Politika v ČR
Vánoční poselství prezidenta republiky

Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana
26. prosince 2021


https://www.hrad.cz/cs/prezident-cr/soucasny-prezident-cr/vybrane-projevy-a-rozhovory/vanocni-poselstvi-prezidenta-republiky-milose-zemana-16239


**Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana **26. prosince 2021 https://www.hrad.cz/cs/prezident-cr/soucasny-prezident-cr/vybrane-projevy-a-rozhovory/vanocni-poselstvi-prezidenta-republiky-milose-zemana-16239

"Naštěstí jsme v situaci, kdy energetická politika je v pravomoci národních vlád a národních parlamentů a není nám naštěstí diktována Bruselem."
Vláda se nebude moci vymlouvat na Brusel.


"Naštěstí jsme v situaci, kdy energetická politika je v pravomoci národních vlád a národních parlamentů a není nám naštěstí diktována Bruselem." Vláda se nebude moci vymlouvat na Brusel.

-Odchod NATO z Afghánistánu nazval kapitulací Severoatlantické aliance, afghánským Mnichovem.
-Druhým nebezpečím, které se objevilo především v Evropě, je takzvaný zelený úděl.
-Musím respektovat většinový názor populace a ti, kdo nejsou spokojeni s výsledkem voleb a přitom k těmto volbám nešli, mohou vinit pouze sami sebe.
-Naštěstí jsme v situaci, kdy energetická politika je v pravomoci národních vlád a národních parlamentů, a není nám naštěstí diktována Bruselem. To se týká jaderné energie, kterou vřele podporuji, a pokládám za chybu, jestliže o podpoře jádra sice mluvíme, ale neudělali jsme v posledních letech téměř nic konkrétního
-Návrh státního rozpočtu tak, jak byl předložen, považuji za nedostatečně proinvestiční a nedostatečně úsporný
-Na závěr bych nás všechny chtěl vyzvat k ODVAZE. A odvaha není laciná. Je daleko pohodlnější nedělat nic nebo dělat jenom matoucí, kosmetické úpravy, zatímco radikální zásahy ponecháme stranou, abychom nikoho nerozčílili.
-Blaho republiky budiž naším nejvyšším zákonem.
Neptejte se, co vaše země může udělat pro vás, ptejte se, co vy můžete udělat pro svoji zemi.


-Odchod NATO z Afghánistánu nazval kapitulací Severoatlantické aliance, afghánským Mnichovem. -Druhým nebezpečím, které se objevilo především v Evropě, je takzvaný zelený úděl. -Musím respektovat většinový názor populace a ti, kdo nejsou spokojeni s výsledkem voleb a přitom k těmto volbám nešli, mohou vinit pouze sami sebe. -Naštěstí jsme v situaci, kdy energetická politika je v pravomoci národních vlád a národních parlamentů, a není nám naštěstí diktována Bruselem. To se týká jaderné energie, kterou vřele podporuji, a pokládám za chybu, jestliže o podpoře jádra sice mluvíme, ale neudělali jsme v posledních letech téměř nic konkrétního -Návrh státního rozpočtu tak, jak byl předložen, považuji za nedostatečně proinvestiční a nedostatečně úsporný -Na závěr bych nás všechny chtěl vyzvat k ODVAZE. A odvaha není laciná. Je daleko pohodlnější nedělat nic nebo dělat jenom matoucí, kosmetické úpravy, zatímco radikální zásahy ponecháme stranou, abychom nikoho nerozčílili. -Blaho republiky budiž naším nejvyšším zákonem. Neptejte se, co vaše země může udělat pro vás, ptejte se, co vy můžete udělat pro svoji zemi.
Upravené 26. 12. 2021 o 15:06

Zeman mluvil na férovku, ukázal odvahu. Klobouk dolů, ocenil mediální analytik Mikeš
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Zeman-mluvil-na-ferovku-ukazal-odvahu-Klobouk-dolu-ocenil-medialni-analytik-Mikes-687742


Hlubší analýzu by zasluhoval odstavec z vánočního poselství MZ :
"Celosvětová bezpečnostní situace se zhoršila po kapitulaci Severoatlantické aliance v Afghánistánu, vzhledem k níž tuto zemi znovu ovládlo teroristické hnutí Tálibán. Tento afghánský Mnichov zřejmě povede k zesílení migračních toků z Afghánistánu, ale především ke zvýšenému riziku nových teroristických útoků, a to i v Evropě, podobných útokům na newyorská dvojčata, které organizoval právě Tálibán."


Mohla by nalézt souvislost s další rodící se kapitulací USA a NATO - s "návrhy" na zajištění bezpečnosti Ruska a jeho spojenců.


Zeman mluvil na férovku, ukázal odvahu. Klobouk dolů, ocenil mediální analytik Mikeš https://www.parlamentnilisty.cz/arena/politologove/Zeman-mluvil-na-ferovku-ukazal-odvahu-Klobouk-dolu-ocenil-medialni-analytik-Mikes-687742 Hlubší analýzu by zasluhoval odstavec z vánočního poselství MZ : "Celosvětová bezpečnostní situace se zhoršila po kapitulaci Severoatlantické aliance v Afghánistánu, vzhledem k níž tuto zemi znovu ovládlo teroristické hnutí Tálibán. Tento afghánský Mnichov zřejmě povede k zesílení migračních toků z Afghánistánu, ale především ke zvýšenému riziku nových teroristických útoků, a to i v Evropě, podobných útokům na newyorská dvojčata, které organizoval právě Tálibán." Mohla by nalézt souvislost s další rodící se kapitulací USA a NATO - s "návrhy" na zajištění bezpečnosti Ruska a jeho spojenců.
Upravené 26. 12. 2021 o 17:58

Mohla by nalézt souvislost s další rodící se kapitulací USA a NATO - s "návrhy" na zajištění bezpečnosti Ruska a jeho spojenců.
Ten den se vy ani já nedočkáme likvidace NATO a Ameriky... Píšete nesmysly, které v tuto chvíli nemají realitu. Pokud si myslíte, že se Česká republika znovu sjednotí s Ruskem, pak nemáte ani ponětí o globální politice a o tom, co se aktuálně děje ve světě. Zeman inzeruje očkování jako obvykle, protože mafie Babiš a Zeman se musí vakcín zbavit, dokud nezačne vyšetřování, kam šly ty obrovské peníze, miliardy na všechny tyto vakcíny a oba mají velký podíl na nákupu vakcín a všeho ostatního a proto inzeruje očkování. Politikům nevěřím a když říkají pravdu, tak všichni lžou, ať jsou z jakékoliv země.Politici jsou jen obyčejné loutky a za vším stojí mafie a oligarchové, kteří řídí politiky a uplácejí je penězi. Je to o penězích, o ničem jiném, jsou to jen peníze, a proto nevěřím žádnému politikovi, ani jsem nikdy nikomu nevěřil.Vy, co věříte Zemanovi a jeho výrokům, musíte být hodně naivní nebo hloupí.


[quote="pid:49783, uid:270"]Mohla by nalézt souvislost s další rodící se kapitulací USA a NATO - s "návrhy" na zajištění bezpečnosti Ruska a jeho spojenců.[/quote]Ten den se vy ani já nedočkáme likvidace NATO a Ameriky... Píšete nesmysly, které v tuto chvíli nemají realitu. Pokud si myslíte, že se Česká republika znovu sjednotí s Ruskem, pak nemáte ani ponětí o globální politice a o tom, co se aktuálně děje ve světě. Zeman inzeruje očkování jako obvykle, protože mafie Babiš a Zeman se musí vakcín zbavit, dokud nezačne vyšetřování, kam šly ty obrovské peníze, miliardy na všechny tyto vakcíny a oba mají velký podíl na nákupu vakcín a všeho ostatního a proto inzeruje očkování. Politikům nevěřím a když říkají pravdu, tak všichni lžou, ať jsou z jakékoliv země.Politici jsou jen obyčejné loutky a za vším stojí mafie a oligarchové, kteří řídí politiky a uplácejí je penězi. Je to o penězích, o ničem jiném, jsou to jen peníze, a proto nevěřím žádnému politikovi, ani jsem nikdy nikomu nevěřil.Vy, co věříte Zemanovi a jeho výrokům, musíte být hodně naivní nebo hloupí.

"Naštěstí jsme v situaci, kdy energetická politika je v pravomoci národních vlád a národních parlamentů a není nám naštěstí diktována Bruselem."

Jenže Babiš hned kontruje, že z programu Grean Deal se nelze vyvázat. Prý bychom přišli o hodně peněz.


[quote="pid:49767, uid:101"]"Naštěstí jsme v situaci, kdy energetická politika je v pravomoci národních vlád a národních parlamentů a není nám naštěstí diktována Bruselem."[/quote] Jenže Babiš hned kontruje, že z programu Grean Deal se nelze vyvázat. Prý bychom přišli o hodně peněz.

Jarek

Jenže Babiš hned kontruje, že z programu Grean Deal se nelze vyvázat. Prý bychom přišli o hodně peněz.
Grean Deal je projekt GP, který vidíte jako zachránce a ve skutečnosti je to všechno stejný gang, který dělá vše pro své zájmy a zájmy velkých sekulárních korporací, které na tom všem vydělávají obrovské peníze. Je to to samé jako projekt Covid , kde některé společnosti vydělaly miliardy dolarů s pomocí politické mafie.


[quote="pid:49791, uid:471"]Jenže Babiš hned kontruje, že z programu Grean Deal se nelze vyvázat. Prý bychom přišli o hodně peněz.[/quote]Grean Deal je projekt GP, který vidíte jako zachránce a ve skutečnosti je to všechno stejný gang, který dělá vše pro své zájmy a zájmy velkých sekulárních korporací, které na tom všem vydělávají obrovské peníze. Je to to samé jako projekt Covid , kde některé společnosti vydělaly miliardy dolarů s pomocí politické mafie.

GP, který vidíte jako zachránce


Ty sis šlehnul hustej matroš, co? Už to fakt neber...


[quote="pid:49792, uid:747"]GP, který vidíte jako zachránce[/quote] Ty sis šlehnul hustej matroš, co? Už to fakt neber...

Výzdoba - stromek i adventní věnec - v barvách červená a bílá...


Výzdoba - stromek i adventní věnec - v barvách červená a bílá...

Zeman jako obvykle vyvažuje a zavádí své protivníky (ti jsou vůči němu v opositu "z principu" ) do slepých uliček . Ve všech 3 hlavních směrech projevu (NATO,kovid,Green Deal) v podstatě vyzval oponenty k zaujetí opačného postoje. Ale v projevu mi chyběla hlubší myšlenka,ten závěr byl z mého pohledu klišé, které často používá.


Zeman jako obvykle vyvažuje a zavádí své protivníky (ti jsou vůči němu v opositu "z principu" ) do slepých uliček . Ve všech 3 hlavních směrech projevu (NATO,kovid,Green Deal) v podstatě vyzval oponenty k zaujetí opačného postoje. Ale v projevu mi chyběla hlubší myšlenka,ten závěr byl z mého pohledu klišé, které často používá.
Upravené 27. 12. 2021 o 00:14

Skočili Zemanovi na vánoční špek
Radim Valenčík
https://radimvalencik.pise.cz/10029-skocili-zemanovi-na-vanocni-spek.html


Motto:
Hlupák zůstane hlupákem, i kdyby trakaře padaly.


Kdo z lidí, kteří nejdou po pramenech, ví, že se zákazem používat zemní plyn se počítá od roku 2040 a zákazem prodeje vozidel se spalovacím motorem (a velmi rychlým následným nepovolením provozu přes STK) od roku 2035?


Viz Zelená dohoda:
Unijní exekutiva se v rámci strategie Zelená dohoda pro Evropu snaží nasměrovat členské země EU ke splnění klimatických cílů, na kterých se lídři států včetně českého premiéra dohodli loni.


Do konce desetiletí by podle nich unie chtěla omezit emise skleníkových plynů nejméně o 55 procent proti hodnotám z roku 1990, do poloviny století neprodukovat emise žádné nebo je vyvážit například technologickými opatřeními.


Zemanem zmiňovaná opatření jsou většinou ve fázi návrhů unijní exekutivy. V případě zemního plynu návrh počítá s o deset let pozdějším termínem. V případě vozidel je rok 2035 možným koncem prodeje nových automobilů se spalovacím motorem, nikoli koncem jejich provozu, jak tvrdil prezident.


Viz: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/zeman-siril-famy-o-zelene-dohode-tvrdi-zastupci-vladnich-stran-40382189


Mediální mainstream o tom decentně mlčí, pravda sdělovaná v OVM-diskusích se nezjevuje.


A tak Zeman nastražil pastičku. Uvedl dvě nepřesnosti ve svém vánočním projevu. A hned byl označen za dezinformátora. Ovšem hlavně – "uctívači pravdivého informování" na to skočili a sami potvrdili národu drsnou pravdu. A ta není dezinfomací.


Pokud jde o Babišovy výhrady, že vystoupením z Green Dealu bychom přišli o miliardy? Tady ho chápu, ale neměl by lidi považovat za hlupáky jen proto, že se v prostředí "elity" hlupáků pohybuje. Ano. Ti, kteří přehazují dotační miliardy vidlemi na svůj dvorek, by o něco přišli, ale takto na zvýšení cen energií doplatí normální lidí a normální firmy. A to tvrdě. Pokud se chce Babiš vydat cestou podpory ekonomiky založené na odcizeném diktátu přerozdělovací moci, pak přijde o podporu veřejnosti. To by byl jeho smutný konec, ne těch, kteří se naučí lépe rozpoznávat, komu věřit.


**Skočili Zemanovi na vánoční špek** Radim Valenčík https://radimvalencik.pise.cz/10029-skocili-zemanovi-na-vanocni-spek.html _Motto: Hlupák zůstane hlupákem, i kdyby trakaře padaly._ Kdo z lidí, kteří nejdou po pramenech, ví, že se zákazem používat zemní plyn se počítá od roku 2040 a zákazem prodeje vozidel se spalovacím motorem (a velmi rychlým následným nepovolením provozu přes STK) od roku 2035? Viz Zelená dohoda: Unijní exekutiva se v rámci strategie Zelená dohoda pro Evropu snaží nasměrovat členské země EU ke splnění klimatických cílů, na kterých se lídři států včetně českého premiéra dohodli loni. Do konce desetiletí by podle nich unie chtěla omezit emise skleníkových plynů nejméně o 55 procent proti hodnotám z roku 1990, do poloviny století neprodukovat emise žádné nebo je vyvážit například technologickými opatřeními. Zemanem zmiňovaná opatření jsou většinou ve fázi návrhů unijní exekutivy. V případě zemního plynu návrh počítá s o deset let pozdějším termínem. V případě vozidel je rok 2035 možným koncem prodeje nových automobilů se spalovacím motorem, nikoli koncem jejich provozu, jak tvrdil prezident. Viz: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/zeman-siril-famy-o-zelene-dohode-tvrdi-zastupci-vladnich-stran-40382189 Mediální mainstream o tom decentně mlčí, pravda sdělovaná v OVM-diskusích se nezjevuje. **A tak Zeman nastražil pastičku. Uvedl dvě nepřesnosti ve svém vánočním projevu. A hned byl označen za dezinformátora. Ovšem hlavně – "uctívači pravdivého informování" na to skočili a sami potvrdili národu drsnou pravdu. A ta není dezinfomací.** **Pokud jde o Babišovy výhrady, že vystoupením z Green Dealu bychom přišli o miliardy? Tady ho chápu, ale neměl by lidi považovat za hlupáky jen proto, že se v prostředí "elity" hlupáků pohybuje.** Ano. Ti, kteří přehazují dotační miliardy vidlemi na svůj dvorek, by o něco přišli, ale takto na zvýšení cen energií doplatí normální lidí a normální firmy. A to tvrdě. Pokud se chce Babiš vydat cestou podpory ekonomiky založené na odcizeném diktátu přerozdělovací moci, pak přijde o podporu veřejnosti. To by byl jeho smutný konec, ne těch, kteří se naučí lépe rozpoznávat, komu věřit.
Upravené 26. 12. 2021 o 20:37

v projevu mi chyběla hlubší myšlenka,


Nevšiml jsem si, že by se minulá i současná vláda, PČR, státní orgány, mnohé firmy, ale ani většina občanů řídila hlubšími myšlenkami. Dokonce ani, obsaženými v citátech, které zazněly na závěr dnešního projevu MZ,


[quote="pid:49813, uid:57"]v projevu mi chyběla hlubší myšlenka,[/quote] Nevšiml jsem si, že by se minulá i současná vláda, PČR, státní orgány, mnohé firmy, ale ani většina občanů řídila hlubšími myšlenkami. Dokonce ani, obsaženými v citátech, které zazněly na závěr dnešního projevu MZ,

Jako volič Zemana by měl říct Zeman jedno poselství, když mu jde tolik moc o zdraví: ,,Nehulte 3 krabky denně celej život a nechlastejte hned, jak otevřete oči, dokud je nezavřete". ... Víte co, mě už tyhle politický kecy fakt nezajímaj, jsou to jenom kecy k ničemu.


Přeji Vám VŠEM hlavně hodně zdraví do Novýho roku, na tyhle politický grázly kašlete, fakt tady nejsou pro naše dobro, kdyby někdy byli, asi by si toho někdo z nás všiml....


Jako volič Zemana by měl říct Zeman jedno poselství, když mu jde tolik moc o zdraví: ,,Nehulte 3 krabky denně celej život a nechlastejte hned, jak otevřete oči, dokud je nezavřete". ... Víte co, mě už tyhle politický kecy fakt nezajímaj, jsou to jenom kecy k ničemu. Přeji Vám VŠEM hlavně hodně zdraví do Novýho roku, na tyhle politický grázly kašlete, fakt tady nejsou pro naše dobro, kdyby někdy byli, asi by si toho někdo z nás všiml....

Miloš poblahopřál všem zvoleným posrancům. :-)


Musel jsem si to pustit několikrát a skutečně to znovu řekl.


"Povinné očkování je nejlepší způsob, jak potlačit pandemii..."
Třeba tak, že tak dlouho se chodí s džbánem pro vodu, až se ucho utrhne?...
"Radikální zásah, který tuto situaci vyřeší jednou pro vždy."


Miloš poblahopřál všem zvoleným posrancům. :-) Musel jsem si to pustit několikrát a skutečně to znovu řekl. "Povinné očkování je nejlepší způsob, jak potlačit pandemii..." Třeba tak, že tak dlouho se chodí s džbánem pro vodu, až se ucho utrhne?... "Radikální zásah, který tuto situaci vyřeší jednou pro vždy."

"Povinné očkování je nejlepší způsob, jak potlačit pandemii..."
Třeba tak, že tak dlouho se chodí s džbánem pro vodu, až se ucho utrhne?...
"Radikální zásah, který tuto situaci vyřeší jednou pro vždy."


Nehledej v tom (ne ty konkrétně) nějaký skrytý symboly, čísla a meziřádkový "skrytý" poselství. Zeman je člověk napojenej na GP a to je Alfa a Omega všeho...spíš teda Alef - Tav, hebrejsky.
Nechci do něj po všech těch letech prvoplánově kopat, ale teď je tohle všechno víc vidět. Já nevěřím, že je tak blbej, aby se vždycky v někom spletl (Gross, Špidla atd...), furt se v někom "plete", realita je taková, že ty lidi jeli v nějakejch kšeftech, prasklo to na ně a Zeman vystoupil před plebs: ,,jsem se spletl no.." tohle všichni známe ne? Odborníci na COVID, ty se pletou neustále, že jo....


Systém NIKDY nepustí nahoru člověka s dobrejma úmyslama...NIKDY. Zbavěj se ho jako komára a netrvá to ani vteřinu.


[quote="pid:49826, uid:181"]"Povinné očkování je nejlepší způsob, jak potlačit pandemii..." Třeba tak, že tak dlouho se chodí s džbánem pro vodu, až se ucho utrhne?... "Radikální zásah, který tuto situaci vyřeší jednou pro vždy."[/quote] Nehledej v tom (ne ty konkrétně) nějaký skrytý symboly, čísla a meziřádkový "skrytý" poselství. Zeman je člověk napojenej na GP a to je Alfa a Omega všeho...spíš teda Alef - Tav, hebrejsky. Nechci do něj po všech těch letech prvoplánově kopat, ale teď je tohle všechno víc vidět. Já nevěřím, že je tak blbej, aby se vždycky v někom spletl (Gross, Špidla atd...), furt se v někom "plete", realita je taková, že ty lidi jeli v nějakejch kšeftech, prasklo to na ně a Zeman vystoupil před plebs: ,,jsem se spletl no.." tohle všichni známe ne? Odborníci na COVID, ty se pletou neustále, že jo.... Systém NIKDY nepustí nahoru člověka s dobrejma úmyslama...NIKDY. Zbavěj se ho jako komára a netrvá to ani vteřinu.
Upravené 26. 12. 2021 o 21:23

Zeman je člověk napojenej na GP

S tím myslím lze souhlasit. Zeman byl vybrán již za socialismu jako kádr pro vysokou politiku, proto taky ten Prognostický ústav, že ? A nebyl jediný. Moc dobře zná, jací hajzli byli a jsou kolem něho v politice už od počátku 90. let. Prostředí zná dokonale, stejně jako Klaus. Mě osobně vadí důraz na povinné očkování. Jak to myslel, nemyslel, co tím myslel či skrytý význam mezi řádky to není důležité. Důležité je jak to chápou masy a jak to pro masy vyznívá. Běžný Čech to vnímá jako podporu povinného očkování a nepídí se po skrytém významu. Vymezil se proti anti civilizačnímu Green Dealu, a to je dobře. Ale o očkování měl alespoň pomlčet když se už nemůže přímo vymezit. Politik by měl mluvit tak, aby to chápaly masy. Pak těžko může mít ve společnosti výraznou podporu. Tak uvidíme.


[quote="pid:49828, uid:633"]Zeman je člověk napojenej na GP[/quote] S tím myslím lze souhlasit. Zeman byl vybrán již za socialismu jako kádr pro vysokou politiku, proto taky ten Prognostický ústav, že ? A nebyl jediný. Moc dobře zná, jací hajzli byli a jsou kolem něho v politice už od počátku 90. let. Prostředí zná dokonale, stejně jako Klaus. Mě osobně vadí důraz na povinné očkování. Jak to myslel, nemyslel, co tím myslel či skrytý význam mezi řádky to není důležité. Důležité je jak to chápou masy a jak to pro masy vyznívá. Běžný Čech to vnímá jako podporu povinného očkování a nepídí se po skrytém významu. Vymezil se proti anti civilizačnímu Green Dealu, a to je dobře. Ale o očkování měl alespoň pomlčet když se už nemůže přímo vymezit. Politik by měl mluvit tak, aby to chápaly masy. Pak těžko může mít ve společnosti výraznou podporu. Tak uvidíme.

Jarek

Oprava: politik se musí vyjadřovat tak, aby mu masy rozuměly, jinak nemůže mít výraznou podporu.


Oprava: politik se musí vyjadřovat tak, aby mu masy rozuměly, jinak nemůže mít výraznou podporu.

Jarek

Takže Zeman je dobrej, že jde proti svýmu národu? Zase se plete, jako kdysi ve všem?


,,Šéf WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus se vyjádřil ke třetím, posilujícím dávkám vakcín. Podle jeho slov prodlužují pandemii covidu-19. Takový názor přednesl ve středu v Ženevě, dnes o něm psal server Echo24.cz."


https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Poslouchejte-WHO-nabadaji-zastanci-ockovani-Tato-slova-jejiho-sefa-je-ale-nepotesi-687757


Nebo se plete WHO? (taky se pletli, takže další dávka pomáhá?) Ptám se....


Takže Zeman je dobrej, že jde proti svýmu národu? Zase se plete, jako kdysi ve všem? ,,Šéf WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus se vyjádřil ke třetím, posilujícím dávkám vakcín. Podle jeho slov prodlužují pandemii covidu-19. Takový názor přednesl ve středu v Ženevě, dnes o něm psal server Echo24.cz." https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Poslouchejte-WHO-nabadaji-zastanci-ockovani-Tato-slova-jejiho-sefa-je-ale-nepotesi-687757 Nebo se plete WHO? (taky se pletli, takže další dávka pomáhá?) Ptám se....

Zeman byl vybrán již za socialismu jako kádr pro vysokou politiku, proto taky ten Prognostický ústav, že ?

Tak to ale nebylo. Zeman za socialismu nikdy v Prognostickém ústavu nepracoval (na rozdíl od Klause, Kočárníka, Dlouhého, Ježka, Dyby atd, z levé strany pak M. Ransdorfa nebo J. Dolejše), nastoupil tam až po převratu v lednu 1990 a zdržel se jen krátce. Za socialismu byl jako vyloučený člen KSČ v nemilosti, v 70. letech byl zaměstnán v tělovýchovném podniku Sportpropag, odkud byl vyhozen po vydání sborníku, který byl vzápětí shledán protistranickým a hned po vydání šel do stoupy, následně pracoval v zemědělském podniku Agrodat, odkud byl opět vyhozen v r. 1989 po vydání kultovního článku "Prognostika a přestavba" ve známém "Téčku" (Technickém magazínu), který byl tehdy bombou a proslavil Zemana natolik, že po převratu vystupoval už jako veřejně známá a respektovaná osobnost.
To samozřejmě neznamená, že nebyl "vybrán", určitě ale nepatřil do "party z Prognosťáku" a taky stál zcela mimo struktury tehdejšího disentu.


[quote="pid:49832, uid:471"]Zeman byl vybrán již za socialismu jako kádr pro vysokou politiku, proto taky ten Prognostický ústav, že ?[/quote] Tak to ale nebylo. Zeman za socialismu nikdy v Prognostickém ústavu nepracoval (na rozdíl od Klause, Kočárníka, Dlouhého, Ježka, Dyby atd, z levé strany pak M. Ransdorfa nebo J. Dolejše), nastoupil tam až po převratu v lednu 1990 a zdržel se jen krátce. Za socialismu byl jako vyloučený člen KSČ v nemilosti, v 70. letech byl zaměstnán v tělovýchovném podniku Sportpropag, odkud byl vyhozen po vydání sborníku, který byl vzápětí shledán protistranickým a hned po vydání šel do stoupy, následně pracoval v zemědělském podniku Agrodat, odkud byl opět vyhozen v r. 1989 po vydání kultovního článku "Prognostika a přestavba" ve známém "Téčku" (Technickém magazínu), který byl tehdy bombou a proslavil Zemana natolik, že po převratu vystupoval už jako veřejně známá a respektovaná osobnost. To samozřejmě neznamená, že nebyl "vybrán", určitě ale nepatřil do "party z Prognosťáku" a taky stál zcela mimo struktury tehdejšího disentu.

To byla ta zamcena tema? moc si to nepamatuji. bo piju. myslim, ze tam byla sprosta slova, nekomu ujely nervy. mozna se pletu. ale zamknul temu. slaboch. ale tak nejak to bylo. pan prezident promluvil a nekdo zavrel temu. jakoby ony za to mohla. nejaky slaboch. i kdyz jsem poukazoval na nekoho jineho. globalisto, jsi bratr? nebo nepřítel?


,udelejte uz konecne web nebo diskusni forum bez regulece. ne davo, pyramydalne eliterni vzestupne ci sestupne, samoridici. copak je to tezke? bez regulece_? muzu napsat vice, ale ty to zamkneš, kámo, soudruhu, přítely. nebo přítelikyně
?


To byla ta zamcena tema? moc si to nepamatuji. bo piju. myslim, ze tam byla sprosta slova, nekomu ujely nervy. mozna se pletu. ale zamknul temu. slaboch. ale tak nejak to bylo. pan prezident promluvil a nekdo zavrel temu. jakoby ony za to mohla. nejaky slaboch. i kdyz jsem poukazoval na nekoho jineho. globalisto, jsi bratr? nebo nepřítel? ,udelejte uz konecne web nebo diskusni forum bez regulece. ne davo, pyramydalne eliterni vzestupne ci sestupne, samoridici. copak je to tezke? bez regulece_? muzu napsat vice, ale ty to zamkneš, kámo, soudruhu, přítely. nebo přítelikyně ?

To byla ta zamcena tema? moc si to nepamatuji. bo piju. myslim, ze tam byla sprosta slova, nekomu ujely nervy. mozna se pletu. ale zamknul temu. slaboch. ale tak nejak to bylo. pan prezident promluvil a nekdo zavrel temu. jakoby ony za to mohla. nejaky slaboch. i kdyz jsem poukazoval na nekoho jineho. globalisto, jsi bratr? nebo nepřítel?


,udelejte uz konecne web nebo diskusni forum bez regulece. ne davo, pyramydalne eliterni vzestupne ci sestupne, samoridici. copak je to tezke? bez regulece_? muzu napsat vice, ale ty to zamkneš, kámo, soudruhu, přítely. nebo přítelikyně
?


To byla ta zamcena tema? moc si to nepamatuji. bo piju. myslim, ze tam byla sprosta slova, nekomu ujely nervy. mozna se pletu. ale zamknul temu. slaboch. ale tak nejak to bylo. pan prezident promluvil a nekdo zavrel temu. jakoby ony za to mohla. nejaky slaboch. i kdyz jsem poukazoval na nekoho jineho. globalisto, jsi bratr? nebo nepřítel? ,udelejte uz konecne web nebo diskusni forum bez regulece. ne davo, pyramydalne eliterni vzestupne ci sestupne, samoridici. copak je to tezke? bez regulece_? muzu napsat vice, ale ty to zamkneš, kámo, soudruhu, přítely. nebo přítelikyně ?

@Michaela1 - to mohu potvrdit,Zeman byl řadovým výzkumným pracovníkem jednoho z rezortních výzkumných ústavů ( tuším Ústavu technického rozvoje a informací UTRIN). Zakládal v rámci ČSVTS na Novotného lávce tzv.Prognostické úterky a to byla jedna z líhní post-Listopadových kádrů. Do pracovního týmu okolo prof. Waltra Komárka , který tvořil osu popřevratové československé ekonomiky-proslulou "Prognozu rozvoje.." byl vybrán jako externista . Znám tu historii z osobního a profesního prožitku. Ale nepochybuji o tom, že byl v hledáčku delší dobu, ti z nadnárodní party skládali první vlnu ekonomického polistopadového dorostu velmi pečlivě a Zeman se do týmu velmi dobře hodil.

@Michaela1 - to mohu potvrdit,Zeman byl řadovým výzkumným pracovníkem jednoho z rezortních výzkumných ústavů ( tuším Ústavu technického rozvoje a informací UTRIN). Zakládal v rámci ČSVTS na Novotného lávce tzv.Prognostické úterky a to byla jedna z líhní post-Listopadových kádrů. Do pracovního týmu okolo prof. Waltra Komárka , který tvořil osu popřevratové československé ekonomiky-proslulou "Prognozu rozvoje.." byl vybrán jako externista . Znám tu historii z osobního a profesního prožitku. Ale nepochybuji o tom, že byl v hledáčku delší dobu, ti z nadnárodní party skládali první vlnu ekonomického polistopadového dorostu velmi pečlivě a Zeman se do týmu velmi dobře hodil.

tak to asi ne. pan prezident zalozil futurologii v cssr. jako spolek, myslim. mozna se pletu.


tak to asi ne. pan prezident zalozil futurologii v cssr. jako spolek, myslim. mozna se pletu.

@Boletus Děkuji za doplnění a osobní vzpomínku.
Pokud jde o poslední větu, samozřejmě nepochybuji též, ani v nejmenším.

@Boletus Děkuji za doplnění a osobní vzpomínku. Pokud jde o poslední větu, samozřejmě nepochybuji též, ani v nejmenším.
Upravené 27. 12. 2021 o 09:57
1.61k
25
12
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept