Egregoriálno-matričné riadenie
VYKRADNUTÉ GARÁŽE ZA BIELEHO DŇA

VYKRADNUTÉ GARÁŽE ZA BIELEHO DŇA
Počas včerajšieho dňa sa zatiaľ neznámy páchateľ vlámal do troch garáži na Ťačevskej ulici v Bardejove.
Ku krádežiam došlo v dopoludňajších hodinách, pričom všetky tri garáže sa nachádzali vedľa seba. Použitím násilia zlodej vypáčil vstupné dvere na prvej garáži a ukradol odtiaľ 4 ks letných pneumatík s diskami dve vŕtačky a navyše poškodil prednú kapotu tam odparkovaného osobného auta Škoda Fabia. Majiteľovi vznikla celková škoda 1250.- €.
Tým istým spôsobom sa zlodej dostal aj do ostatných dvoch garáži. Z druhej ukradol okružnú pílu, skrutkovač, vibračnú brúsku a batériu. Škoda bola vyčíslená na 460.- €. Z tretej garáže nič nezmizlo, poškodením dverí jej majiteľovi vznikla škoda 50 eur.
Vlámačkami do týchto troch garáži sa zaoberá bardejovský vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie pre zločin krádeže.
Policia Prešovského kraja
Bolo uverejnené na Fejsbúku Policie Prešovského Kraja o 2.12.2021 3:39, podľa Pjakina je najdôležitejšia prvá správa. Následne o 3:48 to prevzal Bardejovský Kuriér, 14:20 TASR, 14:59 Teraz, 15:13 Korzár, 19:00 Zregiony, atď. Pričom TASR si informaciu overilo u hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniela Džobanika.
Tri Garaže sa nachadzajú na Ťačevskej ulici, pomenovanej podľa ukrajinského mesta Ťačiv (Тячів), ktoré ma s Bardejovom družbu. Leži pri rieke Tisa na ukrajinsko-rumunskej hranici. Má 8980 obyvateľov a starostom je od roku 2006 Ivan Ivanovič Kováč (Ковач Іван Іванович). Pôvod názvu mesta je podľa jednej varianty ako názov pravého brehu rieky Tisy označený THEJS. Alebo, bližšie k slovanskému "miestu, kde Te (i) che V / oda /" - kde prúdi voda.
Na starých mapách bolo označené ako maďarsky Técső, česky Tiačevo, Tjačevo, Ťačovo, Tjačev, rumunsky Teceu, Teceu Mare, nemecky Groß-Teutschenau.
Čím sú vykradnuté garáže v Bardejove výnimočné, že sa dostanú na prvé stranky novín? Veď takých krádeží sú stovky ročne. Neviem, ale moc mi to evokuje ako matričnú udalosť. No neviem to rozlúštiť.


VYKRADNUTÉ GARÁŽE ZA BIELEHO DŇA Počas včerajšieho dňa sa zatiaľ neznámy páchateľ vlámal do troch garáži na Ťačevskej ulici v Bardejove. Ku krádežiam došlo v dopoludňajších hodinách, pričom všetky tri garáže sa nachádzali vedľa seba. Použitím násilia zlodej vypáčil vstupné dvere na prvej garáži a ukradol odtiaľ 4 ks letných pneumatík s diskami dve vŕtačky a navyše poškodil prednú kapotu tam odparkovaného osobného auta Škoda Fabia. Majiteľovi vznikla celková škoda 1250.- €. Tým istým spôsobom sa zlodej dostal aj do ostatných dvoch garáži. Z druhej ukradol okružnú pílu, skrutkovač, vibračnú brúsku a batériu. Škoda bola vyčíslená na 460.- €. Z tretej garáže nič nezmizlo, poškodením dverí jej majiteľovi vznikla škoda 50 eur. Vlámačkami do týchto troch garáži sa zaoberá bardejovský vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie pre zločin krádeže. [Policia Prešovského kraja](https://www.facebook.com/KRPZPO/photos/a.628407507623601/1256829971448015/) Bolo uverejnené na Fejsbúku Policie Prešovského Kraja o 2.12.2021 3:39, podľa Pjakina je najdôležitejšia prvá správa. Následne o 3:48 to prevzal Bardejovský Kuriér, 14:20 TASR, 14:59 Teraz, 15:13 Korzár, 19:00 Zregiony, atď. Pričom TASR si informaciu overilo u hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniela Džobanika. Tri Garaže sa nachadzajú na Ťačevskej ulici, pomenovanej podľa ukrajinského mesta Ťačiv (Тячів), ktoré ma s Bardejovom družbu. Leži pri rieke Tisa na ukrajinsko-rumunskej hranici. Má 8980 obyvateľov a starostom je od roku 2006 Ivan Ivanovič Kováč (Ковач Іван Іванович). Pôvod názvu mesta je podľa jednej varianty ako názov pravého brehu rieky Tisy označený THEJS. Alebo, bližšie k slovanskému "miestu, kde Te (i) che V / oda /" - kde prúdi voda. Na starých mapách bolo označené ako maďarsky Técső, česky Tiačevo, Tjačevo, Ťačovo, Tjačev, rumunsky Teceu, Teceu Mare, nemecky Groß-Teutschenau. Čím sú vykradnuté garáže v Bardejove výnimočné, že sa dostanú na prvé stranky novín? Veď takých krádeží sú stovky ročne. Neviem, ale moc mi to evokuje ako matričnú udalosť. No neviem to rozlúštiť.
Upravené 4. 12. 2021 o 09:51

Našla som "podobnú" zvláštnu policajnú správu zo včera:
https://www.dobrenoviny.sk/c/202939/slovenska-pesnicka-zachranila-zivot-samovrahovi-pustil-mu-ju-duchapritomny-policajt-v-poslednej-chvili
POLICAJTI PUSTILI MUŽOVI V OHROZENÍ ŽIVOTA JEHO NAJOBĽÚBENEJŠIU PESNIČKU: POMOHLO TO!


"Super práca, Polícia SR - Trnavský kraj!


Dvom kolegom z Obvodného oddelenia v Skalici sa totiž podarilo zachrániť život mužovi, v ťažkej životnej situácii.


Nstržm. Ján Šuba a stržm. Róbert Mikéska boli včera ráno vyslaní do jedného z bytov v meste Skalica po tom, ako 46 ročný muž zavolal na linku 158 a žiadal o pomoc. Po príchode ich nešťastný muž pozval dovnútra, aby sa s ním porozprávali. Počas rozhovoru privolali RZP, ktorá si muža prevzala a za asistencie polície previezla do nemocnice. Po vyšetrení ho z nemocnice prepustili.


Len o pár hodín neskôr, krátko popoludní, sa muž ozval na tiesňovú linku, tento krát ešte naliehavejšie. Tí istí policajti prišli opäť k mužovmu bytu. Po zaklopaní sa im síce ozval, ale dvere otvoriť odmietol. Po ich ďalšom klopaní a zvonení zostalo v byte ticho. Nstržm. Ján Šuba duchaprítomne zareagoval a na mobile pustil pesničku od skupiny Gladiator - Dnes je skvelý deň. Práve o nej im muž v to ráno povedal, že je jeho obľúbená. Tento ťah policajtom vyšiel a muž im dvere otvoril. Na ľavej ruke mal ranu, ktorú mu ošetrili a poskytli mu prvú pomoc. Do pár minút dorazila RZP, ktorá si ho opätovne prevzala do opatery a znova skončil v skalickej nemocnici.


Bližšie informácie o prípade, vzhľadom na jeho citlivosť, nemôžeme poskytnúť.


Chlapci, skvelá práca, len tak ďalej!"


Najprv som to našla v tejto podobe, takže okamžite to upútalo moju pozornosť: Gladiatori pomohli policajtom
http://klucod.sk/2021/12/03/gladiatori-pomohli-policajtom/


Našla som "podobnú" zvláštnu policajnú správu zo včera: https://www.dobrenoviny.sk/c/202939/slovenska-pesnicka-zachranila-zivot-samovrahovi-pustil-mu-ju-duchapritomny-policajt-v-poslednej-chvili POLICAJTI PUSTILI MUŽOVI V OHROZENÍ ŽIVOTA JEHO NAJOBĽÚBENEJŠIU PESNIČKU: POMOHLO TO! "Super práca, Polícia SR - Trnavský kraj! Dvom kolegom z Obvodného oddelenia v Skalici sa totiž podarilo zachrániť život mužovi, v ťažkej životnej situácii. Nstržm. Ján Šuba a stržm. Róbert Mikéska boli včera ráno vyslaní do jedného z bytov **v meste Skalica** po tom, ako 46 ročný muž zavolal na linku 158 a žiadal o pomoc. Po príchode ich nešťastný muž pozval dovnútra, aby sa s ním porozprávali. Počas rozhovoru privolali RZP, ktorá si muža prevzala a za asistencie polície previezla do nemocnice. Po vyšetrení ho z nemocnice prepustili. Len o pár hodín neskôr, krátko popoludní, sa muž ozval na tiesňovú linku, tento krát ešte naliehavejšie. Tí istí policajti prišli opäť k mužovmu bytu. Po zaklopaní sa im síce ozval, ale dvere otvoriť odmietol. Po ich ďalšom klopaní a zvonení zostalo v byte ticho. _Nstržm. Ján Šuba duchaprítomne zareagoval a na mobile pustil pesničku od skupiny Gladiator_ - **Dnes je skvelý deň**. _Práve o nej im muž v to ráno povedal, že je jeho obľúbená._ Tento ťah policajtom vyšiel a muž im dvere otvoril. Na ľavej ruke mal ranu, ktorú mu ošetrili a poskytli mu prvú pomoc. Do pár minút dorazila RZP, ktorá si ho opätovne prevzala do opatery a znova skončil v skalickej nemocnici. Bližšie informácie o prípade, vzhľadom na jeho citlivosť, nemôžeme poskytnúť. Chlapci, skvelá práca, len tak ďalej!" Najprv som to našla v tejto podobe, takže okamžite to upútalo moju pozornosť: **Gladiatori pomohli policajtom** http://klucod.sk/2021/12/03/gladiatori-pomohli-policajtom/

Gladiatori pomohli policajtom
Zajímavé, když si uvědomíme, kdo byli gladiátoři a jejich vůdce Spartakus, který bojoval proti systému.


[quote="pid:46553, uid:679"]Gladiatori pomohli policajtom[/quote]Zajímavé, když si uvědomíme, kdo byli gladiátoři a jejich vůdce Spartakus, který bojoval proti systému.

Zaujímavé je aj toto:


Skalica, Bardejov, Ťačiv - všetko sú to mestá v blízkosti hraníc
SR/ČR; SR/ Poľsko; /zakarpat./ Ukrajina/ Rumunsko
bývalá Nitrianska, Šarišská, Marmarošská župa - hraničné uhorské župy


61ab3dfed5cf3


Marmarošská župa:
https://www.wikiwand.com/cs/Marmaro%C5%A1sk%C3%A1_%C5%BEupa_(Uhersko)


Spartakus - otrok, ktorý vystrašil Rím
https://sk.wikipedia.org/wiki/Spartakus


Trácia
https://sk.wikipedia.org/wiki/Tr%C3%A1cia_(historick%C3%A9_%C3%BAzemie)


Zaujímavé je aj toto: Skalica, Bardejov, Ťačiv - všetko sú to mestá v blízkosti hraníc SR/ČR; SR/ Poľsko; /zakarpat./ Ukrajina/ Rumunsko bývalá Nitrianska, Šarišská, Marmarošská župa - hraničné uhorské župy ![61ab3dfed5cf3](serve/attachment&path=61ab3dfed5cf3) Marmarošská župa: https://www.wikiwand.com/cs/Marmaro%C5%A1sk%C3%A1_%C5%BEupa_(Uhersko) Spartakus - otrok, ktorý vystrašil Rím https://sk.wikipedia.org/wiki/Spartakus Trácia https://sk.wikipedia.org/wiki/Tr%C3%A1cia_(historick%C3%A9_%C3%BAzemie)
749
3
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept