Zahraničná politika
Kazachstan - Spustena "farebna" revolucia


Kazachstan je veľký, bohatý a strategicky dôležitý
a v nórskych médiách väčšinou neznámy
autor Pål Steigan -10. januára 2022


Ozbrojené nepokoje v Kazachstane vyniesli krajinu na prvé stránky aj
západných médií.
Inak sa o tejto deviatej najväčšej krajine sveta vie veľmi málo.


()
Počas volieb v roku 2021 bola otvorená pozvánka pre medzinárodnú tlač,
ale Steigan boli jedinými severskými novinami ktore sa zucastnili
Naša reportážna séria po tejto návšteve



Kedysi Alma-Ata, dnes Almaty. Mesto jabĺk.
https://steigan.no/tag/kasakhstan/page/3/
()


v článku:
–Na východe
Khanáty, klany a sovietske dedičstvo


–Od ekonomického kolapsu k obrovskému rastu
https://tradingeconomics.com/kazakhstan/exports-by-category
Rast exportu viedol k ekonomickému rastu,
ktorý by sa dal v percentách porovnať s Čínou,
a krajina je v súčasnosti na úrovni HDP na obyvateľa (parita kúpnej sily)
s Malajziou, približne na 50. mieste na svete.


                    👀


–Vidtrekkende planer / Rozsiahle plány
Rovnako ako Čína, aj Kazachstan vytvoril špeciálne ekonomické zóny,
aby sa pokúsil stimulovať priemyselnú výrobu založenú na technológiách.
Astana Times
vie o tom viac:
https://astanatimes.com/category/business/
hovorí (píše)
aj o investíciách do cestovného ruchu, čo by v normálnych časoch mala
byť dobrá karta, no ako vieme,
nežijeme v normálnych časoch. (Pål Steigan)


https://www.youtube.com/watch?v=wM_SMZ5hvWk


–Obrovský program infraštruktúry
( v článku 2# ilustr. mapy )


Kaschstan má ropu a plyn, ale aj zlato
vo veľkých množstvách
meď, urán, vzácne nerasty
a nesmieme zabudnúť; fosfát, od ktorého je úplne závislé celé poľnohospodárstvo.


Zo všetkých týchto dôvodov by nemalo byť prekvapením,
že sa niekto pokúsil o násilný prevrat v Kazachstane.
Je to skôr niečo, s čím sa muselo råtat


Organizátori prevratu sa ale zrejme prepočítali.
Ak bolo zámerom odtiahnuť Kazachstan od Ruska a Číny ...
teraz to vyzerá, že sa stane presný opak.


« Khasakstan er stort, rikt og strategisk viktig – og for det meste
ukjent i norske medier »


a dalsie publikovane dnes: https://steigan.no/
«Perioden med dobbeltmakt i Kasakhstan er forbi»
Obdobie dvojitej moci v Kazachstane sa skončilo
skribent - 10. januar 2022


«Det voldelige kuppforsøket i Kasakhstan er slått ned
Russland har styrket sin rolle»
Násilný pokus o prevrat v Kazachstane bol zmarený
Rusko posilnilo svoju úlohu


 10. jan. 

Bjørn Nistad - https://no.wikipedia.org/wiki/Bj%C3%B8rn_Nistad
https://nistadblog.wordpress.com/kontakt/


https://steigan.no/wp-content/uploads/2021/01/kasakh-riksva%CC%8Apen-1.png Kazachstan je veľký, bohatý a strategicky dôležitý a v nórskych médiách väčšinou neznámy autor Pål Steigan -10. januára 2022 Ozbrojené nepokoje v Kazachstane vyniesli krajinu na prvé stránky aj západných médií. Inak sa o tejto deviatej najväčšej krajine sveta vie veľmi málo. () Počas volieb v roku 2021 bola otvorená pozvánka pre medzinárodnú tlač, ale Steigan boli jedinými severskými novinami ktore sa zucastnili Naša reportážna séria po tejto návšteve https://steigan.no/wp-content/uploads/2021/01/almaty-epler.jpg Kedysi Alma-Ata, dnes Almaty. Mesto jabĺk. https://steigan.no/tag/kasakhstan/page/3/ () v článku: –Na východe Khanáty, klany a sovietske dedičstvo –Od ekonomického kolapsu k obrovskému rastu https://tradingeconomics.com/kazakhstan/exports-by-category Rast exportu viedol k ekonomickému rastu, ktorý by sa dal v percentách porovnať s Čínou, a krajina je v súčasnosti na úrovni HDP na obyvateľa (parita kúpnej sily) s Malajziou, približne na 50. mieste na svete.

Hrozba destabilizace ve Střední Asii
https://colonelcassad.livejournal.com/7362240.html


"Rostoucí hrozby pro stabilitu ve Střední Asii se odehrávají v kontextu zintenzivnění západní politiky v regionu. Jedním z jejích směrů jsou stále otevřenější pokusy prezentovat Rusko a Čínu jako hlavní hrozby pro bezpečnost Střední Asie. Aby bylo možné vypudit Ruskou federaci ze Střední Asie, narušit načrtnuté spojení Eurasijské hospodářské unie (EAEU) a ekonomického pásu Hedvábné stezky (SREB) a prosadit její plán Nové hedvábné stezky (modernizovaná verze projektu Velké Střední Asie) Washington se snaží přesvědčit obyvatelstvo regionu o agresivních aspiracích Ruska a ekonomické expanzi Číny."


**Hrozba destabilizace ve Střední Asii** https://colonelcassad.livejournal.com/7362240.html "Rostoucí hrozby pro stabilitu ve Střední Asii se odehrávají v kontextu zintenzivnění západní politiky v regionu. Jedním z jejích směrů jsou stále otevřenější pokusy prezentovat Rusko a Čínu jako hlavní hrozby pro bezpečnost Střední Asie. Aby bylo možné vypudit Ruskou federaci ze Střední Asie, narušit načrtnuté spojení Eurasijské hospodářské unie (EAEU) a ekonomického pásu Hedvábné stezky (SREB) a prosadit její plán Nové hedvábné stezky (modernizovaná verze projektu Velké Střední Asie) Washington se snaží přesvědčit obyvatelstvo regionu o agresivních aspiracích Ruska a ekonomické expanzi Číny."

Putin řekl, že „barevné revoluce“ budou odstraněny


Ruský prezident Vladimir Putin označil nedávné události za "útok na Kazachstán" a "akt agrese", prohlásil to na online summitu šéfů členských států CSTO:


„Chápeme, že vznikající hrozba pro státnost Kazachstánu není způsobena spontánními protestními akcemi proti cenám pohonných hmot, ale skutečností, že situace využily destruktivní vnitřní a vnější síly. Ti lidé, kteří kritizovali a obhajovali situaci na trhu s plynem, jsou ti, kteří mají stejné cíle a ti, kteří se chopili zbraní a útočili na stát, jsou úplně jiní lidé. Zároveň byly aktivně využívány prvky mocenské informační podpory protestů vlastní technologiím Majdanu. Využili k tomu organizované a kontrolované skupiny militantů, včetně zjevně vycvičených v teroristických táborech v zahraničí.- řekl Putin.


Zdůraznil, že pobyt mírových sil CSTO v Kazachstánu bude časově omezený, jak s tím počítá prezident této země. Podle Putina organizace provedla „včasnou a legitimní akci“, aby zabránila agresi mezinárodního terorismu. „Samozřejmě chápeme, že události v Kazachstánu nejsou prvním a zdaleka ne posledním pokusem o vnější zasahování do vnitřních záležitostí našich států. A opatření přijatá CSTO jasně ukázala, že nedovolíme, aby se situace doma otřásla a nedovolíme realizovat scénáře takzvaných barevných revolucí ,“ řekl Putin.


Vyzval své kolegy, aby v rámci specializovaných pracovních skupin - pro otázky informační bezpečnosti a pro boj s terorismem a extremismem - pověřili Výbor tajemníků bezpečnostních rad OSTO předkládat návrhy na společný boj proti pokusům o destruktivní vnější vměšování do OSOD.


„Každý ví, že pomocí internetové komunikace a sociálních sítí jsou činěny pokusy zapojit naše občany do protestních akcí, které jsou předchůdcem útoků teroristů... Navíc zkušenosti z nedávných událostí v Kazachstánu potvrzují: některé síly se nevyhýbají používání kyberprostoru a sociálních sítí při náboru extremistů a teroristů, vytváření „spících buněk“ militantů ,“ řekl Putin.


Первоисточник публикации: https://politikus.ru/v-rossii/139791-putin-zayavil-chto-s-cvetnymi-revolyuciyami-budet-pokoncheno.html
Politikus.ru


**Putin řekl, že „barevné revoluce“ budou odstraněny** Ruský prezident Vladimir Putin označil nedávné události za "útok na Kazachstán" a "akt agrese", prohlásil to na online summitu šéfů členských států CSTO: „Chápeme, že vznikající hrozba pro státnost Kazachstánu není způsobena spontánními protestními akcemi proti cenám pohonných hmot, ale skutečností, že situace využily destruktivní vnitřní a vnější síly. Ti lidé, kteří kritizovali a obhajovali situaci na trhu s plynem, jsou ti, kteří mají stejné cíle a ti, kteří se chopili zbraní a útočili na stát, jsou úplně jiní lidé. Zároveň byly aktivně využívány prvky mocenské informační podpory protestů vlastní technologiím Majdanu. Využili k tomu organizované a kontrolované skupiny militantů, včetně zjevně vycvičených v teroristických táborech v zahraničí.- řekl Putin. Zdůraznil, že pobyt mírových sil CSTO v Kazachstánu bude časově omezený, jak s tím počítá prezident této země. Podle Putina organizace provedla „včasnou a legitimní akci“, aby zabránila agresi mezinárodního terorismu. „Samozřejmě chápeme, že události v Kazachstánu nejsou prvním a zdaleka ne posledním pokusem o vnější zasahování do vnitřních záležitostí našich států. A opatření přijatá CSTO jasně ukázala, že nedovolíme, aby se situace doma otřásla a nedovolíme realizovat scénáře takzvaných barevných revolucí ,“ řekl Putin. Vyzval své kolegy, aby v rámci specializovaných pracovních skupin - pro otázky informační bezpečnosti a pro boj s terorismem a extremismem - pověřili Výbor tajemníků bezpečnostních rad OSTO předkládat návrhy na společný boj proti pokusům o destruktivní vnější vměšování do OSOD. „Každý ví, že pomocí internetové komunikace a sociálních sítí jsou činěny pokusy zapojit naše občany do protestních akcí, které jsou předchůdcem útoků teroristů... Navíc zkušenosti z nedávných událostí v Kazachstánu potvrzují: některé síly se nevyhýbají používání kyberprostoru a sociálních sítí při náboru extremistů a teroristů, vytváření „spících buněk“ militantů ,“ řekl Putin. Первоисточник публикации: https://politikus.ru/v-rossii/139791-putin-zayavil-chto-s-cvetnymi-revolyuciyami-budet-pokoncheno.html Politikus.ru

" To i proto, že pokus o převrat v Kazachstánu nebude úspěšný, za to ale bude úspěšný prezident Putin. Nebude oslavovat vítězství v jednom boji, protože Nová Velká hra se teprve rozehrává a s pravděpodobností hraničící s jistotou přinese i do EU překvapení, nemenší tomu z Kazachstánu. "


Jan Campbell: Do třetice ke Kazachstánu
https://www.novarepublika.cz/2022/01/jan-campbell-do-tretice-ke-kazachstanu


" To i proto, že pokus o převrat v Kazachstánu nebude úspěšný, za to ale bude úspěšný prezident Putin. Nebude oslavovat vítězství v jednom boji, protože Nová Velká hra se teprve rozehrává a s pravděpodobností hraničící s jistotou přinese i do EU překvapení, nemenší tomu z Kazachstánu. " Jan Campbell: Do třetice ke Kazachstánu https://www.novarepublika.cz/2022/01/jan-campbell-do-tretice-ke-kazachstanu

Spojené státy budou od Kazachstánu požadovat vysvětlení ohledně hledání pomoci od Ruska

"A teď - nově. Že by Kazachstán, suverénní stát, který má plné právo řídit svůj vlastní osud, měl vést účet Američanům - proč se rozhodli pozvat ruské vojáky do své země?! Nyní, kdyby Kazachstán pozval Američany, nevznikly by vůbec žádné otázky. Zvláště vezmeme-li v úvahu, že Spojené státy již v tomto regionu aktivně hledají místo, kde by ubytovaly svou armádu, která potupně uprchla z Afghánistánu. I to mimochodem napovídá, že v kazašském dění je možné, alespoň z hlediska zrady některých představitelů elit, trčí i americké uši."


Первоисточник публикации: https://politikus.ru/events/139793-ssha-potrebuyut-u-kazahstana-obyasneniy-po-povodu-obrascheniya-za-pomoschyu-k-rossii.html
Politikus.ru


**Spojené státy budou od Kazachstánu požadovat vysvětlení ohledně hledání pomoci od Ruska ** "A teď - nově. Že by Kazachstán, suverénní stát, který má plné právo řídit svůj vlastní osud, měl vést účet Američanům - proč se rozhodli pozvat ruské vojáky do své země?! Nyní, kdyby Kazachstán pozval Američany, nevznikly by vůbec žádné otázky. Zvláště vezmeme-li v úvahu, že Spojené státy již v tomto regionu aktivně hledají místo, kde by ubytovaly svou armádu, která potupně uprchla z Afghánistánu. I to mimochodem napovídá, že v kazašském dění je možné, alespoň z hlediska zrady některých představitelů elit, trčí i americké uši." Первоисточник публикации: https://politikus.ru/events/139793-ssha-potrebuyut-u-kazahstana-obyasneniy-po-povodu-obrascheniya-za-pomoschyu-k-rossii.html Politikus.ru

Spojené státy budou od Kazachstánu požadovat vysvětlení ohledně hledání pomoci od Ruska
Tak to vyzerá, že amíci si ani neuvedomujú čo sa vlastne stalo. Sú tak 2-3 kroky pozadu s chápaním reálneho stavu. To ako keď si po 100 km všimneš, že máš defekt na aute - koleso robité, plášť tiež, polka kotúčových bŕzd zodraná asfaltom na ceste za 100 km, ale ty si ideš kúpiť sadu na opravu penumatiky, z ktorej už vlastne máš len franforce. A zbytok auta , disk, brzdy, nápravu karosériu kto opraví? Sada na opravu defektu? smile


[quote="pid:52018, uid:270"]Spojené státy budou od Kazachstánu požadovat vysvětlení ohledně hledání pomoci od Ruska[/quote]Tak to vyzerá, že amíci si ani neuvedomujú čo sa vlastne stalo. Sú tak 2-3 kroky pozadu s chápaním reálneho stavu. To ako keď si po 100 km všimneš, že máš defekt na aute - koleso robité, plášť tiež, polka kotúčových bŕzd zodraná asfaltom na ceste za 100 km, ale ty si ideš kúpiť sadu na opravu penumatiky, z ktorej už vlastne máš len franforce. A zbytok auta , disk, brzdy, nápravu karosériu kto opraví? Sada na opravu defektu? :D

Dobry postreh...Ludviku...
proto vsechna ta jednani Putin & Biden & Xi-Jing-Pin...... nebot kterykoliv stat muze byt pristi bojovou zonou...
Dnesni boj je o bankerich a jejich nadnarodnich nastroju = corporaci kteri uchvatili prilis moci/ a narusili tim stabilitu a rovnovahu../..... proti vladnim organum a institucim....
Radikalni "bojovnici se zkoncentruji nekde,...ted treba v Kazachstanu..par tisic se jich zlikviduje, zbytek se rozprchne ci skonci v pracovnich taborech...pak bude chvili klid na consolidaci a nova "barevna revoluce zacne nekde jinde... zbytek radikalu se opet zkoncentruje ...presune jinam a scenar se bude opakovat..../ nakonec nic jineho neumi/ a bude to pokracovat tak dlouho az se zlikviduje radikalni jadro a ti POMYLENI"" opet pochopi, ze to nema cenu....obuji si holinky, vezmou do ruky motyky a vrati se k pestovani bramboru...tak jak jejich tatove a dedove.

zde došlo k útokům na státní instituce, došlo k útokům na budovy orgánů činných v trestním řízení."
" DP Almaty drželo obranu a odráželo útok od 00:00 do 05:00. Dokážete si představit, kolik zbraní a munice musely mít útočné úderné skupiny teroristů, aby udržely DP v nejistotě několik hodin?"
"Jde o nový fenomén, který je výzvou nejen pro speciální služby, ale i pro odborníky a specialisty.


Dobry postreh...Ludviku... proto vsechna ta jednani Putin & Biden & Xi-Jing-Pin...... nebot kterykoliv stat muze byt pristi bojovou zonou... Dnesni boj je o bankerich a jejich nadnarodnich nastroju = corporaci kteri uchvatili prilis moci/ a narusili tim stabilitu a rovnovahu../..... proti vladnim organum a institucim.... Radikalni "bojovnici se zkoncentruji nekde,...ted treba v Kazachstanu..par tisic se jich zlikviduje, zbytek se rozprchne ci skonci v pracovnich taborech...pak bude chvili klid na consolidaci a nova "barevna revoluce zacne nekde jinde... zbytek radikalu se opet zkoncentruje ...presune jinam a scenar se bude opakovat..../ nakonec nic jineho neumi/ a bude to pokracovat tak dlouho az se zlikviduje radikalni jadro a ti POMYLENI"" opet pochopi, ze to nema cenu....obuji si holinky, vezmou do ruky motyky a vrati se k pestovani bramboru...tak jak jejich tatove a dedove. [quote="pid:51969, uid:270"]zde došlo k útokům na státní instituce, došlo k útokům na budovy orgánů činných v trestním řízení." " DP Almaty drželo obranu a odráželo útok od 00:00 do 05:00. Dokážete si představit, kolik zbraní a munice musely mít útočné úderné skupiny teroristů, aby udržely DP v nejistotě několik hodin?" "Jde o nový fenomén, který je výzvou nejen pro speciální služby, ale i pro odborníky a specialisty.[/quote]

kterykoliv stat muze byt pristi bojovou zonou...


To si, bohužel, mnoho našich spoluobčanů vůbec neuvědomuje. Domnívají se, že se to u nás nemůže nikdy stát. Pochybuji, že by naše policie a armáda proti tomu něco svedly. Otázkou také je, zda by nám někdo přišel na pomoc ?!


[quote="pid:52023, uid:346"]kterykoliv stat muze byt pristi bojovou zonou...[/quote] To si, bohužel, mnoho našich spoluobčanů vůbec neuvědomuje. Domnívají se, že se to u nás nemůže nikdy stát. Pochybuji, že by naše policie a armáda proti tomu něco svedly. Otázkou také je, zda by nám někdo přišel na pomoc ?!
Upravené 10. 1. 2022 o 17:05

Jan Campbell: Do třetice ke Kazachstánu

Tokajev.
Ten na zasedání posledního Valdajského klubu v roce 2021
řekl:
Vlastnit jaderné zbraně v dnešním světě není zárukou bezpečnosti a zejména ekonomické prosperity.
Někdy je lepší nemít jaderné zbraně, ale přilákat více investic do své ekonomiky, udržovat a rozvíjet dobré vztahy se všemi státy světa,
což Kazachstán v praxi dělá.


Putinovu poznámku – To si myslel i Saddám Husajn,
Tokajev přijal jako vtip.


Sputnik Узбекистан
Путин остро пошутил о ядерном оружии и Саддаме Хусейне – видео
16:43 04.10.2019 (обновлено: 17:08 04.10.2019)
https://www.youtube.com/watch?v=mhXoMuwr7wk&t=3s


[quote="pid:52007, uid:270"]Jan Campbell: Do třetice ke Kazachstánu[/quote] Tokajev. Ten na zasedání posledního Valdajského klubu v roce 2021 řekl: Vlastnit jaderné zbraně v dnešním světě není zárukou bezpečnosti a zejména ekonomické prosperity. Někdy je lepší nemít jaderné zbraně, ale přilákat více investic do své ekonomiky, udržovat a rozvíjet dobré vztahy se všemi státy světa, což Kazachstán v praxi dělá. Putinovu poznámku – To si myslel i Saddám Husajn, Tokajev přijal jako vtip. Sputnik Узбекистан Путин остро пошутил о ядерном оружии и Саддаме Хусейне – видео 16:43 04.10.2019 (обновлено: 17:08 04.10.2019) https://www.youtube.com/watch?v=mhXoMuwr7wk&t=3s

Zacal jsem ho zrovna se zacatkem noveho roku opet cist,,.. nebot nejen situace kolem Bidena ale situace s Covidem atd.....
Holt kdyz se dostane jakekoliv " IMPERIUM" do finalni faze tak je to analogicke....jako ve starem rime.....

začíná připomínat Švejka. C


Zacal jsem ho zrovna se zacatkem noveho roku opet cist,,.. nebot nejen situace kolem Bidena ale situace s Covidem atd..... Holt kdyz se dostane jakekoliv " IMPERIUM" do finalni faze tak je to analogicke....jako ve starem rime..... [quote="pid:51548, uid:57"]začíná připomínat Švejka. C[/quote]

USA vyzývajú vládu Kazachstanu, aby zrušila príkaz strieľať na tých, ktorí nezložia zbrane - ministerstvo zahraničných vecí USA.
https://reliefweb.int/report/kazakhstan/kazakhstan-cancel-shoot-without-warning-order-enru


**USA vyzývajú vládu Kazachstanu, aby zrušila príkaz strieľať na tých, ktorí nezložia zbrane** - ministerstvo zahraničných vecí USA. https://reliefweb.int/report/kazakhstan/kazakhstan-cancel-shoot-without-warning-order-enru
Upravené 11. 1. 2022 o 08:47

zrušila príkaz strieľať na tých, ktorí nezložia zbrane

To vážne?!


[quote="pid:52091, uid:78"]zrušila príkaz strieľať na tých, ktorí nezložia zbrane[/quote] To vážne?!

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

https://cz.sputniknews.com/20220111/kazassky-prezident-tokajev-informuje-o-ukonceni-mise-oskb-17162705.html



„Základní mise mírových sil OSKB je úspěšně ukončena, za dva dny začne postupné stahování společného mírového kontingentu OSKB. Proces stažení kontingentu potrvá maximálně 10 dnů,“ uvedl Tokajev před poslanci.



https://cz.sputniknews.com/20220111/kazassky-prezident-tokajev-informuje-o-ukonceni-mise-oskb-17162705.html >„Základní mise mírových sil OSKB je úspěšně ukončena, za dva dny začne postupné stahování společného mírového kontingentu OSKB. Proces stažení kontingentu potrvá maximálně 10 dnů,“ uvedl Tokajev před poslanci.

Moderator

kterykoliv stat muze byt pristi bojovou zonou...


To si, bohužel, mnoho našich spoluobčanů vůbec neuvědomuje. Domnívají se, že se to u nás nemůže nikdy stát.


Čo si myslíte, že chceli urobiť na Slovensku v roku 2018? Ukrajinský scenár s mŕtvymi na obidvoch stranách barikády. Upustili od toho. Môžete si urobiť obrázok, ako veľmi im Róbert Fico vadil.


[quote="pid:52023, uid:346"]kterykoliv stat muze byt pristi bojovou zonou...[/quote] [quote="pid:52027, uid:270"]To si, bohužel, mnoho našich spoluobčanů vůbec neuvědomuje. Domnívají se, že se to u nás nemůže nikdy stát.[/quote] Čo si myslíte, že chceli urobiť na Slovensku v roku 2018? Ukrajinský scenár s mŕtvymi na obidvoch stranách barikády. Upustili od toho. Môžete si urobiť obrázok, ako veľmi im Róbert Fico vadil.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 11. 1. 2022 o 10:00

Šojgu: Mierové jednotky CSTO dokončia misiu v Kazachstane po úplnej stabilizácii situácie


Kolektívne mierové sily ODKB dokončia svoju misiu v Kazachstane po úplnej stabilizácii situácie v krajine, uviedol ruský minister obrany Sergej Šojgu.
"Plnenie úloh kolektívnymi mierovými silami sa bude vykonávať dovtedy, kým sa situácia v Kazašskej republike úplne nestabilizuje, prirodzene, rozhodnutím vedenia Kazašskej republiky," povedal Šojgu.


Prezident Kazachstanu Kassym-Žomart Tokajev predtým povedal, že krajina sa legálne odvolala na ODKB, pretože inak by mohla prísť o kontrolu nad Alma-Atou.


https://russian.rt.com/ussr/news/947718-shoigu-mirotvorcy-odkb-kazahstan


**Šojgu: Mierové jednotky CSTO dokončia misiu v Kazachstane po úplnej stabilizácii situácie** Kolektívne mierové sily ODKB dokončia svoju misiu v Kazachstane po úplnej stabilizácii situácie v krajine, uviedol ruský minister obrany Sergej Šojgu. "Plnenie úloh kolektívnymi mierovými silami sa bude vykonávať dovtedy, kým sa situácia v Kazašskej republike úplne nestabilizuje, prirodzene, rozhodnutím vedenia Kazašskej republiky," povedal Šojgu. Prezident Kazachstanu Kassym-Žomart Tokajev predtým povedal, že krajina sa legálne odvolala na ODKB, pretože inak by mohla prísť o kontrolu nad Alma-Atou. https://russian.rt.com/ussr/news/947718-shoigu-mirotvorcy-odkb-kazahstan

USA vyzývajú vládu Kazachstanu, aby zrušila príkaz strieľať na tých, ktorí nezložia zbrane - ministerstvo zahraničných vecí USA.


Co USA, ty za 30 let svého hegemonismu nic jiného, než vměšování do cizích záležitosti nedělaly a jaksi svoje špatné manýry už berou jako normu. Časem na to dojedou.


Ale včera jsem četl, že Pekárová vyzvala Maďary, aby hnali Orbana z vlády. To je něco!
Nicka (spíše prodejná děvka), která se jen díky svým ostrým loktem vyhrabala nahoru, kterou nikdo nezná, skoro nikdo nevolil, si dovolí vměšovat nejen do záležitosti cizího státu, ale ještě kazit vztahy mezi dvěma národy. Stejně, jako nicka Kalousek, nicka Kolář, nicka Petřiček nebo to Řeporyjské prase.


Ta šílená vulgarizace české politiky, vede jen k rozložení státnosti. Nikdo se s námi nebude bavit, protože nebude s kým. Protože bavit se s takovými - sebe si nevážit.


Omlouvám se za tu vložku mimo téma, ale už to muselo ven.


[quote="pid:52091, uid:78"]USA vyzývajú vládu Kazachstanu, aby zrušila príkaz strieľať na tých, ktorí nezložia zbrane - ministerstvo zahraničných vecí USA.[/quote] Co USA, ty za 30 let svého hegemonismu nic jiného, než vměšování do cizích záležitosti nedělaly a jaksi svoje špatné manýry už berou jako normu. Časem na to dojedou. Ale včera jsem četl, že Pekárová vyzvala Maďary, aby hnali Orbana z vlády. To je něco! Nicka (spíše prodejná děvka), která se jen díky svým ostrým loktem vyhrabala nahoru, kterou nikdo nezná, skoro nikdo nevolil, si dovolí vměšovat nejen do záležitosti cizího státu, ale ještě kazit vztahy mezi dvěma národy. Stejně, jako nicka Kalousek, nicka Kolář, nicka Petřiček nebo to Řeporyjské prase. Ta šílená vulgarizace české politiky, vede jen k rozložení státnosti. Nikdo se s námi nebude bavit, protože nebude s kým. Protože bavit se s takovými - sebe si nevážit. Omlouvám se za tu vložku mimo téma, ale už to muselo ven.
Upravené 11. 1. 2022 o 11:36

USA v Sýrii podporovala ozbrojenou opozici . Rád bych přispěl na vytvoření ozbrojené opozice v USA , abych se podíval , jak bude démonkradicky s touto opozicí veden dialog .
To co vykvikla Pekarová -Hitlerová , je jen další hřebíček do rakve skupiny fialek , která byla za odměnu vybrána coby zápalná obět nasraným davům . Za dobrou práci , dobrá odměna .


USA v Sýrii podporovala ozbrojenou opozici . Rád bych přispěl na vytvoření ozbrojené opozice v USA , abych se podíval , jak bude démonkradicky s touto opozicí veden dialog . To co vykvikla Pekarová -Hitlerová , je jen další hřebíček do rakve skupiny fialek , která byla za odměnu vybrána coby zápalná obět nasraným davům . Za dobrou práci , dobrá odměna .
Upravené 11. 1. 2022 o 11:41

USA vyzývajú vládu Kazachstanu, aby zrušila príkaz strieľať na tých, ktorí nezložia zbrane - ministerstvo zahraničných vecí USA.

Toto je případ , kdy souhlasím se Zemanem . S teroristy se nevyjednává , neberou se do zajetí . Teroristé se likvidují a to jakýmkoliv dostupným prostředkem .
Mimochodem , ten kdo pracuje na páté prioritě např. tak , že nutí lidem chemicko-genetické koktejly , vyvolává v lidech záměrně strach , nutí je nosit dusítka , je také terorista .


[quote="pid:52091, uid:78"]USA vyzývajú vládu Kazachstanu, aby zrušila príkaz strieľať na tých, ktorí nezložia zbrane - ministerstvo zahraničných vecí USA.[/quote] Toto je případ , kdy souhlasím se Zemanem . S teroristy se nevyjednává , neberou se do zajetí . Teroristé se likvidují a to jakýmkoliv dostupným prostředkem . Mimochodem , ten kdo pracuje na páté prioritě např. tak , že nutí lidem chemicko-genetické koktejly , vyvolává v lidech záměrně strach , nutí je nosit dusítka , je také terorista .

Syn amerického prezidenta Joe Bidena Hunter dostával peníze od Kazachstánu.
Podle amerických novinářů i kazachstánských aktivistů bojujících proti korupci
měl mít blízký vztah s tehdejším kazachstánským premiérem Karimem Masimovem,
který je ve své zemi podezřelý z vlastizrady v souvislosti s nedávnými nepokoji.


61dd6ad5183cc
https://cz.sputniknews.com/20220109/bidenova-stopa-v-kazachstanu-expremier-podezrely-z-vlastizrady-byl-pritelem-huntera-bidena-foto-17146185.html


**Syn amerického prezidenta Joe Bidena Hunter dostával peníze od Kazachstánu.** Podle amerických novinářů i kazachstánských aktivistů bojujících proti korupci měl mít blízký vztah s tehdejším kazachstánským premiérem Karimem Masimovem, který je ve své zemi podezřelý z vlastizrady v souvislosti s nedávnými nepokoji. ![61dd6ad5183cc](serve/attachment&path=61dd6ad5183cc) https://cz.sputniknews.com/20220109/bidenova-stopa-v-kazachstanu-expremier-podezrely-z-vlastizrady-byl-pritelem-huntera-bidena-foto-17146185.html


ilustr. foto Tengrinews KZ **


M. K. BHADRAKUMAR
–Central Reference Laboratory (CRL) in Almaty–
(Центральная референс-лаборатория (ЦРЛ))
tieto biologické laboratóriá sú živými príkladmi niečoho zlovestného,
​​čo sa deje, o čom každý vedel a nikto o tom nechcel hovoriť,
totiž rozsiahle prenikanie amerických tajných služieb
medzi dekadentné kazašské vládnuce elity.


Ako (?) sa to dialo v Kazachstane, členskej krajine CSTO, (ОДКБ)
To si vyžaduje vysvetlenie:....


«Kazakhstan turns into graveyard for US diplomacy»
January 9, 2022
https://www.indianpunchline.com/kazakhstan-turns-into-graveyard-for-us-diplomacy/


                   ---------- ¤¤¤¤¤ ----------

od Ema
No aha, spáchal samovraždu.
Šéf polície zrovna tej Žambylskej oblasti v Kazachstane,
kde začal Pentagon minulý rok stavať vojenské biologické laboratórium
úrovne BSL-4, napriek veľkým protestom domácich.


Tak nádejne už rástli (a hĺbili sa do zeme) stavby v Gvardejskom ...


«Americké biohazard laboratóriá v Kazachstane: antrax a vírusy»
2022-01-10 http://www.nadhlad.com/


**
18 мая 2021
https://tengrinews.kz/kazakhstan_news/onischenko-zayavil-opasnosti-amerikanskih-biolaboratoriy-sng-437631/
...účasť USA na projekte bola potrebná z hľadiska financií
a skúseností
s vytváraním takýchto zariadení.
Kazašskí vedci podľa riaditeľa vedeckého centra nemajú potrebné zručnosti
na prácu v high-tech laboratóriách.


ps/

9.1.2022 stan radar com
Objekt je pod ochranou (ze vraj. podjeb pozn. SloboL)


https://tengrinews.kz/userdata/news/2021/news_437631/thumb_m/photo_361687.png ilustr. foto Tengrinews KZ ** M. K. BHADRAKUMAR –Central Reference Laboratory (CRL) in Almaty– (Центральная референс-лаборатория (ЦРЛ)) tieto biologické laboratóriá sú živými príkladmi niečoho zlovestného, ​​čo sa deje, o čom každý vedel a nikto o tom nechcel hovoriť, totiž rozsiahle prenikanie amerických tajných služieb medzi dekadentné kazašské vládnuce elity. Ako (?) sa to dialo v Kazachstane, členskej krajine CSTO, (ОДКБ) To si vyžaduje vysvetlenie:.... «Kazakhstan turns into graveyard for US diplomacy» January 9, 2022 https://www.indianpunchline.com/kazakhstan-turns-into-graveyard-for-us-diplomacy/ ---------- ¤¤¤¤¤ ---------- od Ema No aha, spáchal samovraždu. Šéf polície zrovna tej Žambylskej oblasti v Kazachstane, kde začal Pentagon minulý rok stavať vojenské biologické laboratórium úrovne BSL-4, napriek veľkým protestom domácich. Tak nádejne už rástli (a hĺbili sa do zeme) stavby v Gvardejskom ... «Americké biohazard laboratóriá v Kazachstane: antrax a vírusy» 2022-01-10 http://www.nadhlad.com/ ** 18 мая 2021 https://tengrinews.kz/kazakhstan_news/onischenko-zayavil-opasnosti-amerikanskih-biolaboratoriy-sng-437631/ ...účasť USA na projekte bola potrebná z hľadiska financií a skúseností s vytváraním takýchto zariadení. Kazašskí vedci podľa riaditeľa vedeckého centra nemajú potrebné zručnosti na prácu v high-tech laboratóriách. ps/ https://stanradar.com/upload/news/thumb/1641721402_42007900.png 9.1.2022 stan radar com Objekt je pod ochranou (ze vraj. podjeb pozn. SloboL)

tak ja neviem, ked maju Rusi do tyzdna odist (a uz sa spustaju aj male demonstracie v inych mestach proti cudzim vojakom), neznamena to ze ono to cele bude pokracovat? Ano, teraz Tokarev si zachranil krk, ale mozno ten prikaz z Ameriky pre neho je dost dolezity (Amici kontroluju 75% produkcie ropnych poli v Kazachstane a Rusi podla clankov z aftershocku hovoria, ze oni to ani nechcu, lebo to ma prilis vysoky obsah siry a bolo by s tym viac roboty ako zisku, je mozne ze Amici maju na to technologie) a ano, zlikviduju islamistov, ale to dolezite sa mozno len schova pod koberec a pocka to a vyzera, ze Tokarev to tak aj chce. Neviem koho sa viac boji a komu viac pocuva.


tak ja neviem, ked maju Rusi do tyzdna odist (a uz sa spustaju aj male demonstracie v inych mestach proti cudzim vojakom), neznamena to ze ono to cele bude pokracovat? Ano, teraz Tokarev si zachranil krk, ale mozno ten prikaz z Ameriky pre neho je dost dolezity (Amici kontroluju 75% produkcie ropnych poli v Kazachstane a Rusi podla clankov z aftershocku hovoria, ze oni to ani nechcu, lebo to ma prilis vysoky obsah siry a bolo by s tym viac roboty ako zisku, je mozne ze Amici maju na to technologie) a ano, zlikviduju islamistov, ale to dolezite sa mozno len schova pod koberec a pocka to a vyzera, ze Tokarev to tak aj chce. Neviem koho sa viac boji a komu viac pocuva.

Situace v Kazachstánu mi přijde hodně zvláštní. Nemyslím, že to klasická barevná revoluce. Tam se hrají jiné hry. Jestli Rusové mají do týdne odejít, tak je to podle mě o ničem. V každém případě dlouhodobé trendy v této zemi jsou krajně negativní hlavně ve vztahu k Rusku. Už jen úmysl zavést latinku. To by do budoucna způsobilo skutečné odtržení od ruského světa.


Situace v Kazachstánu mi přijde hodně zvláštní. Nemyslím, že to klasická barevná revoluce. Tam se hrají jiné hry. Jestli Rusové mají do týdne odejít, tak je to podle mě o ničem. V každém případě dlouhodobé trendy v této zemi jsou krajně negativní hlavně ve vztahu k Rusku. Už jen úmysl zavést latinku. To by do budoucna způsobilo skutečné odtržení od ruského světa.

Jarek

Kazachstán – neuskutečnitelná nezbytnost - výborný popisný článek od kazašského rodáka, který rozšiřuje informace, které sem dal Taurus.


https://outsidermedia.cz/kazachstan-neuskutecnitelna-nezbytnost/


Kazachstán – neuskutečnitelná nezbytnost - výborný popisný článek od kazašského rodáka, který rozšiřuje informace, které sem dal Taurus. https://outsidermedia.cz/kazachstan-neuskutecnitelna-nezbytnost/

Takovýmto obyčejným vysvětlením příbuzenských vazeb "elit" pochopí zdánlivě složité procesy i pouhý konzument nekonečných televizních seriálů. Mně osobně se to jeví jako účinný způsob objasňování zdánlivě složitých společenských procesů lidem, kteří (zatím) neprojevili zájem o KOB. Demaskovat, že přes všechny učené kecy se vždy jednalo jen o "já na bráchu ...", ať už v té naší kolonii byli Habsburkové, Němci vedení pomateným Židem nebo nomenklaturní mafie zneužívající myšlenek prosazovaných komunisty.


Takovýmto obyčejným vysvětlením příbuzenských vazeb "elit" pochopí zdánlivě složité procesy i pouhý konzument nekonečných televizních seriálů. Mně osobně se to jeví jako účinný způsob objasňování zdánlivě složitých společenských procesů lidem, kteří (zatím) neprojevili zájem o KOB. Demaskovat, že přes všechny učené kecy se vždy jednalo jen o "já na bráchu ...", ať už v té naší kolonii byli Habsburkové, Němci vedení pomateným Židem nebo nomenklaturní mafie zneužívající myšlenek prosazovaných komunisty.

Rusko použilo superzbraně proti ozbrojencům v Kazachstánu – Soha


Rusko proti ozbrojencům v Kazachstánu použilo unikátní komplex Leer, který se stal klíčovým faktorem jejich porážky. Regiony, kde se radikálové nacházejí, bylo možné spočítat pomocí mobilní a satelitní komunikace, a proto byla jejich dvacetitisícová armáda poražena za 24 hodin, ujišťuje vietnamské vydání Soha.


Ozbrojenci byli po ztrátě spojení rozprášeni a nebyli schopni správně koordinovat své akce.


Podle Avia.pro se ruským mírovým jednotkám podařilo zachytit jednání radikálů a přesně určit jejich polohu. Získané informace byly předány kazašským bezpečnostním složkám, které na jejich základě zřídily léčky.


Díky ruským systémům elektronického boje tamní armáda v době likvidace ozbrojenců rušila mobilní komunikaci. Navíc jim nedovolili zavolat posily, zdůraznili novináři.


Podle jejich názoru lze potvrzení použití „Leer-3“ považovat za odmítnutí provozovat mobilní komunikaci 6. ledna v Alma-Atě a Nursultanu.


"Tyto zbraně nepochybně způsobily, že povstalecké síly v Kazachstánu ztratily kontakt mezi sebou navzájem a se 'zahraničními kurátory'." Po ztrátě velení se skupiny nemohly vzájemně koordinovat a byly neutralizovány armádou, “uzavřely noviny Soha.
https://www.osnmedia.ru/world/rossiya-primenyala-superoruzhie-protiv-boevikov-v-kazahstane-soha/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Rusko použilo superzbraně proti ozbrojencům v Kazachstánu – Soha Rusko proti ozbrojencům v Kazachstánu použilo unikátní komplex Leer, který se stal klíčovým faktorem jejich porážky. Regiony, kde se radikálové nacházejí, bylo možné spočítat pomocí mobilní a satelitní komunikace, a proto byla jejich dvacetitisícová armáda poražena za 24 hodin, ujišťuje vietnamské vydání Soha. Ozbrojenci byli po ztrátě spojení rozprášeni a nebyli schopni správně koordinovat své akce. Podle Avia.pro se ruským mírovým jednotkám podařilo zachytit jednání radikálů a přesně určit jejich polohu. Získané informace byly předány kazašským bezpečnostním složkám, které na jejich základě zřídily léčky. Díky ruským systémům elektronického boje tamní armáda v době likvidace ozbrojenců rušila mobilní komunikaci. Navíc jim nedovolili zavolat posily, zdůraznili novináři. Podle jejich názoru lze potvrzení použití „Leer-3“ považovat za odmítnutí provozovat mobilní komunikaci 6. ledna v Alma-Atě a Nursultanu. "Tyto zbraně nepochybně způsobily, že povstalecké síly v Kazachstánu ztratily kontakt mezi sebou navzájem a se 'zahraničními kurátory'." Po ztrátě velení se skupiny nemohly vzájemně koordinovat a byly neutralizovány armádou, “uzavřely noviny Soha. https://www.osnmedia.ru/world/rossiya-primenyala-superoruzhie-protiv-boevikov-v-kazahstane-soha/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

"Tyto zbraně nepochybně způsobily, že povstalecké síly v Kazachstánu ztratily kontakt mezi sebou navzájem a se 'zahraničními kurátory'." Po ztrátě velení se skupiny nemohly vzájemně koordinovat a byly neutralizovány armádou, “uzavřely noviny Soha.


https://youtu.be/LfgylucaVaE


Byl jsem sice rusy několikrát upozorněn že server Avia.pro není věrohodný zdroj, ale je více než pravděpodobné, že podobná zbraň byla v případě Kazachstánu použitá, protože taková událost je úplně ideální příležitostí na otestovaní nevinek v bojovém nasazení. Takže tuto zprávu považuji za vysoce pravděpodobnou.


[quote="pid:52295, uid:158"]"Tyto zbraně nepochybně způsobily, že povstalecké síly v Kazachstánu ztratily kontakt mezi sebou navzájem a se 'zahraničními kurátory'." Po ztrátě velení se skupiny nemohly vzájemně koordinovat a byly neutralizovány armádou, “uzavřely noviny Soha.[/quote] https://youtu.be/LfgylucaVaE Byl jsem sice rusy několikrát upozorněn že server Avia.pro není věrohodný zdroj, ale je více než pravděpodobné, že podobná zbraň byla v případě Kazachstánu použitá, protože taková událost je úplně ideální příležitostí na otestovaní nevinek v bojovém nasazení. Takže tuto zprávu považuji za vysoce pravděpodobnou.

Avia.pro

Taky jsem si vsimla. Nekdy jsou tam divne veci.


[quote="pid:52304, uid:317"]Avia.pro[/quote] Taky jsem si vsimla. Nekdy jsou tam divne veci.

Rusko proti ozbrojencům v Kazachstánu použilo unikátní komplex Leer, který se stal klíčovým faktorem jejich porážky


INDIAN PUNCHLINE
M. K. Bhadrakumar,
«Kazakhstan turns into graveyard for US diplomacy»
o tom pisal uz 9. januara


Ruské sily si so sebou zobrali pokročilý elektronický bojový systém Leer-3,
ktorý zahŕňa špeciálne nakonfigurované drony Orlan-10,
rušiace zariadenia atď.
a, hranice boli zapečatené


reku idem to overit na
https://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=15&t=123&sid=18ab61ed88209b14278d8162a3a87082&start=200
a potom som nato zabudol.
aktualnikonflikty cz(sk) 👌


                 ---------- ¤¤¤¤¤ ----------

INDIAN PUNCHLINE
Jan. 12, 2022


Ruské výsadkové jednotky,



ktoré prileteli 6. januára, aby sa pripojili k mierovým silám
Organizácie zmluvy o kolektívnej bezpečnosti v Kazachstane,
by sa mali vrátiť v najbližších dňoch po úspešnom dokončení misie.


Toto musí byť vzácna stránka v americkej diplomatickej histórii,
že minister zahraničných vecí USA bol doslova mimo.
Výlevy Antonyho Blinkena o udalostiach v Kazachstane
naprilkad že
„jednou lekciou z nedávnej histórie je,
--keď sú vo vašom dome Rusi, niekedy je veľmi ťažké ich prinútiť odísť“
boli nielen neslušné,
ale aj nelogické.


Ruské ministerstvo zahraničia ostro odsúdilo Blinkenove urážlivé poznámky.
Blinken hovoril „svojím typickým kurióznym spôsobom“.
Vo vyhlásení sa ďalej uvádzalo:
„Keď sú vo vašom dome Američania,
môže byť ťažké zostať nažive a nebyť okradnutý
alebo znásilnený.
Indovia severoamerického kontinentu,
Kórejci, Vietnamci, Iračania, Panamčania,
Juhoslovania, Líbyjčania, Sýrčania
a
mnohí ďalší nešťastní ľudia,
ktorí nemajú to šťastie, že vidia týchto nepozvaných hostí vo svojom ‚domove‘
, o tom budú mať veľa čo povedať.“


M. K. Bhadrakumar,
«Putin draws the line for colour revolutions»


                  ---------- ¤¤¤¤¤ ----------

ilustr.

Kasakhstan under massivt terrorangrep


[quote="pid:52295, uid:158"]Rusko proti ozbrojencům v Kazachstánu použilo unikátní komplex Leer, který se stal klíčovým faktorem jejich porážky[/quote] INDIAN PUNCHLINE M. K. Bhadrakumar, «Kazakhstan turns into graveyard for US diplomacy» o tom pisal uz 9. januara Ruské sily si so sebou zobrali pokročilý elektronický bojový systém Leer-3, ktorý zahŕňa špeciálne nakonfigurované drony Orlan-10, rušiace zariadenia atď. a, hranice boli zapečatené reku idem to overit na https://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=15&t=123&sid=18ab61ed88209b14278d8162a3a87082&start=200 a potom som nato zabudol. aktualnikonflikty cz(sk)

Byl jsem sice rusy několikrát upozorněn že server Avia.pro není věrohodný zdroj, ale je více než pravděpodobné, že podobná zbraň byla v případě Kazachstánu použitá, protože taková událost je úplně ideální příležitostí na otestovaní nevinek v bojovém nasazení. Takže tuto zprávu považuji za vysoce pravděpodobnou.


Přesně tak. Kdysi ještě na Leva-netě jsem přeložil článek z neověřeného zdroje o chibinech, které byly použity na americkou loď v Černém moři. Jestli si vzpomínáte, letadla SU -24 s chibiny pod křídly imitovaly ná ní nálety a pindosi byly v šoku, že u ních nefunguje elektronika.
https://rg.ru/2014/04/30/reb-site.html
Tehdy se mi vysmáli a ještě vyčítali, že tak seriozní zdroj, jako Leva-net zveřejňuje takové fejky. Uběhlo pár let a už to nikdo nezpochybňuje. Chibiny už jsou dávno realita, dokonce překonaná. Takže? smile


[quote="pid:52304, uid:317"]Byl jsem sice rusy několikrát upozorněn že server Avia.pro není věrohodný zdroj, ale je více než pravděpodobné, že podobná zbraň byla v případě Kazachstánu použitá, protože taková událost je úplně ideální příležitostí na otestovaní nevinek v bojovém nasazení. Takže tuto zprávu považuji za vysoce pravděpodobnou.[/quote] Přesně tak. Kdysi ještě na Leva-netě jsem přeložil článek z neověřeného zdroje o chibinech, které byly použity na americkou loď v Černém moři. Jestli si vzpomínáte, letadla SU -24 s chibiny pod křídly imitovaly ná ní nálety a pindosi byly v šoku, že u ních nefunguje elektronika. https://rg.ru/2014/04/30/reb-site.html Tehdy se mi vysmáli a ještě vyčítali, že tak seriozní zdroj, jako Leva-net zveřejňuje takové fejky. Uběhlo pár let a už to nikdo nezpochybňuje. Chibiny už jsou dávno realita, dokonce překonaná. Takže? ]:)
Upravené 13. 1. 2022 o 16:34

https://outsidermedia.cz/kazachstan-neuskutecnitelna-nezbytnost/


Zajímavě dokresluje posledního Pjakina.


Proč nikdo neprobíráte tohle?


https://russian.rt.com/ussr/news/948205-rossotrudnichestvo-otkaz-kazahstan?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Když se hlava Rossotrudničestva takto vyjádří o nově jmenovaném ministrovi informatiky, tak to asi není zcela standardní situace, ne?


Pro neznalé. Tokajev už jmenoval novou vládou a ministerem informatiky jmenoval zarytého rusofoba, kterého šéf Rossotrudničestva nazval ničemou/všivákem/prevítem - vyberte si, se kterým Rossotrudničestvo spolupracovat nebude.


https://outsidermedia.cz/kazachstan-neuskutecnitelna-nezbytnost/ Zajímavě dokresluje posledního Pjakina. Proč nikdo neprobíráte tohle? https://russian.rt.com/ussr/news/948205-rossotrudnichestvo-otkaz-kazahstan?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Když se hlava Rossotrudničestva takto vyjádří o nově jmenovaném ministrovi informatiky, tak to asi není zcela standardní situace, ne? Pro neznalé. Tokajev už jmenoval novou vládou a ministerem informatiky jmenoval zarytého rusofoba, kterého šéf Rossotrudničestva nazval ničemou/všivákem/prevítem - vyberte si, se kterým Rossotrudničestvo spolupracovat nebude.

Pro neznalé. T


Když "otrne" jsou někteří lidé schopni mnohých "všiváctví", Tokajeva, Lukašenka, apod. nevyjímaje....


[quote="pid:52399, uid:125"]Pro neznalé. T[/quote] Když "otrne" jsou někteří lidé schopni mnohých "všiváctví", Tokajeva, Lukašenka, apod. nevyjímaje....

Pro neznalé. Tokajev už jmenoval novou vládou a ministerem informatiky jmenoval zarytého rusofoba, kterého šéf Rossotrudničestva nazval ničemou/všivákem/prevítem - vyberte si, se kterým Rossotrudničestvo spolupracovat nebude.


Tokajeva neznám a nevím, co si mám o něm myslet. Ale klidně to může být i dobrý člověk, který prostě nemá možnost kam uhnout nebo nemá možnost manévru ... Nakonec, podívejte se, i Putin má kolem sebu kupu darebáků, počínaje Peskovem a konče jasně protiruskými ministry školství, financí, kterým stejně jako Tokajev musel podepsat jmenovací dekrety ...


[quote="pid:52399, uid:125"]Pro neznalé. Tokajev už jmenoval novou vládou a ministerem informatiky jmenoval zarytého rusofoba, kterého šéf Rossotrudničestva nazval ničemou/všivákem/prevítem - vyberte si, se kterým Rossotrudničestvo spolupracovat nebude.[/quote] Tokajeva neznám a nevím, co si mám o něm myslet. Ale klidně to může být i dobrý člověk, který prostě nemá možnost kam uhnout nebo nemá možnost manévru ... Nakonec, podívejte se, i Putin má kolem sebu kupu darebáků, počínaje Peskovem a konče jasně protiruskými ministry školství, financí, kterým stejně jako Tokajev musel podepsat jmenovací dekrety ...

Ale mně přece ani tak nešlo o to, co udělal Tokajev. Dalo se čekat, že to zase začnou zkoušet, jako spíš o to, jak na to reagovalo Rusko!


Ale mně přece ani tak nešlo o to, co udělal Tokajev. Dalo se čekat, že to zase začnou zkoušet, jako spíš o to, jak na to reagovalo Rusko!

@Irena - jako vždy ,nebude spěchat. Pokud se dívám na situaci Kazachstánu komplexně a srovnávám ji se situací v Bělorusku, tak pokud mi to jen trochu myslí-zkonstatuji : Bělorusko je jiný sociální supersystém (výrazně jiný) než je Kazachstán.Podle toho musím modifikovat strategii převzetí řízení jednoho i druhého sociálního supersystému.V oboupříkladech nejde jen o neutralizaci protivníka a 5.kolon , ale reálné převzetí řízení ve směru vlastního cíle - obnovy restaurované státnosti na půdorysu SSSR . V Bělorusku to zvládl Putin perfektně a týmově (Lavrov + Šojgu) a dostal hajzlíka Lukašenka do pozice "komfortně zabezpečeného nevolníka".
Baťka občas vysune orgán, aby ho poměřil s jiným větším orgánem, ale vždy se stejným výsledkem (je prostě už atrofovaný). Děvčata mi snad prominou tuhle pánskou notu. V Kazachstánu je Putinův tým ve složitější situaci : společnost je historicky zformována jako dohodnuté klanové uspořádání a jediný cizí prvek je napojení některých klanových souručenství na naprosto cize myslící západní řízení. Tomu musí odpovídat "putinovská" strategie i taktika přebírání řízení-delší,postupná,participativní (něco za něco) .Dovolím si odvážné tvrzení -i Nazarbajev ( ne jeho klan)se časem ukáže jako solitér a člověk obnovy Ruska II . Naopak,Tokajev je příliš mladý a náchylný k manipulovatelnosti zvenčí. Takže černobílé vidění není na místě.
Ten manévr s "připuštěním" rusofoba k informacím "právě nyní a právě v této situaci" je velmi výhodný. Kdy jindy a začerstva se může podobná anglofilní antiruská hnida změnit na viditelnouz veš ?
Můj závěr : Kazachstán je odstřižen od přímého řízení z Londýna a nyní poběží delší "přesvědčovací" kampaň na téma KDE JE SEVER.

@Irena - jako vždy ,nebude spěchat. Pokud se dívám na situaci Kazachstánu komplexně a srovnávám ji se situací v Bělorusku, tak pokud mi to jen trochu myslí-zkonstatuji : Bělorusko je jiný sociální supersystém (výrazně jiný) než je Kazachstán.Podle toho musím modifikovat strategii převzetí řízení jednoho i druhého sociálního supersystému.V oboupříkladech nejde jen o neutralizaci protivníka a 5.kolon , ale reálné převzetí řízení ve směru vlastního cíle - obnovy restaurované státnosti na půdorysu SSSR . V Bělorusku to zvládl Putin perfektně a týmově (Lavrov + Šojgu) a dostal hajzlíka Lukašenka do pozice "komfortně zabezpečeného nevolníka". Baťka občas vysune orgán, aby ho poměřil s jiným větším orgánem, ale vždy se stejným výsledkem (je prostě už atrofovaný). Děvčata mi snad prominou tuhle pánskou notu. V Kazachstánu je Putinův tým ve složitější situaci : společnost je historicky zformována jako dohodnuté klanové uspořádání a jediný cizí prvek je napojení některých klanových souručenství na naprosto cize myslící západní řízení. Tomu musí odpovídat "putinovská" strategie i taktika přebírání řízení-delší,postupná,participativní (něco za něco) .Dovolím si odvážné tvrzení -i Nazarbajev ( ne jeho klan)se časem ukáže jako solitér a člověk obnovy Ruska II . Naopak,Tokajev je příliš mladý a náchylný k manipulovatelnosti zvenčí. Takže černobílé vidění není na místě. Ten manévr s "připuštěním" rusofoba k informacím "právě nyní a právě v této situaci" je velmi výhodný. Kdy jindy a začerstva se může podobná anglofilní antiruská hnida změnit na viditelnouz veš ? Můj závěr : Kazachstán je odstřižen od přímého řízení z Londýna a nyní poběží delší "přesvědčovací" kampaň na téma KDE JE SEVER.
Upravené 13. 1. 2022 o 13:17

Šéf korporace Roskosmos Dmitrij Rogozin doporučil ministru informací a sociálního rozvoje Kazachstánu Askaru Umarovovi, aby Bajkonur nenavštěvoval.
Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2022/01/13/rogozin-rekomendoval-kazahskomu-ministru-rusofobu-ne-priezzhat-na-baykonur

A že zrovna Rogozin, kterému V. Pjakin nemůže "přijít na jméno" ?!


Šéf korporace Roskosmos Dmitrij Rogozin doporučil ministru informací a sociálního rozvoje Kazachstánu Askaru Umarovovi, aby Bajkonur nenavštěvoval. Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2022/01/13/rogozin-rekomendoval-kazahskomu-ministru-rusofobu-ne-priezzhat-na-baykonur ** A že zrovna Rogozin, kterému V. Pjakin nemůže "přijít na jméno" ?!**

Dovolím si odvážné tvrzení

Dovolím si opatrně souhlasit s odvážným tvrzením a dodat, že v dané fázi procesu bych považovala za důležité dosažení dílčího cíle - velmi účinné výchovné lekce dalšímu z "notorických multivektoristů". Viz k tomu známá Putinova "šutka" z Valdaje.


[quote="pid:52436, uid:57"]Dovolím si odvážné tvrzení[/quote] Dovolím si opatrně souhlasit s odvážným tvrzením a dodat, že v dané fázi procesu bych považovala za důležité dosažení dílčího cíle - velmi účinné výchovné lekce dalšímu z "notorických multivektoristů". Viz k tomu známá Putinova "šutka" z Valdaje.

Nu, já bych to viděla, jako pohlavek po překročení červené čáry :-)
A jinak jako příznak, jak tvrdě Rusko nyní bude kráčet ke svému cíli. Už žádné ťuťu ňuňu... však se nějak dohodneme a rozmazlené děcko bude hračkou o zem třískat dál.


A když si přečtete ten odkaz o Kazachstánu o těch žuzech, tak také jako pomocnou ruku vztaženou k Tokajevovi.


Nu, já bych to viděla, jako pohlavek po překročení červené čáry :-) A jinak jako příznak, jak tvrdě Rusko nyní bude kráčet ke svému cíli. Už žádné ťuťu ňuňu... však se nějak dohodneme a rozmazlené děcko bude hračkou o zem třískat dál. A když si přečtete ten odkaz o Kazachstánu o těch žuzech, tak také jako pomocnou ruku vztaženou k Tokajevovi.
Upravené 13. 1. 2022 o 13:57

Je čas platit, vzkázal nový prezident. Kazachstán jde po penězích oligarchů


https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/kazachstan-tokajev-prezident-korupce-oligarchove.A220112_210326_zahranicni_vapo?zdroj=zpravodaj_hp


Docela dobrý počin hodný následování ...


Je čas platit, vzkázal nový prezident. Kazachstán jde po penězích oligarchů https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/kazachstan-tokajev-prezident-korupce-oligarchove.A220112_210326_zahranicni_vapo?zdroj=zpravodaj_hp Docela dobrý počin hodný následování ...

Štěpán Kotrba
https://www.facebook.com/stepan.kotrba/posts/10216560222758141
20t 1h0ic05mcnsl79ore9la ·


KOMENTÁŘ:
"Při pokrývání pokusu o rozvrat v Kazachstánu, kterému zamezil současný prezident Tokajev bleskurychlým převzetím kompetencí od stárnoucího zakladatele Nur Sultana Nazarbajeva mne překvapilo několik věcí, ukazující schopnost prezidenta zacházet s mocí:
...."


Otázkou spíše je, zda to bylo jen z jeho hlavy ?!


**Štěpán Kotrba** https://www.facebook.com/stepan.kotrba/posts/10216560222758141 20t 1h0ic05mcnsl79ore9la · KOMENTÁŘ: "Při pokrývání pokusu o rozvrat v Kazachstánu, kterému zamezil současný prezident Tokajev bleskurychlým převzetím kompetencí od stárnoucího zakladatele Nur Sultana Nazarbajeva mne překvapilo několik věcí, ukazující schopnost prezidenta zacházet s mocí: ...." **Otázkou spíše je, zda to bylo jen z jeho hlavy ?!**

Tyrkisktalende folkegrupper (steigan no)
TR hovoriace etnické skupiny
v článku
«After Kazakhstan, the color revolution era is over»
hodne premielané



https://cs.wikipedia.org/wiki/Turko-Mongolov%C3%A9


...keď prezident Tokajev hovoril o „jedinom stredisku“,
mal na mysli zatiaľ „tajnú“ americko-turecko-izraelskú
vojensko-spravodajskú operačnú miestnosť
zo sídlom v južnom obchodnom centre Almaty,
(podľa vysoko postaveneho stredoázijského spravodajského zdroja)


V tomto „centre“ bolo 22 Američanov, 16 Turkov a 6 Izraelčanov,
ktorí koordinovali sabotážne gangy
– vycvičené v západnej Ázii Turkami –
a potom došikovane do Almaty.


Operácia sa nadobro začala rozpadať,
keď kazašské sily – s pomocou spravodajských informácií Ruska/ОДКБ –
opäť prevzali kontrolu nad zdevastovaným letiskom Almaty,
ktoré sa malo zmeniť na centrum
pre príjem zahraničných vojenských zásob / voj. materialu



od Pepe Escobara
. 12. januára 2022
https://thecradle.co/Article/columns/5668


Po Kazachstane sa éra farebnych revolúcii skončila
To,
čo sa stalo v Kazachstane, čoraz viac vyzerá ako
americko-turecko-britsko-izraelský pokus o štátny prevrat,
ktorý dramaticky zmarili ich eurázijskí protivníci


                ---------- ¤¤¤¤¤ ----------


danilevsky ru
v Gosdume predupredili ob opasnosti byt' russkim v Kazakhstane
12 Янв 2022 SM News


Tyrkisktalende folkegrupper (steigan no) TR hovoriace etnické skupiny v článku «After Kazakhstan, the color revolution era is over» hodne premielané https://steigan.no/wp-content/uploads/2015/12/pan-turkisme.jpg https://cs.wikipedia.org/wiki/Turko-Mongolov%C3%A9 ...keď prezident Tokajev hovoril o „jedinom stredisku“, mal na mysli zatiaľ „tajnú“ americko-turecko-izraelskú vojensko-spravodajskú operačnú miestnosť zo sídlom v južnom obchodnom centre Almaty, (podľa vysoko postaveneho stredoázijského spravodajského zdroja) V tomto „centre“ bolo 22 Američanov, 16 Turkov a 6 Izraelčanov, ktorí koordinovali sabotážne gangy – vycvičené v západnej Ázii Turkami – a potom došikovane do Almaty. Operácia sa nadobro začala rozpadať, keď kazašské sily – s pomocou spravodajských informácií Ruska/ОДКБ – opäť prevzali kontrolu nad zdevastovaným letiskom Almaty, ktoré sa malo zmeniť na centrum pre príjem zahraničných vojenských zásob / voj. materialu https://steigan.no/wp-content/uploads/2018/07/pepe-escobar2-300x271.jpg od Pepe Escobara . 12. januára 2022 https://thecradle.co/Article/columns/5668 Po Kazachstane sa éra farebnych revolúcii skončila To, čo sa stalo v Kazachstane, čoraz viac vyzerá ako americko-turecko-britsko-izraelský pokus o štátny prevrat, ktorý dramaticky zmarili ich eurázijskí protivníci ---------- ¤¤¤¤¤ ---------- https://sm.news/wp-content/uploads/2022/01/12/101-770x400.jpg danilevsky ru v Gosdume predupredili ob opasnosti byt' russkim v Kazakhstane 12 Янв 2022 SM News

V tomto „centre“ bolo 22 Američanov, 16 Turkov a 6 Izraelčanov

Jak jinak smile


[quote="pid:52520, uid:474"]V tomto „centre“ bolo 22 Američanov, 16 Turkov a 6 Izraelčanov[/quote] Jak jinak :)

Zdravia všetkým.
To čo prebieha momentálne v Kazachstane mi veľmi pripomína situáciu Sto dní obnovenia Napoleonovho cisárstva. Do vedenia štátu je dosadený človek, ktorý je vnímaný časťou elít ako ten najlepší. Je isté že sa bude snažiť obklopiť svojími, ľuďmi ktorí sú ako on. To umožní zhromaždiť všetkých ktorí slúžia rovnakému pánovi ako je on a následne ich vo vhodnom okamihu zničiť. Potom už budú neschopný akejkoľvek akcie. Ak sa nový premiér zamerá na činnosť v prospech obyvateľov potrestá ho jeho pán ktorý kôli tomu príde o časť zdrojov. Práve preto sa ruší tak rýchlo stiahli aby vznikol dojem : vyčistili sme Kazachstan od našich nepriateľov a sme spokojní. To u podpindosov vytvorí dojem kocúr je preč a myši majú hody. Očakávam v blízkej budúcnosti opätovné zásahy v Kazachstane aj keď iného charakteru ako tomu bolo v posledných dňoch.
S pozdravom Peter.


Zdravia všetkým. To čo prebieha momentálne v Kazachstane mi veľmi pripomína situáciu Sto dní obnovenia Napoleonovho cisárstva. Do vedenia štátu je dosadený človek, ktorý je vnímaný časťou elít ako ten najlepší. Je isté že sa bude snažiť obklopiť svojími, ľuďmi ktorí sú ako on. To umožní zhromaždiť všetkých ktorí slúžia rovnakému pánovi ako je on a následne ich vo vhodnom okamihu zničiť. Potom už budú neschopný akejkoľvek akcie. Ak sa nový premiér zamerá na činnosť v prospech obyvateľov potrestá ho jeho pán ktorý kôli tomu príde o časť zdrojov. Práve preto sa ruší tak rýchlo stiahli aby vznikol dojem : vyčistili sme Kazachstan od našich nepriateľov a sme spokojní. To u podpindosov vytvorí dojem kocúr je preč a myši majú hody. Očakávam v blízkej budúcnosti opätovné zásahy v Kazachstane aj keď iného charakteru ako tomu bolo v posledných dňoch. S pozdravom Peter.
Upravené 13. 1. 2022 o 19:42

Návrat domů
https://colonelcassad.livejournal.com/7373403.html


Návrat jednotek členských zemí CSTO domů po úspěšném ukončení operace v Kazachstánu.
Co by za takový odchod daly jednotky USA a jejich spojenců v Afghánistánu ?!


**Návrat domů** https://colonelcassad.livejournal.com/7373403.html Návrat jednotek členských zemí CSTO domů po úspěšném ukončení operace v Kazachstánu. Co by za takový odchod daly jednotky USA a jejich spojenců v Afghánistánu ?!
Upravené 15. 1. 2022 o 11:14
123
23.47k
196
52
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept