Egregoriálno-matričné riadenie
Jedna myš přežila. Projekt na vyhubení za stovky milionů se nezdařil

61bfa46ace0fc


Ambiciózní plán vyhubit myši na Goughově ostrově v jižním Atlantiku zřejmě selhal. Myši, které sem jako nepůvodní druh zavlekli námořníci v 19. století, decimují populace mořských ptáků, kteří sem po milionech přilétají hnízdit. Informoval o tom zpravodajský server BBC s odvoláním na britskou Královskou společnost pro ochranu ptáků (RSBP), která tento projekt se značnými náklady uskutečnila.


Ostrov nemá trvalé obyvatele, zato je domovem jedněch z největších hnízdních kolonií mořských ptáků na světě. Než se na ostrov dostaly myši, nežili tu žádní savci, což znamená, že se tu ohrožené a kriticky ohrožené druhy ptáků, jako jsou albatros tristanský či buřňák salvinův, mohly bezpečně pářit, hnízdit a vyvádět mláďata.


„Tito mořští ptáci si nevyvinuli žádnou obranu proti savčím predátorům. Když se líhnou mláďata, myši je často zabijí během několika hodin,“ řekl Callender.


Nesmírně složitý program vyhubení myší proběhl letos v létě, kdy je na jižní polokouli zima. Týmy podílející se na hubení myší vyplouvaly na ostrov z Jihoafrické republiky v často velmi nebezpečných podmínkách. Ve dnech, kdy počasí umožňovalo létat, nad ostrovem vrtulníky rozprašovaly jed.


Celý projekt stál více než devět milionů liber (téměř 270 milionů korun) a jeho cílem bylo „vrátit zpátky čas“ a jednou provždy zbavit Goughův ostrov myší.
https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/jedna-mys-prezila-projekt-na-vyhubeni-za-stovky-milionu-se-nezdaril-40381638


![61bfa46ace0fc](serve/attachment&path=61bfa46ace0fc) Ambiciózní plán vyhubit myši na Goughově ostrově v jižním Atlantiku zřejmě selhal. Myši, které sem jako nepůvodní druh zavlekli námořníci v 19. století, decimují populace mořských ptáků, kteří sem po milionech přilétají hnízdit. Informoval o tom zpravodajský server BBC s odvoláním na britskou Královskou společnost pro ochranu ptáků (RSBP), která tento projekt se značnými náklady uskutečnila. Ostrov nemá trvalé obyvatele, zato je domovem jedněch z největších hnízdních kolonií mořských ptáků na světě. Než se na ostrov dostaly myši, nežili tu žádní savci, což znamená, že se tu ohrožené a kriticky ohrožené druhy ptáků, jako jsou albatros tristanský či buřňák salvinův, mohly bezpečně pářit, hnízdit a vyvádět mláďata. „Tito mořští ptáci si nevyvinuli žádnou obranu proti savčím predátorům. Když se líhnou mláďata, myši je často zabijí během několika hodin,“ řekl Callender. Nesmírně složitý program vyhubení myší proběhl letos v létě, kdy je na jižní polokouli zima. Týmy podílející se na hubení myší vyplouvaly na ostrov z Jihoafrické republiky v často velmi nebezpečných podmínkách. Ve dnech, kdy počasí umožňovalo létat, nad ostrovem vrtulníky rozprašovaly jed. Celý projekt stál více než devět milionů liber (téměř 270 milionů korun) a jeho cílem bylo „vrátit zpátky čas“ a jednou provždy zbavit Goughův ostrov myší. https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/jedna-mys-prezila-projekt-na-vyhubeni-za-stovky-milionu-se-nezdaril-40381638

Nesmírně složitý program vyhubení myší proběhl letos v létě,



> Nesmírně složitý program vyhubení myší proběhl letos v létě,

Vědec: O zániku lidstva mluvme už nyní

Z hlediska obsahu, za mě ztráta času číst a rozebírat takovéto plky (ve stylu, kdo se narodil umře). Z hlediska informačního vhozu, je to programování katastrofy Satanem a děje se bez strukturně již od starověku a tak se vždy najde někdo, kdo se chce udělat zajímavým pro okolí a přijde s nějakou katastrofou (jsou toho tuny).


[quote="pid:49083, uid:181"]Vědec: O zániku lidstva mluvme už nyní[/quote] Z hlediska obsahu, za mě ztráta času číst a rozebírat takovéto plky (ve stylu, kdo se narodil umře). Z hlediska informačního vhozu, je to programování katastrofy Satanem a děje se bez strukturně již od starověku a tak se vždy najde někdo, kdo se chce udělat zajímavým pro okolí a přijde s nějakou katastrofou (jsou toho tuny).
Upravené 21. 12. 2021 o 06:12

"Jedna myš přežila" a jedna ze smyslových rovin zprávy je:


Zbavit se parazitů je velmi nesnadné, ale my to nevzdáme.
(osobně sázím u GP na symbionta, z úspěšného parazita se stává v přírodě evolucí symbiont)


"Jedna myš přežila" a jedna ze smyslových rovin zprávy je: Zbavit se parazitů je velmi nesnadné, ale my to nevzdáme. (osobně sázím u GP na symbionta, z úspěšného parazita se stává v přírodě evolucí symbiont)
Upravené 21. 12. 2021 o 00:11
910
4
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept