Zahraničná politika
Prezidenti USA a Fínska rokovali o situácii okolo Ukrajiny a akciách pripisovaných Ruskej federácii

Prezidenti USA a Fínska rokovali o situácii okolo Ukrajiny a akciách pripisovaných Ruskej federácii


Joe Biden a Sauli Niinistö hovorili aj o plánoch Helsínk na nákup stíhačiek z Washingtonu.
Americký líder Joe Biden a fínsky prezident Sauli Niinistö v pondelok telefonicky diskutovali o situácii okolo Ukrajiny, o obvineniach Washingtonu z údajne destabilizačných akcií Moskvy, ako aj o plánoch Helsínk na nákup stíhačiek zo Spojených štátov. Uvádza sa to vo vyhlásení, ktoré zverejnila tlačová služba Bieleho domu.


Nedávno sa v západných krajinách, ako aj v Kyjeve, objavili obvinenia z možnej ruskej invázie na Ukrajinu. Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov označil takúto informáciu za prázdnu a neopodstatnenú eskaláciu napätia. Zdôraznil, že Rusko pre nikoho nepredstavuje žiadnu hrozbu. Peskov zároveň nevylúčil pravdepodobnosť provokácií na ospravedlnenie takýchto vyhlásení a varoval, že najvážnejšie dôsledky budú mať pokusy o násilné riešenie krízy na juhovýchode Ukrajiny.


Fínske úrady už skôr oznámili, že majú v úmysle nakúpiť stíhačky F-35A Lightning II od americkej spoločnosti Lockheed Martin na modernizáciu ich letectva.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13190943


Prezidenti USA a Fínska rokovali o situácii okolo Ukrajiny a akciách pripisovaných Ruskej federácii Joe Biden a Sauli Niinistö hovorili aj o plánoch Helsínk na nákup stíhačiek z Washingtonu. Americký líder Joe Biden a fínsky prezident Sauli Niinistö v pondelok telefonicky diskutovali o situácii okolo Ukrajiny, o obvineniach Washingtonu z údajne destabilizačných akcií Moskvy, ako aj o plánoch Helsínk na nákup stíhačiek zo Spojených štátov. Uvádza sa to vo vyhlásení, ktoré zverejnila tlačová služba Bieleho domu. Nedávno sa v západných krajinách, ako aj v Kyjeve, objavili obvinenia z možnej ruskej invázie na Ukrajinu. Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov označil takúto informáciu za prázdnu a neopodstatnenú eskaláciu napätia. Zdôraznil, že Rusko pre nikoho nepredstavuje žiadnu hrozbu. Peskov zároveň nevylúčil pravdepodobnosť provokácií na ospravedlnenie takýchto vyhlásení a varoval, že najvážnejšie dôsledky budú mať pokusy o násilné riešenie krízy na juhovýchode Ukrajiny. Fínske úrady už skôr oznámili, že majú v úmysle nakúpiť stíhačky F-35A Lightning II od americkej spoločnosti Lockheed Martin na modernizáciu ich letectva. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13190943
114
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept