Zahraničná politika
Nazarbajev vysvetlil, prečo Kazachstan neuznal Krym ako ruský

Nazarbajev vysvetlil, prečo Kazachstan neuznal Krym ako ruský
Podľa prvého prezidenta Kazachstanu by potom bolo potrebné uznať aj Južné Osetsko, Abcházsko a Kosovo


Prvý prezident Kazachstanu Nursultan Nazarbajev povedal, prečo republika v roku 2014 neuznala Krym ako ruský.


"Na Kryme bolo referendum o zjednotení s Ruskom]. Krym sme neuznali ako ruský, pretože potom by som musel uznať [Južné] Osetsko, Abcházsko, Kosovo, Kosovo nás tiež žiada, aby sme uznali [ich]," - povedal vo filme "Qazaq. História zlatého muža" premietanom v sobotu na základe jeho rozhovoru s americkým režisérom Oliverom Stoneom.


Nazarbajev zároveň pripomenul, že ukrajinskú stranu nepodporil ani Kazachstan. "Toto všetko vzniklo kvôli prevratu, ktorý sa stal v Kyjeve. Milujem Ukrajinu, študoval som tam a mám obavy z toho, čo sa deje," povedal prvý prezident republiky.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13112385


Nazarbajev vysvetlil, prečo Kazachstan neuznal Krym ako ruský Podľa prvého prezidenta Kazachstanu by potom bolo potrebné uznať aj Južné Osetsko, Abcházsko a Kosovo Prvý prezident Kazachstanu Nursultan Nazarbajev povedal, prečo republika v roku 2014 neuznala Krym ako ruský. "Na Kryme bolo referendum o zjednotení s Ruskom]. Krym sme neuznali ako ruský, pretože potom by som musel uznať [Južné] Osetsko, Abcházsko, Kosovo, Kosovo nás tiež žiada, aby sme uznali [ich]," - povedal vo filme "Qazaq. História zlatého muža" premietanom v sobotu na základe jeho rozhovoru s americkým režisérom Oliverom Stoneom. Nazarbajev zároveň pripomenul, že ukrajinskú stranu nepodporil ani Kazachstan. "Toto všetko vzniklo kvôli prevratu, ktorý sa stal v Kyjeve. Milujem Ukrajinu, študoval som tam a mám obavy z toho, čo sa deje," povedal prvý prezident republiky. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13112385
238
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept