Zahraničná politika
USA predložia Rusku svoje návrhy na rokovania o bezpečnosti budúci týždeň

USA predložia Rusku svoje návrhy na rokovania o bezpečnosti budúci týždeň


Spojené štáty na budúci týždeň predložia Rusku svoje návrhy na rozhovory o bezpečnosti. Informovala o tom americká prezidentská administratíva počas brífingu.
„Formát konzultujeme s partnermi vrátane NATO,“ cituje RIA Novosti slová vysokopostaveného predstaviteľa americkej administratívy.


Poznamenal, že Spojené štáty "majú svoj vlastný zoznam obáv", o ktorých Washington očakáva, že budú diskutovať s Moskvou.


"Budúci týždeň budeme kontaktovať Rusko s konkrétnymi návrhmi," povedal.


Akýkoľvek dialóg s Ruskom by mal byť podľa neho založený na reciprocite.


Ruské ministerstvo zahraničných vecí zverejnilo 17. decembra návrhy dohôd o bezpečnostných zárukách s USA a Severoatlantickou alianciou. V návrhu sa najmä uvádza, že NATO sa zaväzuje vylúčiť Ukrajinu zo vstupu do aliancie.


Hovorkyňa Bieleho domu Jen Psakiová uviedla, že USA videli ruské návrhy bezpečnostných záruk a rokujú o nich so spojencami v NATO.


Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg uviedol, že dostal návrhy Ruska týkajúce sa bezpečnostných záruk.


https://russian.rt.com/world/news/939863-ssha-rossiya-peregovory


USA predložia Rusku svoje návrhy na rokovania o bezpečnosti budúci týždeň Spojené štáty na budúci týždeň predložia Rusku svoje návrhy na rozhovory o bezpečnosti. Informovala o tom americká prezidentská administratíva počas brífingu. „Formát konzultujeme s partnermi vrátane NATO,“ cituje RIA Novosti slová vysokopostaveného predstaviteľa americkej administratívy. Poznamenal, že Spojené štáty "majú svoj vlastný zoznam obáv", o ktorých Washington očakáva, že budú diskutovať s Moskvou. "Budúci týždeň budeme kontaktovať Rusko s konkrétnymi návrhmi," povedal. Akýkoľvek dialóg s Ruskom by mal byť podľa neho založený na reciprocite. Ruské ministerstvo zahraničných vecí zverejnilo 17. decembra návrhy dohôd o bezpečnostných zárukách s USA a Severoatlantickou alianciou. V návrhu sa najmä uvádza, že NATO sa zaväzuje vylúčiť Ukrajinu zo vstupu do aliancie. Hovorkyňa Bieleho domu Jen Psakiová uviedla, že USA videli ruské návrhy bezpečnostných záruk a rokujú o nich so spojencami v NATO. Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg uviedol, že dostal návrhy Ruska týkajúce sa bezpečnostných záruk. https://russian.rt.com/world/news/939863-ssha-rossiya-peregovory

Rjabkov povedal, že Rusko ponúka Spojeným štátom bilaterálne rokovania o bezpečnostných zárukách
Podľa námestníka ministra zahraničných vecí Washington stále nie je pripravený opustiť svoje vlastné vzorce s cieľom zlepšiť situáciu vo vzťahoch s Moskvou.


Moskva ponúka Washingtonu, aby vyjednal bezpečnostné záruky výlučne na bilaterálnej báze, zapojením iných krajín by stratili zmysel. Agentúre TASS to oznámil námestník ministra zahraničných vecí Ruska Sergej Rjabkov.


„Navrhujeme rokovania na bilaterálnej báze so Spojenými štátmi," zdôraznil diplomat. „Ak do nich zapojíme ďalšie krajiny, jednoducho to všetko utopíme v diskusiách a mnohomluvách."


Podľa námestníka ministra zároveň nikdy nebola taká situácia ako vo vzťahoch so Spojenými štátmi. "Dúfam, že Američania nepodcenia, ako veľmi sa všetko zmenilo - a nie k lepšiemu," povedal Rjabkov.


V piatok tlačová tajomníčka Bieleho domu Jen Psakiová v komentári k zverejneniu návrhov zmlúv medzi Ruskom a Spojenými štátmi a NATO o bezpečnostných zárukách ruského ministerstva zahraničných vecí uviedla, že Spojené štáty nebudú viesť konzultácie o bezpečnosti v Európe bez partnerov z Európskej únie.


https://tass.ru/politika/13237203


Rjabkov povedal, že Rusko ponúka Spojeným štátom bilaterálne rokovania o bezpečnostných zárukách Podľa námestníka ministra zahraničných vecí Washington stále nie je pripravený opustiť svoje vlastné vzorce s cieľom zlepšiť situáciu vo vzťahoch s Moskvou. Moskva ponúka Washingtonu, aby vyjednal bezpečnostné záruky výlučne na bilaterálnej báze, zapojením iných krajín by stratili zmysel. Agentúre TASS to oznámil námestník ministra zahraničných vecí Ruska Sergej Rjabkov. „Navrhujeme rokovania na bilaterálnej báze so Spojenými štátmi," zdôraznil diplomat. „Ak do nich zapojíme ďalšie krajiny, jednoducho to všetko utopíme v diskusiách a mnohomluvách." Podľa námestníka ministra zároveň nikdy nebola taká situácia ako vo vzťahoch so Spojenými štátmi. "Dúfam, že Američania nepodcenia, ako veľmi sa všetko zmenilo - a nie k lepšiemu," povedal Rjabkov. V piatok tlačová tajomníčka Bieleho domu Jen Psakiová v komentári k zverejneniu návrhov zmlúv medzi Ruskom a Spojenými štátmi a NATO o bezpečnostných zárukách ruského ministerstva zahraničných vecí uviedla, že Spojené štáty nebudú viesť konzultácie o bezpečnosti v Európe bez partnerov z Európskej únie. https://tass.ru/politika/13237203
358
1
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept