Zahraničná politika
Lídři zemí jaderné pětky vystoupili s prohlášením o světové bezpečnosti

Vedoucí představitelé Čínské lidové republiky, Ruska, Velké Británie, Spojených států amerických a Francie vydali prohlášení o předcházení jaderné válce a předcházení válce mezi zeměmi vlastnícími jaderné zbraně. Příslušný dokument byl zveřejněn na webu Kremlu.
„Prohlašujeme, že v jaderné válce nemohou být žádní vítězové a nikdy by neměla být rozpoutána. Vzhledem k tomu, že použití jaderných zbraní by mělo dalekosáhlé důsledky, znovu potvrzujeme, že jaderné zbraně - dokud budou existovat - musí sloužit k obraně, k odvrácení agrese a předcházení válce. Věříme, že dalšímu šíření těchto zbraní by mělo být zabráněno,“ píše se v textu.
Jaderné mocnosti navíc znovu potvrdily důležitost dodržování dvoustranných a mnohostranných dohod o nešíření, odzbrojení a kontrole, včetně Smlouvy o nešíření jaderných zbraní.


Tiskový mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov Sputniku řekl, že summit lídrů zemí „jaderné pětky“ je po jejich společném prohlášení nezbytný. Uspořádat setkání vedoucích představitelů zemí - stálých členů Rady bezpečnosti OSN (Rusko, USA, Čína, Francie, Velká Británie) již dříve navrhl ruský prezident Vladimir Putin. Všechny země vyjádřily svou připravenost se takového setkání zúčastnit.


Jak poznamenala mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová, tento dokument byl připraven z iniciativy Moskvy a za aktivní účasti jejích zástupců.
Prohlášení mělo být zveřejněno u příležitosti zahájení 10. Konference o posouzení platnosti smlouvy o nešíření jaderných zbraní, která měla být zahájena v New Yorku dne 4. ledna, ale kvůli zhoršující se epidemiologické situaci ve Spojených státech byla odložena. Jaderné mocnosti se zároveň rozhodly zveřejnění neodkládat.
https://cz.sputniknews.com/20220103/lidri-zemi-jaderne-petky-vystoupili-s-prohlasenim-o-svetove-bezpecnosti-17077208.html


Ruská federace již dříve navrhla Spojeným státům , aby nerozmisťovaly jaderné zbraně mimo území státu. Návrh smlouvy navíc obsahuje návrh nerozmisťovat pozemní rakety středního a kratšího doletu mimo národní území Ruska a Spojených států, jakož i v těch oblastech těchto území, odkud bude možné zasáhnout cíle na území státu obou stran.
https://yandex.ru/turbo/tvzvezda.ru/s/news/2022131612-J7f8D.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews%2Fstory%2FLidery_RF_KNR_SSHA_Britanii_i_Francii_prinyali_sovmestnoe_zayavlenie_protiv_yadernoj_vojny--5563ba48f2e9848894a09e14537672a7


Myslím, že je nakročeno správným směrem.


Vedoucí představitelé Čínské lidové republiky, Ruska, Velké Británie, Spojených států amerických a Francie vydali prohlášení o předcházení jaderné válce a předcházení válce mezi zeměmi vlastnícími jaderné zbraně. Příslušný dokument byl zveřejněn na webu Kremlu. „Prohlašujeme, že v jaderné válce nemohou být žádní vítězové a nikdy by neměla být rozpoutána. Vzhledem k tomu, že použití jaderných zbraní by mělo dalekosáhlé důsledky, znovu potvrzujeme, že jaderné zbraně - dokud budou existovat - musí sloužit k obraně, k odvrácení agrese a předcházení válce. Věříme, že dalšímu šíření těchto zbraní by mělo být zabráněno,“ píše se v textu. Jaderné mocnosti navíc znovu potvrdily důležitost dodržování dvoustranných a mnohostranných dohod o nešíření, odzbrojení a kontrole, včetně Smlouvy o nešíření jaderných zbraní. Tiskový mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov Sputniku řekl, že summit lídrů zemí „jaderné pětky“ je po jejich společném prohlášení nezbytný. Uspořádat setkání vedoucích představitelů zemí - stálých členů Rady bezpečnosti OSN (Rusko, USA, Čína, Francie, Velká Británie) již dříve navrhl ruský prezident Vladimir Putin. Všechny země vyjádřily svou připravenost se takového setkání zúčastnit. Jak poznamenala mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová, tento dokument byl připraven z iniciativy Moskvy a za aktivní účasti jejích zástupců. Prohlášení mělo být zveřejněno u příležitosti zahájení 10. Konference o posouzení platnosti smlouvy o nešíření jaderných zbraní, která měla být zahájena v New Yorku dne 4. ledna, ale kvůli zhoršující se epidemiologické situaci ve Spojených státech byla odložena. Jaderné mocnosti se zároveň rozhodly zveřejnění neodkládat. https://cz.sputniknews.com/20220103/lidri-zemi-jaderne-petky-vystoupili-s-prohlasenim-o-svetove-bezpecnosti-17077208.html Ruská federace již dříve navrhla Spojeným státům , aby nerozmisťovaly jaderné zbraně mimo území státu. Návrh smlouvy navíc obsahuje návrh nerozmisťovat pozemní rakety středního a kratšího doletu mimo národní území Ruska a Spojených států, jakož i v těch oblastech těchto území, odkud bude možné zasáhnout cíle na území státu obou stran. https://yandex.ru/turbo/tvzvezda.ru/s/news/2022131612-J7f8D.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews%2Fstory%2FLidery_RF_KNR_SSHA_Britanii_i_Francii_prinyali_sovmestnoe_zayavlenie_protiv_yadernoj_vojny--5563ba48f2e9848894a09e14537672a7 Myslím, že je nakročeno správným směrem.

Dám tu video Tarana z 26.12. (už ho skôr dala Berenika, ale bez titulkov) z titulkami, čo súvisí s uvedenými prehláseniami.
http://leva-net.webnode.cz/products/znovuzrozeni-velkeho-ruska-jako-centra-svetoveho-rizeni/


Dám tu video Tarana z 26.12. (už ho skôr dala Berenika, ale bez titulkov) z titulkami, čo súvisí s uvedenými prehláseniami. http://leva-net.webnode.cz/products/znovuzrozeni-velkeho-ruska-jako-centra-svetoveho-rizeni/
Upravené 3. 1. 2022 o 17:14

Nejak mi tam chybi treba Pakistan, Indie, Izrael a mozna dalsi ...


Nejak mi tam chybi treba Pakistan, Indie, Izrael a mozna dalsi ...

Zakharova: z iniciatívy Ruska bolo pripravené spoločné vyhlásenie jadrovej „päťky“.


Rusko očakáva po schválení dokumentu zníženie úrovne medzinárodného napätia, uviedol oficiálny predstaviteľ ruského ministerstva zahraničia


Spoločné vyhlásenie piatich jadrových mocností – Ruskej federácie, Číny, Veľkej Británie, USA a Francúzska – o predchádzaní jadrovej vojne a predchádzaní pretekom v zbrojení bolo pripravené z iniciatívy Ruska. Uvádza sa to v komentári zverejnenom v pondelok oficiálnou zástupkyňou ruského ministerstva zahraničia Mariou Zacharovovou.


"Tento dokument bol pripravený z našej iniciatívy a za najaktívnejšej účasti ruských predstaviteľov. Verejnosti mal byť zverejnený v súvislosti so začiatkom X. hodnotiacej konferencie o nešírení jadrových zbraní. Otvárať sa malo v r. New York 4. januára, ale bolo odložené z - pre zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu v USA Napriek tomu, vzhľadom na dôležitosť a sebestačnosť tohto spoločného vyhlásenia, sa jadrové veľmoci rozhodli neodložiť jeho zverejnenie,“ uviedol diplomat.


Webová stránka Kremľa v pondelok zverejnila spoločné vyhlásenie lídrov Ruska, Veľkej Británie, Číny, Spojených štátov a Francúzska „o predchádzaní jadrovej vojne a predchádzaní pretekom v zbrojení“. Ministerstvo zahraničných vecí podľa Zacharovej víta prijatie tohto dokumentu. Zdôraznila, že Moskva je pevne presvedčená, že v jadrovej vojne nemôžu byť víťazi a nikdy by sa nemala rozpútať. „Dôsledne presadzujeme myšlienku potvrdenia tohto princípu všetkými štátmi jadrovej päťky,“ dodal diplomat.


Ako zdôraznila Zakharová, vyhlásenie lídrov piatich jadrových krajín dopĺňa a rozvíja bilaterálne vyhlásenia, ktoré boli predtým prijaté na najvyššej úrovni so Spojenými štátmi a Čínou. "Vyhlásenie odzrkadľuje myšlienku neprípustnosti akejkoľvek vojny medzi jadrovými štátmi, či už jadrovej alebo s použitím konvenčných zbraní, čo je pre nás dôležité. Tiež opätovne potvrdzuje záväzky, ktoré predtým prijali krajiny päťky, že nebudú zameriavať jadrové zbrane," dodal. zbraní na seba alebo na tretie krajiny,“ upozornil diplomat.


Taktiež vyhlásenie v multilaterálnom formáte potvrdilo princíp vedenia dialógu medzi krajinami „päťky“ na základe vzájomného rešpektu a uznávania vzájomných záujmov a obáv v oblasti bezpečnosti, oficiálny predstaviteľ ruskej diplomatickej služba povedala.


„Dúfame, že v súčasných zložitých podmienkach medzinárodnej bezpečnosti schválenie takéhoto politického vyhlásenia lídrami jadrových veľmocí pomôže znížiť úroveň medzinárodného napätia a obmedziť preteky v zbrojení, pomôže vybudovať dôveru a vytvorí základy pre budúcnosť. kontrolu nad útočnými a obrannými zbraňami v ich prepojení, ako aj opatrenia na zníženie rizík, “- zdôraznila v komentári Zakharová.
https://tass.ru/politika/13349317


Zakharova: z iniciatívy Ruska bolo pripravené spoločné vyhlásenie jadrovej „päťky“. Rusko očakáva po schválení dokumentu zníženie úrovne medzinárodného napätia, uviedol oficiálny predstaviteľ ruského ministerstva zahraničia Spoločné vyhlásenie piatich jadrových mocností – Ruskej federácie, Číny, Veľkej Británie, USA a Francúzska – o predchádzaní jadrovej vojne a predchádzaní pretekom v zbrojení bolo pripravené z iniciatívy Ruska. Uvádza sa to v komentári zverejnenom v pondelok oficiálnou zástupkyňou ruského ministerstva zahraničia Mariou Zacharovovou. "Tento dokument bol pripravený z našej iniciatívy a za najaktívnejšej účasti ruských predstaviteľov. Verejnosti mal byť zverejnený v súvislosti so začiatkom X. hodnotiacej konferencie o nešírení jadrových zbraní. Otvárať sa malo v r. New York 4. januára, ale bolo odložené z - pre zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu v USA Napriek tomu, vzhľadom na dôležitosť a sebestačnosť tohto spoločného vyhlásenia, sa jadrové veľmoci rozhodli neodložiť jeho zverejnenie,“ uviedol diplomat. Webová stránka Kremľa v pondelok zverejnila spoločné vyhlásenie lídrov Ruska, Veľkej Británie, Číny, Spojených štátov a Francúzska „o predchádzaní jadrovej vojne a predchádzaní pretekom v zbrojení“. Ministerstvo zahraničných vecí podľa Zacharovej víta prijatie tohto dokumentu. Zdôraznila, že Moskva je pevne presvedčená, že v jadrovej vojne nemôžu byť víťazi a nikdy by sa nemala rozpútať. „Dôsledne presadzujeme myšlienku potvrdenia tohto princípu všetkými štátmi jadrovej päťky,“ dodal diplomat. Ako zdôraznila Zakharová, vyhlásenie lídrov piatich jadrových krajín dopĺňa a rozvíja bilaterálne vyhlásenia, ktoré boli predtým prijaté na najvyššej úrovni so Spojenými štátmi a Čínou. "Vyhlásenie odzrkadľuje myšlienku neprípustnosti akejkoľvek vojny medzi jadrovými štátmi, či už jadrovej alebo s použitím konvenčných zbraní, čo je pre nás dôležité. Tiež opätovne potvrdzuje záväzky, ktoré predtým prijali krajiny päťky, že nebudú zameriavať jadrové zbrane," dodal. zbraní na seba alebo na tretie krajiny,“ upozornil diplomat. Taktiež vyhlásenie v multilaterálnom formáte potvrdilo princíp vedenia dialógu medzi krajinami „päťky“ na základe vzájomného rešpektu a uznávania vzájomných záujmov a obáv v oblasti bezpečnosti, oficiálny predstaviteľ ruskej diplomatickej služba povedala. „Dúfame, že v súčasných zložitých podmienkach medzinárodnej bezpečnosti schválenie takéhoto politického vyhlásenia lídrami jadrových veľmocí pomôže znížiť úroveň medzinárodného napätia a obmedziť preteky v zbrojení, pomôže vybudovať dôveru a vytvorí základy pre budúcnosť. kontrolu nad útočnými a obrannými zbraňami v ich prepojení, ako aj opatrenia na zníženie rizík, “- zdôraznila v komentári Zakharová. https://tass.ru/politika/13349317

Bereniko, nechci být hnidopich, ale nepoangličťuj příjmení Marie Zacharové. Kole mi to oči. Když to opravíš, svůj příspěvek smažu. Dík.


Bereniko, nechci být hnidopich, ale nepoangličťuj příjmení Marie Zacharové. Kole mi to oči. Když to opravíš, svůj příspěvek smažu. Dík.

Bereniko, nechci být hnidopich, ale nepoangličťuj příjmení Marie Zacharové. Kole mi to oči. Když to opravíš, svůj příspěvek smažu. Dík.


To není zlý úmysl, ale strojový překlad.


[quote="pid:50964, uid:312"]Bereniko, nechci být hnidopich, ale nepoangličťuj příjmení Marie Zacharové. Kole mi to oči. Když to opravíš, svůj příspěvek smažu. Dík.[/quote] To není zlý úmysl, ale strojový překlad.

Bereniko, nechci být hnidopich, ale nepoangličťuj příjmení Marie Zacharové.


V slovenčine je to Mária Zacharovová, nie Zacharová a už vôbec nie Zakharova. Inak súhlasím, Berenika je v tomto unikát.


To není zlý úmysl, ale strojový překlad.


Keby menej "spamovala" a viac si dala záležať na jednotlivých komentároch, nemusela by prispievať k hyzdeniu nášho krásneho jazyka. Nepotrebujem Bereniku na to, aby som si nechal preložiť článok cez internetový prekladač. Keď chce byť užitočná, nech je užitočná poriadne. Nie iba napoly.


[quote="pid:50964, uid:312"]Bereniko, nechci být hnidopich, ale nepoangličťuj příjmení Marie Zacharové.[/quote] V slovenčine je to Mária Zacharovová, nie Zacharová a už vôbec nie Zakharova. Inak súhlasím, Berenika je v tomto unikát. [quote="pid:50967, uid:158"]To není zlý úmysl, ale strojový překlad.[/quote] Keby menej "spamovala" a viac si dala záležať na jednotlivých komentároch, nemusela by prispievať k hyzdeniu nášho krásneho jazyka. Nepotrebujem Bereniku na to, aby som si nechal preložiť článok cez internetový prekladač. Keď chce byť užitočná, nech je užitočná poriadne. Nie iba napoly.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 4. 1. 2022 o 18:28

preco ju kritizujes? pre mnoho ludi znamenaju jej informacie rychlo pristupne zdroje s tym, ze aspon zistia, ci je to pre nich dolezite aby sa pozreli na to hlbsie, alebo nie. Naozaj je pre teba tak dolezity presny prepis priezviska niekoho? Ked napisem Hilary Clinton a nie Hilary Klintonova, je to pre teba rozdiel v informacii?
Ja som za jej pracu vdacna a dakujem jej. A ked ta tak rozculuje, neklikaj na nou vytvorene prispevky


preco ju kritizujes? pre mnoho ludi znamenaju jej informacie rychlo pristupne zdroje s tym, ze aspon zistia, ci je to pre nich dolezite aby sa pozreli na to hlbsie, alebo nie. Naozaj je pre teba tak dolezity presny prepis priezviska niekoho? Ked napisem Hilary Clinton a nie Hilary Klintonova, je to pre teba rozdiel v informacii? Ja som za jej pracu vdacna a dakujem jej. A ked ta tak rozculuje, neklikaj na nou vytvorene prispevky
1.2k
7
7
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept