Egregoriálno-matričné riadenie
Oběžná dráha ISS byla zvýšena o 450 metrů
Y

... pro formování balistických podmínek před březnovými lety lodí Sojuz, oznámil Roskosmos.
„Výška oběžné dráhy Mezinárodní vesmírné stanice byla zkorigována,“
Korekce oběžné dráhy ISS byla provedena pomocí motorů nákladní lodě Progress MS-18, které byly spuštěny v 8.56 SEČ a fungovaly 142,3 sekundy. Po tomto manévru se zvýšila průměrná výška letu stanice o 450 metrů a činila 417,6 kilometru.
Původně mělo ke zvýšení dráhy dojít v neděli, z balistických důvodů však byla korekce přeložena.
Předchozí korekce oběžné dráhy ISS se konala 12. ledna také za pomoci motorů Progressu MS-18. Tehdy byla průměrná výška oběžné dráhy stanice zvýšená o více než jeden kilometr. Za celou dobu letu ISS byla nynější korekce její oběžné dráhy v pořadí už 315. a 166. vykonaná za pomoci motorů nákladních lodí Progress.
Náčelník oddělení balistiky Raketové a kosmické korporace Energija Rafail zde Murtazin dříve oznámil, že kvůli experimentům amerických astronautů na ISS bude oběžná dráha stanice v brzké době snížena na 416 (11) kilometrů a zůstane takovou až do konce jejího provozu.
V současné době pracují na palubě ISS kosmonauti Roskosmosu Anton Škaplerov (velitel stanice) a Pjotr Dubrov, také astronauti NASA Mark Vande Hei, Raja Chari, Thomas Marshburn, Kayla Barronová a astronaut Evropské vesmírné agentury Matthias Maurer.
Sojuz MS-19 dopraví 30. března na Zem Škaplerova, Dubrova a Vande Heie. zde


Vande Hei - USA
Na svůj druhý kosmický let byl Vande Hei krátce nominován. 9. března 2021 NASA oznámila, že Vande Hei odstartuje k ISS 9.dubna 2021 Sojuz MS-18.
Tento let byl původně plánován se třemi ruskými kosmonauty, ale NASA se chtěla ujistit, že na ISS bude vždy alespoň jeden americký astronaut, i když americké lodě nebudou po dlouhou dobu startovat kvůli nepředvídatelným problémům.
Tím Sergej Korsakov ztratil své místo na palubě Sojuz MS-18.
Spolu s Olegem Novickim a Pjotrem Dubrovem dorazil Vande Hei na ISS 9. dubna 2021, jak bylo plánováno, kde se od 17. dubna účastní expedic 65 a 66. zde


... pro formování balistických podmínek před březnovými lety lodí Sojuz, oznámil Roskosmos. „Výška oběžné dráhy Mezinárodní vesmírné stanice byla zkorigována,“ Korekce oběžné dráhy ISS byla provedena pomocí motorů nákladní lodě Progress MS-18, které byly spuštěny v 8.56 SEČ a fungovaly 142,3 sekundy. Po tomto manévru se zvýšila průměrná výška letu stanice o 450 metrů a činila 417,6 kilometru. Původně mělo ke zvýšení dráhy dojít v neděli, z balistických důvodů však byla korekce přeložena. Předchozí korekce oběžné dráhy ISS se konala 12. ledna také za pomoci motorů Progressu MS-18. Tehdy byla průměrná výška oběžné dráhy stanice zvýšená o více než jeden kilometr. Za celou dobu letu ISS byla nynější korekce její oběžné dráhy v pořadí už 315. a 166. vykonaná za pomoci motorů nákladních lodí Progress. Náčelník oddělení balistiky Raketové a kosmické korporace Energija **Rafail** [zde](https://www.nakridlechandelu.cz/archandel-rafael-rafael/) Murtazin dříve oznámil, že kvůli experimentům amerických astronautů na ISS bude oběžná dráha stanice v brzké době snížena na 416 (11) kilometrů **a zůstane takovou až do konce jejího provozu.** V současné době pracují na palubě ISS kosmonauti Roskosmosu Anton Škaplerov (velitel stanice) a Pjotr Dubrov, také astronauti NASA Mark Vande Hei, Raja Chari, Thomas Marshburn, Kayla Barronová a astronaut Evropské vesmírné agentury Matthias Maurer. **Sojuz MS-19 dopraví 30. března na Zem Škaplerova, Dubrova a Vande Heie**. [zde](https://cz.sputniknews.com/20220208/neco-se-chysta-obezna-draha-iss-byla-zvysena-o-450-metru-17530290.html) Vande Hei - USA Na svůj druhý kosmický let byl Vande Hei krátce nominován. **9. března 2021** NASA oznámila, že Vande Hei odstartuje k ISS **9.dubna 2021 Sojuz MS-18.** Tento let byl původně plánován se třemi ruskými kosmonauty, ale NASA se chtěla ujistit, že na ISS bude vždy alespoň jeden americký astronaut, i když americké lodě nebudou po dlouhou dobu startovat kvůli nepředvídatelným problémům. Tím Sergej Korsakov ztratil své místo na palubě Sojuz MS-18. Spolu s Olegem Novickim a Pjotrem Dubrovem dorazil Vande Hei na ISS 9. dubna 2021, jak bylo plánováno, kde se od 17. dubna účastní expedic 65 a 66. [zde](https://de.wikipedia.org/wiki/Mark_Thomas_Vande_Hei)
231
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept