Zahraničná politika
EÚ začína svoj rozpad. Analýza zmluvy medzi FRA a ITA a príležitosť na Európu od Lisabonu po Vladivostok

Kvirinálska zmluva uzavretá Francúzskom a Talianskom, ako aj vládny projekt budúceho nemeckého kancelára Olafa Schotza sú nezlučiteľné s dejinami Európskej únie. Paríž a Berlín práve podnikli konkrétne kroky, ktoré môžu viesť len k nevyhnutnému rozpusteniu Európskej únie.


Na konci druhej svetovej vojny Winston Churchill vymyslel systém, ktorý mal zabezpečiť, aby sa západná Európa nedostala do rúk Sovietskeho zväzu a aby si zachovali kontrolu. Cieľom bolo vytvoriť spoločný európsky trh so zničenými krajinami, ktoré prijali Marshallov plán [ 1 ] .


Spojené štáty a Spojené kráľovstvo napredovali spoločne. Za pár rokov položili základy nášho sveta: NATO je vojenská aliancia, ktorej dominujú, zatiaľ čo to, čo sa stalo Európskou úniou, je občianska organizácia ich spojencov. Samozrejme, že členovia jednej inštitúcie nemusia byť nevyhnutne členmi tej druhej, faktom však zostáva, že so sídlom v Bruseli sú obe dve strany tej istej mince. Spoločné služby týchto dvoch štruktúr majú diskrétne sídlo v Luxemburgu.


Po kríze medzi Washingtonom a Londýnom počas Suezskej expedície sa Spojené kráľovstvo, ktoré strácalo svoje impérium, rozhodlo vstúpiť do toho, čo ešte nebolo Európskou úniou. Ak Harold Macmillan zlyhal v roku 1958, Edward Heath uspel v roku 1973. Ale keď sa pomer síl zmenil, Spojené kráľovstvo na konci roku 2020 opustilo EÚ a vrátilo sa späť k svojmu bývalému impériu („Globálna Británia“).


Všetky dokumenty EÚ sú preložené do všetkých úradných jazykov členských krajín. Plus angličtina, ktorá sa stala úradným jazykom EÚ, aj keď už nie je úradným jazykom žiadneho z jej členov. Nie je to preto, že by Briti boli jej súčasťou, ale preto, že Úniu má pod palcom NATO, ako sa uvádza v článku 42 ods. 7 Lisabonskej zmluvy (ktorá násilne nahradila ľudom odmietnutú Ústavnú zmluvu) [ 2 ] .


Nemecko, ktoré do roku 1990, teda po zjednotení, okupovali štyria víťazi druhej svetovej vojny, sa vždy uspokojilo s tým, že už nie je vojenskou mocnosťou. Dokonca aj dnes sú jej tajné služby, reorganizované USA s ich bývalým nacistickým personálom, stále úplne oddané im, zatiaľ čo Pentagon tam má veľmi veľké vojenské základne s fikciou extrateritoriality.


Francúzsko na druhej strane sníva o vojenskej nezávislosti. To je dôvod, prečo Charles De Gaulle, ktorý bol vodcom Slobodného Francúzska počas druhej svetovej vojny, ho v roku 1966 prinútil opustiť integrované velenie NATO. Ale Nicolas Sarkozy, ktorého ako tínedžera vychovával syn amerického tvorcu Sieť NATO Stay-behind („Gladio“) ju obnovila v roku 2009. Dnes preto vonkajšie operácie francúzskej armády v praxi velia dôstojníci USA.


Nemecko a Francúzsko sa roky ujali vedenia v Európskej únii. François Mitterrand a Helmut Kohl si predstavovali premenu spoločného trhu na nadnárodný štát – stále vazal Spojených štátov – schopný konkurovať ZSSR a Číne: Európsku úniu. Z tejto štruktúry, do ktorej Spojené štáty americké žiadali, aby sa bývalí členovia Varšavskej zmluvy pripojili súčasne so vstupom do NATO, sa stala kolosálna byrokracia. Napriek tomu, že sa zdá, že Rada hláv štátov a vlád nie je supervládou, ale nahrávacou komorou pre rozhodnutia NATO. Tieto rozhodnutia vypracúva Atlantická aliancia, ktorej vždy dominujú Spojené štáty americké a Spojené kráľovstvo, potom sa postúpia Európskej komisii, predložia sa parlamentu a nakoniec ich ratifikuje Rada.


Je dôležité pochopiť, že povolaním NATO je zasahovať do všetkého: od zloženia čokolády (tabuľka čokolády je v prídele vojakov) až po stavbu mostov (musia byť použiteľné pre obrnené vozidlá), nezabúdať na anti- Covid vakcíny (zdravie civilistov závisí od zdravia armády) alebo bankové prevody (nepriateľské transakcie musia byť monitorované).


Britská a francúzska armáda boli jediné dve s akoukoľvek váhou v Európskej únii. Preto sa spojili so zmluvami Lancaster House v roku 2010. Keď však došlo k Brexitu, francúzska armáda bola stále sama, o čom svedčí vypovedanie kontraktov na francúzsko-austrálske ponorky v prospech Londýna. Francúzska zostala jediná možnosť – priblížiť sa k talianskej armáde, ktorá bola o polovicu menšia ako francúzska. Práve o tom sa rozhodlo Kvirinálskou zmluvou (2021). Túto operáciu uľahčila spoločná ideológia Emmanuela Macrona (bývalý bankár v Rothschild) a Maria Draghiho (bývalý bankár v Goldman Sachs) a ich spoločné vedenie v politickej reakcii na epidémiu Covid. Mimochodom, treba si všimnúť nepravdepodobný politicky korektný žargón, v ktorom je tento dokument napísaný,veľmi ďaleko od latinských tradícií [ 3 ] .


Stáva sa, že v rovnakom čase kancelárka Angela Merkelová ustupuje Olafovi Scholtzovi. Nezaujímajú ho vojenské otázky ani deficity francúzskeho a talianskeho rozpočtu. Koaličná dohoda jeho vlády [ 4 ] zosúlaďuje nemeckú zahraničnú politiku v každom ohľade so zahraničnou politikou Anglosasov (USA + Spojené kráľovstvo).


Vlády Angely Merkelovej dovtedy bojovali proti antisemitizmu. Scholzova vláda ide ešte ďalej a zaväzuje sa podporovať „všetky iniciatívy, ktoré podporujú židovský život a podporujú jeho rozmanitosť“. Už nejde o ochranu menšiny, ale o jej presadzovanie.


Pokiaľ ide o Izrael, ktorý Spojené kráľovstvo a USA vytvorili podľa imperiálnej logiky [ 5 ] , v novej dohode sa tiež uvádza, že „Bezpečnosť Izraela je národným záujmom“ Nemecka a sľubuje sa blokovať „antisemitské pokusy odsúdiť Izrael, a to aj v OSN. “. Vyhlásil, že Nemecko bude aj naďalej podporovať dvojštátne riešenie izraelsko-palestínskeho konfliktu (tj bude proti princípu „jeden muž, jeden hlas“) a uvítal normalizáciu vzťahov medzi Izraelom a arabskými krajinami. Scholzova vláda tým pochováva tradičnú politiku SPD, ktorej minister zahraničných vecí Sigmar Gabriel (2013-1smile označil izraelský režim za „apartheid“.


Olaf Schotz je právnik, ktorý sa zaoberá tým, aby priemysel svojej krajiny fungoval na základe kompromisu medzi pracovníkmi a zamestnávateľmi. Nikdy nebol príliš aktívny v medzinárodných otázkach. Za ministerku zahraničia vymenoval zelenú právničku Annalenu Baerbockovú. Je nielen zástankyňou nízkouhlíkovej energetiky, ale aj agentkou vplyvu pre NATO. Je silnou zástankyňou členstva Ukrajiny v NATO a Európskej únii. Je proti Rusku, a preto odmieta plynovod Nord Stream 2 a podporuje projekt plynových terminálov na dovoz plynu zo Spojených štátov tankermi na skvapalnený zemný plyn napriek premrštenej cene týchto zariadení. Nakoniec nazýva Čínu „systémovým rivalom“ a podporuje všetky jej separatizmy, taiwanský, tibetský a ujgurský.


Dá sa predvídať, že politika Berlína a Paríža sa bude pomaly oddeľovať, kým sa znovu nevynorí konflikt medzi oboma krajinami, ktorý v rokoch 1870 až 1945 vyvolal tri vojny. Na rozdiel od publicity, ako som už spomenul vyššie, Európska únia nevznikla na zabezpečenie mieru v západnej Európe, ale na stabilizáciu obyvateľstva v anglosaskom tábore počas studenej vojny. Francúzsko-nemecký konflikt nebol nikdy vyriešený. Európska únia, ktorá má ďaleko k dosiahnutiu mieru, namiesto toho, aby ho riešila, zakryla problém. Počas juhoslovanských vojen tieto dve krajiny tvrdo vojensky bojovali: Nemecko podporovalo Chorvátsko a Francúzsko podporovalo Srbsko. Berlín a Paríž si rozumeli v rámci hraníc Únie, ale vonku medzi sebou viedli vojnu. Špecialisti na špeciálne operácie vedia, že na oboch stranách boli úmrtia.


Zahraničné politiky, ktoré fungujú, sú tie, ktoré odrážajú identitu ich národa. Dnes Spojené kráľovstvo a Nemecko idú ďalej, hrdé na to, kým sú, nie Francúzsko, ktoré prechádza krízou identity. Emmanuel Macron na začiatku svojho mandátu povedal, že „neexistuje žiadna francúzska kultúra“. Odvtedy pod tlakom svojich ľudí zmenil melódiu; jeho reč, ale nie jeho myslenie. Francúzsko má prostriedky, ale už nevie, kto je. Presadzuje chiméru nezávislej Európskej únie konkurujúcej Spojeným štátom, zatiaľ čo ostatných 26 členov si to neželá. Nemecko však robí chybu, keď sa skrýva pod americkým jadrovým dáždnikom, keď táto veľmoc začala chátrať.


Je jasné, že sme práve vstúpili do fázy rozpadu Európskej únie. Toto je šanca pre každého znovu získať svoju úplnú nezávislosť, takže táto štruktúra je sklerotická. Ale je to tiež a predovšetkým výzva, ktorá sa môže rýchlo zmeniť na drámu. Spojené štáty americké sa zrútia samy do seba a Európska únia čoskoro nebude mať žiadneho vládcu. Jeho členovia sa budú musieť postaviť voči sebe navzájom. Je mimoriadne naliehavé, aby sme si začali rozumieť nielen ako obchodní partneri, ale ako partneri vo všetkých veciach. Ak tak neurobíte, povedie to nevyhnutne ku katastrofe, k totálnej vojne.


Každý videl, že všetci členovia Európskej únie – okrem Britov, ktorí odišli – zdieľajú spoločné kultúrne prvky. Tieto prvky má aj Rusko, ktoré má k Únii bližšie ako Spojené kráľovstvo. Teraz je možné prebudovať Európu ako sieť štátov a už nie ako centralizovanú byrokraciu otvorením sa tým, ktoré boli umelo oddelené Anglosasmi, aby si zabezpečili nadvládu nad kontinentom počas studenej vojny. To je to, o čom hovoril Charles De Gaulle, keď v opozícii voči Winstonovi Churchillovi povedal, že chce „Európu od Brestu po Vladivostok“.


https://thealtworld-com.translate.goog/thierry_meyssan/the-european-union-begins-its-dissolution?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk


Kvirinálska zmluva uzavretá Francúzskom a Talianskom, ako aj vládny projekt budúceho nemeckého kancelára Olafa Schotza sú nezlučiteľné s dejinami Európskej únie. Paríž a Berlín práve podnikli konkrétne kroky, ktoré môžu viesť len k nevyhnutnému rozpusteniu Európskej únie. Na konci druhej svetovej vojny Winston Churchill vymyslel systém, ktorý mal zabezpečiť, aby sa západná Európa nedostala do rúk Sovietskeho zväzu a aby si zachovali kontrolu. Cieľom bolo vytvoriť spoločný európsky trh so zničenými krajinami, ktoré prijali Marshallov plán [ 1 ] . Spojené štáty a Spojené kráľovstvo napredovali spoločne. Za pár rokov položili základy nášho sveta: NATO je vojenská aliancia, ktorej dominujú, zatiaľ čo to, čo sa stalo Európskou úniou, je občianska organizácia ich spojencov. Samozrejme, že členovia jednej inštitúcie nemusia byť nevyhnutne členmi tej druhej, faktom však zostáva, že so sídlom v Bruseli sú obe dve strany tej istej mince. Spoločné služby týchto dvoch štruktúr majú diskrétne sídlo v Luxemburgu. Po kríze medzi Washingtonom a Londýnom počas Suezskej expedície sa Spojené kráľovstvo, ktoré strácalo svoje impérium, rozhodlo vstúpiť do toho, čo ešte nebolo Európskou úniou. Ak Harold Macmillan zlyhal v roku 1958, Edward Heath uspel v roku 1973. Ale keď sa pomer síl zmenil, Spojené kráľovstvo na konci roku 2020 opustilo EÚ a vrátilo sa späť k svojmu bývalému impériu („Globálna Británia“). Všetky dokumenty EÚ sú preložené do všetkých úradných jazykov členských krajín. Plus angličtina, ktorá sa stala úradným jazykom EÚ, aj keď už nie je úradným jazykom žiadneho z jej členov. Nie je to preto, že by Briti boli jej súčasťou, ale preto, že Úniu má pod palcom NATO, ako sa uvádza v článku 42 ods. 7 Lisabonskej zmluvy (ktorá násilne nahradila ľudom odmietnutú Ústavnú zmluvu) [ 2 ] . Nemecko, ktoré do roku 1990, teda po zjednotení, okupovali štyria víťazi druhej svetovej vojny, sa vždy uspokojilo s tým, že už nie je vojenskou mocnosťou. Dokonca aj dnes sú jej tajné služby, reorganizované USA s ich bývalým nacistickým personálom, stále úplne oddané im, zatiaľ čo Pentagon tam má veľmi veľké vojenské základne s fikciou extrateritoriality. Francúzsko na druhej strane sníva o vojenskej nezávislosti. To je dôvod, prečo Charles De Gaulle, ktorý bol vodcom Slobodného Francúzska počas druhej svetovej vojny, ho v roku 1966 prinútil opustiť integrované velenie NATO. Ale Nicolas Sarkozy, ktorého ako tínedžera vychovával syn amerického tvorcu Sieť NATO Stay-behind („Gladio“) ju obnovila v roku 2009. Dnes preto vonkajšie operácie francúzskej armády v praxi velia dôstojníci USA. Nemecko a Francúzsko sa roky ujali vedenia v Európskej únii. François Mitterrand a Helmut Kohl si predstavovali premenu spoločného trhu na nadnárodný štát – stále vazal Spojených štátov – schopný konkurovať ZSSR a Číne: Európsku úniu. Z tejto štruktúry, do ktorej Spojené štáty americké žiadali, aby sa bývalí členovia Varšavskej zmluvy pripojili súčasne so vstupom do NATO, sa stala kolosálna byrokracia. Napriek tomu, že sa zdá, že Rada hláv štátov a vlád nie je supervládou, ale nahrávacou komorou pre rozhodnutia NATO. Tieto rozhodnutia vypracúva Atlantická aliancia, ktorej vždy dominujú Spojené štáty americké a Spojené kráľovstvo, potom sa postúpia Európskej komisii, predložia sa parlamentu a nakoniec ich ratifikuje Rada. Je dôležité pochopiť, že povolaním NATO je zasahovať do všetkého: od zloženia čokolády (tabuľka čokolády je v prídele vojakov) až po stavbu mostov (musia byť použiteľné pre obrnené vozidlá), nezabúdať na anti- Covid vakcíny (zdravie civilistov závisí od zdravia armády) alebo bankové prevody (nepriateľské transakcie musia byť monitorované). Britská a francúzska armáda boli jediné dve s akoukoľvek váhou v Európskej únii. Preto sa spojili so zmluvami Lancaster House v roku 2010. Keď však došlo k Brexitu, francúzska armáda bola stále sama, o čom svedčí vypovedanie kontraktov na francúzsko-austrálske ponorky v prospech Londýna. Francúzska zostala jediná možnosť – priblížiť sa k talianskej armáde, ktorá bola o polovicu menšia ako francúzska. Práve o tom sa rozhodlo Kvirinálskou zmluvou (2021). Túto operáciu uľahčila spoločná ideológia Emmanuela Macrona (bývalý bankár v Rothschild) a Maria Draghiho (bývalý bankár v Goldman Sachs) a ich spoločné vedenie v politickej reakcii na epidémiu Covid. Mimochodom, treba si všimnúť nepravdepodobný politicky korektný žargón, v ktorom je tento dokument napísaný,veľmi ďaleko od latinských tradícií [ 3 ] . Stáva sa, že v rovnakom čase kancelárka Angela Merkelová ustupuje Olafovi Scholtzovi. Nezaujímajú ho vojenské otázky ani deficity francúzskeho a talianskeho rozpočtu. Koaličná dohoda jeho vlády [ 4 ] zosúlaďuje nemeckú zahraničnú politiku v každom ohľade so zahraničnou politikou Anglosasov (USA + Spojené kráľovstvo). Vlády Angely Merkelovej dovtedy bojovali proti antisemitizmu. Scholzova vláda ide ešte ďalej a zaväzuje sa podporovať „všetky iniciatívy, ktoré podporujú židovský život a podporujú jeho rozmanitosť“. Už nejde o ochranu menšiny, ale o jej presadzovanie. Pokiaľ ide o Izrael, ktorý Spojené kráľovstvo a USA vytvorili podľa imperiálnej logiky [ 5 ] , v novej dohode sa tiež uvádza, že „Bezpečnosť Izraela je národným záujmom“ Nemecka a sľubuje sa blokovať „antisemitské pokusy odsúdiť Izrael, a to aj v OSN. “. Vyhlásil, že Nemecko bude aj naďalej podporovať dvojštátne riešenie izraelsko-palestínskeho konfliktu (tj bude proti princípu „jeden muž, jeden hlas“) a uvítal normalizáciu vzťahov medzi Izraelom a arabskými krajinami. Scholzova vláda tým pochováva tradičnú politiku SPD, ktorej minister zahraničných vecí Sigmar Gabriel (2013-18) označil izraelský režim za „apartheid“. Olaf Schotz je právnik, ktorý sa zaoberá tým, aby priemysel svojej krajiny fungoval na základe kompromisu medzi pracovníkmi a zamestnávateľmi. Nikdy nebol príliš aktívny v medzinárodných otázkach. Za ministerku zahraničia vymenoval zelenú právničku Annalenu Baerbockovú. Je nielen zástankyňou nízkouhlíkovej energetiky, ale aj agentkou vplyvu pre NATO. Je silnou zástankyňou členstva Ukrajiny v NATO a Európskej únii. Je proti Rusku, a preto odmieta plynovod Nord Stream 2 a podporuje projekt plynových terminálov na dovoz plynu zo Spojených štátov tankermi na skvapalnený zemný plyn napriek premrštenej cene týchto zariadení. Nakoniec nazýva Čínu „systémovým rivalom“ a podporuje všetky jej separatizmy, taiwanský, tibetský a ujgurský. Dá sa predvídať, že politika Berlína a Paríža sa bude pomaly oddeľovať, kým sa znovu nevynorí konflikt medzi oboma krajinami, ktorý v rokoch 1870 až 1945 vyvolal tri vojny. Na rozdiel od publicity, ako som už spomenul vyššie, Európska únia nevznikla na zabezpečenie mieru v západnej Európe, ale na stabilizáciu obyvateľstva v anglosaskom tábore počas studenej vojny. Francúzsko-nemecký konflikt nebol nikdy vyriešený. Európska únia, ktorá má ďaleko k dosiahnutiu mieru, namiesto toho, aby ho riešila, zakryla problém. Počas juhoslovanských vojen tieto dve krajiny tvrdo vojensky bojovali: Nemecko podporovalo Chorvátsko a Francúzsko podporovalo Srbsko. Berlín a Paríž si rozumeli v rámci hraníc Únie, ale vonku medzi sebou viedli vojnu. Špecialisti na špeciálne operácie vedia, že na oboch stranách boli úmrtia. Zahraničné politiky, ktoré fungujú, sú tie, ktoré odrážajú identitu ich národa. Dnes Spojené kráľovstvo a Nemecko idú ďalej, hrdé na to, kým sú, nie Francúzsko, ktoré prechádza krízou identity. Emmanuel Macron na začiatku svojho mandátu povedal, že „neexistuje žiadna francúzska kultúra“. Odvtedy pod tlakom svojich ľudí zmenil melódiu; jeho reč, ale nie jeho myslenie. Francúzsko má prostriedky, ale už nevie, kto je. Presadzuje chiméru nezávislej Európskej únie konkurujúcej Spojeným štátom, zatiaľ čo ostatných 26 členov si to neželá. Nemecko však robí chybu, keď sa skrýva pod americkým jadrovým dáždnikom, keď táto veľmoc začala chátrať. Je jasné, že sme práve vstúpili do fázy rozpadu Európskej únie. Toto je šanca pre každého znovu získať svoju úplnú nezávislosť, takže táto štruktúra je sklerotická. Ale je to tiež a predovšetkým výzva, ktorá sa môže rýchlo zmeniť na drámu. Spojené štáty americké sa zrútia samy do seba a Európska únia čoskoro nebude mať žiadneho vládcu. Jeho členovia sa budú musieť postaviť voči sebe navzájom. Je mimoriadne naliehavé, aby sme si začali rozumieť nielen ako obchodní partneri, ale ako partneri vo všetkých veciach. Ak tak neurobíte, povedie to nevyhnutne ku katastrofe, k totálnej vojne. Každý videl, že všetci členovia Európskej únie – okrem Britov, ktorí odišli – zdieľajú spoločné kultúrne prvky. Tieto prvky má aj Rusko, ktoré má k Únii bližšie ako Spojené kráľovstvo. Teraz je možné prebudovať Európu ako sieť štátov a už nie ako centralizovanú byrokraciu otvorením sa tým, ktoré boli umelo oddelené Anglosasmi, aby si zabezpečili nadvládu nad kontinentom počas studenej vojny. To je to, o čom hovoril Charles De Gaulle, keď v opozícii voči Winstonovi Churchillovi povedal, že chce „Európu od Brestu po Vladivostok“. https://thealtworld-com.translate.goog/thierry_meyssan/the-european-union-begins-its-dissolution?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk
Upravené 10. 12. 2021 o 17:03

Francouzi teď ucítili příležitost. Než se nový Německý kancléř etabluje, mohou ten čas využít pro sebe.


Francouzi teď ucítili příležitost. Než se nový Německý kancléř etabluje, mohou ten čas využít pro sebe.

Žalář národů s názvem EU se začíná rozpadat. Proces bude asi delší než bychom chtěli, ale díky Bohu za to. Doufám, že se dožiji konce tohoto odporného uskupení. Ostatně soudím, že EU musí být zničena.


Žalář národů s názvem EU se začíná rozpadat. Proces bude asi delší než bychom chtěli, ale díky Bohu za to. Doufám, že se dožiji konce tohoto odporného uskupení. Ostatně soudím, že EU musí být zničena.

Jarek

Doufám, že se dožiji konce tohoto odporného uskupení.
Nejhorší na tom všem je to, že my vždy držíme až do hořkého konce. A teď se to, zdá se, opakuje. My vypadnem z toho spolku až jako poslední. Současná vládní koalice EU svazáků se bude Bruselu držet zuby nehty.


[quote="pid:47672, uid:471"]Doufám, že se dožiji konce tohoto odporného uskupení.[/quote]Nejhorší na tom všem je to, že my vždy držíme až do hořkého konce. A teď se to, zdá se, opakuje. My vypadnem z toho spolku až jako poslední. Současná vládní koalice EU svazáků se bude Bruselu držet zuby nehty.

My vypadnem z toho spolku až jako poslední

To je taková naše národní povaha. Čecháček si počká až jak to dopadne všade okolo. S rozpadem RU to bylo to samé. Nakonec květnové povstání v roce 1945 taky bylo na poslední chvíli i když odboj byl po celou válku. Ale srovnat to s SSSR nejde. V roce 89 jakbysmet. No jo, co kdyby se to náhodou na poslední chvíli otočilo, že ? O to víc zde pak bude generálů po bitvě.


[quote="pid:47673, uid:312"]My vypadnem z toho spolku až jako poslední[/quote] To je taková naše národní povaha. Čecháček si počká až jak to dopadne všade okolo. S rozpadem RU to bylo to samé. Nakonec květnové povstání v roce 1945 taky bylo na poslední chvíli i když odboj byl po celou válku. Ale srovnat to s SSSR nejde. V roce 89 jakbysmet. No jo, co kdyby se to náhodou na poslední chvíli otočilo, že ? O to víc zde pak bude generálů po bitvě.

Jarek

O to víc zde pak bude generálů po bitvě.
Kteří budou vykřikovat, že jsme se osvobodili sami.


[quote="pid:47680, uid:471"]O to víc zde pak bude generálů po bitvě.[/quote]Kteří budou vykřikovat, že jsme se osvobodili sami.

To je taková naše národní povaha. Čecháček si počká až jak to dopadne všade okolo. S rozpadem RU to bylo to samé. Nakonec květnové povstání v roce 1945 taky bylo na poslední chvíli

Nesouhlasím. Při rozkladu Rakouska-Uherska byli Češi s Masarykem a Benešem v zahraničí a s domácí reprezentací velmi aktivní. Za druhé války sice oproti Slovenskému národnímu povstání mají Češi až Pražské povstání na samém konci války, ale můžeme být hrdí na silný protinacistický odboj, ať už komunistický nebo nekomunistický. Češi nečekali, až jak to dopadne všude okolo - to jenom ta část elity, která se v protektorátním režimu dobře zabydlela, byla nemile zaskočena koncem tisícileté říše. A byla to stejná část elity, která potom trpělivě pracovala a dodnes pracuje na likvidaci národní svébytnosti a návratu do lůna říše - její svatý patron, Václav Havel, kterého zbožňují jako druhého Masaryka, je ve skutečnosti jeho absolutním protikladem.


A ano, v roce 1989 jsme byli takřka poslední, kdo demontoval komunistický režim, protože lid intuitivně cítil, že s režimem demontuje i národní svébytnost, kterou budeme velmi těžce získávat zpět.


[quote="pid:47680, uid:471"]To je taková naše národní povaha. Čecháček si počká až jak to dopadne všade okolo. S rozpadem RU to bylo to samé. Nakonec květnové povstání v roce 1945 taky bylo na poslední chvíli[/quote] Nesouhlasím. Při rozkladu Rakouska-Uherska byli Češi s Masarykem a Benešem v zahraničí a s domácí reprezentací velmi aktivní. Za druhé války sice oproti Slovenskému národnímu povstání mají Češi až Pražské povstání na samém konci války, ale můžeme být hrdí na silný protinacistický odboj, ať už komunistický nebo nekomunistický. Češi nečekali, až jak to dopadne všude okolo - to jenom ta část elity, která se v protektorátním režimu dobře zabydlela, byla nemile zaskočena koncem tisícileté říše. A byla to stejná část elity, která potom trpělivě pracovala a dodnes pracuje na likvidaci národní svébytnosti a návratu do lůna říše - její svatý patron, Václav Havel, kterého zbožňují jako druhého Masaryka, je ve skutečnosti jeho absolutním protikladem. A ano, v roce 1989 jsme byli takřka poslední, kdo demontoval komunistický režim, protože lid intuitivně cítil, že s režimem demontuje i národní svébytnost, kterou budeme velmi těžce získávat zpět.

Fidelo

To je taková naše národní povaha. Čecháček si počká až jak to dopadne všade okolo.


To všechno je jenom propaganda, která se až v poslední době u nejmladší generace stává skutečností. Nejsme národ Čecháčků, ale národ potomků Husitů, což se projevuje i tím, že KSB tady rychle chytla. Historik a to dokonce v TV, uvedl že je to naprostá pomluva a propagandistiká akce Němců-fašistů, že Češi jsou národ udavačů a doložil fakty. Opak byl byl pravdou a ne nadarmo nás nazývali "smějící se bestie". Tohleto Čecháctví a údajné udávání je jenom pomluva a propaganda, kterou převzali "naši vlasovci", naše elity nenávidící svůj národ (jako elity všude na světě) již z dob protektoráru. Jistě určité malé procento kolaborantů se vždycky najde, ale to věc jiná.


Nedejme se zlomit, i když při pohledu na vymyté mozky mladé generace je to těžké, ale to je i naše vina.


[quote="pid:47680, uid:471"]To je taková naše národní povaha. Čecháček si počká až jak to dopadne všade okolo.[/quote] To všechno je jenom propaganda, která se až v poslední době u nejmladší generace stává skutečností. Nejsme národ Čecháčků, ale národ potomků Husitů, což se projevuje i tím, že KSB tady rychle chytla. Historik a to dokonce v TV, uvedl že je to naprostá pomluva a propagandistiká akce Němců-fašistů, že Češi jsou národ udavačů a doložil fakty. Opak byl byl pravdou a ne nadarmo nás nazývali "smějící se bestie". Tohleto Čecháctví a údajné udávání je jenom pomluva a propaganda, kterou převzali "naši vlasovci", naše elity nenávidící svůj národ (jako elity všude na světě) již z dob protektoráru. Jistě určité malé procento kolaborantů se vždycky najde, ale to věc jiná. Nedejme se zlomit, i když při pohledu na vymyté mozky mladé generace je to těžké, ale to je i naše vina.

To všechno je jenom propaganda

Když se podívám na vývoj v posledních 30 letech, tak mě jako propaganda nepřipadá.


[quote="pid:51814, uid:426"]To všechno je jenom propaganda[/quote] Když se podívám na vývoj v posledních 30 letech, tak mě jako propaganda nepřipadá.

Jarek

Když se podívám na vývoj v posledních 30 letech, tak mě jako propaganda nepřipadá.


Propaganda je to, co nalévají media do paměti nové nejmladší generace, například o tom že jsme za protektorátu udávali, to je ta propagandistická lež. No a mladá generace se podle získaných informací chová. Snažím se to ve svém okolí opravovat co to jde. Když o tom jak to bylo víme můžeme na to snadněji naskočit (máme to v genech) a mladí jsou pružní a bystří a jakmile se odrhne závoj rychle pochopí a naskočí na dílo našich předků (nemyslím tím rozmazlence, potomky "elit", které navíc trochu zkreslují skutečný stav věcí).


[quote="pid:51815, uid:471"]Když se podívám na vývoj v posledních 30 letech, tak mě jako propaganda nepřipadá.[/quote] Propaganda je to, co nalévají media do paměti nové nejmladší generace, například o tom že jsme za protektorátu udávali, to je ta propagandistická lež. No a mladá generace se podle získaných informací chová. Snažím se to ve svém okolí opravovat co to jde. Když o tom jak to bylo víme můžeme na to snadněji naskočit (máme to v genech) a mladí jsou pružní a bystří a jakmile se odrhne závoj rychle pochopí a naskočí na dílo našich předků (nemyslím tím rozmazlence, potomky "elit", které navíc trochu zkreslují skutečný stav věcí).
Upravené 9. 1. 2022 o 13:19

@Atom, počas vojny udávali príslušníci všetkých národov. Otázka je v miere. Že z vás niekto robí národ zbabelcov a udavačov a z nás fašistov je nafukovanie balóna a propaganda. Najlepšia propaganda neklame, "iba" emocionálne zafarbuje.

@Atom, počas vojny udávali príslušníci všetkých národov. Otázka je v miere. Že z vás niekto robí národ zbabelcov a udavačov a z nás fašistov je nafukovanie balóna a propaganda. Najlepšia propaganda neklame, "iba" emocionálne zafarbuje.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 9. 1. 2022 o 13:32
1.46k
10
6
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept