Zahraničná politika
Šéfka EK povedala, že Európska únia by mala diskutovať o otázke zavedenia povinného očkovania

Šéfka EK povedala, že Európska únia by mala diskutovať o otázke zavedenia povinného očkovania
Podľa Ursuly von der Leyen k tomuto vývoju udalostí vedie fakt, že mnohí Európania sa nechcú dať zaočkovať.


Európska únia by mala diskutovať o otázke zavedenia povinného očkovania v komunite. Uviedla to v stredu na tlačovej konferencii v Bruseli šéfka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.


"Áno, sú veľmi malé deti alebo ľudia so špeciálnym zdravotným stavom, ktorí sa nedajú zaočkovať, ale drvivá väčšina áno. Preto si myslím, že by bolo pochopiteľné a normálne diskutovať o problematike povinného očkovania v EÚ. Verím, že napr. je potrebná diskusia,“ - povedala.


K takémuto vývoju udalostí podľa von der Leyenovej vedie fakt, že mnohí Európania sa nechcú dať zaočkovať. "Máme život zachraňujúce vakcíny, ale nie sú široko používané a to má obrovské zdravotné náklady. 77 % dospelej populácie EÚ alebo 66 % celkovej populácie je zaočkovaných, čo znamená, že tretina populácie nie je zaočkovaná. zaočkovaných. To je 150 miliónov ľudí. a to je veľa,“ vysvetlila.


Vo väčšine krajín EÚ aj napriek vysokej zaočkovanosti došlo od polovice jesene k novému nárastu počtu nakazených koronavírusom, porovnateľným s úrovňou prvej vlny, pričom úroveň hospitalizácií a úmrtnosti zostáva niekoľkonásobne nižšia ako počas prvej a druhej vlny pandémie. V týchto podmienkach sa od začiatku októbra v krajinách EÚ začalo s novým sprísňovaním sanitárnych opatrení až po štúdium možnosti nových blokád. Táto situácia viedla k zvýšeniu sociálneho napätia a novej vlne pouličných protestov v rôznych krajinách Európskej únie.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13081369


Šéfka EK povedala, že Európska únia by mala diskutovať o otázke zavedenia povinného očkovania Podľa Ursuly von der Leyen k tomuto vývoju udalostí vedie fakt, že mnohí Európania sa nechcú dať zaočkovať. Európska únia by mala diskutovať o otázke zavedenia povinného očkovania v komunite. Uviedla to v stredu na tlačovej konferencii v Bruseli šéfka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová. "Áno, sú veľmi malé deti alebo ľudia so špeciálnym zdravotným stavom, ktorí sa nedajú zaočkovať, ale drvivá väčšina áno. Preto si myslím, že by bolo pochopiteľné a normálne diskutovať o problematike povinného očkovania v EÚ. Verím, že napr. je potrebná diskusia,“ - povedala. K takémuto vývoju udalostí podľa von der Leyenovej vedie fakt, že mnohí Európania sa nechcú dať zaočkovať. "Máme život zachraňujúce vakcíny, ale nie sú široko používané a to má obrovské zdravotné náklady. 77 % dospelej populácie EÚ alebo 66 % celkovej populácie je zaočkovaných, čo znamená, že tretina populácie nie je zaočkovaná. zaočkovaných. To je 150 miliónov ľudí. a to je veľa,“ vysvetlila. Vo väčšine krajín EÚ aj napriek vysokej zaočkovanosti došlo od polovice jesene k novému nárastu počtu nakazených koronavírusom, porovnateľným s úrovňou prvej vlny, pričom úroveň hospitalizácií a úmrtnosti zostáva niekoľkonásobne nižšia ako počas prvej a druhej vlny pandémie. V týchto podmienkach sa od začiatku októbra v krajinách EÚ začalo s novým sprísňovaním sanitárnych opatrení až po štúdium možnosti nových blokád. Táto situácia viedla k zvýšeniu sociálneho napätia a novej vlne pouličných protestov v rôznych krajinách Európskej únie. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13081369

Myslím, že by se měla začít řešit otázka povinné fyzické utilizace šéfky EU. Taková diskuze by byla účelnější.


Myslím, že by se měla začít řešit otázka povinné fyzické utilizace šéfky EU. Taková diskuze by byla účelnější.

Jarek

210
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept