Zahraničná politika
Plyn za ruble od 1. dubna 2022

Před měsícem se mu všichni smáli. Teď je rubl zpět na předválečné úrovni
Aby sankce nadále fungovaly, potřebují úpravy, jinak zůstanou neúčinné,“ míní
ekonomové Elina Ribakova a Benjamin Hilgenstock z Institutu mezinárodních financí.


Spojené státy na situaci zareagovaly a americké ministerstvo financí zablokovalo platby dolarového dluhu z ruských účtů v amerických bankách. Tím se snaží Rusko přimět, aby odčerpalo své domácí dolarové rezervy nebo své dluhy nesplácelo a zbankrotovalo
mainstream https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/rubl-kurz-rusko-sankce-posileni-valka-ukrajina.A220407_113449_eko-zahranicni_jla


**Před měsícem se mu všichni smáli. Teď je rubl zpět na předválečné úrovni** Aby sankce nadále fungovaly, potřebují úpravy, jinak zůstanou neúčinné,“ míní ekonomové Elina Ribakova a Benjamin Hilgenstock z Institutu mezinárodních financí. Spojené státy na situaci zareagovaly a americké ministerstvo financí zablokovalo platby dolarového dluhu z ruských účtů v amerických bankách. Tím se snaží Rusko přimět, aby odčerpalo své domácí dolarové rezervy nebo své dluhy nesplácelo a zbankrotovalo **mainstream** https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/rubl-kurz-rusko-sankce-posileni-valka-ukrajina.A220407_113449_eko-zahranicni_jla

Evropský parlament vyzývá k dočasnému zákazu na import energetických zdrojů z Ruska


BRUSEL 7. dubna – RIA Novosti. Evropský parlament přijal ve čtvrtek rezoluci vyzývající k zavedení „totálního embarga“ na dovoz energetických zdrojů z Ruska, které by mělo být revidováno, pokud se ruský postoj k Ukrajině změní.
"Poslanci požadují dodatečná restriktivní opatření, zejména úplné embargo na dovoz ropy, jaderného paliva, plynu a uhlí," píše se v tiskové zprávě EP.
Zároveň by takové sankce podle poslanců měly být doprovázeny jasnou strategií zajištění energetických zdrojů EU a mohou být přehodnoceny, pokud „Rusko přijme opatření k obnovení nezávislosti, suverenity, územní celistvosti Ukrajiny“ a také stáhne své jednotky z jejího území.


https://ria.ru/20220407/import-1782323771.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Tak tady se EU s konečnou platností střelila do vlastní nohy. A pokud si snad nějaké státy uchovaly pud sebezáchovy, tak se podle toho začnou chovat, a to bude znamenat buď konec EU, nebo stávajících „elit“ v jejím čele.
Pokud si pud sebezáchovy nikdo nezachoval, plujeme na Titaniku, kde stále ještě vyhrává kapela…


**Evropský parlament vyzývá k dočasnému zákazu na import energetických zdrojů z Ruska** BRUSEL 7. dubna – RIA Novosti. Evropský parlament přijal ve čtvrtek rezoluci vyzývající k zavedení „totálního embarga“ na dovoz energetických zdrojů z Ruska, které by mělo být revidováno, pokud se ruský postoj k Ukrajině změní. "Poslanci požadují dodatečná restriktivní opatření, zejména úplné embargo na dovoz ropy, jaderného paliva, plynu a uhlí," píše se v tiskové zprávě EP. Zároveň by takové sankce podle poslanců měly být doprovázeny jasnou strategií zajištění energetických zdrojů EU a mohou být přehodnoceny, pokud „Rusko přijme opatření k obnovení nezávislosti, suverenity, územní celistvosti Ukrajiny“ a také stáhne své jednotky z jejího území. https://ria.ru/20220407/import-1782323771.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop _Tak tady se EU s konečnou platností střelila do vlastní nohy. A pokud si snad nějaké státy uchovaly pud sebezáchovy, tak se podle toho začnou chovat, a to bude znamenat buď konec EU, nebo stávajících „elit“ v jejím čele. Pokud si pud sebezáchovy nikdo nezachoval, plujeme na Titaniku, kde stále ještě vyhrává kapela…_

Myslím si, že porovnávať Ukrajinu a Zapadnú Európu, ktorá je zvyknutána určitú štandard, nemožno.


A co je tím standardem Západní Evropy? Žluté vesty? LGBT? Co dokázali jen nám vnutit od roku 1989 jako normál...


Lidé jsou všude stejní, na Ukrajině nežijí žádní "balíci zvyklí na ledacos"! Také je do toho potápěli
pěkně pomalu a potom už bylo pozdě plavat nahoru.


[quote="pid:66790, uid:948"]Myslím si, že porovnávať Ukrajinu a Zapadnú Európu, ktorá je zvyknutána určitú štandard, nemožno.[/quote] A co je tím standardem Západní Evropy? Žluté vesty? LGBT? Co dokázali jen nám vnutit od roku 1989 jako normál... Lidé jsou všude stejní, na Ukrajině nežijí žádní "balíci zvyklí na ledacos"! Také je do toho potápěli pěkně pomalu a potom už bylo pozdě plavat nahoru.

Tak tady se EU s konečnou platností střelila do vlastní nohy. A pokud si snad nějaké státy uchovaly pud sebezáchovy, tak se podle toho začnou chovat, a to bude znamenat buď konec EU, nebo stávajících „elit“ v jejím čele.
Pokud si pud sebezáchovy nikdo nezachoval, plujeme na Titaniku, kde stále ještě vyhrává kapela…

Evropským státům prozatím vůbec nikdy nebylo dovoleno mít nějaké "pudy". Obecně Vám rozumím, jak to myslíte, ale obávám se, že celý scénář budoucích událostí je dávno napsán. Mně z toho vychází jediný výsledek: Dostatek zdrojů pro Evropu bude až ve chvíli, kdy budou překresleny hranice současných státních útvarů a vzniknou nová impéria. Dokud se Evropa nebude nacházet v této fázi, tak bude nedostatek všech zdrojů. Předělává se svět, takže to ani jinak být nemůže!


[quote="pid:66833, uid:125"]Tak tady se EU s konečnou platností střelila do vlastní nohy. A pokud si snad nějaké státy uchovaly pud sebezáchovy, tak se podle toho začnou chovat, a to bude znamenat buď konec EU, nebo stávajících „elit“ v jejím čele. Pokud si pud sebezáchovy nikdo nezachoval, plujeme na Titaniku, kde stále ještě vyhrává kapela…[/quote] Evropským státům prozatím vůbec nikdy nebylo dovoleno mít nějaké "pudy". Obecně Vám rozumím, jak to myslíte, ale obávám se, že celý scénář budoucích událostí je dávno napsán. Mně z toho vychází jediný výsledek: Dostatek zdrojů pro Evropu bude až ve chvíli, kdy budou překresleny hranice současných státních útvarů a vzniknou nová impéria. Dokud se Evropa nebude nacházet v této fázi, tak bude nedostatek všech zdrojů. Předělává se svět, takže to ani jinak být nemůže!
Upravené 7. 4. 2022 o 16:11

Evropský parlament vyzývá k dočasnému zákazu na import energetických zdrojů z Ruska
@Irena, ja mám RIA.ru aj na google aj na yandexe zablokované, kde sa to dá otvoriť? Ďakujem.

[quote="pid:66833, uid:125"]Evropský parlament vyzývá k dočasnému zákazu na import energetických zdrojů z Ruska[/quote]@Irena, ja mám RIA.ru aj na google aj na yandexe zablokované, kde sa to dá otvoriť? Ďakujem.

Tak tady se EU s konečnou platností střelila do vlastní nohy

To není výstřel do nohy, ale do hlavy. Jestli k tomu dojde, tak bude zajímavé pozorovat reakce populací v jednotlivých zemích EU nakolik si to nechají líbit. Uvidíme nakolik je populace zdebilizovaná. Jestli mají lidi alespon trochu zdravého rozumu, tak věrchušky v zemích EU plus ty svině v EU parlamentu by měli pověsit.


[quote="pid:66833, uid:125"]Tak tady se EU s konečnou platností střelila do vlastní nohy[/quote] To není výstřel do nohy, ale do hlavy. Jestli k tomu dojde, tak bude zajímavé pozorovat reakce populací v jednotlivých zemích EU nakolik si to nechají líbit. Uvidíme nakolik je populace zdebilizovaná. Jestli mají lidi alespon trochu zdravého rozumu, tak věrchušky v zemích EU plus ty svině v EU parlamentu by měli pověsit.

Jarek

Dostatek zdrojů pro Evropu bude až ve chvíli, kdy budou překresleny hranice současných státních útvarů a vzniknou nová impéria.

Pokud by existovala pouze dožívající (dle mého názoru právě plně krachující) koncepce GP, tak potom asi ano. Ale všichni na tomto webu, jehož tématem je KOB (KSB), víme, že existuje koncepce VP, nemám pravdu?
A také víme, že na Ukrajině právě probíhá střet těchto dvou koncepcí na 6. prioritě. Dále víme, že Putin, který má podporu drtivé většiny Rusů, není žádný naiva, který by si, po momentálně totožném směřování (zabránění globální katastrofě) obou koncepcí, nechal vzít kormidlo z ruky.
Takže ono to nejen že jinak být může, ale patrně také bude.


[quote="pid:66837, uid:894"]Dostatek zdrojů pro Evropu bude až ve chvíli, kdy budou překresleny hranice současných státních útvarů a vzniknou nová impéria.[/quote] Pokud by existovala pouze dožívající (dle mého názoru právě plně krachující) koncepce GP, tak potom asi ano. Ale všichni na tomto webu, jehož tématem je KOB (KSB), víme, že existuje koncepce VP, nemám pravdu? A také víme, že na Ukrajině právě probíhá střet těchto dvou koncepcí na 6. prioritě. Dále víme, že Putin, který má podporu drtivé většiny Rusů, není žádný naiva, který by si, po momentálně totožném směřování (zabránění globální katastrofě) obou koncepcí, nechal vzít kormidlo z ruky. Takže ono to nejen že jinak být může, ale patrně také bude.

Já bych na to nespoléhala. Na Ukrajině už mají hlad a zimu jak dlouho a ničemu je to nenaučilo...

Naučilo je to fašismu a nenávidění Rusů a Putina. Co vidíme u nás ?!
Nejeden komentátor přirovnává situaci u nás k období 2. republiky.


[quote="pid:66763, uid:125"]Já bych na to nespoléhala. Na Ukrajině už mají hlad a zimu jak dlouho a ničemu je to nenaučilo...[/quote] Naučilo je to fašismu a nenávidění Rusů a Putina. Co vidíme u nás ?! Nejeden komentátor přirovnává situaci u nás k období 2. republiky.

Tass - Novak - Rusko vidi zmenu retoriky zemi EU ohledne platby za plyn v rublech po opublikovani mechanizmu, ujistuje Novak. Podle nej Rusko veri, ze vsichni odberatele plynu v EU prejdou na platbu v rublech, ale to vejde ve znamost az v kvetnu.
Россия видит изменение риторики стран ЕС вокруг оплаты газа в рублях после публикации механизма, утверждает Новак. По его словам, Россия уверена, что все покупатели газа в ЕС перейдут на оплату в рублях, но об этом будет известно в мае. zde


Tass - Novak - Rusko vidi zmenu retoriky zemi EU ohledne platby za plyn v rublech po opublikovani mechanizmu, ujistuje Novak. Podle nej Rusko veri, ze vsichni odberatele plynu v EU prejdou na platbu v rublech, ale to vejde ve znamost az v kvetnu. Россия видит изменение риторики стран ЕС вокруг оплаты газа в рублях после публикации механизма, утверждает Новак. По его словам, Россия уверена, что все покупатели газа в ЕС перейдут на оплату в рублях, но об этом будет известно в мае. [zde](https://t.me/tass_agency/125639)
Upravené 7. 4. 2022 o 18:44

Myslím si, že porovnávať Ukrajinu a Zapadnú Európu, ktorá je zvyknutána určitú štandard, nemožno.


Pravda, Ukrajinci chudli postupně a mozky jim také vymývali postupně.
Tohle bude šoková terapie.


[quote="pid:66790, uid:948"]Myslím si, že porovnávať Ukrajinu a Zapadnú Európu, ktorá je zvyknutána určitú štandard, nemožno.[/quote] Pravda, Ukrajinci chudli postupně a mozky jim také vymývali postupně. Tohle bude šoková terapie.

A co je tím standardem Západní Evropy? Žluté vesty? LGBT? Co dokázali jen nám vnutit od roku 1989 jako normál...


Lidé jsou všude stejní, na Ukrajině nežijí žádní "balíci zvyklí na ledacos"! Také je do toho potápěli
pěkně pomalu a potom už bylo pozdě plavat nahoru.


Ale vydržia viac, okrem toho to, čo teraz vidíme na Ukrajine sa začalo ešte za čias ZSSR. Osobná skúsenosť manžela, mimochodom Ukrajinca.


[quote="pid:66834, uid:125"]A co je tím standardem Západní Evropy? Žluté vesty? LGBT? Co dokázali jen nám vnutit od roku 1989 jako normál... Lidé jsou všude stejní, na Ukrajině nežijí žádní "balíci zvyklí na ledacos"! Také je do toho potápěli pěkně pomalu a potom už bylo pozdě plavat nahoru.[/quote] Ale vydržia viac, okrem toho to, čo teraz vidíme na Ukrajine sa začalo ešte za čias ZSSR. Osobná skúsenosť manžela, mimochodom Ukrajinca.

A co je tím standardem Západní Evropy? Žluté vesty? LGBT? Co dokázali jen nám vnutit od roku 1989 jako normál...

Konzum. Nový "AjFón" každý rok. Drahé serepetičky. A hlavně pohodlný život v teple a bezpečí.


Kombinací menšin a imigrace (držené na uzdě pouze dávkami a základními potřebami) a rozpadem hospodářství a krachem životní úrovně a pohodlí to ... bude kruté.


[quote="pid:66834, uid:125"]A co je tím standardem Západní Evropy? Žluté vesty? LGBT? Co dokázali jen nám vnutit od roku 1989 jako normál...[/quote] Konzum. Nový "AjFón" každý rok. Drahé serepetičky. A hlavně pohodlný život v teple a bezpečí. Kombinací menšin a imigrace (držené na uzdě pouze dávkami a základními potřebami) a rozpadem hospodářství a krachem životní úrovně a pohodlí to ... bude kruté.

Takže ono to nejen že jinak být může, ale patrně také bude.

Rozumím Vám, ale právě při studiu KSB jsem prozatím nabyl přesvědčení, že Putin neprosazuje ruskou koncepci, ale je režírován GP. Kdyby vedení RF chtělo, tak je to na Ukrajině už dávno hotové a vítězství je jejich. Třeba se mýlím, ale v tuto chvíli s Vaším názorem prostě nesouhlasím.
Ale přiznávám, že bych byl rád, kdyby pravda byla na Vaší straně.


[quote="pid:66845, uid:826"]Takže ono to nejen že jinak být může, ale patrně také bude.[/quote] Rozumím Vám, ale právě při studiu KSB jsem prozatím nabyl přesvědčení, že Putin neprosazuje ruskou koncepci, ale je režírován GP. Kdyby vedení RF chtělo, tak je to na Ukrajině už dávno hotové a vítězství je jejich. Třeba se mýlím, ale v tuto chvíli s Vaším názorem prostě nesouhlasím. Ale přiznávám, že bych byl rád, kdyby pravda byla na Vaší straně.

@joe.rek - můžeš mi říci souvislost mezi studiem Koncepce a přesvedčením, že Putin vykonává a je režírován globalisty ? nějak jsem Ti asi špatně rozuměl. Mluvíš o Koncepci společenské bezpečnosti? Ta samozřejmě není o Putinovi, ale z velké části o řízení sociálních systémů a supersystémů. A právě tam mi tam to Putinovo řízení ve prospěch globalistů nedává ale vůbec žádný smysl.

@joe.rek - můžeš mi říci souvislost mezi studiem Koncepce a přesvedčením, že Putin vykonává a je režírován globalisty ? nějak jsem Ti asi špatně rozuměl. Mluvíš o Koncepci společenské bezpečnosti? Ta samozřejmě není o Putinovi, ale z velké části o řízení sociálních systémů a supersystémů. A právě tam mi tam to Putinovo řízení ve prospěch globalistů nedává ale vůbec žádný smysl.

Kdyby vedení RF chtělo, tak je to na Ukrajině už dávno hotové a vítězství je jejich.


Ano, pokud by postupovali jako Američané. Ale oni neničí civilní infrastrukturu, chrání civilisty, místy za neuvěřitelných okolností.


Takže to jde pomalu. Zaplať Bůh.


[quote="pid:66886, uid:894"]Kdyby vedení RF chtělo, tak je to na Ukrajině už dávno hotové a vítězství je jejich.[/quote] Ano, pokud by postupovali jako Američané. Ale oni neničí civilní infrastrukturu, chrání civilisty, místy za neuvěřitelných okolností. Takže to jde pomalu. Zaplať Bůh.

Třeba se mýlím, ale v tuto chvíli s Vaším názorem prostě nesouhlasím.
Ale přiznávám, že bych byl rád, kdyby pravda byla na Vaší straně.

Já bych místo slova "režírován" použil výraz "tolerován". Vzhledem k tomu, že GP se ocitl na konci slepé ulice, se domnívám (vůbec nevyjadřuji nárok na jakoukoliv pravdu), že šance na převzetí otěží Putinem a novými řídícími kádry ve vhodnou chvíli je veliká. Zrovna před chvilkou jsem na Politikus.ru kouknul na video přesně na toto téma:
https://politikus.ru/video/142578-pochemu-na-fronte-nastupilo-zatishe-o-kadrovyh-resheniyah-v-kremle.html


[quote="pid:66886, uid:894"]Třeba se mýlím, ale v tuto chvíli s Vaším názorem prostě nesouhlasím. Ale přiznávám, že bych byl rád, kdyby pravda byla na Vaší straně.[/quote] Já bych místo slova "režírován" použil výraz "tolerován". Vzhledem k tomu, že GP se ocitl na konci slepé ulice, se domnívám (vůbec nevyjadřuji nárok na jakoukoliv pravdu), že šance na převzetí otěží Putinem a novými řídícími kádry ve vhodnou chvíli je veliká. Zrovna před chvilkou jsem na Politikus.ru kouknul na video přesně na toto téma: https://politikus.ru/video/142578-pochemu-na-fronte-nastupilo-zatishe-o-kadrovyh-resheniyah-v-kremle.html
  • Po tom, čo Čína pohrozila „silnými opatreniami“ v súvislosti s návštevou Taiwanu, Pelosiová má zrazu pozitívny test na COVID, odkladá cestu

https://www.zerohedge.com/geopolitical/china-threatens-forceful-measures-if-pelosi-visits-taiwan-amid-reports-speaker-arrive

  • Embargo EÚ na ruské uhlie by zvýšilo ceny na celom svete.

Európa teraz závisí od dovozu, aby pokryla viac ako 40 % svojej spotreby uhlia, pričom na začiatku storočia to bolo menej ako 30 %, podľa údajov BP („Statistical review of world energy“, 2021).Rusko dodalo v rokoch 2019 aj 2020 približne 50 % dovozu uhlia, čo predstavuje viac ako 20 % celkovej spotreby regiónu.Vývoz uhlia z Ruska do Európy bol v roku 2019 pred pandémiou tretím najväčším bilaterálnym tokom na svete a piatym najväčším v roku 2020, keď epidémia vrcholila.V praxi je pravdepodobné, že celková globálna produkcia klesne, pričom Rusko a možno aj iní exportéri budú mať problémy so zmenou destinácie v dôsledku logistických obmedzení, čo zvýši ceny uhlia pre všetkých spotrebiteľov.https://www.zerohedge.com/markets/eu-embargo-russian-coal-would-raise-prices-worldwide-kemp

  • Bretton Woods III? Čína začína nakupovať ruské uhlie a ropu v jüanoch

Čínske komoditné firmy nakúpili ruské uhlie v miestnej mene v marci a prvé zásielky by mali do Číny doraziť tento mesiac, uviedla agentúra Bloomberg s odvolaním sa na čínsku poradenskú spoločnosť Fenwei Energy Information Service Co. Obchodníci uviedli, že táto zásielka uhlia zaplatená v jüanoch bude prvou odkedy USA a Európa uvalili tvrdé sankcie oddeľujúce niektoré popredné ruské banky od SWIFT-u.
zrod Bretton Woods III – nového svetového (menového) poriadku sústredeného okolo komodít. meny založené na východe, ktoré pravdepodobne oslabia eurodolárový systém a tiež prispejú k inflačným silám na západe.


inflácia bude vyššia; úroveň sadzieb bude tiež vyššia; dopyt po komoditných rezervách bude vyšší, čo prirodzene nahradí dopyt po devízových rezervách (štátne pokladnice a iné pohľadávky G7); Medzitým sa zníži aj dopyt po dolároch, keďže sa bude viac obchodovať v iných menách;


Moskva tiež zvažuje platobný systém v rupiách-rubľoch pre indických obchodníkov s ropou, zatiaľ čo Saudská Arábia by mohla začať určovať časť svojho brentu v jüanoch pre čínskych obchodníkov.


Pokles dopytu po dolároch by bol zlou správou pre americkú vládu, ktorá závisí od dopytu po dolároch pri financovaní svojich výdavkov, ktoré sa vymkli kontrole. Ako nedávno napísal Michael Maharrey , predstavte si svet, v ktorom Číňania nepotrebujú doláre.


https://www.zerohedge.com/geopolitical/bretton-woods-iii-china-begins-buying-russian-coal-and-oil-yuan


- Po tom, čo Čína pohrozila „silnými opatreniami“ v súvislosti s návštevou Taiwanu, Pelosiová má zrazu pozitívny test na COVID, odkladá cestu https://www.zerohedge.com/geopolitical/china-threatens-forceful-measures-if-pelosi-visits-taiwan-amid-reports-speaker-arrive - Embargo EÚ na ruské uhlie by zvýšilo ceny na celom svete. Európa teraz závisí od dovozu, aby pokryla viac ako 40 % svojej spotreby uhlia, pričom na začiatku storočia to bolo menej ako 30 %, podľa údajov BP („Statistical review of world energy“, 2021). Rusko dodalo v rokoch 2019 aj 2020 približne 50 % dovozu uhlia, čo predstavuje viac ako 20 % celkovej spotreby regiónu. Vývoz uhlia z Ruska do Európy bol v roku 2019 pred pandémiou tretím najväčším bilaterálnym tokom na svete a piatym najväčším v roku 2020, keď epidémia vrcholila. V praxi je pravdepodobné, že celková globálna produkcia klesne, pričom Rusko a možno aj iní exportéri budú mať problémy so zmenou destinácie v dôsledku logistických obmedzení, čo zvýši ceny uhlia pre všetkých spotrebiteľov. https://www.zerohedge.com/markets/eu-embargo-russian-coal-would-raise-prices-worldwide-kemp - Bretton Woods III? Čína začína nakupovať ruské uhlie a ropu v jüanoch Čínske komoditné firmy nakúpili ruské uhlie v miestnej mene v marci a prvé zásielky by mali do Číny doraziť tento mesiac, uviedla agentúra Bloomberg s odvolaním sa na čínsku poradenskú spoločnosť Fenwei Energy Information Service Co. Obchodníci uviedli, že táto zásielka uhlia zaplatená v jüanoch bude prvou odkedy USA a Európa uvalili tvrdé sankcie oddeľujúce niektoré popredné ruské banky od SWIFT-u. zrod Bretton Woods III – nového svetového (menového) poriadku sústredeného okolo komodít. meny založené na východe, ktoré pravdepodobne oslabia eurodolárový systém a tiež prispejú k inflačným silám na západe. inflácia bude vyššia; úroveň sadzieb bude tiež vyššia; dopyt po komoditných rezervách bude vyšší, čo prirodzene nahradí dopyt po devízových rezervách (štátne pokladnice a iné pohľadávky G7); Medzitým sa zníži aj dopyt po dolároch, keďže sa bude viac obchodovať v iných menách; Moskva tiež zvažuje platobný systém v rupiách-rubľoch pre indických obchodníkov s ropou, zatiaľ čo Saudská Arábia by mohla začať určovať časť svojho brentu v jüanoch pre čínskych obchodníkov. Pokles dopytu po dolároch by bol zlou správou pre americkú vládu, ktorá závisí od dopytu po dolároch pri financovaní svojich výdavkov, ktoré sa vymkli kontrole. Ako nedávno napísal Michael Maharrey , predstavte si svet, v ktorom Číňania nepotrebujú doláre. https://www.zerohedge.com/geopolitical/bretton-woods-iii-china-begins-buying-russian-coal-and-oil-yuan
Upravené 8. 4. 2022 o 06:30

Po tom, čo Čína pohrozila „silnými opatreniami“ v súvislosti s návštevou Taiwanu, Pelosiová má zrazu pozitívny test na COVID, odkladá cestu


zajímavé, nicméně patří do tématu "Plyn za ruble?"


[quote="pid:66915, uid:141"]Po tom, čo Čína pohrozila „silnými opatreniami“ v súvislosti s návštevou Taiwanu, Pelosiová má zrazu pozitívny test na COVID, odkladá cestu[/quote] zajímavé, nicméně patří do tématu "Plyn za ruble?"

Dovolím si neúplnou egregoriálně-matriční poznámku.


“Proti výzvě europoslanců k odmítnutí ruského plynu hlasovali i tři Češi”
7.4.2022 22:44
“Mezi 22 europoslanci, kteří se ve čtvrtek postavili proti usnesení Evropského parlamentu, jež vyzývá k okamžitému embargu na dovoz fosilních paliv z Ruska a ke zrušení plynovodů Nord-Stream 1 a 2, byli i tři Češi. Dva za SPD a jedna komunistka.”
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/proti-vyzve-europoslancu-k-odmitnuti-ruskeho-plynu-hlasovali-i-tri-cesi-40393212


3 Češi ~ trojka, silové číslo
7.4.2022 22:44
7 ~ biblický projekt, navíc další silové číslo
4 ~ jedna z možných interpretací: stát, státu podobná organizace
7+4 ~ 11 ~ plná funkce řízení
2022 vynechávám
22 ~ plná funkce řízení v režimu tandemu
44 ~ číselná míra slova žrec (dle VVPj)
2 za SPD (muži) a 1 za KSČM (žena) ~ 2 a 1 ~ 21 ~ silové číslo
proti 22 europoslanců ~ 22 viz výše (dvacetdvojka celkem 3x)
“V Evropském parlamentu zasedá 705 poslanců, rezoluce zahrnující výzvu k embargu prošla většinou 513 hlasů.”
705 ~ 12 ~ čas
navíc znovu 7
0 ~ počátek, jednota, skrytá síla, síla skrytá v “nicu”, v “ničem” (viz “100x nic umořilo vola”, vola, tj. něco velkého a silného; nebo “100x nic umořilo osla”, osla, tj. něco houževnatého, tvrdohlavého, svéhlavého, tedy někoho, s kým “nic” jen tak nepohne, když nechce...)
5 ~ člověk
513 ~ 9 ~ změna, obrat, forma konce, konec určité fáze
“Ostatní z celkem 21 českých poslanců byli všichni pro.” ~ 21 ~ znovu silové číslo (kterým je - čistě náhodou - posedlý Karel CIA Janeček)
navíc “Ostatní z celkem 21...” ~ 21 - 3 = 18 ~ fašismus


A teď si budu “fantazírovat” a pokusím se interpretovat ta jména a příjmení, bez ohledu na jejich aktuální nositele.
“...proti výzvě, byli i tři Češi: Hynek Blaško a Ivan David (oba SPD, evropská frakce Identita a Demokracie) a Kateřina Konečná (KSČM, frakce Levice)”
Hynek Blaško ~ Československý ”Hloupý” Honza (viz “Janko Hraško”)
Ivan David ~ pražské jewrejské klany, možná jenom jedno z jejich dvou křídel
Kateřina Konečná ~ Kateřina Veliká + Konečná (konečná stanice)


Dovolím si neúplnou egregoriálně-matriční poznámku. “Proti výzvě europoslanců k odmítnutí ruského plynu hlasovali i tři Češi” 7.4.2022 22:44 “Mezi 22 europoslanci, kteří se ve čtvrtek postavili proti usnesení Evropského parlamentu, jež vyzývá k okamžitému embargu na dovoz fosilních paliv z Ruska a ke zrušení plynovodů Nord-Stream 1 a 2, byli i tři Češi. Dva za SPD a jedna komunistka.” https://www.novinky.cz/domaci/clanek/proti-vyzve-europoslancu-k-odmitnuti-ruskeho-plynu-hlasovali-i-tri-cesi-40393212 3 Češi ~ trojka, silové číslo 7.4.2022 22:44 7 ~ biblický projekt, navíc další silové číslo 4 ~ jedna z možných interpretací: stát, státu podobná organizace 7+4 ~ 11 ~ plná funkce řízení 2022 vynechávám 22 ~ plná funkce řízení v režimu tandemu 44 ~ číselná míra slova žrec (dle VVPj) 2 za SPD (muži) a 1 za KSČM (žena) ~ 2 a 1 ~ 21 ~ silové číslo proti 22 europoslanců ~ 22 viz výše (dvacetdvojka celkem 3x) “V Evropském parlamentu zasedá 705 poslanců, rezoluce zahrnující výzvu k embargu prošla většinou 513 hlasů.” 705 ~ 12 ~ čas navíc znovu 7 0 ~ počátek, jednota, skrytá síla, síla skrytá v “nicu”, v “ničem” (viz “100x nic umořilo vola”, vola, tj. něco velkého a silného; nebo “100x nic umořilo osla”, osla, tj. něco houževnatého, tvrdohlavého, svéhlavého, tedy někoho, s kým “nic” jen tak nepohne, když nechce...) 5 ~ člověk 513 ~ 9 ~ změna, obrat, forma konce, konec určité fáze “Ostatní z celkem 21 českých poslanců byli všichni pro.” ~ 21 ~ znovu silové číslo (kterým je - čistě náhodou - posedlý Karel CIA Janeček) navíc “Ostatní z celkem 21...” ~ 21 - 3 = 18 ~ fašismus A teď si budu “fantazírovat” a pokusím se interpretovat ta jména a příjmení, bez ohledu na jejich aktuální nositele. “...proti výzvě, byli i tři Češi: Hynek Blaško a Ivan David (oba SPD, evropská frakce Identita a Demokracie) a Kateřina Konečná (KSČM, frakce Levice)” Hynek Blaško ~ Československý ”Hloupý” Honza (viz “Janko Hraško”) Ivan David ~ pražské jewrejské klany, možná jenom jedno z jejich dvou křídel Kateřina Konečná ~ Kateřina Veliká + Konečná (konečná stanice)
Upravené 8. 4. 2022 o 11:02

Ostatní z celkem 21...” ~ 21 - 3 = 18 ~ fašismus

No, to tedy máme našlápnuto...
Současná "česká" exekutiva, je absolutně nesamostatná v rozhodování. Je zjevně k nějaké reflexi reality nepřiměje vůbec nic. Jediné co těmi figurkami může pohnout je ruka páníčka. Z toho důvodu nám je sem také tím pučem, kterému říkají "svobodné volby" nainstalovali.
ČR je absolutně závislá na ruském plynu = budeme první kde dojde ke kolapsu.
Na druhou stranu, může to být výhodné i pro druhé křídlo GP = po průseru se nabízí Orbán. Asi si ho jen tak nevykrmovali. Realizace RU2 se tím možná znovu vrací do hry...


[quote="pid:66929, uid:240"]Ostatní z celkem 21...” ~ 21 - 3 = 18 ~ fašismus[/quote] No, to tedy máme našlápnuto... Současná "česká" exekutiva, je absolutně nesamostatná v rozhodování. Je zjevně k nějaké reflexi reality nepřiměje vůbec nic. Jediné co těmi figurkami může pohnout je ruka páníčka. Z toho důvodu nám je sem také tím pučem, kterému říkají "svobodné volby" nainstalovali. ČR je absolutně závislá na ruském plynu = budeme první kde dojde ke kolapsu. Na druhou stranu, může to být výhodné i pro druhé křídlo GP = po průseru se nabízí Orbán. Asi si ho jen tak nevykrmovali. Realizace RU2 se tím možná znovu vrací do hry...

Západ otevírá zásobníky ropy: Rusko má jiné starosti
Poté, co OPEC+(Organizace zemí vyvážejících ropu) odmítne zvýšit těžbu nad rámec plánu, uvolní Západ 240 milionů barelů ropy ze strategických zásob na trh, aby snížil ceny ropy.
Toto opatření samo o sobě pouze zastaví růst cenových nabídek, soudí odborníci.
Dokud Rusko nezorganizuje své dodávky a Spojené státy nepoužijí jiné nástroje,
lze jen stěží očekávat pokles cen ropy, domnívají se a dodávají,
že za pár měsíců Rusko nemusí mít čas najít si kupce pro celý ten objem ropy a ropy, produkty, které vypadly z trhů Evropy a USA.
Rada Mezinárodní energetické agentury (IEA) schválila nové historické nouzové uvolnění ropy ze strategických zásob členských zemí IEA.


„Účastníci souhlasili s prodejem 120 milionů barelů ropy do šesti měsíců.
USA přidají 60 milionů barelů,“ uvedla IEA. Díky tomu se podle něj do šesti měsíců
ze strategických zásob uvolní na trh 240 milionů barelů ropy. . .


„U ropných produktů je situace složitější, protože Indie i Čína jsou jejich čistými vývozci a nepotřebují významné množství dodatečných objemů. Věříme, že to v konečném důsledku povede ke snížení objemu rafinace ropy a změně struktury exportu ve prospěch ropy,“ dodává Alexander Potavin, že za pár měsíců najít kupce pro klesající objemy
a vyhnout se snižování produkce v Rusko o minimálně 1,5 milionu barelů denně bude těžké.


Situace však byla přibližně podobná dříve během koronaviru a tehdy ruští naftaři ukázali,
že jsou schopni naftové vrty s minimálními náklady a zároveň na nich v budoucnu obnovit těžbu. Ale v první řadě lze takovou operaci pro zachování studní provést na relativně „mladých“ polích ve východní Sibiři, kde Rosneft působí. Lukoil, Tatneft a Bashneft
to v takové situaci považují za nejproblematičtější – obnova po zakonzervování je často nemožná,“ řekl analytik společnosti FG Finam.
https://eadaily.com/ru/news/2022/04/08/zapad-otkryvaet-neftyanye-zakroma-u-rossii-drugie-zaboty


**Západ otevírá zásobníky ropy: Rusko má jiné starosti** Poté, co OPEC+(Organizace zemí vyvážejících ropu) odmítne zvýšit těžbu nad rámec plánu, uvolní Západ 240 milionů barelů ropy ze strategických zásob na trh, aby snížil ceny ropy. Toto opatření samo o sobě pouze zastaví růst cenových nabídek, soudí odborníci. Dokud Rusko nezorganizuje své dodávky a Spojené státy nepoužijí jiné nástroje, lze jen stěží očekávat pokles cen ropy, domnívají se a dodávají, že za pár měsíců Rusko nemusí mít čas najít si kupce pro celý ten objem ropy a ropy, produkty, které vypadly z trhů Evropy a USA. Rada Mezinárodní energetické agentury (IEA) schválila nové historické nouzové uvolnění ropy ze strategických zásob členských zemí IEA. „Účastníci souhlasili s prodejem 120 milionů barelů ropy do šesti měsíců. USA přidají 60 milionů barelů,“ uvedla IEA. Díky tomu se podle něj do šesti měsíců ze strategických zásob uvolní na trh 240 milionů barelů ropy. . . „U ropných produktů je situace složitější, protože Indie i Čína jsou jejich čistými vývozci a nepotřebují významné množství dodatečných objemů. Věříme, že to v konečném důsledku povede ke snížení objemu rafinace ropy a změně struktury exportu ve prospěch ropy,“ dodává Alexander Potavin, že za pár měsíců najít kupce pro klesající objemy a vyhnout se snižování produkce v Rusko o minimálně 1,5 milionu barelů denně bude těžké. Situace však byla přibližně podobná dříve během koronaviru a tehdy ruští naftaři ukázali, že jsou schopni naftové vrty s minimálními náklady a zároveň na nich v budoucnu obnovit těžbu. Ale v první řadě lze takovou operaci pro zachování studní provést na relativně „mladých“ polích ve východní Sibiři, kde Rosneft působí. Lukoil, Tatneft a Bashneft to v takové situaci považují za nejproblematičtější – obnova po zakonzervování je často nemožná,“ řekl analytik společnosti FG Finam. https://eadaily.com/ru/news/2022/04/08/zapad-otkryvaet-neftyanye-zakroma-u-rossii-drugie-zaboty

Jak je vidět, "energetická krize" je společná celému civilizovanému světu, USA nevyjímaje. A i ty lži jsou tam úplně stejné jako u nás = za všechno může Putin. Jenže... i v USA jsou lidem divné určité věci a co je úplně nejdivnější - je to divné i "médiu" Fox News. Což je pro mě velmi překvapivé, protože u nás ta samá média stále ještě lžou jako když tiskne. A trapně lžou.
Zde komentátor pokládá celkem gramotné otázky a dává gramotné odpovědi. Třeba o Bidenovi, který Američanům "vysvětluje", jak sankce úplně pohřbí Putina a Rusko - přitom na straně druhé říká, že drahý benzín a naftu mají kvůli sankcím na Rusko.
Proč to dělá? Z důvodu přeformátování života společnosti. Protože toto se nikdy nepovede demokratickou cestou, je nutné vyprovokovat kolosální krizi. A jestliže chcete ovládat a kontrolovat trh s energonosiči, nemůžete dát lidem vybrat, co budou používat - čím topit, na co jezdit, čím pohánět stroje. Nejdříve vyrobíte umělý nedostatek. Pak energonosiče, které nemůžete mít pod kontrolou zdražíte tak, že budou pro společnost nedostupné!
https://www.youtube.com/watch?v=jw4zZU4-E6E


Jak je vidět, "energetická krize" je společná celému civilizovanému světu, USA nevyjímaje. A i ty lži jsou tam úplně stejné jako u nás = **za všechno může Putin.** Jenže... i v USA jsou lidem divné určité věci a co je úplně nejdivnější - je to divné i "médiu" Fox News. Což je pro mě velmi překvapivé, protože u nás ta samá média stále ještě lžou jako když tiskne. A trapně lžou. Zde komentátor pokládá celkem gramotné otázky a dává gramotné odpovědi. Třeba o Bidenovi, který Američanům "vysvětluje", jak sankce úplně pohřbí Putina a Rusko - přitom na straně druhé říká, že drahý benzín a naftu mají kvůli sankcím na Rusko. **Proč to dělá?** Z důvodu přeformátování života společnosti. Protože toto se nikdy nepovede demokratickou cestou, je nutné vyprovokovat kolosální krizi. A jestliže chcete ovládat a kontrolovat trh s energonosiči, nemůžete dát lidem vybrat, co budou používat - čím topit, na co jezdit, čím pohánět stroje. Nejdříve vyrobíte umělý nedostatek. **Pak energonosiče, které nemůžete mít pod kontrolou zdražíte tak, že budou pro společnost nedostupné!** https://www.youtube.com/watch?v=jw4zZU4-E6E
Upravené 8. 4. 2022 o 13:37

Plyn za ruble, komoditný rubeľ... pozrite si cenu zlata. Momentálne je 1940 USD/unca. Kurz USDRUB je 76. A Centrálna banka Ruska ohlásila pevnú cenu (do 30.6) 5.000 rubľov za gram. Do unce je 31,107 gramu, čiže CB dá za uncu 155.535 rubľov. Pri dnešnom kurze to je 2.046 USD.
Za doláre kúpite zlato, predáte ho CB Ruska, dostanete ruble, tie následne predáte za doláre a zisk na jednej unci 100 USD. Možno preto nedávno vzrástli nákupy zlata veľkých amerických bánk, aby mohli dosahovať bezpracné zisky.


Plyn za ruble, komoditný rubeľ... pozrite si cenu zlata. Momentálne je 1940 USD/unca. Kurz USDRUB je 76. A Centrálna banka Ruska ohlásila pevnú cenu (do 30.6) 5.000 rubľov za gram. Do unce je 31,107 gramu, čiže CB dá za uncu 155.535 rubľov. Pri dnešnom kurze to je 2.046 USD. Za doláre kúpite zlato, predáte ho CB Ruska, dostanete ruble, tie následne predáte za doláre a zisk na jednej unci 100 USD. Možno preto nedávno vzrástli nákupy zlata veľkých amerických bánk, aby mohli dosahovať bezpracné zisky.
Upravené 8. 4. 2022 o 15:59

Evropský parlament vyzývá k dočasnému zákazu na import energetických zdrojů z Ruska
BRUSEL 7. dubna – RIA Novosti. Evropský parlament přijal ve čtvrtek rezoluci vyzývající k zavedení „totálního embarga“ na dovoz energetických zdrojů z Ruska,
které by mělo být revidováno, pokud se ruský postoj k Ukrajině změní.
"Poslanci požadují dodatečná restriktivní opatření, zejména úplné embargo
na dovoz ropy, jaderného paliva, plynu a uhlí," píše se v tiskové zprávě EP.
Zároveň by takové sankce podle poslanců měly být doprovázeny jasnou strategií zajištění energetických zdrojů EU a mohou být přehodnoceny, pokud „Rusko přijme opatření k obnovení nezávislosti, suverenity, územní celistvosti Ukrajiny“ a také stáhne své jednotky z jejího území. https://ria.ru/20220407/import-1782323771.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


**Evropský parlament vyzývá k dočasnému zákazu na import energetických zdrojů z Ruska** BRUSEL 7. dubna – RIA Novosti. Evropský parlament přijal ve čtvrtek rezoluci vyzývající k zavedení „totálního embarga“ na dovoz energetických zdrojů z Ruska, které by mělo být revidováno, pokud se ruský postoj k Ukrajině změní. "Poslanci požadují dodatečná restriktivní opatření, zejména úplné embargo **na dovoz ropy, jaderného paliva, plynu a uhlí," píše se v tiskové zprávě EP.** Zároveň by takové sankce podle poslanců měly být doprovázeny jasnou strategií zajištění energetických zdrojů EU a mohou být přehodnoceny, pokud „Rusko přijme opatření k obnovení nezávislosti, suverenity, územní celistvosti Ukrajiny“ a také stáhne své jednotky z jejího území. https://ria.ru/20220407/import-1782323771.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Rusko přesměrovalo Evropský plyn do Číny a Indie. Předevčírem se objevila zpráva, že loď na pokládku trub, Akademik Čerskij se přepravil z Rotterdamu do Ázie, kde začne pokládat potrubí z jihu Sachalinu do Číny a dále do Indie. Takže Rusko má odbyt zajištěn.
https://yandex.ru/turbo/eadaily.com/s/ru/news/2022/04/06/truboukladchik-severnogo-potoka-2-dobralsya-do-azii-zaymetsya-gazom-dlya-kitaya


Rusko přesměrovalo Evropský plyn do Číny a Indie. Předevčírem se objevila zpráva, že loď na pokládku trub, Akademik Čerskij se přepravil z Rotterdamu do Ázie, kde začne pokládat potrubí z jihu Sachalinu do Číny a dále do Indie. Takže Rusko má odbyt zajištěn. https://yandex.ru/turbo/eadaily.com/s/ru/news/2022/04/06/truboukladchik-severnogo-potoka-2-dobralsya-do-azii-zaymetsya-gazom-dlya-kitaya

Další plačky finanční internacionály uveřejněné na RT .


Makroekonomický obraz se rychle zhoršuje a mohl by dostat americkou ekonomiku do recese, protože Federální rezervní systém zpřísňuje měnovou politiku, aby zkrotil prudce rostoucí inflaci, varovala v pátek Bank of America (BofA). "Inflační šok se zhoršuje, šok z sazeb právě začíná, přichází šok z recese," napsal hlavní investiční stratég BofA Michael Hartnett v týdenní poznámce pro klienty, kterou viděla agentura Reuters. Dodal, že v této souvislosti by hotovost, volatilita, komodity a kryptoměny mohly překonat dluhopisy a akcie.


Začátkem tohoto týdne generální ředitel JPMorgan Jamie Dimon ve svém výročním dopise akcionářům uvedl, že kombinace inflace, konfliktu na Ukrajině a sankcí proti Rusku může pro USA „dramaticky zvýšit budoucí rizika“ . Varoval před nepředvídatelnými důsledky pro národní ekonomiku.


Ve středu Federální rezervní systém představil svůj plán na snížení své bilance a zároveň diskutoval o tempu nadcházejícího zvyšování úrokových sazeb, protože čelí inflaci dosahující čtyř desetiletí maxima. Investoři očekávají, že regulátor na svém příštím zasedání na začátku května zvýší svou klíčovou úrokovou sazbu o 50 bazických bodů.


Další plačky finanční internacionály uveřejněné na [RT](https://www.rt.com/business/553524-us-recession-shock-coming/) . Makroekonomický obraz se rychle zhoršuje a mohl by dostat americkou ekonomiku do recese, protože Federální rezervní systém zpřísňuje měnovou politiku, aby zkrotil prudce rostoucí inflaci, varovala v pátek Bank of America (BofA). "Inflační šok se zhoršuje, šok z sazeb právě začíná, přichází šok z recese," napsal hlavní investiční stratég BofA Michael Hartnett v týdenní poznámce pro klienty, kterou viděla agentura Reuters. Dodal, že v této souvislosti by hotovost, volatilita, komodity a kryptoměny mohly překonat dluhopisy a akcie. Začátkem tohoto týdne generální ředitel JPMorgan Jamie Dimon ve svém výročním dopise akcionářům uvedl, že kombinace inflace, konfliktu na Ukrajině a sankcí proti Rusku může pro USA „dramaticky zvýšit budoucí rizika“ . Varoval před nepředvídatelnými důsledky pro národní ekonomiku. Ve středu Federální rezervní systém představil svůj plán na snížení své bilance a zároveň diskutoval o tempu nadcházejícího zvyšování úrokových sazeb, protože čelí inflaci dosahující čtyř desetiletí maxima. Investoři očekávají, že regulátor na svém příštím zasedání na začátku května zvýší svou klíčovou úrokovou sazbu o 50 bazických bodů.

Vzhůru k tmavým zítřkům . Ani já si nedokážu představit , jak se těm kreaturám odvděčí vděčné obyvatelstvo jevropy .
https://www.novarepublika.online/2022/04/413-idiotu-tleskalo-vstoje-ze-bude-eu-bez-plynu


Vzhůru k tmavým zítřkům . Ani já si nedokážu představit , jak se těm kreaturám odvděčí vděčné obyvatelstvo jevropy . https://www.novarepublika.online/2022/04/413-idiotu-tleskalo-vstoje-ze-bude-eu-bez-plynu

MOSKVA 8. apríla /TASS/. Euro kleslo na 79 rubľov prvýkrát od júna 2020 počas obchodovania na moskovskej burze.


Euro kleslo o 3,01 % na 79 rubľov. Dolár stratil 1,58 % na 74,55 rubľov.


Euro neskôr kleslo na 77,37 rubľov, mínus 5 %. Dolár klesol na 72,36 rubľov (pokles o 4,47 %).


https://tass.com/economy/1434831


MOSKVA 8. apríla /TASS/. Euro kleslo na 79 rubľov prvýkrát od júna 2020 počas obchodovania na moskovskej burze. Euro kleslo o 3,01 % na 79 rubľov. Dolár stratil 1,58 % na 74,55 rubľov. Euro neskôr kleslo na 77,37 rubľov, mínus 5 %. Dolár klesol na 72,36 rubľov (pokles o 4,47 %). https://tass.com/economy/1434831

Tohle jsou taky "vtipný" informace. Fakt nevím kam to dojde
MIP 17 Máte rádi čokoládu a cukrovinky – NEBUDOU! Světová krize přichází! Analýza vlivu války 9.4.2022
Když předseda svazu německých výrobců sladkostí Bastian Fassin oznámí, že sladkosti a čokolády nebudou brzy v Evropě ke koupi, je to vážné. Je to o to vážnější, že Bastian Fassin je také členem představenstva celosvětového svazu výrobců sladkostí, předseda německo-holandské obchodní komory, a ředitel, třetího největšího německého producenta čokolád a sladkostí Katje (za Haribo a Storck).
https://www.michalapetr.com/mip-17-mate-radi-cokoladu-a-cukrovinky-nebudou-svetova-krize-prichazi-analyza-vlivu-valky-9-4-2022/


Tohle jsou taky "vtipný" informace. Fakt nevím kam to dojde MIP 17 Máte rádi čokoládu a cukrovinky – NEBUDOU! Světová krize přichází! Analýza vlivu války 9.4.2022 Když předseda svazu německých výrobců sladkostí Bastian Fassin oznámí, že sladkosti a čokolády nebudou brzy v Evropě ke koupi, je to vážné. Je to o to vážnější, že Bastian Fassin je také členem představenstva celosvětového svazu výrobců sladkostí, předseda německo-holandské obchodní komory, a ředitel, třetího největšího německého producenta čokolád a sladkostí Katje (za Haribo a Storck). https://www.michalapetr.com/mip-17-mate-radi-cokoladu-a-cukrovinky-nebudou-svetova-krize-prichazi-analyza-vlivu-valky-9-4-2022/

Tohle jsou taky "vtipný" informace. Fakt nevím kam to dojde
MIP 17 Máte rádi čokoládu a cukrovinky – NEBUDOU! Světová krize přichází! Analýza vlivu války 9.4.2022
Když předseda svazu německých výrobců sladkostí Bastian Fassin oznámí, že sladkosti a čokolády nebudou brzy v Evropě ke koupi, je to vážné. Je to o to vážnější, že Bastian Fassin je také členem představenstva celosvětového svazu výrobců sladkostí, předseda německo-holandské obchodní komory, a ředitel, třetího největšího německého producenta čokolád a sladkostí Katje (za Haribo a Storck).
https://www.michalapetr.com/mip-17-mate-radi-cokoladu-a-cukrovinky-nebudou-svetova-krize-prichazi-analyza-vlivu-valky-9-4-2022/

Výborně, pryč je pokušení porušovat dietu smile
Samé dobré zprávy.


[quote="pid:67094, uid:207"]Tohle jsou taky "vtipný" informace. Fakt nevím kam to dojde MIP 17 Máte rádi čokoládu a cukrovinky – NEBUDOU! Světová krize přichází! Analýza vlivu války 9.4.2022 Když předseda svazu německých výrobců sladkostí Bastian Fassin oznámí, že sladkosti a čokolády nebudou brzy v Evropě ke koupi, je to vážné. Je to o to vážnější, že Bastian Fassin je také členem představenstva celosvětového svazu výrobců sladkostí, předseda německo-holandské obchodní komory, a ředitel, třetího největšího německého producenta čokolád a sladkostí Katje (za Haribo a Storck). https://www.michalapetr.com/mip-17-mate-radi-cokoladu-a-cukrovinky-nebudou-svetova-krize-prichazi-analyza-vlivu-valky-9-4-2022/[/quote] Výborně, pryč je pokušení porušovat dietu :D Samé dobré zprávy.

NEMECKO ODPOJENÝ PLYN, SANKCIE RUSKO
"Gazprom" zastavil dodávky a naplnovanie plynu do najväčšieho zásobníka v Nemecku "Reden".
Práce sa podľa prevádzkovateľa zastavili 1. apríla.
Predtým bol podzemný zásobník plynu (PZP) v režime odberu paliva a jeho dodávky
do plynárenskej prepravnej sústavy krajiny.
Reden spravuje Gazprom Germania prostredníctvom Astory.
Aktívny objem PZP je 4 miliardy metrov kubických.
Nemecko kupuje od Gazpromu 55 miliárd kubických metrov plynu ročne.
Skupina Gazprom ukončila svoju účasť v Gazprom Germania Gmbh
a všetky jej aktíva 1. apríla.
Nemecké ministerstvo hospodárstva rokovalo o znárodnení nemeckých
dcérskych spoločností Gazprom a Rosnefť.
Dôvodom tohto rozhodnutia boli „obavy o bezpečnosť dodávok v Nemecku“.
Východný výbor nemeckého hospodárstva zároveň uviedol,
že zastavenie dodávok plynu z Ruska by mohlo viesť ku kolapsu výroby v určitých odvetviach nemeckého hospodárstva.


V nemeckom sklade "Jemgum" a rakúskom "Haidach", ktoré tiež spravuje Asora, sa pracuje. Zásoby aktívneho plynu v nich sú však minimálne.


  • Nemecko má teraz plyn tak na 25dní .Za týchto podmienok, vzhľadom na to, že zásoby plynu v iných podzemných zásobníkoch plynu v Nemecku sú veľmi nízke, Nemecko v skutočnosti sedí na hladovom prídele.

Produkcia dusíkatých hnojív určite klesne alebo klesne na nulu,
klesne produkcia plastov,
klesne výroba rôznych liekov.
Bude to najväčšia rana pre nemecký chemický priemysel od druhej svetovej vojny.
v Nemecku sa môže zastaviť výroba áut a hutnícka výroba.
V skutočnosti tak môže zamrznúť celý priemysel v Nemecku.


Stravovanie sa môže súčasne zastaviť - všetky sporáky sú na plyn.


sankcie Ruska, sankcie uvalené Rusko,
aké sankcie uvalilo Rusko, odvetné sankcie Ruska
https://www.youtube.com/watch?v=KOqH0e2x8NM


**NEMECKO ODPOJENÝ PLYN, SANKCIE RUSKO** "Gazprom" zastavil dodávky a naplnovanie plynu do najväčšieho zásobníka v Nemecku "Reden". Práce sa podľa prevádzkovateľa zastavili 1. apríla. Predtým bol podzemný zásobník plynu (PZP) v režime odberu paliva a jeho dodávky do plynárenskej prepravnej sústavy krajiny. Reden spravuje Gazprom Germania prostredníctvom Astory. Aktívny objem PZP je 4 miliardy metrov kubických. Nemecko kupuje od Gazpromu 55 miliárd kubických metrov plynu ročne. Skupina Gazprom ukončila svoju účasť v Gazprom Germania Gmbh a všetky jej aktíva 1. apríla. Nemecké ministerstvo hospodárstva rokovalo o znárodnení nemeckých dcérskych spoločností Gazprom a Rosnefť. Dôvodom tohto rozhodnutia boli „obavy o bezpečnosť dodávok v Nemecku“. Východný výbor nemeckého hospodárstva zároveň uviedol, že zastavenie dodávok plynu z Ruska by mohlo viesť ku kolapsu výroby v určitých odvetviach nemeckého hospodárstva. V nemeckom sklade "Jemgum" a rakúskom "Haidach", ktoré tiež spravuje Asora, sa pracuje. Zásoby aktívneho plynu v nich sú však minimálne. - Nemecko má teraz plyn tak na 25dní . Za týchto podmienok, vzhľadom na to, že zásoby plynu v iných podzemných zásobníkoch plynu v Nemecku sú veľmi nízke, **Nemecko v skutočnosti sedí na hladovom prídele.** Produkcia dusíkatých hnojív určite klesne alebo klesne na nulu, klesne produkcia plastov, klesne výroba rôznych liekov. **Bude to najväčšia rana pre nemecký chemický priemysel od druhej svetovej vojny.** v Nemecku sa môže zastaviť výroba áut a hutnícka výroba. **V skutočnosti tak môže zamrznúť celý priemysel v Nemecku.** Stravovanie sa môže súčasne zastaviť - všetky sporáky sú na plyn. sankcie Ruska, sankcie uvalené Rusko, **aké sankcie uvalilo Rusko, odvetné sankcie Ruska** https://www.youtube.com/watch?v=KOqH0e2x8NM
Upravené 11. 4. 2022 o 11:18

V Státní dumě RF navrhli dočasné zrušení dodávek plynu do EU
RUSKO/EUsmile poslanec Státní dumy za krymský region Michail Šeremet navrhl
„odpovědět tvrdými sankcemi“ EU a dočasně zrušit dodávky plynu do zemí
https://iz.ru/1318347/2022-04-10/v-gosdume-predlozhili-vremenno-prekratit-postavki-gaza-v-evrosoiuz


V Státní dumě RF navrhli dočasné zrušení dodávek plynu do EU RUSKO/EU:P poslanec Státní dumy za krymský region Michail Šeremet navrhl ** „odpovědět tvrdými sankcemi“ EU a dočasně zrušit dodávky plynu do zemí** https://iz.ru/1318347/2022-04-10/v-gosdume-predlozhili-vremenno-prekratit-postavki-gaza-v-evrosoiuz
Upravené 11. 4. 2022 o 11:00

@dasa - zdá se, že Putin zvolil neuralgický bod "kolektivního" Západu.Tlačí přes průmyslovou elitu , Biden podporuje financisty ve Frankfurtu (ne londýnskou City), ttakže Putin v podstatě iniciuje rozkol elit a tím vede proxy válku s anglosasy. Oslabuje týl NATO a jistí si tím ukrajinské i domácí bojiště.

@dasa - zdá se, že Putin zvolil neuralgický bod "kolektivního" Západu.Tlačí přes průmyslovou elitu , Biden podporuje financisty ve Frankfurtu (ne londýnskou City), ttakže Putin v podstatě iniciuje rozkol elit a tím vede proxy válku s anglosasy. Oslabuje týl NATO a jistí si tím ukrajinské i domácí bojiště.

Stravovanie sa môže súčasne zastaviť - všetky sporáky sú na plyn.

I ten sibal, podle obrazku z toho ma srandu a nejen on. Vsichni hraji sve role. Plynove sporaky se daji nahradit .......
V pozadi bezi vse jinak.


[quote="pid:67364, uid:78"]Stravovanie sa môže súčasne zastaviť - všetky sporáky sú na plyn.[/quote] I ten sibal, podle obrazku z toho ma srandu a nejen on. Vsichni hraji sve role. Plynove sporaky se daji nahradit ....... V pozadi bezi vse jinak.
Upravené 11. 4. 2022 o 09:54

Máte rádi čokoládu a cukrovinky – NEBUDOU!

Kvuli salmonele ve faberge (vajicka s prekvapenim uvnitr) zavreli tovarnu FERRERO - italsky vyrobce sladkosti se sidlem v Albe, oblast Piemont, severo-zapad Italie zalozil firmu v r. 1946. Ma mnoho filialek po celem svete. zde) a zde).
Vsechny zavadne produkty pochazely ale z filialky v Belgii v Arlonu. Pry vadny filtr.
Vsechno zbozi firmy Ferrero stazeno z pultu vc. velikonocniho. zde
Firme v Belgii byla vzata licence. zde


[quote="pid:67094, uid:207"]Máte rádi čokoládu a cukrovinky – NEBUDOU![/quote] Kvuli salmonele ve faberge (vajicka s prekvapenim uvnitr) zavreli tovarnu FERRERO - italsky vyrobce sladkosti se sidlem v Albe, oblast Piemont, severo-zapad Italie zalozil firmu v r. 1946. Ma mnoho filialek po celem svete. [zde](https://de.wikipedia.org/wiki/Ferrero_(Unternehmen)) a [zde](https://de.wikipedia.org/wiki/Alba_(Piemont)). Vsechny zavadne produkty pochazely ale z filialky v Belgii v Arlonu. Pry vadny filtr. Vsechno zbozi firmy Ferrero stazeno z pultu **vc. velikonocniho**. [zde](https://help.orf.at/stories/3212489/) Firme v Belgii byla vzata licence. [zde](https://orf.at/stories/3258671/)
Upravené 11. 4. 2022 o 13:21

Češi bez výplat. Nic nevíte. Konec ruského plynu: Vyhozen Piráty. Nemůže mlčet


https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Cesi-bez-vyplat-Nic-nevite-Konec-ruskeho-plynu-Vyhozen-Piraty-Nemuze-mlcet-698789


Češi bez výplat. Nic nevíte. Konec ruského plynu: Vyhozen Piráty. Nemůže mlčet https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Cesi-bez-vyplat-Nic-nevite-Konec-ruskeho-plynu-Vyhozen-Piraty-Nemuze-mlcet-698789

Vyhodený Pirátmi. Nemôže mlčať


Ani sa mu nečudujem. Proste tu odborníci vo svojich odboroch, keď toto vidia, tak to sa nedá prejsť mlčaním. Ako debilove (použila som vyraz od Pjakina) ako Eduscho a pod. ale úplne hlupane typu Verona, ktorá snad nerozumie ničomu v národnom hospodárstve, púšťajú dennodenné perly. Ako ja mám pocit, že sa riadenia štátu zmocnili nejake decká, kt skúšajú ak stlačil tento gombik, čo bude. Ako jediný závan zdravého rozumu Sulik, keď vyblafol, že keď bude treba, bude platiť v rubľoch, sa teraz musí kaviarni ospravedlňovať. Kde to prosím žijeme?!


este mám otázku: ja som si minule leto dobrovolne vypla plyn na jeden mesiac, 2 tyzdne by mi ho SPP vyplo aj tak kvoli rekonštrukcii. Takze ja som si svoju solidaritu splnila dopredu, však? Ale vazne, vonku bolo 30 stupňov ale 4 tyzdne bez teplej vody a variť na dvojplatničke, nám celkom podrobilo skúške rodinne vzťahy. Ja stále neviem o čom tie Nahnevané nány (volajú sa mami točia).
625562aa9017c


[quote="pid:67395, uid:317"]Vyhodený Pirátmi. Nemôže mlčať[/quote] Ani sa mu nečudujem. Proste tu odborníci vo svojich odboroch, keď toto vidia, tak to sa nedá prejsť mlčaním. Ako debilove (použila som vyraz od Pjakina) ako Eduscho a pod. ale úplne hlupane typu Verona, ktorá snad nerozumie ničomu v národnom hospodárstve, púšťajú dennodenné perly. Ako ja mám pocit, že sa riadenia štátu zmocnili nejake decká, kt skúšajú ak stlačil tento gombik, čo bude. Ako jediný závan zdravého rozumu Sulik, keď vyblafol, že keď bude treba, bude platiť v rubľoch, sa teraz musí kaviarni ospravedlňovať. Kde to prosím žijeme?! este mám otázku: ja som si minule leto dobrovolne vypla plyn na jeden mesiac, 2 tyzdne by mi ho SPP vyplo aj tak kvoli rekonštrukcii. Takze ja som si svoju solidaritu splnila dopredu, však? Ale vazne, vonku bolo 30 stupňov ale 4 tyzdne bez teplej vody a variť na dvojplatničke, nám celkom podrobilo skúške rodinne vzťahy. Ja stále neviem o čom tie Nahnevané nány (volajú sa mami točia). ![625562aa9017c](serve/attachment&path=625562aa9017c)
Upravené 12. 4. 2022 o 13:29

Sice ne plyn, ale...


Temelín bude odebírat palivo od Westinghousu a Framatomu. Miliardový kontrakt na 15 let.


https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/temelin-palivo-rusko-usa-francie.A220412_162624_ekonomika_bur


To už zkoušeli a potichu se museli vrátit k ruskému palivu, prostě to nefunguje.


Takže:
1) buď si schválně vykoledují nějakou nehodu
2) řeknou: nefunguje to, ale od Rusa odebírat nemůžeme, tak zavíráme
3) opět se potichu vrátí k ruskému palivu. Ale miliardy budou fuč.


Sice ne plyn, ale... Temelín bude odebírat palivo od Westinghousu a Framatomu. Miliardový kontrakt na 15 let. https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/temelin-palivo-rusko-usa-francie.A220412_162624_ekonomika_bur To už zkoušeli a potichu se museli vrátit k ruskému palivu, prostě to nefunguje. Takže: 1) buď si schválně vykoledují nějakou nehodu 2) řeknou: nefunguje to, ale od Rusa odebírat nemůžeme, tak zavíráme 3) opět se potichu vrátí k ruskému palivu. Ale miliardy budou fuč.
Upravené 12. 4. 2022 o 18:38

Takže:
1) buď si schválně vykoledují nějakou nehodu
2) řeknou: nefunguje to, ale od Rusa odebírat nemůžeme, tak zavíráme
3) opět se potichu vrátí k ruskému palivu. Ale miliardy budou fuč.
Nebo to bude i jinak. Např. Westinghaus bude kupovat v Rusku a přeprodávat nám.


[quote="pid:67633, uid:372"]Takže: 1) buď si schválně vykoledují nějakou nehodu 2) řeknou: nefunguje to, ale od Rusa odebírat nemůžeme, tak zavíráme 3) opět se potichu vrátí k ruskému palivu. Ale miliardy budou fuč.[/quote]Nebo to bude i jinak. Např. Westinghaus bude kupovat v Rusku a přeprodávat nám.

Nebo to bude i jinak. Např. Westinghaus bude kupovat v Rusku a přeprodávat nám.

Podĺa mňa sa zopakuje schéma "amerického" skvapalneného plynu. Westinghaus kúpi palivo v Rusku, očistí ho od vplyvu Mordora, za čo si naúčtuje parádny príplatok.


[quote="pid:67634, uid:312"]Nebo to bude i jinak. Např. Westinghaus bude kupovat v Rusku a přeprodávat nám.[/quote] Podĺa mňa sa zopakuje schéma "amerického" skvapalneného plynu. Westinghaus kúpi palivo v Rusku, očistí ho od vplyvu Mordora, za čo si naúčtuje parádny príplatok.

je to síce o rope, ale ...


Nahradit ruskou ropu z jiných zdrojů téměř nelze, uvedla Organizace zemí vyvážejících ropu
Sankce uvalované na Rusko kvůli jeho útoku na Ukrajinu by mohly vést k jednomu z největších výpadků dodávek ropy v historii, který by bylo téměř nemožné nahradit z jiných zdrojů. Představitelům Evropské unie to v pondělí podle agentury Reuters sdělila Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC).
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/opec-ropa-rusko-ukrajina-eu-zdroje-embargo_2204112247_voj


je to síce o rope, ale ... **Nahradit ruskou ropu z jiných zdrojů téměř nelze, uvedla Organizace zemí vyvážejících ropu** Sankce uvalované na Rusko kvůli jeho útoku na Ukrajinu by mohly vést k jednomu z největších výpadků dodávek ropy v historii, který by bylo téměř nemožné nahradit z jiných zdrojů. Představitelům Evropské unie to v pondělí podle agentury Reuters sdělila Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC). https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/opec-ropa-rusko-ukrajina-eu-zdroje-embargo_2204112247_voj

Nahradit ruskou ropu z jiných zdrojů téměř nelze, uvedla Organizace zemí vyvážejících ropu

k té ropě přidám něco od Chazina
Michail Chazin: (https://t.me/khazinru)
Přeměna vyrovnání na základě smluv o plynu na rubly není to nejhorší, co se může dolaru stát. Toto rozhodnutí ruských úřadů ho samozřejmě těžce zasáhne, ale skutečná noční můra pro Západ přijde ve chvíli, kdy Moskva otevře svou ropnou burzu a začne obchodovat s černým zlatem za rubly.
„A když se pak najednou ukáže, že cena v rublech je nižší než dolar, ten, kdo zakáže měnit dolary za rubly, způsobí jejich společnostem problémy. A všechno se začne okamžitě hroutit. Toho se Američané bojí.“
https://t.me/olegtsarov/1566


[quote="pid:67782, uid:679"]Nahradit ruskou ropu z jiných zdrojů téměř nelze, uvedla Organizace zemí vyvážejících ropu[/quote] k té ropě přidám něco od Chazina Michail Chazin: (https://t.me/khazinru) Přeměna vyrovnání na základě smluv o plynu na rubly není to nejhorší, co se může dolaru stát. Toto rozhodnutí ruských úřadů ho samozřejmě těžce zasáhne, ale skutečná noční můra pro Západ přijde ve chvíli, kdy Moskva otevře svou ropnou burzu a začne obchodovat s černým zlatem za rubly. „A když se pak najednou ukáže, že cena v rublech je nižší než dolar, ten, kdo zakáže měnit dolary za rubly, způsobí jejich společnostem problémy. A všechno se začne okamžitě hroutit. Toho se Američané bojí.“ https://t.me/olegtsarov/1566

Vypněme z Ruska všechno a hned, velí k akci Evropský parlament. Co ale nyní můžeme očekávat stran pravděpodobné energetické krize v souvislosti s válkou na Ukrajině? A co by se stalo, pokud bychom se skutečně od ruského plynu odstřihli? Zasvěceně a kvalifikovaně odpovídá někdejší šéf Pražské plynárenské Pavel Janeček – expert, který toho o plynu a hospodaření s plynem ví jako málokdo.


https://www.youtube.com/watch?v=GtUbXq3F64s


Vypněme z Ruska všechno a hned, velí k akci Evropský parlament. Co ale nyní můžeme očekávat stran pravděpodobné energetické krize v souvislosti s válkou na Ukrajině? A co by se stalo, pokud bychom se skutečně od ruského plynu odstřihli? Zasvěceně a kvalifikovaně odpovídá někdejší šéf Pražské plynárenské Pavel Janeček – expert, který toho o plynu a hospodaření s plynem ví jako málokdo. https://www.youtube.com/watch?v=GtUbXq3F64s

Rakúsky kancelár je proti embargu EÚ na dodávky plynu z Ruska Rakúsky kancelár Nehammer sa vyslovil proti embargu EÚ na dodávky ruského plynu Rakúsky kancelár Karl Nehammer sa vyslovil proti embargu Európskej únie (EÚ) na dodávky plynu z Ruska. Jeho slová odvysielala CNN. V otázke zachovania dodávok plynu z Ruska podporujú Rakúsko podľa Nehammera aj Maďarsko, Nemecko a Bulharsko. Povedal, že Viedeň nie je proti zavedeniu nových sankcií voči Rusku, ale domnieva sa, že obmedzenia by mali poškodiť Moskvu, nie Európsku úniu. „O rope sa už diskutuje v Európskej komisii a v Rade EÚ. Otázka plynu je samostatnou témou (...) Náš priemysel závisí od plynu. A tak musíme rozhodnúť o týchto sankciách, hoci spôsobia Rusku najväčšiu ujmu, “povedal Nehammer. Zároveň poznamenal, že rozdielne postoje európskych krajín k plynovému embargu nespôsobia rozkol v Európskej únii. „Rozhodneme o nových sankciách proti Rusku, pretože, viete, chceme ukázať, že v Európskej únii je jednota, že táto vojna sa musí skončiť,“ dodal rakúsky kancelár. Už skôr vyšlo najavo, že nemecká vláda odmieta embargo Európskej únie na ruskú ropu. Zároveň sa objavili správy, že otázka embarga na dodávky ruských zdrojov rozdeľuje Európsku úniu. Obmedzenia dodávok ropy vyvolávajú pobúrenie medzi krajinami, ktoré profitujú z nákupu tohto zdroja od Ruska a ktoré sú skutočne závislé od ruských dodávok.https://lenta.ru/news/2022/04/13/neftberlin/


**Rakúsky kancelár je proti embargu EÚ na dodávky plynu z Ruska** Rakúsky kancelár Nehammer sa vyslovil proti embargu EÚ na dodávky ruského plynu Rakúsky kancelár Karl Nehammer sa vyslovil proti embargu Európskej únie (EÚ) na dodávky plynu z Ruska. Jeho slová odvysielala CNN. V otázke zachovania dodávok plynu z Ruska podporujú Rakúsko podľa Nehammera aj Maďarsko, Nemecko a Bulharsko. Povedal, že Viedeň nie je proti zavedeniu nových sankcií voči Rusku, ale domnieva sa, že obmedzenia by mali poškodiť Moskvu, nie Európsku úniu. „O rope sa už diskutuje v Európskej komisii a v Rade EÚ. Otázka plynu je samostatnou témou (...) Náš priemysel závisí od plynu. A tak musíme rozhodnúť o týchto sankciách, hoci spôsobia Rusku najväčšiu ujmu, “povedal Nehammer. Zároveň poznamenal, že rozdielne postoje európskych krajín k plynovému embargu nespôsobia rozkol v Európskej únii. „Rozhodneme o nových sankciách proti Rusku, pretože, viete, chceme ukázať, že v Európskej únii je jednota, že táto vojna sa musí skončiť,“ dodal rakúsky kancelár. Už skôr vyšlo najavo, že nemecká vláda odmieta embargo Európskej únie na ruskú ropu. Zároveň sa objavili správy, že otázka embarga na dodávky ruských zdrojov rozdeľuje Európsku úniu. Obmedzenia dodávok ropy vyvolávajú pobúrenie medzi krajinami, ktoré profitujú z nákupu tohto zdroja od Ruska a ktoré sú skutočne závislé od ruských dodávok.https://lenta.ru/news/2022/04/13/neftberlin/
Upravené 13. 4. 2022 o 18:46

Rusko vyhlásilo varování. Jsou pokusy ze strany Ukrajiny napadat místa v RF. Pokud k tomu dojde, Rusko zaútočí na místo vydání příkazu.


Rusko vyhlásilo varování. Jsou pokusy ze strany Ukrajiny napadat místa v RF. Pokud k tomu dojde, Rusko zaútočí na místo vydání příkazu.

Bloomberg: Evropská komise prohlásila, že Putinův příkaz platit za plyn v rublech porušuje sankce


Evropská komise sdělila členským státům EU, že příkaz ruského prezidenta Vladimira Putina platit za dodávky plynu v rublech porušuje sankce uvalené unií na Rusko, uvedla agentura Bloomberg s odkazem na informovaný zdroj.
Podle agenturního zdroje Putinův příkaz výrazně mění platební postup a vytváří novou právní situaci. Nový postup poskytne Rusku prostřednictvím centrální banky plnou kontrolu nad tím, kdy bude obchod dokončen a kdy bude kupující osvobozen od závazků. Také platby v rublech poskytnou ruským úřadům kontrolu nad směnným kurzem, se kterým může Moskva manipulovat ve svém vlastním zájmu. Analýza EK říká, že nový mechanismus vypořádání by mohl vést k novým nákladům pro kupujícího, protože obchod bude zcela pod kontrolou Ruska.
Agenturní zdroj poznamenal, že nový mechanismus placení za plyn poruší omezující opatření, která EU zavedla vůči ruské vládě, centrální bance a jejich „pověřeným osobám“. Také to může ovlivnit další omezení různých nástrojů finančního trhu ze strany Gazprombanky.
Bloomberg poznamenal, že Evropská komise opakovaně prohlašovala, že strany musí dodržovat podmínky předepsané ve smlouvách, podle kterých se vypořádání provádějí v dolarech nebo eurech. Rozhodnutí o způsobu úhrady dodávek však bude nakonec záviset na společnostech, které ruský plyn dovážejí. To ony se ocitnou v obtížném postavení, protože musí dodržovat všechna stávající omezení.


https://www.vedomosti.ru/economics/news/2022/04/14/918027-bloomberg-ukaz-putina?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


**Bloomberg: Evropská komise prohlásila, že Putinův příkaz platit za plyn v rublech porušuje sankce** Evropská komise sdělila členským státům EU, že příkaz ruského prezidenta Vladimira Putina platit za dodávky plynu v rublech porušuje sankce uvalené unií na Rusko, uvedla agentura Bloomberg s odkazem na informovaný zdroj. Podle agenturního zdroje Putinův příkaz výrazně mění platební postup a vytváří novou právní situaci. Nový postup poskytne Rusku prostřednictvím centrální banky plnou kontrolu nad tím, kdy bude obchod dokončen a kdy bude kupující osvobozen od závazků. Také platby v rublech poskytnou ruským úřadům kontrolu nad směnným kurzem, se kterým může Moskva manipulovat ve svém vlastním zájmu. Analýza EK říká, že nový mechanismus vypořádání by mohl vést k novým nákladům pro kupujícího, protože obchod bude zcela pod kontrolou Ruska. Agenturní zdroj poznamenal, že nový mechanismus placení za plyn poruší omezující opatření, která EU zavedla vůči ruské vládě, centrální bance a jejich „pověřeným osobám“. Také to může ovlivnit další omezení různých nástrojů finančního trhu ze strany Gazprombanky. Bloomberg poznamenal, že Evropská komise opakovaně prohlašovala, že strany musí dodržovat podmínky předepsané ve smlouvách, podle kterých se vypořádání provádějí v dolarech nebo eurech. Rozhodnutí o způsobu úhrady dodávek však bude nakonec záviset na společnostech, které ruský plyn dovážejí. To ony se ocitnou v obtížném postavení, protože musí dodržovat všechna stávající omezení. https://www.vedomosti.ru/economics/news/2022/04/14/918027-bloomberg-ukaz-putina?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Bloomberg: Evropská komise prohlásila, že Putinův příkaz platit za plyn v rublech porušuje sankce

Lépe vyjádřit zbytečnost a škodlivost čtvrté říše , už snad ani nelze . To , že je to ze strany zrůd nechtěná sebekritika , jen potěší .


[quote="pid:67880, uid:125"]Bloomberg: Evropská komise prohlásila, že Putinův příkaz platit za plyn v rublech porušuje sankce[/quote] Lépe vyjádřit zbytečnost a škodlivost čtvrté říše , už snad ani nelze . To , že je to ze strany zrůd nechtěná sebekritika , jen potěší .

Rajská hudba , Pekari s bouracím kladivem tvoří novou podobu EÚ....


Rajská hudba , Pekari s bouracím kladivem tvoří novou podobu EÚ....

Rakouský kancléř Nehammer prohlásil, že ho Putin ujistil o stabilních dodávkách plynu
Podle agentury RIA Novosti to rakouský kancléř řekl v rozhovoru pro agentury APA a DPA.


Podle Nehammera Putin během schůzky sám nadnesl téma plynu a řekl, že "bezpečnost dodávek je zajištěna, že Rusko dodá množství uvedené ve smlouvě a že je možné nadále platit v eurech.
https://russian.rt.com/business/news/990304-kancler-avstrii-putin


..."platit v eurech" - viz https://kob-forum.eu/2022/04/02/putinuv-dekret-o-placeni-za-plyn-v-rublech-skryte-stranky-a-jemne-nuance/


**Rakouský kancléř Nehammer prohlásil, že ho Putin ujistil o stabilních dodávkách plynu** Podle agentury RIA Novosti to rakouský kancléř řekl v rozhovoru pro agentury APA a DPA. Podle Nehammera Putin během schůzky sám nadnesl téma plynu a řekl, že "bezpečnost dodávek je zajištěna, že Rusko dodá množství uvedené ve smlouvě a že je možné nadále platit v eurech. https://russian.rt.com/business/news/990304-kancler-avstrii-putin ..."platit v eurech" - viz https://kob-forum.eu/2022/04/02/putinuv-dekret-o-placeni-za-plyn-v-rublech-skryte-stranky-a-jemne-nuance/
Upravené 14. 4. 2022 o 14:21

Nehammer: Putin ujistil, ze plyn dodavat bude
Putin prohlásil, že "dodávky plynu jsou zajištěny, že Rusko dodává množství, které bylo smluvně přislíbeno, a že platby mohou být nadále prováděny v eurech".
Nehammer je nadale proti plynovemu embargu
Nehammer nadále odmíta plynové embargo vůči Rusku. "Plynové embargo je o faktické moci," řekl. Německo a Rakousko, stejně jako Bulharsko, Rumunsko a Maďarsko, jsou na ruském plynu velmi závislé. "Samotné vyhlášení embarga na plyn by znamenalo, že průmysl i domácnosti utrpí vážné škody, protože nebudou dostávat plyn." zde


**Nehammer: Putin ujistil, ze plyn dodavat bude** Putin prohlásil, že "dodávky plynu jsou zajištěny, že Rusko dodává množství, které bylo smluvně přislíbeno, a že platby mohou být nadále prováděny v eurech". **Nehammer je nadale proti plynovemu embargu** Nehammer nadále odmíta plynové embargo vůči Rusku. "Plynové embargo je o faktické moci," řekl. Německo a Rakousko, stejně jako Bulharsko, Rumunsko a Maďarsko, jsou na ruském plynu velmi závislé. "Samotné vyhlášení embarga na plyn by znamenalo, že průmysl i domácnosti utrpí vážné škody, protože nebudou dostávat plyn." [zde](https://orf.at/#/stories/3259768/)

Pro mně dva závěry : 1) |Rakušan jako nejméně ušpiněný natovec byl nominován své kumpány jet ujistit, že Evropa má šanci na ekonomické přežití anglosaského dobrodružství na Ukrajině
2) Putin mu podrobně vysvětlil mechanizmus ponechání "tváře" v nákupech všeho nutného. mechanizmius tu byl objasněn a má z hledoíska Ruska splněny dlouhodobé cíle ve staré Evropě. Maďar jistí novou Evropu...
3)mejdan z toho vyplývající je věcí radostně tleskajících zúčastněných


Pro mně dva závěry : 1) |Rakušan jako nejméně ušpiněný natovec byl nominován své kumpány jet ujistit, že Evropa má šanci na ekonomické přežití anglosaského dobrodružství na Ukrajině 2) Putin mu podrobně vysvětlil mechanizmus ponechání "tváře" v nákupech všeho nutného. mechanizmius tu byl objasněn a má z hledoíska Ruska splněny dlouhodobé cíle ve staré Evropě. Maďar jistí novou Evropu... 3)mejdan z toho vyplývající je věcí radostně tleskajících zúčastněných

@Rusofil Mě se nikde zatím nepodařilo najít jiný zdroj než uvedená videa ( neoficiální). Našla jsem jen Bidenovy výhružky...https://www.echo24.cz/a/S4zTS/kupovat-dalsi-ruskou-ropu-neni-ve-vasem-zajmu-varoval-biden-indii

@Rusofil Mě se nikde zatím nepodařilo najít jiný zdroj než uvedená videa ( neoficiální). Našla jsem jen Bidenovy výhružky...https://www.echo24.cz/a/S4zTS/kupovat-dalsi-ruskou-ropu-neni-ve-vasem-zajmu-varoval-biden-indii

Mě se nikde zatím nepodařilo najít jiný zdroj než uvedená videa ( neoficiální). Našla jsem jen Bidenovy

https://kapital-rus.ru/articles/article/indiya_otkazalas_ot_rossiiskoi_nefti_posle_zvonka_baidena/


[quote="pid:67995, uid:214"]Mě se nikde zatím nepodařilo najít jiný zdroj než uvedená videa ( neoficiální). Našla jsem jen Bidenovy[/quote] https://kapital-rus.ru/articles/article/indiya_otkazalas_ot_rossiiskoi_nefti_posle_zvonka_baidena/

velmi nepravděpodobné.Počkám si na oficiální zprávu, ale že by Biden telefonáty rušil dohodnuté smlouvy v rámci BRICS ? Trochu divné...


velmi nepravděpodobné.Počkám si na oficiální zprávu, ale že by Biden telefonáty rušil dohodnuté smlouvy v rámci BRICS ? Trochu divné...

Jsme ve finálním stadiu informační války, podobné zprávy jsou součástí. Stačí se podívat na hodin starou zprávu, že křižník Moskva se potopil. A ejhle-on pluje, sice poškozený, ale pluje do sevastopolského přístavu. Omyl ? Ne-informačníválka.


Jsme ve finálním stadiu informační války, podobné zprávy jsou součástí. Stačí se podívat na hodin starou zprávu, že křižník Moskva se potopil. A ejhle-on pluje, sice poškozený, ale pluje do sevastopolského přístavu. Omyl ? Ne-informačníválka.

Stačí se podívat na hodin starou zprávu, že křižník Moskva se potopil. A ejhle-on pluje, sice poškozený, ale pluje do sevastopolského přístavu


Už se opravdu potopil


[quote="pid:68009, uid:57"]Stačí se podívat na hodin starou zprávu, že křižník Moskva se potopil. A ejhle-on pluje, sice poškozený, ale pluje do sevastopolského přístavu[/quote] Už se opravdu potopil

The Times of India z 12. dubna:
"Jak USA změnily svůj postoj k indickému dovozu ruské ropy
V zásadním posunu v tónu ohledně dovozu energie Indie z Ruska USA řekly, že Nové Dillí neporušuje americké sankce. Změna tónu přišla poté, co premiér Narendra Modi a americký prezident Joe Biden uspořádali virtuální setkání. Během setkání si oba lídři vyměnili názory na globální a regionální problémy. Tisková tajemnice Bílého domu Jen Psakiová uvedla, že jednání premiéra Modi-Bidena byla „konstruktivní“. Dříve USA prohlásily, že není v zájmu Indie dovážet ropu a plyn z Ruska."
https://timesofindia.indiatimes.com/videos/international/how-us-changed-its-tone-on-indias-import-of-russian-oil/videoshow/90793956.cms


The Times of India z 12. dubna: **"Jak USA změnily svůj postoj k indickému dovozu ruské ropy** V zásadním posunu v tónu ohledně dovozu energie Indie z Ruska USA řekly, že Nové Dillí neporušuje americké sankce. Změna tónu přišla poté, co premiér Narendra Modi a americký prezident Joe Biden uspořádali virtuální setkání. Během setkání si oba lídři vyměnili názory na globální a regionální problémy. Tisková tajemnice Bílého domu Jen Psakiová uvedla, že jednání premiéra Modi-Bidena byla „konstruktivní“. Dříve USA prohlásily, že není v zájmu Indie dovážet ropu a plyn z Ruska." https://timesofindia.indiatimes.com/videos/international/how-us-changed-its-tone-on-indias-import-of-russian-oil/videoshow/90793956.cms
Upravené 14. 4. 2022 o 23:28

Putin uviedol, že banky z „nepriateľských krajín“ odkladajú platby za ruskú energiu.
https://tvzvezda.ru/news/20224141559-0wbpC.html


** Putin uviedol, že banky z „nepriateľských krajín“ odkladajú platby za ruskú energiu.** https://tvzvezda.ru/news/20224141559-0wbpC.html

Včera nám naše banka poslala dopis, kde píše, že platbu našeho Ruského odběratele zadržel Brusel s tím, že bylo placeno z Ruské banky, na kterou byly uvaleny sankce. Jestli své peníze uvidíme, není prý jasné. Máme psát rovnou do Belgie. Kam konkrétně, v dopisu chybělo. Snad na lampárnu.


Zboží pro dalšího Ruského odběratele, který nám zaplatil několika milionovou zálohu, ještě před spec. operací, nám odmítá celnice proclít i když naše zboží nepodléhá sankcím. Podle informací, které jsme dostali na konferenci pro vývozce do Ruska, jsme měli napsat žádost na Finanční analytický útvar, kde se vývoz povoluje. To jsme udělali. Přišla nám odpověď, že naše zboží není pod sankcemi a tudíž naše žádost je bezpředmětná...


Píšu to proto, abyste věděli jak to u nás v praxi vypadá.


Včera nám naše banka poslala dopis, kde píše, že platbu našeho Ruského odběratele zadržel Brusel s tím, že bylo placeno z Ruské banky, na kterou byly uvaleny sankce. Jestli své peníze uvidíme, není prý jasné. Máme psát rovnou do Belgie. Kam konkrétně, v dopisu chybělo. Snad na lampárnu. Zboží pro dalšího Ruského odběratele, který nám zaplatil několika milionovou zálohu, ještě před spec. operací, nám odmítá celnice proclít i když naše zboží nepodléhá sankcím. Podle informací, které jsme dostali na konferenci pro vývozce do Ruska, jsme měli napsat žádost na Finanční analytický útvar, kde se vývoz povoluje. To jsme udělali. Přišla nám odpověď, že naše zboží není pod sankcemi a tudíž naše žádost je bezpředmětná... Píšu to proto, abyste věděli jak to u nás v praxi vypadá.
Upravené 15. 4. 2022 o 08:27

Píšu to proto, abyste věděli jak to u nás v praxi vypadá.

To potěší....


Beztak je to domluvený byrokratický teror. Hysterie pokračuje a buje horší.
Obávám se, že budou vyhazovat z oken vše, co je evokuje Rusko.


Ale vyvstává mi otázka... Až Čína obsadí Thaj-Wan, budou taky vyhazovat vše Čínské ?


[quote="pid:68033, uid:312"]Píšu to proto, abyste věděli jak to u nás v praxi vypadá.[/quote] To potěší.... Beztak je to domluvený byrokratický teror. Hysterie pokračuje a buje horší. Obávám se, že budou vyhazovat z oken vše, co je evokuje Rusko. Ale vyvstává mi otázka... Až Čína obsadí Thaj-Wan, budou taky vyhazovat vše Čínské ?

@dasa - domnívám se, že i s těmito scénáři Rusko počítalo.Objem finančních i nefinančních aktiv "nepřátelských zemí" v Rusku je dostatečně vysoký a druhá strana "má o co přijít" Ukradený majetek oligarchů na Západě je naopak ideologickým aktivem aktivem Putina a navíc zcela diskredituje Západ jako slušného a spolehlivého partnera. Skoro mi to připadá jako zrychlený režim velmi ostrého rozdělení Světa na ničemné slušivě oblečené zloděje a lapky a ten zbytek.

@dasa - domnívám se, že i s těmito scénáři Rusko počítalo.Objem finančních i nefinančních aktiv "nepřátelských zemí" v Rusku je dostatečně vysoký a druhá strana "má o co přijít" Ukradený majetek oligarchů na Západě je naopak ideologickým aktivem aktivem Putina a navíc zcela diskredituje Západ jako slušného a spolehlivého partnera. Skoro mi to připadá jako zrychlený režim velmi ostrého rozdělení Světa na ničemné slušivě oblečené zloděje a lapky a ten zbytek.

Dříve USA prohlásily, že není v zájmu Indie dovážet ropu a plyn z Ruska.

To jako USA vědí, co Indie potřebuje a co je v jejím zájmu? Je snad Indie jejich další "spolkovou" zemí?
Samozřejmě, že vím, proč to tak je, ale tyhle pitomé otázky pokládám z principu = pro uvědomění, jaké absurdity se dějí a my jen zíráme. Když se to totiž vezmě kolem a kolem, tak absurdní je to i v našem případě, kdy nám "někdo" diktuje, co a od koho koupit a od koho ne. Absurdní, jakoby mě nepustili do pekárny s tím, že oni se rozhodli, že ten chleba nepotřebuju.
Píšu to proto, abyste věděli jak to u nás v praxi vypadá.

Pěkné a takové "mile demokratické", ne? A že jste ve firmě vděční, jak vás chrání před "ruským terorem" a hned se cítíte bezpečněji, žejo? smile
V posledních dnech si připadám jak ve špatném filmu. Prostě to, co se děje, je úžasné. Člověk hrůzou zapomíná i dýchat... Jak se teď po celém světě "zabavuje" ruský majetek - vždyť je to úplně to samé, co kapitalistický západ na socialistickém východu pranýřoval = znárodnění. Žila jsem v bludu, že jediným kladem kapitalismu je nedotknutelnost soukromého majetku - a ejhle...


a navíc zcela diskredituje Západ jako slušného a spolehlivého partnera

To souhlasím. Onen "slušný západ" se ukazuje spíš jako "slučný" a to od slova "slučka - smyčka".
Ale víš, čeho se obávám? Aby si toho u nás v tom absurdistánu vůbec někdo všiml...


[quote="pid:68016, uid:810"]Dříve USA prohlásily, že není v zájmu Indie dovážet ropu a plyn z Ruska.[/quote] To jako USA vědí, co Indie potřebuje a co je v jejím zájmu? Je snad Indie jejich další "spolkovou" zemí? Samozřejmě, že vím, proč to tak je, ale tyhle pitomé otázky pokládám z principu = pro uvědomění, jaké absurdity se dějí a my jen zíráme. Když se to totiž vezmě kolem a kolem, tak absurdní je to i v našem případě, kdy nám "někdo" diktuje, co a od koho koupit a od koho ne. Absurdní, jakoby mě nepustili do pekárny s tím, že oni se rozhodli, že ten chleba nepotřebuju. [quote="pid:68033, uid:312"]Píšu to proto, abyste věděli jak to u nás v praxi vypadá.[/quote] Pěkné a takové "mile demokratické", ne? A že jste ve firmě vděční, jak vás chrání před "ruským terorem" a hned se cítíte bezpečněji, žejo? :) V posledních dnech si připadám jak ve špatném filmu. Prostě to, co se děje, je úžasné. Člověk hrůzou zapomíná i dýchat... Jak se teď po celém světě "zabavuje" ruský majetek - vždyť je to úplně to samé, co kapitalistický západ na socialistickém východu pranýřoval = **znárodnění**. Žila jsem v bludu, že jediným kladem kapitalismu je nedotknutelnost soukromého majetku - a ejhle... [quote="pid:68049, uid:57"]a navíc zcela diskredituje Západ jako slušného a spolehlivého partnera[/quote] To souhlasím. Onen "slušný západ" se ukazuje spíš jako "slučný" a to od slova "slučka - smyčka". Ale víš, čeho se obávám? Aby si toho u nás v tom absurdistánu vůbec někdo všiml...

Pěkné a takové "mile demokratické", ne? A že jste ve firmě vděční, jak vás chrání před "ruským terorem" a hned se cítíte bezpečněji, žejo?
V posledních dnech si připadám jak ve špatném filmu. Prostě to, co se děje, je úžasné. Člověk hrůzou zapomíná i dýchat... Jak se teď po celém světě "zabavuje" ruský majetek - vždyť je to úplně to samé, co kapitalistický západ na socialistickém východu pranýřoval = znárodnění. Žila jsem v bludu, že jediným kladem kapitalismu je nedotknutelnost soukromého majetku - a ejhle...


Presne tak si pripadam aj ja. Proste moji rovesníci (40tnici) veselo tlieskajú trestným oznámením na Blahu, Fica, blokáciu “dezinfowebov” (keby to bolo naozaj napr. N-ok, smeti a pod, tak ešte povedzme). To sú ludia kt štrngali za slobodu slova, demokraciu. Ja sa nestačím diviť.


potom všetkom teda strácam ilúzie, o čo bol ten socik horší. Presne že nedotknuteľnosť majetku, to je už teraz ilúzia. Jedným hesiel Schwaba - nebude nič vlastniť a budete šťastní. To už raz bolo.


Ale je to dobre, pretože kríza vždy ukáže ako to vlastne mate. A tu sa prkne odkrýva to, o čom Pjakin stále reční. S nástupom novej vlády, sem prišli podpindosi kt nenávidia všetko slovenské. (To je trochu mimo ale tolko škaredých, myslím fyzicky ľudí, vo vláde už dávno nebolo, ani v parlamente, takze fo istej miery je to vysvetliteľné). Robia to čo robia, netreba mat žiadne ilúzie, zapredajú vlastnú matku. A keby takáto situácia nebola, ani di to nevšimnete.


[quote="pid:68055, uid:203"]Pěkné a takové "mile demokratické", ne? A že jste ve firmě vděční, jak vás chrání před "ruským terorem" a hned se cítíte bezpečněji, žejo? V posledních dnech si připadám jak ve špatném filmu. Prostě to, co se děje, je úžasné. Člověk hrůzou zapomíná i dýchat... Jak se teď po celém světě "zabavuje" ruský majetek - vždyť je to úplně to samé, co kapitalistický západ na socialistickém východu pranýřoval = znárodnění. Žila jsem v bludu, že jediným kladem kapitalismu je nedotknutelnost soukromého majetku - a ejhle...[/quote] Presne tak si pripadam aj ja. Proste moji rovesníci (40tnici) veselo tlieskajú trestným oznámením na Blahu, Fica, blokáciu “dezinfowebov” (keby to bolo naozaj napr. N-ok, smeti a pod, tak ešte povedzme). To sú ludia kt štrngali za slobodu slova, demokraciu. Ja sa nestačím diviť. potom všetkom teda strácam ilúzie, o čo bol ten socik horší. Presne že nedotknuteľnosť majetku, to je už teraz ilúzia. Jedným hesiel Schwaba - nebude nič vlastniť a budete šťastní. To už raz bolo. Ale je to dobre, pretože kríza vždy ukáže ako to vlastne mate. A tu sa prkne odkrýva to, o čom Pjakin stále reční. S nástupom novej vlády, sem prišli podpindosi kt nenávidia všetko slovenské. (To je trochu mimo ale tolko škaredých, myslím fyzicky ľudí, vo vláde už dávno nebolo, ani v parlamente, takze fo istej miery je to vysvetliteľné). Robia to čo robia, netreba mat žiadne ilúzie, zapredajú vlastnú matku. A keby takáto situácia nebola, ani di to nevšimnete.

@Boletus
Ty se už nebojíš, protože to víš... smile
V posledních dnech jsem byla trochu "po vlastech českých" a tak se mi hlavou honily všelijaké myšlenky. Naše země je krásná, bezesporu. A to i přesto, že ji nabobové hyzdí stále větším množstvím šílených staveb. Prý sklady. Zabírají ale tolik potřebnou zemědělskou půdu. Co a pro koho se v těch skladech bude skladovat? Není to náhodou o tom, že např Němci nebo Rakušáci si svou zemědělskou půdu chrání?
A tak mi stále do hlavy lezla myšlenka, jak tohle národ Přemysla Otakara II., Jana Husa. Jana Komenského... či Ludvíka Svobody může dopustit?! Kde a v čem je podvod či chyba, že nám včele stojí to, co tam je? To "cosi" co neumí diskutovat a co nemá žádné argumenty k prosazení toho "svého", raději "jediný správný názor" určí a za všechno jiné trestá. Opravdu velmi smutná bilance dvacátých let jednadvacátého století. Už chybějí jen veřejné popravy... smile

@Boletus Ty se už nebojíš, protože to víš... :( V posledních dnech jsem byla trochu "po vlastech českých" a tak se mi hlavou honily všelijaké myšlenky. Naše země je krásná, bezesporu. A to i přesto, že ji nabobové hyzdí stále větším množstvím šílených staveb. Prý sklady. Zabírají ale tolik potřebnou zemědělskou půdu. Co a pro koho se v těch skladech bude skladovat? Není to náhodou o tom, že např Němci nebo Rakušáci si svou zemědělskou půdu chrání? A tak mi stále do hlavy lezla myšlenka, jak tohle národ Přemysla Otakara II., Jana Husa. Jana Komenského... či Ludvíka Svobody může dopustit?! Kde a v čem je podvod či chyba, že nám včele stojí to, co tam je? To "cosi" co neumí diskutovat a co nemá žádné argumenty k prosazení toho "svého", raději "jediný správný názor" určí a za všechno jiné trestá. Opravdu velmi smutná bilance dvacátých let jednadvacátého století. Už chybějí jen veřejné popravy... :(

Už chybějí jen veřejné popravy...


Tak ty popravy už jsou tady ... Zatím profesní a existenční ... Hnus ...


https://www.seznamzpravy.cz/clanek/porady-teren-v-kyjeve-se-nic-nedeje-tvrdila-ucitelka-deti-ji-tajne-nahraly-prijde-o-praci-198415


Nastupuje totalitní fialový fašismus ...


[quote="pid:68083, uid:203"]Už chybějí jen veřejné popravy...[/quote] Tak ty popravy už jsou tady ... Zatím profesní a existenční ... Hnus ... https://www.seznamzpravy.cz/clanek/porady-teren-v-kyjeve-se-nic-nedeje-tvrdila-ucitelka-deti-ji-tajne-nahraly-prijde-o-praci-198415 Nastupuje totalitní fialový fašismus ...

Děti si jí nahrály ? A udaly ? No fuj. Chucpe. Slušná a chytrá učitelka která ví nebo tuší co se ve skutečnosti děje práci najde. A bude to pro ni lepší než učit ty děti, které jí nahrály.


Děti si jí nahrály ? A udaly ? No fuj. Chucpe. Slušná a chytrá učitelka která ví nebo tuší co se ve skutečnosti děje práci najde. A bude to pro ni lepší než učit ty děti, které jí nahrály.

Děti si jí nahrály ? A udaly ? No fuj. Chucpe. Slušná a chytrá učitelka která ví nebo tuší co se ve skutečnosti děje práci najde. A bude to pro ni lepší než učit ty děti, které jí nahrály.

Děti mají ten správný , démonkradický vzor , který pomohl založit ten přikriplený árijec s knírkem , všemožně podporovaný pomocí neZiskovek .
https://cs.wikipedia.org/wiki/Hitlerjugend


[quote="pid:68089, uid:88"]Děti si jí nahrály ? A udaly ? No fuj. Chucpe. Slušná a chytrá učitelka která ví nebo tuší co se ve skutečnosti děje práci najde. A bude to pro ni lepší než učit ty děti, které jí nahrály.[/quote] Děti mají ten správný , démonkradický vzor , který pomohl založit ten přikriplený árijec s knírkem , všemožně podporovaný pomocí neZiskovek . https://cs.wikipedia.org/wiki/Hitlerjugend

Rajská hudba , Pekari s bouracím kladivem tvoří novou podobu EÚ....


Prase pekari je roztomilé zvíře, srovnávat ho s touto vykulenou psychopatkou je pro prasátka urážka.


[quote="pid:67926, uid:57"]Rajská hudba , Pekari s bouracím kladivem tvoří novou podobu EÚ....[/quote] Prase pekari je roztomilé zvíře, srovnávat ho s touto vykulenou psychopatkou je pro prasátka urážka.
61.33k
303
66
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept