Politika v ČR
Sputnik V v Česku?

Prezident Miloš Zeman má od svého ruského protějšku Vladimira Putina slíbenou dodávku ruské vakcíny Sputnik V proti covidu-19, uvedla to televize CNN Prima News. Český prezident Putina oslovil dopisem. Certifikace vakcíny by stačila od Státního ústavu pro kontrolu léčiv.


Prezident Miloš Zeman má od svého ruského protějšku Vladimira Putina slíbenou dodávku ruské vakcíny Sputnik V proti covidu-19, uvedla to televize CNN Prima News. Český prezident Putina oslovil dopisem. Certifikace vakcíny by stačila od Státního ústavu pro kontrolu léčiv.

"Miloš Zeman uvedl, že Vladimiru Putinovi adresoval dopis, v němž ho o vakcínu Sputnik V po dohodě s premiérem Andrejem Babišem požádal. „Pokud jsem správně informován, tak této žádosti bude vyhověno. Budeme ale samozřejmě potřebovat tu certifikaci,“ řekl Zeman televizi CNN Prima NEWS. Zemanovi by prý „úplně stačila certifikace SÚKLu“.


https://cnn.iprima.cz/cesko-dostalo-prislib-na-dodavky-vakciny-sputnik-v-prozradil-prezident-milos-zeman-20015


A teď hrajte "odborníci" napříč politickým spektrem...


"Miloš Zeman uvedl, že Vladimiru Putinovi adresoval dopis, v němž ho o vakcínu Sputnik V po dohodě s premiérem Andrejem Babišem požádal. „Pokud jsem správně informován, tak této žádosti bude vyhověno. Budeme ale samozřejmě potřebovat tu certifikaci,“ řekl Zeman televizi CNN Prima NEWS. Zemanovi by prý „úplně stačila certifikace SÚKLu“. https://cnn.iprima.cz/cesko-dostalo-prislib-na-dodavky-vakciny-sputnik-v-prozradil-prezident-milos-zeman-20015 A teď hrajte "odborníci" napříč politickým spektrem...

@Neo pokud počítám dobře, tak toto téma je kandidát na sloučení do

https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/739/dalš%C3%AD-tah-prezidenta-republiky


protože @Ludvík byl rychlejší...

@Neo pokud počítám dobře, tak toto téma je kandidát na sloučení do https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/739/dalš%C3%AD-tah-prezidenta-republiky protože @Ludvík byl rychlejší...
Upravené 27. 2. 2021 o 20:40

Celou dobu v souvislosti s covidovou hysterií přemýšlím, jestli to nebyl záměr od GP vytvořit pro Česko takovou situaci, aby nebylo jiného vychodiska, než požádat o vakcínu Rusko, se udělat nedalo. Periferie, ve které se nachází okultní centrum židů, nesmí upadnout do chaosu. Navíc, v Izraelu udělali totéž.


Když se podívate na covidovou mapu, tak je velmi zvláštní, že všichni okolní státy kolem ČR jsou na tom podstatně lépe. Jakoby virus přesně poznal hranice států. Jak se to mohlo stát, když migranty nemáme, obyvatelstvo si moc nevyskakuje a plní nařízení. Těch pár případů nedisciplinovaného chování, nafouknutých médií, nestojí ani za řeč.


Itálie s Vatikánem také žádala Rusko o vakcínu. Rakousko - další židovský centrum jakbysmet.


Celou dobu v souvislosti s covidovou hysterií přemýšlím, jestli to nebyl záměr od GP vytvořit pro Česko takovou situaci, aby nebylo jiného vychodiska, než požádat o vakcínu Rusko, se udělat nedalo. Periferie, ve které se nachází okultní centrum židů, nesmí upadnout do chaosu. Navíc, v Izraelu udělali totéž. Když se podívate na covidovou mapu, tak je velmi zvláštní, že všichni okolní státy kolem ČR jsou na tom podstatně lépe. Jakoby virus přesně poznal hranice států. Jak se to mohlo stát, když migranty nemáme, obyvatelstvo si moc nevyskakuje a plní nařízení. Těch pár případů nedisciplinovaného chování, nafouknutých médií, nestojí ani za řeč. Itálie s Vatikánem také žádala Rusko o vakcínu. Rakousko - další židovský centrum jakbysmet.

všichni okolní státy kolem ČR jsou na tom podstatně lépe.

Kromě Slovenska...?


[quote="pid:5156, uid:158"]všichni okolní státy kolem ČR jsou na tom podstatně lépe.[/quote] Kromě Slovenska...?

Prezident Miloš Zeman má od svého ruského protějšku Vladimira Putina slíbenou dodávku ruské vakcíny Sputnik V proti covidu-19, uvedla to televize CNN Prima News. Český prezident Putina oslovil dopisem.

Není to do Zemana (otázka) a Putina (odpověď) hlavně vzkaz, že nám Rusové pomohou? Nenechají nás na pospas té fašistické svoloči co se tu snaží o převrat?
Když se podívate na covidovou mapu, tak je velmi zvláštní, že všichni okolní státy kolem ČR jsou na tom podstatně lépe. Jakoby virus přesně poznal hranice států. Jak se to mohlo stát, když migranty nemáme, obyvatelstvo si moc nevyskakuje a plní nařízení. Těch pár případů nedisciplinovaného chování, nafouknutých médií, nestojí ani za řeč.

Jsme velmi důležití pro řízení v regionu (udržení pák moci) jak pro bažinu tak pro staré průmyslové elity. Zatím není rozhodnuto, proto ten tlak. A Zeman se obrací s prosbou o pomoc na Putina. Je to upozornění, že tu má své zájmy i Rusko.


[quote="pid:5144, uid:307"]Prezident Miloš Zeman má od svého ruského protějšku Vladimira Putina slíbenou dodávku ruské vakcíny Sputnik V proti covidu-19, uvedla to televize CNN Prima News. Český prezident Putina oslovil dopisem.[/quote] Není to do Zemana (otázka) a Putina (odpověď) hlavně vzkaz, že nám Rusové pomohou? Nenechají nás na pospas té fašistické svoloči co se tu snaží o převrat? [quote="pid:5156, uid:158"]Když se podívate na covidovou mapu, tak je velmi zvláštní, že všichni okolní státy kolem ČR jsou na tom podstatně lépe. Jakoby virus přesně poznal hranice států. Jak se to mohlo stát, když migranty nemáme, obyvatelstvo si moc nevyskakuje a plní nařízení. Těch pár případů nedisciplinovaného chování, nafouknutých médií, nestojí ani za řeč.[/quote] Jsme velmi důležití pro řízení v regionu (udržení pák moci) jak pro bažinu tak pro staré průmyslové elity. Zatím není rozhodnuto, proto ten tlak. A Zeman se obrací s prosbou o pomoc na Putina. Je to upozornění, že tu má své zájmy i Rusko.

Kromě Slovenska...?

Sme v tom spolu vsak sme bratia... Vzdy ked vidim tu synchornizaciu procesov hovorim si: pruty drzia spolu


[quote="pid:5157, uid:240"]Kromě Slovenska...?[/quote] Sme v tom spolu vsak sme bratia... Vzdy ked vidim tu synchornizaciu procesov hovorim si: pruty drzia spolu

Nechtěl bych teď být na místě ředitelky SÚKL. Je před ní těžké rozhodnutí "zelené papírky" nebo zdraví českých občanů.


Nechtěl bych teď být na místě ředitelky SÚKL. Je před ní těžké rozhodnutí "zelené papírky" nebo zdraví českých občanů.

Konečně se začne řešit, proč SÚKL funguje jen jako tisková agentura EMA a NIH a nevykonávají samostatnou tvůrčí činnost v prospěch občanů.


Na druhou stranu se jedná o malý úřad a pokud by jim ministr zdravotnictví dal příkaz ohledně např. Ivermectinu či Sputniku, musel by začít pracovat. Nekompetentní osoby jsou na více úrovních řízení.


Konečně se začne řešit, proč SÚKL funguje jen jako tisková agentura EMA a NIH a nevykonávají samostatnou tvůrčí činnost v prospěch občanů. Na druhou stranu se jedná o malý úřad a pokud by jim ministr zdravotnictví dal příkaz ohledně např. Ivermectinu či Sputniku, musel by začít pracovat. Nekompetentní osoby jsou na více úrovních řízení.

"Již několikrát jsem pravil – je to naše práce. Ne, už to opakovat nebudu. Přestože je. Ale trvá to dlouho a vůbec nikdo ani z těch „mocných“ netuší, natož aby se staral, v čem nejen můj personál přes rok pracuje. Zvláště pak od podzimu. Zatímco ONI žvaní, zde je to jen horší a horší. Kdo nevěří, měl by to vidět, zažít. Je to jako v každé válce - o vojsku skutečně v první linii slyšíte málo. Většinu z nich v životě neuvidíte, neuslyšíte. Od toho jsou tu přece jiní. Přitom oni „tam někde" dnes již zapomenutí bojují. Za nás, za své byť zcela neschopné velitele. Nejen doktoři, ale hlavně sestry, sanitáři, laboranti, uklízečky aj. aj. Jsem na to, co vydrželi, neskutečně pyšný. A to jich přes 20 procent do očkování omarodilo. Že je personálu a hlavně tzv. jipových lůžek málo, jsme někteří tvrdili již dávno. NIKDO to neposlouchal. Přitom i titíž se dnes velmi diví. To je na přes držku, omlouvám se. Přesto jsme byli schopni počet lůžek díky většímu nasazení sester a dalších z týmu z nouze ještě navýšit. Sice to vlastně taky odporuje předpisům a zákonům, ale snad do konce pandemie nás za to nezavřou. Když už i porušování ústavy je beztrestné.... "


https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Primar-Koskuba-z-prvni-linie-Misto-ockovani-se-resilo-kdy-otevrit-salony-pro-psy-a-kocicky-Rikali-jsme-ze-bude-malo-JIP-luzek-Nikdo-nas-neposlouchal-Na-pres-drz-u-655499


"Již několikrát jsem pravil – je to naše práce. Ne, už to opakovat nebudu. Přestože je. Ale trvá to dlouho a vůbec nikdo ani z těch „mocných“ netuší, natož aby se staral, v čem nejen můj personál přes rok pracuje. Zvláště pak od podzimu. Zatímco ONI žvaní, zde je to jen horší a horší. Kdo nevěří, měl by to vidět, zažít. Je to jako v každé válce - o vojsku skutečně v první linii slyšíte málo. Většinu z nich v životě neuvidíte, neuslyšíte. Od toho jsou tu přece jiní. Přitom oni „tam někde" dnes již zapomenutí bojují. Za nás, za své byť zcela neschopné velitele. Nejen doktoři, ale hlavně sestry, sanitáři, laboranti, uklízečky aj. aj. Jsem na to, co vydrželi, neskutečně pyšný. A to jich přes 20 procent do očkování omarodilo. Že je personálu a hlavně tzv. jipových lůžek málo, jsme někteří tvrdili již dávno. NIKDO to neposlouchal. Přitom i titíž se dnes velmi diví. To je na přes držku, omlouvám se. Přesto jsme byli schopni počet lůžek díky většímu nasazení sester a dalších z týmu z nouze ještě navýšit. Sice to vlastně taky odporuje předpisům a zákonům, ale snad do konce pandemie nás za to nezavřou. Když už i porušování ústavy je beztrestné.... " https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Primar-Koskuba-z-prvni-linie-Misto-ockovani-se-resilo-kdy-otevrit-salony-pro-psy-a-kocicky-Rikali-jsme-ze-bude-malo-JIP-luzek-Nikdo-nas-neposlouchal-Na-pres-drz-u-655499

Okrúhly stôl Máši Šukšinovej. Informácie okolo vakcinácie.


Tiež som si dávnejšie povedala, že keď očkovať, tak len Sputnikom. No teraz vidím, že žiadna vakcinácia!


Tu hovoria skúsení vedci, dokonca vojaci o dosť zlých výsledkoch vakcinácie, až 10 percent ľudí - odhadom - má následky, cítia sa, akoby mali covid. Vojaci sú nútení sa očkovať, otvorene hovoria aj o smrteľných následkoch očkovania.
Ruštinári, vypočujte si to:


Nejde mi to vložiť, tak do jutúbu:
ЧТО ГОВОРЯТ ВОЕННОСЛУЖАЩИЕ? / КРУГЛЫЙ СТОЛ / МАРИЯ ШУКШИНА


КТО ГОВОРИТ ПРАВДУ О ВИРУСЕ, О ВАКЦИНАЦИИ? / КРУГЛЫЙ СТОЛ / МАРИЯ ШУКШИНА


www.youtube.com/watch?v=TMwfPr_TEfY
www.youtube.com/watch?v=j31xKZno4KM


Okrúhly stôl Máši Šukšinovej. Informácie okolo vakcinácie. Tiež som si dávnejšie povedala, že keď očkovať, tak len Sputnikom. No teraz vidím, že žiadna vakcinácia! Tu hovoria skúsení vedci, dokonca vojaci o dosť zlých výsledkoch vakcinácie, až 10 percent ľudí - odhadom - má následky, cítia sa, akoby mali covid. Vojaci sú nútení sa očkovať, otvorene hovoria aj o smrteľných následkoch očkovania. Ruštinári, vypočujte si to: Nejde mi to vložiť, tak do jutúbu: ЧТО ГОВОРЯТ ВОЕННОСЛУЖАЩИЕ? / КРУГЛЫЙ СТОЛ / МАРИЯ ШУКШИНА КТО ГОВОРИТ ПРАВДУ О ВИРУСЕ, О ВАКЦИНАЦИИ? / КРУГЛЫЙ СТОЛ / МАРИЯ ШУКШИНА www.youtube.com/watch?v=TMwfPr_TEfY www.youtube.com/watch?v=j31xKZno4KM

Itálie s Vatikánem také žádala Rusko o vakcínu. Rakousko - další židovský centrum jakbysmet.
Židostvo, židovstvo, pořád do kola, tenhle "národ" je za vším špatným co se na světě děje, bo oni jsou ti vyvolení a mi gojim hovada.


[quote="pid:5156, uid:158"]Itálie s Vatikánem také žádala Rusko o vakcínu. Rakousko - další židovský centrum jakbysmet.[/quote] Židostvo, židovstvo, pořád do kola, tenhle "národ" je za vším špatným co se na světě děje, bo oni jsou ti vyvolení a mi gojim hovada.

Dle slov pana prezidenta má ruská vakcína Sputnik V dorazit do ČR co nejdříve... Také mluvil o nižší působnosti vakcíny Astra Zeneca...


https://www.hrad.cz/cs/prezident-cr/soucasny-prezident-cr/vybrane-projevy-a-rozhovory/rozhovor-prezidenta-republiky-pro-porad-tv-prima-partie-terezie-tomankove-15825


Dle slov pana prezidenta má ruská vakcína Sputnik V dorazit do ČR co nejdříve... Také mluvil o nižší působnosti vakcíny Astra Zeneca... https://www.hrad.cz/cs/prezident-cr/soucasny-prezident-cr/vybrane-projevy-a-rozhovory/rozhovor-prezidenta-republiky-pro-porad-tv-prima-partie-terezie-tomankove-15825
Upravené 28. 2. 2021 o 12:03

fakt smrtelne nasledky ockovania Sputnikom? a ze to ziadne zapadne media nerozmazavali sa cudujem


fakt smrtelne nasledky ockovania Sputnikom? a ze to ziadne zapadne media nerozmazavali sa cudujem

“Prezident Miloš Zeman v nedělní Partii CNN Prima News oznámil, že v září epidemie skončí díky očkování.”
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zeman-maximalne-uderil-Odmitat-ockovani-proti-covidu-je-lehce-dementni-Treba-Csakova-Vojaci-budte-prisni-na-odmitace-655552


„Já říkám, že v září epidemie skončí,“ oznámil prezident
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zeman-rozjel-kanonadu-Lehce-dementni-odmitaci-ockovani-Novinarsti-blbecci-Blatny-na-odpocinek-Pokud-nas-Koudelkove-budou-varovat-pred-ruskou-a-cinskou-vakcinou-655555


“Prezident Miloš Zeman v nedělní Partii CNN Prima News oznámil, že v září epidemie skončí díky očkování.” https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zeman-maximalne-uderil-Odmitat-ockovani-proti-covidu-je-lehce-dementni-Treba-Csakova-Vojaci-budte-prisni-na-odmitace-655552 „Já říkám, že v září epidemie skončí,“ oznámil prezident https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zeman-rozjel-kanonadu-Lehce-dementni-odmitaci-ockovani-Novinarsti-blbecci-Blatny-na-odpocinek-Pokud-nas-Koudelkove-budou-varovat-pred-ruskou-a-cinskou-vakcinou-655555
Upravené 28. 2. 2021 o 13:40

Okrúhly stôl Máši Šukšinovej. Informácie okolo vakcinácie.


Nepříjde ti divné, že Marie Šukšina, která se nedávno zastávala svého kamaráda alkoholika Michaila Jefremova, který v ožralosti zabil člověka, které Medvěděv udělil titul "zasloužené herečky", nikdo neví ani za co,
https://www.youtube.com/watch?v=t1Pzpl8EAoo&feature=emb_title


nejdříve lobbovala ve volbách proti Putinovi, potom proti referendu o ústavě, dnes s dalšími liberasty lobbuje proti vakcíně Sputnik?
Co tam řekli konkrétního? Koho ta vakcína zabila, poškodila atd.? Jakou oznamili převratnou a zaručenou informaci, že tě to přivedlo k závěru

No teraz vidím, že žiadna vakcinácia!
?


Mohla bys vypracovat analýzu řečeného?


[quote="pid:5197, uid:336"]Okrúhly stôl Máši Šukšinovej. Informácie okolo vakcinácie.[/quote] Nepříjde ti divné, že Marie Šukšina, která se nedávno zastávala svého kamaráda alkoholika Michaila Jefremova, který v ožralosti zabil člověka, které Medvěděv udělil titul "zasloužené herečky", nikdo neví ani za co, https://www.youtube.com/watch?v=t1Pzpl8EAoo&feature=emb_title nejdříve lobbovala ve volbách proti Putinovi, potom proti referendu o ústavě, dnes s dalšími liberasty lobbuje proti vakcíně Sputnik? Co tam řekli konkrétního? Koho ta vakcína zabila, poškodila atd.? Jakou oznamili převratnou a zaručenou informaci, že tě to přivedlo k závěru [quote="pid:5197, uid:336"]No teraz vidím, že žiadna vakcinácia![/quote]? Mohla bys vypracovat analýzu řečeného?

Židostvo, židovstvo, pořád do kola, tenhle "národ" je za vším špatným co se na světě děje, bo oni jsou ti vyvolení a mi gojim hovada.


Židovstvo je jenom instrument, celý národ bych do toho nezahrnoval. Důvod pro holokausty v průběhu historického procesu byl právě ten, že bylo zapotřebí ořezávat větve, které měly snahu se stát národem a ne jenom instrumentem.


[quote="pid:5199, uid:149"]Židostvo, židovstvo, pořád do kola, tenhle "národ" je za vším špatným co se na světě děje, bo oni jsou ti vyvolení a mi gojim hovada.[/quote] Židovstvo je jenom instrument, celý národ bych do toho nezahrnoval. Důvod pro holokausty v průběhu historického procesu byl právě ten, že bylo zapotřebí ořezávat větve, které měly snahu se stát národem a ne jenom instrumentem.

Vakcínu Sputnik registrovat nesmíme, odmítl SÚKL plán Zemana a Babiše


https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/sputnik-registrace-sukl-ema-vakcina.A210228_144131_domaci_baky#anketa-progress-A20210228_hm1_265


Nejde-li registrace s Blatným, půjde zřejmě bez Blatného. Zřejmě mu jsou "zelené nastříhané papírky" od jeho páníčka bližší než zdraví a život jeho českých spoluobčanů.


...ta džungle ho sežrala.."


Vakcínu Sputnik registrovat nesmíme, odmítl SÚKL plán Zemana a Babiše https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/sputnik-registrace-sukl-ema-vakcina.A210228_144131_domaci_baky#anketa-progress-A20210228_hm1_265 Nejde-li registrace s Blatným, půjde zřejmě bez Blatného. Zřejmě mu jsou "zelené nastříhané papírky" od jeho páníčka bližší než zdraví a život jeho českých spoluobčanů. ...ta džungle ho sežrala.."
Upravené 28. 2. 2021 o 16:46

Část mzdy lidí pracujících na home office by podle Vystrčila mohla jít potřebnějším


Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/cast-mzdy-lidi-pracujicich-na-home-office-by-dle-vystrcila-mohla-jit-potrebnejsim.A210228_153239_ln_domov_sed


Vystrčil se nezdá, ten je "kovaný". Už dlouho jsem se tak "nezasmál"....


Část mzdy lidí pracujících na home office by podle Vystrčila mohla jít potřebnějším Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/cast-mzdy-lidi-pracujicich-na-home-office-by-dle-vystrcila-mohla-jit-potrebnejsim.A210228_153239_ln_domov_sed Vystrčil se nezdá, ten je "kovaný". Už dlouho jsem se tak "nezasmál"....

sranda je, ze vsak senatori za ODS to mohli zacat realizovat aj bez ostatnych:-)


sranda je, ze vsak senatori za ODS to mohli zacat realizovat aj bez ostatnych:-)

fakt smrtelne nasledky ockovania Sputnikom? a ze to ziadne zapadne media nerozmazavali sa cudujem


Smrteľné pre koho?


[quote="pid:5224, uid:187"]fakt smrtelne nasledky ockovania Sputnikom? a ze to ziadne zapadne media nerozmazavali sa cudujem[/quote] Smrteľné pre koho?

Moderátor

Napadla mě děsivě perverzní myšlenka. Ale moc se mi líbí.


A co když je to s tou registrací Sputniku V celé úplně jinak. Mohli dopředu důvodně předpokládat, že to EMA nechválí. Takže země pokud ji budou chtít, obrátí se na své příslušné státní úřady, aby ji schválily, je to jejich práce a odpovědnost. Příklad Maďarsko. Další důkaz zbytečnosti EU.


Tedy tím by byl vražen další klín do EU ze strany Ruské Federace. Jen houšť a větší kapky!


Napadla mě děsivě perverzní myšlenka. Ale moc se mi líbí. A co když je to s tou registrací Sputniku V celé úplně jinak. Mohli dopředu důvodně předpokládat, že to EMA nechválí. Takže země pokud ji budou chtít, obrátí se na své příslušné státní úřady, aby ji schválily, je to jejich práce a odpovědnost. Příklad Maďarsko. Další důkaz zbytečnosti EU. Tedy tím by byl vražen další klín do EU ze strany Ruské Federace. Jen houšť a větší kapky!

Moderuje to Šukšina, ale je tam napr. aj Četveriková. A ďalší zrejme "závadní", ktorý nezdieľajú Vaše nadšenie:
Игорь Гундаров - профессор, доктор медицинских наук
Александр Редько - профессор, доктор медицинских наук
Александр Полетаев - профессор, доктор медицинских наук
Владислав Шафалинов - профессор, доктор медицинских наук
Елена Калле - молекулярный биолог
Андрей Цветков - иммунолог, вирусолог, бактериолог
Павел Воробьев - заведующий кафедрой гематологии и гериатрии Института профессионального образования Первого МГМУ
Маргарита Павлова - член Совета Федерации, сенатор от Челябинской области
Николай Земцов - депутат Государственной Думы РФ
Александр Головашкин - полковник полиции, Герой Российской Федерации
Андрей Павлов - полковник, участник совета общероссийского офицерского собрания
Ольга Четверикова - кандидат исторических наук
Ирина Медведева - клинический психолог
Дмитрий Казаков - адвокат
Екатерина Соловьева - общероссийская общественная организация "Выбираем жизнь"
Александр Порожняков - руководитель ОД "Царский крест"
V jednom z dielov sa hovorí o smrti mladého vojaka, ja som si to nevymyslela.
https://www.youtube.com/watch?v=TMwfPr_TEfY&list=PLchGqKOa5B7RMDO3kAKfYsRHKMAb78g0p&index=9


Moderuje to Šukšina, ale je tam napr. aj Četveriková. A ďalší zrejme "závadní", ktorý nezdieľajú Vaše nadšenie: Игорь Гундаров - профессор, доктор медицинских наук Александр Редько - профессор, доктор медицинских наук Александр Полетаев - профессор, доктор медицинских наук Владислав Шафалинов - профессор, доктор медицинских наук Елена Калле - молекулярный биолог Андрей Цветков - иммунолог, вирусолог, бактериолог Павел Воробьев - заведующий кафедрой гематологии и гериатрии Института профессионального образования Первого МГМУ Маргарита Павлова - член Совета Федерации, сенатор от Челябинской области Николай Земцов - депутат Государственной Думы РФ Александр Головашкин - полковник полиции, Герой Российской Федерации Андрей Павлов - полковник, участник совета общероссийского офицерского собрания Ольга Четверикова - кандидат исторических наук Ирина Медведева - клинический психолог Дмитрий Казаков - адвокат Екатерина Соловьева - общероссийская общественная организация "Выбираем жизнь" Александр Порожняков - руководитель ОД "Царский крест" V jednom z dielov sa hovorí o smrti mladého vojaka, ja som si to nevymyslela. https://www.youtube.com/watch?v=TMwfPr_TEfY&list=PLchGqKOa5B7RMDO3kAKfYsRHKMAb78g0p&index=9

Sputniku V

Sputnik V jako S-400.
Aneb když to nemůžeš zastavit (vakcinaci) postav se tomu do čela.


[quote="pid:5265, uid:311"]Sputniku V[/quote] Sputnik V jako S-400. Aneb když to nemůžeš zastavit (vakcinaci) postav se tomu do čela.

tak toto téma je kandidát na sloučení do


zlucil som to do tejto temy, pretoze uz v nej boli prispevky a v Ludikovej nebol ziaden


[quote="pid:5155, uid:240"]tak toto téma je kandidát na sloučení do[/quote] zlucil som to do tejto temy, pretoze uz v nej boli prispevky a v Ludikovej nebol ziaden

Babiš je presvedčený, že Česká republika môže začať očkovať vakcínou „Sputnik V“ bez toho, aby čakala na schválenie EÚ


Predseda vlády je presvedčený, že o niekoľko mesiacov budú ďalšie členské štáty EÚ túto vakcínu „chcieť“


Český premiér Andrej Babiš je presvedčený, že republika môže začať očkovať obyvateľstvo ruským liekom proti koronavírusu Sputnik V bez toho, aby čakala na registráciu vakcíny Európskou agentúrou pre lieky (EMA). Vedúci kabinetu vyjadril svoj názor v nedeľu v éteri televízneho kanálu CNN Prima.


"Stačilo by získať súhlas českého farmaceutického regulátora [Štátny ústav pre kontrolu liečiv]. Prečo by sme mali [nás] čakať na [rozhodnutie] Európskej agentúry pre lieky?" Uviedol Babis. „Výrobca Ruská vakcína sa nebude vzťahovať na EMA so žiadosťou o registráciu Sputniku V „<...>. Verte mi, že o pár mesiacov budú Sputnik V chcieť ďalšie členské štáty EÚ. Hovoril som o tom už na zasadnutí Európskej rady . “


Babiš zdôraznil, že má úplnú dôveru v ruskú vakcínu. Ako pripomenul, počas existencie socialistického bloku boli Česi očkovaní sovietskymi drogami, ktoré boli kvalitné a účinné. V tejto súvislosti premiér odmietol pokusy o ohováranie Sputniku V z politických alebo ideologických dôvodov.


Máme ľudí, ktorí chcú byť očkovaní Sputnikom V. Vo svete chce ruskú vakcínu dostať 65 krajín. Šiesti z nich sú členmi Európskej únie, "uviedol Babiš. Ako informoval premiér, 8. februára hovoril so šéfom Ministerstva priemyslu a obchodu RF Denisom Manturovom o možnosti Českej republiky získať Sputnik V.


„Pracujeme [na čo najrýchlejšom získaní ruskej vakcíny]. Štátny ústav pre kontrolu liečiv preskúma dokumentáciu [k Sputniku V], vydá stanovisko a potom musí [české] ministerstvo zdravotníctva udeliť povolenie na použitie vakcína [v republike]. “, - uviedol predseda vlády.


Český prezident Miloš Zeman v sobotu pre CNN Prima uviedol, že poslal list svojmu ruskému náprotivku Vladimirovi Putinovi so žiadosťou o poskytnutie jeho krajiny Sputnik V a ráta s včasným dodávkou drogy do republiky.


Situácia spôsobená koronavírusom


České ministerstvo zdravotníctva v nedeľu skôr informovalo, že epidémia koronavírusov si už vyžiadala životy 20 339 obyvateľov republiky. Na konci týždňa si krajina získala prvenstvo vo svete, pokiaľ ide o počet nových infekcií na 1 milión obyvateľov. Celkový počet nakazených v Českej republike, kde žije 10,46 milióna ľudí, dosiahol 1 235 480.


27 decembra sa v krajine začalo očkovať proti koronavírusom. Prešlo ním 649 868 ľudí. Republika dostáva lieky vyrábané americkou spoločnosťou Pfizer a jej nemeckým partnerom BioNTech, americkou spoločnosťou Moderna a britsko-švédskou spoločnosťou AstraZeneca.
https://tass.ru/obschestvo/10799945


**Babi&scaron; je presvedčen&yacute;, že Česk&aacute; republika m&ocirc;že začať očkovať vakc&iacute;nou &bdquo;Sputnik V&ldquo; bez toho, aby čakala na schv&aacute;lenie E&Uacute;** Predseda vl&aacute;dy je presvedčen&yacute;, že o niekoľko mesiacov bud&uacute; ďal&scaron;ie člensk&eacute; &scaron;t&aacute;ty E&Uacute; t&uacute;to vakc&iacute;nu &bdquo;chcieť&ldquo; Česk&yacute; premi&eacute;r Andrej Babi&scaron; je presvedčen&yacute;, že republika m&ocirc;že začať očkovať obyvateľstvo rusk&yacute;m liekom proti koronav&iacute;rusu Sputnik V bez toho, aby čakala na registr&aacute;ciu vakc&iacute;ny Eur&oacute;pskou agent&uacute;rou pre lieky (EMA). Ved&uacute;ci kabinetu vyjadril svoj n&aacute;zor v nedeľu v &eacute;teri telev&iacute;zneho kan&aacute;lu CNN Prima. &quot;Stačilo by z&iacute;skať s&uacute;hlas česk&eacute;ho farmaceutick&eacute;ho regul&aacute;tora [&Scaron;t&aacute;tny &uacute;stav pre kontrolu liečiv]. Prečo by sme mali [n&aacute;s] čakať na [rozhodnutie] Eur&oacute;pskej agent&uacute;ry pre lieky?&quot; Uviedol Babis. &bdquo;V&yacute;robca Rusk&aacute; vakc&iacute;na sa nebude vzťahovať na EMA so žiadosťou o registr&aacute;ciu Sputniku V &bdquo;&lt;...&gt;. Verte mi, že o p&aacute;r mesiacov bud&uacute; Sputnik V chcieť ďal&scaron;ie člensk&eacute; &scaron;t&aacute;ty E&Uacute;. Hovoril som o tom už na zasadnut&iacute; Eur&oacute;pskej rady . &ldquo; Babi&scaron; zd&ocirc;raznil, že m&aacute; &uacute;pln&uacute; d&ocirc;veru v rusk&uacute; vakc&iacute;nu. Ako pripomenul, počas existencie socialistick&eacute;ho bloku boli Česi očkovan&iacute; sovietskymi drogami, ktor&eacute; boli kvalitn&eacute; a &uacute;činn&eacute;. V tejto s&uacute;vislosti premi&eacute;r odmietol pokusy o ohov&aacute;ranie Sputniku V z politick&yacute;ch alebo ideologick&yacute;ch d&ocirc;vodov. M&aacute;me ľud&iacute;, ktor&iacute; chc&uacute; byť očkovan&iacute; Sputnikom V. Vo svete chce rusk&uacute; vakc&iacute;nu dostať 65 kraj&iacute;n. &Scaron;iesti z nich s&uacute; členmi Eur&oacute;pskej &uacute;nie, &quot;uviedol Babi&scaron;. Ako informoval premi&eacute;r, 8. febru&aacute;ra hovoril so &scaron;&eacute;fom Ministerstva priemyslu a obchodu RF Denisom Manturovom o možnosti Českej republiky z&iacute;skať Sputnik V. &bdquo;Pracujeme [na čo najr&yacute;chlej&scaron;om z&iacute;skan&iacute; ruskej vakc&iacute;ny]. &Scaron;t&aacute;tny &uacute;stav pre kontrolu liečiv presk&uacute;ma dokument&aacute;ciu [k Sputniku V], vyd&aacute; stanovisko a potom mus&iacute; [česk&eacute;] ministerstvo zdravotn&iacute;ctva udeliť povolenie na použitie vakc&iacute;na [v republike]. &ldquo;, - uviedol predseda vl&aacute;dy. Česk&yacute; prezident Milo&scaron; Zeman v sobotu pre CNN Prima uviedol, že poslal list svojmu rusk&eacute;mu n&aacute;protivku Vladimirovi Putinovi so žiadosťou o poskytnutie jeho krajiny Sputnik V a r&aacute;ta s včasn&yacute;m dod&aacute;vkou drogy do republiky. **Situ&aacute;cia sp&ocirc;soben&aacute; koronav&iacute;rusom** Česk&eacute; ministerstvo zdravotn&iacute;ctva v nedeľu sk&ocirc;r informovalo, že epid&eacute;mia koronav&iacute;rusov si už vyžiadala životy 20 339 obyvateľov republiky. Na konci t&yacute;ždňa si krajina z&iacute;skala prvenstvo vo svete, pokiaľ ide o počet nov&yacute;ch infekci&iacute; na 1 mili&oacute;n obyvateľov. Celkov&yacute; počet nakazen&yacute;ch v Českej republike, kde žije 10,46 mili&oacute;na ľud&iacute;, dosiahol 1 235 480. 27 decembra sa v krajine začalo očkovať proti koronav&iacute;rusom. Pre&scaron;lo n&iacute;m 649 868 ľud&iacute;. Republika dost&aacute;va lieky vyr&aacute;ban&eacute; americkou spoločnosťou Pfizer a jej nemeck&yacute;m partnerom BioNTech, americkou spoločnosťou Moderna a britsko-&scaron;v&eacute;dskou spoločnosťou AstraZeneca. https://tass.ru/obschestvo/10799945

Pryč z EU. Sputnik: Úřední stanovisko. A je zle. Zeman a Babiš, o ně nejde
01.03.2021 8:17
Prezident Miloš Zeman a premiér Andrej Babiš (ANO) v rozhovorech pro televizi Prima horovali pro ruskou vakcínu Sputnik. Zeman už dopředu vzkazoval, že bude přehlížet „blbečky“, kteří ho budou za shánění ruské vakcíny kritizovat, protože mu nejde o ideologii, ale o zdraví národa. Státní ústav pro kontrolu léčiv však oznámil, že Sputnik schválit nemůže. V tu chvíli se do věci rázně vložil někdejší hradní právník Pavel Hasenkopf. Ignorujte právo EU, zahřměl.


"Státní ústav pro kontrolu léčiv dal však jasně najevo, že ruskou vakcínu Sputnik schválit nemůže. Prý je třeba se obrátit na Ministerstvo zdravotnictví ČR, které může u ruské a čínské vakcíny udělit očkovací výjimku.


„Vakcíny proti COVID-19 je podle platné legislativy možné registrovat jen centralizovaně v rámci EU. Druhá možnost je výjimka ministerstva zdravotnictví o použití neregistrovaného léčivého přípravku. SÚKL sám tedy vakcíny proti COVID-19 registrovat nemůže,“ uvedl SÚKL na sociální síti Twitter."


"A někdejší hradní právník Pavel Hasenkopf se pořádně rozčílil:


„V tom případě je třeba právo EU ignorovat, popř. rovnou prásknout v Evropském svazu dveřmi. Tady nebudou zbytečně umírat lidé jen kvůli mocichtivosti EU,“ vypálil na Facebooku.


„Máme eurofilnější ministerské úředníky, než má sama Brusel. Momentálně rebelují proti vlastnímu prezidentovi a premiérovi, zaštítěni Petříčkem, aby poté, co Brusel zvoral nákup politicky spřátelených vakcín, nebylo dovoleno nás zachránit Rusům s jejich Sputnikem. Možná, až ho od Rusů koupí Němci, že nám taky trochu dají, ale přímý nákup, to tahle euroněmecká klika nikdy nedovolí,“ přisadil si ještě."


https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pryc-z-EU-Sputnik-Uredni-stanovisko-A-je-zle-Zeman-a-Babis-o-ne-nejde-655608


Pryč z EU. Sputnik: &Uacute;ředn&iacute; stanovisko. A je zle. Zeman a Babi&scaron;, o ně nejde 01.03.2021 8:17 Prezident Milo&scaron; Zeman a premi&eacute;r Andrej Babi&scaron; (ANO) v rozhovorech pro televizi Prima horovali pro ruskou vakc&iacute;nu Sputnik. Zeman už dopředu vzkazoval, že bude přehl&iacute;žet &bdquo;blbečky&ldquo;, kteř&iacute; ho budou za sh&aacute;něn&iacute; rusk&eacute; vakc&iacute;ny kritizovat, protože mu nejde o ideologii, ale o zdrav&iacute; n&aacute;roda. St&aacute;tn&iacute; &uacute;stav pro kontrolu l&eacute;čiv v&scaron;ak ozn&aacute;mil, že Sputnik schv&aacute;lit nemůže. V tu chv&iacute;li se do věci r&aacute;zně vložil někdej&scaron;&iacute; hradn&iacute; pr&aacute;vn&iacute;k Pavel Hasenkopf. Ignorujte pr&aacute;vo EU, zahřměl. &quot;St&aacute;tn&iacute; &uacute;stav pro kontrolu l&eacute;čiv dal v&scaron;ak jasně najevo, že ruskou vakc&iacute;nu Sputnik schv&aacute;lit nemůže. Pr&yacute; je třeba se obr&aacute;tit na Ministerstvo zdravotnictv&iacute; ČR, kter&eacute; může u rusk&eacute; a č&iacute;nsk&eacute; vakc&iacute;ny udělit očkovac&iacute; v&yacute;jimku. &bdquo;Vakc&iacute;ny proti COVID-19 je podle platn&eacute; legislativy možn&eacute; registrovat jen centralizovaně v r&aacute;mci EU. Druh&aacute; možnost je v&yacute;jimka ministerstva zdravotnictv&iacute; o použit&iacute; neregistrovan&eacute;ho l&eacute;čiv&eacute;ho př&iacute;pravku. S&Uacute;KL s&aacute;m tedy vakc&iacute;ny proti COVID-19 registrovat nemůže,&ldquo; uvedl S&Uacute;KL na soci&aacute;ln&iacute; s&iacute;ti Twitter.&quot; &quot;A někdej&scaron;&iacute; hradn&iacute; pr&aacute;vn&iacute;k Pavel Hasenkopf se poř&aacute;dně rozč&iacute;lil: &bdquo;V tom př&iacute;padě je třeba pr&aacute;vo EU ignorovat, popř. rovnou pr&aacute;sknout v Evropsk&eacute;m svazu dveřmi. Tady nebudou zbytečně um&iacute;rat lid&eacute; jen kvůli mocichtivosti EU,&ldquo; vyp&aacute;lil na Facebooku. &bdquo;M&aacute;me eurofilněj&scaron;&iacute; ministersk&eacute; &uacute;ředn&iacute;ky, než m&aacute; sama Brusel. Moment&aacute;lně rebeluj&iacute; proti vlastn&iacute;mu prezidentovi a premi&eacute;rovi, za&scaron;t&iacute;těni Petř&iacute;čkem, aby pot&eacute;, co Brusel zvoral n&aacute;kup politicky spř&aacute;telen&yacute;ch vakc&iacute;n, nebylo dovoleno n&aacute;s zachr&aacute;nit Rusům s jejich Sputnikem. Možn&aacute;, až ho od Rusů koup&iacute; Němci, že n&aacute;m taky trochu daj&iacute;, ale př&iacute;m&yacute; n&aacute;kup, to tahle euroněmeck&aacute; klika nikdy nedovol&iacute;,&ldquo; přisadil si je&scaron;tě.&quot; https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Pryc-z-EU-Sputnik-Uredni-stanovisko-A-je-zle-Zeman-a-Babis-o-ne-nejde-655608

Státní ústav pro kontrolu léčiv dal však jasně najevo, že ruskou vakcínu Sputnik schválit nemůže. Prý je třeba se obrátit na Ministerstvo zdravotnictví ČR, které může u ruské a čínské vakcíny udělit očkovací výjimku.


Vynikajúce podmienky na smeč na výhovorku na "upratovanie" Babišovi a Zemanovi. Vyššia a lepšia berie. V symbolickej rovine bude Sputnik V vymedzovať vplyv ruského sveta. Babisovi aj v ivermektine hodne pomáhajú pozitívne skúsenosti zo Slovenska a ich ozvučovanie v českych médiách. Tiež pri odpore v domácom prostredí "odborníkov" ochotných nechať ľudí umierať je to dôvod na upratovanie. :-).


[quote=&quot;pid:5314, uid:270&quot;]St&aacute;tn&iacute; &uacute;stav pro kontrolu l&eacute;čiv dal v&scaron;ak jasně najevo, že ruskou vakc&iacute;nu Sputnik schv&aacute;lit nemůže. Pr&yacute; je třeba se obr&aacute;tit na Ministerstvo zdravotnictv&iacute; ČR, kter&eacute; může u rusk&eacute; a č&iacute;nsk&eacute; vakc&iacute;ny udělit očkovac&iacute; v&yacute;jimku.[/quote] Vynikaj&uacute;ce podmienky na smeč na v&yacute;hovorku na &quot;upratovanie&quot; Babi&scaron;ovi a Zemanovi. Vy&scaron;&scaron;ia a lep&scaron;ia berie. V symbolickej rovine bude Sputnik V vymedzovať vplyv rusk&eacute;ho sveta. Babisovi aj v ivermektine hodne pom&aacute;haj&uacute; pozit&iacute;vne sk&uacute;senosti zo Slovenska a ich ozvučovanie v českych m&eacute;di&aacute;ch. Tiež pri odpore v dom&aacute;com prostred&iacute; &quot;odborn&iacute;kov&quot; ochotn&yacute;ch nechať ľud&iacute; umierať je to d&ocirc;vod na upratovanie. :-).

Vynikajúce podmienky na smeč
"


Alibismus, čišící z vyjádření Státního ústavu pro kontrolu léčiv, zakrývá podstatu - jeho poručnictví EU a neschopnost jeho vedení se rozhodnout v prospěch českého národa, když je čas !


[quote=&quot;pid:5317, uid:196&quot;]Vynikaj&uacute;ce podmienky na smeč[/quote]&quot; Alibismus, či&scaron;&iacute;c&iacute; z vyj&aacute;dřen&iacute; St&aacute;tn&iacute;ho &uacute;stavu pro kontrolu l&eacute;čiv, zakr&yacute;v&aacute; podstatu - jeho poručnictv&iacute; EU a neschopnost jeho veden&iacute; se rozhodnout v prospěch česk&eacute;ho n&aacute;roda, když je čas !

"Vakcíně Sputnik V a registraci v EU byla věnována čtvrteční tisková konference pana Hanse-Georga Eichlera, jednoho z rozhodujících lékařů – poradců EMA. Pan Eichler v politicky korektním jazyce zmiňuje proaktivní jednání výborně ho platící EMA: Řekli jsme jim, že pokud žádost o schválení podají, provedeme inspekci jejich výrobních zařízení. Je to standardní proces u všech jiných produktů a výrobců. Musíme se ujistit, že standardů dosahuje i samotný výrobní proces. To je dnešní situace, zítra to může být jinak. Z citátu vybírám podstatnou část:… provedeme inspekci jejich výrobních zařízení. "


"Přestože si přeji blaho občanů a co nejvíce množství alternativních řešení akutního problému, protože jenom ty definují skutečné rozhodování a svobodu člověka, nevěřím, že EMA v současné politické situaci, rusofobii a rizika provokací obdrží vstupní povolení do utajovaného zařízení pro inspekci výroby. Patřičné povolení ke vstupu a kontrole nebude vydávat ředitel, vlastník ani pátá kolona bez spoluúčasti bezpečnostních orgánů a prověrky členů delegace EMA. Šance na úspěšnou registraci ruských vakcín v EU jsou proto prakticky nulové. Především tehdy, jestli se jejich výroba nachází v utajovaných objektech a nebezpečí sabotáže a provokací ze strany Západu nebude vyloučeno nebo dovedeno na míru umožňující řídit riziko."


https://www.ireporter.cz/2021/02/27/na-ceste-ke-stretu-3-aneb-sance-na-uspesnou-registraci-ruskych-vakcin-v-eu-jsou-nulove/


&quot;Vakc&iacute;ně Sputnik V a registraci v EU byla věnov&aacute;na čtvrtečn&iacute; tiskov&aacute; konference pana Hanse-Georga Eichlera, jednoho z rozhoduj&iacute;c&iacute;ch l&eacute;kařů &ndash; poradců EMA. Pan Eichler v politicky korektn&iacute;m jazyce zmiňuje proaktivn&iacute; jedn&aacute;n&iacute; v&yacute;borně ho plat&iacute;c&iacute; EMA: Řekli jsme jim, že pokud ž&aacute;dost o schv&aacute;len&iacute; podaj&iacute;, provedeme inspekci jejich v&yacute;robn&iacute;ch zař&iacute;zen&iacute;. Je to standardn&iacute; proces u v&scaron;ech jin&yacute;ch produktů a v&yacute;robců. Mus&iacute;me se ujistit, že standardů dosahuje i samotn&yacute; v&yacute;robn&iacute; proces. To je dne&scaron;n&iacute; situace, z&iacute;tra to může b&yacute;t jinak. Z cit&aacute;tu vyb&iacute;r&aacute;m podstatnou č&aacute;st:&hellip; provedeme inspekci jejich v&yacute;robn&iacute;ch zař&iacute;zen&iacute;. &quot; &quot;Přestože si přeji blaho občanů a co nejv&iacute;ce množstv&iacute; alternativn&iacute;ch ře&scaron;en&iacute; akutn&iacute;ho probl&eacute;mu, protože jenom ty definuj&iacute; skutečn&eacute; rozhodov&aacute;n&iacute; a svobodu člověka, nevěř&iacute;m, že EMA v současn&eacute; politick&eacute; situaci, rusofobii a rizika provokac&iacute; obdrž&iacute; vstupn&iacute; povolen&iacute; do utajovan&eacute;ho zař&iacute;zen&iacute; pro inspekci v&yacute;roby. Patřičn&eacute; povolen&iacute; ke vstupu a kontrole nebude vyd&aacute;vat ředitel, vlastn&iacute;k ani p&aacute;t&aacute; kolona bez spolu&uacute;časti bezpečnostn&iacute;ch org&aacute;nů a prověrky členů delegace EMA. &Scaron;ance na &uacute;spě&scaron;nou registraci rusk&yacute;ch vakc&iacute;n v EU jsou proto prakticky nulov&eacute;. Předev&scaron;&iacute;m tehdy, jestli se jejich v&yacute;roba nach&aacute;z&iacute; v utajovan&yacute;ch objektech a nebezpeč&iacute; sabot&aacute;že a provokac&iacute; ze strany Z&aacute;padu nebude vyloučeno nebo dovedeno na m&iacute;ru umožňuj&iacute;c&iacute; ř&iacute;dit riziko.&quot; https://www.ireporter.cz/2021/02/27/na-ceste-ke-stretu-3-aneb-sance-na-uspesnou-registraci-ruskych-vakcin-v-eu-jsou-nulove/

"Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) se začal zabývat vakcínou Sputnik. Zároveň ale klíčový lékový úřad uvedl, že stále nemá dost informací k prověření této ruské očkovací látky, která nemá certifikát Evropské lékové agentury (EMA)."


https://www.seznamzpravy.cz/clanek/babis-obchazi-blatneho-o-nazor-ustavu-na-sputnik-pozadal-urad-vlady-145013


V SÚKL se začali "potit", to nejlepší je zřejmě ještě čeká..... L.


&quot;St&aacute;tn&iacute; &uacute;stav pro kontrolu l&eacute;čiv (S&Uacute;KL) se začal zab&yacute;vat vakc&iacute;nou Sputnik. Z&aacute;roveň ale kl&iacute;čov&yacute; l&eacute;kov&yacute; &uacute;řad uvedl, že st&aacute;le nem&aacute; dost informac&iacute; k prověřen&iacute; t&eacute;to rusk&eacute; očkovac&iacute; l&aacute;tky, kter&aacute; nem&aacute; certifik&aacute;t Evropsk&eacute; l&eacute;kov&eacute; agentury (EMA).&quot; https://www.seznamzpravy.cz/clanek/babis-obchazi-blatneho-o-nazor-ustavu-na-sputnik-pozadal-urad-vlady-145013 V S&Uacute;KL se začali &quot;potit&quot;, to nejlep&scaron;&iacute; je zřejmě je&scaron;tě ček&aacute;..... L.

Moderuje to Šukšina, ale je tam napr. aj Četveriková. A ďalší zrejme "závadní", ktorý nezdieľajú Vaše nadšenie:


Já jsem se neptal na jména autorit, ze kterých přes polovinu vztah k lékařství nemají žádný. Mezi ostatními, kteří mají lékařské vzdělání, snad nebyl jediný virusolog. Navíc, ta jména si může každý přečíst pod videem. Ptál jsem se na to, co řekli natolik závažného a nezpochybnitelného, z čehož jsi vytvořila svůj původní názor?


Jinak, k té "závadnosti". Jméno Šukšina pro mě v tuto chvíli je natolik toxické a skandální, že už jenom její angažovanost v tomto "kulatém stolu", který ona nejen moderovala, ale i organizovala, vyvolává podezřeníí, že to sezení bylo svolano na objednávku, kvůli diskreditaci vakcíny Sputnik V. Přiblížně vím, který klan za tím stojíí.


Jak taková účelová dezinformace pro obyvatelstvo funguje? Přesně podle principu " dav žije podle tradic, rozhoduje se podle autorit", "pamět davu je +- 14 dní", tudiž si dav lépe zapamatuje poslední informací. Jestli ta informace dostala v médiích větší pozornost a neustále, po +-10 dnech je přípomínaná, tak se v paměti davu může udržet i delší dobu, než těch 14 dní.


O největší rozruch v médiích z toho "kulatého stolu" se postarala Jelena Kalle - molekulární bioložka, zaměstnanec Zemědělského institutu biotechnologie, která prohlásila, že vakcína Sputnik je pomalu totéž, co kanibalismus. Musím zde poznamenat, že tato dáma není odborníkem na virusy a vakcíny. Nicméně, když se předem neřekně, že její povolání je blíže k rostlinám, než k člověku a když jí obyvatelstvu uvedou, jako molekulární bioložku, pro dav to bude znít, jako odborník na slovo vzatý a cokoli řekně, se bere, jako absolutní pravda. I když vše, co řekla může být jenom okolovědecký blud.
Abych byl konkrétnější, nabízím zde rozbor řečeného Jelenou Kalle od lékaře-terapeuta Georgie Sapego.


"Byl jsem požádan vyjádřit se k rozhovoru s Elenou Kalle. Ano, snadno!


Čteme.


Elena: Díky virovému vektoru naše buňky syntetizují náhradní díly pro virus a náš imunitní systém se musí naučit rozpoznávat je jako naše vlastní, aby nebyly zničeny.


Vysvětlím: Je to naopak. Náš imunitní systém se učí rozpoznávat tento protein syntetizovaný v našich buňkách jako cizí. Náš imunitní systém proto zabíjí naše buňky s tímto virovým proteinem.


Elena: Hlavním nebezpečím vakcíny Sputnik je, že se do našeho těla přenese cizí gen a začne tam pracovat.


Vysvětlení: Nechápu, v čem je nebezpečí. Tak to bylo zamýšleno. Cílem očkování bylo zajistit, aby virový gen fungoval v našem těle bez samotného viru.


Elena: Jsou z nás hromádně vyrábeny geneticky modifikované organismy .


Vysvětlím: Ne. V geneticky modifikovaných organismech je cizí gen vložen do genomu organismu. Vakcína Sputnik dodává virový gen do jádra našich buněk, ale nezapadá do genomu. Leží v jádru, odděleně od našich dědičných informací.


Elena: Virový gen vytvoří některé součástky, které naše tělo nepotřebuje, a není jasné, co oni potom budou dělat.


Vysvětlení: Osobně chápu, co to bude. To bude spike- protein, kterým virus lpí na našich buňkách. Naše hloupé buňky vystrčí tento spike- protein ven. Naše imunita si toho všimne a zabije naše hloupé buňky. Imunitní systém si zároveň zapamatuje, jak vypadal spike-protein, a příště jej okamžitě rozpozná na viru. Virus bude okamžitě blokován protilátkami.


Elena: Virové geny lze vložit do našich vlastních genů.


Vysvětlím: Souhlasím. Virový gen, který vstupuje do jádra našich buněk, se může teoreticky integrovat do naší DNA a něco tam pokazit. Existuje potenciální možnost. To je běžná nevýhoda vektorových vakcín.


Elena: Pokud se instrukce pro výrobu virového proteinu dostane na naše intracelulární zařízení pro syntézu proteinů, pak to nemusí pochopit a zhorší se. A poté už nebudou vyrábět naše vlastní bílkoviny.


Vysvětlím: Pokud by virový gen normálně nespustil syntézu proteinů v našich intracelulárních továrnách, vakcína by nefungovala. Vakcína funguje. Protein je syntetizován. A naše intracelulární továrny se nestarají o to, co syntetizují. Jsou to jen továrny. Vyrobí virový protein a poté přejdou na syntézu našich obvyklých proteinů. Ale i kdyby se naše intracelulární továrny udusily virovým genem a rozpadly se, stejně by nežily. Protože tato buňka musí být zabita naší imunitou.


Elena: Adenovirus způsobuje rakovinu.


Vysvětlím: Za prvé, vakcína není virus, ale virový vektor. Vektor se nerozmnoží. Zadruhé, i kdyby se jednalo o adenovirus, adenovirus nezpůsobuje rakovinu u lidí. Za třetí, Číňané k léčbě rakoviny oficiálně užívají léky na bázi adenovirů. To znamená, že opak je pravdou.


Elena: Přenos genů je vážný proces, který může narušit fungování celého organismu a náš imunitní systém se s ním nedokáže vyrovnat.


Vysvětlení: Opět platí opak. Vývojáři Sputniku se snažili nabudit náš imunitní systém. Protože ten si ani nevšimla drobnosti, kterou se jí Sputnik snažil doručit. Není tedy pochyb o vyčerpání imunity. Tato imunita se jen mírně probouzí v reakci na vakcínu proti Sputniku , neochotně zívá a pohne jedním prstem.


Elena: Některé geny jsou začleněny do buněčné kultury. Zaqčlenění genů je vážná mutace. Hlavním účinkem inzerce genů je onkologie.


Vysvětlím: Jeden virový gen vstupuje do našich buněk. On se nikam nezačleňuje. O jaké buněčné kultuře mluvíme, není jasné. Začlenění genů není mutací. Jedná se přesně o začlenění genů. Například za toto začleněníí genů se platí 160 milionů rublů, aby zachránili dítě se spinální svalovou atrofií. Hlavním účinkem začlenění genů není onkologie, ale účinek, který byl naprogramován do genů. Virový gen obsažený ve vakcíně Sputnik kóduje syntézu virového proteinu. To je vše, co dělá.


Elena: Nemáme žádné právo geneticky modifikovat lidi. Je to nezákonné.


Vysvětlím: Vakcína Sputnik geneticky nemění lidi, protože nemění geny člověka. Ale ano, existují léky, jako ten za 160 milionů rublů, které člověka geneticky modifikují. A to je legální. Ale velmi drahé.


Elena: Známkou transgenní osoby je gen do ní zavedený, který začal fungovat.


Vysvětlím: Ne. Znakem transgenní osoby je gen, který je vložen do lidského genomu. Virový gen z vakcíny Sputnik nezapadá do lidského genomu.


Elena: Špatnou věcí na tomto virovém genu je to, že je reprodukován ve velkém množství, ve kterém nejsou reprodukovány naše geny.


Vysvětlím: Elena pravděpodobně měla na mysli virový protein, který se množí. Velmi pochybuji, že virový protein v našem těle se bude množit více než jeho vlastní protein. Nikde jsem se s takovým nápadem ani nesetkal. Vakcína dává našemu tělu pokyn, aby vytvořil virový protein, ale neukládá nám to, abychom vytvářeli obscénní množství virového proteinu. Je to jen gen a jen další protein. Normální práce pro naše buňky.


Elena: Co se stane s našimi buňkami, na jejichž membránách ulpí spousta virových bílkovin. Možná, že se všechny membrány buněk rozbijí.


Vysvětluji: Určitě se rozbijí. Ale jenom jedna. Buňka má jednu membránu. A tato buňka je odsouzena zemřít rukama naší imunity. Tak to bylo zamyšleno.


Elena: Adenovirus pro vakcíny se pěstuje v lidských organismech.


Vysvětlím: Ne. Adenovirus se nepěstuje. Adenovirový vektor se pěstuje. Neroste v lidských buňkách. Roste v kultivovaných buňkách, které obsahují virové geny. Jedná se o uměle vytvořené buňky založené na jediném lidském embryu, které byly vyrobeny ještě v roce 1973.


Takže ... už mě unavuje komentovat tento blud. Mám dále pokračovat?"
https://zen.yandex.ru/media/georgy_sapego/moi-sobstvennyi-razbor-interviu-eleny-kalle-na-temu-vakciny-sputnik-602dcb6d5f462a3bfd8b50fe


Existuje ještě rozbor profesora Vorobjova, toho samého z kulatého stolu Šukšinové. Kdo chce, nechte si to přeložit googlem:
https://zen.yandex.ru/media/georgy_sapego/moi-kommentarii-k-vystupleniiu-vorobeva-po-povodu-sputnika-60331c1b756eeb31f005a335


Já netvrdím, že všechno řečené, lékařem Sapega je pravda, na to vzdělání nemám, abych vše posoudil a rozhodl. Mohu říct jen tolik, že z informací, které znám, jeho vysvětlení se mi jeví blíže k pravdě, než té mikrobioložky Kalle.


Kromě toho, nejde nebrat na zřetel, že Šukšinova se objevila zrovna v době, kdy i na západě se rozjížděla kampaň proti Sputniku. Vlastně to není její první angažma ve skandalizování něčeho, co by mohlo zpochybnit kroky Putina. O volbách a referendu už jsem se zde zmíňoval. Byly i menší, ale o to víc medializovánější skandálky. Inu, je to herečka a právě pro tento účel dostala od Medvěděva titul zasloužená. Nijak si nevzpomnám, že by zahrála nějakou charakterní roli. Toto "jablíčko" upadlo daleko od "stromu" - svého otce, jehož jméno je pojem v sovětském kinematografu.


P.S. Pro překlad rozboru jsem použil překladač, něco jsem upravil, něčeho jsem si asi nevšiml.


[quote=&quot;pid:5277, uid:336&quot;]Moderuje to &Scaron;uk&scaron;ina, ale je tam napr. aj Četverikov&aacute;. A ďal&scaron;&iacute; zrejme &quot;z&aacute;vadn&iacute;&quot;, ktor&yacute; nezdieľaj&uacute; Va&scaron;e nad&scaron;enie:[/quote] J&aacute; jsem se neptal na jm&eacute;na autorit, ze kter&yacute;ch přes polovinu vztah k l&eacute;kařstv&iacute; nemaj&iacute; ž&aacute;dn&yacute;. Mezi ostatn&iacute;mi, kteř&iacute; maj&iacute; l&eacute;kařsk&eacute; vzděl&aacute;n&iacute;, snad nebyl jedin&yacute; virusolog. Nav&iacute;c, ta jm&eacute;na si může každ&yacute; přeč&iacute;st pod videem. Pt&aacute;l jsem se na to, co řekli natolik z&aacute;važn&eacute;ho a nezpochybniteln&eacute;ho, z čehož jsi vytvořila svůj původn&iacute; n&aacute;zor? Jinak, k t&eacute; &quot;z&aacute;vadnosti&quot;. Jm&eacute;no &Scaron;uk&scaron;ina pro mě v tuto chv&iacute;li je natolik toxick&eacute; a skand&aacute;ln&iacute;, že už jenom jej&iacute; angažovanost v tomto &quot;kulat&eacute;m stolu&quot;, kter&yacute; ona nejen moderovala, ale i organizovala, vyvol&aacute;v&aacute; podezřen&iacute;&iacute;, že to sezen&iacute; bylo svolano na objedn&aacute;vku, kvůli diskreditaci vakc&iacute;ny Sputnik V. Přibl&iacute;žně v&iacute;m, kter&yacute; klan za t&iacute;m stoj&iacute;&iacute;. Jak takov&aacute; &uacute;čelov&aacute; dezinformace pro obyvatelstvo funguje? Přesně podle principu &quot; dav žije podle tradic, rozhoduje se podle autorit&quot;, &quot;pamět davu je +- 14 dn&iacute;&quot;, tudiž si dav l&eacute;pe zapamatuje posledn&iacute; informac&iacute;. Jestli ta informace dostala v m&eacute;di&iacute;ch vět&scaron;&iacute; pozornost a neust&aacute;le, po +-10 dnech je př&iacute;pom&iacute;nan&aacute;, tak se v paměti davu může udržet i del&scaron;&iacute; dobu, než těch 14 dn&iacute;. O největ&scaron;&iacute; rozruch v m&eacute;di&iacute;ch z toho &quot;kulat&eacute;ho stolu&quot; se postarala Jelena Kalle - molekul&aacute;rn&iacute; bioložka, zaměstnanec Zemědělsk&eacute;ho institutu biotechnologie, kter&aacute; prohl&aacute;sila, že vakc&iacute;na Sputnik je pomalu tot&eacute;ž, co kanibalismus. Mus&iacute;m zde poznamenat, že tato d&aacute;ma nen&iacute; odborn&iacute;kem na virusy a vakc&iacute;ny. Nicm&eacute;ně, když se předem neřekně, že jej&iacute; povol&aacute;n&iacute; je bl&iacute;že k rostlin&aacute;m, než k člověku a když j&iacute; obyvatelstvu uvedou, jako molekul&aacute;rn&iacute; bioložku, pro dav to bude zn&iacute;t, jako odborn&iacute;k na slovo vzat&yacute; a cokoli řekně, se bere, jako absolutn&iacute; pravda. I když v&scaron;e, co řekla může b&yacute;t jenom okolovědeck&yacute; blud. Abych byl konkr&eacute;tněj&scaron;&iacute;, nab&iacute;z&iacute;m zde rozbor řečen&eacute;ho Jelenou Kalle od l&eacute;kaře-terapeuta Georgie Sapego. &quot;Byl jsem pož&aacute;dan vyj&aacute;dřit se k rozhovoru s Elenou Kalle. Ano, snadno! Čteme. Elena: D&iacute;ky virov&eacute;mu vektoru na&scaron;e buňky syntetizuj&iacute; n&aacute;hradn&iacute; d&iacute;ly pro virus a n&aacute;&scaron; imunitn&iacute; syst&eacute;m se mus&iacute; naučit rozpozn&aacute;vat je jako na&scaron;e vlastn&iacute;, aby nebyly zničeny. Vysvětl&iacute;m: Je to naopak. N&aacute;&scaron; imunitn&iacute; syst&eacute;m se uč&iacute; rozpozn&aacute;vat tento protein syntetizovan&yacute; v na&scaron;ich buňk&aacute;ch jako ciz&iacute;. N&aacute;&scaron; imunitn&iacute; syst&eacute;m proto zab&iacute;j&iacute; na&scaron;e buňky s t&iacute;mto virov&yacute;m proteinem. Elena: Hlavn&iacute;m nebezpeč&iacute;m vakc&iacute;ny Sputnik je, že se do na&scaron;eho těla přenese ciz&iacute; gen a začne tam pracovat. Vysvětlen&iacute;: Nech&aacute;pu, v čem je nebezpeč&iacute;. Tak to bylo zam&yacute;&scaron;leno. C&iacute;lem očkov&aacute;n&iacute; bylo zajistit, aby virov&yacute; gen fungoval v na&scaron;em těle bez samotn&eacute;ho viru. Elena: Jsou z n&aacute;s hrom&aacute;dně vyr&aacute;beny geneticky modifikovan&eacute; organismy . Vysvětl&iacute;m: Ne. V geneticky modifikovan&yacute;ch organismech je ciz&iacute; gen vložen do genomu organismu. Vakc&iacute;na Sputnik dod&aacute;v&aacute; virov&yacute; gen do j&aacute;dra na&scaron;ich buněk, ale nezapad&aacute; do genomu. Lež&iacute; v j&aacute;dru, odděleně od na&scaron;ich dědičn&yacute;ch informac&iacute;. Elena: Virov&yacute; gen vytvoř&iacute; někter&eacute; souč&aacute;stky, kter&eacute; na&scaron;e tělo nepotřebuje, a nen&iacute; jasn&eacute;, co oni potom budou dělat. Vysvětlen&iacute;: Osobně ch&aacute;pu, co to bude. To bude spike- protein, kter&yacute;m virus lp&iacute; na na&scaron;ich buňk&aacute;ch. Na&scaron;e hloup&eacute; buňky vystrč&iacute; tento spike- protein ven. Na&scaron;e imunita si toho v&scaron;imne a zabije na&scaron;e hloup&eacute; buňky. Imunitn&iacute; syst&eacute;m si z&aacute;roveň zapamatuje, jak vypadal spike-protein, a př&iacute;&scaron;tě jej okamžitě rozpozn&aacute; na viru. Virus bude okamžitě blokov&aacute;n protil&aacute;tkami. Elena: Virov&eacute; geny lze vložit do na&scaron;ich vlastn&iacute;ch genů. Vysvětl&iacute;m: Souhlas&iacute;m. Virov&yacute; gen, kter&yacute; vstupuje do j&aacute;dra na&scaron;ich buněk, se může teoreticky integrovat do na&scaron;&iacute; DNA a něco tam pokazit. Existuje potenci&aacute;ln&iacute; možnost. To je běžn&aacute; nev&yacute;hoda vektorov&yacute;ch vakc&iacute;n. Elena: Pokud se instrukce pro v&yacute;robu virov&eacute;ho proteinu dostane na na&scaron;e intracelul&aacute;rn&iacute; zař&iacute;zen&iacute; pro synt&eacute;zu proteinů, pak to nemus&iacute; pochopit a zhor&scaron;&iacute; se. A pot&eacute; už nebudou vyr&aacute;bět na&scaron;e vlastn&iacute; b&iacute;lkoviny. Vysvětl&iacute;m: Pokud by virov&yacute; gen norm&aacute;lně nespustil synt&eacute;zu proteinů v na&scaron;ich intracelul&aacute;rn&iacute;ch tov&aacute;rn&aacute;ch, vakc&iacute;na by nefungovala. Vakc&iacute;na funguje. Protein je syntetizov&aacute;n. A na&scaron;e intracelul&aacute;rn&iacute; tov&aacute;rny se nestaraj&iacute; o to, co syntetizuj&iacute;. Jsou to jen tov&aacute;rny. Vyrob&iacute; virov&yacute; protein a pot&eacute; přejdou na synt&eacute;zu na&scaron;ich obvykl&yacute;ch proteinů. Ale i kdyby se na&scaron;e intracelul&aacute;rn&iacute; tov&aacute;rny udusily virov&yacute;m genem a rozpadly se, stejně by nežily. Protože tato buňka mus&iacute; b&yacute;t zabita na&scaron;&iacute; imunitou. Elena: Adenovirus způsobuje rakovinu. Vysvětl&iacute;m: Za prv&eacute;, vakc&iacute;na nen&iacute; virus, ale virov&yacute; vektor. Vektor se nerozmnož&iacute;. Zadruh&eacute;, i kdyby se jednalo o adenovirus, adenovirus nezpůsobuje rakovinu u lid&iacute;. Za třet&iacute;, Č&iacute;ňan&eacute; k l&eacute;čbě rakoviny ofici&aacute;lně už&iacute;vaj&iacute; l&eacute;ky na b&aacute;zi adenovirů. To znamen&aacute;, že opak je pravdou. Elena: Přenos genů je v&aacute;žn&yacute; proces, kter&yacute; může naru&scaron;it fungov&aacute;n&iacute; cel&eacute;ho organismu a n&aacute;&scaron; imunitn&iacute; syst&eacute;m se s n&iacute;m nedok&aacute;že vyrovnat. Vysvětlen&iacute;: Opět plat&iacute; opak. V&yacute;voj&aacute;ři Sputniku se snažili nabudit n&aacute;&scaron; imunitn&iacute; syst&eacute;m. Protože ten si ani nev&scaron;imla drobnosti, kterou se j&iacute; Sputnik snažil doručit. Nen&iacute; tedy pochyb o vyčerp&aacute;n&iacute; imunity. Tato imunita se jen m&iacute;rně probouz&iacute; v reakci na vakc&iacute;nu proti Sputniku , neochotně z&iacute;v&aacute; a pohne jedn&iacute;m prstem. Elena: Někter&eacute; geny jsou začleněny do buněčn&eacute; kultury. Zaqčleněn&iacute; genů je v&aacute;žn&aacute; mutace. Hlavn&iacute;m &uacute;činkem inzerce genů je onkologie. Vysvětl&iacute;m: Jeden virov&yacute; gen vstupuje do na&scaron;ich buněk. On se nikam nezačleňuje. O jak&eacute; buněčn&eacute; kultuře mluv&iacute;me, nen&iacute; jasn&eacute;. Začleněn&iacute; genů nen&iacute; mutac&iacute;. Jedn&aacute; se přesně o začleněn&iacute; genů. Např&iacute;klad za toto začleněn&iacute;&iacute; genů se plat&iacute; 160 milionů rublů, aby zachr&aacute;nili d&iacute;tě se spin&aacute;ln&iacute; svalovou atrofi&iacute;. Hlavn&iacute;m &uacute;činkem začleněn&iacute; genů nen&iacute; onkologie, ale &uacute;činek, kter&yacute; byl naprogramov&aacute;n do genů. Virov&yacute; gen obsažen&yacute; ve vakc&iacute;ně Sputnik k&oacute;duje synt&eacute;zu virov&eacute;ho proteinu. To je v&scaron;e, co děl&aacute;. Elena: Nem&aacute;me ž&aacute;dn&eacute; pr&aacute;vo geneticky modifikovat lidi. Je to nez&aacute;konn&eacute;. Vysvětl&iacute;m: Vakc&iacute;na Sputnik geneticky neměn&iacute; lidi, protože neměn&iacute; geny člověka. Ale ano, existuj&iacute; l&eacute;ky, jako ten za 160 milionů rublů, kter&eacute; člověka geneticky modifikuj&iacute;. A to je leg&aacute;ln&iacute;. Ale velmi drah&eacute;. Elena: Zn&aacute;mkou transgenn&iacute; osoby je gen do n&iacute; zaveden&yacute;, kter&yacute; začal fungovat. Vysvětl&iacute;m: Ne. Znakem transgenn&iacute; osoby je gen, kter&yacute; je vložen do lidsk&eacute;ho genomu. Virov&yacute; gen z vakc&iacute;ny Sputnik nezapad&aacute; do lidsk&eacute;ho genomu. Elena: &Scaron;patnou věc&iacute; na tomto virov&eacute;m genu je to, že je reprodukov&aacute;n ve velk&eacute;m množstv&iacute;, ve kter&eacute;m nejsou reprodukov&aacute;ny na&scaron;e geny. Vysvětl&iacute;m: Elena pravděpodobně měla na mysli virov&yacute; protein, kter&yacute; se množ&iacute;. Velmi pochybuji, že virov&yacute; protein v na&scaron;em těle se bude množit v&iacute;ce než jeho vlastn&iacute; protein. Nikde jsem se s takov&yacute;m n&aacute;padem ani nesetkal. Vakc&iacute;na d&aacute;v&aacute; na&scaron;emu tělu pokyn, aby vytvořil virov&yacute; protein, ale neukl&aacute;d&aacute; n&aacute;m to, abychom vytv&aacute;řeli obsc&eacute;nn&iacute; množstv&iacute; virov&eacute;ho proteinu. Je to jen gen a jen dal&scaron;&iacute; protein. Norm&aacute;ln&iacute; pr&aacute;ce pro na&scaron;e buňky. Elena: Co se stane s na&scaron;imi buňkami, na jejichž membr&aacute;n&aacute;ch ulp&iacute; spousta virov&yacute;ch b&iacute;lkovin. Možn&aacute;, že se v&scaron;echny membr&aacute;ny buněk rozbij&iacute;. Vysvětluji: Určitě se rozbij&iacute;. Ale jenom jedna. Buňka m&aacute; jednu membr&aacute;nu. A tato buňka je odsouzena zemř&iacute;t rukama na&scaron;&iacute; imunity. Tak to bylo zamy&scaron;leno. Elena: Adenovirus pro vakc&iacute;ny se pěstuje v lidsk&yacute;ch organismech. Vysvětl&iacute;m: Ne. Adenovirus se nepěstuje. Adenovirov&yacute; vektor se pěstuje. Neroste v lidsk&yacute;ch buňk&aacute;ch. Roste v kultivovan&yacute;ch buňk&aacute;ch, kter&eacute; obsahuj&iacute; virov&eacute; geny. Jedn&aacute; se o uměle vytvořen&eacute; buňky založen&eacute; na jedin&eacute;m lidsk&eacute;m embryu, kter&eacute; byly vyrobeny je&scaron;tě v roce 1973. Takže ... už mě unavuje komentovat tento blud. M&aacute;m d&aacute;le pokračovat?&quot; https://zen.yandex.ru/media/georgy_sapego/moi-sobstvennyi-razbor-interviu-eleny-kalle-na-temu-vakciny-sputnik-602dcb6d5f462a3bfd8b50fe Existuje je&scaron;tě rozbor profesora Vorobjova, toho sam&eacute;ho z kulat&eacute;ho stolu &Scaron;uk&scaron;inov&eacute;. Kdo chce, nechte si to přeložit googlem: https://zen.yandex.ru/media/georgy_sapego/moi-kommentarii-k-vystupleniiu-vorobeva-po-povodu-sputnika-60331c1b756eeb31f005a335 J&aacute; netvrd&iacute;m, že v&scaron;echno řečen&eacute;, l&eacute;kařem Sapega je pravda, na to vzděl&aacute;n&iacute; nem&aacute;m, abych v&scaron;e posoudil a rozhodl. Mohu ř&iacute;ct jen tolik, že z informac&iacute;, kter&eacute; zn&aacute;m, jeho vysvětlen&iacute; se mi jev&iacute; bl&iacute;že k pravdě, než t&eacute; mikrobioložky Kalle. Kromě toho, nejde nebrat na zřetel, že &Scaron;uk&scaron;inova se objevila zrovna v době, kdy i na z&aacute;padě se rozj&iacute;žděla kampaň proti Sputniku. Vlastně to nen&iacute; jej&iacute; prvn&iacute; angažma ve skandalizov&aacute;n&iacute; něčeho, co by mohlo zpochybnit kroky Putina. O volb&aacute;ch a referendu už jsem se zde zm&iacute;ňoval. Byly i men&scaron;&iacute;, ale o to v&iacute;c medializov&aacute;něj&scaron;&iacute; skand&aacute;lky. Inu, je to herečka a pr&aacute;vě pro tento &uacute;čel dostala od Medvěděva titul zasloužen&aacute;. Nijak si nevzpomn&aacute;m, že by zahr&aacute;la nějakou charaktern&iacute; roli. Toto &quot;jabl&iacute;čko&quot; upadlo daleko od &quot;stromu&quot; - sv&eacute;ho otce, jehož jm&eacute;no je pojem v sovětsk&eacute;m kinematografu. P.S. Pro překlad rozboru jsem použil překladač, něco jsem upravil, něčeho jsem si asi nev&scaron;iml.

Na tomto linku sociálnej siete Telegram píšu ľudia svoju skúsenosť s vakcínou sputnik. Spomínajú tam, či mali vedľajšie reakcie a aké.
https://t.me/Sputnik_results
Niektorí nemali žiadne vedľajšie efekty, iní mali zvýšenú teplotu, bolesti hlavy, bolesť svalov atď. Čiže štandardné reakcie, nič extrémne.


Na tomto linku soci&aacute;lnej siete Telegram p&iacute;&scaron;u ľudia svoju sk&uacute;senosť s vakc&iacute;nou sputnik. Spom&iacute;naj&uacute; tam, či mali vedľaj&scaron;ie reakcie a ak&eacute;. https://t.me/Sputnik_results Niektor&iacute; nemali žiadne vedľaj&scaron;ie efekty, in&iacute; mali zv&yacute;&scaron;en&uacute; teplotu, bolesti hlavy, bolesť svalov atď. Čiže &scaron;tandardn&eacute; reakcie, nič extr&eacute;mne.

"Matovič následně poděkoval ministru zdravotnictví „za odvahu“, že jeho rezort umožnil použití ruské vakcíny, která zatím nebyla schválena ze strany Evropské lékové agentury, na území Slovenska."
https://cz.sputniknews.com/slovensko/2021030213265227-slovensky-ministr-zdravotnictvi-podepsal-povoleni-sputniku-v-odpovednost-prechazi-na-lekare/


Slovákům závidím. To český ministr zdravotnictví Blatný je jiný "pašák", ten se bude držet "svého stolu", dokud ho mu ho někdo neodnese. Pochybuji, že by jím byl premiér Babiš, ten zřejmě má "své starosti".


&quot;Matovič n&aacute;sledně poděkoval ministru zdravotnictv&iacute; &bdquo;za odvahu&ldquo;, že jeho rezort umožnil použit&iacute; rusk&eacute; vakc&iacute;ny, kter&aacute; zat&iacute;m nebyla schv&aacute;lena ze strany Evropsk&eacute; l&eacute;kov&eacute; agentury, na &uacute;zem&iacute; Slovenska.&quot; https://cz.sputniknews.com/slovensko/2021030213265227-slovensky-ministr-zdravotnictvi-podepsal-povoleni-sputniku-v-odpovednost-prechazi-na-lekare/ Slov&aacute;kům z&aacute;vid&iacute;m. To česk&yacute; ministr zdravotnictv&iacute; Blatn&yacute; je jin&yacute; &quot;pa&scaron;&aacute;k&quot;, ten se bude držet &quot;sv&eacute;ho stolu&quot;, dokud ho mu ho někdo neodnese. Pochybuji, že by j&iacute;m byl premi&eacute;r Babi&scaron;, ten zřejmě m&aacute; &quot;sv&eacute; starosti&quot;.

Slovákům závidím.



Naozaj niet čo závidieť.Povedzte mi ktorý lekár si to vezme pri súčasných zákonoch a súčasnom spôsobe vládnutia verchušky u nás na zodpovednosť?Je to šalamúnske rozhodnutie/vyhlásenie(len aby dosiahli svoj cieľ a očkovalo sa len to čo schváli EU).Takto aj vlk sa nažerie aj ovca ostane celá.Zase len nás táto vláda obabrala ako vždy doteraz.No nechajme sa prekvapiť.Možno sa to vyvrbí aj k rozumnejšiemu už...


&gt; [quote=&quot;pid:5456, uid:270&quot;]Slov&aacute;kům z&aacute;vid&iacute;m.[/quote] Naozaj niet čo z&aacute;vidieť.Povedzte mi ktor&yacute; lek&aacute;r si to vezme pri s&uacute;časn&yacute;ch z&aacute;konoch a s&uacute;časnom sp&ocirc;sobe vl&aacute;dnutia verchu&scaron;ky u n&aacute;s na zodpovednosť?Je to &scaron;alam&uacute;nske rozhodnutie/vyhl&aacute;senie(len aby dosiahli svoj cieľ a očkovalo sa len to čo schv&aacute;li EU).Takto aj vlk sa nažerie aj ovca ostane cel&aacute;.Zase len n&aacute;s t&aacute;to vl&aacute;da obabrala ako vždy doteraz.No nechajme sa prekvapiť.Možno sa to vyvrb&iacute; aj k rozumnej&scaron;iemu už...

Nič sa nedeje náhodne a všetko má svoj význam a zmysel.

Blatný odmítl vakcínu Sputnik V.
"Není důvod shánět neregistrované vakcíny, neboť pojišťovny by jejich aplikaci nemohly proplácet, řekl dnes poslancům ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Během března a dubna mají do Česka dorazit více než tři miliony dávek registrovaných vakcín.
Úmysl zajistit pro Česko ruskou vakcínu Sputnik V, která nemá unijní certifikaci, ohlásili prezident Miloš Zeman i premiér Andrej Babiš (ANO). Blatný také poslancům řekl, že lidé starší 65 let by se mohli registrovat k očkování od dubna".


https://eurozpravy.cz/domaci/zdravotnictvi/blatny-odmitl-sputnik-v-do-ceska-dorazi-miliony-registrovanych-vakcin.0a7713d4/


Blatn&yacute; odm&iacute;tl vakc&iacute;nu Sputnik V. &quot;Nen&iacute; důvod sh&aacute;nět neregistrovan&eacute; vakc&iacute;ny, neboť poji&scaron;ťovny by jejich aplikaci nemohly propl&aacute;cet, řekl dnes poslancům ministr zdravotnictv&iacute; Jan Blatn&yacute; (za ANO). Během března a dubna maj&iacute; do Česka dorazit v&iacute;ce než tři miliony d&aacute;vek registrovan&yacute;ch vakc&iacute;n. &Uacute;mysl zajistit pro Česko ruskou vakc&iacute;nu Sputnik V, kter&aacute; nem&aacute; unijn&iacute; certifikaci, ohl&aacute;sili prezident Milo&scaron; Zeman i premi&eacute;r Andrej Babi&scaron; (ANO). Blatn&yacute; tak&eacute; poslancům řekl, že lid&eacute; star&scaron;&iacute; 65 let by se mohli registrovat k očkov&aacute;n&iacute; od dubna&quot;. https://eurozpravy.cz/domaci/zdravotnictvi/blatny-odmitl-sputnik-v-do-ceska-dorazi-miliony-registrovanych-vakcin.0a7713d4/
Upravené 3. 3. 2021 o 20:15

Prymula: Do čtrnácti dnů musíme o Sputniku V rozhodnout, pak už by mohlo být pozdě.
Česko by mělo o nákupu ruské vakcíny Sputnik V rozhodnout do 14 dnů, pak už by mohlo být pozdě, řekl v rozhovoru pro CNN Prima NEWS poradce Miloše Zemana Roman Prymula. Hlavní úkol státu je podle něj zajistit jakoukoliv vakcínu. Pro její použití v Česku není podle něj třeba schválení Evropské lékové agentury, ale stačí výjimka resortu zdravotnictví.
https://cnn.iprima.cz/prymula-do-ctrnacti-dnu-musime-o-sputniku-v-rozhodnout-pak-uz-by-mohlo-byt-pozde-21075


Prymula: Do čtrn&aacute;cti dnů mus&iacute;me o Sputniku V rozhodnout, pak už by mohlo b&yacute;t pozdě. Česko by mělo o n&aacute;kupu rusk&eacute; vakc&iacute;ny Sputnik V rozhodnout do 14 dnů, pak už by mohlo b&yacute;t pozdě, řekl v rozhovoru pro CNN Prima NEWS poradce Milo&scaron;e Zemana Roman Prymula. Hlavn&iacute; &uacute;kol st&aacute;tu je podle něj zajistit jakoukoliv vakc&iacute;nu. Pro jej&iacute; použit&iacute; v Česku nen&iacute; podle něj třeba schv&aacute;len&iacute; Evropsk&eacute; l&eacute;kov&eacute; agentury, ale stač&iacute; v&yacute;jimka resortu zdravotnictv&iacute;. https://cnn.iprima.cz/prymula-do-ctrnacti-dnu-musime-o-sputniku-v-rozhodnout-pak-uz-by-mohlo-byt-pozde-21075

Prymula změnil názor na Sputnik V v Česku: Už to přestává dávat smysl, míní
Podle Prymuly je již zbytečné, aby zatím neschválenou vakcínu Sputnik V prozkoumali čeští univerzitní vědci a dali vládě doporučení k jejímu užití. „Pointa byla v tom, že budeme moci tu vakcínu získat dříve. Když doběhne ten registrační cyklus tak, jak je oficiálně prezentováno, taky my už se k té vakcíně nedostaneme,“ doplnil Prymula. Obcházet schválení Evropskou agenturou pro léčivé přípravky (EMA) pak kategoricky odmítli biochemik Zdeněk Hostomský a přednosta IKEM Jan Pirk.
Prymula doporučil, aby ČR nyní začala nakupovat vakcínu AstraZeneca od států, které s jejím očkováním přestaly. Česko by podle něj nemělo přestat používat tuto látku kvůli několika případům komplikací, které po její aplikaci nastaly. Vysvětlení potíží může být různé, problémy mohou například souviset s hormonální antikoncepcí či s leidenskou mutací v genu, řekl. Látka prý není tak nebezpečná jak se drřív myslelo..
https://www.forum24.cz/prymula-zacit-pouzivat-neschvaleny-sputnik-v-jiz-nema-smysl/


Prymula změnil n&aacute;zor na Sputnik V v Česku: Už to přest&aacute;v&aacute; d&aacute;vat smysl, m&iacute;n&iacute; Podle Prymuly je již zbytečn&eacute;, aby zat&iacute;m neschv&aacute;lenou vakc&iacute;nu Sputnik V prozkoumali če&scaron;t&iacute; univerzitn&iacute; vědci a dali vl&aacute;dě doporučen&iacute; k jej&iacute;mu užit&iacute;. &bdquo;Pointa byla v tom, že budeme moci tu vakc&iacute;nu z&iacute;skat dř&iacute;ve. Když doběhne ten registračn&iacute; cyklus tak, jak je ofici&aacute;lně prezentov&aacute;no, taky my už se k t&eacute; vakc&iacute;ně nedostaneme,&ldquo; doplnil Prymula. Obch&aacute;zet schv&aacute;len&iacute; Evropskou agenturou pro l&eacute;čiv&eacute; př&iacute;pravky (EMA) pak kategoricky odm&iacute;tli biochemik Zdeněk Hostomsk&yacute; a přednosta IKEM Jan Pirk. Prymula doporučil, aby ČR nyn&iacute; začala nakupovat vakc&iacute;nu AstraZeneca od st&aacute;tů, kter&eacute; s jej&iacute;m očkov&aacute;n&iacute;m přestaly. Česko by podle něj nemělo přestat použ&iacute;vat tuto l&aacute;tku kvůli několika př&iacute;padům komplikac&iacute;, kter&eacute; po jej&iacute; aplikaci nastaly. Vysvětlen&iacute; pot&iacute;ž&iacute; může b&yacute;t různ&eacute;, probl&eacute;my mohou např&iacute;klad souviset s hormon&aacute;ln&iacute; antikoncepc&iacute; či s leidenskou mutac&iacute; v genu, řekl. L&aacute;tka pr&yacute; nen&iacute; tak nebezpečn&aacute; jak se drř&iacute;v myslelo.. https://www.forum24.cz/prymula-zacit-pouzivat-neschvaleny-sputnik-v-jiz-nema-smysl/

Z rozhovoru Romana Prymuly pro RIA Novosti:
"Jsme v situaci, kdy očkování jako jediné může vyřešit stávající problémy a velmi nepříznivou epidemiologickou situaci. Ruská vakcína Sputnik V je technologicky jednou z nejslibnějších vakcín, které mohou tento boj zvládnout. Proto je třeba snahu pana prezidenta velmi ocenit. Jde nám o zastavení zbytečných úmrtí a přetěžování zdravotního systému. Vakcínu Sputnik V je pro ČR možné získat dvěma způsoby. Buď bude schválena centrální evropskou procedurou Evropskou lékovou agenturou nebo na výjimku udělenou ministrem zdravotnictví ČR. V České republice existují kapacity, ale i zájem vakcínu vyrábět."
https://www.hrad.cz/cs/prezident-cr/soucasny-prezident-cr/vybrane-projevy-a-rozhovory/rozhovor-prof.-romana-prymuly-pro-ria-novosti-15863


Z rozhovoru Romana Prymuly pro RIA Novosti: &quot;Jsme v situaci, kdy očkov&aacute;n&iacute; jako jedin&eacute; může vyře&scaron;it st&aacute;vaj&iacute;c&iacute; probl&eacute;my a velmi nepř&iacute;znivou epidemiologickou situaci. Rusk&aacute; vakc&iacute;na Sputnik V je technologicky jednou z nejslibněj&scaron;&iacute;ch vakc&iacute;n, kter&eacute; mohou tento boj zvl&aacute;dnout. Proto je třeba snahu pana prezidenta velmi ocenit. Jde n&aacute;m o zastaven&iacute; zbytečn&yacute;ch &uacute;mrt&iacute; a přetěžov&aacute;n&iacute; zdravotn&iacute;ho syst&eacute;mu. Vakc&iacute;nu Sputnik V je pro ČR možn&eacute; z&iacute;skat dvěma způsoby. Buď bude schv&aacute;lena centr&aacute;ln&iacute; evropskou procedurou Evropskou l&eacute;kovou agenturou nebo na v&yacute;jimku udělenou ministrem zdravotnictv&iacute; ČR. V Česk&eacute; republice existuj&iacute; kapacity, ale i z&aacute;jem vakc&iacute;nu vyr&aacute;bět.&quot; https://www.hrad.cz/cs/prezident-cr/soucasny-prezident-cr/vybrane-projevy-a-rozhovory/rozhovor-prof.-romana-prymuly-pro-ria-novosti-15863

Jak tady napsala JanaK - Sputnik V je znovu ve hře ... Tentokrát vyráběný v ČR ...


https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prymula-exministr-sputnik-v-vakcina-ockovani-poradce-zeman.A210330_153408_domaci_klf


Toto by mohl být vzor i pro osud Dukovan a Temelína ...


Jak tady napsala JanaK - Sputnik V je znovu ve hře ... Tentokr&aacute;t vyr&aacute;běn&yacute; v ČR ... https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prymula-exministr-sputnik-v-vakcina-ockovani-poradce-zeman.A210330_153408_domaci_klf Toto by mohl b&yacute;t vzor i pro osud Dukovan a Temel&iacute;na ...

„Musíme přemýšlet o nákupu Sputniku V.“ Babiš reagoval na ztroskotání vyjednávání o vakcínách
https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/2021040213424821-musime-premyslet-o-nakupu-sputniku-v-babis-reagoval-na-ztroskotani-vyjednavani-o-vakcinach/


&bdquo;Mus&iacute;me přem&yacute;&scaron;let o n&aacute;kupu Sputniku V.&ldquo; Babi&scaron; reagoval na ztroskot&aacute;n&iacute; vyjedn&aacute;v&aacute;n&iacute; o vakc&iacute;n&aacute;ch https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/2021040213424821-musime-premyslet-o-nakupu-sputniku-v-babis-reagoval-na-ztroskotani-vyjednavani-o-vakcinach/

No a je to venku.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nuti-nas-koupit-sputnik-rika-babis-po-roztrzce-o-vakciny-149309&ved=2ahUKEwi0v-aa0OLvAhUYHOwKHfHrDcsQ0PADegQIHRAB&usg=AOvVaw1tbRZOa6l8e9HOFBWGsqy1
Sledujete tu frašku? Užiteční idioti jsou nahnáni do boje proti sputniku a dostavbě JE od ruské firmy a následně jim slavná čtvrtá říše podtrhne nohy a postaví jejich chápání a tím i je osobně ,do rolí vlastizrádců.
Pěkně se ta svoloč začišťuje a k tomu vlastní rukou.


No a je to venku. https://www.google.com/url?sa=t&amp;source=web&amp;rct=j&amp;url=https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nuti-nas-koupit-sputnik-rika-babis-po-roztrzce-o-vakciny-149309&amp;ved=2ahUKEwi0v-aa0OLvAhUYHOwKHfHrDcsQ0PADegQIHRAB&amp;usg=AOvVaw1tbRZOa6l8e9HOFBWGsqy1 Sledujete tu fra&scaron;ku? Užitečn&iacute; idioti jsou nahn&aacute;ni do boje proti sputniku a dostavbě JE od rusk&eacute; firmy a n&aacute;sledně jim slavn&aacute; čtvrt&aacute; ř&iacute;&scaron;e podtrhne nohy a postav&iacute; jejich ch&aacute;p&aacute;n&iacute; a t&iacute;m i je osobně ,do rol&iacute; vlastizr&aacute;dců. Pěkně se ta svoloč zači&scaron;ťuje a k tomu vlastn&iacute; rukou.

Budeme nuceni koupit si Sputnik V, vzkázalo Česko ostatním zemím EU. Vzkaz napsalo Blatného ministerstvo zdravotnictví


https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/2021040613445529-velvyslankyne-pri-eu-edita-hrda-poslala-clenskym-zemim-vzkaz-jsme-nuceni-kupovat-vakciny-mimo/


"Česko výslovně informovalo státy EU, že kvůli problémům s dodávkami vakcín v unii bude nuceno zvažovat možnost nákupu čínské nebo ruské vakcíny proti koronaviru. Tuto zprávu přinesly Hospodářské noviny s odkazem na dokument Ministerstva zdravotnictví ČR, který jako instrukce používala velvyslankyně při EU Edita Hrdá."


Když se chce, tak to jde. Škoda každého dne...


Budeme nuceni koupit si Sputnik V, vzk&aacute;zalo Česko ostatn&iacute;m zem&iacute;m EU. Vzkaz napsalo Blatn&eacute;ho ministerstvo zdravotnictv&iacute; https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/2021040613445529-velvyslankyne-pri-eu-edita-hrda-poslala-clenskym-zemim-vzkaz-jsme-nuceni-kupovat-vakciny-mimo/ &quot;Česko v&yacute;slovně informovalo st&aacute;ty EU, že kvůli probl&eacute;mům s dod&aacute;vkami vakc&iacute;n v unii bude nuceno zvažovat možnost n&aacute;kupu č&iacute;nsk&eacute; nebo rusk&eacute; vakc&iacute;ny proti koronaviru. Tuto zpr&aacute;vu přinesly Hospod&aacute;řsk&eacute; noviny s odkazem na dokument Ministerstva zdravotnictv&iacute; ČR, kter&yacute; jako instrukce použ&iacute;vala velvyslankyně při EU Edita Hrd&aacute;.&quot; Když se chce, tak to jde. &Scaron;koda každ&eacute;ho dne...

Příprava na provokaci proti Sputniku?
Financial Times má jako hlavní zprávu: "EU regulator to probe ethical standards of Sputnik vaccine trials" (Evropská léková agentura bude zkoumat etické standardy zkoušek vakcín Sputnik)


z článku:


Evropská léková agentura zahájí příští týden vyšetřování, zda klinické zkoušky ruské vakcíny Sputnik V Covid-19 nejsou v rozporu s etickými a vědeckými standardy.


Zkoumání, zda studie Sputnik V splňovaly standardy „dobré klinické praxe“, přichází, když lidé obeznámení se schvalovacím procesem regulátora sdělili Financial Times své obavy, že nebyly eticky vedeny. GCP je mezinárodně dohodnutý standard, jehož cílem je zajistit, aby byly pokusy s vakcínami navrženy a prováděny správně.


Rusko uvedlo, že zaměstnanci armády a státní zaměstnanci byli zapojeni do testů vakcíny vyvinuté státní laboratoří a financovaných z ruského fondu přímých investic, kremelského fondu státního bohatství. Tisková agentura Reuters uvedla, že někteří, kteří se zúčastnili, popsali, že na ně byl vyvíjen nátlak ze strany jejich nadřízených.


Kirill Dmitriev, vedoucí RDIF, popřel použití nátlaku a řekl FT: „Nebyl vyvíjen žádný tlak [na účastníky] a Sputnik V vyhověl všem klinickým praktikám“. Řekl, že inspekce EMA má začít příští týden.


Zatímco Rusko označilo Sputnik V za možné řešení strastů evropských vakcín, Thierry Breton, evropský komisař, který vede program očkování v bloku, minulý měsíc uvedl, že Evropa „absolutně nepotřebuje Sputnik V“. To vyvolalo z Moskvy tvrzení, že Brusel byl zaujatý proti vakcíně ruské výroby.


EMA provádí přezkum Sputniku V, ale dosud nepřijala rozhodnutí o tom, zda jej lze použít v EU. Uvedla, že schválení závisí na klinických studiích splňujících standardy GCP.


https://www.ft.com/content/50031165-1f46-446b-be9a-36d553805fec


Př&iacute;prava na provokaci proti Sputniku? Financial Times m&aacute; jako hlavn&iacute; zpr&aacute;vu: &quot;EU regulator to probe ethical standards of Sputnik vaccine trials&quot; (Evropsk&aacute; l&eacute;kov&aacute; agentura bude zkoumat etick&eacute; standardy zkou&scaron;ek vakc&iacute;n Sputnik) z čl&aacute;nku: Evropsk&aacute; l&eacute;kov&aacute; agentura zah&aacute;j&iacute; př&iacute;&scaron;t&iacute; t&yacute;den vy&scaron;etřov&aacute;n&iacute;, zda klinick&eacute; zkou&scaron;ky rusk&eacute; vakc&iacute;ny Sputnik V Covid-19 nejsou v rozporu s etick&yacute;mi a vědeck&yacute;mi standardy. Zkoum&aacute;n&iacute;, zda studie Sputnik V splňovaly standardy &bdquo;dobr&eacute; klinick&eacute; praxe&ldquo;, přich&aacute;z&iacute;, když lid&eacute; obezn&aacute;men&iacute; se schvalovac&iacute;m procesem regul&aacute;tora sdělili Financial Times sv&eacute; obavy, že nebyly eticky vedeny. GCP je mezin&aacute;rodně dohodnut&yacute; standard, jehož c&iacute;lem je zajistit, aby byly pokusy s vakc&iacute;nami navrženy a prov&aacute;děny spr&aacute;vně. Rusko uvedlo, že zaměstnanci arm&aacute;dy a st&aacute;tn&iacute; zaměstnanci byli zapojeni do testů vakc&iacute;ny vyvinut&eacute; st&aacute;tn&iacute; laboratoř&iacute; a financovan&yacute;ch z rusk&eacute;ho fondu př&iacute;m&yacute;ch investic, kremelsk&eacute;ho fondu st&aacute;tn&iacute;ho bohatstv&iacute;. Tiskov&aacute; agentura Reuters uvedla, že někteř&iacute;, kteř&iacute; se z&uacute;častnili, popsali, že na ně byl vyv&iacute;jen n&aacute;tlak ze strany jejich nadř&iacute;zen&yacute;ch. Kirill Dmitriev, vedouc&iacute; RDIF, popřel použit&iacute; n&aacute;tlaku a řekl FT: &bdquo;Nebyl vyv&iacute;jen ž&aacute;dn&yacute; tlak [na &uacute;častn&iacute;ky] a Sputnik V vyhověl v&scaron;em klinick&yacute;m praktik&aacute;m&ldquo;. Řekl, že inspekce EMA m&aacute; zač&iacute;t př&iacute;&scaron;t&iacute; t&yacute;den. Zat&iacute;mco Rusko označilo Sputnik V za možn&eacute; ře&scaron;en&iacute; strastů evropsk&yacute;ch vakc&iacute;n, Thierry Breton, evropsk&yacute; komisař, kter&yacute; vede program očkov&aacute;n&iacute; v bloku, minul&yacute; měs&iacute;c uvedl, že Evropa &bdquo;absolutně nepotřebuje Sputnik V&ldquo;. To vyvolalo z Moskvy tvrzen&iacute;, že Brusel byl zaujat&yacute; proti vakc&iacute;ně rusk&eacute; v&yacute;roby. EMA prov&aacute;d&iacute; přezkum Sputniku V, ale dosud nepřijala rozhodnut&iacute; o tom, zda jej lze použ&iacute;t v EU. Uvedla, že schv&aacute;len&iacute; z&aacute;vis&iacute; na klinick&yacute;ch studi&iacute;ch splňuj&iacute;c&iacute;ch standardy GCP. https://www.ft.com/content/50031165-1f46-446b-be9a-36d553805fec

Evropská léková agentura zahájí příští týden vyšetřování, zda ...


Otázkou je, kdo koho potřebuje a bude potřebovat více ? Zda Rusko "Evropu", nebo Evropa Rusko ?!


[quote=&quot;pid:10175, uid:307&quot;]Evropsk&aacute; l&eacute;kov&aacute; agentura zah&aacute;j&iacute; př&iacute;&scaron;t&iacute; t&yacute;den vy&scaron;etřov&aacute;n&iacute;, zda ...[/quote] Ot&aacute;zkou je, kdo koho potřebuje a bude potřebovat v&iacute;ce ? Zda Rusko &quot;Evropu&quot;, nebo Evropa Rusko ?!

Prostě už nevědí, čím to blokovat, umírající kobyla kope nejvíce!


Příště budou zkoumat, jestli testy byly genderově vyvážené a nakonec, jestli při očkování někdo nezpíval "Internacionálu".


Jak nízké!!!!


Prostě už nevěd&iacute;, č&iacute;m to blokovat, um&iacute;raj&iacute;c&iacute; kobyla kope nejv&iacute;ce! Př&iacute;&scaron;tě budou zkoumat, jestli testy byly genderově vyv&aacute;žen&eacute; a nakonec, jestli při očkov&aacute;n&iacute; někdo nezp&iacute;val &quot;Internacion&aacute;lu&quot;. Jak n&iacute;zk&eacute;!!!!

Část lidí chce Sputnik V, říká Arenberger. A průzkum mu dává za pravdu
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/cast-lidi-chce-sputnik-v-rika-arenberger-a-pruzkum-mu-dava-za-pravdu-149949#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=wIShA6AIBY0-202104081856&dop_id=149949&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
"Arenberger argumentuje hlavně tím, že o neregistrovanou vakcínu má velký zájem část české veřejnosti. V rozhovoru pro server iRozhlas připustil, že hned první den ve funkci jednal o možném očkování Sputnikem V s ředitelkou Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL). A zmínil přitom, že podle průzkumu stojí o ruskou vakcínu 26 procent lidí."


Následují výsledky "průzkumu". A klasická manipulace - Sputnikem se chtějí očkovat hlavně "starší muži s nižším vzděláním" :-). A naopak: "Podle průzkumu odmítají očkování neschválenými látkami spíše ženy, lidé z Prahy a Středočeského kraje, vysokoškoláci a také lidé do 34 let."


To je jako s volbou Zemana. Proto sláva všem vesnickým buranům.


**Č&aacute;st lid&iacute; chce Sputnik V, ř&iacute;k&aacute; Arenberger. A průzkum mu d&aacute;v&aacute; za pravdu** https://www.seznamzpravy.cz/clanek/cast-lidi-chce-sputnik-v-rika-arenberger-a-pruzkum-mu-dava-za-pravdu-149949#dop_ab_variant=0&amp;dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&amp;dop_req_id=wIShA6AIBY0-202104081856&amp;dop_id=149949&amp;source=hp&amp;seq_no=2&amp;utm_campaign=&amp;utm_medium=z-boxiku&amp;utm_source=www.seznam.cz &quot;Arenberger argumentuje hlavně t&iacute;m, že o neregistrovanou vakc&iacute;nu m&aacute; velk&yacute; z&aacute;jem č&aacute;st česk&eacute; veřejnosti. V rozhovoru pro server iRozhlas připustil, že hned prvn&iacute; den ve funkci jednal o možn&eacute;m očkov&aacute;n&iacute; Sputnikem V s ředitelkou St&aacute;tn&iacute;ho &uacute;stavu pro kontrolu l&eacute;čiv (S&Uacute;KL). A zm&iacute;nil přitom, že podle průzkumu stoj&iacute; o ruskou vakc&iacute;nu 26 procent lid&iacute;.&quot; N&aacute;sleduj&iacute; v&yacute;sledky &quot;průzkumu&quot;. A klasick&aacute; manipulace - Sputnikem se chtěj&iacute; očkovat hlavně &quot;star&scaron;&iacute; muži s niž&scaron;&iacute;m vzděl&aacute;n&iacute;m&quot; :-). A naopak: &quot;Podle průzkumu odm&iacute;taj&iacute; očkov&aacute;n&iacute; neschv&aacute;len&yacute;mi l&aacute;tkami sp&iacute;&scaron;e ženy, lid&eacute; z Prahy a Středočesk&eacute;ho kraje, vysoko&scaron;kol&aacute;ci a tak&eacute; lid&eacute; do 34 let.&quot; To je jako s volbou Zemana. Proto sl&aacute;va v&scaron;em vesnick&yacute;m buranům.

buranům

Počítal jsem, že sebe-placement je tady zakázaný...
;-)


[quote=&quot;pid:10481, uid:177&quot;]buranům[/quote] Poč&iacute;tal jsem, že sebe-placement je tady zak&aacute;zan&yacute;... ;-)

Počítal jsem, že sebe-placement je tady zakázaný...


Musíme si fandit sami. Ostatní to za nás neudělají.


[quote=&quot;pid:10506, uid:240&quot;]Poč&iacute;tal jsem, že sebe-placement je tady zak&aacute;zan&yacute;...[/quote] Mus&iacute;me si fandit sami. Ostatn&iacute; to za n&aacute;s neudělaj&iacute;.

Ostatní to za nás neudělají.

Náhodou já jsem mu lajk dal...


[quote=&quot;pid:10517, uid:181&quot;]Ostatn&iacute; to za n&aacute;s neudělaj&iacute;.[/quote] N&aacute;hodou j&aacute; jsem mu lajk dal...
Upravené 8. 4. 2021 o 23:50

Náhodou já jsem mu lajk dal...


Však já taky.


Můj předchozí příspěvek naráží na film Mistři, kde padla hláška "Švédi nám fandit nebudou, sami si musíme fandit, to za nás nikdo jinej neudělá!"


Sice na můj vkus až příliš ponurý film, nevykresluje náš národ moc pěkně, každopádně hláška výstižná.


[quote=&quot;pid:10520, uid:240&quot;]N&aacute;hodou j&aacute; jsem mu lajk dal...[/quote] V&scaron;ak j&aacute; taky. Můj předchoz&iacute; př&iacute;spěvek nar&aacute;ž&iacute; na film Mistři, kde padla hl&aacute;&scaron;ka &quot;&Scaron;v&eacute;di n&aacute;m fandit nebudou, sami si mus&iacute;me fandit, to za n&aacute;s nikdo jinej neuděl&aacute;!&quot; Sice na můj vkus až př&iacute;li&scaron; ponur&yacute; film, nevykresluje n&aacute;&scaron; n&aacute;rod moc pěkně, každop&aacute;dně hl&aacute;&scaron;ka v&yacute;stižn&aacute;.

Hamáček chce jet do Moskvy. Česko si má zajistit dodávky vakcíny Sputnik
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/reprodukcni-cislo-vyskocilo-a-je-blizko-jedne-150301#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=NHTnXU8XLtk-202104121112&dop_id=150301&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
"Ministr vnitra, vicepremiér a staronový šéf ČSSD Jan Hamáček dnes řekl, by si Česko mělo předběžně zajistit ruskou vakcínu Sputnik. „Měli bychom ukončit ideologickou debatu o tom, zda je to dobrá vakcína, či nikoliv, to rozhodne Evropská léková agentura,“ řekl Hamáček. „Současně v situaci, kdy nám padají dodávky schválených vakcín ze Západu a hrozí riziko, že dojde k prodloužení očkování naší populace, tak bych stál o to, abychom šli stejnou cestou jako Německo, abychom kontaktovali Ruskou federaci a dohodli se na tom, že v případě, že vakcína bude schválena, bude Česká republika schopná a ochotná si dodávky zajistit. Takže jsem ochoten klidně odcestovat do Moskvy a dohodnout se na tom. Pokud bychom to neudělali, hrozí riziko, že zůstaneme stát v koutě a celá řada západních zemí využije schválení Evropskou lékovou agenturou a vakcínu zařadí do svého portfolia.“


**Ham&aacute;ček chce jet do Moskvy. Česko si m&aacute; zajistit dod&aacute;vky vakc&iacute;ny Sputnik** https://www.seznamzpravy.cz/clanek/reprodukcni-cislo-vyskocilo-a-je-blizko-jedne-150301#dop_ab_variant=0&amp;dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&amp;dop_req_id=NHTnXU8XLtk-202104121112&amp;dop_id=150301&amp;source=hp&amp;seq_no=2&amp;utm_campaign=&amp;utm_medium=z-boxiku&amp;utm_source=www.seznam.cz &quot;Ministr vnitra, vicepremi&eacute;r a staronov&yacute; &scaron;&eacute;f ČSSD Jan Ham&aacute;ček dnes řekl, by si Česko mělo předběžně zajistit ruskou vakc&iacute;nu Sputnik. &bdquo;Měli bychom ukončit ideologickou debatu o tom, zda je to dobr&aacute; vakc&iacute;na, či nikoliv, to rozhodne Evropsk&aacute; l&eacute;kov&aacute; agentura,&ldquo; řekl Ham&aacute;ček. &bdquo;Současně v situaci, kdy n&aacute;m padaj&iacute; dod&aacute;vky schv&aacute;len&yacute;ch vakc&iacute;n ze Z&aacute;padu a hroz&iacute; riziko, že dojde k prodloužen&iacute; očkov&aacute;n&iacute; na&scaron;&iacute; populace, tak bych st&aacute;l o to, abychom &scaron;li stejnou cestou jako Německo, abychom kontaktovali Ruskou federaci a dohodli se na tom, že v př&iacute;padě, že vakc&iacute;na bude schv&aacute;lena, bude Česk&aacute; republika schopn&aacute; a ochotn&aacute; si dod&aacute;vky zajistit. Takže jsem ochoten klidně odcestovat do Moskvy a dohodnout se na tom. Pokud bychom to neudělali, hroz&iacute; riziko, že zůstaneme st&aacute;t v koutě a cel&aacute; řada z&aacute;padn&iacute;ch zem&iacute; využije schv&aacute;len&iacute; Evropskou l&eacute;kovou agenturou a vakc&iacute;nu zařad&iacute; do sv&eacute;ho portfolia.&ldquo;

Indie schvalila vakcínu Sputnik V


Indický regulační úřad schválil ruskou vakcínu proti koronavirům Sputnik V pro nouzové použití. Tvrdí to indické noviny Times of India s odvoláním na zdroje.


Indie již používá místní vakcínu Covaxin a švédsko-britskou společnost AstraZeneca, která se tam prodává pod názvem Covishield.


Dříve byla ruská vakcína schválena v Panamě. Středoamerická republika je 59. zemí, která registruje vakcínu Sputnik V.
https://lenta.ru/news/2021/04/12/sputnik_v_vaccine/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Indie schvalila vakc&iacute;nu Sputnik V Indick&yacute; regulačn&iacute; &uacute;řad schv&aacute;lil ruskou vakc&iacute;nu proti koronavirům Sputnik V pro nouzov&eacute; použit&iacute;. Tvrd&iacute; to indick&eacute; noviny Times of India s odvol&aacute;n&iacute;m na zdroje. Indie již použ&iacute;v&aacute; m&iacute;stn&iacute; vakc&iacute;nu Covaxin a &scaron;v&eacute;dsko-britskou společnost AstraZeneca, kter&aacute; se tam prod&aacute;v&aacute; pod n&aacute;zvem Covishield. Dř&iacute;ve byla rusk&aacute; vakc&iacute;na schv&aacute;lena v Panamě. Středoamerick&aacute; republika je 59. zem&iacute;, kter&aacute; registruje vakc&iacute;nu Sputnik V. https://lenta.ru/news/2021/04/12/sputnik_v_vaccine/?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop

Hamáček pôjde do Ruska rokovať o Sputniku V, sprevádzať ho bude Danko


Český minister vnútra a zahraničných vecí Jan Hamáček v stredu oznámil, že na budúci týždeň v pondelok vycestuje do Moskvy rokovať o možných dodávkach proticovidovej vakcíny Sputnik V. Sprevádzať ho bude slovenský politik Andrej Danko.


Hamáček, ktorý po odvolaní ministra Tomáša Petříčka dočasne vedie aj rezort diplomacie, chce v Rusku rokovať o „prípadných dodávkach Sputnika V po jeho schválení Európskou liekovou agentúrou“ (EMA), informoval webový spravodajský portál Novinky.cz.


https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/584496-hamacek-pojde-do-ruska-rokovat-o-sputniku-v-sprevadzat-ho-bude-danko/


Ham&aacute;ček p&ocirc;jde do Ruska rokovať o Sputniku V, sprev&aacute;dzať ho bude Danko ===================================================================== Česk&yacute; minister vn&uacute;tra a zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Jan Ham&aacute;ček v stredu ozn&aacute;mil, že na bud&uacute;ci t&yacute;ždeň v pondelok vycestuje do Moskvy rokovať o možn&yacute;ch dod&aacute;vkach proticovidovej vakc&iacute;ny Sputnik V. Sprev&aacute;dzať ho bude slovensk&yacute; politik Andrej Danko. Ham&aacute;ček, ktor&yacute; po odvolan&iacute; ministra Tom&aacute;&scaron;a Petř&iacute;čka dočasne vedie aj rezort diplomacie, chce v Rusku rokovať o &bdquo;pr&iacute;padn&yacute;ch dod&aacute;vkach Sputnika V po jeho schv&aacute;len&iacute; Eur&oacute;pskou liekovou agent&uacute;rou&ldquo; (EMA), informoval webov&yacute; spravodajsk&yacute; port&aacute;l Novinky.cz. https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/584496-hamacek-pojde-do-ruska-rokovat-o-sputniku-v-sprevadzat-ho-bude-danko/

Sprevádzať ho bude slovenský politik Andrej Danko.

To mne příjemně zaujalo.


[quote=&quot;pid:11364, uid:12&quot;]Sprev&aacute;dzať ho bude slovensk&yacute; politik Andrej Danko.[/quote] To mne př&iacute;jemně zaujalo.
Upravené 14. 4. 2021 o 19:56
6.23k
57
22
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept