História
Pohled Koncepce na misi proroků ve světové historii

Jestli ti jde hlavně o "hurá Slovanství" bez ohledu na nevyhnutelné podřízení se/prohru s GP, tak pak je otázka, jestli diskutuješ na správných stránkách.


Keď sa vyjadruješ k veciam, ktorým nerozumieš, ťažko sa s tebou diskutuje. Podsúvaš veci, ktoré nie sú pravda. Z neznalosti, alebo zámerne?


[quote="pid:68702, uid:388"]Jestli ti jde hlavně o "hurá Slovanství" bez ohledu na nevyhnutelné podřízení se/prohru s GP, tak pak je otázka, jestli diskutuješ na správných stránkách.[/quote] Keď sa vyjadruješ k veciam, ktorým nerozumieš, ťažko sa s tebou diskutuje. Podsúvaš veci, ktoré nie sú pravda. Z neznalosti, alebo zámerne?
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Já jsem konkrétní byl - davo-"elitarismus" jste nerozporovali a Rusofil rozporoval nutnost existence všeobecného školství - což beru jako jdoucí proti principům KSB.


Buď tedy taky konkrétnější ...


Já jsem konkrétní byl - davo-"elitarismus" jste nerozporovali a Rusofil rozporoval nutnost existence všeobecného školství - což beru jako jdoucí proti principům KSB. Buď tedy taky konkrétnější ...
Upravené 20. 4. 2022 o 21:28

...vzostup vedomia pokracuje. Ten kto tomu neveri, nech si porovna hocijakeho "normalneho" Zapadniara aj s jeho vierou vo vsetky mozne blbosti oproti nejakemu kanibalovi z Papua Novej Guinei (nic proti nemu, ale ten rozvoj myslenia, samostatnosti, schopnosti mysliet a vole tu proste je)

Aké kritériá by si zvolila na porovnávanie? Kto vymyslí zbraň s väčšou účinnosťou? Alebo kto žije vo väčšej harmónii s prírodou?
Podľa mňa dosť nešťastná ilustrácia vzostupu vedomia.


[quote="pid:68668, uid:187"]...vzostup vedomia pokracuje. Ten kto tomu neveri, nech si porovna hocijakeho "normalneho" Zapadniara aj s jeho vierou vo vsetky mozne blbosti oproti nejakemu kanibalovi z Papua Novej Guinei (nic proti nemu, ale ten rozvoj myslenia, samostatnosti, schopnosti mysliet a vole tu proste je)[/quote] Aké kritériá by si zvolila na porovnávanie? Kto vymyslí zbraň s väčšou účinnosťou? Alebo kto žije vo väčšej harmónii s prírodou? Podľa mňa dosť nešťastná ilustrácia vzostupu vedomia.

Stálo by za překlad-článek.


Mluvil jsem o tom videu, které @Joe JumperUp posílal.
Nevím, zda jsem se svojí znalostí ruštiny přeslechl nějakou zásadní minu nebo zda je mínus za to, že jsem to video nepřeložil sám, nicméně, myslím si, že je důležité upozornit na hurá patrioty, kteří, jak je ve videu řečeno, kdybychom jim přiřadili jinou vlaječku, jsou svojí rétorikou k nerozeznání od těch radikálních ukrajinských.

Komu asi tak prospěje zbytečné živení nenávisti mezi národy?


Pravda, když se anglosase zeptáš jestli je něco podle zákona, nebo spravedlnosti, tak nerozumí. Podle něj je to jedno a totéž.

To, že je na Západě spousta lidí, kteří věří kdejakému nesmyslu, neznamená, že mají v hlavě takové bláto, že nepoznají rozdíl mezi zákonem a spravedlností. A jestli použijí jiná slovíčka, to považuji spíše za detail.
Myslím, že zbytečně sklouzáváš k Rozděl a panuj, kdy vše na západ od nás považuješ za kupu hnoje a odsuzuješ se tak automaticky k nespolupráci.
Tím samozřejmě netvrdím, že ten rozdíl pozná úplně každý.


[quote="pid:68411, uid:181"]Stálo by za překlad-článek.[/quote] Mluvil jsem o tom videu, které @Joe JumperUp posílal. Nevím, zda jsem se svojí znalostí ruštiny přeslechl nějakou zásadní minu nebo zda je mínus za to, že jsem to video nepřeložil sám, nicméně, myslím si, že je důležité upozornit na hurá patrioty, kteří, jak je ve videu řečeno, kdybychom jim přiřadili jinou vlaječku, jsou svojí rétorikou k nerozeznání od těch radikálních ukrajinských. Komu asi tak prospěje zbytečné živení nenávisti mezi národy? [quote="pid:68535, uid:312"]Pravda, když se anglosase zeptáš jestli je něco podle zákona, nebo spravedlnosti, tak nerozumí. Podle něj je to jedno a totéž.[/quote] To, že je na Západě spousta lidí, kteří věří kdejakému nesmyslu, neznamená, že mají v hlavě takové bláto, že nepoznají rozdíl mezi zákonem a spravedlností. A jestli použijí jiná slovíčka, to považuji spíše za detail. Myslím, že zbytečně sklouzáváš k Rozděl a panuj, kdy vše na západ od nás považuješ za kupu hnoje a odsuzuješ se tak automaticky k nespolupráci. Tím samozřejmě netvrdím, že ten rozdíl pozná úplně každý.

Kto vymyslí zbraň s väčšou účinnosťou?

To jistě ne, ale třeba ten, kdo posune (to skutečné) vědecké poznání na úroveň, která umožní adekvátnější pochopení přírodních procesů, a může tak přispět k všeobecnému duchovnímu vzestupu. To, že současná věda se nachází v období úpadku (někdy spíše připomíná parodii na sebe samu), a že její výsledky jsou zneužívány k nelidským účelům, je samozřejmě faktorem, který tento proces permanentně zpomaluje a někdy na určitou dobu úplně degraduje, ale na samotné jeho existenci nic nemění. Ostatně není vyloučeno, že obojí je ve velké míře důsledkem záměrného působení protilidských sil, jejichž přítomnost je čím dál viditelnější.


Alebo kto žije vo väčšej harmónii s prírodou?

Kanibal, který žije v harmonii s přírodou, je pořád kanibal. Ostatně mám za to, že kanibalismus je proti přírodě, takže ve skutečnosti o harmonii s přírodou nejde.


[quote="pid:68710, uid:663"]Kto vymyslí zbraň s väčšou účinnosťou?[/quote] To jistě ne, ale třeba ten, kdo posune (to skutečné) vědecké poznání na úroveň, která umožní adekvátnější pochopení přírodních procesů, a může tak přispět k všeobecnému duchovnímu vzestupu. To, že současná věda se nachází v období úpadku (někdy spíše připomíná parodii na sebe samu), a že její výsledky jsou zneužívány k nelidským účelům, je samozřejmě faktorem, který tento proces permanentně zpomaluje a někdy na určitou dobu úplně degraduje, ale na samotné jeho existenci nic nemění. Ostatně není vyloučeno, že obojí je ve velké míře důsledkem záměrného působení protilidských sil, jejichž přítomnost je čím dál viditelnější. [quote="pid:68710, uid:663"]Alebo kto žije vo väčšej harmónii s prírodou?[/quote] Kanibal, který žije v harmonii s přírodou, je pořád kanibal. Ostatně mám za to, že kanibalismus je proti přírodě, takže ve skutečnosti o harmonii s přírodou nejde.
Upravené 20. 4. 2022 o 22:31

což beru jako jdoucí proti principům KSB

Já jsem konkrétní byl - davo-"elitarismus" jste nerozporovali a Rusofil rozporoval nutnost existence všeobecného školství - což beru jako jdoucí proti principům KSB.


Mám rozporovať tvoje dohady? To naozaj robiť nebudem.


Školstvo tak, ako si ho predstavuješ, naozaj nutné nie je. Život v občine vyzerá inak a fungujú tam iné pravidlá, než na aké si zvyknutý. Okrem toho, duchovne vyspelí jedinci si dokážu predávať znalosti napriamo. Uvažuješ optikou starého prízemného sveta.


O duchovnom vývoji nie je v KSB prakticky ani zmienka. Iba o mravnosti, ktorú majú bieli ľudia vrodenú.


[quote="pid:68707, uid:388"]což beru jako jdoucí proti principům KSB[/quote] [quote="pid:68707, uid:388"]Já jsem konkrétní byl - davo-"elitarismus" jste nerozporovali a Rusofil rozporoval nutnost existence všeobecného školství - což beru jako jdoucí proti principům KSB.[/quote] Mám rozporovať tvoje dohady? To naozaj robiť nebudem. Školstvo tak, ako si ho predstavuješ, naozaj nutné nie je. Život v občine vyzerá inak a fungujú tam iné pravidlá, než na aké si zvyknutý. Okrem toho, duchovne vyspelí jedinci si dokážu predávať znalosti napriamo. Uvažuješ optikou starého prízemného sveta. O duchovnom vývoji nie je v KSB prakticky ani zmienka. Iba o mravnosti, ktorú majú bieli ľudia vrodenú.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 20. 4. 2022 o 22:52

Tzn. na úplnom začiatku duchovného vývoja.


A vies kam to dotiahli tie tvoje duchovne etalony z Indie a Tibetu zo siestimi cakrami?
GP rozdelil zapad a vychod medzi seba, materiu proti duchovnu len Rusko zostalo mimo tejto matrice. Bez pochopenia materie je ale duchovno ako auto bez kolies, preto sa zapadu podarilo previezt vychodnu civilizaciu. Duchovno bolo potlacane v ZSSR a bol to jeden z dovodov jeho rozpadu. Otazne je ci chceme pod pojmom duchovno hovorit o jogovych a samanskych praktikach, alebo skutocnou pracou na svojej mravnosti sa dostat k osvieteniu. Respektujem aj vedicku kulturu(indicku) ale blizsi mi je odkaz takych ludi ako Sergej Radonezsky, Serafim Sarovskij co je duchovno ktore popisuje KSB... film Ostrov nieco malo napovie.


Cize Ogar, ake ucenie ak KSB je pre amaterov dokaze lepsie zladit MIM s duchovnom vratane ezoterickych uceni? V niektorych smeroch mozno Steiner, Pales ci ini ezoterici ale komplexne a terminologicky nedokazali vytvorit navod pre vsetkych a uz vonkoncom nie pre spolocnost a riadiacich pracovnikov. A taki guruovia co tvrdia, ze ziadnu DVTR do zivota netreba len ukazuju mieru svojho chapania.


[quote="pid:68676, uid:623"]Tzn. na úplnom začiatku duchovného vývoja.[/quote] A vies kam to dotiahli tie tvoje duchovne etalony z Indie a Tibetu zo siestimi cakrami? GP rozdelil zapad a vychod medzi seba, materiu proti duchovnu len Rusko zostalo mimo tejto matrice. Bez pochopenia materie je ale duchovno ako auto bez kolies, preto sa zapadu podarilo previezt vychodnu civilizaciu. Duchovno bolo potlacane v ZSSR a bol to jeden z dovodov jeho rozpadu. Otazne je ci chceme pod pojmom duchovno hovorit o jogovych a samanskych praktikach, alebo skutocnou pracou na svojej mravnosti sa dostat k osvieteniu. Respektujem aj vedicku kulturu(indicku) ale blizsi mi je odkaz takych ludi ako Sergej Radonezsky, Serafim Sarovskij co je duchovno ktore popisuje KSB... film Ostrov nieco malo napovie. Cize Ogar, ake ucenie ak KSB je pre amaterov dokaze lepsie zladit MIM s duchovnom vratane ezoterickych uceni? V niektorych smeroch mozno Steiner, Pales ci ini ezoterici ale komplexne a terminologicky nedokazali vytvorit navod pre vsetkych a uz vonkoncom nie pre spolocnost a riadiacich pracovnikov. A taki guruovia co tvrdia, ze ziadnu DVTR do zivota netreba len ukazuju mieru svojho chapania.

A vies kam to dotiahli tie tvoje duchovne etalony z Indie a Tibetu zo siestimi cakrami?


Dôkaz toho, že netušíš, k čomu sa vyjadruješ. Že so šiestimi čakrami... smile Náboženstvá sú zlo na ovládanie ľudí. Ďakujem, že si to potvrdil.


Cize Ogar, ake ucenie ak KSB je pre amaterov dokaze lepsie zladit MIM s duchovnom vratane ezoterickych uceni?


KSB je pre začiatočníkov, nie pre amatérov. Zase nevieš, k čomu sa vyjadruješ. Podľa tvojich komentárov je jasné, že nechápeš o čom píšem. Zo svojej úrovne to pochopiť ani nedokážeš. Ale nepíšem to pre teba. A už vôbec nemienim nikoho presviedčať. Poskytol som informácie, nech s nimi každý naloží podľa vlastného uváženia.


KSB je základná škola zameraná na ľavú hemisféru mozgu. Existuje aj vysoká škola a ajškola zameraná na pravú hemisféru mozgu. Mozog treba používať celý.


[quote="pid:68722, uid:252"]A vies kam to dotiahli tie tvoje duchovne etalony z Indie a Tibetu zo siestimi cakrami?[/quote] Dôkaz toho, že netušíš, k čomu sa vyjadruješ. Že so šiestimi čakrami... :D Náboženstvá sú zlo na ovládanie ľudí. Ďakujem, že si to potvrdil. [quote="pid:68722, uid:252"]Cize Ogar, ake ucenie ak KSB je pre amaterov dokaze lepsie zladit MIM s duchovnom vratane ezoterickych uceni?[/quote] KSB je pre začiatočníkov, nie pre amatérov. Zase nevieš, k čomu sa vyjadruješ. Podľa tvojich komentárov je jasné, že nechápeš o čom píšem. Zo svojej úrovne to pochopiť ani nedokážeš. Ale nepíšem to pre teba. A už vôbec nemienim nikoho presviedčať. Poskytol som informácie, nech s nimi každý naloží podľa vlastného uváženia. KSB je základná škola zameraná na ľavú hemisféru mozgu. Existuje aj vysoká škola a ajškola zameraná na pravú hemisféru mozgu. Mozog treba používať celý.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 20. 4. 2022 o 22:51

...vzostup vedomia pokracuje. Ten kto tomu neveri, nech si porovna hocijakeho "normalneho" Zapadniara aj s jeho vierou vo vsetky mozne blbosti oproti nejakemu kanibalovi z Papua Novej Guinei (nic proti nemu, ale ten rozvoj myslenia, samostatnosti, schopnosti mysliet a vole tu proste je)

Aké kritériá by si zvolila na porovnávanie? Kto vymyslí zbraň s väčšou účinnosťou? Alebo kto žije vo väčšej harmónii s prírodou?
Podľa mňa dosť nešťastná ilustrácia vzostupu vedomia.

Zvířata a rostliny žijí v neskonale dokonalejsí harmonii s přírodou až tak, že jsou jedním z čistých projevů HNR - stvoření. Jsou snad n vyšší úrovni vědomí než člověk ať již Brit nebo Papuánec? Nejsou.
JankaS kritétium vzestupu vědomí je dle mého správné.


[quote="pid:68668, uid:187"]...vzostup vedomia pokracuje. Ten kto tomu neveri, nech si porovna hocijakeho "normalneho" Zapadniara aj s jeho vierou vo vsetky mozne blbosti oproti nejakemu kanibalovi z Papua Novej Guinei (nic proti nemu, ale ten rozvoj myslenia, samostatnosti, schopnosti mysliet a vole tu proste je)[/quote] [quote="pid:68710, uid:663"]Aké kritériá by si zvolila na porovnávanie? Kto vymyslí zbraň s väčšou účinnosťou? Alebo kto žije vo väčšej harmónii s prírodou? Podľa mňa dosť nešťastná ilustrácia vzostupu vedomia.[/quote] Zvířata a rostliny žijí v neskonale dokonalejsí harmonii s přírodou až tak, že jsou jedním z čistých projevů HNR - stvoření. Jsou snad n vyšší úrovni vědomí než člověk ať již Brit nebo Papuánec? Nejsou. [JankaS](https://ksbforum.eu/index.php?u=/user/profile/187) kritétium vzestupu vědomí je dle mého správné.

Školstvo tak, ako si ho predstavuješ, naozaj nutné nie je.

Tohle snad komentář ani nepotřebuje...


Snad jen, že by bylo dobré, abys tu svou představu o školství nějak popsal (čemuž se vyhýbáš).


Život v občine vyzerá inak a fungujú tam iné pravidlá, než na aké si zvyknutý.

... no v té občině podle hurá Slovanů by to opravdu fungovalo jinak - jako ve středověku.


Nechápu jak Vám svědomí umožní nadále diskutovat na stránkách věnovaných KSB, když se vyhýbáte odpovědi ohledně davo-"elitarismu" ve Slovanství.


[quote="pid:68720, uid:623"]Školstvo tak, ako si ho predstavuješ, naozaj nutné nie je.[/quote] Tohle snad komentář ani nepotřebuje... Snad jen, že by bylo dobré, abys tu svou představu o školství nějak popsal (čemuž se vyhýbáš). [quote="pid:68720, uid:623"]Život v občine vyzerá inak a fungujú tam iné pravidlá, než na aké si zvyknutý.[/quote] ... no v té občině podle hurá Slovanů by to opravdu fungovalo jinak - jako ve středověku. Nechápu jak Vám svědomí umožní nadále diskutovat na stránkách věnovaných KSB, když se vyhýbáte odpovědi ohledně davo-"elitarismu" ve Slovanství.
Upravené 21. 4. 2022 o 06:51

Rusofil rozporoval nutnost existence všeobecného školství
Kde jsem to rozporoval? Já jsem se tě jen zeptal, v čem je rodinné vzdělávání protilidské. Tys mi na tuto otázku neodpověděl. Takže bys měl zapracovat na pochopení psaného textu.


[quote="pid:68707, uid:388"]Rusofil rozporoval nutnost existence všeobecného školství[/quote]Kde jsem to rozporoval? Já jsem se tě jen zeptal, v čem je rodinné vzdělávání protilidské. Tys mi na tuto otázku neodpověděl. Takže bys měl zapracovat na pochopení psaného textu.

Nechápu jak Vám svědomí umožní nadále diskutovat na stránkách věnovaných KSB, když se vyhýbáte odpovědi ohledně davo-"elitarismu" ve Slovanství
Davoelitarizmis se ve Slovanství objevil až s příchodem křesťanství. Je nepochopitelné, že tak základní informace k tobě nedošla.


[quote="pid:68737, uid:388"]Nechápu jak Vám svědomí umožní nadále diskutovat na stránkách věnovaných KSB, když se vyhýbáte odpovědi ohledně davo-"elitarismu" ve Slovanství[/quote]Davoelitarizmis se ve Slovanství objevil až s příchodem křesťanství. Je nepochopitelné, že tak základní informace k tobě nedošla.

Kde jsem to rozporoval? Já jsem se tě jen zeptal, v čem je rodinné vzdělávání protilidské. Tys mi na tuto otázku neodpověděl. Takže bys měl zapracovat na pochopení psaného textu.


Já ti odepsal, že překrucuješ, takže s pochopením psaného textu začni u sebe.


Zde je k tomu doklad:

Nezájem společnosti o kultivaci lidskosti = neexistence instituce školy, která by to cíleně prováděla. Ponechat to na instituci rodiny se ukázalo jako nedostatečné

A že je instituce školy nutná je snad jasné každému studentu KSB, kromě tebe a Ogara.


P.S. Odpověděl jsi někdy ty na nějakou otázku?


[quote="pid:68761, uid:312"]Kde jsem to rozporoval? Já jsem se tě jen zeptal, v čem je rodinné vzdělávání protilidské. Tys mi na tuto otázku neodpověděl. Takže bys měl zapracovat na pochopení psaného textu.[/quote] Já ti odepsal, že překrucuješ, takže s pochopením psaného textu začni u sebe. Zde je k tomu doklad: [quote="pid:68600, uid:388"]Nezájem společnosti o kultivaci lidskosti = neexistence instituce školy, která by to cíleně prováděla.** Ponechat to na instituci rodiny se ukázalo jako nedostatečné**[/quote] A že je instituce školy nutná je snad jasné každému studentu KSB, kromě tebe a Ogara. P.S. Odpověděl jsi někdy ty na nějakou otázku?

Davoelitarizmis se ve Slovanství objevil až s příchodem křesťanství. Je nepochopitelné, že tak základní informace k tobě nedošla.


Dolož to něčím .... pro mě je to zatím jen informace od Tebe, a která je v rozporu s informacemi VP SSSR.


Já dokládám, že VP SSSR v Psychologický aspekt historie a perspektiv civilizace uvedl, že díky proniknutí davo-"elitarismu" do tehdejší slovanské společnosti mohlo dojít ke křtění Rusi.


Dolož to něčím .... pro mě je to zatím jen informace od Tebe, a která je v rozporu s informacemi VP SSSR.
Jura11


Dôkazné bremeno je na tvojej strane. Dokáž, že to tak nie je.


Chlapci (Rusofil a Ogar) jste borci. Na konceptuálních stránkách dokážete odkaz na jednu z knih VP SSSR odbýt konstatováním, že jsem v důkazní nouzi.


[quote="pid:68762, uid:312"]Davoelitarizmis se ve Slovanství objevil až s příchodem křesťanství. Je nepochopitelné, že tak základní informace k tobě nedošla.[/quote] Dolož to něčím .... pro mě je to zatím jen informace od Tebe, a která je v rozporu s informacemi VP SSSR. Já dokládám, že VP SSSR v Psychologický aspekt historie a perspektiv civilizace uvedl, že díky proniknutí davo-"elitarismu" do tehdejší slovanské společnosti mohlo dojít ke křtění Rusi. [quote="pid:68768, uid:623"]Dolož to něčím .... pro mě je to zatím jen informace od Tebe, a která je v rozporu s informacemi VP SSSR. Jura11 Dôkazné bremeno je na tvojej strane. Dokáž, že to tak nie je.[/quote] Chlapci (Rusofil a Ogar) jste borci. Na konceptuálních stránkách dokážete odkaz na jednu z knih VP SSSR odbýt konstatováním, že jsem v důkazní nouzi.
Upravené 21. 4. 2022 o 20:15

Já ti odepsal, že překrucuješ, takže s pochopením psaného textu začni u sebe.
Nemá cenu se přít s osobou, která nezná ani malou násobilku, vykládat ji co jsou integrály. Chybí ti základní znalosti o naší Slovanské minulosti, tak tady ti dávám malý vzkaz od generála Petrova, jednoho z představitelů KSB, poslouchej pozorně. Přibližně od 1:20
https://www.youtube.com/watch?v=6aoiphYlWxQ&ab_channel=%D0%9C%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%8F%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0


[quote="pid:68763, uid:388"]Já ti odepsal, že překrucuješ, takže s pochopením psaného textu začni u sebe.[/quote]Nemá cenu se přít s osobou, která nezná ani malou násobilku, vykládat ji co jsou integrály. Chybí ti základní znalosti o naší Slovanské minulosti, tak tady ti dávám malý vzkaz od generála Petrova, jednoho z představitelů KSB, poslouchej pozorně. Přibližně od 1:20 https://www.youtube.com/watch?v=6aoiphYlWxQ&ab_channel=%D0%9C%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%8F%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0
Upravené 21. 4. 2022 o 09:33

Snad jen, že by bylo dobré, abys tu svou představu o školství nějak popsal (čemuž se vyhýbáš).


Túto myšlienku nepresadzujem. Len som konštatoval fakt. Nepovažujem za potrebné nič vysvetľovať. Obzvlášť tebe.


... no v té občině podle hurá Slovanů by to opravdu fungovalo jinak - jako ve středověku.


Opäť idiotský názor vychádzajúci z nevedomosti alebo zlého úmyslu. Nebudem desiatykrát opakovať to isté. Možno len, že si hlupák, alebo nepriateľ.


Davoelitarizmis se ve Slovanství objevil až s příchodem křesťanství. Je nepochopitelné, že tak základní informace k tobě nedošla.


Dolož to něčím .... pro mě je to zatím jen informace od Tebe, a která je v rozporu s informacemi VP SSSR.


Dôkazné bremeno je na tvojej strane. Dokáž, že to tak nie je.


Chybí ti základní znalosti o naší Slovanské minulosti


Presne tak. Neznalosť a obmedzenosť Juru11 je do očí bijúca. Ukončím to tým, že včela nepresviedča muchu, že nektár je lepší než hovno. Nebudem to robiť ani ja.


[quote="pid:68737, uid:388"]Snad jen, že by bylo dobré, abys tu svou představu o školství nějak popsal (čemuž se vyhýbáš).[/quote] Túto myšlienku nepresadzujem. Len som konštatoval fakt. Nepovažujem za potrebné nič vysvetľovať. Obzvlášť tebe. [quote="pid:68737, uid:388"]... no v té občině podle hurá Slovanů by to opravdu fungovalo jinak - jako ve středověku.[/quote] Opäť idiotský názor vychádzajúci z nevedomosti alebo zlého úmyslu. Nebudem desiatykrát opakovať to isté. Možno len, že si hlupák, alebo nepriateľ. [quote="pid:68762, uid:312"]Davoelitarizmis se ve Slovanství objevil až s příchodem křesťanství. Je nepochopitelné, že tak základní informace k tobě nedošla.[/quote] [quote="pid:68764, uid:388"]Dolož to něčím .... pro mě je to zatím jen informace od Tebe, a která je v rozporu s informacemi VP SSSR.[/quote] Dôkazné bremeno je na tvojej strane. Dokáž, že to tak nie je. [quote="pid:68765, uid:312"]Chybí ti základní znalosti o naší Slovanské minulosti[/quote] Presne tak. Neznalosť a obmedzenosť Juru11 je do očí bijúca. Ukončím to tým, že včela nepresviedča muchu, že nektár je lepší než hovno. Nebudem to robiť ani ja.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 21. 4. 2022 o 09:58

Niekto sa ešte len učí malú násobilku a ide poučovať vysokoškoláka, že integrály sú škodlivé. Ste tu viacerí na smiech.


Tí, ktorí majú na Slovanstvo kaleidoskopický pohľad z útržkovitých informácií a osobnej antipatie voči vlastnému národu nás chcú poučovať, že Slovanstvo je zlé, davo-elitárne, fašistické... Pritom sotva dorástli na KSB, niektorí dokonca iba na isram. Pri cudzincoch je to pochopiteľné, ale takí sú škodiči a nepriatelia nášho národa.


Niekto sa ešte len učí malú násobilku a ide poučovať vysokoškoláka, že integrály sú škodlivé. Ste tu viacerí na smiech. Tí, ktorí majú na Slovanstvo kaleidoskopický pohľad z útržkovitých informácií a osobnej antipatie voči vlastnému národu nás chcú poučovať, že Slovanstvo je zlé, davo-elitárne, fašistické... Pritom sotva dorástli na KSB, niektorí dokonca iba na isram. Pri cudzincoch je to pochopiteľné, ale takí sú škodiči a nepriatelia nášho národa.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 21. 4. 2022 o 09:58

Video generála Petrova poznám už dlhšie,aj niekto s radikálnej"slovanskej úderky"smileho tu už dával.V podstate sa nedá nesúhlasiť,no ak by spomínaný jediný Boh bol Ježišom Kristom tak je to v poriadku.Ak nie je a je to iná bytosť tak to v poriadku nie je.Čo sa týka prírodných prejavov Boha u Slovanstva tak napr.negatívne škodiace vírusy, retro vírusy,baktérie,ničivé tornáda,tsunami, jedovaté organizmy,cyklóny atď.nie sú prejavom Absolútne pozitívnej mysle ale výrony myslí relatívnych.


Video generála Petrova poznám už dlhšie,aj niekto s radikálnej"slovanskej úderky":)ho tu už dával.V podstate sa nedá nesúhlasiť,no ak by spomínaný jediný Boh bol Ježišom Kristom tak je to v poriadku.Ak nie je a je to iná bytosť tak to v poriadku nie je.Čo sa týka prírodných prejavov Boha u Slovanstva tak napr.negatívne škodiace vírusy, retro vírusy,baktérie,ničivé tornáda,tsunami, jedovaté organizmy,cyklóny atď.nie sú prejavom Absolútne pozitívnej mysle ale výrony myslí relatívnych.

ak by spomínaný jediný Boh bol Ježišom Kristom tak je to v poriadku.Ak nie je a je to iná bytosť tak to v poriadku nie je.
Proč? Bůh před Kristem neexistoval?


[quote="pid:68805, uid:191"]ak by spomínaný jediný Boh bol Ježišom Kristom tak je to v poriadku.Ak nie je a je to iná bytosť tak to v poriadku nie je.[/quote]Proč? Bůh před Kristem neexistoval?

Už som ti(myslím že to bolo tebe)raz napísal že niekedy nájdeš v sebe humor a vtip.Že neexistovalsmile)))).Už aj na starej vode som o tom písal a viackrát.Boh Stvoriteľ je Nestvorená Najvyššia Bytosť bez počiatku a konca,vždy bol,je,a bude.Na túto planétu(a nielen tu!)sa inkarnoval do formy-tela Ježiša Krista.Skúsenostne si odžil život aj pozemskú smrť (a nielen tu!), všetko zahrnul do Poznania(nie do svojej Pozitívnej Prirodzenosti)a stal sa Jedinou Absolútnou Mysľou a Bytosťou.Všetci ostatní vrátane Zeusa,Jupitera,Amon-ra,Itzamna atď.sú len relatívne mysle k Absolútnej aj keď v postavení napr. božích synov.


Už som ti(myslím že to bolo tebe)raz napísal že niekedy nájdeš v sebe humor a vtip.Že neexistoval:))))).Už aj na starej vode som o tom písal a viackrát.Boh Stvoriteľ je Nestvorená Najvyššia Bytosť bez počiatku a konca,vždy bol,je,a bude.Na túto planétu(a nielen tu!)sa inkarnoval do formy-tela Ježiša Krista.Skúsenostne si odžil život aj pozemskú smrť (a nielen tu!), všetko zahrnul do Poznania(nie do svojej Pozitívnej Prirodzenosti)a stal sa Jedinou Absolútnou Mysľou a Bytosťou.Všetci ostatní vrátane Zeusa,Jupitera,Amon-ra,Itzamna atď.sú len relatívne mysle k Absolútnej aj keď v postavení napr. božích synov.

sa inkarnoval do formy-tela Ježiša Krista
Proč by se měl inkarnovat, když podle tebe "Boh Stvoriteľ je Nestvorená Najvyššia Bytosť bez počiatku a konca,vždy bol,je,a bude...všetko zahrnul do Poznania(nie do svojej Pozitívnej Prirodzenosti)a stal sa Jedinou Absolútnou Mysľou a Bytosťou."
Tak byl, nebo se stal?


[quote="pid:68816, uid:191"]sa inkarnoval do formy-tela Ježiša Krista[/quote]Proč by se měl inkarnovat, když podle tebe "Boh Stvoriteľ je Nestvorená Najvyššia Bytosť bez počiatku a konca,vždy bol,je,a bude...všetko zahrnul do Poznania(nie do svojej Pozitívnej Prirodzenosti)a stal sa Jedinou Absolútnou Mysľou a Bytosťou." Tak byl, nebo se stal?
Upravené 21. 4. 2022 o 12:33

Na túto planétu(a nielen tu!)sa inkarnoval do formy-tela Ježiša Krista. Skúsenostne si odžil život aj pozemskú smrť (a nielen tu!), všetko zahrnul do Poznania(nie do svojej Pozitívnej Prirodzenosti)a stal sa Jedinou Absolútnou Mysľou a Bytosťou.


Stvoriteľ čerpá skúsenosti skrze nás, Človekov so živatmou. Prišli sme sem, aby sme načerpali skúsenosti a po návrate k jednote odovzdali skúsenosti celku (Tartária). Ježiš bol vysokorozvinutá bytosť - častica Stvoriteľa, ale nie Stvoriteľ sám. Boha z neho urobila cirkev, aby mohla ľudí lepšie ovládať. Ježiš povedal: Takéto a oveľa väčšie veci budete robiť. Ježiš zo seba Boha nerobil, vždy hovoril o Otcovi.


[quote="pid:68816, uid:191"]Na túto planétu(a nielen tu!)sa inkarnoval do formy-tela Ježiša Krista. Skúsenostne si odžil život aj pozemskú smrť (a nielen tu!), všetko zahrnul do Poznania(nie do svojej Pozitívnej Prirodzenosti)a stal sa Jedinou Absolútnou Mysľou a Bytosťou.[/quote] Stvoriteľ čerpá skúsenosti skrze nás, Človekov so živatmou. Prišli sme sem, aby sme načerpali skúsenosti a po návrate k jednote odovzdali skúsenosti celku ([Tartária](https://www.tartaria.sk/)). Ježiš bol vysokorozvinutá bytosť - častica Stvoriteľa, ale nie Stvoriteľ sám. Boha z neho urobila cirkev, aby mohla ľudí lepšie ovládať. Ježiš povedal: Takéto a oveľa väčšie veci budete robiť. Ježiš zo seba Boha nerobil, vždy hovoril o Otcovi.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 21. 4. 2022 o 12:42

Boh Stvoriteľ je Nestvorená Najvyššia Bytosť bez počiatku a konca,vždy bol,je,a bude...všetko zahrnul do Poznania(nie do svojej Pozitívnej Prirodzenosti)a stal sa Jedinou Absolútnou Mysľou a Bytosťou."
...Bol Jedinou,neskôr Najvyššou bytosťou pri procese tvorby.Jediná záležitosť ktorá chýbala bolo skúsenostné poznanie životov ktoré vznikli a boli aktivované odklonom od Boha a pričinením relatívnych ním stvorených myslí.V neaktívnom móde v Ňom bola aktivácia len ako možnosť voľby.Keďže skúsenostne všetko inkorporoval do Poznania,stal sa a Je Absolútnou Bytosťou.


[quote="pid:68820, uid:312"]Boh Stvoriteľ je Nestvorená Najvyššia Bytosť bez počiatku a konca,vždy bol,je,a bude...všetko zahrnul do Poznania(nie do svojej Pozitívnej Prirodzenosti)a stal sa Jedinou Absolútnou Mysľou a Bytosťou."[/quote]...Bol Jedinou,neskôr Najvyššou bytosťou pri procese tvorby.Jediná záležitosť ktorá chýbala bolo skúsenostné poznanie životov ktoré vznikli a boli aktivované odklonom od Boha a pričinením relatívnych ním stvorených myslí.V neaktívnom móde v Ňom bola aktivácia len ako možnosť voľby.Keďže skúsenostne všetko inkorporoval do Poznania,stal sa a Je Absolútnou Bytosťou.

Ježiš zo seba Boha nerobil, vždy hovoril o Otcovi.
..Ja a Otec sme jedno.


[quote="pid:68823, uid:623"]Ježiš zo seba Boha nerobil, vždy hovoril o Otcovi.[/quote]..Ja a Otec sme jedno.

Boha z neho urobila cirkev
. Trojjedinosť,s čím nesúhlasím


[quote="pid:68823, uid:623"]Boha z neho urobila cirkev[/quote]. Trojjedinosť,s čím nesúhlasím

Ukončím to tým, že včela nepresviedča muchu, že nektár je lepší než hovno.

Já bych řekl, že největší mazec je, když si hovno připadá jako včela.


Niekto sa ešte len učí malú násobilku a ide poučovať vysokoškoláka, že integrály sú škodlivé. Ste tu viacerí na smiech.

Já bych tedy prosil, až se dosměješ, o krátké vysvětlení podstaty integrálu v matematice. Stačí pár větami, stručně a srozumitelně. A bez otřepaných řečnických triků a primitivní agrese.


[quote="pid:68768, uid:623"]Ukončím to tým, že včela nepresviedča muchu, že nektár je lepší než hovno.[/quote] Já bych řekl, že největší mazec je, když si hovno připadá jako včela. [quote="pid:68770, uid:623"]Niekto sa ešte len učí malú násobilku a ide poučovať vysokoškoláka, že integrály sú škodlivé. Ste tu viacerí na smiech.[/quote] Já bych tedy prosil, až se dosměješ, o krátké vysvětlení podstaty integrálu v matematice. Stačí pár větami, stručně a srozumitelně. A bez otřepaných řečnických triků a primitivní agrese.

Ja a Otec sme jedno.


V zmysle, že má časticu Stvoriteľa. Rovnako, ako my. smile Vidím to inak než ty.. Tvoje presvedčenie ti neberiem.


[quote="pid:68831, uid:191"]Ja a Otec sme jedno.[/quote] V zmysle, že má časticu Stvoriteľa. Rovnako, ako my. :) Vidím to inak než ty.. Tvoje presvedčenie ti neberiem.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Já bych řekl, že největší mazec je, když si hovno připadá jako včela.


Píšeš o sebe? Na tvoje provokácie reagovať nebudem.


Já bych tedy prosil, až se dosměješ, o krátké vysvětlení podstaty integrálu v matematice. Stačí pár větami, stručně a srozumitelně. A bez otřepaných řečnických triků a primitivní agrese.


Znovu a znovu dokazuješ, že nechápeš čítaný text. Prirovnanie je nad tvoje chápanie. To nevymyslíš, to je Joe Jumper Up. Tvoj obrázok ťa úplne presne vystihuje.


[quote="pid:68836, uid:826"]Já bych řekl, že největší mazec je, když si hovno připadá jako včela.[/quote] Píšeš o sebe? Na tvoje provokácie reagovať nebudem. [quote="pid:68836, uid:826"]Já bych tedy prosil, až se dosměješ, o krátké vysvětlení podstaty integrálu v matematice. Stačí pár větami, stručně a srozumitelně. A bez otřepaných řečnických triků a primitivní agrese.[/quote] Znovu a znovu dokazuješ, že nechápeš čítaný text. Prirovnanie je nad tvoje chápanie. To nevymyslíš, to je Joe Jumper Up. Tvoj obrázok ťa úplne presne vystihuje.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 21. 4. 2022 o 13:15

hovoril o Otcovi.
..V zmysle oddelenia hmotného tela a ducha,božskej iskry.
Vidím to inak než ty.. Tvoje presvedčenie ti neberiem.
..Podobne.


[quote="pid:68823, uid:623"]hovoril o Otcovi.[/quote]..V zmysle oddelenia hmotného tela a ducha,božskej iskry. [quote="pid:68837, uid:623"]Vidím to inak než ty.. Tvoje presvedčenie ti neberiem.[/quote]..Podobne.

Na tvoje provokácie reagovať nebudem.

To nemusíš, jen bych prosil vysvětlit ten integrál.


[quote="pid:68840, uid:623"]Na tvoje provokácie reagovať nebudem.[/quote] To nemusíš, jen bych prosil vysvětlit ten integrál.

To nemusíš, jen bych prosil vysvětlit ten integrál.


Takže podstata ti stále uniká. Neuveriteľné.


https://sk.wikipedia.org/wiki/Integr%C3%A1l


[quote="pid:68842, uid:826"]To nemusíš, jen bych prosil vysvětlit ten integrál.[/quote] Takže podstata ti stále uniká. Neuveriteľné. https://sk.wikipedia.org/wiki/Integr%C3%A1l
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Takže podstata ti stále uniká. Neuveriteľné.

Dávat odkazy na Wikipedii zvládne i cvičená opice. Prosil bych stručně vysvětlit od mistra propojených hemisfér smysl existence a podstatu pojmu integrál v matematice. Nebo ti podstata uniká a meleš ptákoviny? V.V.Pjakin to občas trefně glosuje slovy: "Naučili ho pěkně řečnit, jen mu zapomněli objasnit význam slov".
Tak do toho, Einsteine!


[quote="pid:68843, uid:623"]Takže podstata ti stále uniká. Neuveriteľné.[/quote] Dávat odkazy na Wikipedii zvládne i cvičená opice. Prosil bych stručně vysvětlit od mistra propojených hemisfér smysl existence a podstatu pojmu integrál v matematice. Nebo ti podstata uniká a meleš ptákoviny? V.V.Pjakin to občas trefně glosuje slovy: "Naučili ho pěkně řečnit, jen mu zapomněli objasnit význam slov". Tak do toho, Einsteine!

Ogar, dokola pises tie iste nazory a tocis sa v bludnom kruhu miesto toho aby si si vypocul ine nazory a zapracoval na sebe. Chapem ze lahsie je podlahnut Laubertovym reciam o vlastnej vynimocnosti bez toho aby si pohol prstom, ale v takom pripade nikdy nepochopis duchovno o ktorom pise KSB a ktore sirili rozni svatci a zrecovia, ktorych vacsina mien sa nezachovala. Ked chces pisat o vysokej skole matematiky, tak by si mal ovladat min.tu neezotericku cast a najlepsie aj s nadstavbou astrologie, inak si len luhar a bludar co sa vydava za nieco co nie je. Stranky wikipedie si nechaj na doma, na to nikto nie je zvedavy lebo je zrejme ze matematiku v malicku nemas, zato EGO mas obrovske. Ale arijsky nadclovek asi nemusi pracovat na svojej mravnosti, on sa uz rodi dokonaly... chod si podat ruku s azovcanmi.


Ogar, dokola pises tie iste nazory a tocis sa v bludnom kruhu miesto toho aby si si vypocul ine nazory a zapracoval na sebe. Chapem ze lahsie je podlahnut Laubertovym reciam o vlastnej vynimocnosti bez toho aby si pohol prstom, ale v takom pripade nikdy nepochopis duchovno o ktorom pise KSB a ktore sirili rozni svatci a zrecovia, ktorych vacsina mien sa nezachovala. Ked chces pisat o vysokej skole matematiky, tak by si mal ovladat min.tu neezotericku cast a najlepsie aj s nadstavbou astrologie, inak si len luhar a bludar co sa vydava za nieco co nie je. Stranky wikipedie si nechaj na doma, na to nikto nie je zvedavy lebo je zrejme ze matematiku v malicku nemas, zato EGO mas obrovske. Ale arijsky nadclovek asi nemusi pracovat na svojej mravnosti, on sa uz rodi dokonaly... chod si podat ruku s azovcanmi.

Dávat odkazy na Wikipedii zvládne i cvičená opice. Prosil bych stručně vysvětlit od mistra propojených hemisfér smysl existence a podstatu pojmu integrál v matematice. Nebo ti podstata uniká a meleš ptákoviny? V.V.Pjakin to občas trefně glosuje slovy: "Naučili ho pěkně řečnit, jen mu zapomněli objasnit význam slov".
Tak do toho, Einsteine!


Wikipedia je na teba priveľa. Chápem. Chceš, aby som hral tvoju hru podľa tvojich pravidiel. Na takéto lacné triky ti neskočím.


Vráťme sa k podstate veci, aj keď je to zjavne nad tvoje chápanie. Napísal som, že tí, ktorí hovoria o škodlivosti Slovanstva sú ako deti učiace sa malú násobilku, ale idú poučovať vysokoškoláka o škodlivosti integrálov. Myslel som tým to, že tí, ktorí o Slovanstve prakticky nič nevedia a sú na začiatku duchovného vývoja, idú kritizovať tých, ktorí majú väčšie znalosti a vo vývoji sú ďalej. Nemal som na mysli seba, napísal som to všeobecne. Že tomu nerozumieš, nesúhlasíš s tým, alebo máš osobné antipatie voči mne, nie je môj problém. Takže ťa vyzývam, ak máš niečo k veci, sem s tým (pochybujem, že sa zmôžeš na čokoľvek). Ak nie, hraj si svoje trápne hry sám.


[quote="pid:68846, uid:826"]Dávat odkazy na Wikipedii zvládne i cvičená opice. Prosil bych stručně vysvětlit od mistra propojených hemisfér smysl existence a podstatu pojmu integrál v matematice. Nebo ti podstata uniká a meleš ptákoviny? V.V.Pjakin to občas trefně glosuje slovy: "Naučili ho pěkně řečnit, jen mu zapomněli objasnit význam slov". Tak do toho, Einsteine![/quote] Wikipedia je na teba priveľa. Chápem. Chceš, aby som hral tvoju hru podľa tvojich pravidiel. Na takéto lacné triky ti neskočím. Vráťme sa k podstate veci, aj keď je to zjavne nad tvoje chápanie. Napísal som, že tí, ktorí hovoria o škodlivosti Slovanstva sú ako deti učiace sa malú násobilku, ale idú poučovať vysokoškoláka o škodlivosti integrálov. Myslel som tým to, že tí, ktorí o Slovanstve prakticky nič nevedia a sú na začiatku duchovného vývoja, idú kritizovať tých, ktorí majú väčšie znalosti a vo vývoji sú ďalej. Nemal som na mysli seba, napísal som to všeobecne. Že tomu nerozumieš, nesúhlasíš s tým, alebo máš osobné antipatie voči mne, nie je môj problém. Takže ťa vyzývam, ak máš niečo k veci, sem s tým (pochybujem, že sa zmôžeš na čokoľvek). Ak nie, hraj si svoje trápne hry sám.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 21. 4. 2022 o 14:56

@Celovek, ďalší, ktorý nič nechápe, ale má silnú potrebu sa voči mne vymedziť. Že píšem stále o tom istom? Samozrejme, keď sa tu objavujú stále tie isté nezmysly a lži. A kvôli takým ako si ty a ďalší tu to nepíšem. Každý si môže naštudovať, čo to ten Vladimír Laubert tvrdí a zhodnotiť, či na tom niečo je alebo nie. Ukázal si, že ani len netušíš, čo tvrdí, inak by si nemohol napísať takéto nezmysly. Končím diskusiu s vami na túto tému, lebo nie ste shopní odosobniť sa od svojich antipatií voči mne.

Matematiku ovládam dobre, nemaj o mňa obavy. Založte si matematické okienko a tam sa vzdelávajte. Aj fyzikálne, ak chcete. Tu a teraz sú dôležité úplne iné veci. A presne takým sa venujem a venovať budem.


@Celovek, ďalší, ktorý nič nechápe, ale má silnú potrebu sa voči mne vymedziť. Že píšem stále o tom istom? Samozrejme, keď sa tu objavujú stále tie isté nezmysly a lži. A kvôli takým ako si ty a ďalší tu to nepíšem. Každý si môže naštudovať, čo to ten Vladimír Laubert tvrdí a zhodnotiť, či na tom niečo je alebo nie. Ukázal si, že ani len netušíš, čo tvrdí, inak by si nemohol napísať takéto nezmysly. Končím diskusiu s vami na túto tému, lebo nie ste shopní odosobniť sa od svojich antipatií voči mne. Matematiku ovládam dobre, nemaj o mňa obavy. Založte si matematické okienko a tam sa vzdelávajte. Aj fyzikálne, ak chcete. Tu a teraz sú dôležité úplne iné veci. A presne takým sa venujem a venovať budem.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Putin se dnes vyjádřil ke vzniku prvního státu Slovanů. Odvrhl dodnes uznávanou Normanskou teorii, kterou se učí děti ve školách. Připomínám, že tato teorie byla vypracována Německými historiky. Takže dějiny Slovanů se budou postupně odkrývat.
Kdo by měl zájem o osvětlení toho, kdo byl Rurik a proč právě on se stal zakladatelem, mohu připravit krátké povídání ve vláknu o Významových rovinách Ruského jazyka. Noosféra pracuje, zdá se, že jsme s Putinem naladěni na jednu vlnu.
Od 2:57
https://www.youtube.com/watch?v=U3TBZjHJDr0&ab_channel=%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8


Ještě v roce 2014 se k této otázce vyjádřil. Také se všimněte, že řekl, že nejspolehlivější je ústní a ne písemná kultura. To jen pro připomenutí těm, kteří tady vykřikují, že Slované nemají žádné písemné zdroje. Už jenom z toho, že se Putin této otázce věnuje minimálně 8 let ukazuje, že je to pro něj velice důležitá otázka.
https://www.youtube.com/watch?v=-vb8xpLH4o4&ab_channel=%D0%94%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C


Putin se dnes vyjádřil ke vzniku prvního státu Slovanů. Odvrhl dodnes uznávanou Normanskou teorii, kterou se učí děti ve školách. Připomínám, že tato teorie byla vypracována Německými historiky. Takže dějiny Slovanů se budou postupně odkrývat. Kdo by měl zájem o osvětlení toho, kdo byl Rurik a proč právě on se stal zakladatelem, mohu připravit krátké povídání ve vláknu o Významových rovinách Ruského jazyka. Noosféra pracuje, zdá se, že jsme s Putinem naladěni na jednu vlnu. Od 2:57 https://www.youtube.com/watch?v=U3TBZjHJDr0&ab_channel=%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8 Ještě v roce 2014 se k této otázce vyjádřil. Také se všimněte, že **řekl, že nejspolehlivější je ústní a ne písemná kultura.** To jen pro připomenutí těm, kteří tady vykřikují, že Slované nemají žádné písemné zdroje. Už jenom z toho, že se Putin této otázce věnuje minimálně 8 let ukazuje, že je to pro něj velice důležitá otázka. https://www.youtube.com/watch?v=-vb8xpLH4o4&ab_channel=%D0%94%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C
Upravené 21. 4. 2022 o 16:30

Dolož to něčím .... pro mě je to zatím jen informace od Tebe, a která je v rozporu s informacemi VP SSSR.
Jura11


Dôkazné bremeno je na tvojej strane. Dokáž, že to tak nie je.


Hmm, jsi borec. Na konceptuálních stránkách neuznat odkaz na knihu VP SSSR a tvrdit, že jsem v důkazní nouzi, to chce nulovou morálku a velkou dávku drzosti.


[quote="pid:68768, uid:623"]Dolož to něčím .... pro mě je to zatím jen informace od Tebe, a která je v rozporu s informacemi VP SSSR. Jura11 Dôkazné bremeno je na tvojej strane. Dokáž, že to tak nie je.[/quote] Hmm, jsi borec. Na konceptuálních stránkách neuznat odkaz na knihu VP SSSR a tvrdit, že jsem v důkazní nouzi, to chce nulovou morálku a velkou dávku drzosti.

Hmm, jsi borec. Na konceptuálních stránkách neuznat odkaz na knihu VP SSSR a tvrdit, že jsem v důkazní nouzi, to chce nulovou morálku a velkou dávku drzosti.


Nejakú "dôkaznú núdzu" si spomenul ty, nie ja. Ak mieniš argumentovať tými nezmyslami špiniacimi Slovanov z dielne VP ZSSR, len tým podtvrdíš čo tvrdím o založených mínach v KSB a o protislovanskej podstate KSB kvôli nasadeným agentom typu Michail Veličko. Skús niečo vlastné, pretože tieto nezmysly boli už dávno vyvrátené. Lenže to by si musel o problematike niečo vedieť, nielen papagájovať bludy našich nepriateľov.


Osobná otázka na teba. Si Slovan, alebo patríš k inému národu? Nech viem, či mám do činenia so zradcom, alebo s nepriateľom.


[quote="pid:68919, uid:388"]Hmm, jsi borec. Na konceptuálních stránkách neuznat odkaz na knihu VP SSSR a tvrdit, že jsem v důkazní nouzi, to chce nulovou morálku a velkou dávku drzosti.[/quote] Nejakú "dôkaznú núdzu" si spomenul ty, nie ja. Ak mieniš argumentovať tými nezmyslami špiniacimi Slovanov z dielne VP ZSSR, len tým podtvrdíš čo tvrdím o založených mínach v KSB a o protislovanskej podstate KSB kvôli nasadeným agentom typu Michail Veličko. Skús niečo vlastné, pretože tieto nezmysly boli už dávno vyvrátené. Lenže to by si musel o problematike niečo vedieť, nielen papagájovať bludy našich nepriateľov. Osobná otázka na teba. Si Slovan, alebo patríš k inému národu? Nech viem, či mám do činenia so zradcom, alebo s nepriateľom.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 21. 4. 2022 o 21:01

kvôli nasadeným agentom typu Michail Veličko.
Myslím, žes udeřil hřebíček na hlavičku. Povšimni si, jak jsou odstraňováni nejznámější a dlouholetí představitelé KSB. Nejprve Petrov umírá po setkání se CIA, pak umírá manželka Pjakina, no a nakonec Zaznobin. Jefimov je poslán do vězení. No a kdo si registruje v Londýně značku KSB? Obyčejná sekretářka, pardon sekretář Zaznobina, Veličko. Pjakin je odstaven na vedlejší kolej. V Rusku se říká, není člověk, není problém. Nepřítel si může odfajfknout splněnou úlohu. KSB je pod jejich vedením.
Abychom náhodou u nás nezdivočeli, jsou nám nasazeni dozorci typu Hox, který by nás měl přesvědčit, že Islámský chalifát není až tak špatná věc.


[quote="pid:68922, uid:623"]kvôli nasadeným agentom typu Michail Veličko.[/quote]Myslím, žes udeřil hřebíček na hlavičku. Povšimni si, jak jsou odstraňováni nejznámější a dlouholetí představitelé KSB. Nejprve Petrov umírá po setkání se CIA, pak umírá manželka Pjakina, no a nakonec Zaznobin. Jefimov je poslán do vězení. No a kdo si registruje v Londýně značku KSB? Obyčejná sekretářka, pardon sekretář Zaznobina, Veličko. Pjakin je odstaven na vedlejší kolej. V Rusku se říká, není člověk, není problém. Nepřítel si může odfajfknout splněnou úlohu. KSB je pod jejich vedením. Abychom náhodou u nás nezdivočeli, jsou nám nasazeni dozorci typu Hox, který by nás měl přesvědčit, že Islámský chalifát není až tak špatná věc.
Upravené 21. 4. 2022 o 21:13

Ak mieniš argumentovať tými nezmyslami špiniacimi Slovanov z dielne VP ZSSR


Hmm, 2005 žil ještě Zaznobin. A davo-"elitarismus" si potvrdil také sám tím vyjmenováním dnešních slovanských elitářů o pár příspěvků výše, které nemáme poslouchat, protože kážou bludy a jiné zas máme poslouchat .... tak to hádání se jednotlivých elitářů je přesně znak davo-"elitarismu".


Osobná otázka na teba. Si Slovan, alebo patríš k inému národu? Nech viem, či mám do činenia so zradcom, alebo s nepriateľom.


Rozděl na jednotlivé nácie, každé dej nějakého vedoucího hurá patriota a panuj. ... znak to podřízenosti GP.¨


Přesně na Vás oba sedí také již zmiňovaný materiál VP SSSR z roku 2010 (také ještě byl Zaznobin v plné síle)
ČO JE TO „PATRIOTIZMUS“ ? ... a hurá patrioti jsou nepřátelé koncepce.


By mě jen zajímalo, co jako nepřátelé KSB tady vůbec diskutujete? To se jí snažíte postavit do čela a zničit?


[quote="pid:68922, uid:623"]Ak mieniš argumentovať tými nezmyslami špiniacimi Slovanov z dielne VP ZSSR[/quote] Hmm, 2005 žil ještě Zaznobin. A davo-"elitarismus" si potvrdil také sám tím vyjmenováním dnešních slovanských elitářů o pár příspěvků výše, které nemáme poslouchat, protože kážou bludy a jiné zas máme poslouchat .... tak to hádání se jednotlivých elitářů je přesně znak davo-"elitarismu". [quote="pid:68922, uid:623"]Osobná otázka na teba. Si Slovan, alebo patríš k inému národu? Nech viem, či mám do činenia so zradcom, alebo s nepriateľom.[/quote] Rozděl na jednotlivé nácie, každé dej nějakého vedoucího hurá patriota a panuj. ... znak to podřízenosti GP.¨ Přesně na Vás oba sedí také již zmiňovaný materiál VP SSSR z roku 2010 (také ještě byl Zaznobin v plné síle) ČO JE TO „PATRIOTIZMUS“ ? ... a hurá patrioti jsou nepřátelé koncepce. By mě jen zajímalo, co jako nepřátelé KSB tady vůbec diskutujete? To se jí snažíte postavit do čela a zničit?

To se jí snažíte postavit do čela a zničit?
Už nás předběhl Hox.


[quote="pid:68937, uid:388"]To se jí snažíte postavit do čela a zničit?[/quote]Už nás předběhl Hox.

Nejakú "dôkaznú núdzu" si spomenul ty, nie ja.


A o pár příspěvků výše:

Dôkazné bremeno je na tvojej strane. Dokáž, že to tak nie je.


Když už lžeš, tak to nedělej tak okatě.


[quote="pid:68922, uid:623"]Nejakú "dôkaznú núdzu" si spomenul ty, nie ja.[/quote] A o pár příspěvků výše: [quote="pid:68768, uid:623"]Dôkazné bremeno je na tvojej strane. Dokáž, že to tak nie je.[/quote] Když už lžeš, tak to nedělej tak okatě.

Osobná otázka na teba. Si Slovan, alebo patríš k inému národu? Nech viem, či mám do činenia so zradcom, alebo s nepriateľom.

Zaměnit slovo "Slovan" slovem "Němec", tak by člověk lehce uvěřil, že čte německé noviny z třicátých let minulého století.
Tohle může napsat jen pomatený fanatik nebo zaúkolovaný horlivec, popř. obojí. V každém případě, nic se nemá přehánět.


[quote="pid:68922, uid:623"]Osobná otázka na teba. Si Slovan, alebo patríš k inému národu? Nech viem, či mám do činenia so zradcom, alebo s nepriateľom.[/quote] Zaměnit slovo "Slovan" slovem "Němec", tak by člověk lehce uvěřil, že čte německé noviny z třicátých let minulého století. Tohle může napsat jen pomatený fanatik nebo zaúkolovaný horlivec, popř. obojí. V každém případě, nic se nemá přehánět.

Že nič nechápete dokazujete dnes a denne. Ani len netušíte o čom píšem, pretože ste nevzdelaní ignoranti. Informácia bola podaná. Je zodpovednosťou každého, ako s ňou naloží.




@Jura11, takže si sa nezmohol na jediný argument potvrdzujúci tvoje lži. Neprekvapuje ma to.

@Joe JumperUp, vedel som, že nedokážeš napísať nič k veci. Od teba viac ako osočovanie ani neočakávam.

Ste ako typickí liberáli. Áno, liberáli. Všade vidíte bubákov, aj keď nemáte znalosti a už vôbec nie pochopenie. Ale máte pocit, že máte pravdu. Áno, iba pocit a nič iné. Znovu opakujem. O všetkých sa staráte, ale vlastných špiníte. Ale je možné, že nie ste naši. Potom by to bolo pochopiteľné. Nedokážete argumentovať, iba nálepkujete a strašíte. Krásna vizitka KSB. Zas a znova sa potvrdilo, že som mal pravdu o KSB aj o vás. Končím diskusiu s vami. Ozvem sa zase, keď to bude potrebné.


Že nič nechápete dokazujete dnes a denne. Ani len netušíte o čom píšem, pretože ste nevzdelaní ignoranti. Informácia bola podaná. Je zodpovednosťou každého, ako s ňou naloží. --- @Jura11, takže si sa nezmohol na jediný argument potvrdzujúci tvoje lži. Neprekvapuje ma to. @Joe JumperUp, vedel som, že nedokážeš napísať nič k veci. Od teba viac ako osočovanie ani neočakávam. Ste ako typickí liberáli. Áno, liberáli. Všade vidíte bubákov, aj keď nemáte znalosti a už vôbec nie pochopenie. Ale máte pocit, že máte pravdu. Áno, iba pocit a nič iné. Znovu opakujem. O všetkých sa staráte, ale vlastných špiníte. Ale je možné, že nie ste naši. Potom by to bolo pochopiteľné. Nedokážete argumentovať, iba nálepkujete a strašíte. Krásna vizitka KSB. Zas a znova sa potvrdilo, že som mal pravdu o KSB aj o vás. Končím diskusiu s vami. Ozvem sa zase, keď to bude potrebné.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 22. 4. 2022 o 09:37

Už jste si toho také všimli?


HOX nadhodí téma (KSB, Pjakin nebo pod.) a pokaždé vlákno skončí urážkami a hádkami a vlákno je uzavřeno. Tím v žádném případě neobviňuji HOXe, chraň Bůh, to ne, ale někde je chyba.
U Boha? V KSB? Nebo jinde?
Já myslel, že Člověk má Království boží na zemi vytvářet skrze vzájemnou spolupráci (Lásku a důvěru) s ostatními.


Už jste si toho také všimli? HOX nadhodí téma (KSB, Pjakin nebo pod.) a pokaždé vlákno skončí urážkami a hádkami a vlákno je uzavřeno. Tím v žádném případě neobviňuji HOXe, chraň Bůh, to ne, ale někde je chyba. U Boha? V KSB? Nebo jinde? Já myslel, že Člověk má Království boží na zemi vytvářet skrze vzájemnou spolupráci (Lásku a důvěru) s ostatními.

nepoznají rozdíl mezi zákonem a spravedlností.
Nepoznají. Pokud nemají na nějaký jev slovo, znamená to, že nejsou schopni vytvořit obraz daného jevu a tudíž nemohou pochopit, co je spravedlnost. To platí i pro takové slovo, jako je soucit. Slovo v angličtině s naším významem neexistuje, existuje slovo podobné, ale ne totožné, takže když mluvíš s anglosasem o soucitu, nechápe to stejně, jako ty. Prostě není slovo, není obraz, není pochopení.


[quote="pid:68718, uid:181"]nepoznají rozdíl mezi zákonem a spravedlností.[/quote]Nepoznají. Pokud nemají na nějaký jev slovo, znamená to, že nejsou schopni vytvořit obraz daného jevu a tudíž nemohou pochopit, co je spravedlnost. To platí i pro takové slovo, jako je soucit. Slovo v angličtině s naším významem neexistuje, existuje slovo podobné, ale ne totožné, takže když mluvíš s anglosasem o soucitu, nechápe to stejně, jako ty. Prostě není slovo, není obraz, není pochopení.

Nepoznají.


Pokud bys řekl, že vnímání pojmů a obrazů je jazykem zkresleno, tak bych souhlasil, ale opravdu mi chceš říct, že Angličan automaticky nemá ve svojí psychice obrazy pro zákon/spravedlnost-nespravedlnost, jen proto, že je rodilým mluvčím anglického jazyka?


[quote="pid:69055, uid:312"]Nepoznají.[/quote] Pokud bys řekl, že vnímání pojmů a obrazů je jazykem zkresleno, tak bych souhlasil, ale opravdu mi chceš říct, že Angličan automaticky nemá ve svojí psychice obrazy pro zákon/spravedlnost-nespravedlnost, jen proto, že je rodilým mluvčím anglického jazyka?

automaticky nemá ve svojí psychice obrazy pro zákon/spravedlnost-nespravedlnost, jen proto, že je rodilým mluvčím anglického jazyka?
Přesně tak.


[quote="pid:69106, uid:181"]automaticky nemá ve svojí psychice obrazy pro zákon/spravedlnost-nespravedlnost, jen proto, že je rodilým mluvčím anglického jazyka?[/quote]Přesně tak.

HOX nadhodí téma (KSB, Pjakin nebo pod.)
A všiml sis, že Hox přispívá, respektive má jen 4 témata, která pořád, v určitých periodách omílá?


  1. Varování před Pjakinem, nebo shazování až urážení Pjakina
  2. Ozve se vždy, kdy je potřeba zachraňovat reputaci Velička
  3. Snaha protlačovat vidění světa přes Korán, nabídka pro nás cizích proroků a zanášení do našeho prostředí pro nás cizí Islámskou ideologii
  4. Nenechá si ujít příležitost dát Slovanství fašistickou nálepku.

Do jiných témat nepřispívá. Vůbec se nevyjadřuje ke speciální Ruské operaci, ke covidu, migrantům atd.
Z toho pohledu se nedivím, že jeho témata končí tímto stylem. Na "vodě" se to nedělo, protože tam to řídil a nepohodlné názory jednoduše vypnul. Tady tuto možnost nemá, tak mohou zaznít i proti názory, no a proto, že je nevypíná zdá se, že je jich najednou moc. Ale to je jen zdání. Ony byly pořád, akorát je banoval.


[quote="pid:69046, uid:573"]HOX nadhodí téma (KSB, Pjakin nebo pod.)[/quote]A všiml sis, že Hox přispívá, respektive má jen 4 témata, která pořád, v určitých periodách omílá? 1. Varování před Pjakinem, nebo shazování až urážení Pjakina 2. Ozve se vždy, kdy je potřeba zachraňovat reputaci Velička 3. Snaha protlačovat vidění světa přes Korán, nabídka pro nás cizích proroků a zanášení do našeho prostředí pro nás cizí Islámskou ideologii 4. Nenechá si ujít příležitost dát Slovanství fašistickou nálepku. Do jiných témat nepřispívá. Vůbec se nevyjadřuje ke speciální Ruské operaci, ke covidu, migrantům atd. Z toho pohledu se nedivím, že jeho témata končí tímto stylem. Na "vodě" se to nedělo, protože tam to řídil a nepohodlné názory jednoduše vypnul. Tady tuto možnost nemá, tak mohou zaznít i proti názory, no a proto, že je nevypíná zdá se, že je jich najednou moc. Ale to je jen zdání. Ony byly pořád, akorát je banoval.

chceš říct, že Angličan automaticky nemá ve svojí psychice obrazy pro zákon/spravedlnost-nespravedlnost, jen proto, že je rodilým mluvčím anglického jazyka?

Přesně tak.


S angličtinou na tom nejsem valně, sem tam něco zvládnu přečíst s pomocí překladače, ale domnívám se, že angličtina rozlišuje spravedlnost jako společenský jev a právo jako termín právní vědy. Tohle vyhodil řekladač:
https://translate.google.cz/?hl=cs&tab=wT&sl=cs&tl=en&text=spravedlnost&op=translate


A následně toto:
https://translate.google.cz/?hl=cs&tab=wT&sl=cs&tl=en&text=justice&op=translate
https://translate.google.cz/?hl=cs&tab=wT&sl=en&tl=cs&text=righteousness&op=translate
https://translate.google.cz/?hl=cs&tab=wT&sl=en&tl=cs&text=equity&op=translate


Z toho myslím lze usoudit, že inkluzivním školstvím a multikuralizmem ne zcela odrovnaný Angličan má vytvořeny ve vědomí odpovídající obrazy.


[quote="pid:69106, uid:181"]chceš říct, že Angličan automaticky nemá ve svojí psychice obrazy pro zákon/spravedlnost-nespravedlnost, jen proto, že je rodilým mluvčím anglického jazyka?[/quote] [quote="pid:69107, uid:312"]Přesně tak.[/quote] S angličtinou na tom nejsem valně, sem tam něco zvládnu přečíst s pomocí překladače, ale domnívám se, že angličtina rozlišuje spravedlnost jako společenský jev a právo jako termín právní vědy. Tohle vyhodil řekladač: https://translate.google.cz/?hl=cs&tab=wT&sl=cs&tl=en&text=spravedlnost&op=translate A následně toto: https://translate.google.cz/?hl=cs&tab=wT&sl=cs&tl=en&text=justice&op=translate https://translate.google.cz/?hl=cs&tab=wT&sl=en&tl=cs&text=righteousness&op=translate https://translate.google.cz/?hl=cs&tab=wT&sl=en&tl=cs&text=equity&op=translate Z toho myslím lze usoudit, že inkluzivním školstvím a multikuralizmem ne zcela odrovnaný Angličan má vytvořeny ve vědomí odpovídající obrazy.

S angličtinou na tom nejsem valně
No právě, nemáš potřebný cit pro jazyk. Vždyť i v tvých odkazech ti to překládá všude jako "justice". Tedy i když je to jiné slovo, pořád to má napojení na instituci justice. Pro ně je spravedlivé to, co je pro ně výhodné. Prostě není slovo, není obraz, není spravedlnost. Je jenom právo. Proto nemůžou pochopit o co Rusům jde a myslí si, že Rusům jde o výhodu na jejich úkor. Prostě společnost, která nechápe slovo "spravedlnost", nemůže vybudovat spravedlivou společnost.


[quote="pid:69110, uid:826"]S angličtinou na tom nejsem valně[/quote]No právě, nemáš potřebný cit pro jazyk. Vždyť i v tvých odkazech ti to překládá všude jako "justice". Tedy i když je to jiné slovo, pořád to má napojení na instituci justice. Pro ně je spravedlivé to, co je pro ně výhodné. Prostě není slovo, není obraz, není spravedlnost. Je jenom právo. Proto nemůžou pochopit o co Rusům jde a myslí si, že Rusům jde o **výhodu** na jejich úkor. Prostě společnost, která nechápe slovo "spravedlnost", nemůže vybudovat spravedlivou společnost.
Upravené 23. 4. 2022 o 12:19

Prostě není slovo, není obraz, není spravedlnost.


Nikdy jsi neměl myšlenku nebo pocit, kterou jsi nedokázal (i kdyby jen dočasně) přesně vyjádřit slovy, ale ta myšlenka byla zcela zřetelná?


Angličan možná použije formulaci, která je trochu oklikou, aby popsal to stejné, ale s tím, že neví, jaký je rozdíl mezi zákonem/právem a spravedlností prostě nesouhlasím.


Proč neustále pěstuješ myšlenku Vyvoleného národa a potřeby bojovat se všemi jinými, než jsi ty sám?


[quote="pid:69116, uid:312"]Prostě není slovo, není obraz, není spravedlnost.[/quote] Nikdy jsi neměl myšlenku nebo pocit, kterou jsi nedokázal (i kdyby jen dočasně) přesně vyjádřit slovy, ale ta myšlenka byla zcela zřetelná? Angličan možná použije formulaci, která je trochu oklikou, aby popsal to stejné, ale s tím, že neví, jaký je rozdíl mezi zákonem/právem a spravedlností prostě nesouhlasím. Proč neustále pěstuješ myšlenku Vyvoleného národa a potřeby bojovat se všemi jinými, než jsi ty sám?

Proč neustále pěstuješ myšlenku Vyvoleného národa a potřeby bojovat se všemi jinými, než jsi ty sám?
Proč máš ten pocit, že bojuji proti všem jiným? Z čeho tak usuzuješ?


[quote="pid:69119, uid:181"]Proč neustále pěstuješ myšlenku Vyvoleného národa a potřeby bojovat se všemi jinými, než jsi ty sám?[/quote]Proč máš ten pocit, že bojuji proti všem jiným? Z čeho tak usuzuješ?

Proč máš ten pocit, že bojuji proti všem jiným? Z čeho tak usuzuješ?


Protože máš neustále potřebu obhájit si, že jsou podřadní.


[quote="pid:69121, uid:312"]Proč máš ten pocit, že bojuji proti všem jiným? Z čeho tak usuzuješ?[/quote] Protože máš neustále potřebu obhájit si, že jsou podřadní.

Protože máš neustále potřebu obhájit si, že jsou podřadní.
Podle mého jsou jiní. Nikdy ses nezamýšlel nad tím, proč je proti nám vedena válka již několik tisíc let? Já ano, a hledám příčiny, proč tomu tak je.
Nezpozoroval jsi, že to, že se k nim chováme s úctou, oni to pokaždé zneužijí ve svůj prospěch a dokonce se za to ani nestydí a považují to za správné? Ty nevidíš, jak se k nim slušně Rusko chovalo a jaké to má výsledky? Oni slušnost a podanou ruku považují za slabost a důvod proč na nás vyvíjet ještě větší tlak až do našeho naprostého zničení?
Nemohu za to, že hledání příčin tohoto stavu považuješ za něco nepatřičného.
Teď vyšla v Rusku zpráva z jejich biologického "výzkumu"na Ukrajině. Byla vyvinuta látka, která zabíjí jen nositele haplogrupy R1a1, tj. Slovanů. Pokud ji vypustí, zemře minimálně 100 milionu lidí. Jedním z nich můžeš být i ty.
Myslíš, že nějaký anglosas by v podobné diskusi nařkl svého kolegu, že Slovany považuje za podřadné?


[quote="pid:69122, uid:181"]Protože máš neustále potřebu obhájit si, že jsou podřadní.[/quote]Podle mého jsou jiní. Nikdy ses nezamýšlel nad tím, proč je proti nám vedena válka již několik tisíc let? Já ano, a hledám příčiny, proč tomu tak je. Nezpozoroval jsi, že to, že se k nim chováme s úctou, oni to pokaždé zneužijí ve svůj prospěch a dokonce se za to ani nestydí a považují to za správné? Ty nevidíš, jak se k nim slušně Rusko chovalo a jaké to má výsledky? Oni slušnost a podanou ruku považují za slabost a důvod proč na nás vyvíjet ještě větší tlak až do našeho naprostého zničení? Nemohu za to, že hledání příčin tohoto stavu považuješ za něco nepatřičného. Teď vyšla v Rusku zpráva z jejich biologického "výzkumu"na Ukrajině. Byla vyvinuta látka, která zabíjí jen nositele haplogrupy R1a1, tj. Slovanů. Pokud ji vypustí, zemře minimálně 100 milionu lidí. Jedním z nich můžeš být i ty. Myslíš, že nějaký anglosas by v podobné diskusi nařkl svého kolegu, že Slovany považuje za podřadné?
Upravené 23. 4. 2022 o 08:39

Protože máš neustále potřebu obhájit si, že jsou podřadní.

Nemám pocit, že by obhajoval, že sú podradní. Ide len o to, že podceňovať vplyv slovníka jazykov, ktoré sa tvorili po tisícročia je veľmi nerozumné. Jazyk je súčasťou rodovej pamäte, a preto sa ho snažia sústavne okliešťovať, degradovať, prekrúcať významy slov. To, že isté slovo nemajú v slovníku, jednoducho nie je náhoda.


[quote="pid:69122, uid:181"]Protože máš neustále potřebu obhájit si, že jsou podřadní.[/quote] Nemám pocit, že by obhajoval, že sú podradní. Ide len o to, že podceňovať vplyv slovníka jazykov, ktoré sa tvorili po tisícročia je veľmi nerozumné. Jazyk je súčasťou rodovej pamäte, a preto sa ho snažia sústavne okliešťovať, degradovať, prekrúcať významy slov. To, že isté slovo nemajú v slovníku, jednoducho nie je náhoda.

To platí i pro takové slovo, jako je soucit. Slovo v angličtině s naším významem neexistuje, existuje slovo podobné, ale ne totožné, takže když mluvíš s anglosasem o soucitu, nechápe to stejně, jako ty.


Myslím, že se pleteš. Před delším časem jsem poslouchala audio knihu JAK SPRÁVNĚ ŽÍT - Edgar Cayce. A přesto, že je autor anglicky mluvící, tak z té knihy uplně čiší lidskost, soucit a laskavost ke všem lidem.


Z knihy:
"Na jedné straně Cayce popsal Boha lásky, jenž se zajímá o každou lidskou bytost nezávisle na její rase, barvě či náboženství. Na straně druhé však výklady identifikovaly život, smrt a znovuvzkříšení Ježíše nejenom jako historicky pravdivé, ale i kosmického významu. Tím, že Ježíš uvedl svoji vlastní vůli do naprosté jednoty s vůlí Stvořitele, dosáhl jednoty s Bohem a stal se tak příkladem pro všechny ostatní.
Ba, co více, onen duchovní vzor jednoty, jenž Ježíš ustanovil, ovlivňuje do dnešního dne duchovní vývoj celého lidstva. Ježíšovo spojení s Bohem rezonuje s vyšším já v každém z nás. Můžeme se snažit těmto vibracím vyhnout a žít podle zažitých norem.
Avšak Kristovo vědomí neustále klepe na každé lidské srdce a mění ty, jež jso u ochotni žít život lásky a SOUCÍTĚNÍ. V tomto smyslu milost Ježíše Krista není omezena pouze na členy křesťanské víry. Je k dispozici komukoliv, kdo dovolí, aby jeho srdce bylo ovlivněno vzorem lásky a nesobectví. Kristus žije v každém takovém srdci, ať již patří židovi, buddhistovi, muslimovi nebo ateistovi."
(původní originál jsem nenašla, jen český překlad)


[quote="pid:69055, uid:312"]To platí i pro takové slovo, jako je soucit. Slovo v angličtině s naším významem neexistuje, existuje slovo podobné, ale ne totožné, takže když mluvíš s anglosasem o soucitu, nechápe to stejně, jako ty.[/quote] Myslím, že se pleteš. Před delším časem jsem poslouchala audio knihu JAK SPRÁVNĚ ŽÍT - Edgar Cayce. A přesto, že je autor anglicky mluvící, tak z té knihy uplně čiší lidskost, soucit a laskavost ke všem lidem. Z knihy: "Na jedné straně Cayce popsal Boha lásky, jenž se zajímá o každou lidskou bytost nezávisle na její rase, barvě či náboženství. Na straně druhé však výklady identifikovaly život, smrt a znovuvzkříšení Ježíše nejenom jako historicky pravdivé, ale i kosmického významu. Tím, že Ježíš uvedl svoji vlastní vůli do naprosté jednoty s vůlí Stvořitele, dosáhl jednoty s Bohem a stal se tak příkladem pro všechny ostatní. Ba, co více, onen duchovní vzor jednoty, jenž Ježíš ustanovil, ovlivňuje do dnešního dne duchovní vývoj celého lidstva. Ježíšovo spojení s Bohem rezonuje s vyšším já v každém z nás. Můžeme se snažit těmto vibracím vyhnout a žít podle zažitých norem. Avšak Kristovo vědomí neustále klepe na každé lidské srdce a mění ty, jež jso u ochotni žít život lásky a SOUCÍTĚNÍ. V tomto smyslu milost Ježíše Krista není omezena pouze na členy křesťanské víry. Je k dispozici komukoliv, kdo dovolí, aby jeho srdce bylo ovlivněno vzorem lásky a nesobectví. Kristus žije v každém takovém srdci, ať již patří židovi, buddhistovi, muslimovi nebo ateistovi." (původní originál jsem nenašla, jen český překlad)
Upravené 23. 4. 2022 o 09:09

Avšak Kristovo vědomí neustále klepe na každé lidské srdce a mění ty, jež jso u ochotni žít život lásky a SOUCÍTĚNÍ
Výsledek, jak se změnil svět od doby Krista, který již 2000 let neustále klepe na každé lidské srdce, vidíme dnes v přímém přenosu. Kde se stala chyba?


[quote="pid:69128, uid:802"]Avšak Kristovo vědomí neustále klepe na každé lidské srdce a mění ty, jež jso u ochotni žít život lásky a SOUCÍTĚNÍ[/quote]Výsledek, jak se změnil svět od doby Krista, který již 2000 let neustále klepe na každé lidské srdce, vidíme dnes v přímém přenosu. Kde se stala chyba?
Upravené 23. 4. 2022 o 09:24

Je k dispozici komukoliv, kdo dovolí, aby jeho srdce bylo ovlivněno vzorem lásky a nesobectví. Kristus žije v každém takovém srdci, ať již patří židovi, buddhistovi, muslimovi nebo ateistovi."

Nevidím v tom citáte potvrdenie toho, že by sa mýlil, bez ohľadu na konkrétne slovo súcit v angličtine.


Cayce hovorí, že komukoľvek "kto dovolí aby...". Samozrejme je každému človeku bez ohľadu na rasu, národ atď. umožnené dovoliť cítiť súcit a lásku. Problém je v tom, že dôkladne organizovaným deštrukčným pôsobením na jazyk a kultúru človek stráca možnosť pochopiť význam obrazov súcitu a lásky, prejaviť ich navonok, a možnosť dovoliť ich zostáva nevyužitá.


[quote="pid:69128, uid:802"]Je k dispozici komukoliv, kdo dovolí, aby jeho srdce bylo ovlivněno vzorem lásky a nesobectví. Kristus žije v každém takovém srdci, ať již patří židovi, buddhistovi, muslimovi nebo ateistovi."[/quote] Nevidím v tom citáte potvrdenie toho, že by sa mýlil, bez ohľadu na konkrétne slovo súcit v angličtine. Cayce hovorí, že komukoľvek "_kto dovolí_ aby...". Samozrejme je každému _človeku_ bez ohľadu na rasu, národ atď. umožnené _dovoliť_ cítiť súcit a lásku. Problém je v tom, že dôkladne organizovaným deštrukčným pôsobením na jazyk a kultúru človek stráca možnosť pochopiť význam obrazov súcitu a lásky, prejaviť ich navonok, a možnosť _dovoliť_ ich zostáva nevyužitá.

Kde se stala chyba?
Nikde.


[quote="pid:69130, uid:312"]Kde se stala chyba?[/quote]Nikde.

Američan a slovo "soucit". Od 7:40 Na pasáž, kde mluví anglicky si zapněte titulky.
https://www.youtube.com/watch?v=aNrXObM1Pd4&ab_channel=TadyGavin


A ještě jedno video. Jak mi Čeština mění pohled na svět. Tady popisuje, že až učením Češtiny pochopil slovo "obraz". Chápete? Oni ani netuší, že slova tvoří "obrazy". To znamená, že nemají šanci pochopit Ruské slovo "образование". Tudíž, že učení je vlastně tvoření obrazů.
https://www.youtube.com/watch?v=zTZWvlOv8C8&ab_channel=TadyGavin


Američan a slovo "soucit". Od 7:40 Na pasáž, kde mluví anglicky si zapněte titulky. https://www.youtube.com/watch?v=aNrXObM1Pd4&ab_channel=TadyGavin A ještě jedno video. Jak mi Čeština mění pohled na svět. Tady popisuje, že až učením Češtiny pochopil slovo "obraz". Chápete? Oni ani netuší, že slova tvoří "obrazy". To znamená, že nemají šanci pochopit Ruské slovo "образование". Tudíž, že učení je vlastně tvoření obrazů. https://www.youtube.com/watch?v=zTZWvlOv8C8&ab_channel=TadyGavin
Upravené 23. 4. 2022 o 10:26

Výsledek, jak se změnil svět od doby Krista, který již 2000 let neustále klepe na každé lidské srdce, vidíme dnes v přímém přenosu. Kde se stala chyba?


Tady bych souhlasila s tím, co psal Jardob:


Príde mi to tak, že vývoj duchovnosti ľudstva sa nedá nasilu urýchliť. Vždy keď sa o to niekto pokúša masovými ideami, tak sa to zmenilo na dogmatické náboženstvo, démonizmus, a ľudstvo to odklonilo smerom ku katastrofe.


Když lidé nejsou dostatečně zralí, tak jim nepomůže žádné náboženství ani sebelepší filosofie. Prostě to s nimi nerezonuje a nedokážou některé věci pochopit. Toho využijí jiní, kteří si z toho udělají ideologii a nástroj pro ovládání lidí. Vývoj probíhá vždy na úrovni jednotlivce, nejde to provádět masově. Ty charakteristiky, které používáš na anglosasy se hodí spíš na to, co já chápu pod pojmem GP - který se snaží lidi zotročit, bez ohledu na rasu a nezáleží mu na obyčejných lidech.


[quote="pid:69130, uid:312"]Výsledek, jak se změnil svět od doby Krista, který již 2000 let neustále klepe na každé lidské srdce, vidíme dnes v přímém přenosu. Kde se stala chyba?[/quote] Tady bych souhlasila s tím, co psal Jardob: [quote="pid:68155, uid:6"]Príde mi to tak, že vývoj duchovnosti ľudstva sa nedá nasilu urýchliť. Vždy keď sa o to niekto pokúša masovými ideami, tak sa to zmenilo na dogmatické náboženstvo, démonizmus, a ľudstvo to odklonilo smerom ku katastrofe.[/quote] Když lidé nejsou dostatečně zralí, tak jim nepomůže žádné náboženství ani sebelepší filosofie. Prostě to s nimi nerezonuje a nedokážou některé věci pochopit. Toho využijí jiní, kteří si z toho udělají ideologii a nástroj pro ovládání lidí. Vývoj probíhá vždy na úrovni jednotlivce, nejde to provádět masově. Ty charakteristiky, které používáš na anglosasy se hodí spíš na to, co já chápu pod pojmem GP - který se snaží lidi zotročit, bez ohledu na rasu a nezáleží mu na obyčejných lidech.
Upravené 23. 4. 2022 o 10:41

konkrétne slovo súcit v angličtine.
Mě by to slovo zajímalo.


[quote="pid:69133, uid:663"]konkrétne slovo súcit v angličtine.[/quote]Mě by to slovo zajímalo.

já chápu pod pojmem GP
Čím se děti liší od svého otce? Drak zůstane drakem, i když se tváří, že je někdo jiný. podívej se ještě Jednou na Ruskou pohádku "On Drakon". Tam je přece úplně polopaticky ukázáno, kdo jsou.


[quote="pid:69147, uid:802"]já chápu pod pojmem GP[/quote]Čím se děti liší od svého otce? Drak zůstane drakem, i když se tváří, že je někdo jiný. podívej se ještě Jednou na Ruskou pohádku "On Drakon". Tam je přece úplně polopaticky ukázáno, kdo jsou.
Upravené 23. 4. 2022 o 10:59

Mě by to slovo zajímalo.


Tak proč si to nenajdeš v překladači?
https://translate.google.cz/?hl=cs&tab=wT&sl=cs&tl=en&text=soucit&op=translate


podstatné jméno


compassion ... soucit, soustrast, účast


sympathy ... sympatie, soucit, pochopení, lítost


pity ... soucit, lítost, útrpnost


mercy ... soucit, shovívavost


commiseration ... soucit, soustrast


[quote="pid:69148, uid:312"]Mě by to slovo zajímalo.[/quote] Tak proč si to nenajdeš v překladači? https://translate.google.cz/?hl=cs&tab=wT&sl=cs&tl=en&text=soucit&op=translate podstatné jméno compassion ... soucit, soustrast, účast sympathy ... sympatie, soucit, pochopení, lítost pity ... soucit, lítost, útrpnost mercy ... soucit, shovívavost commiseration ... soucit, soustrast

Tak proč si to nenajdeš v překladači?
Podíval ses na video Američana, které jsem dal výše? Nevím kolika jazyky vládneš, ale měl bys vědět, že když ti překladač něco přeloží, nemusí to být přesný význam daného slova. Častokrát je jen přibližný, ale významově diametrálně odlišný. Právě proto jsem dal ta videa, tak až se na něj podíváš, možná ti dojde o co mi jde. Jinak nemá cenu s tebou vést debatu na toto téma. Holt, nemá každý z hůry dáno.


[quote="pid:69152, uid:826"]Tak proč si to nenajdeš v překladači?[/quote]Podíval ses na video Američana, které jsem dal výše? Nevím kolika jazyky vládneš, ale měl bys vědět, že když ti překladač něco přeloží, nemusí to být přesný význam daného slova. Častokrát je jen přibližný, ale významově diametrálně odlišný. Právě proto jsem dal ta videa, tak až se na něj podíváš, možná ti dojde o co mi jde. Jinak nemá cenu s tebou vést debatu na toto téma. Holt, nemá každý z hůry dáno.
Upravené 23. 4. 2022 o 11:37

Podíval ses na video Američana, které jsem dal výše?

Nemůžeš přeci podle vyjádření jednoho člověka dělat závěry o mentalitě milionů lidí.


Holt, nemá každý z hůry dáno.


Naprosto souhlasím, jen bych dodal, že určitě není v souladu s božím záměrem se nad kýmkoliv (okatě) povyšovat.


[quote="pid:69153, uid:312"]Podíval ses na video Američana, které jsem dal výše?[/quote] Nemůžeš přeci podle vyjádření jednoho člověka dělat závěry o mentalitě milionů lidí. [quote="pid:69153, uid:312"]Holt, nemá každý z hůry dáno.[/quote] Naprosto souhlasím, jen bych dodal, že určitě není v souladu s božím záměrem se nad kýmkoliv (okatě) povyšovat.
Upravené 23. 4. 2022 o 11:47

Nevím kolika jazyky vládneš


Také se domnívám, že důležitější je porozumnět, než vládnout. Resp. nejprve porozumnět a až potom si činit nárok na vládnutí.


[quote="pid:69153, uid:312"]Nevím kolika jazyky vládneš[/quote] Také se domnívám, že důležitější je porozumnět, než vládnout. Resp. nejprve porozumnět a až potom si činit nárok na vládnutí.

Nemůžeš přeci podle vyjádření jednoho člověka dělat závěry o mentalitě 65 milionů lidí
To je vážně směšné tvrzení, hodné žáčka první třídy.
Tady nejde o mentalitu. Tady jde o to, že rodilý mluvčí ti vysvětlil, jak soucit chápou oni. To netvrdím já, ale on.
Prostě ti dva, nejsou na stejné úrovni a ten "souciťující" je vždy ve vyšším postavení, než ten, vůči kterému je ten "soucit" projevován. A to prostě soucit není.


[quote="pid:69157, uid:826"]Nemůžeš přeci podle vyjádření jednoho člověka dělat závěry o mentalitě 65 milionů lidí[/quote] To je vážně směšné tvrzení, hodné žáčka první třídy. Tady nejde o mentalitu. Tady jde o to, že rodilý mluvčí ti vysvětlil, jak soucit chápou oni. To netvrdím já, ale on. Prostě ti dva, nejsou na stejné úrovni a ten "souciťující" je vždy ve vyšším postavení, než ten, vůči kterému je ten "soucit" projevován. A to prostě soucit není.

Naprosto souhlasím, jen bych dodal, že určitě není v souladu s božím záměrem se nad kýmkoliv (okatě) povyšovat.
To není povyšování, ale konstatování. Copak, všem na světě Bůh nadělil stejně? Někde něco přidal, někde něco ubral. Chceš to popřít?


[quote="pid:69157, uid:826"]Naprosto souhlasím, jen bych dodal, že určitě není v souladu s božím záměrem se nad kýmkoliv (okatě) povyšovat.[/quote]To není povyšování, ale konstatování. Copak, všem na světě Bůh nadělil stejně? Někde něco přidal, někde něco ubral. Chceš to popřít?

rodilý mluvčí


Ale vždyť právě přímo sám ten rodilý mluvčí je důkazem toho, že všichni anglosasové vůbec nejsou nenapravitelné, bezcitné kreatury.


[quote="pid:69160, uid:312"]rodilý mluvčí[/quote] Ale vždyť právě přímo sám ten rodilý mluvčí je důkazem toho, že všichni anglosasové vůbec nejsou nenapravitelné, bezcitné kreatury.

Také se domnívám, že důležitější je porozumnět, než vládnout. Resp. nejprve porozumnět a až potom si činit nárok na vládnutí.
Už bys měl z KSB vědět, že řízení je proces informační. A vládne ten, kdo má lepší a kvalitnější informaci.


[quote="pid:69159, uid:826"]Také se domnívám, že důležitější je porozumnět, než vládnout. Resp. nejprve porozumnět a až potom si činit nárok na vládnutí.[/quote] Už bys měl z KSB vědět, že řízení je proces informační. A vládne ten, kdo má lepší a kvalitnější informaci.

Ale vždyť právě přímo sám ten rodilý mluvčí je důkazem toho, že všichni anglosasové vůbec nejsou nenapravitelné, bezcitné kreatury
Povím ti tajemství. Trochu toho člověka znám a jeho předci (babička a dědeček) pocházeli z Moravy. Proto se také začal učit Česky. Je to takový Slovanský kvítek, který byl přesazen do nepřátelského prostředí. Ale jeho genetika se projevila a je nadšen z toho, z jakého hnízda pochází. Proto jen automaticky nečte, ale také u čtení přemýšlí.


[quote="pid:69163, uid:826"]Ale vždyť právě přímo sám ten rodilý mluvčí je důkazem toho, že všichni anglosasové vůbec nejsou nenapravitelné, bezcitné kreatury[/quote]Povím ti tajemství. Trochu toho člověka znám a jeho předci (babička a dědeček) pocházeli z Moravy. Proto se také začal učit Česky. Je to takový Slovanský kvítek, který byl přesazen do nepřátelského prostředí. Ale jeho genetika se projevila a je nadšen z toho, z jakého hnízda pochází. Proto jen automaticky nečte, ale také u čtení přemýšlí.
Upravené 23. 4. 2022 o 12:09

Ty charakteristiky, které používáš na anglosasy se hodí spíš na to, co já chápu pod pojmem GP - který se snaží lidi zotročit, bez ohledu na rasu a nezáleží mu na obyčejných lidech.

Niekde - t.j. na "západe" "GP" v zotročení pokročil podstatne ďalej, ako inde. Prostredníctvom (okrem iného) jazyka a kultúry.
Teoretický potenciál oslobodiť sa má každý. Nie je to závislé od rasy, ale od základu, ktorý mu dáva spoločnosť, kde sa narodil a od dlźky a intenzity pôsobenia vplyvu "GP" na toto spoločenstvo.


[quote="pid:69147, uid:802"]Ty charakteristiky, které používáš na anglosasy se hodí spíš na to, co já chápu pod pojmem GP - který se snaží lidi zotročit, bez ohledu na rasu a nezáleží mu na obyčejných lidech.[/quote] Niekde - t.j. na "západe" "GP" v zotročení pokročil podstatne ďalej, ako inde. Prostredníctvom (okrem iného) jazyka a kultúry. Teoretický potenciál oslobodiť sa má každý. Nie je to závislé od rasy, ale od základu, ktorý mu dáva spoločnosť, kde sa narodil a od dlźky a intenzity pôsobenia vplyvu "GP" na toto spoločenstvo.

Ľudovít Štúr. “Slovanstvo a svet budúcnosti”


“Z politického hľadiska prechádza Západ od absolutistických monarchií ku konštitučným štátom, tieto sa zas pretvárajú na politické a napokon na sociálne a komunistické republiky, kde sa všetko končí v rozklade ľudstva a v deštrukcii ľudskosti. Táto unáhlenosť má v sebe osudnú črtu: keď sa už raz totiž Západ dostal do víru týchto pohybov, nemôže sa z neho vymaniť. Niet tu pokoja, ani stálosti, všetko sa valí a tlačí vpred, rúti sa, a všetci tu vidia svoje konečné, vytúžené šťastie — v záhube! Jedna revolúcia bude nasledovať za druhou a po každej na tom budú národy Západu horšie ako predtým. Nasledujúce generácie budú stále divšie a horšie, už dýchajú tento vzduch, už z neho čerpú energiu; západným duchom času je poznačená aj výchova; tento duch je ochabnutý, ospanlivý, zo zásady sa vzdal akejkoľvek prísnosti; zmäkčilosť, pôžitkárstvo a hojnosť čoraz väčšmi vytláčajú bývalú zdržanlivosť, vážnosť, niekdajšiu činorodosť: nech sa teda krútia kolesá voza vpred, pretože ich nemožno obrátiť — nech sa teda rútia vpred s pokoleniami Západu, pokým ich nezadrží nad priepasťou mocná ruka.”


Ľudovít Štúr. “Slovanstvo a svet budúcnosti” “Z politického hľadiska prechádza Západ od absolutistických monarchií ku konštitučným štátom, tieto sa zas pretvárajú na politické a napokon na sociálne a komunistické republiky, kde sa všetko končí v rozklade ľudstva a v deštrukcii ľudskosti. Táto unáhlenosť má v sebe osudnú črtu: keď sa už raz totiž Západ dostal do víru týchto pohybov, nemôže sa z neho vymaniť. Niet tu pokoja, ani stálosti, všetko sa valí a tlačí vpred, rúti sa, a všetci tu vidia svoje konečné, vytúžené šťastie — v záhube! Jedna revolúcia bude nasledovať za druhou a po každej na tom budú národy Západu horšie ako predtým. Nasledujúce generácie budú stále divšie a horšie, už dýchajú tento vzduch, už z neho čerpú energiu; západným duchom času je poznačená aj výchova; tento duch je ochabnutý, ospanlivý, zo zásady sa vzdal akejkoľvek prísnosti; zmäkčilosť, pôžitkárstvo a hojnosť čoraz väčšmi vytláčajú bývalú zdržanlivosť, vážnosť, niekdajšiu činorodosť: nech sa teda krútia kolesá voza vpred, pretože ich nemožno obrátiť — nech sa teda rútia vpred s pokoleniami Západu, pokým ich nezadrží nad priepasťou mocná ruka.”
12345 ... 6
14.63k
382
31
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept