Zahraničná politika
Rusko vs. Amerika, Rusko vs. NATO 2

Ak sa Putin a Rusko rozhodli k uznaniu DLR a LLR, že k tomu boli donútení pod heslom "keď je bitka nevyhnutná, udri prvý". Znamená to, že sa rozbehla hra, ktorá sa môže vyvíjať nepredvídateľnými smermi, aspoň z nášho pohľadu. Je to prvý krok, ale určite nie posledný. Vyzerá to tak, že najbližšie mesiace budú zaujímavé.


Ak sa Putin a Rusko rozhodli k uznaniu DLR a LLR, že k tomu boli donútení pod heslom "keď je bitka nevyhnutná, udri prvý". Znamená to, že sa rozbehla hra, ktorá sa môže vyvíjať nepredvídateľnými smermi, aspoň z nášho pohľadu. Je to prvý krok, ale určite nie posledný. Vyzerá to tak, že najbližšie mesiace budú zaujímavé.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Ten Čínský postoj se mi jeví, že jde o snahu převzetí procesů na Ukrajině.


To je dost dobře možné. Jak varoval Fursov i jiní: sotva se vypořádáme s bažinou, nastoupí na nás Číňan.


Teď je občasný situační spojenec, ale osobně považuji Čínu za stejně nebezpečnou. Je to příští nástroj na zničení Ruska.


Ale doufal jsem, že si jednoznačnou podporou Ruska v tomto případě vytvoří alibi pro převzetí Tchajwanu....


[quote="pid:59126, uid:472"]Ten Čínský postoj se mi jeví, že jde o snahu převzetí procesů na Ukrajině.[/quote] To je dost dobře možné. Jak varoval Fursov i jiní: sotva se vypořádáme s bažinou, nastoupí na nás Číňan. Teď je občasný situační spojenec, ale osobně považuji Čínu za stejně nebezpečnou. Je to příští nástroj na zničení Ruska. Ale doufal jsem, že si jednoznačnou podporou Ruska v tomto případě vytvoří alibi pro převzetí Tchajwanu....

Já se jen chci zeptat, jestli jste ten včerejší Putinův projev pořádně poslouchali. Pořád se tu operuje s "územní celistvostí" UA, zní to i ze světa - ovšem... Obávám se, že UA má se svou státností dost velký problém a kostlivce ve skříni. A Rusko to ví - a na tom i dost staví. Já tedy nevím, ale pány Putina, Lavrova či Šojgu za blbce nepovažuju.
Možná je tu dostatečně známo, jak se kyjevská chunta před pár lety chlubila "dekomunizací" = že jako skoncuje se svou komunistickou minulostí jednou pro vždy, že zničí všechny stopy po "potupné komunistické nadvládě" - a tím se jako očistí, demokratizuje a zbaví "ruského zla". Jenže...
Zakladatelem Ukrajiny jako takové - v tom "objemu", který stojí za řeč - je Lenin. Pak cosi málo na západě přidal Stalin - a později ještě přispěl Chruščov. Všichni to byli komunisté... Takže ta nynější "dekomunizace" je popřením své vlastní státnosti. A Putin to ve svém projevu řekl dost důrazně - ve smyslu - chcete tu dekomunizaci? Tak dobře, máte ji mít se všemi důsledky.
A z toho všeho také vyplývá, že najít nějaké hranice UA bude dost obtížné, protože nejsou ani ty historické. Územní celistvost v případě UA je dost sporný pojem...

Vytvára to precedens pre ďalšie krajiny. Napríklad Srbsko je v ťažkej situácii,

Neřekla bych. Není se čeho bát, protože to tzv "kosovo" bylo od nepaměti srdcem Srbska - se všemi jejich chrámy a památkami.
A Maďarsko? Však Slovensko má nejen svou historii, ale to území bylo Rakousku - Uhersku odebrané po rozpoutané a prohrané světové válce. Je to zcela jiná situace.


Já se jen chci zeptat, jestli jste ten včerejší Putinův projev pořádně poslouchali. Pořád se tu operuje s "územní celistvostí" UA, zní to i ze světa - ovšem... Obávám se, že UA má se svou státností dost velký problém a kostlivce ve skříni. A Rusko to ví - a na tom i dost staví. Já tedy nevím, ale pány Putina, Lavrova či Šojgu za blbce nepovažuju. Možná je tu dostatečně známo, jak se kyjevská chunta před pár lety chlubila "dekomunizací" = že jako skoncuje se svou komunistickou minulostí jednou pro vždy, že zničí všechny stopy po "potupné komunistické nadvládě" - a tím se jako očistí, demokratizuje a zbaví "ruského zla". Jenže... **Zakladatelem Ukrajiny** jako takové - v tom "objemu", který stojí za řeč - **je Lenin.** Pak cosi málo na západě přidal Stalin - a později ještě přispěl Chruščov. **Všichni to byli komunisté...** Takže ta nynější "dekomunizace" je popřením své vlastní státnosti. A Putin to ve svém projevu řekl dost důrazně - ve smyslu - chcete tu dekomunizaci? Tak dobře, máte ji mít se všemi důsledky. A z toho všeho také vyplývá, že najít nějaké hranice UA bude dost obtížné, protože nejsou ani ty historické. **Územní celistvost v případě UA je dost sporný pojem...** [quote="pid:59119, uid:623"]Vytvára to precedens pre ďalšie krajiny. Napríklad Srbsko je v ťažkej situácii,[/quote] Neřekla bych. Není se čeho bát, protože to tzv "kosovo" bylo od nepaměti srdcem Srbska - se všemi jejich chrámy a památkami. A Maďarsko? Však Slovensko má nejen svou historii, ale to území bylo Rakousku - Uhersku odebrané po rozpoutané a prohrané světové válce. Je to zcela jiná situace.

zapad zacal operovat plnenim minskych dohod. pokial viem tak tam je riesena federalizacia Ukajiny. Podla mna tato moznost mrtva nie je aj po tom co sa udialo. Pozri pojem federacia https://sk.wikipedia.org/wiki/Feder%C3%A1cia. Kludne tie republiky mozu vstupit do federacie ako zvrchovane republiky.


zapad zacal operovat plnenim minskych dohod. pokial viem tak tam je riesena federalizacia Ukajiny. Podla mna tato moznost mrtva nie je aj po tom co sa udialo. Pozri pojem federacia https://sk.wikipedia.org/wiki/Feder%C3%A1cia. Kludne tie republiky mozu vstupit do federacie ako zvrchovane republiky.

Nekritickú obhajobu všetkých krokov Vladimíra Putina a Ruskej federácie len preto, že sú to VP a RF nepovažujem za rozumnú.

Domnívám se, že po tom podrazáckém hlasování rossionských poslanců (proti nebylo ani dvacet), neměl na výběr. Tak to alespoň uhrál na samostatnost a nepřipojil, jak tlačili podpindosi, LNR a DNR k Ruské federaci.


[quote="pid:59119, uid:623"]Nekritickú obhajobu všetkých krokov Vladimíra Putina a Ruskej federácie len preto, že sú to VP a RF nepovažujem za rozumnú.[/quote] Domnívám se, že po tom podrazáckém hlasování rossionských poslanců (proti nebylo ani dvacet), neměl na výběr. Tak to alespoň uhrál na samostatnost a nepřipojil, jak tlačili podpindosi, LNR a DNR k Ruské federaci.

Ministerstvo zahraničních věcí RF na svém oficiálním twitterovém účtu změnilo svůj profilový obrázek.
6215584c6efbf


Ministerstvo zahraničních věcí RF na svém oficiálním twitterovém účtu změnilo svůj profilový obrázek. ![6215584c6efbf](serve/attachment&path=6215584c6efbf)
Upravené 22. 2. 2022 o 22:41

Zajímavé prohlášení snes učinil představitel Ruska v OSN Nebenzya: Ruské uznání DPR a LPR nemění složení stran minských dohod


Stálý představitel Ruska při OSN Vasilij Něbenzja na zasedání Rady bezpečnosti vyzval k soustředění se na to, jak se vyhnout válce a „donutit Ukrajinu, aby přestala ostřelovat a provokovat“ na Donbasu. Poznamenal, že rozhodnutí Ruska uznat DLR a LPR nemění složení stran minských dohod.


Pan Nebenzia poznamenal, že některé země jsou „připraveny pohřbít dohody z Minsku“ poté, co Rusko uzná DNR a LNR. Připomněl, že republiky již v době uzavírání těchto dohod vyhlásily nezávislost. „Skutečnost, že to Rusko dnes uznalo, nemění složení stran minských dohod, protože Rusko není tou stranou. Opakovaně jsme to konstatovali, a tak se v tomto ohledu nic nemění,“ řekl pan Nebenzya. Setkání bylo vysíláno na webu OSN .


Stálý představitel Ruska poznamenal, že Moskva je otevřená diplomatickému řešení konfliktu, ale nehodlá „povolit nový krvavý masakr na Donbasu“. Vyzval mezinárodní společenství, aby donutilo Kyjev zastavit provokace na Donbasu.
https://www.kommersant.ru/doc/5228806


K tomu ještě vystoupení ukrajinského predstavitele:


Stálý zástupce Ukrajiny v OSN: Kyjev žádá Moskvu, aby zrušila rozhodnutí o uznání LDNR


Rusko uznalo status nezávislosti Doněcké a Luganské lidové republiky. Kyjev však žádá Moskvu, aby toto rozhodnutí zrušila, řekl Serhiy Kislica, stálý zástupce Ukrajiny při OSN.


Ruský prezident Vladimir Putin předtím uspořádal videoposelství občanům země. Po odvysílání podepsala hlava státu dekret o uznání nezávislosti DNR a LNR. Uzavřel také dohodu o přátelství s vůdcem LPR Leonidem Pasečnikem. Podle stálého představitele Ukrajiny je třeba, aby Moskva toto rozhodnutí zrušila a vrátila se k jednání s Kyjevem.

Kromě toho další představitelé OSN vyjádřili zklamání z toho, že Rusko uznalo nezávislost LDNR . Jak poznamenala zástupkyně generálního tajemníka OSN pro politické záležitosti Rosemary Di Carlo, litují rozhodnutí Moskvy zachovat v republikách mír.
https://riafan.ru/1612266-postpred-ukrainy-pri-oon-kiev-prosit-moskvu-otmenit-reshenie-o-priznanii-ldnr


Nevím, v jakém pořadí byla tato vystoupení. Asi nejdříve promluvil ukrajinský představitel, pak ruský.


Ale v podstatě Nebenzja má pravdu. Pod Minskými dohodami se podepsaly republiky a Kyjev, ne Rusko. A je na Kyjevu, aby přesvědčil ty repibliky k novému jednání. Nakonec, je to na nich, jestli se rozhodnou do Ukrajiny vrátit. I když to dnes vidím, jako nerealizovatelné, ale právně by to nemělo na Minských dohodách nic měnit. Písemně DLR a LLR od dohod neodstoupily.


P.S. Nevím, jesli v článku správně napsali slova zástupkyně generálního tajemníka OSN pro politické záležitosti Rosemary Di Carlo: "Litují rozhodnutí Moskvy zachovat v republikách mír."
Pokud ano, tak je to šílené.


**Zajímavé prohlášení snes učinil představitel Ruska v OSN Nebenzya: Ruské uznání DPR a LPR nemění složení stran minských dohod** Stálý představitel Ruska při OSN Vasilij Něbenzja na zasedání Rady bezpečnosti vyzval k soustředění se na to, jak se vyhnout válce a „donutit Ukrajinu, aby přestala ostřelovat a provokovat“ na Donbasu. Poznamenal, že rozhodnutí Ruska uznat DLR a LPR nemění složení stran minských dohod. Pan Nebenzia poznamenal, že některé země jsou „připraveny pohřbít dohody z Minsku“ poté, co Rusko uzná DNR a LNR. Připomněl, že republiky již v době uzavírání těchto dohod vyhlásily nezávislost.** „Skutečnost, že to Rusko dnes uznalo, nemění složení stran minských dohod, protože Rusko není tou stranou. Opakovaně jsme to konstatovali, a tak se v tomto ohledu nic nemění,**“ řekl pan Nebenzya. Setkání bylo vysíláno na webu OSN . **Stálý představitel Ruska poznamenal, že Moskva je otevřená diplomatickému řešení konfliktu, ale nehodlá „povolit nový krvavý masakr na Donbasu“**. Vyzval mezinárodní společenství, aby donutilo Kyjev zastavit provokace na Donbasu. https://www.kommersant.ru/doc/5228806 K tomu ještě vystoupení ukrajinského predstavitele: **Stálý zástupce Ukrajiny v OSN: Kyjev žádá Moskvu, aby zrušila rozhodnutí o uznání LDNR** Rusko uznalo status nezávislosti Doněcké a Luganské lidové republiky. Kyjev však žádá Moskvu, aby toto rozhodnutí zrušila, řekl Serhiy Kislica, stálý zástupce Ukrajiny při OSN. Ruský prezident Vladimir Putin předtím uspořádal videoposelství občanům země. Po odvysílání podepsala hlava státu dekret o uznání nezávislosti DNR a LNR. Uzavřel také dohodu o přátelství s vůdcem LPR Leonidem Pasečnikem. **Podle stálého představitele Ukrajiny je třeba, aby Moskva toto rozhodnutí zrušila a vrátila se k jednání s Kyjevem. ** Kromě toho další představitelé OSN vyjádřili zklamání z toho, že Rusko uznalo nezávislost LDNR . Jak poznamenala zástupkyně generálního tajemníka OSN pro politické záležitosti Rosemary Di Carlo, litují rozhodnutí Moskvy zachovat v republikách mír. https://riafan.ru/1612266-postpred-ukrainy-pri-oon-kiev-prosit-moskvu-otmenit-reshenie-o-priznanii-ldnr Nevím, v jakém pořadí byla tato vystoupení. Asi nejdříve promluvil ukrajinský představitel, pak ruský. Ale v podstatě Nebenzja má pravdu. Pod Minskými dohodami se podepsaly republiky a Kyjev, ne Rusko. A je na Kyjevu, aby přesvědčil ty repibliky k novému jednání. Nakonec, je to na nich, jestli se rozhodnou do Ukrajiny vrátit. I když to dnes vidím, jako nerealizovatelné, ale právně by to nemělo na Minských dohodách nic měnit. Písemně DLR a LLR od dohod neodstoupily. P.S. Nevím, jesli v článku správně napsali slova zástupkyně generálního tajemníka OSN pro politické záležitosti Rosemary Di Carlo: "Litují rozhodnutí Moskvy zachovat v republikách mír." Pokud ano, tak je to šílené.

Nevím, jesli v článku správně napsali slova zástupkyně generálního tajemníka OSN pro politické záležitosti Rosemary Di Carlo: "Litují rozhodnutí Moskvy zachovat v republikách mír."
Pokud ano, tak je to šílené.


Nic podobného jsem nenašel, tudíž doufám, že to je jen špatný překlad této věty:


"We also regret the order today to deploy Russian troops into Eastern Ukraine, reportedly on a ‘peacekeeping mission’”


"Litujeme také dnešního rozkazu rozmístit ruské jednotky na východní Ukrajině, údajně na ‚mírovou misi‘“


https://news.un.org/en/story/2022/02/1112412


[quote="pid:59137, uid:158"]Nevím, jesli v článku správně napsali slova zástupkyně generálního tajemníka OSN pro politické záležitosti Rosemary Di Carlo: "Litují rozhodnutí Moskvy zachovat v republikách mír." Pokud ano, tak je to šílené.[/quote] Nic podobného jsem nenašel, tudíž doufám, že to je jen špatný překlad této věty: "We also regret the order today to deploy Russian troops into Eastern Ukraine, reportedly on a ‘peacekeeping mission’” "Litujeme také dnešního rozkazu rozmístit ruské jednotky na východní Ukrajině, údajně na ‚mírovou misi‘“ https://news.un.org/en/story/2022/02/1112412

Našel jsem celé vystoupení Nebenzji. Vypadá to velmi zajímavě.smile
https://www.youtube.com/watch?v=LFS2RbfXh7M


Organizace spojených národů, 22. února. /TASS/. Světové společenství by se nyní mělo soustředit na vyřešení otázky, jak se vyhnout válce na Donbasu a přimět Ukrajinu, aby tam přestala ostřelovat a provokovat. Uvedl to v pondělí stálý zástupce Ruska při OSN Vasilij Něbenzja.


„Nyní je důležité zaměřit se na to, jak se vyhnout válce a donutit Ukrajinu, aby přestala s ostřelováním a provokacemi proti Doněcku a Luhansku,“ řekl ruský diplomat. Vystoupil na zasedání Rady bezpečnosti OSN, které se věnovalo situaci kolem Ukrajiny.


Příležitosti pro dialog
Ruské úřady jsou stále otevřené dialogu, ale nehodlají připustit nový krvavý masakr na Donbasu, řekl Nebenzya.


"Stále jsme otevřeni diplomacii, diplomatickému řešení [konfliktu], ale už nehodláme dovolit nový krvavý masakr na Donbasu," řekl.


"Bohužel jsme nuceni zaznamenat extrémně negativní roli, kterou v tom všem sehráli západní kolegové v čele se Spojenými státy. Místo toho, aby přinutili Kyjev plnit své závazky, pouze otevřeně podněcovali Ukrajinu a opakovali mantru postrádající jakýkoli smysl, že Rusko neplní své závazky vyplývající z minských dohod, které, jak jsme opakovaně zdůrazňovali, není ani jejich smluvní stranou,“ řekl diplomat.


Minské dohody
Složení stran minských dohod zůstává nezměněno, Rusko mezi ně nepatří, tento stav zůstává stejný i po uznání Doněcké a Luganské lidové republiky (DPR a LPR), uvedl Nebenzja.


"Z některých dnešních projevů bylo zřejmé, že řada našich kolegů je připravena pohřbít minské dohody. Rád bych však připomněl, že v době uzavření minských dohod již LPR a DLR deklarovaly Skutečnost, že ji Rusko dnes uznalo, nemění složení stran minských dohod, protože Rusko není jednou z nich. Opakovaně jsme to prohlásili, a proto se v tomto ohledu nic nezměnilo," řekl na schůzce Rada bezpečnosti o situaci na Ukrajině.


Nebenzya také poznamenal, že část ustanovení minských dohod „je Ukrajinou dlouhodobě otevřeně sabotována pod patronací“ západních zemí.


Ukrajinské úřady jsou stále povinny plnit Minské dohody, připomněl Nebenzia.


Posteskl si, že „minské dohody, jejichž některá ustanovení měla být implementována již v roce 2015, Ukrajina pod záštitou našich západních kolegů již dlouho otevřeně sabotuje“. "A nyní vidíme, že mnoho kolegů chce podepsat, že minské dohody jsou mrtvé. Ale není tomu tak a Kyjev je stále povinen je plnit," zdůraznil diplomat.


Nebenzya také poznamenal, že část ustanovení minských dohod „je Ukrajinou dlouhodobě otevřeně sabotována pod patronací“ západních zemí.


Ruský prezident Vladimir Putin 21. února oznámil uznání suverenity Doněcké a Luhanské lidové republiky. S jejich vůdci byly podepsány smlouvy o přátelství, spolupráci a vzájemné pomoci.


Mírové urovnání konfliktu na Donbasu je založeno na dohodách z Minsku, které počítají nejen s příměřím, stažením zbraní, amnestií, obnovením ekonomických vazeb, ale také s hlubokou ústavní reformou na Ukrajině založenou na dialogu s představitelů Doněcké a Luganské lidové republiky, což by mělo vyústit v decentralizaci moci s přihlédnutím ke zvláštnímu postavení některých oblastí Doněcké a Luhanské oblasti.


Minské dohody byly schváleny zvláštní rezolucí Rady bezpečnosti OSN. Proces vyjednávání se však ve skutečnosti dostal do slepé uličky kvůli tomu, že Kyjev odmítl splnit „politické klauzule“ dohod. Kyjev zejména odmítá vést přímý dialog s DLR a LLR, staví se proti zakotvení zvláštního statutu regionu v ústavě a také požaduje, aby část hranice s Ruskem na Donbasu byla převedena pod kontrolu Kyjeva, dokud nebude politická část dohod je realizována. V návaznosti na devátý bod balíčku opatření k provádění minských dohod,


Dialog s Donbasem
Ukrajinské úřady udělaly vše, aby sabotovaly a zničily minské dohody, tvrdošíjně odmítaly dialog s Donbasem, ačkoli je to ústřední prvek dohod, řekl Nebenzya.


"Ti, kdo počítali s mírumilovným postojem ukrajinských úřadů, se však bohužel spletli. Kyjev se nejen velmi rychle vrátil k militantní rétorice a pokračoval v ostřelování civilistů, ale také dělal vše pro to, aby sabotoval a nakonec zničil minské dohody," dodal. „Nejdůležitější věcí je zde tvrdošíjné odmítání Kyjeva mluvit přímo s představiteli Doněcka a Luganska, a to navzdory skutečnosti, že tento požadavek je ústředním podpůrným prvkem balíčku opatření [o implementaci minských dohod] .“


Následky ostřelování
Západ potřebuje udržet militaristické plány Kyjeva, ostřelování území DLR a LPR v nových podmínkách může mít obzvláště nebezpečné následky, řekl Nebenzya.


"Chtěl bych vyzvat naše západní kolegy, aby změnili názor, odložili emoce a nezhoršovali situaci. Nikdo, kromě vás, nebude schopen omezit militaristické plány Kyjeva a donutit jej, aby přestal ostřelovat a provokovat Luhansk." a Doněcké lidové republiky, což v nových podmínkách může mít obzvláště nebezpečné následky,“ řekl.


"V souladu s dnes podepsanými dohodami a na základě žádosti republik budou funkce udržování míru na jejich území vykonávat ozbrojené síly Ruské federace," zdůraznil ruský diplomat.


Ukrajinské úřady stáhly na linii kontaktu v Donbasu 120 000členný vojenský kontingent, který dostává zbraně ze západních zemí, řekl Nebenzya.


„Několik týdnů naši kolegové, západní kolegové, rozdmýchávali neopodstatněnou paniku kolem údajně hrozící ruské invaze na Ukrajinu, bezostyšně pumpovali tuto zemi zbraněmi, posílali tam instruktory, ve skutečnosti tlačili na Ukrajince, kteří k linii stáhli 120 000 vojáků. kontaktu, k ozbrojeným provokacím proti Donbasu,“ řekl.


Jak poznamenal ruský diplomat, „bublina, která byla takto nafouknuta společným úsilím Západu a Ukrajiny, nemohla neprasknout“. „Minulý víkend prudce vzrostla intenzita ukrajinského ostřelování obytných čtvrtí LPR a DLR,“ připomněl Nebenzya. Podle dostupných údajů, pokračoval, bylo na tyto oblasti vypáleno až 1600 granátů, byli zabiti civilisté. "Na území republik proniklo několik sabotážních skupin, které se dopustily nebo se pokusily vyhodit do povětří zařízení kritické infrastruktury. <...> Ostřelováno bylo také několik vesnic poblíž hraničního pásma na území Ruska," dodal stálý představitel.


"Takže se ukázalo, že Donbass je na pokraji nového ukrajinského vojenského dobrodružství, jako tomu bylo již v letech 2014 a 2015," zdůraznil. "Nemůžeme dovolit, aby se to stalo."
https://aftershock.news/?q=node/1066844


Takže, jestli jsem dobře pochopul taktiku Putina. Poté, co byl dotlačen elitami k uznání republik, provédl cvičení jaderné triády (aby se báli), vytáhl elitáře do Rady bezpečnosti, aby se v plné kráse ukázali lidu, uznal republiky, požádal Dumu o povolení vstupu vojsk na území republik a pak ústy Nebenzji v OSN prohlásil:
"V podstatě se nic nestálo, Minské dohody platí, začněte je plnit a územní celistvost Ukrajiny může být zachována v konfederací. Přítomnost ruské armády na území republik vás nemusí vzrušovat, jsou to mírové jednotky, které mají zabránit genocídě obyvatelstva".


Geniální!


Na&scaron;el jsem cel&eacute; vystoupen&iacute; Nebenzji. Vypad&aacute; to velmi zaj&iacute;mavě.:) https://www.youtube.com/watch?v=LFS2RbfXh7M Organizace spojen&yacute;ch n&aacute;rodů, 22. &uacute;nora. /TASS/. Světov&eacute; společenstv&iacute; by se nyn&iacute; mělo soustředit na vyře&scaron;en&iacute; ot&aacute;zky, jak se vyhnout v&aacute;lce na Donbasu a přimět Ukrajinu, aby tam přestala ostřelovat a provokovat. Uvedl to v ponděl&iacute; st&aacute;l&yacute; z&aacute;stupce Ruska při OSN Vasilij Něbenzja. &bdquo;Nyn&iacute; je důležit&eacute; zaměřit se na to, jak se vyhnout v&aacute;lce a donutit Ukrajinu, aby přestala s ostřelov&aacute;n&iacute;m a provokacemi proti Doněcku a Luhansku,&ldquo; řekl rusk&yacute; diplomat. Vystoupil na zased&aacute;n&iacute; Rady bezpečnosti OSN, kter&eacute; se věnovalo situaci kolem Ukrajiny. Př&iacute;ležitosti pro dialog Rusk&eacute; &uacute;řady jsou st&aacute;le otevřen&eacute; dialogu, ale nehodlaj&iacute; připustit nov&yacute; krvav&yacute; masakr na Donbasu, řekl Nebenzya. &quot;St&aacute;le jsme otevřeni diplomacii, diplomatick&eacute;mu ře&scaron;en&iacute; [konfliktu], ale už nehodl&aacute;me dovolit nov&yacute; krvav&yacute; masakr na Donbasu,&quot; řekl. &nbsp; &quot;Bohužel jsme nuceni zaznamenat extr&eacute;mně negativn&iacute; roli, kterou v tom v&scaron;em sehr&aacute;li z&aacute;padn&iacute; kolegov&eacute; v čele se Spojen&yacute;mi st&aacute;ty. M&iacute;sto toho, aby přinutili Kyjev plnit sv&eacute; z&aacute;vazky, pouze otevřeně podněcovali Ukrajinu a opakovali mantru postr&aacute;daj&iacute;c&iacute; jak&yacute;koli smysl, že Rusko nepln&iacute; sv&eacute; z&aacute;vazky vypl&yacute;vaj&iacute;c&iacute; z minsk&yacute;ch dohod, kter&eacute;, jak jsme opakovaně zdůrazňovali, nen&iacute; ani jejich smluvn&iacute; stranou,&ldquo; řekl diplomat. Minsk&eacute; dohody Složen&iacute; stran minsk&yacute;ch dohod zůst&aacute;v&aacute; nezměněno, Rusko mezi ně nepatř&iacute;, tento stav zůst&aacute;v&aacute; stejn&yacute; i po uzn&aacute;n&iacute; Doněck&eacute; a Lugansk&eacute; lidov&eacute; republiky (DPR a LPR), uvedl Nebenzja. &quot;Z někter&yacute;ch dne&scaron;n&iacute;ch projevů bylo zřejm&eacute;, že řada na&scaron;ich kolegů je připravena pohřb&iacute;t minsk&eacute; dohody. R&aacute;d bych v&scaron;ak připomněl, že v době uzavřen&iacute; minsk&yacute;ch dohod již LPR a DLR deklarovaly Skutečnost, že ji Rusko dnes uznalo, neměn&iacute; složen&iacute; stran minsk&yacute;ch dohod, protože Rusko nen&iacute; jednou z nich. Opakovaně jsme to prohl&aacute;sili, a proto se v tomto ohledu nic nezměnilo,&quot; řekl na schůzce Rada bezpečnosti o situaci na Ukrajině. Nebenzya tak&eacute; poznamenal, že č&aacute;st ustanoven&iacute; minsk&yacute;ch dohod &bdquo;je Ukrajinou dlouhodobě otevřeně sabotov&aacute;na pod patronac&iacute;&ldquo; z&aacute;padn&iacute;ch zem&iacute;. Ukrajinsk&eacute; &uacute;řady jsou st&aacute;le povinny plnit Minsk&eacute; dohody, připomněl Nebenzia. Posteskl si, že &bdquo;minsk&eacute; dohody, jejichž někter&aacute; ustanoven&iacute; měla b&yacute;t implementov&aacute;na již v roce 2015, Ukrajina pod z&aacute;&scaron;titou na&scaron;ich z&aacute;padn&iacute;ch kolegů již dlouho otevřeně sabotuje&ldquo;. &quot;A nyn&iacute; vid&iacute;me, že mnoho kolegů chce podepsat, že minsk&eacute; dohody jsou mrtv&eacute;. Ale nen&iacute; tomu tak a Kyjev je st&aacute;le povinen je plnit,&quot; zdůraznil diplomat. &nbsp; Nebenzya tak&eacute; poznamenal, že č&aacute;st ustanoven&iacute; minsk&yacute;ch dohod &bdquo;je Ukrajinou dlouhodobě otevřeně sabotov&aacute;na pod patronac&iacute;&ldquo; z&aacute;padn&iacute;ch zem&iacute;. Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin 21. &uacute;nora ozn&aacute;mil uzn&aacute;n&iacute; suverenity Doněck&eacute; a Luhansk&eacute; lidov&eacute; republiky. S jejich vůdci byly podeps&aacute;ny smlouvy o př&aacute;telstv&iacute;, spolupr&aacute;ci a vz&aacute;jemn&eacute; pomoci. M&iacute;rov&eacute; urovn&aacute;n&iacute; konfliktu na Donbasu je založeno na dohod&aacute;ch z Minsku, kter&eacute; poč&iacute;taj&iacute; nejen s př&iacute;měř&iacute;m, stažen&iacute;m zbran&iacute;, amnesti&iacute;, obnoven&iacute;m ekonomick&yacute;ch vazeb, ale tak&eacute; s hlubokou &uacute;stavn&iacute; reformou na Ukrajině založenou na dialogu s představitelů Doněck&eacute; a Lugansk&eacute; lidov&eacute; republiky, což by mělo vy&uacute;stit v decentralizaci moci s přihl&eacute;dnut&iacute;m ke zvl&aacute;&scaron;tn&iacute;mu postaven&iacute; někter&yacute;ch oblast&iacute; Doněck&eacute; a Luhansk&eacute; oblasti. Minsk&eacute; dohody byly schv&aacute;leny zvl&aacute;&scaron;tn&iacute; rezoluc&iacute; Rady bezpečnosti OSN. Proces vyjedn&aacute;v&aacute;n&iacute; se v&scaron;ak ve skutečnosti dostal do slep&eacute; uličky kvůli tomu, že Kyjev odm&iacute;tl splnit &bdquo;politick&eacute; klauzule&ldquo; dohod. Kyjev zejm&eacute;na odm&iacute;t&aacute; v&eacute;st př&iacute;m&yacute; dialog s DLR a LLR, stav&iacute; se proti zakotven&iacute; zvl&aacute;&scaron;tn&iacute;ho statutu regionu v &uacute;stavě a tak&eacute; požaduje, aby č&aacute;st hranice s Ruskem na Donbasu byla převedena pod kontrolu Kyjeva, dokud nebude politick&aacute; č&aacute;st dohod je realizov&aacute;na. V n&aacute;vaznosti na dev&aacute;t&yacute; bod bal&iacute;čku opatřen&iacute; k prov&aacute;děn&iacute; minsk&yacute;ch dohod, Dialog s Donbasem Ukrajinsk&eacute; &uacute;řady udělaly v&scaron;e, aby sabotovaly a zničily minsk&eacute; dohody, tvrdo&scaron;&iacute;jně odm&iacute;taly dialog s Donbasem, ačkoli je to &uacute;středn&iacute; prvek dohod, řekl Nebenzya. &quot;Ti, kdo poč&iacute;tali s m&iacute;rumilovn&yacute;m postojem ukrajinsk&yacute;ch &uacute;řadů, se v&scaron;ak bohužel spletli. Kyjev se nejen velmi rychle vr&aacute;til k militantn&iacute; r&eacute;torice a pokračoval v ostřelov&aacute;n&iacute; civilistů, ale tak&eacute; dělal v&scaron;e pro to, aby sabotoval a nakonec zničil minsk&eacute; dohody,&quot; dodal. &bdquo;Nejdůležitěj&scaron;&iacute; věc&iacute; je zde tvrdo&scaron;&iacute;jn&eacute; odm&iacute;t&aacute;n&iacute; Kyjeva mluvit př&iacute;mo s představiteli Doněcka a Luganska, a to navzdory skutečnosti, že tento požadavek je &uacute;středn&iacute;m podpůrn&yacute;m prvkem bal&iacute;čku opatřen&iacute; [o implementaci minsk&yacute;ch dohod] .&ldquo; N&aacute;sledky ostřelov&aacute;n&iacute; Z&aacute;pad potřebuje udržet militaristick&eacute; pl&aacute;ny Kyjeva, ostřelov&aacute;n&iacute; &uacute;zem&iacute; DLR a LPR v nov&yacute;ch podm&iacute;nk&aacute;ch může m&iacute;t obzvl&aacute;&scaron;tě nebezpečn&eacute; n&aacute;sledky, řekl Nebenzya. &quot;Chtěl bych vyzvat na&scaron;e z&aacute;padn&iacute; kolegy, aby změnili n&aacute;zor, odložili emoce a nezhor&scaron;ovali situaci. Nikdo, kromě v&aacute;s, nebude schopen omezit militaristick&eacute; pl&aacute;ny Kyjeva a donutit jej, aby přestal ostřelovat a provokovat Luhansk.&quot; a Doněck&eacute; lidov&eacute; republiky, což v nov&yacute;ch podm&iacute;nk&aacute;ch může m&iacute;t obzvl&aacute;&scaron;tě nebezpečn&eacute; n&aacute;sledky,&ldquo; řekl. **&quot;V souladu s dnes podepsan&yacute;mi dohodami a na z&aacute;kladě ž&aacute;dosti republik budou funkce udržov&aacute;n&iacute; m&iacute;ru na jejich &uacute;zem&iacute; vykon&aacute;vat ozbrojen&eacute; s&iacute;ly Rusk&eacute; federace,&quot; zdůraznil rusk&yacute; diplomat.** Ukrajinsk&eacute; &uacute;řady st&aacute;hly na linii kontaktu v Donbasu 120 000členn&yacute; vojensk&yacute; kontingent, kter&yacute; dost&aacute;v&aacute; zbraně ze z&aacute;padn&iacute;ch zem&iacute;, řekl Nebenzya. &bdquo;Několik t&yacute;dnů na&scaron;i kolegov&eacute;, z&aacute;padn&iacute; kolegov&eacute;, rozdm&yacute;ch&aacute;vali neopodstatněnou paniku kolem &uacute;dajně hroz&iacute;c&iacute; rusk&eacute; invaze na Ukrajinu, bezosty&scaron;ně pumpovali tuto zemi zbraněmi, pos&iacute;lali tam instruktory, ve skutečnosti tlačili na Ukrajince, kteř&iacute; k linii st&aacute;hli 120 000 voj&aacute;ků. kontaktu, k ozbrojen&yacute;m provokac&iacute;m proti Donbasu,&ldquo; řekl. Jak poznamenal rusk&yacute; diplomat, &bdquo;bublina, kter&aacute; byla takto nafouknuta společn&yacute;m &uacute;sil&iacute;m Z&aacute;padu a Ukrajiny, nemohla neprasknout&ldquo;. &bdquo;Minul&yacute; v&iacute;kend prudce vzrostla intenzita ukrajinsk&eacute;ho ostřelov&aacute;n&iacute; obytn&yacute;ch čtvrt&iacute; LPR a DLR,&ldquo; připomněl Nebenzya. Podle dostupn&yacute;ch &uacute;dajů, pokračoval, bylo na tyto oblasti vyp&aacute;leno až 1600 gran&aacute;tů, byli zabiti civilist&eacute;. &quot;Na &uacute;zem&iacute; republik proniklo několik sabot&aacute;žn&iacute;ch skupin, kter&eacute; se dopustily nebo se pokusily vyhodit do povětř&iacute; zař&iacute;zen&iacute; kritick&eacute; infrastruktury. &lt;...&gt; Ostřelov&aacute;no bylo tak&eacute; několik vesnic pobl&iacute;ž hraničn&iacute;ho p&aacute;sma na &uacute;zem&iacute; Ruska,&quot; dodal st&aacute;l&yacute; představitel. &quot;Takže se uk&aacute;zalo, že Donbass je na pokraji nov&eacute;ho ukrajinsk&eacute;ho vojensk&eacute;ho dobrodružstv&iacute;, jako tomu bylo již v letech 2014 a 2015,&quot; zdůraznil. &quot;Nemůžeme dovolit, aby se to stalo.&quot; https://aftershock.news/?q=node/1066844 Takže, jestli jsem dobře pochopul taktiku Putina. Pot&eacute;, co byl dotlačen elitami k uzn&aacute;n&iacute; republik, prov&eacute;dl cvičen&iacute; jadern&eacute; tri&aacute;dy (aby se b&aacute;li), vyt&aacute;hl elit&aacute;ře do Rady bezpečnosti, aby se v pln&eacute; kr&aacute;se uk&aacute;zali lidu, uznal republiky, pož&aacute;dal Dumu o povolen&iacute; vstupu vojsk na &uacute;zem&iacute; republik a pak &uacute;sty Nebenzji v OSN prohl&aacute;sil: &quot;V podstatě se nic nest&aacute;lo, Minsk&eacute; dohody plat&iacute;, začněte je plnit a &uacute;zemn&iacute; celistvost Ukrajiny může b&yacute;t zachov&aacute;na v konfederac&iacute;. Př&iacute;tomnost rusk&eacute; arm&aacute;dy na &uacute;zem&iacute; republik v&aacute;s nemus&iacute; vzru&scaron;ovat, jsou to m&iacute;rov&eacute; jednotky, kter&eacute; maj&iacute; zabr&aacute;nit genoc&iacute;dě obyvatelstva&quot;. Geni&aacute;ln&iacute;!
Upravené 23. 2. 2022 o 00:45

Ten Čínský postoj se mi jeví, že jde o


otázce Tchaj-wanu.


Podle mě chce Čína využít pozice do které se dostala a bodnout do zad Putina.
=> Necháte nám Taiwan a my neuznáme Dombas a zkritizujeme Putina atd...
Mají k tomu teď zlatou příležitost. Ukrajina je nic nestojí a ještě by si vylepšili pozice, kdyby získali na UA nějaký vliv
=> Hedv. Stezka 2.0 a Taiwan je prostě "Zlaté Rouno" (viz co říkal Chazin)


[quote=&quot;pid:59126, uid:472&quot;]Ten Č&iacute;nsk&yacute; postoj se mi jev&iacute;, že jde o[/quote] [quote=&quot;pid:59122, uid:412&quot;]ot&aacute;zce Tchaj-wanu.[/quote] Podle mě chce Č&iacute;na využ&iacute;t pozice do kter&eacute; se dostala a bodnout do zad Putina. =&gt; Nech&aacute;te n&aacute;m Taiwan a my neuzn&aacute;me Dombas a zkritizujeme Putina atd... Maj&iacute; k tomu teď zlatou př&iacute;ležitost. Ukrajina je nic nestoj&iacute; a je&scaron;tě by si vylep&scaron;ili pozice, kdyby z&iacute;skali na UA nějak&yacute; vliv =&gt; Hedv. Stezka 2.0 a Taiwan je prostě &quot;Zlat&eacute; Rouno&quot; (viz co ř&iacute;kal Chazin)

Geniální!


A ještě. Putin na tiskovce řekl, že RF uznala DLR a LLR v jejích administrativních hranicích před převratem. Tudíž u Kyjeva vznikl problém, že má území, které je sporné. A tím pádem se může začít rozpadat zevnitř.
Putin také poznamenal, že ty hranice budou řešit diplomaticky, ne vojensky. A zde se Kyjevu nabízí možnost začít jednat v rámci Minských dohod a zachovat si územní celistvost. Výdyť Putin, jak jsem pochopil z jednání Rady bezpečnosti nehodlá připojovat republiky k Rusku, jako Krym. Na Ukrajině by mel vzniknout tlak na vládu ze strany opozice a národa a v Evropě informační tlak na alternativě, aby lidé pochopili, jakou špinavou hru s nimi elity hrají v souvislosti se sankcemi, které poškozují hlavně obyvatelstvo Evropy.


[quote=&quot;pid:59144, uid:158&quot;]Geni&aacute;ln&iacute;![/quote] A je&scaron;tě. Putin na tiskovce řekl, že RF uznala DLR a LLR v jej&iacute;ch administrativn&iacute;ch hranic&iacute;ch před převratem. Tud&iacute;ž u Kyjeva vznikl probl&eacute;m, že m&aacute; &uacute;zem&iacute;, kter&eacute; je sporn&eacute;. A t&iacute;m p&aacute;dem se může zač&iacute;t rozpadat zevnitř. Putin tak&eacute; poznamenal, že ty hranice budou ře&scaron;it diplomaticky, ne vojensky. A zde se Kyjevu nab&iacute;z&iacute; možnost zač&iacute;t jednat v r&aacute;mci Minsk&yacute;ch dohod a zachovat si &uacute;zemn&iacute; celistvost. V&yacute;dyť Putin, jak jsem pochopil z jedn&aacute;n&iacute; Rady bezpečnosti nehodl&aacute; připojovat republiky k Rusku, jako Krym. Na Ukrajině by mel vzniknout tlak na vl&aacute;du ze strany opozice a n&aacute;roda a v Evropě informačn&iacute; tlak na alternativě, aby lid&eacute; pochopili, jakou &scaron;pinavou hru s nimi elity hraj&iacute; v souvislosti se sankcemi, kter&eacute; po&scaron;kozuj&iacute; hlavně obyvatelstvo Evropy.

Geniální!

Jen jestli bude někdo poslouchat... a naslouchat !
Pokud to zase bude mluvení do dubu, tak to bude zlé.
Je až děsivé, jak je ve světě "klid". Západní alternativa se tomu směje, nazývá Putina kdejak nebo to ignoruje.
A nějaký Arbitr, někdo s rozumem, kdo by ukončil tohle šílenství ?! Jen cikády...


[quote=&quot;pid:59144, uid:158&quot;]Geni&aacute;ln&iacute;![/quote] Jen jestli bude někdo poslouchat... a naslouchat ! Pokud to zase bude mluven&iacute; do dubu, tak to bude zl&eacute;. Je až děsiv&eacute;, jak je ve světě &quot;klid&quot;. Z&aacute;padn&iacute; alternativa se tomu směje, naz&yacute;v&aacute; Putina kdejak nebo to ignoruje. A nějak&yacute; Arbitr, někdo s rozumem, kdo by ukončil tohle &scaron;&iacute;lenstv&iacute; ?! Jen cik&aacute;dy...

"Americké velvyslanectví v Moskvě v neděli vyzvalo americké občany, aby si připravili evakuační plán opuštění Ruska.
6215866b7109d


Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena nařídila odsun zbývajících amerických diplomatů z Ukrajiny, ambasáda se přesouvá do Polska.

621582ead6606
Tak pomaličky...


[quote=&quot;pid:58672, uid:372&quot;]&quot;Americk&eacute; velvyslanectv&iacute; v Moskvě v neděli vyzvalo americk&eacute; občany, aby si připravili evakuačn&iacute; pl&aacute;n opu&scaron;těn&iacute; Ruska.[/quote]![6215866b7109d](serve/attachment&amp;path=6215866b7109d) [quote=&quot;pid:58935, uid:158&quot;]Administrativa americk&eacute;ho prezidenta Joea Bidena nař&iacute;dila odsun zb&yacute;vaj&iacute;c&iacute;ch americk&yacute;ch diplomatů z Ukrajiny, ambas&aacute;da se přesouv&aacute; do Polska.[/quote] ![621582ead6606](serve/attachment&amp;path=621582ead6606) Tak pomaličky...

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Blinken sa odmietol stretnúť s Lavrovom

Washington je pripravený na ďalšiu diplomatickú angažovanosť, ale Moskva musí ukázať seriózny postoj, uviedol americký minister zahraničných vecí


Americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken odmieta osobné stretnutie s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom, ktoré bolo v Európe naplánované na 24. februára.
"<...> V tejto chvíli nemá zmysel organizovať toto stretnutie. Konzultoval som to so spojencami a partnermi. Všetci [s tým] súhlasili. A dnes [22. februára] som poslal list ministrovi zahraničných vecí [Ruska] Sergej Lavrov a informoval ho o tom,“ povedal Blinken na spoločnej tlačovej konferencii s ukrajinským ministrom zahraničných vecí Dmitrijom Kulebom vo Washingtone v utorok.


"Spojené štáty a ja osobne zostávame oddaní diplomacii, ak je Rusko ochotné podniknúť viditeľné kroky, aby svetovému spoločenstvu dodalo určitú mieru dôvery, že to myslí vážne s deeskaláciou a vypracovaním diplomatického riešenia [v otázke Ukrajiny]. vpred, koordinovať sa so spojencami a partnermi, ako aj stavať na akciách a faktoch Ruska v teréne. Nedovolíme však Rusku konať pod zámienkou diplomacie, pretože zrýchľuje svoj pochod na ceste konfliktu a vojny,“ Povedal to americký minister zahraničia.


V jeho verzii „diplomacia teraz Rusko odmietlo“, takže nie je potrebné viesť plánované rokovania. Avšak, "aby sa zabránilo scenáru, ktorý je horší - totálny útok na celú Ukrajinu vrátane hlavného mesta", budú USA pripravené na ďalšie diplomatické kontakty s Ruskom, dodal Blinken. Zopakoval, že z pohľadu Washingtonu bude musieť Moskva preukázať vážnosť takýchto kontaktov. Zatiaľ nič také neexistuje, verí Blinken. "Ak sa prístup Moskvy zmení, potom sme my [Spojené štáty] pripravení, som pripravený spolupracovať," povedal minister.


Iniciatívu usporiadať stretnutie medzi Lavrovom a Blinkenom už skôr predložil Washington. Moskva s týmto stretnutím súhlasila. Tá sa mala podľa informácií poskytnutých stranami konať v Ženeve.


Ďalšia diplomacia


Spojené štáty sú pripravené na ďalšiu diplomatickú spoluprácu s Ruskom, ale Moskva musí ukázať seriózny postoj, povedal Blinken.


Stretnutie ministra zahraničia s ruským ministrom zahraničia Sergejom Lavrovom podľa neho vzhľadom na „ruskú inváziu na Ukrajinu“ a údajne „odmietnuté diplomatickým prístupom [Moskva] „nemá zmysel“. Napriek tomu Blinken spresnil, že s cieľom "zabrániť vývoju udalostí podľa najhoršieho scenára" USA "budú hľadať" diplomatické riešenie krízy.


"Takže my a naši partneri sme otvorení diplomacii, ale Moskva musí preukázať vážnosť [svojich zámerov]. Za posledných 24 hodín preukázala opak," argumentoval Blinken.


Putinove vyjadrenia


Vyjadrenia ruského prezidenta Vladimira Putina ukazujú, že Ukrajinu vníma ako subjekt podriadený Rusku, a nie suverénny štát. Blinken urobil takéto vyhlásenie.


"Včerajší hlboko znepokojujúci prejav prezidenta Putina a jeho dnešné vyjadrenia jasne ukazujú svetu, ako vidí Ukrajinu - nie ako suverénny štát s právom na územnú celistvosť a nezávislosť, ale ako niečo, čo vytvorilo Rusko, a preto je mu podriadené." nepravdivý výrok, ktorý ignoruje históriu, medzinárodné právo a desiatky miliónov Ukrajincov. Teraz, keď sme počuli slová samotného prezidenta Putina, to len potvrdilo to, čo sme hovorili.<...> Vždy plánoval napadnúť Ukrajinu, prevziať kontrolu z neho a jeho ľudu, zničiť ukrajinskú demokraciu, ktorá predstavuje silný kontrast k jeho autokracii, s cieľom vrátiť Ukrajinu Rusku,“ povedal Blinken.


Americký minister zahraničných vecí varoval, že ak bude Rusko pokračovať v konaní v tomto smere, USA budú reagovať novými sankciami. "Ak bude Rusko naďalej eskalovať situáciu, zvýšime naše sankcie," povedal.


Sféra vplyvu


Blinken tvrdí, že Rusko sa snaží podmaniť si Ukrajinu alebo obnoviť jej sféru vplyvu, nie zabrániť rozširovaniu NATO.


"Z toho, čo sme videli za posledných 24 hodín, je úplne jasné, že nikdy nešlo o Ukrajinu a NATO ako také. Prezident [Ruskej federácie Vladimir] Putin jasne povedal, že ide o úplnú podriadenosť Ukrajiny Rusku ide o obnovu Ruskej ríše, a ak nie o toto, tak o sféru vplyvu, a ak nie o ňu, tak o úplnú neutralitu krajín obklopujúcich Rusko,“ povedal na spoločnej tlačovej konferencii po rokovaní. s ukrajinským ministrom zahraničných vecí Dmitrijom Kulebom.


Osud normandského formátu


Blinken odmietol komentovať možný budúci osud normandského formátu a obrátil sa s touto otázkou na vedenie Ruskej federácie.


Šéf americkej diplomacie dostal v utorok na spoločnej tlačovej konferencii po rokovaní s ukrajinským ministrom zahraničia Dmitrijom Kulebom otázku, či sa domnieva, že normandský formát v súvislosti s najnovším vývojom okolo Ukrajiny už nefunguje a treba ho nahradiť. "Pokiaľ ide o normandský formát, myslím si, že túto otázku je najlepšie položiť prezidentovi [Ruskej federácii Vladimirovi] Putinovi. Ako vidíme z krokov, ktoré podnikol, odmietol to a v podstate roztrhal Minské dohody. , kvôli ktorej a bol vytvorený "normanský formát", argumentoval Blinken v odpovedi.


"To, čo sme teraz videli, za posledných 24 hodín, vyzerá ako definitívne zrušenie Minska Ruskom. Opäť by ste sa však mali opýtať prezidenta Putina, čo bude ďalej," dodal štátny tajomník.


Odpoveď na eskaláciu


USA začali uvalovať nové sankcie proti Rusku na vysokú latku a budú v tom pokračovať aj v prípade ďalšej eskalácie okolo Ukrajiny, uviedol Blinken.


"Rusko sa jednoznačne rozhodlo opustiť diplomaciu a dialóg a vydať sa cestou agresie," argumentoval. Podľa Blinkena v tejto súvislosti Spojené štáty prijali vážne opatrenia, pred ktorými varovali už skôr.


"Vzhľadom na dnešný začiatok ruskej invázie na Ukrajinu sme [pokiaľ ide o reakciu] začali vysoko a zostaneme vysoko. Sankcie, ktoré sme už oznámili, idú ďaleko nad rámec toho, čo sme urobili v roku 2014. <.. .> Sme tiež objasniť, že ak bude Rusko pokračovať v eskalácii, budeme aj my. Samozrejme, neprijímajú sa len sankcie a opatrenia tohto druhu. Je to, ako sme jasne povedali, posilňovanie NATO a jeho východného krídla, pokračovanie a zvýšenie podpory, ktorú Ukrajine poskytujeme vo všetkých aspektoch,“ pokračoval Blinken.
O Budapeštianskom memorande


Americká administratíva sa domnieva, že Moskva „začala trhať“ Budapeštianske memorandum už v roku 2014, keď bol Krym znovu zjednotený s Ruskom, uviedol Blinken.


"Rusko v podstate začalo trhať Budapeštianske memorandum v roku 2014, keď obsadilo Krym a napadlo Donbas, viedlo, financovalo a podporovalo separatistov vo vedení vojny v Donbase. Myslím si, že to, čo sme videli za posledných 24 hodín, je ďalšie odmietnutie Ruska od budapeštianske memorandum,“ uviedol šéf ministerstva zahraničia.


Dodal, že Washington naďalej poskytuje pomoc Kyjevu. "Pokračujeme v poskytovaní podpory vyjadrenej v Budapeštianskom memorande a robíme všetko pre to, aby sme udržali nezávislosť, bezpečnosť a blaho Ukrajiny," uviedol štátny tajomník.


Budapeštianske memorandum alebo Memorandum o bezpečnostných zárukách v súvislosti s pristúpením Ukrajiny k Zmluve o nešírení jadrových zbraní podpísali 5. decembra 1994 lídri Ukrajiny, Ruska, Veľkej Británie a USA.


10.februára tohto roku ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov po stretnutí so svojou britskou náprotivkou Liz Trussovou na tlačovej konferencii povedal, že Budapeštianske memorandum nezaväzuje Rusko, Britániu ani Spojené štáty, aby uznali protiústavný štátny prevrat. na Ukrajine vykonali neonacisti a ultraradikáli vo februári 2014.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13814765


**Blinken sa odmietol stretn&uacute;ť s Lavrovom ** Washington je pripraven&yacute; na ďal&scaron;iu diplomatick&uacute; angažovanosť, ale Moskva mus&iacute; uk&aacute;zať seri&oacute;zny postoj, uviedol americk&yacute; minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Americk&yacute; minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Anthony Blinken odmieta osobn&eacute; stretnutie s rusk&yacute;m ministrom zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Sergejom Lavrovom, ktor&eacute; bolo v Eur&oacute;pe napl&aacute;novan&eacute; na 24. febru&aacute;ra. &quot;&lt;...&gt; V tejto chv&iacute;li nem&aacute; zmysel organizovať toto stretnutie. Konzultoval som to so spojencami a partnermi. V&scaron;etci [s t&yacute;m] s&uacute;hlasili. A dnes [22. febru&aacute;ra] som poslal list ministrovi zahraničn&yacute;ch vec&iacute; [Ruska] Sergej Lavrov a informoval ho o tom,&ldquo; povedal Blinken na spoločnej tlačovej konferencii s ukrajinsk&yacute;m ministrom zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Dmitrijom Kulebom vo Washingtone v utorok. &quot;Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty a ja osobne zost&aacute;vame oddan&iacute; diplomacii, ak je Rusko ochotn&eacute; podnikn&uacute;ť viditeľn&eacute; kroky, aby svetov&eacute;mu spoločenstvu dodalo určit&uacute; mieru d&ocirc;very, že to mysl&iacute; v&aacute;žne s deeskal&aacute;ciou a vypracovan&iacute;m diplomatick&eacute;ho rie&scaron;enia [v ot&aacute;zke Ukrajiny]. vpred, koordinovať sa so spojencami a partnermi, ako aj stavať na akci&aacute;ch a faktoch Ruska v ter&eacute;ne. Nedovol&iacute;me v&scaron;ak Rusku konať pod z&aacute;mienkou diplomacie, pretože zr&yacute;chľuje svoj pochod na ceste konfliktu a vojny,&ldquo; Povedal to americk&yacute; minister zahraničia. V jeho verzii &bdquo;diplomacia teraz Rusko odmietlo&ldquo;, takže nie je potrebn&eacute; viesť pl&aacute;novan&eacute; rokovania. Av&scaron;ak, &quot;aby sa zabr&aacute;nilo scen&aacute;ru, ktor&yacute; je hor&scaron;&iacute; - tot&aacute;lny &uacute;tok na cel&uacute; Ukrajinu vr&aacute;tane hlavn&eacute;ho mesta&quot;, bud&uacute; USA pripraven&eacute; na ďal&scaron;ie diplomatick&eacute; kontakty s Ruskom, dodal Blinken. Zopakoval, že z pohľadu Washingtonu bude musieť Moskva preuk&aacute;zať v&aacute;žnosť tak&yacute;chto kontaktov. Zatiaľ nič tak&eacute; neexistuje, ver&iacute; Blinken. &quot;Ak sa pr&iacute;stup Moskvy zmen&iacute;, potom sme my [Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty] pripraven&iacute;, som pripraven&yacute; spolupracovať,&quot; povedal minister. Iniciat&iacute;vu usporiadať stretnutie medzi Lavrovom a Blinkenom už sk&ocirc;r predložil Washington. Moskva s t&yacute;mto stretnut&iacute;m s&uacute;hlasila. T&aacute; sa mala podľa inform&aacute;ci&iacute; poskytnut&yacute;ch stranami konať v Ženeve. Ďal&scaron;ia diplomacia Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty s&uacute; pripraven&eacute; na ďal&scaron;iu diplomatick&uacute; spolupr&aacute;cu s Ruskom, ale Moskva mus&iacute; uk&aacute;zať seri&oacute;zny postoj, povedal Blinken. Stretnutie ministra zahraničia s rusk&yacute;m ministrom zahraničia Sergejom Lavrovom podľa neho vzhľadom na &bdquo;rusk&uacute; inv&aacute;ziu na Ukrajinu&ldquo; a &uacute;dajne &bdquo;odmietnut&eacute; diplomatick&yacute;m pr&iacute;stupom [Moskva] &bdquo;nem&aacute; zmysel&ldquo;. Napriek tomu Blinken spresnil, že s cieľom &quot;zabr&aacute;niť v&yacute;voju udalost&iacute; podľa najhor&scaron;ieho scen&aacute;ra&quot; USA &quot;bud&uacute; hľadať&quot; diplomatick&eacute; rie&scaron;enie kr&iacute;zy. &quot;Takže my a na&scaron;i partneri sme otvoren&iacute; diplomacii, ale Moskva mus&iacute; preuk&aacute;zať v&aacute;žnosť [svojich z&aacute;merov]. Za posledn&yacute;ch 24 hod&iacute;n preuk&aacute;zala opak,&quot; argumentoval Blinken. Putinove vyjadrenia Vyjadrenia rusk&eacute;ho prezidenta Vladimira Putina ukazuj&uacute;, že Ukrajinu vn&iacute;ma ako subjekt podriaden&yacute; Rusku, a nie suver&eacute;nny &scaron;t&aacute;t. Blinken urobil tak&eacute;to vyhl&aacute;senie. &quot;Včeraj&scaron;&iacute; hlboko znepokojuj&uacute;ci prejav prezidenta Putina a jeho dne&scaron;n&eacute; vyjadrenia jasne ukazuj&uacute; svetu, ako vid&iacute; Ukrajinu - nie ako suver&eacute;nny &scaron;t&aacute;t s pr&aacute;vom na &uacute;zemn&uacute; celistvosť a nez&aacute;vislosť, ale ako niečo, čo vytvorilo Rusko, a preto je mu podriaden&eacute;.&quot; nepravdiv&yacute; v&yacute;rok, ktor&yacute; ignoruje hist&oacute;riu, medzin&aacute;rodn&eacute; pr&aacute;vo a desiatky mili&oacute;nov Ukrajincov. Teraz, keď sme počuli slov&aacute; samotn&eacute;ho prezidenta Putina, to len potvrdilo to, čo sme hovorili.&lt;...&gt; Vždy pl&aacute;noval napadn&uacute;ť Ukrajinu, prevziať kontrolu z neho a jeho ľudu, zničiť ukrajinsk&uacute; demokraciu, ktor&aacute; predstavuje siln&yacute; kontrast k jeho autokracii, s cieľom vr&aacute;tiť Ukrajinu Rusku,&ldquo; povedal Blinken. Americk&yacute; minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; varoval, že ak bude Rusko pokračovať v konan&iacute; v tomto smere, USA bud&uacute; reagovať nov&yacute;mi sankciami. &quot;Ak bude Rusko naďalej eskalovať situ&aacute;ciu, zv&yacute;&scaron;ime na&scaron;e sankcie,&quot; povedal. Sf&eacute;ra vplyvu Blinken tvrd&iacute;, že Rusko sa snaž&iacute; podmaniť si Ukrajinu alebo obnoviť jej sf&eacute;ru vplyvu, nie zabr&aacute;niť roz&scaron;irovaniu NATO. &quot;Z toho, čo sme videli za posledn&yacute;ch 24 hod&iacute;n, je &uacute;plne jasn&eacute;, že nikdy ne&scaron;lo o Ukrajinu a NATO ako tak&eacute;. Prezident [Ruskej feder&aacute;cie Vladimir] Putin jasne povedal, že ide o &uacute;pln&uacute; podriadenosť Ukrajiny Rusku ide o obnovu Ruskej r&iacute;&scaron;e, a ak nie o toto, tak o sf&eacute;ru vplyvu, a ak nie o ňu, tak o &uacute;pln&uacute; neutralitu kraj&iacute;n obklopuj&uacute;cich Rusko,&ldquo; povedal na spoločnej tlačovej konferencii po rokovan&iacute;. s ukrajinsk&yacute;m ministrom zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Dmitrijom Kulebom. Osud normandsk&eacute;ho form&aacute;tu Blinken odmietol komentovať možn&yacute; bud&uacute;ci osud normandsk&eacute;ho form&aacute;tu a obr&aacute;til sa s touto ot&aacute;zkou na vedenie Ruskej feder&aacute;cie. &Scaron;&eacute;f americkej diplomacie dostal v utorok na spoločnej tlačovej konferencii po rokovan&iacute; s ukrajinsk&yacute;m ministrom zahraničia Dmitrijom Kulebom ot&aacute;zku, či sa domnieva, že normandsk&yacute; form&aacute;t v s&uacute;vislosti s najnov&scaron;&iacute;m v&yacute;vojom okolo Ukrajiny už nefunguje a treba ho nahradiť. &quot;Pokiaľ ide o normandsk&yacute; form&aacute;t, mysl&iacute;m si, že t&uacute;to ot&aacute;zku je najlep&scaron;ie položiť prezidentovi [Ruskej feder&aacute;cii Vladimirovi] Putinovi. Ako vid&iacute;me z krokov, ktor&eacute; podnikol, odmietol to a v podstate roztrhal Minsk&eacute; dohody. , kv&ocirc;li ktorej a bol vytvoren&yacute; &quot;normansk&yacute; form&aacute;t&quot;, argumentoval Blinken v odpovedi. &quot;To, čo sme teraz videli, za posledn&yacute;ch 24 hod&iacute;n, vyzer&aacute; ako definit&iacute;vne zru&scaron;enie Minska Ruskom. Op&auml;ť by ste sa v&scaron;ak mali op&yacute;tať prezidenta Putina, čo bude ďalej,&quot; dodal &scaron;t&aacute;tny tajomn&iacute;k. Odpoveď na eskal&aacute;ciu USA začali uvalovať nov&eacute; sankcie proti Rusku na vysok&uacute; latku a bud&uacute; v tom pokračovať aj v pr&iacute;pade ďal&scaron;ej eskal&aacute;cie okolo Ukrajiny, uviedol Blinken. &quot;Rusko sa jednoznačne rozhodlo opustiť diplomaciu a dial&oacute;g a vydať sa cestou agresie,&quot; argumentoval. Podľa Blinkena v tejto s&uacute;vislosti Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty prijali v&aacute;žne opatrenia, pred ktor&yacute;mi varovali už sk&ocirc;r. &quot;Vzhľadom na dne&scaron;n&yacute; začiatok ruskej inv&aacute;zie na Ukrajinu sme [pokiaľ ide o reakciu] začali vysoko a zostaneme vysoko. Sankcie, ktor&eacute; sme už ozn&aacute;mili, id&uacute; ďaleko nad r&aacute;mec toho, čo sme urobili v roku 2014. &lt;.. .&gt; Sme tiež objasniť, že ak bude Rusko pokračovať v eskal&aacute;cii, budeme aj my. Samozrejme, neprij&iacute;maj&uacute; sa len sankcie a opatrenia tohto druhu. Je to, ako sme jasne povedali, posilňovanie NATO a jeho v&yacute;chodn&eacute;ho kr&iacute;dla, pokračovanie a zv&yacute;&scaron;enie podpory, ktor&uacute; Ukrajine poskytujeme vo v&scaron;etk&yacute;ch aspektoch,&ldquo; pokračoval Blinken. O Budape&scaron;tianskom memorande Americk&aacute; administrat&iacute;va sa domnieva, že Moskva &bdquo;začala trhať&ldquo; Budape&scaron;tianske memorandum už v roku 2014, keď bol Krym znovu zjednoten&yacute; s Ruskom, uviedol Blinken. &quot;Rusko v podstate začalo trhať Budape&scaron;tianske memorandum v roku 2014, keď obsadilo Krym a napadlo Donbas, viedlo, financovalo a podporovalo separatistov vo veden&iacute; vojny v Donbase. Mysl&iacute;m si, že to, čo sme videli za posledn&yacute;ch 24 hod&iacute;n, je ďal&scaron;ie odmietnutie Ruska od budape&scaron;tianske memorandum,&ldquo; uviedol &scaron;&eacute;f ministerstva zahraničia. Dodal, že Washington naďalej poskytuje pomoc Kyjevu. &quot;Pokračujeme v poskytovan&iacute; podpory vyjadrenej v Budape&scaron;tianskom memorande a rob&iacute;me v&scaron;etko pre to, aby sme udržali nez&aacute;vislosť, bezpečnosť a blaho Ukrajiny,&quot; uviedol &scaron;t&aacute;tny tajomn&iacute;k. Budape&scaron;tianske memorandum alebo Memorandum o bezpečnostn&yacute;ch z&aacute;ruk&aacute;ch v s&uacute;vislosti s prist&uacute;pen&iacute;m Ukrajiny k Zmluve o ne&scaron;&iacute;ren&iacute; jadrov&yacute;ch zbran&iacute; podp&iacute;sali 5. decembra 1994 l&iacute;dri Ukrajiny, Ruska, Veľkej Brit&aacute;nie a USA. 10.febru&aacute;ra tohto roku rusk&yacute; minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Sergej Lavrov po stretnut&iacute; so svojou britskou n&aacute;protivkou Liz Trussovou na tlačovej konferencii povedal, že Budape&scaron;tianske memorandum nezav&auml;zuje Rusko, Brit&aacute;niu ani Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty, aby uznali proti&uacute;stavn&yacute; &scaron;t&aacute;tny prevrat. na Ukrajine vykonali neonacisti a ultraradik&aacute;li vo febru&aacute;ri 2014. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13814765

"V podstatě se nic nestálo, Minské dohody platí, začněte je plnit a územní celistvost Ukrajiny může být zachována v konfederací. Přítomnost ruské armády na území republik vás nemusí vzrušovat, jsou to mírové jednotky, které mají zabránit genocídě obyvatelstva".

Fúha, začína mi to docvakávať a skladačka má oveľa jasnejšie kontúry. Toto je zrejme kľúčová cestička, ktorú Putin ponúka, ako sa dá vyjsť z toho von. A Čína je s tým oboznámená, resp. to chápe od začiatku, lebo jedná v súlade s tým, hoci saom už z nich začal mať blbý pocit. Najprv Západ začal štekať, že Minské dohody Rusko porušilo a to znamená, že podľa neho platia a musia sa plniť, čím sa znova k tomu zaviazal. A teraz ak ich plniť nezačne, tak územná celistvosť Ukrajiny sa nezachová, ale nie vinou Ruska. Taurus, s tým sa nedá nesúhlasiť.
Ja tu málo publikujem, v posledných dvoch dňoch trochu viac, sám vidím, koľko to stojí času a premýšľania sa v tom všetkom ako tak orientovať. Mnohí tu robíte vynikajúcu analytickú prácu a Ty patríš medzi tých, ktorých čítam najradšej. Len toľko - vážim si túto prácu.


[quote=&quot;pid:59144, uid:158&quot;]&quot;V podstatě se nic nest&aacute;lo, Minsk&eacute; dohody plat&iacute;, začněte je plnit a &uacute;zemn&iacute; celistvost Ukrajiny může b&yacute;t zachov&aacute;na v konfederac&iacute;. Př&iacute;tomnost rusk&eacute; arm&aacute;dy na &uacute;zem&iacute; republik v&aacute;s nemus&iacute; vzru&scaron;ovat, jsou to m&iacute;rov&eacute; jednotky, kter&eacute; maj&iacute; zabr&aacute;nit genoc&iacute;dě obyvatelstva&quot;.[/quote] F&uacute;ha, zač&iacute;na mi to docvak&aacute;vať a skladačka m&aacute; oveľa jasnej&scaron;ie kont&uacute;ry. Toto je zrejme kľ&uacute;čov&aacute; cestička, ktor&uacute; Putin pon&uacute;ka, ako sa d&aacute; vyjsť z toho von. A Č&iacute;na je s t&yacute;m obozn&aacute;men&aacute;, resp. to ch&aacute;pe od začiatku, lebo jedn&aacute; v s&uacute;lade s t&yacute;m, hoci saom už z nich začal mať blb&yacute; pocit. Najprv Z&aacute;pad začal &scaron;tekať, že Minsk&eacute; dohody Rusko poru&scaron;ilo a to znamen&aacute;, že podľa neho platia a musia sa plniť, č&iacute;m sa znova k tomu zaviazal. A teraz ak ich plniť nezačne, tak &uacute;zemn&aacute; celistvosť Ukrajiny sa nezachov&aacute;, ale nie vinou Ruska. Taurus, s t&yacute;m sa ned&aacute; nes&uacute;hlasiť. Ja tu m&aacute;lo publikujem, v posledn&yacute;ch dvoch dňoch trochu viac, s&aacute;m vid&iacute;m, koľko to stoj&iacute; času a prem&yacute;&scaron;ľania sa v tom v&scaron;etkom ako tak orientovať. Mnoh&iacute; tu rob&iacute;te vynikaj&uacute;cu analytick&uacute; pr&aacute;cu a Ty patr&iacute;&scaron; medzi t&yacute;ch, ktor&yacute;ch č&iacute;tam najrad&scaron;ej. Len toľko - v&aacute;žim si t&uacute;to pr&aacute;cu.

Ináč všimli ste si že ustal vietor?


In&aacute;č v&scaron;imli ste si že ustal vietor?

Geniální, úžasné, komentoval Trump Putinův krok na Ukrajině (titulek byl předtím "za mě by se tohle nestalo, řekl Trump."smile


https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/za-me-by-se-tohle-nestalo-posteskl-si-trump-40388010


„Včera jsem přišel, podívám se na televizi a říkám: 'Tohle je geniální'. Putin vyhlašuje velkou část Ukrajiny za nezávislou. To je úžasné,” dodal bývalý prezident.


Podle Trumpa bylo „chytré”, jakým způsobem Putin uznal Doněckou a Luhanskou republiku za nezávislé oblasti. „A on tam přijede a bude dělat mírotvůrce. Tak silné mírové síly bychom potřebovali na naší jižní hranici. To jsou ty nejsilnější mírové síly, které jsem kdy viděl,” pokračoval Trump.


Ruského prezidenta, k němuž nikdy neskrýval profesní obdiv, následně označil americkým slangovým výrazem „savvy”, což označuje člověka, který se opravdu vyzná.


Podle Trumpa by k eskalaci konfliktu nikdy nedošlo, kdyby Spojené státy vedla jeho administrativa. „Tohle by nebylo myslitelné, kdybych byl v úřadu já. Nikdy by se tohle nestalo,” řekl.


**Geni&aacute;ln&iacute;, &uacute;žasn&eacute;, komentoval Trump Putinův krok na Ukrajině** (titulek byl předt&iacute;m &quot;za mě by se tohle nestalo, řekl Trump.&quot;) https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/za-me-by-se-tohle-nestalo-posteskl-si-trump-40388010 &bdquo;Včera jsem při&scaron;el, pod&iacute;v&aacute;m se na televizi a ř&iacute;k&aacute;m: &#039;Tohle je geni&aacute;ln&iacute;&#039;. Putin vyhla&scaron;uje velkou č&aacute;st Ukrajiny za nez&aacute;vislou. To je &uacute;žasn&eacute;,&rdquo; dodal b&yacute;val&yacute; prezident. Podle Trumpa bylo &bdquo;chytr&eacute;&rdquo;, jak&yacute;m způsobem Putin uznal Doněckou a Luhanskou republiku za nez&aacute;visl&eacute; oblasti. &bdquo;A on tam přijede a bude dělat m&iacute;rotvůrce. Tak siln&eacute; m&iacute;rov&eacute; s&iacute;ly bychom potřebovali na na&scaron;&iacute; jižn&iacute; hranici. To jsou ty nejsilněj&scaron;&iacute; m&iacute;rov&eacute; s&iacute;ly, kter&eacute; jsem kdy viděl,&rdquo; pokračoval Trump. Rusk&eacute;ho prezidenta, k němuž nikdy neskr&yacute;val profesn&iacute; obdiv, n&aacute;sledně označil americk&yacute;m slangov&yacute;m v&yacute;razem &bdquo;savvy&rdquo;, což označuje člověka, kter&yacute; se opravdu vyzn&aacute;. Podle Trumpa by k eskalaci konfliktu nikdy nedo&scaron;lo, kdyby Spojen&eacute; st&aacute;ty vedla jeho administrativa. &bdquo;Tohle by nebylo mysliteln&eacute;, kdybych byl v &uacute;řadu j&aacute;. Nikdy by se tohle nestalo,&rdquo; řekl.

Spojené kráľovstvo zastaví predaj ruského štátneho dlhu ( dlhopisov )v Londýne

Britská ministerka zahraničných vecí Elizabeth Trussová v stredu uviedla, že Spojené kráľovstvo zastaví predaj ruského štátneho dlhu- dlhopisov v Londýne z dôvodu možného vstupu ruských vojsk do Doneckej a Luganskej ľudovej republiky. Informuje o tom agentúra Reuters.
https://tass.ru/ekonomika/13816699


**Spojen&eacute; kr&aacute;ľovstvo zastav&iacute; predaj rusk&eacute;ho &scaron;t&aacute;tneho dlhu ( dlhopisov )v Lond&yacute;ne ** Britsk&aacute; ministerka zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Elizabeth Trussov&aacute; v stredu uviedla, že Spojen&eacute; kr&aacute;ľovstvo zastav&iacute; predaj rusk&eacute;ho &scaron;t&aacute;tneho dlhu- dlhopisov v Lond&yacute;ne z d&ocirc;vodu možn&eacute;ho vstupu rusk&yacute;ch vojsk do Doneckej a Luganskej ľudovej republiky. Informuje o tom agent&uacute;ra Reuters. https://tass.ru/ekonomika/13816699

Konec obchodování USA s Donbasem: Biden podepsal exekutivní příkaz,
který to Američanům zakazuje
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/putin-biden-sankce-donbas-rusko_2202220305_ere


  • takže tam može investovat Rusko, Čína proste BRISC
  • Američania sa preusvajú do Posla potichu...opúštajú Ukrajinu

Konec obchodov&aacute;n&iacute; USA s Donbasem: Biden podepsal exekutivn&iacute; př&iacute;kaz, kter&yacute; to Američanům zakazuje https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/putin-biden-sankce-donbas-rusko_2202220305_ere - takže tam može investovat Rusko, Č&iacute;na proste BRISC - Američania sa preusvaj&uacute; do Posla potichu...op&uacute;&scaron;taj&uacute; Ukrajinu

Poté, co byl dotlačen elitami k uznání republik, provédl cvičení jaderné triády (aby se báli), vytáhl elitáře do Rady bezpečnosti, aby se v plné kráse ukázali lidu, uznal republiky, požádal Dumu o povolení vstupu vojsk na území republik a pak ústy Nebenzji v OSN prohlásil:
"V podstatě se nic nestálo, Minské dohody platí, začněte je plnit a územní celistvost Ukrajiny může být zachována

Souhlasím s Taurusem, že na vnitroruské úrovni Putin celou věc rozehrál takovým způsobem, že vlastně neudělal nic jiného, než že splnil přání zrádných ruských elit vydávajících se za patrioty a "konečně" zlikvidoval ty "mrtvé" Minské dohody.
K tomu ukazuje i ta s Naryškinem geniálně sehraná scénka "schvalování připojení LDNR k Rusku" na oné veřejně vysílané bezpečnostní radě 21. února 2022, kde Naryškin na sebe vzal roli zrádného ruského patriota a ukázal jeho ubohost se všemi důsledky. Chytřejší pochopili, hloupější si dál budou myslet, že Naryškin je jejich člověk, který bude prosazovat připojení LDNR k Rusku jako v případě Krymu.
Dále stejným směrem ukazuje i Putinova včerejší (22. února 2022) tisková konference pro ruské novináře v Kremlu, kde Putin jasně řekl, že uznání LDNR znamená konec Minských dohod.
(viz včerejší první z řady příspěvků Bereniky k té tiskové konferenci, kde Berenika 18:17 hod: https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4890/rusko-vs-amerika-rusko-vs-nato-2/4#post-59077 cituje Putinova slova
Celé tie roky, ako sa včera tu v tejto sále počas zasadnutia Bezpečnostnej rady hovorilo, všetko zmarilo úsilie súčasných kyjevských úradov. Minské dohody boli preto zabité dávno pred včerajším uznaním ľudových republík Donbass

Zdá se, že Pjakin má naprostou pravdu, že v současné chvíli jsou největším nepřítelem Ruska ruské elitní klany (do značné míry otevřeně pracující na americkou státní elitu a likvidaci Ruska, ať už jako liberálové nebo patriasti). Takže Putin musí hrozbu klanů vyvažovat velmi opatrně a musí obezřetně jako judista jejich útoky proti Rusku obracet ve prospěch Ruska.


Jak ale píše výše Taurus, na mezinárovní úrovni Nebenzja v OSN jasně vysvětlil mezinárodně právní situaci s Minskými dohodami, jejichž obě strany jsou stále stejné, takže je teď, stejně jako dosud, míč na straně Kyjeva, aby začal plnit Minské dohody a jednat s LDNR.
Očekávám, že Lavrov při první možné příležitosti tento reálný stav Minských dohod potvrdí a s gustem se popase na překvapených tvářích západních "diplomatů".


Takže za mě Putin naprosto chirurgickým, přesně načasovaným tahem, připraveným v dialogu s globálním prediktorem, Čínou i dalšími hráči, ať už hrají vědomě či nevědomky ve prospěch toho, kdo zná více) na jedné straně splnil přání zrádných ruských klanů a zabil Minské dohody, ale na druhé straně je na mezinárodní úrovní pokropil živou vodou, protože plnění Minských dohod teď budou postupně stále naléhavěji vyžadovat rusofobní západní politici v domnění, že tím pracují proti Rusku.


Takže si myslím, že Pjakin může být spokojen, a že to dá v příštích OO najevo svým neopakovatelným způsobem, který bude plně odpovídat jeho stabilnímu místu v informačním poli.


[quote=&quot;pid:59144, uid:158&quot;]Pot&eacute;, co byl dotlačen elitami k uzn&aacute;n&iacute; republik, prov&eacute;dl cvičen&iacute; jadern&eacute; tri&aacute;dy (aby se b&aacute;li), vyt&aacute;hl elit&aacute;ře do Rady bezpečnosti, aby se v pln&eacute; kr&aacute;se uk&aacute;zali lidu, uznal republiky, pož&aacute;dal Dumu o povolen&iacute; vstupu vojsk na &uacute;zem&iacute; republik a pak &uacute;sty Nebenzji v OSN prohl&aacute;sil: &quot;V podstatě se nic nest&aacute;lo, Minsk&eacute; dohody plat&iacute;, začněte je plnit a &uacute;zemn&iacute; celistvost Ukrajiny může b&yacute;t zachov&aacute;na[/quote] Souhlas&iacute;m s Taurusem, že **na vnitrorusk&eacute; &uacute;rovni** Putin celou věc rozehr&aacute;l takov&yacute;m způsobem, že vlastně neudělal nic jin&eacute;ho, než že splnil př&aacute;n&iacute; zr&aacute;dn&yacute;ch rusk&yacute;ch elit vyd&aacute;vaj&iacute;c&iacute;ch se za patrioty a &quot;konečně&quot; zlikvidoval ty &quot;mrtv&eacute;&quot; Minsk&eacute; dohody. K tomu ukazuje i ta s Nary&scaron;kinem geni&aacute;lně sehran&aacute; sc&eacute;nka &quot;schvalov&aacute;n&iacute; připojen&iacute; LDNR k Rusku&quot; na on&eacute; veřejně vys&iacute;lan&eacute; bezpečnostn&iacute; radě 21. &uacute;nora 2022, kde Nary&scaron;kin na sebe vzal roli zr&aacute;dn&eacute;ho rusk&eacute;ho patriota a uk&aacute;zal jeho ubohost se v&scaron;emi důsledky. Chytřej&scaron;&iacute; pochopili, hloupěj&scaron;&iacute; si d&aacute;l budou myslet, že Nary&scaron;kin je jejich člověk, kter&yacute; bude prosazovat připojen&iacute; LDNR k Rusku jako v př&iacute;padě Krymu. D&aacute;le stejn&yacute;m směrem ukazuje i Putinova včerej&scaron;&iacute; (22. &uacute;nora 2022) tiskov&aacute; konference pro rusk&eacute; novin&aacute;ře v Kremlu, kde Putin jasně řekl, že uzn&aacute;n&iacute; LDNR znamen&aacute; konec Minsk&yacute;ch dohod. (viz včerej&scaron;&iacute; prvn&iacute; z řady př&iacute;spěvků Bereniky k t&eacute; tiskov&eacute; konferenci, kde Berenika 18:17 hod: https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4890/rusko-vs-amerika-rusko-vs-nato-2/4#post-59077 cituje Putinova slova [quote=&quot;pid:59077, uid:12&quot;]Cel&eacute; tie roky, ako sa včera tu v tejto s&aacute;le počas zasadnutia Bezpečnostnej rady hovorilo, v&scaron;etko zmarilo &uacute;silie s&uacute;časn&yacute;ch kyjevsk&yacute;ch &uacute;radov. Minsk&eacute; dohody boli preto zabit&eacute; d&aacute;vno pred včeraj&scaron;&iacute;m uznan&iacute;m ľudov&yacute;ch republ&iacute;k Donbass[/quote] Zd&aacute; se, že Pjakin m&aacute; naprostou pravdu, že v současn&eacute; chv&iacute;li jsou největ&scaron;&iacute;m nepř&iacute;telem Ruska rusk&eacute; elitn&iacute; klany (do značn&eacute; m&iacute;ry otevřeně pracuj&iacute;c&iacute; na americkou st&aacute;tn&iacute; elitu a likvidaci Ruska, ať už jako liber&aacute;lov&eacute; nebo patriasti). Takže Putin mus&iacute; hrozbu klanů vyvažovat velmi opatrně a mus&iacute; obezřetně jako judista jejich &uacute;toky proti Rusku obracet ve prospěch Ruska. Jak ale p&iacute;&scaron;e v&yacute;&scaron;e Taurus, **na mezin&aacute;rovn&iacute; &uacute;rovni** Nebenzja v OSN jasně vysvětlil mezin&aacute;rodně pr&aacute;vn&iacute; situaci s Minsk&yacute;mi dohodami, jejichž obě strany jsou st&aacute;le stejn&eacute;, takže je teď, stejně jako dosud, m&iacute;č na straně Kyjeva, aby začal plnit Minsk&eacute; dohody a jednat s LDNR. Oček&aacute;v&aacute;m, že Lavrov při prvn&iacute; možn&eacute; př&iacute;ležitosti tento re&aacute;ln&yacute; stav Minsk&yacute;ch dohod potvrd&iacute; a s gustem se popase na překvapen&yacute;ch tv&aacute;ř&iacute;ch z&aacute;padn&iacute;ch &quot;diplomatů&quot;. Takže za mě Putin naprosto chirurgick&yacute;m, přesně načasovan&yacute;m tahem, připraven&yacute;m v dialogu s glob&aacute;ln&iacute;m prediktorem, Č&iacute;nou i dal&scaron;&iacute;mi hr&aacute;či, ať už hraj&iacute; vědomě či nevědomky ve prospěch toho, kdo zn&aacute; v&iacute;ce) na jedn&eacute; straně splnil př&aacute;n&iacute; zr&aacute;dn&yacute;ch rusk&yacute;ch klanů a zabil Minsk&eacute; dohody, ale na druh&eacute; straně je na mezin&aacute;rodn&iacute; &uacute;rovn&iacute; pokropil živou vodou, protože plněn&iacute; Minsk&yacute;ch dohod teď budou postupně st&aacute;le nal&eacute;havěji vyžadovat rusofobn&iacute; z&aacute;padn&iacute; politici v domněn&iacute;, že t&iacute;m pracuj&iacute; proti Rusku. Takže si mysl&iacute;m, že Pjakin může b&yacute;t spokojen, a že to d&aacute; v př&iacute;&scaron;t&iacute;ch OO najevo sv&yacute;m neopakovateln&yacute;m způsobem, kter&yacute; bude plně odpov&iacute;dat jeho stabiln&iacute;mu m&iacute;stu v informačn&iacute;m poli.

Fidelo

Ještě dodám: A přitom si Putin ponechává volné ruce pro jakoukoli další možnou variantu vývoje.


Je&scaron;tě dod&aacute;m: A přitom si Putin ponech&aacute;v&aacute; voln&eacute; ruce pro jakoukoli dal&scaron;&iacute; možnou variantu v&yacute;voje.

Fidelo

Podle mého názoru ten Putinův krok je vlastně otevření dveří na Ukrajinu a Ukrajina tím přestala existovat, protože bud Kyjev bude pokračovat v ostřelování donbasu, pak to nevyhnutelně povede k válce a vzhledem k Ruským vojenským technologiím jako jsou prostředky radio elektronického boje ani nebude moc obětí, a nebo to Kyjev uzná, a pak se nevyhnutelně Ukrajina rozpadne zevnitř, protože tam je víc enkláv, které by se rády osamostatnily.


Podle m&eacute;ho n&aacute;zoru ten Putinův krok je vlastně otevřen&iacute; dveř&iacute; na Ukrajinu a Ukrajina t&iacute;m přestala existovat, protože bud Kyjev bude pokračovat v ostřelov&aacute;n&iacute; donbasu, pak to nevyhnutelně povede k v&aacute;lce a vzhledem k Rusk&yacute;m vojensk&yacute;m technologi&iacute;m jako jsou prostředky radio elektronick&eacute;ho boje ani nebude moc obět&iacute;, a nebo to Kyjev uzn&aacute;, a pak se nevyhnutelně Ukrajina rozpadne zevnitř, protože tam je v&iacute;c enkl&aacute;v, kter&eacute; by se r&aacute;dy osamostatnily.

Domnívám se, že po tom podrazáckém hlasování rossionských poslanců (proti nebylo ani dvacet), neměl na výběr. Tak to alespoň uhrál na samostatnost a nepřipojil, jak tlačili podpindosi, LNR a DNR k Ruské federaci.


Tým si len potvrdil, čo som napísal, že to rozhodnutie je problematické. Niektorí to nekriticky považujú za dobrý krok, lenže vynútené kroky sú málokedy dobré, väčšinou so sebou nesú rôzne problémy, ktoré bude treba riešiť v budúcnosti. Na niektoré som upozornil v komentári, na ktorý reaguješ. Hlavne liberáli tým dostali muníciu a naše argumenty majú vážnu trhlinu. Bežnému človenku nevysvetlíš pozadie týchto vecí. Osobne som aj ja sklamaný týmto krokom, pretože to porušuje to, čo Ruská federácia doteraz zastávala. Síce to nejako uhrajú, ale princíp bol porušený. RF si zašpinilo ruky.


[quote=&quot;pid:59134, uid:826&quot;]Domn&iacute;v&aacute;m se, že po tom podraz&aacute;ck&eacute;m hlasov&aacute;n&iacute; rossionsk&yacute;ch poslanců (proti nebylo ani dvacet), neměl na v&yacute;běr. Tak to alespoň uhr&aacute;l na samostatnost a nepřipojil, jak tlačili podpindosi, LNR a DNR k Rusk&eacute; federaci.[/quote] T&yacute;m si len potvrdil, čo som nap&iacute;sal, že to rozhodnutie je problematick&eacute;. Niektor&iacute; to nekriticky považuj&uacute; za dobr&yacute; krok, lenže vyn&uacute;ten&eacute; kroky s&uacute; m&aacute;lokedy dobr&eacute;, v&auml;č&scaron;inou so sebou nes&uacute; r&ocirc;zne probl&eacute;my, ktor&eacute; bude treba rie&scaron;iť v bud&uacute;cnosti. Na niektor&eacute; som upozornil v koment&aacute;ri, na ktor&yacute; reaguje&scaron;. Hlavne liber&aacute;li t&yacute;m dostali mun&iacute;ciu a na&scaron;e argumenty maj&uacute; v&aacute;žnu trhlinu. Bežn&eacute;mu človenku nevysvetl&iacute;&scaron; pozadie t&yacute;chto vec&iacute;. Osobne som aj ja sklaman&yacute; t&yacute;mto krokom, pretože to poru&scaron;uje to, čo Rusk&aacute; feder&aacute;cia doteraz zast&aacute;vala. S&iacute;ce to nejako uhraj&uacute;, ale princ&iacute;p bol poru&scaron;en&yacute;. RF si za&scaron;pinilo ruky.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 23. 2. 2022 o 11:35

Čína se postavila proti protiruským sankcím


Čínské ministerstvo zahraničí uvedlo, že republika je proti jakýmkoli jednostranným omezením vůči Rusku. Rezort tak odpověděl na otázku, zda se Čína chystá uvalit sankce na Rusko kvůli Ukrajině. V předvečer Ruské federace se postavila proti nezávislosti Tchaj-wanu na Číně.


„Ptáte se, zda Čína uvalí sankce na Rusko? Evidentně dostatečně nerozumíte politice čínské vlády... Čína se vždy staví proti nezákonným jednostranným sankcím,“ uvedla mluvčí čínského ministerstva zahraničí Hua Chunying.


Náměstkyně ukrajinského ministra zahraničí Emine Džaparovová již dříve uvedla, že Kyjev počítá s podporou Číny. "Spoléháme na podporu Čínské lidové republiky, včetně porozumění výzvám, kterým čelíme," řekla paní Džaparová na briefingu.
https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4890/rusko-vs-amerika-rusko-vs-nato-2/post-59182#post-59182


Tak. A už máme čínskou odpověď: Sankce proti Rusku jsou nezákonné.


**Č&iacute;na se postavila proti protirusk&yacute;m sankc&iacute;m** Č&iacute;nsk&eacute; ministerstvo zahranič&iacute; uvedlo, že republika je proti jak&yacute;mkoli jednostrann&yacute;m omezen&iacute;m vůči Rusku. Rezort tak odpověděl na ot&aacute;zku, zda se Č&iacute;na chyst&aacute; uvalit sankce na Rusko kvůli Ukrajině. V předvečer Rusk&eacute; federace se postavila proti nez&aacute;vislosti Tchaj-wanu na Č&iacute;ně. &bdquo;Pt&aacute;te se, zda Č&iacute;na uval&iacute; sankce na Rusko? Evidentně dostatečně nerozum&iacute;te politice č&iacute;nsk&eacute; vl&aacute;dy... Č&iacute;na se vždy stav&iacute; proti nez&aacute;konn&yacute;m jednostrann&yacute;m sankc&iacute;m,&ldquo; uvedla mluvč&iacute; č&iacute;nsk&eacute;ho ministerstva zahranič&iacute; Hua Chunying. N&aacute;městkyně ukrajinsk&eacute;ho ministra zahranič&iacute; Emine Džaparovov&aacute; již dř&iacute;ve uvedla, že Kyjev poč&iacute;t&aacute; s podporou Č&iacute;ny. &quot;Spol&eacute;h&aacute;me na podporu Č&iacute;nsk&eacute; lidov&eacute; republiky, včetně porozuměn&iacute; v&yacute;zv&aacute;m, kter&yacute;m čel&iacute;me,&quot; řekla pan&iacute; Džaparov&aacute; na briefingu. https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4890/rusko-vs-amerika-rusko-vs-nato-2/post-59182#post-59182 Tak. A už m&aacute;me č&iacute;nskou odpověď: **Sankce proti Rusku jsou nez&aacute;konn&eacute;.**

Rusko si zašpinilo ruky.

Když musíš nakládat s odpadem, těžko zůstaneš křišťálově čistý.


[quote=&quot;pid:59190, uid:623&quot;]Rusko si za&scaron;pinilo ruky.[/quote] Když mus&iacute;&scaron; nakl&aacute;dat s odpadem, těžko zůstane&scaron; kři&scaron;ť&aacute;lově čist&yacute;.

Když musíš nakládat s odpadem, těžko zůstaneš křišťálově čistý.


Súhlasím. Ale nič to nemení na tom, čo som napísal.


[quote=&quot;pid:59192, uid:826&quot;]Když mus&iacute;&scaron; nakl&aacute;dat s odpadem, těžko zůstane&scaron; kři&scaron;ť&aacute;lově čist&yacute;.[/quote] S&uacute;hlas&iacute;m. Ale nič to nemen&iacute; na tom, čo som nap&iacute;sal.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Súhlasím. Ale nič to nemení na tom, čo som napísal.

Také souhlasím, ale nic to nemění na tom, že viníkem a agresorem není Rusko.


[quote=&quot;pid:59195, uid:623&quot;]S&uacute;hlas&iacute;m. Ale nič to nemen&iacute; na tom, čo som nap&iacute;sal.[/quote] Tak&eacute; souhlas&iacute;m, ale nic to neměn&iacute; na tom, že vin&iacute;kem a agresorem nen&iacute; Rusko.

Také souhlasím, ale nic to nemění na tom, že viníkem a agresorem není Rusko.


Áno. A už to nechajme. smile


[quote=&quot;pid:59197, uid:826&quot;]Tak&eacute; souhlas&iacute;m, ale nic to neměn&iacute; na tom, že vin&iacute;kem a agresorem nen&iacute; Rusko.[/quote] &Aacute;no. A už to nechajme. :D
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

@Ogar Valach: Víš, co včera Putin odpověděl na (poslední) otázku novináře? Je to zajímavé a odpovídá to situaci.
Novinář se ptal ve smyslu, jestli se tímto krokem Rusko nepostavilo na stranu zla, jestli se ještě dá takovýto (silový¨krok považovat za dobro.
Putin odpověděl ve smyslu: "A kde je napsáno, že dobro musí být jen slabé? Vždyť může, být silné. Dobro se vždy musí umět ubránit."
To je tak jednoduchá a logická úvaha, že se člověk diví, proč si to neuvědomil sám. Protože je pravda, že ne všechno slabé je dobré a ne všechno silné je zlé. Tak proč tady na to skáčeme, že silový krok musí být něco zlého a špatného? Tam v té oblasti každičký rok ukři útočí a obyvatelé si nikde nejsou jisti životem. A když nepomáhají "řeči", tak musí pomoci "facka".
A další, co je podstatné:
Putinovi musí nejvíc záležet na tom, co si o vládních krocích myslí lidé doma. Doma musí mít podporu a pevná záda. A jestliže si obyvatelé Ruska myslí, že jde o dobrý krok a "bylo už na čase" - pak je úplně jedno, co si tu myslíme my tady - tedy - co si myslí "obyčejní lidé ČR a SR". V minulosti, vždy po nějakých těch ukřích provokacích, mi stačilo přečíst si diskuse, ve kterých sílila nevole vůči vládě. Prý - jen kecají, tvrdili, že nikdy neopouštějí vlastní lidi - a na Donbase jsou naši a my neděláme vůbec nic k jejich záchraně. Fuj, stydím se, hanba...

Lidé kolem Putina a Putin s nimi mají daleko větší info, než my. V současnosti už nejsou vpředu o krok, ale nejméně o pět. Takže jsem přesvědčená, že tento krok nebyl "nahonem", nějakou rychlou reakcí na situace - ale byl dlouhodobě chystaný, probraný ze všech stran se všemi partnery včetně Číny.


@Ogar Valach: V&iacute;&scaron;, co včera Putin odpověděl na (posledn&iacute;) ot&aacute;zku novin&aacute;ře? Je to zaj&iacute;mav&eacute; a odpov&iacute;d&aacute; to situaci. Novin&aacute;ř se ptal ve smyslu, jestli se t&iacute;mto krokem Rusko nepostavilo na stranu zla, jestli se je&scaron;tě d&aacute; takov&yacute;to (silov&yacute;&uml;krok považovat za dobro. Putin odpověděl ve smyslu: **&quot;A kde je naps&aacute;no, že dobro mus&iacute; b&yacute;t jen slab&eacute;? Vždyť může, b&yacute;t siln&eacute;. Dobro se vždy mus&iacute; umět ubr&aacute;nit.&quot;** To je tak jednoduch&aacute; a logick&aacute; &uacute;vaha, že se člověk div&iacute;, proč si to neuvědomil s&aacute;m. Protože je pravda, že ne v&scaron;echno slab&eacute; je dobr&eacute; a ne v&scaron;echno siln&eacute; je zl&eacute;. Tak proč tady na to sk&aacute;čeme, že silov&yacute; krok mus&iacute; b&yacute;t něco zl&eacute;ho a &scaron;patn&eacute;ho? Tam v t&eacute; oblasti každičk&yacute; rok ukři &uacute;toč&iacute; a obyvatel&eacute; si nikde nejsou jisti životem. A když nepom&aacute;haj&iacute; &quot;řeči&quot;, tak mus&iacute; pomoci &quot;facka&quot;. A dal&scaron;&iacute;, co je podstatn&eacute;: Putinovi mus&iacute; nejv&iacute;c z&aacute;ležet na tom, co si o vl&aacute;dn&iacute;ch kroc&iacute;ch mysl&iacute; lid&eacute; doma. **Doma mus&iacute; m&iacute;t podporu a pevn&aacute; z&aacute;da.** A jestliže si obyvatel&eacute; Ruska mysl&iacute;, že jde o dobr&yacute; krok a &quot;bylo už na čase&quot; - pak je &uacute;plně jedno, co si tu mysl&iacute;me my tady - tedy - co si mysl&iacute; &quot;obyčejn&iacute; lid&eacute; ČR a SR&quot;. V minulosti, vždy po nějak&yacute;ch těch ukř&iacute;ch provokac&iacute;ch, mi stačilo přeč&iacute;st si diskuse, ve kter&yacute;ch s&iacute;lila nevole vůči vl&aacute;dě. Pr&yacute; - jen kecaj&iacute;, tvrdili, že nikdy neopou&scaron;těj&iacute; vlastn&iacute; lidi - a na Donbase jsou na&scaron;i a my neděl&aacute;me vůbec nic k jejich z&aacute;chraně. Fuj, styd&iacute;m se, hanba... Lid&eacute; kolem Putina a Putin s nimi maj&iacute; daleko vět&scaron;&iacute; info, než my. V současnosti už nejsou vpředu o krok, ale nejm&eacute;ně o pět. Takže jsem přesvědčen&aacute;, že **tento krok nebyl &quot;nahonem&quot;, nějakou rychlou reakc&iacute; na situace - ale byl dlouhodobě chystan&yacute;, probran&yacute; ze v&scaron;ech stran se v&scaron;emi partnery včetně Č&iacute;ny.**
Upravené 23. 2. 2022 o 12:19

"A kde je napsáno, že dobro musí být jen slabé? Vždyť může, být silné. Dobro se vždy musí umět ubránit."


Áno, Slovania majú hájiť svoje záujmy. Veď už je konečne načase. Ale je jedno, akým to robia spôsobom? Nižšie načrtnem filozofické a principiálne otázky.


Prý - jen kecají, tvrdili, že nikdy neopouštějí vlastní lidi - a na Donbase jsou naši a my neděláme vůbec nic k jejich záchraně. Fuj, stydím se, hanba...


Vidno, ako nás dokázali rozdeliť. Ukrajinci nie sú Slovania? Sú. A všetci Slovania sú jeden národ. Aj tí osprostení a zmanipulovaní. Takže aj Ukrajinci sú naši.


Putinovi musí nejvíc záležet na tom, co si o vládních krocích myslí lidé doma. Doma musí mít podporu a pevná záda. A jestliže si obyvatelé Ruska myslí, že jde o dobrý krok a "bylo už na čase" - pak je úplně jedno, co si tu myslíme my tady - tedy - co si myslí "obyčejní lidé ČR a SR".


Ak si budú Maďari v Maďarsku myslieť, že je v poriadku zasiahnuť na území Slovenska, je jedno, čo si o tom budú myslieť Slováci? Nemyslím si.




Úvaha, ktorá nesúvisí priamo s týmto prípadom: Je možné hájiť dobro a uchýliť sa k nedobrým spôsobom? Inak povedané, účel svätí prostriedy, alebo prostriedky svätia účel? Je možné odvolávať sa na medzinárodné právo a zároveň toto právo porušiť? Úvahu staviam do filozofickej a principiálnej roviny, nie do roviny konkrétneho prípadu s uznaním Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky Ruskou federáciou a ďalšími.


[quote=&quot;pid:59203, uid:203&quot;]&quot;A kde je naps&aacute;no, že dobro mus&iacute; b&yacute;t jen slab&eacute;? Vždyť může, b&yacute;t siln&eacute;. Dobro se vždy mus&iacute; umět ubr&aacute;nit.&quot;[/quote] &Aacute;no, Slovania maj&uacute; h&aacute;jiť svoje z&aacute;ujmy. Veď už je konečne načase. Ale je jedno, ak&yacute;m to robia sp&ocirc;sobom? Niž&scaron;ie načrtnem filozofick&eacute; a principi&aacute;lne ot&aacute;zky. [quote=&quot;pid:59203, uid:203&quot;]Pr&yacute; - jen kecaj&iacute;, tvrdili, že nikdy neopou&scaron;těj&iacute; vlastn&iacute; lidi - a na Donbase jsou na&scaron;i a my neděl&aacute;me vůbec nic k jejich z&aacute;chraně. Fuj, styd&iacute;m se, hanba...[/quote] Vidno, ako n&aacute;s dok&aacute;zali rozdeliť. Ukrajinci nie s&uacute; Slovania? S&uacute;. A v&scaron;etci Slovania s&uacute; **jeden** n&aacute;rod. Aj t&iacute; osprosten&iacute; a zmanipulovan&iacute;. Takže aj Ukrajinci s&uacute; **na&scaron;i**. [quote=&quot;pid:59203, uid:203&quot;]Putinovi mus&iacute; nejv&iacute;c z&aacute;ležet na tom, co si o vl&aacute;dn&iacute;ch kroc&iacute;ch mysl&iacute; lid&eacute; doma. Doma mus&iacute; m&iacute;t podporu a pevn&aacute; z&aacute;da. A jestliže si obyvatel&eacute; Ruska mysl&iacute;, že jde o dobr&yacute; krok a &quot;bylo už na čase&quot; - pak je &uacute;plně jedno, co si tu mysl&iacute;me my tady - tedy - co si mysl&iacute; &quot;obyčejn&iacute; lid&eacute; ČR a SR&quot;.[/quote] Ak si bud&uacute; Maďari v Maďarsku myslieť, že je v poriadku zasiahnuť na &uacute;zem&iacute; Slovenska, je jedno, čo si o tom bud&uacute; myslieť Slov&aacute;ci? Nemysl&iacute;m si. --- **&Uacute;vaha, ktor&aacute; nes&uacute;vis&iacute; priamo s t&yacute;mto pr&iacute;padom:** Je možn&eacute; h&aacute;jiť dobro a uch&yacute;liť sa k nedobr&yacute;m sp&ocirc;sobom? Inak povedan&eacute;, &uacute;čel sv&auml;t&iacute; prostriedy, alebo prostriedky sv&auml;tia &uacute;čel? Je možn&eacute; odvol&aacute;vať sa na medzin&aacute;rodn&eacute; pr&aacute;vo a z&aacute;roveň toto pr&aacute;vo poru&scaron;iť? &Uacute;vahu staviam do filozofickej a principi&aacute;lnej roviny, nie do roviny konkr&eacute;tneho pr&iacute;padu s uznan&iacute;m Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky Ruskou feder&aacute;ciou a ďal&scaron;&iacute;mi.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 23. 2. 2022 o 12:34

Erdogan řekl, že Turecko nemůže opustit Ruskou federaci, navzdory zhoršení situace na Ukrajině


Turecko nemá příležitost opustit Rusko, navzdory vyhrocení situace na Ukrajině. Tureckým novinářům to na palubě letadla po návratu ze Senegalu oznámil prezident republiky Tayyip Erdogan.


"Turecko se nemůže rozhodnout ve prospěch Ruska nebo Ukrajiny. Jsme zaměřeni na takové kroky [k vyřešení situace], které by vyřešily tento problém, aniž by poškodily naše vazby s těmito zeměmi," citovala ve středu Anadolu tureckého vůdce .


Erdogan řekl, že očekává jednání s Putinem po jednání s partnery v NATO.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13818775


Erdogan asi chce dělat "holuba míru" mezi RF a NATO.


Erdogan řekl, že Turecko nemůže opustit Ruskou federaci, navzdory zhor&scaron;en&iacute; situace na Ukrajině Turecko nem&aacute; př&iacute;ležitost opustit Rusko, navzdory vyhrocen&iacute; situace na Ukrajině. Tureck&yacute;m novin&aacute;řům to na palubě letadla po n&aacute;vratu ze Senegalu ozn&aacute;mil prezident republiky Tayyip Erdogan. &quot;Turecko se nemůže rozhodnout ve prospěch Ruska nebo Ukrajiny. Jsme zaměřeni na takov&eacute; kroky [k vyře&scaron;en&iacute; situace], kter&eacute; by vyře&scaron;ily tento probl&eacute;m, aniž by po&scaron;kodily na&scaron;e vazby s těmito zeměmi,&quot; citovala ve středu Anadolu tureck&eacute;ho vůdce . Erdogan řekl, že oček&aacute;v&aacute; jedn&aacute;n&iacute; s Putinem po jedn&aacute;n&iacute; s partnery v NATO. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13818775 Erdogan asi chce dělat &quot;holuba m&iacute;ru&quot; mezi RF a NATO.

Je možné hájiť dobro a uchýliť sa k nedobrým spôsobom?

Když už jsme na fóru KSB, tak si možná můžeme dovolit tvrdit, že dobro=činnost v souladu s božím záměrem. A za sebe si dovolím tvrdit, že v případě NUTNOSTI se tyto hodnoty MUSÍ bránit VŠEMI PROSTŘEDKY, i těmi nejprimitivnějšími. A takovým zpsobem, aby si to nositel nekompatibilní infomace hodně dlouho pamatoval.


Je možné odvolávať sa na medzinárodné právo a zároveň toto právo porušiť?

Záleží na tom, kdo je zákonodárcem (a exekutorem). Není jím náhodou koncepce GP?


[quote=&quot;pid:59206, uid:623&quot;]Je možn&eacute; h&aacute;jiť dobro a uch&yacute;liť sa k nedobr&yacute;m sp&ocirc;sobom?[/quote] Když už jsme na f&oacute;ru KSB, tak si možn&aacute; můžeme dovolit tvrdit, že **dobro=činnost v souladu s bož&iacute;m z&aacute;měrem.** A za sebe si dovol&iacute;m tvrdit, že v př&iacute;padě NUTNOSTI se tyto hodnoty MUS&Iacute; br&aacute;nit V&Scaron;EMI PROSTŘEDKY, i těmi nejprimitivněj&scaron;&iacute;mi. A takov&yacute;m zpsobem, aby si to nositel nekompatibiln&iacute; infomace hodně dlouho pamatoval. [quote=&quot;pid:59206, uid:623&quot;]Je možn&eacute; odvol&aacute;vať sa na medzin&aacute;rodn&eacute; pr&aacute;vo a z&aacute;roveň toto pr&aacute;vo poru&scaron;iť?[/quote] Z&aacute;lež&iacute; na tom, kdo je z&aacute;konod&aacute;rcem (a exekutorem). Nen&iacute; j&iacute;m n&aacute;hodou koncepce GP?

Ale je jedno, akým to robia spôsobom?

Já na tom způsobu nevidím nic špatného, podlého, nečistého. V čem to vidíš ty?
Takže aj Ukrajinci sú naši.

Samozřejmě. Ale Ukrajinci si to nemyslí. Ty vymyté hlavy mají oni a pokládají (nejen) Rusy za své nepřátele. Nepřítel je pro ně každý s jiným názorem. Nebo snad - pokládal bys Čechy za "své", kdyby odstřelovali vaši hranici se všemi obydlenými místy kolem? Jaký bys měl vztah k Čechům, kdyby víc jak 8 let páchali na Slovácích genocidu? A také bychom mohli tvrdit cosi o "právu", když slovenské území kdysi patřilo k českému (a moravskému, slezskému).
Takže ak si budú Maďari v Maďarsku myslieť, že je v poriadku zasiahnuť na území Slovenska,

Až budete vyvražďovat maďarskou menšinu, až jim pod tvrdými tresty zakážete mluvit maďarsky, až je budete vraždit, upalovat, pořádat na ně hony - pak ANO.


[quote=&quot;pid:59206, uid:623&quot;]Ale je jedno, ak&yacute;m to robia sp&ocirc;sobom?[/quote] J&aacute; na tom způsobu nevid&iacute;m nic &scaron;patn&eacute;ho, podl&eacute;ho, nečist&eacute;ho. V čem to vid&iacute;&scaron; ty? [quote=&quot;pid:59206, uid:623&quot;]Takže aj Ukrajinci s&uacute; na&scaron;i.[/quote] Samozřejmě. Ale Ukrajinci si to nemysl&iacute;. Ty vymyt&eacute; hlavy maj&iacute; oni a pokl&aacute;daj&iacute; (nejen) Rusy za sv&eacute; nepř&aacute;tele. Nepř&iacute;tel je pro ně každ&yacute; s jin&yacute;m n&aacute;zorem. Nebo snad - pokl&aacute;dal bys Čechy za &quot;sv&eacute;&quot;, kdyby odstřelovali va&scaron;i hranici se v&scaron;emi obydlen&yacute;mi m&iacute;sty kolem? Jak&yacute; bys měl vztah k Čechům, kdyby v&iacute;c jak 8 let p&aacute;chali na Slov&aacute;c&iacute;ch genocidu? A tak&eacute; bychom mohli tvrdit cosi o &quot;pr&aacute;vu&quot;, když slovensk&eacute; &uacute;zem&iacute; kdysi patřilo k česk&eacute;mu (a moravsk&eacute;mu, slezsk&eacute;mu). [quote=&quot;pid:59206, uid:623&quot;]Takže ak si bud&uacute; Maďari v Maďarsku myslieť, že je v poriadku zasiahnuť na &uacute;zem&iacute; Slovenska,[/quote] Až budete vyvražďovat maďarskou men&scaron;inu, až jim pod tvrd&yacute;mi tresty zak&aacute;žete mluvit maďarsky, až je budete vraždit, upalovat, poř&aacute;dat na ně hony - **pak ANO.**

Čína se postavila proti protiruským sankcím


ještě dnes o Číně:


https://www.reuters.com/world/asia-pacific/taiwan-says-must-raise-alertness-over-ukraine-crisis-2022-02-23/


Tchaj-wan "není Ukrajina" a vždy byl neoddělitelnou součástí Číny, uvedlo ve středu čínské ministerstvo zahraničí, zatímco tchajwanská prezidentka Tsai Ing-wen vyzvala ostrov, aby v reakci na krizi zvýšil ostražitost v oblasti vojenských aktivit.


Komentáře přišly poté, co britský premiér Boris Johnson minulý týden upozornil na riziko pro Tchaj-wan ve svém varování před škodlivými celosvětovými důsledky, pokud západní země nesplní své sliby podpořit nezávislost Ukrajiny.


Čína, která si nárokuje Tchaj-wan jako své území, v posledních dvou letech zvýšila vojenskou aktivitu v blízkosti samosprávného ostrova, ačkoli Tchaj-wan v poslední době, kdy se zvýšilo napětí kvůli Ukrajině, žádné neobvyklé manévry čínských sil nezaznamenal.


Mluvčí ministerstva zahraničí Hua Chunying v Pekingu odmítla jakoukoli souvislost mezi otázkami Ukrajiny a Tchaj-wanu.


"Tchaj-wan není Ukrajina," řekla. "Tchaj-wan byl vždy nezcizitelnou součástí Číny. To je nezpochybnitelný právní a historický fakt."


Otázka Tchaj-wanu je pozůstatkem občanské války, ale celistvost Číny nikdy neměla být a nebyla ohrožena, dodala Chua.


Poražená vláda Čínské republiky uprchla na Tchaj-wan v roce 1949 po prohrané občanské válce s komunisty, kteří založili Čínskou lidovou republiku.


Tchajwanská vláda důrazně odmítá územní nároky Číny. Tsai tvrdí, že Tchaj-wan je nezávislý stát s názvem Čínská republika, který zůstává oficiálním názvem Tchaj-wanu.


Všechny bezpečnostní a vojenské jednotky "musí zvýšit dohled a včasné varování před vojenským vývojem v okolí Tchajwanského průlivu", řekla Tsai na zasedání pracovní skupiny pro ukrajinskou krizi, kterou zřídila její Rada národní bezpečnosti.


Tchaj-wan a Ukrajina se zásadně liší z hlediska geostrategie, geografie a mezinárodních dodavatelských řetězců, dodala v podrobnostech ze zasedání, které poskytl její úřad.


"Tváří v tvář zahraničním silám, které mají v úmyslu manipulovat situací na Ukrajině a ovlivnit morálku tchajwanské společnosti, však musí všechny vládní složky posílit prevenci kognitivní války rozpoutané zahraničními silami a místními kolaboranty," citovala Tsai.


V prohlášení nebyla jmenovitě zmíněna Čína, která však představuje nejvýznamnější vojenskou hrozbu, jíž Tchaj-wan čelí.


Tsai vyjádřila "soucit" se situací Ukrajiny kvůli vojenské hrozbě, které ostrov čelí ze strany Číny. číst více


[quote=&quot;pid:59191, uid:158&quot;]Č&iacute;na se postavila proti protirusk&yacute;m sankc&iacute;m[/quote] je&scaron;tě dnes o Č&iacute;ně: https://www.reuters.com/world/asia-pacific/taiwan-says-must-raise-alertness-over-ukraine-crisis-2022-02-23/ **Tchaj-wan &quot;nen&iacute; Ukrajina&quot; a vždy byl neoddělitelnou souč&aacute;st&iacute; Č&iacute;ny, uvedlo ve středu č&iacute;nsk&eacute; ministerstvo zahranič&iacute;**, zat&iacute;mco tchajwansk&aacute; prezidentka Tsai Ing-wen vyzvala ostrov, aby v reakci na krizi zv&yacute;&scaron;il ostražitost v oblasti vojensk&yacute;ch aktivit. Koment&aacute;ře při&scaron;ly pot&eacute;, co britsk&yacute; premi&eacute;r Boris Johnson minul&yacute; t&yacute;den upozornil na riziko pro Tchaj-wan ve sv&eacute;m varov&aacute;n&iacute; před &scaron;kodliv&yacute;mi celosvětov&yacute;mi důsledky, pokud z&aacute;padn&iacute; země nespln&iacute; sv&eacute; sliby podpořit nez&aacute;vislost Ukrajiny. Č&iacute;na, kter&aacute; si n&aacute;rokuje Tchaj-wan jako sv&eacute; &uacute;zem&iacute;, v posledn&iacute;ch dvou letech zv&yacute;&scaron;ila vojenskou aktivitu v bl&iacute;zkosti samospr&aacute;vn&eacute;ho ostrova, ačkoli Tchaj-wan v posledn&iacute; době, kdy se zv&yacute;&scaron;ilo napět&iacute; kvůli Ukrajině, ž&aacute;dn&eacute; neobvykl&eacute; man&eacute;vry č&iacute;nsk&yacute;ch sil nezaznamenal. Mluvč&iacute; ministerstva zahranič&iacute; Hua Chunying v Pekingu odm&iacute;tla jakoukoli souvislost mezi ot&aacute;zkami Ukrajiny a Tchaj-wanu. &quot;Tchaj-wan nen&iacute; Ukrajina,&quot; řekla. &quot;Tchaj-wan byl vždy nezcizitelnou souč&aacute;st&iacute; Č&iacute;ny. To je nezpochybniteln&yacute; pr&aacute;vn&iacute; a historick&yacute; fakt.&quot; Ot&aacute;zka Tchaj-wanu je pozůstatkem občansk&eacute; v&aacute;lky, ale celistvost Č&iacute;ny nikdy neměla b&yacute;t a nebyla ohrožena, dodala Chua. Poražen&aacute; vl&aacute;da Č&iacute;nsk&eacute; republiky uprchla na Tchaj-wan v roce 1949 po prohran&eacute; občansk&eacute; v&aacute;lce s komunisty, kteř&iacute; založili Č&iacute;nskou lidovou republiku. Tchajwansk&aacute; vl&aacute;da důrazně odm&iacute;t&aacute; &uacute;zemn&iacute; n&aacute;roky Č&iacute;ny. Tsai tvrd&iacute;, že Tchaj-wan je nez&aacute;visl&yacute; st&aacute;t s n&aacute;zvem Č&iacute;nsk&aacute; republika, kter&yacute; zůst&aacute;v&aacute; ofici&aacute;ln&iacute;m n&aacute;zvem Tchaj-wanu. V&scaron;echny bezpečnostn&iacute; a vojensk&eacute; jednotky &quot;mus&iacute; zv&yacute;&scaron;it dohled a včasn&eacute; varov&aacute;n&iacute; před vojensk&yacute;m v&yacute;vojem v okol&iacute; Tchajwansk&eacute;ho průlivu&quot;, řekla Tsai na zased&aacute;n&iacute; pracovn&iacute; skupiny pro ukrajinskou krizi, kterou zř&iacute;dila jej&iacute; Rada n&aacute;rodn&iacute; bezpečnosti. Tchaj-wan a Ukrajina se z&aacute;sadně li&scaron;&iacute; z hlediska geostrategie, geografie a mezin&aacute;rodn&iacute;ch dodavatelsk&yacute;ch řetězců, dodala v podrobnostech ze zased&aacute;n&iacute;, kter&eacute; poskytl jej&iacute; &uacute;řad. &quot;Tv&aacute;ř&iacute; v tv&aacute;ř zahraničn&iacute;m sil&aacute;m, kter&eacute; maj&iacute; v &uacute;myslu manipulovat situac&iacute; na Ukrajině a ovlivnit mor&aacute;lku tchajwansk&eacute; společnosti, v&scaron;ak mus&iacute; v&scaron;echny vl&aacute;dn&iacute; složky pos&iacute;lit prevenci kognitivn&iacute; v&aacute;lky rozpoutan&eacute; zahraničn&iacute;mi silami a m&iacute;stn&iacute;mi kolaboranty,&quot; citovala Tsai. V prohl&aacute;&scaron;en&iacute; nebyla jmenovitě zm&iacute;něna Č&iacute;na, kter&aacute; v&scaron;ak představuje nejv&yacute;znamněj&scaron;&iacute; vojenskou hrozbu, j&iacute;ž Tchaj-wan čel&iacute;. Tsai vyj&aacute;dřila &quot;soucit&quot; se situac&iacute; Ukrajiny kvůli vojensk&eacute; hrozbě, kter&eacute; ostrov čel&iacute; ze strany Č&iacute;ny. č&iacute;st v&iacute;ce

Osobne som aj ja sklamaný týmto krokom, pretože to porušuje to, čo Ruská federácia doteraz zastávala.

Ruská federace a Rusko obecně především popřelo jí a ruské mentalitě okolním světem obecně přisuzovaný princip, že "sere" na lidi, kteří stojí na hraně smrti, na jednotlivce podle rčení "nas mnogo".
Dnes jsem četl výborný analytický vhled u Vlka. Zvlášť se mi líbila tato pasáž která ukazovala, jaké dilema muselo ruské vedení řešit:
Nicméně, ať to bude tak či tak, je jasné, že Moskva nutně vzala ony sankce v úvahu, když rozhodovala zda Donbas uzná nebo ne. Byl bych si ještě včera vsadil proti. Nicméně evidentně Rusové došli k názoru, že jim zbývá už jen výběr ze dvou špatných řešení
republiky uznat a přijmout sankce
nebo
republiky /zatím/ neuznat a riskovat velkou kyjevskou ofenzivu, k níž se evidentně schylovalo, přijmout eventualitu, že Ukři opolčence rychle převálcují a tím zinkasovat velkou porážku nebo v poslední možné minutě do konfliktu zasáhnout, Ukry zastavit a západní sankce stejně zinkasovat. Jenže s velkými oběťmi obyvatel Donbasu i ruské armády.
Takže Putin neviděl způsob, jak se sankcím vyhnout. Volil opravdu jen mezi dvěma špatnými řešeními. A jako horší mu vyšlo čekat se založenýma rukama na invazi Ukrů. Těžká volba, kterou mu nezávidím.
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2022/02/23/ukrajina-den-po-te/
(dle mého Putin v dané chvíli nic moc neřešil, protože tyto scénáře a varianty už měli dopředu zpracované a jen operativně korigovali dílčí záležitosti. Putin a jeho tým (ne)stáli před volbou obětování pověsti Ruska, moci minského formátu a životů obyvatelstva na Donbasu a Lugansku. Rozhodli se pro životy donbaského a luganského obyvatelstva a "obětovali pověst Ruska jako mírumilovné země" díky téměř bezmezné globální moci a vlivu západních sdělovadel a obětovali i minský formát. Podle mě se rozhodli dobře a správně. Mám už po této události na krku několik slovních soubojů se svými názorovými protivníky. Doporučuji lidem z tohoto fóra, kteří se účastní slovních a názorových přestřelek v kyberprostoru, přečtěte si vlkovy komentáře, já v nich našel spousty použitelné munice pro tento účel. Jako například obsazení Grenady a popravu zákonně a demokraticky zvoleného prezidenta Grenady Bishopa ...


[quote=&quot;pid:59190, uid:623&quot;]Osobne som aj ja sklaman&yacute; t&yacute;mto krokom, pretože to poru&scaron;uje to, čo Rusk&aacute; feder&aacute;cia doteraz zast&aacute;vala.[/quote] Rusk&aacute; federace a Rusko obecně předev&scaron;&iacute;m popřelo j&iacute; a rusk&eacute; mentalitě okoln&iacute;m světem obecně přisuzovan&yacute; princip, že &quot;sere&quot; na lidi, kteř&iacute; stoj&iacute; na hraně smrti, na jednotlivce podle rčen&iacute; &quot;nas mnogo&quot;. Dnes jsem četl v&yacute;born&yacute; analytick&yacute; vhled u Vlka. Zvl&aacute;&scaron;ť se mi l&iacute;bila tato pas&aacute;ž kter&aacute; ukazovala, jak&eacute; dilema muselo rusk&eacute; veden&iacute; ře&scaron;it: Nicm&eacute;ně, ať to bude tak či tak, je jasn&eacute;, že Moskva nutně vzala ony sankce v &uacute;vahu, když rozhodovala zda Donbas uzn&aacute; nebo ne. Byl bych si je&scaron;tě včera vsadil proti. Nicm&eacute;ně evidentně Rusov&eacute; do&scaron;li k n&aacute;zoru, že jim zb&yacute;v&aacute; už jen v&yacute;běr ze dvou &scaron;patn&yacute;ch ře&scaron;en&iacute; republiky uznat a přijmout sankce nebo republiky /zat&iacute;m/ neuznat a riskovat velkou kyjevskou ofenzivu, k n&iacute;ž se evidentně schylovalo, přijmout eventualitu, že Ukři opolčence rychle přev&aacute;lcuj&iacute; a t&iacute;m zinkasovat velkou por&aacute;žku nebo v posledn&iacute; možn&eacute; minutě do konfliktu zas&aacute;hnout, Ukry zastavit a z&aacute;padn&iacute; sankce stejně zinkasovat. Jenže s velk&yacute;mi oběťmi obyvatel Donbasu i rusk&eacute; arm&aacute;dy. Takže Putin neviděl způsob, jak se sankc&iacute;m vyhnout. Volil opravdu jen mezi dvěma &scaron;patn&yacute;mi ře&scaron;en&iacute;mi. A jako hor&scaron;&iacute; mu vy&scaron;lo čekat se založen&yacute;ma rukama na invazi Ukrů. Těžk&aacute; volba, kterou mu nez&aacute;vid&iacute;m. https://vlkovobloguje.wordpress.com/2022/02/23/ukrajina-den-po-te/ (dle m&eacute;ho Putin v dan&eacute; chv&iacute;li nic moc neře&scaron;il, protože tyto sc&eacute;n&aacute;ře a varianty už měli dopředu zpracovan&eacute; a jen operativně korigovali d&iacute;lč&iacute; z&aacute;ležitosti. Putin a jeho t&yacute;m (ne)st&aacute;li před volbou obětov&aacute;n&iacute; pověsti Ruska, moci minsk&eacute;ho form&aacute;tu a životů obyvatelstva na Donbasu a Lugansku. Rozhodli se pro životy donbask&eacute;ho a lugansk&eacute;ho obyvatelstva a &quot;obětovali pověst Ruska jako m&iacute;rumilovn&eacute; země&quot; d&iacute;ky t&eacute;měř bezmezn&eacute; glob&aacute;ln&iacute; moci a vlivu z&aacute;padn&iacute;ch sdělovadel a obětovali i minsk&yacute; form&aacute;t. Podle mě se rozhodli dobře a spr&aacute;vně. M&aacute;m už po t&eacute;to ud&aacute;losti na krku několik slovn&iacute;ch soubojů se sv&yacute;mi n&aacute;zorov&yacute;mi protivn&iacute;ky. Doporučuji lidem z tohoto f&oacute;ra, kteř&iacute; se &uacute;častn&iacute; slovn&iacute;ch a n&aacute;zorov&yacute;ch přestřelek v kyberprostoru, přečtěte si vlkovy koment&aacute;ře, j&aacute; v nich na&scaron;el spousty použiteln&eacute; munice pro tento &uacute;čel. Jako např&iacute;klad obsazen&iacute; Grenady a popravu z&aacute;konně a demokraticky zvolen&eacute;ho prezidenta Grenady Bishopa ...
Upravené 23. 2. 2022 o 12:57

Úvaha, ktorá nesúvisí priamo s týmto prípadom: Je možné hájiť dobro a uchýliť sa k nedobrým spôsobom? Inak povedané, účel svätí prostriedy, alebo prostriedky svätia účel? Je možné odvolávať sa na medzinárodné právo a zároveň toto právo porušiť? Úvahu staviam do filozofickej a principiálnej roviny, nie do roviny konkrétneho prípadu s uznaním Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky Ruskou federáciou a ďalšími.


Tvé otázky na mě působí jako snaha o rozdělení dobra a zla na černou a bílou (neříkám, že to tak rozděluješ ty, jen reaguji na ty otázky). Prostě odpověď je šedá.
Někde jsem kdysi četl, jak se ptali Buddhy, jestli je v pořádku lhát a on odpověděl, že to v pořádku není, že lhaní vám zabraňuje v tom najít podstatnou PRAVDU. ALE je v pořádku lhát, když pravdu někomu ublížíte. Jako příklad uváděl příběh lovců, kteří pronásledují zvíře. Zvíře proběhne kolem tebe a lovci se tě zeptají, kam to zvíře běželo a ty jim zalžeš a pošleš je jiným směrem.
Stejně je to i s jeho příběhem o struně na hudebním nástroji, kdy struna nesmí být ani povolená (pak nástroj nehraje) ani přepnutá (pak praskne). Odpověď je mezi.


Edit: Ještě mě napadla hluboká myšlenky věty: "Z hlediska vyššího principu mravního, vražda na tyranu není zločinem."


[quote=&quot;pid:59206, uid:623&quot;]&Uacute;vaha, ktor&aacute; nes&uacute;vis&iacute; priamo s t&yacute;mto pr&iacute;padom: Je možn&eacute; h&aacute;jiť dobro a uch&yacute;liť sa k nedobr&yacute;m sp&ocirc;sobom? Inak povedan&eacute;, &uacute;čel sv&auml;t&iacute; prostriedy, alebo prostriedky sv&auml;tia &uacute;čel? Je možn&eacute; odvol&aacute;vať sa na medzin&aacute;rodn&eacute; pr&aacute;vo a z&aacute;roveň toto pr&aacute;vo poru&scaron;iť? &Uacute;vahu staviam do filozofickej a principi&aacute;lnej roviny, nie do roviny konkr&eacute;tneho pr&iacute;padu s uznan&iacute;m Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky Ruskou feder&aacute;ciou a ďal&scaron;&iacute;mi.[/quote] Tv&eacute; ot&aacute;zky na mě působ&iacute; jako snaha o rozdělen&iacute; dobra a zla na černou a b&iacute;lou (neř&iacute;k&aacute;m, že to tak rozděluje&scaron; ty, jen reaguji na ty ot&aacute;zky). Prostě odpověď je &scaron;ed&aacute;. Někde jsem kdysi četl, jak se ptali Buddhy, jestli je v poř&aacute;dku lh&aacute;t a on odpověděl, že to v poř&aacute;dku nen&iacute;, že lhan&iacute; v&aacute;m zabraňuje v tom naj&iacute;t podstatnou PRAVDU. ALE je v poř&aacute;dku lh&aacute;t, když pravdu někomu ubl&iacute;ž&iacute;te. Jako př&iacute;klad uv&aacute;děl př&iacute;běh lovců, kteř&iacute; pron&aacute;sleduj&iacute; zv&iacute;ře. Zv&iacute;ře proběhne kolem tebe a lovci se tě zeptaj&iacute;, kam to zv&iacute;ře běželo a ty jim zalže&scaron; a po&scaron;le&scaron; je jin&yacute;m směrem. Stejně je to i s jeho př&iacute;během o struně na hudebn&iacute;m n&aacute;stroji, kdy struna nesm&iacute; b&yacute;t ani povolen&aacute; (pak n&aacute;stroj nehraje) ani přepnut&aacute; (pak praskne). Odpověď je mezi. Edit: Je&scaron;tě mě napadla hlubok&aacute; my&scaron;lenky věty: &quot;Z hlediska vy&scaron;&scaron;&iacute;ho principu mravn&iacute;ho, vražda na tyranu nen&iacute; zločinem.&quot;
Upravené 23. 2. 2022 o 13:02

Když už jsme na fóru KSB, tak si možná můžeme dovolit tvrdit, že dobro=činnost v souladu s božím záměrem. A za sebe si dovolím tvrdit, že v případě NUTNOSTI se tyto hodnoty MUSÍ bránit VŠEMI PROSTŘEDKY, i těmi nejprimitivnějšími. A takovým zpsobem, aby si to nositel nekompatibilní infomace hodně dlouho pamatoval.


Súhlasím. Z pohľadu vyššej pravdy je to tak ako píšeš. Dobrý postreh. Z pohľadu pozemského stavu vecí je to problematické. OSN bola vytvorená globálnym prediktorom, ale Rusko sa ju už desaťročia snaží viac či menej úspešne využívať vo svoj prospech a aj v prospech iných. Desaťročia sa odvolávali na medzinárodné právo a teraz ho porušili. Porušili vlastné princípy. Nič viac a nič menej. Nezakrývajme si oči pred nepríjemnými faktami len preto, že máme Rusko radi.


Já na tom způsobu nevidím nic špatného, podlého, nečistého. V čem to vidíš ty?


Nebo snad - pokládal bys Čechy za "své", kdyby odstřelovali vaši hranici se všemi obydlenými místy kolem?


Áno, považoval by som to za občiansku vojnu a príčinu videl v tom, kto nás proti sebe poštval. Rusi na Ukrajine predsa môžu odísť do Ruska. Rusko je veľké a dokáže sa postarať o "svojich", ako to hovoria ruskí občania. V https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4936/ukrajina-a-dlr-amp-llr/3#post-59207 som načrtol možno naivný, ale nenásilný spôsob riešenia problému. Riešenie zvolené Vladimírom Putinom považujem za problematické.


A také bychom mohli tvrdit cosi o "právu", když slovenské
území kdysi patřilo k českému (a moravskému, slezskému).


Stačí ísť viac dozadu a vy ste patrili k nám, ak to chceš takto oddeľovať. V skutočnosti sme jeden národ. Dokonca aj tí Maďarí sú geneticky Slovania, prevažne Slováci. Takže aj Maďari sú naši, aj keď sa tomu budú brániť. Podobne ako Ukrajinci.


Až budete vyvražďovat maďarskou menšinu, až jim pod tvrdými tresty zakážete mluvit maďarsky, až je budete vraždit, upalovat, pořádat na ně hony - pak ANO.


Podstatu vidíš ty. Lenže precedens bol zavedený.


[quote=&quot;pid:59209, uid:826&quot;]Když už jsme na f&oacute;ru KSB, tak si možn&aacute; můžeme dovolit tvrdit, že dobro=činnost v souladu s bož&iacute;m z&aacute;měrem. A za sebe si dovol&iacute;m tvrdit, že v př&iacute;padě NUTNOSTI se tyto hodnoty MUS&Iacute; br&aacute;nit V&Scaron;EMI PROSTŘEDKY, i těmi nejprimitivněj&scaron;&iacute;mi. A takov&yacute;m zpsobem, aby si to nositel nekompatibiln&iacute; infomace hodně dlouho pamatoval.[/quote] S&uacute;hlas&iacute;m. Z pohľadu vy&scaron;&scaron;ej pravdy je to tak ako p&iacute;&scaron;e&scaron;. Dobr&yacute; postreh. Z pohľadu pozemsk&eacute;ho stavu vec&iacute; je to problematick&eacute;. OSN bola vytvoren&aacute; glob&aacute;lnym prediktorom, ale Rusko sa ju už desaťročia snaž&iacute; viac či menej &uacute;spe&scaron;ne využ&iacute;vať vo svoj prospech a aj v prospech in&yacute;ch. Desaťročia sa odvol&aacute;vali na medzin&aacute;rodn&eacute; pr&aacute;vo a teraz ho poru&scaron;ili. Poru&scaron;ili vlastn&eacute; princ&iacute;py. Nič viac a nič menej. Nezakr&yacute;vajme si oči pred nepr&iacute;jemn&yacute;mi faktami len preto, že m&aacute;me Rusko radi. [quote=&quot;pid:59211, uid:203&quot;]J&aacute; na tom způsobu nevid&iacute;m nic &scaron;patn&eacute;ho, podl&eacute;ho, nečist&eacute;ho. V čem to vid&iacute;&scaron; ty?[/quote] [quote=&quot;pid:59211, uid:203&quot;]Nebo snad - pokl&aacute;dal bys Čechy za &quot;sv&eacute;&quot;, kdyby odstřelovali va&scaron;i hranici se v&scaron;emi obydlen&yacute;mi m&iacute;sty kolem?[/quote] &Aacute;no, považoval by som to za občiansku vojnu a pr&iacute;činu videl v tom, kto n&aacute;s proti sebe po&scaron;tval. Rusi na Ukrajine predsa m&ocirc;žu od&iacute;sť do Ruska. Rusko je veľk&eacute; a dok&aacute;že sa postarať o &quot;svojich&quot;, ako to hovoria rusk&iacute; občania. V [https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4936/ukrajina-a-dlr-amp-llr/3#post-59207](http://tomto koment&aacute;ri) som načrtol možno naivn&yacute;, ale nen&aacute;siln&yacute; sp&ocirc;sob rie&scaron;enia probl&eacute;mu. Rie&scaron;enie zvolen&eacute; Vladim&iacute;rom Putinom považujem za problematick&eacute;. [quote=&quot;pid:59211, uid:203&quot;]A tak&eacute; bychom mohli tvrdit cosi o &quot;pr&aacute;vu&quot;, když slovensk&eacute; &uacute;zem&iacute; kdysi patřilo k česk&eacute;mu (a moravsk&eacute;mu, slezsk&eacute;mu).[/quote] Stač&iacute; &iacute;sť viac dozadu a vy ste patrili k n&aacute;m, ak to chce&scaron; takto oddeľovať. V skutočnosti sme **jeden** n&aacute;rod. Dokonca aj t&iacute; Maďar&iacute; s&uacute; geneticky Slovania, prevažne Slov&aacute;ci. Takže aj Maďari s&uacute; na&scaron;i, aj keď sa tomu bud&uacute; br&aacute;niť. Podobne ako Ukrajinci. [quote=&quot;pid:59211, uid:203&quot;]Až budete vyvražďovat maďarskou men&scaron;inu, až jim pod tvrd&yacute;mi tresty zak&aacute;žete mluvit maďarsky, až je budete vraždit, upalovat, poř&aacute;dat na ně hony - pak ANO.[/quote] Podstatu vid&iacute;&scaron; ty. Lenže precedens bol zaveden&yacute;.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 23. 2. 2022 o 13:09

a obětovali i minský formát.

Neobětovali, vždyť Putin v jednom se svých vystoupení vysloveně uvedl, že nadále budou trvat na plnění minských dohod. Rusko je neporušilo, od jejich podepsání je soustavně porušovala a ignorovala Ukrajina a Západ, Rusko učinilo jen nezbytný krok, který se za porušení minských dohod ani náhodou nedá považovat.


[quote=&quot;pid:59215, uid:317&quot;]a obětovali i minsk&yacute; form&aacute;t.[/quote] Neobětovali, vždyť Putin v jednom se sv&yacute;ch vystoupen&iacute; vysloveně uvedl, že nad&aacute;le budou trvat na plněn&iacute; minsk&yacute;ch dohod. Rusko je neporu&scaron;ilo, od jejich podeps&aacute;n&iacute; je soustavně poru&scaron;ovala a ignorovala Ukrajina a Z&aacute;pad, Rusko učinilo jen nezbytn&yacute; krok, kter&yacute; se za poru&scaron;en&iacute; minsk&yacute;ch dohod ani n&aacute;hodou ned&aacute; považovat.

Tvé otázky na mě působí jako snaha o rozdělení dobra a zla na černou a bílou (neříkám, že to tak rozděluješ ty, jen reaguji na ty otázky). Prostě odpověď je šedá.


Asi piatykrát napíšem o čo mi ide. Krok RF s uznaním DLR a LLR považujem za problematický. Chápem prečo bol urobený, ale že tým porušili vlastné princípy je fakt. Zakrývať si nad tým oči na tom nič nezmení.


Někde jsem kdysi četl, jak se ptali Buddhy, jestli je v pořádku lhát a on odpověděl, že to v pořádku není, že lhaní vám zabraňuje v tom najít podstatnou PRAVDU. ALE je v pořádku lhát, když pravdu někomu ublížíte. Jako příklad uváděl příběh lovců, kteří pronásledují zvíře. Zvíře proběhne kolem tebe a lovci se tě zeptají, kam to zvíře běželo a ty jim zalžeš a pošleš je jiným směrem.


Klamú len bytosti na nižšom stupni vývoja. Klamstvo zo súcitu alebo aby si niekoho zachránil je stále klamstvo. Síce pochopiteľné, ale klamstvo. V konečnom dôsledku môže viac uškodiť ako pomôcť. Opäť sme sa dostali k princípom, ktoré môžeme rozoberať stovky komentárov.


Stejně je to i s jeho příběhem o struně na hudebním nástroji, kdy struna nesmí být ani povolená (pak nástroj nehraje) ani přepnutá (pak praskne). Odpověď je mezi.


Áno, všetko je otázka miery. Lenže keď porušíš vlastné princípy, na ktoré sa roky odvolávaš, vrhne to na teba úplne nové svetlo a zrazu už nie si tým, za ktorého ťa ostatní dlhé roky považovali. A to je ten problém. Ruská federácia porušila svoje vlastné princípy.


[quote=&quot;pid:59216, uid:473&quot;]Tv&eacute; ot&aacute;zky na mě působ&iacute; jako snaha o rozdělen&iacute; dobra a zla na černou a b&iacute;lou (neř&iacute;k&aacute;m, že to tak rozděluje&scaron; ty, jen reaguji na ty ot&aacute;zky). Prostě odpověď je &scaron;ed&aacute;.[/quote] Asi piatykr&aacute;t nap&iacute;&scaron;em o čo mi ide. Krok RF s uznan&iacute;m DLR a LLR považujem za problematick&yacute;. Ch&aacute;pem prečo bol uroben&yacute;, ale že t&yacute;m poru&scaron;ili vlastn&eacute; princ&iacute;py je fakt. Zakr&yacute;vať si nad t&yacute;m oči na tom nič nezmen&iacute;. [quote=&quot;pid:59216, uid:473&quot;]Někde jsem kdysi četl, jak se ptali Buddhy, jestli je v poř&aacute;dku lh&aacute;t a on odpověděl, že to v poř&aacute;dku nen&iacute;, že lhan&iacute; v&aacute;m zabraňuje v tom naj&iacute;t podstatnou PRAVDU. ALE je v poř&aacute;dku lh&aacute;t, když pravdu někomu ubl&iacute;ž&iacute;te. Jako př&iacute;klad uv&aacute;děl př&iacute;běh lovců, kteř&iacute; pron&aacute;sleduj&iacute; zv&iacute;ře. Zv&iacute;ře proběhne kolem tebe a lovci se tě zeptaj&iacute;, kam to zv&iacute;ře běželo a ty jim zalže&scaron; a po&scaron;le&scaron; je jin&yacute;m směrem.[/quote] Klam&uacute; len bytosti na niž&scaron;om stupni v&yacute;voja. Klamstvo zo s&uacute;citu alebo aby si niekoho zachr&aacute;nil je st&aacute;le klamstvo. S&iacute;ce pochopiteľn&eacute;, ale klamstvo. V konečnom d&ocirc;sledku m&ocirc;že viac u&scaron;kodiť ako pom&ocirc;cť. Op&auml;ť sme sa dostali k princ&iacute;pom, ktor&eacute; m&ocirc;žeme rozoberať stovky koment&aacute;rov. [quote=&quot;pid:59216, uid:473&quot;]Stejně je to i s jeho př&iacute;během o struně na hudebn&iacute;m n&aacute;stroji, kdy struna nesm&iacute; b&yacute;t ani povolen&aacute; (pak n&aacute;stroj nehraje) ani přepnut&aacute; (pak praskne). Odpověď je mezi.[/quote] &Aacute;no, v&scaron;etko je ot&aacute;zka miery. Lenže keď poru&scaron;&iacute;&scaron; vlastn&eacute; princ&iacute;py, na ktor&eacute; sa roky odvol&aacute;va&scaron;, vrhne to na teba &uacute;plne nov&eacute; svetlo a zrazu už nie si t&yacute;m, za ktor&eacute;ho ťa ostatn&iacute; dlh&eacute; roky považovali. A to je ten probl&eacute;m. Rusk&aacute; feder&aacute;cia poru&scaron;ila svoje vlastn&eacute; princ&iacute;py.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Tvé otázky na mě působí jako snaha o rozdělení dobra a zla na černou a bílou (neříkám, že to tak rozděluješ ty, jen reaguji na ty otázky). Prostě odpověď je šedá.


Ešte jedna poznámka. Nemôžeš trochu klamať. Môžeš iba klamať alebo neklamať. Žena nemôže byť trochu tehotná. Buď je, alebo nie je. To sú principiálne otázky. Že existuje menšia (nepodstatná) lož a väčšia (podstatná), je už druhá vec. Lenže to už je miera lži.


[quote=&quot;pid:59216, uid:473&quot;]Tv&eacute; ot&aacute;zky na mě působ&iacute; jako snaha o rozdělen&iacute; dobra a zla na černou a b&iacute;lou (neř&iacute;k&aacute;m, že to tak rozděluje&scaron; ty, jen reaguji na ty ot&aacute;zky). Prostě odpověď je &scaron;ed&aacute;. [/quote] E&scaron;te jedna pozn&aacute;mka. Nem&ocirc;že&scaron; trochu klamať. M&ocirc;že&scaron; iba klamať alebo neklamať. Žena nem&ocirc;že byť trochu tehotn&aacute;. Buď je, alebo nie je. To s&uacute; principi&aacute;lne ot&aacute;zky. Že existuje men&scaron;ia (nepodstatn&aacute;) lož a v&auml;č&scaron;ia (podstatn&aacute;), je už druh&aacute; vec. Lenže to už je miera lži.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 23. 2. 2022 o 13:31

medzinárodné právo a teraz ho porušili.

Tak to ještě jednou zopakuji:
Záleží na tom, kdo je zákonodárcem (a exekutorem). Není jím náhodou koncepce GP?

Takže


Porušili vlastné princípy.

V žádném případě neporušili, neboť jejich koncepce není GP, nýbrž VP.


Nezakrývajme si oči pred nepríjemnými faktami

Naprosto souhlasím nelze v žádném případě ZAKRÝVAT, že se jedná o (SOU)BOJ KONCEPCÍ.


[quote=&quot;pid:59217, uid:623&quot;]medzin&aacute;rodn&eacute; pr&aacute;vo a teraz ho poru&scaron;ili.[/quote] Tak to je&scaron;tě jednou zopakuji: [quote=&quot;pid:59209, uid:826&quot;]Z&aacute;lež&iacute; na tom, kdo je z&aacute;konod&aacute;rcem (a exekutorem). Nen&iacute; j&iacute;m n&aacute;hodou koncepce GP?[/quote] Takže [quote=&quot;pid:59217, uid:623&quot;]Poru&scaron;ili vlastn&eacute; princ&iacute;py.[/quote] V ž&aacute;dn&eacute;m př&iacute;padě neporu&scaron;ili, neboť jejich koncepce nen&iacute; GP, n&yacute;brž VP. [quote=&quot;pid:59217, uid:623&quot;]Nezakr&yacute;vajme si oči pred nepr&iacute;jemn&yacute;mi faktami[/quote] Naprosto souhlas&iacute;m nelze v ž&aacute;dn&eacute;m př&iacute;padě ZAKR&Yacute;VAT, že se jedn&aacute; o (SOU)BOJ KONCEPC&Iacute;.

V žádném případě neporušili, neboť jejich koncepce není GP, nýbrž VP.


Nie sme v spore. Ty sa na to dívaš z vyššieho pohľadu a ja z nižšieho. Tieto dve veci sa nevylučujú a sú rôznymi hranami istiny. Potrebné sú obidva pohľady a ideálne ešte najmenej štyri ďalšie.


[quote=&quot;pid:59222, uid:826&quot;]V ž&aacute;dn&eacute;m př&iacute;padě neporu&scaron;ili, neboť jejich koncepce nen&iacute; GP, n&yacute;brž VP.[/quote] Nie sme v spore. Ty sa na to d&iacute;va&scaron; z vy&scaron;&scaron;ieho pohľadu a ja z niž&scaron;ieho. Tieto dve veci sa nevylučuj&uacute; a s&uacute; r&ocirc;znymi hranami istiny. Potrebn&eacute; s&uacute; obidva pohľady a ide&aacute;lne e&scaron;te najmenej &scaron;tyri ďal&scaron;ie.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 23. 2. 2022 o 13:27

Jestli ono to s těmi Minskými dohodami nebylo podobně jako s požadavky na stažení NATO na pozice z 97 a nebo se sliby o nerozšiřování NATO. Byly podepsány avšak naděje na jejich plnění ze strany západu a tím i Ukrajiny je mizivá, nicméně byly podepsány a jsou tu.


Minské dohody měly (mají) skutečně vysokou cenu, jelikož představují mezinárodní precedenc. Jistí kurátoři západu by možná dali mnohé za to, aby se od nich ustoupilo. Třeba stažení NATO na hranice z 97 a kdoví co ještě...


Sankce na RF ze strany západu jsou nutné k tomu aby mohl být vyřešen vztah RF vs. Evropa, resp. EU s pomocí USA usankcionuje sama sebe, byť budou sankce uvalovat na RF. Může být, že dojde i k určitým námořním blokádám. O patro výš pak mohou tyto sankce sloužit k rozložení aktuálního finančního systému, resp. k vytvoření jeho alternativy. Bez tohoto nedojde k trvalé změně ničeho.


Čistě pragmaticky - uznání LDNR Putinovu PR v RF určitě neuškodilo. Naopak v případě, že by se to nestalo a Kyjev by tam vpadl, daly by se na tom základě v RF vyvádět lidi do ulic. Následný zásah už by byl z donucení veřejného mínění, ale k plusu by nebyl.


Jestli ono to s těmi Minsk&yacute;mi dohodami nebylo podobně jako s požadavky na stažen&iacute; NATO na pozice z 97 a nebo se sliby o neroz&scaron;iřov&aacute;n&iacute; NATO. Byly podeps&aacute;ny av&scaron;ak naděje na jejich plněn&iacute; ze strany z&aacute;padu a t&iacute;m i Ukrajiny je miziv&aacute;, nicm&eacute;ně byly podeps&aacute;ny a jsou tu. Minsk&eacute; dohody měly (maj&iacute;) skutečně vysokou cenu, jelikož představuj&iacute; mezin&aacute;rodn&iacute; precedenc. Jist&iacute; kur&aacute;toři z&aacute;padu by možn&aacute; dali mnoh&eacute; za to, aby se od nich ustoupilo. Třeba stažen&iacute; NATO na hranice z 97 a kdov&iacute; co je&scaron;tě... Sankce na RF ze strany z&aacute;padu jsou nutn&eacute; k tomu aby mohl b&yacute;t vyře&scaron;en vztah RF vs. Evropa, resp. EU s pomoc&iacute; USA usankcionuje sama sebe, byť budou sankce uvalovat na RF. Může b&yacute;t, že dojde i k určit&yacute;m n&aacute;mořn&iacute;m blok&aacute;d&aacute;m. O patro v&yacute;&scaron; pak mohou tyto sankce sloužit k rozložen&iacute; aktu&aacute;ln&iacute;ho finančn&iacute;ho syst&eacute;mu, resp. k vytvořen&iacute; jeho alternativy. Bez tohoto nedojde k trval&eacute; změně ničeho. Čistě pragmaticky - uzn&aacute;n&iacute; LDNR Putinovu PR v RF určitě neu&scaron;kodilo. Naopak v př&iacute;padě, že by se to nestalo a Kyjev by tam vpadl, daly by se na tom z&aacute;kladě v RF vyv&aacute;dět lidi do ulic. N&aacute;sledn&yacute; z&aacute;sah už by byl z donucen&iacute; veřejn&eacute;ho m&iacute;něn&iacute;, ale k plusu by nebyl.

Tieto dve veci sa nevylučujú a sú rôznymi hranami istiny.

Istina je Istina z jakéhokoliv pohledu. Řekl bych, že spíš záleží na optice - nastavení jejího vnímání. A to je v kompetenci vnímajícího subjektu.


[quote=&quot;pid:59224, uid:623&quot;]Tieto dve veci sa nevylučuj&uacute; a s&uacute; r&ocirc;znymi hranami istiny.[/quote] Istina je Istina z jak&eacute;hokoliv pohledu. Řekl bych, že sp&iacute;&scaron; z&aacute;lež&iacute; na optice - nastaven&iacute; jej&iacute;ho vn&iacute;m&aacute;n&iacute;. A to je v kompetenci vn&iacute;maj&iacute;c&iacute;ho subjektu.

Sankce na RF ze strany západu jsou nutné k tomu aby mohl být vyřešen vztah RF vs. Evropa,


Sankce USA, států EU, příp. jiných států a institucí vůči RF nic nevyřeší, spíše prohloubí vzájemné rozpory a mohou vést až k vzájemné konfrontaci, na kterou USA a státy EU vůbec nejsou hospodářsky, společensky a vojensky připraveny. Lze je označit za akt bezradnosti a zoufalství...


[quote=&quot;pid:59227, uid:9&quot;]Sankce na RF ze strany z&aacute;padu jsou nutn&eacute; k tomu aby mohl b&yacute;t vyře&scaron;en vztah RF vs. Evropa,[/quote] Sankce USA, st&aacute;tů EU, př&iacute;p. jin&yacute;ch st&aacute;tů a instituc&iacute; vůči RF nic nevyře&scaron;&iacute;, sp&iacute;&scaron;e prohloub&iacute; vz&aacute;jemn&eacute; rozpory a mohou v&eacute;st až k vz&aacute;jemn&eacute; konfrontaci, na kterou USA a st&aacute;ty EU vůbec nejsou hospod&aacute;řsky, společensky a vojensky připraveny. Lze je označit za akt bezradnosti a zoufalstv&iacute;...

Istina je Istina z jakéhokoliv pohledu. Řekl bych, že spíš záleží na optice - nastavení jejího vnímání. A to je v kompetenci vnímajícího subjektu.


Lenže aby ich nebolo nekonečné množstvo, a zároveň aby sme zachytili všetky hlavné hrany, potrebujeme ideálne najmenej šesť pohľadov (kocka). To nám postačí na utvorenie si dostatočného počtu náhľadov, kotré sme schopní kapacitne spracovať. Menej ako šesť môže byť málo. Samozrejme čím viac, tým lepšie.


[quote=&quot;pid:59228, uid:826&quot;]Istina je Istina z jak&eacute;hokoliv pohledu. Řekl bych, že sp&iacute;&scaron; z&aacute;lež&iacute; na optice - nastaven&iacute; jej&iacute;ho vn&iacute;m&aacute;n&iacute;. A to je v kompetenci vn&iacute;maj&iacute;c&iacute;ho subjektu.[/quote] Lenže aby ich nebolo nekonečn&eacute; množstvo, a z&aacute;roveň aby sme zachytili v&scaron;etky hlavn&eacute; hrany, potrebujeme ide&aacute;lne najmenej &scaron;esť pohľadov (kocka). To n&aacute;m postač&iacute; na utvorenie si dostatočn&eacute;ho počtu n&aacute;hľadov, kotr&eacute; sme schopn&iacute; kapacitne spracovať. Menej ako &scaron;esť m&ocirc;že byť m&aacute;lo. Samozrejme č&iacute;m viac, t&yacute;m lep&scaron;ie.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Lenže aby ich nebolo nekonečné množstvo,

Bohužel je jich tolik (nastavení optik), kolik je na světě lidí ( resp. subjektů schopných Istinu vnímat). A veškerá manipulace mezi lidmi není nic jiného, než snaha o nastavení optiky protivníka do žádoucího zaostření. Přitom mohu jednat z pozice koncepce GP (klam, zastírání, informační náskok, parazitismus), nebo koncepce VP (uvádění věcí na správnou míru, otevřenost, volné šíření informací, práce pro společnost). Záleží pouze na mne, co si vyberu...


[quote=&quot;pid:59230, uid:623&quot;]Lenže aby ich nebolo nekonečn&eacute; množstvo,[/quote] Bohužel je jich tolik (nastaven&iacute; optik), kolik je na světě lid&iacute; ( resp. subjektů schopn&yacute;ch Istinu vn&iacute;mat). A ve&scaron;ker&aacute; manipulace mezi lidmi nen&iacute; nic jin&eacute;ho, než snaha o nastaven&iacute; optiky protivn&iacute;ka do ž&aacute;douc&iacute;ho zaostřen&iacute;. Přitom mohu jednat z pozice koncepce GP (klam, zast&iacute;r&aacute;n&iacute;, informačn&iacute; n&aacute;skok, parazitismus), nebo koncepce VP (uv&aacute;děn&iacute; věc&iacute; na spr&aacute;vnou m&iacute;ru, otevřenost, voln&eacute; &scaron;&iacute;řen&iacute; informac&iacute;, pr&aacute;ce pro společnost). Z&aacute;lež&iacute; pouze na mne, co si vyberu...
Upravené 23. 2. 2022 o 13:57

@Ludvík

Vyřešením vztahu mám na mysli přinucení k vzájemně výhodnému rozumnému jednání, nikoliv jednání z pozice síly, tak jak teď předvádí západ ve vztahu k RF.


Naopak nic nevyřeší nekonečně vyzívání k rovnoprávnému jednání ze strany RF pakliže nebude podloženo bičem. Takhle může RF říct, ať si teda Evropa konečně ,,vysere oko'', když po tom tak touží a ani se nemusí moc snažit s recipročními sankcemi. USA Evropě zkomplikují život dostatečně. Nakonec všemožné pandemické zákony, jsou jen příprava na nadcházející období, kdy jediným řídícím nástrojem, který zbyl, nebo brzy zbude, bude strach.


Ještě jsem zapomněl k předešlému příspěvku...celkem mi unikla reakce RF na základnu USA na Slovensku. Na pozadí požadavků ze strany RF vůči NATO je to dosti překvapivé, pokud se nejedná o vytváření dohodnutého zázemí k postupnému ústupu.


@Ludv&iacute;k Vyře&scaron;en&iacute;m vztahu m&aacute;m na mysli přinucen&iacute; k vz&aacute;jemně v&yacute;hodn&eacute;mu rozumn&eacute;mu jedn&aacute;n&iacute;, nikoliv jedn&aacute;n&iacute; z pozice s&iacute;ly, tak jak teď předv&aacute;d&iacute; z&aacute;pad ve vztahu k RF. Naopak nic nevyře&scaron;&iacute; nekonečně vyz&iacute;v&aacute;n&iacute; k rovnopr&aacute;vn&eacute;mu jedn&aacute;n&iacute; ze strany RF pakliže nebude podloženo bičem. Takhle může RF ř&iacute;ct, ať si teda Evropa konečně ,,vysere oko&#039;&#039;, když po tom tak touž&iacute; a ani se nemus&iacute; moc snažit s recipročn&iacute;mi sankcemi. USA Evropě zkomplikuj&iacute; život dostatečně. Nakonec v&scaron;emožn&eacute; pandemick&eacute; z&aacute;kony, jsou jen př&iacute;prava na nadch&aacute;zej&iacute;c&iacute; obdob&iacute;, kdy jedin&yacute;m ř&iacute;d&iacute;c&iacute;m n&aacute;strojem, kter&yacute; zbyl, nebo brzy zbude, bude strach. Je&scaron;tě jsem zapomněl k přede&scaron;l&eacute;mu př&iacute;spěvku...celkem mi unikla reakce RF na z&aacute;kladnu USA na Slovensku. Na pozad&iacute; požadavků ze strany RF vůči NATO je to dosti překvapiv&eacute;, pokud se nejedn&aacute; o vytv&aacute;řen&iacute; dohodnut&eacute;ho z&aacute;zem&iacute; k postupn&eacute;mu &uacute;stupu.

Rusko cakalo osem rokov a dufalo v diplomaticke riesenie situacie, podobne ako v predvojnovom obdobi. Vtedy tiez bolo ZSSR sankcionovane zapadnym svetom lebo sa suverenizovalo, aj dnes sa snazia co najviac vyvazit ekonomicky a technologicky rast Ruska sankciami a destabilizaciou hranic. Cele mesiace Londyn natahoval Stalina o uzavreti spojeneckej zmluvy, az sa ukazala ako jedina moznost obratit sa na Berlin. Je to len moj dohad, ale podla vsetkeho ukronacisti pod vedenim zapadnych spiciek chceli napadnut DLR a LLR prave 22.2.2022 ako to oni radi ritualne robia(ako napr. 8.8.2008 rukami Sakasviliho). Putin ich o necelych 12 hodin predbehol a media spustili ventilator propagandy, co by spravili aj v pripade ze by neobanderovci zacali ofenzivu a Rusko by muselo zasiahnut proti vrazdeniu ruskych. Mohol to spravit pred 8.rokmi, lenze ako vieme ranene zviera je v kute nebezpecne a schopne vsetkeho. Kazdy rok, ktorym sa zapadny system destabilizoval umoznil vykonanie tohoto manevru bez rizika vojny, ktora bola v 2014 roku na spadnutie. Ved kto si dokazal v roku 2012 predstavit, ze Rusko uz ma taku suverenitu aby robil kroky v globalnej politike bez suhlasu SSA a zapadu ako spatvzatie Krymu, zachrany Syrie a pod. Kto by bol ocakaval este pred pol rokom, ze Rusko vytiahne otazku sfer vplyvu v europe, co nie je len otazkou bezprostrednej bezpecnosti ale v podstate zmeny svetoveho radu...
Rusko este nie je silne ako bolo ZSSR, hlavne teda ekonomicky ani na vyssich prioritach o com svedci aj Putinove vystupenie o strasnom stalinizme ale rusky svet je o spolupraci, pricom sila azie a BRICSu prekonava silu zapadneho sveta. Studena vojna bola o dvoch centrach(dve verejne a dve skryte), dnes je tych centier niekolko co stazuje riadenie aj globalnemu parazitovi.
Londyn mal v europe vzdy hlavny ciel, nedopustit spojenectvo Moskvy a Berlina. Sucasne pozastavenie Nord Stream 2 ma za ciel zvysenie cien energii, co ide v sulade s rusenim vyroby a spotreby velkeho resetu a tym aj rozvoja europy. Rusku to nevadi, azijsky trh je dostatocny ale Slovensko z toho tiez nevyjde vitazne - aj ked bude plyn prechadzat cez nase uzemie, Putin spomenul ze v ukrajinskej casti je tento plynovod znacne zastaraly, moznost obchadzky cez Polsko je tiez vdaka rusofobnej politike Varsavy gazpromom stopnuty. Stali sme sa zajatcami rusofobnych sialencov, pricom staci malo aby sme sa vratili do 20.storocia a to nie v pozitivnom zmysle.
V tomto ohlade sa mi nepaci ani praca Smeru ani Blahu, ktori dostatocne neozvucili dvojaky meter europskych statov ohladom kosova a ohladom vychodnej ukrajiny. Fico hovori o poruseni medzinarodneho prava, ale ani slovo o tom ako sa likvidovalo ruske etnikum a ze vsetky procesy su len nasledkom kyjevskeho protipravneho pucu. asi sa viac boji o svoj chrbat comu sa neda cudovat pri tejto vlade ale aspon vidno ako je kazdy politik drzany v matrici. Kery na TA3 sice ozvucil niektore dolezite fakty, ale oproti propagande Osuskeho, Kmeca a toho sorosovskeho mladata to bolo velmi slabe vyvazenie. A pritom maju v rukach prieskum, ze 60% slovakov nebere Rusko ako hrozbu. Ked sa nevedia opriet o lud ako chcu riadit stat?


Rusko cakalo osem rokov a dufalo v diplomaticke riesenie situacie, podobne ako v predvojnovom obdobi. Vtedy tiez bolo ZSSR sankcionovane zapadnym svetom lebo sa suverenizovalo, aj dnes sa snazia co najviac vyvazit ekonomicky a technologicky rast Ruska sankciami a destabilizaciou hranic. Cele mesiace Londyn natahoval Stalina o uzavreti spojeneckej zmluvy, az sa ukazala ako jedina moznost obratit sa na Berlin. Je to len moj dohad, ale podla vsetkeho ukronacisti pod vedenim zapadnych spiciek chceli napadnut DLR a LLR prave 22.2.2022 ako to oni radi ritualne robia(ako napr. 8.8.2008 rukami Sakasviliho). Putin ich o necelych 12 hodin predbehol a media spustili ventilator propagandy, co by spravili aj v pripade ze by neobanderovci zacali ofenzivu a Rusko by muselo zasiahnut proti vrazdeniu ruskych. Mohol to spravit pred 8.rokmi, lenze ako vieme ranene zviera je v kute nebezpecne a schopne vsetkeho. Kazdy rok, ktorym sa zapadny system destabilizoval umoznil vykonanie tohoto manevru bez rizika vojny, ktora bola v 2014 roku na spadnutie. Ved kto si dokazal v roku 2012 predstavit, ze Rusko uz ma taku suverenitu aby robil kroky v globalnej politike bez suhlasu SSA a zapadu ako spatvzatie Krymu, zachrany Syrie a pod. Kto by bol ocakaval este pred pol rokom, ze Rusko vytiahne otazku sfer vplyvu v europe, co nie je len otazkou bezprostrednej bezpecnosti ale v podstate zmeny svetoveho radu... Rusko este nie je silne ako bolo ZSSR, hlavne teda ekonomicky ani na vyssich prioritach o com svedci aj Putinove vystupenie o strasnom stalinizme ale rusky svet je o spolupraci, pricom sila azie a BRICSu prekonava silu zapadneho sveta. Studena vojna bola o dvoch centrach(dve verejne a dve skryte), dnes je tych centier niekolko co stazuje riadenie aj globalnemu parazitovi. Londyn mal v europe vzdy hlavny ciel, nedopustit spojenectvo Moskvy a Berlina. Sucasne pozastavenie Nord Stream 2 ma za ciel zvysenie cien energii, co ide v sulade s rusenim vyroby a spotreby velkeho resetu a tym aj rozvoja europy. Rusku to nevadi, azijsky trh je dostatocny ale Slovensko z toho tiez nevyjde vitazne - aj ked bude plyn prechadzat cez nase uzemie, Putin spomenul ze v ukrajinskej casti je tento plynovod znacne zastaraly, moznost obchadzky cez Polsko je tiez vdaka rusofobnej politike Varsavy gazpromom stopnuty. Stali sme sa zajatcami rusofobnych sialencov, pricom staci malo aby sme sa vratili do 20.storocia a to nie v pozitivnom zmysle. V tomto ohlade sa mi nepaci ani praca Smeru ani Blahu, ktori dostatocne neozvucili dvojaky meter europskych statov ohladom kosova a ohladom vychodnej ukrajiny. Fico hovori o poruseni medzinarodneho prava, ale ani slovo o tom ako sa likvidovalo ruske etnikum a ze vsetky procesy su len nasledkom kyjevskeho protipravneho pucu. asi sa viac boji o svoj chrbat comu sa neda cudovat pri tejto vlade ale aspon vidno ako je kazdy politik drzany v matrici. Kery na TA3 sice ozvucil niektore dolezite fakty, ale oproti propagande Osuskeho, Kmeca a toho sorosovskeho mladata to bolo velmi slabe vyvazenie. A pritom maju v rukach prieskum, ze 60% slovakov nebere Rusko ako hrozbu. Ked sa nevedia opriet o lud ako chcu riadit stat?

OSN bola vytvorená globálnym prediktorom, ale Rusko sa ju už desaťročia snaží viac či menej úspešne využívať vo svoj prospech a aj v prospech iných. Desaťročia sa odvolávali na medzinárodné právo a teraz ho porušili. Porušili vlastné princípy. Nič viac a nič menej. Nezakrývajme si oči pred nepríjemnými faktami len preto, že máme Rusko radi.


Mezinárodní právo Rusko neporušilo v žádném případě. Uznání republik bylo plně v souladu s mezinárodním právem "o sebeurčení národů". V republikách po převratu proběhlo referendum o vyhlášení nezávislosti na Ukrajině. Pak už záleželo na tom, které státy jejích nezávislost uznají. Ruskem a jinými zeměmi jejích nezávislost byla uznána až teď , kdy obyvatelům hrozila genocída.
De facto, republiky na Kyjevu byly nezávislé už 7 let. Vytvořily svoji samosprávu, fungovaly tam jejích zákony a veškeré záležitosti potřebné k fungování státu. Od Kyjeva nedostávaly ani sociální zabezpečení. Kyjev se o obyvatelé, které považuje za své se léta nestaral, dokonce je zabijel.


K tomu, aby republiky byly uznány de jure, bylo zapotřebí aby je uznal nějaký stát nebo skupina států, které dokáží svoji váhou a sílou tuto nezávislost garantovat. Nebo ty státy musí mít samy tolik síly, aby svoji nezávislost uhájily.Takhle se zformovalo plno států, Amerikou, SSSR počínaje, evropskými státy, včetně Československé republiky konče.


Co se tyče Minských dohod, tak ty byly podepsány de facto nezávislými státy LNR a DLR. A faktické přiznání techto republik nic na platnosti dohod nemění. Dohody byly podepsány mezi třemi subjekty - DLR, LLR a Ukrajinou, Rusko nebylo subjektem dohod.


[quote=&quot;pid:59217, uid:623&quot;]OSN bola vytvoren&aacute; glob&aacute;lnym prediktorom, ale Rusko sa ju už desaťročia snaž&iacute; viac či menej &uacute;spe&scaron;ne využ&iacute;vať vo svoj prospech a aj v prospech in&yacute;ch. Desaťročia sa odvol&aacute;vali na medzin&aacute;rodn&eacute; pr&aacute;vo a teraz ho poru&scaron;ili. Poru&scaron;ili vlastn&eacute; princ&iacute;py. Nič viac a nič menej. Nezakr&yacute;vajme si oči pred nepr&iacute;jemn&yacute;mi faktami len preto, že m&aacute;me Rusko radi.[/quote] Mezin&aacute;rodn&iacute; pr&aacute;vo Rusko neporu&scaron;ilo v ž&aacute;dn&eacute;m př&iacute;padě. Uzn&aacute;n&iacute; republik bylo plně v souladu s mezin&aacute;rodn&iacute;m pr&aacute;vem &quot;o sebeurčen&iacute; n&aacute;rodů&quot;. V republik&aacute;ch po převratu proběhlo referendum o vyhl&aacute;&scaron;en&iacute; nez&aacute;vislosti na Ukrajině. Pak už z&aacute;leželo na tom, kter&eacute; st&aacute;ty jej&iacute;ch nez&aacute;vislost uznaj&iacute;. Ruskem a jin&yacute;mi zeměmi jej&iacute;ch nez&aacute;vislost byla uzn&aacute;na až teď , kdy obyvatelům hrozila genoc&iacute;da. De facto, republiky na Kyjevu byly nez&aacute;visl&eacute; už 7 let. Vytvořily svoji samospr&aacute;vu, fungovaly tam jej&iacute;ch z&aacute;kony a ve&scaron;ker&eacute; z&aacute;ležitosti potřebn&eacute; k fungov&aacute;n&iacute; st&aacute;tu. Od Kyjeva nedost&aacute;valy ani soci&aacute;ln&iacute; zabezpečen&iacute;. Kyjev se o obyvatel&eacute;, kter&eacute; považuje za sv&eacute; se l&eacute;ta nestaral, dokonce je zabijel. K tomu, aby republiky byly uzn&aacute;ny de jure, bylo zapotřeb&iacute; aby je uznal nějak&yacute; st&aacute;t nebo skupina st&aacute;tů, kter&eacute; dok&aacute;ž&iacute; svoji v&aacute;hou a s&iacute;lou tuto nez&aacute;vislost garantovat. Nebo ty st&aacute;ty mus&iacute; m&iacute;t samy tolik s&iacute;ly, aby svoji nez&aacute;vislost uh&aacute;jily.Takhle se zformovalo plno st&aacute;tů, Amerikou, SSSR poč&iacute;naje, evropsk&yacute;mi st&aacute;ty, včetně Československ&eacute; republiky konče. Co se tyče Minsk&yacute;ch dohod, tak ty byly podeps&aacute;ny de facto nez&aacute;visl&yacute;mi st&aacute;ty LNR a DLR. A faktick&eacute; přizn&aacute;n&iacute; techto republik nic na platnosti dohod neměn&iacute;. Dohody byly podeps&aacute;ny mezi třemi subjekty - DLR, LLR a Ukrajinou, Rusko nebylo subjektem dohod.

Prohlášení ruského ministerstva zahraničí k výrokům v souvislosti s uznáním nezávislosti Doněcké a Luhanské lidové republiky ze strany Ruské federace


Nabízí se zákonitá otázka – kde byli všichni ti političtí činitelé posledních osm let, kdy kyjevský režim, který se dostal k moci v důsledku státního převratu a vedl proti svým občanům kárnou vojenskou operaci, při níž zahynulo čtrnáct tisíc civilistů, kdy docházelo k hrubému porušování minského „Komplexu opatření“ tím, že proti Donbasu byla uvalena tvrdá dopravní a ekonomická blokáda, zastaveny výplaty důchodů a sociálních dávek jeho obyvatelům, které V. Zelenskij nazýval „individui“ a nabízel jim, aby odešli z Ukrajiny. Takové kroky mají všechny znaky genocidy.


Po celé ty roky měl generální tajemník OSN požadovat, aby Kyjev plnil Minské dohody, a to především navázáním přímého dialogu s Doněckem a Luhanskem, což jasně předepisuje „Komplex opatření“ a rezoluce 2202.


https://kob-forum.eu/2022/02/23/prohlaseni-ruskeho-ministerstva-zahranici-k-vyrokum-v-souvislosti-s-uznanim-nezavislosti-donecke-a-luhanske-lidove-republiky-ze-strany-ruske-federace/


Prohl&aacute;&scaron;en&iacute; rusk&eacute;ho ministerstva zahranič&iacute; k v&yacute;rokům v souvislosti s uzn&aacute;n&iacute;m nez&aacute;vislosti Doněck&eacute; a Luhansk&eacute; lidov&eacute; republiky ze strany Rusk&eacute; federace Nab&iacute;z&iacute; se z&aacute;konit&aacute; ot&aacute;zka &ndash; kde byli v&scaron;ichni ti političt&iacute; činitel&eacute; posledn&iacute;ch osm let, kdy kyjevsk&yacute; režim, kter&yacute; se dostal k moci v důsledku st&aacute;tn&iacute;ho převratu a vedl proti sv&yacute;m občanům k&aacute;rnou vojenskou operaci, při n&iacute;ž zahynulo čtrn&aacute;ct tis&iacute;c civilistů, kdy doch&aacute;zelo k hrub&eacute;mu poru&scaron;ov&aacute;n&iacute; minsk&eacute;ho &bdquo;Komplexu opatřen&iacute;&ldquo; t&iacute;m, že proti Donbasu byla uvalena tvrd&aacute; dopravn&iacute; a ekonomick&aacute; blok&aacute;da, zastaveny v&yacute;platy důchodů a soci&aacute;ln&iacute;ch d&aacute;vek jeho obyvatelům, kter&eacute; V. Zelenskij naz&yacute;val &bdquo;individui&ldquo; a nab&iacute;zel jim, aby ode&scaron;li z Ukrajiny. Takov&eacute; kroky maj&iacute; v&scaron;echny znaky genocidy. Po cel&eacute; ty roky měl gener&aacute;ln&iacute; tajemn&iacute;k OSN požadovat, aby Kyjev plnil Minsk&eacute; dohody, a to předev&scaron;&iacute;m nav&aacute;z&aacute;n&iacute;m př&iacute;m&eacute;ho dialogu s Doněckem a Luhanskem, což jasně předepisuje &bdquo;Komplex opatřen&iacute;&ldquo; a rezoluce 2202. https://kob-forum.eu/2022/02/23/prohlaseni-ruskeho-ministerstva-zahranici-k-vyrokum-v-souvislosti-s-uznanim-nezavislosti-donecke-a-luhanske-lidove-republiky-ze-strany-ruske-federace/

Ruské ministerstvo zahraničí slíbilo důraznou reakci na nové americké sankce


Ruské ministerstvo zahraničí (MZV) slíbilo, že Moskva na nové americké sankce důrazně zareaguje. Odpovídající výzva se objevila na webu ministerstva.


„I přes zjevnou marnost let vyvíjených snah bránit rozvoji naší ekonomiky se Spojené státy opět reflexivně chopí restriktivních nástrojů, které jsou z hlediska amerických zájmů neúčinné a kontraproduktivní. Rusko prokázalo, že se všemi sankčními náklady je schopno minimalizovat škody. A ještě více, tlak sankcí není schopen ovlivnit naše odhodlání pevně hájit naše zájmy, “uvádí se v prohlášení.


Poznamenává, že Spojené státy stále věří v unipolární svět a věří, že mají právo vnutit každému svá vlastní pravidla světového řádu. Ruské ministerstvo zahraničí slibuje, že Washington nemusí nutně dostat symetrickou, ale „vyváženou a citlivou“ odpověď.
https://lenta.ru/news/2022/02/23/otvettt/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


**Rusk&eacute; ministerstvo zahranič&iacute; sl&iacute;bilo důraznou reakci na nov&eacute; americk&eacute; sankce** Rusk&eacute; ministerstvo zahranič&iacute; (MZV) sl&iacute;bilo, že Moskva na nov&eacute; americk&eacute; sankce důrazně zareaguje. Odpov&iacute;daj&iacute;c&iacute; v&yacute;zva se objevila na webu ministerstva. &bdquo;I přes zjevnou marnost let vyv&iacute;jen&yacute;ch snah br&aacute;nit rozvoji na&scaron;&iacute; ekonomiky se Spojen&eacute; st&aacute;ty opět reflexivně chop&iacute; restriktivn&iacute;ch n&aacute;strojů, kter&eacute; jsou z hlediska americk&yacute;ch z&aacute;jmů ne&uacute;činn&eacute; a kontraproduktivn&iacute;. Rusko prok&aacute;zalo, že se v&scaron;emi sankčn&iacute;mi n&aacute;klady je schopno minimalizovat &scaron;kody. A je&scaron;tě v&iacute;ce, tlak sankc&iacute; nen&iacute; schopen ovlivnit na&scaron;e odhodl&aacute;n&iacute; pevně h&aacute;jit na&scaron;e z&aacute;jmy, &ldquo;uv&aacute;d&iacute; se v prohl&aacute;&scaron;en&iacute;. Poznamen&aacute;v&aacute;, že Spojen&eacute; st&aacute;ty st&aacute;le věř&iacute; v unipol&aacute;rn&iacute; svět a věř&iacute;, že maj&iacute; pr&aacute;vo vnutit každ&eacute;mu sv&aacute; vlastn&iacute; pravidla světov&eacute;ho ř&aacute;du. Rusk&eacute; ministerstvo zahranič&iacute; slibuje, že Washington nemus&iacute; nutně dostat symetrickou, ale &bdquo;vyv&aacute;ženou a citlivou&ldquo; odpověď. https://lenta.ru/news/2022/02/23/otvettt/?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop

Pohltí ju India

Mám lepší nápad: Pákistán.
To se už napůl stalo...:-)


[quote=&quot;pid:59039, uid:127&quot;]Pohlt&iacute; ju India[/quote] M&aacute;m lep&scaron;&iacute; n&aacute;pad: P&aacute;kist&aacute;n. To se už napůl stalo...:-)

Potrebné sú obidva pohľady a ideálne ešte najmenej štyri ďalšie

plnění minských dohod. Rusko je neporušilo,
Ku konaniu Ruska - 'Fine', či 'da Capo al Fine'?
: Biblické: Miluj svojho blížneho ako seba samého.
: Védické: Miluj svojho blížneho ako seba samého - ale len toho, kto si to zaslúži.


[quote=&quot;pid:59224, uid:623&quot;]Potrebn&eacute; s&uacute; obidva pohľady a ide&aacute;lne e&scaron;te najmenej &scaron;tyri ďal&scaron;ie[/quote] [quote=&quot;pid:59218, uid:826&quot;]plněn&iacute; minsk&yacute;ch dohod. Rusko je neporu&scaron;ilo,[/quote]Ku konaniu Ruska - &#039;_Fine_&#039;, či &#039;_da Capo al Fine_&#039;? : Biblick&eacute;: Miluj svojho bl&iacute;žneho ako seba sam&eacute;ho. : V&eacute;dick&eacute;: Miluj svojho bl&iacute;žneho ako seba sam&eacute;ho - **ale len toho, kto si to zasl&uacute;ži**.

RF si zašpinilo ruky.

Ochranou nevinných životů ? smile To nemyslíš vážně ?!
Neporušili nic, co by neporušil někdo jiný. Ano, kde kdo po nich kydá a bude kydat hnůj, ale to se dělo i tak.
Kdo myslí, ten vidí a kdo ne, je stejně irelevantní...


[quote=&quot;pid:59190, uid:623&quot;]RF si za&scaron;pinilo ruky.[/quote] Ochranou nevinn&yacute;ch životů ? :D To nemysl&iacute;&scaron; v&aacute;žně ?! Neporu&scaron;ili nic, co by neporu&scaron;il někdo jin&yacute;. Ano, kde kdo po nich kyd&aacute; a bude kydat hnůj, ale to se dělo i tak. Kdo mysl&iacute;, ten vid&iacute; a kdo ne, je stejně irelevantn&iacute;...

Mezinárodní právo Rusko neporušilo v žádném případě. Uznání republik bylo plně v souladu s mezinárodním právem "o sebeurčení národů".


Takže keď si Jakuti zmyslia, že sa osamostatnia a Spojené štáty americké ich uznajú, bude to v poriadku? Len to nehovor Čečencom a Dagestancom.


Ochranou nevinných životů ? smile To nemyslíš vážně ?!


Nauč sa čítať s porozumením súvislostí v akých bolo napísané to na čo reaguješ. Mysli, lebo takto si irelevantný.


[quote=&quot;pid:59241, uid:158&quot;]Mezin&aacute;rodn&iacute; pr&aacute;vo Rusko neporu&scaron;ilo v ž&aacute;dn&eacute;m př&iacute;padě. Uzn&aacute;n&iacute; republik bylo plně v souladu s mezin&aacute;rodn&iacute;m pr&aacute;vem &quot;o sebeurčen&iacute; n&aacute;rodů&quot;.[/quote] Takže keď si Jakuti zmyslia, že sa osamostatnia a Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty americk&eacute; ich uznaj&uacute;, bude to v poriadku? Len to nehovor Čečencom a Dagestancom. [quote=&quot;pid:59250, uid:518&quot;]Ochranou nevinn&yacute;ch životů ? smile To nemysl&iacute;&scaron; v&aacute;žně ?![/quote] Nauč sa č&iacute;tať s porozumen&iacute;m s&uacute;vislost&iacute; v ak&yacute;ch bolo nap&iacute;san&eacute; to na čo reaguje&scaron;. Mysli, lebo takto si irelevantn&yacute;.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 23. 2. 2022 o 16:18

Takže keď si Jakuti zmyslia, že sa osamostatnia a Spojené štáty americké ich uznajú, bude to v poriadku? Len to nehovor Čečencom a Dagestancom.
Už opakovaně potvrzuješ, že píšeš rychleji, než přemýšlíš . Přečti si to po sobě ,snad na to přijdeš sám


[quote=&quot;pid:59259, uid:623&quot;]Takže keď si Jakuti zmyslia, že sa osamostatnia a Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty americk&eacute; ich uznaj&uacute;, bude to v poriadku? Len to nehovor Čečencom a Dagestancom.[/quote]Už opakovaně potvrzuje&scaron;, že p&iacute;&scaron;e&scaron; rychleji, než přem&yacute;&scaron;l&iacute;&scaron; . Přečti si to po sobě ,snad na to přijde&scaron; s&aacute;m

Takže keď si Jakuti zmyslia, že sa osamostatnia a Spojené štáty americké ich uznajú, bude to v poriadku? Len to nehovor Čečencom a Dagestancom.


Vždy|ť tímto způsobem chtěli USA rozporcovat Rusko. Ale Rusko vede normální národnostní politiku, takže zájemce o samostatnost momentalně nejsou, až na nějaké marginální skupiny.


Samozřejmě netvrdím, že to mezinárodní právo je v pořádku, když na jedné straně uznává suverenitu států a na druhou právo národů na sebeurčení. Ale myslím si, že to prosadili anglosasy, aby se mohli vměšovat do záležitostí cizích států.


Nu a pokud Rusko použilo jejích instrument k napravení spravedlnosti, nevidím na tom nic zlého.


Aspoň v budoucnu to přiměje anglosasy k spolupráci na lepších zákonech.


[quote=&quot;pid:59259, uid:623&quot;]Takže keď si Jakuti zmyslia, že sa osamostatnia a Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty americk&eacute; ich uznaj&uacute;, bude to v poriadku? Len to nehovor Čečencom a Dagestancom.[/quote] Vždy|ť t&iacute;mto způsobem chtěli USA rozporcovat Rusko. Ale Rusko vede norm&aacute;ln&iacute; n&aacute;rodnostn&iacute; politiku, takže z&aacute;jemce o samostatnost momentalně nejsou, až na nějak&eacute; margin&aacute;ln&iacute; skupiny. Samozřejmě netvrd&iacute;m, že to mezin&aacute;rodn&iacute; pr&aacute;vo je v poř&aacute;dku, když na jedn&eacute; straně uzn&aacute;v&aacute; suverenitu st&aacute;tů a na druhou pr&aacute;vo n&aacute;rodů na sebeurčen&iacute;. Ale mysl&iacute;m si, že to prosadili anglosasy, aby se mohli vmě&scaron;ovat do z&aacute;ležitost&iacute; ciz&iacute;ch st&aacute;tů. Nu a pokud Rusko použilo jej&iacute;ch instrument k napraven&iacute; spravedlnosti, nevid&iacute;m na tom nic zl&eacute;ho. Aspoň v budoucnu to přiměje anglosasy k spolupr&aacute;ci na lep&scaron;&iacute;ch z&aacute;konech.

Tak. A už máme čínskou odpověď: Sankce proti Rusku jsou nezákonné.

Dobrá a významná zpráva.


Lidé kolem Putina a Putin s nimi mají daleko větší info, než my. V současnosti už nejsou vpředu o krok, ale nejméně o pět. Takže jsem přesvědčená, že tento krok nebyl "nahonem", nějakou rychlou reakcí na situace - ale byl dlouhodobě chystaný, probraný ze všech stran se všemi partnery včetně Číny.

To by bylo dobré nepodceňovat. Na to jsem na chvíli zapomněl a, přiznám se, zmocnily se mě i obavy.


Úvaha, ktorá nesúvisí priamo s týmto prípadom: Je možné hájiť dobro a uchýliť sa k nedobrým spôsobom? Inak povedané, účel svätí prostriedy, alebo prostriedky svätia účel? Je možné odvolávať sa na medzinárodné právo a zároveň toto právo porušiť?

Dovolím si parafrázi Machiavelliho: Pokud se k dosažení svých ctnostných cílů příliš uchylujete ke zlu,
bude z vás tyran a naděláte více škody něž užitku. Avšak pokud se budete příliš bát se ušpinit ruce bude z vás slaboch, který nic nedokáže.


Erdogan asi chce dělat "holuba míru" mezi RF a NATO.

To on už dlouho. Mluví o tom i Pjakin.


Sankce USA, států EU, příp. jiných států a institucí vůči RF nic nevyřeší,

Ale vyřeší. Londýn zařízl Ruské Oligarchy a USA zase Siluanovi a Nabulině možnost zadlužovat RF na Západě.


Ještě jsem zapomněl k předešlému příspěvku...celkem mi unikla reakce RF na základnu USA na Slovensku. Na pozadí požadavků ze strany RF vůči NATO je to dosti překvapivé, pokud se nejedná o vytváření dohodnutého zázemí k postupnému ústupu.

Buď a nebo to prostě berou tak, že nemá cenu se vyjadřovat k 1 základně, když mluví o voj. přítomnosti na tom celém území jako celku.


což jasně předepisuje „Komplex opatření“ a rezoluce 2202.

2022 zajímavé ...


Mám lepší nápad: Pákistán.

Spíš se tam jen lidi přestěhují, protože ten stát se rozpadá, trochu jako Turecko.
Zrovna tam zvažují, že od lidí "vykoupí" zlato. (To je v arabských zemích tradičním prostředkem domácích rezerv a spoření)


[quote=&quot;pid:59191, uid:158&quot;]Tak. A už m&aacute;me č&iacute;nskou odpověď: Sankce proti Rusku jsou nez&aacute;konn&eacute;.[/quote] Dobr&aacute; a v&yacute;znamn&aacute; zpr&aacute;va. [quote=&quot;pid:59203, uid:203&quot;]Lid&eacute; kolem Putina a Putin s nimi maj&iacute; daleko vět&scaron;&iacute; info, než my. V současnosti už nejsou vpředu o krok, ale nejm&eacute;ně o pět. Takže jsem přesvědčen&aacute;, že tento krok nebyl &quot;nahonem&quot;, nějakou rychlou reakc&iacute; na situace - ale byl dlouhodobě chystan&yacute;, probran&yacute; ze v&scaron;ech stran se v&scaron;emi partnery včetně Č&iacute;ny.[/quote] To by bylo dobr&eacute; nepodceňovat. Na to jsem na chv&iacute;li zapomněl a, přizn&aacute;m se, zmocnily se mě i obavy. [quote=&quot;pid:59206, uid:623&quot;]&Uacute;vaha, ktor&aacute; nes&uacute;vis&iacute; priamo s t&yacute;mto pr&iacute;padom: Je možn&eacute; h&aacute;jiť dobro a uch&yacute;liť sa k nedobr&yacute;m sp&ocirc;sobom? Inak povedan&eacute;, &uacute;čel sv&auml;t&iacute; prostriedy, alebo prostriedky sv&auml;tia &uacute;čel? Je možn&eacute; odvol&aacute;vať sa na medzin&aacute;rodn&eacute; pr&aacute;vo a z&aacute;roveň toto pr&aacute;vo poru&scaron;iť?[/quote] Dovol&iacute;m si parafr&aacute;zi Machiavelliho: Pokud se k dosažen&iacute; sv&yacute;ch ctnostn&yacute;ch c&iacute;lů př&iacute;li&scaron; uchylujete ke zlu, bude z v&aacute;s tyran a naděl&aacute;te v&iacute;ce &scaron;kody něž užitku. Av&scaron;ak pokud se budete př&iacute;li&scaron; b&aacute;t se u&scaron;pinit ruce bude z v&aacute;s slaboch, kter&yacute; nic nedok&aacute;že. [quote=&quot;pid:59208, uid:158&quot;]Erdogan asi chce dělat &quot;holuba m&iacute;ru&quot; mezi RF a NATO.[/quote] To on už dlouho. Mluv&iacute; o tom i Pjakin. [quote=&quot;pid:59229, uid:270&quot;]Sankce USA, st&aacute;tů EU, př&iacute;p. jin&yacute;ch st&aacute;tů a instituc&iacute; vůči RF nic nevyře&scaron;&iacute;,[/quote] Ale vyře&scaron;&iacute;. Lond&yacute;n zař&iacute;zl Rusk&eacute; Oligarchy a USA zase Siluanovi a Nabulině možnost zadlužovat RF na Z&aacute;padě. [quote=&quot;pid:59232, uid:9&quot;]Je&scaron;tě jsem zapomněl k přede&scaron;l&eacute;mu př&iacute;spěvku...celkem mi unikla reakce RF na z&aacute;kladnu USA na Slovensku. Na pozad&iacute; požadavků ze strany RF vůči NATO je to dosti překvapiv&eacute;, pokud se nejedn&aacute; o vytv&aacute;řen&iacute; dohodnut&eacute;ho z&aacute;zem&iacute; k postupn&eacute;mu &uacute;stupu.[/quote] Buď a nebo to prostě berou tak, že nem&aacute; cenu se vyjadřovat k 1 z&aacute;kladně, když mluv&iacute; o voj. př&iacute;tomnosti na tom cel&eacute;m &uacute;zem&iacute; jako celku. [quote=&quot;pid:59242, uid:125&quot;]což jasně předepisuje &bdquo;Komplex opatřen&iacute;&ldquo; a rezoluce 2202.[/quote] 2022 zaj&iacute;mav&eacute; ... [quote=&quot;pid:59248, uid:240&quot;]M&aacute;m lep&scaron;&iacute; n&aacute;pad: P&aacute;kist&aacute;n.[/quote] Sp&iacute;&scaron; se tam jen lidi přestěhuj&iacute;, protože ten st&aacute;t se rozpad&aacute;, trochu jako Turecko. Zrovna tam zvažuj&iacute;, že od lid&iacute; &quot;vykoup&iacute;&quot; zlato. (To je v arabsk&yacute;ch zem&iacute;ch tradičn&iacute;m prostředkem dom&aacute;c&iacute;ch rezerv a spořen&iacute;)

Už opakovaně potvrzuješ, že píšeš rychleji, než přemýšlíš . Přečti si to po sobě ,snad na to přijdeš sám


Tej nezrovnalosti som si vedomý. Ak je to teda v súlade s medzinárodným právom, môže si každý robiť čo chce. A ak si nemôže robiť čo chce, potom to asi nebude v súlade s medzinárodným právom. Ale ty, ako odborník na všetko, nám to isto vysvetlíš. Nezabudni spomenút Kosovo a Krym ako dva diametrálne odlišné prípady. DLR a LLR má v tomto prápade bližšie ku Kosovu.


[quote=&quot;pid:59263, uid:57&quot;]Už opakovaně potvrzuje&scaron;, že p&iacute;&scaron;e&scaron; rychleji, než přem&yacute;&scaron;l&iacute;&scaron; . Přečti si to po sobě ,snad na to přijde&scaron; s&aacute;m[/quote] Tej nezrovnalosti som si vedom&yacute;. Ak je to teda v s&uacute;lade s medzin&aacute;rodn&yacute;m pr&aacute;vom, m&ocirc;že si každ&yacute; robiť čo chce. A ak si nem&ocirc;že robiť čo chce, potom to asi nebude v s&uacute;lade s medzin&aacute;rodn&yacute;m pr&aacute;vom. Ale ty, ako odborn&iacute;k na v&scaron;etko, n&aacute;m to isto vysvetl&iacute;&scaron;. Nezabudni spomen&uacute;t Kosovo a Krym ako dva diametr&aacute;lne odli&scaron;n&eacute; pr&iacute;pady. DLR a LLR m&aacute; v tomto pr&aacute;pade bliž&scaron;ie ku Kosovu.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 23. 2. 2022 o 16:36

Nauč sa čítať s porozumením súvislostí v akých bolo napísané to na čo reaguješ.

Já to viděl, ale vysvětluji, že se mýlíš. Buď tak, že máš špatný morální kompas enbo tak, že poukazuješ na lidi, kterým to bude vadit a myslíš si, že na nich sejde... Y. Bezmnov to řekl přesně: "Ti kteří projdou kognitivním programováním jsou ztraceni navždy. Můžete je postavit doprostřed gulagu, který popisujete, můžete jim ukázat důkazy, můžete je postavit před jasnou realitu. Neuvěří vám a budou jen více agresivní. Pro ně již není cesty zpět a nedá se s tím nic jiného dělat než se s tím smířit." (nebyla to přesná citace, ale smysl jsem vystihl)


[quote=&quot;pid:59259, uid:623&quot;]Nauč sa č&iacute;tať s porozumen&iacute;m s&uacute;vislost&iacute; v ak&yacute;ch bolo nap&iacute;san&eacute; to na čo reaguje&scaron;.[/quote] J&aacute; to viděl, ale vysvětluji, že se m&yacute;l&iacute;&scaron;. Buď tak, že m&aacute;&scaron; &scaron;patn&yacute; mor&aacute;ln&iacute; kompas enbo tak, že poukazuje&scaron; na lidi, kter&yacute;m to bude vadit a mysl&iacute;&scaron; si, že na nich sejde... Y. Bezmnov to řekl přesně: &quot;Ti kteř&iacute; projdou kognitivn&iacute;m programov&aacute;n&iacute;m jsou ztraceni navždy. Můžete je postavit doprostřed gulagu, kter&yacute; popisujete, můžete jim uk&aacute;zat důkazy, můžete je postavit před jasnou realitu. Neuvěř&iacute; v&aacute;m a budou jen v&iacute;ce agresivn&iacute;. Pro ně již nen&iacute; cesty zpět a ned&aacute; se s t&iacute;m nic jin&eacute;ho dělat než se s t&iacute;m sm&iacute;řit.&quot; (nebyla to přesn&aacute; citace, ale smysl jsem vystihl)

Na Putinovo okolí míří nové sankce: FT tvrdí, že zasáhnou tato jména: Šojgu, Vaino (Vedoucí prezidentské administrativy), dále Margarita Simonyanová, šéfredaktorka RT, sankce postihnou také Vladimira Solovjova, významného a vlivného moderátora ruských televizních zpráv, a Marii Zacharovovou, mluvčí ministerstva zahraničí.


Sankce mají být podle dokumentů uvaleny také na dva místopředsedy ruské vlády za jejich práci při "ohrožování územní celistvosti, svrchovanosti a nezávislosti Ukrajiny" a na šéfy ruského námořnictva, armády a letectva.


Jevgenij Prigožin, který již je v sankcích EU souvisejících s Libyí kvůli údajným vazbám na žoldnéřskou skupinu Wagner, je na novém seznamu - spolu se svou matkou a manželkou - zařazen kvůli svým obchodním vazbám na Krym a okupované oblasti východní Ukrajiny.


Na Putinovo okol&iacute; m&iacute;ř&iacute; nov&eacute; sankce: FT tvrd&iacute;, že zas&aacute;hnou tato jm&eacute;na: **&Scaron;ojgu, Vaino** (Vedouc&iacute; prezidentsk&eacute; administrativy), d&aacute;le **Margarita Simonyanov&aacute;**, &scaron;&eacute;fredaktorka RT, sankce postihnou tak&eacute; **Vladimira Solovjova**, v&yacute;znamn&eacute;ho a vlivn&eacute;ho moder&aacute;tora rusk&yacute;ch televizn&iacute;ch zpr&aacute;v, a **Marii Zacharovovou**, mluvč&iacute; ministerstva zahranič&iacute;. Sankce maj&iacute; b&yacute;t podle dokumentů uvaleny tak&eacute; na **dva m&iacute;stopředsedy rusk&eacute; vl&aacute;dy** za jejich pr&aacute;ci při &quot;ohrožov&aacute;n&iacute; &uacute;zemn&iacute; celistvosti, svrchovanosti a nez&aacute;vislosti Ukrajiny&quot; a **na &scaron;&eacute;fy rusk&eacute;ho n&aacute;mořnictva, arm&aacute;dy a letectva.** **Jevgenij Prigožin**, kter&yacute; již je v sankc&iacute;ch EU souvisej&iacute;c&iacute;ch s Liby&iacute; kvůli &uacute;dajn&yacute;m vazb&aacute;m na žoldn&eacute;řskou skupinu Wagner, je na nov&eacute;m seznamu - spolu se svou matkou a manželkou - zařazen kvůli sv&yacute;m obchodn&iacute;m vazb&aacute;m na Krym a okupovan&eacute; oblasti v&yacute;chodn&iacute; Ukrajiny.

To je neuvěřitelná ukázka bezmoci . Už tolikrát zazněl výkřik , Putin krade , je to miliardář a vždy z toho byl výsměch a ostuda .
A poučil se z toho démonkrad ? Ani omylem , co kdyby to tentokrát vyšlo .
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Schovany-Putinuv-ucet-velke-tajemstvi-Odhalil-ho-Igor-Lukes-na-CT-693780


To je neuvěřiteln&aacute; uk&aacute;zka bezmoci . Už tolikr&aacute;t zazněl v&yacute;křik , Putin krade , je to miliard&aacute;ř a vždy z toho byl v&yacute;směch a ostuda . A poučil se z toho d&eacute;monkrad ? Ani omylem , co kdyby to tentokr&aacute;t vy&scaron;lo . https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Schovany-Putinuv-ucet-velke-tajemstvi-Odhalil-ho-Igor-Lukes-na-CT-693780

tak problem je s tym uznavanim, ze to tak bezi......neexistuje medzinarodny pravne zavazny dokument, ake statý sa mozu uznavat a ake nie.....preto USA tlacia na Srbsko, aby uznalo Kosovo (co kazdy objektivne zmyslajuci uzna, ze je na hlavu), ale Krym a nove republiky nie. Keby sa odstriepila cast Ruska, bude uznana na to tuti, ak sa bude chciet odstriepit nieco z USA, tak ani keby tam varili nemluvnata na ranajky.
Z hladiska medzinarodneho ale plati, ze kazdy si moze uznat koho chce a kedy chce, teda ak niekde precedens plati, inde nemusi. Nikto nedal sankcie na Turecko za anektovanie Severneho Cypru. Ale ak chceli Kurdi, tak mali smolu


tak problem je s tym uznavanim, ze to tak bezi......neexistuje medzinarodny pravne zavazny dokument, ake stat&yacute; sa mozu uznavat a ake nie.....preto USA tlacia na Srbsko, aby uznalo Kosovo (co kazdy objektivne zmyslajuci uzna, ze je na hlavu), ale Krym a nove republiky nie. Keby sa odstriepila cast Ruska, bude uznana na to tuti, ak sa bude chciet odstriepit nieco z USA, tak ani keby tam varili nemluvnata na ranajky. Z hladiska medzinarodneho ale plati, ze kazdy si moze uznat koho chce a kedy chce, teda ak niekde precedens plati, inde nemusi. Nikto nedal sankcie na Turecko za anektovanie Severneho Cypru. Ale ak chceli Kurdi, tak mali smolu

To je neuvěřitelná ukázka bezmoci . Už tolikrát zazněl výkřik , Putin krade , je to miliardář a vždy z toho byl výsměch a ostuda .


Oni řvou o Putinovi a mezitím na Zelenského vyplula informace, že za dobu svého prezidentování těžkou a úmornou prací za pouhých 36 měsíců nashromáždil 1.2 mlrd dolarů. Penízky leží na jeho účtě v Kosta Rice v bance Dresdner Bank Lateinamerika. Penízky v částkách 12 - 35 mln. doláčů natekly různými kanály: přes Rinata Achmetova, Kolomojského, Pinčuka přes banky First Union Bank a Deitshe Bank a Banque Nationale de Paris. Posílala mu penízky i nedokonaná prezidentka Běloruska Tichanovská a jiné, zřejmě jrnom rozhazovační lidé, kteří určitě za ně nepožadovali žádné služby.
https://www.youtube.com/watch?v=5YR4WumnzIc


[quote=&quot;pid:59271, uid:185&quot;]To je neuvěřiteln&aacute; uk&aacute;zka bezmoci . Už tolikr&aacute;t zazněl v&yacute;křik , Putin krade , je to miliard&aacute;ř a vždy z toho byl v&yacute;směch a ostuda .[/quote] Oni řvou o Putinovi a mezit&iacute;m** na Zelensk&eacute;ho vyplula informace, že za dobu sv&eacute;ho prezidentov&aacute;n&iacute; těžkou a &uacute;mornou prac&iacute; za pouh&yacute;ch 36 měs&iacute;ců nashrom&aacute;ždil 1.2 mlrd dolarů.** Pen&iacute;zky lež&iacute; na jeho &uacute;čtě v Kosta Rice v bance **Dresdner Bank Lateinamerika**. Pen&iacute;zky v č&aacute;stk&aacute;ch 12 - 35 mln. dol&aacute;čů natekly různ&yacute;mi kan&aacute;ly: přes Rinata Achmetova, Kolomojsk&eacute;ho, Pinčuka přes banky **First Union Bank a Deitshe Bank a Banque Nationale de Paris.** Pos&iacute;lala mu pen&iacute;zky i nedokonan&aacute; prezidentka Běloruska **Tichanovsk&aacute;** a jin&eacute;, zřejmě jrnom rozhazovačn&iacute; lid&eacute;, kteř&iacute; určitě za ně nepožadovali ž&aacute;dn&eacute; služby. https://www.youtube.com/watch?v=5YR4WumnzIc
Upravené 23. 2. 2022 o 21:59

kdyz tak sleduju v mainstreamu to nepretrzite stvani proti rusku, rikam si... to vazne ti lidi tak touzi po tom, prozit si to peklo, co zazili nasi predkove:-(


dnes mi jedna ukrajinka rekla, ze jsem "hloupa", protoze zapad je chce osvobodit a ukrajinci chteji byt v EU ... jina kamaradka ukrajinka mi rekla, ze z toho vseho bude tezit jedina zeme, ta za morem ... a evropa, ukrajina, rusko budou "v haji".


drive jsem sledovala hodne valecne filmy. uz par mesicu se jim vyhybam... a tak spontanne se mi vybavuji sceny z remarqua.


https://www.youtube.com/watch?v=JV8rv8w-OIs


kdyz tak sleduju v mainstreamu to nepretrzite stvani proti rusku, rikam si... to vazne ti lidi tak touzi po tom, prozit si to peklo, co zazili nasi predkove:-( dnes mi jedna ukrajinka rekla, ze jsem &quot;hloupa&quot;, protoze zapad je chce osvobodit a ukrajinci chteji byt v EU ... jina kamaradka ukrajinka mi rekla, ze z toho vseho bude tezit jedina zeme, ta za morem ... a evropa, ukrajina, rusko budou &quot;v haji&quot;. drive jsem sledovala hodne valecne filmy. uz par mesicu se jim vyhybam... a tak spontanne se mi vybavuji sceny z remarqua. https://www.youtube.com/watch?v=JV8rv8w-OIs

Podle Pentagonu se blíží ruská invaze na Ukrajinu v plném rozsahu


Pentagon se domnívá, že Rusko by mohlo v nejbližší době zahájit plnohodnotnou invazi na Ukrajinu poté, co ruská armáda rozmístila 100 % vojáků a zbraní, které potřebuje k velkému útoku na zemi.


"Putin a jeho síly jsou připraveni tak, jak jen mohou být," uvedl vysoký představitel obrany. "Posunuly svou připravenost do bodu, kdy jsou doslova připraveny vyrazit hned, pokud dostanou rozkaz...". Mohou teď vyrazit v kteroukoli hodinu."


Úředník uvedl, že 80 % ruských sil v regionu se přesunulo na předsunuté pozice, což znamená místa v Rusku a Bělorusku vzdálená 5 až 50 km od ukrajinských hranic.


Úředník dodal, že Rusko již v Černém moři umístilo více než dvě desítky válečných lodí, včetně 10 obojživelných výsadkových lodí. "Tyto lodě existují z jediného důvodu, a tím je umístění bot na zemi," uvedl.


**Podle Pentagonu se bl&iacute;ž&iacute; rusk&aacute; invaze na Ukrajinu v pln&eacute;m rozsahu ** Pentagon se domn&iacute;v&aacute;, že Rusko by mohlo v nejbliž&scaron;&iacute; době zah&aacute;jit plnohodnotnou invazi na Ukrajinu pot&eacute;, co rusk&aacute; arm&aacute;da rozm&iacute;stila 100 % voj&aacute;ků a zbran&iacute;, kter&eacute; potřebuje k velk&eacute;mu &uacute;toku na zemi. &quot;Putin a jeho s&iacute;ly jsou připraveni tak, jak jen mohou b&yacute;t,&quot; uvedl vysok&yacute; představitel obrany. &quot;Posunuly svou připravenost do bodu, kdy jsou doslova připraveny vyrazit hned, pokud dostanou rozkaz...&quot;.&thinsp;Mohou teď vyrazit v kteroukoli hodinu.&quot; &Uacute;ředn&iacute;k uvedl, že 80 % rusk&yacute;ch sil v regionu se přesunulo na předsunut&eacute; pozice, což znamen&aacute; m&iacute;sta v Rusku a Bělorusku vzd&aacute;len&aacute; 5 až 50 km od ukrajinsk&yacute;ch hranic. &Uacute;ředn&iacute;k dodal, že Rusko již v Čern&eacute;m moři um&iacute;stilo v&iacute;ce než dvě des&iacute;tky v&aacute;lečn&yacute;ch lod&iacute;, včetně 10 obojživeln&yacute;ch v&yacute;sadkov&yacute;ch lod&iacute;. &quot;Tyto lodě existuj&iacute; z jedin&eacute;ho důvodu, a t&iacute;m je um&iacute;stěn&iacute; bot na zemi,&quot; uvedl.

Pentagon se domnívá, že Rusko by mohlo v nejbližší době zahájit plnohodnotnou invazi na Ukrajinu poté, co ruská armáda rozmístila 100 % vojáků a zbraní, které potřebuje k velkému útoku na zemi.
Ať už se to stane a rovnou srovnají se zemí i Pentagon. Doufám, že až se probudím bude po všem.


[quote=&quot;pid:59308, uid:307&quot;]Pentagon se domn&iacute;v&aacute;, že Rusko by mohlo v nejbliž&scaron;&iacute; době zah&aacute;jit plnohodnotnou invazi na Ukrajinu pot&eacute;, co rusk&aacute; arm&aacute;da rozm&iacute;stila 100 % voj&aacute;ků a zbran&iacute;, kter&eacute; potřebuje k velk&eacute;mu &uacute;toku na zemi.[/quote]Ať už se to stane a rovnou srovnaj&iacute; se zem&iacute; i Pentagon. Douf&aacute;m, že až se probud&iacute;m bude po v&scaron;em.

Erdogan asi chce dělat "holuba míru" mezi RF a NATO.


Mne sa skôr zdá, že vypustil "holuba" (prd)...


A teraz vážne sa pýtam:


Ktorým smerom bude viesť skutočný úder Putina na EU, NATO a ostatné štruktúry močiara a močiar?


[quote=&quot;pid:59208, uid:158&quot;]Erdogan asi chce dělat &quot;holuba m&iacute;ru&quot; mezi RF a NATO.[/quote] Mne sa sk&ocirc;r zd&aacute;, že vypustil &quot;holuba&quot; (prd)... **A teraz v&aacute;žne sa p&yacute;tam**: Ktor&yacute;m smerom bude viesť skutočn&yacute; &uacute;der Putina na EU, NATO a ostatn&eacute; &scaron;trukt&uacute;ry močiara a močiar?

Moderátor

Upravené 23. 2. 2022 o 21:48

Ktorým smerom bude viesť skutočný úder Putina na EU, NATO a ostatné štruktúry močiara a močiar?


Myslím, že namiesto zbraní použije papier. A papier vie byť veľmi ostrý.


[quote=&quot;pid:59321, uid:7&quot;]Ktor&yacute;m smerom bude viesť skutočn&yacute; &uacute;der Putina na EU, NATO a ostatn&eacute; &scaron;trukt&uacute;ry močiara a močiar?[/quote] Mysl&iacute;m, že namiesto zbran&iacute; použije papier. A papier vie byť veľmi ostr&yacute;.

Moderátor

Ministerstvo zahraničních věcí RF na svém oficiálním twitterovém účtu změnilo svůj profilový obrázek.

6216be4d43af2


K 220. výročiu ministerstva zahraničných vecí Ruska


Naša katedra sleduje svoju históriu od založenia v roku 1549 veľvyslaneckého rádu, ktorý v roku 1720 premenil Peter I. na Kolégium zahraničných vecí v súvislosti s rozšírením a sťažením diplomatických úloh. Ďalším významným medzníkom vo vývoji našej diplomatickej služby bol 8. september (podľa nového štýlu 20.) september 1802. Vyšiel manifest cisára Alexandra I. o ôsmich ministerstvách zriadených pri reforme najvyššej štátnej správy, medzi nimi aj náš rezort, ktorý sa odvtedy volá Ministerstvo zahraničných vecí. Bol položený základ pre vytvorenie moderného zahraničnopolitického aparátu, ktorý zodpovedal novej úlohe Ruska na medzinárodnej scéne.


Naša diplomatická služba má stáročia. Vo formáte ministerstva to bude v roku 2022 220 rokov.


Ministerstvo zahraničných vecí je živý organizmus. Vznikajú nové oddelenia, otvárajú sa veľvyslanectvá a generálne konzuláty, zlepšujú sa formy komunikácie s občanmi, predovšetkým ruskými a s našimi krajanmi v zahraničí. Digitálna diplomacia je na vzostupe. Koncom minulého roka bol oznámený vzhľad mobilnej aplikácie ruského ministerstva zahraničia pre smartfóny a tablety. Aj to je dnes súčasťou našej práce. Prihláste sa na odber a sledujte účty, aby ste boli vždy informovaní o novinkách a mohli poskytnúť spätnú väzbu.


Na počesť tohto významného dátumu plánujeme tento rok usporiadať sériu spomienkových podujatí. Budeme vás včas informovať.


Nedávno nám prezident našej krajiny na stretnutí rozšíreného kolégia ruského ministerstva zahraničných vecí dal pokyn, aby sme našich partnerov (rozumej západné krajiny) udržiavali „v určitom napätí“. Kúzlo čísel zrejme predurčilo, že dátum výročia ministerstva zahraničných vecí sa tento rok zhoduje s napätím 220 voltov. Niektorí západní partneri si budú musieť na nové pravidlá zvyknúť.
https://www.mid.ru/ru/press_service/spokesman/briefings/1794251/#sel=53:1:7y9,58:47:hfc


[quote=&quot;pid:59135, uid:412&quot;]Ministerstvo zahraničn&iacute;ch věc&iacute; RF na sv&eacute;m ofici&aacute;ln&iacute;m twitterov&eacute;m &uacute;čtu změnilo svůj profilov&yacute; obr&aacute;zek.[/quote] ![6216be4d43af2](serve/attachment&amp;path=6216be4d43af2) K 220. v&yacute;ročiu ministerstva zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Ruska Na&scaron;a katedra sleduje svoju hist&oacute;riu od založenia v roku 1549 veľvyslaneck&eacute;ho r&aacute;du, ktor&yacute; v roku 1720 premenil Peter I. na Kol&eacute;gium zahraničn&yacute;ch vec&iacute; v s&uacute;vislosti s roz&scaron;&iacute;ren&iacute;m a sťažen&iacute;m diplomatick&yacute;ch &uacute;loh. Ďal&scaron;&iacute;m v&yacute;znamn&yacute;m medzn&iacute;kom vo v&yacute;voji na&scaron;ej diplomatickej služby bol 8. september (podľa nov&eacute;ho &scaron;t&yacute;lu 20.) september 1802. Vy&scaron;iel manifest cis&aacute;ra Alexandra I. o &ocirc;smich ministerstv&aacute;ch zriaden&yacute;ch pri reforme najvy&scaron;&scaron;ej &scaron;t&aacute;tnej spr&aacute;vy, medzi nimi aj n&aacute;&scaron; rezort, ktor&yacute; sa odvtedy vol&aacute; Ministerstvo zahraničn&yacute;ch vec&iacute;. Bol položen&yacute; z&aacute;klad pre vytvorenie modern&eacute;ho zahraničnopolitick&eacute;ho apar&aacute;tu, ktor&yacute; zodpovedal novej &uacute;lohe Ruska na medzin&aacute;rodnej sc&eacute;ne. Na&scaron;a diplomatick&aacute; služba m&aacute; st&aacute;ročia. Vo form&aacute;te ministerstva to bude v roku 2022 220 rokov. Ministerstvo zahraničn&yacute;ch vec&iacute; je živ&yacute; organizmus. Vznikaj&uacute; nov&eacute; oddelenia, otv&aacute;raj&uacute; sa veľvyslanectv&aacute; a gener&aacute;lne konzul&aacute;ty, zlep&scaron;uj&uacute; sa formy komunik&aacute;cie s občanmi, predov&scaron;etk&yacute;m rusk&yacute;mi a s na&scaron;imi krajanmi v zahranič&iacute;. Digit&aacute;lna diplomacia je na vzostupe. Koncom minul&eacute;ho roka bol ozn&aacute;men&yacute; vzhľad mobilnej aplik&aacute;cie rusk&eacute;ho ministerstva zahraničia pre smartf&oacute;ny a tablety. Aj to je dnes s&uacute;časťou na&scaron;ej pr&aacute;ce. Prihl&aacute;ste sa na odber a sledujte &uacute;čty, aby ste boli vždy informovan&iacute; o novink&aacute;ch a mohli poskytn&uacute;ť sp&auml;tn&uacute; v&auml;zbu. Na počesť tohto v&yacute;znamn&eacute;ho d&aacute;tumu pl&aacute;nujeme tento rok usporiadať s&eacute;riu spomienkov&yacute;ch podujat&iacute;. Budeme v&aacute;s včas informovať. Ned&aacute;vno n&aacute;m prezident na&scaron;ej krajiny na stretnut&iacute; roz&scaron;&iacute;ren&eacute;ho kol&eacute;gia rusk&eacute;ho ministerstva zahraničn&yacute;ch vec&iacute; dal pokyn, aby sme na&scaron;ich partnerov (rozumej z&aacute;padn&eacute; krajiny) udržiavali &bdquo;v určitom nap&auml;t&iacute;&ldquo;. K&uacute;zlo č&iacute;sel zrejme predurčilo, že d&aacute;tum v&yacute;ročia ministerstva zahraničn&yacute;ch vec&iacute; sa tento rok zhoduje s nap&auml;t&iacute;m 220 voltov. Niektor&iacute; z&aacute;padn&iacute; partneri si bud&uacute; musieť na nov&eacute; pravidl&aacute; zvykn&uacute;ť. https://www.mid.ru/ru/press_service/spokesman/briefings/1794251/#sel=53:1:7y9,58:47:hfc

Putin ohlásil špeciálnu vojenskú operáciu na Donbase


Prezident Ruska vyzval ukrajinskú armádu, aby neplnila trestné rozkazy a zložila zbrane
Ruský prezident Vladimir Putin uviedol, že v reakcii na výzvu lídrov republík Donbass sa rozhodol uskutočniť špeciálnu vojenskú operáciu.


Ľudové republiky Donbass sa obrátili na Rusko so žiadosťou o pomoc. V tejto súvislosti <...> som sa rozhodol uskutočniť špeciálnu vojenskú operáciu. Jeho cieľom je chrániť ľudí, ktorí boli osem rokov vystavení zneužívaniu, genocíde zo strany kyjevského režimu, a preto sa budeme snažiť demilitarizovať a denacifikovať Ukrajinu, ako aj postaviť pred súd tých, ktorí spáchali početné krvavé zločiny na civilnom obyvateľstve, vrátane a občania Ruskej federácie,“ povedal Putin v televíznom prejave.


Ako poznamenala hlava štátu, ruská vojenská operácia je sebaobranou proti tým, ktorí zajali Ukrajinu ako rukojemníkov.


Putin sa osobitne prihovoril občanom Ukrajiny ako celku. Poznamenal, že v roku 2014 bolo Rusko povinné chrániť obyvateľov Krymu a Sevastopolu pred tými, ktorých samotní Ukrajinci nazývajú „nacistami“. "Krymčania a obyvatelia Sevastopolu sa rozhodli byť so svojou historickou vlasťou, s Ruskom, a my sme to podporili. Opakujem: jednoducho nemohli inak," povedala hlava štátu.


"Dnešné udalosti nesúvisia s túžbou porušiť záujmy Ukrajiny a ukrajinského ľudu, ale súvisia s ochranou samotného Ruska pred tými, ktorí si vzali Ukrajinu za rukojemníkov a snažia sa ju použiť proti našej krajine a jej ľudu," dodal. Putin pokračoval.


"Naše činy sú sebaobranou proti hrozbám, ktoré sú na nás kladené, a pred ešte väčšou katastrofou, ako je tá, ktorá sa deje dnes. Nech je to akokoľvek ťažké, žiadam vás, aby ste to pochopili a vyzvali na spoluprácu, aby sa táto tragická situácia zmenila." stranu čo najskôr a spoločne napredovať, nedovoliť nikomu zasahovať do našich vecí, do našich vzťahov, ale budovať ich svojpomocne - tak, aby to vytváralo potrebné podmienky na prekonanie všetkých problémov a napriek prítomnosti štátu hraníc, by nás posilnil zvnútra ako jeden celok,“ povedal prezident Ruskej federácie. "V toto verím, v toto je naša budúcnosť," dodal Putin.
Zavolajte ukrajinskej armáde


Putin dodal, že všetci ukrajinskí vojaci, ktorí odmietnu vykonať trestné rozkazy Kyjeva a zložiť zbrane, budú môcť bez prekážok opustiť vojnovú zónu.


Vo svojom prejave osobitne oslovil ukrajinskú armádu, pričom zdôraznil, že zložili prísahu vernosti svojmu ľudu, "a nie protiľudovej junte, ktorá drancuje Ukrajinu a vysmieva sa práve týmto ľuďom".


"Nedodržiavajte jej trestné rozkazy! Vyzývam vás, aby ste okamžite zložili zbrane a išli domov. Dovoľte mi vysvetliť: všetci príslušníci ukrajinskej armády, ktorí splnia túto požiadavku, budú môcť slobodne opustiť bojovú zónu a vrátiť sa k svojim rodinám." “, povedal Putin. Prezident Ruskej federácie zdôraznil: "Všetku zodpovednosť za prípadné krviprelievanie bude mať výlučne na svedomí režim vládnuci na území Ukrajiny."


Prezident Ruskej federácie zdôraznil: "Všetku zodpovednosť za prípadné krviprelievanie bude mať výlučne na svedomí režim vládnuci na území Ukrajiny."


Rusko podľa neho zostáva jednou z najmocnejších jadrových veľmocí planéty, takže žiadny potenciálny agresor by nemal mať pochybnosti o tom, že bude úplne porazený.


"Čo sa týka vojenskej sféry, moderné Rusko je dnes aj po rozpade ZSSR a strate značnej časti jadrového potenciálu jednou z najmocnejších jadrových veľmocí. A navyše má isté výhody v rade najnovšie typy zbraní. V tomto smere by nikto nemal mať niet pochýb o tom, že priamy útok na Rusko povedie k porážke a hrozivým následkom pre potenciálneho agresora,“ povedal.


Putin zdôraznil, že vo vojenskej sfére je moderné Rusko aj po rozpade ZSSR a strate významnej časti jeho potenciálu „dnes jednou z najsilnejších jadrových mocností na svete“ a „má určité výhody v množstvo najnovších typov zbraní“.


Prezident Ruskej federácie poznamenal, že technológie vrátane obranných technológií sa rýchlo menia a vedúce postavenie v tejto oblasti sa míňa a bude prechádzať z rúk do rúk, „ale vojenský rozvoj území susediacich s našimi hranicami, ak to dovolíme, sa stane, zostane pre nadchádzajúce desaťročia a možno navždy a vytvorí pre Rusko čoraz väčšie, absolútne neprijateľné hrozby.


Ako poznamenala hlava štátu, Rusko neplánuje okupovať ukrajinské územia, ale zasadzuje sa za právo národov Ukrajiny na sebaurčenie.


"Naše plány nezahŕňajú okupáciu ukrajinských území, nechystáme sa nikomu nič vnucovať silou," povedal Putin.


Zároveň pripomenul právo národov na sebaurčenie. "Ani pri vzniku ZSSR, ani po druhej svetovej vojne sa ľudí, ktorí žijú na určitých územiach, ktoré sú súčasťou modernej Ukrajiny, nikto nikdy nepýtal, ako si chcú sami zariadiť svoj život. Základom našej politiky je sloboda." Putin zdôraznil, že ide o slobodu pre všetkých „nezávisle určovať svoju vlastnú budúcnosť a budúcnosť svojich detí“. "A považujeme za dôležité, aby toto právo - právo voľby - mohli využívať všetky národy žijúce na území dnešnej Ukrajiny. Každý, kto to chce," povedal ruský líder.


Putin vyjadril presvedčenie, že stret s ukrajinskými radikálmi je nevyhnutný, keďže tieto sily na to len čakajú na správny čas.


"Celý priebeh udalostí a analýza prichádzajúcich informácií ukazuje, že stret Ruska s týmito silami (radikálmi) je nevyhnutný, je to len otázka času, pripravujú sa, čakajú na vhodnú hodinu," povedal ruský prezident Vladimir Putin. na osobitnom televíznom príhovore.
NATO a Rusko


Severoatlantická aliancia bez okolkov vytvára zásadné hrozby rok čo rok expanziou na východ a približovaním svojej vojenskej infraštruktúry bližšie k ruským hraniciam, dodal Putin.


Poznamenal, že považuje za potrebné vrátiť sa k tragickým udalostiam, ktoré sa dejú na Donbase, ako aj kľúčovým otázkam zaistenia bezpečnosti samotnej krajiny.


"Toto je to, čo v nás vyvoláva zvláštne obavy a znepokojenie. O tých základných hrozbách, ktoré rok čo rok, krok za krokom, hrubo a bez okolkov vytvárajú nezodpovední politici na Západe vo vzťahu k našej krajine. Mám na mysli rozširovanie NATO." bloku na východ, čím sa jeho vojenská infraštruktúra priblíži k ruským hraniciam,“ povedal Putin.


Putin zdôraznil, že Rusko sa už 30 rokov snaží rokovať s NATO o zabezpečení rovnakej a nedeliteľnej bezpečnosti, no v reakcii na to čelí cynickému klamstvu alebo vydieraniu.


"Je dobre známe, že 30 rokov sme sa vytrvalo a trpezlivo snažili dohodnúť s poprednými krajinami NATO na princípoch rovnakej a nedeliteľnej bezpečnosti v Európe. V reakcii na naše návrhy sme neustále čelili buď cynickým podvodom a klamstvám, alebo pokusom k nátlaku a vydieraniu,“ uviedol.


Severoatlantická aliancia sa medzitým, pokračoval Putin, napriek všetkým protestom a obavám Moskvy neustále rozširuje. "Vojenský stroj sa pohybuje. A opakujem, blíži sa k našim hraniciam," zdôraznil ruský vodca.


"Ďalšie rozširovanie infraštruktúry Severoatlantickej aliancie a začatý vojenský rozvoj územia Ukrajiny je pre nás neprijateľné," vyhlásil prezident Ruskej federácie.


Západný blok, tvorený Spojenými štátmi podľa vlastnej skúsenosti a podoby, je podľa neho ríšou klamstiev.


"Sami americkí politici, politológovia a novinári píšu a hovoria o tom, že v posledných rokoch sa vo vnútri Spojených štátov vytvorilo skutočné impérium lží. Je ťažké s tým nesúhlasiť, tak ako to je," povedal Putin.


Zároveň zdôraznil, že „Spojené štáty sú veľkou krajinou, systémotvornou veľmocou“, ktorej všetky satelity „nielenže pokorne a podriadene súhlasia, spievajú s nimi pri každej príležitosti, ale aj kopírujú ich správanie, nadšene prijímajte pravidlá, ktoré navrhuje.“ „Preto môžeme z dobrého dôvodu s istotou povedať, že celý takzvaný západný blok, ktorý vytvorili Spojené štáty na svoj vlastný obraz a podobu, je úplne to isté impérium klamstiev,“ povedal ruský líder.


Pripomenul americké operácie na Blízkom východe vrátane Iraku, pričom poznamenal, že ide o najhroznejšie, no v žiadnom prípade nie jediné príklady nerešpektovania medzinárodného práva. "V tomto rade - a prísľub našej krajine nerozšíriť NATO ani o centimeter na východ," zdôraznil Putin.


Ako priznala hlava ruského štátu, často počuť, že politika je špinavý biznis. "Možno. Ale nie v takom rozsahu. Nie v takom rozsahu," povedal.


Takéto podvádzanie, pokračoval ruský líder, odporuje nielen zásadám medzinárodných vzťahov, ale predovšetkým všeobecne uznávaným normám morálky a morálky. "A kde je tu spravodlivosť a pravda?" - spýtal sa. - Len jedna nepretržitá lož a ​​pokrytectvo."


Vonkajšie rušenie


Putin dodal, že Rusko okamžite zareaguje v prípade vonkajšieho zasahovania do situácie na Ukrajine a vytvárania hrozby pre ruský ľud.


Vo svojom prejave adresoval pár slov aj tým, „ktorí môžu byť v pokušení zasahovať do prebiehajúcich udalostí“.


"Ktokoľvek sa do nás pokúša zasahovať a ešte viac vytvárať hrozby pre našu krajinu, pre našich ľudí, mal by vedieť, že reakcia Ruska bude okamžitá a povedie vás k takým dôsledkom, aké ste nikdy vo svojej histórii nezažili. Sme pripravení." pre akýkoľvek vývoj udalostí boli v tomto smere prijaté všetky potrebné rozhodnutia. Dúfam, že budem vypočutý,“ povedal Putin.


Poznamenal, že spravodlivosť a pravda sú na strane Ruska.


Putin na adresu Rusov poznamenal, že „blahobyt, samotná existencia celých krajín a národov, ich úspech a vitalita majú vždy pôvod v mocnom koreňovom systéme ich kultúry a hodnôt, skúseností a tradícií ich predkov, priamo závisia od schopnosť rýchlo sa prispôsobiť neustále sa meniacemu životu, od súdržnosti spoločnosti, jej pripravenosti skonsolidovať sa, zhromaždiť všetky sily s cieľom napredovať.


"Sily sú potrebné vždy, ale môžu mať rôznu kvalitu. Základom politiky impéria lží, o ktorej som hovoril na začiatku svojho prejavu, je predovšetkým hrubá, priamočiara sila. V takýchto prípadoch Hovoríme: je sila, nie je potrebná myseľ. A vy aj ja vieme, že skutočná sila spočíva v spravodlivosti a pravde, ktoré sú na našej strane,“ povedal Putin.


Ak je to tak, dodal ruský prezident, potom „je ťažké nesúhlasiť s tým, že práve sila a pripravenosť bojovať sú základom nezávislosti a suverenity, sú nevyhnutným základom, na ktorom len jeden môže spoľahlivo postaviť svoju budúcnosť, svoj domov. rodina, vlasť“.
Príklad z minulosti


Príklad Sovietskeho zväzu podľa Putina ukázal, že paralýza moci a vôle je prvým krokom k degradácii a zabudnutiu.


Pripomenul, že Sovietsky zväz koncom 80. rokov minulého storočia oslabil a potom sa úplne zrútil. „Celý priebeh udalostí, ktoré sa vtedy odohrali, je dobrou lekciou aj pre nás dnes," povedal Putin. „Presvedčivo ukázal, že paralýza moci a vôle je prvým krokom k úplnej degradácii a zabudnutiu." „A je to, vo svete sa narušila rovnováha síl,“ zdôraznil.


Ruský líder upozornil, že oslabenie a rozpad Sovietskeho zväzu viedli k tomu, že doterajšie dohody so Západom prestali fungovať.


"To viedlo k tomu, že predchádzajúce zmluvy a dohody už neplatia. Nepomáhajú presviedčania a prosby. Všetko, čo nevyhovuje hegemónovi, tým, ktorí sú pri moci, je vyhlásené za archaické, zastarané, nepotrebné," povedal šéf poznamenal ruský štát.


Normy medzinárodného práva, ktorých kľúčové prvky boli stanovené na konci druhej svetovej vojny, začali podľa Putina prekážať Washingtonu v čase, keď sa ZSSR zrútil.


"Po rozpade ZSSR sa vlastne začalo prerozdeľovanie sveta. A normy medzinárodného práva, ktoré sa dovtedy vyvinuli - a tie kľúčové a základné, boli prijaté na konci druhej svetovej vojny a do značnej miery konsolidovali jej výsledky." - začali zasahovať do tých, ktorí sa vyhlásili za víťazov v studenej vojne,“ zdôraznil Putin.


Samozrejme, pokračoval, v praktickom živote, v medzinárodných vzťahoch, v pravidlách pre ich reguláciu, bolo potrebné brať do úvahy meniacu sa situáciu vo svete a samotný pomer síl. "Malo sa to však robiť profesionálne, hladko, trpezlivo, s prihliadnutím a rešpektovaním záujmov všetkých krajín. A s pochopením vlastnej zodpovednosti. Ale nie," vyhlásila hlava ruského štátu.


Putin sa domnieva, že v predvečer Veľkej vlasteneckej vojny sa ZSSR pomýlil, keď potešil potenciálneho agresora, už druhýkrát v dejinách Ruska takáto chyba nebude.


"Z histórie dobre vieme, ako sa Sovietsky zväz v rokoch 1940 a začiatkom roku 1941 minulého storočia všetkými možnými spôsobmi snažil zabrániť alebo aspoň oddialiť vypuknutie vojny. očividné kroky na prípravu na odrazenie hroziaceho útoku," povedal Putin. že kroky, ktoré sa nakoniec urobili, boli katastrofálne oneskorené.


V dôsledku toho podľa neho krajina nebola pripravená plne čeliť invázii nacistického Nemecka, ktoré 22. júna 1941 zaútočilo na našu vlasť bez vyhlásenia vojny. "Nepriateľ bol zastavený a potom rozdrvený, ale za kolosálnu cenu. Pokus o upokojenie agresora v predvečer Veľkej vlasteneckej vojny sa ukázal ako chyba, ktorá stála našich ľudí draho. Hneď v prvých mesiacoch nepriateľstva sme stratili obrovské strategicky dôležité územia a milióny ľudí. Druhýkrát takú chybu nedopustíme,“ povedal Putin.


ruská armáda


Prezident Ruskej federácie je presvedčený, že ruskí vojaci budú profesionálne a odvážne plniť svoju povinnosť.


Skonštatoval: "Vážení krajania, som si istý, že vojaci a dôstojníci ruských ozbrojených síl oddaní svojej krajine budú profesionálne a odvážne plniť svoju povinnosť. Nepochybujem o tom, že všetky úrovne štátnej správy, špecialisti zodpovední za stabilitu našej ekonomiky , finančný systém, sociálnu sféru, šéfov našich firiem a celého ruského biznisu,“ uviedla hlava štátu.


Putin objasnil, že osud Ruska je v spoľahlivých rukách jeho ľudu, čo znamená, že ciele budú dosiahnuté, bezpečnosť krajiny je zaručená.


„V konečnom svetle, ako vždy v histórii, je osud Ruska v spoľahlivých rukách nášho mnohonárodnostného ľudu, čo znamená, že prijaté rozhodnutia budú realizované, stanovené ciele dosiahnuté, bezpečnosť našej vlasti. bude spoľahlivo zaručená. Verím vo vašu podporu, v tú nepremožiteľnú silu, ktorá nám dáva lásku k vlasti,“ povedal k občanom Ruska.
Obyvatelia DNR a LNR


Prezident Ruskej federácie uviedol, že hlavným motívom uznania DĽR a LĽR boli pocity a bolesť ľudí, ktorí žili osem rokov v hrozných podmienkach.


„Nie je možné pozerať sa na všetko, čo sa tam (v Donbase) deje bez súcitu, bolo jednoducho nemožné toto všetko vydržať, bolo potrebné okamžite zastaviť túto nočnú moru, genocídu proti miliónom ľudí, ktorí tam žijú, ktorí sa spoliehajú len na Rusko, dúfaj len v nás a teba,“ povedal. "Práve tieto túžby, pocity a bolesť ľudí boli pre nás hlavným motívom pri rozhodovaní o uznaní ľudových republík Donbass," zdôraznil Putin.


Rusko nedovolí Ukrajine mať jadrové zbrane, dodal Putin.


Okolnosti si od Ruska vyžadujú rozhodné kroky, povedal Putin.


https://tass.ru/politika/13825671


Праздничный салют ко Дню защитника Отечества


https://russian.rt.com/russia/article/966874-salyut-den-zaschitnika-otechestva


Ruské ministerstvo obrany: vojenská infraštruktúra ozbrojených síl Ukrajiny je znefunkčnená vysoko presnými prostriedkami


„Vojenská infraštruktúra, zariadenia protivzdušnej obrany, vojenské letiská, letectvo ozbrojených síl Ukrajiny sú znefunkčnené vysoko presnými zbraňami,“ uviedlo ministerstvo obrany pre RIA Novosti.


https://russian.rt.com/russia/news/966995-minoborony-rossii-voennaya-infrastruktura-vsu


Putin ohl&aacute;sil &scaron;peci&aacute;lnu vojensk&uacute; oper&aacute;ciu na Donbase ---------------------------------------------------- Prezident Ruska vyzval ukrajinsk&uacute; arm&aacute;du, aby neplnila trestn&eacute; rozkazy a zložila zbrane Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin uviedol, že v reakcii na v&yacute;zvu l&iacute;drov republ&iacute;k Donbass sa rozhodol uskutočniť &scaron;peci&aacute;lnu vojensk&uacute; oper&aacute;ciu. Ľudov&eacute; republiky Donbass sa obr&aacute;tili na Rusko so žiadosťou o pomoc. V tejto s&uacute;vislosti &lt;...&gt; som sa rozhodol uskutočniť &scaron;peci&aacute;lnu vojensk&uacute; oper&aacute;ciu. Jeho cieľom je chr&aacute;niť ľud&iacute;, ktor&iacute; boli osem rokov vystaven&iacute; zneuž&iacute;vaniu, genoc&iacute;de zo strany kyjevsk&eacute;ho režimu, a preto sa budeme snažiť demilitarizovať a denacifikovať Ukrajinu, ako aj postaviť pred s&uacute;d t&yacute;ch, ktor&iacute; sp&aacute;chali početn&eacute; krvav&eacute; zločiny na civilnom obyvateľstve, vr&aacute;tane a občania Ruskej feder&aacute;cie,&ldquo; povedal Putin v telev&iacute;znom prejave. Ako poznamenala hlava &scaron;t&aacute;tu, rusk&aacute; vojensk&aacute; oper&aacute;cia je sebaobranou proti t&yacute;m, ktor&iacute; zajali Ukrajinu ako rukojemn&iacute;kov. Putin sa osobitne prihovoril občanom Ukrajiny ako celku. Poznamenal, že v roku 2014 bolo Rusko povinn&eacute; chr&aacute;niť obyvateľov Krymu a Sevastopolu pred t&yacute;mi, ktor&yacute;ch samotn&iacute; Ukrajinci naz&yacute;vaj&uacute; &bdquo;nacistami&ldquo;. &quot;Krymčania a obyvatelia Sevastopolu sa rozhodli byť so svojou historickou vlasťou, s Ruskom, a my sme to podporili. Opakujem: jednoducho nemohli inak,&quot; povedala hlava &scaron;t&aacute;tu. &quot;Dne&scaron;n&eacute; udalosti nes&uacute;visia s t&uacute;žbou poru&scaron;iť z&aacute;ujmy Ukrajiny a ukrajinsk&eacute;ho ľudu, ale s&uacute;visia s ochranou samotn&eacute;ho Ruska pred t&yacute;mi, ktor&iacute; si vzali Ukrajinu za rukojemn&iacute;kov a snažia sa ju použiť proti na&scaron;ej krajine a jej ľudu,&quot; dodal. Putin pokračoval. &quot;Na&scaron;e činy s&uacute; sebaobranou proti hrozb&aacute;m, ktor&eacute; s&uacute; na n&aacute;s kladen&eacute;, a pred e&scaron;te v&auml;č&scaron;ou katastrofou, ako je t&aacute;, ktor&aacute; sa deje dnes. Nech je to akokoľvek ťažk&eacute;, žiadam v&aacute;s, aby ste to pochopili a vyzvali na spolupr&aacute;cu, aby sa t&aacute;to tragick&aacute; situ&aacute;cia zmenila.&quot; stranu čo najsk&ocirc;r a spoločne napredovať, nedovoliť nikomu zasahovať do na&scaron;ich vec&iacute;, do na&scaron;ich vzťahov, ale budovať ich svojpomocne - tak, aby to vytv&aacute;ralo potrebn&eacute; podmienky na prekonanie v&scaron;etk&yacute;ch probl&eacute;mov a napriek pr&iacute;tomnosti &scaron;t&aacute;tu hran&iacute;c, by n&aacute;s posilnil zvn&uacute;tra ako jeden celok,&ldquo; povedal prezident Ruskej feder&aacute;cie. &quot;V toto ver&iacute;m, v toto je na&scaron;a bud&uacute;cnosť,&quot; dodal Putin. Zavolajte ukrajinskej arm&aacute;de Putin dodal, že v&scaron;etci ukrajinsk&iacute; vojaci, ktor&iacute; odmietnu vykonať trestn&eacute; rozkazy Kyjeva a zložiť zbrane, bud&uacute; m&ocirc;cť bez prek&aacute;žok opustiť vojnov&uacute; z&oacute;nu. Vo svojom prejave osobitne oslovil ukrajinsk&uacute; arm&aacute;du, pričom zd&ocirc;raznil, že zložili pr&iacute;sahu vernosti svojmu ľudu, &quot;a nie protiľudovej junte, ktor&aacute; drancuje Ukrajinu a vysmieva sa pr&aacute;ve t&yacute;mto ľuďom&quot;. &quot;Nedodržiavajte jej trestn&eacute; rozkazy! Vyz&yacute;vam v&aacute;s, aby ste okamžite zložili zbrane a i&scaron;li domov. Dovoľte mi vysvetliť: v&scaron;etci pr&iacute;slu&scaron;n&iacute;ci ukrajinskej arm&aacute;dy, ktor&iacute; splnia t&uacute;to požiadavku, bud&uacute; m&ocirc;cť slobodne opustiť bojov&uacute; z&oacute;nu a vr&aacute;tiť sa k svojim rodin&aacute;m.&quot; &ldquo;, povedal Putin. Prezident Ruskej feder&aacute;cie zd&ocirc;raznil: &quot;V&scaron;etku zodpovednosť za pr&iacute;padn&eacute; krviprelievanie bude mať v&yacute;lučne na svedom&iacute; režim vl&aacute;dnuci na &uacute;zem&iacute; Ukrajiny.&quot; Prezident Ruskej feder&aacute;cie zd&ocirc;raznil: &quot;V&scaron;etku zodpovednosť za pr&iacute;padn&eacute; krviprelievanie bude mať v&yacute;lučne na svedom&iacute; režim vl&aacute;dnuci na &uacute;zem&iacute; Ukrajiny.&quot; Rusko podľa neho zost&aacute;va jednou z najmocnej&scaron;&iacute;ch jadrov&yacute;ch veľmoc&iacute; plan&eacute;ty, takže žiadny potenci&aacute;lny agresor by nemal mať pochybnosti o tom, že bude &uacute;plne porazen&yacute;. &quot;Čo sa t&yacute;ka vojenskej sf&eacute;ry, modern&eacute; Rusko je dnes aj po rozpade ZSSR a strate značnej časti jadrov&eacute;ho potenci&aacute;lu jednou z najmocnej&scaron;&iacute;ch jadrov&yacute;ch veľmoc&iacute;. A navy&scaron;e m&aacute; ist&eacute; v&yacute;hody v rade najnov&scaron;ie typy zbran&iacute;. V tomto smere by nikto nemal mať niet poch&yacute;b o tom, že priamy &uacute;tok na Rusko povedie k por&aacute;žke a hroziv&yacute;m n&aacute;sledkom pre potenci&aacute;lneho agresora,&ldquo; povedal. Putin zd&ocirc;raznil, že vo vojenskej sf&eacute;re je modern&eacute; Rusko aj po rozpade ZSSR a strate v&yacute;znamnej časti jeho potenci&aacute;lu &bdquo;dnes jednou z najsilnej&scaron;&iacute;ch jadrov&yacute;ch mocnost&iacute; na svete&ldquo; a &bdquo;m&aacute; určit&eacute; v&yacute;hody v množstvo najnov&scaron;&iacute;ch typov zbran&iacute;&ldquo;. Prezident Ruskej feder&aacute;cie poznamenal, že technol&oacute;gie vr&aacute;tane obrann&yacute;ch technol&oacute;gi&iacute; sa r&yacute;chlo menia a ved&uacute;ce postavenie v tejto oblasti sa m&iacute;ňa a bude prech&aacute;dzať z r&uacute;k do r&uacute;k, &bdquo;ale vojensk&yacute; rozvoj &uacute;zem&iacute; susediacich s na&scaron;imi hranicami, ak to dovol&iacute;me, sa stane, zostane pre nadch&aacute;dzaj&uacute;ce desaťročia a možno navždy a vytvor&iacute; pre Rusko čoraz v&auml;č&scaron;ie, absol&uacute;tne neprijateľn&eacute; hrozby. Ako poznamenala hlava &scaron;t&aacute;tu, Rusko nepl&aacute;nuje okupovať ukrajinsk&eacute; &uacute;zemia, ale zasadzuje sa za pr&aacute;vo n&aacute;rodov Ukrajiny na sebaurčenie. &quot;Na&scaron;e pl&aacute;ny nezahŕňaj&uacute; okup&aacute;ciu ukrajinsk&yacute;ch &uacute;zem&iacute;, nechyst&aacute;me sa nikomu nič vnucovať silou,&quot; povedal Putin. Z&aacute;roveň pripomenul pr&aacute;vo n&aacute;rodov na sebaurčenie. &quot;Ani pri vzniku ZSSR, ani po druhej svetovej vojne sa ľud&iacute;, ktor&iacute; žij&uacute; na určit&yacute;ch &uacute;zemiach, ktor&eacute; s&uacute; s&uacute;časťou modernej Ukrajiny, nikto nikdy nep&yacute;tal, ako si chc&uacute; sami zariadiť svoj život. Z&aacute;kladom na&scaron;ej politiky je sloboda.&quot; Putin zd&ocirc;raznil, že ide o slobodu pre v&scaron;etk&yacute;ch &bdquo;nez&aacute;visle určovať svoju vlastn&uacute; bud&uacute;cnosť a bud&uacute;cnosť svojich det&iacute;&ldquo;. &quot;A považujeme za d&ocirc;ležit&eacute;, aby toto pr&aacute;vo - pr&aacute;vo voľby - mohli využ&iacute;vať v&scaron;etky n&aacute;rody žij&uacute;ce na &uacute;zem&iacute; dne&scaron;nej Ukrajiny. Každ&yacute;, kto to chce,&quot; povedal rusk&yacute; l&iacute;der. Putin vyjadril presvedčenie, že stret s ukrajinsk&yacute;mi radik&aacute;lmi je nevyhnutn&yacute;, keďže tieto sily na to len čakaj&uacute; na spr&aacute;vny čas. &quot;Cel&yacute; priebeh udalost&iacute; a anal&yacute;za prich&aacute;dzaj&uacute;cich inform&aacute;ci&iacute; ukazuje, že stret Ruska s t&yacute;mito silami (radik&aacute;lmi) je nevyhnutn&yacute;, je to len ot&aacute;zka času, pripravuj&uacute; sa, čakaj&uacute; na vhodn&uacute; hodinu,&quot; povedal rusk&yacute; prezident Vladimir Putin. na osobitnom telev&iacute;znom pr&iacute;hovore. NATO a Rusko Severoatlantick&aacute; aliancia bez okolkov vytv&aacute;ra z&aacute;sadn&eacute; hrozby rok čo rok expanziou na v&yacute;chod a približovan&iacute;m svojej vojenskej infra&scaron;trukt&uacute;ry bliž&scaron;ie k rusk&yacute;m hraniciam, dodal Putin. Poznamenal, že považuje za potrebn&eacute; vr&aacute;tiť sa k tragick&yacute;m udalostiam, ktor&eacute; sa dej&uacute; na Donbase, ako aj kľ&uacute;čov&yacute;m ot&aacute;zkam zaistenia bezpečnosti samotnej krajiny. &quot;Toto je to, čo v n&aacute;s vyvol&aacute;va zvl&aacute;&scaron;tne obavy a znepokojenie. O t&yacute;ch z&aacute;kladn&yacute;ch hrozb&aacute;ch, ktor&eacute; rok čo rok, krok za krokom, hrubo a bez okolkov vytv&aacute;raj&uacute; nezodpovedn&iacute; politici na Z&aacute;pade vo vzťahu k na&scaron;ej krajine. M&aacute;m na mysli roz&scaron;irovanie NATO.&quot; bloku na v&yacute;chod, č&iacute;m sa jeho vojensk&aacute; infra&scaron;trukt&uacute;ra pribl&iacute;ži k rusk&yacute;m hraniciam,&ldquo; povedal Putin. Putin zd&ocirc;raznil, že Rusko sa už 30 rokov snaž&iacute; rokovať s NATO o zabezpečen&iacute; rovnakej a nedeliteľnej bezpečnosti, no v reakcii na to čel&iacute; cynick&eacute;mu klamstvu alebo vydieraniu. &quot;Je dobre zn&aacute;me, že 30 rokov sme sa vytrvalo a trpezlivo snažili dohodn&uacute;ť s popredn&yacute;mi krajinami NATO na princ&iacute;poch rovnakej a nedeliteľnej bezpečnosti v Eur&oacute;pe. V reakcii na na&scaron;e n&aacute;vrhy sme neust&aacute;le čelili buď cynick&yacute;m podvodom a klamstv&aacute;m, alebo pokusom k n&aacute;tlaku a vydieraniu,&ldquo; uviedol. Severoatlantick&aacute; aliancia sa medzit&yacute;m, pokračoval Putin, napriek v&scaron;etk&yacute;m protestom a obav&aacute;m Moskvy neust&aacute;le roz&scaron;iruje. &quot;Vojensk&yacute; stroj sa pohybuje. A opakujem, bl&iacute;ži sa k na&scaron;im hraniciam,&quot; zd&ocirc;raznil rusk&yacute; vodca. &quot;Ďal&scaron;ie roz&scaron;irovanie infra&scaron;trukt&uacute;ry Severoatlantickej aliancie a začat&yacute; vojensk&yacute; rozvoj &uacute;zemia Ukrajiny je pre n&aacute;s neprijateľn&eacute;,&quot; vyhl&aacute;sil prezident Ruskej feder&aacute;cie. Z&aacute;padn&yacute; blok, tvoren&yacute; Spojen&yacute;mi &scaron;t&aacute;tmi podľa vlastnej sk&uacute;senosti a podoby, je podľa neho r&iacute;&scaron;ou klamstiev. &quot;Sami americk&iacute; politici, politol&oacute;govia a novin&aacute;ri p&iacute;&scaron;u a hovoria o tom, že v posledn&yacute;ch rokoch sa vo vn&uacute;tri Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov vytvorilo skutočn&eacute; imp&eacute;rium lž&iacute;. Je ťažk&eacute; s t&yacute;m nes&uacute;hlasiť, tak ako to je,&quot; povedal Putin. Z&aacute;roveň zd&ocirc;raznil, že &bdquo;Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty s&uacute; veľkou krajinou, syst&eacute;motvornou veľmocou&ldquo;, ktorej v&scaron;etky satelity &bdquo;nielenže pokorne a podriadene s&uacute;hlasia, spievaj&uacute; s nimi pri každej pr&iacute;ležitosti, ale aj kop&iacute;ruj&uacute; ich spr&aacute;vanie, nad&scaron;ene prij&iacute;majte pravidl&aacute;, ktor&eacute; navrhuje.&ldquo; &bdquo;Preto m&ocirc;žeme z dobr&eacute;ho d&ocirc;vodu s istotou povedať, že cel&yacute; takzvan&yacute; z&aacute;padn&yacute; blok, ktor&yacute; vytvorili Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty na svoj vlastn&yacute; obraz a podobu, je &uacute;plne to ist&eacute; imp&eacute;rium klamstiev,&ldquo; povedal rusk&yacute; l&iacute;der. Pripomenul americk&eacute; oper&aacute;cie na Bl&iacute;zkom v&yacute;chode vr&aacute;tane Iraku, pričom poznamenal, že ide o najhroznej&scaron;ie, no v žiadnom pr&iacute;pade nie jedin&eacute; pr&iacute;klady nere&scaron;pektovania medzin&aacute;rodn&eacute;ho pr&aacute;va. &quot;V tomto rade - a pr&iacute;sľub na&scaron;ej krajine neroz&scaron;&iacute;riť NATO ani o centimeter na v&yacute;chod,&quot; zd&ocirc;raznil Putin. Ako priznala hlava rusk&eacute;ho &scaron;t&aacute;tu, často počuť, že politika je &scaron;pinav&yacute; biznis. &quot;Možno. Ale nie v takom rozsahu. Nie v takom rozsahu,&quot; povedal. Tak&eacute;to podv&aacute;dzanie, pokračoval rusk&yacute; l&iacute;der, odporuje nielen z&aacute;sad&aacute;m medzin&aacute;rodn&yacute;ch vzťahov, ale predov&scaron;etk&yacute;m v&scaron;eobecne uzn&aacute;van&yacute;m norm&aacute;m mor&aacute;lky a mor&aacute;lky. &quot;A kde je tu spravodlivosť a pravda?&quot; - sp&yacute;tal sa. - Len jedna nepretržit&aacute; lož a ​​pokrytectvo.&quot; Vonkaj&scaron;ie ru&scaron;enie Putin dodal, že Rusko okamžite zareaguje v pr&iacute;pade vonkaj&scaron;ieho zasahovania do situ&aacute;cie na Ukrajine a vytv&aacute;rania hrozby pre rusk&yacute; ľud. Vo svojom prejave adresoval p&aacute;r slov aj t&yacute;m, &bdquo;ktor&iacute; m&ocirc;žu byť v poku&scaron;en&iacute; zasahovať do prebiehaj&uacute;cich udalost&iacute;&ldquo;. &quot;Ktokoľvek sa do n&aacute;s pok&uacute;&scaron;a zasahovať a e&scaron;te viac vytv&aacute;rať hrozby pre na&scaron;u krajinu, pre na&scaron;ich ľud&iacute;, mal by vedieť, že reakcia Ruska bude okamžit&aacute; a povedie v&aacute;s k tak&yacute;m d&ocirc;sledkom, ak&eacute; ste nikdy vo svojej hist&oacute;rii nezažili. Sme pripraven&iacute;.&quot; pre ak&yacute;koľvek v&yacute;voj udalost&iacute; boli v tomto smere prijat&eacute; v&scaron;etky potrebn&eacute; rozhodnutia. D&uacute;fam, že budem vypočut&yacute;,&ldquo; povedal Putin. Poznamenal, že spravodlivosť a pravda s&uacute; na strane Ruska. Putin na adresu Rusov poznamenal, že &bdquo;blahobyt, samotn&aacute; existencia cel&yacute;ch kraj&iacute;n a n&aacute;rodov, ich &uacute;spech a vitalita maj&uacute; vždy p&ocirc;vod v mocnom koreňovom syst&eacute;me ich kult&uacute;ry a hodn&ocirc;t, sk&uacute;senost&iacute; a trad&iacute;ci&iacute; ich predkov, priamo z&aacute;visia od schopnosť r&yacute;chlo sa prisp&ocirc;sobiť neust&aacute;le sa meniacemu životu, od s&uacute;držnosti spoločnosti, jej pripravenosti skonsolidovať sa, zhromaždiť v&scaron;etky sily s cieľom napredovať. &quot;Sily s&uacute; potrebn&eacute; vždy, ale m&ocirc;žu mať r&ocirc;znu kvalitu. Z&aacute;kladom politiky imp&eacute;ria lž&iacute;, o ktorej som hovoril na začiatku svojho prejavu, je predov&scaron;etk&yacute;m hrub&aacute;, priamočiara sila. V tak&yacute;chto pr&iacute;padoch Hovor&iacute;me: je sila, nie je potrebn&aacute; myseľ. A vy aj ja vieme, že skutočn&aacute; sila spoč&iacute;va v spravodlivosti a pravde, ktor&eacute; s&uacute; na na&scaron;ej strane,&ldquo; povedal Putin. Ak je to tak, dodal rusk&yacute; prezident, potom &bdquo;je ťažk&eacute; nes&uacute;hlasiť s t&yacute;m, že pr&aacute;ve sila a pripravenosť bojovať s&uacute; z&aacute;kladom nez&aacute;vislosti a suverenity, s&uacute; nevyhnutn&yacute;m z&aacute;kladom, na ktorom len jeden m&ocirc;že spoľahlivo postaviť svoju bud&uacute;cnosť, svoj domov. rodina, vlasť&ldquo;. Pr&iacute;klad z minulosti Pr&iacute;klad Sovietskeho zv&auml;zu podľa Putina uk&aacute;zal, že paral&yacute;za moci a v&ocirc;le je prv&yacute;m krokom k degrad&aacute;cii a zabudnutiu. Pripomenul, že Sovietsky zv&auml;z koncom 80. rokov minul&eacute;ho storočia oslabil a potom sa &uacute;plne zr&uacute;til. &bdquo;Cel&yacute; priebeh udalost&iacute;, ktor&eacute; sa vtedy odohrali, je dobrou lekciou aj pre n&aacute;s dnes,&quot; povedal Putin. &bdquo;Presvedčivo uk&aacute;zal, že paral&yacute;za moci a v&ocirc;le je prv&yacute;m krokom k &uacute;plnej degrad&aacute;cii a zabudnutiu.&quot; &bdquo;A je to, vo svete sa naru&scaron;ila rovnov&aacute;ha s&iacute;l,&ldquo; zd&ocirc;raznil. Rusk&yacute; l&iacute;der upozornil, že oslabenie a rozpad Sovietskeho zv&auml;zu viedli k tomu, že doteraj&scaron;ie dohody so Z&aacute;padom prestali fungovať. &quot;To viedlo k tomu, že predch&aacute;dzaj&uacute;ce zmluvy a dohody už neplatia. Nepom&aacute;haj&uacute; presviedčania a prosby. V&scaron;etko, čo nevyhovuje hegem&oacute;novi, t&yacute;m, ktor&iacute; s&uacute; pri moci, je vyhl&aacute;sen&eacute; za archaick&eacute;, zastaran&eacute;, nepotrebn&eacute;,&quot; povedal &scaron;&eacute;f poznamenal rusk&yacute; &scaron;t&aacute;t. Normy medzin&aacute;rodn&eacute;ho pr&aacute;va, ktor&yacute;ch kľ&uacute;čov&eacute; prvky boli stanoven&eacute; na konci druhej svetovej vojny, začali podľa Putina prek&aacute;žať Washingtonu v čase, keď sa ZSSR zr&uacute;til. &quot;Po rozpade ZSSR sa vlastne začalo prerozdeľovanie sveta. A normy medzin&aacute;rodn&eacute;ho pr&aacute;va, ktor&eacute; sa dovtedy vyvinuli - a tie kľ&uacute;čov&eacute; a z&aacute;kladn&eacute;, boli prijat&eacute; na konci druhej svetovej vojny a do značnej miery konsolidovali jej v&yacute;sledky.&quot; - začali zasahovať do t&yacute;ch, ktor&iacute; sa vyhl&aacute;sili za v&iacute;ťazov v studenej vojne,&ldquo; zd&ocirc;raznil Putin. Samozrejme, pokračoval, v praktickom živote, v medzin&aacute;rodn&yacute;ch vzťahoch, v pravidl&aacute;ch pre ich regul&aacute;ciu, bolo potrebn&eacute; brať do &uacute;vahy meniacu sa situ&aacute;ciu vo svete a samotn&yacute; pomer s&iacute;l. &quot;Malo sa to v&scaron;ak robiť profesion&aacute;lne, hladko, trpezlivo, s prihliadnut&iacute;m a re&scaron;pektovan&iacute;m z&aacute;ujmov v&scaron;etk&yacute;ch kraj&iacute;n. A s pochopen&iacute;m vlastnej zodpovednosti. Ale nie,&quot; vyhl&aacute;sila hlava rusk&eacute;ho &scaron;t&aacute;tu. Putin sa domnieva, že v predvečer Veľkej vlasteneckej vojny sa ZSSR pom&yacute;lil, keď pote&scaron;il potenci&aacute;lneho agresora, už druh&yacute;kr&aacute;t v dejin&aacute;ch Ruska tak&aacute;to chyba nebude. &quot;Z hist&oacute;rie dobre vieme, ako sa Sovietsky zv&auml;z v rokoch 1940 a začiatkom roku 1941 minul&eacute;ho storočia v&scaron;etk&yacute;mi možn&yacute;mi sp&ocirc;sobmi snažil zabr&aacute;niť alebo aspoň oddialiť vypuknutie vojny. očividn&eacute; kroky na pr&iacute;pravu na odrazenie hroziaceho &uacute;toku,&quot; povedal Putin. že kroky, ktor&eacute; sa nakoniec urobili, boli katastrof&aacute;lne oneskoren&eacute;. V d&ocirc;sledku toho podľa neho krajina nebola pripraven&aacute; plne čeliť inv&aacute;zii nacistick&eacute;ho Nemecka, ktor&eacute; 22. j&uacute;na 1941 za&uacute;točilo na na&scaron;u vlasť bez vyhl&aacute;senia vojny. &quot;Nepriateľ bol zastaven&yacute; a potom rozdrven&yacute;, ale za kolos&aacute;lnu cenu. Pokus o upokojenie agresora v predvečer Veľkej vlasteneckej vojny sa uk&aacute;zal ako chyba, ktor&aacute; st&aacute;la na&scaron;ich ľud&iacute; draho. Hneď v prv&yacute;ch mesiacoch nepriateľstva sme stratili obrovsk&eacute; strategicky d&ocirc;ležit&eacute; &uacute;zemia a mili&oacute;ny ľud&iacute;. Druh&yacute;kr&aacute;t tak&uacute; chybu nedopust&iacute;me,&ldquo; povedal Putin. rusk&aacute; arm&aacute;da Prezident Ruskej feder&aacute;cie je presvedčen&yacute;, že rusk&iacute; vojaci bud&uacute; profesion&aacute;lne a odv&aacute;žne plniť svoju povinnosť. Skon&scaron;tatoval: &quot;V&aacute;žen&iacute; krajania, som si ist&yacute;, že vojaci a d&ocirc;stojn&iacute;ci rusk&yacute;ch ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l oddan&iacute; svojej krajine bud&uacute; profesion&aacute;lne a odv&aacute;žne plniť svoju povinnosť. Nepochybujem o tom, že v&scaron;etky &uacute;rovne &scaron;t&aacute;tnej spr&aacute;vy, &scaron;pecialisti zodpovedn&iacute; za stabilitu na&scaron;ej ekonomiky , finančn&yacute; syst&eacute;m, soci&aacute;lnu sf&eacute;ru, &scaron;&eacute;fov na&scaron;ich firiem a cel&eacute;ho rusk&eacute;ho biznisu,&ldquo; uviedla hlava &scaron;t&aacute;tu. Putin objasnil, že osud Ruska je v spoľahliv&yacute;ch ruk&aacute;ch jeho ľudu, čo znamen&aacute;, že ciele bud&uacute; dosiahnut&eacute;, bezpečnosť krajiny je zaručen&aacute;. &bdquo;V konečnom svetle, ako vždy v hist&oacute;rii, je osud Ruska v spoľahliv&yacute;ch ruk&aacute;ch n&aacute;&scaron;ho mnohon&aacute;rodnostn&eacute;ho ľudu, čo znamen&aacute;, že prijat&eacute; rozhodnutia bud&uacute; realizovan&eacute;, stanoven&eacute; ciele dosiahnut&eacute;, bezpečnosť na&scaron;ej vlasti. bude spoľahlivo zaručen&aacute;. Ver&iacute;m vo va&scaron;u podporu, v t&uacute; nepremožiteľn&uacute; silu, ktor&aacute; n&aacute;m d&aacute;va l&aacute;sku k vlasti,&ldquo; povedal k občanom Ruska. Obyvatelia DNR a LNR Prezident Ruskej feder&aacute;cie uviedol, že hlavn&yacute;m mot&iacute;vom uznania DĽR a LĽR boli pocity a bolesť ľud&iacute;, ktor&iacute; žili osem rokov v hrozn&yacute;ch podmienkach. &bdquo;Nie je možn&eacute; pozerať sa na v&scaron;etko, čo sa tam (v Donbase) deje bez s&uacute;citu, bolo jednoducho nemožn&eacute; toto v&scaron;etko vydržať, bolo potrebn&eacute; okamžite zastaviť t&uacute;to nočn&uacute; moru, genoc&iacute;du proti mili&oacute;nom ľud&iacute;, ktor&iacute; tam žij&uacute;, ktor&iacute; sa spoliehaj&uacute; len na Rusko, d&uacute;faj len v n&aacute;s a teba,&ldquo; povedal. &quot;Pr&aacute;ve tieto t&uacute;žby, pocity a bolesť ľud&iacute; boli pre n&aacute;s hlavn&yacute;m mot&iacute;vom pri rozhodovan&iacute; o uznan&iacute; ľudov&yacute;ch republ&iacute;k Donbass,&quot; zd&ocirc;raznil Putin. Rusko nedovol&iacute; Ukrajine mať jadrov&eacute; zbrane, dodal Putin. Okolnosti si od Ruska vyžaduj&uacute; rozhodn&eacute; kroky, povedal Putin. https://tass.ru/politika/13825671 Праздничный салют ко Дню защитника Отечества https://russian.rt.com/russia/article/966874-salyut-den-zaschitnika-otechestva **Rusk&eacute; ministerstvo obrany: vojensk&aacute; infra&scaron;trukt&uacute;ra ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l Ukrajiny je znefunkčnen&aacute; vysoko presn&yacute;mi prostriedkami** &bdquo;Vojensk&aacute; infra&scaron;trukt&uacute;ra, zariadenia protivzdu&scaron;nej obrany, vojensk&eacute; letisk&aacute;, letectvo ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l Ukrajiny s&uacute; znefunkčnen&eacute; vysoko presn&yacute;mi zbraňami,&ldquo; uviedlo ministerstvo obrany pre RIA Novosti. https://russian.rt.com/russia/news/966995-minoborony-rossii-voennaya-infrastruktura-vsu
Upravené 24. 2. 2022 o 05:49

-Ruské ministerstvo obrany oznámilo údery na vojenskú infraštruktúru Ukrajiny-
-Korešpondenti CNN informovali, že počuli sériu výbuchov v Kyjeve a Charkove.
-Agentúra TASS informovala o výbuchoch neďaleko letiska Borispol pri Kyjeve.
-Ľudové milície LPR oznámili začiatok útoku na dedinu Shchastya severne od Luganska.
-Šéf ľudových milícií DĽR Eduard Basurin ohlásil útoky na pozície ukrajinskej armády pozdĺž celej línie dotyku.
-Stanné právo bolo na Ukrajine zavedené dekrétom prezidenta Volodymyra Zelenského.
-Moskovská burza pozastavila obchodovanie na všetkých platformách.
-Všetky lety zrušené na letiskách Rostov na Done, Krasnodar, Anapa, Belgorod, Astrachaň


-Rosaviatsia tiež pozastavila prácu letísk Gelendzhik, Elista, Stavropol, Bryansk, Orel, Kurs a Voronezh.


-Vzdušný priestor nad Ukrajinou bol uzavretý
Irina Vasilenko, vedúca tlačovej služby vlády regiónu Belgorod, nepotvrdila RBC informácie o výbuchoch v regióne Belgorod.
-Guvernér Belgorodskej oblasti Vjačeslav Gladkov oznámil dočasné pozastavenie vzdelávania v školách v oblastiach hraničiacich s Ukrajinou. Podobné opatrenia boli prijaté v Brjanskej oblasti a severných oblastiach Krymu.
https://www.rbc.ru/politics/24/02/2022/62074b119a7947b0e49b36f7


-Rusk&eacute; ministerstvo obrany ozn&aacute;milo &uacute;dery na vojensk&uacute; infra&scaron;trukt&uacute;ru Ukrajiny- -Kore&scaron;pondenti CNN informovali, že počuli s&eacute;riu v&yacute;buchov v Kyjeve a Charkove. -Agent&uacute;ra TASS informovala o v&yacute;buchoch neďaleko letiska Borispol pri Kyjeve. -Ľudov&eacute; mil&iacute;cie LPR ozn&aacute;mili začiatok &uacute;toku na dedinu Shchastya severne od Luganska. -&Scaron;&eacute;f ľudov&yacute;ch mil&iacute;ci&iacute; DĽR Eduard Basurin ohl&aacute;sil &uacute;toky na poz&iacute;cie ukrajinskej arm&aacute;dy pozdĺž celej l&iacute;nie dotyku. -Stann&eacute; pr&aacute;vo bolo na Ukrajine zaveden&eacute; dekr&eacute;tom prezidenta Volodymyra Zelensk&eacute;ho. -Moskovsk&aacute; burza pozastavila obchodovanie na v&scaron;etk&yacute;ch platform&aacute;ch. -V&scaron;etky lety zru&scaron;en&eacute; na letisk&aacute;ch Rostov na Done, Krasnodar, Anapa, Belgorod, Astrachaň -Rosaviatsia tiež pozastavila pr&aacute;cu let&iacute;sk Gelendzhik, Elista, Stavropol, Bryansk, Orel, Kurs a Voronezh. -Vzdu&scaron;n&yacute; priestor nad Ukrajinou bol uzavret&yacute; Irina Vasilenko, ved&uacute;ca tlačovej služby vl&aacute;dy regi&oacute;nu Belgorod, nepotvrdila RBC inform&aacute;cie o v&yacute;buchoch v regi&oacute;ne Belgorod. -Guvern&eacute;r Belgorodskej oblasti Vjačeslav Gladkov ozn&aacute;mil dočasn&eacute; pozastavenie vzdel&aacute;vania v &scaron;kol&aacute;ch v oblastiach hraničiacich s Ukrajinou. Podobn&eacute; opatrenia boli prijat&eacute; v Brjanskej oblasti a severn&yacute;ch oblastiach Krymu. https://www.rbc.ru/politics/24/02/2022/62074b119a7947b0e49b36f7

Ať už se to stane a rovnou srovnají se zemí i Pentagon. Doufám, že až se probudím bude po všem.
Myslím, že moje intuice funguje. Nebo mě Putin vyslyšel?smile
Vzbudil jsem se, a je skoro po všem. Ještě ten Pentagon a budu spokojen.


[quote=&quot;pid:59309, uid:312&quot;]Ať už se to stane a rovnou srovnaj&iacute; se zem&iacute; i Pentagon. Douf&aacute;m, že až se probud&iacute;m bude po v&scaron;em.[/quote]Mysl&iacute;m, že moje intuice funguje. Nebo mě Putin vysly&scaron;el?8) Vzbudil jsem se, a je skoro po v&scaron;em. Je&scaron;tě ten Pentagon a budu spokojen.
12345678 ... 11
88.01k
822
93
Táto téma je uzavretá
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept