Egregoriálno-matričné riadenie
Vítězkou 38. světového finále Elite Model Look se stala šestnáctiletá Amélie Konšelová z České republiky

Dnes 10:55


Letošní plně virtuální událost představovala vyvrcholení celoročního hledání nových talentů z celého světa, do kterého se přihlásily desetitisíce adeptů. Do TOP 20 světového finále bylo vybráno 20 mladých talentů z 16 zemí světa ve třech kategoriích – modelka, model a digitální tvůrce.


Kromě Amélie Konšelové vyhrál v kategorii model roku devatenáctiletý ShiYi Zhang z Číny a třiadvacetiletá Sara Ras z Nizozemska získala prvenství v kategorii digitální tvůrce.


Ředitel soutěže pro Českou a Slovenskou republiku Saša Jány neskrývá své nadšení: „Amélie navázala na úspěchy světových vítězek z České republiky, kterými byly Linda Vojtová, Denisa Dvořáková, Eva Klímková, Barbora Podzimková a Jana Tvrdíková. Česká republika se tak stala historicky nejúspěšnější zemí největšího projektu hledání nových tváří na světě, do kterého se ročně ve světě přihlásí více než 400 000 mladých lidí.”
https://www.novinky.cz/zena/styl/clanek/vitezkou-svetove-souteze-elite-model-look-se-stala-ceska-40381915


Zajímavé je, že číslo 38 (11) bylo i v počtu komentářů, když jsem článek rozkliknul.


Šestnáctiletá dívka - 7.


Na co jsem si hned vzpomněl...


Karel Gott - Hej, páni konšelé
https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/gott-karel/hej-pani-konsele-16017


Konšel (z lat. consul, rádce, radní) byl ve středověku přísežný člen městské rady (lat. consilium civitatis). Městská rada vykonávala správu města a měla nad jeho měšťany soudní pravomoc. V Kutné Hoře se používal pro konšely i výraz šepmistr (z německého Schöffe – konšel).


V čele městské správy stával rychtář (z něm. Richter, soudce), jmenovaný panovníkem nebo vrchností. Konšelé byli původně sbor jeho rádců a pomocníků, vybíraný z usedlých a obvykle majetných občanů. Konšelé se obvykle střídali po roce nebo po dvou, nové na doporučení rady uváděla do úřadu vrchnost nebo panovník. Při výběru hrály často významnou roli cechy. Od 13. století se ale konšelé začali scházet samostatně, často v cechovních prostorách, a v českých zemích si ve 14. a 15. století prosadili samostatné radnice. Volený purkmistr (starosta) byl původně jen předsedou konšelského shromáždění, už v pozdním středověku však začal zatlačovat do pozadí rychtáře a přebírat jeho pravomoci. Některá města si rychtu mohla „vykoupit“ a rychtářského úřadu se úplně zbavit.


Už za Vladislava Jagellonského byla městská samospráva omezena a pak znovu po roce 1547 Ferdinandem I. Po Bílé hoře byla sice roku 1628 opět rozšířena, během 18. století však postupně omezována a roku 1783 byly radnice nahrazeny magistráty a policejními úřady se jmenovanými a placenými úředníky, od nichž se vyžadovalo právní vzdělání. Volené městské samosprávy obnovil až František Josef I. roku 1848.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Kon%C5%A1el


_Dnes 10:55_ Letošní plně virtuální událost představovala vyvrcholení celoročního hledání nových talentů z celého světa, do kterého se přihlásily desetitisíce adeptů. Do TOP 20 světového finále bylo vybráno 20 mladých talentů z 16 zemí světa ve třech kategoriích – modelka, model a digitální tvůrce. Kromě Amélie Konšelové vyhrál v kategorii model roku devatenáctiletý ShiYi Zhang z Číny a třiadvacetiletá Sara Ras z Nizozemska získala prvenství v kategorii digitální tvůrce. Ředitel soutěže pro Českou a Slovenskou republiku Saša Jány neskrývá své nadšení: „Amélie navázala na úspěchy světových vítězek z České republiky, kterými byly Linda Vojtová, Denisa Dvořáková, Eva Klímková, Barbora Podzimková a Jana Tvrdíková. Česká republika se tak stala historicky nejúspěšnější zemí největšího projektu hledání nových tváří na světě, do kterého se ročně ve světě přihlásí více než 400 000 mladých lidí.” https://www.novinky.cz/zena/styl/clanek/vitezkou-svetove-souteze-elite-model-look-se-stala-ceska-40381915 Zajímavé je, že číslo 38 (11) bylo i v počtu komentářů, když jsem článek rozkliknul. Šestnáctiletá dívka - 7. Na co jsem si hned vzpomněl... Karel Gott - Hej, páni konšelé https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/gott-karel/hej-pani-konsele-16017 Konšel (z lat. consul, rádce, radní) byl ve středověku přísežný člen městské rady (lat. consilium civitatis). Městská rada vykonávala správu města a měla nad jeho měšťany soudní pravomoc. V Kutné Hoře se používal pro konšely i výraz šepmistr (z německého Schöffe – konšel). V čele městské správy stával rychtář (z něm. Richter, soudce), jmenovaný panovníkem nebo vrchností. Konšelé byli původně sbor jeho rádců a pomocníků, vybíraný z usedlých a obvykle majetných občanů. Konšelé se obvykle střídali po roce nebo po dvou, nové na doporučení rady uváděla do úřadu vrchnost nebo panovník. Při výběru hrály často významnou roli cechy. Od 13. století se ale konšelé začali scházet samostatně, často v cechovních prostorách, a v českých zemích si ve 14. a 15. století prosadili samostatné radnice. Volený purkmistr (starosta) byl původně jen předsedou konšelského shromáždění, už v pozdním středověku však začal zatlačovat do pozadí rychtáře a přebírat jeho pravomoci. Některá města si rychtu mohla „vykoupit“ a rychtářského úřadu se úplně zbavit. Už za Vladislava Jagellonského byla městská samospráva omezena a pak znovu po roce 1547 Ferdinandem I. Po Bílé hoře byla sice roku 1628 opět rozšířena, během 18. století však postupně omezována a roku 1783 byly radnice nahrazeny magistráty a policejními úřady se jmenovanými a placenými úředníky, od nichž se vyžadovalo právní vzdělání. Volené městské samosprávy obnovil až František Josef I. roku 1848. https://cs.wikipedia.org/wiki/Kon%C5%A1el
290
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept