Zahraničná politika
Ukrajina a DLR & LLR

Jenže tyto granáty z ČR způsobují smrt a utrpení nevinných

Však právě. A nehledě k tomu, že pak ta "odměna za dodávku" může vypadat taky takto:
https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%BDbuch_v_bejr%C3%BAtsk%C3%A9m_p%C5%99%C3%ADstavu_2020
Podle některých "konspiračních teorií" byly právě odtud dodávány ukrům zakázané fosforové a kazetové bomby.


[quote="pid:58736, uid:472"]Jenže tyto granáty z ČR způsobují smrt a utrpení nevinných[/quote] Však právě. A nehledě k tomu, že pak ta "odměna za dodávku" může vypadat taky takto: https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%BDbuch_v_bejr%C3%BAtsk%C3%A9m_p%C5%99%C3%ADstavu_2020 Podle některých "konspiračních teorií" byly právě odtud dodávány ukrům zakázané fosforové a kazetové bomby.

odporuje našim zvykům. Nikdy jsme to nedělali.


to je pravda ale tato vláda to dělá no tak to už děláme


tyto granáty z ČR způsobují smrt a utrpení nevinných


to všechny granáty


[quote="pid:58735, uid:203"]odporuje našim zvykům. Nikdy jsme to nedělali.[/quote] to je pravda ale tato vláda to dělá no tak to už děláme [quote="pid:58736, uid:472"]tyto granáty z ČR způsobují smrt a utrpení nevinných[/quote] to všechny granáty

Francúzsky televízny kanál TF-1 pokračuje v správach z Donbasu


Filmový štáb TF1 napriek ostreľovaniu neopúšťa Doneck a pokračuje vo vysielaní informácií z miesta činu tak, ako to tam je. Informačná blokáda Západu pomaly zaniká.


Z ich videa vyplýva, že mestá republiky sú ostreľované ukrajinskými ozbrojenými formáciami – a to je skutočné, sú tam obete, a nie že ľudia „v zúfalstve vybuchujú sami,“ ako cynicky povedal ukrajinský klaun-prezident Zelenskyj na mníchovskej bezpečnostnej konferencii.


Zdroj: https://news-front.info/2022/02/21/frantsuzskiy-telekanal-tf-1-prodolzhaet-vesti-reportazhi-iz-donbassa


**Francúzsky televízny kanál TF-1 pokračuje v správach z Donbasu** Filmový štáb TF1 napriek ostreľovaniu neopúšťa Doneck a pokračuje vo vysielaní informácií z miesta činu tak, ako to tam je. Informačná blokáda Západu pomaly zaniká. Z ich videa vyplýva, že mestá republiky sú ostreľované ukrajinskými ozbrojenými formáciami – a to je skutočné, sú tam obete, a nie že ľudia „v zúfalstve vybuchujú sami,“ ako cynicky povedal ukrajinský klaun-prezident Zelenskyj na mníchovskej bezpečnostnej konferencii. Zdroj: https://news-front.info/2022/02/21/frantsuzskiy-telekanal-tf-1-prodolzhaet-vesti-reportazhi-iz-donbassa
Upravené 21. 2. 2022 o 13:13

Ako to tak sledujem obraz sa už dosť zaostruje. Ešte zopár váhavých (mulivektorových) hráčov nechce naplno zaujať stanovisko (aby sa neskôr mohli pridať na tú správnu stranu), ale pri tom ako vysoké sú stávky na stole, už o chvíľu (s ohľadom na zákon času sa jedná podľa mňa o dní max týždne) sa dostaneme do finále a agresori buď priznajú že blafovali a prenechajú výhru Moskve. Alebo prevrátia stôl.
Vzhľadom na morálku zúčastnených a historickú skúsenosť tipujem prevrátený stôl. To sa im ale potom ta vojna ľahko presunie na územie plánovaného trojmoria a potom tie bielym "Z" označené "stroje času" uvidíme aj na vlastné oči ako odsúvajú infraštruktúru NATO do roku 1997.
Len aby im predtým terén neupravili kalibrami.


Ako to tak sledujem obraz sa už dosť zaostruje. Ešte zopár váhavých (mulivektorových) hráčov nechce naplno zaujať stanovisko (aby sa neskôr mohli pridať na tú správnu stranu), ale pri tom ako vysoké sú stávky na stole, už o chvíľu (s ohľadom na zákon času sa jedná podľa mňa o dní max týždne) sa dostaneme do finále a agresori buď priznajú že blafovali a prenechajú výhru Moskve. Alebo prevrátia stôl. Vzhľadom na morálku zúčastnených a historickú skúsenosť tipujem prevrátený stôl. To sa im ale potom ta vojna ľahko presunie na územie plánovaného trojmoria a potom tie bielym "Z" označené "stroje času" uvidíme aj na vlastné oči ako odsúvajú infraštruktúru NATO do roku 1997. Len aby im predtým terén neupravili kalibrami.

Během operace proti narušitelům ruští vojáci a pohraničníci zlikvidovali 5 ukrajinských vojáků a byly zničeny dvě bojová vozidla pěchoty. Na ruské straně ztráty nejsou. O události informovali v ruském Jižním vojenském okruhu.


https://cz.sputniknews.com/20220221/rusti-vojaci-znicili-dve-ukrajinska-bojova-vozidla-pechoty-jez-narusily-ruskou-hranici-17728027.html


Během operace proti narušitelům ruští vojáci a pohraničníci zlikvidovali 5 ukrajinských vojáků a byly zničeny dvě bojová vozidla pěchoty. Na ruské straně ztráty nejsou. O události informovali v ruském Jižním vojenském okruhu. https://cz.sputniknews.com/20220221/rusti-vojaci-znicili-dve-ukrajinska-bojova-vozidla-pechoty-jez-narusily-ruskou-hranici-17728027.html

Ukrajina skončila a to je podstatné v tento čas !

To je jen vaše mylná představa. Putin nemá zájem na nějakém dělení a podporuje zachování celistvé ukrajiny.
Dlouhodobě ji totiž plánují přičlenit celou. Nikdo ji nemůže dělit. Maďaři si to nelajznou a Poláci můžou tak leda dělat machry, ale těm taky brzy sklapne. Kdo zbývá, Slováci ?! S Houfnicí ? smile


[quote="pid:58614, uid:98"]Ukrajina skončila a to je podstatné v tento čas ![/quote] To je jen vaše mylná představa. Putin nemá zájem na nějakém dělení a podporuje zachování celistvé ukrajiny. Dlouhodobě ji totiž plánují přičlenit celou. Nikdo ji nemůže dělit. Maďaři si to nelajznou a Poláci můžou tak leda dělat machry, ale těm taky brzy sklapne. Kdo zbývá, Slováci ?! S Houfnicí ? :D

ak nejaké reptiliánske kecy okolo teraz Pjakinovi moc nepomôžu.


22.2.2022 sa Donbas konečne porieši.


Nečtete moc QAnon ?
Zachytil jsem tam podobné nesmysly.


[quote="pid:58665, uid:98"]ak nejaké reptiliánske kecy okolo teraz Pjakinovi moc nepomôžu. 22.2.2022 sa Donbas konečne porieši.[/quote] Nečtete moc QAnon ? Zachytil jsem tam podobné nesmysly.

Nečtete moc QAnon ?
Zachytil jsem tam podobné nesmysly.


zrovna som sa Vás chcel opýtať to isté ?
navyše ja ani neviem čo myslíte.


[quote="pid:58766, uid:518"]Nečtete moc QAnon ? Zachytil jsem tam podobné nesmysly.[/quote] zrovna som sa Vás chcel opýtať to isté ? navyše ja ani neviem čo myslíte.

Během operace proti narušitelům ruští vojáci a pohraničníci zlikvidovali 5 ukrajinských vojáků a byly zničeny dvě bojová vozidla pěchoty.


Ti ukrouši byli diverzanti, kteří provedli operaci v Donbasu a při útěku od donbaských chlapců se zřejmě rozhodli, že pro ně bude bezpečnější utéci přes ruské území. V roce 2014 to takhle fungovalo, jestli si vzpomínáte. Jenže létos už je situace jiná. A taková privelégia pro ukrofašity už nebudou.
Také je možnost, že je takhle někdo instruoval, aby zjistil, jak ruská strana bude reagivat.


[quote="pid:58763, uid:372"]Během operace proti narušitelům ruští vojáci a pohraničníci zlikvidovali 5 ukrajinských vojáků a byly zničeny dvě bojová vozidla pěchoty.[/quote] Ti ukrouši byli diverzanti, kteří provedli operaci v Donbasu a při útěku od donbaských chlapců se zřejmě rozhodli, že pro ně bude bezpečnější utéci přes ruské území. V roce 2014 to takhle fungovalo, jestli si vzpomínáte. Jenže létos už je situace jiná. A taková privelégia pro ukrofašity už nebudou. Také je možnost, že je takhle někdo instruoval, aby zjistil, jak ruská strana bude reagivat.

Dnes bude rozhodnuto o přiznání nezávislosti pro DNR a LNR. Na zasedání "совбез-у" většina vrcholných ruskžch politiků se vyslovila pro přiznání nezávislosti těchto republik Ruskem. Poslední slovo bude mít Putin.


Dnes bude rozhodnuto o přiznání nezávislosti pro DNR a LNR. Na zasedání "совбез-у" většina vrcholných ruskžch politiků se vyslovila pro přiznání nezávislosti těchto republik Ruskem. Poslední slovo bude mít Putin.

Dnes bude rozhodnuto o přiznání nezávislosti pro DNR a LNR
Tohle může být ta rozbuška, nevím, nevím, zda je na to vhodná doba. Protože uznání bude defacto znamenat, že Rusko bude muset jim poskytnout ochranu přímo! To bude pak střet s ukrajinskou armádou...


[quote="pid:58788, uid:433"]Dnes bude rozhodnuto o přiznání nezávislosti pro DNR a LNR[/quote] Tohle může být ta rozbuška, nevím, nevím, zda je na to vhodná doba. Protože uznání bude defacto znamenat, že Rusko bude muset jim poskytnout ochranu přímo! To bude pak střet s ukrajinskou armádou...

6213c0c269466
6213c0cd3bdc1
6213c0d7ccdf9
6213c0e0ba935
Taganrog v Rostovské oblasti a uprchlíci.


![6213c0c269466](serve/attachment&path=6213c0c269466) ![6213c0cd3bdc1](serve/attachment&path=6213c0cd3bdc1) ![6213c0d7ccdf9](serve/attachment&path=6213c0d7ccdf9) ![6213c0e0ba935](serve/attachment&path=6213c0e0ba935) Taganrog v Rostovské oblasti a uprchlíci.

Evropská komise se za rekordně krátkou dobu usnesla, že Ukrajina potřebuje ekonomickou podporu, když z ní kvůli napětí uniká kapitál. Hodlá tuto zemi podpořit částkou 1,2 miliardy eur. Za to má Ukrajina provést politické a ekonomické reformy. Finanční podpora Ukrajiny bude prý probíhat po dobu 12 měsíců. A bude záviset na tom, že bude Ukrajina plnit „politické podmínky“ a řídit se programem Mezinárodního měnového fondu.
https://www.pokec24.cz/politika/tricet-miliard-i-vasich-eu-se-rozhodla-ze-ukrajina-potrebuje-podporit/


Evropská komise se za rekordně krátkou dobu usnesla, že Ukrajina potřebuje ekonomickou podporu, když z ní kvůli napětí uniká kapitál. Hodlá tuto zemi podpořit částkou 1,2 miliardy eur. Za to má Ukrajina provést politické a ekonomické reformy. Finanční podpora Ukrajiny bude prý probíhat po dobu 12 měsíců. A bude záviset na tom, že bude Ukrajina plnit „politické podmínky“ a řídit se programem Mezinárodního měnového fondu. https://www.pokec24.cz/politika/tricet-miliard-i-vasich-eu-se-rozhodla-ze-ukrajina-potrebuje-podporit/

Politológ Kornilov: Celý Donbas čaká na rozhodnutie Ruska


V tejto chvíli celý Donbas čaká na rozhodnutie Ruska uznať nezávislosť republík Donbasu. Tento názor zdieľal v rozhovore pre FAN politológ, historik, novinár, politický pozorovateľ Rossiya Segodnya MIA Vladimir Kornilov . Už skôr bolo oznámené, že po stretnutí Bezpečnostnej rady Ruskej federácie ruský prezident Vladimir Putin povedal, že rozhodnutie o možnom uznaní republík Donbasu padne 21. februára.


"Teraz musíme len čakať so zatajeným dychom a zatínať päste, čo teraz robíme." Navyše, dovolím si vás uistiť, platí to pre celý Donbas. Tí ľudia, ktorí tam boli zamestnaní pracovne, v ťažkej vojenskej službe, nepozerali priamy prenos zo zasadnutia Bezpečnostnej rady RF a teraz sa tešia na konečné rozhodnutie prezidenta RF a dúfam, že príde uznanie a otvoria sa príležitosti na dosiahnutie dlho očakávaného mieru,“ povedal politológ.


https://riafan.ru/1611998-politolog-kornilov-ves-donbass-zhdet-resheniya-rossii


**Politológ Kornilov: Celý Donbas čaká na rozhodnutie Ruska** V tejto chvíli celý Donbas čaká na rozhodnutie Ruska uznať nezávislosť republík Donbasu. Tento názor zdieľal v rozhovore pre FAN politológ, historik, novinár, politický pozorovateľ Rossiya Segodnya MIA Vladimir Kornilov . Už skôr bolo oznámené, že po stretnutí Bezpečnostnej rady Ruskej federácie ruský prezident Vladimir Putin povedal, že rozhodnutie o možnom uznaní republík Donbasu padne 21. februára. "Teraz musíme len čakať so zatajeným dychom a zatínať päste, čo teraz robíme." Navyše, dovolím si vás uistiť, platí to pre celý Donbas. Tí ľudia, ktorí tam boli zamestnaní pracovne, v ťažkej vojenskej službe, nepozerali priamy prenos zo zasadnutia Bezpečnostnej rady RF a teraz sa tešia na konečné rozhodnutie prezidenta RF a dúfam, že príde uznanie a otvoria sa príležitosti na dosiahnutie dlho očakávaného mieru,“ povedal politológ. https://riafan.ru/1611998-politolog-kornilov-ves-donbass-zhdet-resheniya-rossii

Na Novinkách: Lavrov: Není jiná možnost. Musíme uznat nezávislost Luhanské a Doněcké republiky
Rusko by mělo uznat nezávislost Doněcké a Luhanské republiky, tvrdí členové ruské bezpečnostní rady. Jiné východisko podle šéfa ruské diplomacie Sergeje Lavrova není, napsal server Izvestija. V podobném duchu se vyjádřil i ministr obrany Sergej Šojgu. Ten se obává, že Ukrajina by mohla k vzbouřenecké linii rozmístit taktické jaderné zbraně.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/vudci-samozvanych-republik-zadaji-putina-o-uznani-nezavislosti-zvazime-to-zni-z-kremlu-40387850


Na Novinkách:** Lavrov: Není jiná možnost. Musíme uznat nezávislost Luhanské a Doněcké republiky** Rusko by mělo uznat nezávislost Doněcké a Luhanské republiky, tvrdí členové ruské bezpečnostní rady. Jiné východisko podle šéfa ruské diplomacie Sergeje Lavrova není, napsal server Izvestija. V podobném duchu se vyjádřil i ministr obrany Sergej Šojgu. Ten se obává, že Ukrajina by mohla k vzbouřenecké linii rozmístit taktické jaderné zbraně. https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/vudci-samozvanych-republik-zadaji-putina-o-uznani-nezavislosti-zvazime-to-zni-z-kremlu-40387850

nevím, nevím, zda je na to vhodná doba.


Já myslím, že Putin ví, co dělá. Navíc: co když si zítra dojde Čína pro Tchaiwan? Na Ukrajinu si pak nikdo ani nevzpomene.


[quote="pid:58795, uid:149"]nevím, nevím, zda je na to vhodná doba.[/quote] Já myslím, že Putin ví, co dělá. Navíc: co když si zítra dojde Čína pro Tchaiwan? Na Ukrajinu si pak nikdo ani nevzpomene.
Upravené 21. 2. 2022 o 17:52

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/vudci-samozvanych-republik-zadaji-putina-o-uznani-nezavislosti-zvazime-to-zni-z-kremlu-40387850


"Rusko by mělo uznat nezávislost Doněcké a Luhanské republiky, tvrdí členové ruské bezpečnostní rady. Jiné východisko podle šéfa ruské diplomacie Sergeje Lavrova není, napsal server Izvestija. V podobném duchu se vyjádřil i ministr obrany Sergej Šojgu. Ten se obává, že Ukrajina by mohla k vzbouřenecké linii rozmístit taktické jaderné zbraně."


Tak by mě zajímalo, kde by ti šašci asi tak vzali ty jaderné hlavice....
Každopádně jsem zvědavý jakým směrem to bude Putin chtít hrát, když mluvil o nedělitelnosti Ukrajiny. Jestli pak ty republiky budou rozšiřovat
svoji státnost na celou Ukrajinu po kolapsu Kyjevského režimu nebo dojde na scénář Sakera s rozdělením.
Pjakin bude každopádně čpět síru smile (než už čpěl, v tuhle chvíli je už ten díl natočený).


https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/vudci-samozvanych-republik-zadaji-putina-o-uznani-nezavislosti-zvazime-to-zni-z-kremlu-40387850 "Rusko by mělo uznat nezávislost Doněcké a Luhanské republiky, tvrdí členové ruské bezpečnostní rady. Jiné východisko podle šéfa ruské diplomacie Sergeje Lavrova není, napsal server Izvestija. V podobném duchu se vyjádřil i ministr obrany Sergej Šojgu. Ten se obává, že Ukrajina by mohla k vzbouřenecké linii rozmístit taktické jaderné zbraně." Tak by mě zajímalo, kde by ti šašci asi tak vzali ty jaderné hlavice.... Každopádně jsem zvědavý jakým směrem to bude Putin chtít hrát, když mluvil o nedělitelnosti Ukrajiny. Jestli pak ty republiky budou rozšiřovat svoji státnost na celou Ukrajinu po kolapsu Kyjevského režimu nebo dojde na scénář Sakera s rozdělením. Pjakin bude každopádně čpět síru :D (než už čpěl, v tuhle chvíli je už ten díl natočený).
Upravené 21. 2. 2022 o 20:03

Já myslím, že Putin ví, co dělá. Navíc: co když si zítra dojde Čína pro Tchaiwan? Na Ukrajinu si pak nikdo ani nevzpomene.
Kde máš takové signály?


[quote="pid:58802, uid:372"]Já myslím, že Putin ví, co dělá. Navíc: co když si zítra dojde Čína pro Tchaiwan? Na Ukrajinu si pak nikdo ani nevzpomene.[/quote] Kde máš takové signály?

Uzná Putin nezávislost DLR a LLR?
https://twitter.com/i/status/1495787829196206080 Na Naryškina se samozřejmě nelze dívat klidně.To je cirkus..

[quote="pid:58787, uid:307"]Uzná Putin nezávislost DLR a LLR?[/quote]https://twitter.com/i/status/1495787829196206080 Na Naryškina se samozřejmě nelze dívat klidně.To je cirkus..

Očakávame priame vyhlásenie Gosudara Putina.
Pozri Russia24 online:
https://smotrim.ru/live/21


**Očakávame priame vyhlásenie Gosudara Putina.** Pozri Russia24 online: https://smotrim.ru/live/21

dojde Čína pro Tchaiwan

Že by se vyplnila předpověď Chazina ?!


[quote="pid:58802, uid:372"]dojde Čína pro Tchaiwan[/quote] Že by se vyplnila předpověď Chazina ?!

Kde máš takové signály?
Já vím, že Putin má dobře promyšlenou i takovou možnost. Podezřívat jej z něčeho jiného, je hloupost.


[quote="pid:58807, uid:149"]Kde máš takové signály?[/quote]Já vím, že Putin má dobře promyšlenou i takovou možnost. Podezřívat jej z něčeho jiného, je hloupost.

Kde máš takové signály?

Zitra je 22022022. A vsechna pozornost se posledni tydny soustredi na Ukrajinu. Takze tipuju, ze se neco hodne vyznamneho udeje, ale uplne nekde jinde ve svete. Prijde mne to logicke. Jestli Tajwan, to netusim.


[quote="pid:58807, uid:149"]Kde máš takové signály?[/quote] Zitra je 22022022. A vsechna pozornost se posledni tydny soustredi na Ukrajinu. Takze tipuju, ze se neco hodne vyznamneho udeje, ale uplne nekde jinde ve svete. Prijde mne to logicke. Jestli Tajwan, to netusim.

„Je rozhodnuto.“ Stehlíková zveřejnila datum ruského útoku na Ukrajinu


https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Je-rozhodnuto-Stehlikova-zverejnila-datum-ruskeho-utoku-na-Ukrajinu-693541


Jak trefně poznamenal jeden diskutující: "Ta baba je blbější jak Laudát ..."


„Je rozhodnuto.“ Stehlíková zveřejnila datum ruského útoku na Ukrajinu https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Je-rozhodnuto-Stehlikova-zverejnila-datum-ruskeho-utoku-na-Ukrajinu-693541 Jak trefně poznamenal jeden diskutující: "Ta baba je blbější jak Laudát ..."

"Velkou otázkou ohledně rozhodnutí L/DNR je, zda to znamená uznání – nepochybně zajištěné „mírotvorci“ – v rámci stávajících hranic, nebo, jak navrhl ministr vnitra Kolokoltsev, s jurisdikcí napříč celým Donbasem. To první znamená krok zpět, to druhé znamená válku v plném rozsahu."


Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-rusko-ministr-palba-hranice-separatiste-donecko.A220221_133619_zahranicni_jhr


"Velkou otázkou ohledně rozhodnutí L/DNR je, zda to znamená uznání – nepochybně zajištěné „mírotvorci“ – v rámci stávajících hranic, **nebo, jak navrhl ministr vnitra Kolokoltsev, s jurisdikcí napříč celým Donbasem.** To první znamená krok zpět, to druhé znamená válku v plném rozsahu." Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-rusko-ministr-palba-hranice-separatiste-donecko.A220221_133619_zahranicni_jhr

Ta baba je blbější jak Laudát ..."


Není u nás, bohužel, jediná... Ve vládě, PS i Senátu je podobných karikatur plno.


[quote="pid:58828, uid:317"]Ta baba je blbější jak Laudát ..."[/quote] Není u nás, bohužel, jediná... Ve vládě, PS i Senátu je podobných karikatur plno.

Putin telefonicky povedal Macronovi a Scholzovi, že má v úmysle v blízkej budúcnosti podpísať dekrét o Donbase
Источник: https://news-front.info/2022/02/21/putin-zayavil-makronu-i-sholtsu-chto-v-blizhayshee-vremya-nameren-podpisat-ukaz-po-donbassu


Update správy:


Ruský prezident Vladimir Putin telefonoval s kolegami z Francúzska a Nemecka Emmanuelom Macronom a Olafom Scholzom.


Počas rozhovoru Putin svojim partnerom povedal, že plánuje schváliť dekrét uznávajúci nezávislosť Luganskej a Doneckej ľudovej republiky (LDNR). Hlava štátu mieni dokument podpísať v najbližšom čase.


Ďalšou témou na diskusiu bolo posledné zasadnutie Bezpečnostnej rady Ruska. Putin informoval Macrona a Scholza o výsledkoch akcie. Prezidenti Francúzska a Nemecka naznačili, že sú pripravení pokračovať v kontaktoch.


Večer 21. februára Putin odovzdá ruským občanom videoposolstvo. Dôvodom bude aktuálna situácia na území Donbasu.


https://riafan.ru/1612073-putin-proinformiroval-makrona-i-sholca-o-planah-priznat-nezavisimost-ldnr


Putin telefonicky povedal Macronovi a Scholzovi, že má v úmysle v blízkej budúcnosti podpísať dekrét o Donbase Источник: https://news-front.info/2022/02/21/putin-zayavil-makronu-i-sholtsu-chto-v-blizhayshee-vremya-nameren-podpisat-ukaz-po-donbassu Update správy: Ruský prezident Vladimir Putin telefonoval s kolegami z Francúzska a Nemecka Emmanuelom Macronom a Olafom Scholzom. Počas rozhovoru Putin svojim partnerom povedal, že plánuje schváliť dekrét uznávajúci nezávislosť Luganskej a Doneckej ľudovej republiky (LDNR). Hlava štátu mieni dokument podpísať v najbližšom čase. Ďalšou témou na diskusiu bolo posledné zasadnutie Bezpečnostnej rady Ruska. Putin informoval Macrona a Scholza o výsledkoch akcie. Prezidenti Francúzska a Nemecka naznačili, že sú pripravení pokračovať v kontaktoch. Večer 21. februára Putin odovzdá ruským občanom videoposolstvo. Dôvodom bude aktuálna situácia na území Donbasu. https://riafan.ru/1612073-putin-proinformiroval-makrona-i-sholca-o-planah-priznat-nezavisimost-ldnr
Upravené 21. 2. 2022 o 19:19

Jen taková technická otázka. Může dojít i k tomu, že po vyhlášení Luhanské a Doněcké republiky, budou tyto dva státy hlasovat o připojení k Ruské federaci? A tím dojde k té pověstné ruské harmonice?


Jen taková technická otázka. Může dojít i k tomu, že po vyhlášení Luhanské a Doněcké republiky, budou tyto dva státy hlasovat o připojení k Ruské federaci? A tím dojde k té pověstné ruské harmonice?
Upravené 21. 2. 2022 o 19:49

No pokud bude uznání republik takové, jaké se prezentuje (tj. v podstatě vzdání se minských dohod), tak to je hodně zlé a je to něco, před čím Pjakin stále varuje. Situace je horší, než to vypadalo. Že by to mělo souvislost se zítřejším datumem? (22.2.2022) Zásah GP?
Ne, tohle nerozklíčuji.


No pokud bude uznání republik takové, jaké se prezentuje (tj. v podstatě vzdání se minských dohod), tak to je hodně zlé a je to něco, před čím Pjakin stále varuje. Situace je horší, než to vypadalo. Že by to mělo souvislost se zítřejším datumem? (22.2.2022) Zásah GP? Ne, tohle nerozklíčuji.

Nějak nepobírám zde často vyjadřované obavy z kroku Ruska - uznat samostatnost DNR a LNR. Proč? Vždyť už mnoho let je toto území MIMO kyjevské působení - a Kyjev si za to může sám. nechce ho, nefinancuje, nestará se o něj. Navíc - Kyjev nemá dosud podepsanou garanci hranic po rozpadu SSSR. Prostě 30 let od rozpadu ještě neměl tu potřebu zajistit si mezinárodní uznání svých hranic. Tak co se má jako stát, když mu "odejde" celý Donbas?


Nějak nepobírám zde často vyjadřované obavy z kroku Ruska - uznat samostatnost DNR a LNR. Proč? Vždyť už mnoho let je toto území MIMO kyjevské působení - a Kyjev si za to může sám. nechce ho, nefinancuje, nestará se o něj. Navíc - Kyjev nemá dosud podepsanou garanci hranic po rozpadu SSSR. Prostě 30 let od rozpadu ještě neměl tu potřebu zajistit si mezinárodní uznání svých hranic. Tak co se má jako stát, když mu "odejde" celý Donbas?
Upravené 21. 2. 2022 o 20:33

Donbas je něco jako Katalánsko pro Španělsko, ekonomický pilíř.


Donbas je něco jako Katalánsko pro Španělsko, ekonomický pilíř.

Pokud to chápu správně, tak je to problém proto, že se znehodnotí/zruší minské dohody. Silný nátlakový nástroj. Jen opakuji Pjakina, ale dává to smysl.
Podle mě jediný důvod je ten, že jejich uznáním je možné zabránit případné genocidě (mohou jít snadněji na pomoc), ale za cenu zakonzervování války na dlouhou dobu.


Pokud to chápu správně, tak je to problém proto, že se znehodnotí/zruší minské dohody. Silný nátlakový nástroj. Jen opakuji Pjakina, ale dává to smysl. Podle mě jediný důvod je ten, že jejich uznáním je možné zabránit případné genocidě (mohou jít snadněji na pomoc), ale za cenu zakonzervování války na dlouhou dobu.

Nějak nepobírám zde často vyjadřované obavy z kroku Ruska
Dnešní Pjakin mluví jen o tom.
https://www.youtube.com/watch?v=0ZTVlLtfYuE&t=3684s


[quote="pid:58858, uid:203"]Nějak nepobírám zde často vyjadřované obavy z kroku Ruska[/quote]Dnešní Pjakin mluví jen o tom. https://www.youtube.com/watch?v=0ZTVlLtfYuE&t=3684s

Ta řeč už nemůže být upřímnější, je to projev odhodlaného vůdce národa.


Ta řeč už nemůže být upřímnější, je to projev odhodlaného vůdce národa.

No pokud bude uznání republik takové, jaké se prezentuje (tj. v podstatě vzdání se minských dohod)


Sdílím podobné obavy. Nicméně to co se prezentuje nelze brát vážně, to jsou čisté lži. Zatím to vidím co vynucený krok, pokud západ se rozhodl, že vše bude ignorovat a stejně se pokusí něco rozpoutat, tak je to možnost ochránit obyvatelstvo republik. V takovém případě, kdy se vzdá subjekt výhod, kvůli záchraně životů, tak se vytvoří mohutný lidský egregor dobra. Ukrajina se pak rozpadne a stejně připadne Rusku ve smyslu začlení se do Ruského světa a před tím se Ukrajině fašisti pobijí mezi sebou.


Čekání dokud jde a pak jeden rázný krok, když hrozí masakry obyvatelstva. Jakmile definitivně západ poruší Minské dohody (sám se jich de fakto vzdá otevřenou agresí) vezme DNR a LRN okamžitě Rusko pod svá křídla a nic neztratí, jeho akce budou plně legalizované.


[quote="pid:58853, uid:685"]No pokud bude uznání republik takové, jaké se prezentuje (tj. v podstatě vzdání se minských dohod)[/quote] Sdílím podobné obavy. Nicméně to co se prezentuje nelze brát vážně, to jsou čisté lži. Zatím to vidím co vynucený krok, pokud západ se rozhodl, že vše bude ignorovat a stejně se pokusí něco rozpoutat, tak je to možnost ochránit obyvatelstvo republik. V takovém případě, kdy se vzdá subjekt výhod, kvůli záchraně životů, tak se vytvoří mohutný lidský egregor dobra. Ukrajina se pak rozpadne a stejně připadne Rusku ve smyslu začlení se do Ruského světa a před tím se Ukrajině fašisti pobijí mezi sebou. Čekání dokud jde a pak jeden rázný krok, když hrozí masakry obyvatelstva. Jakmile definitivně západ poruší Minské dohody (sám se jich de fakto vzdá otevřenou agresí) vezme DNR a LRN okamžitě Rusko pod svá křídla a nic neztratí, jeho akce budou plně legalizované.
Upravené 21. 2. 2022 o 20:34

vzdání se minských dohod


k čemu jsou dohody které nikdo nedodržuje?


[quote="pid:58853, uid:685"]vzdání se minských dohod[/quote] k čemu jsou dohody které nikdo nedodržuje?

Putin komentoval vyhlásenie Ukrajiny o vytvorení vlastných jadrových zbraní


Slová ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského o objavení sa jadrových zbraní v krajine nie sú prázdnou drzosťou. Počas videoodkazu to uviedol ruský vodca Vladimir Putin.


Prezident Ukrajiny nastolil túto otázku na Mníchovskej konferencii. Mnohí politickí experti však tento výrok nepovažovali za skutočný fakt, ale skôr za ekonomické vydieranie.


Ruský minister obrany Sergej Šojgu potvrdil , že Kyjev má vážny potenciál na výrobu jadrových zbraní. Ukrajina v tejto oblasti má podľa neho väčší potenciál ako Severná Kórea a Irán.


https://riafan.ru/1612111-putin-prokommentiroval-zayavlenie-ukrainy-o-sozdanii-sobstvennogo-yadernogo-oruzhiya


**Putin komentoval vyhlásenie Ukrajiny o vytvorení vlastných jadrových zbraní** Slová ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského o objavení sa jadrových zbraní v krajine nie sú prázdnou drzosťou. Počas videoodkazu to uviedol ruský vodca Vladimir Putin. Prezident Ukrajiny nastolil túto otázku na Mníchovskej konferencii. Mnohí politickí experti však tento výrok nepovažovali za skutočný fakt, ale skôr za ekonomické vydieranie. Ruský minister obrany Sergej Šojgu potvrdil , že Kyjev má vážny potenciál na výrobu jadrových zbraní. Ukrajina v tejto oblasti má podľa neho väčší potenciál ako Severná Kórea a Irán. https://riafan.ru/1612111-putin-prokommentiroval-zayavlenie-ukrainy-o-sozdanii-sobstvennogo-yadernogo-oruzhiya

Donbas je něco jako Katalánsko pro Španělsko, ekonomický pilíř.

Ale jasně - to vím.... Jen nesouhlasím s těmi obavami - že dohody Minsk přestanou existovat. To si nemyslím...
Navíc - celá dnešní UA je jeden nelegální paskvil, stojící na puči a zločinu. Takže se neobávám.


[quote="pid:58859, uid:149"]Donbas je něco jako Katalánsko pro Španělsko, ekonomický pilíř.[/quote] Ale jasně - to vím.... Jen nesouhlasím s těmi obavami - že dohody Minsk přestanou existovat. To si nemyslím... Navíc - celá dnešní UA je jeden nelegální paskvil, stojící na puči a zločinu. Takže se neobávám.

Tradá - mistr Trudó nám konečně vylezl odněkud z díry! A to jen proto, aby vyjádřil "jednotu se spojenci, kteří tvrdě Rusku odpoví", pokud uzná DNR a LNR.
PS: Jestli měl u toho vyhlášení opět ponožky se znakem NATO, není na fotce vidět... smile
https://russian.rt.com/world/news/965836-celostnost-kanada-ukraina


Tradá - mistr Trudó nám konečně vylezl odněkud z díry! A to jen proto, aby vyjádřil "jednotu se spojenci, kteří tvrdě Rusku odpoví", pokud uzná DNR a LNR. PS: Jestli měl u toho vyhlášení opět ponožky se znakem NATO, není na fotce vidět... :) https://russian.rt.com/world/news/965836-celostnost-kanada-ukraina

k čemu jsou dohody které nikdo nedodržuje?


Jako prostředek nátlaku na partnery. Na Ukrajinu, na Německo atp.


[quote="pid:58865, uid:402"]k čemu jsou dohody které nikdo nedodržuje?[/quote] Jako prostředek nátlaku na partnery. Na Ukrajinu, na Německo atp.

Putin podepsal dekrety o uznání LPR a DLR
Prezident Ruské federace také podepsal s hlavami republik dohody o přátelství, spolupráci a pomoci


MOSKVA, 21. února. /TASS/. Ruský prezident Vladimir Putin na ceremonii v Kremlu podepsal dekrety o uznání Doněcké a Luhanské lidové republiky (DNR a LNR).


S vůdci DLR a LPR Denisem Pušilinem a Leonidem Pasechnikem také uzavřel dohody o přátelství, spolupráci a vzájemné pomoci mezi Ruskem a republikami. "Gratuluji," promluvil k nim Putin.


Na konci ceremonie prezident hovořil s Pušilinem a Pasechnikem, podle zprávy po události na webu Kremlu.


Ceremoniál se konal v Kateřinském sále Kremlu, kde se předtím konalo zasedání Rady bezpečnosti Ruské federace. Členové Rady bezpečnosti se na tomto zasedání vyslovili pro uznání nezávislosti DNR a LNR.
https://tass.ru/politika/13792297

Při tomhle tempu zřejmě ještě dnes Ruská duma odsouhlasí uznání DLR a LPR...


**Putin podepsal dekrety o uznání LPR a DLR Prezident Ruské federace také podepsal s hlavami republik dohody o přátelství, spolupráci a pomoci** MOSKVA, 21. února. /TASS/. Ruský prezident Vladimir Putin na ceremonii v Kremlu podepsal dekrety o uznání Doněcké a Luhanské lidové republiky (DNR a LNR). S vůdci DLR a LPR Denisem Pušilinem a Leonidem Pasechnikem také uzavřel dohody o přátelství, spolupráci a vzájemné pomoci mezi Ruskem a republikami. "Gratuluji," promluvil k nim Putin. Na konci ceremonie prezident hovořil s Pušilinem a Pasechnikem, podle zprávy po události na webu Kremlu. Ceremoniál se konal v Kateřinském sále Kremlu, kde se předtím konalo zasedání Rady bezpečnosti Ruské federace. Členové Rady bezpečnosti se na tomto zasedání vyslovili pro uznání nezávislosti DNR a LNR. https://tass.ru/politika/13792297 ** Při tomhle tempu zřejmě ještě dnes Ruská duma odsouhlasí uznání DLR a LPR...**
Upravené 21. 2. 2022 o 21:19

Nějak nepobírám zde často vyjadřované obavy z kroku Ruska

Jde o to, že původní plán byl udržet situaci jak je do ekonomického rozpadu Ukrajiny aby to nemohli hodit na RF.
Pak podpořit síly Dombassu proti Azovu, pravému sektoru apod. a nechat je osvobodit celou Ukrajinu.
Následně by se Ukrajina stala neutrálním státem a sama se vyléčila z nemoci ultranacionalismu apod.
=> tedy Dombass by byl brán jako právní pozůstatek Ukrajiny (té před Majdanem) a po rozpadu státnosti a řízení Kyjeva
by prostě na celém území zavedli to svoji. To teď bude docela problém, když už Dombass deFacto není součást Ukrajiny.


Teď bude zbytek Ukrajiny dál vyhnívat jako semeniště Banderovců ... A Rusové tam budou trpět. Oděsa, Mariupol, ...


[quote="pid:58858, uid:203"]Nějak nepobírám zde často vyjadřované obavy z kroku Ruska[/quote] Jde o to, že původní plán byl udržet situaci jak je do ekonomického rozpadu Ukrajiny aby to nemohli hodit na RF. Pak podpořit síly Dombassu proti Azovu, pravému sektoru apod. a nechat je osvobodit celou Ukrajinu. Následně by se Ukrajina stala neutrálním státem a sama se vyléčila z nemoci ultranacionalismu apod. => tedy Dombass by byl brán jako právní pozůstatek Ukrajiny (té před Majdanem) a po rozpadu státnosti a řízení Kyjeva by prostě na celém území zavedli to svoji. To teď bude docela problém, když už Dombass deFacto není součást Ukrajiny. Teď bude zbytek Ukrajiny dál vyhnívat jako semeniště Banderovců ... A Rusové tam budou trpět. Oděsa, Mariupol, ...

k čemu jsou dohody které nikdo nedodržuje?

Pak na to můžeš poukázat a omlátit je soupeři o hlavu a deklasovat ho před světem diplomaticky.


[quote="pid:58865, uid:402"]k čemu jsou dohody které nikdo nedodržuje?[/quote] Pak na to můžeš poukázat a omlátit je soupeři o hlavu a deklasovat ho před světem diplomaticky.

Neprešlo ani 8 rokov.


  1. Rusko oficiálne uznalo suverenitu DNR a LNR. Putin podpísal príslušný dokument. Zajtra ho musí schváliť Rada federácie a Štátna duma. Minsk-2 je mŕtvy. Blahoželám obyvateľom Donbasu, to, čo sme my na Kryme a v Sevastopole v roku 2014 tak ľahko získali, ste vytrpeli a zaplatili krvou 8-ročného čakania.

  2. S DĽR a LĽR boli uzavreté dohody o priateľstve a spolupráci, ktoré Rusku umožnia rozmiestniť jednotky na Donbase pozdĺž línií Južného Osetska a Abcházska. Zajtra by mali byť ratifikované aj tieto dohody.V skutočnosti, ako už bolo spomenuté, na Donbase nebola implementovaná podnesterská, ale juhoosetská verzia. Ako jediný spôsob, ako zastaviť realizáciu karabašského scenára permanentnej vojny.

  3. Rusko požaduje od kyjevského režimu okamžité zastavenie nepriateľských akcií. V prípade odmietnutia dopadnú všetky dôsledky pokračovania vojny na Ukrajinu. V skutočnosti ide o priamu hrozbu presadzovania mieru. Keďže pravdepodobnosť zanechania vojny má tendenciu k nule, je veľmi pravdepodobné, že nás čaká fáza aktívnych manévrových bojových operácií.


https://colonelcassad.livejournal.com/


Neprešlo ani 8 rokov. 1. Rusko oficiálne uznalo suverenitu DNR a LNR. Putin podpísal príslušný dokument. Zajtra ho musí schváliť Rada federácie a Štátna duma. Minsk-2 je mŕtvy. Blahoželám obyvateľom Donbasu, to, čo sme my na Kryme a v Sevastopole v roku 2014 tak ľahko získali, ste vytrpeli a zaplatili krvou 8-ročného čakania. 2. S DĽR a LĽR boli uzavreté dohody o priateľstve a spolupráci, ktoré Rusku umožnia rozmiestniť jednotky na Donbase pozdĺž línií Južného Osetska a Abcházska. Zajtra by mali byť ratifikované aj tieto dohody. V skutočnosti, ako už bolo spomenuté, na Donbase nebola implementovaná podnesterská, ale juhoosetská verzia. Ako jediný spôsob, ako zastaviť realizáciu karabašského scenára permanentnej vojny. 3. Rusko požaduje od kyjevského režimu okamžité zastavenie nepriateľských akcií. V prípade odmietnutia dopadnú všetky dôsledky pokračovania vojny na Ukrajinu. V skutočnosti ide o priamu hrozbu presadzovania mieru. Keďže pravdepodobnosť zanechania vojny má tendenciu k nule, je veľmi pravdepodobné, že nás čaká fáza aktívnych manévrových bojových operácií. https://colonelcassad.livejournal.com/
Upravené 21. 2. 2022 o 21:34

jak si vysvětlujete řeč Naryškina? Rekl to schválně aby zavařil Putinovi? S tím připojením do ruské federace - Donětska a Luhanska?


jak si vysvětlujete řeč Naryškina? Rekl to schválně aby zavařil Putinovi? S tím připojením do ruské federace - Donětska a Luhanska?

dohody Minsk

Jsou tímto mrtvé tak či tak.
Jediné co by ještě Putin mohl zachránit je, že bude uznáno, že ne jejich vinou.


[quote="pid:58867, uid:203"]dohody Minsk[/quote] Jsou tímto mrtvé tak či tak. Jediné co by ještě Putin mohl zachránit je, že bude uznáno, že ne jejich vinou.

Obavy jsou z toho, že pátá kolona dotlačila Putina možná tam, kam nechtěl. Řekl bych. Ale říkám možná, protože to nevím.


Podle mě lze toto uznání republik považovat i jako za uznání těch státností, jenž jsou pokračovateli někdejší Ukrajiny(tjn. území, které neuznaly státní převrat a jednaly v souladu s Ústavou). A tyto republiky poté mohou rozšířit svou státnost napříč celou Ukrajinou.


https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/putin-na-bezpecnostni-rade-vydeptal-a-ponizil-sefa-rozvedky-40387868


Zde se uvádí, jak se jistý Naryškin(neznám), hlava civilní rozvědky, kroutí před Putinem, jakoby nevěděl, jak se vymáčknout. A podle mě se dost podřekl. Myslím, že nechtíc odhalil, že chtěli, aby Putin připojil Doněckou a Luhanskou republiku k Ruské Federaci. Podle mě se to nestane. Místo toho je uznali jako samostatné subjekty. Proto si taky myslím, že to nenadělá tolik škody.


Obavy jsou z toho, že pátá kolona dotlačila Putina možná tam, kam nechtěl. Řekl bych. Ale říkám možná, protože to nevím. Podle mě lze toto uznání republik považovat i jako za uznání těch státností, jenž jsou pokračovateli někdejší Ukrajiny(tjn. území, které neuznaly státní převrat a jednaly v souladu s Ústavou). A tyto republiky poté mohou rozšířit svou státnost napříč celou Ukrajinou. https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/putin-na-bezpecnostni-rade-vydeptal-a-ponizil-sefa-rozvedky-40387868 Zde se uvádí, jak se jistý Naryškin(neznám), hlava civilní rozvědky, kroutí před Putinem, jakoby nevěděl, jak se vymáčknout. A podle mě se dost podřekl. Myslím, že nechtíc odhalil, že chtěli, aby Putin připojil Doněckou a Luhanskou republiku k Ruské Federaci. Podle mě se to nestane. Místo toho je uznali jako samostatné subjekty. Proto si taky myslím, že to nenadělá tolik škody.
Upravené 21. 2. 2022 o 22:49

Teď bude zbytek Ukrajiny dál vyhnívat jako semeniště Banderovců ... A Rusové tam budou trpět. Oděsa, Mariupol, ...


Nebude vyhnívať. O svoj naplánovaný svet sa globalisti nechcú s nikým deliť. Prijatie Ruska za akéhokoľvek partnera na jednanie by znamenalo opustenie svojho plánu (NSP).
V tej reči VVP bolo cítiť odhodlanie ale zároveň aj smútok, prečo západ je neschopný dohodnúť sa aby všetci na spolupráci profitovali. Zločinci (riadiaci element) v čele západu sa nikdy nezmenia.
Zákon času, obehu informácie je na strane Ruska.


[quote="pid:58876, uid:518"]Teď bude zbytek Ukrajiny dál vyhnívat jako semeniště Banderovců ... A Rusové tam budou trpět. Oděsa, Mariupol, ...[/quote] Nebude vyhnívať. O svoj naplánovaný svet sa globalisti nechcú s nikým deliť. Prijatie Ruska za akéhokoľvek partnera na jednanie by znamenalo opustenie svojho plánu (NSP). V tej reči VVP bolo cítiť odhodlanie ale zároveň aj smútok, prečo západ je neschopný dohodnúť sa aby všetci na spolupráci profitovali. Zločinci (riadiaci element) v čele západu sa nikdy nezmenia. Zákon času, obehu informácie je na strane Ruska.
Upravené 21. 2. 2022 o 21:43

Teďo bude zbytek Ukrajiny dál vyhnívat jako semeniště Banderovců ..


To se teprve uvidí. Dnešní uznání DLR a LLR může také znamenat "odšpuntování" přetrvávajících problémů a rozšíření jejich státnosti na celé území Ukrajiny.


[quote="pid:58876, uid:518"]Teďo bude zbytek Ukrajiny dál vyhnívat jako semeniště Banderovců ..[/quote] To se teprve uvidí. Dnešní uznání DLR a LLR může také znamenat "odšpuntování" přetrvávajících problémů a rozšíření jejich státnosti na celé území Ukrajiny.

jistý Naryškin(neznám)
Matka Petra I., byla Anna Naryškina. Současný Naryškin, šéf tajných služeb.


[quote="pid:58886, uid:209"]jistý Naryškin(neznám)[/quote]Matka Petra I., byla Anna Naryškina. Současný Naryškin, šéf tajných služeb.
Upravené 21. 2. 2022 o 21:46

Obavy jsou z toho, že pátá kolona dotlačila Putina možná tam, kam nechtěl.

Já mám předtuchu, že po analýze zpravodajských informací se toto (uznání samostatných republik) pro budoucí vývoj stalo nejlepším řešením. Minské dohody by byly výhodné při alespoň minimálním respektování ze strany Ukrajiny a Západu. To je ovšem naivní představa a při neodvratném konfliktu (to nevím, je to pouze úvaha) postrádají smysl a možná by byly i "Černým Petrem". To je možná důvod.


[quote="pid:58886, uid:209"]Obavy jsou z toho, že pátá kolona dotlačila Putina možná tam, kam nechtěl.[/quote] Já mám předtuchu, že po analýze zpravodajských informací se toto (uznání samostatných republik) pro budoucí vývoj stalo nejlepším řešením. Minské dohody by byly výhodné při alespoň minimálním respektování ze strany Ukrajiny a Západu. To je ovšem naivní představa a při neodvratném konfliktu (to nevím, je to pouze úvaha) postrádají smysl a možná by byly i "Černým Petrem". To je možná důvod.

jak si vysvětlujete řeč Naryškina? Rekl to schválně aby zavařil Putinovi? S tím připojením do ruské federace - Donětska a Luhanska?


To sú odkazy pre kyjevskú bandu a ich pánov.


[quote="pid:58883, uid:149"]jak si vysvětlujete řeč Naryškina? Rekl to schválně aby zavařil Putinovi? S tím připojením do ruské federace - Donětska a Luhanska?[/quote] To sú odkazy pre kyjevskú bandu a ich pánov.

pozdĺž línií Južného Osetska a Abcházska.

To si trochu pleteš zeměpis ne ? Nebo to špatně čtu ?


[quote="pid:58882, uid:804"]pozdĺž línií Južného Osetska a Abcházska.[/quote] To si trochu pleteš zeměpis ne ? Nebo to špatně čtu ?

Já mám předtuchu, že po analýze zpravodajských informací se toto (uznání samostatných republik) pro budoucí vývoj stalo nejlepším řešením.
Problém je v tom, že padla možnost na státnost Ukrajiny odvozenou od DNR a LNR, navrácení Janukoviče, jako prezidenta, tím pádem nebude možnost odmítnout všechny právní akty od roku 2014, jako nulitní a obyvatelstvo bude muset splácet všechny půjčky, které přišly ze západu. Odpadá i začištění banderovců. Dle mého, je to velká ztráta.


[quote="pid:58893, uid:826"]Já mám předtuchu, že po analýze zpravodajských informací se toto (uznání samostatných republik) pro budoucí vývoj stalo nejlepším řešením.[/quote]Problém je v tom, že padla možnost na státnost Ukrajiny odvozenou od DNR a LNR, navrácení Janukoviče, jako prezidenta, tím pádem nebude možnost odmítnout všechny právní akty od roku 2014, jako nulitní a obyvatelstvo bude muset splácet všechny půjčky, které přišly ze západu. Odpadá i začištění banderovců. Dle mého, je to velká ztráta.
Upravené 21. 2. 2022 o 22:06

S DĽR a LĽR boli uzavreté dohody o priateľstve a spolupráci, ktoré Rusku umožnia rozmiestniť jednotky na Donbase pozdĺž línií Južného Osetska a Abcházska.


Je to ďalší preventívny akt proti globálnej vojne...
Západ je rozhodnutý už od začiatku. Rusko sa rozhodlo tiež.


[quote="pid:58882, uid:804"]S DĽR a LĽR boli uzavreté dohody o priateľstve a spolupráci, ktoré Rusku umožnia rozmiestniť jednotky na Donbase pozdĺž línií Južného Osetska a Abcházska.[/quote] Je to ďalší preventívny akt proti globálnej vojne... Západ je rozhodnutý už od začiatku. Rusko sa rozhodlo tiež.
Upravené 22. 2. 2022 o 06:04

Podle mě lze toto uznání republik považovat i jako za uznání těch státností, jenž jsou pokračovateli někdejší Ukrajiny(tjn. území, které neuznaly státní převrat a jednaly v souladu s Ústavou). A tyto republiky poté mohou rozšířit svou státnost napříč celou Ukrajinou.

Ale to tam mohl rovnou prohlásit, i když to zas by nemuselo být strategické aby až tak neodhalil karty...


[quote="pid:58886, uid:209"]Podle mě lze toto uznání republik považovat i jako za uznání těch státností, jenž jsou pokračovateli někdejší Ukrajiny(tjn. území, které neuznaly státní převrat a jednaly v souladu s Ústavou). A tyto republiky poté mohou rozšířit svou státnost napříč celou Ukrajinou.[/quote] Ale to tam mohl rovnou prohlásit, i když to zas by nemuselo být strategické aby až tak neodhalil karty...

To se teprve uvidí. Dnešní uznání DLR a LLR může také znamenat "odšpuntování" přetrvávajících problémů a rozšíření jejich státnosti na celé území Ukrajiny.
Kéž by.
V to pořád doufám, ale bude to ještě boj.
Uvidíme kas se posune situace v Kanadě a taky co se stane, až dojedou kamiony do DC...


[quote="pid:58888, uid:270"]To se teprve uvidí. Dnešní uznání DLR a LLR může také znamenat "odšpuntování" přetrvávajících problémů a rozšíření jejich státnosti na celé území Ukrajiny.[/quote]Kéž by. V to pořád doufám, ale bude to ještě boj. Uvidíme kas se posune situace v Kanadě a taky co se stane, až dojedou kamiony do DC...

Problém je v tom, že padla možnost na státnost Ukrajiny odvozenou od DNR a LNR,


To si nemyslím. Naopak. Stačí prohlásit DLR a LLR za nástupce Ukrajiny před převratem, nelegálnost ukrorežimu navíc potvrdil moskevský soud, pokud si vzpomínám.


Mimochodem, co říkal Pjakin? Poslouchal ho někdo? Díky!


P.S. Poslední hodiny se mi pomalu načítá ksbforum, někdy se nenačte vůbec. Náhoda?


[quote="pid:58896, uid:312"]Problém je v tom, že padla možnost na státnost Ukrajiny odvozenou od DNR a LNR,[/quote] To si nemyslím. Naopak. Stačí prohlásit DLR a LLR za nástupce Ukrajiny před převratem, nelegálnost ukrorežimu navíc potvrdil moskevský soud, pokud si vzpomínám. Mimochodem, co říkal Pjakin? Poslouchal ho někdo? Díky! P.S. Poslední hodiny se mi pomalu načítá ksbforum, někdy se nenačte vůbec. Náhoda?

Problém je v tom, že padla možnost na státnost Ukrajiny odvozenou od DNR a LNR, navrácení Janukoviče, jako prezidenta, tím pádem nebude možnost odmítnout všechny právní akty od roku 2014, jako nulitní a obyvatelstvo bude muset splácet všechny půjčky, které přišly ze západu. Odpadá i začištění banderovců. Dle mého, je to velká ztráta.

Samozřejmě souhlas, ale jak už jsem psal, patrně ze získaných informací vyhodnotili, že v momentálním vývoji situace je to nejlepší řešení.
Ostatně, osamostatěním se Luhanska a Doněcka nepadá možnost navrácení stavu Ukrajiny do r. 2014. To je v budoucnu stále možné. Záleží na obyvatelích Ukrajiny.


[quote="pid:58896, uid:312"]Problém je v tom, že padla možnost na státnost Ukrajiny odvozenou od DNR a LNR, navrácení Janukoviče, jako prezidenta, tím pádem nebude možnost odmítnout všechny právní akty od roku 2014, jako nulitní a obyvatelstvo bude muset splácet všechny půjčky, které přišly ze západu. Odpadá i začištění banderovců. Dle mého, je to velká ztráta.[/quote] Samozřejmě souhlas, ale jak už jsem psal, patrně ze získaných informací vyhodnotili, že v momentálním vývoji situace je to nejlepší řešení. Ostatně, osamostatěním se Luhanska a Doněcka nepadá možnost navrácení stavu Ukrajiny do r. 2014. To je v budoucnu stále možné. Záleží na obyvatelích Ukrajiny.

Odpadá i začištění banderovců. Dle mého, je to velká ztráta.


Určite je to škoda. Banderizácia Ukrajiny beží na plné obrátky od 1991. Ukrajina je dlhodobo na mape globalistov ako kladivo na Rusko. Bez eliminácie riadiacich štruktúr močiara, ktoré sa tam dostali násilím, je pokrok nemožný.
NSP = novy svetový poriadok


[quote="pid:58896, uid:312"]Odpadá i začištění banderovců. Dle mého, je to velká ztráta.[/quote] Určite je to škoda. Banderizácia Ukrajiny beží na plné obrátky od 1991. Ukrajina je dlhodobo na mape globalistov ako kladivo na Rusko. Bez eliminácie riadiacich štruktúr močiara, ktoré sa tam dostali násilím, je pokrok nemožný. NSP = novy svetový poriadok
Upravené 21. 2. 2022 o 22:15

Problém je v tom, že padla možnost na státnost Ukrajiny odvozenou od DNR a LNR, navrácení Janukoviče, jako prezidenta, tím pádem nebude možnost odmítnout všechny právní akty od roku 2014, jako nulitní a obyvatelstvo bude muset splácet všechny půjčky, které přišly ze západu. Odpadá i začištění banderovců. Dle mého, je to velká ztráta.
To záleží jak to ještě Putin s těmi republikami zahraje jak tady někteří zmínili.
Pokud je opravdu "jen" uzná jako samostatné, ale nepřipojí je k RF, tak naděje ještě neumřela.
Ale dobrá ta situace není, to ne no.


[quote="pid:58896, uid:312"]Problém je v tom, že padla možnost na státnost Ukrajiny odvozenou od DNR a LNR, navrácení Janukoviče, jako prezidenta, tím pádem nebude možnost odmítnout všechny právní akty od roku 2014, jako nulitní a obyvatelstvo bude muset splácet všechny půjčky, které přišly ze západu. Odpadá i začištění banderovců. Dle mého, je to velká ztráta.[/quote]To záleží jak to ještě Putin s těmi republikami zahraje jak tady někteří zmínili. Pokud je opravdu "jen" uzná jako samostatné, ale nepřipojí je k RF, tak naděje ještě neumřela. Ale dobrá ta situace není, to ne no.

P.S. Poslední hodiny se mi pomalu načítá ksbforum, někdy se nenačte vůbec. Náhoda?
mě taky


[quote="pid:58901, uid:372"]P.S. Poslední hodiny se mi pomalu načítá ksbforum, někdy se nenačte vůbec. Náhoda?[/quote] mě taky

uznání samostatných republik) pro budoucí vývoj stalo nejlepším řešením. Minské dohody by byly výhodné při alespoň minimálním respektování ze strany Ukrajiny a Západu.

Prečo práve dnes večer?
Myslím, že tento krok bol vopred dohodnutý, len sa dolaďovali detaily.
22.02.2022
Zajtra, po vyhlásení Číny, bude jasnejšie.
@ TauRus
Olympiáda skončila, zítra má vystoupit čínský prezident s prohlášením o začátku nové éry v mezinárodních vztazích.
Jednání v rukavičkách vůči USA a západu tím skončí také. A oni to dobře vědí.
https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4890/rusko-vs-amerika-rusko-vs-nato-2/3


[quote="pid:58893, uid:826"]uznání samostatných republik) pro budoucí vývoj stalo nejlepším řešením. Minské dohody by byly výhodné při alespoň minimálním respektování ze strany Ukrajiny a Západu.[/quote] Prečo práve dnes večer? Myslím, že tento krok bol vopred dohodnutý, len sa dolaďovali detaily. 22.02.2022 Zajtra, po vyhlásení Číny, bude jasnejšie. @ TauRus Olympiáda skončila, zítra má vystoupit čínský prezident s prohlášením o začátku nové éry v mezinárodních vztazích. Jednání v rukavičkách vůči USA a západu tím skončí také. A oni to dobře vědí. https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4890/rusko-vs-amerika-rusko-vs-nato-2/3

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Upravené 21. 2. 2022 o 22:29

mě taky


to robia asi tie " tlusté knihy " smile))))


[quote="pid:58905, uid:518"]mě taky[/quote] to robia asi tie " tlusté knihy " :)))))

pri hodnotení krokov V.V.Putina treba vždy vychádzať z už overenej praxe, že prvá ponuka je pre protistranu vždy najvýhodnejšia, a jej neprijatie a nerešpektovanie prináša už len stratu pozícií a horší výsledok.
Tou prvou ponukou boli Minské dohody - zaručovali územnú celistvosť Ukrajiny. Ponuka nebola reálne rešpektovaná ani Ukrajinou, ani Západom. Prišla ponuka druhá - Ukrajina stráca územia DLR a LNR.
A varovanie, čo bude nasledovať: ponuka číslo tri - v prípade pokračovania “dekomunizácie” t.j. odmietania spoločnej histórie po r. 1917 (Sovietsky zväz a ZSSR) nàvrat k hraniciam Ukrajiny do obdobia pred jej vytvorením boľševikmi na úkor Ruska.
Keďže bolo priamo V.V.Putinom vymenované všetko, čo sa týka vierolomnosti Západu a protiruských aktivít Kyjeva jak extra-, tak intrateritoriálne, tak, ak si chce Ukrajina zachovať terajšiu rozlohu (ale už mimo LNR a DNR), tak bude musieť Ukrajina a Západ vo vzťahu k Rusku otočiť o 180 stupňov.
Ak nie, tak sa realizuje v rýchlom slede ponuka tri.
A myslím si, že k tomu to aj speje.
Ozvučil som to už pred pár týždňami v reakcii na Globalisté a jeho Trojmorie.
A vysporiadanie sa s problémom banderovcov pripadne Poľsku, pretože Poľsko neodolá pokušeniu priživiť sa na rozpade Ukrajiny v dnešnej podobe - severozápadná časť s Ľvovom je príliš veľké lákadlo - až príde čas, tak sa primerane ozvučí Volyňský masaker. Zároveň riešenie tohto problému Poľsko tak zamestná a vyčerpe, že to eliminuje jeho snahy o vedúcu úlohu v Trojmorí.


pri hodnotení krokov V.V.Putina treba vždy vychádzať z už overenej praxe, že prvá ponuka je pre protistranu vždy najvýhodnejšia, a jej neprijatie a nerešpektovanie prináša už len stratu pozícií a horší výsledok. Tou prvou ponukou boli Minské dohody - zaručovali územnú celistvosť Ukrajiny. Ponuka nebola reálne rešpektovaná ani Ukrajinou, ani Západom. Prišla ponuka druhá - Ukrajina stráca územia DLR a LNR. A varovanie, čo bude nasledovať: ponuka číslo tri - v prípade pokračovania “dekomunizácie” t.j. odmietania spoločnej histórie po r. 1917 (Sovietsky zväz a ZSSR) nàvrat k hraniciam Ukrajiny do obdobia pred jej vytvorením boľševikmi na úkor Ruska. Keďže bolo priamo V.V.Putinom vymenované všetko, čo sa týka vierolomnosti Západu a protiruských aktivít Kyjeva jak extra-, tak intrateritoriálne, tak, ak si chce Ukrajina zachovať terajšiu rozlohu (ale už mimo LNR a DNR), tak bude musieť Ukrajina a Západ vo vzťahu k Rusku otočiť o 180 stupňov. Ak nie, tak sa realizuje v rýchlom slede ponuka tri. A myslím si, že k tomu to aj speje. Ozvučil som to už pred pár týždňami v reakcii na Globalisté a jeho Trojmorie. A vysporiadanie sa s problémom banderovcov pripadne Poľsku, pretože Poľsko neodolá pokušeniu priživiť sa na rozpade Ukrajiny v dnešnej podobe - severozápadná časť s Ľvovom je príliš veľké lákadlo - až príde čas, tak sa primerane ozvučí Volyňský masaker. Zároveň riešenie tohto problému Poľsko tak zamestná a vyčerpe, že to eliminuje jeho snahy o vedúcu úlohu v Trojmorí.

Co povedal Gosudar v prihovore? Ze Ukrajina bola vytvorena Leninom? Dobre som pocul? Na ktorej priorite rozputal totalnu vonju?


Co povedal Gosudar v prihovore? Ze Ukrajina bola vytvorena Leninom? Dobre som pocul? Na ktorej priorite rozputal totalnu vonju?

Osem rokov flagrantného porušovania ľudských práv na Ukrajine neriešili ani „humánna“ Amerika s Európou. Chválim Putina, že to ukončil, nebolo to ľahké rozhodnutie, „päť minút pred dvanástou“. Ďalší odklad by podľa mňa priviedol k oveľa horšej lokálnej i globálnej situácii. Ruské vojenské jednotky musia predísť vojenským útokom na DNR/LNR a zabrániť už rozbehnutej genocíde ruského obyvateľstva. Myslím, že Putin týmto krokom predišiel globálnej vojne - pri tejto novej situácii USA, GB a EU tam svoje armády nepošlú. Možná lokálna vojna bude závisieť okrem Ukrajiny predovšetkým na Poľsku, ktoré svojou agresívnou politikou s podporou USA/Trojmorie môže vrátiť Európu pred rok 1918 ! Myslím, že Popolvár to dobre vystihol.


Osem rokov flagrantného porušovania ľudských práv na Ukrajine neriešili ani „humánna“ Amerika s Európou. Chválim Putina, že to ukončil, nebolo to ľahké rozhodnutie, „päť minút pred dvanástou“. Ďalší odklad by podľa mňa priviedol k oveľa horšej lokálnej i globálnej situácii. Ruské vojenské jednotky musia predísť vojenským útokom na DNR/LNR a zabrániť už rozbehnutej genocíde ruského obyvateľstva. Myslím, že Putin týmto krokom predišiel globálnej vojne - pri tejto novej situácii USA, GB a EU tam svoje armády nepošlú. Možná lokálna vojna bude závisieť okrem Ukrajiny predovšetkým na Poľsku, ktoré svojou agresívnou politikou s podporou USA/Trojmorie môže vrátiť Európu pred rok 1918 ! Myslím, že Popolvár to dobre vystihol.

Ostatně, osamostatěním se Luhanska a Doněcka nepadá možnost navrácení stavu Ukrajiny do r. 2014. To je v budoucnu stále možné. Záleží na obyvatelích Ukrajiny.

Federácia DLR+LLR republík + zvyšku Ukrajiny v jej pôvodnách hraniciach ako medzikrok pred pripojením k spoločenstvu by sa mi páčila.


[quote="pid:58902, uid:826"]Ostatně, osamostatěním se Luhanska a Doněcka nepadá možnost navrácení stavu Ukrajiny do r. 2014. To je v budoucnu stále možné. Záleží na obyvatelích Ukrajiny.[/quote] Federácia DLR+LLR republík + zvyšku Ukrajiny v jej pôvodnách hraniciach ako medzikrok pred pripojením k spoločenstvu by sa mi páčila.

Já mám předtuchu, že po analýze zpravodajských informací se toto (uznání samostatných republik) pro budoucí vývoj stalo nejlepším řešením. Minské dohody by byly výhodné při alespoň minimálním respektování ze strany Ukrajiny a Západu. To je ovšem naivní představa a při neodvratném konfliktu (to nevím, je to pouze úvaha) postrádají smysl a možná by byly i "Černým Petrem". To je možná důvod.


Ale vždyť jo. Vše se děje tím nejlepším možným způsobem na základě mravnosti a etiky všech zúčastněných.


Minské dohody byly šancí, jak se vypořádat s krizí v rámci Ukrajiny a zachovat celistvost Ukrajiny. Tuším, že by se státnost obou republik rozšířila na celou Ukrajinu v její celistvosti(pamatuji si něco, že tu byl Novorusko?). Ukrajina se k tomu ovšem neměla, Francie a Německo Ukrajinu nenutily k dodržování dohod. Tu šanci propásli.


Uznáním republik se spíše otevírá cesta k nahrazení Ukrajiny těmito republikami. Tedy řešením mimo rámec celistvosti Ukrajiny. Což se nejspíš nestane brzy, ale výhledově je to možné.


[quote="pid:58893, uid:826"]Já mám předtuchu, že po analýze zpravodajských informací se toto (uznání samostatných republik) pro budoucí vývoj stalo nejlepším řešením. Minské dohody by byly výhodné při alespoň minimálním respektování ze strany Ukrajiny a Západu. To je ovšem naivní představa a při neodvratném konfliktu (to nevím, je to pouze úvaha) postrádají smysl a možná by byly i "Černým Petrem". To je možná důvod.[/quote] Ale vždyť jo. Vše se děje tím nejlepším možným způsobem na základě mravnosti a etiky všech zúčastněných. Minské dohody byly šancí, jak se vypořádat s krizí v rámci Ukrajiny a zachovat celistvost Ukrajiny. Tuším, že by se státnost obou republik rozšířila na celou Ukrajinu v její celistvosti(pamatuji si něco, že tu byl Novorusko?). Ukrajina se k tomu ovšem neměla, Francie a Německo Ukrajinu nenutily k dodržování dohod. Tu šanci propásli. Uznáním republik se spíše otevírá cesta k nahrazení Ukrajiny těmito republikami. Tedy řešením mimo rámec celistvosti Ukrajiny. Což se nejspíš nestane brzy, ale výhledově je to možné.

Ruské jednotky vstoupily na Donbas, aby chránily DLR a LPR.


Po uznání Doněcké a Luhanské lidové republiky ruské jednotky téměř okamžitě vstoupily na Donbas. Hovoříme, soudě podle údajů místních obyvatel a video snímků, které se objevily na webu, o několika tisících ruského vojenského personálu a desítkách jednotek různé vojenské techniky, včetně obrněných. To výrazně mění situaci v regionu po četných útocích ozbrojených sil Ukrajiny.


Podle obyvatel Doněcké a Luganské lidové republiky jsou na území Donbasu zaznamenány četné kolony s vojenskou technikou a pohyb vojsk, jak bylo uvedeno, ozbrojených sil Ruské federace.
Na dalším videu můžete vidět obrovskou kolonu autobusů, ve které se údajně pohybovala ruská armáda, i když zatím tato informace není potvrzena. Je pozoruhodné, že zjevně mluvíme o těch autobusech, které se podílely na evakuaci civilistů.


Je známo, že Rusko uzavřelo s DPR a LPR dohodu o rozmístění ruských jednotek na území republik Donbasu k zajištění bezpečnosti v regionu. O vyslání ruských jednotek na Donbas bylo zároveň rozhodnuto ještě před ratifikací prezidentského dekretu o uznání nezávislosti DNR a LNR.
Více podrobností na: https://avia.pro/news/kolonny-rossiyskih-voysk-voshli-v-donbass


Ruské jednotky vstoupily na Donbas, aby chránily DLR a LPR. **Po uznání Doněcké a Luhanské lidové republiky ruské jednotky téměř okamžitě vstoupily na Donbas.** Hovoříme, soudě podle údajů místních obyvatel a video snímků, které se objevily na webu, o několika tisících ruského vojenského personálu a desítkách jednotek různé vojenské techniky, včetně obrněných. To výrazně mění situaci v regionu po četných útocích ozbrojených sil Ukrajiny. Podle obyvatel Doněcké a Luganské lidové republiky jsou na území Donbasu zaznamenány četné kolony s vojenskou technikou a pohyb vojsk, jak bylo uvedeno, ozbrojených sil Ruské federace. Na dalším videu můžete vidět obrovskou kolonu autobusů, ve které se údajně pohybovala ruská armáda, i když zatím tato informace není potvrzena. Je pozoruhodné, že zjevně mluvíme o těch autobusech, které se podílely na evakuaci civilistů. **Je známo, že Rusko uzavřelo s DPR a LPR dohodu o rozmístění ruských jednotek na území republik Donbasu k zajištění bezpečnosti v regionu. O vyslání ruských jednotek na Donbas bylo zároveň rozhodnuto ještě před ratifikací prezidentského dekretu o uznání nezávislosti DNR a LNR. **Více podrobností na: https://avia.pro/news/kolonny-rossiyskih-voysk-voshli-v-donbass
37.07k
303
59
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept