Zahraničná politika
Evropska Lidova strana uprednostnuje Silvia Berlusconiho jako hlavu statu Italie
Y

Po dohodě italských středopravicových stran na kandidáta hlavy statu podporili Silvia Berlusconiho (85). Jeho kandidaturu podporil take Evropský politik Manfred Weber:
"Jako předseda poslaneckého klubu Evropské lidové strany podporuji Berlusconiho v presidentstvi republiky, protože ukázal, že má na to, aby se ujal úřadu," řekl politik CSU italskému listu Corriere della Sera.
SPD je proti a distancuje se.
Spravna osobnost
V předvečer se v Berlusconiho Vile Grande v Římě sešli mimo jiné vedení Berlusconiho Konzervativní strany Forza Italia, pravicové ligy a krajně pravicového Fratelli d'Italia. "Lídři koalice se shodli, že Silvio Berlusconi je tou správnou postavou, aby v této obtížné situaci obsadil nejvyšší úřad s autoritou a zkušenostmi, které si tato země zaslouží a které Italové očekávají," dodal.
Berlusconi je už delší dobu považován za kandidáta na prezidenta. Pozorovatelé však zatím odhadují, že ještě nedosáhl potřebných hlasů. Berlusconi je už delší dobu v kontaktu s nerozhodnutými stranami. První kolo voleb je naplánováno na 24. Ledna v Římě. zde


Po dohodě italských středopravicových stran na kandidáta **hlavy statu podporili Silvia Berlusconiho (85)**. Jeho kandidaturu podporil take Evropský politik Manfred Weber: "Jako předseda poslaneckého klubu Evropské lidové strany podporuji Berlusconiho v presidentstvi republiky, protože ukázal, že má na to, aby se ujal úřadu," řekl politik CSU italskému listu Corriere della Sera. SPD je proti a distancuje se. **Spravna osobnost ** V předvečer se v Berlusconiho Vile Grande v Římě sešli mimo jiné vedení Berlusconiho Konzervativní strany Forza Italia, pravicové ligy a krajně pravicového Fratelli d'Italia. "Lídři koalice se shodli, že Silvio Berlusconi je tou správnou postavou, aby v této obtížné situaci obsadil nejvyšší úřad s autoritou a zkušenostmi, které si tato země zaslouží a které Italové očekávají," dodal. Berlusconi je už delší dobu považován za kandidáta na prezidenta. Pozorovatelé však zatím odhadují, že ještě nedosáhl potřebných hlasů. Berlusconi je už delší dobu v kontaktu s nerozhodnutými stranami. První kolo voleb je naplánováno na 24. Ledna v Římě. [zde](https://orf.at/#/stories/3243758/)
101
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept