Zahraničná politika
Ukrajina navrhla trojstranné rokovania Zelenského, Bidena a Putina

Ukrajina navrhla trojstranné rokovania ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, šéfa Bieleho domu Joea Bidena a ruského prezidenta Vladimira Putina.


Návrh na konanie summitu prichádza v čase obáv z možnej vojenskej invázie ruských vojsk na Ukrajinu. Informoval o ňom v piatok šéf kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak, píše agentúra AFP.
Návrh prišiel z Ukrajiny


"Prezident Zelenskyj to navrhol prezidentovi Bidenovi, a myslíme si, že by bolo možné zorganizovať trilaterálne stretnutie - možno formou videokonferencie - medzi prezidentmi Bidenom, Zelenským a Putinom," vyhlásil Jermak.


"Stále čakáme, domnievam sa, na reakciu ruskej strany. Naši americkí partneri však na náš návrh reagovali so záujmom," uviedol Jermak na pôde Atlantickej rady, think-tanku so sídlom vo Washingtone.


Už v utorok Zelenský vyzval na usporiadanie summitu za účasti predstaviteľov Francúzska, Nemecka a Ruska.


AFP pripomína, že Biden s Putinom absolvovali už dva telefonáty s cieľom zmierniť súčasné napätie na ukrajinských hraniciach, v blízkosti ktorých sa v posledných mesiacoch rozmiestnilo približne 100-tisíc ruských vojakov.
Možné ekonomické sankcie voči Rusku


Biden šéfa Kremľa varoval, že ak by Rusko napadlo Ukrajinu, Spojené štáty zavedú voči Moskve rozsiahle ekonomické sankcie.


Jermak ocenil Bidenovu administratívu za pravidelné informovanie Ukrajiny o tohtotýždňových diplomatických aktivitách, ktoré okrem iného zahŕňali pondelkové rokovania vysokopostavených predstaviteľov USA a Ruska v Ženeve.


Zároveň však poznamenal, že Ukrajina musí byť do takýchto rozhovorov zapojená priamo. Ak sa "diskutuje o bezpečnostnom systéme v Európe, je nevyhnutné zapojiť do toho i Ukrajinu," povedal.


Putin popiera, že by Rusko plánovalo zaútočiť na Ukrajinu, avšak v tejto súvislosti predložil viaceré požiadavky vrátane garancií, že Severoatlantická aliancia sa nebude viac rozširovať smerom na východ.


Spojené štáty túto požiadavku Moskvy odmietli, avšak prejavili ochotu rokovať o recipročných krokoch na zmiernenie napätia medzi Ruskom a Západom.


https://hnonline.sk/svet/18859668-biden-putin-a-zelenskyj-navrh-na-stretnutie-prichadza-v-case-obav-z-moznej-ruskej-invazie-na-ukrajine


Ukrajina navrhla trojstranné rokovania ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, šéfa Bieleho domu Joea Bidena a ruského prezidenta Vladimira Putina. Návrh na konanie summitu prichádza v čase obáv z možnej vojenskej invázie ruských vojsk na Ukrajinu. Informoval o ňom v piatok šéf kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak, píše agentúra AFP. Návrh prišiel z Ukrajiny "Prezident Zelenskyj to navrhol prezidentovi Bidenovi, a myslíme si, že by bolo možné zorganizovať trilaterálne stretnutie - možno formou videokonferencie - medzi prezidentmi Bidenom, Zelenským a Putinom," vyhlásil Jermak. "Stále čakáme, domnievam sa, na reakciu ruskej strany. Naši americkí partneri však na náš návrh reagovali so záujmom," uviedol Jermak na pôde Atlantickej rady, think-tanku so sídlom vo Washingtone. Už v utorok Zelenský vyzval na usporiadanie summitu za účasti predstaviteľov Francúzska, Nemecka a Ruska. AFP pripomína, že Biden s Putinom absolvovali už dva telefonáty s cieľom zmierniť súčasné napätie na ukrajinských hraniciach, v blízkosti ktorých sa v posledných mesiacoch rozmiestnilo približne 100-tisíc ruských vojakov. Možné ekonomické sankcie voči Rusku Biden šéfa Kremľa varoval, že ak by Rusko napadlo Ukrajinu, Spojené štáty zavedú voči Moskve rozsiahle ekonomické sankcie. Jermak ocenil Bidenovu administratívu za pravidelné informovanie Ukrajiny o tohtotýždňových diplomatických aktivitách, ktoré okrem iného zahŕňali pondelkové rokovania vysokopostavených predstaviteľov USA a Ruska v Ženeve. Zároveň však poznamenal, že Ukrajina musí byť do takýchto rozhovorov zapojená priamo. Ak sa "diskutuje o bezpečnostnom systéme v Európe, je nevyhnutné zapojiť do toho i Ukrajinu," povedal. Putin popiera, že by Rusko plánovalo zaútočiť na Ukrajinu, avšak v tejto súvislosti predložil viaceré požiadavky vrátane garancií, že Severoatlantická aliancia sa nebude viac rozširovať smerom na východ. Spojené štáty túto požiadavku Moskvy odmietli, avšak prejavili ochotu rokovať o recipročných krokoch na zmiernenie napätia medzi Ruskom a Západom. https://hnonline.sk/svet/18859668-biden-putin-a-zelenskyj-navrh-na-stretnutie-prichadza-v-case-obav-z-moznej-ruskej-invazie-na-ukrajine

Volodymyra Zelenského
Co očekávat od komika, jedině komedii.


[quote="pid:52676, uid:738"]Volodymyra Zelenského[/quote]Co očekávat od komika, jedině komedii.

Co očekávat od komika
Zelenský je samozrejme politická nula, ale nemyslím si, že toto je skutočne jeho aktivita. Biden sa s Putinom potrebuje stretnúť, ale ako vieme, ich kontaktu je bránené. A toto by mohla byť celkom dobrá zámienka


[quote="pid:52701, uid:312"]Co očekávat od komika[/quote] Zelenský je samozrejme politická nula, ale nemyslím si, že toto je skutočne jeho aktivita. Biden sa s Putinom potrebuje stretnúť, ale ako vieme, ich kontaktu je bránené. A toto by mohla byť celkom dobrá zámienka

Spojené štáty túto požiadavku Moskvy odmietli, avšak prejavili ochotu rokovať o recipročných krokoch na zmiernenie napätia medzi Ruskom a Západom.
Poradil bych ti podívat se na dvě videa, která jsem uveřejnil na vedlejším vláknu (Jednání Rusko vs. USA, Rusko vs. NATO) a sice video s náměstkem Gruškovem a video o Čugujevskej filharmonii. Bylo by ti hned jasné, že to nepřipadá v úvahu.


[quote="pid:52676, uid:738"]Spojené štáty túto požiadavku Moskvy odmietli, avšak prejavili ochotu rokovať o recipročných krokoch na zmiernenie napätia medzi Ruskom a Západom.[/quote]Poradil bych ti podívat se na dvě videa, která jsem uveřejnil na vedlejším vláknu (Jednání Rusko vs. USA, Rusko vs. NATO) a sice video s náměstkem Gruškovem a video o Čugujevskej filharmonii. Bylo by ti hned jasné, že to nepřipadá v úvahu.

A toto by mohla byť celkom dobrá zámienka


Vyloučeno. Tím by Putin LEGIMITIZOVAL Zelenského i ukrorežim.


[quote="pid:52713, uid:738"]A toto by mohla byť celkom dobrá zámienka[/quote] Vyloučeno. Tím by Putin LEGIMITIZOVAL Zelenského i ukrorežim.

Vyloučeno. Tím by Putin LEGIMITIZOVAL Zelenského i ukrorežim.
nesúhlasím. Putin stretnutie so Zelenským plánoval, ale pozýval ho do Moskvy
Bylo by ti hned jasné, že to nepřipadá v úvahu.
ak môžeš, napíš sem prosím dôvod. Ďakujem


[quote="pid:52717, uid:372"]Vyloučeno. Tím by Putin LEGIMITIZOVAL Zelenského i ukrorežim.[/quote] nesúhlasím. Putin stretnutie so Zelenským plánoval, ale pozýval ho do Moskvy [quote="pid:52716, uid:312"]Bylo by ti hned jasné, že to nepřipadá v úvahu.[/quote] ak môžeš, napíš sem prosím dôvod. Ďakujem

ak môžeš, napíš sem prosím dôvod. Ďakujem
Ta videa mají 48 sekund a 1 minutu. Pochopíš sám.


[quote="pid:52719, uid:738"]ak môžeš, napíš sem prosím dôvod. Ďakujem[/quote]Ta videa mají 48 sekund a 1 minutu. Pochopíš sám.

Ta videa mají 48 sekund a 1 minutu. Pochopíš sám.
ja som si až teraz uvedomil, že ty reagoval na toto:
Spojené štáty túto požiadavku Moskvy odmietli, avšak prejavili ochotu rokovať o recipročných krokoch na zmiernenie napätia medzi Ruskom a Západom.
lenže to netvrdím ja a ani sa s tým nestotožňujem. To som len prekopíroval celý článok a to je jeho posledný odstavec. Takže pokiaľ tvrdíš, že recipročné kroky neprichádzajú do úvahy, no tak s tým plne súhlasím. Červené čiary sú jasne dané. Ja som sa pôvodne mylne domnieval, že vylučuješ to trojstranné rokovanie.


[quote="pid:52720, uid:312"]Ta videa mají 48 sekund a 1 minutu. Pochopíš sám.[/quote] ja som si až teraz uvedomil, že ty reagoval na toto: [quote="pid:52676, uid:738"]Spojené štáty túto požiadavku Moskvy odmietli, avšak prejavili ochotu rokovať o recipročných krokoch na zmiernenie napätia medzi Ruskom a Západom.[/quote] lenže to netvrdím ja a ani sa s tým nestotožňujem. To som len prekopíroval celý článok a to je jeho posledný odstavec. Takže pokiaľ tvrdíš, že recipročné kroky neprichádzajú do úvahy, no tak s tým plne súhlasím. Červené čiary sú jasne dané. Ja som sa pôvodne mylne domnieval, že vylučuješ to trojstranné rokovanie.
Upravené 15. 1. 2022 o 00:20

Nechcela som otvárať nové vlákno,tak to dám sem.Snáď to nebude vadiť.
Panelák vykurovaný drevom.
https://realitadne.eu/ukrajina-panelak-vytapeny-drevem/


Nechcela som otvárať nové vlákno,tak to dám sem.Snáď to nebude vadiť. Panelák vykurovaný drevom. https://realitadne.eu/ukrajina-panelak-vytapeny-drevem/

Nič sa nedeje náhodne a všetko má svoj význam a zmysel.

Paříž, Berlín a Kyjev se vyslovily pro obnovení normandského formátu


Francie, Německo a Ukrajina jsou pro obnovení jednání v normandském formátu, uvedl francouzský ministr zahraničí Jean-Yves Le Drian.


„Co se týká situace na Ukrajině, všichni konstatují, že existuje pouze jeden formát pro jednání, tím je normandský formát,“ řekl Le Drian novinářům v Brestu, kde se koná neformální summit ministrů zahraničí EU.
Francouzský ministr připomněl, že před několika dny proběhla jednání francouzských a německých diplomatických poradců v Moskvě a Kyjevě.


„Byly vytvořeny podmínky pro to, abychom se mohli zabývat normandským formátem, a já doufám, že se to podaří. V každém případě je to přání ministra zahraničí SRN, kterého jsem dnes ráno viděl. Je to také mé přání, přání (francouzského) prezidenta Emmanuela Macrona, (německého) kancléře Olafa Scholze a (ukrajinského) prezidenta Volodymyra Zelenského, který při této příležitosti učinil prohlášení. Obnovení jednání bude silným signálem,“ řekl Le Drian.


Zástupce vedoucího ruské prezidentské administrativy Dmitrij Kozak se 6. ledna setkal s poradcem německého kancléře pro zahraniční politiku Jensem Plöthnerem a diplomatickým poradcem francouzského prezidenta Emmanuelem Bonnem. Schůzka věnována vnitřnímu ukrajinskému uspořádání a byla uspořádána z iniciativy ruské strany. Vedoucí ukrajinské prezidentské kanceláře Andrij Jermak se v pondělí setkal s Plyotnerem a Bonnem.


Normandský formát jednání o Ukrajině existuje od června 2014. Tehdy představitelé Německa, Ruska, Ukrajiny a Francie poprvé jednali o urovnání konfliktu v Donbasu během oslav 70. výročí vylodění spojenců v Normandii. Předchozí summit se konal 9. prosince 2019 v Paříži. Poté se strany dohodly na krocích k vyřešení konfliktu, ale nebylo dosaženo příměří. Ukrajinské úřady dosud neimplementovaly tzv. Steinmeierův vzorec, který určuje mechanismus postupné realizace minských dohod.


https://cz.sputniknews.com/20220113/pariz-berlin-a-kyjev-se-vyslovily-pro-obnoveni-normandskeho-formatu-17203498.html


Paříž, Berlín a Kyjev se vyslovily pro obnovení normandského formátu Francie, Německo a Ukrajina jsou pro obnovení jednání v normandském formátu, uvedl francouzský ministr zahraničí Jean-Yves Le Drian. „Co se týká situace na Ukrajině, všichni konstatují, že existuje pouze jeden formát pro jednání, tím je normandský formát,“ řekl Le Drian novinářům v Brestu, kde se koná neformální summit ministrů zahraničí EU. Francouzský ministr připomněl, že před několika dny proběhla jednání francouzských a německých diplomatických poradců v Moskvě a Kyjevě. „Byly vytvořeny podmínky pro to, abychom se mohli zabývat normandským formátem, a já doufám, že se to podaří. V každém případě je to přání ministra zahraničí SRN, kterého jsem dnes ráno viděl. Je to také mé přání, přání (francouzského) prezidenta Emmanuela Macrona, (německého) kancléře Olafa Scholze a (ukrajinského) prezidenta Volodymyra Zelenského, který při této příležitosti učinil prohlášení. Obnovení jednání bude silným signálem,“ řekl Le Drian. Zástupce vedoucího ruské prezidentské administrativy Dmitrij Kozak se 6. ledna setkal s poradcem německého kancléře pro zahraniční politiku Jensem Plöthnerem a diplomatickým poradcem francouzského prezidenta Emmanuelem Bonnem. Schůzka věnována vnitřnímu ukrajinskému uspořádání a byla uspořádána z iniciativy ruské strany. Vedoucí ukrajinské prezidentské kanceláře Andrij Jermak se v pondělí setkal s Plyotnerem a Bonnem. Normandský formát jednání o Ukrajině existuje od června 2014. Tehdy představitelé Německa, Ruska, Ukrajiny a Francie poprvé jednali o urovnání konfliktu v Donbasu během oslav 70. výročí vylodění spojenců v Normandii. Předchozí summit se konal 9. prosince 2019 v Paříži. Poté se strany dohodly na krocích k vyřešení konfliktu, ale nebylo dosaženo příměří. Ukrajinské úřady dosud neimplementovaly tzv. Steinmeierův vzorec, který určuje mechanismus postupné realizace minských dohod. https://cz.sputniknews.com/20220113/pariz-berlin-a-kyjev-se-vyslovily-pro-obnoveni-normandskeho-formatu-17203498.html

Nechcela som otvárať nové vlákno,tak to dám sem.Snáď to nebude vadiť.
Panelák vykurovaný drevom.


Tady alespoň vytápí celý panelák, to já viděla nedávno v Bulharsku byt vytápěný železnými kamínky v miniaturní kuchyňce s kouřovodem vedoucím kdo ví kam...


Takže ten obrázek, co přikládám, už není žádným vtipem...


61e29f11dda06


[quote="pid:52750, uid:109"]Nechcela som otvárať nové vlákno,tak to dám sem.Snáď to nebude vadiť. Panelák vykurovaný drevom.[/quote] Tady alespoň vytápí celý panelák, to já viděla nedávno v Bulharsku byt vytápěný železnými kamínky v miniaturní kuchyňce s kouřovodem vedoucím kdo ví kam... Takže ten obrázek, co přikládám, už není žádným vtipem... ![61e29f11dda06](serve/attachment&path=61e29f11dda06)

nesúhlasím. Putin stretnutie so Zelenským plánoval, ale pozýval ho do Moskvy


Něco jiného je, když si nýmand osobně zajede DO Moskvy vyslechnout, co by měl dělat a něco jiného je, pokud by tam nýmand seděl PO BOKU USA a Ruska. V prvním případě by byl zpráskaným psem, ve druhém partnerem.


Takže vyloučeno, že by s ním Putin jednal tímto způsobem.


[quote="pid:52719, uid:738"]nesúhlasím. Putin stretnutie so Zelenským plánoval, ale pozýval ho do Moskvy[/quote] Něco jiného je, když si nýmand osobně zajede DO Moskvy vyslechnout, co by měl dělat a něco jiného je, pokud by tam nýmand seděl PO BOKU USA a Ruska. V prvním případě by byl zpráskaným psem, ve druhém partnerem. Takže vyloučeno, že by s ním Putin jednal tímto způsobem.

Panelák vykurovaný drevom


"Skvělá" energetická vize pro vládu Petra Fialy - paneláky a další budovy v Praze, příp. v celé ČR, vytápět dřevem. Dřevo bychom samozřejmě dováželi např. z Brazílie a vlastníci domů by si museli od EU povinně koupit emisní povolenky...


[quote="pid:52750, uid:109"]Panelák vykurovaný drevom[/quote] "Skvělá" energetická vize pro vládu Petra Fialy - paneláky a další budovy v Praze, příp. v celé ČR, vytápět dřevem. Dřevo bychom samozřejmě dováželi např. z Brazílie a vlastníci domů by si museli od EU povinně koupit emisní povolenky...

Něco jiného je, když si nýmand osobně zajede DO Moskvy vyslechnout, co by měl dělat a něco jiného je, pokud by tam nýmand seděl PO BOKU USA a Ruska. V prvním případě by byl zpráskaným psem, ve druhém partnerem.


Takže vyloučeno, že by s ním Putin jednal tímto způsobem.

takto sa opýtam - a Normandský formát sa neráta?


Takže nie, stále nesúhlasím. V tomto prípade ide o omnoho zásadnejšie, nadradené procesy ako legitimizovanie nejakého Zelenského.


Okrem toho ja som netvrdil, že sa také rokovanie uskutoční. Moja pointa bola skôr v tom, že to nie je Zelenského iniciatíva, ale iniciatíva Bidena. USA (v zmysle Biden) na tú ponuku veľmi rýchlo kladne odpovedali. Z tohto pohľadu si viem predstaviť, že také rokovanie sa uskutoční a bude produktívne.


[quote="pid:52769, uid:372"]Něco jiného je, když si nýmand osobně zajede DO Moskvy vyslechnout, co by měl dělat a něco jiného je, pokud by tam nýmand seděl PO BOKU USA a Ruska. V prvním případě by byl zpráskaným psem, ve druhém partnerem. Takže vyloučeno, že by s ním Putin jednal tímto způsobem.[/quote] takto sa opýtam - a Normandský formát sa neráta? Takže nie, stále nesúhlasím. V tomto prípade ide o omnoho zásadnejšie, nadradené procesy ako legitimizovanie nejakého Zelenského. Okrem toho ja som netvrdil, že sa také rokovanie uskutoční. Moja pointa bola skôr v tom, že to nie je Zelenského iniciatíva, ale iniciatíva Bidena. USA (v zmysle Biden) na tú ponuku veľmi rýchlo kladne odpovedali. Z tohto pohľadu si viem predstaviť, že také rokovanie sa uskutoční a bude produktívne.

Moja pointa bola skôr v tom, že to nie je Zelenského iniciatíva, ale iniciatíva Bidena.
Zdá se, že stále nemůžeš pochopit, i když si viděl konkrétní videa s názorem Ruské strany. To, co popisuješ je právě to hraní Čugujevské filharmonie tedy "здесь играем, здесь не играем, здесь селёдку заворачиваем."


U nás bychom toto mohli parafrázovat, jako vyzobávání rozinek.


Jinak řečeno, jednání Putina s Bidenem o Ukrajině, po předložení ultimáta, by bylo vyzobnutí jedné rozinky z celého koláče. Což je pro Rusko neakceptovatelné.


[quote="pid:52790, uid:738"]Moja pointa bola skôr v tom, že to nie je Zelenského iniciatíva, ale iniciatíva Bidena.[/quote]Zdá se, že stále nemůžeš pochopit, i když si viděl konkrétní videa s názorem Ruské strany. To, co popisuješ je právě to hraní Čugujevské filharmonie tedy "здесь играем, здесь не играем, здесь селёдку заворачиваем." U nás bychom toto mohli parafrázovat, jako vyzobávání rozinek. Jinak řečeno, jednání Putina s Bidenem o Ukrajině, po předložení ultimáta, by bylo vyzobnutí jedné rozinky z celého koláče. Což je pro Rusko neakceptovatelné.
Upravené 15. 1. 2022 o 16:04

Zdá se, že stále nemůžeš pochopit, i když si viděl konkrétní videa s názorem Ruské strany.
zdá sa, že som sa len nevyjadril dostatočne jasne v tom, že považujem rokovania Ruska a USA v zmysle dvoch dohôd tzv. "ultimát", vedené Riabkovom, za samostatný formát, keďže VVP ani Lavrov sa na nich osobne nepodieľali. A áno, pokiaľ ide o tieto rokovania týchto dvoch delegácií, tam je všetko jasne dané "ultimátom". Na druhej strane rokovanie Putin-Biden-Zelensky by som vnímal tiež ako druhý samostatný formát s rozdielnou agendou. A tou agendou môže byť prakticky čokoľvek.


[quote="pid:52803, uid:312"]Zdá se, že stále nemůžeš pochopit, i když si viděl konkrétní videa s názorem Ruské strany.[/quote] zdá sa, že som sa len nevyjadril dostatočne jasne v tom, že považujem rokovania Ruska a USA v zmysle dvoch dohôd tzv. "ultimát", vedené Riabkovom, za samostatný formát, keďže VVP ani Lavrov sa na nich osobne nepodieľali. A áno, pokiaľ ide o tieto rokovania týchto dvoch delegácií, tam je všetko jasne dané "ultimátom". Na druhej strane rokovanie Putin-Biden-Zelensky by som vnímal tiež ako druhý samostatný formát s rozdielnou agendou. A tou agendou môže byť prakticky čokoľvek.

Ukrajina navrhla trojstranné rokovania ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, šéfa Bieleho domu Joea Bidena a ruského prezidenta Vladimira Putina.
Už v utorok Zelenský vyzval na usporiadanie summitu za účasti predstaviteľov Francúzska, Nemecka a Ruska.
zdá sa, že na Ukrajine pochopili aká je realita a čo ich čaká. Beriem to ako ich posledné zúfalé kroky kyjevskej bandy na vlastnú záchranu. Ale už je neskoro.


Biden sa s Putinom potrebuje stretnúť, ale ako vieme, ich kontaktu je bránené. A toto by mohla byť celkom dobrá zámienka
Beriem to skôr opačne. Je to snaha nabúrať a prekaziť rokovanie. Komik tam nemá čo robiť. Rusko vyhlásením, že o Ukrajine má zmysel jednať len so SŠA (lebo oni tam vládnu), dalo veľmi jasne najavo, kto je v tejto otázke pre neho partnerom na rokovania. Komik je len zúfalá snaha močiaru to prekaziť.


Paříž, Berlín a Kyjev se vyslovily pro obnovení normandského formátu
Francie, Německo a Ukrajina jsou pro obnovení jednání v normandském formátu, uvedl francouzský ministr zahraničí Jean-Yves Le Drian.
A čo vlastne očakávajú. Loptička je v tomto smere na strane Ukrajiny, Nemecka a Francúzka. Podmienky boli dohodnuté, len ich treba plniť.


Toto sú posledné pokusy kyjevskej bandy na vlastnú záchranu.


[quote="pid:52676, uid:738"]Ukrajina navrhla trojstranné rokovania ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, šéfa Bieleho domu Joea Bidena a ruského prezidenta Vladimira Putina. Už v utorok Zelenský vyzval na usporiadanie summitu za účasti predstaviteľov Francúzska, Nemecka a Ruska.[/quote]zdá sa, že na Ukrajine pochopili aká je realita a čo ich čaká. Beriem to ako ich posledné zúfalé kroky kyjevskej bandy na vlastnú záchranu. Ale už je neskoro. [quote="pid:52713, uid:738"]Biden sa s Putinom potrebuje stretnúť, ale ako vieme, ich kontaktu je bránené. A toto by mohla byť celkom dobrá zámienka[/quote]Beriem to skôr opačne. Je to snaha nabúrať a prekaziť rokovanie. Komik tam nemá čo robiť. Rusko vyhlásením, že o Ukrajine má zmysel jednať len so SŠA (lebo oni tam vládnu), dalo veľmi jasne najavo, kto je v tejto otázke pre neho partnerom na rokovania. Komik je len zúfalá snaha močiaru to prekaziť. [quote="pid:52754, uid:738"]Paříž, Berlín a Kyjev se vyslovily pro obnovení normandského formátu Francie, Německo a Ukrajina jsou pro obnovení jednání v normandském formátu, uvedl francouzský ministr zahraničí Jean-Yves Le Drian.[/quote]A čo vlastne očakávajú. Loptička je v tomto smere na strane Ukrajiny, Nemecka a Francúzka. Podmienky boli dohodnuté, len ich treba plniť. Toto sú posledné pokusy kyjevskej bandy na vlastnú záchranu.

Na druhej strane rokovanie Putin-Biden-Zelensky by som vnímal tiež ako druhý samostatný formát s rozdielnou agendou. A tou agendou môže byť prakticky čokoľvek.

Vezmeme-li v úvahu, že iniciátorem je Biden a jednání vyžaduje přítomnost Putina i Zelenského, nelze asi počítat s tím, že výsledkem by měla být jakákoli (formální či neformální) dohoda ohledně Ukrajiny mezi Bidenem a Putinem (k tomu Zelenského nepotřebují, navíc by šlo o předem odmítnuté vyzobávání hrozinek). Naopak by ale dávalo smysl, kdyby šlo o předání nějakého významného jednostranného sdělení, jehož příjemcem by mohl být právě jen Zelenský, ovšem míněného jako zásadní ústupek směrem k Putinovi z hlediska podmínek ultimáta ze 17. 12. (proto Putinova přítomnost). V takovém případě by mohlo jít o záměr jednostranně směrem k Zelenskému vyjádřit jednoznačný postoj, že - při zachování formálně deklarovaného práva Ukrajiny na vlastní rozhodnutí o příslušnosti k nějakému uskupení - její přijetí do NATO dnes ani v budoucnu ze strany NATO (tj. USA) nepřichází v úvahu, se všemi důsledky, které z toho vyplývají pro vývoj budoucích vztahů mezi Ukrajinou a RF. Korespondovalo by to s některými "úvahami" v globalistickém tisku.


[quote="pid:52813, uid:738"]Na druhej strane rokovanie Putin-Biden-Zelensky by som vnímal tiež ako druhý samostatný formát s rozdielnou agendou. A tou agendou môže byť prakticky čokoľvek.[/quote] Vezmeme-li v úvahu, že iniciátorem je Biden a jednání vyžaduje přítomnost Putina i Zelenského, nelze asi počítat s tím, že výsledkem by měla být jakákoli (formální či neformální) dohoda ohledně Ukrajiny mezi Bidenem a Putinem (k tomu Zelenského nepotřebují, navíc by šlo o předem odmítnuté vyzobávání hrozinek). Naopak by ale dávalo smysl, kdyby šlo o předání nějakého významného jednostranného sdělení, jehož příjemcem by mohl být právě jen Zelenský, ovšem míněného jako zásadní ústupek směrem k Putinovi z hlediska podmínek ultimáta ze 17. 12. (proto Putinova přítomnost). V takovém případě by mohlo jít o záměr jednostranně směrem k Zelenskému vyjádřit jednoznačný postoj, že - při zachování formálně deklarovaného práva Ukrajiny na vlastní rozhodnutí o příslušnosti k nějakému uskupení - její přijetí do NATO dnes ani v budoucnu ze strany NATO (tj. USA) nepřichází v úvahu, se všemi důsledky, které z toho vyplývají pro vývoj budoucích vztahů mezi Ukrajinou a RF. Korespondovalo by to s některými "úvahami" v globalistickém tisku.

Škoda míňať energiu filozofovanim v tomto vlákne. Treba si odpovedat na jednoduchú otázku.
Ked máte u susedov problém so psom. Všetko trhá, ubližuje, stale šteká. Komu to pojdete dohovoriť? Pánovi alebo psovi. Toto som nemyslel na národ, ale na fašistickú verchušku.


Škoda míňať energiu filozofovanim v tomto vlákne. Treba si odpovedat na jednoduchú otázku. Ked máte u susedov problém so psom. Všetko trhá, ubližuje, stale šteká. Komu to pojdete dohovoriť? Pánovi alebo psovi. Toto som nemyslel na národ, ale na fašistickú verchušku.

Ukrajina navrhla trojstranné rokovania ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, šéfa Bieleho domu Joea Bidena a ruského prezidenta Vladimira Putina.


V současné době, když Rusko 17.12.2021 předložilo USA a NATO návrhy k zajištění své bezpečnosti se jednání Biden-Putin-Zelenský zřejmě konat nebude. Minské dohody, ke kterým se Ukrajina zavázala, neplní a tak v podstatě není o čem jednat...


[quote="pid:52676, uid:738"]Ukrajina navrhla trojstranné rokovania ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, šéfa Bieleho domu Joea Bidena a ruského prezidenta Vladimira Putina.[/quote] V současné době, když Rusko 17.12.2021 předložilo USA a NATO návrhy k zajištění své bezpečnosti se jednání Biden-Putin-Zelenský zřejmě konat nebude. Minské dohody, ke kterým se Ukrajina zavázala, neplní a tak v podstatě není o čem jednat...

Už v utorok Zelenský vyzval na usporiadanie summitu za účasti predstaviteľov Francúzska, Nemecka a Ruska.
Rusko se SSA už jednalo. Absolutně zbytečné je jednání Rusko-SSA-UA.
Jsou Minské dohody aktem RB OSN? Zdá se, že ano. Pro UA vidím dvě možnosti: buď jmenované dohody začít plnit, anebo UA k plnění těchto dohod bude donucena silou.


[quote="pid:52676, uid:738"]Už v utorok Zelenský vyzval na usporiadanie summitu za účasti predstaviteľov Francúzska, Nemecka a Ruska.[/quote]Rusko se SSA už jednalo. Absolutně zbytečné je jednání Rusko-SSA-UA. Jsou Minské dohody aktem RB OSN? Zdá se, že ano. Pro UA vidím dvě možnosti: buď jmenované dohody začít plnit, anebo UA k plnění těchto dohod bude donucena silou.
Upravené 16. 1. 2022 o 16:55

Jestli mohu vyjádřit svůj názor, tak jednání Putin - Biden - Zelenskyj ani nemůže být.


1) Zelenskyj je komediant a s prezidentskou kanceláří ať si hovoří co chce (nebo co mu je předepsáno). I komediant má právo na svobodu projevu.


2) Z matematického hlediska je Pravděpodobnost uskutečnění tohoto jednání rovna přesně 0. Putin by totiž souhlasem s tímto jednám vyslal signál, že minské dohody se ruší - a to se také nestane.


Jestli mohu vyjádřit svůj názor, tak jednání Putin - Biden - Zelenskyj ani nemůže být. 1) Zelenskyj je komediant a s prezidentskou kanceláří ať si hovoří co chce (nebo co mu je předepsáno). I komediant má právo na svobodu projevu. 2) Z matematického hlediska je Pravděpodobnost uskutečnění tohoto jednání rovna přesně 0. Putin by totiž souhlasem s tímto jednám vyslal signál, že minské dohody se ruší - a to se také nestane.

Odebrali mu pas: Porošenka se snaží nepustit na Ukrajinu


Petro Porošenko, jak slíbil, se vrátil z Varšavy do Kyjeva.
Přímo na místě pasové kontroly byl Porošenkovi pas odebrán.
Vyšetřovatel Státního úřadu pro vyšetřování Ukrajiny přečetl program jednání soudu
o výběru omezovacího opatření pro něj.


"Jste zadržený," obrátil se vyšetřovatel k Porošenkovi a sebral mu pas
Soud je naplánován na 12:00 moskevského času.


Porošenko je obžalovaný v případech velezrady, financování terorismu a vytvoření teroristické organizace. "Hrozí mu 15 let vězení.
Generální prokuratura Ukrajiny v průběhu vyšetřování žádá o jeho zatčení
s možností vyvěšení kauci ve výši asi 37 milionů dolarů.
https://www.vesti.ru/article/2664715


Odebrali mu pas: Porošenka se snaží nepustit na Ukrajinu ----------------------------------------------------- Petro Porošenko, jak slíbil, se vrátil z Varšavy do Kyjeva. Přímo na místě pasové kontroly byl Porošenkovi pas odebrán. Vyšetřovatel Státního úřadu pro vyšetřování Ukrajiny přečetl program jednání soudu o výběru omezovacího opatření pro něj. "Jste zadržený," obrátil se vyšetřovatel k Porošenkovi a sebral mu pas Soud je naplánován na 12:00 moskevského času. Porošenko je obžalovaný v případech velezrady, financování terorismu a vytvoření teroristické organizace. "Hrozí mu 15 let vězení. Generální prokuratura Ukrajiny v průběhu vyšetřování žádá o jeho zatčení s možností vyvěšení kauci ve výši asi 37 milionů dolarů. https://www.vesti.ru/article/2664715

Peskov reagoval na požadavek Ukrajiny vést rozhovory za účasti Spojených států
https://ruposters.ru/news/17-01-2022/peskov-otvetil-trebovanie-ukraini


"Tiskový tajemník prezidenta Ruska Dmitrij Peskov komentoval požadavek Ukrajiny vést rozhovory o bilaterálních vztazích za účasti Spojených států. Mluvčí Kremlu nechápal, proč je k tomu nutný Washington.


Peskov připomněl existenci minských dohod – právě tento dokument by měl nyní určovat interakci mezi oběma zeměmi."


**Peskov reagoval na požadavek Ukrajiny vést rozhovory za účasti Spojených států** https://ruposters.ru/news/17-01-2022/peskov-otvetil-trebovanie-ukraini "Tiskový tajemník prezidenta Ruska Dmitrij Peskov komentoval požadavek Ukrajiny vést rozhovory o bilaterálních vztazích za účasti Spojených států. Mluvčí Kremlu nechápal, proč je k tomu nutný Washington. Peskov připomněl existenci minských dohod – právě tento dokument by měl nyní určovat interakci mezi oběma zeměmi."
1.88k
23
12
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept