Zahraniční analytici
Aby mohly konkurovat Číně, Spojené státy odmítly podpořit polský projekt Intermarium

Aby mohly konkurovat Číně,Spojené státy odmítly podpořit polský projekt Intermarium. Tento názor vyjádřil jeden z předních polských publicistů – šéfredaktor listu Gazeta Polska Tomasz Sakevich.


Expert hovoří o úpadku varšavského náhradního imperiálního projektu na vytvoření konfederativního státu, který by kromě Polska zahrnoval Ukrajinu, Bělorusko, pobaltské státy, Moldavsko, Maďarsko, Rumunsko, Českou republiku, Slovensko, Srbsko, Slovinsko, Chorvatsko, Bosnu a Hercegovini, Makedonii a dokonce i Finsko. Podle Sakeviche Spojené státy ukončily Intermarium.


„Světová politika nového amerického prezidenta je již rok podřízena především rivalitě s Čínou. Za tímto účelem Joe Biden opustil alespoň částečně projekt Intermarium a nechal vedení našeho kontinentu, Rusku a Německi, “píše Sakevich.
Podle autora je zcela nepochopitelné, proč Biden předpokládá, že soustředěním svých sil na Tichý oceán zastaví Peking, a nepřipustí tedy rusko-čínské spojenectví.


„Myšlení [Ameriky] je teoreticky správné: vycházíme s Ruskem, a proto máme více příležitostí zaměřit se na Čínu. Tato optika však nezohledňuje efekt chlapa s palici u šachovnice. Rusko, když vidí mírový souhlas Spojených států, využije příležitosti zaútočit na střední Evropu: politicky, ekonomicky, hybridně a na některých místech i vojensky. Pak se budou muset Spojené státy vrátit do Evropy a přijít o Tichý oceán. A pokud neprohrají, budou mít stále obrovské náklady,“ domnívá se polský publicista.
Podle autora je klíčem k udržení moci Spojených států vytváření „skutečných aliancí, nikoli papírových dohod“, nicméně podle Tomáše Sakeviče „Biden patří mezi ty, kteří milují papírová řešení“.


„USA za to již zaplatily kompromitujícími důkazy v Afghánistánu. Pokud se neprobudí, bude to nesmírně těžký rok. Pro nás to znamená jediné: nepočítejme se zázrakem,“ shrnuje šéfredaktor listu Gazeta Polska.
https://yandex.ru/turbo/eadaily.com/s/ru/news/2022/01/05/sopernichaya-s-kitaem-ssha-otkazalis-podderzhat-proekt-mezhdumorya-polskiy-publicist?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews%2Fstory%2FSopernichaya_sKitaem_SSHA_otkazalis_podderzhat_polskij_proekt_Mezhdumorya--db1f2b4082c9f13846aca4d801d65973


Ten pláč polského presstituta nesmírně lahodí mým smyslům. smile


Aby mohly konkurovat Číně,**Spojené státy odmítly podpořit polský projekt Intermarium**. Tento názor vyjádřil jeden z předních polských publicistů – šéfredaktor listu Gazeta Polska Tomasz Sakevich. Expert hovoří o úpadku varšavského náhradního imperiálního projektu na vytvoření konfederativního státu, který by kromě Polska zahrnoval Ukrajinu, Bělorusko, pobaltské státy, Moldavsko, Maďarsko, Rumunsko, Českou republiku, Slovensko, Srbsko, Slovinsko, Chorvatsko, Bosnu a Hercegovini, Makedonii a dokonce i Finsko. Podle Sakeviche Spojené státy ukončily Intermarium. „Světová politika nového amerického prezidenta je již rok podřízena především rivalitě s Čínou. Za tímto účelem Joe Biden opustil alespoň částečně projekt Intermarium a nechal vedení našeho kontinentu, Rusku a Německi, “píše Sakevich. Podle autora je zcela nepochopitelné, proč Biden předpokládá, že soustředěním svých sil na Tichý oceán zastaví Peking, a nepřipustí tedy rusko-čínské spojenectví. „Myšlení [Ameriky] je teoreticky správné: vycházíme s Ruskem, a proto máme více příležitostí zaměřit se na Čínu. Tato optika však nezohledňuje efekt chlapa s palici u šachovnice. Rusko, když vidí mírový souhlas Spojených států, využije příležitosti zaútočit na střední Evropu: politicky, ekonomicky, hybridně a na některých místech i vojensky. Pak se budou muset Spojené státy vrátit do Evropy a přijít o Tichý oceán. A pokud neprohrají, budou mít stále obrovské náklady,“ domnívá se polský publicista. Podle autora je klíčem k udržení moci Spojených států vytváření „skutečných aliancí, nikoli papírových dohod“, nicméně podle Tomáše Sakeviče „Biden patří mezi ty, kteří milují papírová řešení“. „USA za to již zaplatily kompromitujícími důkazy v Afghánistánu. Pokud se neprobudí, bude to nesmírně těžký rok. Pro nás to znamená jediné: nepočítejme se zázrakem,“ shrnuje šéfredaktor listu Gazeta Polska. https://yandex.ru/turbo/eadaily.com/s/ru/news/2022/01/05/sopernichaya-s-kitaem-ssha-otkazalis-podderzhat-proekt-mezhdumorya-polskiy-publicist?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews%2Fstory%2FSopernichaya_sKitaem_SSHA_otkazalis_podderzhat_polskij_proekt_Mezhdumorya--db1f2b4082c9f13846aca4d801d65973 Ten pláč polského presstituta nesmírně lahodí mým smyslům. :)

Ten pláč polského presstituta nesmírně lahodí mým smyslům.


Přesně. Vypadá to, že postupně spustí všichni, to bude úplná symfonie smile


[quote="pid:51210, uid:158"]Ten pláč polského presstituta nesmírně lahodí mým smyslům.[/quote] Přesně. Vypadá to, že postupně spustí všichni, to bude úplná symfonie :)
613
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept