Zahraničná politika
Lukašenko řekl, jak ukrajinská armáda v roce 2014 požádala Rusko o záchranu Krymu

Podle něj panovaly obavy, že do regionu přijdou síly NATO, což nehrálo do karet ani Moskvě, ani Kyjevu.


Běloruský prezident Alexandr Lukašenko řekl, že Krym přešel do Ruska v roce 2014 bez boje, protože ukrajinská armáda, která na poloostrově sloužila, sama nabídla svým ruským kolegům, že převezmou území pod kontrolu.


" Varovali [ukrajinská armáda] Rusy, že Krym nebude ruský, pokud nepodnikneme určité akce. Nebude ani ukrajinský. A čí? NATO. Tehdy bylo NATO zamířeno na Krym. A po dalším setkání s Rusové, navrhli: Řekněte tam svému prezidentovi, že otázka Krymu musí být vyřešena, “ řekl běloruský vůdce v rozhovoru pro RIA Novosti.
Řekl, že ukrajinská armáda věděla o plánech Spojených států, které se chystají zmocnit se celé vojenské infrastruktury Krymu.


„Proto ti, kteří tam sloužili na Krymu, to viděli, Ukrajinci, bývalí sovětští generálové a důstojníci. A nabídli Rusům <...> A podle mých informací prezident trval na právním řešení problému. Byl absolutně pro. Znám Putinův postoj – v žádném případě by na Krymu neměla být vojska NATO, “řekl Lukašenko.


Řekl také, že Moskvě a Kyjevu nabídl, že na hranici mezi Ruskem a Ukrajinou vyšle běloruské pohraničníky – v tu chvíli však ukrajinské úřady od této myšlenky upustily. Lukašenko řekl, že ruský prezident Vladimir Putin poté dal souhlas.
https://www.gazeta.ru/army/news/2021/12/01/16949047.shtml?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


https://rutube.ru/video/bf2d2ba3497f485a263fb7c3d72b367c/


Podle něj panovaly obavy, že do regionu přijdou s&iacute;ly NATO, což nehr&aacute;lo do karet ani Moskvě, ani Kyjevu. Bělorusk&yacute; prezident Alexandr Luka&scaron;enko řekl, že Krym pře&scaron;el do Ruska v roce 2014 bez boje, protože ukrajinsk&aacute; arm&aacute;da, kter&aacute; na poloostrově sloužila, sama nab&iacute;dla sv&yacute;m rusk&yacute;m kolegům, že převezmou &uacute;zem&iacute; pod kontrolu. &quot; Varovali [ukrajinsk&aacute; arm&aacute;da] Rusy, že Krym nebude rusk&yacute;, pokud nepodnikneme určit&eacute; akce. Nebude ani ukrajinsk&yacute;. A č&iacute;? NATO. Tehdy bylo NATO zam&iacute;řeno na Krym. A po dal&scaron;&iacute;m setk&aacute;n&iacute; s Rusov&eacute;, navrhli: Řekněte tam sv&eacute;mu prezidentovi, že ot&aacute;zka Krymu mus&iacute; b&yacute;t vyře&scaron;ena, &ldquo; řekl bělorusk&yacute; vůdce v rozhovoru pro RIA Novosti. Řekl, že ukrajinsk&aacute; arm&aacute;da věděla o pl&aacute;nech Spojen&yacute;ch st&aacute;tů, kter&eacute; se chystaj&iacute; zmocnit se cel&eacute; vojensk&eacute; infrastruktury Krymu. &bdquo;Proto ti, kteř&iacute; tam sloužili na Krymu, to viděli, Ukrajinci, b&yacute;val&iacute; sovět&scaron;t&iacute; gener&aacute;lov&eacute; a důstojn&iacute;ci. A nab&iacute;dli Rusům &lt;...&gt; A podle m&yacute;ch informac&iacute; prezident trval na pr&aacute;vn&iacute;m ře&scaron;en&iacute; probl&eacute;mu. Byl absolutně pro. Zn&aacute;m Putinův postoj &ndash; v ž&aacute;dn&eacute;m př&iacute;padě by na Krymu neměla b&yacute;t vojska NATO, &ldquo;řekl Luka&scaron;enko. Řekl tak&eacute;, že Moskvě a Kyjevu nab&iacute;dl, že na hranici mezi Ruskem a Ukrajinou vy&scaron;le bělorusk&eacute; pohraničn&iacute;ky &ndash; v tu chv&iacute;li v&scaron;ak ukrajinsk&eacute; &uacute;řady od t&eacute;to my&scaron;lenky upustily. Luka&scaron;enko řekl, že rusk&yacute; prezident Vladimir Putin pot&eacute; dal souhlas. https://www.gazeta.ru/army/news/2021/12/01/16949047.shtml?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop https://rutube.ru/video/bf2d2ba3497f485a263fb7c3d72b367c/

Nulandová pohrozila Rusku za Ukrajinu „sankcemi, které dříve neexistovaly“
Náměstkyně ministra zahraničí USA pro politické záležitosti Victoria Nulandová pohrozila Rusku bezprecedentními sankcemi kvůli situaci na Ukrajině .


"V našem poselství Moskvě jsme rozhodní: pokud podniknou kroky k destabilizaci Ukrajiny a použijí své síly k agresi proti Ukrajině, dojde k vážným ekonomickým krokům a sankcím, které se v minulosti nestaly," řekla diplomat v Kyjevě.


Náměstkyně ministra zahraničí zdůraznil, že Amerika a všichni členové NATO mají k Ukrajině „vždy blízko“ a podporují její snahu o „nezávislost, mír, územní celistvost a suverenitu, jakož i důstojnou, spravedlivou evropskou budoucnost“.
Podle Nulandové se jednání o Donbasu dostala do slepé uličky a z minských dohod „se spousta věcí nerealizuje“.
"Věříme, že Spojené státy mohou hrát podpůrnou roli, jako jsme to udělali v letech 2014-2016, kdy jsme nahradili normandský formát, paralelně s Kyjevem . <...> Myslím, že jsme na to připraveni. Vidíme žádné alternativy, než začít něco dělat a ne jen mluvit o dohodách z Minsku,“ uzavřela náměstkyně ministra zahraničí.
https://ria.ru/20211201/sanktsii-1761694163.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Nevím, jak to bylo chronologicky správně, jestli hrozba sankcemi a pokus o zrušení Minských dohod a pak prohlášení Lukašenka nebo naopak. Nicméně, zdá se, že tato dvě prohlášení jdou v kupe a Lukašenko ozřejmil, co může následovat po tlaku neokonů. Totíž, že obě armády se mohou dohodnout - ukrajinská a ruská, a celá Ukrajina může takto odplout do ruského tábora. Válku nechtějí především sámi vojáci.
Dnes jsem též zveřejnil prohlášení Putina o požadavku k NATO poskytnout hmatatelné garance o nerozšířování NATO na východ.


**Nulandov&aacute; pohrozila Rusku za Ukrajinu &bdquo;sankcemi, kter&eacute; dř&iacute;ve neexistovaly&ldquo;** N&aacute;městkyně ministra zahranič&iacute; USA pro politick&eacute; z&aacute;ležitosti Victoria Nulandov&aacute; pohrozila Rusku bezprecedentn&iacute;mi sankcemi kvůli situaci na Ukrajině . &quot;V na&scaron;em poselstv&iacute; Moskvě jsme rozhodn&iacute;: pokud podniknou kroky k destabilizaci Ukrajiny a použij&iacute; sv&eacute; s&iacute;ly k agresi proti Ukrajině, dojde k v&aacute;žn&yacute;m ekonomick&yacute;m krokům a sankc&iacute;m, kter&eacute; se v minulosti nestaly,&quot; řekla diplomat v Kyjevě. N&aacute;městkyně ministra zahranič&iacute; zdůraznil, že Amerika a v&scaron;ichni členov&eacute; NATO maj&iacute; k Ukrajině &bdquo;vždy bl&iacute;zko&ldquo; a podporuj&iacute; jej&iacute; snahu o &bdquo;nez&aacute;vislost, m&iacute;r, &uacute;zemn&iacute; celistvost a suverenitu, jakož i důstojnou, spravedlivou evropskou budoucnost&ldquo;. Podle Nulandov&eacute; se jedn&aacute;n&iacute; o Donbasu dostala do slep&eacute; uličky a z minsk&yacute;ch dohod &bdquo;se spousta věc&iacute; nerealizuje&ldquo;. &quot;Věř&iacute;me, že Spojen&eacute; st&aacute;ty mohou hr&aacute;t podpůrnou roli, jako jsme to udělali v letech 2014-2016, kdy jsme nahradili normandsk&yacute; form&aacute;t, paralelně s Kyjevem . &lt;...&gt; Mysl&iacute;m, že jsme na to připraveni. Vid&iacute;me ž&aacute;dn&eacute; alternativy, než zač&iacute;t něco dělat a ne jen mluvit o dohod&aacute;ch z Minsku,&ldquo; uzavřela n&aacute;městkyně ministra zahranič&iacute;. https://ria.ru/20211201/sanktsii-1761694163.html?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop Nev&iacute;m, jak to bylo chronologicky spr&aacute;vně, jestli hrozba sankcemi a pokus o zru&scaron;en&iacute; Minsk&yacute;ch dohod a pak prohl&aacute;&scaron;en&iacute; Luka&scaron;enka nebo naopak. Nicm&eacute;ně, zd&aacute; se, že tato dvě prohl&aacute;&scaron;en&iacute; jdou v kupe a Luka&scaron;enko ozřejmil, co může n&aacute;sledovat po tlaku neokonů. Tot&iacute;ž, že obě arm&aacute;dy se mohou dohodnout - ukrajinsk&aacute; a rusk&aacute;, a cel&aacute; Ukrajina může takto odplout do rusk&eacute;ho t&aacute;bora. V&aacute;lku nechtěj&iacute; předev&scaron;&iacute;m s&aacute;mi voj&aacute;ci. Dnes jsem t&eacute;ž zveřejnil prohl&aacute;&scaron;en&iacute; Putina o požadavku k NATO poskytnout hmatateln&eacute; garance o neroz&scaron;&iacute;řov&aacute;n&iacute; NATO na v&yacute;chod.

tak ta situacia s ukrajinskou armadou, to bolo v roku 2014.....a teraz je teraz. Sice verim, ze nikto by nechcel si nechat odtrhnut nohu za Zelenskeho, ale to vymyvanie mozgov a prehlbovanie nenavisti k Rusku uz znacne pokrocilo a uspelo. A toto vyhrazanie Nulandovej pre mna znamena, ze Ukrajina sa chce pustit do Donbasu (aj keby kvoli nicomu inemu, tak na odvratenie zimy a ekonomickych problemov)....a neviem ako to moze Putin vyriesit bez vstupu (ukrajinska armada je vraj vyrazne posilnena, lepsie trenovana a lepsie vyzbrojena ako bola vtedy, takze pomoc neoficialnymi silami by nemusela byt dostatocna).....ale tak zasa musim povedat, ze doteraz ma vzdy prekvapil, lebo vzdy pouzil smer ktory neskor ked som sa divala, bol uplne logicky, ale mne ani nenapadol


tak ta situacia s ukrajinskou armadou, to bolo v roku 2014.....a teraz je teraz. Sice verim, ze nikto by nechcel si nechat odtrhnut nohu za Zelenskeho, ale to vymyvanie mozgov a prehlbovanie nenavisti k Rusku uz znacne pokrocilo a uspelo. A toto vyhrazanie Nulandovej pre mna znamena, ze Ukrajina sa chce pustit do Donbasu (aj keby kvoli nicomu inemu, tak na odvratenie zimy a ekonomickych problemov)....a neviem ako to moze Putin vyriesit bez vstupu (ukrajinska armada je vraj vyrazne posilnena, lepsie trenovana a lepsie vyzbrojena ako bola vtedy, takze pomoc neoficialnymi silami by nemusela byt dostatocna).....ale tak zasa musim povedat, ze doteraz ma vzdy prekvapil, lebo vzdy pouzil smer ktory neskor ked som sa divala, bol uplne logicky, ale mne ani nenapadol

obě armády se mohou dohodnout - ukrajinská a ruská, a celá Ukrajina může takto odplout do ruského tábora
Tak to byl majstrštyk


[quote=&quot;pid:46129, uid:158&quot;]obě arm&aacute;dy se mohou dohodnout - ukrajinsk&aacute; a rusk&aacute;, a cel&aacute; Ukrajina může takto odplout do rusk&eacute;ho t&aacute;bora[/quote]Tak to byl majstr&scaron;tyk

Ani Rusko, ani Ukrajina nemají zájem na konfliktu. Je to uměle vytvářené napětí. je zbytečné fantazírovat podle narativu Londýna , ten jediný má zájem tam udržovat "stav napětí", protože tím účinně komplikuje pozci EÚ a zejména Německa a Francie vůči Rusku. Druhé londýnské želízko v ohni je Polsko a narativ je stejný. Celé je to hra rozehraná Londýnem, ale ten ji určitě nebude dohrávat.Rusko totiž učinilo během posledních několika týdnů neohlášený, ale velmi zřetelný krok ve vztahu k Západu.Velmi přitvrdilo. Demonstrovalo v praxi, že na 6.prioritě drží žolíka - sestřel družice + ochromení komunikační infrastruktury pomocí REB Murmansk jak vůči lodím v Černém moři, tak i vůči letadlům + nasazení raket Zirkon do námořní výzbroje (poslední dny). Navíc- zkrachoval plán Bidena dosáhnout oddělení Ruska a Číny v silové oblasti a naopak- vznikl neformální vojenský pakt, který drží jakékoliv pokusy Američanů pokusit se o nějakou formu agrese na krátkém vodítku. Amerika je donucena přejít na kapitulační strategii a v jejím rámci už jen minimalizovat ztráty.


Ani Rusko, ani Ukrajina nemaj&iacute; z&aacute;jem na konfliktu. Je to uměle vytv&aacute;řen&eacute; napět&iacute;. je zbytečn&eacute; fantaz&iacute;rovat podle narativu Lond&yacute;na , ten jedin&yacute; m&aacute; z&aacute;jem tam udržovat &quot;stav napět&iacute;&quot;, protože t&iacute;m &uacute;činně komplikuje pozci E&Uacute; a zejm&eacute;na Německa a Francie vůči Rusku. Druh&eacute; lond&yacute;nsk&eacute; žel&iacute;zko v ohni je Polsko a narativ je stejn&yacute;. Cel&eacute; je to hra rozehran&aacute; Lond&yacute;nem, ale ten ji určitě nebude dohr&aacute;vat.Rusko totiž učinilo během posledn&iacute;ch několika t&yacute;dnů neohl&aacute;&scaron;en&yacute;, ale velmi zřeteln&yacute; krok ve vztahu k Z&aacute;padu.Velmi přitvrdilo. Demonstrovalo v praxi, že na 6.prioritě drž&iacute; žol&iacute;ka - sestřel družice + ochromen&iacute; komunikačn&iacute; infrastruktury pomoc&iacute; REB Murmansk jak vůči lod&iacute;m v Čern&eacute;m moři, tak i vůči letadlům + nasazen&iacute; raket Zirkon do n&aacute;mořn&iacute; v&yacute;zbroje (posledn&iacute; dny). Nav&iacute;c- zkrachoval pl&aacute;n Bidena dos&aacute;hnout oddělen&iacute; Ruska a Č&iacute;ny v silov&eacute; oblasti a naopak- vznikl neform&aacute;ln&iacute; vojensk&yacute; pakt, kter&yacute; drž&iacute; jak&eacute;koliv pokusy Američanů pokusit se o nějakou formu agrese na kr&aacute;tk&eacute;m vod&iacute;tku. Amerika je donucena přej&iacute;t na kapitulačn&iacute; strategii a v jej&iacute;m r&aacute;mci už jen minimalizovat ztr&aacute;ty.

Amerika je donucena přejít na kapitulační strategii a v jejím rámci už jen minimalizovat ztráty.



S tím souvisí i tato obálka nového NewYorkeru



Bez Číny nebudou v SSA ani Vánoce ani dárky od Satana Klause ...


https://www.newyorker.com/culture/cover-story/cover-story-2021-12-06
http://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=10&p=222386&sid=e627705a92958617ab17200fb6fd712f#p222386


&gt; Amerika je donucena přej&iacute;t na kapitulačn&iacute; strategii a v jej&iacute;m r&aacute;mci už jen minimalizovat ztr&aacute;ty. S t&iacute;m souvis&iacute; i tato ob&aacute;lka nov&eacute;ho NewYorkeru https://media.newyorker.com/photos/619e7ed65bd5df67c7091705/master/w_1600,c_limit/cover-STORYimage-ulriksen-ship.jpg Bez Č&iacute;ny nebudou v SSA ani V&aacute;noce ani d&aacute;rky od Satana Klause ... https://www.newyorker.com/culture/cover-story/cover-story-2021-12-06 http://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=10&amp;p=222386&amp;sid=e627705a92958617ab17200fb6fd712f#p222386
525
5
5
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept