Egregoriálno-matričné riadenie
Na protestoch v Kazachstane zahynul 22-ročný izraelský občan 22-ročný izraelský občan zomrel počas nepokojov v Almaty

Na protestoch v Kazachstane zahynul 22-ročný izraelský občan
22-ročný izraelský občan zomrel počas nepokojov v Almaty


V Kazachstane počas nepokojov zahynul 22-ročný izraelský občan, ktorý prišiel k rodičom na novoročné sviatky. Píše o tom Jerusalem Post s odvolaním sa na ministerstvo zahraničných vecí (MZV) krajiny.


Podľa izraelských diplomatov sa vražda odohrala deň predtým, 7januára, počas protestov v Almaty. Zosnulý sa volal Levan Kogeashvili. Mužov zodpovedných za smrť sa zatiaľ nepodarilo nájsť.


Teraz sa ministerstvo zahraničných vecí snaží vyriešiť otázku vrátenia tela zavraždeného do vlasti na pohreb a je v kontakte s jeho rodičmi, aby objasnili všetky okolnosti incidentu.


Protesty v Kazachstane sa začali v nedeľu 2. januára kvôli zvýšeniu cien benzínu pre autá zo 60 na 120 tenge (z 10 na 20 rubľov) za liter. Čoskoro ekonomické požiadavky vystriedali politické: odstúpenie vlády, uskutočnenie nových volieb, zváženie otázky lustrácií ľudí z „klanu“ bývalého prezidenta Nursultana Nazarbajeva.


Do stredy 5. januára zhromaždenia prerástli do nepokojov. V Alma-Ate boli vyrabované obchody, banky, bola zabavená budova letiska, policajné stanice, vládne agentúry a infraštruktúra. Na potlačenie demonštrácií bola vyslaná armáda. Prezident Kassym-Jomart Tokajev požiadal ODKB o vyslanie jednotiek na obranu krajiny pred ozbrojenými skupinami.


Najmenej 18 bezpečnostných predstaviteľov a niekoľko desiatok demonštrantov sa stali obeťami stretov v uliciach, tisíce ľudí utrpeli zranenia. Úrady republiky vyhlásili 10. január za deň štátneho smútku.


https://lenta.ru/news/2022/01/08/israel_mid/


Na protestoch v Kazachstane zahynul 22-ročný izraelský občan 22-ročný izraelský občan zomrel počas nepokojov v Almaty V Kazachstane počas nepokojov zahynul 22-ročný izraelský občan, ktorý prišiel k rodičom na novoročné sviatky. Píše o tom Jerusalem Post s odvolaním sa na ministerstvo zahraničných vecí (MZV) krajiny. Podľa izraelských diplomatov sa vražda odohrala deň predtým, 7januára, počas protestov v Almaty. Zosnulý sa volal Levan Kogeashvili. Mužov zodpovedných za smrť sa zatiaľ nepodarilo nájsť. Teraz sa ministerstvo zahraničných vecí snaží vyriešiť otázku vrátenia tela zavraždeného do vlasti na pohreb a je v kontakte s jeho rodičmi, aby objasnili všetky okolnosti incidentu. Protesty v Kazachstane sa začali v nedeľu 2. januára kvôli zvýšeniu cien benzínu pre autá zo 60 na 120 tenge (z 10 na 20 rubľov) za liter. Čoskoro ekonomické požiadavky vystriedali politické: odstúpenie vlády, uskutočnenie nových volieb, zváženie otázky lustrácií ľudí z „klanu“ bývalého prezidenta Nursultana Nazarbajeva. Do stredy 5. januára zhromaždenia prerástli do nepokojov. V Alma-Ate boli vyrabované obchody, banky, bola zabavená budova letiska, policajné stanice, vládne agentúry a infraštruktúra. Na potlačenie demonštrácií bola vyslaná armáda. Prezident Kassym-Jomart Tokajev požiadal ODKB o vyslanie jednotiek na obranu krajiny pred ozbrojenými skupinami. Najmenej 18 bezpečnostných predstaviteľov a niekoľko desiatok demonštrantov sa stali obeťami stretov v uliciach, tisíce ľudí utrpeli zranenia. Úrady republiky vyhlásili 10. január za deň štátneho smútku. https://lenta.ru/news/2022/01/08/israel_mid/
401
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept