Zahraničná politika
O ruských návrzích dokumentů k zajištění záruk právní bezpečnosti ze strany Spojených států a NATO

17.12.2021 13:36
O ruských návrzích dokumentů k zajištění záruk právní bezpečnosti ze strany Spojených států a NATO
2621-17-12-2021


MEDIÁLNÍ ZPRÁVA


Při jednání na ruském ministerstvu zahraničí 15. prosince letošního roku americká strana obdržela návrhy dohod mezi Ruskou federací a Spojenými státy americkými o bezpečnostních zárukách a dohody o bezpečnostních opatřeních pro Ruskou federaci a členské státy Severoatlantické aliance.


Americké straně byla poskytnuta potřebná vysvětlení logiky ruského postupu v podrobné podobě a byly předloženy odpovídající argumenty. Doufáme, že na základě našeho návrhu smlouvy a dohody Spojené státy brzy zahájí seriózní jednání s Ruskem o otázce, která je zásadní pro udržení míru a stability.

Pozn.: Oba návrhy dohod lze otevřít kliknutím na modře zbarvená slova v originále této mediální zprávy.

https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1790809/


17.12.2021 13:36 O ruských návrzích dokumentů k zajištění záruk právní bezpečnosti ze strany Spojených států a NATO 2621-17-12-2021 MEDIÁLNÍ ZPRÁVA Při jednání na ruském ministerstvu zahraničí 15. prosince letošního roku americká strana obdržela návrhy dohod mezi Ruskou federací a Spojenými státy americkými o bezpečnostních zárukách a dohody o bezpečnostních opatřeních pro Ruskou federaci a členské státy Severoatlantické aliance. Americké straně byla poskytnuta potřebná vysvětlení logiky ruského postupu v podrobné podobě a byly předloženy odpovídající argumenty. Doufáme, že na základě našeho návrhu smlouvy a dohody Spojené státy brzy zahájí seriózní jednání s Ruskem o otázce, která je zásadní pro udržení míru a stability. _ Pozn.: Oba návrhy dohod lze otevřít kliknutím na modře zbarvená slova v originále této mediální zprávy._ https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1790809/
Upravené 17. 12. 2021 o 17:15

„Všichni velmi dobře chápou, že ve vztazích mezi Ruskem a NATO nastává okamžik pravdy. Nemůžete neustále šlapat na bolavá místa Ruska, musíte se rozhodnout... Rozhovor musí být seriózní a všichni v NATO velmi dobře chápou, že navzdory veškeré moci a síle je třeba podniknout konkrétní politické kroky, jinak je alternativou vojensko-technická a vojenská odpověď Ruska,“ prohlásil Gavrilov v televizi Rossija 24.


Podle jeho slov Spojené státy budou muset zahájit dialog s Ruskem o bezpečnostních zárukách, ať už se jim to líbí, nebo ne.


https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/neslapejte-na-bolava-mista-nebo-prijde-vojenska-odveta-vzkazala-moskva-nato-40381705#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=IHd1GDYsG1S-202112201144&dop_id=40381705&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


„Všichni velmi dobře chápou, že ve vztazích mezi Ruskem a NATO nastává okamžik pravdy. Nemůžete neustále šlapat na bolavá místa Ruska, musíte se rozhodnout... **Rozhovor musí být seriózní a všichni v NATO velmi dobře chápou, že navzdory veškeré moci a síle je třeba podniknout konkrétní politické kroky, jinak je alternativou vojensko-technická a vojenská odpověď Ruska**,“ prohlásil Gavrilov v televizi Rossija 24. **Podle jeho slov Spojené státy budou muset zahájit dialog s Ruskem o bezpečnostních zárukách, ať už se jim to líbí, nebo ne.** https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/neslapejte-na-bolava-mista-nebo-prijde-vojenska-odveta-vzkazala-moskva-nato-40381705#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=IHd1GDYsG1S-202112201144&dop_id=40381705&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Zločin a trest Washingtonu
https://www.novarepublika.cz/2021/12/zlocin-a-trest-washingtonu


"Kdysi byla Moskva slabá a Washington silný, ale nyní se rovnováha změnila ve prospěch Moskvy a konečně nastal čas pro potrestání Washingtonu. Jedinou otázkou zůstává, jakou formu tento trest bude mít. "


Zločin a trest Washingtonu https://www.novarepublika.cz/2021/12/zlocin-a-trest-washingtonu "Kdysi byla Moskva slabá a Washington silný, ale nyní se rovnováha změnila ve prospěch Moskvy a konečně nastal čas pro potrestání Washingtonu. Jedinou otázkou zůstává, jakou formu tento trest bude mít. "

Nechci zakládat nové téma, tak to dám sem.


Zaregistroval jsem, že jedním z ruských požadavků je, aby se NATO vrátilo do hranic z roku 1997. ČR vstoupila do NATO v roce 1999. Myslíte, že nás vyhodí nebo se NATO "rozpadne" na "zdravé jádro" a ty ostatní?


Nechci zakládat nové téma, tak to dám sem. Zaregistroval jsem, že jedním z ruských požadavků je, aby se NATO vrátilo do hranic z roku 1997. ČR vstoupila do NATO v roce 1999. Myslíte, že nás vyhodí nebo se NATO "rozpadne" na "zdravé jádro" a ty ostatní?

Myslíte, že nás vyhodí nebo se NATO "rozpadne" na "zdravé jádro" a ty ostatní?


Dle "naprostého ticha", které zavládlo na naší politické scéně a v médiích, je možné, že i tato varianta je nyní ve hře.


[quote="pid:49347, uid:409"]Myslíte, že nás vyhodí nebo se NATO "rozpadne" na "zdravé jádro" a ty ostatní?[/quote] Dle "naprostého ticha", které zavládlo na naší politické scéně a v médiích, je možné, že i tato varianta je nyní ve hře.

Paul Craig Roberts: Washington je zaslepený svou aroganci
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/paul-craig-roberts-washington-je-zaslepeny-svou-aroganci/


"Citoval jsem strohé podmínky, kterými náměstek ruského ministra zahraničí Rjabkov oznámil ruské ultimátum. Nyní Dmitrij Kiseljov dodává: „Rusko učinilo nabídku Spojeným státům, kterou nelze odmítnout. Okamžik pravdy nadešel."
Pokud má Washington v uších vosk nebo si myslí, že Rusko blafuje, okamžik pravdy dopadne na nepřipravený Washington."


I P.C.Roberts se "točí jako korouhvička". K rozpadu NATO je zřejmě nakročeno, EU bude následovat...


**Paul Craig Roberts: Washington je zaslepený svou aroganci** https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/paul-craig-roberts-washington-je-zaslepeny-svou-aroganci/ "Citoval jsem strohé podmínky, kterými náměstek ruského ministra zahraničí Rjabkov oznámil ruské ultimátum. Nyní Dmitrij Kiseljov dodává: „Rusko učinilo nabídku Spojeným státům, kterou nelze odmítnout. Okamžik pravdy nadešel." Pokud má Washington v uších vosk nebo si myslí, že Rusko blafuje, okamžik pravdy dopadne na nepřipravený Washington." I P.C.Roberts se "točí jako korouhvička". **K rozpadu NATO je zřejmě nakročeno, EU bude následovat...**

Myslíte, že nás vyhodí nebo se NATO "rozpadne" na "zdravé jádro" a ty ostatní?

Chazin připouští to druhé, ale lepší by byla první varianta. Jestliže budou podmínky Ruska přijaty, tak to bude znamenat faktický zánik NATO v současné podobě a následně půjde do pryč i EU, protože to jsou spojité nádoby. Stejní lidé fungují současně v obou strukturách. A všimněte si, že nejdříve země vstupovaly do NATO a poté do EU. Obráceně by to nešlo, protože EU je existenčně závislá na bodácích NATO, spíše NATO může existovat bez EU.


[quote="pid:49347, uid:409"]Myslíte, že nás vyhodí nebo se NATO "rozpadne" na "zdravé jádro" a ty ostatní?[/quote] Chazin připouští to druhé, ale lepší by byla první varianta. Jestliže budou podmínky Ruska přijaty, tak to bude znamenat faktický zánik NATO v současné podobě a následně půjde do pryč i EU, protože to jsou spojité nádoby. Stejní lidé fungují současně v obou strukturách. A všimněte si, že nejdříve země vstupovaly do NATO a poté do EU. Obráceně by to nešlo, protože EU je existenčně závislá na bodácích NATO, spíše NATO může existovat bez EU.

Jarek

Rozšířené jednání Rady ministerstva obrany


Každoročního rozšířeného zasedání Rady ministerstva obrany v Národním kontrolním centru obrany se zúčastnil Vladimír Putin.
21.prosince 2021 14:30 Moskva


Projev V.Putina:
http://en.kremlin.ru/events/president/news/67402


"Již jsem to řekl veřejně a znovu vám to připomenu: Američtí specialisté byli trvale přítomni v zařízeních pro jaderné zbraně Ruské federace. Každý den tam chodili do své kanceláře, měli stoly a americkou vlajku. Nebylo toho dost? Co dalšího je potřeba? Američtí poradci pracovali v ruské vládě, kariérní důstojníci CIA poskytovali rady. Co ještě chtěli? Jaký smysl mělo podporovat separatismus na severním Kavkaze, dokonce s pomocí ISIS – no, když ne ISIS, byly tu jiné teroristické skupiny. Zjevně podporovali teroristy. za co? Jaký smysl mělo rozšíření NATO a odstoupení od smlouvy ABM?"


"Znovu bych rád zdůraznil: nepožadujeme pro sebe žádné speciální exkluzivní podmínky. Rusko stojí za rovnocennou a nedělitelnou bezpečností v celé Eurasii."


"...Znovu bych rád zdůraznil: nepožadujeme pro sebe žádné speciální exkluzivní podmínky. Rusko stojí za rovnocennou a nedělitelnou bezpečností v celé Eurasii."


"A konečně je tu pátý aspekt. Vzhledem ke komplikované mezinárodní situaci je nutné rozvíjet vojenskou a vojensko-technickou spolupráci se státy, které jsou členy Šanghajské organizace pro spolupráci a Organizace smlouvy o kolektivní bezpečnosti a věnovat zvláštní pozornost posilování obranyschopnosti Svazu Ruska a Běloruska. ."


"Je to ultimátum nebo ne? Samozřejmě že ne."


"Jak se dostali do Sýrie? Se svolením Rady bezpečnosti? Ne. Dělají, jak chtějí. To, co dělají, nebo se pokoušejí či plánují na Ukrajině, se však neděje tisíce kilometrů od naší státní hranice. Je na prahu našeho domu. Musí pochopit, že už prostě nemáme kam ustoupit."


"Opravdu si myslí, že tyto hrozby nevidíme? Nebo si myslí, že budeme jen nečinně přihlížet, jak se objevují hrozby pro Rusko? To je ten problém: prostě nemáme prostor k ústupu. To je ta otázka.


Ozbrojené konflikty a krveprolití rozhodně nejsou naší volbou. Nechceme, aby se události ubíraly tímto směrem. Chceme k řešení problémů používat politické a diplomatické prostředky, ale chceme mít alespoň jasně formulované právní záruky. O tom jsou naše návrhy. Sepsali jsme je na papíře a poslali do Bruselu a Washingtonu a doufáme, že na tyto návrhy obdržíme jasnou a komplexní odpověď.


Existují určité signály, že naši partneři jsou ochotni na tom pracovat. Existuje však také nebezpečí, že se pokusí naše návrhy utopit ve slovech nebo v bažině, aby využili této pauzy a udělali, co chtějí."


"Znovu zopakuji, že existuje mnoho otázek, ale jsme nad nimi. Pevně doufám, že v tomto tempu budeme i nadále pokračovat, zatímco budeme postupovat vpřed v našem úsilí zajistit bezpečnost Ruska a jeho občanů."


**Rozšířené jednání Rady ministerstva obrany** Každoročního rozšířeného zasedání Rady ministerstva obrany v Národním kontrolním centru obrany se zúčastnil Vladimír Putin. 21.prosince 2021 14:30 Moskva Projev V.Putina: http://en.kremlin.ru/events/president/news/67402 "Již jsem to řekl veřejně a znovu vám to připomenu: Američtí specialisté byli trvale přítomni v zařízeních pro jaderné zbraně Ruské federace. Každý den tam chodili do své kanceláře, měli stoly a americkou vlajku. Nebylo toho dost? Co dalšího je potřeba? Američtí poradci pracovali v ruské vládě, kariérní důstojníci CIA poskytovali rady. Co ještě chtěli? Jaký smysl mělo podporovat separatismus na severním Kavkaze, dokonce s pomocí ISIS – no, když ne ISIS, byly tu jiné teroristické skupiny. Zjevně podporovali teroristy. za co? Jaký smysl mělo rozšíření NATO a odstoupení od smlouvy ABM?" "Znovu bych rád zdůraznil: nepožadujeme pro sebe žádné speciální exkluzivní podmínky. Rusko stojí za rovnocennou a nedělitelnou bezpečností v celé Eurasii." "...Znovu bych rád zdůraznil: nepožadujeme pro sebe žádné speciální exkluzivní podmínky. Rusko stojí za rovnocennou a nedělitelnou bezpečností v celé Eurasii." "A konečně je tu pátý aspekt. Vzhledem ke komplikované mezinárodní situaci je nutné rozvíjet vojenskou a vojensko-technickou spolupráci se státy, které jsou členy Šanghajské organizace pro spolupráci a Organizace smlouvy o kolektivní bezpečnosti a věnovat zvláštní pozornost posilování obranyschopnosti Svazu Ruska a Běloruska. ." "Je to ultimátum nebo ne? Samozřejmě že ne." "Jak se dostali do Sýrie? Se svolením Rady bezpečnosti? Ne. Dělají, jak chtějí. To, co dělají, nebo se pokoušejí či plánují na Ukrajině, se však neděje tisíce kilometrů od naší státní hranice. Je na prahu našeho domu. Musí pochopit, že už prostě nemáme kam ustoupit." "Opravdu si myslí, že tyto hrozby nevidíme? Nebo si myslí, že budeme jen nečinně přihlížet, jak se objevují hrozby pro Rusko? To je ten problém: prostě nemáme prostor k ústupu. To je ta otázka. Ozbrojené konflikty a krveprolití rozhodně nejsou naší volbou. Nechceme, aby se události ubíraly tímto směrem. Chceme k řešení problémů používat politické a diplomatické prostředky, ale chceme mít alespoň jasně formulované právní záruky. O tom jsou naše návrhy. Sepsali jsme je na papíře a poslali do Bruselu a Washingtonu a doufáme, že na tyto návrhy obdržíme jasnou a komplexní odpověď. Existují určité signály, že naši partneři jsou ochotni na tom pracovat. Existuje však také nebezpečí, že se pokusí naše návrhy utopit ve slovech nebo v bažině, aby využili této pauzy a udělali, co chtějí." "Znovu zopakuji, že existuje mnoho otázek, ale jsme nad nimi. Pevně doufám, že v tomto tempu budeme i nadále pokračovat, zatímco budeme postupovat vpřed v našem úsilí zajistit bezpečnost Ruska a jeho občanů."
Upravené 22. 12. 2021 o 14:00

Tvl dík veliký za perfektní překlad!!! Jasněji už to říci nejde... Nutno stáhnout rukavice!!! Bůh chraň Rusko... 🇷🇺🇷🇺💕


Tvl dík veliký za perfektní překlad!!! Jasněji už to říci nejde... Nutno stáhnout rukavice!!! Bůh chraň Rusko...

Putin marně varuje, Západ hraje vabank. Rusko zahnané do kouta. Nepůjde to jinak. Štefcovo drsné varování
22.12.2021 20:04 | Komentář


https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Putin-marne-varuje-Zapad-hraje-vabank-Rusko-zahnane-do-kouta-Nepujde-to-jinak-Stefcovo-drsne-varovani-687437


"Domnívá se také, že Západ, kam patříme i my, hraje nyní takzvaně vabank, protože se dostává do těžké ekonomické i bezpečnostní krize. Pokud by se vyvinula do válečného konfliktu, málokdo si dle Štefce dokáže představit, co by to znamenalo nejen pro českou společnost. "


**Putin marně varuje, Západ hraje vabank. Rusko zahnané do kouta. Nepůjde to jinak. Štefcovo drsné varování** 22.12.2021 20:04 | Komentář https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Putin-marne-varuje-Zapad-hraje-vabank-Rusko-zahnane-do-kouta-Nepujde-to-jinak-Stefcovo-drsne-varovani-687437 "Domnívá se také, že Západ, kam patříme i my, hraje nyní takzvaně vabank, protože se dostává do těžké ekonomické i bezpečnostní krize. Pokud by se vyvinula do válečného konfliktu, málokdo si dle Štefce dokáže představit, co by to znamenalo nejen pro českou společnost. "

Peskov: Nejdříve bezpečnostní záruky a teprve potom summit
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/peskov-nejdrive-bezpecnostni-zaruky-a-teprve-potom-summit-prezidentu/


„Než budeme moci hovořit o novém summitu, o osobním summitu, musíme pochopit, jaká bude konkrétní odpověď americké strany a Evropanů na tyto naše návrhy,“ citovala ho RIA Novosti.


Peskov: Nejdříve bezpečnostní záruky a teprve potom summit https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/peskov-nejdrive-bezpecnostni-zaruky-a-teprve-potom-summit-prezidentu/ **„Než budeme moci hovořit o novém summitu, o osobním summitu, musíme pochopit, jaká bude konkrétní odpověď americké strany a Evropanů na tyto naše návrhy,“ citovala ho RIA Novosti.**

Myslím, že gosudar dává ultimátum západu proto, že si to už může dovolit. Část společnosti, a zejména té ruské, je připravena. Dresy hokejové reprezentace Ruska, odpor občanů proti covid fašismu a zejména tvrdé odmítnutí QR kódů je to, na co čekal.
https://cz24.news/system-qr-kodov-v-rusku-kolabuje-ludia-covid-pasy-hromadne-bojkotuju-kontrolorov-biju-obchodnici-si-ich-nevsimaju-pokus-o-total-control-v-rusku-stroskotal/
Putin řekl, že další válka, pokud bude, nebude vedena na území Ruska, a ze strany Ruska budou zasaženy řídící centra nepřítele. Já se domnívám, že nebude vůbec vedena pozemní válka a i když se stále mluví o moderních raketových systémech a doletu raket v minutách na území dotčených státu, odehraje se konflikt na oběžné dráze. Všechny vojenské řídící systémy zbraní, sledovací, špionážní i prvky informační války jdou přes satelity. Raketové nosiče pro družice dodává USA Rusko, které má v této technice výrazný náskok. Takže pokud USA vystupňuje svoji agresi až na hranici konfliktu, budou zničeny, nebo ovládnuty satelity Ruskem, možná ve spolupráci s Čínou, takový vesmírný blackout.
https://www.pokec24.cz/veda-a-technika/cina-vypustila-drtic-satelitu-americe-hrozi-vesmirny-pearl-harbor/


Myslím, že gosudar dává ultimátum západu proto, že si to už může dovolit. Část společnosti, a zejména té ruské, je připravena. Dresy hokejové reprezentace Ruska, odpor občanů proti covid fašismu a zejména tvrdé odmítnutí QR kódů je to, na co čekal. https://cz24.news/system-qr-kodov-v-rusku-kolabuje-ludia-covid-pasy-hromadne-bojkotuju-kontrolorov-biju-obchodnici-si-ich-nevsimaju-pokus-o-total-control-v-rusku-stroskotal/ Putin řekl, že další válka, pokud bude, nebude vedena na území Ruska, a ze strany Ruska budou zasaženy řídící centra nepřítele. Já se domnívám, že nebude vůbec vedena pozemní válka a i když se stále mluví o moderních raketových systémech a doletu raket v minutách na území dotčených státu, odehraje se konflikt na oběžné dráze. Všechny vojenské řídící systémy zbraní, sledovací, špionážní i prvky informační války jdou přes satelity. Raketové nosiče pro družice dodává USA Rusko, které má v této technice výrazný náskok. Takže pokud USA vystupňuje svoji agresi až na hranici konfliktu, budou zničeny, nebo ovládnuty satelity Ruskem, možná ve spolupráci s Čínou, takový vesmírný blackout. https://www.pokec24.cz/veda-a-technika/cina-vypustila-drtic-satelitu-americe-hrozi-vesmirny-pearl-harbor/

V jednom z článků @Achetaton je, že: "Jednotné Rusko spěje k sebevraždě"

Mno, do vedení byl opět zvolen Medveděv - Taurus to popisoval jako vítězství trockistů.
A Pjakin Jednotné Rusko na rozdíl od minulých voleb nepodpořil.


Zajímalo by mě, jestli už mají Putinovci náhradu za tuto stranu.


V jednom z článků @Achetaton je, že: "Jednotné Rusko spěje k sebevraždě" Mno, do vedení byl opět zvolen Medveděv - Taurus to popisoval jako vítězství trockistů. A Pjakin Jednotné Rusko na rozdíl od minulých voleb nepodpořil. Zajímalo by mě, jestli už mají Putinovci náhradu za tuto stranu.

Potenciál hrozby rozmístění amerických raket v Polsku
https://colonelcassad.livejournal.com/7315687.html


"Není těžké uhodnout, že když budou takové rakety (s jadernými hlavicemi) rozmístěny v Pobaltí a na Ukrajině, bude zranitelnost hlavních center Ruské federace kritická.
Celkově je to podobné jako rozmístění amerických jaderných raket v Turecku, které vedlo ke kubánské raketové krizi. Odtud se hovoří o nutnosti eliminovat tuto hrozbu, a to v případě potřeby i vojenskými prostředky."


**Potenciál hrozby rozmístění amerických raket v Polsku** https://colonelcassad.livejournal.com/7315687.html "Není těžké uhodnout, že když budou takové rakety (s jadernými hlavicemi) rozmístěny v Pobaltí a na Ukrajině, bude zranitelnost hlavních center Ruské federace kritická. Celkově je to podobné jako rozmístění amerických jaderných raket v Turecku, které vedlo ke kubánské raketové krizi. Odtud se hovoří o nutnosti eliminovat tuto hrozbu, a to v případě potřeby i vojenskými prostředky."

Jsou nadržení jako králíci. Jen dnes na mě vyskočilo tohle:


Osm signálů, že se Rusko už rozhodlo pro invazi na Ukrajinu
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/osm-signalu-ze-se-rusko-uz-rozhodlo-pro-invazi-na-ukrajinu-40382069#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=ZoV1ChmBxYj-202112231847&dop_id=40382069&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Na východě Ukrajiny se začali rozmísťovat ruští žoldnéři
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/na-vychode-ukrajiny-se-zacali-rozmistovat-rusti-zoldneri-40382102#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=ZoV1ChmBxYj-202112231847&dop_id=40382102&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


A obzvláště velká drzost:


Západ vyzval Rusko k dialogu a respektování příměří na Ukrajině
"Britská ministryně zahraničí Liz Trussová ve čtvrtek odsoudila „agresivní a pobuřující rétoriku“ Moskvy vůči Ukrajině a Severoatlantické alianci."
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/zapad-vyzval-rusko-k-dialogu-a-respektovani-primeri-na-ukrajine-40382101#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=ZoV1ChmBxYj-202112231847&dop_id=40382101&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Jsou nadržení jako králíci. Jen dnes na mě vyskočilo tohle: Osm signálů, že se Rusko už rozhodlo pro invazi na Ukrajinu https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/osm-signalu-ze-se-rusko-uz-rozhodlo-pro-invazi-na-ukrajinu-40382069#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=ZoV1ChmBxYj-202112231847&dop_id=40382069&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Na východě Ukrajiny se začali rozmísťovat ruští žoldnéři https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/na-vychode-ukrajiny-se-zacali-rozmistovat-rusti-zoldneri-40382102#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=ZoV1ChmBxYj-202112231847&dop_id=40382102&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz A obzvláště velká drzost: Západ vyzval Rusko k dialogu a respektování příměří na Ukrajině "Britská ministryně zahraničí Liz Trussová ve čtvrtek odsoudila „agresivní a pobuřující rétoriku“ Moskvy vůči Ukrajině a Severoatlantické alianci." https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/zapad-vyzval-rusko-k-dialogu-a-respektovani-primeri-na-ukrajine-40382101#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=ZoV1ChmBxYj-202112231847&dop_id=40382101&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Upravené 23. 12. 2021 o 20:06

Novinová dělostřelecká přehradná palba, která má krýt strategický ústup?
Přeci jen USA asi kvůli východní evropě válčit nebudou a ta propaganda má za účel očernit maximálně Rusko, protože počítají, že až budou silnější zase se do regionu vrátí.


Novinová dělostřelecká přehradná palba, která má krýt strategický ústup? Přeci jen USA asi kvůli východní evropě válčit nebudou a ta propaganda má za účel očernit maximálně Rusko, protože počítají, že až budou silnější zase se do regionu vrátí.

Rusko, Západ a ultimátum
Rostislav Iščenko
https://www.novarepublika.cz/2021/12/rusko-zapad-a-ultimatum


"V navržených dohodách není nic řečeno nejen o závazcích Ruska vůči suverenitě Ukrajiny, Moldávie, Gruzie a dalších přátel Západu, ani Pobaltí tam, plnohodnotný člen NATO a EU, nijak nefiguruje. Stáhnout tamodtud vojska, odklidit hlídkující na nebi letectvo a plnící podobnou funkci na moři lodě námořních sil, jsou USA a NATO povinny bez jakýchkoliv záruk. Podobné požadavky se vztahují na celou východní Evropu – bývalé členy Varšavské smlouvy a RVHP."**


Otázkou tak je, zda ony ruské "návrhy" USA a NATO nejsou v podstatě "2. Jaltou", o které se již delší čas mluví ?!


**Rusko, Západ a ultimátum** Rostislav Iščenko https://www.novarepublika.cz/2021/12/rusko-zapad-a-ultimatum "V navržených dohodách není nic řečeno nejen o závazcích Ruska vůči suverenitě Ukrajiny, Moldávie, Gruzie a dalších přátel Západu, ani Pobaltí tam, plnohodnotný člen NATO a EU, nijak nefiguruje. Stáhnout tamodtud vojska, odklidit hlídkující na nebi letectvo a plnící podobnou funkci na moři lodě námořních sil, jsou USA a NATO povinny bez jakýchkoliv záruk. Podobné požadavky se vztahují na celou východní Evropu – bývalé členy Varšavské smlouvy a RVHP."** **Otázkou tak je, zda ony ruské "návrhy" USA a NATO nejsou v podstatě "2. Jaltou", o které se již delší čas mluví ?!**

Putin dnes oznámil, že raketa Zirkon byla dnes v noci úspěšně odzkoušena. Víc ve videu.
https://www.youtube.com/watch?v=8eT-6FgVSIc&ab_channel=%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D1%8F%3A%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F%D0%A1%D0%A8%D0%90%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B0


Putin dnes oznámil, že raketa Zirkon byla dnes v noci úspěšně odzkoušena. Víc ve videu. https://www.youtube.com/watch?v=8eT-6FgVSIc&ab_channel=%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D1%8F%3A%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F%D0%A1%D0%A8%D0%90%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B0

Zatím žádná odpověď z USA: Rusko je v klidu, „uzávěrka“ je 15.ledna
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/zatim-zadna-odpoved-z-usa-rusko-je-v-klidu-uzaverka-je-15-ledna/


"Největším rizikem nyní je, že Američané nepromluví a nechají hodiny běžet, aniž by Rusům dali jasnou odpověď. Náměstek ministra zahraničí Rjabkov k tomu řekl, že „nepotřebujeme jednání, potřebujeme bezpečnostní záruky, a to velmi brzy“. Rusové nepřijmou jednostrannou akci, dokud se nepřesvědčí, že Západ není ochoten se omezit a nabídnout jakékoli právně závazné a ověřitelné bezpečnostní záruky. Druhou stranou této mince je, že pokud Západ nebude ochoten se ovládnout a odmítne nabídnout jakékoli legálně ověřitelné bezpečnostní záruky, pak Rusové mohou svobodně podniknout jednostranné kroky. Jinými slovy, Rusové říkají toto: Podívejte, dostaneme, co chceme, tak či onak, pro nás je každý způsob v pořádku a svého cíle dosáhneme v jakémkoli scénáři. Klíčovým poselstvím je zde toto: Vy, kolektivní Západ nebo USA, nemůžete udělat nic, abyste tomuto výsledku zabránili.


Docházím k závěru, že ruské ultimátum bylo skutečně posledním pokusem Ruska vyřešit problém diplomaticky. Pokud toto úsilí selže, pak se Západ lépe připraví na mnoho jednostranných ruských akcí.


Jak se v Rusku říká, „ kdo nebude poslouchat Lavrova, bude se muset vypořádat se Šojgu “. Zdá se, že i sám Lavrov souhlasí."


**Zatím žádná odpověď z USA: Rusko je v klidu, „uzávěrka“ je 15.ledna** https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/zatim-zadna-odpoved-z-usa-rusko-je-v-klidu-uzaverka-je-15-ledna/ "Největším rizikem nyní je, že Američané nepromluví a nechají hodiny běžet, aniž by Rusům dali jasnou odpověď. Náměstek ministra zahraničí Rjabkov k tomu řekl, že „nepotřebujeme jednání, potřebujeme bezpečnostní záruky, a to velmi brzy“. Rusové nepřijmou jednostrannou akci, dokud se nepřesvědčí, že Západ není ochoten se omezit a nabídnout jakékoli právně závazné a ověřitelné bezpečnostní záruky. Druhou stranou této mince je, že pokud Západ nebude ochoten se ovládnout a odmítne nabídnout jakékoli legálně ověřitelné bezpečnostní záruky, pak Rusové mohou svobodně podniknout jednostranné kroky. Jinými slovy, Rusové říkají toto: Podívejte, dostaneme, co chceme, tak či onak, pro nás je každý způsob v pořádku a svého cíle dosáhneme v jakémkoli scénáři. Klíčovým poselstvím je zde toto: Vy, kolektivní Západ nebo USA, nemůžete udělat nic, abyste tomuto výsledku zabránili. Docházím k závěru, že ruské ultimátum bylo skutečně posledním pokusem Ruska vyřešit problém diplomaticky. Pokud toto úsilí selže, pak se Západ lépe připraví na mnoho jednostranných ruských akcí. Jak se v Rusku říká, „** kdo nebude poslouchat Lavrova, bude se muset vypořádat se Šojgu “**. Zdá se, že i sám Lavrov souhlasí."

Na MZV RF promluvili o pořadu dne nadcházejících jednání s USA
Rusko sdělilo USA své úvahy ohledně pořadu dne jednání o zárukách bezpečnosti, ve Washingtonu se ale mluví o nějakých abstrakcích, je třeba se soustředit na návrhy dohody a smlouvy o zárukách bezpečnosti, podotkl v rozhovoru pro Sputnik náměstek ministra zahraničí RF Sergej Rjabkov.
Agentury France Presse a Reuters oznámily dříve s odvoláním na představitele Bílého domu, že jednání Ruska a USA se budou konat 10. ledna, konzultace RF a NATO 12. ledna a 13. ledna se uskuteční schůzka představitelů RF s OBSE. Podle tvrzení amerického úředníka budou jednání věnována „kontrole zbrojení a Ukrajině“.
Cely clanek zde .


**Na MZV RF promluvili o pořadu dne nadcházejících jednání s USA** Rusko sdělilo USA své úvahy ohledně pořadu dne jednání o zárukách bezpečnosti, ve Washingtonu se ale mluví o nějakých abstrakcích, je třeba se soustředit na návrhy dohody a smlouvy o zárukách bezpečnosti, podotkl v rozhovoru pro Sputnik náměstek ministra zahraničí RF Sergej Rjabkov. Agentury France Presse a Reuters oznámily dříve s odvoláním na představitele Bílého domu, že **jednání Ruska a USA se budou konat 10. ledna, konzultace RF a NATO 12. ledna a 13. ledna se uskuteční schůzka představitelů RF s OBSE. Podle tvrzení amerického úředníka budou jednání věnována „kontrole zbrojení a Ukrajině“.** Cely clanek [zde](https://cz.sputniknews.com/20211228/na-mzv-rf-promluvili-o-poradu-dne-nadchazejicich-jednani-s-usa-17012140.html) .

Vánoční “agrese Putina” a Zirkony
https://www.novarepublika.cz/2021/12/vanocni-agrese-putina-a-zirkony

Vše souvisí se vším, i když se to mnohým ve světě i u nás vůbec "nelíbí"...


Vánoční “agrese Putina” a Zirkony https://www.novarepublika.cz/2021/12/vanocni-agrese-putina-a-zirkony ** Vše souvisí se vším, i když se to mnohým ve světě i u nás vůbec "nelíbí"...**

Bývalý kandidát na prezidenta USA: Vítězství jsme prohospodařili. Největší chyba? Vtažení států sovětského bloku do NATO. Rusko jsme podvedli.
https://www.novarepublika.cz/2021/12/byvaly-kandidat-na-prezidenta-usa-vitezstvi-jsme-prohospodarili-nejvetsi-chyba-vtazeni-statu-sovetskeho-bloku-do-nato-rusko-jsme-podvedli-cina-je-uz-pred-nami-novy-svetovy-rad-selhal-nase-aroga


"Další dvě světové velmoci, Rusko a Čína, proti nám stojí sjednoceny ve „vztahu“, který, jak říká autokratický prezident Si Ťin-pching, „ve vzájemné blízkosti, schopnostech a možnostech… už přesahuje možnosti a schopnosti Severoatlantické aliance“."


"Další dvě světové velmoci, Rusko a Čína, proti nám stojí sjednoceny ve „vztahu“, který, jak říká autokratický prezident Si Ťin-pching, „ve vzájemné blízkosti, schopnostech a možnostech… už přesahuje možnosti a schopnosti Severoatlantické aliance“."


"Protože jsme do Severoatlantické aliance zatáhli všechny jeho bývalé spojence z Varšavské smlouvy – včetně tří bývalých sovětských republik (a porušili tak všechny sliby a záruky Gorbačovovi) – jsme nyní blízko bodu zkřížení mečů s Ruskem. A právě tak naše vlastní činy nás zahnaly do ponižující dohody s největším rivalem, jakého kdy USA poznaly: s Čínou.


Vždyť kdo nejvíce pomohl přetvořit moderní Čínu se čtyřnásobkem naší populace v první světovou mocnost a se schopností postavit se Americe na všech frontách – strategické, vojenské, diplomatické i ekonomické? Ovšem, kapitalistická Amerika."


**Bývalý kandidát na prezidenta USA: Vítězství jsme prohospodařili. Největší chyba? Vtažení států sovětského bloku do NATO. Rusko jsme podvedli.** https://www.novarepublika.cz/2021/12/byvaly-kandidat-na-prezidenta-usa-vitezstvi-jsme-prohospodarili-nejvetsi-chyba-vtazeni-statu-sovetskeho-bloku-do-nato-rusko-jsme-podvedli-cina-je-uz-pred-nami-novy-svetovy-rad-selhal-nase-aroga "Další dvě světové velmoci, Rusko a Čína, proti nám stojí sjednoceny ve „vztahu“, který, jak říká autokratický prezident Si Ťin-pching, „ve vzájemné blízkosti, schopnostech a možnostech… už přesahuje možnosti a schopnosti Severoatlantické aliance“." "Další dvě světové velmoci, Rusko a Čína, proti nám stojí sjednoceny ve „vztahu“, který, jak říká autokratický prezident Si Ťin-pching, „ve vzájemné blízkosti, schopnostech a možnostech… už přesahuje možnosti a schopnosti Severoatlantické aliance“." "Protože jsme do Severoatlantické aliance zatáhli všechny jeho bývalé spojence z Varšavské smlouvy – včetně tří bývalých sovětských republik (a porušili tak všechny sliby a záruky Gorbačovovi) – jsme nyní blízko bodu zkřížení mečů s Ruskem. A právě tak naše vlastní činy nás zahnaly do ponižující dohody s největším rivalem, jakého kdy USA poznaly: s Čínou. Vždyť kdo nejvíce pomohl přetvořit moderní Čínu se čtyřnásobkem naší populace v první světovou mocnost a se schopností postavit se Americe na všech frontách – strategické, vojenské, diplomatické i ekonomické? Ovšem, kapitalistická Amerika."

Těch vláken z Ruska je tu už více, tak se omlouvám, jestli daný odkaz už sem někdo umístil.
K tomu aktuálnímu tématu NATO - Rusko. Trkl mě do očí tento nadpis.
https://cz.sputniknews.com/20211228/v-rade-ruske-federace-pripomenuli-pravo-ozbrojenych-sil-branit-rusy-v-zahranici-17014478.html


Těch vláken z Ruska je tu už více, tak se omlouvám, jestli daný odkaz už sem někdo umístil. K tomu aktuálnímu tématu NATO - Rusko. Trkl mě do očí tento nadpis. https://cz.sputniknews.com/20211228/v-rade-ruske-federace-pripomenuli-pravo-ozbrojenych-sil-branit-rusy-v-zahranici-17014478.html
Upravené 30. 12. 2021 o 14:40

ANALÝZA: Putin využívá situace, chce před rok 1989. Západ musí být jednotný
30.prosince 2021 14:19
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/analyza-konflikt-valka-ukrajina-rusko-nato-zapad-putin.A211229_095946_zahranicni_wass


I "tohle" si říká analytik. Zřejmě nic nepochopil, příp. ani nechce pochopit. Otázkou je, zda jsme to schopni a ochotni pochopit my...


**ANALÝZA: Putin využívá situace, chce před rok 1989. Západ musí být jednotný** 30.prosince 2021 14:19 Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/analyza-konflikt-valka-ukrajina-rusko-nato-zapad-putin.A211229_095946_zahranicni_wass I "tohle" si říká analytik. Zřejmě nic nepochopil, příp. ani nechce pochopit. Otázkou je, zda jsme to schopni a ochotni pochopit my...
Upravené 30. 12. 2021 o 17:45

I "tohle" si říká analytik

Ale tak co byste chtěl... "Analýza vznikla ve spolupráci s projektem České zájmy v EU", čti: České zájmy v bruseli smile


[quote="pid:50350, uid:270"]I "tohle" si říká analytik[/quote] Ale tak co byste chtěl... "Analýza vznikla ve spolupráci s projektem České zájmy v EU", čti: České zájmy v bruseli :)

I "tohle" si říká analytik


jouda odsud
https://www.amo.cz/
hroutí se jim svět blbý no.....


[quote="pid:50350, uid:270"]I "tohle" si říká analytik[/quote] jouda odsud https://www.amo.cz/ hroutí se jim svět blbý no.....

Rusko nasadilo do výzbroje novou raketu, která umí sestřelovat americké satelity
https://techsvet.cz/nejnovejsi-zpravy/rusko-nasadilo-do-vyzbroje-novou-raketu-ktera-umi-sestrelovat-americke-satelity/lubosvojtech/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=qzLNWqhnEKw-202112301848&dop_id=14707787


"
Státem kontrolovaná nejsledovanější ruská televizní stanice „První kanál“ prohlásila, že útok na satelit byl záměrným varováním Západu, aby nepřekračoval „červené čáry Kremlu“ na Ukrajině. Rusko proto tlačí na Spojené státy, aby podepsaly nové bezpečnostní záruky pro Moskvu, že Ukrajina nebude členem NATO. V případě zhoršení vztahů by totiž mohlo Rusko pomocí raket S-550 snadno zničit 32 amerických satelitů GPS, které jsou klíčové pro vojenské operace NATO."


**Rusko nasadilo do výzbroje novou raketu, která umí sestřelovat americké satelity **https://techsvet.cz/nejnovejsi-zpravy/rusko-nasadilo-do-vyzbroje-novou-raketu-ktera-umi-sestrelovat-americke-satelity/lubosvojtech/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=qzLNWqhnEKw-202112301848&dop_id=14707787 " Státem kontrolovaná nejsledovanější ruská televizní stanice „První kanál“ prohlásila, že **útok na satelit byl záměrným varováním Západu, aby nepřekračoval „červené čáry Kremlu“ na Ukrajině.** Rusko proto tlačí na Spojené státy, aby podepsaly nové bezpečnostní záruky pro Moskvu, že Ukrajina nebude členem NATO. V případě zhoršení vztahů by totiž mohlo Rusko pomocí raket S-550 snadno zničit 32 amerických satelitů GPS, které jsou klíčové pro vojenské operace NATO."

Jan Campbell: Bezpečnostní záruky požadované Ruskou federací
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/jan-campbell-bezpecnostni-zaruky-pozadovane-ruskou-federaci/


"V podstatě se musíme smířit s tím, že jsme se stali svědky opakování části historie pod názvem o nás, bez nás, ..."
"...podstata věci se ne(z)mění. USA, NATO a EU bitvu s Kremlem prohrály."
"Tzv. nová diplomacie bude hledat formule k vysvětlení prohry bez ztráty tváře."


Jan Campbell: Bezpečnostní záruky požadované Ruskou federací https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/jan-campbell-bezpecnostni-zaruky-pozadovane-ruskou-federaci/ **"V podstatě se musíme smířit s tím, že jsme se stali svědky opakování části historie pod názvem o nás, bez nás, ..." "...podstata věci se ne(z)mění. USA, NATO a EU bitvu s Kremlem prohrály." "Tzv. nová diplomacie bude hledat formule k vysvětlení prohry bez ztráty tváře."**
3.95k
27
12
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept