Zahraniční analytici
Igor Panarin 9.12.2021 - Default v Cine (Evergrande), Nova Karibska krize a jine
Y

Pred nekolika hodinami oznamili, ze Evergrande vyhlasil default. 6.12.2021 nezaplatil splatku 590 mil. a cely dluh je okolo 305 mld.. Je to velky otres, kter zasahne nejen cinskou ekonomiku, ale i svetovou. Specialiste hovori o krachu Argentiny, Recka apod. Odhaduje se, ze krach banky Lehman Brothers v r. 2008 se jevi mensim.
Nejvetsi spolecnost Ciny s 200 tis. spolupracovniky - zamestnavala 4 miliony Cinanu, kteri jsou nyni bez prace. Uvidime, nakolik se krach teto spolecnosti ukaze bolestivy pro cinskou, ale i svetovou ekonomiku.
Specialiste uz v lete odhadovali, ze to muze byt zacatek svetove krize.
Ale nejen Evergrande, 10 velkych stavebnich spolecnosti Ciny se nachazi take na hrane defaultu. Vsechny tyto spolecnosti jsou tesne svazane s Demokratickou stranou USA.
Xi se na situaci diva peclive, z jedne strany jakoby pomaha a z druhe strany hledi, aby default nenarusil ekonomiku Ciny. Takova zajimava situace.
Uvidime, jestli budou moci cinsti vudci uhasit tento ekonomicky krach nebo to bude zacatek padu Ciny z pohledu jejiho ekonomickeho vzkvetani.
https://www.youtu.be/-0kkp6HuxRI


Pred nekolika hodinami oznamili, ze Evergrande vyhlasil default. 6.12.2021 nezaplatil splatku 590 mil. a cely dluh je okolo 305 mld.. Je to velky otres, kter zasahne nejen cinskou ekonomiku, ale i svetovou. Specialiste hovori o krachu Argentiny, Recka apod. Odhaduje se, ze krach banky Lehman Brothers v r. 2008 se jevi mensim. Nejvetsi spolecnost Ciny s 200 tis. spolupracovniky - zamestnavala 4 miliony Cinanu, kteri jsou nyni bez prace. Uvidime, nakolik se krach teto spolecnosti ukaze bolestivy pro cinskou, ale i svetovou ekonomiku. Specialiste uz v lete odhadovali, ze to muze byt zacatek svetove krize. Ale nejen Evergrande, 10 velkych stavebnich spolecnosti Ciny se nachazi take na hrane defaultu. Vsechny tyto spolecnosti jsou tesne svazane s Demokratickou stranou USA. Xi se na situaci diva peclive, z jedne strany jakoby pomaha a z druhe strany hledi, aby default nenarusil ekonomiku Ciny. Takova zajimava situace. Uvidime, jestli budou moci cinsti vudci uhasit tento ekonomicky krach nebo to bude zacatek padu Ciny z pohledu jejiho ekonomickeho vzkvetani. https://www.youtu.be/-0kkp6HuxRI
Upravené 9. 12. 2021 o 20:53

Nova Karibska krize (rusky)
Pripomenme si 1. Karibskou krizi, ktera byla v r. 1962, kdyz SSSR rozmistil rakety na Kube.
Nyni je prakticky nova Karibska krize, vzhledem k dejum na Ukrajine.
Namestek ruskeho ministra zahranici, S.A. Rjabkov dal dnes velky rozhovor Tassu k tomuto tematu pod nazvem:
Rjabkov nevyloučil opakování Karibské krize ve vztazích s USA zde
https://www.youtu.be/5eMBNEpH9RI


Tak me napadlo 9 ponorek, neznamo kde a dnes je 9.


**Nova Karibska krize** (rusky) Pripomenme si 1. Karibskou krizi, ktera byla v r. 1962, kdyz SSSR rozmistil rakety na Kube. Nyni je prakticky nova Karibska krize, vzhledem k dejum na Ukrajine. Namestek ruskeho ministra zahranici, S.A. Rjabkov dal dnes velky rozhovor Tassu k tomuto tematu pod nazvem: **Rjabkov nevyloučil opakování Karibské krize ve vztazích s USA** [zde](https://tass.ru/politika/13159967) https://www.youtu.be/5eMBNEpH9RI Tak me napadlo 9 ponorek, neznamo kde a dnes je 9.
Upravené 9. 12. 2021 o 20:27

USA nejsou chraneny na severu (rusky)
Dnes vysel clanek na avia.pro s nazvem:
USA a Kanada se ukázaly být nechraneny vůči ruským úderům ze severu-zapomněli umístit protivzdušnou obranu
Prectete si zde: zde
https://www.youtu.be/h2WCwooj_Og


**USA nejsou chraneny na severu** (rusky) Dnes vysel clanek na avia.pro s nazvem: **USA a Kanada se ukázaly být nechraneny vůči ruským úderům ze severu-zapomněli umístit protivzdušnou obranu** Prectete si zde: [zde](https://avia.pro/news/ssha-i-kanada-okazalis-neprikryty-ot-udarov-rossii-s-severa-zabyli-razmestit-pvo) https://www.youtu.be/h2WCwooj_Og

Vystoupeni nacelnika genstabu Ruska
V. Gerasimov dnes provedl briefing vojenskych attache zahranicnich statu. Tam byly 3 klicove momenty:
-vojska nata se soustreduji podel ruskych hranic. Rusko je pripraveno je odrazit.
-kyjevsky rezim porusuje Minske dohody a vojska nata mu pomahaji s ozbrojenim
-jakykoliv silovy scenar reseni problemu Donbasu bude tvrde potlacen
Rusko se nepripravuje napadnout Ukrajinu, ale bude chranit sve narodni zajmy ...., rekl V.V. Putin.
https://www.youtu.be/tovbWAPxJy4


**Vystoupeni nacelnika genstabu Ruska** V. Gerasimov dnes provedl briefing vojenskych attache zahranicnich statu. Tam byly 3 klicove momenty: -vojska nata se soustreduji podel ruskych hranic. Rusko je pripraveno je odrazit. -kyjevsky rezim porusuje Minske dohody a vojska nata mu pomahaji s ozbrojenim -jakykoliv silovy scenar reseni problemu Donbasu bude tvrde potlacen Rusko se nepripravuje napadnout Ukrajinu, ale bude chranit sve narodni zajmy ...., rekl V.V. Putin. https://www.youtu.be/tovbWAPxJy4
Upravené 9. 12. 2021 o 20:52

Energeticky konflikt
Mezi kym? Mezi skandinavskymi staty Norskem a Svedskem. Nejchladneji tam bylo v r. 1986?. Letos zima neni tak chladna a presto vzniknul deficit elektricke energie a zacinaji se konflikty. Jeden druhemu omezuje spotrebu el. energie, zakazuji pruchod proudu pres sva uzemi ....
Takove konflikty nebyly uz desitky let. Evropa je na prahu globalni energeticke krize. Dnes, takove pratelske zeme, jako je Norsko a Svedsko, zijici mnoho let v klidu, nemohou najit kompromis.
https://www.youtu.be/UUytcLLjME4


**Energeticky konflikt** Mezi kym? Mezi skandinavskymi staty Norskem a Svedskem. Nejchladneji tam bylo v r. 1986?. Letos zima neni tak chladna a presto vzniknul deficit elektricke energie a zacinaji se konflikty. Jeden druhemu omezuje spotrebu el. energie, zakazuji pruchod proudu pres sva uzemi .... Takove konflikty nebyly uz desitky let. Evropa je na prahu globalni energeticke krize. Dnes, takove pratelske zeme, jako je Norsko a Svedsko, zijici mnoho let v klidu, nemohou najit kompromis. https://www.youtu.be/UUytcLLjME4

Sojgu v cele
Ceho? Specialni komise pro rozvoj Vychodni Sibire. Tahle komise je zalozena v ramci vladnouci strany "Jednotne Rusko". Dnes, 9., bylo zasedani generalni rady a byl definitivne schvalen seznam clenu teto komise, je na nem 28 osob.
Na co bych chtel upozornit? V teto komisi se nachazi nekolik klicovych obchodniku tohoto regionu, jako je Deripaska, Potanin atd., ale i vice premier Novak, ktery odpovida za tepelno-energeticky komplex a predsedkyne Centralni banky Nabiulina a jeste rada klicovych cinitelu. Zajimave je, ze na prikaz presidenta Ruska zalozil S. Sojgu tuto komisi. Kontura vlady je vytvorena.
https://www.youtu.be/fiKEUc4LfDc


**Sojgu v cele** Ceho? Specialni komise pro rozvoj Vychodni Sibire. Tahle komise je zalozena v ramci vladnouci strany "Jednotne Rusko". Dnes, 9., bylo zasedani generalni rady a byl definitivne schvalen seznam clenu teto komise, je na nem 28 osob. Na co bych chtel upozornit? V teto komisi se nachazi nekolik klicovych obchodniku tohoto regionu, jako je Deripaska, Potanin atd., ale i vice premier Novak, ktery odpovida za tepelno-energeticky komplex a predsedkyne Centralni banky Nabiulina a jeste rada klicovych cinitelu. Zajimave je, ze na prikaz presidenta Ruska zalozil S. Sojgu tuto komisi. Kontura vlady je vytvorena. https://www.youtu.be/fiKEUc4LfDc

len aby to nebol skor zaklad pre rozklad Ruska:-( dost silna zostava liberalov


len aby to nebol skor zaklad pre rozklad Ruska:-( dost silna zostava liberalov

Když se krysy soustředují na jednom místě , tak to může být pastička . Ten sýr je lákavý .


Když se krysy soustředují na jednom místě , tak to může být pastička . Ten sýr je lákavý .
1.08k
7
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept