Zahraničná politika
První výsledky z jednání Putin-Biden už prosakují do amerických médií

Překlad google
Bílý dům připustil scénář tlaku na Ukrajinu v zájmu Ruska
Bílý dům po prohlášení amerického prezidenta Joea Bidena o záměru aktivněji se podílet na řešení konfliktu na východě země připustil možnost vyvinout tlak na Kyjev . Scénář s Bidenovým zásahem by měl vyřešit otázku udělení autonomie Donbasu, uvedli představitelé kanceláře amerického prezidenta pro The Associated Press.


Představitelé prezidentské administrativy navrhli, že Spojené státy vyvinou tlak na ukrajinské úřady, aby Donbasu udělily zvláštní status. Takové akce jsou Bidenovi prorokovány s cílem odradit ruského prezidenta Vladimira Putina od násilného řešení problému a vyhnout se plnohodnotné ruské invazi na Ukrajinu.


Kromě toho bude americký prezident nucen ukončit touhu Ukrajiny vstoupit do NATO . Ačkoli Biden a další západní politici formálně neuznávají „červené čáry“ ve vztazích mezi Ruskem a Ukrajinou, zdroj z americké vlády pod podmínkou anonymity uvedl, že Kyjev bude muset na členství v Severoatlantické alianci čekat ještě nejméně 10 let.
https://lenta.ru/news/2021/12/09/bidoncan/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


V originálu publikace se ještě ivádí:
Úředníci administrativy navrhli, že USA budou tlačit na Ukrajinu, aby formálně postoupila určitou míru autonomie východním ukrajinským zemím, které nyní ovládají separatisté podporovaní Ruskem, kteří povstali proti Kyjevu v roce 2014. Nedefinovaný „zvláštní status“ pro tyto oblasti byl stanoven v dokumentu. Nejednoznačná, Evropou zprostředkovaná mírová dohoda z roku 2015, ale se nikdy neujala.
Pro Bidena bude výzvou povzbudit Kyjev, aby přijal některá fakta na východě Ukrajiny, aniž by se zdálo, že by podlehl Putinovi – toto vnímání by mohlo ruského vůdce povzbudit a rozpoutat novou řadu odsouzení ze strany republikánů, zatímco Bidenova popularita je již na ústupu.
https://apnews.com/article/joe-biden-russia-ukraine-europe-vladimir-putin-8193787ec21ca2aded4a37fa325f07b5


Překlad google **Bílý dům připustil scénář tlaku na Ukrajinu v zájmu Ruska** Bílý dům po prohlášení amerického prezidenta Joea Bidena o záměru aktivněji se podílet na řešení konfliktu na východě země připustil možnost vyvinout tlak na Kyjev . Scénář s Bidenovým zásahem by měl vyřešit otázku udělení autonomie Donbasu, uvedli představitelé kanceláře amerického prezidenta pro The Associated Press. Představitelé prezidentské administrativy navrhli, že Spojené státy vyvinou tlak na ukrajinské úřady, aby Donbasu udělily zvláštní status. Takové akce jsou Bidenovi prorokovány s cílem odradit ruského prezidenta Vladimira Putina od násilného řešení problému a vyhnout se plnohodnotné ruské invazi na Ukrajinu. Kromě toho bude americký prezident nucen ukončit touhu Ukrajiny vstoupit do NATO . Ačkoli Biden a další západní politici formálně neuznávají „červené čáry“ ve vztazích mezi Ruskem a Ukrajinou, zdroj z americké vlády pod podmínkou anonymity uvedl, že Kyjev bude muset na členství v Severoatlantické alianci čekat ještě nejméně 10 let. https://lenta.ru/news/2021/12/09/bidoncan/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop V originálu publikace se ještě ivádí: Úředníci administrativy navrhli, že USA budou tlačit na Ukrajinu, aby formálně postoupila určitou míru autonomie východním ukrajinským zemím, které nyní ovládají separatisté podporovaní Ruskem, kteří povstali proti Kyjevu v roce 2014. Nedefinovaný „zvláštní status“ pro tyto oblasti byl stanoven v dokumentu. Nejednoznačná, Evropou zprostředkovaná mírová dohoda z roku 2015, ale se nikdy neujala. Pro Bidena bude výzvou povzbudit Kyjev, aby přijal některá fakta na východě Ukrajiny, aniž by se zdálo, že by podlehl Putinovi – toto vnímání by mohlo ruského vůdce povzbudit a rozpoutat novou řadu odsouzení ze strany republikánů, zatímco Bidenova popularita je již na ústupu. https://apnews.com/article/joe-biden-russia-ukraine-europe-vladimir-putin-8193787ec21ca2aded4a37fa325f07b5

USA se nechystají kvůli Ukrajině vyslat do oblasti svoje vojáky, řekl Biden
Americký prezident Joe Biden vyloučil možnost, že by USA vyslaly svoje vojáky na obranu Ukrajiny, protože země není členem NATO. Dodal, že v úterním rozhovoru se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem varoval před dosud nevídaně tvrdými ekonomickými sankcemi v případě ruské agrese a že věří, že Putin jeho zprávu pochopil. Biden rovněž očekává brzké jednání zástupců Ruska a zemí NATO o situaci na ukrajinských hranicích.
https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/usa-se-nechystaji-kvuli-ukrajine-vyslat-do-oblasti-svoje-vojaky-rekl-biden-40380545


Takže, Evropo, jsi v tom sama. My od Ukrajiny dáváme ruce pryč...


USA se nechystají kvůli Ukrajině vyslat do oblasti svoje vojáky, řekl Biden Americký prezident Joe Biden vyloučil možnost, že by USA vyslaly svoje vojáky na obranu Ukrajiny, protože země není členem NATO. Dodal, že v úterním rozhovoru se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem varoval před dosud nevídaně tvrdými ekonomickými sankcemi v případě ruské agrese a že věří, že Putin jeho zprávu pochopil. Biden rovněž očekává brzké jednání zástupců Ruska a zemí NATO o situaci na ukrajinských hranicích. https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/usa-se-nechystaji-kvuli-ukrajine-vyslat-do-oblasti-svoje-vojaky-rekl-biden-40380545 Takže, Evropo, jsi v tom sama. My od Ukrajiny dáváme ruce pryč...
Upravené 9. 12. 2021 o 11:44

Ačkoli Biden a další západní politici formálně neuznávají „červené čáry“ ve vztazích mezi Ruskem a Ukrajinou, zdroj z americké vlády pod podmínkou anonymity uvedl, že Kyjev bude muset na členství v Severoatlantické alianci čekat ještě nejméně 10 let.

Tak uznávat nemusí.
Bude stačit, když dodrží.
:-)


[quote="pid:47424, uid:158"]Ačkoli Biden a další západní politici formálně neuznávají „červené čáry“ ve vztazích mezi Ruskem a Ukrajinou, zdroj z americké vlády pod podmínkou anonymity uvedl, že Kyjev bude muset na členství v Severoatlantické alianci čekat ještě nejméně 10 let.[/quote] Tak uznávat nemusí. Bude stačit, když dodrží. :-)

...vyloučil možnost, že by USA vyslaly svoje vojáky na obranu Ukrajiny, protože země není členem NATO.

Zato Afghánistán, Irák, Sýrie a další jsou členové NATO jak vyšití.
:-)


[quote="pid:47425, uid:158"]...vyloučil možnost, že by USA vyslaly svoje vojáky na obranu Ukrajiny, protože země není členem NATO.[/quote] Zato Afghánistán, Irák, Sýrie a další jsou členové NATO jak vyšití. :-)

To jsou dobré zprávy TauRusi. Odpis hegemonie SSA pokračuje. Biden pokračuje v tom, co Trump započal.


To jsou dobré zprávy TauRusi. Odpis hegemonie SSA pokračuje. Biden pokračuje v tom, co Trump započal.

Až do dnešního dne USA oficiálně považovaly Rusko za „regionální mocnost“ s „rozvrácenou ekonomikou“, za „benzínovou pumpu vydávající se za zemi“, za ne-osobnost, které impérium nemá vůbec žádnou potřebu věnovat pozornost, natož s ní vyjednávat!


A teď vyjednávání???
Vyjednávání ze své definice předpokládá, že obě strany k němu přistupují jako rovný s rovným a že obě strany jsou ochotny se zapojit do vzájemně výhodného jednání.


V opačném případě se jim neříká jednání, ale ultimáta.


A podle všech známek Biden nepředkládal Putinovi žádná ultimáta.
http://zvedavec.org/komentare/2021/12/8951-doslo-konecne-k-zasadnimu-posunu-mezi-usa-a-ruskem.htm


Až do dnešního dne USA oficiálně považovaly Rusko za „regionální mocnost“ s „rozvrácenou ekonomikou“, za „benzínovou pumpu vydávající se za zemi“, za ne-osobnost, které impérium nemá vůbec žádnou potřebu věnovat pozornost, natož s ní vyjednávat! A teď vyjednávání??? Vyjednávání ze své definice předpokládá, že obě strany k němu přistupují jako rovný s rovným a že obě strany jsou ochotny se zapojit do vzájemně výhodného jednání. V opačném případě se jim neříká jednání, ale ultimáta. A podle všech známek Biden nepředkládal Putinovi žádná ultimáta. http://zvedavec.org/komentare/2021/12/8951-doslo-konecne-k-zasadnimu-posunu-mezi-usa-a-ruskem.htm

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

1.06k
5
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept