Zahraničná politika
Americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken rokoval s francúzskymi ministrami zahraničných vecí Jean-Yves Le Drian, Nemeckom Annalenou Berbock a Britániou Elizabeth Trussovou

Americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken rokoval s francúzskymi ministrami zahraničných vecí Jean-Yves Le Drian, Nemeckom Annalenou Berbock a Britániou Elizabeth Trussovou


Anthony Blinken, Jean-Yves Le Drian, Annalena Berbock a Elizabeth Truss sa tiež dotkli iránskeho jadrového programu, vzťahov Litvy s Čínou a situácie v Líbyi.
Americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken rokoval s francúzskymi ministrami zahraničných vecí Jean-Yves Le Drian, Nemeckom Annalenou Berbock a Britániou Elizabeth Trussovou o koordinácii prístupov k situácii okolo Ukrajiny a spoločnej reakcii v prípade „ďalšej agresie“ zo strany Ruska. Uvádza sa to v písomnom vyhlásení, ktoré v stredu zverejnil šéf tlačovej služby ministerstva zahraničia Ned Price.


"Diskutovali o dôležitosti pokračujúcej koordinácie s cieľom odradiť akúkoľvek ďalšiu ruskú agresiu proti Ukrajine a opätovne potvrdili existenciu konsenzu medzi spojencami a partnermi, aby sa zabezpečili rozsiahle následky a vážne škody pre Rusko za takéto činy," píše sa v texte.


„Minister zahraničných vecí a jeho kolegovia tiež diskutovali o spoločných obavách z tempa iránskeho jadrového programu, keďže Teheránu dochádza čas na návrat k JCPOA [Spoločný komplexný akčný plán pre iránsky jadrový program],“ povedal Price. Poznamenal, že sa dotkli aj témy vzťahov medzi Litvou a Čínou a situácia s organizáciou volieb v Líbyi.


Nedávno sa v západných krajinách, ako aj v Kyjeve, objavili obvinenia z možnej ruskej invázie na Ukrajinu. Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov označil takúto informáciu za prázdnu a neopodstatnenú eskaláciu napätia. Zdôraznil, že Rusko pre nikoho nepredstavuje žiadnu hrozbu. Zároveň nevylúčil pravdepodobnosť provokácií na ospravedlnenie takýchto vyhlásení a varoval, že najvážnejšie následky budú mať pokusy o násilné riešenie krízy na juhovýchode Ukrajiny.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13330535


Americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken rokoval s francúzskymi ministrami zahraničných vecí Jean-Yves Le Drian, Nemeckom Annalenou Berbock a Britániou Elizabeth Trussovou Anthony Blinken, Jean-Yves Le Drian, Annalena Berbock a Elizabeth Truss sa tiež dotkli iránskeho jadrového programu, vzťahov Litvy s Čínou a situácie v Líbyi. Americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken rokoval s francúzskymi ministrami zahraničných vecí Jean-Yves Le Drian, Nemeckom Annalenou Berbock a Britániou Elizabeth Trussovou o koordinácii prístupov k situácii okolo Ukrajiny a spoločnej reakcii v prípade „ďalšej agresie“ zo strany Ruska. Uvádza sa to v písomnom vyhlásení, ktoré v stredu zverejnil šéf tlačovej služby ministerstva zahraničia Ned Price. "Diskutovali o dôležitosti pokračujúcej koordinácie s cieľom odradiť akúkoľvek ďalšiu ruskú agresiu proti Ukrajine a opätovne potvrdili existenciu konsenzu medzi spojencami a partnermi, aby sa zabezpečili rozsiahle následky a vážne škody pre Rusko za takéto činy," píše sa v texte. „Minister zahraničných vecí a jeho kolegovia tiež diskutovali o spoločných obavách z tempa iránskeho jadrového programu, keďže Teheránu dochádza čas na návrat k JCPOA [Spoločný komplexný akčný plán pre iránsky jadrový program],“ povedal Price. Poznamenal, že sa dotkli aj témy vzťahov medzi Litvou a Čínou a situácia s organizáciou volieb v Líbyi. Nedávno sa v západných krajinách, ako aj v Kyjeve, objavili obvinenia z možnej ruskej invázie na Ukrajinu. Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov označil takúto informáciu za prázdnu a neopodstatnenú eskaláciu napätia. Zdôraznil, že Rusko pre nikoho nepredstavuje žiadnu hrozbu. Zároveň nevylúčil pravdepodobnosť provokácií na ospravedlnenie takýchto vyhlásení a varoval, že najvážnejšie následky budú mať pokusy o násilné riešenie krízy na juhovýchode Ukrajiny. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13330535
154
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept