Zahraničná politika
Digitalni svet nove usporadat - EU-zakon ma vycistit internet
Y

Evropský parlament bude v polovině týdne hlasovat o zákonu o digitálních službách (Digital Services Act, DSA). Návrh zákona, který by mohl utvářet digitální budoucnost, si přece stanovil za cíl vyčistit Internet. V budoucnu bude například snazší odstraňovat nezákonný obsah, snadněji měnit personalizované reklamy, zakazovat manipulativní reklamy a lépe přistupovat k důležitým údajům.
DSA je součástí velkého digitálního balíčku, který zahrnuje také zákon o digitálních trzích (DMA). Zatímco DMA se zaměřuje především na aspekty hospodářské soutěže, DSA se zabývá sociálními otázkami. Platí pravidlo, že vše, co je zakázáno offline, by mělo být zakázáno i online.
Novinář Alexander Fanta ORF.at DSA hovoří o komplexním pokusu EU o reorganizaci digitálního světa. "Hlavní pozornost je věnována velkým platformám a způsobu, jakým nakládají s obsahem. V sázce jsou otázky, jako je uplatňování svobody projevu, zacházení s nenávistí na internetu a práva uživatelů.“ zde


Evropský parlament bude v polovině týdne hlasovat o zákonu o digitálních službách (Digital Services Act, DSA). Návrh zákona, který by mohl utvářet digitální budoucnost, si přece stanovil za cíl vyčistit Internet. V budoucnu bude například snazší odstraňovat nezákonný obsah, snadněji měnit personalizované reklamy, zakazovat manipulativní reklamy a lépe přistupovat k důležitým údajům. DSA je součástí velkého digitálního balíčku, který zahrnuje také zákon o digitálních trzích (DMA). Zatímco DMA se zaměřuje především na aspekty hospodářské soutěže, DSA se zabývá sociálními otázkami. Platí pravidlo, že vše, co je zakázáno offline, by mělo být zakázáno i online. Novinář Alexander Fanta ORF.at DSA hovoří o komplexním pokusu EU o reorganizaci digitálního světa. "Hlavní pozornost je věnována velkým platformám a způsobu, jakým nakládají s obsahem. V sázce jsou otázky, jako je uplatňování svobody projevu, zacházení s nenávistí na internetu a práva uživatelů.“ [zde](https://orf.at/stories/3243537/)

Doporučuji všechny zajímavé filmy nebo i užitečné knihy, které by mohly zmizet, stáhnout, sdílet s přáteli, zálohovat.
Když budou uloženy offline na tolika místech, stejně se jednou objeví zpět. :-)


Případně, využívat platformy, kam ruka EU nedosáhne.
Otázkou je, které to ideálně jsou?


Dodatek: Ano, uvědomuji si, že takový obsah, který by byl potřeba dle eurofašistů vyčistit, je i toto fórum.
Proto znovu přidám moje vyjádření k EU:


61e57ff00ade6


(Ano, jedná se o reklamní instalaci, ale to asi není podstatné. :-)


Doporučuji všechny zajímavé filmy nebo i užitečné knihy, které by mohly zmizet, stáhnout, sdílet s přáteli, zálohovat. Když budou uloženy offline na tolika místech, stejně se jednou objeví zpět. :-) Případně, využívat platformy, kam ruka EU nedosáhne. Otázkou je, které to ideálně jsou? Dodatek: Ano, uvědomuji si, že takový obsah, který by byl potřeba dle eurofašistů vyčistit, je i toto fórum. Proto znovu přidám moje vyjádření k EU: ![61e57ff00ade6](serve/attachment&path=61e57ff00ade6) _(Ano, jedná se o reklamní instalaci, ale to asi není podstatné. :-)_
Upravené 17. 1. 2022 o 15:41

Návrh zákona

Drobné terminologické upřesnění - jde o návrh nařízení, což je druh evropského předpisu, který bude mít po přijetí Evropským parlamentem a Radou EU přímou právní účinnost ve všech členských zemích.


[quote="pid:53006, uid:68"]Návrh zákona[/quote] Drobné terminologické upřesnění - jde o návrh nařízení, což je druh evropského předpisu, který bude mít po přijetí Evropským parlamentem a Radou EU přímou právní účinnost ve všech členských zemích.
524
2
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept