Ekonomika
Závažné zmeny v pracovnoprávnych vzťahoch SR

Pandemická pomoc sa končí, o dva týždne ju nahradí kurzarbeit
Pandemická pomoc sa končí, od marca ju nahradí trvalý kurzarbeit. V prípade mimoriadnej situácie preplatí štát firme časť mzdy zamestnanca, ktorý ostane doma.
https://tvnoviny.sk/domace/clanok/144796-pandemicka-pomoc-sa-konci-o-dva-tyzdne-ju-nahradi-kurzarbeit


**Pandemická pomoc sa končí, o dva týždne ju nahradí kurzarbeit** Pandemická pomoc sa končí, **od marca** ju nahradí trvalý kurzarbeit. V prípade mimoriadnej situácie preplatí štát firme časť mzdy zamestnanca, ktorý ostane doma. https://tvnoviny.sk/domace/clanok/144796-pandemicka-pomoc-sa-konci-o-dva-tyzdne-ju-nahradi-kurzarbeit
Upravené 23. 2. 2022 o 16:18

kurzarbeit
kurzarbeit - čisto slovenské Slovo ... Dúfam, že raz sa na kompetentné miesta dostanú ľudia znalí a spravia v Slovenčine poriadok.


[quote="pid:59254, uid:679"]kurzarbeit[/quote]kurzarbeit - čisto slovenské Slovo ... Dúfam, že raz sa na kompetentné miesta dostanú ľudia znalí a spravia v Slovenčine poriadok.

A povedzte mi Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým slovom kurzarbeit?


Upřímně, musel jsem si význam tohoto slofíčka vyhledat.


A povedzte mi Kefalín, čo vy si predstavujete pod takým slovom kurzarbeit? Upřímně, musel jsem si význam tohoto slofíčka vyhledat.

trvalý kurzarbeit

Takže vydržování "Zombie firem" ?
Proč mám pocit, že to teď bude velmi častý jev v "Západní společnosti" ?


[quote="pid:59254, uid:679"]trvalý kurzarbeit[/quote] Takže vydržování "Zombie firem" ? Proč mám pocit, že to teď bude velmi častý jev v "Západní společnosti" ?

Pandemická pomoc sa končí, o dva týždne ju nahradí kurzarbeit

„Ak v zahraničí vyhorí fabrika a prestanú byť doručované niektoré diely, tak na kurzarbeit firma nenaskočí plynule, ale bude musieť úrad práce rozhodnúť, že firma je na kurzarbeit oprávnená. Dnes nevieme, ako sa to bude posudzovať,“ tvrdí Andrej Lasz z Asociácie priemyselných zväzov."
Také "slovenské eurofondy" na svopomocné obohacovanie sa nižšieho aparátu...


[quote="pid:59254, uid:679"]Pandemická pomoc sa končí, o dva týždne ju nahradí kurzarbeit[/quote] „Ak v zahraničí vyhorí fabrika a prestanú byť doručované niektoré diely, tak na kurzarbeit firma nenaskočí plynule, ale bude musieť **úrad práce rozhodnúť, že firma je na kurzarbeit oprávnená**. Dnes nevieme, ako sa to bude posudzovať,“ tvrdí Andrej Lasz z Asociácie priemyselných zväzov." Také "slovenské eurofondy" na svopomocné obohacovanie sa nižšieho aparátu...
Upravené 23. 2. 2022 o 22:45

bude musieť úrad práce rozhodnúť


Minulý rok v októbri sa Sulík nechal počuť:


Sulík si vie predstaviť zrušenie úradov práce ako príklad šetrenia. Úlohou štátu nie je hľadať ľuďom robotu.


Rozhodovanie o smerovaní desiatok či stoviek miliónov EUR bude lukratívne, by som sa nečudoval, keby na to urobili špeci agentúru, aby obišli existujúce štruktúry riadenia a zbytok agendy o vyplácaní dávok hodia na sociálnu poisťovňu. Ale našťastie zvládnuť takýto presun kompetencií je nad ich schopnosti, by skolabovala aj kurcarbajt aj sociálka.


[quote="pid:59330, uid:136"]bude musieť úrad práce rozhodnúť[/quote] Minulý rok v októbri sa Sulík nechal počuť: _Sulík si vie predstaviť zrušenie úradov práce ako príklad šetrenia. Úlohou štátu nie je hľadať ľuďom robotu._ Rozhodovanie o smerovaní desiatok či stoviek miliónov EUR bude lukratívne, by som sa nečudoval, keby na to urobili špeci agentúru, aby obišli existujúce štruktúry riadenia a zbytok agendy o vyplácaní dávok hodia na sociálnu poisťovňu. Ale našťastie zvládnuť takýto presun kompetencií je nad ich schopnosti, by skolabovala aj kurcarbajt aj sociálka.

Ďalší úder:
Prepúšťanie ľudí so zdravotným postihnutím bude od apríla jednoduchšie
https://uzitocna.pravda.sk/praca-a-kariera/clanok/617387-prepustanie-ludi-so-zdravotnym-postihnutim-bude-od-aprila-jednoduchsie/
Kým v súčasnosti má úrad práce a sociálnych vecí lehotu 30 až 90 dní na to, aby odsúhlasil výpoveď zamestnanca s hendikepom, po novom na to bude mať úrad práce len sedem pracovných dní.
Ak úrad práce po novom do siedmich pracovných dní nezaujme stanovisko k výpovedi, bude sa to považovať za súhlas s výpoveďou pre zdravotne postihnutého zamestnanca.


Z diskusie:
Tymto sa vlastne stat zbavil zodpovednosti. V komplikovanejsich pripadoch, alebo ak si uradnik nechce pokazit vztah so zamestnavatelom, kulantne napisané, tak nebude konať a invalidu ponechá žralokom. V socialnej ochrane nemoze v pravnom state platit predpis, ze nekonanim sa rozhodlo vo veci.


Ďalší úder: Prepúšťanie ľudí so zdravotným postihnutím bude od apríla jednoduchšie https://uzitocna.pravda.sk/praca-a-kariera/clanok/617387-prepustanie-ludi-so-zdravotnym-postihnutim-bude-od-aprila-jednoduchsie/ Kým v súčasnosti má úrad práce a sociálnych vecí lehotu 30 až 90 dní na to, aby odsúhlasil výpoveď zamestnanca s hendikepom, po novom na to bude mať úrad práce len sedem pracovných dní. Ak úrad práce po novom do siedmich pracovných dní nezaujme stanovisko k výpovedi, bude sa to považovať za súhlas s výpoveďou pre zdravotne postihnutého zamestnanca. Z diskusie: Tymto sa vlastne stat zbavil zodpovednosti. V komplikovanejsich pripadoch, alebo ak si uradnik nechce pokazit vztah so zamestnavatelom, kulantne napisané, tak nebude konať a invalidu ponechá žralokom. V socialnej ochrane nemoze v pravnom state platit predpis, ze nekonanim sa rozhodlo vo veci.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

788
6
7
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept