Zahraničná politika
Unilever a GlaxoSmithKline hraji poker o miliardový obchod
Y

O divizi spotřebního zboží farmaceutického gigantu GlaxoSmithKline se podle médií rozhořel miliardový Poker. Koncern Unilever podle agentury Bloomberg zvažuje zvýšení své poslední nabídky ve výši 50 miliard liber (přibližně 60 miliard EUR).
Naproti tomu GlaxoSmithKline a farmaceutická společnost Pfizer, která má menšinový podíl v divizi, trvají na nabídce ve výši 60 miliard liber, "informoval Financial Times. V pozadí stojí investoři, kteří trvají na vyšší ceně nebo alternativním vstupu divize na burzu. Transakce tohoto objemu by byla největší na světě od vypuknutí pandemie koronaviru.
Unilever zvažuje financování
Unilever podle agentury Bloomberg hovořil s bankami o financování možné vyšší nabídky a odvolával se na lidi, kteří jsou s touto záležitostí obeznámeni. Společnost Unilever by po akvizici mohla část této divize prodat finančním investorům a dalším kupujícím a výtěžek by rovněž mohla použít k financování akvizice. Od obou společností nebyly dosud obdrženy žádné připomínky.
Společnost Unilever narazila u GlaxoSmithKline na odpor nabídkou v hodnotě několika miliard dolarů. Nabídka ve výši 50 miliard liber podhodnocuje divizi a její vyhlídky, uvedla GlaxoSmithKline. Přípravy na vstup divize na burzu plánované v polovině roku budou pokračovat. Unilever nabídku potvrdil a otázku možného zvýšení ponechal otevřenou. zde


O divizi spotřebního zboží farmaceutického gigantu GlaxoSmithKline se podle médií rozhořel miliardový Poker. Koncern Unilever podle agentury Bloomberg zvažuje zvýšení své poslední nabídky ve výši 50 miliard liber (přibližně 60 miliard EUR). Naproti tomu GlaxoSmithKline a farmaceutická společnost Pfizer, která má menšinový podíl v divizi, trvají na nabídce ve výši 60 miliard liber, "informoval Financial Times. V pozadí stojí investoři, kteří trvají na vyšší ceně nebo alternativním vstupu divize na burzu. Transakce tohoto objemu by byla největší na světě od vypuknutí pandemie koronaviru. **Unilever zvažuje financování** Unilever podle agentury Bloomberg hovořil s bankami o financování možné vyšší nabídky a odvolával se na lidi, kteří jsou s touto záležitostí obeznámeni. Společnost Unilever by po akvizici mohla část této divize prodat finančním investorům a dalším kupujícím a výtěžek by rovněž mohla použít k financování akvizice. Od obou společností nebyly dosud obdrženy žádné připomínky. Společnost Unilever narazila u GlaxoSmithKline na odpor nabídkou v hodnotě několika miliard dolarů. Nabídka ve výši 50 miliard liber podhodnocuje divizi a její vyhlídky, uvedla GlaxoSmithKline. Přípravy na vstup divize na burzu plánované v polovině roku budou pokračovat. Unilever nabídku potvrdil a otázku možného zvýšení ponechal otevřenou. [zde](https://orf.at/#/stories/3243892/)
251
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept