Zahraničná politika
Afghanistan - zpravy
Y

Taliban naridil rozdeleni pohlavi v zabavnich parcich
Radikální islámské hnutí Taliban dále omezuje veřejný život v Afghánistánu: Podle prohlášení islamistů mohou v hlavním městě Kábulu a okolí napříště navštěvovat zábavní parky zeny a muzi pouze odděleně.
Podle rozpisu, který dnes zveřejnilo ministerstvo pro podporu ctností a prevenci neřestí, mají ženy povolen vstup od neděle do úterý, a to pouze v islámském hidžábu. Muži mohou navštěvovat parky od středy do soboty.
Uz zadna volnost pohybu
Od svého návratu k moci v polovině srpna 2021 zavádí Tálibán stále přísnější pravidla pro veřejný život. Ženy již nemohou cestovat bez omezení, v mnoha případech se nemohou vrátit do zaměstnání. Dívky mají od sedmé třídy zakázáno chodit do školy. Během první vlády Tálibánu v letech 1996-2001 byly ženy a dívky prakticky zcela vyloučeny ze vzdělávání a práce mimo domov.zde


**Taliban naridil rozdeleni pohlavi v zabavnich parcich** Radikální islámské hnutí Taliban dále omezuje veřejný život v Afghánistánu: Podle prohlášení islamistů mohou v hlavním městě Kábulu a okolí napříště navštěvovat zábavní parky zeny a muzi pouze odděleně. Podle rozpisu, který dnes zveřejnilo ministerstvo pro podporu ctností a prevenci neřestí, mají ženy povolen vstup od neděle do úterý, a to pouze v islámském hidžábu. Muži mohou navštěvovat parky od středy do soboty. **Uz zadna volnost pohybu** Od svého návratu k moci v polovině srpna 2021 zavádí Tálibán stále přísnější pravidla pro veřejný život. Ženy již nemohou cestovat bez omezení, v mnoha případech se nemohou vrátit do zaměstnání. Dívky mají od sedmé třídy zakázáno chodit do školy. Během první vlády Tálibánu v letech 1996-2001 byly ženy a dívky prakticky zcela vyloučeny ze vzdělávání a práce mimo domov.[zde](https://orf.at/#/stories/3256029/)

Taliban zakazal pestovani maku na celem uzemi Afganistanu.
Skoncila jedna epocha. zde 11:39


Taliban zakazal pestovani maku na celem uzemi Afganistanu. Skoncila jedna epocha. [zde 11:39](https://t.me/s/Kedmi)

Taliban zakazal pestovani maku na celem uzemi Afganistanu

Hnutí Taliban , které se v Afghánistánu dostalo k moci v srpnu 2021, zakázalo zemědělcům pěstovat mák opiový. Jak uvedl v rozsáhlém prohlášení nejvyšší vůdce hnutí Haibatullah Akhundzada, všechny objevené plodiny budou okamžitě zničeny a porušovatelům budou hrozit opatření „v souladu s právem šaría“.


Foto: AP Photo/Allauddin KhanFoto: AP Photo/Allauddin KhanFoto: AP Photo/Allauddin Khan
Hnutí Taliban (v Ruské federaci zakázané), které se v Afghánistánu dostalo k moci v srpnu 2021, zakázalo zemědělcům pěstovat mák opiový. Jak uvedl v rozsáhlém prohlášení nejvyšší vůdce hnutí Haibatullah Akhundzada, všechny objevené plodiny budou okamžitě zničeny a porušovatelům budou hrozit opatření „v souladu s právem šaría“.


Sovětské tanky a obrněná vozidla obnovena v Afghánistánu
Afghánistán od nynějška "zakazuje užívání, přepravu, obchod, vývoz a dovoz všech druhů drog, jakož i tablet obsahujících omamné látky a alkohol," cituje z dekretu agentura Bakhtar.


Výkon této vyhlášky je povinný. Každý, kdo bude přistižen při porušení zákona, bude stíhán.


Stojí za zmínku, že Spojené státy po příchodu do Afghánistánu v roce 2001 slíbily, že v této zemi ukončí výrobu drog. Během jejich přítomnosti se však úroveň výroby opia a heroinu a obchodování s nimi v zemi zvýšila více než 100krát a příliv drog z Afghánistánu se zčtyřnásobil.


Mimochodem, Taliban, který byl v Afghánistánu u moci do roku 2001, už vydal dekret o zákazu pěstování a výroby omamných látek. To pak vedlo k výrazné redukci trhu.
https://rg.ru/2022/04/03/taliby-zapretili-afganskim-fermeram-vyrashchivat-opiumnyj-mak.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Velmi významné rozhodnutí Talibánu hned na úrovní 4. 5. a 6. priorit. Rozhodnutí, které nejenže bude mít vliv na zdraví obyvatel planety, ale podřeže větev, na které parazitují anglo-saské elity, financující z drogových příjmů zbrojní programy. Taktéž podkopává ekonomickou základnu a smysluplnost kvazi státu Kosovo, který byl vytvořen pro distribuci drog vypěstovaných v Afghánistánu a prodej lidských orgánů, a bílého masa.
Talibové zabili jednou ránou několik much, určitě ne bez pomoci Ruska a Číny.


[quote="pid:66218, uid:68"]Taliban zakazal pestovani maku na celem uzemi Afganistanu[/quote] Hnutí Taliban , které se v Afghánistánu dostalo k moci v srpnu 2021, zakázalo zemědělcům pěstovat mák opiový. Jak uvedl v rozsáhlém prohlášení nejvyšší vůdce hnutí Haibatullah Akhundzada, všechny objevené plodiny budou okamžitě zničeny a porušovatelům budou hrozit opatření „v souladu s právem šaría“. Foto: AP Photo/Allauddin KhanFoto: AP Photo/Allauddin KhanFoto: AP Photo/Allauddin Khan Hnutí Taliban (v Ruské federaci zakázané), které se v Afghánistánu dostalo k moci v srpnu 2021, zakázalo zemědělcům pěstovat mák opiový. Jak uvedl v rozsáhlém prohlášení nejvyšší vůdce hnutí Haibatullah Akhundzada, všechny objevené plodiny budou okamžitě zničeny a porušovatelům budou hrozit opatření „v souladu s právem šaría“. Sovětské tanky a obrněná vozidla obnovena v Afghánistánu Afghánistán od nynějška "zakazuje užívání, přepravu, obchod, vývoz a dovoz všech druhů drog, jakož i tablet obsahujících omamné látky a alkohol," cituje z dekretu agentura Bakhtar. Výkon této vyhlášky je povinný. Každý, kdo bude přistižen při porušení zákona, bude stíhán. Stojí za zmínku, že Spojené státy po příchodu do Afghánistánu v roce 2001 slíbily, že v této zemi ukončí výrobu drog. Během jejich přítomnosti se však úroveň výroby opia a heroinu a obchodování s nimi v zemi zvýšila více než 100krát a příliv drog z Afghánistánu se zčtyřnásobil. Mimochodem, Taliban, který byl v Afghánistánu u moci do roku 2001, už vydal dekret o zákazu pěstování a výroby omamných látek. To pak vedlo k výrazné redukci trhu. https://rg.ru/2022/04/03/taliby-zapretili-afganskim-fermeram-vyrashchivat-opiumnyj-mak.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Velmi významné rozhodnutí Talibánu hned na úrovní 4. 5. a 6. priorit. Rozhodnutí, které nejenže bude mít vliv na zdraví obyvatel planety, ale podřeže větev, na které parazitují anglo-saské elity, financující z drogových příjmů zbrojní programy. Taktéž podkopává ekonomickou základnu a smysluplnost kvazi státu Kosovo, který byl vytvořen pro distribuci drog vypěstovaných v Afghánistánu a prodej lidských orgánů, a bílého masa. Talibové zabili jednou ránou několik much, určitě ne bez pomoci Ruska a Číny.

No Taliban tohle udělal už kdysi dávno ještě před tím, než je tam demokracie, pravda a láska začala bombardovat prý kvůli těm panelákům co si pravda a láska sama shodila.


No Taliban tohle udělal už kdysi dávno ještě před tím, než je tam demokracie, pravda a láska začala bombardovat prý kvůli těm panelákům co si pravda a láska sama shodila.

Jarek

No Taliban tohle udělal už kdysi dávno ještě před tím, než je tam demokracie, pravda a láska začala bombardovat


O tom @TauRus píše, že je to s podporou Ruska a Číny. Sledujeme jak je Pax-Amerikana rozebírána kousek po kousku. Jestli USA dává ruce pryč od NATO a NATO bude pravděpodobně v dohledné době zrušeno je to další kousek k postupnému rozebrání projektu Pax-Amerikana, je to konec i biblického projektu zotročení lidstva a konec GP.

GP nemá již žádnou alternativu, něco nového čím by oslovil lidstvo (tedy většinový dav), nevidím, že by se něco chytlo (Scientologie, Mimozemštani, Alatra...). Něco protlačovat lze, ale to stojí zdroje. GP potřebuje něco, co by se samo zapálilo a spontánně se rozšířilo něco co by oslovilo novou generací. Dle mě již nic takového není možné, GP už vyčerpal možnosti a všechno už tu bylo, potřebuje něco nového a to již není. Zatím KSB pracuje a pomalu, ale jistě, se principy a teorie o řízení nějak dostávají mezi obyvatelstvo.


[quote="pid:66234, uid:471"]No Taliban tohle udělal už kdysi dávno ještě před tím, než je tam demokracie, pravda a láska začala bombardovat[/quote] O tom @TauRus píše, že je to s podporou Ruska a Číny. Sledujeme jak je Pax-Amerikana rozebírána kousek po kousku. Jestli USA dává ruce pryč od NATO a NATO bude pravděpodobně v dohledné době zrušeno je to další kousek k postupnému rozebrání projektu Pax-Amerikana, je to konec i biblického projektu zotročení lidstva a konec GP. GP nemá již žádnou alternativu, něco nového čím by oslovil lidstvo (tedy většinový dav), nevidím, že by se něco chytlo (Scientologie, Mimozemštani, Alatra...). Něco protlačovat lze, ale to stojí zdroje. GP potřebuje něco, co by se samo zapálilo a spontánně se rozšířilo něco co by oslovilo novou generací. Dle mě již nic takového není možné, GP už vyčerpal možnosti a všechno už tu bylo, potřebuje něco nového a to již není. Zatím KSB pracuje a pomalu, ale jistě, se principy a teorie o řízení nějak dostávají mezi obyvatelstvo.

Panarin - 4.4.2022
Transafghanska magistrala
A tak Uzbekistan odsouhlasil stavbu zeleznicni magistraly z Termezu do Pesawaru (Pakistan)
Poznamka - Péšávar byl založen před více než 2 000 lety gandharskými králi a po staletí byl obchodním centrem mezi indickým subkontinentem, Afghánistánem a Střední Asií. Město bylo východním hlavním městem Kušánské říše za vlády Kanišky. Tento král zde nechal postavit největší stúpu té doby, asi 120 m vysokou, od mistra stavitele Agischaly. Marco Polo navštívil město v roce 1275. zde
Uzbekistan, Pakistan a Afganistan se dohodly o stavbe zeleznice, ktera spoji celou Stredni Asii s pristavy na pakistanskem pobrezi. Jestli se tento projekt uskutecni, da stabilnost nejen Afganistanu, ktery se nachazi ve slozite situaci, ale i cele stredoazijske oblasti.
https://www.youtube.com/watch?v=dcynRpAXNtc


Panarin - 4.4.2022 **Transafghanska magistrala** A tak Uzbekistan odsouhlasil stavbu zeleznicni magistraly z Termezu do Pesawaru (Pakistan) Poznamka - Péšávar byl založen před více než 2 000 lety gandharskými králi a po staletí byl obchodním centrem mezi indickým subkontinentem, Afghánistánem a Střední Asií. Město bylo východním hlavním městem Kušánské říše za vlády Kanišky. Tento král zde nechal postavit největší stúpu té doby, asi 120 m vysokou, od mistra stavitele Agischaly. Marco Polo navštívil město v roce 1275. [zde](https://de.wikipedia.org/wiki/Peschawar) Uzbekistan, Pakistan a Afganistan se dohodly o stavbe zeleznice, ktera spoji celou Stredni Asii s pristavy na pakistanskem pobrezi. Jestli se tento projekt uskutecni, da stabilnost nejen Afganistanu, ktery se nachazi ve slozite situaci, ale i cele stredoazijske oblasti. https://www.youtube.com/watch?v=dcynRpAXNtc
Upravené 4. 4. 2022 o 18:48
811
5
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept