Politika v ČR
Velká koalice-na dvě přihrávky ?

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-tri-scenare-politickeho-vyvoje-v-cesku-fiala-muze-zvolit-sobotkovu-cestu-182925
zdá se, že pompézní nástup vítězného volebního slepence 3+2 postupně metamorfuje do plíživého neradostného nástupu do exekutivního "vláčku vládní zodpovědbosti" Formát tří alespoň trochu se projevujících politických stran SPOLU (i když jejich programová nabídka je na nule) povinně před svými zblblými voliči doplněný turisticko-aktivistickým spolkem vykuleného Rakušáka s odredovaným konzumentem posilňujících lektvarů a tekutin - no nic pohledného to není. Bylo jasné, že tihle Klapzubáci toho moc nepředvedou a bude muset dojit na "druhé volební kolo" a nějak ten cirkus nakonec uspořádat. Přitom to nejjednoduččí se ukazuje už od začátku a i chřipkou zmámený hradní pán to podstrkuje stále víc na světlo. Jdu s tím ven - Oposmlouva II , formálně proveditelná několika způsoby, ale zajišťující mnohavektorovost ve vnější (i když v podstatě nesuverénní politice) a při troše kompromisnictví při dělbě zchudlého prasečáku (dobré časy jsou tytam) i vnitřní politice - to je recepis pro ten intelektuálněpodvyživený , o to víc ambiciózní spolek české politické provenience.
To, že jsou jak turisti, tak zejména političtí korzáři na českém politickém dvorku tak trochu NAVÍC- to je jasné. takže pokud vykopnem Andreje trochu vejš, tak se ANO stane rázem jedlejší. A pak už ten naprosto nepředvídatelný (myslím tím nepředvídatelný pro tyhle post-Listopadové poltické mudrce) vývoj se skoro jednobarevným parlamentem a loajálním postzemanovským prezidentem Andrejem do toho definitivního pohřbu liberálního kapitalizmu určitě dotáhneme. Iluze ? Počkáme....
jen si moc přeju, aby SPD ten čas využila skutečně naplno a do voleb (možná i předčasných) šla jako jasně vítězné uskupení.


https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-tri-scenare-politickeho-vyvoje-v-cesku-fiala-muze-zvolit-sobotkovu-cestu-182925 zdá se, že pompézní nástup vítězného volebního slepence 3+2 postupně metamorfuje do plíživého neradostného nástupu do exekutivního "vláčku vládní zodpovědbosti" Formát tří alespoň trochu se projevujících politických stran SPOLU (i když jejich programová nabídka je na nule) povinně před svými zblblými voliči doplněný turisticko-aktivistickým spolkem vykuleného Rakušáka s odredovaným konzumentem posilňujících lektvarů a tekutin - no nic pohledného to není. Bylo jasné, že tihle Klapzubáci toho moc nepředvedou a bude muset dojit na "druhé volební kolo" a nějak ten cirkus nakonec uspořádat. Přitom to nejjednoduččí se ukazuje už od začátku a i chřipkou zmámený hradní pán to podstrkuje stále víc na světlo. Jdu s tím ven - Oposmlouva II , formálně proveditelná několika způsoby, ale zajišťující mnohavektorovost ve vnější (i když v podstatě nesuverénní politice) a při troše kompromisnictví při dělbě zchudlého prasečáku (dobré časy jsou tytam) i vnitřní politice - to je recepis pro ten intelektuálněpodvyživený , o to víc ambiciózní spolek české politické provenience. To, že jsou jak turisti, tak zejména političtí korzáři na českém politickém dvorku tak trochu NAVÍC- to je jasné. takže pokud vykopnem Andreje trochu vejš, tak se ANO stane rázem jedlejší. A pak už ten naprosto nepředvídatelný (myslím tím nepředvídatelný pro tyhle post-Listopadové poltické mudrce) vývoj se skoro jednobarevným parlamentem a loajálním postzemanovským prezidentem Andrejem do toho definitivního pohřbu liberálního kapitalizmu určitě dotáhneme. Iluze ? Počkáme.... jen si moc přeju, aby SPD ten čas využila skutečně naplno a do voleb (možná i předčasných) šla jako jasně vítězné uskupení.
Upravené 8. 12. 2021 o 19:43

Já jsem si říkal (a zde na fóru psal), že si tu stará a nová vláda jde na ruku, když začala celá ta šaráda kolem povinného očkování. ANO nadělá paseku, nová vláda pak bude jenom ukazovat na předchozí a tvrdit "my nic, to oni". Co za to Babišmejdovi slíbili? Ono prezidentování? Uvidíme.


SPD taktéž přeju mnoho moudrosti a následně úspěchů do dalších voleb. Jenom mi přijde, že Okamura je už poněkud "okoukaný" a celkově chybí strana založená na silných idejích a vizi, kde jednotlivé tváře jsou až na druhém místě.


Já jsem si říkal (a zde na fóru psal), že si tu stará a nová vláda jde na ruku, když začala celá ta šaráda kolem povinného očkování. ANO nadělá paseku, nová vláda pak bude jenom ukazovat na předchozí a tvrdit "my nic, to oni". Co za to Babišmejdovi slíbili? Ono prezidentování? Uvidíme. SPD taktéž přeju mnoho moudrosti a následně úspěchů do dalších voleb. Jenom mi přijde, že Okamura je už poněkud "okoukaný" a celkově chybí strana založená na silných idejích a vizi, kde jednotlivé tváře jsou až na druhém místě.
Upravené 8. 12. 2021 o 19:26

SPD ten čas využila skutečně naplno


SPD na to nemá


[quote="pid:47309, uid:57"]SPD ten čas využila skutečně naplno[/quote] SPD na to nemá

Zkus zformulovat, na co nemá a proč NA TO nemá.Pokud možno argumenty.


Zkus zformulovat, na co nemá a proč NA TO nemá.Pokud možno argumenty.

žádné argumenty nemám a ani mít nemůžu je to pouze můj pocit
okamura není ten typ politika který by mohl vyhrát volby to chce úplně jiný formát třeba skálu


mimochodem ještě jsi zapomněl na výměnu fialy u ODS tipuji že půjde do EK a bude koalice ANO a ODS a nebo ta oposmlouva
po tom co ted prohlásil že podá na zemana žalobu nelze o něm uvažovat jako o premiérovi


žádné argumenty nemám a ani mít nemůžu je to pouze můj pocit okamura není ten typ politika který by mohl vyhrát volby to chce úplně jiný formát třeba skálu mimochodem ještě jsi zapomněl na výměnu fialy u ODS tipuji že půjde do EK a bude koalice ANO a ODS a nebo ta oposmlouva po tom co ted prohlásil že podá na zemana žalobu nelze o něm uvažovat jako o premiérovi
Upravené 8. 12. 2021 o 19:43

že si tu stará a nová vláda jde na ruku,

Neviem ako u vás, ale na Slovensku je to tak.
Daj si do wiki Korčok, Sulík, Kolíková. Kde pracovali za 30 rokov.
Úplne postačia aj oficiálne životopisy zo stránok ministerstiev,


[quote="pid:47324, uid:678"]že si tu stará a nová vláda jde na ruku,[/quote] Neviem ako u vás, ale na Slovensku je to tak. Daj si do wiki Korčok, Sulík, Kolíková. Kde pracovali za 30 rokov. Úplne postačia aj oficiálne životopisy zo stránok ministerstiev,

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

SPD na to nemá
Má. Bude je politicko-kulturně formovat boxer Foldyna (aspoň tak se mi to jeví). No a Foldyna nejspíš bude mít kontrakt na 18 hodin denně. Zbytek je na spánek a osobní hygienu.smile


[quote="pid:47326, uid:402"]SPD na to nemá[/quote]Má. Bude je politicko-kulturně formovat boxer Foldyna (aspoň tak se mi to jeví). No a Foldyna nejspíš bude mít kontrakt na 18 hodin denně. Zbytek je na spánek a osobní hygienu.;)

Zkus zformulovat, na co nemá a proč NA TO nemá.Pokud možno argumenty.


Poslouchal si někdy Okamuru v diskuzích? Ačkoliv mnohé jeho názory jsou velmi pronárodní, tak celostní chápání politiky jako "umění možného" mu zcela uniká. Bohužel, je to ledoborec, který by ještě potřeboval svého Aristotela jako Alexandr. Ví o KSB několik let, ale evidentně nejeví zájem o složitější myšlenkové pochody.


A to se vší hanbou i pýchou jej několik let volím, jako overtonovo okno změny k lepšímu...


[quote="pid:47328, uid:57"]Zkus zformulovat, na co nemá a proč NA TO nemá.Pokud možno argumenty.[/quote] Poslouchal si někdy Okamuru v diskuzích? Ačkoliv mnohé jeho názory jsou velmi pronárodní, tak celostní chápání politiky jako "umění možného" mu zcela uniká. Bohužel, je to ledoborec, který by ještě potřeboval svého Aristotela jako Alexandr. Ví o KSB několik let, ale evidentně nejeví zájem o složitější myšlenkové pochody. A to se vší hanbou i pýchou jej několik let volím, jako overtonovo okno změny k lepšímu...

@vousy - no,když už si tak dneska povídáme- jistě si postřehl, že jsem nehovořil o Okamurovi, ale o SPD. To je moje "slabina"- nejprve věci a potom jejich nositelé. Tak jen pro jistotu ještě zopakuji. Věřím, že SPD (s předsedou ?) využije tyto 4 roky velké politické turbulence a do příštích )možná i předčasných) voleb půjde jasně za vítězstvím. To není o víře v genialitu vůdce, ale zhodnocená vývoje nejen v ČR. A o programu, který nabízí. Pokud si alespoň část příznivců a voličů najde Koncepci a začne ji v praxi využívat - to je i na každém z nás, kteří toto uskupení považují za důvěryhodné a volbyhodné.

@vousy - no,když už si tak dneska povídáme- jistě si postřehl, že jsem nehovořil o Okamurovi, ale o SPD. To je moje "slabina"- nejprve věci a potom jejich nositelé. Tak jen pro jistotu ještě zopakuji. Věřím, že SPD (s předsedou ?) využije tyto 4 roky velké politické turbulence a do příštích )možná i předčasných) voleb půjde jasně za vítězstvím. To není o víře v genialitu vůdce, ale zhodnocená vývoje nejen v ČR. A o programu, který nabízí. Pokud si alespoň část příznivců a voličů najde Koncepci a začne ji v praxi využívat - to je i na každém z nás, kteří toto uskupení považují za důvěryhodné a volbyhodné.

Andreje trochu vejš, tak se ANO stane rázem jedlejší.
Babiš bude příští rok ve vězení za manipulaci s projektem Covid a zmizení miliardy korun v něčích soukromých kapsách. Nová vláda, nová politika a poté ANO jako strana velmi rychle zmizí z politické scény.


[quote="pid:47309, uid:57"]Andreje trochu vejš, tak se ANO stane rázem jedlejší.[/quote]Babiš bude příští rok ve vězení za manipulaci s projektem Covid a zmizení miliardy korun v něčích soukromých kapsách. Nová vláda, nová politika a poté ANO jako strana velmi rychle zmizí z politické scény.

prezidentem Andrejem do toho definitivního pohřbu liberálního kapitalizmu určitě dotáhneme. Iluze ? Počkáme....
Andrej nikdy nebude prezidentem, to můzeš zapomenut..Todle je Bures, STB-ak..co řikas Boletusu na todle, na Buresa i jeho mafie.. zmrd bude sedět na tvrdo a prijde EEP z EU a bude sedět kvůli manipulaci z dotaci penez EU.„Sedm a půl milionu dávek musíme do těch lidí narvat. Hlava nehlava, píchejte to do nich. Co máme dělat, když mají AstraZenecu? Nevadí, dejte jim Pfizer. Co máme dělat, když první očkovaní měli Modernu. To nevadí, dejte jim Pfizer. Hlavně ať to nevylejeme,“ popsal své zkušenosti z krizového štábu nyní již bývalý poslanec KSČM Zdeněk Ondráček. Jako někdejší policista mluví s příslušníky, kteří musí dle něj šikanovat občany. A varuje: Bouchne to v nich. Babiš si nevidí do huby, pokud jde o povinné očkování, řekl též Ondráček ParlamentnímListům.cz. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Perte-to-do-nich-nesmime-to-vylejt-Exposlanec-byl-u-jednani-Bouchne-to-varuje-685901?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz&fbclid=IwAR2fMeWOa63MPBPoUYfikhfnQHyrMwMJcPXQLtTwktf9kTS5ZeyUK9xqWiI


[quote="pid:47309, uid:57"]prezidentem Andrejem do toho definitivního pohřbu liberálního kapitalizmu určitě dotáhneme. Iluze ? Počkáme....[/quote]Andrej nikdy nebude prezidentem, to můzeš zapomenut..Todle je Bures, STB-ak..co řikas Boletusu na todle, na Buresa i jeho mafie.. zmrd bude sedět na tvrdo a prijde EEP z EU a bude sedět kvůli manipulaci z dotaci penez EU.„Sedm a půl milionu dávek musíme do těch lidí narvat. Hlava nehlava, píchejte to do nich. Co máme dělat, když mají AstraZenecu? Nevadí, dejte jim Pfizer. Co máme dělat, když první očkovaní měli Modernu. To nevadí, dejte jim Pfizer. Hlavně ať to nevylejeme,“ popsal své zkušenosti z krizového štábu nyní již bývalý poslanec KSČM Zdeněk Ondráček. Jako někdejší policista mluví s příslušníky, kteří musí dle něj šikanovat občany. A varuje: Bouchne to v nich. Babiš si nevidí do huby, pokud jde o povinné očkování, řekl též Ondráček ParlamentnímListům.cz. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Perte-to-do-nich-nesmime-to-vylejt-Exposlanec-byl-u-jednani-Bouchne-to-varuje-685901?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz&fbclid=IwAR2fMeWOa63MPBPoUYfikhfnQHyrMwMJcPXQLtTwktf9kTS5ZeyUK9xqWiI
Upravené 8. 12. 2021 o 23:53

Aristotela jako Alexandr.

Aristoteluv vliv na Alexandra nebyl dobry. Takoveho radce nebrat.
Jinak SPD je moje volba taky. Maj tam Foldynu a Okamura umi dobre vystupovat a delat reklamu.
Fakt mne dodneska sere, ze jsem SPD nevolil. Volil jsem komunisty a tem podle mne nejaky pocet hlasu sebral volebni podvod. Nechtelo se mne verit, ze se nedostanou do parlamentu. NUz, stalo se.


[quote="pid:47375, uid:226"]Aristotela jako Alexandr.[/quote] Aristoteluv vliv na Alexandra nebyl dobry. Takoveho radce nebrat. Jinak SPD je moje volba taky. Maj tam Foldynu a Okamura umi dobre vystupovat a delat reklamu. Fakt mne dodneska sere, ze jsem SPD nevolil. Volil jsem komunisty a tem podle mne nejaky pocet hlasu sebral volebni podvod. Nechtelo se mne verit, ze se nedostanou do parlamentu. NUz, stalo se.

My jsme ho s manželem volili. Vím že určitě volby falšují, ale volili jsme ho.


My jsme ho s manželem volili. Vím že určitě volby falšují, ale volili jsme ho.

SPD na to nemá


nesouhlasim. volila jsem SPD opakovane a nelituji toho. sledovala jsem okamuru pred volbami v jeho debatach. velmi se zlepsil ve vyjadrovani, formulaci. SPD se zesmenuje. volici SPD se zesmesnuji, ale ja jsem presvedcena, ze cas SPD brzy prijde. podobne je na tom FPÖ, ktera dostala diky afere ibiza na frak a ted opet se ji vraci volici.
btw: netlix natocil serial k ibize. jsem zvedava na "objektivnost".


[quote="pid:47326, uid:402"]SPD na to nemá[/quote] nesouhlasim. volila jsem SPD opakovane a nelituji toho. sledovala jsem okamuru pred volbami v jeho debatach. velmi se zlepsil ve vyjadrovani, formulaci. SPD se zesmenuje. volici SPD se zesmesnuji, ale ja jsem presvedcena, ze cas SPD brzy prijde. podobne je na tom FPÖ, ktera dostala diky afere ibiza na frak a ted opet se ji vraci volici. btw: netlix natocil serial k ibize. jsem zvedava na "objektivnost".

já se nechci hádat
rád bych abych se mýlil ale bohužel nemám z okamury dobrý pocit


já se nechci hádat rád bych abych se mýlil ale bohužel nemám z okamury dobrý pocit

My jsme ho s manželem volili.

Kdyby byl v KSCM predsedou Skala, tak bych je klidne volil znova. Jinak SPD ma moje dlouhodoby sympatie a kvuli mizernemu obsazeni v KSCM je budu priste volit.
Idealni by bylo vsechno patrioty dostat pod jednu strechu, jejiz spolecny prvek by byl patriotismus. Na zbytku by se snad vzdycky dohodnuli. Foldyna, Skala, Cunek, Ondracek, Okamura....
My jsme ho s manželem volili


[quote="pid:47443, uid:88"]My jsme ho s manželem volili.[/quote] Kdyby byl v KSCM predsedou Skala, tak bych je klidne volil znova. Jinak SPD ma moje dlouhodoby sympatie a kvuli mizernemu obsazeni v KSCM je budu priste volit. Idealni by bylo vsechno patrioty dostat pod jednu strechu, jejiz spolecny prvek by byl patriotismus. Na zbytku by se snad vzdycky dohodnuli. Foldyna, Skala, Cunek, Ondracek, Okamura.... [quote="pid:47443, uid:88"]My jsme ho s manželem volili[/quote]

Zdravím, díky za příspěvek boletusi 😏 jinak se obávám že v současné době nic lepšího než SPD nemáme... Také volím...


Zdravím, díky za příspěvek boletusi

@vousy - no,když už si tak dneska povídáme- jistě si postřehl, že jsem nehovořil o Okamurovi, ale o SPD. To je moje "slabina"- nejprve věci a potom jejich nositelé.

Moje chyba...
Ovšem zde naprosto souhlasím s vyjádřením Zemana, že cca 70–80 % atraktivity strany pro voliče, představuje osobnost jejího vůdce. Ať se na mě nezlobí, ale zde bohužel Okamura působí lehce jednoduše. Pomohlo by pokud by SPD koncentrovala více intelektuálních kádrů levicového spektra (Skála, Keller...), či mu byl "někým" přiřazen již zmíněný guru, aby mu pomohl proplout mezi skyllou a Charybdou...


[quote="pid:47380, uid:57"]@vousy - no,když už si tak dneska povídáme- jistě si postřehl, že jsem nehovořil o Okamurovi, ale o SPD. To je moje "slabina"- nejprve věci a potom jejich nositelé.[/quote] Moje chyba... Ovšem zde naprosto souhlasím s vyjádřením Zemana, že cca 70–80 % atraktivity strany pro voliče, představuje osobnost jejího vůdce. Ať se na mě nezlobí, ale zde bohužel Okamura působí lehce jednoduše. Pomohlo by pokud by SPD koncentrovala více intelektuálních kádrů levicového spektra (Skála, Keller...), či mu byl "někým" přiřazen již zmíněný guru, aby mu pomohl proplout mezi skyllou a Charybdou...

Aristoteluv vliv na Alexandra nebyl dobry. Takoveho radce nebrat.

Řečeno obrazně v intencích: student potřebuje kvalitní vedení, jinak nedosáhne vytyčeného cíle.


[quote="pid:47442, uid:93"]Aristoteluv vliv na Alexandra nebyl dobry. Takoveho radce nebrat.[/quote] Řečeno obrazně v intencích: student potřebuje kvalitní vedení, jinak nedosáhne vytyčeného cíle.

okamura není ten typ politika který by mohl vyhrát volby to chce úplně jiný formát

Doporučuji přečíst si sekci “Život” v tomhle článku
https://cs.wikipedia.org/wiki/Tomio_Okamura
(a tím nemyslím to koktání do 22 let ;-)
Bylo tam poměrně hodně “zkoušek”, i když ne tak okatých jako u některých jiných. Tomio je velice houževnatý a pracovitý.
(“Jenom Korejec může říct Japonci, že je líný.” - a on je po otci jak Japonec, tak Korejec :-)
Bylo tam i účinkování “...jako jeden z investorů televizní reality show Den D v České televizi.”. (to mi taky něco připomíná)


Pro úplnost dodávám, že SPD jsem zatím vždy volil a občas přesvědčím i část rodiny. Rovněž moje příspěvky zde na fóru se snaží poukazovat na to pozitivní co SPD a Okamura přináší.


A nezapomínejme na lánského Jezevce z bungalovu. Někdo bude řídit avatara Babiše na Hradě a směrovat silnou SPD v Parlamentě.


[quote="pid:47330, uid:402"]okamura není ten typ politika který by mohl vyhrát volby to chce úplně jiný formát[/quote] Doporučuji přečíst si sekci “Život” v tomhle článku https://cs.wikipedia.org/wiki/Tomio_Okamura (a tím nemyslím to koktání do 22 let ;-) Bylo tam poměrně hodně “zkoušek”, i když ne tak okatých jako u některých jiných. Tomio je velice houževnatý a pracovitý. (“Jenom Korejec může říct Japonci, že je líný.” - a on je po otci jak Japonec, tak Korejec :-) Bylo tam i účinkování “...jako jeden z investorů televizní reality show Den D v České televizi.”. (to mi taky něco připomíná) Pro úplnost dodávám, že SPD jsem zatím vždy volil a občas přesvědčím i část rodiny. Rovněž moje příspěvky zde na fóru se snaží poukazovat na to pozitivní co SPD a Okamura přináší. A nezapomínejme na lánského Jezevce z bungalovu. Někdo bude řídit avatara Babiše na Hradě a směrovat silnou SPD v Parlamentě.

Idealni by bylo vsechno patrioty dostat pod jednu strechu, jejiz spolecny prvek by byl patriotismus.

K tomuhle měl zajímavou poznámku Kapal ze “Svobodného rádia”, v jednom ze svých pořadů “Nad dopisy posluchačů s interakcí.” z poslední doby.
Říká něco jako: dobře, když si malé vlastenecké strany stěžovaly, že nabízely SPD “spolupráci” ve volbách (rozuměj: umístění vedoucích činitelů mnoha malých stran na volitelná místa krajských kandidátek SPD na úkor členů SPD, kteří 4 roky makali pro stranu) a byli odmítnuti, proč se nespojili podle vzoru koalice SPOLU samostatně bez SPD? Na demonstraci na Staromáku proti koronafašismu to šlo a do voleb to nešlo?


[quote="pid:47468, uid:93"]Idealni by bylo vsechno patrioty dostat pod jednu strechu, jejiz spolecny prvek by byl patriotismus.[/quote] K tomuhle měl zajímavou poznámku Kapal ze “Svobodného rádia”, v jednom ze svých pořadů “Nad dopisy posluchačů s interakcí.” z poslední doby. Říká něco jako: dobře, když si malé vlastenecké strany stěžovaly, že nabízely SPD “spolupráci” ve volbách (rozuměj: umístění vedoucích činitelů mnoha malých stran na volitelná místa krajských kandidátek SPD na úkor členů SPD, kteří 4 roky makali pro stranu) a byli odmítnuti, proč se nespojili podle vzoru koalice SPOLU samostatně bez SPD? Na demonstraci na Staromáku proti koronafašismu to šlo a do voleb to nešlo?
Upravené 10. 12. 2021 o 00:04

Zeman Lipavského nejmenuje
„Nízká kvalifikace. Na rozdíl od ostatních kandidátů pan Lipavský absolvoval pouze bakalářské studium a podle týdeníku Euro jeho závěrečná bakalářská práce byla hodnocena nejhorší možnou známkou,” uvádí prezident ve stanovisku první důvod nejmenování Lipavského.
Mezi dalšími důvody je pak „distancovaný postoj” k Visegrádské spolupráci či Izraeli. Zeman to považuje za rozpor s připravovaným vládním prohlášením.


Prezidentovi se nelíbí ani Lipavského návrh, aby se příští Sudetoněmecké dny konaly na českém území.


Podle Zemana má nižší odbornou kompetenci více kandidátů, ty ale jmenuje. „U některých kandidátů se ukázalo, že se věcné problematice jim přisouzených resortů v minulosti nevěnovali, což zakládá riziko deficitu odborné kompetence. Nicméně, ve snaze přispět k ustavení nové vlády neodmítne prezident republiky svůj podpis na jmenování těchto osob, pouze na problém nízké odbornosti a preference politických, respektive stranických funkcí, upozornil předsedu vlády,” uvedl Zeman.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/zeman-zverejni-zasadni-stanovisko-40380750


**Zeman Lipavského nejmenuje** „Nízká kvalifikace. Na rozdíl od ostatních kandidátů pan Lipavský absolvoval pouze bakalářské studium a podle týdeníku Euro jeho závěrečná bakalářská práce byla hodnocena nejhorší možnou známkou,” uvádí prezident ve stanovisku první důvod nejmenování Lipavského. Mezi dalšími důvody je pak „distancovaný postoj” k Visegrádské spolupráci či Izraeli. Zeman to považuje za rozpor s připravovaným vládním prohlášením. Prezidentovi se nelíbí ani Lipavského návrh, aby se příští Sudetoněmecké dny konaly na českém území. Podle Zemana má nižší odbornou kompetenci více kandidátů, ty ale jmenuje. „U některých kandidátů se ukázalo, že se věcné problematice jim přisouzených resortů v minulosti nevěnovali, což zakládá riziko deficitu odborné kompetence. Nicméně, ve snaze přispět k ustavení nové vlády neodmítne prezident republiky svůj podpis na jmenování těchto osob, pouze na problém nízké odbornosti a preference politických, respektive stranických funkcí, upozornil předsedu vlády,” uvedl Zeman. https://www.novinky.cz/domaci/clanek/zeman-zverejni-zasadni-stanovisko-40380750

Bartoš: Neustoupíme


Šéf pirátů Ivan Bartoš odmítl možnost, že by dočasně vedl ministerstvo zahraničí za nominovaného kandidáta Jana Lipavského (Piráti).


https://www.novinky.cz/domaci/clanek/bartos-neustoupime-jedinym-kandidatem-je-lipavsky-40380756#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=JuuTHVXbu1n-202112101201&dop_id=40380756&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Bartoš: Neustoupíme Šéf pirátů Ivan Bartoš odmítl možnost, že by dočasně vedl ministerstvo zahraničí za nominovaného kandidáta Jana Lipavského (Piráti). https://www.novinky.cz/domaci/clanek/bartos-neustoupime-jedinym-kandidatem-je-lipavsky-40380756#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=JuuTHVXbu1n-202112101201&dop_id=40380756&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

ted je otázka s kým to zeman hraje
může to být i tak že zeit gewonnen může být i o tom že chce nastupující vláda získat čas a nastoupit až současné turbulence zmizí


ted je otázka s kým to zeman hraje může to být i tak že zeit gewonnen může být i o tom že chce nastupující vláda získat čas a nastoupit až současné turbulence zmizí

kde prvek "zmařeného" (pod 5%) hlasu


a já s tímto souhlasím
nechci aby o směřování republiky rozhodovali jednotlivci kteří se do PS dostanou s 1% a pak na nich bude stát vláda


[quote="pid:47586, uid:292"]kde prvek "zmařeného" (pod 5%) hlasu[/quote] a já s tímto souhlasím nechci aby o směřování republiky rozhodovali jednotlivci kteří se do PS dostanou s 1% a pak na nich bude stát vláda

a já s tímto souhlasím
nechci aby o směřování republiky rozhodovali jednotlivci kteří se do PS dostanou s 1% a pak na nich bude stát vláda


Jednotlivci nerozhoduji, jednotlivci jsou dosazeni tak, aby se plnilo jiz dopredu rozhodnute


[quote="pid:47591, uid:402"]a já s tímto souhlasím nechci aby o směřování republiky rozhodovali jednotlivci kteří se do PS dostanou s 1% a pak na nich bude stát vláda[/quote] Jednotlivci nerozhoduji, jednotlivci jsou dosazeni tak, aby se plnilo jiz dopredu rozhodnute

@vousy - Zeman má pravdu. SPD je velmi mladá politická síla a v podstatě za pochodu buduje obsah i formu veřejného vyjádření. Takže geneze lídrů je teprve přede dveřmi a ke cti Tomia je třeba řící, že se dokázal poměrně elegantně zbavit vyloženě nasazených krtků, kteří měli tento "nebezpečný subjekt" české politické scény včas paralyzovat. Jsem dění dost blízko a vím, že takhle dobře "zapuštěná" politická síla v ČR další není a je na cestě stát se skutečně "lidovou stranou" s velmi jednoduchým a jednoznačným programem. Je dobré, že to není rychlokvaška a je taky dobré, že má uvnitř více proudů a dokáže při jejich existenci i dobře navenek fungovat. Současná situace je doslova požehnáním , je na tom podobně, jako ČSSD po odchodu eurosociálů (Horákovci) a nástupu MZ do vedení.
Myslím, že právě zde je nejnadějnější prostor pro zdomácnění Koncepce.

@vousy - Zeman má pravdu. SPD je velmi mladá politická síla a v podstatě za pochodu buduje obsah i formu veřejného vyjádření. Takže geneze lídrů je teprve přede dveřmi a ke cti Tomia je třeba řící, že se dokázal poměrně elegantně zbavit vyloženě nasazených krtků, kteří měli tento "nebezpečný subjekt" české politické scény včas paralyzovat. Jsem dění dost blízko a vím, že takhle dobře "zapuštěná" politická síla v ČR další není a je na cestě stát se skutečně "lidovou stranou" s velmi jednoduchým a jednoznačným programem. Je dobré, že to není rychlokvaška a je taky dobré, že má uvnitř více proudů a dokáže při jejich existenci i dobře navenek fungovat. Současná situace je doslova požehnáním , je na tom podobně, jako ČSSD po odchodu eurosociálů (Horákovci) a nástupu MZ do vedení. Myslím, že právě zde je nejnadějnější prostor pro zdomácnění Koncepce.
2.02k
27
15
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept