Zahraničná politika
Kazachstan - Spustena "farebna" revolucia

Akurat sledujem informacie ako sa spustila farebna revolucia v Kazachstane, organizovane protesty, vaj koli zvysenym cenam paliv..


dochadza k fyzickemu napadaniu policie, snaha o vyprovokovanie policie ...


resident of Kasachstan Qassym-Zhomart Tokaew offers a readiness to talk, but underlined “the government will not collapse!


preziden je pripraveny na diskusiu, "vlada ale neskolabuje"


https://t.me/BifFidU/3686?single=


https://www.facebook.com/B%C3%BCrgerinitiative-f%C3%BCr-Frieden-in-der-Ukraine-220982371426073/videos/pcb.1870525386471755/255775776642291


https://www.facebook.com/B%C3%BCrgerinitiative-f%C3%BCr-Frieden-in-der-Ukraine-220982371426073/


Akurat sledujem informacie ako sa spustila farebna revolucia v Kazachstane, organizovane protesty, vaj koli zvysenym cenam paliv.. dochadza k fyzickemu napadaniu policie, snaha o vyprovokovanie policie ... resident of Kasachstan Qassym-Zhomart Tokaew offers a readiness to talk, but underlined “the government will not collapse! preziden je pripraveny na diskusiu, "vlada ale neskolabuje" https://t.me/BifFidU/3686?single= https://www.facebook.com/B%C3%BCrgerinitiative-f%C3%BCr-Frieden-in-der-Ukraine-220982371426073/videos/pcb.1870525386471755/255775776642291 https://www.facebook.com/B%C3%BCrgerinitiative-f%C3%BCr-Frieden-in-der-Ukraine-220982371426073/

Prezident Tokajev prijíma demisiu vlády Kazachstanu


„V súlade s čl. 70 Ústavy Kazašskej republiky sa rozhodujem prijať demisiu vlády Kazašskej republiky,“ uvádza sa v prezidentskom dekréte.


Alikhan Smailov bol poverený dočasným plnením povinností predsedu vlády krajiny.


Členovia vlády si budú plniť svoje povinnosti až do schválenia nového kabinetu.
https://russian.rt.com/ussr/news/945679-otstavka-tokaev-pravitelstvo


**Prezident Tokajev prijíma demisiu vlády Kazachstanu** „V súlade s čl. 70 Ústavy Kazašskej republiky sa rozhodujem prijať demisiu vlády Kazašskej republiky,“ uvádza sa v prezidentskom dekréte. Alikhan Smailov bol poverený dočasným plnením povinností predsedu vlády krajiny. Členovia vlády si budú plniť svoje povinnosti až do schválenia nového kabinetu. https://russian.rt.com/ussr/news/945679-otstavka-tokaev-pravitelstvo

Protesty v Kazachstánu. Od shromáždění po nepokoje Dnes, 10:52 •


Первоисточник публикации: https://politikus.ru/events/139694-protesty-v-kazahstane-ot-mitingov-k-besporyadkam.html
Politikus.ru


"Už třetím dnem se v Kazachstánu nezastavují shromáždění související se zdražováním zkapalněného plynu. Vše začalo v Zhanaozen a Aktau na západě země, kde místní obyvatelé 2. ledna uspořádali demonstrace."


"


Protesty v Kazachstánu. Od shromáždění po nepokoje Dnes, 10:52 • Первоисточник публикации: https://politikus.ru/events/139694-protesty-v-kazahstane-ot-mitingov-k-besporyadkam.html Politikus.ru "Už třetím dnem se v Kazachstánu nezastavují shromáždění související se zdražováním zkapalněného plynu. Vše začalo v Zhanaozen a Aktau na západě země, kde místní obyvatelé 2. ledna uspořádali demonstrace." "

Oni neprotestuji jen kvuli cenam plynu a nafty, oni protestuji take proti covidovym opatrenim, proti povinnemu ockovani, proti zdrazovani vseho atd.
Od 4:14:
https://www.youtube.com/watch?v=2GlYvLYUCBE


Oni neprotestuji jen kvuli cenam plynu a nafty, oni protestuji take proti covidovym opatrenim, proti povinnemu ockovani, proti zdrazovani vseho atd. Od 4:14: https://www.youtube.com/watch?v=2GlYvLYUCBE
Upravené 5. 1. 2022 o 12:23

Dávám sem kopii komentáře z telegramového KSB Fóra
MI6 se snaží buď zmařit, nebo zkomplikovat jednání RF-USA a RF-NATO. jednání vedou k definitivnímu vypadnutí malobritánie z týmu silných, postupně zmizí jeho vliv přes NATO a to jsou pro Impérium zvuky pohřebního marše. MI6 jede už řadu let podle jednoho mustru (Hongkong,Karabach,Bělorusko a nyní Kazachstán) . Zatím vždy akci rozjela, ale nemá ani zdroje a ani schopnost akci dotáhnout. na konci roku jednaly špičky Kazachstánu s Putinem, čert ví, jestli toho naopak, podobně jako v Bělorusku, Putin nevyužije k těsnějšímu svazku s Kazachstánem. Ve všech postsovětských republikách lze očekávat pnutí, oligarchické klany cítí konec tučných let a budou se velmi snažit o uchopení moci. Davy jsou jen spotřební materiál , ale pokud jsou připraveny neoligarchické kádry- nevím ? I matrice Říjen 1917 je možná.


Dávám sem kopii komentáře z telegramového KSB Fóra MI6 se snaží buď zmařit, nebo zkomplikovat jednání RF-USA a RF-NATO. jednání vedou k definitivnímu vypadnutí malobritánie z týmu silných, postupně zmizí jeho vliv přes NATO a to jsou pro Impérium zvuky pohřebního marše. MI6 jede už řadu let podle jednoho mustru (Hongkong,Karabach,Bělorusko a nyní Kazachstán) . Zatím vždy akci rozjela, ale nemá ani zdroje a ani schopnost akci dotáhnout. na konci roku jednaly špičky Kazachstánu s Putinem, čert ví, jestli toho naopak, podobně jako v Bělorusku, Putin nevyužije k těsnějšímu svazku s Kazachstánem. Ve všech postsovětských republikách lze očekávat pnutí, oligarchické klany cítí konec tučných let a budou se velmi snažit o uchopení moci. Davy jsou jen spotřební materiál , ale pokud jsou připraveny neoligarchické kádry- nevím ? I matrice Říjen 1917 je možná.

Ve všech postsovětských republikách lze očekávat pnutí, oligarchické klany cítí konec tučných let


Pnutí nebude jen v postsovětských republikách, lze jej očekávat mj. i u nás. Výzva Rakušanové vládě Petra Fialy na zrušení tzv. Benešových dekretů je toho dokladem...
Občané v pohraničí, ale nejen oni, by si měli konečně uvědomit, že mohou své domy a pozemky, získané v přídělovém řízení, které následovalo po konfiskaci majetku Němců, Maďarů a jiných zrádců českého národa na základě "Benešových dekretů", zaplatit "ještě jednou", příp. o ně přijít. Zbyly by jim tak "oči pro pláč" ....


https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Rakusanova-Benesovy-dekrety-zrusit-Jen-strasidlo-zdedene-z-komunismu-688510


[quote="pid:51168, uid:57"]Ve všech postsovětských republikách lze očekávat pnutí, oligarchické klany cítí konec tučných let[/quote] Pnutí nebude jen v postsovětských republikách, lze jej očekávat mj. i u nás. Výzva Rakušanové vládě Petra Fialy na zrušení tzv. Benešových dekretů je toho dokladem... Občané v pohraničí, ale nejen oni, by si měli konečně uvědomit, že mohou své domy a pozemky, získané v přídělovém řízení, které následovalo po konfiskaci majetku Němců, Maďarů a jiných zrádců českého národa na základě "Benešových dekretů", zaplatit "ještě jednou", příp. o ně přijít. Zbyly by jim tak "oči pro pláč" .... https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Rakusanova-Benesovy-dekrety-zrusit-Jen-strasidlo-zdedene-z-komunismu-688510
Upravené 5. 1. 2022 o 13:18

Online reportáž, jsou tam videa a fotografie.
https://cont.ws/@Akbar/2174372

Na této fotografii jsou vidět koordinátoři v červených a oránžových bundách, přesně podle notiček Sharpa


Žanaozen - je nějakou líhni barevných revolucí. Nění to poprvé, co tam začínají nepokoje.


Co mimo jiné dělá rozvašněné stado:


"Agresivní občané se hrnou do poliklinik a nemocnic metropole, kde poškozují majetek a vybavení zdravotnických zařízení," uvedlo ministerstvo v prohlášení.


Oběti byly převezeny do nemocnic.


Dvě sanitky byly zničeny. V městském kardiocentru byla rozbitá okna.


Sanitky obecně nemohou ve městě jezdit k nemocným včetně dětí, hlásí ministerstvo zdravotnictví.
https://cont.ws/@Akbar/2174372

**Online reportáž, jsou tam videa a fotografie.** https://cont.ws/@Akbar/2174372 Na této fotografii jsou vidět koordinátoři v červených a oránžových bundách, přesně podle notiček Sharpa https://cont.ws/uploads/pic/2022/1/3594862.jpg Žanaozen - je nějakou líhni barevných revolucí. Nění to poprvé, co tam začínají nepokoje. Co mimo jiné dělá rozvašněné stado: "Agresivní občané se hrnou do poliklinik a nemocnic metropole, kde poškozují majetek a vybavení zdravotnických zařízení," uvedlo ministerstvo v prohlášení. Oběti byly převezeny do nemocnic. Dvě sanitky byly zničeny. V městském kardiocentru byla rozbitá okna. Sanitky obecně nemohou ve městě jezdit k nemocným včetně dětí, hlásí ministerstvo zdravotnictví. https://cont.ws/@Akbar/2174372

Konal se neformalni summit v Petrohradu 28.12.2021, kde se Putin setkal s Nazarbajevem ve 13:35 zde a z tohoto zaverecneho komunike sem prelozim zajimave odstavece:
Nazarbajev: Jménem Kazachstánu přijede náš prezident Kasym-Žomart Tokajev k řešení všech otázek. Ale já jako čestný [předseda], jako nejzkušenější, jako svědek historie se na tom budu podílet. (Neformalni summit, že? Byl jsem jeden z těch, kteří v prosinci 1991 v prosinci vytvořili SNG – v Alma-Ate vzpomínám si, jak se to stalo.
Nyní jsem byl díky vašemu návrhu zvolen čestným předsedou. Euroasijská hospodářská unie se konala, oslavíme sedm let a všichni se o tom přesvědčili, navzdory pandemii - správně jste to řekl. Zejména mezi Kazachstánem a Ruskem: zobchodujeme 24 miliard, to je rekord za všechny roky, a to navzdory pandemii. Naším úkolem je Euroasijskou hospodářskou unii dále rozvíjet, přijímat přidružené členy, pozorovatele, oni uz jsou. A čím dál více si uvědomí, že je to výhodné, je to sdružení, které funguje v podmínkách konsensu, nikomu neublíží, neutiskuje a zohledňuje zájmy všech jeho členů.
Při teto příležitosti, Vladimir Vladimirovič, blahopřeji k nadcházejícímu novému roku. Uplynulý rok byl pro nás rokem 30. výročí nezávislosti [Kazachstánu] - a pro mnoho dalších. Byl to pro vás rok voleb do Dumy. A se všemi těmi těžkými událostmi, které se odehrávají-konfrontací proti Rusku kolektivnim Západem, si dovedu představit, jakou máte nyní silnou zátěž.
Nazarbajev: A mezi Kazachstánem a Ruskem jsou vztahy příkladné.
Putin: Presne.
Nazarbajev: Vytvořili jsme s vámi mimoradny vztah. Doufám, že takhle to bude pokračovat i u nového prezidenta, protože jsme sousedé dani navzajem Bohem a od toho se nemůžeme distancovat, je to ve vzájemném zájmu.

V 15:30 se pak setkal V.V. Putin s K.Z.Tokajevem zde
Diskutovalo se zejména o otázkách rozvoje bilaterálních vztahů, včetně vzdělávání, energetiky a digitalizace.
Vladimir Putin pozval Kasym-Žomart Tokajeva, aby přijel do Ruska na návštěvu na začátku příštího roku.


Konal se neformalni summit v Petrohradu 28.12.2021, kde se Putin setkal s Nazarbajevem ve 13:35 [zde](http://kremlin.ru/events/president/news/67460) a z tohoto zaverecneho komunike sem prelozim zajimave odstavece: Nazarbajev: Jménem Kazachstánu přijede náš prezident Kasym-Žomart Tokajev k řešení všech otázek. Ale já jako čestný [předseda], jako nejzkušenější, jako svědek historie se na tom budu podílet. (Neformalni summit, že? Byl jsem jeden z těch, kteří v prosinci 1991 v prosinci vytvořili SNG – v Alma-Ate vzpomínám si, jak se to stalo. Nyní jsem byl díky vašemu návrhu zvolen čestným předsedou. Euroasijská hospodářská unie se konala, oslavíme sedm let a všichni se o tom přesvědčili, navzdory pandemii - správně jste to řekl. Zejména mezi Kazachstánem a Ruskem: zobchodujeme 24 miliard, to je rekord za všechny roky, a to navzdory pandemii. Naším úkolem je Euroasijskou hospodářskou unii dále rozvíjet, přijímat přidružené členy, pozorovatele, oni uz jsou. A čím dál více si uvědomí, že je to výhodné, je to sdružení, které funguje v podmínkách konsensu, nikomu neublíží, neutiskuje a zohledňuje zájmy všech jeho členů. Při teto příležitosti, Vladimir Vladimirovič, blahopřeji k nadcházejícímu novému roku. Uplynulý rok byl pro nás rokem 30. výročí nezávislosti [Kazachstánu] - a pro mnoho dalších. Byl to pro vás rok voleb do Dumy. A se všemi těmi těžkými událostmi, které se odehrávají-konfrontací proti Rusku kolektivnim Západem, si dovedu představit, jakou máte nyní silnou zátěž. Nazarbajev: A mezi Kazachstánem a Ruskem jsou vztahy příkladné. Putin: Presne. Nazarbajev: **Vytvořili jsme s vámi mimoradny vztah. Doufám, že takhle to bude pokračovat i u nového prezidenta, protože jsme sousedé dani navzajem Bohem a od toho se nemůžeme distancovat, je to ve vzájemném zájmu. ** V 15:30 se pak setkal V.V. Putin s K.Z.Tokajevem [zde](http://kremlin.ru/events/president/news/67462) Diskutovalo se zejména o otázkách rozvoje bilaterálních vztahů, včetně vzdělávání, energetiky a digitalizace. Vladimir Putin pozval Kasym-Žomart Tokajeva, aby přijel do Ruska na návštěvu na začátku příštího roku.

KAZACHSTÁN: PETROLEJOVÝ PROTEST, BAREVNÁ REVOLUCE NEBO?


Autor: Andrew Korybko


Pro pozorovatele je důležité si uvědomit, že Kazachstán, stejně jako většina zemí, má již existující socioekonomické a politické problémy, které se vnitřní síly čas od času organicky pokoušejí využít, ať už se zahraničními vazbami nebo bez nich.
Středoasijským Kazachstánem od začátku roku otřásají stále násilnější protesty kvůli zdvojnásobení cen zkapalněného ropného plynu (LPG), které bylo vyhlášeno v rámci reforem energetického průmyslu v roce 2019 s cílem zabránit tomu, aby tato sféra při výrobě tohoto produktu nadále fungovala se ztrátou. Ceny vyskočily během jednoho či dvou dnů na dvojnásobek, což posloužilo jako záminka k rozsáhlým nepovoleným shromážděním v jeho bývalém hlavním městě Almaty a energetickém centru Žanaozenu, z nichž druhé bylo v roce 2011 dějištěm nepokojů.
Bezpečnostním službám se zřejmě podařilo nepokoje úspěšně potlačit poté, co vláda v těchto dvou oblastech zavedla dvoutýdenní výjimečný stav a s ním spojený zákaz vycházení. Od té doby bylo zadrženo přes 200 osob, téměř 100 policistů bylo zraněno a k 5. lednu bylo poškozeno několik desítek služebních vozidel. Politická složka státní deeskalační strategie zahrnovala demisi vlády, obvinění prezidenta Tokajeva z nedbalého provádění reforem a jeho obvinění předních energetických společností v zemi a jeho nařízení šestiměsíční regulace cen energií.
Prezident Tokajev rovněž vyzval občany k obezřetnosti a zdržení se nezákonné činnosti, jako je vandalismus a útoky na příslušníky bezpečnostních služeb. Kromě toho slíbil, že se země nezhroutí, a prohlásil, že její politický systém zůstane nezměněn. Díky jeho aktivnímu a pragmatickému vedení se zdá, že to nejhorší z této zdánlivě nečekané krize je již zažehnáno. Pochvalu si zaslouží také bezpečnostní služby, které nereagovaly na násilnosti nepřiměřeným způsobem, který by mohl být zmanipulován nepřátelskými silami doma i v zahraničí k další eskalaci napětí.
Mnoho pozorovatelů si klade otázku, zda nedávné události svědčí o protestech původních obyvatel proti zvýšení cen ropy, nebo zda se v nich mohou objevit stopy barevné revoluce. To, co se skutečně stalo, se zdá být směsicí opozičních a kriminálních sil oportunisticky využívajících takzvanou "spouštěcí událost", která se spojila se spekulacemi zahraničních médií, aby vyvolala otázky ohledně dříve vychvalované stability Kazachstánu v jeho stereotypně nestabilním regionu.
Jinými slovy, skutečných (nicméně nepovolených, a tudíž nezákonných) protestů se zmocnily domácí síly vedené postranními úmysly, jejichž jednání zase využily vnější síly k manipulaci s globálním vnímáním této geostrategicky položené země, která se nachází v centru rusko-čínského strategického partnerství. Opozice v bývalých sovětských republikách běžně spolupracuje s kriminálními živly a spoléhá na nepřímou mediální podporu Západu, aby legitimizovala své povrchně politické násilné činy, jejichž cílem je prosadit se k moci.
Po vysvětlení všech těchto skutečností je nepravděpodobné, že by Západ pod vedením USA myslel změnu režimu v Kazachstánu vážně. Spíše již v této zemi a v mnoha dalších vytvořil rozsáhlé vlivové sítě, které mají organicky reagovat na "spouštěcí události", jako je předem plánované zvýšení cen (přesněji řečeno plánované zrušení některých dotací v rámci státních sektorových reforem v tomto případě) nebo volby. Nejčastěji o tom, zda se situace vyhrotí, rozhoduje politická reakce cílového státu a kinetická reakce jeho bezpečnostních služeb.
Objektivně řečeno, USA nemají skutečný zájem katalyzovat nekontrolovatelný chaos v Kazachstánu. Tato země již s Amerikou úzce spolupracuje a je členem takzvaného "Partnerství pro mír" NATO. Kromě toho hostí také některé americké biologické laboratoře. Amerika se navíc v posledních letech snaží rozšířit své ekonomické vazby s Kazachstánem v souladu se svou "Strategií pro Střední Asii 2019-2025", která se zaměřuje především na takzvanou "ekonomickou diplomacii" namísto geopolitiky "rozděl a panuj", jíž byla dříve regionální politika Washingtonu definována.
Cynikové by mohli spekulovat, a přiznejme si, že ne bez předchozího, jak bylo právě naznačeno v předchozí větě, že by se USA mohly pokusit aktivně destabilizovat Kazachstán v naději, že nestabilita vyvolaná terorismem se přelije přes ruské a čínské hranice. To je sice vždy možné, ale takový scénář se zdá nepravděpodobný, zejména proto, že ruský spojenec Kazachstánu v rámci CSTO pro vzájemnou obranu by mu pomáhal všemi možnými prostředky, aby tomu zabránil. Důkazy o americkém vměšování by také okamžitě ukončily snahy této země o regionální pomoc, které jsou založeny na "ekonomické diplomacii".
Přesto je skutečně možné, že některé opoziční a zločinecké skupiny odpovědné za nedávné nepokoje mají určité vazby na americké nebo jiné západní struktury, včetně nevládních organizací, a také těch, které mohou být dokonce organizovány/podporovány vládou ("GONGO"smile. I kdyby tomu tak však bylo, bylo by to pouze důkazem, že rozsáhlé sítě vlivu jsou v této zemi již hluboce zakořeněny, ale nebylo by to samo o sobě důkazem, že každý jednotlivý čin osob s nimi spojených byl organizován jejich zahraničními partnery.
Je důležité, aby pozorovatelé uznali, že Kazachstán, stejně jako většina zemí, má již existující socioekonomické a politické problémy, které se vnitřní síly čas od času organicky pokoušejí využít, ať už s jakýmikoliv zahraničními vazbami nebo bez nich. Přestože tato země patří k největším úspěchům od dob staré studené války, stále existují rozdíly v příjmech a určitá část obyvatelstva se cítí být vynechána z astronomického růstu Kazachstánu v posledních třech desetiletích. Právě jich se prudký nárůst cen pohonných hmot dotýká nejvíce a právě oni by mohli být ovlivněni ostatními.
Prezident Tokajev si to velmi dobře uvědomuje, a proto správně obvinil svou vládu a energetické společnosti z nedbalého provádění plánovaných sektorových reforem od roku 2019. Mohly mnohem lépe připravit obyvatelstvo na toto zvýšení cen, které mělo být provedeno postupně a nemělo se rovnat téměř okamžitému zdvojnásobení ceny. Nemluvil by o tom, kdyby to nebyla pravda, a proto by pozorovatelé neměli divoce spekulovat, že vše je součástí nějakého spiknutí americké barevné revoluce. Kdyby tomu tak bylo, prezident Tokajev by to označil, místo aby z toho obviňoval svou vládu.
Jako z každého vývoje, který přitahuje mezinárodní pozornost, i z toho, co se právě stalo v Kazachstánu, si lze vzít několik ponaučení. Zaprvé, reformy v energetickém sektoru je třeba provádět postupně a zodpovědně, aby náhodou nesloužily jako "spouštěcí událost", kterou by mohly využít zištné politické a kriminální síly. Zadruhé, ti jedinci s dobrými úmysly, kteří se nechali svést k účasti na nepovolených (nezákonných) shromážděních, by se měli chovat zodpovědně a přinejmenším se zdržet dalších aktivit porušujících zákon, jako je vandalismus a útoky na policisty.
Zatřetí, výjimečný stav a zákaz vycházení jsou účinnými prostředky k potlačení náhlých nepokojů. Za čtvrté, bezpečnostní politika musí být doprovázena politikou politickou, stejně jako politikou, která se snaží získat zpět kontrolu nad národním narativem, aby bylo možné úspěšně deeskalovat situaci přesně tak, jak to udělal prezident Tokajev. A za páté, ne každý zdánlivě neočekávaný výbuch nepokojů je spiknutím americké barevné revoluce, takže by pozorovatelé udělali dobře, kdyby rychle se vyvíjející situace objektivněji posoudili, než učiní ukvapené závěry, jak to již někteří členové Alt-Media Community v uplynulých dnech udělali.
Autor: Andrew Korybko




Zde se nabízí spekulativní otázka. Proč právě teď.


KAZACHSTÁN: PETROLEJOVÝ PROTEST, BAREVNÁ REVOLUCE NEBO? Autor: Andrew Korybko Pro pozorovatele je důležité si uvědomit, že Kazachstán, stejně jako většina zemí, má již existující socioekonomické a politické problémy, které se vnitřní síly čas od času organicky pokoušejí využít, ať už se zahraničními vazbami nebo bez nich. Středoasijským Kazachstánem od začátku roku otřásají stále násilnější protesty kvůli zdvojnásobení cen zkapalněného ropného plynu (LPG), které bylo vyhlášeno v rámci reforem energetického průmyslu v roce 2019 s cílem zabránit tomu, aby tato sféra při výrobě tohoto produktu nadále fungovala se ztrátou. Ceny vyskočily během jednoho či dvou dnů na dvojnásobek, což posloužilo jako záminka k rozsáhlým nepovoleným shromážděním v jeho bývalém hlavním městě Almaty a energetickém centru Žanaozenu, z nichž druhé bylo v roce 2011 dějištěm nepokojů. Bezpečnostním službám se zřejmě podařilo nepokoje úspěšně potlačit poté, co vláda v těchto dvou oblastech zavedla dvoutýdenní výjimečný stav a s ním spojený zákaz vycházení. Od té doby bylo zadrženo přes 200 osob, téměř 100 policistů bylo zraněno a k 5. lednu bylo poškozeno několik desítek služebních vozidel. Politická složka státní deeskalační strategie zahrnovala demisi vlády, obvinění prezidenta Tokajeva z nedbalého provádění reforem a jeho obvinění předních energetických společností v zemi a jeho nařízení šestiměsíční regulace cen energií. Prezident Tokajev rovněž vyzval občany k obezřetnosti a zdržení se nezákonné činnosti, jako je vandalismus a útoky na příslušníky bezpečnostních služeb. Kromě toho slíbil, že se země nezhroutí, a prohlásil, že její politický systém zůstane nezměněn. Díky jeho aktivnímu a pragmatickému vedení se zdá, že to nejhorší z této zdánlivě nečekané krize je již zažehnáno. Pochvalu si zaslouží také bezpečnostní služby, které nereagovaly na násilnosti nepřiměřeným způsobem, který by mohl být zmanipulován nepřátelskými silami doma i v zahraničí k další eskalaci napětí. Mnoho pozorovatelů si klade otázku, zda nedávné události svědčí o protestech původních obyvatel proti zvýšení cen ropy, nebo zda se v nich mohou objevit stopy barevné revoluce. To, co se skutečně stalo, se zdá být směsicí opozičních a kriminálních sil oportunisticky využívajících takzvanou "spouštěcí událost", která se spojila se spekulacemi zahraničních médií, aby vyvolala otázky ohledně dříve vychvalované stability Kazachstánu v jeho stereotypně nestabilním regionu. Jinými slovy, skutečných (nicméně nepovolených, a tudíž nezákonných) protestů se zmocnily domácí síly vedené postranními úmysly, jejichž jednání zase využily vnější síly k manipulaci s globálním vnímáním této geostrategicky položené země, která se nachází v centru rusko-čínského strategického partnerství. Opozice v bývalých sovětských republikách běžně spolupracuje s kriminálními živly a spoléhá na nepřímou mediální podporu Západu, aby legitimizovala své povrchně politické násilné činy, jejichž cílem je prosadit se k moci. Po vysvětlení všech těchto skutečností je nepravděpodobné, že by Západ pod vedením USA myslel změnu režimu v Kazachstánu vážně. Spíše již v této zemi a v mnoha dalších vytvořil rozsáhlé vlivové sítě, které mají organicky reagovat na "spouštěcí události", jako je předem plánované zvýšení cen (přesněji řečeno plánované zrušení některých dotací v rámci státních sektorových reforem v tomto případě) nebo volby. Nejčastěji o tom, zda se situace vyhrotí, rozhoduje politická reakce cílového státu a kinetická reakce jeho bezpečnostních služeb. Objektivně řečeno, USA nemají skutečný zájem katalyzovat nekontrolovatelný chaos v Kazachstánu. Tato země již s Amerikou úzce spolupracuje a je členem takzvaného "Partnerství pro mír" NATO. Kromě toho hostí také některé americké biologické laboratoře. Amerika se navíc v posledních letech snaží rozšířit své ekonomické vazby s Kazachstánem v souladu se svou "Strategií pro Střední Asii 2019-2025", která se zaměřuje především na takzvanou "ekonomickou diplomacii" namísto geopolitiky "rozděl a panuj", jíž byla dříve regionální politika Washingtonu definována. Cynikové by mohli spekulovat, a přiznejme si, že ne bez předchozího, jak bylo právě naznačeno v předchozí větě, že by se USA mohly pokusit aktivně destabilizovat Kazachstán v naději, že nestabilita vyvolaná terorismem se přelije přes ruské a čínské hranice. To je sice vždy možné, ale takový scénář se zdá nepravděpodobný, zejména proto, že ruský spojenec Kazachstánu v rámci CSTO pro vzájemnou obranu by mu pomáhal všemi možnými prostředky, aby tomu zabránil. Důkazy o americkém vměšování by také okamžitě ukončily snahy této země o regionální pomoc, které jsou založeny na "ekonomické diplomacii". Přesto je skutečně možné, že některé opoziční a zločinecké skupiny odpovědné za nedávné nepokoje mají určité vazby na americké nebo jiné západní struktury, včetně nevládních organizací, a také těch, které mohou být dokonce organizovány/podporovány vládou ("GONGO"). I kdyby tomu tak však bylo, bylo by to pouze důkazem, že rozsáhlé sítě vlivu jsou v této zemi již hluboce zakořeněny, ale nebylo by to samo o sobě důkazem, že každý jednotlivý čin osob s nimi spojených byl organizován jejich zahraničními partnery. Je důležité, aby pozorovatelé uznali, že Kazachstán, stejně jako většina zemí, má již existující socioekonomické a politické problémy, které se vnitřní síly čas od času organicky pokoušejí využít, ať už s jakýmikoliv zahraničními vazbami nebo bez nich. Přestože tato země patří k největším úspěchům od dob staré studené války, stále existují rozdíly v příjmech a určitá část obyvatelstva se cítí být vynechána z astronomického růstu Kazachstánu v posledních třech desetiletích. Právě jich se prudký nárůst cen pohonných hmot dotýká nejvíce a právě oni by mohli být ovlivněni ostatními. Prezident Tokajev si to velmi dobře uvědomuje, a proto správně obvinil svou vládu a energetické společnosti z nedbalého provádění plánovaných sektorových reforem od roku 2019. Mohly mnohem lépe připravit obyvatelstvo na toto zvýšení cen, které mělo být provedeno postupně a nemělo se rovnat téměř okamžitému zdvojnásobení ceny. Nemluvil by o tom, kdyby to nebyla pravda, a proto by pozorovatelé neměli divoce spekulovat, že vše je součástí nějakého spiknutí americké barevné revoluce. Kdyby tomu tak bylo, prezident Tokajev by to označil, místo aby z toho obviňoval svou vládu. Jako z každého vývoje, který přitahuje mezinárodní pozornost, i z toho, co se právě stalo v Kazachstánu, si lze vzít několik ponaučení. Zaprvé, reformy v energetickém sektoru je třeba provádět postupně a zodpovědně, aby náhodou nesloužily jako "spouštěcí událost", kterou by mohly využít zištné politické a kriminální síly. Zadruhé, ti jedinci s dobrými úmysly, kteří se nechali svést k účasti na nepovolených (nezákonných) shromážděních, by se měli chovat zodpovědně a přinejmenším se zdržet dalších aktivit porušujících zákon, jako je vandalismus a útoky na policisty. Zatřetí, výjimečný stav a zákaz vycházení jsou účinnými prostředky k potlačení náhlých nepokojů. Za čtvrté, bezpečnostní politika musí být doprovázena politikou politickou, stejně jako politikou, která se snaží získat zpět kontrolu nad národním narativem, aby bylo možné úspěšně deeskalovat situaci přesně tak, jak to udělal prezident Tokajev. A za páté, ne každý zdánlivě neočekávaný výbuch nepokojů je spiknutím americké barevné revoluce, takže by pozorovatelé udělali dobře, kdyby rychle se vyvíjející situace objektivněji posoudili, než učiní ukvapené závěry, jak to již někteří členové Alt-Media Community v uplynulých dnech udělali. Autor: Andrew Korybko ____ Zde se nabízí spekulativní otázka. Proč právě teď.

12:30 Válečný zpravodaj Semjon Pegov, autor telegramového kanálu @wargonzo, speciálně pro @rt_russian

Kazachstánský „majdan“ se může ukázat mnohem výbušnější, než se na první pohled zdá. I bez zohlednění klanově-kmenových nuancí existují další faktory, které mohou kriticky ovlivnit samotnou strukturu a povahu protivládního protestu. Mluvím o náboženském radikalismu, který je ve střední Asii již poměrně dlouho téměř každodenním trendem. V teroristických skupinách, které jsou nyní soustředěny v syrské provincii Idlib, bojuje obrovské množství lidí z tohoto regionu. A musíme pochopit, že Kazaši nejsou zdaleka poslední v žebříčku masivních dodavatelů džihádistů do různých MTO.


Zde je příklad, abyste pochopili. Když byl ISIS (skupina zakázaná v Ruské federaci) řekněme na vrcholu svého teroristického úspěchu a ovládal skutečně rozsáhlá území v Sýrii a Iráku, jeho podmíněné „kazašské křídlo“ bylo plně zodpovědné za vše, co se týkalo bydlení a komunálních služeb. sektor. Právě Kazaši zcela ovládli „ministerstvo“, které bylo pro životní podporu teroristické formace nesmírně důležité. Osobně jsem pozoroval ve městech osvobozených od ISIS, jak byly administrativní budovy a veřejná zařízení nutně natřeny modrou barvou - barvou kazašské vlajky.


Mimochodem, oficiální kazašské úřady později čelily problému dětí teroristů, které se spolu se svými matkami (a někdy i bez) začaly vracet do země po porážce ISIS na Blízkém východě. Někteří z nich prošli výcvikem (a odpovídajícím psychologickým výcvikem) ve slavných Išilovských oddílech „Lva chalífátu“, vytvořených z dětských vrahů a dětí v cele smrti. To ukazuje, jak hluboce bylo „kazašské křídlo“ ISIS integrováno do samotného systému teroristických vztahů. Mezi Kazachy byli mimo jiné vlivní polní velitelé. Z hlediska problémů s náboženským radikalismem má tedy Kazachstán působivé pozadí. Jsem si jistý, že v zemi je dost spících „džamaatů“.


V revolučním scénáři, který se externí hráči (prostřednictvím agentů uvnitř systému) dnes v Kazachstánu snaží rozehrát, není zjevná nábožensko-radikální zaujatost. Musíte však pochopit, že jakmile se tento faktor vezme do služeb protestu, budeme mít úplně jiný „majdan“. Mnohem nebezpečnější než ukrajinština. Protože od džihádistických hesel je to jen jeden krok ke skutečné občanské válce. Příklad Sýrie v tomto smyslu je nejnázornější. Nyní riskujeme, že dostaneme „středoasijskou Sýrii“ přímo na naše hranice. To je velmi vážná výzva. Vzhledem k faktoru migrantské problematiky v samotném Rusku a přítomnosti ruského obyvatelstva v Kazachstánu, která se okamžitě ukáže jako jeden z hlavních objektů pozornosti náboženských radikálů.
https://cont.ws/@Akbar/2174372

12:30 Válečný zpravodaj Semjon Pegov, autor telegramového kanálu @wargonzo, speciálně pro @rt_russian Kazachstánský „majdan“ se může ukázat mnohem výbušnější, než se na první pohled zdá. I bez zohlednění klanově-kmenových nuancí existují další faktory, které mohou kriticky ovlivnit samotnou strukturu a povahu protivládního protestu. Mluvím o náboženském radikalismu, který je ve střední Asii již poměrně dlouho téměř každodenním trendem. V teroristických skupinách, které jsou nyní soustředěny v syrské provincii Idlib, bojuje obrovské množství lidí z tohoto regionu. A musíme pochopit, že Kazaši nejsou zdaleka poslední v žebříčku masivních dodavatelů džihádistů do různých MTO. Zde je příklad, abyste pochopili. Když byl ISIS (skupina zakázaná v Ruské federaci) řekněme na vrcholu svého teroristického úspěchu a ovládal skutečně rozsáhlá území v Sýrii a Iráku, jeho podmíněné „kazašské křídlo“ bylo plně zodpovědné za vše, co se týkalo bydlení a komunálních služeb. sektor. Právě Kazaši zcela ovládli „ministerstvo“, které bylo pro životní podporu teroristické formace nesmírně důležité. Osobně jsem pozoroval ve městech osvobozených od ISIS, jak byly administrativní budovy a veřejná zařízení nutně natřeny modrou barvou - barvou kazašské vlajky. Mimochodem, oficiální kazašské úřady později čelily problému dětí teroristů, které se spolu se svými matkami (a někdy i bez) začaly vracet do země po porážce ISIS na Blízkém východě. Někteří z nich prošli výcvikem (a odpovídajícím psychologickým výcvikem) ve slavných Išilovských oddílech „Lva chalífátu“, vytvořených z dětských vrahů a dětí v cele smrti. To ukazuje, jak hluboce bylo „kazašské křídlo“ ISIS integrováno do samotného systému teroristických vztahů. Mezi Kazachy byli mimo jiné vlivní polní velitelé. Z hlediska problémů s náboženským radikalismem má tedy Kazachstán působivé pozadí. Jsem si jistý, že v zemi je dost spících „džamaatů“. V revolučním scénáři, který se externí hráči (prostřednictvím agentů uvnitř systému) dnes v Kazachstánu snaží rozehrát, není zjevná nábožensko-radikální zaujatost. Musíte však pochopit, že jakmile se tento faktor vezme do služeb protestu, budeme mít úplně jiný „majdan“. Mnohem nebezpečnější než ukrajinština. Protože od džihádistických hesel je to jen jeden krok ke skutečné občanské válce. Příklad Sýrie v tomto smyslu je nejnázornější. Nyní riskujeme, že dostaneme „středoasijskou Sýrii“ přímo na naše hranice. To je velmi vážná výzva. Vzhledem k faktoru migrantské problematiky v samotném Rusku a přítomnosti ruského obyvatelstva v Kazachstánu, která se okamžitě ukáže jako jeden z hlavních objektů pozornosti náboženských radikálů. https://cont.ws/@Akbar/2174372

Co rika druha strana:
https://www.youtube.com/watch?v=cv3m-5iZPC0


K demonstrantum se pridava policie a nyni zacina zasahovat armada. Obavaji se, ze prijde na pomoc Rusko jako se to stalo v Belorusku.


Co rika druha strana: https://www.youtube.com/watch?v=cv3m-5iZPC0 K demonstrantum se pridava policie a nyni zacina zasahovat armada. Obavaji se, ze prijde na pomoc Rusko jako se to stalo v Belorusku.

Panarin - Situace v Kazachstanu
Nekolik dni tam bezi protesty, ktere zachvatily celou zemi. Pise se, ze je uz 200 zranenych i mnoho policistu. V rade regionu akce neprestavaji, hlavne v Alama-Ate. Mezinarodni letiste zde pracuje klidne.
Vlada odstoupila a novym premierem se stal Alichan Smajylov, ma 5 deti, byl poradcem presidenta Nazarbajeva, ministrem financi a pak vicepremierem.
Co je dulezite? Uz provedl konferenci a nektere momenty jsou zajimave:
-v nejblizsich 180 dnech budou ceny plynu a benzinu atd. stabilni. Problem je v tom, ze topna energetika nepatri statu Kazachstan, ale dominuji tam britske a americti obchodnici. Proto zvyseni ceny plynu 2x se stalo vybusninou protestu.
-Reditel plynoveho zavodu ve meste Zanaozeni v Mangustajske oblasti byl zatcen za dopusteni drsneho navyseni cen na plyn v novem roce. Premier prikazal vysetrit tuhle umluvu s cizinci na zvyseni cen v Kazachstanu. Uvidime, k cemu povede toto vysetrovani. zde
-soucasne s povysenim cen nastala ziva cinnost na socialnich sitich, zapadniho tisku - absolutne analogicke schema Belorusku - nejen ekonomicke, ale i politicke. Tzn., ze elementy provedeni specialnich operaci hybridni valky se nachazi take v prubehu techto dejstvi.
Preji vlade Kazachstanu ostrosti a presnosti v jednani, aby byl v Kazachstanu opet klid, a aby vysetrila priciny nynejsi situace, a nedopustila jeji opakovani.
https://www.youtube.com/watch?v=apJTjbgWGt8


Panarin - **Situace v Kazachstanu** Nekolik dni tam bezi protesty, ktere zachvatily celou zemi. Pise se, ze je uz 200 zranenych i mnoho policistu. V rade regionu akce neprestavaji, hlavne v Alama-Ate. Mezinarodni letiste zde pracuje klidne. Vlada odstoupila a novym premierem se stal Alichan Smajylov, ma 5 deti, byl poradcem presidenta Nazarbajeva, ministrem financi a pak vicepremierem. Co je dulezite? Uz provedl konferenci a nektere momenty jsou zajimave: -v nejblizsich 180 dnech budou ceny plynu a benzinu atd. stabilni. Problem je v tom, ze topna energetika nepatri statu Kazachstan, ale dominuji tam britske a americti obchodnici. Proto zvyseni ceny plynu 2x se stalo vybusninou protestu. -Reditel plynoveho zavodu ve meste Zanaozeni v Mangustajske oblasti byl zatcen za dopusteni drsneho navyseni cen na plyn v novem roce. Premier prikazal vysetrit tuhle umluvu s cizinci na zvyseni cen v Kazachstanu. Uvidime, k cemu povede toto vysetrovani. [zde](https://www.rbc.ru/politics/05/01/2022/61d519e59a794714c030afd7) -soucasne s povysenim cen nastala ziva cinnost na socialnich sitich, zapadniho tisku - absolutne analogicke schema Belorusku - nejen ekonomicke, ale i politicke. Tzn., ze elementy provedeni specialnich operaci hybridni valky se nachazi take v prubehu techto dejstvi. Preji vlade Kazachstanu ostrosti a presnosti v jednani, aby byl v Kazachstanu opet klid, a aby vysetrila priciny nynejsi situace, a nedopustila jeji opakovani. https://www.youtube.com/watch?v=apJTjbgWGt8
Upravené 5. 1. 2022 o 14:45

opna energetika nepatri statu Kazachstan, ale dominuji tam britske a americti obchodnici. Proto zvyseni ceny plynu 2x se stalo vybusninou protestu.

Premier prikazal vysetrit tuhle umluvu s cizinci na zvyseni cen v Kazachstanu


Tím je myslím řečeno vše.


[quote="pid:51187, uid:68"]opna energetika nepatri statu Kazachstan, ale dominuji tam britske a americti obchodnici. Proto zvyseni ceny plynu 2x se stalo vybusninou protestu.[/quote] [quote="pid:51187, uid:68"]Premier prikazal vysetrit tuhle umluvu s cizinci na zvyseni cen v Kazachstanu[/quote] Tím je myslím řečeno vše.

Tam jde o to, ze potrebuji plynovy energeticky prumysl znarodnit, aby s nim nebylo manipulovano. Vcera jsem poslouchala o tom jedno video, uz ho honem nenajdu.


Tam jde o to, ze potrebuji plynovy energeticky prumysl znarodnit, aby s nim nebylo manipulovano. Vcera jsem poslouchala o tom jedno video, uz ho honem nenajdu.
Upravené 5. 1. 2022 o 14:49

Přidám k této nebezpečné situaci ještě další střípek.
Už víc jak půl roku se v ruských "vodách" objevují podivné články o Čečensku a hlavně o Kadyrovovi. Jsou v podstatě dvou druhů:
Jedny píší o "vyžírkovi" Kadyrovovi, který žije v luxusu jako Putinův chráněnec, jenže "kuje pikle", protože se chce stát "neomezeným vládcem". Až bude čas, bodne Rusku "nůž do zad", protože jako jeho otec Rusy a Rusko nenávidí, chce se pomstít. A Putin je "tak blbý", že tomu "hadovi" všechno dovolí a lije do Čečny peníze - na úkor Rusů.
V druhých zprávách jde o to samé, ale z druhé strany. Tam jde o "ďábla Putina", který se s Kadyrovem spřáhl a společně plánují obsazení Ruska muslimy. Proto prý Putin staví mešity a jedná s muslimy, protože naplánoval muslimské vtržení do Ruska a převzetí moci.
Některé články ještě dokreslují celkovou "zkázu pravoslavných Rusů" tím, že Kadyrov bude novým carem - muslimem.


Vyprovokování konfliktu na jižní ruské hranici nebo na Kavkaze - to je dlouhodobý plán "těch oněch". Když to nevyšlo v Pobaltí, zkouší to zas na opačné straně...


Přidám k této nebezpečné situaci ještě další střípek. Už víc jak půl roku se v ruských "vodách" objevují podivné články o Čečensku a hlavně o Kadyrovovi. Jsou v podstatě dvou druhů: Jedny píší o "vyžírkovi" Kadyrovovi, který žije v luxusu jako Putinův chráněnec, jenže "kuje pikle", protože se chce stát "neomezeným vládcem". Až bude čas, bodne Rusku "nůž do zad", protože jako jeho otec Rusy a Rusko nenávidí, chce se pomstít. A Putin je "tak blbý", že tomu "hadovi" všechno dovolí a lije do Čečny peníze - na úkor Rusů. V druhých zprávách jde o to samé, ale z druhé strany. Tam jde o "ďábla Putina", který se s Kadyrovem spřáhl a společně plánují obsazení Ruska muslimy. Proto prý Putin staví mešity a jedná s muslimy, protože naplánoval muslimské vtržení do Ruska a převzetí moci. Některé články ještě dokreslují celkovou "zkázu pravoslavných Rusů" tím, že Kadyrov bude novým carem - muslimem. Vyprovokování konfliktu na jižní ruské hranici nebo na Kavkaze - to je dlouhodobý plán "těch oněch". Když to nevyšlo v Pobaltí, zkouší to zas na opačné straně...

Tam jde o to, ze potrebuji plynovy energeticky prumysl znarodnit, aby s nim nebylo manipulovano.

Což je stejný problém, jako u nás. My taky máme SVOU energii, ale platíme víc než Němci. Taky je to těžko pochopitelné pro mnohé, že země energeticky soběstačná nemůže sama určovat cenu pro vlastní lidi.


[quote="pid:51192, uid:68"]Tam jde o to, ze potrebuji plynovy energeticky prumysl znarodnit, aby s nim nebylo manipulovano.[/quote] Což je stejný problém, jako u nás. My taky máme SVOU energii, ale platíme víc než Němci. Taky je to těžko pochopitelné pro mnohé, že země energeticky soběstačná nemůže sama určovat cenu pro vlastní lidi.

Tam jde o to, ze potrebuji plynovy energeticky prumysl znarodnit


Spíš bych důsledně používal formulaci "vrátit co bylo rozkradeno (ukradeno národu)". Jako v celém, bývalém východním bloku. Protože šmejdi jak uslyší slovo "znárodnit", tak se hned, jako všichni zlo-činci,-dějové budou stavět do role oběti.


[quote="pid:51192, uid:68"]Tam jde o to, ze potrebuji plynovy energeticky prumysl znarodnit[/quote] Spíš bych důsledně používal formulaci "vrátit co bylo rozkradeno (ukradeno národu)". Jako v celém, bývalém východním bloku. Protože šmejdi jak uslyší slovo "znárodnit", tak se hned, jako všichni zlo-činci,-dějové budou stavět do role oběti.
Upravené 5. 1. 2022 o 15:35

Panarin - Nazarbajev odesel z postu predsedy Rady bezpecnosti
To je totiz klicove misto a on byl prakticky vudcem zeme, pricemz to byla dozivotni funkce. Zustal uz jen jednim koleckem v jedne rade.
To meni kardinalne politicky system Kazachstanu.
Pred par minutami to oznamil president Tokajev a take oznamil, ze on sam se stane predsedou Rady bezpecnosti a bere na sebe veskerou zodpovednost za zemi na sebe.
https://www.youtube.com/watch?v=hh8HSOP4-w0


Panarin - **Nazarbajev odesel z postu predsedy Rady bezpecnosti** To je totiz klicove misto a on byl prakticky vudcem zeme, pricemz to byla dozivotni funkce. Zustal uz jen jednim koleckem v jedne rade. To meni kardinalne politicky system Kazachstanu. Pred par minutami to oznamil president Tokajev a take oznamil, ze on sam se stane predsedou Rady bezpecnosti a bere na sebe veskerou zodpovednost za zemi na sebe. https://www.youtube.com/watch?v=hh8HSOP4-w0

Panarin - Odolny Tokajev
Situace v zemi je krajne napjata, demonstrace s potyckami pokracuji hlavne v nejvetsim meste, Almate. Jsou obsazena ministerstva, zazehnuta budova prokuratury, obsazena residence presidenta Kazachstanu, zapaleno tisice aut vc. policejnich, vsude neporadek.
Za techto podminek president Tokajev jde cestou Lukasenka. Obratil se k narodu:
-bere na sebe plnomoci predsedy Rady bezpecnosti, protoze Nazarbajev z dozivotni funkce odesel
-je pripraven provest tvrda opatreni a obvinil urcite kruhy ze zahranicniho vmesovani pri destabilizaci zeme.
https://www.youtube.com/watch?v=2FsSWOcivV4


Panarin - **Odolny Tokajev** Situace v zemi je krajne napjata, demonstrace s potyckami pokracuji hlavne v nejvetsim meste, Almate. Jsou obsazena ministerstva, zazehnuta budova prokuratury, obsazena residence presidenta Kazachstanu, zapaleno tisice aut vc. policejnich, vsude neporadek. Za techto podminek president Tokajev jde cestou Lukasenka. Obratil se k narodu: -bere na sebe plnomoci predsedy Rady bezpecnosti, protoze Nazarbajev z dozivotni funkce odesel -je pripraven provest tvrda opatreni a obvinil urcite kruhy ze zahranicniho vmesovani pri destabilizaci zeme. https://www.youtube.com/watch?v=2FsSWOcivV4
Upravené 5. 1. 2022 o 15:50

Tokajev počas nepokojov nahradil Nazarbajeva na čele Bezpečnostnej rady a prisľúbil tvrdý postup
Prezident Kazachstanu obvinil "finančne motivovaných sprisahancov" z nepokojov v krajine


Prezident Kazachstanu Kassym-Žomart Tokajev nahradil vo funkcii predsedu Bezpečnostnej rady prvú hlavu republiky Nursultana Nazarbajeva. Oznámil to v stredu vo svojom druhom prejave k národu uprostred masívnych protestov.


Tokajev obvinil z nepokojov „finančne motivovaných sprisahancov“ a sľúbil, že odteraz „budú konať čo najtvrdšie“.


TASS zhromaždil to hlavné, čo sa stalo známym po apele hlavy štátu na ľudí.
Všetka moc Tokajevovi


Prvý prezident Kazachstanu Nursultan Nazarbajev odchádza z postu predsedu Bezpečnostnej rady, posledného z kľúčových postov v krajine, ktorý si udržal aj po odovzdaní vedenia vládnej strane Nur Otan (Svetlo vlasti). do Tokajeva koncom novembra 2021.


Tokajev vo svojom odvolaní dôvody tohto rozhodnutia nevysvetlil. Zatiaľ sa k tomu nevyjadril ani Nazarbajev.


V prejave k národu prezident ubezpečil, že zostane v Nur-Sultáne, „nech to bude čokoľvek“, a čoskoro príde s novými návrhmi týkajúcimi sa „politickej transformácie“ Kazachstanu.


Tokajev ešte predtým odvolal vládu a za jej dočasného predsedu vymenoval prvého podpredsedu vlády Alichana Smailova. Za protesty v krajine je zodpovedný kabinet.
Ťažká akcia


Tokajev sľúbil, že proti účastníkom nepokojov „zasiahne čo najtvrdšie“, teraz obvinil „sprisahancov, ktorí sú finančne motivovaní“.


Prezident povedal, že na bezpečnostné sily sú podnikané masívne útoky a že "davy banditov" v Alma-Ate sa vysmievajú armáde.


Tokajev sa predtým vyhol tvrdej rétorike a sľúbil, že zohľadní všetky "oprávnené požiadavky a požiadavky" demonštrantov. Na rokovaní vlády dopoludnia dal pokyn odložiť o rok protestné rozhodnutie o presune obchodu so skvapalneným plynom na elektronické burzy a platformy, ako aj zaviesť štátnu reguláciu cien palív a spoločensky významných produktov.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13358069


**Tokajev počas nepokojov nahradil Nazarbajeva na čele Bezpečnostnej rady a prisľúbil tvrdý postup** Prezident Kazachstanu obvinil "finančne motivovaných sprisahancov" z nepokojov v krajine Prezident Kazachstanu Kassym-Žomart Tokajev nahradil vo funkcii predsedu Bezpečnostnej rady prvú hlavu republiky Nursultana Nazarbajeva. Oznámil to v stredu vo svojom druhom prejave k národu uprostred masívnych protestov. Tokajev obvinil z nepokojov „finančne motivovaných sprisahancov“ a sľúbil, že odteraz „budú konať čo najtvrdšie“. TASS zhromaždil to hlavné, čo sa stalo známym po apele hlavy štátu na ľudí. Všetka moc Tokajevovi Prvý prezident Kazachstanu Nursultan Nazarbajev odchádza z postu predsedu Bezpečnostnej rady, posledného z kľúčových postov v krajine, ktorý si udržal aj po odovzdaní vedenia vládnej strane Nur Otan (Svetlo vlasti). do Tokajeva koncom novembra 2021. Tokajev vo svojom odvolaní dôvody tohto rozhodnutia nevysvetlil. Zatiaľ sa k tomu nevyjadril ani Nazarbajev. V prejave k národu prezident ubezpečil, že zostane v Nur-Sultáne, „nech to bude čokoľvek“, a čoskoro príde s novými návrhmi týkajúcimi sa „politickej transformácie“ Kazachstanu. Tokajev ešte predtým odvolal vládu a za jej dočasného predsedu vymenoval prvého podpredsedu vlády Alichana Smailova. Za protesty v krajine je zodpovedný kabinet. Ťažká akcia Tokajev sľúbil, že proti účastníkom nepokojov „zasiahne čo najtvrdšie“, teraz obvinil „sprisahancov, ktorí sú finančne motivovaní“. Prezident povedal, že na bezpečnostné sily sú podnikané masívne útoky a že "davy banditov" v Alma-Ate sa vysmievajú armáde. Tokajev sa predtým vyhol tvrdej rétorike a sľúbil, že zohľadní všetky "oprávnené požiadavky a požiadavky" demonštrantov. Na rokovaní vlády dopoludnia dal pokyn odložiť o rok protestné rozhodnutie o presune obchodu so skvapalneným plynom na elektronické burzy a platformy, ako aj zaviesť štátnu reguláciu cien palív a spoločensky významných produktov. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13358069

Demonštranti obsadili letisko v Alma . Aty
Informoval o tom portál Orda.kz na svojom kanáli Telegram s odvolaním sa na letiskovú tlačovú službu.


„Dostali sa na letisko. Podľa predbežných údajov je teraz na letisku asi 45 útočníkov. Keď vstúpili, naši zamestnanci opustili letisko, “uviedla tlačová služba.


Je spresnené, že pasažierov, ktorí boli v termináli, personál vopred evakuoval, takže v dôsledku incidentu nedošlo k žiadnym obetiam.


Tlačová služba tiež dodala, že vojaci opustili letisko neznámym smerom.
https://russian.rt.com/ussr/news/945886-protestuyuschie-zahvatili-aeroport-alma-aty


Demonštranti obsadili letisko v Alma . Aty Informoval o tom portál Orda.kz na svojom kanáli Telegram s odvolaním sa na letiskovú tlačovú službu. „Dostali sa na letisko. Podľa predbežných údajov je teraz na letisku asi 45 útočníkov. Keď vstúpili, naši zamestnanci opustili letisko, “uviedla tlačová služba. Je spresnené, že pasažierov, ktorí boli v termináli, personál vopred evakuoval, takže v dôsledku incidentu nedošlo k žiadnym obetiam. Tlačová služba tiež dodala, že vojaci opustili letisko neznámym smerom. https://russian.rt.com/ussr/news/945886-protestuyuschie-zahvatili-aeroport-alma-aty

Tři hlavní požadavky protestujících:


  1. Okamžité propuštění všech politických vězňů

  2. Úplná demise prezidenta a vlády

  3. Politické reformy:Vytvoření prozatímní vlády z renomovaných a veřejných občanů. Vystoupení ze všech aliancí s Ruskem.


Zdroj:
https://mobile.twitter.com/nexta_tv/status/1478725986971701248


http://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=15&p=226932&sid=2ee1a3193757a4c6beb1febc544d6a82#p226932

Takže myslím, že je to docela jasné odkud vítr fouká ...


Tři hlavní požadavky protestujících: 1. Okamžité propuštění všech politických vězňů 2. Úplná demise prezidenta a vlády 3. Politické reformy: Vytvoření prozatímní vlády z renomovaných a veřejných občanů. Vystoupení ze všech aliancí s Ruskem. Zdroj: https://mobile.twitter.com/nexta_tv/status/1478725986971701248 http://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=15&p=226932&sid=2ee1a3193757a4c6beb1febc544d6a82#p226932 Takže myslím, že je to docela jasné odkud vítr fouká ...
Upravené 5. 1. 2022 o 18:44

Lukasenko pohovoril s Tokajevem
Nejprve mluvil Lukasenko s Putinem a pak pohovoril s Tokajevem o svych zkusenostech z Beloruska.
https://www.youtube.com/watch?v=CCjEzYwqEpw


Udalosti v Kazachstanu
Kratce:
President Tokajev mluvil i o tom, ze jsou raneni a zabiti. Linie Tokajeva je je jako linie Lukasenka.
Do Almaty bylo zavezeno nekolik tisic mladych, cvicenych protestujicich, kteri se tam zabyvaji uchvacenim ministerstev, rezidence presidenta Kazachstanu apod.
Kazazska vlada odpojila internet v zemi, protoze bezi mnoho fejkovych zprav. V Almate jsou blokovana i telefonni spojeni.
Z meho pohledu jsou nejobjektivnejsi zpravy o deni na interfaxu a tassu.
Cely Kazachstan neni destabilizovan.
Momentalne jde zahranicnim silam o odtrzeni svazku s Ruskem, podporu kyjevskemu rezimu atd. Vsechen navod byl napsan ve meste na brehu Temze.
Jedna zajimavost. Britske koreny v Kazachstanu jsou velmi hluboke. Tony Blair byl poradce Nazarbajeva a nejen on. To vse ma vliv na Kazachstan.
Vse bude zalezet na odolnosti Tokajeva a pripravenosti specialnich slozek.
https://www.youtube.com/watch?v=VS3olEqNciQ


**Lukasenko pohovoril s Tokajevem** Nejprve mluvil Lukasenko s Putinem a pak pohovoril s Tokajevem o svych zkusenostech z Beloruska. https://www.youtube.com/watch?v=CCjEzYwqEpw **Udalosti v Kazachstanu** Kratce: President Tokajev mluvil i o tom, ze jsou raneni a zabiti. Linie Tokajeva je je jako linie Lukasenka. Do Almaty bylo zavezeno nekolik tisic mladych, cvicenych protestujicich, kteri se tam zabyvaji uchvacenim ministerstev, rezidence presidenta Kazachstanu apod. Kazazska vlada odpojila internet v zemi, protoze bezi mnoho fejkovych zprav. V Almate jsou blokovana i telefonni spojeni. Z meho pohledu jsou nejobjektivnejsi zpravy o deni na interfaxu a tassu. Cely Kazachstan neni destabilizovan. Momentalne jde zahranicnim silam o odtrzeni svazku s Ruskem, podporu kyjevskemu rezimu atd. Vsechen navod byl napsan ve meste na brehu Temze. Jedna zajimavost. Britske koreny v Kazachstanu jsou velmi hluboke. Tony Blair byl poradce Nazarbajeva a nejen on. To vse ma vliv na Kazachstan. Vse bude zalezet na odolnosti Tokajeva a pripravenosti specialnich slozek. https://www.youtube.com/watch?v=VS3olEqNciQ
Upravené 5. 1. 2022 o 19:01

@Nasredin - nedávej sem ,prosím Tě, informace ze zdroje Nexta. To je polsko-britský informační kanál, který se velmi "proslavil" při majdanu v Bělorusku.

@Nasredin - nedávej sem ,prosím Tě, informace ze zdroje Nexta. To je polsko-britský informační kanál, který se velmi "proslavil" při majdanu v Bělorusku.

@Nasredin - nedávej sem ,prosím Tě, informace ze zdroje Nexta. To je polsko-britský informační kanál, který se velmi "proslavil" při majdanu v Bělorusku.


Proboha proč ? Vždyť ten příspěvek jasně ukazuje a identifikuje ty, kteří skutečně vedou ty "spravedlivě rozhořčené protestující a nahněvané kazašské vlastence ..." - tedy MI-6 a jejich kazašské pomahače a podpindosníky ...


Nechápu ...


> @Nasredin - nedávej sem ,prosím Tě, informace ze zdroje Nexta. To je polsko-britský informační kanál, který se velmi "proslavil" při majdanu v Bělorusku. Proboha proč ? Vždyť ten příspěvek jasně ukazuje a identifikuje ty, kteří skutečně vedou ty "spravedlivě rozhořčené protestující a nahněvané kazašské vlastence ..." - tedy MI-6 a jejich kazašské pomahače a podpindosníky ... Nechápu ...
Upravené 5. 1. 2022 o 19:17

@Nasredin - už jednou jsi nechápal a dal jsi sem fikci uvedenou jako vážně míněnou zprávu. Převzal ji jistý poslanec a šířil dále jako fakt . dopadlo to naštěstí bez provalení a možné diskreditace fóra.
Pokud si přečteš celý příspěvek pozorně celý, určitě pochopíš, s jakým úmyslem Nexta pracuje. ty tři hlavní požadavky formuloval kdo ? Nexta ?
Pokud sem budeme dávat ještě Meduzu a Dožď , tak to m?ůžeme rovnou zabalit...

@Nasredin - už jednou jsi nechápal a dal jsi sem fikci uvedenou jako vážně míněnou zprávu. Převzal ji jistý poslanec a šířil dále jako fakt . dopadlo to naštěstí bez provalení a možné diskreditace fóra. Pokud si přečteš celý příspěvek pozorně celý, určitě pochopíš, s jakým úmyslem Nexta pracuje. ty tři hlavní požadavky formuloval kdo ? Nexta ? Pokud sem budeme dávat ještě Meduzu a Dožď , tak to m?ůžeme rovnou zabalit...

Sledoval jsem stream o Kazachstánu, napíši pár postřehů:


  1. Neexistuje zřejmý vůdce. Ablazov, který koordinuje protesty z Ukrajiny, či Francie, není ten, kdo vede povstání.

  2. Protest začal hned velmi tvrdě. Žádné dívky s růžemi před policií, rovnou na věc: loupit, podpalovat, násilí.

  3. Tokajev nechal nejdříve protest se rozšířit, vyhověl požadavkům protestujících a až odvolal vládu a převzal křeslo Nazarbajva, slíbil tvrdá opatření. Je podezření, že má svůj scénář a protesty mu hrají na ruku.

4.Nazarbajev se dosud nevyjádřil k národu, přestože je hodně lidí mu nakloněných. Nikdo neví, co s ním.

  1. Když sleduji stream, tak je mi divné počinání vojaků a policistů, kteří se příliš snadno vzdávají do rukou skoro neozbrojených chuligánů. Třeba ve stepi, dá se říct holýma rukama odchytli Kamaz, vytáhli z něj vojáky a odzbrojili je. Snad i svékli donaha.

  2. Organizace obrany - strategické budovy a létiště jakoby nebyly chráněny. Jak jsou zajištěny sklady se zbranemi?

  3. Protestujících není moc kolem 10 -15 tis., ale jsou dobře organizovány.


Zatím je hodně otazníků o míře zapojení do protestů místních oligarchckých a rodových klanů. Je možné, že také mají v plánu rozdělení Kazachstánu podle žuzů (velké rodové klany).


Sledoval jsem stream o Kazachstánu, napíši pár postřehů: 1. Neexistuje zřejmý vůdce. Ablazov, který koordinuje protesty z Ukrajiny, či Francie, není ten, kdo vede povstání. 2. Protest začal hned velmi tvrdě. Žádné dívky s růžemi před policií, rovnou na věc: loupit, podpalovat, násilí. 3. Tokajev nechal nejdříve protest se rozšířit, vyhověl požadavkům protestujících a až odvolal vládu a převzal křeslo Nazarbajva, slíbil tvrdá opatření. Je podezření, že má svůj scénář a protesty mu hrají na ruku. 4.Nazarbajev se dosud nevyjádřil k národu, přestože je hodně lidí mu nakloněných. Nikdo neví, co s ním. 5. Když sleduji stream, tak je mi divné počinání vojaků a policistů, kteří se příliš snadno vzdávají do rukou skoro neozbrojených chuligánů. Třeba ve stepi, dá se říct holýma rukama odchytli Kamaz, vytáhli z něj vojáky a odzbrojili je. Snad i svékli donaha. 6. Organizace obrany - strategické budovy a létiště jakoby nebyly chráněny. Jak jsou zajištěny sklady se zbranemi? 7. Protestujících není moc kolem 10 -15 tis., ale jsou dobře organizovány. Zatím je hodně otazníků o míře zapojení do protestů místních oligarchckých a rodových klanů. Je možné, že také mají v plánu rozdělení Kazachstánu podle žuzů (velké rodové klany).
Upravené 5. 1. 2022 o 20:19

Prezident Kazachstánu se obrátil na vedoucí představitele ODKB s žádostí o podporu
Prezident Kazachstánu své rozhodnutí vysvětlil tím, že v zemi působí „teroristické gangy“ vycvičené v zahraničí.


Prezident Kazachstánu Kassym-Jomart Tokajev označil výzvu partnerům v Organizaci smlouvy o kolektivní bezpečnosti za „vhodnou a včasnou“, uvádí Sputnik Kazachstán.


Po schůzce v hlavním městě země zaslal Tokajev výzvu vedoucím představitelům zemí ODKB s žádostí o podporu Kazachstánu v současné krizi. Úkolem je podle něj překonat "teroristickou hrozbu".


Tokajev řekl, že "teroristické gangy" provádějí zabavování velkých infrastrukturních zařízení . Podle něj mluvíme o „vnější agresi“, jelikož mluvíme o skupinách vycvičených v zahraničí.


Подробнее на РБК:
https://www.rbc.ru/politics/05/01/2022/61d5e5cb9a7947499455195e


Prezident Kazachstánu se obrátil na vedoucí představitele ODKB s žádostí o podporu Prezident Kazachstánu své rozhodnutí vysvětlil tím, že v zemi působí „teroristické gangy“ vycvičené v zahraničí. Prezident Kazachstánu Kassym-Jomart Tokajev označil výzvu partnerům v Organizaci smlouvy o kolektivní bezpečnosti za „vhodnou a včasnou“, uvádí Sputnik Kazachstán. Po schůzce v hlavním městě země zaslal Tokajev výzvu vedoucím představitelům zemí ODKB s žádostí o podporu Kazachstánu v současné krizi. Úkolem je podle něj překonat "teroristickou hrozbu". Tokajev řekl, že "teroristické gangy" provádějí zabavování velkých infrastrukturních zařízení . Podle něj mluvíme o „vnější agresi“, jelikož mluvíme o skupinách vycvičených v zahraničí. Подробнее на РБК: https://www.rbc.ru/politics/05/01/2022/61d5e5cb9a7947499455195e

cerstve video s titulkami od konstantina : Igor Panarin: "Situácia v Kazachstane"
https://youtu.be/goAOuvlSX1k
ospravedlnujem sa, neviem ako skracovat tie video-odkazy


cerstve video s titulkami od konstantina : Igor Panarin: "Situácia v Kazachstane" https://youtu.be/goAOuvlSX1k ospravedlnujem sa, neviem ako skracovat tie video-odkazy
Upravené 5. 1. 2022 o 21:41

Chazin o Kazachstane - Proč je budoucnost jižního Kazachstánu jiná, než severního
00: 10 kam povede Majdan v Kazachstánu
03: 50 proč Biden a Putin jednají současně
06: 20 rozdíl Majdanu v Bělorusku a Kazachstánu
09: 42 provokace s migranty na
Nový rok
15: 38 země, na jejichž úkor Britové řeší taktické úkoly
17: 44 rozdíl mezi západním a židovským globálním projektem
21: 43 proč veřejné popírání jaderného konfliktu
24: 20 aktivizace Ruska na Kubě
27: 12 proč se nepokoje netýkají Nursultanu (Astana)
31: 20 kde bude poslední hod Británie
35: 30 proč je těžké zastavit nepokoje v Kazachstánu
37: 17 má Turecko vliv na Kavkaz
https://www.youtube.com/watch?v=DDhkHfx8EtI


**Chazin o Kazachstane - Proč je budoucnost jižního Kazachstánu jiná, než severního** 00: 10 kam povede Majdan v Kazachstánu 03: 50 proč Biden a Putin jednají současně 06: 20 rozdíl Majdanu v Bělorusku a Kazachstánu 09: 42 provokace s migranty na Nový rok 15: 38 země, na jejichž úkor Britové řeší taktické úkoly 17: 44 rozdíl mezi západním a židovským globálním projektem 21: 43 proč veřejné popírání jaderného konfliktu 24: 20 aktivizace Ruska na Kubě 27: 12 proč se nepokoje netýkají Nursultanu (Astana) 31: 20 kde bude poslední hod Británie 35: 30 proč je těžké zastavit nepokoje v Kazachstánu 37: 17 má Turecko vliv na Kavkaz https://www.youtube.com/watch?v=DDhkHfx8EtI

Tokajev hovorí o teroristickej hrozbe. Žiada vojenskú alianciu bývalých sovietskych štátov o pomoc


Prezident Kazachstanu požiadal prezidentov štátov Organizácie Zmluvy o kolektívnej bezpečnosti o pomoc.


Kazašský prezident Kasym-Žomart Tokajev oznámil, že požiadal prezidentov štátov Organizácie Zmluvy o kolektívnej bezpečnosti, aby mu pomohli potlačiť nepokoje v jeho krajine.


Hovorí o "teroristickej hrozbe", informovala agentúra TASS.


​Vojenskú alianciu na čele s Ruskom tvorí niekoľko štátov niekdajšieho Sovietskeho zväzu.


https://hnonline.sk/svet/18074920-tokajev-hovori-o-teroristickej-hrozbe-ziada-vojensku-alianciu-byvalych-sovietskych-statov-o-pomoc


Doplnenie


Prezident Kazachstánu se obrátil na vedoucí představitele ODKB s žádostí o podporu
tak až teraz som si všimol, že už je tu táto správa.


Tokajev hovorí o teroristickej hrozbe. Žiada vojenskú alianciu bývalých sovietskych štátov o pomoc Prezident Kazachstanu požiadal prezidentov štátov Organizácie Zmluvy o kolektívnej bezpečnosti o pomoc. Kazašský prezident Kasym-Žomart Tokajev oznámil, že požiadal prezidentov štátov Organizácie Zmluvy o kolektívnej bezpečnosti, aby mu pomohli potlačiť nepokoje v jeho krajine. Hovorí o "teroristickej hrozbe", informovala agentúra TASS. ​Vojenskú alianciu na čele s Ruskom tvorí niekoľko štátov niekdajšieho Sovietskeho zväzu. https://hnonline.sk/svet/18074920-tokajev-hovori-o-teroristickej-hrozbe-ziada-vojensku-alianciu-byvalych-sovietskych-statov-o-pomoc Doplnenie [quote="pid:51250, uid:158"]Prezident Kazachstánu se obrátil na vedoucí představitele ODKB s žádostí o podporu[/quote] tak až teraz som si všimol, že už je tu táto správa.
Upravené 5. 1. 2022 o 21:35

Žiada vojenskú alianciu bývalých sovietskych štátov o pomoc
Niečo budú musieť urobiť, lebo RF už nesmie dovoliť, aby sa zopakoval scenár z Ukrajiny 2014.


[quote="pid:51265, uid:738"]Žiada vojenskú alianciu bývalých sovietskych štátov o pomoc[/quote]Niečo budú musieť urobiť, lebo RF už nesmie dovoliť, aby sa zopakoval scenár z Ukrajiny 2014.

Chazin o Kazachstane - Proč je budoucnost jižního Kazachstánu jiná, než severního


Chazin, samozřejmě, dává dobrý rozbor, ale jeho "empatie" mě dost irituje. "Nu zabijí (v Kazachstanu) několik Rusů, nu a co? Co se změní ve smyslu strategickém? Tím se nacionalistické elity odrovnaji úplně. A jestli budou zabíjet, tak nejspíše v jížním Kazachstánu (kde mám plno příbuzných), na severu sotva". Mluví tak lehce a s nadhledem, jako by šlo jen o dříví, židák jeden...


Putin o rozpadu SSSR mluví, jako o největší tragedií právě proto, že Rusové (a nejen) kteří se ocitli za hranicemi impéria, se stali snadným terčem pro různé nacionalisty, přikrmované západem. A Chazin..., darmo mluvit.


[quote="pid:51255, uid:68"]Chazin o Kazachstane - Proč je budoucnost jižního Kazachstánu jiná, než severního[/quote] Chazin, samozřejmě, dává dobrý rozbor, ale jeho "empatie" mě dost irituje. "Nu zabijí (v Kazachstanu) několik Rusů, nu a co? Co se změní ve smyslu strategickém? Tím se nacionalistické elity odrovnaji úplně. A jestli budou zabíjet, tak nejspíše v jížním Kazachstánu (kde mám plno příbuzných), na severu sotva". Mluví tak lehce a s nadhledem, jako by šlo jen o dříví, židák jeden... Putin o rozpadu SSSR mluví, jako o největší tragedií právě proto, že Rusové (a nejen) kteří se ocitli za hranicemi impéria, se stali snadným terčem pro různé nacionalisty, přikrmované západem. A Chazin..., darmo mluvit.

Prohlášení předsedy Rady kolektivní bezpečnosti - předsedy vlády Arménské republiky N. Pašinjana


V souvislosti s výzvou prezidenta Republiky Kazachstán Tokajeva a s ohledem na ohrožení národní bezpečnosti a suverenity Republiky Kazachstán způsobené mimo jiné vnějšími zásahy, Rada kolektivní bezpečnosti v souladu s článkem 4 Smlouvy o kolektivní bezpečnosti rozhodla o vyslání Kolektivních mírových sil ODKB do Republiky Kazachstán na omezenou dobu za účelem stabilizace a normalizace situace v této zemi.
http://kremlin.ru/events/president/news/67557


Prohlášení předsedy Rady kolektivní bezpečnosti - předsedy vlády Arménské republiky N. Pašinjana V souvislosti s výzvou prezidenta Republiky Kazachstán Tokajeva a s ohledem na ohrožení národní bezpečnosti a suverenity Republiky Kazachstán způsobené mimo jiné vnějšími zásahy, Rada kolektivní bezpečnosti v souladu s článkem 4 Smlouvy o kolektivní bezpečnosti rozhodla o vyslání Kolektivních mírových sil ODKB do Republiky Kazachstán na omezenou dobu za účelem stabilizace a normalizace situace v této zemi. http://kremlin.ru/events/president/news/67557

Prezident Kirgizska rokoval o situácii v Kazachstane s Putinom, Tokajevom a Pašinjanom
Prezident Sadyr Japarov diskutoval o súčasnej situácii v Kazachstane počas série telefonických rozhovorov s lídrami Ruska, Arménska a Kazachstanu. Príslušné informácie sú uvedené na webovej stránke kirgizského vodcu.


"Včera večer prezident Kirgizska Sadyr Japarov viedol množstvo telefonických rozhovorov s vedúcimi predstaviteľmi členských štátov ODKB," uvádza sa vo vyhlásení.


Ako bolo spresnené, Japarov rokoval o situácii v Kazachstane s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, s kazašským lídrom Kassym-Jomartom Tokajevom, ako aj s arménskym premiérom Nikolom Pašinjanom.


Strany prerokovali spoločnú pozíciu k zaisteniu bezpečnosti v súlade s Chartou ODKB o reakcii na krízové ​​situácie.


Prezident Kazachstanu už skôr uviedol, že sa obrátil na partnerov ODKB so žiadosťou o poskytnutie pomoci pri prekonávaní teroristickej hrozby. Túto výzvu označil za „vhodnú a včasnú“.


Pašinjan oznámil začiatok konzultácií s hlavami krajín ODKB o situácii v Kazachstane.


Neskôr Rada kolektívnej bezpečnosti CSTO rozhodla o vyslaní kolektívnych mierových síl do Kazachstanu na obmedzené obdobie.


https://russian.rt.com/ussr/news/946035-kirgiziya-kazahstan-obsuzhdenie


Prezident Kirgizska rokoval o situácii v Kazachstane s Putinom, Tokajevom a Pašinjanom Prezident Sadyr Japarov diskutoval o súčasnej situácii v Kazachstane počas série telefonických rozhovorov s lídrami Ruska, Arménska a Kazachstanu. Príslušné informácie sú uvedené na webovej stránke kirgizského vodcu. "Včera večer prezident Kirgizska Sadyr Japarov viedol množstvo telefonických rozhovorov s vedúcimi predstaviteľmi členských štátov ODKB," uvádza sa vo vyhlásení. Ako bolo spresnené, Japarov rokoval o situácii v Kazachstane s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, s kazašským lídrom Kassym-Jomartom Tokajevom, ako aj s arménskym premiérom Nikolom Pašinjanom. Strany prerokovali spoločnú pozíciu k zaisteniu bezpečnosti v súlade s Chartou ODKB o reakcii na krízové ​​situácie. Prezident Kazachstanu už skôr uviedol, že sa obrátil na partnerov ODKB so žiadosťou o poskytnutie pomoci pri prekonávaní teroristickej hrozby. Túto výzvu označil za „vhodnú a včasnú“. Pašinjan oznámil začiatok konzultácií s hlavami krajín ODKB o situácii v Kazachstane. Neskôr Rada kolektívnej bezpečnosti CSTO rozhodla o vyslaní kolektívnych mierových síl do Kazachstanu na obmedzené obdobie. https://russian.rt.com/ussr/news/946035-kirgiziya-kazahstan-obsuzhdenie

Neskôr Rada kolektívnej bezpečnosti CSTO rozhodla o vyslaní kolektívnych mierových síl do Kazachstanu na obmedzené obdobie.
Toto je najpodstatnejšia správa, ktorá hovorí "začíname lov na teroristov, vieme kto to sú, vieme kto ich poslal a aj mu to spočítame".
Z pohľadu KSB je táto akcia priam učebnicovým príkladom riadenia pomocou terorizmu samozrejme s určitým cieľom. Toto treba pekne obiť o hlavu všetkým majdanistom, chartistom, kľúčiarom a somárom, ktorí si ešte stále myslia, že ľud sám organizuje protesty a zosadenia vlád. Ak je majdan organizovaný terorom zo zahraničia (s použitím zbraní) s určitou silou, tak to dopadne ako u nás kauza kuciak, kedy bola povalená vláda. Tiež ukrajina je pekný príklad. Ak je protest organizovaný ľudom (bez zbraní) tak sú používané vodné delá a násilie na rozohnanie davu - tak ako to Lipštein, pardón lipšic spravil svojho času, pritom k žiadnej politickej zmene nedôjde.


Tu sa dá vidieť jedna vec.
Ak je protest organizovaný z vonku tak sa tam strieľa, niekto umrie, nabudí sa dav, začne sa teror, rabovanie atd. Napríklad u nás nežná revolúcia, kuciak revolúcia, Ukrajina, Bielorusko atď .. Protest usporadúvajú zahraničné tajné služby ako MI6, CIA atď ...
Takýto protest má len 2 riešenia –
buď vám pomôže niekto kto ma silnejšiu tajnú službu (Rusko tak pomohlo Bielorusom a zrejme aj Kazachstanu pomôže)
alebo u vás nastane vynútená zmena vo vedení štátu - tajné služby vám dosadia svoje bábky do čela štátu. (ukrajina Slovensko atd...)


Ak je však protest organizovaný ľudom, ako napríklad protesty proti kovid teroru, tak zbrane tam nie sú, sú tam maximálne nejaké potýčky s policajtkami a zvyčajne to konči tak, že je protest potlačený ťažkoodencami a vodnými delami. O politickej zmene sa ani nedá hovoriť.


[quote="pid:51300, uid:12"]Neskôr Rada kolektívnej bezpečnosti CSTO rozhodla o vyslaní kolektívnych mierových síl do Kazachstanu na obmedzené obdobie.[/quote]Toto je najpodstatnejšia správa, ktorá hovorí "začíname lov na teroristov, vieme kto to sú, vieme kto ich poslal a aj mu to spočítame". Z pohľadu KSB je táto akcia priam učebnicovým príkladom riadenia pomocou terorizmu samozrejme s určitým cieľom. Toto treba pekne obiť o hlavu všetkým majdanistom, chartistom, kľúčiarom a somárom, ktorí si ešte stále myslia, že ľud sám organizuje protesty a zosadenia vlád. Ak je majdan organizovaný terorom zo zahraničia (s použitím zbraní) s určitou silou, tak to dopadne ako u nás kauza kuciak, **kedy bola povalená vláda**. Tiež ukrajina je pekný príklad. Ak je protest organizovaný ľudom (bez zbraní) tak sú používané vodné delá a násilie na rozohnanie davu - tak ako to Lipštein, pardón lipšic spravil svojho času, pritom k žiadnej politickej zmene **nedôjde**. Tu sa dá vidieť jedna vec. Ak je protest organizovaný z vonku tak sa tam strieľa, niekto umrie, nabudí sa dav, začne sa teror, rabovanie atd. Napríklad u nás nežná revolúcia, kuciak revolúcia, Ukrajina, Bielorusko atď .. Protest usporadúvajú zahraničné tajné služby ako MI6, CIA atď ... Takýto protest má len 2 riešenia – buď vám pomôže niekto kto ma silnejšiu tajnú službu (Rusko tak pomohlo Bielorusom a zrejme aj Kazachstanu pomôže) alebo u vás nastane vynútená zmena vo vedení štátu - tajné služby vám dosadia svoje bábky do čela štátu. (ukrajina Slovensko atd...) Ak je však protest organizovaný ľudom, ako napríklad protesty proti kovid teroru, tak zbrane tam nie sú, sú tam maximálne nejaké potýčky s policajtkami a zvyčajne to konči tak, že je protest potlačený ťažkoodencami a vodnými delami. O politickej zmene sa ani nedá hovoriť.
Upravené 6. 1. 2022 o 08:51

nemcinarum doporucuji sledovat YT kanal "russische welt", ktery informuje o deni v rusku a o rusku.
vcera bloger alex zverejnil jeho nazor ke kazachstanu. rekl, ze chtel pockat par dnu, az uvidi reakci zapadnich medii.
ve svem videu rekl:
ze to, co se v kazachstanu odehrava, ma presne sablonu majdanu a i toho, co se delo v armenii nebo pred casem v belorusku
a je jasne, kdo za tim vsim stoji, takze je zbytecne jit do detailu
z hlediska geografickeho, polohy kazachstanu a geopolitickeho, geostrategickeho hlediska, take kvuli etnickemu a nabozenskemu slozeni obyvatelstva se nabizi skvela moznost pro zapadni mocnosti
alex rika, ze pokud by kazachstan explodoval, bylo by to mnohem horsi nez ukrajina nebo belorusko, protoze kazachstan je destabilizovany a velka cast zeme sousedi prave s ruskem, predpoklad etnickych konfliktu
jedinym cilem je systematicky skodit rusku
alex rika, ze se blizi termin rozhovoru bidena a putina a proto udalosti v kazachstanu maji velky vyznam, jelikoz zapadni elity vi, ze musi rusko zastavit ted, nez bude pozde a proto ti, co udalosti v kazachstanu planovali, vse uspisili, dle alexe bylo vse planovano az pote, co zemre prvni prezident kazachstanu nazarjev
alex rika, ze prakticky cely byvaly svaz sovetskych republik je zapalen a stalo se krizovou oblasti. pricemz kazachstan byl vzdy povazovan za stabilni zemi.
rika, ze duvod k nespokojenosti se najde vzdy a je momentalne prakticky po celem svete. duvod, ktery se nasel v kazachstanu je ovsem jen zaminkou. zabery ze zeme ukazuji, ze vidime jen bandity, zadne klidne demonstrace. prezident vyhlasil nouzovy stav a bezpecnostni slozky zasahuji a uz doslo i k zatykani. alex rika, ze ti, co chvali dne pred vecerem a maji pocit, ze vse dopadne dobre, ze to nebude jako na ukrajine, ale spise jako v belorusku, ze pocita s tim, ze vsichni, co se podili na randalech budou zastaveni, neutralizovani a zatceni. rika, ze pokud by to nebyl schopen udelat kazachstan, udela rusko vsechno potrebne, aby byly podniknuty opatreni, aby se toto divadlo zastavilo. nebude se opakovat rok 2013 nebo 2014. rusky potencial vyznamne vzrostl a zaroven take moznosti ruska, aby toto mohlo rusko zastavit.


https://www.youtube.com/watch?v=0yCV8Sf6gyc


nemcinarum doporucuji sledovat YT kanal "russische welt", ktery informuje o deni v rusku a o rusku. vcera bloger alex zverejnil jeho nazor ke kazachstanu. rekl, ze chtel pockat par dnu, az uvidi reakci zapadnich medii. ve svem videu rekl: ze to, co se v kazachstanu odehrava, ma presne sablonu majdanu a i toho, co se delo v armenii nebo pred casem v belorusku a je jasne, kdo za tim vsim stoji, takze je zbytecne jit do detailu z hlediska geografickeho, polohy kazachstanu a geopolitickeho, geostrategickeho hlediska, take kvuli etnickemu a nabozenskemu slozeni obyvatelstva se nabizi skvela moznost pro zapadni mocnosti alex rika, ze pokud by kazachstan explodoval, bylo by to mnohem horsi nez ukrajina nebo belorusko, protoze kazachstan je destabilizovany a velka cast zeme sousedi prave s ruskem, predpoklad etnickych konfliktu jedinym cilem je systematicky skodit rusku alex rika, ze se blizi termin rozhovoru bidena a putina a proto udalosti v kazachstanu maji velky vyznam, jelikoz zapadni elity vi, ze musi rusko zastavit ted, nez bude pozde a proto ti, co udalosti v kazachstanu planovali, vse uspisili, dle alexe bylo vse planovano az pote, co zemre prvni prezident kazachstanu nazarjev alex rika, ze prakticky cely byvaly svaz sovetskych republik je zapalen a stalo se krizovou oblasti. pricemz kazachstan byl vzdy povazovan za stabilni zemi. rika, ze duvod k nespokojenosti se najde vzdy a je momentalne prakticky po celem svete. duvod, ktery se nasel v kazachstanu je ovsem jen zaminkou. zabery ze zeme ukazuji, ze vidime jen bandity, zadne klidne demonstrace. prezident vyhlasil nouzovy stav a bezpecnostni slozky zasahuji a uz doslo i k zatykani. alex rika, ze ti, co chvali dne pred vecerem a maji pocit, ze vse dopadne dobre, ze to nebude jako na ukrajine, ale spise jako v belorusku, ze pocita s tim, ze vsichni, co se podili na randalech budou zastaveni, neutralizovani a zatceni. rika, ze pokud by to nebyl schopen udelat kazachstan, udela rusko vsechno potrebne, aby byly podniknuty opatreni, aby se toto divadlo zastavilo. nebude se opakovat rok 2013 nebo 2014. rusky potencial vyznamne vzrostl a zaroven take moznosti ruska, aby toto mohlo rusko zastavit. https://www.youtube.com/watch?v=0yCV8Sf6gyc

Situace v Kazachstánu oslabí Rusko před jednáními s USA a NATO příští týden, píše FT.


Není to o mnoho více než týden, co se zdálo, že Vladimir Putin opět zahnal Západ do kouta.


S více než 100 000 vojáky shromážděnými na ukrajinských hranicích a téměř stejně rozsáhlým seznamem bezpečnostních požadavků donutil ruský prezident Bílý dům a NATO k jednání o otázkách, které by měly být považovány za vyřešenou historii, jako je právo zemí bývalé sovětské sféry vstoupit do Severoatlantické aliance. Zdálo se, že alternativou je válka.


Lidové povstání v Kazachstánu, které nyní probíhá, však znovu ukázalo, že Putinova agrese v regionu nevychází vždy z pozice síly.


Ruská propaganda bude z náhlého vypuknutí demonstrací ve středoasijské stepi vinit zahraniční agenty. Kazašští představitelé již přivítali ozbrojenou ruskou pomoc a odvolávají se na "vměšování zvenčí". V Kremlu se však obávají pravého opaku: že kazašské protesty jsou nejnovějším znamením, že občané, kteří žili desítky let pod udupávající autokracií, nakonec už nic nevydrží.


"Rozhodně není v Putinově zájmu, aby to vybuchlo na jeho dvorku, když je uprostřed roztržky s NATO," řekl Eugene Rumer, který se v americké Národní zpravodajské radě zabýval otázkami Ruska a Eurasie.


Není náhodou, že Putin dal přednost brinkmanshipu před Ukrajinou v měsících následujících po podobném lidovém povstání v Bělorusku, kde se opoziční vůdci přiblížili svržení režimu siláka Alexandra Lukašenka poté, co poslední evropský diktátor zmanipuloval celostátní volby proti své soupeřce, politické neofyzičce Sviatlaně Cichanouské.


Běloruské protesty, stejně jako jejich kazašské protějšky, vyvolaly přízrak "barevných revolucí" z počátku roku 2000, které přiklonily Ukrajinu a Gruzii do západního tábora, kde aktivně usilovaly o členství v NATO a EU.


Kromě toho, že dal Lukašenkovi zelenou k brutálnímu potlačení pokojných demonstrací, vystupňoval Putin svou kampaň potlačování na domácí půdě a těsně před koncem roku zrušil nejvýznamnější ruskou skupinu na ochranu občanských práv Memorial.


Situace v Kazachstánu oslabí Rusko před jednáními s USA a NATO příští týden, píše FT. Není to o mnoho více než týden, co se zdálo, že Vladimir Putin opět zahnal Západ do kouta. S více než 100 000 vojáky shromážděnými na ukrajinských hranicích a téměř stejně rozsáhlým seznamem bezpečnostních požadavků donutil ruský prezident Bílý dům a NATO k jednání o otázkách, které by měly být považovány za vyřešenou historii, jako je právo zemí bývalé sovětské sféry vstoupit do Severoatlantické aliance. Zdálo se, že alternativou je válka. Lidové povstání v Kazachstánu, které nyní probíhá, však znovu ukázalo, že Putinova agrese v regionu nevychází vždy z pozice síly. Ruská propaganda bude z náhlého vypuknutí demonstrací ve středoasijské stepi vinit zahraniční agenty. Kazašští představitelé již přivítali ozbrojenou ruskou pomoc a odvolávají se na "vměšování zvenčí". V Kremlu se však obávají pravého opaku: že kazašské protesty jsou nejnovějším znamením, že občané, kteří žili desítky let pod udupávající autokracií, nakonec už nic nevydrží. "Rozhodně není v Putinově zájmu, aby to vybuchlo na jeho dvorku, když je uprostřed roztržky s NATO," řekl Eugene Rumer, který se v americké Národní zpravodajské radě zabýval otázkami Ruska a Eurasie. Není náhodou, že Putin dal přednost brinkmanshipu před Ukrajinou v měsících následujících po podobném lidovém povstání v Bělorusku, kde se opoziční vůdci přiblížili svržení režimu siláka Alexandra Lukašenka poté, co poslední evropský diktátor zmanipuloval celostátní volby proti své soupeřce, politické neofyzičce Sviatlaně Cichanouské. Běloruské protesty, stejně jako jejich kazašské protějšky, vyvolaly přízrak "barevných revolucí" z počátku roku 2000, které přiklonily Ukrajinu a Gruzii do západního tábora, kde aktivně usilovaly o členství v NATO a EU. Kromě toho, že dal Lukašenkovi zelenou k brutálnímu potlačení pokojných demonstrací, vystupňoval Putin svou kampaň potlačování na domácí půdě a těsně před koncem roku zrušil nejvýznamnější ruskou skupinu na ochranu občanských práv Memorial.
Upravené 6. 1. 2022 o 08:30

Lidové povstání v Kazachstánu, které nyní probíhá, však znovu ukázalo, že Putinova agrese v regionu nevychází vždy z pozice síly.
Celý ten skopírovaný príspevok od @Dynamo je prinajmenšom mimo reality. Treba k takýmto príspevkom aj uviesť presný zdroj. Píše sa tam FT ale to je málo. Isto to bude nejaký propagandistický plátok. Príspevok dosť skresľuje reálny stav vecí.

[quote="pid:51304, uid:307"]Lidové povstání v Kazachstánu, které nyní probíhá, však znovu ukázalo, že Putinova agrese v regionu nevychází vždy z pozice síly.[/quote] Celý ten skopírovaný príspevok od @Dynamo je prinajmenšom mimo reality. Treba k takýmto príspevkom aj uviesť presný zdroj. Píše sa tam FT ale to je málo. Isto to bude nejaký propagandistický plátok. Príspevok dosť skresľuje reálny stav vecí.

Celý ten skopírovaný príspevok od @Dynamo je prinajmenšom mimo reality. Treba k takýmto príspevkom aj uviesť presný zdroj. Píše sa tam FT ale to je málo. Isto to bude nejaký propagandistický plátok. Príspevok dosť skresľuje reálny stav vecí.

Peter Spiegel, šéfredaktor Financial Times pro USA.


https://www.ft.com/content/aab644cd-f8e9-4351-9147-c699eae1e896


Dodám, že se jedná o informační válku, vytvořit obrázek v médiích před schůzkami Rusko USA a Rusko NATO.
Ja je vidět na českém mainstreamu, již se tak děje.


[quote="pid:51305, uid:106"]Celý ten skopírovaný príspevok od @Dynamo je prinajmenšom mimo reality. Treba k takýmto príspevkom aj uviesť presný zdroj. Píše sa tam FT ale to je málo. Isto to bude nejaký propagandistický plátok. Príspevok dosť skresľuje reálny stav vecí.[/quote] Peter Spiegel, šéfredaktor Financial Times pro USA. https://www.ft.com/content/aab644cd-f8e9-4351-9147-c699eae1e896 Dodám, že se jedná o informační válku, vytvořit obrázek v médiích před schůzkami Rusko USA a Rusko NATO. Ja je vidět na českém mainstreamu, již se tak děje.
Upravené 6. 1. 2022 o 08:54

Jen malý střípek do mozaiky - Pjakin uvádí Financial Times jako jedno z médií globálních elit (čili na konceptuální úrovni). Ještě tam řadí New York Times a Suddeutsche Zeitung.


Jen malý střípek do mozaiky - Pjakin uvádí Financial Times jako jedno z médií globálních elit (čili na konceptuální úrovni). Ještě tam řadí New York Times a Suddeutsche Zeitung.

Píše sa tam FT ale to je málo

@Ferry FT je obecně používaná zkratka pro The Financial Times, což je globalistické periodikum č. 1, pravidelně ohlašující z hlediska globalistů žádoucí směr vývoje a udávající tón v šíření "žádoucích" postojů ostatními takto zaměřenými médii. Jeho sledování je pro pochopení, kam a odkud vane vítr, neobyčejně užitečné. Drtivá většina obsahu je placená a běžný čtenář se k němu nedostane, je tedy velmi přínosné, když se zde objeví obsah klíčového článku.

Doplněno: omlouvám se, zjišťuji, že Joe mě předběhl, ale už to zde nechám.


[quote="pid:51305, uid:106"]Píše sa tam FT ale to je málo[/quote] @Ferry FT je obecně používaná zkratka pro The Financial Times, což je globalistické periodikum č. 1, pravidelně ohlašující z hlediska globalistů žádoucí směr vývoje a udávající tón v šíření "žádoucích" postojů ostatními takto zaměřenými médii. Jeho sledování je pro pochopení, kam a odkud vane vítr, neobyčejně užitečné. Drtivá většina obsahu je placená a běžný čtenář se k němu nedostane, je tedy velmi přínosné, když se zde objeví obsah klíčového článku. Doplněno: omlouvám se, zjišťuji, že Joe mě předběhl, ale už to zde nechám.
Upravené 6. 1. 2022 o 09:38

A Chazin..., darmo mluvit

Chazina jsem vzdycky brala s rezervou. On je pres ty baky nebo take baksy smile Davam sem ruzna stanoviska, at si kazdy udela obrazek ....


[quote="pid:51289, uid:158"]A Chazin..., darmo mluvit[/quote] Chazina jsem vzdycky brala s rezervou. On je pres ty baky nebo take baksy ;) Davam sem ruzna stanoviska, at si kazdy udela obrazek ....
Upravené 6. 1. 2022 o 10:09
  • závýjanie západných hyén , len lahodí uchu ruského medveda , ktorý naberá na sile a pomaly po zime len vylieza z brlohu .

61d6ad56b576b


- závýjanie západných hyén , len lahodí uchu ruského medveda , ktorý naberá na sile a pomaly po zime len vylieza z brlohu . ![61d6ad56b576b](serve/attachment&path=61d6ad56b576b)
Upravené 6. 1. 2022 o 09:50

globalistické periodikum č. 1,


Globalistické periodikum č. 1 je podle mě NYT, určitě z hlediska nízkofrekvenčních procesů.
Financial Times je více "akčnější". Důležité médium je i AP (zdarma).


[quote="pid:51314, uid:810"]globalistické periodikum č. 1,[/quote] Globalistické periodikum č. 1 je podle mě NYT, určitě z hlediska nízkofrekvenčních procesů. Financial Times je více "akčnější". Důležité médium je i AP (zdarma).

NYT, určitě z hlediska nízkofrekvenčních procesů.

Souhlasím, takhle je to přesné.
Ještě dodávám, že sama považuji za užitečné taky sledování NI (The National Interest), který dobře ilustruje, kudy to tlačí Henry K. především pokud jde o jeho celoživotní dílo (nedopustit sblížení mezi Ruskem a Čínou).


[quote="pid:51319, uid:307"]NYT, určitě z hlediska nízkofrekvenčních procesů.[/quote] Souhlasím, takhle je to přesné. Ještě dodávám, že sama považuji za užitečné taky sledování NI (The National Interest), který dobře ilustruje, kudy to tlačí Henry K. především pokud jde o jeho celoživotní dílo (nedopustit sblížení mezi Ruskem a Čínou).
Upravené 6. 1. 2022 o 10:09

"V souvislosti s výzvou prezidenta Republiky Kazachstán K.-Ž.K. Tokajeva a s ohledem na ohrožení národní bezpečnosti a suverenity Republiky Kazachstán způsobené mimo jiné vnějšími zásahy, Kolektiv CSTO Rada bezpečnosti v souladu s článkem 4 Smlouvy o kolektivní bezpečnosti rozhodla o vyslání Kolektivních mírových sil ODKB do Republiky Kazachstán na omezenou dobu za účelem stabilizace a normalizace situace v této zemi."


Первоисточник публикации: https://politikus.ru/events/139722-odkb-prinyala-reshenie-napravit-mirotvorcev-v-kazahstan.html
Politikus.ru


Rusko vyslalo do Kazachstánu výsadkáře
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/rusko-vyslalo-do-kazachstanu-vysadkare-40383092#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=TvyOgxRQurl-202201060844&dop_id=40383092&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Věřím, že to jsou ti "přívětiví lidé", kteří se tak osvědčili před časem na Krymu...


**"V souvislosti s výzvou prezidenta Republiky Kazachstán K.-Ž.K. Tokajeva a s ohledem na ohrožení národní bezpečnosti a suverenity Republiky Kazachstán způsobené mimo jiné vnějšími zásahy, Kolektiv CSTO Rada bezpečnosti v souladu s článkem 4 Smlouvy o kolektivní bezpečnosti rozhodla o vyslání Kolektivních mírových sil ODKB do Republiky Kazachstán na omezenou dobu za účelem stabilizace a normalizace situace v této zemi."** Первоисточник публикации: https://politikus.ru/events/139722-odkb-prinyala-reshenie-napravit-mirotvorcev-v-kazahstan.html Politikus.ru **Rusko vyslalo do Kazachstánu výsadkáře** https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/rusko-vyslalo-do-kazachstanu-vysadkare-40383092#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=TvyOgxRQurl-202201060844&dop_id=40383092&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz **Věřím, že to jsou ti "přívětiví lidé", kteří se tak osvědčili před časem na Krymu...**
Upravené 6. 1. 2022 o 10:03

Kazachstan - klasická pasca alá Afganistan na Rusko. Vzhľadom na špecifikum Kazachstanu to Rusko nemôže nechať len tak, no pasci sa vyhlo skrze prezidentovej žiadosti o pomoc sily ODKB a nie priamo o pomoc RF. Kladný ohlas Arménska a Kirgizska akcii predpvšetkým síl RF (už sú tam výsadkári) dáva mediálne a medzinárodné politické krytie. O tom boli decembrové rokovania predstaviteľov Kazachstanu v Kremli. Cca pár dní až týždňov a Kazachstan bude nielen stabilizovaný, ale aj očistený od vonkajších aj domácich agentov a teroristov a dôjde k podobným procesom vo vzájomných vzťahoch ako s Bieloruskom.


Kazachstan - klasická pasca alá Afganistan na Rusko. Vzhľadom na špecifikum Kazachstanu to Rusko nemôže nechať len tak, no pasci sa vyhlo skrze prezidentovej žiadosti o pomoc sily ODKB a nie priamo o pomoc RF. Kladný ohlas Arménska a Kirgizska akcii predpvšetkým síl RF (už sú tam výsadkári) dáva mediálne a medzinárodné politické krytie. O tom boli decembrové rokovania predstaviteľov Kazachstanu v Kremli. Cca pár dní až týždňov a Kazachstan bude nielen stabilizovaný, ale aj očistený od vonkajších aj domácich agentov a teroristov a dôjde k podobným procesom vo vzájomných vzťahoch ako s Bieloruskom.

Tokajev prikazal
Tokajev dnes pozadal vladu, silove struktury, navest poradek na uzemi Kazachstanu. Ma 10 pozadavku, davam jen tri hlavni, vsechny jsou na strance presidenta Kazachstanu:
-zalozeni zvláštní skupiny pro zjisteni pricin probihajicich udalosti a privedeni viniku k zodpovednosti
-zvyseni bojove pohotovosti armady, specsluzeb
-materialni pomoc rodinam zemrelych policistu i vojaku (vcera zahynulo 8 policistu a dva prislusnici vysadkaru Kazachstanu pri osvobozovani letiste).
Tokajev ucinkuje smele a gramotne.
Obratme pozornost na hlavni organizatory udalosti. Hlavnim mistem byla Almata a odehral se pokus o statni prevrat barevne revoluce, videli jsme cervene cepice, obleky (proc to stale opakuji je nepochopitelne), opakoval se kyjevsky scenar a spojeni s Kyjevem je prime, protoze hlavni vudce nepokoju zije trvale v Londyne, momentalne se nachazi v Kyjeve, nekolikrat vystoupil v ukrajinske televizi a sam ucinkoval na kyjevskem majdanu. Jmenuje se Mamaj?
Hovori se o vmesovani ze zahranici, je to specoperace Ser-Chana a stopy jsou zretelne. Mezinarodni letiste v Almate se stalo cilem letadly navazenych cvicenych lidi, napr. z Kyjeva a jinych, aby provedli barevnou revoluci v Kazachstanu, ale nevyslo to!
Situace v Kazachstanu se jiz zklidnuje, vlada projevila tvrdost, president Tokajev vzal na sebe plnou zodpovednost. Rozhodnym se projevil i A. Lukasenko, rekl bych i vice ....
Podle meho uhlu pohledu uz se konal zlom v Kazachstanu.
https://www.youtube.com/watch?v=88Lf_1BJSM8


**Tokajev prikazal** Tokajev dnes pozadal vladu, silove struktury, navest poradek na uzemi Kazachstanu. Ma 10 pozadavku, davam jen tri hlavni, vsechny jsou na strance presidenta Kazachstanu: -zalozeni zvláštní skupiny pro zjisteni pricin probihajicich udalosti a privedeni viniku k zodpovednosti -zvyseni bojove pohotovosti armady, specsluzeb -materialni pomoc rodinam zemrelych policistu i vojaku (vcera zahynulo 8 policistu a dva prislusnici vysadkaru Kazachstanu pri osvobozovani letiste). Tokajev ucinkuje smele a gramotne. Obratme pozornost na hlavni organizatory udalosti. Hlavnim mistem byla Almata a odehral se pokus o statni prevrat barevne revoluce, videli jsme cervene cepice, obleky (proc to stale opakuji je nepochopitelne), opakoval se kyjevsky scenar a spojeni s Kyjevem je prime, protoze hlavni vudce nepokoju zije trvale v Londyne, momentalne se nachazi v Kyjeve, nekolikrat vystoupil v ukrajinske televizi a sam ucinkoval na kyjevskem majdanu. Jmenuje se Mamaj? Hovori se o vmesovani ze zahranici, je to specoperace Ser-Chana a stopy jsou zretelne. Mezinarodni letiste v Almate se stalo cilem letadly navazenych cvicenych lidi, napr. z Kyjeva a jinych, aby provedli barevnou revoluci v Kazachstanu, **ale nevyslo to!** Situace v Kazachstanu se jiz zklidnuje, vlada projevila tvrdost, president Tokajev vzal na sebe plnou zodpovednost. Rozhodnym se projevil i A. Lukasenko, rekl bych i vice .... Podle meho uhlu pohledu uz se konal zlom v Kazachstanu. https://www.youtube.com/watch?v=88Lf_1BJSM8

Rozhodnym se projevil i A. Lukasenko
Oba dva prezidenti Lukašenko i Tokajev zakusili pokus o státní převrat ve své zemi. Myslím si, že získané zkušenosti budou přirozeně posilovat vzájemné vztahy.


[quote="pid:51335, uid:68"]Rozhodnym se projevil i A. Lukasenko[/quote]Oba dva prezidenti Lukašenko i Tokajev zakusili pokus o státní převrat ve své zemi. Myslím si, že získané zkušenosti budou přirozeně posilovat vzájemné vztahy.

Len! Ruskí výsadkári vzlietli – vstup vojsk sa začal na legálnom základe! -. dobré video


https://www.youtube.com/watch?v=ICDF-hQdFHY


Len! Ruskí výsadkári vzlietli – vstup vojsk sa začal na legálnom základe! -. dobré video https://www.youtube.com/watch?v=ICDF-hQdFHY
Upravené 6. 1. 2022 o 11:40

Neoznačené automobily rozváží zbraně a střelivo protestujícím "hodným, láskyplným a demokratickým" kazašským teroristům, kteří odřezávají hlavy jen těm špatným lidem ...


https://mobile.twitter.com/AlertChannel/status/1478827672339894273


https://t.me/milinfolive/74148

P.S.
Tak jako v Sýrii ...


Neoznačené automobily rozváží zbraně a střelivo protestujícím "hodným, láskyplným a demokratickým" kazašským teroristům, kteří odřezávají hlavy jen těm špatným lidem ... https://mobile.twitter.com/AlertChannel/status/1478827672339894273 https://t.me/milinfolive/74148 P.S. Tak jako v Sýrii ...

Začal jednotek přesun CSTO do Kazachstánu
https://colonelcassad.livejournal.com/7352625.html


"V den výročí útoku na Kapitol začaly jednotky CSTO vstupovat do Kazachstánu.


Podle organizace proces již probíhá a na území Kazachstánu již operují jednotky členských států organizace. Přesun potřebných jednotek provádí Rusko (výsadkové jednotky jsou v předvoji), dále Bělorusko, Arménie, Tádžikistán a Kyrgyzstán. Role jednotek CSTO bude podpůrná – do potlačování opozice ve městech se zapojí samotní Kazaši.


Pro CSTO jde o první plnohodnotnou akci, která bude nakonec považována za jakýsi test konzistence celého bloku. A především schopnost zajistit kolektivní bezpečnost pro jednoho ze svých členů.
Jde tedy kromě ryze lokálních kazašských problémů i o jakousi zkoušku CSTO v bojových podmínkách.


V Alma-Atě ráno probíhala částečná "úklidová" akce, ale o úplné kontrole situace je podle prohlášení Ministerstva vnitra Kazachstánu příliš brzy hovořit, při neúspěšném pokusu o noční útok na budovu ministerstva vnitra v Alma-Atě bylo několik desítek útočníků zabito střelbou. Celkový počet včera zabitých v Alma-Atě může být v takovém případě velmi významný."


Začal jednotek přesun CSTO do Kazachstánu https://colonelcassad.livejournal.com/7352625.html "V den výročí útoku na Kapitol začaly jednotky CSTO vstupovat do Kazachstánu. Podle organizace proces již probíhá a na území Kazachstánu již operují jednotky členských států organizace. Přesun potřebných jednotek provádí Rusko (výsadkové jednotky jsou v předvoji), dále Bělorusko, Arménie, Tádžikistán a Kyrgyzstán. Role jednotek CSTO bude podpůrná – do potlačování opozice ve městech se zapojí samotní Kazaši. Pro CSTO jde o první plnohodnotnou akci, která bude nakonec považována za jakýsi test konzistence celého bloku. A především schopnost zajistit kolektivní bezpečnost pro jednoho ze svých členů. Jde tedy kromě ryze lokálních kazašských problémů i o jakousi zkoušku CSTO v bojových podmínkách. V Alma-Atě ráno probíhala částečná "úklidová" akce, ale o úplné kontrole situace je podle prohlášení Ministerstva vnitra Kazachstánu příliš brzy hovořit, při neúspěšném pokusu o noční útok na budovu ministerstva vnitra v Alma-Atě bylo několik desítek útočníků zabito střelbou. Celkový počet včera zabitých v Alma-Atě může být v takovém případě velmi významný."
Upravené 6. 1. 2022 o 11:58

Uvědomuje si Londýn , že si řeže větev pod sebou samým ? Jejich možnosti něco někde zapálit , klesají s každým dalším rozfoukáním plamínků . Působí jako plakát kde se píše - Jediné co Vás obyvatele ruského prostoru může ochránit před agresí západu , je spojit se do velkého jednotného bloku .


Uvědomuje si Londýn , že si řeže větev pod sebou samým ? Jejich možnosti něco někde zapálit , klesají s každým dalším rozfoukáním plamínků . Působí jako plakát kde se píše - Jediné co Vás obyvatele ruského prostoru může ochránit před agresí západu , je spojit se do velkého jednotného bloku .

Jurij Podoljaka do toho vnáša aj vnútropolitický pohľad v Kazachstane
https://www.youtube.com/watch?v=nH7JdWAkHm0


a to odstránenie klanu Nazarbajeva od moci ..klanom súčasného prezidenta Tokareva..
stiahol armádu z Alma Aty..nechal lúpiť v meste..a potom ich poslal a zavádza nové poriadky..tentokrát už pod novým velením..


Jurij Podoljaka do toho vnáša aj vnútropolitický pohľad v Kazachstane https://www.youtube.com/watch?v=nH7JdWAkHm0 a to odstránenie klanu Nazarbajeva od moci ..klanom súčasného prezidenta Tokareva.. stiahol armádu z Alma Aty..nechal lúpiť v meste..a potom ich poslal a zavádza nové poriadky..tentokrát už pod novým velením..

Uzbecký novinář a politolog potvrzuje moji domněnku v osobní zainteresovanosti Tokajeva na procesech v Kazachstánu.
https://www.youtube.com/watch?v=j46Y6AqerDQ


Tím nemám na mysli, že nepokoje způsobil on sám. Ale jeho následné reakce bezprostředně po nastartování nepokojů mluví o tom, že Tokajev je výužil ke konsolidaci moci ve svých rukou a odstavení Nazarbajeva na vedlejší kolej.
Problém je v tom, že v Kazachstánu je společnost rozdělená na tři velké rodové klany - Starší žus, kam patří Nazarbajev a Tokajev (spíše sever), Střední žus (centrální oblasti)a Mladší žus (jih), kde má velký vliv Turecko.
Nazarbajev přišel k moci, jako mladý vůdce na vlně nepokojů v Alma-Atě v době Gorbačeva (1986-1989 - První tajemník Ústředního výboru Komunistické strany Kazachstánu . Nahradil DA Kunaeva . Jmenování vůdce z Moskvy, který nebyl spojen s republikou a neznal kazašský jazyk, vyvolalo masové protesty mladých lidí - prosincové události v Alma-Atě , které byly tvrdě potlačeny vnitřními jednotkami (99 studentů bylo odsouzeno pod trestní věci, 2 byly zastřeleny, více než 900 bylo postaveno do správní odpovědnosti).


Poté začal konsolidovat řízení na základě svého, Staršího žusu.
Klíčová ministerstva a finanční toky byly přerozděleny mezu představiteli jeho žusu, což vyvolávalo nespokojenost mezu jinými rodovými klany.


Když Nazarbajev po dlouhé době předal kosmeticky moc Tokajevovi, který se stal prezidentem a sám stál se "otcem národa" a předsedou Rady bezpečnosti, v Kazachstánu fakticky vzníklo dvojvládí, i když hlavní moc ve státě pořad byla v rukou Staršího žusu.
Nicméně, i v tom Starším žusu vzniklo pnutí, což vyvolalo v jiných žusech naději na možnost získat svůj podíl na moci.


Tokajev, jak se jeví, má sám zájem o odstavení Nazarbajeva a jeho rodu, ne žusu ( je to složité) od moci. Tj. nechce, aby postupně Nazarbajev předal moc buď svému synovci nebo dceří. Proto se rozhodl, že část plnomoci raději předá jiným žusům a přitom fakticky zůstane hlavní osobou v Kazachstánu - prezidentem.


Z toho vyplývají jeho kroky, následně po vypuknutí protestů, na kterých kromě zahraniční účasti, mají svůj podíl i jiné žusy.


Ty nepochopitelné z našeho pohledu kroky, jako okamžitý souhlas s požadavky protestujících a odvoláání celé vlády (Starší žus), pomalé reakce při potlačení nepokojů a následně vyhlašení stanného práva, a žádost o pomoc ODKB, svědčí o probíhajících vnítřních "rozborkach" mezi kazašskými klany.
Třeba taková věc, jako přechod části policistů a vojáků na stranu protestujících, se nemá vnímat, jako sympatie armády a policie s protestanty. Spíše je to projevem nerozhodnosti klanů, na kterou stranu se přidat, ve smyslu, aby získaly podíl na moci.
Zdá se, že okamžitým rozhodnutím odstavení vlády, Tokajev přislíbil jiným žusům, že se s ními rozdělí o moc ve státě.
Proto, v některých regionech protestující odvolávají svoji účast s tím, že požadavky už byly splněny a jde se domů.
V ulicích zůstavají hlavně lidé, napojené na západní agentury (většinou dovezené) a samozřejmě, pitomci, kterých je v každém státě dost.


Jestli se žusy mezu sebou dohodnou na podílu na moci, kazašký proces povede k začištění cizích agentůr a jejích žoldnéřů.


Uzbecký novinář a politolog potvrzuje moji domněnku v osobní zainteresovanosti Tokajeva na procesech v Kazachstánu. https://www.youtube.com/watch?v=j46Y6AqerDQ Tím nemám na mysli, že nepokoje způsobil on sám. Ale jeho následné reakce bezprostředně po nastartování nepokojů mluví o tom, že Tokajev je výužil ke konsolidaci moci ve svých rukou a odstavení Nazarbajeva na vedlejší kolej. Problém je v tom, že v Kazachstánu je společnost rozdělená na tři velké rodové klany - Starší žus, kam patří Nazarbajev a Tokajev (spíše sever), Střední žus (centrální oblasti)a Mladší žus (jih), kde má velký vliv Turecko. Nazarbajev přišel k moci, jako mladý vůdce na vlně nepokojů v Alma-Atě v době Gorbačeva (1986-1989 - První tajemník Ústředního výboru Komunistické strany Kazachstánu . Nahradil DA Kunaeva . Jmenování vůdce z Moskvy, který nebyl spojen s republikou a neznal kazašský jazyk, vyvolalo masové protesty mladých lidí - prosincové události v Alma-Atě , které byly tvrdě potlačeny vnitřními jednotkami (99 studentů bylo odsouzeno pod trestní věci, 2 byly zastřeleny, více než 900 bylo postaveno do správní odpovědnosti). Poté začal konsolidovat řízení na základě svého, Staršího žusu. Klíčová ministerstva a finanční toky byly přerozděleny mezu představiteli jeho žusu, což vyvolávalo nespokojenost mezu jinými rodovými klany. Když Nazarbajev po dlouhé době předal kosmeticky moc Tokajevovi, který se stal prezidentem a sám stál se "otcem národa" a předsedou Rady bezpečnosti, v Kazachstánu fakticky vzníklo dvojvládí, i když hlavní moc ve státě pořad byla v rukou Staršího žusu. Nicméně, i v tom Starším žusu vzniklo pnutí, což vyvolalo v jiných žusech naději na možnost získat svůj podíl na moci. Tokajev, jak se jeví, má sám zájem o odstavení Nazarbajeva a jeho rodu, ne žusu ( je to složité) od moci. Tj. nechce, aby postupně Nazarbajev předal moc buď svému synovci nebo dceří. Proto se rozhodl, že část plnomoci raději předá jiným žusům a přitom fakticky zůstane hlavní osobou v Kazachstánu - prezidentem. Z toho vyplývají jeho kroky, následně po vypuknutí protestů, na kterých kromě zahraniční účasti, mají svůj podíl i jiné žusy. Ty nepochopitelné z našeho pohledu kroky, jako okamžitý souhlas s požadavky protestujících a odvoláání celé vlády (Starší žus), pomalé reakce při potlačení nepokojů a následně vyhlašení stanného práva, a žádost o pomoc ODKB, svědčí o probíhajících vnítřních "rozborkach" mezi kazašskými klany. Třeba taková věc, jako přechod části policistů a vojáků na stranu protestujících, se nemá vnímat, jako sympatie armády a policie s protestanty. Spíše je to projevem nerozhodnosti klanů, na kterou stranu se přidat, ve smyslu, aby získaly podíl na moci. Zdá se, že okamžitým rozhodnutím odstavení vlády, Tokajev přislíbil jiným žusům, že se s ními rozdělí o moc ve státě. Proto, v některých regionech protestující odvolávají svoji účast s tím, že požadavky už byly splněny a jde se domů. V ulicích zůstavají hlavně lidé, napojené na západní agentury (většinou dovezené) a samozřejmě, pitomci, kterých je v každém státě dost. Jestli se žusy mezu sebou dohodnou na podílu na moci, kazašký proces povede k začištění cizích agentůr a jejích žoldnéřů.

Panarin - Shrnuti udalosti - Ser-Chanovy usi v Kazachstanu (rusky)
Zajimave veci - cela priprava majdanu byla profesionalum znama, takze na ni byli pripraveni atd.
Mozna bude preklad, jestli uz ho neudelal Konstantin nebo nekdo jiny.
https://www.youtube.com/watch?v=tZ_JCydGBps


**Panarin - Shrnuti udalosti - Ser-Chanovy usi v Kazachstanu** (rusky) Zajimave veci - cela priprava majdanu byla profesionalum znama, takze na ni byli pripraveni atd. Mozna bude preklad, jestli uz ho neudelal Konstantin nebo nekdo jiny. https://www.youtube.com/watch?v=tZ_JCydGBps

pre mna je skor nepochopitelne, ze takto si predstavuje Britania, ze Rusi budu ochotni sa s nimi bavit? A ak ich odstavia od ruskych a cinskych penazi, na zaklade coho bude schopna sa ekonomicky udrzat nad vodou (to uz nehovorim o Chazanovych valutovych zonach)?


pre mna je skor nepochopitelne, ze takto si predstavuje Britania, ze Rusi budu ochotni sa s nimi bavit? A ak ich odstavia od ruskych a cinskych penazi, na zaklade coho bude schopna sa ekonomicky udrzat nad vodou (to uz nehovorim o Chazanovych valutovych zonach)?

A ak ich odstavia od ruskych a cinskych penazi, na zaklade coho bude schopna sa ekonomicky udrzat nad vodou (to uz nehovorim o Chazanovych valutovych zonach)?
Anglosaská mafie spolu s Kazachstánem končí svou hru prostřednictvím projektu Djokovič, který má problémy v Austrálii. Takže dva projekty zároveň nejsou náhodné, konec anglosaské nadvlády je tady. S tímto pokusem o barevnou revoluci o Djokovičově problému jasně svědčí i odepisování mafie Covid a Anglie, která je jedním z hlavních konstruktérů projektu Covid pro politické zájmy v Evropě. Střelili se do nohy, jsou to blbcy a idioti.


[quote="pid:51398, uid:187"]A ak ich odstavia od ruskych a cinskych penazi, na zaklade coho bude schopna sa ekonomicky udrzat nad vodou (to uz nehovorim o Chazanovych valutovych zonach)?[/quote]Anglosaská mafie spolu s Kazachstánem končí svou hru prostřednictvím projektu Djokovič, který má problémy v Austrálii. Takže dva projekty zároveň nejsou náhodné, konec anglosaské nadvlády je tady. S tímto pokusem o barevnou revoluci o Djokovičově problému jasně svědčí i odepisování mafie Covid a Anglie, která je jedním z hlavních konstruktérů projektu Covid pro politické zájmy v Evropě. Střelili se do nohy, jsou to blbcy a idioti.
Upravené 6. 1. 2022 o 15:04

Co se to děje, Milan se porouchal? Já s ním souhlasím...


Co se to děje, Milan se porouchal? Já s ním souhlasím...

Co se to děje, Milan se porouchal? Já s ním souhlasím...
O problému v Kazachstánu jsem měl před Vánoci informaci, že by mohl být problém, s touto informací za mnou přišel kolega ze Srbska, se kterým jsem spolupracoval. Řekl mi, ať o tom moc nepíšu, protože ty informace by z určitých důvodů neměly vycházet a teď už chápu proč. Když se o tom všem dozvěděli, nechali je to celé spustit, aby viděli, kdo je hlavním aktérem v Kazachstánu, kdo jsou ostatními aktéry toho projektu barevné revoluce.


[quote="pid:51408, uid:678"]Co se to děje, Milan se porouchal? Já s ním souhlasím...[/quote]O problému v Kazachstánu jsem měl před Vánoci informaci, že by mohl být problém, s touto informací za mnou přišel kolega ze Srbska, se kterým jsem spolupracoval. Řekl mi, ať o tom moc nepíšu, protože ty informace by z určitých důvodů neměly vycházet a teď už chápu proč. Když se o tom všem dozvěděli, nechali je to celé spustit, aby viděli, kdo je hlavním aktérem v Kazachstánu, kdo jsou ostatními aktéry toho projektu barevné revoluce.

Co se to děje, Milan se porouchal? Já s ním souhlasím...
Před odjezdem do Austrálie byl Djokovič u prezidenta Vučiče, kde byli jednotlivci ze zpravodajské služby. Před odletem zaznělo na letišti slovo: udělejte vše, jak jsme se dohodli. Takže do toho všeho šel Djokovič vědomě, aby ukázal světu, sportu a všem ostatním, kdo za projektem Covid stojí... A cílem je odepsat projekt Covid prostřednictvím sportu a zítra jsou pravoslavné Vánoce, které jsou pro Djokoviče velmi důležité a jsem si jistý, že od Djokoviče bude spousta informací, o kterých nemáme ani tušení.


[quote="pid:51408, uid:678"]Co se to děje, Milan se porouchal? Já s ním souhlasím...[/quote]Před odjezdem do Austrálie byl Djokovič u prezidenta Vučiče, kde byli jednotlivci ze zpravodajské služby. Před odletem zaznělo na letišti slovo: udělejte vše, jak jsme se dohodli. Takže do toho všeho šel Djokovič vědomě, aby ukázal světu, sportu a všem ostatním, kdo za projektem Covid stojí... A cílem je odepsat projekt Covid prostřednictvím sportu a zítra jsou pravoslavné Vánoce, které jsou pro Djokoviče velmi důležité a jsem si jistý, že od Djokoviče bude spousta informací, o kterých nemáme ani tušení.

Бои в центре Алма-Аты: перестрелки продолжались всю ночь - Россия 24**


https://www.youtube.com/watch?v=hn3OaAbrESM



Зачистка площади Республики в Алма-Ате Сегодня, 15:19 •


Первоисточник публикации: https://politikus.ru/video/139739-zachistka-ploschadi-respubliki-v-alma-ate.html
Politikus.ru

Российские военные отправились в Казахстан

https://politikus.ru/v-rossii/139737-rossiyskie-voennye-otpravilis-v-kazahstan.html


Z diskuze na internetu:
"Velmi vhodný důvod k posílení ruské přítomnosti v Kazachstánu a vybudování druhého „ešelonu“ na ochranu jižních hranic Ruska. Na jihu Tádžikistánu je vojenská základna, nyní je možné vytvořit základny na jihu Kazachstánu. Koneckonců, Afghánec je poblíž a je tam Tálibán....Velmi účinná doktrína Ruska – porazit nepřítele ve vzdálených přístupech a nedovolit mu dosáhnout jeho hranic.


**Бои в центре Алма-Аты: перестрелки продолжались всю ночь - Россия 24****** https://www.youtube.com/watch?v=hn3OaAbrESM ** Зачистка площади Республики в Алма-Ате Сегодня, 15:19 •** Первоисточник публикации: https://politikus.ru/video/139739-zachistka-ploschadi-respubliki-v-alma-ate.html Politikus.ru ** Российские военные отправились в Казахстан** https://politikus.ru/v-rossii/139737-rossiyskie-voennye-otpravilis-v-kazahstan.html **Z diskuze na internetu: "Velmi vhodný důvod k posílení ruské přítomnosti v Kazachstánu a vybudování druhého „ešelonu“ na ochranu jižních hranic Ruska. Na jihu Tádžikistánu je vojenská základna, nyní je možné vytvořit základny na jihu Kazachstánu. Koneckonců, Afghánec je poblíž a je tam Tálibán....Velmi účinná doktrína Ruska – porazit nepřítele ve vzdálených přístupech a nedovolit mu dosáhnout jeho hranic. **
Upravené 6. 1. 2022 o 15:54

Čína sa vyjadrila k situácii v Kazachstane


Hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Wenbin volá vnútorné záležitosti Kazachstanu


Hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Wang Wenbin uviedol, že Čína považuje to, čo sa deje v Kazachstane, za vnútornú záležitosť krajiny. O jeho slovách informovala agentúra RIA Novosti.


"Sme presvedčení, že úrady dokážu problém náležite vyriešiť," komentoval situáciu v Kazachstane diplomat a poznamenal, že Peking dúfa v skorú stabilizáciu situácie v krajine a obnovenie verejného poriadku.


Wenbin sa zároveň nevyjadril k téme vyslania mierového kontingentu Organizácie zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (ODKB) do Kazachstanu.


Vo štvrtok 6. januára vyšlo najavo, že Rusko začalo s presunom svojej časti mierových síl do Kazachstanu.


Predtým sa prezident krajiny Kassym-Jomart Tokajev obrátil so žiadosťou o pomoc na ODKB kvôli nepokojom, ktoré v krajine vypukli a ktoré boli spôsobené zvýšením cien pohonných hmôt - plyn začal stáť 120 tenge namiesto 60 za liter ( cena sa zvýšila z 10 na 20 rubľov). Pripravenosť poskytnúť podporu vyjadril šéf kirgizskej vlády Akylbek Žaparov.
https://lenta.ru/news/2022/01/06/komment_knr/


Čína sa vyjadrila k situácii v Kazachstane Hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Wenbin volá vnútorné záležitosti Kazachstanu Hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Wang Wenbin uviedol, že Čína považuje to, čo sa deje v Kazachstane, za vnútornú záležitosť krajiny. O jeho slovách informovala agentúra RIA Novosti. "Sme presvedčení, že úrady dokážu problém náležite vyriešiť," komentoval situáciu v Kazachstane diplomat a poznamenal, že Peking dúfa v skorú stabilizáciu situácie v krajine a obnovenie verejného poriadku. Wenbin sa zároveň nevyjadril k téme vyslania mierového kontingentu Organizácie zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (ODKB) do Kazachstanu. Vo štvrtok 6. januára vyšlo najavo, že Rusko začalo s presunom svojej časti mierových síl do Kazachstanu. Predtým sa prezident krajiny Kassym-Jomart Tokajev obrátil so žiadosťou o pomoc na ODKB kvôli nepokojom, ktoré v krajine vypukli a ktoré boli spôsobené zvýšením cien pohonných hmôt - plyn začal stáť 120 tenge namiesto 60 za liter ( cena sa zvýšila z 10 na 20 rubľov). Pripravenosť poskytnúť podporu vyjadril šéf kirgizskej vlády Akylbek Žaparov. https://lenta.ru/news/2022/01/06/komment_knr/

V Alma-Ate bezpečnostné zložky oslobodili centrálne námestie a prezidentskú rezidenciu


Očití svedkovia uvádzajú zranených a zabitých
Armáda vo štvrtok úplne vyčistila Námestie republiky v Almaty. Ako informoval korešpondent agentúry TASS z miesta činu, mnohí z podnecovateľov nepokojov utiekli krátko po tom, ako zazneli prvé výstrely.


Očití svedkovia hlásia zranených a zabitých, no oficiálne potvrdenie informácií o mŕtvych neexistuje.


Podľa televízneho kanála Khabar-24 bol od teroristov oslobodený aj Akimat (správa mesta) a rezidencia hlavy štátu.


Na námestí zostáva veľké množstvo vojenského personálu a techniky, poznamenáva spravodajca TASS.


Na mesto sa zniesla hustá hmla. Z námestia sa ozývajú zriedkavé výstrely. V okolitých uliciach je stále malý počet podnecovateľov nepokojov. Ak sa dostanú príliš blízko k námestiu, armáda spustí paľbu.


Vo štvrtok večer veliteľský úrad Alma-Aty oznámil, že orgány činné v trestnom konaní začali v meste špeciálnu protiteroristickú operáciu.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13366077


**V Alma-Ate bezpečnostné zložky oslobodili centrálne námestie a prezidentskú rezidenciu ** Očití svedkovia uvádzajú zranených a zabitých Armáda vo štvrtok úplne vyčistila Námestie republiky v Almaty. Ako informoval korešpondent agentúry TASS z miesta činu, mnohí z podnecovateľov nepokojov utiekli krátko po tom, ako zazneli prvé výstrely. Očití svedkovia hlásia zranených a zabitých, no oficiálne potvrdenie informácií o mŕtvych neexistuje. Podľa televízneho kanála Khabar-24 bol od teroristov oslobodený aj Akimat (správa mesta) a rezidencia hlavy štátu. Na námestí zostáva veľké množstvo vojenského personálu a techniky, poznamenáva spravodajca TASS. Na mesto sa zniesla hustá hmla. Z námestia sa ozývajú zriedkavé výstrely. V okolitých uliciach je stále malý počet podnecovateľov nepokojov. Ak sa dostanú príliš blízko k námestiu, armáda spustí paľbu. Vo štvrtok večer veliteľský úrad Alma-Aty oznámil, že orgány činné v trestnom konaní začali v meste špeciálnu protiteroristickú operáciu. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13366077

Lukašenko vysvetlil, prečo nie je možné „rozdať Kazachstan“ (VIDEO)


Bieloruský prezident Alexander Lukašenko povedal, že Kazachstan by nemali dostať demonštranti, pretože by to bol taký dar ako Ukrajina pre Ameriku a NATO.


„Dobre chápeme, že Kazachstan nemožno rozdať. Bude to taký darček ... no ako Ukrajina pre Ameriku, NATO. Takže je to tam. Preto chcem, aby ste správne pochopili, prečo bolo prijaté rozhodnutie priviesť mierové sily z Bieloruska, “povedal Lukašenko.


https://rusvesna.su/news/1641487508


Kazachstan: Menovaný počet zabitých bezpečnostných predstaviteľov, ministerstvo vnútra hrozí zničením banditov

Počet zabitých bezpečnostných predstaviteľov počas nepokojov v Kazachstane sa zvýšil na 18.


Informuje o tom Ministerstvo vnútra SR.


„Zabil 18 dôstojníkov mocenských štruktúr. Zranených bolo 748 zamestnancov orgánov pre vnútorné záležitosti a vojenského personálu Národnej gardy, “uvádza sa v správe.


Rezort tiež varoval, že tí účastníci nepokojov, ktorí odmietnu zložiť zbrane, budú zničení.


Zdroj: https://rusvesna.su/news/1641486005


Bieloruská armáda odišla do Kazachstanu (VIDEO)


Bieloruský minister obrany Viktor Khrenin v oficiálnom vyhlásení uviedol, že bieloruské mierové jednotky sú vysielané do Kazachstanu ako súčasť pomoci ODKB tejto krajine:


„V súlade s rozhodnutím Rady kolektívnej bezpečnosti ODKB o plnení medzinárodných a spojeneckých záväzkov Bieloruská republika vysiela bieloruský vojenský kontingent podieľať sa na riešení krízovej situácie na území Kazašskej republiky, ktorá môže viesť k porušeniu ústavného poriadku, strata suverenity a nezávislosti.


Jednotka prešla celým rozsahom výcviku a je pripravená plniť takéto úlohy. Je obsadený len zmluvným vojenským personálom.


Táto jednotka dnes v noci vykonala pochod na letisko Machulišči, kde bola naložená do lietadiel Ruskej federácie. Momentálne sa presúvame na miesto realizácie úlohy.


Zdroj: https://rusvesna.su/news/1641484662


Lukašenko vysvetlil, prečo nie je možné „rozdať Kazachstan“ (VIDEO) Bieloruský prezident Alexander Lukašenko povedal, že Kazachstan by nemali dostať demonštranti, pretože by to bol taký dar ako Ukrajina pre Ameriku a NATO. „Dobre chápeme, že Kazachstan nemožno rozdať. Bude to taký darček ... no ako Ukrajina pre Ameriku, NATO. Takže je to tam. Preto chcem, aby ste správne pochopili, prečo bolo prijaté rozhodnutie priviesť mierové sily z Bieloruska, “povedal Lukašenko. https://rusvesna.su/news/1641487508 **Kazachstan: Menovaný počet zabitých bezpečnostných predstaviteľov, ministerstvo vnútra hrozí zničením banditov ** Počet zabitých bezpečnostných predstaviteľov počas nepokojov v Kazachstane sa zvýšil na 18. Informuje o tom Ministerstvo vnútra SR. „Zabil 18 dôstojníkov mocenských štruktúr. Zranených bolo 748 zamestnancov orgánov pre vnútorné záležitosti a vojenského personálu Národnej gardy, “uvádza sa v správe. Rezort tiež varoval, že tí účastníci nepokojov, ktorí odmietnu zložiť zbrane, budú zničení. Zdroj: https://rusvesna.su/news/1641486005 **Bieloruská armáda odišla do Kazachstanu (VIDEO)** Bieloruský minister obrany Viktor Khrenin v oficiálnom vyhlásení uviedol, že bieloruské mierové jednotky sú vysielané do Kazachstanu ako súčasť pomoci ODKB tejto krajine: „V súlade s rozhodnutím Rady kolektívnej bezpečnosti ODKB o plnení medzinárodných a spojeneckých záväzkov Bieloruská republika vysiela bieloruský vojenský kontingent podieľať sa na riešení krízovej situácie na území Kazašskej republiky, ktorá môže viesť k porušeniu ústavného poriadku, strata suverenity a nezávislosti. Jednotka prešla celým rozsahom výcviku a je pripravená plniť takéto úlohy. Je obsadený len zmluvným vojenským personálom. Táto jednotka dnes v noci vykonala pochod na letisko Machulišči, kde bola naložená do lietadiel Ruskej federácie. Momentálne sa presúvame na miesto realizácie úlohy. Zdroj: https://rusvesna.su/news/1641484662

Vyjádření Ministerstva zahraničních věcí Ruské federace k vyslání jednotek CSTO do Kazachstánu
Dne 6. ledna 2022


Rada kolektivní bezpečnosti CSTO, v níž jsou zastoupeni hlavy států a předsedové vlád členských států Organizace, v souvislosti s výzvou prezidenta Republiky Kazachstán K.-Ž.K. Tokajeva rozhodla vyslat na omezenou dobu Kolektivní mírové síly CSTO do republiky Kazachstán s cílem stabilizovat a normalizovat situaci v této zemi.
Rozhodnutí bylo učiněno v souladu s článkem 4 Smlouvy o kolektivní bezpečnosti z 15. května 1992, který stanoví, že v případě agrese (ozbrojeného útoku ohrožujícího bezpečnost, stabilitu, územní celistvost a suverenitu) proti kterémukoli z účastnických států budou všechny ostatní účastnické státy na jeho žádost mu neprodleně poskytnou potřebnou podporu a pomoc, včetně vojenské pomoci. Ruská federace, která znovu potvrdila své dodržování spojeneckých závazků v rámci ODKB, podpořila přijetí naléhavých opatření v souvislosti s rychlou degradací vnitropolitické situace a nárůstem násilí v Kazachstánu.


Nedávné události ve spřátelené zemi vnímáme jako pokus, inspirovaný zvenčí, podkopat bezpečnost a integritu státu silou, za použití vycvičených a organizovaných ozbrojených formací. Ruská federace bude pokračovat v úzkých konzultacích s kazašskou stranou a dalšími spojenci v CSTO s cílem analyzovat a v případě potřeby vyvinout další účinné kroky, především k usnadnění vedení protiteroristické operace ze strany donucovacích orgánů Kazachstánu, zajistit bezpečnost všech civilistů této země bez výjimky, jakož i životně důležitá zařízení kritické infrastruktury, jejich odblokování a navrácení pod kontrolu kazašských úřadů. Máme zájem na brzké obnově normálního života v republice.


Zdroj: https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1793215/


Původní zdroj publikace: https://politikus.ru/v-rossii/139741-zayavlenie-mid-rf-o-vvode-voysk-odkb-v-kazahstan.html
Politikus.ru


Příspěvek v diskuzi:
Nejkurióznější je, že ruské jednotky jsou soustředěny výhradně v hlavním městě Kazachstánu (dříve Tselinograd), tzn. na severu země, kde nebyly pozorovány žádné nepokoje. Myslím, že se to neděje jen tak. V případě negativního vývoje událostí v republice naše vedení s největší pravděpodobností plánuje odříznout severní Kazachstán spolu s tamním ruským obyvatelstvem od zbytku regionů této země. Vedle hlavního města Kazachstánu je navíc ruské město s více než milionem obyvatel Novosibirsk (třetí nejlidnatější v zemi). Pro zabezpečení ruských hranic je nutné vytvořit nárazníkovou zónu...


**Vyjádření Ministerstva zahraničních věcí Ruské federace k vyslání jednotek CSTO do Kazachstánu** Dne 6. ledna 2022 Rada kolektivní bezpečnosti CSTO, v níž jsou zastoupeni hlavy států a předsedové vlád členských států Organizace, v souvislosti s výzvou prezidenta Republiky Kazachstán K.-Ž.K. Tokajeva rozhodla vyslat na omezenou dobu Kolektivní mírové síly CSTO do republiky Kazachstán s cílem stabilizovat a normalizovat situaci v této zemi. Rozhodnutí bylo učiněno v souladu s článkem 4 Smlouvy o kolektivní bezpečnosti z 15. května 1992, který stanoví, že v případě agrese (ozbrojeného útoku ohrožujícího bezpečnost, stabilitu, územní celistvost a suverenitu) proti kterémukoli z účastnických států budou všechny ostatní účastnické státy na jeho žádost mu neprodleně poskytnou potřebnou podporu a pomoc, včetně vojenské pomoci. Ruská federace, která znovu potvrdila své dodržování spojeneckých závazků v rámci ODKB, podpořila přijetí naléhavých opatření v souvislosti s rychlou degradací vnitropolitické situace a nárůstem násilí v Kazachstánu. Nedávné události ve spřátelené zemi vnímáme jako pokus, inspirovaný zvenčí, podkopat bezpečnost a integritu státu silou, za použití vycvičených a organizovaných ozbrojených formací. Ruská federace bude pokračovat v úzkých konzultacích s kazašskou stranou a dalšími spojenci v CSTO s cílem analyzovat a v případě potřeby vyvinout další účinné kroky, především k usnadnění vedení protiteroristické operace ze strany donucovacích orgánů Kazachstánu, zajistit bezpečnost všech civilistů této země bez výjimky, jakož i životně důležitá zařízení kritické infrastruktury, jejich odblokování a navrácení pod kontrolu kazašských úřadů. Máme zájem na brzké obnově normálního života v republice. Zdroj: https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1793215/ Původní zdroj publikace: https://politikus.ru/v-rossii/139741-zayavlenie-mid-rf-o-vvode-voysk-odkb-v-kazahstan.html Politikus.ru Příspěvek v diskuzi: Nejkurióznější je, že ruské jednotky jsou soustředěny výhradně v hlavním městě Kazachstánu (dříve Tselinograd), tzn. na severu země, kde nebyly pozorovány žádné nepokoje. Myslím, že se to neděje jen tak. V případě negativního vývoje událostí v republice naše vedení s největší pravděpodobností plánuje odříznout severní Kazachstán spolu s tamním ruským obyvatelstvem od zbytku regionů této země. Vedle hlavního města Kazachstánu je navíc ruské město s více než milionem obyvatel Novosibirsk (třetí nejlidnatější v zemi). Pro zabezpečení ruských hranic je nutné vytvořit nárazníkovou zónu...
Upravené 6. 1. 2022 o 18:19

Panarin - Zpravy z Alma-Aty
Dnes byla Alma-Ata poslednim bodem srazek mezi extremisty a vladnimi slozkami, pred 5 minutami prisla zprava, ze Centralni namesti je plne osvobozena od extremistu a take byla osvobozena residence presidenta Kazachstanu v Alma-Ate a ktera byla zabrana a drzena dva dny.
Ministerstvo vnitra Kazachstanu informuje o zabiti 18ti spolupracovniku, pred tim bylo v Alma-Ate hlaseno 13, a take informuji o tom, ze 3 z nich byly urezany hlavy, to je prace IGILu.
Situace v Kazachstanu je uz vice stabilnejsi. Ochranci prava vzali situaci pod svoji kontrolu. Zadrzeno bylo vice jak 2 000 ucastniku nepokoju.
https://www.youtu.be/Uy-ZSgrp034


Panarin - **Zpravy z Alma-Aty** Dnes byla Alma-Ata poslednim bodem srazek mezi extremisty a vladnimi slozkami, pred 5 minutami prisla zprava, ze Centralni namesti je plne osvobozena od extremistu a take byla osvobozena residence presidenta Kazachstanu v Alma-Ate a ktera byla zabrana a drzena dva dny. Ministerstvo vnitra Kazachstanu informuje o zabiti 18ti spolupracovniku, pred tim bylo v Alma-Ate hlaseno 13, a take informuji o tom, ze 3 z nich byly urezany hlavy, to je prace IGILu. Situace v Kazachstanu je uz vice stabilnejsi. Ochranci prava vzali situaci pod svoji kontrolu. Zadrzeno bylo vice jak 2 000 ucastniku nepokoju. https://www.youtu.be/Uy-ZSgrp034

Kudla do zad snaze Ruska o uklidnění situace v Kazachstánu od Margarity Simoňjan z RT


https://twitter.com/M_Simonyan/status/1478813205933789186?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1478813207816978444%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.seznamzpravy.cz%2Fclanek%2Fzahranicni-pri-nepokojich-v-kazachstanu-prislo-o-zivot-12-policistu-a-desitky-civilistu-184934

Začínají se vybarvovat, ty "Elity a vlastenci" ...


Kudla do zad snaze Ruska o uklidnění situace v Kazachstánu od Margarity Simoňjan z RT https://twitter.com/M_Simonyan/status/1478813205933789186?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1478813207816978444%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.seznamzpravy.cz%2Fclanek%2Fzahranicni-pri-nepokojich-v-kazachstanu-prislo-o-zivot-12-policistu-a-desitky-civilistu-184934 Začínají se vybarvovat, ty "Elity a vlastenci" ...
123
23.47k
196
52
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept