Zahraničná politika
Ruské ministerstvo zahraničí vyzvalo NATO, aby se vrátilo na pozice z roku 1997

Moskva trvá na stažení veškeré vojenské infrastruktury NATO do pozice z roku 1997, tedy na návratu do stavu, který existoval v době uzavření zakládajícího aktu Rusko-NATO, uvedl náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov.


"Musel jsem vzít mapy, abych označil vlajkami a kroužky všechny ty objekty, které se v posledních letech objevily poblíž našich hranic, a nakreslil šipky, kde kdo létá, jakými letadly a které lodě projíždějí," řekl na brífinku v pátek, v odpovědi na otázku, co přesně Moskva vyzývá, aby se aliance vzdala, mluví o nutnosti návratu k pozici z roku 1997.


Podle náměstka "naše pozice je taková, že to všechno musíme odstranit a vrátit se na pozice z roku 1997."
(Česká republika vstoupila do NATO 12. března 1999)
https://www.interfax.ru/russia/810029


Moskva trvá na stažení veškeré vojenské infrastruktury NATO do pozice z roku 1997, tedy na návratu do stavu, který existoval v době uzavření zakládajícího aktu Rusko-NATO, uvedl náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov. "Musel jsem vzít mapy, abych označil vlajkami a kroužky všechny ty objekty, které se v posledních letech objevily poblíž našich hranic, a nakreslil šipky, kde kdo létá, jakými letadly a které lodě projíždějí," řekl na brífinku v pátek, v odpovědi na otázku, co přesně Moskva vyzývá, aby se aliance vzdala, mluví o nutnosti návratu k pozici z roku 1997. Podle náměstka "naše pozice je taková, že to všechno musíme odstranit a vrátit se na pozice z roku 1997." (Česká republika vstoupila do NATO 12. března 1999) https://www.interfax.ru/russia/810029

Slovensko vstúpilo do NATO 29. marca 2004.


Poľsko a Maďarsko spolu s Českom 12. marca 1999.


Slovensko vstúpilo do [NATO](https://sk.wikipedia.org/wiki/Organiz%C3%A1cia_Severoatlantickej_zmluvy) 29. marca 2004. Poľsko a Maďarsko spolu s Českom 12. marca 1999.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 17. 12. 2021 o 16:01

Rusko se musí cítit "silné v kramflecích", navrhuje-li USA a NATO de facto "ústup" z jejich dosavadních pozic.
Otázkou je, zda se ještě dá mluvit o návrzích? Oba návrhy spíše připomínají "ultimáta"...


Rusko se musí cítit "silné v kramflecích", navrhuje-li USA a NATO de facto "ústup" z jejich dosavadních pozic. Otázkou je, zda se ještě dá mluvit o návrzích? Oba návrhy spíše připomínají "ultimáta"...
Upravené 17. 12. 2021 o 15:49

Práve som dočítal oficiálnu dohodu Ministerstva zahraničných vecí RF ( je to vo fáze Projekt ), medzi RF a všetkými členmi NATO. Zaujímavý je odstavec 4, kde RF požaduje ( tak ako povedala @JanaK ) aby členovia NATO, ktorí boli členmi paktu k 27. máju 1997, nerozmiesťňovali svoje vojská a vojenskú techniku na územi ostatných štátov Európy ako doplnenie k ozbrojeným silám, ktoré sa tam nachádzali do: 27. mája 1997. To, so sebou prináša - ako už bolo povedané - požiadavku RF na stiahnutie všetkých vojsk a techniky z územia štátov bývalého socialistického bloku.

Práve som dočítal oficiálnu dohodu Ministerstva zahraničných vecí RF ( je to vo fáze Projekt ), medzi RF a všetkými členmi NATO. Zaujímavý je odstavec **4**, kde RF požaduje ( tak ako povedala @JanaK ) aby členovia NATO, ktorí boli členmi paktu k 27. máju 1997, nerozmiesťňovali svoje vojská a vojenskú techniku na územi ostatných štátov Európy ako doplnenie k ozbrojeným silám, ktoré sa tam nachádzali do: 27. mája 1997. To, so sebou prináša - ako už bolo povedané - požiadavku RF na stiahnutie všetkých vojsk a techniky z územia štátov bývalého socialistického bloku.
Upravené 17. 12. 2021 o 15:55

Aspoň vieme o čom sa reálne bavil Putin s bidetom, brandonom pardon Bidenom. Takže dohoda hore už padla. Teraz sa môžu hady dole v štrukúre aj navzájom požrať a nič to nezmení. Som zvedavý čo na to zvieratka ako naď pročko atď ... už chápu že majú utekať, či ešte nedopaľuje?


Aspoň vieme o čom sa reálne bavil Putin s bidetom, brandonom pardon Bidenom. Takže dohoda hore už padla. Teraz sa môžu hady dole v štrukúre aj navzájom požrať a nič to nezmení. Som zvedavý čo na to zvieratka ako naď pročko atď ... už chápu že majú utekať, či ešte nedopaľuje?
Upravené 17. 12. 2021 o 16:12

dohoda hore už padla.


Tím si nejsem vůbec jist. Poražení vždy tvrdili, tvrdí a budou tvrdit, že vítěz navrhuje "nehorázné požadavky"...


[quote="pid:48763, uid:106"]dohoda hore už padla.[/quote] Tím si nejsem vůbec jist. Poražení vždy tvrdili, tvrdí a budou tvrdit, že vítěz navrhuje "nehorázné požadavky"...

Som zvedavý čo na to zvieratka ako naď pročko atď ... už chápu že majú utekať, či ešte nedopaľuje?


Čakajú, kým začne lietadlo rolovať po dráhe, aby sa mohli prilepiť na podvozok.


Americké lietadlo odletelo aj s Afgáncami, ktorí sa ho držali [Moje video]


[quote="pid:48763, uid:106"]Som zvedavý čo na to zvieratka ako naď pročko atď ... už chápu že majú utekať, či ešte nedopaľuje?[/quote] Čakajú, kým začne lietadlo rolovať po dráhe, aby sa mohli prilepiť na podvozok. **[Americké lietadlo odletelo aj s Afgáncami, ktorí sa ho držali](https://www.mojevideo.sk/video/35762/americke_lietadlo_odletelo_aj_s_afgancami_ktori_sa_ho_drzali.html)** [Moje video]
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 17. 12. 2021 o 16:47

Zní to zajímavě, otázka je, zda je to vůbec reálné, rozložení a poměr sil přesně neznám, nato má prý dvě brigády, jednu gay a druhou lesbickou... Sto slucilos??? 🤔 Červené čáry???


Zní to zajímavě, otázka je, zda je to vůbec reálné, rozložení a poměr sil přesně neznám, nato má prý dvě brigády, jednu gay a druhou lesbickou... Sto slucilos???

“ Čakajú, kým začne lietadlo rolovať po dráhe, aby sa mohli prilepiť na podvozok.“


Zhodou okolnosti som sa stretol s Afgancom , ktorý mi priamo povedal , že im Afgancom sľúbili príchod do “ štátov Kolumbusa” bez vyžadovania vstupných víz , preto to čudné prilepovanie sa na podvozky. Takto mi to ten Afgancom zdôvodnil .


“ Čakajú, kým začne lietadlo rolovať po dráhe, aby sa mohli prilepiť na podvozok.“ Zhodou okolnosti som sa stretol s Afgancom , ktorý mi priamo povedal , že im Afgancom sľúbili príchod do “ štátov Kolumbusa” bez vyžadovania vstupných víz , preto to čudné prilepovanie sa na podvozky. Takto mi to ten Afgancom zdôvodnil .

Otázkou je, zda se ještě dá mluvit o návrzích? Oba návrhy spíše připomínají "ultimáta"...


Nepřipominají, to už jsou ultimata. Se všemi vyplyvajícími z toho důsledky pro USA a NATO.


[quote="pid:48756, uid:270"]Otázkou je, zda se ještě dá mluvit o návrzích? Oba návrhy spíše připomínají "ultimáta"...[/quote] Nepřipominají, to už jsou ultimata. Se všemi vyplyvajícími z toho důsledky pro USA a NATO.

Takže dohoda hore už padla.

Tím si nejsem vůbec jist.
práveže dohoda je skutočnosťou lebo inak by Rusko nedávalo také podmienky. Toto nie je tliachanie do vetra. Pokiaľ Rusko dáva také podmienky, znamená to, že veci v zákulisí sú vo finálnej fáze a Rusko vie čo si môže dovoliť. Pred pár mesiacmi by takéto ultimátum znamenalo vojnu, dnes je však situácia iná. Podľa mňa to je kapitulácia močiara v priamom prenose.


[quote="pid:48763, uid:106"]Takže dohoda hore už padla.[/quote] [quote="pid:48767, uid:270"]Tím si nejsem vůbec jist.[/quote]práveže dohoda je skutočnosťou lebo inak by Rusko nedávalo také podmienky. Toto nie je tliachanie do vetra. Pokiaľ Rusko dáva také podmienky, znamená to, že veci v zákulisí sú vo finálnej fáze a Rusko vie čo si môže dovoliť. Pred pár mesiacmi by takéto ultimátum znamenalo vojnu, dnes je však situácia iná. Podľa mňa to je kapitulácia močiara v priamom prenose.

už chápu že majú utekať, či ešte nedopaľuje?
Očakávaš od mozgového trustu Pročko-Naď a kolektív príliš veľa. Neviem nájsť ani prirovnanie. To by bolo niečo také ako keby dislektik pochopil náročnú 700 stránkovú knihu. Jediný komu z tej bandy možno trošku zapaľuje a dokáže pochopiť, či vicítiť, že sa blíži prehra je podľa mňa Korčok. Ale je len na ňom, čo bude činiť, lebo rozkaz znel jasne. Neustúpiť za žiadnu cenu. Ďalší, ktorý možno trošku chápe Sulík, ktorý je na viazaný na nemecké elity. Otázka, ktoré klany týchto elít ho riadia, ale myslím, že tie ktoré chápu viac. A Pročkovia, Naďovia, Krúpovci a podbný bizarný odpad, to sú len cirkusový krikľúni, čím väčší odpad tým vhodnejší kandidát pre vládnu koalícii. A odpad nechápe, jednoducho na to nemá. Odpad špiný, smrdí, zavadzia, znepríjemňuje život, ale aby chápal na to nie je určený. Ak sa dá odpad použiť ako druhotná surovina, tak je obvykle ešte zrecyklovaný, ale existuje aj už nerecyklovateľný odpad a ten je možné maximáne z kompostovať, alebo zlikvidovať v spalovni. Odpad Pročko, Naď, Krúpa je určený na likvidáciu v spaľovni (bude predhodený davu) a neviem či sa tam nájde niekto vhodný na skompostovanie. Lebo tento odpad by znekvalitnil celý ostatný kompost.


[quote="pid:48763, uid:106"]už chápu že majú utekať, či ešte nedopaľuje?[/quote]Očakávaš od mozgového trustu Pročko-Naď a kolektív príliš veľa. Neviem nájsť ani prirovnanie. To by bolo niečo také ako keby dislektik pochopil náročnú 700 stránkovú knihu. Jediný komu z tej bandy možno trošku zapaľuje a dokáže pochopiť, či vicítiť, že sa blíži prehra je podľa mňa Korčok. Ale je len na ňom, čo bude činiť, lebo rozkaz znel jasne. Neustúpiť za žiadnu cenu. Ďalší, ktorý možno trošku chápe Sulík, ktorý je na viazaný na nemecké elity. Otázka, ktoré klany týchto elít ho riadia, ale myslím, že tie ktoré chápu viac. A Pročkovia, Naďovia, Krúpovci a podbný bizarný odpad, to sú len cirkusový krikľúni, čím väčší odpad tým vhodnejší kandidát pre vládnu koalícii. A odpad nechápe, jednoducho na to nemá. Odpad špiný, smrdí, zavadzia, znepríjemňuje život, ale aby chápal na to nie je určený. Ak sa dá odpad použiť ako druhotná surovina, tak je obvykle ešte zrecyklovaný, ale existuje aj už nerecyklovateľný odpad a ten je možné maximáne z kompostovať, alebo zlikvidovať v spalovni. Odpad Pročko, Naď, Krúpa je určený na likvidáciu v spaľovni (bude predhodený davu) a neviem či sa tam nájde niekto vhodný na skompostovanie. Lebo tento odpad by znekvalitnil celý ostatný kompost.

to, čo bolo už dávnejšie dohodnuté a potvrdené - Jalta II sa začína čoraz viac nielen ozvučovať ale aj realizovať.
Tak ako I.Matovič zvláda svoje úlohy a ešte sa pri tom aj baví, tak takisto aj J.Naď realizuje jemu zadané úlohy. Je namieste začať aj jeho konanie posudzovať v zmysle “mysli globálne, konaj lokálne” s prihliadnutím na zákulisné dohody.
Ja len položím otázku: “Až Rusko začne aktívne robiť poriadky na Ukrajine, či už priamo, alebo skôr rukami DNR a LNR, a banderovci sa opäť pohnú na západ, dokážeme si ochrániť vlastné hranice vlastnými silami? A takisto nie je poľsko-bieloruský konflikt na hraniciach len ostrým nácvikom a prípravou na stopnutie bamderovcov na poľsko-ulrajinskej hranici?” Globálne trendy vrátane procesov v Európe tvoria rámec, ktorý nepustí, takže ho majme na pamäti aj pri analýze a predikcii diania na Slovensku.


to, čo bolo už dávnejšie dohodnuté a potvrdené - Jalta II sa začína čoraz viac nielen ozvučovať ale aj realizovať. Tak ako I.Matovič zvláda svoje úlohy a ešte sa pri tom aj baví, tak takisto aj J.Naď realizuje jemu zadané úlohy. Je namieste začať aj jeho konanie posudzovať v zmysle “mysli globálne, konaj lokálne” s prihliadnutím na zákulisné dohody. Ja len položím otázku: “Až Rusko začne aktívne robiť poriadky na Ukrajine, či už priamo, alebo skôr rukami DNR a LNR, a banderovci sa opäť pohnú na západ, dokážeme si ochrániť vlastné hranice vlastnými silami? A takisto nie je poľsko-bieloruský konflikt na hraniciach len ostrým nácvikom a prípravou na stopnutie bamderovcov na poľsko-ulrajinskej hranici?” Globálne trendy vrátane procesov v Európe tvoria rámec, ktorý nepustí, takže ho majme na pamäti aj pri analýze a predikcii diania na Slovensku.

Stanovení ruských červených čar
https://colonelcassad.livejournal.com/7301637.html


"Zdá se naprosto neuvěřitelné, že s tím Spojené státy budou souhlasit (a rozhodnutí o takových otázkách samozřejmě nečiní NATO jako organizace, ale Spojené státy americké), protože i přijetí některých klauzulí z této dohody znamená, že uznávají právo Ruska mít vlastní sféru vlivu a samotný fakt, že teze „sféra vlivu USA je po celém světě“ je minulostí.


Ve skutečnosti to znamená, že Spojené státy musí podepsat, že jejich hegemonie skončila.
Tato dohoda tedy spíše stanovuje ruské červené linie a slouží jako výchozí bod pro případ hypotetického vyjednávání v kontextu probíhající studené války.


Aby Spojené státy souhlasily s přijetím něčeho podobného, zdá se, že musí nastat vojensko-politická krize s prudkým nárůstem pravděpodobnosti jaderné války. Je nepravděpodobné, že by nabádání a verbální výzvy měly požadovaný účinek, protože strany hovoří různými geostrategickými jazyky."


**Stanovení ruských červených čar** https://colonelcassad.livejournal.com/7301637.html "Zdá se naprosto neuvěřitelné, že s tím Spojené státy budou souhlasit (a rozhodnutí o takových otázkách samozřejmě nečiní NATO jako organizace, ale Spojené státy americké), protože i přijetí některých klauzulí z této dohody znamená, že uznávají právo Ruska mít vlastní sféru vlivu a samotný fakt, že teze „sféra vlivu USA je po celém světě“ je minulostí. Ve skutečnosti to znamená, že Spojené státy musí podepsat, že jejich hegemonie skončila. Tato dohoda tedy spíše stanovuje ruské červené linie a slouží jako výchozí bod pro případ hypotetického vyjednávání v kontextu probíhající studené války. **Aby Spojené státy souhlasily s přijetím něčeho podobného, zdá se, že musí nastat vojensko-politická krize s prudkým nárůstem pravděpodobnosti jaderné války. Je nepravděpodobné, že by nabádání a verbální výzvy měly požadovaný účinek, protože strany hovoří různými geostrategickými jazyky." **

Rusko navrhuje Alianci hanebnou dohodu o Ukrajině a východní Evropě
https://www.forum24.cz/rusko-navrhuje-alianci-hanebnou-dohodu-o-ukrajine-a-vychodni-evrope/


"Ministerstvo zahraničních věcí Ruské federace dnes zveřejnilo svůj návrh dohody o zajištění bezpečnosti mezi Ruskem a státy Severoatlantické aliance. Snad ani nemůže být míněn vážně. Kreml si totiž diktuje ultimativní podmínky, které by ve svém důsledku znamenaly dobrovolné omezení suverenity členských zemí Aliance, stejně jako ignoranci vůči autonomnímu rozhodování zemí postsovětského prostoru."


Už pochopili a tak "řvou"...


Rusko navrhuje Alianci hanebnou dohodu o Ukrajině a východní Evropě https://www.forum24.cz/rusko-navrhuje-alianci-hanebnou-dohodu-o-ukrajine-a-vychodni-evrope/ "Ministerstvo zahraničních věcí Ruské federace dnes zveřejnilo svůj návrh dohody o zajištění bezpečnosti mezi Ruskem a státy Severoatlantické aliance. Snad ani nemůže být míněn vážně. Kreml si totiž diktuje ultimativní podmínky, které by ve svém důsledku znamenaly dobrovolné omezení suverenity členských zemí Aliance, stejně jako ignoranci vůči autonomnímu rozhodování zemí postsovětského prostoru." Už pochopili a tak "řvou"...
Upravené 18. 12. 2021 o 10:17

17.12.2021 16:52
Briefing náměstka ministra zahraničních věcí Ruské federace Sergeje Rjabkova na téma „Iniciativy ruských záruk bezpečnosti“, Moskva, 17. prosince 2021


https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1790874/


17.12.2021 16:52 Briefing náměstka ministra zahraničních věcí Ruské federace Sergeje Rjabkova na téma „Iniciativy ruských záruk bezpečnosti“, Moskva, 17. prosince 2021 https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1790874/

Stručně o obsahu rozhovoru s Kedmi:
To, co teď Rusko vyjevilo, je ultimátum.
To že teď Rusko vyjádřilo tyto požadavky, je výsledek prudké změny mezinárodní situace. Je to velmi zajímavá šachová hra Putina.


Putin mluvil s Bidenem. Biden přiznal to, co dříve nikdo neudělal - Rusko má své vlastní bezpečnostní zájmy a my jsme připraveni je posoudit.


Putin řekl, že nebude strategická stabilita a dohoda o strategické stabilitě bez toho, aby byly zabezpečeny garance písemné a juridistické bezpečnosti Ruska. A strategickou stabilitu požaduje přece americký prezident.


Po rozhovoru s Bidenem mluvil Putin s čínským prezidentem. A ten Putinovu pozici podpořil, což dříve neudělal. Čína v Evropě podporuje pozici Ruska.


Když na Západě vymysleli svaz s Austrálii, nedomysleli to do konce. Přesunuli se z Evropy k břehům Číny. Čína tedy řekla, že podpoří Rusko v Evropě.


Biden chce další setkání s Putinem. Ale oznámil, že nepojede na Olympijské hry, kde by byla jedinečná příležitost setkat se s Putinem i s čínským prezidentem.


Dnes je mezinárodní situace taková, že Putin mohl vyjít na světlo s těmito požadavky. Teď je akorát problém, aby Rusko přesvědčilo americké a evropské orgány, že Rusko chce seriózně zabezpečit svoji bezpečnost, že nechce bojovat.


Na předložené návrhy už EU zareagovalo a navrhuje posuzovat bezpečnost v současných formátech včetně Rady Rusko - NATO a OBSE. Kroutí se, ale nic jim nepomůže.
Rusko vždy vedlo rozhovory s NATO, ale jak se oni chovali k Rusku? Nechápou, že se svět mění. Budou to muset pochopit. Rusko se je snaží přesvědčit, aby to bylo mírovou cestou. Rusko svou bezpečnost zabezpečí a dosáhne toho, aby se pozice roku 1997 vrátily.


Pokud to někdo nechce a bude se protivit, tak se historie může vrátit do ještě staršího období, např. Německo do období do Bismarcka.


Redaktor zmiňuje 1.bod dokumentu - vyloučit další rozšiřování NATA a připojení k NATO Ukrajiny.
Kedmi: Je to oficiální potvrzení. Právní báze.


I v Rusku se Putin snažil, aby i boj proti terorismu měl právní bázi. Dlouho se pracovalo na doktríně boje proti terorismu.
Zákonná báze je potřebná.


Redaktor: Na Ukrajině je už cca 20 objektů NATO.
Kedmi: Návrhy jsou o tom: Pojďme se domluvit, aby tyto objekty zde nepůsobily.


Nutná nová dohoda o likvidaci raket středního a kratšího doletu. V r. 2019 USA vypověděly tuto smlouvu.


Stručně o obsahu rozhovoru s Kedmi: To, co teď Rusko vyjevilo, je ultimátum. To že teď Rusko vyjádřilo tyto požadavky, je výsledek prudké změny mezinárodní situace. Je to velmi zajímavá šachová hra Putina. Putin mluvil s Bidenem. Biden přiznal to, co dříve nikdo neudělal - Rusko má své vlastní bezpečnostní zájmy a my jsme připraveni je posoudit. Putin řekl, že nebude strategická stabilita a dohoda o strategické stabilitě bez toho, aby byly zabezpečeny garance písemné a juridistické bezpečnosti Ruska. A strategickou stabilitu požaduje přece americký prezident. Po rozhovoru s Bidenem mluvil Putin s čínským prezidentem. A ten Putinovu pozici podpořil, což dříve neudělal. Čína v Evropě podporuje pozici Ruska. Když na Západě vymysleli svaz s Austrálii, nedomysleli to do konce. Přesunuli se z Evropy k břehům Číny. Čína tedy řekla, že podpoří Rusko v Evropě. Biden chce další setkání s Putinem. Ale oznámil, že nepojede na Olympijské hry, kde by byla jedinečná příležitost setkat se s Putinem i s čínským prezidentem. Dnes je mezinárodní situace taková, že Putin mohl vyjít na světlo s těmito požadavky. Teď je akorát problém, aby Rusko přesvědčilo americké a evropské orgány, že Rusko chce seriózně zabezpečit svoji bezpečnost, že nechce bojovat. Na předložené návrhy už EU zareagovalo a navrhuje posuzovat bezpečnost v současných formátech včetně Rady Rusko - NATO a OBSE. Kroutí se, ale nic jim nepomůže. Rusko vždy vedlo rozhovory s NATO, ale jak se oni chovali k Rusku? Nechápou, že se svět mění. Budou to muset pochopit. Rusko se je snaží přesvědčit, aby to bylo mírovou cestou. Rusko svou bezpečnost zabezpečí a dosáhne toho, aby se pozice roku 1997 vrátily. Pokud to někdo nechce a bude se protivit, tak se historie může vrátit do ještě staršího období, např. Německo do období do Bismarcka. Redaktor zmiňuje 1.bod dokumentu - vyloučit další rozšiřování NATA a připojení k NATO Ukrajiny. Kedmi: Je to oficiální potvrzení. Právní báze. I v Rusku se Putin snažil, aby i boj proti terorismu měl právní bázi. Dlouho se pracovalo na doktríně boje proti terorismu. Zákonná báze je potřebná. Redaktor: Na Ukrajině je už cca 20 objektů NATO. Kedmi: Návrhy jsou o tom: Pojďme se domluvit, aby tyto objekty zde nepůsobily. Nutná nová dohoda o likvidaci raket středního a kratšího doletu. V r. 2019 USA vypověděly tuto smlouvu.

Země severní Evropy a Pobaltí odmítly návrhy RF o bezpečnostních zárukách
Bílý dům uvedl, že Spojené státy dostaly návrhy RF na bezpečnostní záruky, ale odmítají vést jakkákoli jednání před tím, než proběhnou konzultace s evropskými spojenci.
Reakce EU
Evropská unie v reakci na ruské návrhy ohledně bezpečnostních záruk navrhla projednat evropskou bezpečnost v již existujících formátech, včetně Rady Rusko-NATO a OBSE, řekl Sputniku mluvčí zahraniční politiky Evropské unie Peter Stano.
„Helsinský Závěrečný akt a Pařížská charta nám nabídly klíčové principy, na nichž je postavena evropská bezpečnost. Za tímto účelem jsme vyvinuli řadu mechanismů pro budování důvěry. A kromě Rady NATO-Rusko, OBSE nabízí mechanismy, které zůstávají základními v jakékoli interakci s Ruskem,“ uvedl Peter Stano v odpovědi na otázku, v jakém formátu by se mohly projednávat ruské návrhy týkající se bezpečnosti.
Mluvčí take zdůraznil postoj Evropské unie, že „každý suverénní stát má právo svobodně si vybrat svou zahraniční politiku, bezpečnostní politiku a spojenectví“.
„Rusko si to musí uvědomit a respektovat,“ uzavřel zástupce EU.
Nato
„Dáváme jasně najevo, že jakýkoli dialog s Ruskem se bude týkat také obav NATO z jednání Ruska, bude založen na základních principech a dokumentech evropské bezpečnosti a bude veden společně s konzultacemi s evropskými partnery NATO, jako je Ukrajina,“ řekl v Bruselu na tiskové konferenci s bulharským premiérem Stefanem Yanevem Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.
Za těchto podmínek je Severoatlantická aliance připravena pracovat na budování důvěry s Ruskem, dodal generální tajemník.
Severní Evropa a Pobaltí
Země severní Evropy a Pobaltí odmítly návrhy Ruska o bezpečnostních zárukách.
Cely clanek zde


**Země severní Evropy a Pobaltí odmítly návrhy RF o bezpečnostních zárukách** Bílý dům uvedl, že Spojené státy dostaly návrhy RF na bezpečnostní záruky, ale odmítají vést jakkákoli jednání před tím, než proběhnou konzultace s evropskými spojenci. **Reakce EU** Evropská unie v reakci na ruské návrhy ohledně bezpečnostních záruk navrhla projednat evropskou bezpečnost v již existujících formátech, včetně Rady Rusko-NATO a OBSE, řekl Sputniku mluvčí zahraniční politiky Evropské unie Peter Stano. „Helsinský Závěrečný akt a Pařížská charta nám nabídly klíčové principy, na nichž je postavena evropská bezpečnost. Za tímto účelem jsme vyvinuli řadu mechanismů pro budování důvěry. A kromě Rady NATO-Rusko, OBSE nabízí mechanismy, které zůstávají základními v jakékoli interakci s Ruskem,“ uvedl Peter Stano v odpovědi na otázku, v jakém formátu by se mohly projednávat ruské návrhy týkající se bezpečnosti. Mluvčí take zdůraznil postoj Evropské unie, že „každý suverénní stát má právo svobodně si vybrat svou zahraniční politiku, bezpečnostní politiku a spojenectví“. „Rusko si to musí uvědomit a respektovat,“ uzavřel zástupce EU. **Nato** „Dáváme jasně najevo, že jakýkoli dialog s Ruskem se bude týkat také obav NATO z jednání Ruska, bude založen na základních principech a dokumentech evropské bezpečnosti a bude veden společně s konzultacemi s evropskými partnery NATO, jako je Ukrajina,“ řekl v Bruselu na tiskové konferenci s bulharským premiérem Stefanem Yanevem Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg. Za těchto podmínek je Severoatlantická aliance připravena pracovat na budování důvěry s Ruskem, dodal generální tajemník. **Severní Evropa a Pobaltí** Země severní Evropy a Pobaltí odmítly návrhy Ruska o bezpečnostních zárukách. Cely clanek [zde](https://cz.sputniknews.com/20211217/zeme-severni-evropy-a-pobalti-odmitly-navrhy-rf-o-bezpecnostnich-zarukach-16895546.html)

Teď je akorát problém, aby Rusko přesvědčilo americké a evropské orgány, že Rusko chce seriózně zabezpečit svoji bezpečnost, že nechce bojovat.

Zajímavá reakce v NI: "Povede Putinovo ultimátum k válce?"
https://nationalinterest.org/feature/will-putin%E2%80%99s-ultimatum-lead-war-198220
"Michael Kofman, ředitel programu ruských studií v Centru pro námořní analýzu a kolega z Kennanova institutu ve Washingtonu, DC, nabídl na Twitteru chmurné hodnocení probíhajících rozhovorů: „Moskva nežádala jen věci, které nemůže dostat. , ale způsobem, o kterém vědí, že zajistí, že je nemohou dosáhnout. Vážná jednání probíhají za zavřenými dveřmi. Na tomto obrázku je něco velmi špatně, politická stránka vypadá jako kouřová clona.“ Kofmanovo prohlášení odráží obavy, že návrh a styl vezmi nebo nechej, ve kterém byl předložen, je jakýmsi červencovým ultimátem , u kterého Kreml plně očekává, že bude Západem odmítnut – že odmítnutí by pak mohlo být použit jako záminka pro další vojenskou eskalaci nebo budoucí vojenskou akci."
(Omlouvám se za strojový překlad).


Drobný doplněk pro ty, kdo pozapomněli a nechce se jim gůglit: červencové ultimátum bylo demarše z 23. července 2014 předložené Rakousko-Uherskem Srbsku v odpovědi na atentát na rakouského arcivévodu Františka Ferdinanda d'Este. Obsahovalo seznam 10 požadavků a přílohu popisující výsledky policejního vyšetřování atentátu v Sarajevu. Na odpověď mělo Srbsko 48 hodin. Ultimátum bylo cíleně tvrdé, vedené snahou porazit Srbsko buď diplomacií nebo lokalizovanou válkou.


[quote="pid:48859, uid:101"]Teď je akorát problém, aby Rusko přesvědčilo americké a evropské orgány, že Rusko chce seriózně zabezpečit svoji bezpečnost, že nechce bojovat.[/quote] Zajímavá reakce v NI: "Povede Putinovo ultimátum k válce?" https://nationalinterest.org/feature/will-putin%E2%80%99s-ultimatum-lead-war-198220 "Michael Kofman, ředitel programu ruských studií v Centru pro námořní analýzu a kolega z Kennanova institutu ve Washingtonu, DC, nabídl na Twitteru chmurné hodnocení probíhajících rozhovorů: „Moskva nežádala jen věci, které nemůže dostat. , ale způsobem, o kterém vědí, že zajistí, že je nemohou dosáhnout. Vážná jednání probíhají za zavřenými dveřmi. Na tomto obrázku je něco velmi špatně, politická stránka vypadá jako kouřová clona.“ Kofmanovo prohlášení odráží obavy, že návrh a styl vezmi nebo nechej, ve kterém byl předložen, je jakýmsi červencovým ultimátem , u kterého Kreml plně očekává, že bude Západem odmítnut – že odmítnutí by pak mohlo být použit jako záminka pro další vojenskou eskalaci nebo budoucí vojenskou akci." (Omlouvám se za strojový překlad). Drobný doplněk pro ty, kdo pozapomněli a nechce se jim gůglit: červencové ultimátum bylo demarše z 23. července 2014 předložené Rakousko-Uherskem Srbsku v odpovědi na atentát na rakouského arcivévodu Františka Ferdinanda d'Este. Obsahovalo seznam 10 požadavků a přílohu popisující výsledky policejního vyšetřování atentátu v Sarajevu. Na odpověď mělo Srbsko 48 hodin. Ultimátum bylo cíleně tvrdé, vedené snahou porazit Srbsko buď diplomacií nebo lokalizovanou válkou.
Upravené 19. 12. 2021 o 10:36

Povede Putinovo ultimátum k válce?"


"... válka není jen střet armád na bitevních polích, ale cokoliv jiného, co umožňuje porazit protivníka a donutit ho podrobit se vůli vítěze, a tím pádem při dobývání státu dosáhnout stejných cílů, jaké jsou vytyčovány v případě válečného vpádu, jenže bez přímého nasazení armády." ( V.Pjakin: O světě křivých zrcadel 3, str.2)


Válka mezi Ruskem a jeho protivníky již probíhá. "Návrhy", předložené Ruskem jeho protivníkům v současnosti, jsou jen jednou z jejích "bitev".


[quote="pid:48863, uid:810"]Povede Putinovo ultimátum k válce?"[/quote] "... válka není jen střet armád na bitevních polích, ale cokoliv jiného, co umožňuje porazit protivníka a donutit ho podrobit se vůli vítěze, a tím pádem při dobývání státu dosáhnout stejných cílů, jaké jsou vytyčovány v případě válečného vpádu, jenže bez přímého nasazení armády." ( V.Pjakin: O světě křivých zrcadel 3, str.2) Válka mezi Ruskem a jeho protivníky již probíhá. "Návrhy", předložené Ruskem jeho protivníkům v současnosti, jsou jen jednou z jejích "bitev".

Hypersonické problémy
https://colonelcassad.livejournal.com/7306058.html


"Ve Spojených státech se nezdařily další testy hypersonických střel."
"... a Spojené státy stále uvízly ve fázi vývoje a testování, mají zpoždění od Ruska asi 3 roky a asi 1-1,5 roku od Číny."


Problémy, které zřejmě mají přímou spojitost s "návrhy" Ruska na návrat do stavu, který existoval před rozšířením NATO o státy Střední Evropy.


**Hypersonické problémy** https://colonelcassad.livejournal.com/7306058.html "Ve Spojených státech se nezdařily další testy hypersonických střel." "... a Spojené státy stále uvízly ve fázi vývoje a testování, mají zpoždění od Ruska asi 3 roky a asi 1-1,5 roku od Číny." Problémy, které zřejmě mají přímou spojitost s "návrhy" Ruska na návrat do stavu, který existoval před rozšířením NATO o státy Střední Evropy.

Hypersonické problémy



Problémy okolo testů amerických hypersonických raket dobře rozebrali na Aktuálních konfliktech. Problém neúspěšných testů nebyl v samotném testovacím prototypu (raketa nebyla nakonec vůbec vypuštěna), ale ve starých dávno zavedených technologiích. Vypadá to, že USA ztratily kontinuitu ve vývoji. USA zkonstruovali sice novou střelu, ale dnes nemají lidi, kteří by rozumněli práci urychlovacího boosteru (technologie stará 50 let) a technice vypouštěcího zařízení. Došlo ke generační výměně technických kádrů, ale nebyly předány vědomosti ...


http://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=31&t=706&sid=6214a95cd65c64d62b1c0128d87992d1&start=20


> Hypersonické problémy Problémy okolo testů amerických hypersonických raket dobře rozebrali na Aktuálních konfliktech. Problém neúspěšných testů nebyl v samotném testovacím prototypu (raketa nebyla nakonec vůbec vypuštěna), ale ve starých dávno zavedených technologiích. Vypadá to, že USA ztratily kontinuitu ve vývoji. USA zkonstruovali sice novou střelu, ale dnes nemají lidi, kteří by rozumněli práci urychlovacího boosteru (technologie stará 50 let) a technice vypouštěcího zařízení. Došlo ke generační výměně technických kádrů, ale nebyly předány vědomosti ... http://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=31&t=706&sid=6214a95cd65c64d62b1c0128d87992d1&start=20
Upravené 19. 12. 2021 o 09:44

Možno to súvisí s informáciou, ktorú nemusí každý prijať.


Spravodajské okienko
"Na prípade incidentu americkej jadrovej ponory z októbra tohto roku už jasne vidno, že moc USA sa schyľuje k zenitu. Išlo o to, že na jej palube boli prevážané jadrové zbrane a smerovala do Austrálie. Vláda USA už dostala nariadenie od „Tretej Sily“ – teda tej Sily, ktorá po likvidácii reptiloidov prevzala moc na Zemi – že všetok svoj jadrový arzenál musia odovzdať inej krajine, ktorá nesmie byť v NATO, ani žiadnej inej anglosaskej aliancii. Toto kritérium spĺňa iba Rusko a Čína. Vzhľadom na fakt, že Ruská Armáda už fakticky NIE JE pod kontrolou ruskej vlády – čo sa nedá povedať o Číne – najpravdepodobnejším kandidátom na príjem amerického jadrového arzenálu je práve Rusko, teda jeho armáda. Ruskí vojaci totiž tvrdia, že prísahu skladali ruskému národu, nie Putinovi či vláde. Ako by takéto niečo dopadlo u nás?"


Možno to súvisí s informáciou, ktorú nemusí každý prijať. **[Spravodajské okienko](https://www.tartaria.sk/ponimanie/udalosti/731-spravodajske-okienko)** _"Na prípade incidentu americkej jadrovej ponory z októbra tohto roku už jasne vidno, že moc USA sa schyľuje k zenitu. Išlo o to, že na jej palube boli prevážané jadrové zbrane a smerovala do Austrálie. Vláda USA už dostala nariadenie od „Tretej Sily“ – teda tej Sily, ktorá po likvidácii reptiloidov prevzala moc na Zemi – že všetok svoj jadrový arzenál musia odovzdať inej krajine, ktorá nesmie byť v NATO, ani žiadnej inej anglosaskej aliancii. Toto kritérium spĺňa iba Rusko a Čína. Vzhľadom na fakt, že Ruská Armáda už fakticky NIE JE pod kontrolou ruskej vlády – čo sa nedá povedať o Číne – najpravdepodobnejším kandidátom na príjem amerického jadrového arzenálu je práve Rusko, teda jeho armáda. Ruskí vojaci totiž tvrdia, že prísahu skladali ruskému národu, nie Putinovi či vláde. Ako by takéto niečo dopadlo u nás?"_
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 19. 12. 2021 o 11:49

Vraciam sa k zmluve - medzi RF a SŠA a k dohode medzi - RF a NATO, obidve uverejnené na oficiálnej stránke MZV RF z dňa: 17.12.2021 ( obidve sú v stave projekt ). Tu je na ne odkaz:
https://mid.ru/ru/foreign_policy/rso/nato/1790818/
https://mid.ru/ru/foreign_policy/rso/nato/1790803/
Je okolo toho už veľa povedané, hoci v našich a západných informačných médiach sa mlčí. Všetkým tieto požiadavky vyrazili dych, do dnes sa ešte nenadýchli. Všetci čakajú na stanovisko SŠA - ako božie slovo. Dokonca samotné SŠA sa vyjadrili, že najprv budú rokovať so svojimi partnermi ( hlavne s NATO ) a až potom niečo "vypotia". Na doplnenie ruského stanoviska uvádzam článok zástupcu ministra zahraničných vecí RF pána: Alexandra Gruškova:
https://tass.ru/politika/13239213
Uviedol by som možno dve, tri citácie z tohto článku. " My len jasne dávame vedieť, že sme ochotní previesť vojenský scenár, alebo vojensko-technický scenár na politický proces, ktorý reálne posilní vojeskú bezpečnosť všetkých štátov na priestranstve OBSE, Euroatlantickom a Euroázijskom. A ak sa toto nepodarí, v tom prípade sme už informovali štáty NATO, že tiež prejdeme do režimu vytvárania hrozieb. Ale potom bude príliš neskoro pýtať sa, prečo sme takto urobili."
"Nastal okamih pravdy ( Istiny ). Skutočne, došli sme k veľmi nebezpečnej línii a naše návrhy sú namierené na to, ako odísť od tejto nebezpečnej línie. A veľmi jasne sme definovali spôsoby, ako to dosiahnúť."
"Ruská Federácia sa bude dôsledne snažiť budovať európsku bezpečnosť podľa zásad formulovaných Moskvou. Budeme sa veľmi dôsledne a zásadne usilovať o túto víziu, ako vybudovať európsku bezpečnosť, presne tak, ako sme ju formulovali."
Je potrebné si uvedomiť, že tento návr zmluvy a dohody sú oficiálne stanoviská Ruskej Federácie. A nám je všetkým jasné, že stanoviská Prezidenta a vlády ( v danom MZV RF ) nie sú prázdne slová - toto nie sú vyjadrenia anglosasov, ktoré dnes platia a zajtra nie. Ruská Federácia vždy drží slovo. Ja si myslím, že udalosť, ktorá uverejnením týchto zmlúv nastala , je zlomovou udalosťou v novodobých dejinách rozloženia vojensko-politických síl vo Svete. Možno si to ešte teraz neuvedomujeme, ( naše vedomie je odvedené tzv. pandémiou a hlavne ruskou hrozbou svetovému mieru ) ale 17.12.2021 skončila - už reálne - nadvláda SŠA nad svetom ( či už ako svetového žandára, alebo najdemokratickejšieho demokrata s právom vyvážať do celého sveta). Je otázka veľmi blízkeho času, kedy požiadavky Ruskej Federácie sa budú musieť napĺňať. V.V.Putin napĺňa stalinský scenár po druhej svetovej vojne. Pre nás - Slovenskú republiku - sú dôsledky jednoznačne definované. Budeme patriť do RUSKÉHO SVETA!


Vraciam sa k zmluve - medzi RF a SŠA a k dohode medzi - RF a NATO, obidve uverejnené na oficiálnej stránke MZV RF z dňa: 17.12.2021 ( obidve sú v stave projekt ). Tu je na ne odkaz: https://mid.ru/ru/foreign_policy/rso/nato/1790818/ https://mid.ru/ru/foreign_policy/rso/nato/1790803/ Je okolo toho už veľa povedané, hoci v našich a západných informačných médiach sa mlčí. Všetkým tieto požiadavky vyrazili dych, do dnes sa ešte nenadýchli. Všetci čakajú na stanovisko SŠA - ako božie slovo. Dokonca samotné SŠA sa vyjadrili, že najprv budú rokovať so svojimi partnermi ( hlavne s NATO ) a až potom niečo "vypotia". Na doplnenie ruského stanoviska uvádzam článok zástupcu ministra zahraničných vecí RF pána: Alexandra Gruškova: https://tass.ru/politika/13239213 Uviedol by som možno dve, tri citácie z tohto článku. " My len jasne dávame vedieť, že sme ochotní previesť vojenský scenár, alebo vojensko-technický scenár na politický proces, ktorý reálne posilní vojeskú bezpečnosť všetkých štátov na priestranstve OBSE, Euroatlantickom a Euroázijskom. A ak sa toto nepodarí, v tom prípade sme už informovali štáty NATO, že tiež prejdeme do režimu vytvárania hrozieb. Ale potom bude príliš neskoro pýtať sa, prečo sme takto urobili." "Nastal okamih pravdy ( Istiny ). Skutočne, došli sme k veľmi nebezpečnej línii a naše návrhy sú namierené na to, ako odísť od tejto nebezpečnej línie. A veľmi jasne sme definovali spôsoby, ako to dosiahnúť." "Ruská Federácia sa bude dôsledne snažiť budovať európsku bezpečnosť podľa zásad formulovaných Moskvou. Budeme sa veľmi **dôsledne a zásadne **usilovať o túto víziu, ako vybudovať európsku bezpečnosť, presne tak, ako sme ju formulovali." Je potrebné si uvedomiť, že tento návr zmluvy a dohody sú oficiálne stanoviská Ruskej Federácie. A nám je všetkým jasné, že stanoviská Prezidenta a vlády ( v danom MZV RF ) nie sú prázdne slová - toto nie sú vyjadrenia anglosasov, ktoré dnes platia a zajtra nie. Ruská Federácia vždy drží slovo. Ja si myslím, že udalosť, ktorá uverejnením týchto zmlúv nastala , je zlomovou udalosťou v novodobých dejinách rozloženia vojensko-politických síl vo Svete. Možno si to ešte teraz neuvedomujeme, ( naše vedomie je odvedené tzv. pandémiou a hlavne ruskou hrozbou svetovému mieru ) ale 17.12.2021 skončila - už reálne - nadvláda SŠA nad svetom ( či už ako svetového žandára, alebo najdemokratickejšieho demokrata s právom vyvážať do celého sveta). Je otázka veľmi blízkeho času, kedy požiadavky Ruskej Federácie sa budú musieť napĺňať. V.V.Putin napĺňa stalinský scenár po druhej svetovej vojne. Pre nás - Slovenskú republiku - sú dôsledky jednoznačne definované. Budeme patriť do RUSKÉHO SVETA!
Upravené 19. 12. 2021 o 14:05
3.11k
25
14
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept