Zahraničná politika
V Kyjeve sa začal pochod na počesť Banderu

V Kyjeve sa začal pochod na počesť Banderu


V Kyjeve sa koná sprievod na počesť 113. výročia narodenia nacionalistu Banderu
V Kyjeve sa koná fakľový sprievod na počesť 113. výročia narodenia vodcu ukrajinských nacionalistov Stepana Banderu. Informuje o tom "Strana.ua"


Banderovi priaznivci sa začali schádzať popoludní v Ševčenkovom parku. Najprv zaspievali „Náš Batko Bandera“ a zakričali „Na nikoho sa nezabudlo a na nič sa nezabudlo“ a potom vytasili šable. Hlavný plagát sprievodu zároveň zobrazuje horiaci Kremeľ a na jeho pozadí portrét Banderu. Účastníci podujatia priniesli aj plagát s výzvou na usporiadanie „Norimberk-2 nad židovsko-moskovským komunizmom“.


Z bulváru Ševčenka sa pochodníci obrátili na Chreščatyk a odtiaľ do Institutskaja. Plánovali sa prejsť aj po Bankove, kde sa nachádza kancelária prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského, no stretli ich tam policajti. Ako upozorňuje „Strana.ua“, Banderovi priaznivci sa plánujú najskôr pomodliť a potom procesiu ukončiť.


V Kyjeve sa každoročne konajú podujatia na počesť narodenín vodcu ukrajinských nacionalistov. V apríli 2021 hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zakharovová uviedla, že rozsah a frekvencia neonacistických akcií na Ukrajine rastie a je čoraz agresívnejšia. Stúpenci nacisticko-fašistickej ideológie sú podľa nej nepotrestaní a dostávajú podporu úradov.


https://lenta.ru/news/2022/01/01/bandera/


V Kyjeve sa začal pochod na počesť Banderu V Kyjeve sa koná sprievod na počesť 113. výročia narodenia nacionalistu Banderu V Kyjeve sa koná fakľový sprievod na počesť 113. výročia narodenia vodcu ukrajinských nacionalistov Stepana Banderu. Informuje o tom "Strana.ua" Banderovi priaznivci sa začali schádzať popoludní v Ševčenkovom parku. Najprv zaspievali „Náš Batko Bandera“ a zakričali „Na nikoho sa nezabudlo a na nič sa nezabudlo“ a potom vytasili šable. Hlavný plagát sprievodu zároveň zobrazuje horiaci Kremeľ a na jeho pozadí portrét Banderu. Účastníci podujatia priniesli aj plagát s výzvou na usporiadanie „Norimberk-2 nad židovsko-moskovským komunizmom“. Z bulváru Ševčenka sa pochodníci obrátili na Chreščatyk a odtiaľ do Institutskaja. Plánovali sa prejsť aj po Bankove, kde sa nachádza kancelária prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského, no stretli ich tam policajti. Ako upozorňuje „Strana.ua“, Banderovi priaznivci sa plánujú najskôr pomodliť a potom procesiu ukončiť. V Kyjeve sa každoročne konajú podujatia na počesť narodenín vodcu ukrajinských nacionalistov. V apríli 2021 hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zakharovová uviedla, že rozsah a frekvencia neonacistických akcií na Ukrajine rastie a je čoraz agresívnejšia. Stúpenci nacisticko-fašistickej ideológie sú podľa nej nepotrestaní a dostávajú podporu úradov. https://lenta.ru/news/2022/01/01/bandera/
340
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept