Egregoriálno-matričné riadenie
Taiwan zasáhlo silné zemětřesení

Tchaj-wanem otřáslo silné zemětřesení
Ostrovem otřáslo zemětřesení o síle 6,9 stupně s epicentrem u východního pobřeží.


Východním pobřežím Tchaj-wanu otřáslo ve středu v časných ranních hodinách místního času silné zemětřesení. Otřesy, jejichž síla se odhaduje na 6,9 nebo 7,0 stupně, byly zaznamenány v hloubce 10 kilometrů pod Filipínským mořem, asi 63 kilometrů jižně od města Hualien.


Podle americké geologické služby (USGS) byl otřes zaznamenán 23. března v 1:41 hodin na 23,4 stupně severní šířky a 121,6 stupně východní délky. To jej řadí těsně k východnímu pobřeží Tchaj-wanu, přičemž nejbližším velkým městem je Hualien s více než 300 000 obyvateli.


Tchajpejské úřady vyslaly obyvatelstvu nouzovou zprávu, aby "zachovalo klid a vyhledalo úkryt v okolí".


Americké úřady uvedly, že západnímu pobřeží, Britské Kolumbii ani Aljašce nebezpečí tsunami nehrozí.


Tchaj-wan je ostrov u pobřeží Číny, na němž od roku 1949 de facto vládnou nacionalisté, kteří po prohrané občanské válce uprchli z pevniny. Vláda v Pekingu považuje ostrov za součást svrchovaného čínského území a usiluje o jeho opětovné připojení. V posledních měsících panuje vysoké napětí kvůli zvýšené vojenské podpoře vlády v Tchaj-peji ze strany USA.


https://www.taiwannews.com.tw/en/news/4482240


**Tchaj-wanem otřáslo silné zemětřesení** Ostrovem otřáslo zemětřesení o síle 6,9 stupně s epicentrem u východního pobřeží. Východním pobřežím Tchaj-wanu otřáslo ve středu v časných ranních hodinách místního času silné zemětřesení. Otřesy, jejichž síla se odhaduje na 6,9 nebo 7,0 stupně, byly zaznamenány v hloubce 10 kilometrů pod Filipínským mořem, asi 63 kilometrů jižně od města Hualien. Podle americké geologické služby (USGS) byl otřes zaznamenán 23. března v 1:41 hodin na 23,4 stupně severní šířky a 121,6 stupně východní délky. To jej řadí těsně k východnímu pobřeží Tchaj-wanu, přičemž nejbližším velkým městem je Hualien s více než 300 000 obyvateli. Tchajpejské úřady vyslaly obyvatelstvu nouzovou zprávu, aby "zachovalo klid a vyhledalo úkryt v okolí". Americké úřady uvedly, že západnímu pobřeží, Britské Kolumbii ani Aljašce nebezpečí tsunami nehrozí. Tchaj-wan je ostrov u pobřeží Číny, na němž od roku 1949 de facto vládnou nacionalisté, kteří po prohrané občanské válce uprchli z pevniny. Vláda v Pekingu považuje ostrov za součást svrchovaného čínského území a usiluje o jeho opětovné připojení. V posledních měsících panuje vysoké napětí kvůli zvýšené vojenské podpoře vlády v Tchaj-peji ze strany USA. https://www.taiwannews.com.tw/en/news/4482240

Tchaj-wanem otřáslo silné zemětřesení

Len tak sa zamýšľam... najprv padne Boeing, a hneď na to zemetrasenie v záujmovej oblasti Číny


[quote="pid:64699, uid:307"]Tchaj-wanem otřáslo silné zemětřesení[/quote] Len tak sa zamýšľam... najprv padne Boeing, a hneď na to zemetrasenie v záujmovej oblasti Číny

Rovnako bolo zasiahnuté japonsko.


Znova čipi.


Rovnako bolo zasiahnuté japonsko. Znova čipi.
719
2
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept