Zahraničná politika
Maďarsko vyzvalo na nadviazanie dialógu s Ruskom a zníženie závislosti od Číny

Maďarsko vyzvalo na nadviazanie dialógu s Ruskom a zníženie závislosti od Číny


Maďarský analytik Matthias Kohan v článku pre Ungarn Heute vyzval západných lídrov, aby znížili svoju závislosť od Číny a vstúpili do dialógu s Ruskom, aby sa vyhli „studenej vojne na dvoch frontoch“.


Podľa RIA Novosti Kohan považoval za „absurdné“, aby západné mocnosti súčasne konfrontovali Rusko a Čínu.


Podľa jeho názoru musí Západ namiesto studenej vojny začať novú kapitolu vzťahov s Ruskom.


Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg už skôr povedal, že Severoatlantická aliancia je pripravená na dialóg s Ruskom, no zároveň nemieni opustiť svoje základné princípy.


Ruské ministerstvo zahraničných vecí zverejnilo 17. decembra návrhy zmlúv s USA a Severoatlantickou alianciou o bezpečnostných zárukách.


Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov sa v rozhovore pre zahraničné vysielanie RT vyjadril k postoju Západu k návrhom Moskvy o mechanizmoch kolektívnej bezpečnosti.
https://russian.rt.com/world/news/945249-vengriya-dialog-rossiya


Maďarsko vyzvalo na nadviazanie dialógu s Ruskom a zníženie závislosti od Číny Maďarský analytik Matthias Kohan v článku pre Ungarn Heute vyzval západných lídrov, aby znížili svoju závislosť od Číny a vstúpili do dialógu s Ruskom, aby sa vyhli „studenej vojne na dvoch frontoch“. Podľa RIA Novosti Kohan považoval za „absurdné“, aby západné mocnosti súčasne konfrontovali Rusko a Čínu. Podľa jeho názoru musí Západ namiesto studenej vojny začať novú kapitolu vzťahov s Ruskom. Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg už skôr povedal, že Severoatlantická aliancia je pripravená na dialóg s Ruskom, no zároveň nemieni opustiť svoje základné princípy. Ruské ministerstvo zahraničných vecí zverejnilo 17. decembra návrhy zmlúv s USA a Severoatlantickou alianciou o bezpečnostných zárukách. Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov sa v rozhovore pre zahraničné vysielanie RT vyjadril k postoju Západu k návrhom Moskvy o mechanizmoch kolektívnej bezpečnosti. https://russian.rt.com/world/news/945249-vengriya-dialog-rossiya
242
0
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept