Zahraničná politika
Holandsko - Miliardy na klimat a navrat k atomove energii
Y

Po dlouhych jednanich uzavrely 4 strany koalicni smlouvu.
Podle projektů mají být zřízeny finanční prostředky v celkové výši 60 miliard EUR na ochranu klimatu, energetický přechod a udržitelnost zemědělství. Plánuje se také výstavba dvou nových jaderných elektráren. Zatím jediná jaderná elektrárna Borssele má zůstat v síti delší dobu. zde


Po dlouhych jednanich uzavrely 4 strany koalicni smlouvu. Podle projektů mají být zřízeny finanční prostředky v celkové výši 60 miliard EUR na ochranu klimatu, energetický přechod a udržitelnost zemědělství. Plánuje se také výstavba dvou nových jaderných elektráren. Zatím jediná jaderná elektrárna Borssele má zůstat v síti delší dobu. [zde](https://orf.at/#/stories/3240308/)
Upravené 15. 12. 2021 o 18:16

Atómové elektrárne budú všetko ťahať a ekofašistická propaganda bude tvrdiť, aké je Holandsko zelené, lebo toľko investuje do obnoviteľných zdrojov.


Atómové elektrárne budú všetko ťahať a ekofašistická propaganda bude tvrdiť, aké je Holandsko zelené, lebo toľko investuje do obnoviteľných zdrojov.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

To je dobra zprava/....nebot tam jsou pozustatky Benatskych elitnich rodinnych klanu.... kteri se zucastnuji rozhodovani o budoucnosti tohoto sveta..... pokud by to reklo cz /sk ...tak to ma cenu pouziteho toiletniho papiru/ i kdyz by se jednalo o to same.
Holt.....i kdyz je to to same ...neni to to same.....

Po dlouhych jednanich uzavrely 4 strany koalicni smlouvu.


To je dobra zprava/....nebot tam jsou pozustatky Benatskych elitnich rodinnych klanu.... kteri se zucastnuji rozhodovani o budoucnosti tohoto sveta..... pokud by to reklo cz /sk ...tak to ma cenu pouziteho toiletniho papiru/ i kdyz by se jednalo o to same. Holt.....i kdyz je to to same ...neni to to same..... [quote="pid:48414, uid:68"]Po dlouhych jednanich uzavrely 4 strany koalicni smlouvu.[/quote]

Lídři EU se neshodli na podpoře jádra.


Bez dohody skončila v noci na pátek několikahodinová debata o jaderné energii a emisních povolenkách, kterou vedli lídři zemí Evropské unie na bruselském summitu. Novinářům to řekl český premiér Andrej Babiš. Skupina států včetně Česka navrhla prosadit do závěrů jednání, aby Evropská komise jádro zařadila na seznam zelených investic. Tradičně k atomu kritické Rakousko podporované několika dalšími zeměmi se však postavilo proti. Prezidenti a premiéři se neshodli ani v pohledu na regulaci trhu s emisními povolenkami, kterou požadovalo zejména Polsko a Česko.


Lídři EU se neshodli na podpoře jádra. Bez dohody skončila v noci na pátek několikahodinová debata o jaderné energii a emisních povolenkách, kterou vedli lídři zemí Evropské unie na bruselském summitu. Novinářům to řekl český premiér Andrej Babiš. Skupina států včetně Česka navrhla prosadit do závěrů jednání, aby Evropská komise jádro zařadila na seznam zelených investic. Tradičně k atomu kritické Rakousko podporované několika dalšími zeměmi se však postavilo proti. Prezidenti a premiéři se neshodli ani v pohledu na regulaci trhu s emisními povolenkami, kterou požadovalo zejména Polsko a Česko.

nebot tam jsou pozustatky Benatskych elitnich rodinnych klanu.... kteri se zucastnuji rozhodovani o budoucnosti tohoto sveta


Toto už neplatí a vyznieva to ako vyzdvihovanie židovstva a židovských klanov.


[quote="pid:48653, uid:346"]nebot tam jsou pozustatky Benatskych elitnich rodinnych klanu.... kteri se zucastnuji rozhodovani o budoucnosti tohoto sveta[/quote] Toto už neplatí a vyznieva to ako vyzdvihovanie židovstva a židovských klanov.

Tak jako tak je dobré, pokud se výstavba jaderných elektráren realizuje. Celá ta záležitost kolem jaderné energetiky je poměrně komplexní. Pokud to však hodně zjednoduším, "národ hlupáků" nejde s jadernou energetikou dohromady.


Doufám, že takto bude otázka energetické bezpečnosti řešena ve více státech. I my bychom potřebovali minimálně 1 až 2 nové.


Tak jako tak je dobré, pokud se výstavba jaderných elektráren realizuje. Celá ta záležitost kolem jaderné energetiky je poměrně komplexní. Pokud to však hodně zjednoduším, "národ hlupáků" nejde s jadernou energetikou dohromady. Doufám, že takto bude otázka energetické bezpečnosti řešena ve více státech. I my bychom potřebovali minimálně 1 až 2 nové.

Rakousky kancler k atomove energii:
"Pravdepodobne tuto valku prohrajeme"
Kancléř Karl Nehammer (ÖVP) po svém debutu na summitu EU zhodnotil. Kancléř uvedl, že summit byl "intenzivní a velmi dobrý". A totéž se ve čtvrtek projednávalo v Bruselu. Podle Nehammera byla obzvláště intenzivní diskuse o nařízení o taxonomii, tj. o začlenění jaderné energie do pokynů EU pro udržitelné finanční investice. "Válku asi prohrajeme," řekl kancléř krátce po páteční půlnoci ve veci atomove energie.
Většina států EU je pro-jadernou energii a je "naprosto naivní říkat:" Rakousko a Lucembursko zastaví všechno", ale diskurz stále stojí za to. Francie se chovala zdrženlivě, zatímco ostatní státy jasně zaujaly své postoje. Rakousko však dalo jasně najevo, že jaderná energetika nemá budoucnost jako alternativní zdroj energie. Nakonec "souhlasili, že se nedohodli".
Scholz vidí přetahovani lana"zcela přeceňovane"
Vzhledem k využívání jaderné energie ve Francii oba zdůraznili, že jednotlivé země EU se ubírají různými cestami, aby se staly klimaticky neutrálními. Není také vůbec otázkou klasifikace jaderné energie jako rovnocenné obnovitelným energiím v taxonomii, řekl Macron.
Jaderná energie by měla být spíše klasifikována jako nefosilní energie. Účelem taxonomie je klasifikovat technologie jako udržitelné a neškodné, takže finanční toky jsou stále více zaměřeny na zelené technologie.zde


Rakousky kancler k atomove energii: **"Pravdepodobne tuto valku prohrajeme"** Kancléř Karl Nehammer (ÖVP) po svém debutu na summitu EU zhodnotil. Kancléř uvedl, že summit byl "intenzivní a velmi dobrý". A totéž se ve čtvrtek projednávalo v Bruselu. Podle Nehammera byla obzvláště intenzivní diskuse o nařízení o taxonomii, tj. o začlenění jaderné energie do pokynů EU pro udržitelné finanční investice. "Válku asi prohrajeme," řekl kancléř krátce po páteční půlnoci ve veci atomove energie. **Většina států EU je pro-jadernou energii** a je "naprosto naivní říkat:" Rakousko a Lucembursko zastaví všechno", ale diskurz stále stojí za to. Francie se chovala zdrženlivě, zatímco ostatní státy jasně zaujaly své postoje. Rakousko však dalo jasně najevo, že jaderná energetika nemá budoucnost jako alternativní zdroj energie. Nakonec "souhlasili, že se nedohodli". Scholz vidí přetahovani lana"zcela přeceňovane" Vzhledem k využívání jaderné energie ve Francii oba zdůraznili, že jednotlivé země EU se ubírají různými cestami, aby se staly klimaticky neutrálními. Není také vůbec otázkou klasifikace jaderné energie jako rovnocenné obnovitelným energiím v taxonomii, řekl Macron. Jaderná energie by měla být spíše klasifikována jako nefosilní energie. **Účelem taxonomie je klasifikovat technologie jako udržitelné a neškodné, takže finanční toky jsou stále více zaměřeny na zelené technologie.**[zde](https://orf.at/stories/3240524/)
Upravené 17. 12. 2021 o 18:03
801
6
6
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept