Zahraničná politika
Putin informoval Scholza o ruských návrhoch bezpečnostných záruk

Putin informoval Scholza o ruských návrhoch bezpečnostných záruk


Počas diskusie o Ukrajine prezident Ruska poukázal na to, že Kyjev sa stále vyhýba implementácii „Minsk-2“


Ruský prezident Vladimir Putin a nemecký kancelár Olaf Scholz vo svojom prvom telefonickom rozhovore okrem iného diskutovali o ruských návrhoch na dlhodobé bezpečnostné záruky zo strany NATO. Informovala o tom tlačová služba Kremľa.
Vladimir Putin informoval o ruských návrhoch na dlhodobé, právne zakotvené bezpečnostné záruky s vylúčením akéhokoľvek ďalšieho postupu NATO na východ, ako aj rozmiestnenia systémov úderných zbraní v susedných krajinách,“ uvádza sa vo vyhlásení.


Poznamenávame, že v tejto súvislosti „boli podané podrobné pripomienky k obsahu návrhu zmluvy medzi Ruskom a Spojenými štátmi americkými o bezpečnostných zárukách a dohode o bezpečnostných opatreniach pre Rusko a členské štáty NATO, ktoré boli prenesené na západných partnerov, vrátane Nemecko."


"Bola vyjadrená nádej, že sa zorganizujú seriózne rokovania o všetkých otázkach, ktoré nastolila ruská strana," dodal Kremeľ.


Putin v rozhovore so Scholzom pri diskusii o Ukrajine poukázal na to, že Kyjev sa naďalej vyhýba implementácii dohôd z Minska.


"Na žiadosť spolkového kancelára bola otázka riešenia vnútroukrajinského konfliktu dôkladne zvážená. zasahuje do možného konania nového summitu vo formáte "Normandia", píše sa v správe.


Kremeľ dodal, že Putin a Scholz sa dohodli na pokračovaní výmeny názorov na diskutované a ďalšie témy medzinárodnej a bilaterálnej agendy v rámci ďalších kontaktov.


Sociálny demokrat Scholz bol zvolený za nového nemeckého kancelára 8. decembra, keď nahradil Angelu Merkelovú. Hlasovalo zaňho 395 poslancov Bundestagu (parlament Spolkovej republiky Nemecko), proti bolo 303 poslancov. Prezident Frank-Walter Steinmeier odovzdal Scholzovi oficiálny menovací dekrét za kancelára a ten zložil prísahu spolu s ministrami svojho kabinetu.


https://tass.ru/politika/13263583


Putin informoval Scholza o ruských návrhoch bezpečnostných záruk Počas diskusie o Ukrajine prezident Ruska poukázal na to, že Kyjev sa stále vyhýba implementácii „Minsk-2“ Ruský prezident Vladimir Putin a nemecký kancelár Olaf Scholz vo svojom prvom telefonickom rozhovore okrem iného diskutovali o ruských návrhoch na dlhodobé bezpečnostné záruky zo strany NATO. Informovala o tom tlačová služba Kremľa. Vladimir Putin informoval o ruských návrhoch na dlhodobé, právne zakotvené bezpečnostné záruky s vylúčením akéhokoľvek ďalšieho postupu NATO na východ, ako aj rozmiestnenia systémov úderných zbraní v susedných krajinách,“ uvádza sa vo vyhlásení. Poznamenávame, že v tejto súvislosti „boli podané podrobné pripomienky k obsahu návrhu zmluvy medzi Ruskom a Spojenými štátmi americkými o bezpečnostných zárukách a dohode o bezpečnostných opatreniach pre Rusko a členské štáty NATO, ktoré boli prenesené na západných partnerov, vrátane Nemecko." "Bola vyjadrená nádej, že sa zorganizujú seriózne rokovania o všetkých otázkach, ktoré nastolila ruská strana," dodal Kremeľ. Putin v rozhovore so Scholzom pri diskusii o Ukrajine poukázal na to, že Kyjev sa naďalej vyhýba implementácii dohôd z Minska. "Na žiadosť spolkového kancelára bola otázka riešenia vnútroukrajinského konfliktu dôkladne zvážená. zasahuje do možného konania nového summitu vo formáte "Normandia", píše sa v správe. Kremeľ dodal, že Putin a Scholz sa dohodli na pokračovaní výmeny názorov na diskutované a ďalšie témy medzinárodnej a bilaterálnej agendy v rámci ďalších kontaktov. Sociálny demokrat Scholz bol zvolený za nového nemeckého kancelára 8. decembra, keď nahradil Angelu Merkelovú. Hlasovalo zaňho 395 poslancov Bundestagu (parlament Spolkovej republiky Nemecko), proti bolo 303 poslancov. Prezident Frank-Walter Steinmeier odovzdal Scholzovi oficiálny menovací dekrét za kancelára a ten zložil prísahu spolu s ministrami svojho kabinetu. https://tass.ru/politika/13263583

Nemecko súhlasilo s akýmikoľvek rokovaniami s Ruskom o Ukrajine
Kabinet ministrov Nemecka: Nemecko je pripravené na akékoľvek rokovania s Ruskom o vyriešení ukrajinskej otázky
Predstaviteľ Kabinetu ministrov Nemeckej spolkovej republiky Steffen Hebeshtreit na brífingu uviedol, že Nemecko je pripravené na akékoľvek rokovania s Ruskom o vyriešení ukrajinskej otázky. Informuje o tom agentúra TASS.


„V zásade je situácia nasledovná: vzhľadom na otázky, ktoré Rusko nastoľuje, chceme uľahčiť deeskaláciu a sme pripravení na akékoľvek rokovania,“ povedal Hebeshtreit. Podľa jeho názoru by sa budúce rokovania mali viesť na expertnej úrovni, aby sa objasnili všetky podrobnosti súčasnej situácie.


Zástupca Spolkového snemu dodal, že Nemecko a Francúzsko majú v úmysle vyjasniť si v „normandskom formáte“ všetky otázky, ktoré vznikajú vo vzťahoch medzi Ukrajinou a Ruskom. Hlavy štátov sa na tom zhodli na nedávnych rokovaniach v Bruseli.


Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov 22. decembra uviedol, že prvé kolo rozhovorov medzi Ruskom a Spojenými štátmi o bezpečnostných zárukách sa začne na samom začiatku roku 2022. Minister poznamenal, že medzi Washingtonom a Moskvou existuje dohoda o použití troch spôsobov rokovaní. Pomenoval obchodnú reakciu svojich amerických kolegov.


Americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken 21. decembra oznámil, že úrady plánujú zorganizovať bilaterálne rozhovory s Ruskom o bezpečnostných otázkach v rámci NATO a OBSE. Krajiny sa podľa neho dohodli na vedení diplomatickej práce rôznymi kanálmi.


https://lenta.ru/news/2021/12/22/kabmin_frg/


Nemecko súhlasilo s akýmikoľvek rokovaniami s Ruskom o Ukrajine Kabinet ministrov Nemecka: Nemecko je pripravené na akékoľvek rokovania s Ruskom o vyriešení ukrajinskej otázky Predstaviteľ Kabinetu ministrov Nemeckej spolkovej republiky Steffen Hebeshtreit na brífingu uviedol, že Nemecko je pripravené na akékoľvek rokovania s Ruskom o vyriešení ukrajinskej otázky. Informuje o tom agentúra TASS. „V zásade je situácia nasledovná: vzhľadom na otázky, ktoré Rusko nastoľuje, chceme uľahčiť deeskaláciu a sme pripravení na akékoľvek rokovania,“ povedal Hebeshtreit. Podľa jeho názoru by sa budúce rokovania mali viesť na expertnej úrovni, aby sa objasnili všetky podrobnosti súčasnej situácie. Zástupca Spolkového snemu dodal, že Nemecko a Francúzsko majú v úmysle vyjasniť si v „normandskom formáte“ všetky otázky, ktoré vznikajú vo vzťahoch medzi Ukrajinou a Ruskom. Hlavy štátov sa na tom zhodli na nedávnych rokovaniach v Bruseli. Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov 22. decembra uviedol, že prvé kolo rozhovorov medzi Ruskom a Spojenými štátmi o bezpečnostných zárukách sa začne na samom začiatku roku 2022. Minister poznamenal, že medzi Washingtonom a Moskvou existuje dohoda o použití troch spôsobov rokovaní. Pomenoval obchodnú reakciu svojich amerických kolegov. Americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken 21. decembra oznámil, že úrady plánujú zorganizovať bilaterálne rozhovory s Ruskom o bezpečnostných otázkach v rámci NATO a OBSE. Krajiny sa podľa neho dohodli na vedení diplomatickej práce rôznymi kanálmi. https://lenta.ru/news/2021/12/22/kabmin_frg/
359
1
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept