Egregoriálno-matričné riadenie
Pistole Tobruk se vydražila za 5 milionů korun, které poputují na pomoc Ukrajině

Narazila jsem na tento článek:



Pistole CZ 75 TOBRUK byla vydražena za 5 milionů korun, které poputují na pomoc Ukrajině. Zbraň z limitované edice k 80. výročí bojů československých vojáků v Tobruku získala nového majitele na aukčním večeru pořádaném Forbes a iniciativou Svobodu Ukrajině.
„Pistolí Tobruk jsme vyrobili jen osmdesát kusů,“ připomněl její unikátnost Radek Hauerland, mluvčí uherskobrodské společnosti CZUB.
Limitovaná edice připomíná 739 příslušníků Československého pěšího praporu 11 - Východního, kteří se na podzim 1941 zapojili do obrany libyjského přístavního města Tobruk, obleženého německo-italskými vojsky.
Základem pistole Tobruk je celoocelový model CZ 75 B ráže 9 mm Luger. Rám, závěr i hlaveň jsou leštěny na vysoký lesk. Na levé straně zbraně jsou letopočty 1941 - 2021, na pravé nápis Tobruk, Libye. Edice má vyhrazena unikátní výrobní čísla 1941-01 až 1941-80. „Na rámu je ještě citát z dobového snímku Na bezpráví vybudována moc je pomíjivá nad názvem jednotky Československý pěší prapor 11 - Východní, jeho poselství je stále aktuální,“ dodal Hauerland.
Aukční večer v pražském Rudolfinu nakonec Ukrajině vynesl rekordních 27,8 milionu korun.



Zdroj: https://www.idobryden.cz/zpravy/pistole-tobruk-se-vydrazila-za-5-milionu-55417.html


Narazila jsem na tento článek: > Pistole CZ 75 TOBRUK byla vydražena za 5 milionů korun, které poputují na pomoc Ukrajině. Zbraň z limitované edice k 80. výročí bojů československých vojáků v Tobruku získala nového majitele na aukčním večeru pořádaném Forbes a iniciativou Svobodu Ukrajině. „Pistolí Tobruk jsme vyrobili jen osmdesát kusů,“ připomněl její unikátnost Radek Hauerland, mluvčí uherskobrodské společnosti CZUB. Limitovaná edice připomíná 739 příslušníků Československého pěšího praporu 11 - Východního, kteří se na podzim 1941 zapojili do obrany libyjského přístavního města Tobruk, obleženého německo-italskými vojsky. Základem pistole Tobruk je celoocelový model CZ 75 B ráže 9 mm Luger. Rám, závěr i hlaveň jsou leštěny na vysoký lesk. Na levé straně zbraně jsou letopočty 1941 - 2021, na pravé nápis Tobruk, Libye. Edice má vyhrazena unikátní výrobní čísla 1941-01 až 1941-80. „Na rámu je ještě citát z dobového snímku Na bezpráví vybudována moc je pomíjivá nad názvem jednotky Československý pěší prapor 11 - Východní, jeho poselství je stále aktuální,“ dodal Hauerland. Aukční večer v pražském Rudolfinu nakonec Ukrajině vynesl rekordních 27,8 milionu korun. Zdroj: https://www.idobryden.cz/zpravy/pistole-tobruk-se-vydrazila-za-5-milionu-55417.html
171
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept