Zahraniční analytici
Igor Panarin 5.12.2021 - Ranni kavicka a jine
Y

Rusko
-Dnes je historicky den, presne pred 80ti lety vojska Rude armady pod Stalinovym vedenim zacala davat nepriteli odpor pod Moskvou. Ten byl rozbit a vytlacen na 250 km. V tomto bodu zvratu zacala porazka fasismu.
V upominku tohoto dne byl vcera pred min. obrany Ruska odhalen S. Sojgu pamatnik marsalu Vasiljevskemu, ke kteremu mel Stalin vrele vztahy. Vasiljevsky byl take vudce potlaceni Japoncu na DV. Byl vyznamenan dvema rady - Radem Vitezstvi a Hrdina SSSR.
-Vcera vystoupil V.V. Putin pred ucastniky 20. sjezdu Jednotneho Ruska. Sefem strany byl zvolen opet D. Medvedev.
-2 dopravni letadla byla vcera ohrozena pri manevrech rozvednych letadel USA v Cernem mori.
Letadlo Aeroflotu na lince Tel-Aviv-Moskva a letadlo
Soci-Skopje.
Rozvedna letadla nereagovala na varovani, byla vzdalena 20 m od letu Tel-Aviv-Moskva. Mohlo dojit ke katastrofe, byla to systemova provokace letadel nata.
zde a ze zahranicniho tisku zde.


Cina
Min. zahr. veci Ciny publikovalo oficialni dokument o stavu demokracie v USA, ve kterem se rika, ze tam zadna demokracie neni ale diskriminace, penezni demokracie a pokusy organizovat barevne revoluce v jinych statech atd. Tzn., ze min. zahr. Ciny v principu nastoupilo na USA.


Belorusko
Provokace na hranici Beloruska a Ukrajiny, kde provadi Ukrajina manevry pod velenim britskych instruktoru. Bojovy vrtulnik Ukrajiny zaletel vice jak 1 km na beloruske uzemi. Ocividne chteli, aby byl sestrelen Beloruskem. Jasna provokace.
https://www.youtu.be/qpRJlQ28G40


**Rusko** -Dnes je historicky den, presne pred 80ti lety vojska Rude armady pod Stalinovym vedenim zacala davat nepriteli odpor pod Moskvou. Ten byl rozbit a vytlacen na 250 km. V tomto bodu zvratu zacala porazka fasismu. V upominku tohoto dne byl vcera pred min. obrany Ruska odhalen S. Sojgu pamatnik marsalu Vasiljevskemu, ke kteremu mel Stalin vrele vztahy. Vasiljevsky byl take vudce potlaceni Japoncu na DV. Byl vyznamenan dvema rady - Radem Vitezstvi a Hrdina SSSR. -Vcera vystoupil V.V. Putin pred ucastniky 20. sjezdu Jednotneho Ruska. Sefem strany byl zvolen opet D. Medvedev. -2 dopravni letadla byla vcera ohrozena pri manevrech rozvednych letadel USA v Cernem mori. Letadlo Aeroflotu na lince Tel-Aviv-Moskva a letadlo Soci-Skopje. Rozvedna letadla nereagovala na varovani, byla vzdalena 20 m od letu Tel-Aviv-Moskva. Mohlo dojit ke katastrofe, byla to systemova provokace letadel nata. [zde](https://avia.pro/news/amerikanskiy-voennyy-samolyot-edva-ne-sbil-u-granic-rossii-grazhdanskiy-bort) a ze zahranicniho tisku [zde](https://orf.at/#/stories/3239062/). **Cina** Min. zahr. veci Ciny publikovalo oficialni dokument o stavu demokracie v USA, ve kterem se rika, ze tam zadna demokracie neni ale diskriminace, penezni demokracie a pokusy organizovat barevne revoluce v jinych statech atd. Tzn., ze min. zahr. Ciny v principu nastoupilo na USA. **Belorusko** Provokace na hranici Beloruska a Ukrajiny, kde provadi Ukrajina manevry pod velenim britskych instruktoru. Bojovy vrtulnik Ukrajiny zaletel vice jak 1 km na beloruske uzemi. Ocividne chteli, aby byl sestrelen Beloruskem. Jasna provokace. https://www.youtu.be/qpRJlQ28G40
Upravené 5. 12. 2021 o 23:58

Vasiljevsky byl take vudce potlaceni Japoncu na DV
Maršál Vasiljevský bude podobně jako maršál Žukov lehce kontraverzní osobností v sovětských dějinách. Vycházím z komentářů VVPj. Konkrétně o Vasiljevském tvrdil, že při dalněvýchodní operaci zmařil sovětský výsadek na ostrov Hokkaido. Ke Stalinovi se tato informace dostala až mnohem později. VVPj: "Měli tam dát raději Rokossovského ...". Nicméně Vasijlevskij je symbolem boje proti fašismu, a symboly je třeba připomínat. Zvláště pak v této divné době. Mám pocit, že Žukov i Vasiljevskij byli potom i v příbuzenském vztahu - jejich děti se snad vzali.


[quote="pid:46761, uid:68"]Vasiljevsky byl take vudce potlaceni Japoncu na DV[/quote]Maršál Vasiljevský bude podobně jako maršál Žukov lehce kontraverzní osobností v sovětských dějinách. Vycházím z komentářů VVPj. Konkrétně o Vasiljevském tvrdil, že při dalněvýchodní operaci zmařil sovětský výsadek na ostrov Hokkaido. Ke Stalinovi se tato informace dostala až mnohem později. VVPj: "Měli tam dát raději Rokossovského ...". Nicméně Vasijlevskij je symbolem boje proti fašismu, a symboly je třeba připomínat. Zvláště pak v této divné době. Mám pocit, že Žukov i Vasiljevskij byli potom i v příbuzenském vztahu - jejich děti se snad vzali.
Upravené 5. 12. 2021 o 18:39

Bojovy vrtulnik Ukrajiny zaletel vice jak 1 km na beloruske uzemi. Ocividne chteli, aby byl sestrelen Beloruskem
Možná ho mohli donutit přistát, anebo pár výstražných výstřelů před vrtulník, anebo aspoň "polechtat" vrtulník radarovým zaměřovacím paprskem zbraně PVO. Nicméně rozumím i této taktice - NATO i Ukrové začínají být běsní. Vyplatí se vyčkat. Ať se ještě chvíli podusí ve vlastní šťávě.


[quote="pid:46761, uid:68"]Bojovy vrtulnik Ukrajiny zaletel vice jak 1 km na beloruske uzemi. Ocividne chteli, aby byl sestrelen Beloruskem[/quote]Možná ho mohli donutit přistát, anebo pár výstražných výstřelů před vrtulník, anebo aspoň "polechtat" vrtulník radarovým zaměřovacím paprskem zbraně PVO. Nicméně rozumím i této taktice - NATO i Ukrové začínají být běsní. Vyplatí se vyčkat. Ať se ještě chvíli podusí ve vlastní šťávě.

Tri rozdeleni Polska
Pripominam - v roce 1569 byla zalozena "Rec Pospolita".
Lvov byl ruskym mestem, ruska vojvodina.


-prvni rozdeleni Polska bylo v r. 1772.
Podtrhuji, Rusko nebylo iniciatorem, nybrz Rakousko, dale pak Prusko a Rusko.
Halic (Zapadni Ukrajina) pripadla Rakousku, to je klicovy moment, kdy zacalo zalozeni konfliktu v Rakouske risi prekodovanim, ktere bylo zavrseno 1921, kdy rusofilskou inteligenci znicili v koncentracnich taborech na uzemi Rakouska.
-druhe rozdeleni Polska bylo v r. 1793
-treti rozdeleni Polska v r. 1795
Polsko prestalo existovat jako nezavisly stat.


To jsou historicke lekce, ktere se nesmi zapominat vcetne dnesnich polskych vudcu, protoze hlavni pricina Polska je vnitrostatni krize, ktera i dnes v Polsku panuje.
zde
https://www.youtu.be/MHvA1ve6N8E


**Tri rozdeleni Polska** Pripominam - v roce 1569 byla zalozena "Rec Pospolita". Lvov byl ruskym mestem, ruska vojvodina. -prvni rozdeleni Polska bylo v r. 1772. Podtrhuji, Rusko nebylo iniciatorem, nybrz Rakousko, dale pak Prusko a Rusko. Halic (Zapadni Ukrajina) pripadla Rakousku, to je klicovy moment, kdy zacalo zalozeni konfliktu v Rakouske risi prekodovanim, ktere bylo zavrseno 1921, kdy rusofilskou inteligenci znicili v koncentracnich taborech na uzemi Rakouska. -druhe rozdeleni Polska bylo v r. 1793 -treti rozdeleni Polska v r. 1795 Polsko prestalo existovat jako nezavisly stat. To jsou historicke lekce, ktere se nesmi zapominat vcetne dnesnich polskych vudcu, protoze hlavni pricina Polska je vnitrostatni krize, ktera i dnes v Polsku panuje. [zde](https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D1%88%D0%B0) https://www.youtu.be/MHvA1ve6N8E

Utok na zakladnu USA
v Syrii. Jejich PVO nezpracovaly. Byly 4 silne vybuchy, hori tam. Jsou mrtvi a raneni. Utok provedl Irak.
https://www.youtu.be/0DuBRq53SMk


**Utok na zakladnu USA** v Syrii. Jejich PVO nezpracovaly. Byly 4 silne vybuchy, hori tam. Jsou mrtvi a raneni. Utok provedl Irak. https://www.youtu.be/0DuBRq53SMk

Nikde jinde jsem zprávu nezaznamenal

Bohumile, jeste tady.
zde


[quote="pid:46901, uid:292"]Nikde jinde jsem zprávu nezaznamenal[/quote] Bohumile, jeste tady. [zde](https://avia.pro/news/atakovana-baza-ssha-v-sirii-na-territorii-voennoy-bazy-proizoshlo-ne-menee-chetyryoh-vzryvov)

-treti rozdeleni Polska v r. 1795
Netroufám si polemizovat s panem Panarinem, ale v roce 1815, rozhodnutím Vídeňského kongresu, se možná taky ještě upravovaly hranice. Tehdy vzniklo Polské království .


[quote="pid:46852, uid:68"]-treti rozdeleni Polska v r. 1795[/quote]Netroufám si polemizovat s panem Panarinem, ale v roce 1815, rozhodnutím Vídeňského kongresu, se možná taky ještě upravovaly hranice. Tehdy vzniklo Polské království .

treti rozdeleni Polska v r. 1795

je ve wiki jako treti rozdeleni. Vsechny datumy souhlasi s wiki, dala jsem k tomu v clanku link, protoze jsem to kontrolovala.


[quote="pid:46852, uid:68"]treti rozdeleni Polska v r. 1795[/quote] je ve wiki jako treti rozdeleni. Vsechny datumy souhlasi s wiki, dala jsem k tomu v clanku link, protoze jsem to kontrolovala.

Netroufám si polemizovat s panem Panarinem,

Možno myslíš toto: Slobodné mesto Krakow.
Od roku 1795 mesto patrilo Rakúsku, len v rokoch 1809 – 1815 bolo súčasťou Varšavského kniežatstva a v rokoch 1815 – 1846 hlavným mestom Krakovskej republiky. Po potlačení krakovského povstania bolo opäť pričlenené k Rakúsko-Uhorsku.
https://sk.wikipedia.org/wiki/Krakov
Poľská šľachta sa hrala na spojenca Napoleóna, ale oficiálne nikde nebola uznaná ako štát.


[quote="pid:47006, uid:260"]Netroufám si polemizovat s panem Panarinem,[/quote] Možno myslíš toto: Slobodné mesto Krakow. Od roku 1795 mesto patrilo Rakúsku, len v rokoch 1809 – 1815 bolo súčasťou Varšavského kniežatstva a v rokoch 1815 – 1846 hlavným mestom Krakovskej republiky. Po potlačení krakovského povstania bolo opäť pričlenené k Rakúsko-Uhorsku. https://sk.wikipedia.org/wiki/Krakov Poľská šľachta sa hrala na spojenca Napoleóna, ale oficiálne nikde nebola uznaná ako štát.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Možno myslíš toto: Slobodné mesto Krakow.

Priznám sa: Načítané v starých knihách. Len vyhľadávať to tam a fotiť, ako zdroj, keď wiki je tak pohodlná.


[quote="pid:47017, uid:84"]Možno myslíš toto: Slobodné mesto Krakow.[/quote] Priznám sa: Načítané v starých knihách. Len vyhľadávať to tam a fotiť, ako zdroj, keď wiki je tak pohodlná.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

1.49k
10
5
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept