Zahraničná politika
Americký odvolací súd zamietol žalobu proti bývalým akcionárom Yukosu v súdnom spore s Ruskom

Americký odvolací súd zamietol žalobu proti bývalým akcionárom Yukosu v súdnom spore s Ruskom


Bývalí akcionári spoločnosti sa pokúsili získať od Ruska 50 miliárd dolárov


Odvolací súd pre Kolumbijský dištrikt v stredu rozhodol o zamietnutí prípadu, v ktorom sa bývalí akcionári Jukosu pokúsili zrušiť rozsudok nižšej inštancie, ktorá vyhovela žiadosti Moskvy z novembra 2020 o prerušenie procesu, v ktorom sa snažia získať späť 50 miliárd dolárov od Ruska.v rozhodnutí zverejnenom v elektronickej databáze súdu.


„Po zvážení návrhu navrhovateľov na ukončenie veci ich súhlasom súd rozhodol, že návrhu vyhovie, táto vec bola zamietnutá,“ píše sa v dokumente.


Bývalí akcionári Jukosu v polovici novembra požiadali súd, aby zamietol ich odvolanie v súvislosti s rozhodnutím najvyššieho súdu v Holandsku, ktorý zrušil rozhodnutie vybrať od Ruska 50 miliárd dolárov v ich prospech. V ich petícii sa uvádzalo, že obe strany sa „dohodli na ukončení prípadu s určením postupu pri úhrade trov konania“. Jedným z dôvodov „dobrovoľného odmietnutia sťažovateľov-sťažovateľov podať odvolanie“ je rozhodnutie Najvyššieho súdu Holandska, ktorý 5. novembra vyhovel kasačnej sťažnosti Ruskej federácie a zrušil rozsudok Haagskeho odvolacieho súdu. zo dňa 18. februára 2020. Toto rozhodnutie nakrátko obnovilo arbitrážne rozhodnutia z roku 2014 s cieľom získať späť 50 miliárd USD od Ruskej federácie v prospech bývalých väčšinových akcionárov Jukosu.


Koncom minulého roka sa žalobcovia odvolali na americký odvolací súd, aby zrušil rozhodnutie nižšieho súdu, ktorý vyhovel novembrovému návrhu Moskvy na prerušenie procesu, v ktorom sa snažia získať od Ruska späť desiatky miliárd dolárov. Potom sudkyňa federálneho súdu District of Columbia, Beryl Howell, rozhodla o pozastavení posudzovania tohto prípadu vo Washingtone do 18. novembra 2022, alebo kým sa kasačná sťažnosť Moskvy na Najvyššom súde Holandska nepreskúma v v rámci paralelného procesu v Haagu.


https://tass.ru/proisshestviya/13086749


Americký odvolací súd zamietol žalobu proti bývalým akcionárom Yukosu v súdnom spore s Ruskom Bývalí akcionári spoločnosti sa pokúsili získať od Ruska 50 miliárd dolárov Odvolací súd pre Kolumbijský dištrikt v stredu rozhodol o zamietnutí prípadu, v ktorom sa bývalí akcionári Jukosu pokúsili zrušiť rozsudok nižšej inštancie, ktorá vyhovela žiadosti Moskvy z novembra 2020 o prerušenie procesu, v ktorom sa snažia získať späť 50 miliárd dolárov od Ruska.v rozhodnutí zverejnenom v elektronickej databáze súdu. „Po zvážení návrhu navrhovateľov na ukončenie veci ich súhlasom súd rozhodol, že návrhu vyhovie, táto vec bola zamietnutá,“ píše sa v dokumente. Bývalí akcionári Jukosu v polovici novembra požiadali súd, aby zamietol ich odvolanie v súvislosti s rozhodnutím najvyššieho súdu v Holandsku, ktorý zrušil rozhodnutie vybrať od Ruska 50 miliárd dolárov v ich prospech. V ich petícii sa uvádzalo, že obe strany sa „dohodli na ukončení prípadu s určením postupu pri úhrade trov konania“. Jedným z dôvodov „dobrovoľného odmietnutia sťažovateľov-sťažovateľov podať odvolanie“ je rozhodnutie Najvyššieho súdu Holandska, ktorý 5. novembra vyhovel kasačnej sťažnosti Ruskej federácie a zrušil rozsudok Haagskeho odvolacieho súdu. zo dňa 18. februára 2020. Toto rozhodnutie nakrátko obnovilo arbitrážne rozhodnutia z roku 2014 s cieľom získať späť 50 miliárd USD od Ruskej federácie v prospech bývalých väčšinových akcionárov Jukosu. Koncom minulého roka sa žalobcovia odvolali na americký odvolací súd, aby zrušil rozhodnutie nižšieho súdu, ktorý vyhovel novembrovému návrhu Moskvy na prerušenie procesu, v ktorom sa snažia získať od Ruska späť desiatky miliárd dolárov. Potom sudkyňa federálneho súdu District of Columbia, Beryl Howell, rozhodla o pozastavení posudzovania tohto prípadu vo Washingtone do 18. novembra 2022, alebo kým sa kasačná sťažnosť Moskvy na Najvyššom súde Holandska nepreskúma v v rámci paralelného procesu v Haagu. https://tass.ru/proisshestviya/13086749
139
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept