Zdravie a záhrada
Dvom ľuďom v Británii diagnostikovali opičie kiahne

Dvom ľuďom v Británii diagnostikovali opičie kiahne
Dvom pacientom v Spojenom kráľovstve boli diagnostikované opičie kiahne, ktoré sa považujú za zriedkavé ochorenie. Dvom ľuďom v Spojenom kráľovstve diagnostikovali zriedkavé infekčné ochorenie nazývané opičie kiahne. Informuje o tom agentúra Reuters.


Prvý pacient bol identifikovaný v Cornwalle a momentálne sa lieči v Londýne. Druhého nakazeného hospitalizovali v Liverpoole. Ukázalo sa, že obaja pacienti cestovali do Nigérie.


Opičie kiahne sú podobné kiahňam, ktoré boli v roku 1980 oficiálne vyhlásené za eradikované. Väčšina opíc infikovaných kiahňami sa uzdraví v priebehu niekoľkých týždňov, ale v zriedkavých prípadoch je to smrteľné. V Nigérii došlo v roku 2017 k prepuknutiu opičích kiahní.


Bývalý detský lekár-imunológ a hostiteľ programu „Žite zdravo!“ Andrey Prodeus na Channel One vyvrátila populárny mýtus spojený s ovčími kiahňami – že v detstve potrebuje ochorieť, pretože v mladšom veku ju ľahšie toleruje. Prodeus uviedol, že nikto nemôže zaručiť, že ochorenie u dieťaťa bude mierne. V niektorých prípadoch môžu ovčie kiahne viesť k varicelle alebo herpetickej encefalitíde. Lekár vyzval rodičov, aby svoje deti zaočkovali namiesto toho, aby čakali, kým dostanú ovčie kiahne.https://lenta.ru/news/2022/05/07/monkeypox/


Dvom ľuďom v Británii diagnostikovali opičie kiahne Dvom pacientom v Spojenom kráľovstve boli diagnostikované opičie kiahne, ktoré sa považujú za zriedkavé ochorenie. Dvom ľuďom v Spojenom kráľovstve diagnostikovali zriedkavé infekčné ochorenie nazývané opičie kiahne. Informuje o tom agentúra Reuters. Prvý pacient bol identifikovaný v Cornwalle a momentálne sa lieči v Londýne. Druhého nakazeného hospitalizovali v Liverpoole. Ukázalo sa, že obaja pacienti cestovali do Nigérie. Opičie kiahne sú podobné kiahňam, ktoré boli v roku 1980 oficiálne vyhlásené za eradikované. Väčšina opíc infikovaných kiahňami sa uzdraví v priebehu niekoľkých týždňov, ale v zriedkavých prípadoch je to smrteľné. V Nigérii došlo v roku 2017 k prepuknutiu opičích kiahní. Bývalý detský lekár-imunológ a hostiteľ programu „Žite zdravo!“ Andrey Prodeus na Channel One vyvrátila populárny mýtus spojený s ovčími kiahňami – že v detstve potrebuje ochorieť, pretože v mladšom veku ju ľahšie toleruje. Prodeus uviedol, že nikto nemôže zaručiť, že ochorenie u dieťaťa bude mierne. V niektorých prípadoch môžu ovčie kiahne viesť k varicelle alebo herpetickej encefalitíde. Lekár vyzval rodičov, aby svoje deti zaočkovali namiesto toho, aby čakali, kým dostanú ovčie kiahne.https://lenta.ru/news/2022/05/07/monkeypox/
324
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept