Egregoriálno-matričné riadenie
Hokejová reprezentácia ZSSR ide opäť na ľad!

Keďže kvôli zákazom WADA nemôžu hokejisti používať ruskú vlajku, rozhodla sa z toho hokejová federácia vyviaznuť spôsobom, o ktorom sa pred pár rokmi na sociálnych sieťach hovorilo - hokejisti budú hrať v červených tričkách s nápis ZSSR.
Ako je uvedené na stránke hok. federácie, dres je štylizovaný tak, aby pripomínal dres národného tímu ZSSR z roku 1956.
V takejto forme hrá dnes národný tím s Kanaďanmi! Držíme palce! Link


Keďže kvôli zákazom WADA nemôžu hokejisti používať ruskú vlajku, rozhodla sa z toho hokejová federácia vyviaznuť spôsobom, o ktorom sa pred pár rokmi na sociálnych sieťach hovorilo - hokejisti budú hrať v červených tričkách s nápis ZSSR. Ako je uvedené na stránke hok. federácie, dres je štylizovaný tak, aby pripomínal dres národného tímu ZSSR z roku 1956. V takejto forme hrá dnes národný tím s Kanaďanmi! Držíme palce! [Link](https://colonelcassad.livejournal.com/7297733.html "Link")

PS.
Reprezentanti ZSSR vyhrali v Kanade ako zvyčajne 4:3.
Myslím si, že v tejto uniforme treba ísť na olympiádu do Číny.


PS. Reprezentanti ZSSR vyhrali v Kanade ako zvyčajne 4:3. Myslím si, že v tejto uniforme treba ísť na olympiádu do Číny.

Ak chcu ist reprezentanti v hokeji na olympiadu tak by mali ist pod vlajkou aku maju momentalne alebo neist vobec. Vymyslanie si kadejakych pseudovlasteneckych dresov je len pospinenie a zohyzdenie historie ZSSR. V reale to bude vyzerat ako? Hokejisti so zovietskym cervenym dresom s napisom CCCP a po vyhratom zapase nad hlavy bude hrdo vysiet biela olympijska vlajka a zniet Katusa,prip. Cajkovskij? Vacsi pluvanec Rusku,neviem ci existuje.


Ak chcu ist reprezentanti v hokeji na olympiadu tak by mali ist pod vlajkou aku maju momentalne alebo neist vobec. Vymyslanie si kadejakych pseudovlasteneckych dresov je len pospinenie a zohyzdenie historie ZSSR. V reale to bude vyzerat ako? Hokejisti so zovietskym cervenym dresom s napisom CCCP a po vyhratom zapase nad hlavy bude hrdo vysiet biela olympijska vlajka a zniet Katusa,prip. Cajkovskij? Vacsi pluvanec Rusku,neviem ci existuje.

A co to jelene brát jako dobrého Overtona? Je to další posilující činitel k přijetí rudé vlajky, o které se zmiňoval Pjakin, že jen ta jediná je pro Rusko správná... Myslím, že to není špatný tah. Toto posílí hrdost ruského národa, dle mého názoru.


A co to jelene brát jako dobrého Overtona? Je to další posilující činitel k přijetí rudé vlajky, o které se zmiňoval Pjakin, že jen ta jediná je pro Rusko správná... Myslím, že to není špatný tah. Toto posílí hrdost ruského národa, dle mého názoru.
Upravené 15. 12. 2021 o 23:56

@Dejv111 -
Ďakujem za úprimné slová. Pre mňa jasný Overton, prof. Pjakin jasne vysvetľuje dôležitosť pravej - červenej vlajky pre Rusko, toto už neriešim, iba čakám pokojne na JEJ návrat za mystický symbol Ruska (ruského sveta).
Veľa zdravia všetkým.

@Dejv111 - Ďakujem za úprimné slová. Pre mňa jasný Overton, prof. Pjakin jasne vysvetľuje dôležitosť pravej - červenej vlajky pre Rusko, toto už neriešim, iba čakám pokojne na JEJ návrat za mystický symbol Ruska (ruského sveta). Veľa zdravia všetkým.

Ťažká frajerina. Takto to má vyzerať. Ako v džude. Obrátiť silu protivníka proti nemu samému.


Ťažká frajerina. Takto to má vyzerať. Ako v džude. Obrátiť silu protivníka proti nemu samému.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

A co to jelene brát jako dobrého Overtona

Ale tam nie je ziadny Overton. Ako ho tam mozte vydiet? Nehladajme ho tam kde nie je.
Este raz si to zopakujme ake su premenne.


  1. Dres chcu mat sovietsky s napisom CCCP.
  2. Vlajku maju momentalne bielu olympijsku.
  3. Hymnu nemaju. Po vyhratych zapasoch im tusim znie Katusa.Oni sa zbabavili statnych symbolov Ruska. Odmietli este aj ten "vlasovsky flag".

To ma byt akoze Overton? Hm,vlastne je ale opacnym smerom ako si prezentoval... Aby sa uz nevratili k ziadnemu symbolu Ruska a povazovali to za normalne,ze sutazit sa da aj bez statnych symbolov.


[quote="pid:48488, uid:19"]A co to jelene brát jako dobrého Overtona[/quote] Ale tam nie je ziadny Overton. Ako ho tam mozte vydiet? Nehladajme ho tam kde nie je. Este raz si to zopakujme ake su premenne. 1. Dres chcu mat sovietsky s napisom CCCP. 2. Vlajku maju momentalne bielu olympijsku. 3. Hymnu nemaju. Po vyhratych zapasoch im tusim znie Katusa. Oni sa zbabavili statnych symbolov Ruska. Odmietli este aj ten "vlasovsky flag". To ma byt akoze Overton? Hm,vlastne je ale opacnym smerom ako si prezentoval... Aby sa uz nevratili k ziadnemu symbolu Ruska a povazovali to za normalne,ze sutazit sa da aj bez statnych symbolov.
Upravené 16. 12. 2021 o 18:32

Aká je východisková situácia?


-chápanie väčšiny hokejistov (a populácie) je také, že chcú radšej hrať aj keď nie pod štátnou vlajkou


-zakázať im to, je kontraproduktívne - poštveš tým ľudí proti sebe


-nemáš politický dosah na WADA


Aké je tvoje najlepšie riešenie pri aktuálnych možnostiach a chápania davu? @jelenovipivonelej

  • ...

  • ak už nič tak aspoň vypustiť červený balónik ZSSR dresov a sledovať reakciu spoločnosti, ich vzťahu k ZSSR. Nech si aj donesú červené zástavy


Aká je východisková situácia? -chápanie väčšiny hokejistov (a populácie) je také, že chcú radšej hrať aj keď nie pod štátnou vlajkou -zakázať im to, je kontraproduktívne - poštveš tým ľudí proti sebe -nemáš politický dosah na WADA Aké je tvoje najlepšie riešenie pri aktuálnych možnostiach a chápania davu? @jelenovipivonelej - ... - ak už nič tak aspoň vypustiť červený balónik ZSSR dresov a sledovať reakciu spoločnosti, ich vzťahu k ZSSR. Nech si aj donesú červené zástavy

Aké je tvoje najlepšie riešenie pri aktuálnych možnostiach a chápania davu?

Uvediem priklad: potrebujes v servise spravit GO brzd na vozidle. dosticky su zodrate,kotuce doskriabane a krive, mas deravy system bez brzdnovej kvapaliny a auto brzdi len pomocou rucnej brzdy. Co spravi ako prve mechanik? Zacne dolievat kvapalinu? No to asi tazko...


Pokial nepochopia,co sa okolo nich deje tak nepomoze ani keby mali cervene spodne pradlo a na kazdej jednej casti vystroja napis CCCP.


Plati stare zname: "v miere svojho pochopenia pracuju na seba a v miere nepochopenia na toho kto chape viac."


Odmietnutie narodnej vlajky,hymny ale hrdenie sa dresom z cias CCCP je pre mna stale pluvanec do oci vsetkym Rusom.
Dufam ze som to dostatocne ozrejmil preco nie su cervene dresy ziadnym kladnym overtonom.


[quote="pid:48656, uid:219"]Aké je tvoje najlepšie riešenie pri aktuálnych možnostiach a chápania davu?[/quote] Uvediem priklad: potrebujes v servise spravit GO brzd na vozidle. dosticky su zodrate,kotuce doskriabane a krive, mas deravy system bez brzdnovej kvapaliny a auto brzdi len pomocou rucnej brzdy. Co spravi ako prve mechanik? Zacne dolievat kvapalinu? No to asi tazko... Pokial nepochopia,co sa okolo nich deje tak nepomoze ani keby mali cervene spodne pradlo a na kazdej jednej casti vystroja napis CCCP. Plati stare zname: "v miere svojho pochopenia pracuju na seba a v miere nepochopenia na toho kto chape viac." Odmietnutie narodnej vlajky,hymny ale hrdenie sa dresom z cias CCCP je pre mna stale pluvanec do oci vsetkym Rusom. Dufam ze som to dostatocne ozrejmil preco nie su cervene dresy ziadnym kladnym overtonom.

Tu asi ťaźko len "doplniť".
Naopak, ROZLÍŠIŤ.
Odpoveď JeleňoviPN:
S prvou časťou ohľadom opravy auta skôr súhlas,
s druhou asi už menej.


Treba ísť malými krokmi všade, kde sa len dá.
Veľké kroky urobíme hneď, ako to bude možné,
ako bude vytvorená, spustená TENDENCIA.
To je princípom bezpečného, pomalého,
resp. tzv. "slabého manévru",
na rozdiel od situácii tzv. "silného" manévru,
ktoré nesie v sebe podstatne väčšie riziká.
Ba príliš často až neprimerané
(bo práve zvolená frekvencia, etalón tiká)


Pomalý, bezpečný manéver riadenia situácie,
riadenia informačného poľa, treba samozrejme rozlišovať
od imitácie a netaktického, konceptuálneho ústupu.


Ako v džude, go, či príprava kľúčovej pozície
na "veľký ťah", úder v šachu,
ktorý kardinálne mení situáciu,
alebo je dokonca-OD KONCA
prechodom na novú etapu.


Zároveň je NEČINNÉ čakanie na "ten veľký manéver"
čakaním na Godota, blokovaním, a de-facto zradou.
Nevedomou, alebo dokonca vedomou.
To vie každý, kto naozaj študoval
a dostatočne si osvojil DVTR,
pochopenou a uchopenou chladnokrvnosťou,
Bohom mu od narodenia danou.


Tu asi ťaźko len "doplniť". Naopak, ROZLÍŠIŤ. Odpoveď JeleňoviPN: S prvou časťou ohľadom opravy auta skôr súhlas, s druhou asi už menej. Treba ísť malými krokmi všade, kde sa len dá. Veľké kroky urobíme hneď, ako to bude možné, ako bude vytvorená, spustená TENDENCIA. To je princípom bezpečného, pomalého, resp. tzv. "slabého manévru", na rozdiel od situácii tzv. "silného" manévru, ktoré nesie v sebe podstatne väčšie riziká. Ba príliš často až neprimerané (bo práve zvolená frekvencia, etalón tiká) Pomalý, bezpečný manéver riadenia situácie, riadenia informačného poľa, treba samozrejme rozlišovať od imitácie a netaktického, konceptuálneho ústupu. Ako v džude, go, či príprava kľúčovej pozície na "veľký ťah", úder v šachu, ktorý kardinálne mení situáciu, alebo je dokonca-OD KONCA prechodom na novú etapu. Zároveň je NEČINNÉ čakanie na "ten veľký manéver" čakaním na Godota, blokovaním, a de-facto zradou. Nevedomou, alebo dokonca vedomou. To vie každý, kto naozaj študoval a dostatočne si osvojil DVTR, pochopenou a uchopenou chladnokrvnosťou, Bohom mu od narodenia danou.
Upravené 17. 12. 2021 o 03:39

Tak toto je pecka. By som chcel vidieť výraz globalistov a aj tých druhých satanistov, keď videli tieto dresy. Im trvalo 40 rokov ako tak potopiť ZSSR a teraz, keď si 30 rokov spokojne parazitujú tak odrazu toto? Pre nich to je akoby utopili mačku pred 40 rokmi a zrazu ta mačka sa im ukázala priamo pod televízorom v ich izbe. Strach musí byť u nich neuveriteľný. Až teraz sa začnú diať veci.


Tak toto je pecka. By som chcel vidieť výraz globalistov a aj tých druhých satanistov, keď videli tieto dresy. Im trvalo 40 rokov ako tak potopiť ZSSR a teraz, keď si 30 rokov spokojne parazitujú tak odrazu toto? Pre nich to je akoby utopili mačku pred 40 rokmi a zrazu ta mačka sa im ukázala priamo pod televízorom v ich izbe. Strach musí byť u nich neuveriteľný. Až teraz sa začnú diať veci.

Také to považuji jednak za nečekaný ( typicky putinovský) a velmi silný informační manévr. Jak ven, tak zejména dovnitř Ruska. Putin hraje velmi riskantní partii o získání prokazatrelné a silné podpory zezdola doslova z lidu. je to matrice Října 1917.


Také to považuji jednak za nečekaný ( typicky putinovský) a velmi silný informační manévr. Jak ven, tak zejména dovnitř Ruska. Putin hraje velmi riskantní partii o získání prokazatrelné a silné podpory zezdola doslova z lidu. je to matrice Října 1917.

Chlapci a dievčatá, mám z toho guláš. Aj keď bližšie mi je Jeleňovo vysvetlenie.


Chlapci a dievčatá, mám z toho guláš. Aj keď bližšie mi je Jeleňovo vysvetlenie.

Pěkná diskuze tady dokazuje, že jde opravdu o silný informační manévr, jak píše Boletus.


Ale myslím si, že to není Putinův manévr, že Putin opravdu neurčuje barvu dresů hokejistů. Putin se k němu nebude hlásit, protože nebude muset. Ale určitě je pravda, že ten manévr hraje Putinovi do karet, že je overtonovým oknem k matrici října 1917, ke konzervativně levicovému směřování Putinovy politiky, jak to nazývá Chazin.


Taky si myslím, že to není ani riskantní manévr. Podle mě ten manévr je jenom střípkem, který jednoznačně zapadá do procesu dlouhodobé změny informačního pole vztahu ruského lidu (ale i dalších národů na celém světě) k sovětské minulosti a Stalinovi. Na této změně informačního pole mezi mnohými vykonal obrovskou práci Pjakin, a tato práce přinese zákonitě své plody. Bouře nevole a zděšení ze strany liberálních fašistů bude kanalizována správným směrem k otázce bílých vlajek, dresů a hymn. Pokud liberální fašisté donutí Putina k přijmutí stanoviska, tak se Putin v roli arbitra (která je pro řízení ideální) vyjádří obecným způsobem, třeba v tom smyslu, že chápe, že národ a stát zákonitě hledá svou identitu a své symboly. Proces poběží.


Ostatně, až se mnozí budou ptát, proč CCCP, tak často dostanou spolu s historickou odpovědí "Svaz sovětských socialistických republik" dávno připravenou dobrou aktuální variantu "svatá sobornaja sociálně spravedlivá Rossija", nebo jako je to správně (jedno "s" mi neštymuje) - manévr na prvních dvou prioritách běží.


Pěkná diskuze tady dokazuje, že jde opravdu o silný informační manévr, jak píše Boletus. Ale myslím si, že to není Putinův manévr, že Putin opravdu neurčuje barvu dresů hokejistů. Putin se k němu nebude hlásit, protože nebude muset. Ale určitě je pravda, že ten manévr hraje Putinovi do karet, že je overtonovým oknem k matrici října 1917, ke konzervativně levicovému směřování Putinovy politiky, jak to nazývá Chazin. Taky si myslím, že to není ani riskantní manévr. Podle mě ten manévr je jenom střípkem, který jednoznačně zapadá do procesu dlouhodobé změny informačního pole vztahu ruského lidu (ale i dalších národů na celém světě) k sovětské minulosti a Stalinovi. Na této změně informačního pole mezi mnohými vykonal obrovskou práci Pjakin, a tato práce přinese zákonitě své plody. Bouře nevole a zděšení ze strany liberálních fašistů bude kanalizována správným směrem k otázce bílých vlajek, dresů a hymn. Pokud liberální fašisté donutí Putina k přijmutí stanoviska, tak se Putin v roli arbitra (která je pro řízení ideální) vyjádří obecným způsobem, třeba v tom smyslu, že chápe, že národ a stát zákonitě hledá svou identitu a své symboly. Proces poběží. Ostatně, až se mnozí budou ptát, proč CCCP, tak často dostanou spolu s historickou odpovědí "Svaz sovětských socialistických republik" dávno připravenou dobrou aktuální variantu "svatá sobornaja sociálně spravedlivá Rossija", nebo jako je to správně (jedno "s" mi neštymuje) - manévr na prvních dvou prioritách běží.

Fidelo

@jelenovipivonelej - zkus to vzít přes Úplnou funkci řízení a rázem Tě to trkne. Tvoje reakce mi připadá velmi zbrklá. je to totéž, jako kdyby si vyčetl Stalinovi že už 23.června 1941 nestál před Reichstagem a na něm nevlála sovětská vlajka. A on musel připustit Moskvu,Leningrad i počátek u Stalingradu.
Právě využitím kontraúderu přes sportovní diskriminaci suverenity Ruska byl učiněn velmi silný informační krok, Takže šetři plivancema, tohle si je nezaslouží.
Copak autorem skandální diskriminace Ruska na mezinárodní sportovní scéně bylo samo Rusko ? naopak, využilo veškeré učiněné kroky a převzalo další řízení procesu v opačném směru. teď ho mohou jen prosit,m aby se vrátilo (alespoň) k trikolóře. A Putin může dát návrh k projednání Dumě. Zda ponechat rudé dresy a vrátit tam trikoloru, anebo začít vážně jednat o změně státních symbolů. Podle mé intuice Putin zahajuje čištění a potřebuje k tomu velmi silnou podporu zdola. Klidně lid v ulicích, ale v matrici Října 1917 - tedy matrici vystoupení bolševiků (nyní konceptuálú) jako lídrů lidových mas.

@jelenovipivonelej - zkus to vzít přes Úplnou funkci řízení a rázem Tě to trkne. Tvoje reakce mi připadá velmi zbrklá. je to totéž, jako kdyby si vyčetl Stalinovi že už 23.června 1941 nestál před Reichstagem a na něm nevlála sovětská vlajka. A on musel připustit Moskvu,Leningrad i počátek u Stalingradu. Právě využitím kontraúderu přes sportovní diskriminaci suverenity Ruska byl učiněn velmi silný informační krok, Takže šetři plivancema, tohle si je nezaslouží. Copak autorem skandální diskriminace Ruska na mezinárodní sportovní scéně bylo samo Rusko ? naopak, využilo veškeré učiněné kroky a převzalo další řízení procesu v opačném směru. teď ho mohou jen prosit,m aby se vrátilo (alespoň) k trikolóře. A Putin může dát návrh k projednání Dumě. Zda ponechat rudé dresy a vrátit tam trikoloru, anebo začít vážně jednat o změně státních symbolů. Podle mé intuice Putin zahajuje čištění a potřebuje k tomu velmi silnou podporu zdola. Klidně lid v ulicích, ale v matrici Října 1917 - tedy matrici vystoupení bolševiků (nyní konceptuálú) jako lídrů lidových mas.

Overtonovo okno má své fáze. Okno otevřel ve fázi Nemyslitelné VP SSSR svými analytickými pracemi a velmi významnou práci odvedl VVPj - populární analýzy v OO = posunuli jsme se do fáze Radikální. Tento krok vnímám součást dalšího posunu ve směru Akceptovatelné a pro některé už dokonce Populární.


Overtonovo okno má své fáze. Okno otevřel ve fázi Nemyslitelné VP SSSR svými analytickými pracemi a velmi významnou práci odvedl VVPj - populární analýzy v OO = posunuli jsme se do fáze Radikální. Tento krok vnímám součást dalšího posunu ve směru Akceptovatelné a pro některé už dokonce Populární.

Treba ísť malými krokmi všade, kde sa len dá.

Ano suhlasim ze treba ist malymi krokmi. No tak isto tie kroky maju urcitu postupnost ako pri vareni z receptu.
Podla mojho zoradenia priorit by mala mat najprv prednost terajsia vlajka(t.j. vratenie sa ku trikolore),nasledne by sa pod tlakom okolnosti vratila aj hymna.
Bez uvedomenia si v akom procese su zapisani je vymena dresov pre nich len aka si modna obmena dresov. A sovietsky dres moze byt zneuzity proti Rusom vo vseobecnosti.


Snazim sa vcitit do situacie a ked si predstavim ze by som mal reprezentovat svk vo svojom rodnom kroji a nad hlavou by som mal olympijsku vlajku a hymna by bola napr. piesen "Za cisara pana"...tak by ma to urazalo a vobec by to vo mne nevzbudzovalo sympatie k obrodeniu vlasti.
Nvm,mozno so mylim,nejdem svoju teoriu prehlasovat za neomylnu,no mne z toho vychadza len jedine nejake svinstvo, bez pochopenia co sa okolo toho deje.


[quote="pid:48665, uid:710"]Treba ísť malými krokmi všade, kde sa len dá.[/quote] Ano suhlasim ze treba ist malymi krokmi. No tak isto tie kroky maju urcitu postupnost ako pri vareni z receptu. Podla mojho zoradenia priorit by mala mat najprv prednost terajsia vlajka(t.j. vratenie sa ku trikolore),nasledne by sa pod tlakom okolnosti vratila aj hymna. Bez uvedomenia si v akom procese su zapisani je vymena dresov pre nich len aka si modna obmena dresov. A sovietsky dres moze byt zneuzity proti Rusom vo vseobecnosti. Snazim sa vcitit do situacie a ked si predstavim ze by som mal reprezentovat svk vo svojom rodnom kroji a nad hlavou by som mal olympijsku vlajku a hymna by bola napr. piesen "Za cisara pana"...tak by ma to urazalo a vobec by to vo mne nevzbudzovalo sympatie k obrodeniu vlasti. Nvm,mozno so mylim,nejdem svoju teoriu prehlasovat za neomylnu,no mne z toho vychadza len jedine nejake svinstvo, bez pochopenia co sa okolo toho deje.
Upravené 17. 12. 2021 o 12:32

Však na místě hráčů bych takovou "hymnu" ignoroval a začal souborně zpívat tu správnou - to by byla pecka a rána organizátorům a ještě vzkaz lidu. :-)


Však na místě hráčů bych takovou "hymnu" ignoroval a začal souborně zpívat tu správnou - to by byla pecka a rána organizátorům a ještě vzkaz lidu. :-)

je to totéž, jako kdyby si vyčetl Stalinovi že už 23.června 1941 nestál před Reichstagem a na něm nevlála sovětská vlajka.

Nie je to to iste. Ved prave ze na toto chcem poukazat(na tu postupnost krokov). Ako mozme prist k Reichstagu ked sme este nevybojovali Moskvu,Stalingrad atp.
Právě využitím kontraúderu přes sportovní diskriminaci suverenity Ruska byl učiněn velmi silný informační krok

Kontrauder mal ist od koho kam? Nie je mi to jasne.
Copak autorem skandální diskriminace Ruska na mezinárodní sportovní scéně bylo samo Rusko ?

A kto nim podla teba bol? Ved ti sportovci sami ukazovali ake su to ludske odpadky(cest vynimkam) ked pristupili na ponizujuce podmienky. Ved ak by ti hokejisti chapali co sa okolo deje tak by jednoducho povedali"nejdeme na olympiadu sutazte si samy." Za dva tyzdne by bol problem vyrieseny. Lenze oni to nechapu a pre nich su peniaze alfou a omegou." Za kazdu cenu musime ist. Aj keby sme mali dresy Lesotta".


[quote="pid:48709, uid:57"]je to totéž, jako kdyby si vyčetl Stalinovi že už 23.června 1941 nestál před Reichstagem a na něm nevlála sovětská vlajka.[/quote] Nie je to to iste. Ved prave ze na toto chcem poukazat(na tu postupnost krokov). Ako mozme prist k Reichstagu ked sme este nevybojovali Moskvu,Stalingrad atp. [quote="pid:48709, uid:57"]Právě využitím kontraúderu přes sportovní diskriminaci suverenity Ruska byl učiněn velmi silný informační krok[/quote] Kontrauder mal ist od koho kam? Nie je mi to jasne. [quote="pid:48709, uid:57"]Copak autorem skandální diskriminace Ruska na mezinárodní sportovní scéně bylo samo Rusko ?[/quote] A kto nim podla teba bol? Ved ti sportovci sami ukazovali ake su to ludske odpadky(cest vynimkam) ked pristupili na ponizujuce podmienky. Ved ak by ti hokejisti chapali co sa okolo deje tak by jednoducho povedali"nejdeme na olympiadu sutazte si samy." Za dva tyzdne by bol problem vyrieseny. Lenze oni to nechapu a pre nich su peniaze alfou a omegou." Za kazdu cenu musime ist. Aj keby sme mali dresy Lesotta".

Re: Jeleňovipivonalej?
Ad poradie..
Buď hľadáš ako prvé pravdu, alebo chyby.
Buď hľadáš spôsoby, alebo dôvody.
Najprv hľadáš pravidlá, a až potom výnimky.
Aj toto je chronologická priorita.
Nielen výklad dejín.


Politika je umením možného.
Poradie krokov, ktoré navrhuješ, je objektívne nereálne, nerealizovateľné.
Otázkou je, prečo to robíš?
Čo, Kto ťa k tomu vedie?


V búrke je nutné manévrovať.
Kto ide slepo podľa plánu,
zmeny objektívnych okolností nezohľadňujúc,
bez Miery narazí, alebo sa utopí.
In-formačne


Okrem toho treba i preventívne testovať odozvy oponenta,
metodicky vytvárať jeho funkčný hologram.


Re: Jeleňovipivonalej? Ad poradie.. Buď hľadáš ako prvé pravdu, alebo chyby. Buď hľadáš spôsoby, alebo dôvody. Najprv hľadáš pravidlá, a až potom výnimky. Aj toto je chronologická priorita. Nielen výklad dejín. Politika je umením možného. Poradie krokov, ktoré navrhuješ, je objektívne nereálne, nerealizovateľné. Otázkou je, prečo to robíš? Čo, Kto ťa k tomu vedie? V búrke je nutné manévrovať. Kto ide slepo podľa plánu, zmeny objektívnych okolností nezohľadňujúc, bez Miery narazí, alebo sa utopí. In-formačne Okrem toho treba i preventívne testovať odozvy oponenta, metodicky vytvárať jeho funkčný hologram.

Ruská reprezentace hrála s Kanadou v podobě SSSR Dnes, 15:19


Ruská reprezentace na Channel One Cupu hrála s Kanadou v podobě SSSR. Vítězství Rusů - 4:3. Navíc naše kluky z tribuny podpořili fanoušci oblečení do indiánských kostýmů. Je třeba připomenout, že v Kanadě propukl skandál poté, co byly na místě bývalé školy pro indiány nalezeny ostatky 215 dětí.


Первоисточник публикации: https://politikus.ru/video/139450-sbornaya-rossii-sygrala-s-kanadoy-v-forme-sssr.html
Politikus.ru


**Ruská reprezentace hrála s Kanadou v podobě SSSR Dnes, 15:19** Ruská reprezentace na Channel One Cupu hrála s Kanadou v podobě SSSR. Vítězství Rusů - 4:3. Navíc naše kluky z tribuny podpořili fanoušci oblečení do indiánských kostýmů. Je třeba připomenout, že v Kanadě propukl skandál poté, co byly na místě bývalé školy pro indiány nalezeny ostatky 215 dětí. Первоисточник публикации: https://politikus.ru/video/139450-sbornaya-rossii-sygrala-s-kanadoy-v-forme-sssr.html Politikus.ru

@jelenovipivonelej - kontraúder provedlo Rusko právě přes vlastní výběr dresů. Tedy nepřijalo diktát a zvolilo korektní výběr identity. RF je nástupnickou státností SSSR, je to ted korektní postup. Úmysl Západu byl učinit z Ruska mezinárodní NIC (bez symboliky) , Rusko zakontrovalo velmi nemilým (z hlediska Západu) "výletem" do minulosti. Neporušilo ničí suverenitu, využilo té minulé. Teď je Západ ve velmi nemilé situaci, protože na tuhle "velkou rošádu" nemá protitah . SSSR prostě existoval a současné RF byla v jeho hranicích. Co s tím, že ? A Rusko má jako svoji vnitřní záležitost díky Západu rozehranou partii změny státních symbolů

@jelenovipivonelej - kontraúder provedlo Rusko právě přes vlastní výběr dresů. Tedy nepřijalo diktát a zvolilo korektní výběr identity. RF je nástupnickou státností SSSR, je to ted korektní postup. Úmysl Západu byl učinit z Ruska mezinárodní NIC (bez symboliky) , Rusko zakontrovalo velmi nemilým (z hlediska Západu) "výletem" do minulosti. Neporušilo ničí suverenitu, využilo té minulé. Teď je Západ ve velmi nemilé situaci, protože na tuhle "velkou rošádu" nemá protitah . SSSR prostě existoval a současné RF byla v jeho hranicích. Co s tím, že ? A Rusko má jako svoji vnitřní záležitost díky Západu rozehranou partii změny státních symbolů

Podla mojho zoradenia priorit by mala mat najprv prednost terajsia vlajka(t.j. vratenie sa ku trikolore),nasledne by sa pod tlakom okolnosti vratila aj hymna.

Milý Jelene, dovedu si představit, že právě tento manévr s rudými dresy CCCP bude mít za následek, že ve vyděšené reakci spojené družstvo globalistů a pindosů sami urychleně vnutí Rusku zpátky možnost vystupovat pod vlasovskou trikolórou. Ale to bude jen první fáze, která jenom odkryje spojení trikolóry s liberálním fašismem a posílí celoruskou debatu o správných státních symbolech, a hlavně o státní koncepci.


[quote="pid:48717, uid:248"]Podla mojho zoradenia priorit by mala mat najprv prednost terajsia vlajka(t.j. vratenie sa ku trikolore),nasledne by sa pod tlakom okolnosti vratila aj hymna.[/quote] Milý Jelene, dovedu si představit, že právě tento manévr s rudými dresy CCCP bude mít za následek, že ve vyděšené reakci spojené družstvo globalistů a pindosů sami urychleně vnutí Rusku zpátky možnost vystupovat pod vlasovskou trikolórou. Ale to bude jen první fáze, která jenom odkryje spojení trikolóry s liberálním fašismem a posílí celoruskou debatu o správných státních symbolech, a hlavně o státní koncepci.

Fidelo

https://cz.sputniknews.com/20211218/hokejove-utkani-mezi-rf-a-cr-ma-dohru-kavarnu-pobourily-dresy-ruskeho-tymu-16905400.html


Hokejové utkání mezi Ruskem a Českem má dohru. Kavárnu pobouřily dresy ruského týmu.
Čo k tomu dodať. Ľudia tam šli kvôli hokeju a nie kvôli CCCP nadpisu. Kavárna tam šla zrejme len kvôli nenávisti k rusom. Čo aj dala patrične na javo a tým si len pohoršila svoj obraz u ľudí. Krátia sa dni kaváren....


https://cz.sputniknews.com/20211218/hokejove-utkani-mezi-rf-a-cr-ma-dohru-kavarnu-pobourily-dresy-ruskeho-tymu-16905400.html Hokejové utkání mezi Ruskem a Českem má dohru. Kavárnu pobouřily dresy ruského týmu. Čo k tomu dodať. Ľudia tam šli kvôli hokeju a nie kvôli CCCP nadpisu. Kavárna tam šla zrejme len kvôli nenávisti k rusom. Čo aj dala patrične na javo a tým si len pohoršila svoj obraz u ľudí. Krátia sa dni kaváren....

"Povaľači z kaviarní, do polí a tovární."


Pôvodne tam možno malo byť do Jáchymova, alebo do uránových baní, ale nerýmovalo sa to, tak to autor zmenil.


_"Povaľači z kaviarní, do polí a tovární."_ Pôvodne tam možno malo byť do Jáchymova, alebo do uránových baní, ale nerýmovalo sa to, tak to autor zmenil.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 19. 12. 2021 o 12:42

Putin hraje velmi riskantní partii o získání prokazatrelné a silné podpory zezdola doslova z lidu. je to matrice Října 1917.
Boletus, ja si myslím, že V.V.Putin nehraje riskantnú hru, on nie je hráč, je mužom činu. Jasne sa vyjadril, že návrat k ZSSR nie je možný. A už vôbec si nemyslím, žeby používal vlastný národ na dosiahnutie svojho cieľa v riskantnej partii.


[quote="pid:48694, uid:57"]Putin hraje velmi riskantní partii o získání prokazatrelné a silné podpory zezdola doslova z lidu. je to matrice Října 1917.[/quote]Boletus, ja si myslím, že V.V.Putin nehraje riskantnú hru, on nie je hráč, je mužom činu. Jasne sa vyjadril, že návrat k ZSSR nie je možný. A už vôbec si nemyslím, žeby používal vlastný národ na dosiahnutie svojho cieľa v riskantnej partii.

@Michal - nepolemizuji s Tebou , vidím to jinak. Jen pár věcných poznámek . "Hra" v politice a zejména té globální je hra odlišná od té zábavné. Putin je dobrý šachista a šachy HRA jsou. Návrat k SSSR je nemožný, aleo něm z mé strany nepadlo slovo. Pokud v diskusích k tomu hovořím, používám termín "SSSR II" jako pojem formátu blokového uspořádání v postsovětském prostoru. V praxi proběhl už první krok- Svazový stát RF-Bělorusko. Putin zásadně "nepoužívá svůj národ" na dosiahnutie "svojho cieľa" , nevím kde sitohle vydedukoval.
Putin je uznaný lídr a pevný součást svého národa (ne jeho majitel) a jako lídr musí za tuto uznanou roli nést plnou odpovědnost. A on ji od začátku svého politického působení také OČIVIDNĚ nese. Do rizika národ nepřivádí, riziko k národu přišlo. A nikoliv poprvé.

@Michal - nepolemizuji s Tebou , vidím to jinak. Jen pár věcných poznámek . "Hra" v politice a zejména té globální je hra odlišná od té zábavné. Putin je dobrý šachista a šachy HRA jsou. Návrat k SSSR je nemožný, aleo něm z mé strany nepadlo slovo. Pokud v diskusích k tomu hovořím, používám termín "SSSR II" jako pojem formátu blokového uspořádání v postsovětském prostoru. V praxi proběhl už první krok- Svazový stát RF-Bělorusko. Putin zásadně "nepoužívá svůj národ" na dosiahnutie "svojho cieľa" , nevím kde sitohle vydedukoval. Putin je uznaný lídr a pevný součást svého národa (ne jeho majitel) a jako lídr musí za tuto uznanou roli nést plnou odpovědnost. A on ji od začátku svého politického působení také OČIVIDNĚ nese. Do rizika národ nepřivádí, riziko k národu přišlo. A nikoliv poprvé.

Nevím, kam následující odkaz vložit, ale přijde mi, že tady se může hodit, protože ukazuje, že už se skutečně mění nejenom realita vztahu západ-ruský svět, ale že už zraje i informační pole. Spadla první kapka dávající tušit budoucí liják:


Na polsko-běloruské hranici dezertoval polský voják, který následně požádal o politický azyl v Bělorusku. A kupodivu nebyl polskou generalitou vykreslen jako výjimečný blázen typu Deana Reeda, ale jako zrádce zasluhující trest smrti:
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/polsky-general-o-trestu-pro-vojaka-ktery-dezertoval-kulka-do-hlavy/


Nevím, kam následující odkaz vložit, ale přijde mi, že tady se může hodit, protože ukazuje, že už se skutečně mění nejenom realita vztahu západ-ruský svět, ale že už zraje i informační pole. Spadla první kapka dávající tušit budoucí liják: Na polsko-běloruské hranici dezertoval polský voják, který následně požádal o politický azyl v Bělorusku. A kupodivu nebyl polskou generalitou vykreslen jako výjimečný blázen typu Deana Reeda, ale jako zrádce zasluhující trest smrti: https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/polsky-general-o-trestu-pro-vojaka-ktery-dezertoval-kulka-do-hlavy/

Fidelo

Na polsko-běloruské hranici dezertoval polský voják,

To je matriční událost. Zajímavé je jméno toho vojáka Emil Czeczko - což evokuje Česko. Patřil k 11. mazurskému dělostřeleckému pluku 16. pomořanské mechanizované divize. Král Kazimír, jehož jednotky byly vyslány k ochraně hranic s Běloruskem během výjimečného stavu v pohraničních oblastech Polska.
Název Kazi Mir = ničí mír také o něčem vypovídá.


Dále o Kazimíru III. a Kazimíru IV.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Kazim%C3%ADr_III._Velik%C3%BD
https://cs.wikipedia.org/wiki/Kazim%C3%ADr_IV._Jagellonsk%C3%BD


[quote="pid:49112, uid:294"]Na polsko-běloruské hranici dezertoval polský voják,[/quote] To je matriční událost. Zajímavé je jméno toho vojáka Emil Czeczko - což evokuje Česko. Patřil k **11**. mazurskému dělostřeleckému pluku 16. **pomořanské** mechanizované divize. **Král Kazimír**, jehož jednotky byly vyslány k ochraně hranic s Běloruskem během výjimečného stavu v pohraničních oblastech Polska. Název Kazi Mir = ničí mír také o něčem vypovídá. Dále o Kazimíru III. a Kazimíru IV. https://cs.wikipedia.org/wiki/Kazim%C3%ADr_III._Velik%C3%BD https://cs.wikipedia.org/wiki/Kazim%C3%ADr_IV._Jagellonsk%C3%BD
Upravené 20. 12. 2021 o 11:12

dres národného tímu ZSSR z roku 1956.


V tom istom období bol odhalený/odsúdený kult Stalina.


Takže je to krok proti rusku.


[quote="pid:48455, uid:804"]dres národného tímu ZSSR z roku 1956.[/quote] V tom istom období bol odhalený/odsúdený kult Stalina. Takže je to krok proti rusku.

@Rusofil - jen doplnění. v ruštině dva významy : Kazi-mír, Kazi-svět.

@Rusofil - jen doplnění. v ruštině dva významy : Kazi-mír, Kazi-svět.

@dusan - pochybuji, že vysvětlení (mimochodem velmi "placaté) nějakého činovníka přehluší daleko výraznější vizuální a symbolický informační vliv zejména dovnitř Ruska. Jde o efekt iniciace. Takže - můj názor - pozitivní vliv v infopoli suverenizace.

@dusan - pochybuji, že vysvětlení (mimochodem velmi "placaté) nějakého činovníka přehluší daleko výraznější vizuální a symbolický informační vliv zejména dovnitř Ruska. Jde o efekt iniciace. Takže - můj názor - pozitivní vliv v infopoli suverenizace.

jen doplnění. v ruštině dva významy : Kazi-mír, Kazi-svět.
Jo, jo, napadlo mě to také, ale spěchal jsem na schůzku, tak jsem neměl čas to dál rozvíjet. Nám známý, Kazisvět VI. hlava pomazaná, z Boží vůle král. A jak dopadl, lidé ho hnali vidlemi, sekerami, motykami...
Jestli pak letos dají o Vánocích v TV pohádky Princezna se zlatou hvězdou, nebo Pyšnou princeznu.


[quote="pid:49126, uid:57"]jen doplnění. v ruštině dva významy : Kazi-mír, Kazi-svět.[/quote]Jo, jo, napadlo mě to také, ale spěchal jsem na schůzku, tak jsem neměl čas to dál rozvíjet. Nám známý, Kazisvět VI. hlava pomazaná, z Boží vůle král. A jak dopadl, lidé ho hnali vidlemi, sekerami, motykami... Jestli pak letos dají o Vánocích v TV pohádky Princezna se zlatou hvězdou, nebo Pyšnou princeznu.

"A to se tuzemským fanouškům, a nejen jim, možná nemusí líbit, mohou proti tomu protestovat, ale to je asi tak jediné, co s tím mohou dělat. A ruská generalita si své retro dresy dozajisté obhájí. „Vždyť šlo o oslavu 75 let hokeje!" namítnou domácí s typickou mazaností sobě vlastní."


https://www.sport.cz/clanek/hokej-euro-hockey-tour-glosa-srpy-a-kladiva-oslava-sovetskeho-svazu-co-to-ma-znamenat-pta-se-hokejovy-svet-3002989#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.sznhp.box&dop_req_id=eRSK7xuvV0e-202112201209&dop_id=3002989&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Lze jim jen závidět, u nás se dá spíše mluvit o "hlouposti"...


"A to se tuzemským fanouškům, a nejen jim, možná nemusí líbit, mohou proti tomu protestovat, ale to je asi tak jediné, co s tím mohou dělat. A ruská generalita si své retro dresy dozajisté obhájí. „Vždyť šlo o oslavu 75 let hokeje!" namítnou domácí s typickou mazaností sobě vlastní." https://www.sport.cz/clanek/hokej-euro-hockey-tour-glosa-srpy-a-kladiva-oslava-sovetskeho-svazu-co-to-ma-znamenat-pta-se-hokejovy-svet-3002989#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.sznhp.box&dop_req_id=eRSK7xuvV0e-202112201209&dop_id=3002989&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Lze jim jen závidět, u nás se dá spíše mluvit o "hlouposti"...

To CCCP také může klidně ohlašovat novou koncepci VP SSSR.


To CCCP také může klidně ohlašovat novou koncepci VP SSSR.

Takže je to krok proti rusku.

Časové souvislosti jsou důležité, ale při bližším pohledu dávají opačný obraz.


Od 26. ledna do 5. února 1956 probíhaly Zimní olympijské hry, jichž se poprvé v historii účastnila hokejová reprezentace SSSR. V rámci olympijských her probíhalo také 23. mistrovství světa a 34. mistrovství Evropy v ledním hokeji. SSSR sehrál rozhodující zápasy s USA 3. února s výsledkem 4:0 a s Kanadou 4. února s výsledkem 2:0. SSSR získal zlatou olympijskou medaili (USA stříbro, Kanada bronz) a tituly mistra světa i mistra Evropy.


Teprve poté se v době od 14. do 26. února 1956 konal XX. sjezd Komunistické strany SSSR, v jehož rámci Nikita Chruščov na uzavřeném jednání pronesl známý projev "Kult osobnosti a jeho důsledky".


[quote="pid:49125, uid:202"]Takže je to krok proti rusku.[/quote] Časové souvislosti jsou důležité, ale při bližším pohledu dávají opačný obraz. Od 26. ledna do 5. února 1956 probíhaly Zimní olympijské hry, jichž se poprvé v historii účastnila hokejová reprezentace SSSR. V rámci olympijských her probíhalo také 23. mistrovství světa a 34. mistrovství Evropy v ledním hokeji. SSSR sehrál rozhodující zápasy s USA 3. února s výsledkem 4:0 a s Kanadou 4. února s výsledkem 2:0. SSSR získal zlatou olympijskou medaili (USA stříbro, Kanada bronz) a tituly mistra světa i mistra Evropy. Teprve poté se v době od 14. do 26. února 1956 konal XX. sjezd Komunistické strany SSSR, v jehož rámci Nikita Chruščov na uzavřeném jednání pronesl známý projev "Kult osobnosti a jeho důsledky".
Upravené 20. 12. 2021 o 13:49

Ne nadarmo vířil Pjakin bubny, nebo Nestor. A díky hokeji si třeba i ožralej Kolja uvědomí, že kdysi měl hrdost a úctu, která mu teď schází. A možná si i uvědomí, proč.
To je výstřel z Aurory.
Svědčí o tom i pištění mainsteramu, zrovna dneska psali, že to je "jako by Německo hrálo s hákenkrojcem".


Mimochodem, zde je nutné oddělit samotné sportovce, kteří by hráli pod jakoukoli vlajkou. Tohle s nimi nemá nic společného, to přišlo odjinud.


Západ jim chtěl sebrat vlajku? Tak prosím, sežerte si jí. Vybereme si jinou a lepší, z který se pak poserete.


Ne nadarmo vířil Pjakin bubny, nebo Nestor. A díky hokeji si třeba i ožralej Kolja uvědomí, že kdysi měl hrdost a úctu, která mu teď schází. A možná si i uvědomí, proč. To je výstřel z Aurory. Svědčí o tom i pištění mainsteramu, zrovna dneska psali, že to je "jako by Německo hrálo s hákenkrojcem". Mimochodem, zde je nutné oddělit samotné sportovce, kteří by hráli pod jakoukoli vlajkou. Tohle s nimi nemá nic společného, to přišlo odjinud. Západ jim chtěl sebrat vlajku? Tak prosím, sežerte si jí. Vybereme si jinou a lepší, z který se pak poserete.

Západ jim chtěl sebrat vlajku? Tak prosím, sežerte si jí. Vybereme si jinou a lepší, z který se pak poserete.


smile


[quote="pid:49140, uid:372"]Západ jim chtěl sebrat vlajku? Tak prosím, sežerte si jí. Vybereme si jinou a lepší, z který se pak poserete.[/quote] ;)
Upravené 20. 12. 2021 o 15:28

Tak co před pár dny bylo jen na alternativě, je nyní v MSM ... https://www.sport.cz/clanek/hokej-euro-hockey-tour-glosa-srpy-a-kladiva-oslava-sovetskeho-svazu-co-to-ma-znamenat-pta-se-hokejovy-svet-3002989#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.sznhp.box&dop_req_id=hPaIYUPtnto-202112201644&dop_id=3002989&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


GLOSA: Srpy a kladiva, oslava Sovětského svazu. Co to má znamenat? ptá se hokejový svět


Čeští hokejoví reprezentanti si z ruského Channel One Cupu přivezli domů tři prohry a velké pochybnosti nad budoucností týmu před blížící se olympiádou. Část fanoušků neběduje jen nad hrou svěřenců trenéra Filipa Pešána, nelíbí se jim také to, že domácí reprezentace nastoupila v replikách dresů se zkratkou Svazu sovětských socialistických republik. Šlo o provokaci? Nebo se ruští příznivci zkrátka ztotožňují s vlastní minulostí, která zbytku světa nemusí být po chuti?


Tak co před pár dny bylo jen na alternativě, je nyní v MSM ... https://www.sport.cz/clanek/hokej-euro-hockey-tour-glosa-srpy-a-kladiva-oslava-sovetskeho-svazu-co-to-ma-znamenat-pta-se-hokejovy-svet-3002989#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.sznhp.box&dop_req_id=hPaIYUPtnto-202112201644&dop_id=3002989&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz GLOSA: Srpy a kladiva, oslava Sovětského svazu. Co to má znamenat? ptá se hokejový svět Čeští hokejoví reprezentanti si z ruského Channel One Cupu přivezli domů tři prohry a velké pochybnosti nad budoucností týmu před blížící se olympiádou. Část fanoušků neběduje jen nad hrou svěřenců trenéra Filipa Pešána, nelíbí se jim také to, že domácí reprezentace nastoupila v replikách dresů se zkratkou Svazu sovětských socialistických republik. Šlo o provokaci? Nebo se ruští příznivci zkrátka ztotožňují s vlastní minulostí, která zbytku světa nemusí být po chuti?
Upravené 20. 12. 2021 o 17:54

Časové souvislosti jsou důležité, ale při bližším pohledu dávají opačný obraz.


Kľudne môže ísť o pokus o zatiahnutie VVP do matrice úmrtia JVS. Tí už skúšajú fakt všetko.


[quote="pid:49136, uid:810"]Časové souvislosti jsou důležité, ale při bližším pohledu dávají opačný obraz.[/quote] Kľudne môže ísť o pokus o zatiahnutie VVP do matrice úmrtia JVS. Tí už skúšajú fakt všetko.
Upravené 20. 12. 2021 o 20:56

Název Kazi Mir = ničí mír také o něčem vypovídá.


Možných výkladov tohto mena je viac. Ak sa budeme držať staroslovanského pôvodu, do úvahy pripadá aj základ v slove "kazati" = kázať, ohlasovať, zvestovať...
Na tartaria.sk meno Kazimír prekladajú ako "призывающий к перемирию" - vyzývajúci na prímerie.


Škoda, že dnes už nedokážeme myslieť v staroslovienčine...


[quote="pid:49122, uid:312"]Název Kazi Mir = ničí mír také o něčem vypovídá.[/quote] Možných výkladov tohto mena je viac. Ak sa budeme držať staroslovanského pôvodu, do úvahy pripadá aj základ v slove "kazati" = kázať, ohlasovať, zvestovať... Na tartaria.sk meno Kazimír prekladajú ako "призывающий к перемирию" - vyzývajúci na prímerie. Škoda, že dnes už nedokážeme myslieť v staroslovienčine...
Upravené 20. 12. 2021 o 21:11

Čeští hokejoví reprezentanti si z ruského Channel One Cupu přivezli domů tři prohry a velké pochybnosti nad budoucností týmu před blížící se olympiádou. Část fanoušků neběduje jen nad hrou svěřenců trenéra Filipa Pešána, nelíbí se jim také to, že domácí reprezentace nastoupila v replikách dresů se zkratkou Svazu sovětských socialistických republik.


Měli by jsme si zamést před vlastním prahem = naši fanoušci a hokejisté dostali příležitost zamyslet se nad našimi dresy (Rusové nám nastavili zrcadlo). Dá se v nich vůbec něco vyhrávat a být hrdý na svůj stát, národ?
V poslední době se do toho zrcadla díváme hodně často a není to moc hezký obrázek...
K tomu CCCP: Návrat je možný, pokud si to bude Ruský národ přát. Pochopitelně ne k tomu samému, který v roce 1991 končil (a může se to jmenovat klidně jinak). K nové verzi postavené na základech pozitivního bolševického budovatelského období, na potřebě národa po spravedlnosti a rozvoji lidství. Kvůli tomu se zrodila KOB, nebo ne?


[quote="pid:49166, uid:509"]Čeští hokejoví reprezentanti si z ruského Channel One Cupu přivezli domů tři prohry a velké pochybnosti nad budoucností týmu před blížící se olympiádou. Část fanoušků neběduje jen nad hrou svěřenců trenéra Filipa Pešána, nelíbí se jim také to, že domácí reprezentace nastoupila v replikách dresů se zkratkou Svazu sovětských socialistických republik.[/quote] Měli by jsme si zamést před vlastním prahem = naši fanoušci a hokejisté dostali příležitost zamyslet se nad našimi dresy (Rusové nám nastavili zrcadlo). Dá se v nich vůbec něco vyhrávat a být hrdý na svůj stát, národ? V poslední době se do toho zrcadla díváme hodně často a není to moc hezký obrázek... K tomu CCCP: Návrat je možný, pokud si to bude Ruský národ přát. Pochopitelně ne k tomu samému, který v roce 1991 končil (a může se to jmenovat klidně jinak). K nové verzi postavené na základech pozitivního bolševického budovatelského období, na potřebě národa po spravedlnosti a rozvoji lidství. Kvůli tomu se zrodila KOB, nebo ne?

Škoda, že dnes už nedokážeme myslieť v staroslovienčine...
Je potřeba se podívat na souvislosti. Je to jako by měl Bill Gates jméno Dobroděj. Polští králové Kazimírové, sice měli jméno Kazati Mír, ale za celou historii existence Polska jaksi kazali vodu a pili víno. Po ovocí poznáte je. A, že těch Kazimírů v Polsku bylo.


[quote="pid:49193, uid:178"]Škoda, že dnes už nedokážeme myslieť v staroslovienčine...[/quote]Je potřeba se podívat na souvislosti. Je to jako by měl Bill Gates jméno Dobroděj. Polští králové Kazimírové, sice měli jméno Kazati Mír, ale za celou historii existence Polska jaksi kazali vodu a pili víno. Po ovocí poznáte je. A, že těch Kazimírů v Polsku bylo.
Upravené 22. 12. 2021 o 07:59
4.07k
44
22
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept