovoru pro &bdquo; Lev&yacute; břeh &ldquo; z&aacute;stupce vedouc&iacute;ho prezidentsk&eacute; kancel&aacute;ře Igor Žovkva. &bdquo;Rozhodně nemůžeme poru&scaron;ovat pr&aacute;va těchto lid&iacute;, stejně jako nemůžeme poru&scaron;ovat mezin&aacute;rodn&iacute; &uacute;mluvy o humanit&aacute;rn&iacute;m pr&aacute;vu. Nelze prov&aacute;dět nucen&eacute; deportace. Pokud k tomu dojde, svět n&aacute;m řekne, že jsme stejn&iacute; jako Rusov&eacute;. To nelze připustit , &ldquo; řekl Žovkva. https://112ua.tv/politika/vernuv-krym-u ... 73721.html

Pirátka volá z Bruselu: Ukrajina? Putin se mohl taktikou inspirovat u Hitlera. Evropa ho musí přitlačit ke zdi! Takto píší Parlamentní listy s odkazem na pirátskou europoslankyni Gregorovou.


Poznámka: Asi tu Gregorovou Pán Bůh výrazně zkrátil na rozumu. Kaleidoskopická idiocie je asi slabá diagnóza. Jinak diskuze pod článkem je docela zajímavá, třeba:


"Pirátka na ráhně visí., Kabanos, 10.04.2021 15:41:38
A už ji žerou krysy, hej!"


Pir&aacute;tka vol&aacute; z Bruselu: Ukrajina? Putin se mohl taktikou inspirovat u Hitlera. Evropa ho mus&iacute; přitlačit ke zdi! Takto p&iacute;&scaron;&iacute; [Parlamentn&iacute; listy](https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Piratka-vola-z-Bruselu-Ukrajina-Putin-se-mohl-taktikou-inspirovat-u-Hitlera-Evropa-ho-musi-pritlacit-ke-zdi-660142/diskuse) s odkazem na pir&aacute;tskou europoslankyni Gregorovou. Pozn&aacute;mka: Asi tu Gregorovou P&aacute;n Bůh v&yacute;razně zkr&aacute;til na rozumu. Kaleidoskopick&aacute; idiocie je asi slab&aacute; diagn&oacute;za. Jinak diskuze pod čl&aacute;nkem je docela zaj&iacute;mav&aacute;, třeba: _&quot;Pir&aacute;tka na r&aacute;hně vis&iacute;., Kabanos, 10.04.2021 15:41:38 A už ji žerou krysy, hej!&quot;_

Stalo sa známe o zámere DĽR požiadať Rusko


Orgány samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) pracujú na troch možnostiach riešenia požiadania ruského prezidenta Vladimira Putina. Ako ZN.UA vyšlo najavo, samozrejmá republika má v úmysle požiadať o to, aby
-bola súčasťou Ruska. Ďalšie možnosti: požiadať o
-vojenskú pomoc,
-uznať nezávislosť DPR a uzavrieť dohody o priateľstve s ruskou stranou.


ZN.UA sa odvoláva na texty troch návrhov listov, ktoré údajne pripravilo ministerstvo zahraničia DĽR pre Putina. Podľa publikácie ich podpísal šéf DĽR Denis Pušilin. Všetky listy údajne začínajú rovnako slovami vďačnosti ruskému prezidentovi za „sympatický postoj k osudu obyvateľov Donbasu a neoceniteľnú pomoc, ktorá od roku 2014 pomohla prežiť pod náporom kyjevských úradov“. Publikácia tvrdí, že tieto dokumenty boli získané ukrajinskými špeciálnymi službami.


Pušilin predtým, keď hodnotil pripravenosť Ukrajiny na vojnu, uviedol, že krajina je pripravená na rozsiahle vojenské operácie na Donbase. Kyjev podľa jeho slov tiahne na kontaktnú linku veľké množstvo vojenskej techniky a vojakov. „Práve teraz bolo také množstvo vybavenia vytiahnuté na kontaktnú linku z ukrajinskej strany - a nejde iba o naše údaje, naznačujú to aj správy OBSE. Nasadený bol tiež pomerne veľký počet pracovníkov. Toto sa nestalo veľmi, veľmi dlho. Teraz situácia v skutočnosti naznačuje, že Ukrajina je pripravená na eskaláciu, rozsiahle nepriateľské akcie, “uviedol Pušilin.


Ďalšie zhoršenie situácie na Donbase sa začalo koncom marca. Ukrajina a samozvané republiky sa navzájom obviňujú zo zvýšeného ostreľovania a presunu vojenskej techniky v oblasti kontaktnej línie. V sobotu 10. apríla DPR oznámila, že ostreľovanie sa zintenzívnilo.


https://lenta.ru/news/2021/04/10/push/


**Stalo sa zn&aacute;me o z&aacute;mere DĽR požiadať Rusko** Org&aacute;ny samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) pracuj&uacute; na troch možnostiach rie&scaron;enia požiadania rusk&eacute;ho prezidenta Vladimira Putina. Ako ZN.UA vy&scaron;lo najavo, samozrejm&aacute; republika m&aacute; v &uacute;mysle požiadať o to, aby -bola s&uacute;časťou Ruska. Ďal&scaron;ie možnosti: požiadať o -vojensk&uacute; pomoc, -uznať nez&aacute;vislosť DPR a uzavrieť dohody o priateľstve s ruskou stranou. ZN.UA sa odvol&aacute;va na texty troch n&aacute;vrhov listov, ktor&eacute; &uacute;dajne pripravilo ministerstvo zahraničia DĽR pre Putina. Podľa publik&aacute;cie ich podp&iacute;sal &scaron;&eacute;f DĽR Denis Pu&scaron;ilin. V&scaron;etky listy &uacute;dajne zač&iacute;naj&uacute; rovnako slovami vďačnosti rusk&eacute;mu prezidentovi za &bdquo;sympatick&yacute; postoj k osudu obyvateľov Donbasu a neoceniteľn&uacute; pomoc, ktor&aacute; od roku 2014 pomohla prežiť pod n&aacute;porom kyjevsk&yacute;ch &uacute;radov&ldquo;. Publik&aacute;cia tvrd&iacute;, že tieto dokumenty boli z&iacute;skan&eacute; ukrajinsk&yacute;mi &scaron;peci&aacute;lnymi službami. Pu&scaron;ilin predt&yacute;m, keď hodnotil pripravenosť Ukrajiny na vojnu, uviedol, že krajina je pripraven&aacute; na rozsiahle vojensk&eacute; oper&aacute;cie na Donbase. Kyjev podľa jeho slov tiahne na kontaktn&uacute; linku veľk&eacute; množstvo vojenskej techniky a vojakov. &bdquo;Pr&aacute;ve teraz bolo tak&eacute; množstvo vybavenia vytiahnut&eacute; na kontaktn&uacute; linku z ukrajinskej strany - a nejde iba o na&scaron;e &uacute;daje, naznačuj&uacute; to aj spr&aacute;vy OBSE. Nasaden&yacute; bol tiež pomerne veľk&yacute; počet pracovn&iacute;kov. Toto sa nestalo veľmi, veľmi dlho. Teraz situ&aacute;cia v skutočnosti naznačuje, že Ukrajina je pripraven&aacute; na eskal&aacute;ciu, rozsiahle nepriateľsk&eacute; akcie, &ldquo;uviedol Pu&scaron;ilin. Ďal&scaron;ie zhor&scaron;enie situ&aacute;cie na Donbase sa začalo koncom marca. Ukrajina a samozvan&eacute; republiky sa navz&aacute;jom obviňuj&uacute; zo zv&yacute;&scaron;en&eacute;ho ostreľovania a presunu vojenskej techniky v oblasti kontaktnej l&iacute;nie. V sobotu 10. apr&iacute;la DPR ozn&aacute;mila, že ostreľovanie sa zintenz&iacute;vnilo. https://lenta.ru/news/2021/04/10/push/
Upravené 10. 4. 2021 o 18:14

9.04.2118:11
Брифинг официального представителя МИД России М.В.Захаровой, Москва, 9 апреля 2021 года


Otázka: Otázka společného prohlášení Francie a Německa o Donbassu?
Citace: „Německo a Francie jsou znepokojeny rostoucím počtem případů porušování příměří po stabilizaci situace na východní Ukrajině od července 2020. Pečlivě sledujeme situaci, zejména pohyby ruských vojsk, a vyzýváme strany, aby upustily a okamžitě ukončily eskalaci. Znovu potvrzujeme naši podporu svrchovanosti a územní celistvosti Ukrajiny v rámci jejích mezinárodně uznávaných hranic. “


Jak hodnotí ruské ministerstvo zahraničí toto prohlášení o obavách Německa a Francie, které sledují pohyb ruských vojsk, ale nevšimnou si zabíjení dětí na Donbasu ozbrojenými silami Ukrajiny?


Odpověď: Už jsme hodnotili takové přístupy, taková konfrontační atmosféru, která se nyní vnucuje tomuto regionu. Postavení Berlína a Paříže považujeme za bezmocné. Nechci zde ani dávat negativní, emocionální hodnocení. Ráda bych uvedla, že taková prohlášení hovoří o neschopnosti ovlivnit Kyjev, který je povinen („nemá“, nemůže „může“ a je povinen) plnit to, co podepsal a co bylo schváleno při přijímání Rezoluce Rady bezpečnosti OSN.


Bylo to do značné míry zřejmé v průběhu několika let, kdy všechny pokusy ovlivnit Kyjev (nevím, zda byly podniknuty v plné síle, ať už částečně), nevedly k požadovanému výsledku. Minské dohody nebyly splněny. Sledování pohybu ruských vojsk na ruském území je zbytečné. Každý stát má své vlastní ozbrojené síly. Pohybují se na základě plánů a strategií tohoto státu. Paříž a Berlín se proto musí soustředit nikoli na sledování pohybu ruských vojsk na ruském území, ale na neplnění povinností Kyjevem. Nebylo by mnoho problémů.


Nyní jsem podrobně komentovala situaci týkající se dětí. Jde o to, že tragédie se stala více než jednomu dítěti. Tragédii s jedním dítětem nelze kompenzovat, srovnat nebo zmírnit, ale mluvíme o globální tragédii, kde žije celá generace dětí. Mluvíme nejen o jednom regionu světa, ale o mnoha: Donbass, Sýrie, Libye. Mnoho států, které se kvůli „experimentům“ západního světa nacházejí v katastrofální humanitární situaci, je nečinných. Především trpí civilisté a děti. Bohužel mnoho zahraničních, zejména západních zemí, dělá vše pro to, aby prohloubilo jejich utrpení a tím ovlivnilo vedení příslušných zemí. To lze popsat jako nezákonný, nepřijatelný přístup. Nejdůležitější je, že v současné době bylo vytvořeno velké množství mezinárodních organizací: organizace systému OSN - UNICEF, sociálně-politické organizace na nadnárodní úrovni, sdružující veřejnost, pečující o lidi po celém světě.
Přirozeně nemohou ovládnout rozhodnutí legálně přijatá státem, ale rozhodně mají informační vliv. Ve své práci mají společenský význam. Jak je možné, že světové společenství není něco, co by neřešilo, a ani by se takové otázky nezeptalo na osud dětí v dnes uvedených konfliktech? Co je třeba udělat, aby tato obava vedla od ústní k nějaké praktické akci? Na tuto otázku nemohu odpovědět. Jedná se o globální pokrytectví, které se projevuje velmi často, nejen v těchto věcech.


Vidíme, jak prostřednictvím digitální diplomacie, účtů na sociálních médiích, využití jakýchkoli platforem může západní mainstream, od prezidentů těchto zemí po média, nasadit informační kampaně na podporu jednoho dospělého a zároveň si nevšimnout osudu dětí kteří potřebují lékařskou péči. Děti byly zabity, protože neměly možnost (ani oni, ani jejich rodiče) se jakkoli chránit.


Toto není téma, je to tragédie.


https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/-/asset_publisher/cKNonkJE02Bw/content/id/4675227#0


9.04.2118:11 Брифинг официального представителя МИД России М.В.Захаровой, Москва, 9 апреля 2021 года Ot&aacute;zka: Ot&aacute;zka společn&eacute;ho prohl&aacute;&scaron;en&iacute; Francie a Německa o Donbassu? Citace: &bdquo;Německo a Francie jsou znepokojeny rostouc&iacute;m počtem př&iacute;padů poru&scaron;ov&aacute;n&iacute; př&iacute;měř&iacute; po stabilizaci situace na v&yacute;chodn&iacute; Ukrajině od července 2020. Pečlivě sledujeme situaci, zejm&eacute;na pohyby rusk&yacute;ch vojsk, a vyz&yacute;v&aacute;me strany, aby upustily a okamžitě ukončily eskalaci. Znovu potvrzujeme na&scaron;i podporu svrchovanosti a &uacute;zemn&iacute; celistvosti Ukrajiny v r&aacute;mci jej&iacute;ch mezin&aacute;rodně uzn&aacute;van&yacute;ch hranic. &ldquo; Jak hodnot&iacute; rusk&eacute; ministerstvo zahranič&iacute; toto prohl&aacute;&scaron;en&iacute; o obav&aacute;ch Německa a Francie, kter&eacute; sleduj&iacute; pohyb rusk&yacute;ch vojsk, ale nev&scaron;imnou si zab&iacute;jen&iacute; dět&iacute; na Donbasu ozbrojen&yacute;mi silami Ukrajiny? Odpověď: Už jsme hodnotili takov&eacute; př&iacute;stupy, takov&aacute; konfrontačn&iacute; atmosf&eacute;ru, kter&aacute; se nyn&iacute; vnucuje tomuto regionu. Postaven&iacute; Berl&iacute;na a Pař&iacute;že považujeme za bezmocn&eacute;. Nechci zde ani d&aacute;vat negativn&iacute;, emocion&aacute;ln&iacute; hodnocen&iacute;. R&aacute;da bych uvedla, že takov&aacute; prohl&aacute;&scaron;en&iacute; hovoř&iacute; o neschopnosti ovlivnit Kyjev, kter&yacute; je povinen (&bdquo;nem&aacute;&ldquo;, nemůže &bdquo;může&ldquo; a je povinen) plnit to, co podepsal a co bylo schv&aacute;leno při přij&iacute;m&aacute;n&iacute; Rezoluce Rady bezpečnosti OSN. Bylo to do značn&eacute; m&iacute;ry zřejm&eacute; v průběhu několika let, kdy v&scaron;echny pokusy ovlivnit Kyjev (nev&iacute;m, zda byly podniknuty v pln&eacute; s&iacute;le, ať už č&aacute;stečně), nevedly k požadovan&eacute;mu v&yacute;sledku. Minsk&eacute; dohody nebyly splněny. Sledov&aacute;n&iacute; pohybu rusk&yacute;ch vojsk na rusk&eacute;m &uacute;zem&iacute; je zbytečn&eacute;. Každ&yacute; st&aacute;t m&aacute; sv&eacute; vlastn&iacute; ozbrojen&eacute; s&iacute;ly. Pohybuj&iacute; se na z&aacute;kladě pl&aacute;nů a strategi&iacute; tohoto st&aacute;tu. Pař&iacute;ž a Berl&iacute;n se proto mus&iacute; soustředit nikoli na sledov&aacute;n&iacute; pohybu rusk&yacute;ch vojsk na rusk&eacute;m &uacute;zem&iacute;, ale na neplněn&iacute; povinnost&iacute; Kyjevem. Nebylo by mnoho probl&eacute;mů. Nyn&iacute; jsem podrobně komentovala situaci t&yacute;kaj&iacute;c&iacute; se dět&iacute;. Jde o to, že trag&eacute;die se stala v&iacute;ce než jednomu d&iacute;těti. Trag&eacute;dii s jedn&iacute;m d&iacute;tětem nelze kompenzovat, srovnat nebo zm&iacute;rnit, ale mluv&iacute;me o glob&aacute;ln&iacute; trag&eacute;dii, kde žije cel&aacute; generace dět&iacute;. Mluv&iacute;me nejen o jednom regionu světa, ale o mnoha: Donbass, S&yacute;rie, Libye. Mnoho st&aacute;tů, kter&eacute; se kvůli &bdquo;experimentům&ldquo; z&aacute;padn&iacute;ho světa nach&aacute;zej&iacute; v katastrof&aacute;ln&iacute; humanit&aacute;rn&iacute; situaci, je nečinn&yacute;ch. Předev&scaron;&iacute;m trp&iacute; civilist&eacute; a děti. Bohužel mnoho zahraničn&iacute;ch, zejm&eacute;na z&aacute;padn&iacute;ch zem&iacute;, děl&aacute; v&scaron;e pro to, aby prohloubilo jejich utrpen&iacute; a t&iacute;m ovlivnilo veden&iacute; př&iacute;slu&scaron;n&yacute;ch zem&iacute;. To lze popsat jako nez&aacute;konn&yacute;, nepřijateln&yacute; př&iacute;stup. Nejdůležitěj&scaron;&iacute; je, že v současn&eacute; době bylo vytvořeno velk&eacute; množstv&iacute; mezin&aacute;rodn&iacute;ch organizac&iacute;: organizace syst&eacute;mu OSN - UNICEF, soci&aacute;lně-politick&eacute; organizace na nadn&aacute;rodn&iacute; &uacute;rovni, sdružuj&iacute;c&iacute; veřejnost, pečuj&iacute;c&iacute; o lidi po cel&eacute;m světě. Přirozeně nemohou ovl&aacute;dnout rozhodnut&iacute; leg&aacute;lně přijat&aacute; st&aacute;tem, ale rozhodně maj&iacute; informačn&iacute; vliv. Ve sv&eacute; pr&aacute;ci maj&iacute; společensk&yacute; v&yacute;znam. Jak je možn&eacute;, že světov&eacute; společenstv&iacute; nen&iacute; něco, co by neře&scaron;ilo, a ani by se takov&eacute; ot&aacute;zky nezeptalo na osud dět&iacute; v dnes uveden&yacute;ch konfliktech? Co je třeba udělat, aby tato obava vedla od &uacute;stn&iacute; k nějak&eacute; praktick&eacute; akci? Na tuto ot&aacute;zku nemohu odpovědět. Jedn&aacute; se o glob&aacute;ln&iacute; pokrytectv&iacute;, kter&eacute; se projevuje velmi často, nejen v těchto věcech. Vid&iacute;me, jak prostřednictv&iacute;m digit&aacute;ln&iacute; diplomacie, &uacute;čtů na soci&aacute;ln&iacute;ch m&eacute;di&iacute;ch, využit&iacute; jak&yacute;chkoli platforem může z&aacute;padn&iacute; mainstream, od prezidentů těchto zem&iacute; po m&eacute;dia, nasadit informačn&iacute; kampaně na podporu jednoho dospěl&eacute;ho a z&aacute;roveň si nev&scaron;imnout osudu dět&iacute; kteř&iacute; potřebuj&iacute; l&eacute;kařskou p&eacute;či. Děti byly zabity, protože neměly možnost (ani oni, ani jejich rodiče) se jakkoli chr&aacute;nit. Toto nen&iacute; t&eacute;ma, je to trag&eacute;die. https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/-/asset_publisher/cKNonkJE02Bw/content/id/4675227#0

Šéf DPR uviedol, že smrť dieťaťa na Donbase je kvalifikovaná ako teroristický útok


Podľa Denisa Pušilina podľa predbežných údajov dieťa „zomrelo, pretože bezpilotné lietadlo spadlo neidentifikované výbušné zariadenie do obytnej zóny“.
Úmrtie dieťaťa v dedine Aleksandrovskoje neďaleko mesta Jenakijevo v dôsledku ostreľovania Donbasu ukrajinskými bezpečnostnými silami vyšetrovacie orgány kvalifikovali ako teroristický čin. Oznámil to v nedeľu šéf Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Denis Pushilin v rozhovore pre program Vesti Nedeli pre televíziu Rusko-1.


"Začaté trestné stíhanie sa týka smrti dieťaťa. Dieťa podľa predbežných výsledkov vyšetrovania zomrelo z dôvodu, že bezpilotné lietadlo odhodilo neidentifikované výbušné zariadenie do rezidenčného sektoru. Tento trestný čin je kvalifikovaný ako terorista konať, “uviedol.


Ako už bolo oznámené v DPR, ukrajinské bezpečnostné sily 2. apríla zhodili z dronu v rezidenčnom sektore v Aleksandrovskoje neznáme výbušné zariadenie. Výsledkom bolo päťročné dieťa, ktoré dostalo početné poranenia črepinami. Jeho 67-ročná babička prežila, hoci dostala aj poranenia šrapnelom a otras mozgu. 5. apríla vyšetrovací výbor v Rusku začal pre tragédiu trestné konanie.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11116627


&Scaron;&eacute;f DPR uviedol, že smrť dieťaťa na Donbase je kvalifikovan&aacute; ako teroristick&yacute; &uacute;tok ================================================================================== Podľa Denisa Pu&scaron;ilina podľa predbežn&yacute;ch &uacute;dajov dieťa &bdquo;zomrelo, pretože bezpilotn&eacute; lietadlo spadlo neidentifikovan&eacute; v&yacute;bu&scaron;n&eacute; zariadenie do obytnej z&oacute;ny&ldquo;. &Uacute;mrtie dieťaťa v dedine Aleksandrovskoje neďaleko mesta Jenakijevo v d&ocirc;sledku ostreľovania Donbasu ukrajinsk&yacute;mi bezpečnostn&yacute;mi silami vy&scaron;etrovacie org&aacute;ny kvalifikovali ako teroristick&yacute; čin. Ozn&aacute;mil to v nedeľu &scaron;&eacute;f Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Denis Pushilin v rozhovore pre program Vesti Nedeli pre telev&iacute;ziu Rusko-1. &quot;Začat&eacute; trestn&eacute; st&iacute;hanie sa t&yacute;ka smrti dieťaťa. Dieťa podľa predbežn&yacute;ch v&yacute;sledkov vy&scaron;etrovania zomrelo z d&ocirc;vodu, že bezpilotn&eacute; lietadlo odhodilo neidentifikovan&eacute; v&yacute;bu&scaron;n&eacute; zariadenie do rezidenčn&eacute;ho sektoru. Tento trestn&yacute; čin je kvalifikovan&yacute; ako terorista konať, &ldquo;uviedol. Ako už bolo ozn&aacute;men&eacute; v DPR, ukrajinsk&eacute; bezpečnostn&eacute; sily 2. apr&iacute;la zhodili z dronu v rezidenčnom sektore v Aleksandrovskoje nezn&aacute;me v&yacute;bu&scaron;n&eacute; zariadenie. V&yacute;sledkom bolo p&auml;ťročn&eacute; dieťa, ktor&eacute; dostalo početn&eacute; poranenia črepinami. Jeho 67-ročn&aacute; babička prežila, hoci dostala aj poranenia &scaron;rapnelom a otras mozgu. 5. apr&iacute;la vy&scaron;etrovac&iacute; v&yacute;bor v Rusku začal pre trag&eacute;diu trestn&eacute; konanie. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11116627

V Kyjevě vyloučili možnost útoku na Donbasu
Ukrajina neplánuje útok na Donbasu, prohlásila v přenosu ukrajinské televizní stanice Dom mluvčí prezidenta Volodymyra Zelenského Julia Mendelová.
„Jde o to, že Ukrajina prostě nemůže útočit na vlastní území, nemůže bojovat s vlastními lidmi,“ řekla.
„Právě proto usilujeme o jednání v normandském formátu a hodláme usilovat o mír všemi možnými diplomatickými způsoby,“ dodala mluvčí.
https://cz.sputniknews.com/svet/2021041213468692-v-kyjeve-vyloucili-moznost-utoku-na-donbasu/


A co takhle Minske dohody?


**V Kyjevě vyloučili možnost &uacute;toku na Donbasu** Ukrajina nepl&aacute;nuje &uacute;tok na Donbasu, prohl&aacute;sila v přenosu ukrajinsk&eacute; televizn&iacute; stanice Dom mluvč&iacute; prezidenta Volodymyra Zelensk&eacute;ho Julia Mendelov&aacute;. &bdquo;Jde o to, že Ukrajina prostě nemůže &uacute;točit na vlastn&iacute; &uacute;zem&iacute;, nemůže bojovat s vlastn&iacute;mi lidmi,&ldquo; řekla. &bdquo;Pr&aacute;vě proto usilujeme o jedn&aacute;n&iacute; v normandsk&eacute;m form&aacute;tu a hodl&aacute;me usilovat o m&iacute;r v&scaron;emi možn&yacute;mi diplomatick&yacute;mi způsoby,&ldquo; dodala mluvč&iacute;. https://cz.sputniknews.com/svet/2021041213468692-v-kyjeve-vyloucili-moznost-utoku-na-donbasu/ A co takhle Minske dohody?

„Budeme zase držet huby jako při bombardování Jugoslávie?” Matovičova sestra šokuje slovy o napětí na Ukrajině
Zuzana Belicová neudržela své pobouření posledními kroky slovenské vlády v souvislosti s eskalací konfliktu na Donbasu.
„Vláda, která se tváří, že jí záleží na lidských životech, klidně, poslušně a bez slova dovolí množství přesunů cizí vojenské techniky přes Slovensko na Ukrajinu a do Pobaltí, kde skutečně hrozí vypuknutí otevřeného vojenského konfliktu a tedy zabíjení nevinných lidí?” píše v úvodu své kritiky Belicová.


https://cz.sputniknews.com/slovensko/2021041213468043-budeme-zase-drzet-huby-jako-pri-bombardovani-jugoslavie-matovicova-sestra-sokuje-slovy-o-napeti-na/


Mozna by to patrilo do Politiky SR, ale nejak se mi to sem hodilo lepe.
Deji se veci ....


&bdquo;Budeme zase držet huby jako při bombardov&aacute;n&iacute; Jugosl&aacute;vie?&rdquo; Matovičova sestra &scaron;okuje slovy o napět&iacute; na Ukrajině Zuzana Belicov&aacute; neudržela sv&eacute; pobouřen&iacute; posledn&iacute;mi kroky slovensk&eacute; vl&aacute;dy v souvislosti s eskalac&iacute; konfliktu na Donbasu. &bdquo;Vl&aacute;da, kter&aacute; se tv&aacute;ř&iacute;, že j&iacute; z&aacute;lež&iacute; na lidsk&yacute;ch životech, klidně, poslu&scaron;ně a bez slova dovol&iacute; množstv&iacute; přesunů ciz&iacute; vojensk&eacute; techniky přes Slovensko na Ukrajinu a do Pobalt&iacute;, kde skutečně hroz&iacute; vypuknut&iacute; otevřen&eacute;ho vojensk&eacute;ho konfliktu a tedy zab&iacute;jen&iacute; nevinn&yacute;ch lid&iacute;?&rdquo; p&iacute;&scaron;e v &uacute;vodu sv&eacute; kritiky Belicov&aacute;. https://cz.sputniknews.com/slovensko/2021041213468043-budeme-zase-drzet-huby-jako-pri-bombardovani-jugoslavie-matovicova-sestra-sokuje-slovy-o-napeti-na/ Mozna by to patrilo do Politiky SR, ale nejak se mi to sem hodilo lepe. Deji se veci ....

Na Ukrajině běží "mnogochodovka" finále Majdanu 2014. Vypadá to, že všichni vlivní účastníci dospěli ke společnému závěru - tenhle stav už nevyhovuje nikomu. Rusko má v ruce rozhodující trumfy :


  • Minské dohody zaštítěné OSN a podepsané Německem a Francií.
  • jednoznačnou převahu na 6. prioritě a tentokrát nepochybuji ani na milisekundu, že ji v případě ohrožení použijíRegulovat tu 6.prioritu nebude nikdo jiný, než zase RuskoTakže Zelenský ještě dostane na hrb trochu sraček , vystřídá ho nějaký "letní prezident" a konečně bude nastoleno nové status quo.ten "čemodan bez ručki" nikdo nepotřebuje odnášet. Zůstane na místě a majitel si ho konečně rozbalí...

Na Ukrajině běž&iacute; &quot;mnogochodovka&quot; fin&aacute;le Majdanu 2014. Vypad&aacute; to, že v&scaron;ichni vlivn&iacute; &uacute;častn&iacute;ci dospěli ke společn&eacute;mu z&aacute;věru - tenhle stav už nevyhovuje nikomu. Rusko m&aacute; v ruce rozhoduj&iacute;c&iacute; trumfy : - Minsk&eacute; dohody za&scaron;t&iacute;těn&eacute; OSN a podepsan&eacute; Německem a Franci&iacute;. - jednoznačnou převahu na 6. prioritě a tentokr&aacute;t nepochybuji ani na milisekundu, že ji v př&iacute;padě ohrožen&iacute; použij&iacute; Regulovat tu 6.prioritu nebude nikdo jin&yacute;, než zase Rusko Takže Zelensk&yacute; je&scaron;tě dostane na hrb trochu sraček , vystř&iacute;d&aacute; ho nějak&yacute; &quot;letn&iacute; prezident&quot; a konečně bude nastoleno nov&eacute; status quo. ten &quot;čemodan bez ručki&quot; nikdo nepotřebuje odn&aacute;&scaron;et. Zůstane na m&iacute;stě a majitel si ho konečně rozbal&iacute;...

nuz hej, ale Ukrajina potrebuje peniaze a Rusi to platit nie su ochotni a Amici na to nedaju....to ma potom Z. tazke najst riesenie, tusim by mali v prvom polroku 2021 splatit 11 mld. USD (statny rozpocet Ukrajiny by mal byt cca 40 mld usd).....a co ked este skonci tranzit cez Ukrajinu a dalsie 3 mld. usd zmiznu


nuz hej, ale Ukrajina potrebuje peniaze a Rusi to platit nie su ochotni a Amici na to nedaju....to ma potom Z. tazke najst riesenie, tusim by mali v prvom polroku 2021 splatit 11 mld. USD (statny rozpocet Ukrajiny by mal byt cca 40 mld usd).....a co ked este skonci tranzit cez Ukrajinu a dalsie 3 mld. usd zmiznu

"Rusko doporučuje USA, aby se držely daleko od Krymu a pobřeží Černého moře. Uvedl to náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Ryabkov , kterého citovala agentura Interfax ."


https://lenta.ru/news/2021/04/13/stay_away/


Přituhuje !


&quot;Rusko doporučuje USA, aby se držely daleko od Krymu a pobřež&iacute; Čern&eacute;ho moře. Uvedl to n&aacute;městek rusk&eacute;ho ministra zahranič&iacute; Sergej Ryabkov , kter&eacute;ho citovala agentura Interfax .&quot; https://lenta.ru/news/2021/04/13/stay_away/ Přituhuje !

s odkazem na pirátskou europoslankyni Gregorovou
Sputnik píše o vyjádření Jaroslavy Foldyny k europoslankyni Gregorové:


  • Bandu přitroublých Pirátů bych oblékl do maskáčů, vyzbrojil je a vyložil na linii v Doněcku. A natočil reklamní spot firmy Pampers.
  • Paní kolegyni bych poradil, aby se spíše než politice začala zase věnovat zpěvu písniček o fetování. Při tom sice také vypadá jako hlupačka, ale aspoň tím nerozsévá nenávist mezi kulturně spřízněnými národy.

Poznámka: Stručné a výstižné.


[quote=&quot;pid:10762, uid:260&quot;]s odkazem na pir&aacute;tskou europoslankyni Gregorovou[/quote][Sputnik](https://cz.sputniknews.com/nazory/2021041313477225/) p&iacute;&scaron;e o vyj&aacute;dřen&iacute; Jaroslavy Foldyny k europoslankyni Gregorov&eacute;: - Bandu přitroubl&yacute;ch Pir&aacute;tů bych obl&eacute;kl do mask&aacute;čů, vyzbrojil je a vyložil na linii v Doněcku. A natočil reklamn&iacute; spot firmy Pampers. - Pan&iacute; kolegyni bych poradil, aby se sp&iacute;&scaron;e než politice začala zase věnovat zpěvu p&iacute;sniček o fetov&aacute;n&iacute;. Při tom sice tak&eacute; vypad&aacute; jako hlupačka, ale aspoň t&iacute;m nerozs&eacute;v&aacute; nen&aacute;vist mezi kulturně spř&iacute;zněn&yacute;mi n&aacute;rody. Pozn&aacute;mka: Stručn&eacute; a v&yacute;stižn&eacute;.

Lavrov rokoval s predsedom OBSE o eskalácii konfliktu na Donbase


Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov v telefonickom rozhovore s predsedníčkou OBSE Anne Linde vyjadril znepokojenie nad eskaláciou konfliktu na Donbase, informovala tlačová služba ruského ministerstva zahraničia.
„Ruská strana vyjadrila znepokojenie nad eskaláciou konfliktu spôsobeného presunom personálu a zbraní Kyjevom na kontaktnú líniu, ako aj pravidelným ostreľovaním ukrajinských ozbrojených síl z predmestí Donecka a Luganska,“ uvádza sa v správe. hovorí.


Ako bolo uvedené, bol potvrdený záujem Moskvy vyriešiť konflikt výlučne mierovými prostriedkami na alternatívnom základe minského komplexu opatrení.


https://russian.rt.com/ussr/news/852852-lavrov-obse-donbass


**Lavrov rokoval s predsedom OBSE o eskal&aacute;cii konfliktu na Donbase** Rusk&yacute; minister zahraničia Sergej Lavrov v telefonickom rozhovore s predsedn&iacute;čkou OBSE Anne Linde vyjadril znepokojenie nad eskal&aacute;ciou konfliktu na Donbase, informovala tlačov&aacute; služba rusk&eacute;ho ministerstva zahraničia. &bdquo;Rusk&aacute; strana vyjadrila znepokojenie nad eskal&aacute;ciou konfliktu sp&ocirc;soben&eacute;ho presunom person&aacute;lu a zbran&iacute; Kyjevom na kontaktn&uacute; l&iacute;niu, ako aj pravideln&yacute;m ostreľovan&iacute;m ukrajinsk&yacute;ch ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l z predmest&iacute; Donecka a Luganska,&ldquo; uv&aacute;dza sa v spr&aacute;ve. hovor&iacute;. Ako bolo uveden&eacute;, bol potvrden&yacute; z&aacute;ujem Moskvy vyrie&scaron;iť konflikt v&yacute;lučne mierov&yacute;mi prostriedkami na alternat&iacute;vnom z&aacute;klade minsk&eacute;ho komplexu opatren&iacute;. https://russian.rt.com/ussr/news/852852-lavrov-obse-donbass
Upravené 14. 4. 2021 o 18:08

USA nevyšlou bojové lodě do Černého moře.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/usa-nevyslou-bojove-lode-do-cerneho-more-podle-rusu-slo-o-provokaci-150739


Zřejmě se událo něco, o čem nás média neinformovala.


USA nevy&scaron;lou bojov&eacute; lodě do Čern&eacute;ho moře. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/usa-nevyslou-bojove-lode-do-cerneho-more-podle-rusu-slo-o-provokaci-150739 Zřejmě se ud&aacute;lo něco, o čem n&aacute;s m&eacute;dia neinformovala.

Lavrovovo memorandum předané Kerrymu v Dillí. Kerry je podle vývoje asi člověkem globalistů v týmu clintonitů. Postaral se o jeho projednání se skutečnými vojáky. Těm musí být jasné, že jakákoliv válka skončí fyzickou likvidací impéria.


Lavrovovo memorandum předan&eacute; Kerrymu v Dill&iacute;. Kerry je podle v&yacute;voje asi člověkem globalistů v t&yacute;mu clintonitů. Postaral se o jeho projedn&aacute;n&iacute; se skutečn&yacute;mi voj&aacute;ky. Těm mus&iacute; b&yacute;t jasn&eacute;, že jak&aacute;koliv v&aacute;lka skonč&iacute; fyzickou likvidac&iacute; imp&eacute;ria.

Zřejmě se událo něco, o čem nás média neinformovala.


Skôr ide o to čo im bolo oznámené (asi Pantagonom) t.j. povedali im, že ak sa tam objavia lode, tak tie rakety poletia na Washington alebo pri ich brehoch v medzinárodných v medzinárodných vodách vynorila ruská atómová ponorka a prekvapila americké námorníctvo.


[quote=&quot;pid:11412, uid:270&quot;]Zřejmě se ud&aacute;lo něco, o čem n&aacute;s m&eacute;dia neinformovala.[/quote] Sk&ocirc;r ide o to čo im bolo ozn&aacute;men&eacute; (asi Pantagonom) t.j. povedali im, že ak sa tam objavia lode, tak tie rakety poletia na Washington alebo pri ich brehoch v medzin&aacute;rodn&yacute;ch v medzin&aacute;rodn&yacute;ch vod&aacute;ch vynorila rusk&aacute; at&oacute;mov&aacute; ponorka a prekvapila americk&eacute; n&aacute;morn&iacute;ctvo.

Moderátor

Mäkká diplomacia

Lavrovovo memorandum předané Kerrymu v Dillí.


tvrdá diplomacia

alebo pri ich brehoch v medzinárodných v medzinárodných vodách vynorila ruská atómová ponorka


je to istené z viacerých úrovní. Ukrajina je v tom sama.


M&auml;kk&aacute; diplomacia [quote=&quot;pid:11434, uid:57&quot;]Lavrovovo memorandum předan&eacute; Kerrymu v Dill&iacute;.[/quote] tvrd&aacute; diplomacia [quote=&quot;pid:11439, uid:7&quot;]alebo pri ich brehoch v medzin&aacute;rodn&yacute;ch v medzin&aacute;rodn&yacute;ch vod&aacute;ch vynorila rusk&aacute; at&oacute;mov&aacute; ponorka[/quote] je to isten&eacute; z viacer&yacute;ch &uacute;rovn&iacute;. Ukrajina je v tom sama.
Upravené 15. 4. 2021 o 08:51

Kerry je podle vývoje asi člověkem globalistů

Kerry byl vzdy globalista.


[quote=&quot;pid:11434, uid:57&quot;]Kerry je podle v&yacute;voje asi člověkem globalistů[/quote] Kerry byl vzdy globalista.

USA nevyšlou bojové lodě do Černého moře.

Původně se uvádělo, že dva americké torpédoborce Roosevelt a Donald Cook by měly vstoupit do vodní oblasti postupně 14. až 15. dubna a zůstat tam do 4. až 5. května.
Jak uvedl ruský ministr zahraničních věcí Sergej Lavrov, plavba amerických lodí do Černého moře je doprovázena agresivní rétorikou, Moskva nechápe, jaké konkrétní cíle Washington sleduje.
https://cz.sputniknews.com/svet/2021041513483109-usa-zrusily-vyslani-valecnych-lodi-do-cerneho-more-uvadi-zdroj/


[quote=&quot;pid:11412, uid:270&quot;]USA nevy&scaron;lou bojov&eacute; lodě do Čern&eacute;ho moře.[/quote] Původně se uv&aacute;dělo, že dva americk&eacute; torp&eacute;doborce Roosevelt a Donald Cook by měly vstoupit do vodn&iacute; oblasti postupně 14. až 15. dubna a zůstat tam do 4. až 5. května. Jak uvedl rusk&yacute; ministr zahraničn&iacute;ch věc&iacute; Sergej Lavrov, plavba americk&yacute;ch lod&iacute; do Čern&eacute;ho moře je doprov&aacute;zena agresivn&iacute; r&eacute;torikou, Moskva nech&aacute;pe, jak&eacute; konkr&eacute;tn&iacute; c&iacute;le Washington sleduje. https://cz.sputniknews.com/svet/2021041513483109-usa-zrusily-vyslani-valecnych-lodi-do-cerneho-more-uvadi-zdroj/

„Amerika se vyděsila, Ukrajina ztichla“: Žirinovskij oznámil vítězství Ruska ve třetí světové válce


Источник: https://rusnext.ru/news/1618467062238647


&bdquo;Amerika se vyděsila, Ukrajina ztichla&ldquo;: Žirinovskij ozn&aacute;mil v&iacute;tězstv&iacute; Ruska ve třet&iacute; světov&eacute; v&aacute;lce Источник: https://rusnext.ru/news/1618467062238647

Rusko uzavírá Kerčský průliv
https://colonelcassad.livejournal.com/6704988.html


"Rusko uzavře Kerčský průliv pro průjezd válečných lodí od 24. dubna do 31. října pod záminkou vojenských cvičení. Civilní lodě jím mohou stále procházet jako dříve."


Rok neuveden...


Rusko uzav&iacute;r&aacute; Kerčsk&yacute; průliv https://colonelcassad.livejournal.com/6704988.html &quot;Rusko uzavře Kerčsk&yacute; průliv pro průjezd v&aacute;lečn&yacute;ch lod&iacute; od 24. dubna do 31. ř&iacute;jna pod z&aacute;minkou vojensk&yacute;ch cvičen&iacute;. Civiln&iacute; lodě j&iacute;m mohou st&aacute;le proch&aacute;zet jako dř&iacute;ve.&quot; Rok neuveden...

Jsou to jen prováděcí kroky v programu "Suverenizace Ruska". Oponentura se prostě nekoná, oznamovací povinnost zůstala - je to, koneckonců. slušnost, že...


Jsou to jen prov&aacute;děc&iacute; kroky v programu &quot;Suverenizace Ruska&quot;. Oponentura se prostě nekon&aacute;, oznamovac&iacute; povinnost zůstala - je to, koneckonců. slu&scaron;nost, že...

Rusi sa majú stiahnuť zo svojho územia v okolí Ukrajiny, ale Amíci asi poblúdili, lebo sú od svojho územia na míle ďaleko. To je v poriadku...
607d4a9568804


Rusi sa maj&uacute; stiahnuť zo svojho &uacute;zemia v okol&iacute; Ukrajiny, ale Am&iacute;ci asi pobl&uacute;dili, lebo s&uacute; od svojho &uacute;zemia na m&iacute;le ďaleko. To je v poriadku... ![607d4a9568804](serve/attachment&amp;path=607d4a9568804)

Myslím si, že toto je jasne a zrozumiteľné a nikto sa nebude potom vyhovárať, že nechápal. Teda ak nejaké potom ešte bude.


https://www.armadnymagazin.sk/2021/04/19/vojenske-lietadla-nad-krymom-budu-zostrelene-bez-varovania/


Mysl&iacute;m si, že toto je jasne a zrozumiteľn&eacute; a nikto sa nebude potom vyhov&aacute;rať, že nech&aacute;pal. Teda ak nejak&eacute; potom e&scaron;te bude. https://www.armadnymagazin.sk/2021/04/19/vojenske-lietadla-nad-krymom-budu-zostrelene-bez-varovania/

Zelensky pozval Putina na stretnutie na Donbas


Ukrajinský prezident tiež uviedol, že západné štáty a NATO sú pripravené poskytnúť krajine finančnú pomoc, ako aj uvaliť na Rusko prísnejšie sankcie.
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij pozval ruského prezidenta Vladimira Putina na stretnutie „kdekoľvek“ na Donbase, kde ku konfliktu dochádza. Ukrajinský vodca to uviedol v utorok prostredníctvom videosprávy.
Včera a dnes sa na rokovaniach Normandskej štvorky (Nemecko, Rusko, Ukrajina, Francúzsko - TASS) a bezpečnostnej podskupiny v TCG (Kontaktná skupina pre urovnanie konfliktu na Donbase - TASS) uskutočnilo obnovenie úplného prímeria. diskutovali. ..>, - povedal Zelensky. - Zároveň bol predložený návrh na stretnutie na kontaktnej linke s cieľom čo najpresnejšie vidieť a pochopiť situáciu. Čo by som mal pochopiť? Chodím tam každý mesiac. Pán Putin! Som pripravený ísť ešte ďalej a pozývam vás na stretnutie kdekoľvek na ukrajinskom Donbase, kde prebieha vojna. “


Ukrajinský vodca v súvislosti s Ruskom tiež poznamenal, že rozdielne názory Ukrajiny a Ruska na minulosť a budúcnosť nemožno považovať za problém, ale za príležitosť. "Ukrajina a Rusko sa napriek svojej spoločnej minulosti pozerajú na budúcnosť inak. My sme my. Ste to vy. To však nemusí byť nevyhnutne problém, je to príležitosť," uviedol. Zelenskij zároveň dodal, že to možno použiť na „zastavenie smrtiacej matematiky budúcich vojenských strát“.


Uviedol tiež, že Ukrajina má podporu západných štátov a NATO, sú pripravené poskytnúť krajine finančnú pomoc, ako aj uvaliť tvrdšie sankcie proti Rusku.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11201277


Zelensky pozval Putina na stretnutie na Donbas =============================================== Ukrajinsk&yacute; prezident tiež uviedol, že z&aacute;padn&eacute; &scaron;t&aacute;ty a NATO s&uacute; pripraven&eacute; poskytn&uacute;ť krajine finančn&uacute; pomoc, ako aj uvaliť na Rusko pr&iacute;snej&scaron;ie sankcie. Ukrajinsk&yacute; prezident Volodymyr Zelenskij pozval rusk&eacute;ho prezidenta Vladimira Putina na stretnutie &bdquo;kdekoľvek&ldquo; na Donbase, kde ku konfliktu doch&aacute;dza. Ukrajinsk&yacute; vodca to uviedol v utorok prostredn&iacute;ctvom videospr&aacute;vy. Včera a dnes sa na rokovaniach Normandskej &scaron;tvorky (Nemecko, Rusko, Ukrajina, Franc&uacute;zsko - TASS) a bezpečnostnej podskupiny v TCG (Kontaktn&aacute; skupina pre urovnanie konfliktu na Donbase - TASS) uskutočnilo obnovenie &uacute;pln&eacute;ho pr&iacute;meria. diskutovali. ..&gt;, - povedal Zelensky. - Z&aacute;roveň bol predložen&yacute; n&aacute;vrh na stretnutie na kontaktnej linke s cieľom čo najpresnej&scaron;ie vidieť a pochopiť situ&aacute;ciu. Čo by som mal pochopiť? Chod&iacute;m tam každ&yacute; mesiac. P&aacute;n Putin! Som pripraven&yacute; &iacute;sť e&scaron;te ďalej a poz&yacute;vam v&aacute;s na stretnutie kdekoľvek na ukrajinskom Donbase, kde prebieha vojna. &ldquo; Ukrajinsk&yacute; vodca v s&uacute;vislosti s Ruskom tiež poznamenal, že rozdielne n&aacute;zory Ukrajiny a Ruska na minulosť a bud&uacute;cnosť nemožno považovať za probl&eacute;m, ale za pr&iacute;ležitosť. &quot;Ukrajina a Rusko sa napriek svojej spoločnej minulosti pozeraj&uacute; na bud&uacute;cnosť inak. My sme my. Ste to vy. To v&scaron;ak nemus&iacute; byť nevyhnutne probl&eacute;m, je to pr&iacute;ležitosť,&quot; uviedol. Zelenskij z&aacute;roveň dodal, že to možno použiť na &bdquo;zastavenie smrtiacej matematiky bud&uacute;cich vojensk&yacute;ch str&aacute;t&ldquo;. Uviedol tiež, že Ukrajina m&aacute; podporu z&aacute;padn&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov a NATO, s&uacute; pripraven&eacute; poskytn&uacute;ť krajine finančn&uacute; pomoc, ako aj uvaliť tvrd&scaron;ie sankcie proti Rusku. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/11201277

Tak pozýva alebo sa vyhráža? Akýsi schizofrenický. smile


Tak poz&yacute;va alebo sa vyhr&aacute;ža? Ak&yacute;si schizofrenick&yacute;. :D
12
14.36k
102
21
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept